B1 blogcsalád



Schmidt Mária akkora bakot lőtt, hogy már a Fidesz-kormánynak is kínos volt

2017. december 31. - nickgrabowszki

Pedig sokat elnéztek neki, még azt is, hogy kitalált hősökkel kívánja betelepíteni az '56-os panteont.smdl_1.jpg

Azt olyannyira, hogy miután kiderült, hogy nem egy Dózsa László nevű önjelölt forradalmár - akinek szerepére semmilyen bizonyíték nincs - szerepel a Life magazin ikonikus 1956-os fotóján, de a milliárdos történészasszony nem volt hajlandó megváltoztatni a teljesen alátámasztatlan álláspontját,

Orbán demonstratívan, az ellenfeleivel és a valósággal szemben is kiállt Schmidt mellett.

3 dolgot tett:

  • 2017-re is meghosszabbította az 56-os emlékévet,
  • október 23-án a Terror Házánál tartotta ünnepi beszédét,
  • és az 56-os hősök között említette Dózsát, mintegy kanonizálva a fikciót.

Ezzel üzent mindenkinek, aki kormányon belülről vagy ellenzékből támadni merte Schmidtet.

Akinek pedig sok volt már a rovásán. Nem elsősorban maga a Terror Háza, amelyik úgy tesz, mintha nem létezett volna zsidóüldözés a Horthy-korban, valamint hogy a holokauszt a nyilasok műve lett volna, akik megfeleltethetők a kommunistáknak is. (Hűség háza, nyilas pártszékház -> ÁVH-központ -> Terror Háza.)

Azonban ez a beállítás a jobboldalon (és Orbán szemében) nem bűn, inkább érdem. Felmenti a Fidesz szellemi elődeit, tisztára mossa a magyar jobboldalt, akiknek semmiféle történelmi bűnhöz semmi közük nem volt, minden a németek és az oroszok (külpolitikai okokból most inkább a németek), továbbá a nyilasok és a kommunisták (akik azonosak, ráadásul a kommunisták még zsidók is amellett, hogy nyilasok) bűne volt.

Schmidt erre a (nagyon-nagyon finoman fogalmazva is kétséges hitelességű) világlátásra egy egész intézményrendszert alapított, a Terror Házát és az azt működtető/körülölelő alapítványokat. A szemléletmóddal Orbánnak olyannyira semmi baja nem volt, hogy 2002 februárjában például ennek a megnyitójával fordult rá a kampányra.

th.jpgDe a választást ennek ellenére (vagy éppen ezért) elveszítette.

Schmidtet emiatt nem lett felelősségre vonva, sőt. Úgy maradhatott orbánista, hogy a baloldali-liberális kormánytöbbség továbbra is folyósította az állami apanázst (ti. a közpénzt) a magánmúzeumához. De éket ezzel nem sikerült verni Orbán és korábbi főtanácsadója közé, azt majd csak a második, a 2006-os választási vereség tette meg.

Schmidt az év decemberében publikálta elhíresült cikkét a Népszabadságban(!), amelyben elvileg a Gyurcsány apologétákat (például Nádas Pétert) bírálta, valójában azonban a mottóul választott Orwell-idézet miatt maradt emlékezetes:

Azt ugye nem akarjátok, elvtársak, hogy Jones visszajöjjön?

És Schmidt le is szögezi, nem kell félni, Jones nem tér vissza, azaz Orbán a Fideszben is végleg megbukott. Aztán ebben (ebben is) tévedett. Orbán azonnal visszalőtt a harci lapban: Schmidt Mária ante portas? Amiben A történészt - meg Ádert, Spédert és Bajnait - azzal gyanúsítja meg az álneves szerző, hogy új pártot gründolnak, amivel ki akarják szervezni a jobboldalt Orbán és a Fidesz alól.

A 2006 utáni fideszes belharcokban azonban Orbán megőrizte a trónját, és 2010 után eleinte nem sok babér termett a puccsistáknak. Schmidt igazán csak 2014 után került vissza a pikszisbe: Orbánnak szüksége volt olyan

ideológusra és emlékezetpolitikusra,

aki képest kontinuitást látni a taktikai okokból kaotikus Fidesz-politikában, egyszersmind bármilyen fordulathoz tud valamilyen történelmi érvet vagy allegóriát találni.gabr.jpg

És máris megszületett a rettenetesen ízléstelen Szabadság téri mementó, amiről egy elszólás folytán derült csak ki, hogy az ország Schmidt Máriának lehet hálás érte.

  • Orbán vonzódott Schmidt végtelenül leegyszerűsítő látásmódjához.
  • A schmidti konteók úgyszólván tökéletesen illettek Orbán minden és mindenki fölött állni kívánó vágyához.

Úgyhogy a két ember tökéletesen egymásra talált ismét: ha az ország nem is,

a történelem fel lett ajánlva Máriának.

A történésznek döntő befolyása lehetett a vadonatúj emlékezetpolitika kialakításában (lásd a kormánytévé Szabadság térnek nevezett műsorát Rákay Kálmánnal), és általában is hatással lehetett a kormánymédiára, valamint saját újságot is vehetett magának (bár a Figyelőnek médiatényezőként nincs jelentősége, inkább csak Schmidt játszótereként funkcionál).

De ezzel és azzal, hogy Spéder Zoltán levadászása után rátehette a kezét egykori harcostársa vagyontárgyainak egy részére, Schmidtnek deklaráltan meg lettek bocsátva az egykori bűnei. Amit csak tovább hangsúlyozott Orbán azzal, hogy 2 hónapja a Terror Házát találta érdemesnek arra, hogy ott tisztelegjen 56 előtt.

Schmidt azonban az utóbbi pár évben 2 jelentősebb hibát is elkövetett (már ami Orbán szemében hibának számít):

  • Az egyik a konfliktusa a történészszalmával Dózsa László teljes egészében fiktív 56-os szerepe kapcsán.
  • A másik a Sorsok Háza nevű holokausztmúzeum ügye.

smlt.jpgDe az előbbi nem számít, csak értelmiségi belügy. A valóságot fel lehet áldozni a haza üdvének oltárán, az ellenséggel való harcban szükség van saját hősökre, és a hát a kormánypropaganda naponta többször is hazudik olyat, amiért szerencsétlen Schmidtéket bántják a gonosz ballibek.

A másik már nehezebb ügy, mert a történészek mellett a zsidó szervezetek is elszántan opponálják Schmidt koncepcióját, ti. hogy a Horthy-érát a Sorsok háza a magyar zsidóság valamiféle virágkoraként jelenítse meg, amibe majd csak a németek és a nyilasok rondítanak bele.

Salamoni döntésként inkább ki sem nyit a múzeum, hiába van kész már csaknem 5 éve, és kell fizetni érte évente több mint 80 milliócskát. Az azért jellemző, hogy a Sorsok háza időhúzásáról hivatalosan Lázár döntött, és nem Orbán, aki nem nyilvánult meg az ügyben semmilyen módon. Húzzák az időt,

próbálják agyonhallgatni, az idő majd megoldja.

És akkor most itt van a legújabb botárny, hogy a Schmidt vezette egyik alapítvány (ahol semmi nem történhet a főnökasszony nélkül) szervez egy konferenciát az európai családok jövőjéről, amelyre egyéb náci figurák mellett meg találták hívni a már az amerikai szélsőjobboldalon is szalonképtelenné vált, egyebek mellett a pedofília legalizálása mellett érvelő provokatőrt, Milo Yiannopoulost.milo.jpg

Amitől még a Fidesz-kormány is olyan viharsebességgel határolódott el, amilyenre csak képes volt. Levették a konferencia programját, a külügy üzenni volt kénytelen, hogy nekik semmi közük a dologhoz.

Schmidték először azt se tudták, mibe nyúlnak. A kormánymédiában, közpénzből vezetett Mozgástérblogon, amit Schmidt alkalmazott, Lánczi Tamás szerkeszt, Kiszelly "Álláspontomat mindig szigorúan a gazdáim érdekeihez igazítom, a valóság nem zavar" Zoltán politológus szemrehányó publit írt az ún. balliberális médiának, mert nem eléggé kész a párbeszédre

Nem támadni kéne a konferenciát, hanem eljönni, meghallgatni az előadásokat, és értelmes vitát folytatni az ott elhangzottakról!

Tehát meghallgatni a nácikat, és vitatkozni velük.

Most csak képzeljük el egy pillanatra, amint a családügyi konferencián, mégha mégoly szélsőkonzervatív is, felszólal egy nyíltan homoszexuális figura. Aki még talán ateista is.

Az, hogy szélsőjobboldali, az ebben a közegben nem számít.

De egy ateista buzi?!

  • Mit szólnának ehhez a katolikus egyház jelenlétükkel tisztelgő főpapjai?
  • Vagy a lengyel szövetséges képviselői. (Amihez érdemes tudni, hogy Lengyelországban a kormánypárt hívei tavaly megválasztották királynak Jézus Krisztust.)

Ennek már a fele sem tréfa. Itten Orbán külpolitikájába van kontárkodva. Schmidt már megint rossz trekken van, azonnal le kell állítani, mert különben erről fog szólni a kampány (eleje), és még a lengyelek is kiátkozzák Orbánt az alig szövetségből. És akkor ki marad neki?

Most lehet igazán sajnálni szegény miniszterelnököt, hogy kikkel van körülvéve.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr913536157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2017.12.31. 14:29:39

A butaság másik oldala, de legalább jó a fotója:)

Gábor Szögyéni 2017.12.31. 15:43:35

Legközelebb magát az élő Sátánt, George Sorost fogja meghívni :)

Netuddki. 2017.12.31. 16:26:35

Hülyék vagytok. Maradtatok volna kussban, hogy ne tudják idejekorán kihúzni a műsorból, jól beégtek volna vele. Áh!

dr. mesterséges színezék 2017.12.31. 16:54:20

Nem illik gúnyolódni mások testi adottságain.
Csak azért mert valaki előtt egybemosódik egy excel tábla két rekordja, és adott sor "még Vonánál is buzibb" adata helyén a 6 sorral lejjebb és 4 oszloppal jobbra lévő "a nemzetközi migránsellenes keresztyéndemokrácia élharcosa" cella jelenik meg, még nem kéne élcelődni.
Liberális bolsevikság ez.

dr. mesterséges színezék 2017.12.31. 16:59:54

@Netuddki.: Jogos.
Mostan már végképp meg lesz hirdetve az éberség.
Elkezdik gyanítani, hogy még Putyin környékén is süröghetnek buzik, és birca lebukik.

Watchdog 2017.12.31. 17:03:52

Valami webszerkesztő gyakornok hibája volt, összekeverte a meghívottak neveit, adatait, satöbbi... 5 perc alatt korrigálták. Igen, még a webszerkesztő főnök is hibás, ellen kellett volna őriznie...

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.31. 17:05:43

Igen, abban van valami, hogy most majd valószínűleg el fognak tekinteni az alt-rigt-tos homokos-náci meghívásától. És ezért kár. Kár, mert nagyon jó propagandaértéke lett volna a dolognak. (Úgy beszélek, mintha már tény lenne, hogy mégsem hívják meg, de hát sajnos, ez tényleg valószínű.)
Persze az nem működik - mint amit itt fentebb egy kolléga írt -, hogy ugyan tudjuk, látjuk, hogy mi készül, de azért mindenki fogja be a száját, várjuk meg, hogy blamálják magukat, és majd aztán dumáljunk. Ilyen nincs, a dolgok nem így működnek, az ellenzék, a blogerek nem egy katonai szervezet tagjai, amely ezt megparancsolhatná nekik.
Persze, ez az ügy a fidesz-bűnszevezet 2 millió agyhalott zombiját továbbra sem érinti. Ők a világból kb. csak annyit érzékelnek, hogy Orbán az isten, oszt jónapot.

Jakab.gipsz 2017.12.31. 17:10:34

Schmidt Máriának minden kezdeményezésében tökéletesen igaza van az ellene felsorolt vádak, hamisak.

Csakhogy egy bizonyítási procedúra elvégzése olyan aljas, az emberiséggel kísérletező, gazemberek ellen mint az ateista-zsidó filozófusuk, maffia filozófiája, Marx, Engels, Trockíj, Lukács, Révai, Gerő, Rákosi, Acél, Soros, Schulz stb. megküzdeni nem egy egyszerű sima történészi feladat.

Schmidt meglátja az emberiség ellenségeinek, igen az ateista-zsidó filozófusok egytől egyig azok, parazita gazemberek, borzasztó tevékenységét, de itt a leleplezés kevés, (profi hazudozók és egymás fenekét szívesen nyalják körbe) az ellenfeleiket pedig egyenként levadásszák, ha kell maffia módszerekkel.

Ez egy matematika-filozófiai probléma és itt ezen a területen lehet elkapni a töküket, és saját szavaikkal gúzsba kötni őket.

Nem véletlenül lázítják fel a társadalom tanulatlan csőcselékét, olyanokat akik a kognitív gondolkodás módnak híján vannak.

Ez most és itt egy komoly tudomány-filozófiai háború, nem a Puzsér, Csernyus, Heller, TGM, Konrád, Habermas féle, félnótások értelmiségiek színvonala, a mérce.

Vannak még hazánknak és az európai kultúrának, komoly ámde elnyomott, agyon hallgatott, és sokszor megfélemlített filozófusai, nos őket kell Schmidt Máriának megszólítani.

azigaziraptor 2017.12.31. 17:28:11

@dr. mesterséges színezék:
2017.12.31. 16:59:54

Birca Bulgáriában él!
Szófiában!

dr. mesterséges színezék 2017.12.31. 17:39:19

@azigaziraptor: A távolság nem mérvadó. Momentán pl. mindenki Soros bérence, aki nem lép egyszerre.
Mondjuk én tényleg az vagyok, szóval, Gyuri bá! jó lenne, ha másodikán számlán volna az esedékes sokcsillióm.

dr. mesterséges színezék 2017.12.31. 17:46:18

@Watchdog: "összekeverte a meghívottak neveit, adatait, satöbbi"

Úgy-úgy! Hiszen létezik-e egyáltalán webszerkesztő, akinek nincs a klipbórdján a "Milo Yiannopoulos" név, hogy összekeverhesse valami mással?

Valószínűleg Milo Minderbindert szerették volna meghívni, hogy szakértőként nyilatkozzon Mészáros Lőrinc vagyonáról és tanácsokkal lássa el, ha létezik még olyan manővere, amit még nem ismételt meg a magyar gazdasági csoda élpónilovasa.

Egéridomár 2017.12.31. 17:52:58

@Jakab.gipsz: Azta qurva öcsém!!! :O Na erre nincsenek szavak. Szobatiszta vagy-e már? Vagy már nem?

Európai téridő 2017.12.31. 17:58:02

Tisztelt Szerző! Szerintem a kommentekből is sokat lehet tanulni, olvassa csak el azokat, figyelmesen.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.12.31. 18:14:13

A fideszes cselédnépségnél megfigyelhető, hogy minel nagyobb orbán seggnyalók, annál pöttömnyibb az agyuk.
Smitt Mari, Báyer agya olyan pöttömnyi, hogy egy egyejtűnek még reggelire is kevés lenne.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.12.31. 18:16:55

@Jakab.gipsz: "Nem véletlenül lázítják fel a társadalom tanulatlan csőcselékét, olyanokat akik a kognitív gondolkodás módnak híján vannak. "

Na te segghülye ostoba proli, most legaláb helyesen definiáltad a társadalmi hovatartozásodat.

Watchdog 2017.12.31. 18:23:32

@Jakab.gipsz: "Ez egy matematika-filozófiai probléma és itt ezen a területen lehet elkapni a töküket..." - ennél fogva pedig mégis csak a Milo tudja a problémát a legjobban megragadni, csak leshetnek a meghívott lengyel professzorok!!!

molyos1 2017.12.31. 18:38:05

@Jakab.gipsz:
"Nem véletlenül lázítják fel a társadalom tanulatlan csőcselékét, olyanokat akik a kognitív gondolkodás módnak híján vannak."

Nagyon fel vagy lázulva . . .

2017.12.31. 18:44:54

Na ha a szépasszonnyal összefutna egyszer az utcán, Freddy Krueger visítva menekülne amerre látna.

BiG74 Bodri 2017.12.31. 18:47:57

@Jakab.gipsz:
Hát eddig sem tartottalak nagyra, de legalább a bircánál többre. Tévedtem, vagy olyan beteg, kicsavart, mint a bulgár hánytatószer. Részemről te is bekerültél a bottal sem piszkálnálak kategóriába.

Istvan Szabo 99 2017.12.31. 18:48:03

Mi ez az értékelhetetlen szar?!

2017.12.31. 18:53:11

@Istvan Szabo 99: Az, amit eszel. Gyökér fideszes szarevő.

Jakab.gipsz 2017.12.31. 19:13:12

@MikeBoy: @Egéridomár: @Börtönbe most már a fideszesekkel!: @molyos1:

1, Állítólag, a holokauszt túl élőkön kívül mindenki hülye a demokráciához, ezért fordulhat elő az a sajnálatos eset, hogy egy nyócosztályos Schulz + Soros a kufár, viszont kompetens Európa és modern demokrácia szakértő, ugyebár. És ti ezt elhiszitek?

@ipartelep: Neked ezért nincs ki a négy kereked, amikor agyhalott zombikat emlegetsz. Nézz magadba, ha zombit akarsz látni.

2, Nyugodjatok bele a tudomány nyelve a matematika. Ez a nyelv viszont már globális. És senkit sem kellett a "fehér keresztény felsőbb rangú embernek", sunyin NGO civil szerveteket illegális működésével, a matematikánk elfogadására kényszeríteni.

Azért mert az értelmes dolgokat a világ önként és örömmel át veszi.

Bezzeg az ateista-zsidó filozófia és a tudományt, koránt sem volt ilyen egyszerű ráerőszakolni az emberiségre.
Aki kételkedni mert a felsőbb rendű ateista-zsidók messianizmusába, lelőtték, vagy szét tépte a felhergelt csőcselék. Erről csak a füttyös történészek nem tudnak regélni.

2017.12.31. 19:19:58

@BiG74 Bodri:

Csak sokat ivott szilveszter előtt.

@Jakab.gipsz:

Pihenj le! Nincs egyetlen értékelhető mondatod....

BiG74 Bodri 2017.12.31. 19:22:13

@MikeBoy:
Az még elfogadható mentség lenne!

VaradiJanos 2017.12.31. 19:33:10

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Bayer körömgombája is többet ér az egész családodnál

ubermeister 2017.12.31. 19:33:58

El vagytok tévelyedve. Azért hozták elő a csávó viselt dolgait hogy ne keljen beismerni a közte és a főnök közötti felszopóversenyhez hiába biztosítja a KDNP a Katolikus Egyházzal karöltve a kisfiúkat, a Soros szervezetek milliós betelepítései ellenére nem találtak elég niggert (nigger fiút meg pláne) Milónak. (A Putyin szobor már megérkezett Moszkvából a főnit doppingolandó). Így rá lehet kenni az ellenzékre a blamát.

VaradiJanos 2017.12.31. 19:34:02

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: bezzeg az elefántseggű kilincsorrú gennyfejű nejedre ráugrana, ugye?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.12.31. 19:52:36

Újabb példa. Fidesz = kontraszelekció. A nyalási képesség csak az érdekes. A tehetség pedig menekül.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.31. 20:24:50

Schmidt ékes példája az államot foglyulejtő maffia kontraszelekciójának...

BiG74 Bodri 2017.12.31. 20:31:00

Tudjátok mit?
Boldog Újévet mindenkinek!

2017.12.31. 20:36:36

A Sorsok Házáról jut eszembe.
Eszemben sincs relativizálni, netán tagadni a holokausztot,
csak kérdezem.

Treblinkánál - még a szótár sem ismeri, ez már botrányos! - azt hirdeti a történelem, hogy 850 ezer zsidó hunyt el, gázosítás formájában. Oké. De hol vannak a holttestek?

Ennyi lett volna a kérdésem.

BiG74 Bodri 2017.12.31. 21:12:02

@Látens Inszinuáció:
Az kb. : 2000-2500 m3 hamu. Könnyen eltüntethető.

taga20 2017.12.31. 21:12:54

@vitéz Beverneky: ne má! volt neked gyerek szobád?:)))

Jakab.gipsz 2017.12.31. 21:24:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szia, már hiányoltalak! Ezek szerint már olvasni sem tudsz. Nem baj jövőre folyatjuk.

B.U.É.K. mindenkinek.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.12.31. 21:29:06

@VaradiJanos:

takarodsz vissza anyád picsájába ahonnan kitojtak a világra.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.12.31. 21:30:57

@Jakab.gipsz: "ezért fordulhat elő az a sajnálatos eset, hogy egy nyócosztályos Schulz"

Majd akor jelentkezz vissza ha neked meglesz a nyolc osztályod. Kb olyan 2036-ban

2017.12.31. 22:05:43

@Látens Inszinuáció:

Hát te még nem tudod, hogy ma már a lapsóföldben hinni a menő?

2017.12.31. 22:24:25

@taga20:
másra nem jó, viszont rengeteg péze van...

morph on deer 2017.12.31. 22:41:18

@taga20:
“volt neked gyerek szobád?:)))”

Az volt, csak aztán oda sem talált visszza, miután elvesztette a szemüvegét... :D
Nem arról van szó, hogy TerrorMarisra ne lehetne gerjedni, dehogy!
Kérdezd csak meg bármelyik hiénát! A nyáluk csorog, ha csak meglátják is..!

morph on deer 2017.12.31. 22:58:29

Schmidt Máriának igenis van jövője!

Biztos forrásból értesültem, hogy a pályaudvart sürgösen át fogják nevezni, - az intézmény még a választások előtt megkapja a “SOROSOK HÁZA” nevet (a végén..)!

Így újult erővel indulhat dr Scmidt tevékenysége, meg fogjátok látni!

Elsőként a bizonyítékok bemutatását tervezik, ahol ország világ megismerheti az aljas cselszövést minek keretében Soros átfestette Dózsa simléderes sapkáját feketéről kékre, sőt, még a csattot is kicsrélte rajta!
Ahogy kiderült, a művészt elkábítva még a fülcimpáját is átoperáltatták titokban, csakhogy egy igazi hőst be tudjanak sározni, megszégyenítsék és ellehetetlenítsék a mi Schmidt Máriánkat mint történészt!
De ő túljárt még a saját eszén is, és dugába döntötte Soros aljas tervét!

Szóval semmi baj, tisztelt hölgyeim és uraim, újra Schmidt Mária országa leszünk, - ha ez így megy tovább!

Pikkelő 2018.01.01. 00:14:16

Tudomásul kell venni, hogy a történelem átírása áldozatokkal jár. Lényeg az ideológiai tisztán látás, ami felül múlja a tények, történések súlyát.

2018.01.01. 00:43:01

@Pikkelő:
hubbazmeg, ezért érdemes volt kivárnod az újévet . :))

VaradiJanos 2018.01.01. 00:49:06

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: jól berúgtál már, parazita? Remélem jól telik a szilvesztered. És ma ne kúrd meg a lányod, hadd pihenje ki magát!

smartdrive 2018.01.01. 01:02:10

ez a Milo csaj, vagy csak úgy néz ki?

Pikkelő 2018.01.01. 01:31:37

@Látens Inszinuáció: Sajnos az amik számítottak rád és lelkesen filmeztek és a közeli városok lakóit végig hajtották a táborokon.( Weimar Patton parancsára) www.youtube.com/watch?v=gMCw-qabcl0
www.youtube.com/watch?v=Kje58NBOqw8

Toportyán Zsóti 2018.01.01. 07:36:05

@VaradiJanos: Szép példája vagy hazaáruló baltás gyilkossal baksisért seftelő fajtád szellemi szinvonalának,érvek helett mocsokba menekülsz.

mpl 2018.01.01. 08:00:18

@Látens Inszinuáció: “Az áldozatokat eleinte gödrökbe temették, de a szovjetek által elkövetett katyńi vérengzés tömegsírjainak 1943-as felfedezése után felismerték ennek kockázatát és igyekeztek eltüntetni a tömeggyilkosság nyomait. Ezért a holttesteket kényszermunkásokkal ismét kiásatták és elégették. A tábort ezt követően lerombolták, és helyén egy parasztgazdaságot létesítettek. A háború után, illetve 2012 óta végzett kutatások azonban kimutatták a földben található csontokat illetve a korábbi épületek és a tömegsírok maradványait” wikipedia, Treblinka szócikk.
olvasni kellene, mielőtt írni próbálsz

Dinkainka 2018.01.01. 08:21:10

@azigaziraptor: Nem, onnan a felesége származik!

Etniez 2018.01.01. 08:38:05

@Jakab.gipsz: Azon gondolkoztam, hogy vagy

1. valaki más használta a nicked
2. megszállt egy démon
3. ittasan ültél gép elé.

Szerintem a második ;)

Etniez 2018.01.01. 08:40:20

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: A csőcseléket a fidesz lázítja a migráncsos plakátjaival, fröcsögő gyűlölettől eltorzult fideszesekkel beszélgetek Facebookon, nagyon durva. Migráncsot még csak fotón láttak, de gyűlölik őket. Tiszta szívből, nagyon ijesztő. Ezeket az embereket bármire rá lehet vadítani, csak propaganda kérdése.

Etniez 2018.01.01. 08:43:55

@Látens Inszinuáció: Egy emberből maroknyi szénatom marad (ejtsd: hamu) az elégési folyamat végére. Nem véletlen, hogy a leghelytakarékosabb temetkezési forma hamvasztás. 850.000 maroknyi "homok" nem foglal sok helyet. Továbbá a szél is szépen elhordja, elég kiönteni a földre. Örülök, hogy segíthettem.

vanRob 2018.01.01. 09:26:13

Azok vannak Orbán körül, akikkel körülvette magát... Persze ki kell gyomlálni azokat, akik veszélyesek lehetnek a hatalmára, értem én. De azért néha jól jönne, ha hozzáértők is beleszólhatnának, pláne hozhatnának döntéseket lényeges kérdésekben. Ez az egyszemélyes kézi vezérelt kormány sajnos egy töketlen mihaszna bagázs. Ha a gazdájuk nincs a közelükben, vonyítani sem mernek.

Európai téridő 2018.01.01. 10:03:01

A német megszállási emlékművel kapcsolatos "vita" oka lehet az is, hogy többen féltik a fritzektől különféle jóvátételek okán évtizedek óta húzott fizetséget, baksist, mert hátha megsértődnek, ami annál rosszabb a tényeknek. Darázsfészek ez. De a jó "méhésznek" meg kell küzdenie a "méheknek" ezzel az invazív ellenségével is.

Jakab.gipsz 2018.01.01. 10:50:49

@Etniez:

Igazad van, fején találtad a szöget, megszállt az igazság keresésének Maxwell démona, azaz Maxwell démonához hasonlóan, méricskéllek benneteket.

Azért mert a kettes számú főtétel mindenkire egyaránt vonatkozik, és nincs kivétel, nincs kiválasztott.

Most pedig ülj le és gondolkozz, kire vagy kikre akarjuk bízni, hazánk és az európaiak jövőjét.
Mert ez itt a tét.

Jakab.gipsz 2018.01.01. 13:04:42

@Kinai cuccok blog: Igen és?

Inkább egy vacakul működő Fideszes, ország, mint sem Sorosisztán és a libbancs csőcselék.

Azért mert, ez utóbbiak az urbánus liberális "értelmiség" elsősorban a hazai, szeretnek kéjjel gyilkolni, ártatlanokat, éspedig úgy, hogy hazudoznak. felhergeli a bunkókat, ezt viszont már megtapasztaltuk.

Schmidt Mária csak egy az "igazságot" kereső történész, néha akár tévedhet és pontatlan is lehet, (majd kijavítja, újabb ismeretek birtokában), de jó irányba halad. Ezért hazugság a blama.

Etniez 2018.01.01. 13:23:16

@Jakab.gipsz: Az a Dózsás ügyet nem nagyon javította még ki, helyette utasított történészeket, hogy hazudjanak.

VaradiJanos 2018.01.01. 13:33:03

@Etniez: “Migráncsot még csak fotón láttak, de gyűlölik őket. ”

Ja, a sok bunkó. Olyantól félnek amit még nem is láttak. A barmok biztos óvszert is húznak valami kamu hiv vírus miatt

VaradiJanos 2018.01.01. 13:34:49

@Etniez: világbotrány, egy rossz fotó! Skandallum! Le kéne bombázni ezt a kurvaországot

Nemzeti Örömhírek 2018.01.01. 13:54:08

@Jakab.gipsz: "Inkább egy vacakul működő Fideszes, ország, mint sem Sorosisztán és a libbancs csőcselék. "

Az anyádnak kell fideszes meg akármilyen ország, hozzád hasonló orbanisztáni meg hasonló csőcselékkel!
Hülye gyerek, a parlament´áris demokráciában nem egy pártról nevezik el az országot. Az csak a diktatúrákban van, ahol a magadfajta ostoba proli csőcseléket erre be tudják butítani.

Etniez 2018.01.01. 14:16:51

@VaradiJanos: Nem az a botrány, hanem az, hogy a tévedést nem ismerték be, helyette próbáltak kreálni egy képzelt világot. Sokat elmond a hozzáállásukról és a jellemükről.
Tovább Máriát figyelmeztették meg a kép kikerülése előtt, olvass utána.

2018.01.01. 14:19:06

@mpl:

Értelek.
Akkor még két kérdés, amire a válasz az általad ajánlott szócikkből kimaradt:

Mivel égették el a 800-900 ezer halottat?
A fa 500-800 fokon ég, ám az emberi csont elégetéséhez 1050-1100 fok kell, ám még így is marad vissza csont, ami nem ég el.
(Spektrum TV: Tabuk nélkül sorozat; Beszéljünk a halálról című rész.)

A gázzal az a bibi, hogy akkor ismét fel kellett volna állítani egy olyan nagy kapacitású krematóriumot, ami alkalmas 800-900 ezer ember hamuvá égetésére.
Ehhez nagyon komoly szervezés, illetve rengeteg idő kellett volna.

Nem látom értelmét, hogy előbb lerombolták a krematóriumot, majd 1943-ban ismét felépítették volna, hogy a szörnyű gaztettek nyomait eltüntessék, mikor Auschwitzban még 1944-ben is folyt a tömeges elgázosítás.
Hol van itt a német precizitás, a logika?

Örülök, hogy segíthettem! (Gondolkodni.)

taga20 2018.01.01. 14:33:57

@VaradiJanos: haver, néha minősíthetetlen szarok a riposztjaid. mintha kábé kamasz lennél.

ha nem jut eszedbe semmi frappáns egy adott kommentre, akkor inkább kussoljál.

ezt csak úgy, mint a haver a haverjának mondom, nem baszogatás képpen:)))

Jakab.gipsz 2018.01.01. 15:55:17

@Nemzeti Örömhírek: @Etniez:

Nem nagy öröm ha lukra futnak a tudósok, a teljesítmény kényszer fura dolgokat művel, olykor elvakítja a kutatókat.

Schmidt ha eredményt akar felmutatni, történészként, az igazságról, habár az "igazságtól" még nagyon távol áll, kapirgálja csak a hazugság piramis talapzatát.

A Polányi-Kuhn paradigma váltásról szóló vitát kellene tanulmányoznia.

Ekkor kezdtek elszemtelenedni a "liberális ateista-zsidó filozófusok", ez a tetű Soros a "disznófejű nagy úr", az ő szellemi fattyuk.

Jakab.gipsz 2018.01.01. 16:08:23

@Nemzeti Örömhírek:

Sorosisztánról miért nem ugatsz te lökött elvakult barom, az szerinted nem létezik? Ez itt Magyarország amit a Fidesz pedig egy törvényes kormány. Párt program alapján, demokratikus választások során, elnyert szavazat többség birtokába törvényekkel kormányoz.

Ki mikor adott felhatalmazást, a Soros- féle maffiának?

A Sorosnak a sunyi kufárnak, bár milyen tevékenységre is Magyarország területén, vagy a világ bármely országába, senki sem adott felhatalmazást, joghézagok között bujkáló parazita, gazember.

d.j 2018.01.01. 16:22:07

Csak a szokásos történelem hamisítás folyik. Ugyan ez ment a Kádár korszakban is, csak hogy egy közelebbi érát említsek. A legrosszabb az egészben, hogy a mostani hamisítók még egy régebbi korban élnek és annyira sötétek, hogy nem veszik észre, nem tudják, hogy az interneten minden ott van már. Hiába hazudoznak nem mennek semmire vele.

2018.01.01. 16:33:51

@ipartelep:

Ez a cikk nem adott választ a kérdésre.
És náci a kedves mamád.
Hogy szakadt volna fejed anyádba, mikor megszülettél.

taga20 2018.01.01. 16:45:33

@Látens Inszinuáció: mi van náci, nem vállalod fel a hitedet?

szánalmas gyáva féreg vagy!

élhetetlen 2018.01.01. 17:09:12

@BiG74 Bodri: Pedig Birca az elviselhetőbb! Néha már egész jól szórakozok, mikor semmire nem válaszol érdemben, hanem ír megint egy, a felvetett kérdéshez nem kapcsolódó „általános igazságot”. Kedvence, kedvencem, a multi kiviszi a hasznot, a magyar vállalkozó itt költi el. Teljesen elfogadható lenne, ha a mondat második fele igaz lenne. Orbánnak nincs vagyona, az csak városi legenda, hogy van. Ja. De legalább nem ír ilyeneket: „Ez egy matematika-filozófiai probléma”, „Ez most és itt egy komoly tudomány-filozófiai háború”, stb. Na, B.Ú.É.K.

élhetetlen 2018.01.01. 17:20:53

@Látens Inszinuáció: Csak egy lehetséges választ adhatok, pl. elégették a holttesteket, porították a csontokak, és a port szétszórták. Ahogy ma egy szökőkutas, szórásos temetésnél. Vagy úgy gondolod, hogy akit ma így temetnek, az sem halhatott meg, mert nincs holttest? És is csak kérdezem.

Attilajukkaja 2018.01.01. 17:35:45

Lehet, hogy Schmidt Mária egy erkölcstelen, nem túl intelligens tolvaj-maffia tag, de legalább szimpatikus, ápolt és bájos!
nyugatifeny.hu/wp-content/uploads/2017/04/schmidt-maria.jpg

élhetetlen 2018.01.01. 17:39:59

@Etniez: „Szerintem a második ;)”. Nem valószínű, mert bár nincsenek ilyen irányú ismereteim, de feltételezem, hogy még egy démonnak is szüksége van valamilyen méretű agyterületre, amit megszállhat. Vagy te olvastál már tőle normális hozzászólást? Menetrendszerűen általa tudományosnak vélt kifejezéssel vagdalkozik, „Ez egy matematika-filozófiai probléma”, „Ez most és itt egy komoly tudomány-filozófiai háború”. És „Nyugodjatok bele a tudomány nyelve a matematika”, és állítja (azt nem hiszem, hogy hiszi is), hogy a matematika a zavaros elméleteit igazolja.

élhetetlen 2018.01.01. 17:44:36

@VaradiJanos: Főzz magadnak pörköltet Bayer körömgombájából. A vargánya és szarvasgomba úgyis drága. Jó étvágyat!

közép dunántúli régió 2018.01.01. 18:54:51

@élhetetlen: és mindemellett náci is. Néha olyan öblös zsidózások és fenyegetőzések buggyannak ki belőle, hogy Julius Streicher is elismerően bólintana. Egy szerencsétlen elmebeteg, akit a személyes környezetében mindenki utál, ezért egész nap a neten lóg, és beleönti a világba a frusztrációit.

nu pagagyí 2018.01.01. 18:59:18

A NER-ben komoly verseny folyik a holdudvari alattvalók között, ki a leggusztustalanabb, ki a legfasisztább. Minden nap bizonyítaniuk kell a führernek, miközben a pofán vert társadalom egyelőre békésen szemléli az ostoba felfuvalkodott gecikből álló állatkertet. Azt hiszem, ismét kivárjuk a következő, öncsonkító történelmi katasztrófát, amilyenbe ez a feudalizmusban megrekedt ország ostoba elitje, időről-időre belerángatja a népet.

Jakab.gipsz 2018.01.01. 19:16:30

@ipartelep: @élhetetlen: @Etniez:

A globális válság problémáját, a matematikai purizmust, (szőrszál ) hasogatást meghaladó szigorral, lehetséges csak meghaladni.

A szigor nem kegyetlenséget és érzéketlenséget takar, a szigor jelentése az, hogy szigorúan le kell ellenőriznünk minden elméletet, éspedig úgy, hogy "kibányásszuk" az elfelejtettetek is, és azokat is amelyek rejtve maradtak.

Ez a tevékenység pedig csak munka, (na jó legyen, "macerás meló", hát ha így értitek értelmiségiek.).

élhetetlen 2018.01.01. 19:21:19

@közép dunántúli régió: Többször leírta az „ateista-zsidó” meghatározást. Most viccelek, elgondolkodtam rajta, hogy megkérdezzem-e tőle, hogy mi a véleménye a vallásukat gyakorló zsidókról. És tudja-e, hogy Soros gyakorolja-e a vallását, vagy úgy gondolja, hogy minden zsidó ateista, ami ugye abszurd. Nem könnyű, és elég ijesztő, mert nincs egyedül.

élhetetlen 2018.01.01. 19:35:56

@Jakab.gipsz: Igen és itt vagy nekünk te, a Tudományos Megváltónk, aki irányt mutat a világ összes kutatójának, „szigorúan le kell ellenőriznünk minden elméletet, éspedig úgy, hogy "kibányásszuk" az elfelejtettetek is”. Gratulálok, megoldottad az emberiség összes problémáját, vagy nem, csak mondtál valami szépet, mint egy szépségkirálynő, aki az mondja, hogy a célja a világbéke? Hülye!

$pi$ 2018.01.01. 22:47:35

@Jakab.gipsz: "komoly ámde elnyomott, agyon hallgatott"

Te is jól "agyon" vagy hallgatva, ha az ateizmust belekevered a dologba. Szerinted, ha valaki nem hiszi el a beszélő kígyó meg a cet gyomrában utazó pasas történetét, akkor az csak baloldali meg kommunista lehet? Meg zsidó, nyilván zsidó lehet csak ateista, mert... miért is?

$pi$ 2018.01.01. 23:01:06

@Etniez: "Egy emberből maroknyi szénatom marad (ejtsd: hamu) az elégési folyamat végére."

Baromság, a hamuban nem nagyon van szén, miért lenne?

Az emberi tesben igen sok szén van, nem egy marék, az elégetéskor kapott hamuban azonban nincs szén. Ráadásul nem is csak egy marék hamu marad, sokkal több. Ráadásul ha szénnel (már mint nem tisza kémiai szénnel, hanem tüzelésre használt szénnel) tönténik a hamvasztás, akkor igen sok salak és hamu marad a fűtőanyagból is.

Ennek az egy marék hamu elméletnek semmi értelme.

2018.01.01. 23:39:56

@Jakab.gipsz: remélem matematikául beszélsz, mert magyarul nem.

2018.01.01. 23:58:48

@Látens Inszinuáció:
Erről beszélgess el a Gangesz partján az indiaiakkal....
Szerintem a terminátor filmmel kevered....

Jakab.gipsz 2018.01.02. 00:14:32

@élhetetlen: Szerintem te nem vagy hülye, csak lusta vagy gondolkodni.

Lusta vagy gondolkodni, olyan felesleges dolgokon, hogyan lehetne a gordiuszi csomót kibogozni, vagy Mózes első összetört kőtábláját összerakni, és a törvényt elolvasni(nem sem fonal a csomóhoz és nem szükséges kő az összeillesztéséhez) . Azért mert:

Ugyanis ezek roppant szórakoztató matematikai problémák, nincs bennük semmi misztikum.

Egyszerűek mint egy faék. Hasonlóan egyszerűek mint Archimédesz törvénye, amit ma már a kis iskolásoknak is megtanítunk, hogy tudják: a hajót nem isteni csoda tartja a víz felszínén, hanem egy természeti törvény.

Na de, a hajóépítés az mégiscsak egy komoly mérnöki munka amit csak hosszas tanulás és tapasztalat alapján lehet elsajátítani. A törvény mivel természeti törvény, ha baleset ér egy hajót, nem szoktuk Archimédeszt szidni, hanem a valóságba és magunkba keressük a hiba okát.
Ez idáig érthető, remélem.
Tehát amikor az ateista-zsidó filozófusok nekiláttak "társadalom mérnökösdit" kisistent játszani, fogalmuk sem lehetett arról, hogy egy természeti törvényt nem ismernek. Ma pedig ennek a törvény ismeretének a hiánynak a negatív hatása alatt állunk.

Azaz minden igyekezetünk ellenére a társadalmi káosz felé haladunk.

Jakab.gipsz 2018.01.02. 00:22:26

@$pi$: Azt javaslom olvasd el Babits Mihály Jónás könyve c költeményét.

Egyébként te egy műveletlen, kétbites technokrata, barom, maradsz.

$pi$ 2018.01.02. 05:58:06

@Jakab.gipsz: "Egyébként te egy műveletlen, kétbites technokrata, barom, maradsz. "

Te vagy az, aki nem tudja hogyan kell leírni azt, hogy "agyonhallgatott", de közben nagy komolyan arra buzdít embereket, hogy olvassanak többet? :D Na mi van, érveid nincsenek?

BiG74 Bodri 2018.01.02. 11:28:12

@Látens Inszinuáció:
A legendás német precizitás sem kell. Egyszerűen végigvihető képzett mérnökökkel, akiknek van gyomruk hozzá.
A hamvasztás lényege, hogy a lágyszövetek 99% - a elég, a víz elpárolog, a csontok kiszáradnak, rugalmatlanná, törékennyé válnak. Egy emberből lesz 2 - 3 l hamu és csontszilánk. 2500 m3 hamu, melynek legalább 50% -a olyan szemcsefrakcióval bír, melyet a víz könnyedén bemos a talajba, és szinte nyomtalanul eltűnik.
Lényegesebb energetikai oldalról közelíteni, mert brutális energiát igényel ez az elmebaj.

$pi$ 2018.01.02. 12:03:17

@BiG74 Bodri: "melynek legalább 50% -a olyan szemcsefrakcióval bír, melyet a víz könnyedén bemos a talajba, és szinte nyomtalanul eltűnik."

Eltűnik? Hogyan tűnik el? Mennyi idő alatt tűnik el? Mennyi szenet gondoltál mindeközben felhasználni? Annak a asalakja mennyi? Az hogyan tűnik el?

BiG74 Bodri 2018.01.02. 12:46:38

@$pi$:
Hát találd meg azokat az ásványi anyagokat, melyek az emberi testet építették, és univerzálisan jelen vannak mindenhol, úgy hogy közben egy 100*5*5 m -es gödörben elférne mind.
Miért pont szénnel történhet a hamvasztás? Amúgy a szén oda, és a salak elszállítása sem túl nehéz feladat. A krematórium technológiája alapján a salak, nem keveredik az emberi maradványokkal, nem mintha ez számított volna. Koksz esetén pedig számottevő kokszhamuval sem kell számolni.

$pi$ 2018.01.02. 17:06:45

@BiG74 Bodri: "Hát találd meg azokat az ásványi anyagokat, melyek az emberi testet építették, és univerzálisan jelen vannak"

Kémiának hívják, amikor meg akarsz találni ilyen dolgokat. Igen nagy pontossággal, igen jól működik. Ha 2500 köbméter cuccost akarsz megtalálni, akkor megtalálod. Akkor is, ha bemosta a felét az eső a talajba. Nem, nem tűnik el.

"Miért pont szénnel történhet a hamvasztás?"

A második világháború alatt a sokat emlegetett német táborokba széntüzelésü krematóriumok voltak. Hogy miért, azt talán mástól kérdezd meg, nyilván hatékony.

"Miért pont szénnel történhet a hamvasztás? Amúgy a szén oda, és a salak elszállítása sem túl nehéz feladat."

Mennyi szén? Mennyi szenet és mennyi salakot kell szállítani?

"A krematórium technológiája alapján a salak, nem keveredik az emberi maradványokkal, nem mintha ez számított volna."

Nem, nem számít, attól, hogy nem keveredik még ott van.

"Koksz esetén pedig számottevő kokszhamuval sem kell számolni. "

Kokszot használtak? Mennyit? Mennyi volt a hamuja? Mire alapozod, hogy nem számottevő? Hol a koksz hamu? Elszállították? Miért? Hova?

Megmondom mi a problémám, egyszerű. Tettél pár abszolút kijelentést. Nem sok, elhanyagolható, nem nehéz. Ezeknek pár perc utánanézni, akár utánaszámolni. Az ilyen "nem számít, elhanyagolható" semmire nem jó. Guglizz rá, nézz utána!

BiG74 Bodri 2018.01.03. 06:53:22

@$pi$:
Nem kell rágugliznom, és nem kívánok mélyebben belemenni, elég tűzeléstechnikát és fizikai- kémiát tanultam, és eleget dolgoztam a nehézipar "kokszos" oldalán ahhoz, hogy unjam az evidens dolgokról folytatott vitát.
Nem kívánok vitatkozni a holokausztról, mert semmi hihetetlen nincs benne. A méreteiről sem, mert a tömeges népírtás tény, engem innentől nem érdekel, hogy egy, vagy öt millió.
Amit írtam, az annyi, hogy adott helyen 850 ezer ember megsemmisítése fizikailag, és eltüntetése megfelelő akarat és ipari háttér mellett átlagos feladat. A korabeli Németországban pedig ezek megvoltak.
Nem vagyok holokauszt kutató, de a szkepticistákat rühellem, mert nulla tudással nekiveselkednek és bebizonyítják amit beakarnak.
A kémiai anyagokról meg annyit, hogy minden kémiai anyag. Kellene egy kis geológiát és talajtant is tanulni ahhoz, hogy lássa az ember, hogy nagyon nehéz az említett maradványokat egészében megtalálni, és egyértelműen humán forrásúnak tekinteni, a csontszilánkokat leszámítva, pláne több évtized távolságából. Ráadásul az már annyira tudomány, hogy pont a kóros szkeptikus fog elsőnek belekötni.
A szénről, meg egyebek mennyiségéről. Jelenleg is van ma Magyarországon olyan üzemecske, mely vasúton és tengelyen évente több mint 2 millió tonna alapanyagot fogad, raktároz, mozgat. Több mint 60 éves technológiával.
Én nem a szerencsétlenek maradványait keresném, hanem a logisztikai hátteret, és azt a krematóriumot, mely ilyen kapacitással bírt.

2018.01.03. 15:56:42

ahogy látom, egyre több hozzászóló használja fordítva újabban a hashajtót...
még jó, hogy nem 10,000 a maximális karakter....

megamedve 2018.06.26. 06:01:27

Ez a nő (?) pont olyan, mint kuszaszem:
ha meglátom kiráz a hideg....
süti beállítások módosítása