B1 blogcsalád



A Fidesz III./III-as csapata: a NAV, az Állami Számvevőszék és a főügyészség

2018. január 04. - ashwood

d_mtz20170313014.jpgA mai állampártnak nincs szüksége belbiztonsági besúgóhálózatra, hisz ott az adóhatóság, az Állami Számvevőszék és a főügyészség. Nincs olyan – ember, párt, civil szervezet vagy cég –, akiket ne tudnának felkoncolni pillanatok alatt.

Az Állami Számvevőszék rendíthetetlen kereszteshadjárata minden ellenzéki formáció ellen jól mutatja, mennyire mélyen van jelen a pártállam - ismét – az állampolgárok életében. Az ÁSZ legutóbb, több kisebb párttal egyetemben – megbírságolta, pontosabban megbírságolni készül az Együtt Korszakváltók Pártját is. A határozat-tervezetben, amelyet nemrég juttattak el a pártnak, egyebek mellett az olvasható: "az Együtt nem a gazdasági esemény tényleges tartalmának megfelelően mutatta be a bevételeit, amikor 2015. évben öt fő által 62 ezer Ft tagdíjként befizetett összeget adomány jogcímen vett nyilvántartásba és mutatta ki a pénzügyi kimutatásában."

A megállapításban nem az összeg kicsinysége az érdekes. Minthogy a törvények előírják, a pártoknak is – ahogy a vállalkozásoknak – minden fillérrel el kell tudniuk számolni. Az azonban már elgondolkodtató, sőt, egyenesen ijesztő, hogy az Állami Számvevőszék honnan tudja, ki a párt tagja? Az ellenőrzés során kizárólag a törvényben meghatározott dokumentumokat kérhette be a vizsgálatot végző szervezet a párttól, ezek között pedig nem lelhető fel a tagnyilvántartás. Ha viszont mégis a számvevők tudomására jutott, ki volt párttag 2015-ben, akkor azzal sértett törvényt, hisz ilyen szenzibilis személyes adatot nem kezelhetnek az ÁSZ berkein belül. Már ha egy pillanatra is komolyan vesszük még, hogy Magyarország jogállam.

Márpedig annak kell tekinteni, hisz maga az ÁSZ adott ki nemrég egy közleményt, amelyben leszögezik: "Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik. Az ÁSZ felszólítja az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok állításától."

Azt talán hagyjuk is, hogy mennyire tekinthető a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézményének az a szervezet, amelynek határozatával szemben semmilyen fórumon nem lehet jogorvoslatot kérni. Főként akkor, amikor e garanciális intézmény élén Orbán Viktor személyes gyámolítottja, az évtizedekig kiemelkedően megbízható pártkatona, Domokos László áll. (Domokosnak sem hovatartozása, sem szakmai képességei nem képezik vita tárgyát – kedves, habzó szájú Gajdics Ottó. Csupán annyi: e legfontosabb garanciális intézmény pártutasításokat hajt -e végre? Ez pedig nem is kérdés.)

Érdekesebb az ÁSZ közleményében, hogy miközben valótlan állításokkal vádolja az Együtt politikusait, amikor rákérdeznek az idézetben rejlő – khmmm – ellentmondásra, maga egyetlen érvvel vagy ténnyel sem cáfolja, hogy állampolgárok legbelső, a lelkiismereti szabadság védelme alatt álló adatait birtokolják. Magyarázat nincs, csak kioktatás – igazi fideszes tempó. Nincs is több kérdésünk Domokos úr politikai szocializációjáról.

De hasonlóan izgalmas a NAV szerepe egy-egy ügyben. A Jobbik elleni gigabüntetés alapja egy adóhatósági vizsgálat volt egy magáncégnél. Az adóellenőrök, amint átnyálazták azokat a dokumentumokat, amelyek szigorú adótitkokat tartalmaztak, azonnal rohantak az ÁSZ-hoz, átadni minden anyagot. Hogy ez mennyire törvényes, az nem is lehet kérdés. Ha ugyanis a NAV emberei bűncselekményre utaló nyomokat fedeztek volna fel a cégnél, úgy saját hatáskörben kellett volna nyomozást indítaniuk. Ezt nem tették. Inkább stikában átjátszották a papírokat egy másik állami szervezetnek, amelynek – nem győzzük hangsúlyozni – határozata ellen sehol nem kérhető jogorvoslat. Vagyis ha törvénytelenül beszerzett bizonyítékok alapján dönt az ÁSZ, hát lelke rajta – nincs olyan hatalom Magyarországon, amely ezt megakadályozhatná.

Esetleg talán csak a legfőbb ügyészség, amely – látva a teljesen nyilvánvaló összejátszást – hivatalból indíthatna nyomozást adótitok megsértése vagy hivatali visszaélés miatt. De tudjuk jól: ilyenre 2010 óta nem kerülhet sor.

A főügyész Fidesz-tag és országgyűlési képviselő-jelölt volt. Az ÁSZ elnöke Fidesz-tag és megválasztott országgyűlési képviselő volt, önéletrajzában többször szerepel a párt neve, mint bármely más munkáltatóé. A NAV-ot pedig aktív Fidesz-tagként és országgyűlési képviselőként, kormánytagként vezeti a kiváló tehetségű Tállai András. Ilyen trió mellett igazán nincs szükség besúgó-hálózatra, és titkosrendőrségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6213549243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2018.01.04. 16:59:00

@Dickon: Gyorsan jött a narancskullancs és hozzászólt! Engedd meg, hogy gratuláljak! Szép munka!

Pyrrhus 2018.01.04. 18:22:41

Azért ne feledjük, hogy a fideszeseknek már az előző rendszerben is tonnaszámra gyártották a III/III-as aktákat, jelentéseket.

Pyrrhus 2018.01.04. 18:24:36

@Pyrrhus:
Bocs! Elírtam.

Azért ne feledjük, hogy a fideszesek már az előző rendszerben is tonnaszámra gyártották a III/III-as aktákat, jelentéseket. Nem véletlenül titkosították azt, amit nem sikerült eltüntetniük.

azigaziraptor 2018.01.04. 19:06:59

Lölővel és Orbánnal, stb, stb (felsorolni kevés lenne a hely) minden rendben?
Csak kérdezem!

azigaziraptor 2018.01.04. 19:08:21

@morpho: Vörösproletár birka szokott az első lenni! :-))

taga20 2018.01.04. 20:29:46

@morpho: és gondolom a csekket is feladta má a gecinek, a gazdájának!:)))

legeslegujabbkor 2018.01.04. 22:36:21

Eddig a NAV fenyegette a rivális cégeket, és tette partvonalra.

Immár be kell vetni az ÁSZ-t is, mert a civilek még nincsenek eltaposva

2018.01.05. 10:52:49

@FCUK14: kár, hogy nem erről szól az iromány. Nem baj, a dislexia előny a NER-ben.

2018.01.05. 10:57:23

@guvat: Te olvastad is, vagy csak böfögsz valamit?
A NAV ellenőrzés során felmerült gyanús eseményeket a NAV nyomozószervének kell kivizsgálni. Átadni más hatóságnak csak a törvény betartásával lehet.
Itt nem ez történt, tehát a NAV a fidesz kormányozta ország érvényes jogszabályát szegte meg.
Világos, törvényt sérteni csak a fidesznek szabad...

morpho 2018.01.05. 11:36:04

@stim: az a baj, hogy ha egy oldalon rendszeresen hazudnak és ferdítenek akkor egy idő után azt is leszarják ha esetleg igazat írnak. Ez van ha túl sokat kiáltanak farkast. Hiteltelenné válnak.
Egyébként szépen felmondtad a kormánypropagandát, ezért küldök neked egy pacsit!

Measurer 2018.01.05. 11:55:03

Hmm... A hatalmi struktúra képlete azért ennél jóval bonyolultabb. A rejtett dolgok, attól még, hogy nem tárulnak fel mindenki előtt, még megvannak. Élnek, sőt tovább élnek.

1ghost 2018.01.05. 12:10:30

@stim:

Hát bazdmeg te majdnem olyan folyamatosan hazudsz mint a tolvaj korrupt gazdád?

Elfelejtetted említeni az emberektől ellopott 3000 milliárdot, meg a 27% -os áfát, a kivetett ezernyi adót, de legfőképp azt, hogy a fideszes elqurók nyóc éve alatt a gazdaság növekedése nem éri el a 2%-ot, a köztisztviselők egy része 10 éve nem kapott béremelést, az egészségügyben patkányvizelet csobog a plafonon, miközben évi 1500 milliárdot nyomott az EU orbánéknak, amiből mészáros lőrincz csupán ezen a héten zsebrebaszott 90 milliárdot!

Így hát adja magát a kérdés: nem lenne jobb esetleg a retkes tolvaj fideszes kurva anyádnak belehazudni a képébe?

mh1973 2018.01.05. 12:18:00

Itthon voltak északi ismerőseim, akik megerősítették, hogy kintről nézve is diktatúra épül itt és nagyon közelítünk a ruszki formációhoz, vacak érzés ezt megélni, hogy csomó tekintetben az 1950-es éveket ismétli a nari horda! Az elmúlt 27 évben ilyen gátlástalan banda még nem vezette az országot!

mh1973 2018.01.05. 12:23:26

@stim: nem fogom tételesen cáfolni a hauzgságaidat, mert a buta fajtád meggyőzhetetlen, de annyit azért hozzáteszek, hogy 2008-ban volt egy durva világválság, most meg egész európát növekedés jellemzni, ehhez képest sehol nem vagyunk, az államadósság nőtt, csak épp a jegybanki alapítványok által elmutyizott pénzt (plusz a tiltott jegybanki finanszírozás is megállja helyét), vagy az eximbankot sem számolják bele, ha ezt megtennék 78% fölött lenne az adósság is. A munknélküliségi adatok mögé is jó lenne odanézni, hisz az országban egyszerre több mint 200e közmunkás van még és köztük több tízezer emberek csak 1-3 hónapokat "dolgozik" így statisztikailag foglalkoztatásban van, tehát éves szinten 300e ember vesz részt a programban.

Csaba Szikora 2018.01.05. 12:45:29

Tehát ha jól értelmezem,nem kellenek felügyeleti szervek,ellenben kellenek,Czeglédyk,4-es metrók,meg tiltott pártfinanszírozások.

1ghost 2018.01.05. 12:56:42

@stim: Te iditót orbánfasz Blogger Géza!

A ripacs fideszes hazugságaidon már túl vagyunk! Azt már ezerszer behazudtad, hogy államadósság alakulásánál kihagyod az mnyp-t, úgyhogy a hazug adataiddal legfeljebb a tolvaj korrupt gazdádnál házalhatsz.

Luftwaffer 2018.01.05. 13:13:18

Az MLSZ-be is kéne még pár fideszes arc, mert a Felcsút nehezen lesz így bajnok.

1ghost 2018.01.05. 13:19:06

@stim:

Te bérhazudozó ezernickű Blogger Géza, szóval nem tudsz válaszolni az mnyp versus államadósság kérdésre.
átod te szarházi, mocskos orbántroll kb. ennyi idő alatt lehet az ótvar hazugságaidba verni az orrodat.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.05. 13:39:34

@mh1973: "kintről nézve" nem szelestey-t kéne olvasni nekik, hanem értelmes sajtót.

1ghost 2018.01.05. 14:06:05

@stim:

Te szarházi Blogger Géza! Akkor most miután a hazugságaidba szemvillantás alatt belefulladtál, így hát ezen a nickeden is elkulloghatsz a retkes fideszes hazug kurva anyádba, bár már látom, hogy ezen a@Ballib vagyok rettegek nicken rögtön vissza is másztál, ahogy a tolvaj, korrupt gazdád parancsolta.

De már mindenki csak köp rád, és röhög rajtad te gerinctelen orbánbohóc.

guvat 2018.01.05. 14:15:43

1ghost
Lenyűgöző az érvrendszered! Amennyiben pedig igaz, hogy a stílus maga az ember, ( Le style est l' homme même) akkor szerető édesanyád meleg családi légkörben nevelt és magával vitt a munkásőr gyakorlatokra....

morpho 2018.01.05. 14:57:38

@Womb Raider: @guvat: @stim: @Ballib vagyok rettegek: Annyira bájos, ahogy a narancskullancsok szopják egymás faszát! :) Sőt gyanítom van köztük, aki a sajátját is! Zseniális! :))

legeslegujabbkor 2018.01.05. 15:01:34

@Womb Raider:

"a körülbelül kéttucatnyi, ki tudja kinek a zsoldjában álló politikai kommandós "civil" szervezetnek gyűlik meg főleg a baja a hatósággal."

Frissítsd a listád, mert a vezetőid szerint:

"A TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottságról, valamint a Transparency Internationalről.
Németh Szilárd szavai szerint ugyanis ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk."

A többi civil szervezetről mi az álláspont?

A CÖF, meg a fidesz által pénzelt álcivilek beleszólhatnak?

1ghost 2018.01.05. 15:09:07

@morpho:

Nagyon jóóóóó ....))))

De az igazság az, hogy az említett négy troll egy és ugyanaz.

Tehát a saját magát szopja körbe, és körbe és körbe!

Na de hogy mindezt nyilvánosan!!! Azért ez még egy fidesztroll esetében is gáz!

:))))))))))

morpho 2018.01.05. 15:10:42

@stim: Attól, hogy betolod a kormánypropagandát, még nem lesznek "érveid" A gazdaság nem olyan, hogy értelmezhető a háttérinfók nélkül. Nem lehet abszolút értékben vizsgálni társadalmi csoportokat, szegénységet, de még az államadósságot sem. Az adósság nominálisan sokkal több, mint valaha (forrás: ÁKK) volt, de ha GDP arányosan vizsgálod, ami egy viszonyszám az Eu költségvetéséhez, akkor is csak épphogy javult a helyzet. De nézzünk egy egyszerű példát. 2008-ban bezuhant a GDP vagy 7!!! százalékot. Nem csak Magyarországon, mert hitelválság volt. Ebben a pillanatban megnő a GDP arányos adósság, hiszen bezuhant a GDP. De ettől nem kell több hitelt visszafizetni, mert a nominális adósság nem változott. Lehet kirakatba tenni az új autót, aztán eldugni a garázsban a régit, de ez nem gazdasági elemzés, amit előadsz, hanem kormánypropaganda.
Sok mindent "kifelejtettél" még. Például azt, hogy a szocik is el tudták volna szedni a nyugdíj megtakarításokat és kifizetni belőle a hiányt, de ezt ők nem akarták. Ezzel amúgy 3 ezer milliárddal megnőtt az államadósság, csak nem kellett visszafizetni, mert kivonták a kötvényeket. Sok ilyen van ám, ha már összehasonlítás.... A külföldön dolgozó százezreket meg bele lehet számítani a statisztikába, csak tök felesleges, mert adót nem itthon fizetnek. Ők azért jönnek jól a kormánynak, mert hazautalják a GDP 3!!!! százalékát! Aztán a hozzátartozók elköltik és fizetik utána a 27% áfát, meg a jövedéki adót, tranzakciós díjat...Amúgy az adóprés nem csökkent Magyarországon 2010 óta. Szóval óvatosabban azzal a sikerpropagandával!

morpho 2018.01.05. 15:37:53

@stim: Na látod pubi! Elkezdesz hazudozni és itt vége van a mesének!

"Egyszer azt mondod, hogy nem kell beleszámolni akik külföldről utalnak majd számszerűen leírod, hogy mennyivel megy előrébb tőle a fogyasztás és a 27% ÁFA amit a hozzátartozóik adó formában befizetnek. Ellentmondasz magadnak 2-3 mondaton belül"

Ne már! Ezt a csúsztatást minden hülye észreveszi! :)
A munkanélküli statisztikába nem kell beleszámolni, mert nem itt fizet adót! Viszont a hazautalt pénzt a GDP-be bele kell számolni, mert megdobja a fogyasztást! Hazudozol pubi. Elfelejtetted odaírni, hogy mibe nem kell beleszámolni, aki külföldről utal! Te tényleg azt hiszed, hogy ezt bárki beszopja a taktaharkányi nénikén kívül? ja, a taktaharkányi bácsika! Igazad van! Egy propagandista meg ne hivatkozzon egy propagandatévére, mert komolyan olyan, mintha a saját faszát szopná!

1ghost 2018.01.05. 15:47:33

@stim: "Ellentmondasz magadnak 2-3 mondaton belül. "

Te agyatlan, Blogger Géza orbánfasz! A külföldiek hazautalásai beleszámítanak a GDP-be? Nem. És beleszámítanak a GNP-be. Bele.

Ellentmondás tehát a te segghülye, bérhazudozó fejedben van, Morpho érvelése pedig teljesen korrekt. Így hát nyugodtan visszacsúszhatsz korrupt tolvaj gazdád narancsos seggébe.

morpho 2018.01.05. 15:57:28

@stim: A munkanélküliségi rátába nem számolnám bele, mert kamu. Mert nem fizet itthon adót és járulékot. Ez nem vita, amit te csinálsz, hanem hazudozás!
Tessék számok.
államadósság: 2010 augusztus: 19 933 Mrd forint

államadósság: 2017 november: 26 934 Mrd forint

Szerinted melyik a kisebb szám?

morpho 2018.01.05. 15:59:37

@1ghost: Ez a trükk! Bedob egy haknit, amit azonnal lesöprünk, aztán elkezd hazudozni, meg lényegtelen személyeskedésre hivatkozni. Szétbarmolják a kommentsávot!

mh1973 2018.01.05. 16:40:00

@stim: 700e-rel nem dolgoznak többen, vond ki belőle a 300e kömunkást és a rájuk fordított összeget. Sőt simán eléri a 100e főt az uniós milliárdokból futó "projektek" alkalmazotti létszáma is. A ksh sajnos beszámítja a 70e naponta sógorokhoz ingázókat is, ezt is kivonhatod.
Az államadósságnál meg nyugodtan add hozzá a 10%-ot kitevő lenyúlt mnyp pénzt, amiből már mennének a kifizetések, hisz rengeteg ember elérte a korhatárt és nyugdíjba vonult, amit most az államkasszákból fizetnek, vagy nem fizetnek. Ráadásul nincs nyugdíjplafon sem, 6-8 év és nem lesz nyugdíja a kisembereknek, mert jönnének a 10 milliós havi nyögdíjas emberek!

morpho 2018.01.05. 16:42:33

@stim: Nem fizetnek munka után járó adót/járulékot Magyarországon, az meg rajtuk múlik, hogy mennyit utalnak haza és a rokonokon, hogy mennyit költenek el. Gazdaságpolitikát azért erre nem alapoznék!

1ghost 2018.01.05. 17:01:56

@morpho: Na ja! Nem csak bérhazudozó, de tetejébe segghülye.

Nem csoda, hogy egy nyomorult orbántrolli állásnál nem vitte többre az életben. Ha a fidesz bukik, éhen döglik.

cicmen 2018.01.05. 18:35:25

@mh1973:" Itthon voltak északi ismerőseim, "

Svédországba emigrált cigányok?

morpho 2018.01.05. 19:00:44

@cicmen: "Svédországba emigrált cigányok?"
Ha véletlenül mégsem, akkor van valami B terved?

azigaziraptor 2018.01.05. 19:32:11

@taga20: Hagyd a köcsögöt, minden postban játssza a hülyét!
Vagy, csak magát adja!

taga20 2018.01.05. 19:42:40

@azigaziraptor: most el akarod tőlem venni a péntek esti troll szopatásomat?

van neked szíved?:)

azigaziraptor 2018.01.05. 20:12:22

@taga20: Dehogyis!
Egészségedre váljék! :-))

cicmen 2018.01.05. 20:25:19

@taga20: @azigaziraptor: Jó látni ahogy a homo ballibák egymásét nyálazzák! Melyikőtök ma a lány?

cicmen 2018.01.05. 20:28:13

@azigaziraptor: Nagy a pofád, de még két értelmes mondatod nem volt! Gondolom nem is lesz, már kihoztad magadból a maximumot!

taga20 2018.01.05. 20:29:12

@cicmen: cica, te a geci bohócát polírozod évek óta.
te tuti, hogy mindig a fasz rossz végére kerültél, amilyen aberrált lettél.
ja és fityeszjobbágy.

cicmen 2018.01.05. 20:48:40

@morpho:Ha véletlenül mégsem, akkor van valami B terved?

Miért szerinted kik lehetnek a titokzatos északi vendégek ? Esetleg a váci rokonok, mert az is északon van!

taga20 2018.01.05. 20:52:04

@cicmen: sőt paks is északon van, ha pécsen laksz!

bakker, te tényleg egy fityeszesnulla vagy, nem csak urbanlegegnd!:)))

azigaziraptor 2018.01.05. 20:55:05

@cicmen
2018.01.05. 20:28:13:
Te összehoztál már egy értelmeset?
Csak a fos folyik a szádból büdös Fideszes köcsög!
Egyébként ma mutterod volt a lyány, de szarul szopott!
Harap a protkójával! :-)

mh1973 2018.01.05. 20:58:58

@cicmen: sem az országokkal, sem a földrészekkel nem vagy tisztában, még ha kanadát írtam volna oké, de így? Egyébként meg korlátolt fejeddel csak ennyi jött le abból amit írtam, sajnálni tudlak!

taga20 2018.01.05. 21:01:00

@azigaziraptor: neked is feltűnt?
aztán küldte a volna a lyányát a cicment, de mondtam neki, hogy gecitartályokkal nem foglalkozom:)))

cicmen 2018.01.05. 21:06:56

@mh1973: Annyi jött le hogy kretén vagy. Mit jössz az északi ismerőseiddel hogy mit mondanak? Nyilván valami disszidens biboldók, a tökömet érdekel a véleményük, pláne hogy itt élek! Mindig csodáltam ezt a degenerált húzást hogy valami külföldi ismerősre hivatkoztok hogy mi folyik itt!

cicmen 2018.01.05. 21:14:35

@azigaziraptor: @taga20: Tényleg összeálltatok? Illetek egymáshoz az tény, parasztság, bunkóság, szókészlet terén!

taga20 2018.01.05. 21:23:16

@cicmen: irigykecc gyökér fityeszjobbágy, me téged még a geci sem szeret, csak beléd rúg:)))

morpho 2018.01.05. 21:56:54

@cicmen: Az északi ismerősök tuti cigányok. Nincs miről beszélni!

morpho 2018.01.05. 22:37:11

@taga20: Aha, igazad van, benéztem a csókát!

taga20 2018.01.05. 22:40:25

@morpho: ne feszüjj má!
ha nem lennének hülyék, ako te nem lehetnél olyan überokos:))
süti beállítások módosítása