B1 blogcsalád



Sivalkodik a magyar kormány az iszlám terjeszkedés és a keresztényüldözés miatt, közben Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak

2017. december 28. - Mr Flynn Rider

Csak ezen az egy ügyön meg kellene buknia Szijjártótól kezdve a keresztényüldözésekkel foglalkozó államtitkárságnak. 

iszlam_allam_harcosai.jpg

Ne mondja senki, hogy nem tudott róla a magyar kormány; a Conflict Armament Research 2017-es, "Az Iszlám Állam fegyverei" című jelentéséből derült ki, hogy jól felszerelkezett magyar fegyverekkel az Iszlám Állam. Az Index szerint „tele van magyar gyártású fegyverekkel Irak és Szíria”, az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak, mindkét országban 66-ot. Ez azt jelenti, hogy

az Iszlám Államnál talált fegyverek 7,21 százaléka Magyarországon készült.

A fegyverek többsége, összesen 112 darab magyar gyártású AK-63F gépkarabély, vagyis kalasnyikov-másolat volt, a jelentés szerint ráadásul soknak a gyártási száma is elég közel van egymáshoz. 

Korábban az Index készített egy átfogó cikket a magyar fegyvergyártásról. Ebből kiderül: a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet.

Kicsit utána kaparásztunk a magyar fegyvergyártásnak, illetve –exportnak és kiderült: a magyar export egészen alacsony százalékát adják a fegyverek, de így is jó üzlet: 2016-ban 817 ezer dollár értékben adtunk el fegyvereket, ami 21 milliárd magyar forintnak felel meg. Ez a 21 milliárd bizonyosan megüti a magyar kormány ingerküszöbét, tudniuk kell, hogy létezik ez az üzlet (körülbelül ugyanennyit sikkasztott el a Rogán-Habony páros a bevándorlási kötvényeken keresztül, tehát érdemes ennyi pénzért lehajolni már). Sőt, mit több: az Armstrade.info portál összesítése szerint több minisztérium is tud arról, hogy fegyvereket adunk el, sőt, rendszeresen jelentenek róla a nemzetközi szervezetekben; a fegyverek eladását egyre részletesebben jegyzik le a magyar kormánynál. 

Nem is az a gond, hogy a magyar kormány tudott a fegyverek eladásáról, vagy, mint az Index cikkéből kiderül, a Közel-Keletre, háborús övezetekbe adtuk el őket, vagy egyszerűen megszabadultunk tőlük; hanem az, hogy az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben a keresztény értékek védelmére húzta fel a politikáját.

Nem kell hosszasan sorolnunk:

  • irgalmatlan pénzeket kapnak a magyar keresztény egyházak az adóforintjainkból,
  • külön keresztényüldözéssel foglalkozó államtitkárság működik a kormányon belül (3 millió eurót kapnak évente a mi adóforintunkból!)
  • és a kormányzati propaganda egyfolytában a kereszténységről hadovál (miközben kiderül, hogy Orbán Viktor rosszul idézi a Bibliát a karácsonyi köszöntőjében).

Nyilvánvalóan egy "igazán" keresztény állam, mint Magyarország,

amely képtelen szekularizáltan működni,

nem adhat el és nem adhat csak úgy oda fegyvereket a muszlimoknak.

Ugyanis nem csak egymást, de a kereszténykert is lövik majd vele; tovább mélyítik a migrációs válságot (több háború, több menekült, ilyen egyszerű). Ugyancsak nehezen hihető el valakiről, hogy keresztény, amikor fegyvert ad el. (Igen, alapvetően az Egyesült Államokkal, a világ egyik legnagyobb fegyverexportőrével is ez a gond.) Ezt még egy végtelenül egyszerű Fidesz-szavazó, amelyik a legdurvább echotévés propagandán szívta magába a muszlim-ellenességet, be kell lássa.

Az ellenségemnek nem adok el fegyvert, csak ha nagyon hülye vagyok, vagy nagyon pénzéhes. 

Megállapíthatjuk, hogy amikor Orbán Viktor olyat ír karácsonykor, hogy

  • „meg kell védenünk a keresztény kultúrát”, meg "nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét. Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni.
  • Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől.", illetve az európai élet alapjai támadás alatt állnak, "az európai élet magától értetődősége került veszélybe".
  • "Életünk, világberendezkedésünk alapjait célozza a támadás. Európa immunrendszerét szándékosan gyengítik. Azt akarják, hogy ne azok legyünk, akik vagyunk" - fejti ki, hozzátéve, hogy "el akarják venni tőlünk a saját életünket, és valami olyanra akarják cseréltetni velünk, ami nem a mi életünk".

Illetve a Századvég, a kormány egyik házi politikai think tankja szerint „a magyarok többsége kiáll a keresztény értékek védelme mellett”.

  • Vagy amikor Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Pázmány Péter Katolikus Egyetem üldözött keresztényekről szóló konferenciasorozata keretében mondott köszöntőjében olyanokat mond, hogy „Európának kötelessége segíteni a szíriai keresztényeken”,
  • vagy a mikor olyanokat mond, hogy a szíriai keresztényeket üldözik hitük és európaiságuk miatt. Száz éve még Aleppó 20-30 százaléka volt keresztény, ma már csak 10 százalék.

akkor nyilván nem arra gondol, hogy kalasnyikovokat adjunk el a keresztényeket (is) üldöző az Iszlám Államnak.

De idézhetjük a külügyminiszterünket is, Szijjártó Pétert, aki december 19-én, a tavaly ugyanekkor Berlinben elkövetett iszlamista terrortámadás évfordulóján azt mondta: „a terroristák meg akarják semmisíteni az egész európai keresztény civilizációt”.

Ja, talán nem kéne fegyvert adni a kezükbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5913529331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 12:05:19

Atya Isten, 132 fegyver??? Ezzel az egész világot meg lehetne hódítani!

Behaton 2017.12.28. 12:32:58

"Ahogy egy, a magyar fegyvergyártással foglalkozó cikkünkben korábban írtuk, ezeket a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet. "

A mérsékelt, csak minden negyedik fejet levágó, szíriai felkelőknek szállított amerikai páncéltörő rakétákról nem akartok cikkezni?
Baszki, már akkora a gáz, hogy képesek lennétek azt hazudni, hogy mi fegyvereztük fel az Iszlám Államot?

Behaton 2017.12.28. 12:34:52

"A háborús zónákban használt fegyvereket és azok eredetét vizsgáló, EU-s forrásokból működő Conflict Armament Research 2017-es, "Az Iszlám Állam fegyverei" című jelentéséből derült ki, hogy
az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak,
mindkét országban 66-ot. Ez azt jelenti, hogy az Iszlám Államnál talált fegyverek 7,21 százaléka Magyarországon készült.
A fegyverek többsége, összesen 112 darab magyar gyártású AK-63F gépkarabély, vagyis kalasnyikov-másolat volt, a jelentés szerint ráadásul soknak a gyártási száma is elég közel van egymáshoz."

aptikjampó 2017.12.28. 12:53:16

Poszter szerinted Orbánék adták el a csúzlikat a tevekúróknak? Odamentek a helyi bazárba és kirakták a cuccot mi? Ejnyebejnye!

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 13:15:18

exportál :)))))

hát ez nem semmi, ezt nehéz lesz űberelni még jövőre is. szóval gratulálok, elnyerted a 2017-18-as év legbalfaszabb, legrosszindulatúbb, leghazugabb poszt tolója díjat. mennyit fizettek ezért a cikkért?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 13:22:44

mindjárt jön taga, morhpo, morphonder, 1ghost meg a többi buzi és majd jól megszakérti a posztot. ők elhiszik amit írsz.

sZulamith 2017.12.28. 13:30:33

Aki annyit, és annyiszor emlegeti a keresztény értékeket, az ne csodálkozzon ha a másik oldal is dolgozik:)
Szerény véleményem, ha nagy a fegyverkészlet, inkább megsemmisítem, (több is veszett Mohácsnál) mint eladom, és akkor van hitele keresztényként mellet döngetni. Tisztelt kormányunknak, és az ő szóvivőinek egyet kéne megtanulni, az emberek nagy többsége nem hülye.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 13:30:39

@Scott Tenorman Must Die: fayrodisz már megszakértette a napicsárton meg kovi is, aki volt már tibi, de most netuddki néven kommentelget

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 13:31:58

@sZulamith: persze, h a többség nem hülye. csak a libsik. ezért is vagytok elzavarva a picsába a kormánytól

eßemfaßom meg áll 2017.12.28. 13:53:32

@sZulamith: "mint eladom"

nem is adta el senki ezeket, főleg nem az IÁ-nak, nato segélyként mentek irakba a demokratikus iraki hadsereg megsegítésére.

kószák egyike 2017.12.28. 13:53:54

Általában sok itteni poszttal egyetértek, jogosnak tartom. De kezd a blog abba a hibába esni, hogy már tök minden mi az csak írjon valami szart a NER-ről. Sok bűne van a NER-nek és orbánnak, de ez a poszt kb. olyan, hogy ha van rajta sapka azért ha nincs akkor azért.

A szerzőnek (Mr Flynn Rider) halvány lila gőze sincs a témáról.

eßemfaßom meg áll 2017.12.28. 13:54:43

@sZulamith: "az emberek nagy többsége nem hülye"

Viszont itt vagytok ti, élen a szerzővel aki megmutatja a nemhülyéknek, hogy azért létezik "hülye ember" is.

eßemfaßom meg áll 2017.12.28. 13:56:48

@kószák egyike: az a helyzet, hogy a b1 szerzőgárdájának más esetben is kb ennyi köze van az általuk költött mesék valóságtarlalmához, csak esetleg az kevésbé szúrja a szemed mert illik a prekoncepciódba.

Pikkelő 2017.12.28. 15:58:15

A felkelők már csak ilyenek, sok fegyvert a szemben állóktól szereznek. Ez így mindösszesen 50 ezer dollár, még aprópénznek is kevés, le se hajolnak ennyiért.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2017.12.28. 16:18:35

A kedves poszter nem volt képes értelmezni az index cikkét sem. Ilyen hülyeségeket leírni! Ezért még a sarki kocsmában is kiröhögnék.

A kalasnyikovok az Iszlám Államhoz NEM úgy kerültek, hogy Orbánék exportálták őket! Hanem úgy, hogy az iraki háború után, NATO SEGÉLYKÉNT adtuk az újra formálódó iraki hadseregnek, jelentős részüket ingyen vagy bagóért (ha már itt tartunk hasonló módon kerül egy csomó magyar fegyver az afgán rendőrséghez és hadsereghez is - azok egy része már tálib kézben van). Én nem csak kalasnyikovokat ám, hanem pl. T-72-es tankokat is, nem is keveset (és csak jelezném, hogy ekkor még Gyurcsány Ferencnek hívták a miniszterelnököt). Az iraki "haderő" pedig ezeket a fegyvereket a nagy visszavonuláskor szépen hátrahagyta, lőszerestül, üzemanyaggal tele. Így került az Iszlám Államhoz. A többi közép-európai országban gyártott fegyverrel ugyanez a helyzet. Az iszlám állam konkrét üzleti tranzakciókkal valószínűleg inkább a kínai, orosz, román és szerb fegyvereit szerezhette, egyrészt a fekete piacról másrészt Szaud-Arábiából.

Az Orbán kormány egyedül az iraki kurdisztánnak küldött fegyvert és lőszert, azt is NATO tagként, ingyen. A kurdok meg pont arról híresek, hogy szinte egyedüli erőként védik és szövetségesként kezelik a helyi keresztényeket és más kisebbségeket.

Behaton 2017.12.28. 16:45:25

@Lilla50: Olvasd el @Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: hozzászólását és lőn világosság!

sZulamith 2017.12.28. 17:23:01

@Scott Tenorman Must Die: Klassz:)))
@eßemfaßom meg áll: Na már most kinek higgyen az ember lánya:) Mi az hogy, ti? Csak kétféleképpen szabad gondolkodni? Akinek más a véleménye, mint ami hivatalos az a "ti".

eßemfaßom meg áll 2017.12.28. 17:34:29

@sZulamith: meg lehet próbálni a tényeknek hinni.

Tudom, az nem olyan élvezetes főleg ha ütközik a saját világképed által előállítot fantáziával

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 17:42:41

A PPS–41, magyarul: Spagin-géppisztolyt /"davaj-gitar"/, a második világháborúban a Vörös Hadsereg legnagyobb számban alkalmazott géppisztolya volt. A hadizsákmanyként a nemet csapatokhoz került kézifegyvereket a Wermacht is alkalmazta. Sőt, tovább is fejlesztették. Egy reszüket az eredeti 7,62×25 mm TT lőszerrel hasznaltak MP717(r) típusjelzéssel, masik reszüket 9 mm-esre alakították, típusjelzésük MP41(r) volt. Utóbbiaknál kicsereltek a csövet, es olyan adaptert alkalmaztak, amely lehetové tette a nemet MP 38 és MP 40 géppisztolyok tarjainak a hasznalatat.
Haboruban gyakran előfordul, hogy a szembenallo felek a zsakmanyolt fegyvereket felhasznaljak egymas ellen. Rengeteg ilyen példa van.
Cikkíró! Ébresztő!

sZulamith 2017.12.28. 18:21:23

@eßemfaßom meg áll: Ezek szerint nagyon közeli lehetsz, ha ennyire biztos vagy, hogy mi az igazság. Akkor viszont a nickneved méltatlan:)

nts 2017.12.28. 18:28:44

Flynn Rider nem az Aranyhaj című disney rajzfilm egyik főszereplője (a szőke herceg)?
Ez az orbánozós cikk akkora hülyeség, hogy minden jóérzésű ellenzékinek hányingere lesz tőle. Ez egy 888-os színvonal, csak ellenzékiben.

_Neville 2017.12.28. 18:33:02

Ez a blog ugye valami paródia? Az iraki hadsereg mióta ugyanaz, mint az Iszlám Állam? Az, hogy az iraki hadseregtől az utóbbihoz került egy fegyver, mitől a magyar kormány felelőssége? Azért a kreténségnek is vannak határai, basszus...

_Neville 2017.12.28. 18:34:10

@sZulamith: "Szerény véleményem, ha nagy a fegyverkészlet, inkább megsemmisítem, (több is veszett Mohácsnál) mint eladom, és akkor van hitele keresztényként mellet döngetni" Na mesélj, a fegyvertartás miben is áll ellentétben a kereszténységgel?

gyászhuszár 2017.12.28. 18:36:06

817 ezer dollar nekem nem 2 Mrd Ft. Mindegy, gondolom 8,17 M dollar..

Pisti 90 2017.12.28. 18:39:50

Ez az év legretardáltabb posztja. A bloggernek lehetne annyi esze, hogy tudja, Iraknak adtunk el fegyvereket, és azok kerültek az Iszlám Államhoz. De a hülye poszter itt fröcsög, hogy hát mi a terroristáknak adtunk fegyvert. Nem a terroristáknak adtunk, a terroristák ellopták. De ahogy látom a posztíró agyát is. De ilyen gagyi írás hogy lehet kint Indexen?

2017.12.28. 18:47:27

1831 fegyverrel elfoglalni fél irakot meg fél szíriát és évekig védeni több ország hadserege ellen... elég jó teljesítmény.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 18:48:44

Az AMD 65-ösöket Afganisztánba küldte a magyar kormány, miután felszólítást kaptak a "végtelen szabadság" hadműveletben résztvevői. Ezzel szerelték fel az amerikaiak által összetoborzott kormánycsapatokat, de nem voltak igazán elégedettek vele. A fegyver nem rossz, de közelharchoz való ill. desszantosoknak, mindegy, a lényeg hogy valószínűleg inkább a hadműveletek sikertelenségéhez kellett bűnbakot találni, és ez lett a magyar kalasnyikovból

Innentől kezdve gyakorlatilag követhetetlen az útja, sok jutott belőle Irakba az USA felügyeletével, ahonnan fegyverrel együtt átálltak (az IS vezérkara hivatásos iraki katonatisztekből állt jelentős részben) vagy zsákmányolták az IS

Úgyhogy az egész itt egy dezinformáció, és akkor még udvarias voltam
Az IS felfegyverzésében az USA tudatos részt vállalt, ami talán melléfogás volt talán nem, hiszen megtették a dolgukat amiért felfegyverezték őket. Gyakorlatilag kideríthetetlen, mennyire támogatta az USA azokat a hadieszköz szállításokat, amik az utolsó pillanatig érkeztek pl. a legmodernebb páncéltörő rakéták formájában. Ha nem támogatta, akkor elvileg szankcionálnia kéne, de erről persze szó sincsen

Sok ezres, összességében tízezres szállítmányokat kapott az IS pl. vadiúj Toyota terepjárókból, amikről az alvázszám alapján kiderült hogy az Arab Emirátus rendelte a gyártól, és irnyította a szövetséges IS-hez. A másik oldalon persze Irán szállított nagyban a szíriai kormánycsapatoknak, akiknek a konvojait az izraeliek bombáztak, mint kiderült Netanjahu buapesti látogatása alkalmável kiszivárgott hangfelvételekből

Jó lenne erről egy komoly írás, mert ez így harmatgyenge

2017.12.28. 18:53:53

@_Neville: hát nem érted? az iraki hadsereg is az ellenségünk, mert muszlimokból áll, akik mr flynn ryder szerint keresztényeket akarnak öldökölni! szerinte ilyenek ezek a muszlimok. ha meg véletlenül mégsem keresztényeket öldökölnek, akkor meg szétháborúzzák ezek egész észak-afrikát meg közel-keletet, mert ilyenek ezek.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 18:59:32

@sZulamith:
Megsemmisíteni balgaság lenn, de elkótyavetyélni se kellett volna, mert ki tudja mikor lesz még rá idehaza szükség. Lőjék egymást valami mással a Naésasztánban és Hátasztánban élők, mi meg majd akkor használjuk ha ide akarnak jönni

Medgar 2017.12.28. 19:01:06

@gyászhuszár: Meg kéne tanulnod értelmezni a leírtakat...

sZulamith 2017.12.28. 19:02:10

@_Neville: Azért ha 132 fegyverem volna, az ugyancsak ellenkezne a hitemmel, mert "Ne ölj" a tízparancsolat része. Egyébként meg nem rólam van szó.

dr. mesterséges színezék 2017.12.28. 19:04:46

Egyszer volt egy Demokrata és egy Magyar Nemzet nevű újság. Azzal lettek híresek, hogy akkor is hazudtak a politikai ellenfél hibáiról és vétkeiről, amikor nem volt rá szükség, mert az igazság semmivel sem volt kevésbé undorító és felháborító, mint az, amit a fantáziájuk szült.

Nem kéne példaképnek tekinteni ezt a két lapot.

444.hu/2015/11/05/amerikai-fegyverekkel-rajoskodik-az-isis

dr. mesterséges színezék 2017.12.28. 19:06:49

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Atya Isten, 132 fegyver??? Ezzel az egész világot meg lehetne hódítani!"

Azt nem, de egy fegyvertelen városrész sakkban tartására több, mint elég egy századnyi katona.

Mindenesetre ez egy igen hülye és kontraproduktív poszt.

Csuti Ördögüző 2017.12.28. 19:09:23

ásít

A köv. fidesz ciklusban a tervek szerint beindul az itthoni újrafegyverkezés, és remélhetőleg erősödik a fegyverexportunk is.

Öröm lesz nézni a sivalkodásotokat.

VaradiJanos 2017.12.28. 19:18:45

Kedves hülye posztolócska! Mikor adta a magyar kormány az említett fegyvereket az iraki haderőnek? Valamelyik lelkes barom, pld tanga is válaszolhat a kretén haverja helyett.

morpho 2017.12.28. 19:23:20

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @Behaton: @aptikjampó: @Scott Tenorman Must Die: @eßemfaßom meg áll: @aleksz róz: @libsi nóta bárki unja:

Kedves narancskullancsok! Legyetek üdvözölve! Mély örömmel tölt el, hogy ma is itt csapatjátok a szerecsenmosdatást és a kormánypropagandát! Mint mindig. Ezzel ellentétben, vagy talán éppen ezért, felmerül bennem egy halovány kérdés. Az hogy a halál retkes faszában van, hogy aki elzavarja a migránshordákat a szülőföldjükről, annak mi fegyvereket szállítunk? Az hogy a retkes faszban van, hogy Orbán Viktor azzal eteti a jó népet, hogy a határokon túl kell bázisokat "építeni" a menekülteknek, de mi annak adunk fegyvert, aki ezt nem akarja, és elhajtja ezeket az embereket a szülőföldjükről? Tényleg mindent meg kell védenetek gyerekeke? Az anyátokat megbasznátok két forintért, rosszabb esetben Orbán Viktorért! Tényleg nem éreztek itt egy icipici anomáliát sem? Komolyan nem? Vagy csak hazudoztok jó pénzért a poszterre, hogy miként meri ezt megírni, miközben ezer sebből vérzik az egész és pont ellentmond mindennek, amit Orbán a Soros tervvel és a migrációval kapcsolatban eddig mondott/hazudott? Ez ugyanis előidézi a migrációt, nem megállítja bazmeg! De nektek ez tetszik bazmeg?? Tényleg azt csinálnak amit akarnak??? Bármi belefér gyerekek?

Jakab.gipsz 2017.12.28. 19:25:12

Ezek a magyarok már megint lebuktak, bezzeg a nyugat csupa Grál lovag.

Mond Mr Flynn Rider, szoktál-e gondolkodni? Vagy csak locsogsz mint egy hülye, esetleg úgy hazudozol mint a vízfolyás.

Az Iszlám államnak kb. 60 000 harcosa volt fénykorában és döntő módon zsákmányolt fegyverekkel voltak felszerelve.
Ebből 132 magyar gyártmányú volt. és ez számodra kellő bizonyítékot szolgálta erre a minősíthetetlen kormány kritikára?

Gondold át újra, ki vagy és mit akarsz bizonyítani ?

2017.12.28. 19:26:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ami 7.2%-a a fellelt fegyvereknek.
Matekból nem vagy valami erős. Elgondolkodhatnál, hogyan lehet az, hogy az is kevesebb, mint 2000 fegyverrel ekkora balhét csinált....

Vagy nem olvastad elég figyelmesen...ennyit találtak.

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2017.12.28. 19:28:18

Irgalmatlan nagy csúsztatások, ténybeli tévedések vannak ebben az írásban. A blogger jobban teszi, ha többé nem ír, s inkább elmegy politikusnak. Ott a hazugság már fel sem tűnik.

morpho 2017.12.28. 19:29:09

@dr. mesterséges színezék: Nem tudom, mennyire érzed ezt hülyének, de én már tegnap kiakadtam ezen, amikor olvastam. Ez olyan, mintha felhergelném a haveromat, hogy végre álljon a sarkára és legyen otthon férfi, miközben dugom a feleségét. Ez így nem jó és nem a poszter árul fegyvereket. Emlékszel, amikor a horvátoknak szállítottunk kalasnyikovokat '91-ben és Jeszenszky külügyér ezt a parlamentben letagadta? Akkor is gáz volt, de legalább Antallék nem indítottak közben plakátkampányt a szerbek ellen Taktaharkánytól Balmazújvárosig!

2017.12.28. 19:30:13

@Jakab.gipsz: bár a cikk úgy hülyeség, ahogy van, de neked sem osztottak sok észt.
Megoldhatatlan matek neked, hogy 132 fegyver, ami 7.2%-a a felleltnek, összevetve a 60 ezer harcossal valahogy kurva kevés?

élveteg 2017.12.28. 19:31:05

Természetesen a címből sem igaz egy szó sem Magyarország egy csúzlit nem esxportált az iszlám államnak

morpho 2017.12.28. 19:34:56

@Scott Tenorman Must Die: Amikor egy ország külföldre elad egy hazai gyártású terméket, azt nem exportnak hívják? Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy eddig rosszul tudtam. Persze az is lehet, hogy ez is csak a szokásos narancskullancs terelés, hogy nehogy "véletlenül" arról írogassunk, ami történt?

kunzoo 2017.12.28. 19:42:19

@morpho:
Olvassad már el az indexes cikket! Nato felajánlás okán került az iraki kormány kezébe ez a fegyverarzenál, onnan csaklizta el az ISIS. Nem mi exportáltunk fegyvereket az ISIS-nek. Ennyi erővel az USA-t is ekézhetné a B1 mivel amerikai fegyverekkel de főleg járművekkel is rendelkeznek amit nyilván nem Obama exportált nekik.

2017.12.28. 19:42:48

"Ez egy 888-os színvonal, csak ellenzékiben. " Pontosan. Annyira kínos ez az egész eszét vesztett, vakon vagdalkozó gyűlölködősdi, hogy már csak nevetni járok ide.

Heremóka 2017.12.28. 19:47:46

Nem lehetsz ennyie egyszerű! Az amik pénzelte fegyverkedőknek adtunk el fegyvert. Aztán hogy ők egyenesben adták az őrülteknek, vagy az irakiak hagyták el szaladtukban, az már kideríthetetlen.
Ilyen dilettáns, nyomorult tempóban nehéz lesz leváltani a fideszt. Szerencsétlen bal-fasz!

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 19:49:16

@sZulamith:

""Ne ölj" a tízparancsolat része.""

Ha csak a tizparancsolatból indulsz ki, akkor tévutra jutsz. Ugyanis az Ószövetségben egeszen mas a problema megközelítése. Mit szólsz példaul az Ószövetsegben leirt fegyveres harcokrol, nepírtasrol, melyet Kánaán elfoglalasakkor követett el az ószövetségi nép?

A kánaáni népeknek /emoreusok/ a gonoszsaga Isten merteke szerint betelt, ezután következett a jogos ítélet. Ezeket a biblia szerint Isten parancsara hajtottak végre, azzal az isteni pedagogiai cellal, hogy ha az izraelitak hasonló modon elfordulnak az Úrtól és azoknak a nepeknek a bűneit cselekszik, amelyeket ezek a népek cselekedtek, akkor rájuk is hasonló sors vár.

Isten arra hívta fel Ábrahám figyelmét, hogy a zsidó nép csak akkor foglalhatja el Palesztina földjét, amikor az ott élő népek gonoszsága eléri azt a fokot, hogy Isten földi eszközzel vet véget az erkölcsi elfajulásnak.

Az ószövetseg istene egy szigorú harcos, az embert ölésre bátorítja Kánaán elfoglasakor, hivatkozva az ott elők rendkivüli romlottsagara.

Tehat nem idegen a bibliatol a fegyverhasznalat bizonyos esetekben.

Csuti Ördögüző 2017.12.28. 19:50:55

@morpho: S mi lenne ebben a gáz?

A horvátok a magyarok természetes szövetségesei ezer éve, míg a szerbek ellenségeink.

Ha holnap háborúznának, a magyar hazafiak szívesen ölnék a szerbet horvát testvéreinkkel. Alapvető kárpát medencei minimális történelmi ismereteid se nincsenek.

Csuti Ördögüző 2017.12.28. 19:52:02

@morpho: A fegyverexportot erősen növelni fogjuk a 2018as fidesz győzelem után. Ez a magyar nemzet érdeke.

Csuti Ördögüző 2017.12.28. 19:58:02

Csak hogy meglepődés, mübalhé, félreértés ne legyen, a 10%-nak üzenjük!

Orbán Viktor vezér nagyon sokszor elmondta, hogy a következő ciklus a fegyverkezés ideje.

Amire 30 évig nem volt pénz a demokráciában, arra most, a sok-sok lopás mellett, lazán marad. Soha többet ballib demokratúrát!

Amúgy Nyíregyháza kapott egy 8000es stadiont karácsonyra, az megvolt? Nna hát ezt hívják úgy, hogy épülünk-szépülünk ballibek meg IMF meg EU péz nélkül.

dr. mesterséges színezék 2017.12.28. 19:59:13

@morpho: Hogyne emlékeznék a horvát botrányra - éppen akkor voltam baka, részben az én farkammal játszottak... de ennek semmi köze ehhez...

... és annak sincs, hogy Orbán geci, Szijjártó egy tenyérbemászó faszfej, Habonyt meg fel kéne húzni az első fára, mielőtt teljesen Goebbelsbe virágzik.

Azokat a fegyvereket egy szövetségesként deklarált állam kapta tőlünk, tőlük meg lenyúlta egy gengszterbanda. Ebből kellene következtetést levonni az Orbán-kormányra? Frászt. Ebből pont nem, de marad így is elég.

nemecsekerno_007 2017.12.28. 19:59:32

.... és még ti rinyáltok a szabad sajtó miatt???

A cikk címének manipulatív hatását még Putyin is megirígyelné.

Gratulálok! Úgy lehet legyőzni a fideszt ha még lejjebb sűlyedtek???

3/4 lesz itt gyerekek és még csodálkozni se lehet rajta. Csak ti csodálkoztok.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:00:37

@sZulamith: kb annyi logika van abban. amit mondasz, mintha azt mondanád, h kikötöd a vizet a lakásodból mert mások belefulladtak

Csuti Ördögüző 2017.12.28. 20:02:01

Mi nem fogunk fegyvert venni az amerikaiaktól, miközben a parasztok éheznek, mint román testvéreink.

Az alku a következő lesz: vagy itt hoznak létre fegyvergyártó üzemet, vagy megvesszük Putyintól vagy Kínától ami kell. Hiába lesz tüntetés a CEUn, amerikai rakétaeladás céljából.

meszena 2017.12.28. 20:03:02

Ez a poszt egyszerűen fáj!
Ez lenni balliberális szakértelem???
Csak az történhetett, hogy volt egy cím, amit ki kellet rakni. Mivel nem volt senki bent (vagy nem volt józan), megíratták a pizzás futárral. Nem, dehogy! Akkor jobb lett volna!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 20:03:30

@morpho:

A tények mások. A röszkei csata benne lesz a jövő történelemkönyveiben, mint a Negyedik Német Birodalom és személyesen Satana Mertkell fűrer Sztálingrádja.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:03:42

@morpho: köszi, h igazoltad amit mondtam. ha tényleg olyan hülye vagy, mint amilyennek a kérdéseidből látszol akkor ezentúl kíméletesen fogok veled bánni. kíméletesen fogja beadni neked a doktor úr a haloperidol injekciót.

szani12inda 2017.12.28. 20:03:53

ez egy iszonyúan , sötéten ostoba poszt
legjobban akkor járnál ha törölnéd

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:05:59

@morpho: de ez hogy jön ide? a vanilia fagyi fehér, vagy halványsárga. nincs igazam?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:09:50

@meszena: ballib szakértelem: "Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni. Amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." (öszödi beszéd)

Liberal left wing trash 2017.12.28. 20:11:01

Ha jól veszem le, akkor a B1 arra megy hogy a leghülyébb, legszélsőségesebb szavazókat, akik első sorban Feri, másod sorban Vona felé menekülnek az MSZPtől, visszatartsa.

Tulképp sikerrel, mert ennél több ostobaságot még Fegyenc sem tudna összehányni 10 perc alatt.

2017.12.28. 20:11:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Összesen 1833 fegyvere volt az isis-nek....ugye????

sZulamith 2017.12.28. 20:11:38

@atomic power 1986DucaDuca: Igen felkészült vagy a biblia értelmezése és gyakorlata témájában. Csak kár közszemlére tenni, mert "bizonyos esetekben" mindig van aki igazolást kap, és szomorú amikor napjainkban, a civilizáció mai fokán történik.

Jakab.gipsz 2017.12.28. 20:15:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: @morpho:

Kedves Soros és libbancs kullancsok legyetek üdvözölve, már hiányoltam a rengeteg eszeteket.

Ez a cikk azt sugallja, hogy a jelenlegi kormány fegyver üzletet kötött az Iszlám állammal, ez pedig egy képtelen hazug állítás.

Aki csak hallomásból tájékozódott erről az iraki-szíriai-iszlám állam konfliktusról, ahol nagyhatalmi érdekek is összecsaptak, és a szövetségeseink révén mi is benne vagyunk, annak napnál világosabb, hogy egy illegális fegyver üzlet, gondolata fel sem merülhetett.
Mert végre hajthatatlan, értelmetlen feladat, egy olyan kormánynak, akinek a befektetők ingyen is hiteleznek.

Ezért erkölcstelen ez alapján az összefüggéseiből kiragadott statisztika, alapján, Magyarországot és az aktuális kormányt ki pellengérezni.

De ezt a hazudozást, már megszokhattuk a liberális és demokratikus ellenzékünktől, előszeretettel piszkolnak a saját fészkükbe. Neveket is akartok tudni?

Liberal left wing trash 2017.12.28. 20:17:49

@Jakab.gipsz: persze hogy!

én a grabowskinak meg ennek a nevét szeretném tudni, bár gondolom a kuruc már lehozta - szinte bizonyosan nem magyarokról van szó

morpho 2017.12.28. 20:20:32

@kunzoo: Ezzel az erővel, amit írtál nem érdekel.
@Csuti Ördögüző: Azt, hogy neked kik az ellenségeid, az sem érdekel. Magánügy. A többes számot hanyagold, ha kérhetném. Annak meg külön örülök, hogy te egy személyben tudod, hogy mi a magyar nemzet érdeke. Orbán ugyanezt mondja! Sok sikert nektek!
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A röszkei csata nem létezett, ezért nem lesz benne a jövő történelemkönyveiben.
@Scott Tenorman Must Die: A haloperidol injekció tényleg kurva érdekes, de a helyzet az, hogy amikor egy ország külföldre elad egy terméket, azt exportnak hívják. Köszi, hogy egyetértünk. Hogy a vanília fagyi hogy jön ide, azt nem tudom, de ha kétségeid vannak, akkor te meg azt nem tudod, hogy néz ki! Kemény.

Aurora86 2017.12.28. 20:22:54

Teljesen ostobák vagytok.

sZulamith 2017.12.28. 20:23:31

@Scott Tenorman Must Die: Ez a különbség köztünk. Te hagynád megfulladni, én nem:) Különben szeretem az ilyen sehova nem vezető hozzászólást, szórakoztat.

Aurora86 2017.12.28. 20:24:56

@morpho: nem szállítottunk senkinek fegyvert.

morpho 2017.12.28. 20:30:29

@dr. mesterséges színezék: "Azokat a fegyvereket egy szövetségesként deklarált állam kapta tőlünk, tőlük meg lenyúlta egy gengszterbanda. Ebből kellene következtetést levonni az Orbán-kormányra?"
Gyanítom olyan ez, mint az azeri baltás gyilkos. Senkinek eszébe sem jutott, hogy ezt megkaparintják a fundamentalisták. Ott sem gondolta senki, hogy majd szabadon engedik...
Ennyit az Orbán kormányról. Ha nem így látod, akkor legfeljebb nem értünk egyet. Szerintem mindketten túléljük...

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 20:31:42

@sZulamith:

Szerintem az Iszlam Allam ellen memcsak jogos, de rekölcsi kötelesseg volt a fegyverhasznalat.

morpho 2017.12.28. 20:34:24

@Aurora86: A conflictarm hazudik! Én mindig is tudtam. Csak eddig nem jött ide miszter farnkós elmagyarázni, hogy mindenki hülye, kivéve a narancssárga agyú honfitársainkat!

meszena 2017.12.28. 20:35:52

@morpho:
"Senkinek eszébe sem jutott, hogy ezt megkaparintják a fundamentalisták. "
Bizony nem jutott eszébe. Még az amerikaiknak sem. Ki gondolta volna, hogy az iraki demokratikus erők, és a szíriai mérsékelten iszlamista, Amerikabarát erők katonái eldobálják a fegyvereiket, ha meglátnak egy nem annyira mérsékelt iszlamista harcost?
Az érvelésed alapján nem kellett volna fegyvert adni az iszlám állam ellenségeinek, mert az a fegyver az isi-hez juthat. ZSENIÁLIS LOGIKA.

morpho 2017.12.28. 20:37:14

@atomic power 1986DucaDuca: "Szerintem az Iszlam Allam ellen memcsak jogos, de rekölcsi kötelesseg volt a fegyverhasznalat"
Nem te írtad a múlt héten, hogy ne engedjük be a menekülteket? (az más kérdés, hogy nem akarnak ide jönni), de nem te írtál valami kirekesztősdit? Ez a baszunk is, meg közben szüzek is maradunk nem fog örökké menni. Egy idő után lebuksz vele, mert megszületik a kis Viktor. Csak mondom!

meszena 2017.12.28. 20:37:43

@atomic power 1986DucaDuca: ... és ha vadászni fognak vele és megölik a szegény állatokat?

(csak segítek megérteni a vitapartnert)

morpho 2017.12.28. 20:38:06

@meszena: Ez nem az én érvelésem, hanem a tiéd!

meszena 2017.12.28. 20:40:14

@morpho: Arra nem gondoltál, hogy ha legyőzik az iszlám állam terrorszervezet, akkor hátha nem kell a menekülteknek eljönni onnan?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:41:06

@morpho: DE NEM ELADTA HANEM NATO-S BIZNISZ KERETÉBEN ODAADTA

index.hu/kulfold/1113t72/ ez pl a Feri haverod biznisze.

alfahir.hu/a_magyarorszag_altal_iraknak_ajandekozott_t_72_es_tankokkal_nyomul_az_iszlam_allam ---> BÉEGY és a többi libsi, linkeljétek már be a hiszteroblogot amit ezután írtatok
Még 2004 decemberében jelentette be Gyurcsány Ferenc nagy lelkendezve, hogy a Magyar Honvédség összesen 77 darab, a hadrendből már kivont, raktáron tartott T-72-es harckocsit ad át Irak újjászervezett hadseregének. A jelek szerint azonban ez nem volt túl bölcs döntés, ugyanis az iraki egységek tavalyi fejvesztett menekülésével e harcjárművek egy része bizonyosan az Iszlám Állam (IÁ) kezébe került.

persze ekkor kussoltál és szagolgattad a fingodat, h micsoda progresszív a Feri

@sZulamith: te ugye nő vagy? mert senki nem beszélt arról, h ki kit hagyna vagy nem hagyna megfulladni. két egymással totálisan lényegtelen dolgot kapcsoltál össze (fegyverek eladása vs megsemmisítése --><-- keresztény vallás). a kettőnek semmi köze egymáshoz. erre írtam, ha logikád nem áll helyt.

meszena 2017.12.28. 20:42:31

@morpho: Te írtad: "Senkinek eszébe sem jutott, hogy ezt megkaparintják a fundamentalisták. " Értjük az iróniát. Tehát szerinted ez nem volt rendben. Ahogyan példának hozod az azeri baltást. A logikád szerint mindkettőt előre lehetett látni, tehát hiba volt így dönteni. Ez a te érvelésed.

kunzoo 2017.12.28. 20:43:37

@morpho:
Az azeri baltás ügye örök szégyen marad amit a kormány elkövetett.
Úgy lenne párhuzamba állítható a dolog ha pl. az örményeknek adtuk volna ki de az azeriek valami rajtaütésben kiszabadították volna onnan. Azért nem ugyanaz a dolog a fegyverekkel meg a baltással.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:44:01

@morpho: te tiszta hülye vagy. a kettőnek mi köze egymáshoz? mi a köze a valami elleni harcnak ahhoz, h beengedsz-e valakit? komolyan mondom, jó lenne ha leállnátok azzal, h egymásnak adjátok át a nickeket, mert kurvára romlik a libsi nickek szinvonala. vagy fizessétek meg rendesen őket.

meszena 2017.12.28. 20:45:24

@Scott Tenorman Must Die: morpho szerint Gyurcsány Ferencnek és a balliberális (demokrata, európai értékek mentén politizálós, stb) kormányzatnak gondolnia kellett volna arra, hogy a T-72-esek az iszlamisták kezébe kerülnek.

kunzoo 2017.12.28. 20:47:16

@meszena:
vajon lesz-e párhuzamos cikk a B1 blogon erről?

morpho 2017.12.28. 20:48:41

@meszena: Ha benne van a pakliban, hogy a fegyverek az ellenségnél kötnek i, akkor nem. Tudod a fegyverüzlet az nem egy kiló krumpli kategória. Ez nem olyan, hogy majd valaki megeszi....
@Scott Tenorman Must Die: "persze ekkor kussoltál és szagolgattad a fingodat, h micsoda progresszív a Feri"
Mindenki magából indul ki. Én nem szoktam a fingomat szagolgatni, de nem érzem igazán lényegesnek/témába vágónak a felvetést. Azt tudom, hogy Feri nem plakátozott a tankok áldozatai ellen Taktaharkányban. Ez tuti. Orbán meg ezt csinálja, ez is tuti. Ha nem érzed a különbséget, akkor így jártunk.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:48:59

@meszena: dehogy. épp a kettős mérce miatt írtam

Serény Vélemény 2017.12.28. 20:52:16

A bloggernél az az infó megvolt, hogy Magyarország 39 ezer darab AMD65-öst adott át ajándékba az újjászervezett afgán rendőrségnek? Ehhez az usa még vásárolt 45 ezer darabot. Az összesen 84 ezer darab.
Na, Ez kb a kézifegyver kereskedelem nagyságrendje, nem néhány tucat!

meszena 2017.12.28. 20:52:25

@morpho: Az, hogy az eladott fegyverek az ellenfél kezében kötnek ki, háborús helyzetben, az szinte mindig benne van a pakliban. Különösen kézifegyverek és általánosan használt fegyverzet esetén.

midnightcoder2 2017.12.28. 20:52:31

@morpho: "Senkinek eszébe sem jutott, hogy ezt megkaparintják a fundamentalisták. Ott sem gondolta senki, hogy majd szabadon engedik...
Ennyit az Orbán kormányról."

Na most, egyrészt, ezt még valószínűleg Gyurcsányék adták. Másrészt, ilyesmi az amcsikkal is megesett, amikor kiképeztek az IS ellen egy rakás szír ellenállót, adtak nekik pénzt, paripát, fegyvert - na jó, nem paripát hanem terepjárót, azoknak pedig az első dolguk volt átállni az IS-hez.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 20:55:36

@morpho:

"Nem te írtad a múlt héten, hogy ne engedjük be a menekülteket?........de nem te írtál valami kirekesztősdit?"

Légyszíves idezd azt a hozzászolasomat, amikor kirekesztő voltam a menekültekkel szemben! A genfi konvenció szerinti menekültekkel szemben!

Szerintem te valamit nem értesz vagy szandekosan kavarsz!

morpho 2017.12.28. 20:55:49

@meszena: " A logikád szerint mindkettőt előre lehetett látni, tehát hiba volt így dönteni"
Szép volt! Gratulálok Watson! Ja és igen, Gyurcsánynak is gondolnia kellett volna erre. Nyilván gondolt is, csak elsunnyogta! Most Orbán próbálja meg ugyanezt. Te meg elfogadod az egyiktől és elutasítod a másiktól. Aha.
@kunzoo: Nem gondolnám, hogy egy gyilkost szabadon engedni politikai okokból, az kivetíthető nemzetekre, meg országokra.
@Scott Tenorman Must Die: "mi a köze a valami elleni harcnak ahhoz, h beengedsz-e valakit?" Nagyon egyetértünk! Ezt kérdezem másfél éve tőled a Soros-terv-Nem leszünk gyarmat-világszintű migráció konstellációban. Érdemes várni másfél évet a válaszra. Csak megérkezik!

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 20:57:39

@midnightcoder2:

A tálibokat is az amerikaiak fegyverezték fel!

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:58:19

@morpho: és még mennyi mindent nem csinált a Feri, igazán komoly a gondolkodásod

chrisred 2017.12.28. 20:59:22

@Scott Tenorman Must Die: Mondjuk az Iszlám Államot 2006-ban alapították, de Fletónak talán volt időgépe.

morpho 2017.12.28. 21:00:07

@Serény Vélemény: Én egy pisztollyal is simán fejbe tudnálak lőni. Nem mintha akarnék ilyet, de elég lenne.
@meszena: "Az, hogy az eladott fegyverek az ellenfél kezében kötnek ki, háborús helyzetben, az szinte mindig benne van a pakliban"
Ezért aztán vagy nem árulok fegyvert, vagy ha mégis, akkor figyelek rá, hogy otthon mit plakátolok ki.
@midnightcoder2: Ha jól értem te alapvetően egyetértesz velem, csak az Orbán kormányról próbálod letolni a felelősséget.
@atomic power 1986DucaDuca: Idézze a barátod. Én nem vagyok az. Jut eszembe, te nem is írtál itt semmit évek óta. Rosszul emlékeztem, bocs.

meszena 2017.12.28. 21:00:31

@morpho: Én mindkét esetben rendben levőnek találom, hogy fegyverekkel támogatták az iszlamisták elleni harcot. Ha ezek a fegyverek az ellenséghez kerültek, az sajnálatos, de nem az eladók, vagy adományozók hibája. Szerintem ezt te is jól tudod, csak most védeni próbálod a védhetetlent.

morpho 2017.12.28. 21:01:05

@Scott Tenorman Must Die: "még mennyi mindent nem csinált a Feri, igazán komoly a gondolkodásod"
Próbáltam felvenni a fonaladat...

morph on deer 2017.12.28. 21:01:14

Azért nem ártana kissé gondolkodni is, ha már mindenáron muszáj védelmezni ezt az enyhén szólva is ellentmondásos történetet.

- Nem arról van szó, hogy Magyarországról összesen 132 fegyver került a Daesh kezébe, hanem arról, hogy annyi került elő!
Ettől még nyugodtan lehet jó párezer kézben, merthogy még vígan lövöldöznek arrafelé, Allah nagyobb dicsőségére.

- A tízparancsolat a mai katekizmus része is, tehát tudatlanságra vall arra hivatkozni, hogy csak az ószövetségi kereteken belül értelmezendő.
Igenis, a “ne ölj!” parancs érvényben van, és megszegése halálos bűnnek számít!
A gyilkolás elősegítése véleményem szerint ugyancsak bűn, bár nem vagyok beavatott a fokozatát illetően.
Keresztény ember nem seftel sem fegyverrel sem gyilkossal, ha egy csepp lelkiismerete is van!
Tudom, meg lehet majd gyónni, “oszt jónapot”, de valóban ennyit ér kereszténynek lenni Felcsúton?

Azon meg nem lenne érdemes vitatkozni, hogy a fegyver egyedül gyilkolásra használható, szemben a konyhakéssel, amit időnként másra is használnak. (Az elrettentést nem érdemes felhozni, mert az ugyanabból a funkciójából fakad.)

- Egy 60 000 fős hadseregben nem minden fő harcol géppisztollyal, rengeteg más funkció és más fegyver is létezik, - harcászati megszállottak nyilván ismerik a pontos arányokat.

- Lehet ragozni, meg mosdatni agyba-főbe, aki a “keresztény értékekről” meg “muszlim veszélyről” pofázik éjt nappallá téve, annak minimum annyira illene következetesnek lennie, hogy nem ad fegyvert a muszlimok kezébe semmilyen okból!
Ha meg felesleges, akkor összezúzva ócskavasnak, az ára meg mehetne a karácsonyi ebédre... a Blahán.
Azt ne mondja senki, hogy nem lehetett tudni, hogy a világ egyik legkorruptabb régiójában mi lesz a sorsa az ilyen kis “szeretetcsomagoknak”, amit ugye teljesen önzetlenül, meg az elnök arany szive miatt küldtünk oda! (Pharaon meg csendben forog a sírjában..)
Ahogy azt is előre lehetett tudni, hogy mi fog történni a baltás gyilkossal!

Valaki is tapasztalt valaha is bármiféle erkölcsi alapú tartózkodást, vagy akár csak megfontolást orbánnál, ha pénzről volt szó? Mert az tartsa fel a kezét!
(Az egyik elég lesz, nekem nincs Kalasnyikovom)

Mert még ez is egy dolog lenne, geciség, de ki várna mást.

Csak akkor nem kéne bőszen, teli pofával óbégatni a keresténységről, meg a vérszomjas muszlimokról, meg hogy “megvédjük!” - mert ez a csigáénál is takonygerincűbb személy jellemre utal!

A jelek szerint nem véletlenül!

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:02:39

@morpho: velem a sorosozásról nem tudsz vitatkozni, mert kb egy állásponton vagyunk. rettenetesen túl van tolva.

meszena 2017.12.28. 21:04:26

@morpho: Semmi összefüggés a plakátolás (és a hozzá kapcsolódód módszerek) és a fegyvereknek a szövetségesekhez juttatása között.
Hacsak nem az, hogy az iszlamisták megsemmisítése okafogyottá teheti a menekülést. (persze, ha nem érkezik a szabad világból újabb demokrácia export csomag...)

Namir 2017.12.28. 21:04:44

"Sivalkodik a magyar kormány az iszlám terjeszkedés és a keresztényüldözés miatt, közben Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak"

Tényleg ilyen hülye a cikk írója, vagy ilyen aljas???

Mert

- a cikkből kiderül, hogy ezeket nem adtuk el az Iszlám államnak, más országból kerültek oda

- ezzel a 2 országban összesen fellelt 112 db kalasnyikovval, ami állítólag az ISzlám állam fegyverzetének 7(!) %-a hogyan védhették magukat oly sikeresen a szír kormányerőkkel, az oroszokkal, amerikaiakkal stb. szemben

morpho 2017.12.28. 21:04:44

@meszena: Én meg azt gondolom, hogy te nem akarod elolvasni azt a mondatrészt, hopgy az egyik kiplakátolta a veszélyt, mint migráncsáradatot, a másik meg nem. Mind a ketten félrekúrunk, de én közben kiplakátolom a házban a házasság szentségét. Biztos, hogy én nem értem? Biztos, hogy én védem a védhetetlent?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:05:04

@chrisred: a fegyvereket pedig 2005-ben adták át, EZUTÁN szerezték meg az iraki katonáktól. EMBER, TE TÉNYLEG ENNYIRE EGYSZERŰ VAGY?

morpho 2017.12.28. 21:07:13

@Scott Tenorman Must Die: Nem vagyunk egy állásponton, mert szerintem nem túl tolva van, hanem szemenszedett hazugság/kitaláció/hant az egész! Politikai termék! @meszena: "Semmi összefüggés a plakátolás (és a hozzá kapcsolódód módszerek) és a fegyvereknek a szövetségesekhez juttatása között" Ok.

morph on deer 2017.12.28. 21:07:19

@Scott Tenorman Must Die:
”ez pl a Feri haverod biznisze.”

Aki szintén teleóbégatta a fél világot a “keresztény Európa védelme” című magánszámával?
Szintén össznépi hisztit hergelt a muszlimok ellen?

Szivi, kissé lejárt szavatosságú hírekkel próbálod etetni itt a hívőket, nem gondolod?

Addig is válaszolhatnál a fenti kérdésekre!
Az “ööö... boldog karácsonyt” válasz nem ér!

meszena 2017.12.28. 21:08:27

@morph on deer: A keresztény tanítás (talán a nazarénusokat és néhány kisebb csoportot kivéve) nem tiltja sem a fegyvergyártást, se az azzal való kereskedést. Főleg nem, ha azt egy pusztító terrorista csoport ellen fogják felhasználni. Az igazságos háborúhoz is kellenek fegyverek.
A keresztények is beállhatnak katonának, és nem szóltak megtagadni a fegyverfogást, ah behívják őket.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:09:58

@morpho: Do it or not!Just don't try it. :))

chrisred 2017.12.28. 21:10:06

@Scott Tenorman Must Die: Nem, egyszerűen egy baromságot másoltál be ellenőrizetlenül.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:14:09

@chrisred:
1) 2004-ben ajándékoz
2) 2006-ban megalakul az isis és elveszi a fegyvert.

MI A BAROMSÁG? 2006 előbb volt, mint 2004?

apro_marosan_petergabor 2017.12.28. 21:15:48

Ez az elvakult, ócska kis libero cikk író már nem tudja mekkorát hazudjon agyatlan gyűlölködésében. Néhány elfogott iszlamistánál (a terroristák kb. 0,1%-a) talált fegyverekből úgy gondolom "némileg" irányított szándékokkal egy statisztikát állítottak össze, melyből kiderül, hogy a 100 valahány terrorista fegyvereinek kb. 7% magyar eredetű. Pont.
Még az előbb említett irányított cikkecske sem merte azt kimondani, hogy ezeket a fegyvereket Mo szállította az IA-nak. Aki az alap (ócska, csúsztatós) cikket elolvassa, azért megtalálja benne, ezeket a fegyverek a vevőktől , adományozottaktól (pl. Irak) az IA-hoz általában lopás, rablás, zsákmányolás után jutottak, tehát nem Mo- szállított!
Mikor a hivatkozott, elég ócska cikk megjelent (pár napja) már tudtam, lehet találni majd olyan patkányt, aki ebből sikeresen kifordít, okád valamit, valami hasonlót, mit a most elemzett cikk - Flynn Ridertől.
Saját nevével valószínűleg nem merné megírni ezt az aljas, hazug cikket, mert annyira nem bátor, hogy kockáztasson egy nemzetbiztonsági eljárást maga ellen TERROR témában, de remélem lesz annyira szemfüles az NBH sajtófigyelés, hogy egy kis figyelmet fordít Flynn Riderre, egy kicsit megmogyorózza, hogy nemzetbiztonsági kérdésekben máskor ne hazudozzon ilyen könnyedén, s felelőtlenül, még akkor se, ha nagyon nem szereti Magyarországot és a Magyar kormányt...

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:15:57

@chrisred: Gyurcsány Ferenc még 2004 decemberében miniszterelnöksége idején jelentette be, hogy a Magyar Honvédség a kalocsai raktárában álló 148 T-72-es harckocsiból 77 darabot átad az amerikai vezetéssel újjá alakított Iraki hadseregnek. A tankokat kiszállításuk előtt a honvédelmi tárca tulajdonában álló, HM Currus Rt. fel is újította, mintegy 2,5 millió dollárért. Annyi örömünk lehet, hogy ezt a költséget legalább az Egyesült Államok állta. A harckocsikat a NATO 2005 őszén szállította ki Irakba.

Hétfőn jelent meg a sajtóban a hír, miszerint Moszul 2014. június 9-én történt elestekor, az Iszlám Állam 2300 páncélozott Humvee terepjárót zsákmányolt. A harcra teljesen alkalmatlan iraki katonák, minden jelentősebb ellenállás nélkül menekültek el a városból, hátrahagyva az amerikaiaktól és szövetségeseitől kapott értékes fegyvereket és felszerelést. Ezek az eszközök most már az IÁ-t erősítik. Az Irak északi részén felhalmozott fegyver, lőszer és egyéb felszerelés gyakorlatilag mind a terrorszervezet birtokába került a legtöbb esetben sértetlenül. Az irakiak menekülése ugyanis olyan pánikszerű volt, hogy a hátrahagyott haditechnikai eszközök megsemmisítése szóba sem került.

Az amerikai megszállás után Irakba összesen 100 darab T-72-es harckocsit szállítottak. Ezek közül 77 darab cseh és lengyel gyártású tank volt Magyarország adománya. Szinte biztosra vehető, hogy ezekből már számos példány az IÁ birtokában van. Az egykoron a magyar honvédek által használt tankokat, most terroristák használják sok esetben ártatlan civilek, gyermekek és nők lemészárlására. Az IÁ pedig azért tud még ekkora nyomás alatt is folyamatosan újabb és újabb területeket elfoglalni, mert a zsákmányolt fegyverzetnek köszönhetően rendkívüli módon megerősödött.

Gyurcsánynak 2004-ben nagyon jól jött a harckocsik Iraknak ajándékozása. Mivel a NATO keretein belül ez volt a legjelentősebb felajánlás, így az amerikaiak rögtön be is véstek egy nagy-nagy piros pontot a bukott miniszterelnök képzeletbeli washingtoni ellenőrző füzetébe.

Az egy költői kérdés, hogy a hadrendből kivont T-72-es harckocsikat miért ajándékozgattuk el, és miért nem modernizáltuk, mint például Lengyelország. Nyilván így sem lennének a legkorszerűbb tankok, de a semminél biztos többet érnének. Újakra ugyanis belátható időn belül biztos nem lesz pénzünk. Itthon pedig biztosan jobb kezekben lennének, mint a terroristáknál.

morph on deer 2017.12.28. 21:16:36

@Scott Tenorman Must Die:
Ez úgy, hogy nem pofázott közben a kereszténység védelméről, meg a keresztényüldözésről, valamint nem agitált a muszlimok ellen, - szemben szeretett vezérünk jelenlegi viselkedésével. Így.

chrisred 2017.12.28. 21:17:13

@Scott Tenorman Must Die: Hogy számíthatott volna bárki arra 2004-ben, hogy egy két évvel később megalakuló terrorszervezethez kerülnek az iraki hadseregnek átadott fegyverek?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:18:40

@morph on deer: ja, feri meg táncolt, vitya meg nem. ezek is releváns érvek.

na, lépek tökfejek, ma kritikán aluli a színvonalatok.

morph on deer 2017.12.28. 21:19:20

@apro_marosan_petergabor:
“hogy nemzetbiztonsági kérdésekben máskor ne hazudozzon ilyen könnyedén, s felelőtlenül,”

Már ne haragudj, de te most melyik nemzet biztonságáról beszélsz?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:19:28

@chrisred: de könyörgöm, ki mondta, h számíthatott rá?????????????????????????

kunzoo 2017.12.28. 21:19:32

@morpho:
Az ilyen mindig benne van a pakliban pl jenki humwee-k is így kerültek oda. Amit a blog állít hogy az ISIS-nek exportáltunk fegyvereket az egyszerűen hazugság.

Szíriában legalább öt oldala van a polgárháborúnak. Kormányerők, ISIS, ellenzék, törökök, kurdok. Ezek még tovább aprózódnak. Elég nehéz biztosan állítani hogy sok menekült tulajdonképpen ki elől is menekült el. Az ISIS Szíria legritkábban lakott keleti részét ellenőrzi. Az igazán sűrűn lakott részek az Asszad és ellenzéke plusz törökök ellenőrizte területeken vannak.

Az sem elhanyagolható szempont hogy mikor ezek a fegyverek Irakba kerültek a Gyurcsány és az Orbán kormányok alatt még az ISIS inkább al Kaida volt. Szíriában már javában dúlt a polgárháború abba csak egy idő után lépett be azt ISIS.

chrisred 2017.12.28. 21:23:39

@Scott Tenorman Must Die: "A jelek szerint ez nem volt túl bölcs döntés..."

Behaton 2017.12.28. 21:29:29

@morpho: Nézd morpho, én elhiszem, hogy felhúztad magad az elmúlt időszak ellenzéki balfaszkodásán, érzem a reménytelenséged és elhiszem, hogy dühít, hogy ez a blog is mélyrepülésbe kezdett. Ha már nekünk nem hiszel, ha már a mi véleményünk nem érdekel, akkor legalább @dr. mesterséges színezék: -re hallgathatnál, aki még véletlenül sem vádolható a Fidesz iránti elfogultsággal. Vagy olvasd el az index cikkét, ami alatt megtalálhatod azt is ahol leírják, mikor, kinek és miért küldtünk fegyvereket.
Nyugodj le. Lesz még elég balhé, ahol jogosan kiadhatod dühödet a gyűlölt ellenség marhaságai miatt.
Mert amit most csinálsz arra csak ezt mondhatom:
Vadász, vadász...

meszena 2017.12.28. 21:30:40

"Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak"
És ezt a hazugságot elfogadják a balliberális oldal támogatói? Szóval, ha Orbánnak árt, a hazugság is mehet?

Behaton 2017.12.28. 21:36:12

@morpho: Ja...és nem mellesleg a NATO keretében magyar katonai egységek kiképzési feladatokat is elláttak a térségben (Irak, Afganisztán). Ha ezen a nyomvonalon haladunk tovább, akkor nyugodtan szólhatsz a B1 blog szerkesztőinek, hogy dobjanak össze egy cikket arról, hogy terroristákat képeztünk ki, hisz a nagy számok törvénye alapján biztos akad olyan kiképzett, aki a terroristák oldalára állt a későbbiekben.
Két-három ilyen cikk után egy nagy értekezésben pedig levonhatjátok a következtetést, hogy az Iszlám Állam létrejöttét is Orbánnak köszönhetjük.

morph on deer 2017.12.28. 21:37:49

@Scott Tenorman Must Die:
“ja, feri meg táncolt”

Bizony! És közben azt hazudta, hogy hazudtak! :)
Elhiszem, hogy nem akarod látni az összefüggéseket, nem is hibáztatlak érte, ne tévedj! Van ez így, na.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 21:40:32

@Scott Tenorman Must Die:
Nem hinném hogy véletlen volt a meglévő magyar nehézfegyverzet készlet teljes leépítése

Nyilván azt az écát kapták külföldről, hogy akkor lesz majd jó ha semmi fegyverzetünk nem lesz a szomszéd országokhoz képest, amelyek megőrizték. A románoknak alsó hangon 100x több van, bár a nullát a mi oldalunkon matematikailg se osztani se szorozni nem lehet

Gyakorlatilag még az ócskavas árnál is kevesebbért elvitték, az már csak hab a tortán hogy a terroristákhoz került, a mi szempontunkból nem ez az igazi baj

taga20 2017.12.28. 21:40:47

@Behaton: mi van vadász, teccik ahogy az ánuszrózsádat cirogatják?

tetves fityesz szar, élvezed ?

Behaton 2017.12.28. 21:43:19

@taga20: Küldj inkább valami nyugtató zenét morpho-nak, mert csak égeti itt magát.

chrisred 2017.12.28. 21:48:10

@libsi nóta bárki unja: Mert amúgy mi hasznukat vettük volna, ha nincs senki, aki használhatta volna? Az állományok már régen le lettek építve.

Exploiter 2017.12.28. 21:50:48

Húb+
Ez a cikk kemény.
100000000 dolgot lehetne mondani a kormányra, ami nem csak felháborító, de igaz is.
Erre sikerül találni egy ilyet. Értelmetlen, hülyeség és hazugság. Minek?

taga20 2017.12.28. 21:52:49

@Exploiter: és neked egyet sem sikerült!

putris72 2017.12.28. 21:53:37

Kedves ostoba blogíró,és kedves baloldaliak!Ugye tudjátok,hogy megint sikerült beleszarnotok a ventilátorba úgy,hogy pont vele szemben álltok!!Gondolom,hogy még véletlenül sem merült fel,hogy bár a cikkben is le van írva,hogy mi az ominózus fegyverek a NATO-nak lettek felajánlva!Ellentétben a 2004-ben az Iraki hadseregnek felújított és odaajándékozott T-72-es harckocsik!Ha lehet légyszíves azt is írjátok már meg nekünk,hogy mi a neve annak a Magyar fegyvergyárnak ahonnan 2016-ban olyan sok fegyvert adtunk el! hvg.hu/gazdasag/201609_huzoagazat_lesz_a_fegyvergyartas_ujratoltve kis segítséget azért kapsz!!

konrada 2017.12.28. 21:55:44

.. azért ez elég ronda provokáció annak kiderítésére, ki mennyire hülye a B1 kommerek között.

... azért megnyugtató, hogy néhány igazi vadbarom kivételével a többség levette, hogy az egész igy félvezetve ökörség..

morpho 2017.12.28. 21:56:14

@kunzoo: "Az sem elhanyagolható szempont hogy mikor ezek a fegyverek Irakba kerültek a Gyurcsány és az Orbán kormányok alatt még az ISIS inkább al Kaida volt"
Igazad van, erre eddig nem is gondoltam. Pedig így tényleg teljesen más! Egy pillanatra nem figyelek, aztán nézd mi történik....
@Behaton: Drága doktor úr! Köszönöm a jó tanácsokat. A homeopátiás kolléga a múlt héten egész mást mondott! Ja, most veszem csak észre, hogy az is maga volt.

morpho 2017.12.28. 21:57:05

@Exploiter: "100000000 dolgot lehetne mondani a kormányra, ami nem csak felháborító, de igaz is" Mondjál már egy párat!

morpho 2017.12.28. 21:58:09

@putris72: Legközelebb olvasd végig a kommenteket, akkor nem pakolod ide a lerágott csontot. Vagy az már pluszmunka?

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 21:58:24

@konrada: igazából nem. az elején megmondtam, h kik fognak idejönni szak érteni. bejött.

kunzoo 2017.12.28. 21:59:13

@putris72:
Néha az az érzésem támad hogy némely blogot, pártot (momentum) valamilyen úton módon a fidesz támogat. Talán maguk az érintettek erről nem is tudnak. Azon sem csodálkoznék ha Simicska egyszercsak "megtér" miután alkalma nyílt feltárni a Jobbik összes gazdasági társadalmi kapcsolatrendszerét.

Behaton 2017.12.28. 22:01:27

@morpho: Örülök, hogy segíthettem. Számomra fontos hogy ez a blog is hozza a megfelelően alacsony színvonalat.

morpho 2017.12.28. 22:02:57

Tudjátok narancskullancsok, ez úgy van, hogy nem elég Soros és migráncs ellenességről pofázni, annak is kéne látszani. Például úgy, hogy nem szállítunk az araboknak fegyvert. Az a zseniális az egészben, hogy a narancskullancsok hirtelen egy pillanat alatt szerepet cseréltek! Eddig gyűlölték az arabot, akik elveszik a munkánkat, megerőszakolják asszonyainkat, stb...baromság, mindegy, most meg végül is miért baj az, hogy fegyvereket szállítottunk nekik? :)) Zseniális!

Serény Vélemény 2017.12.28. 22:04:10

@morpho: És az, ami 2006-ban történt, az miért az Orbán Kormány sara?

Exploiter 2017.12.28. 22:04:57

@morpho:

Oké. Tények:
A kormány évek óta szisztematikusan szétlopja, rabolja, fosztogatja az országot. Annyi pénzt lopnak el fényes nappal, mindenki előtt, ami már komoly költségvetési tétel.
Kikúrt stadionépítésekre basznak el annyi pénzt, amiből rendbe lehetne tenni pl az egészségügyet. Hazug és álszent módon néznek hülyének közben.
További tények: 1 a kutyát sem érdekli továbbra sem a migránsok sorsa. 2 ez a cikk ostoba kontraproduktív baromság egy hazug címmel.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 22:05:40

@chrisred:
Kiképezni egy állományt pl. a harckocsik használatára még mindig olcsóbb és könnyebb, mint beszerezni a nehézfegyverzetet

Egyébként az egyetlen működő magyar harckocsit 2006 őszén, a Deák téren egy 60 feletti obsitos még simán használni tudta. Csak akarni kell, és lám mik jönnek ki belőle

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 22:05:57

@kunzoo: azt hallottad, h a momentum polgijelöltje szavazatokat vásárolt?

Alick 2017.12.28. 22:06:44

Ritka nagy hülyeséget hozott össze a szerző. A térségbe az elmúlt fél évszázadban "elvtársi fegyverszállítás", majd "NATO adományok" címszó alatt bármikor kijuthattak (régebbi) magyar fegyverek. Mármint az illetékes kormányok fegyverraktárába, ahonnan az iszlamista lázadók - közvetve vagy közvetlenül - lenyúltak a készletből.
Mindez semmi ahhoz képest, hogy Washington "mérsékelt, baráti iszlamistákat" fegyverzett fel, akik ezt az arzenált rögtön eljuttatták a "kevésé mérsékelt és baráti iszlamisták" kezébe...

Behaton 2017.12.28. 22:07:52

@morpho: Zseniális!!!
Akkor most helyet cseréltünk és ha jól értem, azt mondod, hogy ne szállítsunk fegyvert az araboknak, mert terroristák.
Jól nyomod! :)
Te, akkor szerinted ne jöjjenek ide ezek az arabok? Dugja fel magának Brüsszel a kvótákat?

Liberal left wing trash 2017.12.28. 22:09:09

@libsi nóta bárki unja: beszerezzük

van pénz bőven

a jövő stadionjai a tankok, repülők, raketták

csak azt kell elérni, hogy bárkitől vesszük, idehozza a gyártást

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 22:09:17

@morph on deer:

"A tízparancsolat a mai katekizmus része is, tehát tudatlanságra vall arra hivatkozni, hogy csak az ószövetségi kereteken belül értelmezendő. Igenis, a “ne ölj!” parancs érvényben van, és megszegése halálos bűnnek számít!"

A tizparancsolat "Ne ölj" kérdeseben a következőkbő kell kiindulni.
Először is a szeretet főparancsának helyes megertese a fontos. A„Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” jézusi parancsat a termeszetjogból eredő kötelességeinkkel összhangban kell értelmeznünk.

A termeszetjog egyik legalapvetőbb tetele, hogy a szeretetnek bizonyos rendje van: jobban kell szeretnünk azt, aki hozzánk közel all, mint a tőlünk tavolabbi szemelyt. A hozzánk közel álló személyeket is közelségük fokozatainak megfelelően kell szeretnünk. /Ebben az esetben a „szeretet” nem erzelmet jelent — ennek intenzitását nem lehet akaratilag szabalyozni, hanem kötelességet, áldozatvállalást a szeretett személyek iránt./ Ha összeütközik két kötelessegünk, es egyikkel egy közel álló, masikkal egy tavolabbi személynek tartozunk, akkor feltetlen elsőbbsége van a közelebb álló személy iránti kötelességünknek: azt kell teljesítenünk! Ezt az elvet alkalmazva nyilvánvalóvá válik, hogy csaladunk, rokonaink, nemzetünk, a civilizacio megvedese nemcsak megengedett, de kötelező is.
Marpedig az ISIS nevű "terrorallam" a civilizacionkkal, az emberi humanummal szemben indított tamadast es követett el súlyos bűnöket!
Szövetsegi rendszer részekent kötelessegünk az emberiseg elleni bűnöket elkövető ISIS katonai megsemmisiteseben reszt vennünk es ezzel megvedenünk csaladjainkat, rokonainkat, nemzetunket es az egesz europai civilizaciot.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 22:09:32

@kunzoo: persze blog nem volt belőle, de facebookon napokkal ezelőtt azt hírdette a momentum, h kétharmados győzelmet arattak Pusztacsehén. közben meg kiderült, h a a jelöltek függetlenként indultak, a győzelem után tudta meg a nép, h momentumosok. na meg az is, h szavazatot vásároltak, 5000/db.

Behaton 2017.12.28. 22:09:50

@Alick: Ja bakker! Páncéltörő rakétákat!!!

kunzoo 2017.12.28. 22:13:51

@morpho:
Annyiban igencsak más hogy nehéz egy még nem is létező szervezetnek fegyvert exportálni ahogy a bejegyzés állítja. Ezt sem a Gyurcsány sem az Orbán kormány nem követte el. Az ilyen írások igazából a fidesznek kedveznek. Ha bárki kicsit is utána néz -ráadásul az Indexen is elég- akkor egyértelműen kilóg a lóláb.

Hasonló öntökön rúgás volt a nincs is kvóta mantrázás ezen a blogon. Nem hozott egy új szavazót sem a baloldalnak inkább elriasztotta azt a kevés megmaradtat is.

Ahogy az MSZP belelovalta magát egy alternatív valóságba úgy követte több blog is ezt az irányt.

chrisred 2017.12.28. 22:14:17

@libsi nóta bárki unja: Ezt inkább poénnak veszem. Megfelelő logisztikai, technológiai háttér nélkül ez a fegyvernem csupán dísztárgyként funkcionál. És ez mind a mi adónkból menne.

Serény Vélemény 2017.12.28. 22:16:29

@atomic power 1986DucaDuca: Valójában a Noéval kötött szövetség ránk is ugyanúgy vonatkozik, mint ahogy Jézus előtt, és ennek a szövetségnek része, hogy "Mózes I. könyve:9:6 Aki ember-vért ont, annak vére ember által ontassék ki; mert Isten a maga képére teremté az embert."
vagyis ez implicit módon ugyan, de tartalmazza, hogy az embereknek létre kell hoznia államot, az államnak működtetnie kell nyomozóhatóságot, és bíróságot, és fegyveres testületeket/erőket, amelyek által kiszabott büntetésnek halálnak kell lennie abban az esetben, ha ez szándékos gyilkosságért lett kiróva, hogy ezzel visszatartsák a gonosz, bűnöző embereket a gyilkosság elkövetésétől.

Liberal left wing trash 2017.12.28. 22:19:49

@chrisred: a ti adótokból semmi sem funkcionál hisz a lippsik vagy adócsaló miliárdosok, vagy a társadalom eltartott aljanépe

ezt onnan tudom hogy nyígtak az szja orbanista reformja ellen

de még ha úgy is volna, akkor is, orbán viktor fegyverekre fogja költeni a pénzt 2018 után is, ez egyértelmü, hisz többször is mondta .... ennek ellenére, éppen ezért kap 4/5öt töllem

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 22:22:05

Itt a jelentés összefoglalója a Wikiből, gyakorlatilag minden fegyvrszállítást az USA organizált:

"Art und Herkunft von Waffen und Munition[Bearbeiten | Quelltext bearbeiten]
Nachdem der IS Ende 2017 weitgehend besiegt war, veröffentlichten Forscher der Gruppe Conflict Armament Research im Dezember 2017 einer Studie, die die Herkunft von Waffen und Munition des IS untersucht.

Der überwiegende Teil der Waffen des IS waren Baumuster, die von der Sowjetunion und ihren Satellitenstaaten noch im Kalten Krieg vor 1989 entwickelt wurden. Sichergestellt wurden etwa Sturmgewehre und Maschinengewehre aus sowjetischer, chinesischer, polnischer, jugoslawischer, ungarischer und ostdeutscher Fertigung.

Weiter stellten die Forscher fest, dass der IS einen bedeutenden Teil der Bewaffnung beim Handstreich auf das irakische Mossul 2014 erbeutet hatte. Sichergestellte IS-Munition für Gewehre und Maschinengewehre der Kaliber 7,62×39 und 7,62×54 aus russischer und serbischer Produktion, PG-7T Panzerfaust-Raketen für die RPG-7 aus bulgarischer Fertigung ordneten die Forscher etwa Munitionslieferungen zu, die diese Staaten im Auftrag der Amerikaner vor 2014 legal an den Irak getätigt hatten.

Weiter stellte sich bei den Nachforschungen heraus, dass 9M111 MB-1 Lenkwaffen und PG-7T Raketen, die aus Lieferungen stammten, die von den USA ab 2015 in Bulgarien angekauft wurden, im Irak vom IS eingesetzt wurden. Weiter wurden Chargen rumänischer PG-9 Raketen und rumänischer 12,7×108 Munition vom IS eingesetzt, die das US-Verteidigungsministerium 2015 angekauft hatte. Die Forscher nehmen an, dass die Waffen einer der Freien Syrischen Armee zugeordneten Gruppe zuvor von den USA geliefert wurden und dann dem IS zufielen.[79] Weiter wurden Raketen, die Bulgarien 2014 unter dem Vorbehalt einer Endverbleibserklärung an Saudi-Arabien exportiert hatte, im Februar 2016 in Ramadi vom IS eingesetzt. Weitere Raketen aus der Charge, wurden im September 2017 bei Mossul noch in Originalverpackung von irakischen Soldaten vom IS erbeutet. Weiter wurden Waffen und Munition bei IS Kämpfern gefunden, die zuvor Katar an Gruppen in Libyen geliefert hatte und solche, die von Belgien vor Jahrzehnten an die pakistanische Armee geliefert wurden.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 22:28:29

@chrisred:
Az akarat csodákra képes, a nemakarás csak nyögésre. Meg nyígásra, mint amilyet itt előadsz mint ismeretlen katona és ismeretlen adózó

A honvédelmi kiadások növelése Nato kötelezettség, és van benne ráció attól függetlenül mi lesz a Nato jövője

morpho 2017.12.28. 22:40:14

@Serény Vélemény: "És az, ami 2006-ban történt, az miért az Orbán Kormány sara?" Miért lenne az ő saruk, ami 2006-ban történt? Ki mondott ilyet?

@Exploiter: Nem szállítottak fegyverek az araboknak, miközben arabellenes kampány megy Magyarországon? Nem a terroristák ellen tiltakoznak ezerrel, miközben fegyvert szállítanak nekik? Szerinted azok a magyarok, akiknek megy a migráncskampány, azok ezt már meg tudják különböztetni? Pontosan tudják, hogy melyik arabnak lehet fegyvert eladni és melyiknek nem. Itt érzek némi ellentmondást. A többi, amit leírtál, stimmel!

@Behaton: Helyet cseréltünk valóban. Most nézd kicsit innen is a faszt.

@kunzoo: Na még egyszer. Lehet az araboknak fegyvert árulni, csak utána nem nyilatkozom tele a hazai médiát évekig, hogy milyen kurva veszélyesek a fegyveres arabok. Ha még mindig nem érted a gondom, akkor feladom.

VaradiJanos 2017.12.28. 22:40:22

@morpho: a mocskos kurva anyádat te zsidógyilkos-ivadék, hát melyik évben mentek oda a puskák, te szájbabaszott geci?

morpho 2017.12.28. 22:43:50

@Serény Vélemény: Az megvan, mikor a kakas talkálkozik a T. rex-szel?
Szia T.rex, téged is bejelölt Noé a facebook-on? Engem nem, miért? Á, semmi, semmi....

VaradiJanos 2017.12.28. 22:45:05

Fogvédős kúrtseggű és iszákos tanga még nem szólt hozzá, hagyják itt vergődni az idióta morfaszt egyedül? Milyen elftársz az ilyen?

VaradiJanos 2017.12.28. 22:48:16

Mekkora egy balfasznak kell lenni ahhoz, hogy vki ezt az utolsó szar cikket védje?

Bellagio 2017.12.28. 22:48:41

Ruhellem a Fideszt, de ez egy ritka nagy balfasz blogpost.

132 fegyver? Es a Fidesz adta el oket az ISIS-nek?

You just went full retard. Never go full retard.

morph on deer 2017.12.28. 22:50:20

@atomic power 1986DucaDuca:
Értem amit mondasz, és köszönöm a részletes magyarázatot, de

“A tizparancsolat "Ne ölj" kérdeseben a következőkbő kell kiindulni.”

Ez a dolog nálam lényegesen egyszerűbben értelmezendő: szó szerint!
Persze, mint mindentől úgy ettől is el lehet térni, de az eltérés az adott esetben “nemes” szándék, vagy cél ellenére is bűn!
Azaz: vallási értelemben nem ad felmentést a “ne ölj” parancs vonatkozásában az, ha én pl a te értelmezésed szerint abbéli tevékenységében támogatok valakit, hogy egy másik embert megöljön, akárki legyen is az, egy állítólagosan a szeretet által vezérelt nemes cél érdekében.
A dolog komplexitásához még számold hozzá a megbocsájtást, meg a felebaráti szeretetet is, akkor aztán már elég vadregényessé válik a keresztényi moralitás, akár ebben a kérdésben is.

Realitásérzékem persze nekem is van, azaz tudom, hogy az élet sokféle, de jó lenne, ha ennek kedves vezetőnk is tudatában lenne, és tartózkodna az egymástól ekkora erkölcsi távolságban levő dolgok hangsúlyozásától, mert az már az átlagpolgár számára is nyilvánvaló, hogy mindkét álláspont nem lehet igaz egyidőben. Magyarul: jóval több az ellentmondás a kelleténél.

És egyébként is: “ki kardot fog, kard által vész” - csak szólok..

morpho 2017.12.28. 22:50:54

@Bellagio: Hány fegyverrel dobta össze a Las Vegasi forma? Kettővel, hárommal? Breivik elvtársnál mennyi is volt egy-két pisztoly? A 132 lófasz, igazad van!

putris72 2017.12.28. 22:52:59

@morpho: Sajnálom, de nehéz titeket komolyan venni! Csak előre! A ventilátor már vár!

Bellagio 2017.12.28. 22:53:04

@morpho:

Critical reasoning skills: 0

morpho 2017.12.28. 22:54:39

@putris72: Ezt egyenesen a Hahotából, vagy saját? Egyik se jó, csak mondom. A királyi többes viszont édes. Majdnem kivertem örömömben. Kár, hogy nem tudlak komolyan venni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 22:57:03

@morpho:

"..........miközben arabellenes kampány megy Magyarországon?"

Neked nagyon egyszerű ez a világ! Ha ezt egy 12 éves gyerek mondja, akkor meg megerteném!

Egyaltalan különbseget tudsz tenni illegalis migrans és menekült között?

morpho 2017.12.28. 22:58:41

@Bellagio: You are writing in English. That's all!

Bellagio 2017.12.28. 23:00:38

@atomic power 1986DucaDuca: "Egyaltalan kulonbseget tudsz tenni illegalis migrans es menekult kozott?"

Speciel a Fidesz sem tud, a ketto osszemosasa a kommunikaciojuk egyik sarokkove.

Bellagio 2017.12.28. 23:02:27

@morpho: again, critical reasoning skills = 0

morpho 2017.12.28. 23:02:47

@atomic power 1986DucaDuca: Magyarországon már senki nem tud különbséget tenni illegális migráns és menekült között. Ezt viszont ne rajtam verd le légyszi! Orbán és brigádja azt tolja évek óta, hogy semmi különbség, a kettő ugyanaz. Erre most van pofád feltenni nekem ezt a kérdést? Elmész ám a picsába pubi! De most tényleg!

morpho 2017.12.28. 23:03:44

@Bellagio: Again. You are writing in English. That's all!

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 23:04:05

@morph on deer:

Akkor megegyezhetünk abban, hogy a biblia elegge összetett alkotas. Sokan sokfelekeppen ertelmezik.

Mindenesetre a római katolikus egyhaz es a papa szentesitette a keresztes haborúkat!

morpho 2017.12.28. 23:04:59

@Bellagio: "Speciel a Fidesz sem tud, a ketto osszemosasa a kommunikaciojuk egyik sarokkove" Ezt akkor most angolul légyszi, de úgy, hogy a sarokkő benne legyen! (amúgy egyetértek a mondattal, úgyhogy pláne!)

Bellagio 2017.12.28. 23:06:36

@morpho: rendben, akkor magyarul: Las Vegas es Breivik osszemosasa a blog temajaval nagyon santit, nem tudom jobban megfogalmazni magyarul, mint angolul: your critical reasoning is flawed

morpho 2017.12.28. 23:09:44

@Bellagio: A sarokkő nem volt benne! Ez kapásból rossz pont.
A második a szövegértésre jár! Illetve annak hiányára. Én nem a blog témájával mostam össze ezt a két szardarabot, hanem az eladott fegyverek mennyiségének relativizálása ellen hoztam példának. Ha valaki szerint a 132 gépfegyver lófasz, akkor felhívnám a figyelmet, hogy van olyan, amikor egy is túl sok. Most légyszi még hatszor írd ide, hogy critical reasoning skills = 0. Előre is köszi!

morpho 2017.12.28. 23:11:22

@Bellagio: Ez olyan, mint a mother book driver...

Bellagio 2017.12.28. 23:12:19

@morpho: sorry, tobbet beszelek angolul, mint magyarul, ezert angolul hamarabb jutnak eszembe a kifejezesek, my bad.

132 fegyver nem lofasz, de a Fidesz le sem hajol egy ekkora osszegert. Na ez viszont nem flawed.

morpho 2017.12.28. 23:15:06

@Bellagio: Nem flawed... :)
Pont leszarom, hogy pénzért csinálták-e, vagy poénból, esetleg valakinek megígérték. Ha araboknak fegyvert szállítok, akkor pláne nem uszítok otthon az arabok ellen. Egyszerre szűznek maradni és baszni nem lehet. Angolul is írjam le, vagy átment? :)

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 23:16:00

@morpho:

" Orbán és brigádja azt tolja évek óta, hogy semmi különbség, a kettő ugyanaz."

Marmint az, hogy semmi különbseg az illegalis migrans es a menekült között.

Hat ez szórakoztato! Attól függ milyen sorrendbe allítod a kifejezeseket, aszerint ertelmezhető!

1. Minden illegalis migrans menekült
2. Minden menekült illegalis migráns

Melyiket választod?

morpho 2017.12.28. 23:16:51

@atomic power 1986DucaDuca: Az megvan, hogy menj a picsába, vagy írjam le még egyszer?

Hozzászólok 2017.12.28. 23:17:35

De gaz. Rz a cikkiro egy hulye.

Bellagio 2017.12.28. 23:17:57

@morpho: ertem en, ertem en, csak egyet nem ertek. De nem baj, ez a vita lenyege.

Amugy a cornerstone napi szinten hasznalatos, legalabbis az amerikai angolban, meg ha ugy is hangzik szamodra, mint a mother book driver. Elhiheted, tobb, mint 10 eve elek az USA-ban.

2017.12.28. 23:22:15

@atomic power 1986DucaDuca:
A biblia nem ismerete nem ment fel a logikus gondolkodás alól.
A tórák a zsidò vallás alapja.
Kereszténnyé akkor válik, amikor az újtestamentummal megfejeled.
Tehát a keresztény vallású országokban nem az ótestamentum parancsait kell kòvetni.
Gondolom, te sem vagy körülmetélve. Nincs több feleséged.
Ha asszonyod meddő, szolgálód nem ejtheted teherbe, hogy gyermeket szüljön neked.

De. Továbbgondolva agymenésed, ugye az megvan, hogy a muszlimok is ugyanazt az Istent i.ádják?
Hogy a Koran a zsidó valláson alapul?
Hogy Ábrahám leszármazottjainak tartják magukat?
Követed te a koránt? Nem. Az újtestamentumot követed
A zsidók és muszlimok pedig nem követik Jézus tanításait. Azt ugyanis neked kell....
Feltéve, ha keresztény vagy.
Egyébként Isten nem engedte meg a gyilkosságot. Büntetett érte. Kivéve, ha ő maga utasított rá.

morpho 2017.12.28. 23:23:00

@Bellagio: Elhiszem. Attól még vicces. Innen félázsiából legalább is az. Ettől még nem lesz igazad abban, hogy a kritikus érvelési készségem egy nulla lenne. Pláne, hogy végül elfelejtetted kifejteni az álláspontodat. Ha csak ennyi a gond, dumcsizhatunk angolul is, nekem belefér!

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 23:26:08

@Bellagio:

"Speciel a Fidesz sem tud, a ketto osszemosasa a kommunikaciojuk egyik sarokkove."

Nem összemosásról van szó, csak arról, hogy a kormany szo szerint ertelmezi a genfi konvenciót, míg az ellenfelei tágítjak a kereteit. Minden ebből következik.
Azert van az orszagban 1000-1500 oltalmazotti statusz is.

Hozzászólok 2017.12.28. 23:26:33

@Bellagio: @atomic power 1986DucaDuca: .
Különbségtétel illegális migráns és menekült témában.
Szerintem azért mindegy hogy összemossák e a két fogalmat, mert jellemzően az emberek egyik csapatot se akarják.
Sokak olvasatában a menekült is illegális migránssá avanzsál, amint a szükséges 1db on kívül még 1 db határon áthalad.

Bellagio 2017.12.28. 23:27:41

@morpho: nem felejtettem el, leirtam, hogy szerintem nem lehet osszemosni Las Vegas-t, Breiviket es a magyar fegyvereket. Erre te kifejtetted, hogy szerinted minaz osszefugges. En erre leirtam, hogy nem egyezik a velemenyunk, de nem baj, elofordul.

2017.12.28. 23:30:51

@Jakab.gipsz: félrement a címzés. Miután sikerült dekódolnom üzenetedet-máskor magyarul írd-, arra jöttem rá, hogy hülye vagy. Nem támadtam az Orbán kormányt. Arra világítottam rá, hogy maga az alapinfo sem teljes. Kevés az a fegyverarzenál. Azért ilyen kicsi a szám, mert ezek a fellelt fegyverek voltak. Ebből viszont semmilyen következtetést nem lehet levonni.
Azt sem, amit ez a blog feszeget.

Bellagio 2017.12.28. 23:32:19

@Hozzászólok: abszolut lenyegtelen, hogy az emberek mit akarnak.

A jog pontosan rendelkezik mind a menekult statuszrol, mind pedig az illegalis hataratlepesrol. Ennyite egyszeru, ezt kene csak betartani/betartatni. De ennek a tisztazasa a jelenlegi kormanynak nem erdeke, ami politikai szempontbol pontosan ertheto es jo strategia.

Hozzászólok 2017.12.28. 23:33:24

@morpho: bocs morpho, nem tudom te hol vagy de én az innen félázsiából kifejezéstől agyfaszt kapok. (Ez nekem egy új szó, remélem megfelelően használom...:-) a lényeg a lényeg:
A kifejezés sértő Magyarországra nézve, nem azért mert hol van, hanem mert az elmaradottságot akarod hangsúlyozni. Ha te elmaradott vagy, beszélj saját magadról. Ha azt akartad mondani, hogy itt mindenki elmaradott, persze te nem, hiszen.... akkor menj pszichológushoz.

2017.12.28. 23:36:36

@atomic power 1986DucaDuca: Azért ne mondd már, hogy aki jogszerűen lépte át a határt és táborban dekkolt, annak a kormány megkönnyítette az életét!
Azt se mondd, hogy a németek nem toloncolják haza a jogosulatlan menedékkérőket.

Hozzászólok 2017.12.28. 23:37:26

@Bellagio: szerintem meg csak az számit, hogy az emberek mit akarnak.

A jog az összes fékjével és ellensúlyával
(ja az a demokrácia, de az is...) elmehet a sóhivatalba, ha nem tükrözi, közvetíti és szolgálja az emberek számára fontos értékeket.

2017.12.28. 23:38:39

@Hozzászólok: Bocs, de erre büszkének kell lenni. Orbán nevezte ázsiai fajtának a magyarokat, Matolcsy meg rátromfolt a seggén a májfolttal.
Szóval fejet fel!
Mell ki, has be!

Bellagio 2017.12.28. 23:39:02

@Hozzászólok: a jog az egyik legfontosabb emberi vivmany, teljes mertekben ellentetes a velemenyunk.

2017.12.28. 23:39:44

@Hozzászólok: az emberek pénzt akarnak munka nélkül. Csak ez számít?

morpho 2017.12.28. 23:43:08

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem összemosásról van szó, csak arról, hogy a kormany szo szerint ertelmezi a genfi konvenciót"
Muhahahahahah!! :))) és még Muhahhahahahahahhahaha sőt muhahahhahaha is! :))) Nem is kicsit, hanem nagyon!
@Bellagio: Megártott a 10 év USA a szövegértésednek. Nem Breiviket hasonlítottam össze a magyar fegyverekkel, hanem a fegyverek számára tett megjegyzésre írtam egy példát. Ennyi. Tényleg nem megy át?? Vagy csak úgy csinálsz? Értelmesebbnek tűnsz ennél.... A menekültek körüi szándékos kavar meg tényleg kurva jó startégia. A Kim gyerek meg rakétákkal játszik. Belpolitikai szemszögből nézve az is egy jó stratégia.

@Hozzászólok: „Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy" ( Orbán Viktor, Vállalkozók és Munkáltatók Szövetségének ülése 2012 július 27)
Csak idéztem, amúgy én is agyfaszt kapok tőle és az agyfaszt jól használtad.

Hozzászólok 2017.12.28. 23:43:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez lényeges! Fontos tudni. Ott van mellette viszont az hogy adni meg a semmiért nem akarnak pénzt az emberek. Ez így kb be is határolja a lehetőségeket.
De frappáns a felvetésed mindenképp.

Hozzászólok 2017.12.28. 23:48:35

@Bellagio: igen látom.
Sokan gondolják úgy mint te.
Én azt látom hogy a jogot annyiszor kiforgatják, és visszaélnek vele.
A visszaélesek megakadályozására hozandó módosítások elképesztően lassúak, körülményesek. És sokszor teljesen sikertelenek.
Én ezért egyre kevésbé szeretem a jogot. Szerintem nem szabad elfelejteni, hogy mi volt a létrehozás célja. És ha azt nem szolgálja...

morpho 2017.12.28. 23:49:25

@Hozzászólok: "adni meg a semmiért nem akarnak pénzt az emberek"
No igen, de mégis megoldják, hogy Mészáros Lőrincen keresztül elszedjék a zemberek pénzét saját zsebre! Egy ilyen félázsiai népséggel még ezt is meg lehet csinálni. Ráadásul nem is rejtik véka alá. Sem a lopást, sem azt, hogy egy félázsiai népséget lopnak meg!

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 23:50:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem vagyok biblia kutató, mint te, de azt tudom, hogy óriasi vitak vannak a keresztény egyházban ezekről a dolgokról.

A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy:

-a romai katolikus egyhaz es a pápa szentesítette a keresztes hadjaratokat

-Szent Istvánt, Szent Lászlót, IV. Bélát, Nagy Lajost, a Hunyadiakat fegyverforgato emberek voltak egy magasztos cél erdekeben, pedig valamennyien keresztények voltak a javabol.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.28. 23:51:37

Ekkora egy ökröt mint a poszter. A délszláv háborúban is sok Fég Kalasnyikov volt, mert jó minőségű licencgyártmány volt, (ellentétben a románnal, ami egy fos volt).
Mert ugye nyilván garantáltan a Zorbány alatt kerültek ki ezek a fegyverek innen, úgye te istenbarma? A Varsói szerződésen belül közel sem csak a magyar haderő használt Fég által gyártott gépkarabélyokat. Aztán a horvátokat zs megsegítettük egy nagyobb szállítmánnyal a 90-es évek elején. Később pedig biztos került eladásra a módszerváltás után is, amíg még zajlott a licencgyártás.

( Nem tartozik szorosan ide, de a görög válságért nem kis mértékben felelős az a 100 milliárd eurós fegyvervásárlás, amit a németekkel bonyolítottak egy évtized alatt..)

Hozzászólok 2017.12.28. 23:52:44

@morpho: tudod miért lehet megcsinálni?
Azért mert nincs egy olyan ellenzék aki azt mondaná, és persze csinálná, a migráns, bevándorlás kérdésben mint Orbán.
De mutyi nélkül.

morpho 2017.12.28. 23:57:56

@EU zászlót mindenhova!: Te harcoltál a délszláv háborúban?
@Hozzászólok: Az ellenzéknek is hazudoznia kéne nemlétező bevándorlók millióiról, meg nemlétező soros tervről? Azért nem bánom olyan nagyon, hogy ezt nem csinálják.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.28. 23:59:24

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Azért ne mondd már, hogy aki jogszerűen lépte át a határt és táborban dekkolt, annak a kormány megkönnyítette az életét!"

De akik illegalisan leptek at a hatart azok sem könnyítették meg a hatosagokét! Egyszerűen nem engedelmeskedtek. Sok törvenytelenseg mellett a befogadó taborokba sem akart a többseg bevonulni! Ugye érted?

"Azt se mondd, hogy a németek nem toloncolják haza a jogosulatlan menedékkérőket."

Dehogy mondom, csak kérdes mekkora sikerrel es anyagi raforditassal! De hogy jött ez ide?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 00:04:47

@atomic power 1986DucaDuca: Kezdjük azzal, hogy a kereszténység hajnalán 5 nagy egyházkerület volt a mediterrán térdégben. A római, a bizánci, az antiochiai, az alexandriai, és a jeruzsálemi. Utóbbi 4-et eloglalta a fanatikus, militáns iszlám. A keresztes hadjáratok erre adott reakciók voltak.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 00:06:06

Muhahahahahah!! :))) és még Muhahhahahahahahhahaha sőt muhahahhahaha is! :))) Nem is kicsit, hanem nagyon!

youtu.be/6PU9qDLTE-Q

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 00:06:34

@morpho: És ha igen, abból mi következne? Semmi. Közismert tényeket írtam le..

2017.12.29. 00:06:55

@atomic power 1986DucaDuca:
Azért azt mondani, hogy a pápa áldása a fegyverekre levezethető a Bibliából....
De a jézusi tanìtásokat nem venni figyelembe....
Vak, aki nem látja, hogy az egyház hatalmi szerv. A valláson keresztül a hitet használja föl. Ugyanúgy, mint az isis...
Amit nem értek, hogy miért utasítja el valaki a hittársát?
Az Isten ugyanaz. A katolikus üldözte a reformátust, a muszlim a keresztényt, a keresztény a zsidót, muszlim a muszlimot.
Csak a hatalmi játszmák állhatnak a háttérben.
A reformáció megingatta a pápai rendszert, a zsidók üldözése gazdasági-, politikai okokra vezethetők vissza, a siíta-szunnita ellentét uralkodói érdekek mentén alakult, te meg rettegsz a bevándorlóktól, mert azt mondták, hogy kiirtják a keresztényeket. Noha lehet, hogy maguk is keresztények.
Felmerült az bármikor is a kdnp vallásos politikusaiban, hogy a keresztény szíreket fogadjuk be csak átmenetileg????

2017.12.29. 00:09:52

@atomic power 1986DucaDuca: te terelsz. Az, hogy egy táborban lévő, érvényes utiokmánnyal rendelkező ügyét nem bírálják el, teljesen más, mint az, hogy sokan illegálisan jöttek.

2017.12.29. 00:15:06

@Hozzászólok: az emberek nem akarnak semmit. Az emberek befolyásolhatók. A politika, a politikus is egy árucikk, amit el kell adni. Reklámpszichológia.
Vannak dolgok, amire nincs igény. Fel kell kelteni.
Érdekes, a török telefonkereskedő, meg a gyroszos nem verte ki a biztosítékot. Pedig tutira nem keresztény....

2017.12.29. 00:17:02

@atomic power 1986DucaDuca: Azért azt el kell ismerni, hogy a keresztes háborúk elvesztése után a muzulmánok a zsidók megtűrték a keresztényeket.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 00:20:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Azért azt mondani, hogy a pápa áldása a fegyverekre levezethető a Bibliából....
De a jézusi tanìtásokat nem venni figyelembe...."

Az a te problémad, hogy nem veszed figyelembe:

-a kereszténysegen belüli különböző iranyzatokat
-a biblia elterő ertelmezéset

Amíg a kereszténység kinőtte "gyermekbetegsegeit", addig az iszlamnal a valtozasnak semmi jele!

Ez is oka a konfliktusnak.

Felmerült az bármikor is a kdnp vallásos politikusaiban, hogy a keresztény szíreket fogadjuk be csak átmenetileg????

Szírekről nem tudok, csak két szír egyhazi vezető honositasarol.

index.hu/belfold/2015/09/11/kereszteny_csaladok_befogadas/

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 00:25:26

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Az, hogy egy táborban lévő, érvényes utiokmánnyal rendelkező ügyét nem bírálják el, teljesen más, mint az, hogy sokan illegálisan jöttek."

Nincs erről konkret informacióm. Hany főről van szó, melyek a részletek? Ha van erről megbizható forrasból hiteles informaciód, akkor légyszives küldd el.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 00:29:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Helyesebben a muzulmánok tűrték meg a kersztényeket és a zsidókat.
A középkori Magyarországon is éltek muzulmánok, izmaelitáknak hívták őket.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 00:29:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Azért azt el kell ismerni, hogy a keresztes háborúk elvesztése után a muzulmánok a zsidók megtűrték a keresztényeket."

Most viszonzaskeppen, hálából a nyugati tarsadalmak alkalmazkodnak a muzulmanokhoz egy önfeladasi folyamat reszekent.

Jobb halottnak lenni mint libsinek ! 2017.12.29. 00:30:14

Egyetertek a dologgal. Soros Gyorgy arabjai, igyis ugyis lovik egymast mint az allat, akkor ma miert ne legyen hasznunk belole ??

2017.12.29. 00:30:55

@EU zászlót mindenhova!: nem. Az Abbászidák nem voltak fanatikusok.
De saját, belső harcaik is voltak. Ugyanis egy birodalom volt. Mint a római.
Viszont ugyanezen időszakban Európa kereskedett velük(levantei kereskedelem.
Mellesleg Bizánc egészen Szíriáig elfoglalta az arab területeket.
Aztán a mongolok kergették őket Egyiptomig. Ahol a mamelukok szorították vissza a mongolokat a mai Iránig. Ott aztán letelepedtek és felvették a vallást....

morpho 2017.12.29. 00:32:53

@EU zászlót mindenhova!: Ha válaszolnál, akkor leírnám, hogy mi következne belőle, de így nehéz. Az nem megy bazdmeg, hogy feltesznek egy teljesen egyszerű kérdést, de te ahelyett, hogy válaszolnál, kioktatsz.- Anyáddal is így szoktad?
-Hogy vagy kisfiam?
-Anyádba anyám!

Tudod mit, vedd úgy, hogy nem kérdeztem semmit.

2017.12.29. 00:34:59

@atomic power 1986DucaDuca:
Ezekből kitűnik, hogy hazánkban a tavaly benyújtott 5445 menedékjogi kérelemnek kevesebb, mint 10 százalékát, 510 beadványt bíráltak el pozitívan a hatóságok. A fellebbezésre született 840 végleges döntés közül 40-et bíráltak el kedvezően a hatóságok, ami a másodfokon benyújtott kérelmek 5 százaléka volt. Magyarország után Horvátországban, Luxemburgban és Görögországban volt a legnagyobb az elutasító döntések aránya, illetve a legalacsonyabb a jóváhagyások aránya. A horvátoknál a benyújtott kérelmek 11 százalékát, a luxemburgiaknál 14, míg a görögöknél 15 százalékát bírálták el pozitívan a hatóságok.

A nem Schengen-tag Bulgáriában ezzel szemben a menekültügyi kérelmeknek mindössze 6 százalékát utasították el. Svédországban 77, Cipruson 76, Máltán pedig 73 százalékos volt a jóváhagyott menekültügyi kérelmek aránya. Az EU28-ak átlaga 45 százalék volt.

A guglit nem ismered?

2017.12.29. 00:39:18

@atomic power 1986DucaDuca:
Azért érdekes, hogy habzó szájjal üvölti a jobbágysereg, hogy megerőszakolják asszonyainkat, a magyar állam szép csendben befogad pár százat évente....
cumi....

2017.12.29. 00:40:59

@morpho: neked is bekopizom.Azért érdekes, hogy habzó szájjal üvölti a jobbágysereg, hogy megerőszakolják asszonyainkat, a magyar állam szép csendben befogad pár százat évente....
cumi....

2017.12.29. 00:41:56

@morpho: Vajon erről mit tud a roppantelméjű VáradiJános?

morpho 2017.12.29. 00:47:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nagyon nehéz egy olyan országban érvényesülni, ahol a konteó a mindennapok részévé vált és a társadalom egy jelentős része meg sem tudja különböztetni a valóságot a konteótól. Agyfasz.
Váradi János? Gyengeelméjűekkel csökönyösen nem foglalkozom. Pont leszarom, hogy mit gondol bármiről.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 00:56:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Köszönöm az adatokat. Hozzaszolni nem tudok, mert minden szam mögött egy egyéni elettortenet all.

2017.12.29. 01:04:29

@atomic power 1986DucaDuca:
Véletlenül elkerülhette a figyelmedet, hogy Egyiptomból fogadtak be keresztényeket.....mennyi a határainkon megjelenő egyiptomi menekült?
Ez egy képmutató látszatintézkedés volt. Amúgy sem hiszem, hogy mimden frankó körülötte. Orbán nem szokta felhozni....

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 01:05:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Azért érdekes, hogy habzó szájjal üvölti a jobbágysereg, hogy megerőszakolják asszonyainkat, a magyar állam szép csendben befogad pár százat évente....
cumi...."

Olyan nincs, hogy senkit ne fogadjunk be! Mindig volt es lesz befogadas. A genfi konvenciót nekünk is be kell tartani a valódi menekültek esetében. Az ellenörizetlenül beerkezökkel lehet a baj.

2017.12.29. 01:07:01

@atomic power 1986DucaDuca:
a ststisztika számok halmaza. Nem lehet lebontani egyéni élettörténetekre.
Az meg kimondottan érdekes, hogy a be nem fogadottak egyéni élettörténete pont nem érdekel.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 01:11:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Véletlenül elkerülhette a figyelmedet, hogy Egyiptomból fogadtak be keresztényeket.....mennyi a határainkon megjelenő egyiptomi menekült?"

Nem kerülte el. Ahhoz, hogy valaki menekült statuszt kapjon nem kell a hatarainkhoz erkezni. Sőt, ha mar a hatarainkhoz erkezett, akkor nehany olyan orszagon jutott keresztül, ahol nem volt veszelyben az élete, nem üldözték.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.29. 01:17:06

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"ststisztika számok halmaza. Nem lehet lebontani egyéni élettörténetekre.
Az meg kimondottan érdekes, hogy a be nem fogadottak egyéni élettörténete pont nem érdekel."

Nem momdtam, hogy nem érdekel! De en nem vagyok döntesi helyzetben.
Azzal, ha tudnam mindenkinek az elettörténetét, jobb lenne nekik?

De most mar elköszönök, jó éjszakát!

Alick 2017.12.29. 01:26:40

@morph on deer: Ha Mózes törvényei kinyilatkoztatásként lettek kanonizálva, akkor meglehetősen skizoid ügy ezeket holmi zsinatolás alapján átértelmezni, a kontextust átszabni (a VI. parancsolat eredeti jelentése: "ne gyilkolj" vagy önérdekből ne vedd el más életét). Persze ha úgy véljük, hogy Mózes a zsidók számára nyilatkoztatott ki, akkor a törvények "átgyúrandó nyersanyagként", meghaladandó bölcseletként kerültek a keresztény hitfaragók asztalára. :)

Persze továbbra is homályos az etikai aktualizálás, mert fegyvereket minimum a Kádár kormány óta szállítunk a térségbe és ezzel együtt is csak egy kis pont vagyunk a közel-keleti fegyverkezési bizniszben... a jelenlegi államvezetésnek ebben az ügyben semmiféle felelőssége nem állapítható meg (ellentétben pl. az azeri baltás elengedésével).

morph on deer 2017.12.29. 01:57:38

@Alick:
Javarészt egyetértek.
Valószínűleg a propaganda és a való világ közti disszonancia szúrt szemet.
Csepp taktikai érzékkel rendelkező politikus ilyenkor kiállna, és elmondaná a történetet, talán valamilyen információval megerősítve, már csak a hitelesség miatt is. Állítom, hogy többet segítene, mint a páncélos a karácsonyi vásárban.
Mert így csak megy a találgatás.

Nyers Fa 2017.12.29. 01:59:56

1; 817 ezer dollár az 210 millió forint és nem 21 milliárd.
2; Ezeket a fegyvereket nem az IS kapta, hanem ellopta őket.
Azt gondolom, hogy a blogger most alaposan mellélőtt.
Baloldaliként is azt kell mondanom, hogy aki ilyet posztot ír, az egy ostoba barom!

chrisred 2017.12.29. 04:53:25

@libsi nóta bárki unja: Nyilvánvaló, hogy nem akarom, hogy a befizetett adómat baromságokra költsék. Te viszont mint önjelölt NATO szóvivő tisztában lehetnél vele, hogy egy védelmi szövetségnek egyáltalán nem mindegy, hogy a tagjai a vállalt katonai kiadásokat mire fordítják. Egy olyan páncélos haderő fenntartása, ami legfeljebb a többi tagállam ellen lehetne bevethető, egyáltalán nem tartozik a racionális megoldások közé. Egy olyan méretű és költségvetésű ország részéről, mint Magyarország, érdemesebb specializálnia magát különleges katonai kisegítő egységek fenntartására és korszerűsítésére. Például az orvoskatonai missziókban való részvételhez szükséges háttér finanszírozása az ország számára hasznosabb és erkölcsileg elfogadhatóbb, mintha harckocsik futkároznának ide-oda.

berne 2017.12.29. 05:14:52

"akkor nyilván nem arra gondol, hogy kalasnyikovokat adjunk el a keresztényeket (is) üldöző az Iszlám Államnak."
Nyilván nem, hiszen nem is adtunk el.

2017.12.29. 05:38:47

@morpho: te elvakult, agymosott, fanatikus hülyegyerek, ez kell neked, mi, a mocsok? ez a színvonalad, mi? ez hát. ezt bírja felfogni az a végtelenül ostoba agyad? :-D
és ne anyázzál, mert anyád ótvaros segglukán keresztül duglak vissza, te, világ hülyéje...
téged bazmeg fingot nem érdekel, mi van a világban, a pártlapban azt olvastad, neked az a valóság, a többit meg igazi retek komcsiként mocskolod. ez a te világod, láthatóan itt érzed jól magad, a mocskolódásban, hazaáruló szarházi...

2017.12.29. 05:43:13

@morpho: és bazmeg tényleg van ilyen hülye ember... nem hittem el, mondtam, ilyen ostoba ember nem létezhet... de rám cáfoltál.
ugyan minek pofázol a valóságról, te, világ hülyéje, egyrészt fingod sincs róla, másrészt ha nem egyezik pártlapban olvasottakkal, akkor nem is érdekel

2017.12.29. 05:48:34

@morph on deer: ennek nincs köze taktikai érzékhez, csak a végtelen cinizmushoz.
(pont leszarják, ki mit gondol az ügyről, már rég nem azoknak politizálnak, akik bármit is gondolnak bármiről, elfricskázzák, mint a fikát a körmük hegyéről)

2017.12.29. 05:52:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Felmerült az bármikor is a kdnp vallásos politikusaiban, hogy a keresztény szíreket fogadjuk be csak átmenetileg????" - lehet, hogy felmerült, nem tudni, de alkalom sajnos nem volt rá, hogy kiderüljön, mert belehajigálták a keresztény szíreket a földközi-tengerbe a szegény üldözött muszlim fizikusmenekültek.

morpho 2017.12.29. 05:53:01

@aleksz róz: Vigyázni kell ilyen korán az itallal, mert hülyeségeket beszél tőle az ember.

2017.12.29. 06:01:09

@morpho: na, csakhogy belátod...
ezt se hittem volna, hogy elismered a hülyeséged

Bicepsz Elek 2017.12.29. 06:25:38

@Nyers Fa:
A szamok makacs dolgok. A lenyeg nem az, hogy normalis program meg jovokep legyen, hanem hogy lehessen szidni a Fideszt. Dehat a baloldal csak arra kepes, hogy lopjon, hajbokoljon a Nyugat elott meg segelyt adjon a csoroknak es ezzel betomje a p.fajukat. En ezert s/nem vagyok baloldsli!

DFK 2017.12.29. 06:31:00

És egy ekkora méretes hazugsággal index címlapra került a poszt...
Nem tudom, most miután leleplezték a poszt és címe igaztalanságát, miért nem látom a poszter helyesbítését.

2017.12.29. 07:19:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
mit? Hogy Bulgária a menedékkérők 96%-át fogadta be, míg Magyarország a 4%-át?

2017.12.29. 07:22:32

@aleksz róz: Tudod, pártunk és kormányunk befogadott tòbb százat közülük. Linkeltem. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan retteghetsz, lesz aki megerőszakoljon.

2017.12.29. 07:26:08

@atomic power 1986DucaDuca: nehéz veled vitázni. Azt mondod, íme egy intézkedés, hogy befogadtunk keresztényeket. Csak mi a szír események kapcsán elindult vándorlásról beszélgettünk.
Egyiptom jelenleg nem háborús övezet. Tehát indolens.
Megint terelsz.

Serény Vélemény 2017.12.29. 08:05:43

@morpho: "És az, ami 2006-ban történt, az miért az Orbán Kormány sara?" Miért lenne az ő saruk, ami 2006-ban történt? Ki mondott ilyet?

Nem tűnt fel, hogy a közel-keleti fegyverexport zömét 1) a szocializmus ideje alatt, 2) Fletó miniszterelnöksége idején zavarták le?

incognito ergo sum 2017.12.29. 08:13:17

@Nyers Fa:

Pont ezt írtam volna csak nem vagyok baloldali se. A fidesz eszközei mocskosak, bekoszolja a kezét aki megfogja

rnz 2017.12.29. 08:41:09

Beütött a mákos bejgli? :D
Mekkora nyomorult, szerencsétlen fasznak kell lenni, hogy ezt a fenti baromságot valaki le merje írni, netán még el is higyje? Egy jóféle szívlapátos kezelés ráférne posztolóra.

élveteg 2017.12.29. 08:45:57

"Ebből kiderül: a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet."

Tehát korábban is sejteni lehett hogy a NATO segélyként adományozott ( tehát a címmel ellentétben szó nincs semmiféle az iszlám államnak exportállásról meg aztán különösen nincs szó ) fegyverek közül sok az az iszlámm állam terroristáinál köt majd ki Ennek ellenrére ez hülye NATO csak küldte a segélyt

Jakab.gipsz 2017.12.29. 09:03:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ha libsi akarsz maradni a "sátáni Sorossal" kötsz szövetséget.

Légy óvatos! A te tudásod kevés, éppen ez a "Sátáni Soros célja", hogy csak két dologra fókuszáljon a figyelmed és csak két dolog között tudj dönteni.

Toportyán Zsóti 2017.12.29. 09:04:24

G csuti és qrmánya mint a kereszténység védelmezője...kezdhetnek a keresztények félni a jövőtől,ezek némi baksisért eladják őket fellahnak simán.

Hozzászólok 2017.12.29. 09:12:43

@morpho: szerintem te nem latsz a szemedtol.
Ha csak arrol az embercsapatrol lenne szo, akik a keleti pu on osszegyultek, mar akkor azt mondanam, semmilyen bevandorlasbol nem kerek, jogi alaptol es meltanyossagtol fuggetlenul. Lemondok a giroszrolkebabrol, hajlando vagyok többet fizetni a takarításért szemétszállításért stb de ezekkel az emberekkel nem akarok együtt élni.
Nem igaz, hogy te elhiszeg a magyar kormány hazugsága lenne a sok bevándmorló mind. Az a kormány riogatása szerinted, hogy tegnap Németországban egy afgán migráns, egy "kiskorú gyermek menekült" leszúrt egy 15 éves lányt?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 09:17:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: A felsorolt városok előbb voltak keresztények, mint muzulmánok. A tények makacs dolgok..

rasztaszív 2017.12.29. 09:22:59

ez van,ha nem lehet mindent leírni.szegény poszter belekényszerül a sunyiságba.
nyilván tudja,hogy amit ír,az hülyeség,de valamit kellene kezdeni ezzel a klerikalizmus-témával...hiszen igény lenne rá...csak hát nem szabad piszkálni...bizonyos dolgokat...

például,hogy mi a tökömet csinál ebben az országban az opus dei?ilyen államtitkárságokat?

rasztaszív 2017.12.29. 09:24:07

és már pitteg is a vírusirtó!!!

Európai téridő 2017.12.29. 09:24:54

A szerző lemaradt jó sok brosúrával. A Napi már az elején megmondta a darabszámot: 132 darab FÉG-Kalasnyikov. Ma pedig azt is megtudhattuk, hogy a NATO illetékesei kapták ezt a készletet, amit a helyi szövetségeseknek szétosztottk. Hogy az Iszlám Állam hadizsákmányává vált ez a kis készlet, az a háború természetének velejárója. Mindenestre nem pénzért lettek eladva a fegyverek, és ez az Iszlám Államnál eddig megtalált, működőképes fegyverekről szól, nem a készlet azon részéről, amely nem vált a hadizsákmányukká.

Nyers Fa 2017.12.29. 09:40:20

@Bicepsz Elek: nem gondolom, hogy a baloldal csak arra lenne képes, hogy lopjon. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy azèrt mert a FIDESZ a lopáson és Putyin előtti hajlongáson kivül érdemben nem kormányoz, azért a jobboldal nem lehet normális. Abban viszont biztos vagyok, hogy a FIDESZ és a kétmillió szavazója Magyarország legnagyobb ellensége.

Shish Yakoo 2017.12.29. 10:05:11

"817 ezer dollár értékben adtunk el fegyvereket, ami 21 milliárd magyar forintnak felel meg" Ja, talán számolni is meg kéne tanulni...

histar007 2017.12.29. 10:30:34

132 gépkarabéllyal háborút nyerni legutóbb 1848-49-es szabadságharcban lehetett volna...
Teljesen logikus, hogy ha a szövegséges FEGYVERT kért mert megtámadták, akkor azt mondják neki, hogy “nem adunk mert még elveszik tőled, ellened fordítják, itthon meg megírja a sajtó”.
Végül pedig adnék a posztolónak 817ezer dollárt cserébe kapok 21 milliárd forintot. Deal?

Dr.Démonmac1 2017.12.29. 10:53:56

Nem történt fegyverexport.
A nyomi iraki hadsereg fegyverraktárait is hátrahagyva menekült el.

$pi$ 2017.12.29. 11:01:50

@Nyers Fa:
"1; 817 ezer dollár az 210 millió forint és nem 21 milliárd.
2; Ezeket a fegyvereket nem az IS kapta, hanem ellopta őket.
Azt gondolom, hogy a blogger most alaposan mellélőtt. "

Szerinted érdekli? Majdnem minden cikkükben van egy ilyen csavar. :)

Bravehearth 2017.12.29. 11:04:31

Flynn!

Hazudsz! Már megint. Ahogy ettől a blogtól várható.
Egyetlen hazai fegyvert sem adtak el a vadbarmoknak! Egy NATO program keretében kapták a fegyvert és a lőszert többek között tőlünk IS! Az iraki 'hadsereg' röhejes 'teljesítménye' NEM a magyar kormány kompetenciája! Örülök, ha segíthettem!
B.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.29. 11:13:02

Van ilyen néha, hogy a blogger olyasmiről ír, amiről "lövése sincs." A poszt fő állítása nyilvánvalóan nettó hülyeség, tehát a valóság az, hogy a Kedves Beteg kormánya nem kereskedik fegyverekkel a Daesh-el. Viszont adtak fegyvereket az iraki kormánynak, amely kormány bátor katonái aztán többször is hősiesen elfutottak a Daesh elől, mely esemény során a Daesh számos fegyvert zsákmányolt tőlük.
A 132 db Kalasnyikov pedig egy vicc. Poszt-toló, voltál te katona? (Jó, tudom nem voltál.) Láttál te már "sereget"? (Jó, tudom...)

De ettől még, hogy ebben a posztban a poszt-toló baromságokat írt, szóval ettől még a NER egy ocsmány fasiszta rendszer, amit akár tűzzel, és vassal (Kalasnyikovokkal is, de nem 132 db-al, hanem többel) el kell pusztítani.

shakespeare 2017.12.29. 11:22:25

Az index pedig kitette ezt a szart a cimlapra :-), ejha
Ott is gyenge szellemileg valaki

Liberal left wing trash 2017.12.29. 11:56:16

@shakespeare: Az index azt teszi a címlapra, amiből sok lesz a kattintás. Azaz tökmind1 a tartalom, csak kattintsanak.

Dickon 2017.12.29. 12:02:30

@shakespeare: Miért ne röhöghetne ország-világ a B1 ostobaságán? Mindenkinek joga van ahhoz, hogy Mr Flynn Rider hülyeségét elolvasva, jól szórakozzon. Nem csak a B1 olvasóinak... Kerüljön csak címlapra!
:)

VaradiJanos 2017.12.29. 12:16:04

@ipartelep: a tetvedèk csalàdodat mivel lehetne eltakarítani? Valószínűleg elég lenne vmi gyengébb poloskaméreg is.

putris72 2017.12.29. 12:17:55

@Pisti 90: Igazából nem adtunk el fegyvereket Iraknak!Mivel nem is gyártunk!Hanem a fölösleges,és nem használt fegyvereket ajánlottuk fel a NATO-nak!A az elosztást,és a logisztikai teendőket meg az USA intézte!!A blogíró is tökéletesen tisztában volt vele!De mindig kell egy kis Orbánozás!

VaradiJanos 2017.12.29. 12:21:13

Azért sokat elárul, hogy ehhez a szeméthez az értelmesebb balfácánok, mint tanga, sem adják a nevüket, csak az igazi elmebetegek kelnek a cikkíró védelmére.

VaradiJanos 2017.12.29. 12:22:56

@VaradiJanos: .... és persze a fogvédős kamumatyiratyi kúrtok, de nekik a munkájuk része

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:33:39

@VaradiJanos: Látom még mindig nem bírod feldolgozni. A blog pszichiáter szabin van?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:37:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gondolod a bolgárok inkább befogadnak 100 terroristát, mint egy homokos bircát? Gondolom a Bratovan utcai gőzfürdőt már körbevette a bolgár hadsereg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:42:06

Mit sivalkodtok narancstálibok? Ez is olyan minthogy csökkent az államadósság 19330 milliárdról 26500 milliárdra. :-))

BAZINGA2 2017.12.29. 12:42:32

Csak kérdezem!? Minek adtunk el fegyvert nekik? Tán csak nem azért, hogy egymást nyírják ki?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:44:25

@VaradiJanos: Látom a fogvédő nagyon megmaradt benned. :-)) Ne kell az erős fiút játszani a piros lámpánál és kiszállni, mert előfordul hogy a másik is kiszáll.

6.Lenin 2017.12.29. 12:58:44

@Liberal left wing trash:

Pontosan.

Aztán van még néhány kamu nick (egy kommentelő, valójában a blogból), akik az idióta(ának látszó) hozzászólásaikkal ezt fel is pörgetik, vagy átmennek csetelésbe, provokálva a másikat.
Ez a poszt se ér még egy kalap szart se, és már több száz hozzászólás, ki tudja hány kattintás.
valódi, vitára is alkalmat adható poszt meg még száz hozzászólást se él meg.

A téma kiválasztása, a jó "poszt munkások" elérhet több száz hozzászólást, és ennél jóval több kattintást. Dől a lé, és ez a lényeg.
Vagy lehet rá hivatkozni később, hogy a leglátogatottabb blog.
Az értéke meg ki a faszt érdekel ma már.

VaradiJanos 2017.12.29. 13:10:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: megmaradt, mert vicces, hisz aki ismer téged, kiröhögi a sztoridat. Egyébként aki kiszáll az nem bánja ha a másik is kiszáll. Na, törd tovább a nápolyikat, terencehill!

Cycmen 2017.12.29. 13:35:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát öcsém, engem biztosan legyőznél ezzel a módszerrel, mert ha meglátnám hogy valaki fogvédőben száll ki a kocsiból, mozdulni sem tudnék a röhögéstől!
Remélem csak vetítesz és nem csináltál nagyobb bohócot magadból mint amekkora egyébként vagy!

Cycmen 2017.12.29. 13:37:41

@BAZINGA2: Az megvan hogy nem adtunk el nekik fegyvert?

VaradiJanos 2017.12.29. 13:56:37

@Cycmen: egyébként arról a fogvédőről mesélt amit az éjszakai figcsokorgatás miatt írt fel neki a fogorvos .... csak beleragadt a pofájába a megszáradt spermától

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 14:01:01

@Cycmen: Nem nyert. :-)) Működő módszer. Különben ha dolgoztál volna a éjszakában, akkor tudnád hogy bizony sok kuveros hordja a zsebében.

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 14:49:50

@BAZINGA2: Első körben az a helyzet, hogy nem adtunk el nekik. Innentől meg értelmetlen a folyatáson elmélkedni.

Namir 2017.12.29. 15:09:02

Most olvasom, hogy ezeket a fegyvereket még Gyurcsány adományozta (Iraknak).

Az aljas logikátokat alkalmazva/követve akkor ti balosok fegyvereztétek fel az Iszlám Államot.

Na, sikerült megint a saját szarát megennie a baloldalnak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 15:09:58

@eßemfaßom meg áll: Miből gondolod, hogy a Zorbány alatt kerültek ki ezek a fegyverek az országból, te hatalmas ész??

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 15:13:05

@Namir: Egyrészt. Másrészt meg a 90-es években rengeteg raktárban lévő ruszki fegyver került fegyverkereskedőköhöz, a volt szovjet blokk országaiban.

2017.12.29. 16:07:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: én nem szoktam rettegni, csillagom, nem vagyok ballib.
és jóval többen vannak, mint pár százan, csak valahogy az nem reklámozódik.

2017.12.29. 16:23:34

@morpho: és összeszorítod a szemed, nehogy besüssön a valóságnak egy apró szikrája a résen... hihetetlen ez a fanatizmus.
nincsenek is bevándorlók, mi, te világ hülyéje, legalább a saját propagandaanyagaitokból naprakész lehetnél, ezt a nincsenek is migránsok baromságot már elég régóta abbahagyta a hazai ballib propaganda, egyrészt nyilván nem lehet nagyon szembemenni a valóság bemutatásában a nyugati testvérekkel (ott meg aztán tényleg nem lehet letagadni, hogy tele van az egész arabbal meg négerrel), másrészt tuti nem gondolták, hogy a mai napig is akadhat olyan hülye ember, aki ebben a témában is inkább nekik hisz, mint a szemének. de hát mégiscsak akadt egy ilyen a személyedben, dőlj hátra elégedetten

Alick 2017.12.29. 20:28:23

@morph on deer: Nem létezik politikus, aki ezt ilyen esetben megtenné, mert taktikailag hátrányos helyzetbe kerül, ha "védekezik és magyarázkodik". Mert hát a tanulmány semmi olyat nem állít, hogy a jelenlegi (vagy bármelyik másik) kormánynak van konkrét felelőssége a fegyverek ISIS-hez való eljuttatásában.

Ha Pistike az iskolában fűnek-fának magyarázza, hogy "nem én gyújtottam fel a tanári vécét, mert aznap otthon beküdtem az ágyban influenzával", egy idő után a plebs szemében már akkor is gyanúsított lesz, ha egyébként bizonyíthatóan nem volt semmi köze hozzá.

morph on deer 2017.12.29. 21:09:21

@Alick:
A Pistikés rész pontos, erről szól az összes karaktergyilkosság is, mint tudjuk.

A jelen esetben nem vagyok biztos ebben, hiszen azért pl az azeri lóvéról nyilatkoztak, Soros mint állítólagos “nemzetbiztonsági kozkázat” állítást maga Pintér cáfolta, stb.
Ráadásul semminek semmilyen hátrányos következménye nincs rájuk nézve, - és most nem akarom elkezdeni a felsorolást, - szóval szerintem megtehették volna, ha fontosnak tartanák.

morpho 2017.12.29. 22:38:48

@aleksz róz: Te tényleg hajnali fél hattól délután négyig engem anyáztál? :))
Úgy, hogy én nem is jártam közben az oldalon?? :)) Te hülye vagy bazmeg! :))

taga20 2017.12.29. 22:48:19

@morpho: csodálkozol ezen, abban az országban, ahol lófitneszre basszák el a lóvét?

taga20 2017.12.29. 23:01:09

@VaradiJanos: jani, azt a mondást hallottad má, hogy dicsérjen meg téged a váradijani?

az öreganyád térgyekalácsa a balfácán!

hogy hűlne rád a bőr fityeszdroid:)))

2017.12.29. 23:06:21

@morpho: nem. nem anyáztalak hajnali fél hattól délután négyig. tehát hazudsz.
tipikus ballib vagy, hazudni azt tudsz.

Hozzászólok 2017.12.30. 00:28:11

@Bellagio: re: a jog az egyik legnagyobb vívmány...
Tényleg az, de fel kéne fognunk hogy vannak helyzetek amikor nem működik. A migrációs válság pl ilyen.
Ma este 2 Supernanny videó között véletlenül feldobta ezt a youtube. Ha nemcsak angolul, de németül is értesz, érdemes végignézni.
youtu.be/44f-AVSwO5s

Viszonylag az elején bevágnak egy részt a spiegel tv ből, és a képernyőre irják az adatokat. 1:10 nél. Mikor jött be (1982!) , mikor utasították ki, és sorban azóta mikor mit követett el - Németországban.
Mert azóta is... sőt.
Ez egy arab maffiózó. És ezt lehet, mert ezt megengedi a jog, sőt a felesége még segélyt is kap többezer eurót havonta. Amit nem tudnak letiltani.
Szóval ennyit tud tenni értünk a jog, a legnagyobb vívmányunk.

2017.12.30. 10:20:58

Magyarország nem exportált fegyvereket az Iszlám Államnak. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az USA 2300 Humvee-t adott az Iszlám Államnak, ugyanis ennyit hagytak ott az iraki hadsereg tagjai az ISIS-nek.

Magyarország NATO tagként fel kellett hogy ajánljon egy bizonyos mennyiségű fegyvert az újjászervezett iraki haderőnek. Ezek voltak az AK-63-asok.
Afganisztánnak meg AMD-65-ösöket küldött Magyarország, amik aztán így-úgy átkerültek a tálibok kezébe.
Amerikai fegyverekkel is ugyanez történt.

Cycmen 2017.12.30. 11:23:22

@karandash: " Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az USA 2300 Humvee-t adott az Iszlám Államnak, ugyanis ennyit hagytak ott az iraki hadsereg tagjai az ISIS-nek."

Miért ne mondhatnánk kedves ceruza!
Ezt a "történetet" leírom neked másképp.
""Ott voltunk egy csomó humvival, de jött az ellenség és gyalog elszaladtunk!""
Ugyanaz a történet nemdebár? Szerinted nem direkt hagyták ott az akkor éppen hasznosan a szír kormánycsapatok ellen harcoló ISIS-nek?
A magyar csúzlikat is fegyverkereskedők vásárolták fel a többivel együtt és úgy adták el!

Laciii 2017.12.31. 02:07:28

@Cycmen: Amcsik sokkal többet költöttek az isis felfegyverzésére:
www.theguardian.com/us-news/2015/sep/16/us-military-syrian-isis-fighters
A különbség annyi, hogy a mi súlycsoportunk nem tud beleszólni a NATO döntésekbe.

chrisred 2017.12.31. 08:40:48

@karandash: Eddig az illib oldal putyini propagandából származó, azaz megcáfolhatatlan tényként állította, hogy az USA támogatja az IS-t. Most csak annyi történt, hogy a saját fegyverüket fordították ellenük. Ráadásul a magyar kormánynak a hatalmas cimborán, Erdoganon keresztül lehetősége is volt sokkal egyszerűbben üzletelni a terroristákkal.

Amúgy a valóságban úgy gondolom, hogy az összes álszent kormány Moszkvától Washingtonig üzletet látott a polgárháborúban. Eddig Közép-Európát érintően inkább a szlovák fegyverkereskedelmet pedzegették, de miért pont a magyar kormány maradt volna ki belőle?

2017.12.31. 14:52:04

@aleksz róz: A másik állítását nem cáfoltad(-:
ő tehát hazudik, de te hülye vagy?!.

2017.12.31. 15:00:40

@aleksz róz: te hülye vagy, ezt már tisztáztuk. Rettegni nem fogsz, pedig Habony mindent elkövet.
Tehát nem vagy jó fideszes. Rettegni kell a muszlimoktól. Téged megbasznak. Mert megmondta a Habony.
Sorostól...mert egy halál közeli vénember annyira félelmetes, hisz megvette a brüsszelet, jönnek, mindegyik hoz magával mégegy muszlimot és megbasznak...
Koránt kell majd olvasnod, ha nem, megbasznak.
De jönnek a zsidók is, ami jó, mert barátzsidók. De Soros ellenzsidó, ô a zsidó megszállással szemben arab megszállást készít elő.
Inkább a metélés, mint a burka!
Ja, mert én rettegek...

2017.12.31. 15:06:39

@Laciii: ezt hogy sikerült leszűrnöd?
A cikk arról szól, hogy az USA keveset költött az isis elleni miliciák, harcosok kiképzésére....laciiiiiiiì ez fájt!
Úgy látom, Szauron győzött.

2017.12.31. 19:43:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez igen, ez a kristálytiszta lippsi logika... nem mondtam, hogy nem vagyok hülye, tehát hülye vagyok. zseniális bazmeg.
amúgy nem te tehetsz róla, ez az egyik kulturális örökségetek, ez a jellegzetes vitakultúra...
de papám, hát te mondtad, hogy nem vagy hülye?

amúgy jó ez a hozzászólás, mert megmutatja, hogy ilyen vagy, így tudsz gondolkodni, így értelmezed a világot, így látod a többi embert, ebbe az eltorzult világodba próbálsz mindent beleszuszakolni

"Tehát nem vagy jó fideszes." - sőt semmilyen fideszes nem vagyok. na bazmeg, most lesz?

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 10:05:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A cikk arról szól, hogy az USA keveset költött az isis elleni miliciák,"

mármint arról, hogy 500millió $-ból sikerült a tervezett 5000db helyett 5db helyi antiISIS harcost kiképezniük.

"A $500m effort to train Syrian forces against the Islamic State has resulted in only a handful of fighters actively battling the jihadi army, the top military commander overseeing the war has testified.

“We’re talking four or five,” General Lloyd Austin, commander of US Central Command, told a dissatisfied Senate armed services committee on Wednesday.

The training initiative is Barack Obama’s linchpin for retaking Syrian territory from Isis. The Pentagon anticipated in late 2014 that it would have trained 5,000 anti-Isis Syrian rebels by now.'

2018.01.02. 00:17:00

@eßemfaßom meg áll: te hülye. Against azt jelenti, ellene. Battling: csatázik....
A battling cancer például harc a rákkal...
tehát az isis ellen képeztek harcosokat, akik azisissel harcolnak. Nem mellette, ellene....

2018.01.02. 00:22:37

@aleksz róz: Az, hogy hülye vagy, már tisztázódott.
A többi nem téma innentől.
Aki lippsizik, libsi nem lehet, a jobbik megint nem jön szóba, aki pedig párton és ideológiákon kívülinek vallja magát, szintén nem mond ilyet másra. A habony féle kis magyar értelmező szerint ugyanis ő maga az....

2018.01.02. 11:08:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: hát igen, pont ennyire képes az agyad, minden hozzászólásoddal ügyesen alátámasztod

2018.01.02. 15:46:22

@aleksz róz: annak örülök, hogy nem vagy fideszes. Csak azt várom, hogy determináld, ki az. Mert eleddig az jött le, hogy aki nem fideszes, az vagy jobbikos, vagy lippsi.

2018.01.02. 19:02:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Mert eleddig az jött le, hogy aki nem fideszes, az vagy jobbikos, vagy lippsi." - és tényleg nem látod, hogy nálad van a hiba? ez a te gondolkodásod, papám, te látod így a világot.

2018.01.03. 01:25:31

@aleksz róz: nem hinném. Mivel egyetlen érv, ami folyamatosan elhangzik, hogy ballib vagyok.
Ez tőled úgy hangzott, hogy "ti, ballibek".
Tehát eszedbe sem jutott, hogy ne skatulyázz be.
De mutass nekem olyan hozzászólásodat, ahol valakit fideszfannak titulálsz.
Véded a mundér becsületét, de tudod jól, ha nem értesz egyet a fideszesekkel, ballib, lippsi, sorosbérenc, migráncssimogató vagy. Tehát még el is hinném amit állítasz, ha nem ballibeztél volna le.

2018.01.03. 01:27:14

@aleksz róz: Tehát, ki a ballib? Megfogalmaznád? Kíváncsi vagyok, miért gondolod, hogy az vagyok, és arra is, hogy te minek tartod magad.

2018.01.04. 03:08:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Mivel egyetlen érv, ami folyamatosan elhangzik, hogy ballib vagyok." - ez tőlem neked címezve egyszer sem hangzott el.
ez is egy újabb remek példája a lippsi vitakultúrának...
a felsőbbrendűség kifejezése; a vitapartnernek tulajdonított hamis állítások és már a kérdésbe belefogalmazott hamis állítások, a mondanivaló szándékos félreértelmezése és a vitapartner szavainak kiforgatása; gúnyolódás és személyeskedés, nem az érvek cáfolata, hanem a vitapartner megsemmisítése a cél; felsőbbrendűség kifejezése stb... így nagyjából egész jól össze is lehet foglalni. (a felsőbbrendűség direkt szerepel kétszer.)

és nem érvként használom a ballibezést. szerintem nem szoktam úgy érvelni, hogy azér hülyeség, mer te ballib vagy. megvan a véleményem és általában megvannak hozzá az érveim is. és ezeket hozzábiggyesztett ballibezős személyeskedéseim egyáltalán nem befolyásolják, azokat a saját szórakoztatásomra, a vitától függetlenül teszem hozzá.
(és ne keverjük ide a kizárólag személyeskedésből álló hsz-eket, azok egyértelműen nem képezik semmilyen vita részét.)
"a hülyeséget mondasz, hiszen ....... vagy!" érveket érveket inkább a morpho meg a haverjai háza táján keresgéld.

"Kíváncsi vagyok, miért gondolod, hogy az vagyok" - ezt te gondolod. én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. a lippsit itt most nem fejtem ki.
ha saját korábbi hozzászólásaidat megnézed, láthatod, hogy fél oldalnyi hsz-t építettél arra, hogy szerinted milyen fideszes vagyok és kizárólag erre alapozva azt is kijelentetted, hogy mit gondolok vagy miket kéne gondolnom.

mondjuk mert nem fideszezni járok ide, hanem ballibezni.

a véleményem teljesen független, és a legkevésbé se zavar, ha időnként vagy némely elemeiben bármely formációéval megegyezik.

2018.01.04. 03:13:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem viszonyítok a fideszhez, nekem nem viszonyítási pont.

2018.01.04. 17:39:19

@aleksz róz: " igen, ez a kristálytiszta lippsi logika... nem mondtam, hogy nem vagyok hülye, tehát hülye vagyok. zseniális bazmeg.
amúgy nem te tehetsz róla, ez az egyik kulturális örökségetek, ez a jellegzetes vitakultúra...
de papám, hát te mondtad, hogy nem vagy hülye?"

Tényleg nem lippsiztél le.
Hazudsz is.

kalapácstollú 2018.01.04. 19:00:04

@sZulamith: Bocs, de hát, aki olyan baromságokat ír, mint Te (is), azokra lehet mondani, nem? Függetlenül attól, hogy liberális, konzervatív vagy éppen tudomisén, trafikos.

kalapácstollú 2018.01.04. 19:01:16

@sZulamith: Az előzőt reRe: szántam - nem úgy a blogmotor. ;)

2018.01.05. 01:14:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: kicsit kezd már kínos jelleget ölteni ez a beszélgetés, de ha folytatni szeretnéd, ám legyen

az a szép, hogy írok valamit, aztán a következő válaszoddal rögtön bizonyítod is.

mit is írtam fentebb a lippsi vitakultúráról? vitapartnernek tulajdonított hamis állítások stb. akkor ezt most kiegészítem egy igen jellegzetes elemmel, a pofátlansággal.
te most úgy vádolsz engem hazugsággal, hogy közben pofátlanul hazudsz...

számon kérted rajtam, hogy az egyetlen érv, amit használok, az, hogy ballib vagy. én erre a tényeknek megfelelően közöltem, hogy ez tőlem az irányodba egyszer sem hangzott el, és pláne nem használom ezt érvként, hanem a jellegzetes vitakultúrád alapján minősítettelek...
erre most firegsz-forogsz tekeregsz, és azt a hamis állítást próbálod nekem tulajdonítani, hogy letagadtam, hogy lippsinek tituláltalak. persze a valóságban ilyen nem történt, és eleve nem is ezt kérted számon rajtam.
de cáfolj meg nyugodtan... idézd, hol ballibeztelek, hol használtam ezt ellened érvként (és főleg hol használtam kizárólagos érvként)! idézd, hol tagadtam le, hogy lippsinek minősítettelek
ugye, hogy sehol.

ez egy igen eredményes beszélgetés volt, papám. mi most ketten nagyon ügyesen prezentáltuk, hogyan működik a lippsi vitakultúra. én leírtam az általános jellemzőket, te pedig példákkal igazoltad...
Akiknek füleik vagynak, hallják, s akiknek szemeik vagynak, lássák.

2018.01.05. 01:29:48

@aleksz róz: belinkeltem az első reakciódat. Írásos volt, vissza lehet keresni. Te egy hazug segg vagy. Igazi NER nyomorék. Pont azt csinálod, amivel engem vádolsz.
Befejeztem. Küldd a pénzt a gazdádnak, oszt jónapot.

2018.01.05. 01:32:29

@aleksz róz: "igen, ez a kristálytiszta lippsi logika"
"amúgy nem te tehetsz róla..."
Tényleg nem nekem írtad. Nyilván magaddal beszélgettél. Mit mondanak a hangok? Nem is vagy hülye?

2018.01.05. 01:34:47

@aleksz róz: "én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. a lippsit itt most nem fejtem ki."

Itt, te szellemi toprongy.

2018.01.05. 01:56:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: hát ez bizony sajnos nem állja meg a helyét.

bár már hivatkoztál rá korábban (akkor is tévesen), egyik neked címzett hozzászólásomban sem ballibeztelek, egyik idézett hozzászólásban sem érveltem azzal, hogy azér mer ballib vagy, egyik idézett hozzászólásban sem használtam kizárólagos érvként és egyik idézett hozzászólásban sem tagadtam, hogy lippsinek tituláltalak.

"én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján" - ez amúgy melyik állításodra bizonyíték szerinted? arra, hogy letagadtam, hogy lippsinek minősítettelek? mert arra pont nem bizonyíték, csak szólok.

2018.01.05. 09:40:38

@aleksz róz: "n lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján" - ez amúgy melyik állításodra bizonyíték szerinted? arra, hogy letagadtam, hogy lippsinek minősítettelek"
Igen.
Azt írod, lippsinek tituláltalak.
Majd azt, szerinted nem minősítettél lippsinek.
Vagy nem vagy tisztában a szavak jelentésével, vagy direkt trollkodsz, vagy szembehazudsz, aztán bambán nézel, olyan fideszes módra.
Egyébként a lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az .
Az én olvasatomban egy szellemi fogyatékos megnevezése a liberálisnak.
Libsi akar az lenni.
Az a baj, hogy liberálisból is több fajta van.
Mellesleg engem nem sért a liberális sem.
Ezzel szemben a fideszesek nem tudják megfogalmazni az ő ideológiájukat.
Lehetne illiberalizmus, de egy ideológia megnevezése egy másik tagadásával nem elégséges.
A feudalizmus, az imperializmus, a kommunizmus is az. Épp ezért a ballib sem értelmezhető a liberális meghatározása nélkül.

2018.01.05. 12:30:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Majd azt, szerinted nem minősítettél lippsinek." - de hol írtam, ilyet? mindenütt azt írtam, hogy lippsinek minősítettelek/tituláltak. sehol nem tagadtam.

"Egyébként a lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az" - így van. helyes. meg a ballibet se mondtam.

azért nem fejtem ki, mert nem p.c. ha leírom, akkor általában kimoderálnak egy időre a fórumról. írjam le pontosabban?

a ballibnek semmi köze a (valódi) liberálishoz. mszp(-szdsz)-szövetségeseik, szellemi holdudvaruk és támogatóik.

2018.01.05. 15:53:34

@aleksz róz: mondjuk itt:én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. "

2018.01.05. 15:55:38

@aleksz róz: lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az" - így van. helyes. meg a ballibet se mondtam."

És azt se mondtad, hogy helikopter....faszán megmagyaráztad a lippsit.

2018.01.05. 18:38:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: megint prezentáltál két példát, de már újabb, eddig nem említett jellegzetességet sajnos nem tudtam felfedezni. ezeket már bemutattuk.
innentől már kevésbé érdekes.

(akkor tagadtam volna le, ha azt írtam volna, hogy NEM lippsiztelek, NEM tituláltak lippsinek, NEM minősítettelek lippsinek. de ilyen nem történt.
nem fejtettem ki, és nem is állítottam, hogy kifejtem. pont az ellenkezőjét mondtam, hogy nem fogom kifejteni, azt is megmondtam, miért nem. de megkérdeztem, írjam-e le pontosabban. tehát azt sugalmazod, hogy azt mondtam, megmagyarázom és ennek ellenére mégse magyaráztam meg.)

szerintem abszolút felesleges további példákkal illusztrálnod, milyen is a lippsi vitakultúra, már az eddigi előadásod is teljesen meggyőző volt.

apro_marosan_petergabor 2018.01.11. 19:16:18

Az egész cikk a szokásos libero csúsztatás és hazugság stílusában készült.
Olyan adatokat idéz, amelyek önmagukban megtévesztőek, s egyáltalán nem biztos, hogy valósak. Néhány (kitudja hol és milyen körülmények között) begyűjtött fegyverről állít fel olyan statisztikát, amelyet kivetít az egész közel keletre. Itt megállapítja, e fegyverek 7%-a magyar eredetű. Az idézet után a cikkíró tovább süllyed, s csúsztat, sugall, a keresztény védelmező Magyarország (élén OV-vel) látja el fegyvereik 7%-val a terroristákat. Ennél nincsen lejjebb.
Mo sok helyre szállított fegyvert, NATO hozzájárulásként pl. Irakba, innen korrupció, rablás útján könnyen kerülhettek a fegyverek akár terroristákhoz is. Egy biztos nem a magyar kormány szállította nekik! (Most nem foglalkozom a fegyverek "maradék", 93%-ának" amerikai stb. eredetével...).
Az ilyen cikkek is bizonyítják a kereszténység Magyarországon(is) folyamatos, aljas, nemtelen támadásokat kell kiálljon. De kiállja.
Remélem a sötét, de elég primitív cikkírót, hazudozásaival együtt előbb -utóbb utol éri a nemzetbiztonsági szolgálat
süti beállítások módosítása