B1 blogcsalád



Fennáll a veszélye, hogy Magyarország lesz az első lator állam az EU-ban

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. december 28. - Szelestey
  • Hogy Budapest és Varsó csemegézik az unió előnyeiből, de a kötelezettségekből nem kér, az jobban aláássa az európai tervet mint a Brexit;
  • A jogállam szempontjából nehezen lehet alulmúlni, hogy a magyar kormány nagy ívben tesz az Európai Bíróság által hozott döntésre;
  • A németek kétharmada azt mondja, hogy vonják meg a támogatásokat a magyaroktól és a lengyelektől, ha azok nem hajlandóak megosztani a menedékkérők ellátásának terheit.

 

Guardian

guardian.jpg

Az unió váratlan akadályba ütközött a tekintélyuralmi keleti szárnyon, és hogy Brüsszel miként birkózik meg a liberális nyugati szabályokat és elveket szándékosan semmibe vevő országokkal, az jövőre még a Brexit nehézségeit is a háttérbe szoríthatja. Vagyis 2018-ban a legnagyobb fenyegetés Keletről jön, mert fennáll a veszélye, hogy Magyarország és Lengyelország lesz az első lator állam az EU-ban. A Bizottság pár hete példátlan eljárást indított Varsó ellen, és az Európai Bíróság elé citálta az Orbán-kormányt, amiért az folyamatosan támadja a polgári szabadságjogokat, valamint a CEU-t. Továbbá mindkét tag az ítélőszék elé kerül, miután kerek-perec visszautasította a kvótát. Egyre valószínűbb, hogy elhúzódó, politikailag terhes viszály alakul ki. Sem a Fidesznek, sem a PiS-nek nincs kedve visszavonulót fújni, tekintve a remek közvélemény kutatási adatokat, a megosztott ellenzéket és a fellendülő gazdaságot.

Orbán, aki a kényelmes újabb választási győzelem felé robog, a keresztény európai kultúra védelmére szólít fel a muzulmán invázióval szemben és döbbenetes szintre emeli Soros gyalázását. Hogy vannak országok, amelyek igényt tartanak az EU előnyeire, de fittyet hánynak az alapértékekre, értelemszerűen jobban aláássa az európai tervet, mint a britek kiválása. A 7-es cikkely lehívása ugyanakkor visszafelé is elsülhet, mert nem kizárt, hogy elidegeníti a két lakosságot, amely egyelőre alapvetően uniópárti. Ezek után bizonyosan hangosabbak lesznek a követelések, hogy a támogatásokat kapcsolják össze a jogállam betartásával. Ám a populista veszély másutt is fennmarad, így a svédeknél, olaszoknál. És német kormány a belső nehézségek miatt ezúttal még nem tudja vállalni a terhek oroszlánrészét. A populisták arra várnak, mikor jön el az ő idejük. Európa egyelőre nem jutott ki az erdőből.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Varsótól Ankaráig fokozódik a nyomás az igazságszolgáltatásra. Sok bíró tiltakozik a függetlenségül ellen irányuló támadások miatt, de már jó ideje messze nem mindegyik. Az idei év egyáltalán nem volt jó a jogállam szempontjából, ezt döbbenetesen világosan lehet látni Lengyelországban, de ilyen Románia is, hogy Törökországot egyáltalán ne is említsük. A tekintélyelvűség és a liberális rend között általános ellentét legkésőbb ebben az évben teljes erővel lecsapott az európai igazságszolgáltatásra. A lengyeleknél a Jog és Igazságosság gyakorlatilag befejezte a jogállam két éve tartó lebontását. Az alkotmányt szép csendben hatályon kívül helyezték, eltörölték a Legfelsőbb Bíróság önállóságát, lehetővé tették, hogy az ottani bírákat a hatalom embereivel váltsák fel. A testület elnöke jogi államcsínynek minősítette a történteket, merthogy megszűnt a hatalmi ágak szétválasztása. Az EU azonban pipogyának minősült, bár a végén beindította az eljárást a 7-es paragrafus alapján. De igazából az uniónak nincsenek megfelelő eszközei, ha valamely tagállam búcsút int a jogállamiságnak.

Még drámaibb a helyzet Törökországban, ahol több mint 4 ezer bírát és ügyészt vettek őrizetbe, illetve bocsátottak el a tavaly nyári puccskísérlet után. Köztük van az Alkotmánybíróság két tagja is. De nem csak az újdonsült tekintélyelvűek helyezik nyomás alá a jogállamot. Sokszor immár az alkotmánybíróságok is politikai szempontokat mérlegelnek döntéseiknél, és ezzel a saját hitelüket rendítik meg. Kivétel Franciaország, ahol Macron megerősítette a bíróságok önállóságát. Ugyanakkor az európai jogállam egyik legsötétebb pillanata volt, amikor a magyar kormány nem volt hajlandó elismerni az Európai Bíróság ítéletét a menekültek elosztása ügyében. Orbán Viktor nem egyszerűen a közös migrációs politikát, illetve az emberbaráti szolidaritást kérdőjelezte meg ily módon, hanem az európai terv tényleges alapját veszélyezteti. Ha az megindul lefelé, akkor nem lehet egykönnyen megállítani.

Ugyanakkor az is tény, hogy a kvóta kapcsán a határozat többségi alapon született meg, ám a magyarok azt nem szavazták meg. Mégis kötelezi az országot, vagyis itt egy német jogtudós szerint legitimációs hézag keletkezett. Az alulmaradt állam elveszti szuverenitása egy részét, amit a populisták könnyen úgy állítanak be, hogy Brüsszel bitorolja a hatalmat. Pontosan ezt mondja a magyar vezetés, mármint hogy kénytelen a polgárokkal együtt olyan menekültpolitikát elfogadni, amelyet elvet, és amelyen nem tud változtatni. Ám ezzel együtt itt arról van szó, hogy egy tagállam aláveti-e magát a közös játékszabályoknak, ezért egyszerűen végzetes, hogy a magyar fél elutasítja az Európai Bíróság verdiktjét. De mellett azt is mutatja, hogy a demokratikus felhatalmazás, illetve ez EU politikai igénye közti ellentmondásból pusztító erő keletkezhet Európa számára.

 

Die Welt

die_welt_1.jpg

A legtöbb német támogatja, hogy az unió legyen keményebb azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek ellenállnak, amikor a menedékkérők átvételéről van szó. A legfrissebb közvélemény kutatás szerint Németországban a többség, 63 % amellett van, hogy a vonakodó kormányok esetében szankciókat kell alkalmazni, így meg kell kurtítani a közösségi támogatásokat. Ebben nincs jelentős eltérés a különféle pártok hívei között. Kivétel a szélsőjobbos AfD, amelynek követői közül 71 % mondta azt, hogy szükséges a büntetés. A lakosság 31 %-a ugyanakkor elutasítja az ellenlépéseket. A lap megjegyzi, hogy a vita két éve zajlik az EU-ban és a magyarok, illetve a lengyelek még egyetlen menedékkérőt sem telepítettek át a program keretében.  

 

Frankfurter Rundschau

frankfurter_1.jpg

A jobboldali-populista osztrák kormány egészen szürreális tilalomfákat kíván felállítani a menedékkérők számára, ráadásul arra kényszeríti őket, hogy a létminimumnál kevesebből éljenek. A hivatalnokok egyre képtelenebb indoklással utasítják vissza a kérvényeket. A háború dúlta Afganisztánba egész családokat toloncolnak vissza, Németországban viszont csak olyanok esetében lehetséges ez, akik bűncselekményeket követtek el, vagy veszélyt jelentenek az ország biztonságára nézve. Ausztriában azonban már a hatalomváltás előtt megfordult a közhangulat, de azért a falvakban és kisvárosokban sokan tiltakoznak a kérlelhetetlen kiutasítások ellen. A Kurz-kabinet most azt tervezi, hogy a menekültek csakis gyűjtőtáborokban lakhatnak, magánszállásokon nem, mert az az FPÖ szerint felhívás a keringőre, azaz tömeges illegális migrációra csábít.

A hivatalos program egy részét nyugodtan írhatta volna a szélsőséges német AfD is. Az országot ugyan messzemenően elkerülték a merényletek, a szöveg azonban azt állítja, hogy Ausztria fenyegetéseknek van kitéve. A politikai iszlámot a szintén szabadságpárti belügyminiszter jóvoltából harccal és közelebbről nem részletezett büntetőjogi rendelkezésekkel kívánják ellensúlyozni. Merthogy az állítólag meg akarja változtatni a társadalmi és politikai rendet, egészen a jogállam elutasításáig, továbbá iszlamizálni igyekszik az osztrákokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8413528799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 06:29:37

Ezért is kell óvatpsan politizálni, kihasználni a brüsszeliták belső ellentéteit.

Helga Beauty Salon. 2017.12.28. 08:44:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Szerinted nincs egyfajta perverz bája annak, hogy a nagy többséggel megválasztott magyar kormányt autoriterezi a senki által nem választott brüsszeli vezetés?

Helga Beauty Salon. 2017.12.28. 08:49:26

Ezt a kommentet pedig azért írom, hogy a dobogón fiatal demokrata kereszténydemokrata néppárti vélemény legyen és csak ez után következhessen az aberrált balliberális exmunkásőrök hablatyolása, mint ahogy az a való életben is történik!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 09:34:02

@Helga Beauty Salon:

Vagy hogy Soros, akinek még annyi legitimációüja sincs, mint az EB-nak mint valamiféle végső igazságmondó instancia.

Tökacskó 2017.12.28. 11:27:23

The Guardian, Die Zeit, Franfurter Rundschau bősz baloldali, liberális lapok.
Több mondatot ezért nem is érdemel ez a sajtóválogatás.

György Atucsák 2017.12.28. 12:06:27

Sok ballibsis eu-s majom elmennek a só hivatalba , hál istennek már nincs szükségünk az EU- ra ki kell lépni mert nem érdekünk ott maradni.

Csaba Szikora 2017.12.28. 14:39:31

lassan mondom hogy mindenki megértse.N E M F O G A D U N K B E E G Y K E C S K E B A S Z Ó T S E M.

Okos Tóbiás 2017.12.28. 15:06:16

@Csaba Szikora: Legalább nem vesztek össze a kecskéken.:)

taga20 2017.12.28. 15:16:27

@Csaba Szikora: csaba, te istenbarma, téged is befogadtunk!:)

Friedrichbulgakov 2017.12.28. 15:20:57

Félelmetesen sötét, húgyagyú társaság.

2017.12.28. 15:41:36

@Helga Beauty Salon: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
ha már kellőképpen leszopkodtátok egymást, közlöm, ha nem lennének libsik akkor ki fogadna el titeket konzervatív, keresztény melegeket a pedofil papjaitokkal együtt.
a saját pártotok nyírna ki elsőnek.

az exkomcsikról meg csak annyit, hogy rajtad kívül mindenki tudja, hogy több van a fidszben belőlük, mint az összes ellenzéki pártban együtt!
már kusolnak is róla, csak te vagy az egyetlen elmaradott ostoba fajankó.

már rég a migránsozás és sorosozás a divat a magadfajta zombiknál.

2017.12.28. 15:45:22

@Csaba Szikora:
lassan mondom eszük ágában sincs idejönni, ahol szarabbul élnének mint otthon.
ahol pár milló tolvaj egy focistát szavazott meg miniszterelnöknek.

taga20 2017.12.28. 15:47:20

@vitéz Beverneky: és ezek a keresztények, és ezek a kereszténynek hazudott zombik miatt maradjon európa úgy mond keresztény?

ezek sokkal rosszabbak, mint akik ellen uszítanak!

2017.12.28. 15:48:41

@György Atucsák:
mi az a "ballibsi", te észkombájn?
van középlibsi meg jobblibsi is??

2017.12.28. 16:01:16

most hallom, hogy nigériában is futbalista lesz a kormányfő...
megelőztük nigériát, magyarország jobban teljesít!
remélem hamar elkezdünk stadionokat építeni nekik, gyűjtsétek hozzá az adományokat, fidesz-zombik és készüljetek fel a kerszténység terjesztésére, önkéntes hitoktatókra nagy szükség lesz! :DDD

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 16:03:34

@vitéz Beverneky:

"az exkomcsikról meg csak annyit, hogy rajtad kívül mindenki tudja, hogy több van a fidszben belőlük, mint az összes ellenzéki pártban együtt"

Ősi ballib mítosz.

2017.12.28. 16:12:43

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
jó lenne ha úgy hazudnál, mint a főnökeid, hogy ne lehessen tetten érni...
vagy tényleg ennyire buta vagy!
és ez csak a vezetőség:
A régi mondás szerint az én tolvajom jó tolvaj, a te tolvajod az viszont tolvaj… Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád viszont nem az…

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

2017.12.28. 16:22:55

és elfelejtettem ondó viktor apját aki párttitkár volt, igaz ő nem vesz részt apolitikában csak a l o p á s b a n!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 16:31:29

@vitéz Beverneky:

Részben hamis adatok. Pl. Kövér nem volt MSZMP-tag. De nagyobb részben szimpla csúsztatás, eddig kb. 1000-szor cáfolva.

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 16:54:58

@Csaba Szikora: Csak magyar embereknek pénzbe kerülő kamatos kamatért adtok terroristáknak uniós vízumot barom.

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 16:56:08

@György Atucsák: Uniót jobboldal vezeti te vakegír,fajtád legalja vagy.

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 16:57:30

@Helga Beauty Salon: Szépen idehánytad hogy aberrált fajtabeli vagy.

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 17:00:21

Sivalkodnak is rendesen már az illibsi erőszakhívő félállatok.

2017.12.28. 17:02:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
húha ez nagy adu volt.
gondolom már a tiédet is elégetted...

Lamlam 2017.12.28. 17:19:47

Zsóti-Zsóti , alpári vagy ? Ejnye-bejnye no!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 17:26:32

@Toportyán Zsóti:

A lista lényege: a Fidesz vezetői kommunisták.

Vicces: a lista szerint az MSZMP vezetőségéből összesen két ember hibás: Pozsgay és Szűrös, mindenki más vétlen, elsősorban azok vétlenek, akik kommunistából liberálissá lettek.

Mi a valóság?

KISZ-titkárnak lenni nem volt hatalmi pozíció a 70-es és 80-as években. Sőt a párttitkárság sem volt az, leszámítva egyes nagy gyárakat, vállalatokat, minisztériumokat. A párttagság pedig végképp nem jelentett hatalmat. A pártba való belépés oka az esetek 90 %-ában nem ideológiai meggyőződés volt, hanem munkahelyi kényszer.

Valójában a listáról összesen három ember az, aki valóban rendelkezett hatalommal: Pozsgay, Schmitt, Szűrős. Ezek közül Schmitt középkáder volt a sportügyek terén, Pozsgay és Szűrös pedig a legfelsőbb pártvezetés tagjai. Csakhogy mindketten éppen a rendszerváltozást elősegítő reformkommunisták közé tartoztak, azaz ugyanazok közé, mint Németh, Horn, Kovács, stb. – a különbsége csupán az, hogy míg Horn és Kovács liberális lett később, addig Pozsgay és Szűrös más irányban változtattak nézeteiken.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 17:28:17

@vitéz Beverneky:

Én még KISZ-tag se voltam. Bár ezért apámat hívatték a munkahelyén, hogy én miért nem léptem be a KISZ-be.

2017.12.28. 17:37:13

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
érdekes; magát jobboldali liberálisnak hazudóval még nem találkoztam, te már igen?

és te milyen konzervatívnak hazudod magad?
bal, jobb, avagy közép?

2017.12.28. 17:42:42

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."
wikiepedia.
szívesen!

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 17:50:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: 1-es elhúzhatsz a bukott blogodra,ne pofátlankodj emberek közé takonygerincű putinszolga.

2017.12.28. 17:50:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

ez amúgy valami, a kedves vezértől felböffentett terminus technicus, amit a farpofái közül levegőért kapkodó hívei ismételgetnek oly szívesen, mint az illiberalizmus?

Toportyán Zsóti 2017.12.28. 17:56:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Gazdád kgb főtiszt volt,takonygerincű fajtádnak ez is belefér

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 19:57:54

@vitéz Beverneky:

Ez így értelmetlen.

Szabadságot sok eszme támogat, a kérdés az MILYEN szabadságot.

Mutass már olyan eszmét, mely konkrétan ellenzi a szabadságot! A marxizmus és a nácizmus is szabadságpártiak, a kérdés milyen szabadságról van szó!

A liberalizmus alapeszméje:
- az állam szerepe legyen minimális,
- a szabad piac megold mindent,
- a formális jogegyenlőség elegendő,
- a legfontosabb szabadság a gazdasági.

Ez a szabadság egy konkrét felfogása.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 20:00:01

@vitéz Beverneky:

Ezt a terminust maguk a ballibek találták ki. Biztos kicsi voltál akkor, de lásd 1992, Demokratikus Charta, Farkasházy.

azigaziraptor 2017.12.28. 20:27:28

Mindenkinek!
Csak, h tudjátok, kivel vitáztok: "maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző" Bulgáriából osztja az észt!
Jelenleg Holokauszt-tagadásért folyik ellene eljárás Magyarországon!
Ennyike!

2017.12.28. 21:29:30

@azigaziraptor:
akkor milyen lenne, ha jobb konzervatív kenne O,O

azigaziraptor 2017.12.28. 21:41:11

@vitéz Beverneky: Igazából nem tudom, h ő minek tartja magát, de szerintem csak egy agyatlan birc(k)a!
Ezt volt képes írni:
" maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · bircahang.org
2017.12.28. 17:28:17
@vitéz Beverneky:

Én még KISZ-tag se voltam. Bár ezért apámat hívatték a munkahelyén, hogy én miért nem léptem be a KISZ-be. "
Nos, Kubában, vagy Bulgáriában (ahol éltek) volt egyáltalán KISZ?
:-))))

2017.12.28. 21:52:48

@azigaziraptor:
az apját hivatták a munkahelyén, és megbeszélték vele, hogy az eddigi kiváló pártmunkája miatt eltekintenek a további lépésektől.
a fiát meg a kisztagság kihagyásával kinevezik párttitkárrá.
a fidesz meg lecsapott rá, jó lesz hittérítőnek...

a nagy hohoohooo 2017.12.28. 22:36:20

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Birkuci gondolom, hogy rádtör a kisebbségi érzés, ha a libsiket meglátod egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit tartalmaz a liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi!Mindenki libsibolsikomcsi, aki nem a jelenlegi kormánnyal ért egyet. Pedig csak gondolkodik.Tudod mit jelent a "liberális" kifejezés"? Nem? Akkor megsúgom: szabadelvű, szabadon gondolkodó, pártoktól független. Persze egyesek olvasatában Magyarországon a liberális azt jelenti, hogy baloldali, de ez csupán a ti saját hülyeségetek eredménye, nem a valóság.A legújabb kutatások szerint Földünkön már két emberfaj létezik. Az egyik a Homo Sapiens, ez mára kihalófélben van. A másik a Homo Birkaens, ezek egyedeit arról lehet megismerni, hogy bevesznek minden maszlagot. Sajnos, ezek vannak többen, és szaporodnak is rendesen. Legalább is kicsiny hazánkban...hehee..

a nagy hohoohooo 2017.12.28. 22:41:59

@azigaziraptor: Debiliszisszimusz birkusz hehee....

Rövid áttekintés
aka: MaxVal BircaMan

Itt dolgozott Accounts Receivable pozícióban: Coca-Cola HBC Bulgaria
Tanulmányok: Letras (University of Havana)
Ide járt: Средняя школа при Посольстве СССР в Республике Куба
Lakhely: Szófia
Julia Hristova házastársa
Születési hely: Budapest
Csatlakozás: 2008. június

A BircaHang oldal kezelője.

www.facebook.com/maxval

a nagy hohoohooo 2017.12.28. 22:48:06

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: picit aggaszt ,hogy:.túlterheled az agyad.......,de úgy látom nem bánt holmi gondolkodás.....eddig úgy tudtam, hogy a hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek háromszor kell elmondani valamit, hogy megértsék, megjegyezzék.
Már van egy újabb kategória.A Fidesz hívőknek naponta háromszor kell ugyanazt elmondani.

Liberalizmus: a világ sokféleségének ünneplése.

Kiemelve:"iberalizmuson belül határozott programot megállapítani azért nehéz, mert a liberalizmus alapvető filozófiája: szabadság. Minden ember szabadsága, hogy véleményét és impulzusait hirdesse, illetve kialakítsa. Így egy liberális párt nagy vonalakban hasonló, de a részletekben különböző véleményű embereket fog össze; mi több, ezek abban is örömüket lelik, ha a társadalom különcöket termel. „Jelenkorunk fő veszedelme – írta John Stuart Mill 1895-ben –, hogy oly kevés egyén mer excentrikus lenni.” Mit szólna Stuart Mill manapság, vagy még inkább tíz évvel ezelőtt, ha Kelet-Közép-Európa konformitásba dermedt társadalmait látta volna!

A liberalizmus célja, mint több más párté, az emberek boldogsága. Ugyanekkor azonban látja, hogy azok, akik a társadalom számára egy meghatározott filozófiát, nevelést, művészetet, kereskedelmet és viselkedést kívánnak előírni, a népet szerencsétlenségbe vezetik, mint a jelenlegi szélsőbal és szélsőjobb, sőt kormánypártunk jelentős, jobbfele somfordáló része is. A baj ott van, hogy ezeknek célja nem a magyarság boldogsága, hanem hatalomvágy vezeti őket, melyet a más vélemény iránti fortyogó gyűlölettel kombinálnak. Hozzájárul ehhez a soviniszta fanatizmus, mely megengedi egyeseknek, hogy marxista megszállottságból egyenest a nácizmusba váltsanak. Eszerint valamiben hinniök kell – szinte mindegy, miben –, és aki ebben nem hisz, azt agyon kell verni.

A liberálist, ki tiszteli más ember véleményét, mindez nehéz helyzetbe hozza. Elég, ha Eötvös Józsefre, Kemény Zsigmondra, Jászira vagy Bibóra gondolunk. Csurkát például bizonyos mértékben igazolja, hogy az emberekben a törzsiség, a tribalizmus, a fajmánia biztosabban és mélyebben ül, mint a tolerancia; a gyűlölet kellemesebben izgató, mint a részvét; és a hatalom hajhászása jóval hasznosabb, mint a laissez-faire eszméje. A csőcselék mindig az uszító felé fordul, és mit sem törődik vele, ha az illető csak álszent pojáca."

....stb..

"Politikai szempontból a magyar demokrácia jelenlegi legnagyobb gondját a két szélsőség, de elsősorban a jobboldal hóbortosai jelenítik meg. Kétségtelen, hogy nem az ország boldogságát akarják, hanem kizárólag és mindenekelőtt a maguk hatalmát, mint Salazár, Mussolini, Franco avagy Hitler. Társadalmunkban, amennyire demokratikus alapon állunk, sikerük a szavazatok számától függ. Svédországban, úgy tudom, a választók 2 százalékát teszik ki. Idehaza azt állítják, hogy 10 százalék az erejük, bár én legfeljebb 6-7 százalékra becsülöm őket. Bármelyik szám legyen az igazi, ez azt jelenti, hogy a hatvan évvel ezelőtti állapothoz viszonyítva nagyon kevesen vannak, és demokratikus viszonyok közt nem kell félni tőlük.

A baj csak ott van, hogy a liberálisok, csakúgy, mint a szocialisták (lásd Bécs, 1934 és Budapest, 1948) nem számolnak az erőszakkal és kénytelenek engedni néki. Ugyanekkor a kormánypárt viselkedése, mely ezt a Gleichschaltungot végrehajtja, kevés reményre ad jogot."

dia.pool.pim.hu/html/muvek/FALUDY/faludy00691/faludy00720/faludy00720.html

Jajj basszus itt a december de még mindig rengeteg a jelentkező az év idiótái címre, egy igencsak telített mezőnyben ...

Imre Lakos 2017.12.28. 23:05:53

@György Atucsák: De akkor miből fogtok lopni???!!!

a nagy hohoohooo 2017.12.29. 05:51:06

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Eddig azt hittük a tanulás segít a teféléken. Komolyan mondom az életemre törsz!!!! Majdnem megfulladtam a röhögéstől. Azzal együtt valahol szomorú is. Gratulálok.Tévedtük,csak a verés,a jó öreg Makarenkó hehee...

Profilkép
maxval bircaman mélyelemző • egy éve

Ez van. A nép megelégelte a liberális elnyomást, s kedvenceidnek immár nincs esélye visszatérni a hatalomba, rombolni, kiárusítani, erkölcsteleníteni. Törődj bele, ne fordulj néped ellen!


Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Énvagyok maxval bircaman mélyelemző • egy éve

Lehangoló az ostobaságod. Nagyon.
2

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
maxval bircaman mélyelemző Énvagyok • egy éve

Aki mást gondol, mint a ballibák, az ostoba?

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Énvagyok maxval bircaman mélyelemző • 4 hónapja

Nem. Te vagy ostoba. Ne terelj.

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Tüske Zsófia maxval bircaman mélyelemző • egy éve

te nem gondolsz mást, bégetsz csak és azzal vádolod a liberálisokat, amit a fideszed nap-mint-nap gyakorol. liberális elnyomás? LOL.... miben nyomtak el téged a liberálisok, magadban lehetett csak bégetned?"

Ennyikeh....hehee..

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 06:37:20

@a nagy hohoohooo:

"egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális"

Számtalanszor meg lett ez válaszolva.

Eleve a "liberális" szó 2 dolgot jelent az eszmetörténetben.

Gazdaságpolitikai liberalizmust, ami azonos a jobboldallal. Ellentéte a baloldal. A vita lényege: a tőke vagy az emberek érdekei vannak első helyen. A jobboldal, azaz a liberalizmus azt mondja: a tőkét kell segíteni, mert aztán a tőke maga után húzza az egész társadalmat, azaz ez közérdek. A baloldal viszont az mondja: az állam szerepe a tőke korlátozása, mert önmagában a tőke igazságtalan társadalmat teremt, így szabad uralma nem közérdek.

A két szélsőség ebben a klasszikus liberalizmus és a kommunizmus. Az előbbi szerint állam csak minimálisan kell, mindent megold a szabad piac. Az utóbbi szerint pedig a tőke megszüntetendő. Minden más e 2 között áll.

Kultúrpolitikai liberalizmust, ahol ellentéte a konzervatívizmus. Itt a liberalizmus progressziót jelent, az ellentéte meg a hagyományokhoz ragaszkodást.

"Magyarországon a liberális azt jelenti, hogy baloldali, de ez csupán a ti saját hülyeségetek eredménye"

Azaz a Demokratikus Charta gonosz, antiliberális erő volt? Mert ők találták ki a "balliberális" szót.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 06:45:43

@a nagy hohoohooo:

"Liberalizmus: a világ sokféleségének ünneplése."

Tehát pl. a liberálisok ünneplik az összes többi politikai eszmét? Ezek szerint nem léteznek liberálisok a világon.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 06:48:06

@a nagy hohoohooo:

"A liberalizmus célja, mint több más párté, az emberek boldogsága. Ugyanekkor azonban látja, hogy azok, akik a társadalom számára egy meghatározott filozófiát, nevelést, művészetet, kereskedelmet és viselkedést kívánnak előírni, a népet szerencsétlenségbe vezetik, mint a jelenlegi szélsőbal és szélsőjobb, sőt kormánypártunk jelentős, jobbfele somfordáló része is. A baj ott van, hogy ezeknek célja nem a magyarság boldogsága, hanem hatalomvágy vezeti őket, melyet a más vélemény iránti fortyogó gyűlölettel kombinálnak."

Magyarra fordítva: a liberálisok megmondják mi a jó és mi a rossz, s megállapítják, hogy csak a liberalizmus vezet boldogsághoz.

A gond az, hogy minden politikai eszme ezt hiszi magáról. Ezek szerint pl. a nácik is liberálisak?

2017.12.29. 08:15:35

kedves fidesznyik aktivisták, remélem erre a hírre ma kétszer is kiveritek a bránert, mert ha nem, építtessen nektek stadiont soros györgy migráncsokkal!!!

index.hu/sport/futball/2017/12/28/37_milliard_forintot_pumpal_meg_a_kormany_a_fociba/

2017.12.29. 21:05:41

@vitéz Beverneky: így van. és az megvan, hogy nálatok van egy egész párt?
süti beállítások módosítása