B1 blogcsalád



Orbán aljas módon manipulálja a Szentírást, hogy karácsonykor migráncsozhasson és kampányolhasson

2017. december 25. - Mr Flynn Rider

A karácsonyi üzenetet arra fűzte fel, hogy aki keresztény és magyar, megvédi a hazáját a migráncsoktól, azaz a Fideszre szavaz. Kár, hogy az egész írás egy hatalmas logikai bukfenc és manipuláció. 

orban_karacsony.jpg

Karácsonyi publicisztikát tett közzé a Magyar Időkben Orbán Viktor. Az írás a Fidesz politikai kampányának alternatív valóságépítését folytatja: zombihordaként fenyegetik Magyarországot a migráncsok, támadás alatt áll a keresztény Európa, amit a magyarok védelmeznek, blablabla.  

A miniszterelnök az írása elején Antall Józseftől idéz: „Európában még az ateista is keresztény”. Majd Babitsra hivatkozva írja, hogy keletről hozott jellemünk és a keresztény nyugati kultúra találkozásából született a magyar szellem. Nem felejti el megjegyezni: „nemzetünk évezredes teljesítményével hozzájárultunk Európa fölemelkedéséhez”. 

A krisztusi parancs is előkerül az írásban, de hibásan: „Szeresd felebarátodat, mint magadat” – írja Orbán, aki erre alapozva mond teljesen ellen például Ferenc pápa karácsonyi üzenetének és a kereszténység elfogadó-befogadó szemléletének.  

Gábor György vallásfilozófus hívta fel a figyelmet a „tévedésre”, ami alapján Orbán az egész kicsavart érvrendszerét felállítja: hogy keresztényi kell elutasítanunk a modern kort és vívmányait, az idegenek befogadását, vagy azt, hogy két azonos nemű is élhet boldog párkapcsolatban. És persze, a Fideszre kell szavazni!

 

„Most két eset lehetséges: vagy cinikus és ócska módon hazudik Orbán, a kereszténység szent könyvét blaszfemizálva, saját ótvaros képére és piszkos céljaihoz törekedve alakítani azt, vagy totálisan meghibbant, és istenkirálynak gondolván önmagát már nem is értelmezi a Bibliát, hanem továbbírja, s a Magyar Időket Mózesnek, egyfajta közvetítőnek gondolván, istenkirályi mivoltában kinyilatkoztatva újabb parancsolatokat tesz közzé”

– írja Gábor György, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa a Facebookon.

A filozófus leszögezi: Orbán „aljas hülyeséget beszél”, minden bizonnyal Balog Zoltánnak köszönhetően. Jézus szövege görögül így hangzik: „Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν.”Magyarul: „Szeresd embertársadat, mint önmagadat!” (Lukács 12,31)

A valláskutató Jézust idézi, aki ezen a helyen a Leviticus (Mózes III. könyve) 19,18-at értelmezi: “Szeresd embertársadat, mint tenmagadat.”

Gábor György megállapítja:

Jézus az orbáni aljassággal és ostobasággal ellentétben semmilyen parancsolatot nem ad, amely az önszeretetre vonatkozna, ilyen parancsolat egyszerűen nincs!

„Nem az önszeretetre ad parancsot , hanem egy mindenki számára értelmezhető mértéket ad meg: úgy szeresd embertársadat, mint magadat. Vagyis nem azt mondja, hogy szeresd embertársadat, továbbá szeresd magadat, hanem az embertárs szeretetének mértékét határozza meg: úgy szeresd, ahogy magadat.”

– írja a vallásfilozófus a Facebookon.

Gábor György emlékeztet: Jézus mondata a Lukács-evangéliumban is elhangzik (10,27), s – aligha véletlenül – ennek a tételnek az igazolásául mondja el itt Jézus az irgalmas samaritánus történetét, mint az önzetlen embertársi szeretet legszebb és legvilágosabb példázatát.

„Orbán végtelenül cinikus és aljas. Hazudik. Az idézett szöveg előtt ugyanis ez áll: “Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erőddel.” (Lukács 12,30). Vagyis itt is a mértéket határozza meg Jézus: teljes szívből, teljes lelkedből, teljes elmédből, minden erőddel. Éppen így ad mértéket az embertársi szeretetre: mint tenmagad. Azaz az embertársi szeretetre és nem az önszeretetre.

Egyébként Jézus – mint erre már utaltam – Mózes harmadik könyvének 19,18-as részét értelmezi, magyarázza. Ám milyen érdekes, hogy éppen ezt követően, a 19,33-ban (Orbán és Balog Bibliájából ez a rész kimaradhatott) ezt olvashatjuk: “Ha idegen lakik veletek földeteken, ne bántsátok. A veletek lakó idegen olyan legyen számotokra, mint a közületek való, és szeresd úgy, mint saját magadat, hiszen ti is idegenek voltatok Egyiptom földjén.” Itt sem kimondottan az önszeretetről van szó!"

A filozófus azt írja: Orbán úgy hozakodik elő a Bibliáva, hogy közben a legaljasabb módon manipulálja a Szentírást, újra és megint és folyton-folyvást hülyének néz mindenkit. A valláskutató szerint a miniszterelnök belerondít a Bibliába, s azt gondolja, úgy tesz vele, ahogy csak akarja. Gábor György sajnálattal állapítja meg:  

„eddig még egyetlen pap vagy lelkész sem szólalt meg, s senki sem mondta azt, hogy Orbán úr, maga gazember módjára hazudik! Öblögessen, mosson szájat, mielőtt a Biblia értelmezésébe kezd, ugyanis jelen pillanatban Isten kinyilatkoztatott szavát rondítja tele, hamisítja meg, s csinál belőle szilveszteri bohózatot.”

Orbán ezek után tovább folytatja a kereszténységre alapuló érvelését, aminek a végén eljut oda:

ha valaki nem szavaz rá, vagy a Fideszre, akkor nem lesz karácsony, sőt, nem lesz húsvét sem.

Az európai élet fundamentumai támadás alatt állnak – kongatja meg a vészharangot.

„Nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét. Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni. Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat”

– sorolja.

A jövő évre azt ígéri:

„amíg a nemzeti kormány áll az ország élén, addig okosan, szelíden, de megalkuvás nélkül dolgozunk azért, hogy hazánk keresztény kultúrájú és magyar ország maradjon. És mindent megteszünk annak érdekében, hogy Európa is megmaradjon európainak”.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9213523493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 14:17:18

Ez így abszurd.

Ha nem szeretem magamat, akkor ezt azt jelenti, hogy mást se kell szeretnem, hiszen "szeresd a mást, mint magadat".

Elhomályosította a nyiltakozó elméjét az Orbán iránti gyűlölete.

morpho 2017.12.25. 16:08:30

"Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat”

Miközben Magyarországon egyetlen darab menekült sincs és aki idetévedt, az sem tartózkodott 24 óránál tovább az országban. Egészen elképesztő, hogy ez az ember mondta azt a szájával, hogy Gyurcsány hazugsággal nyert választást. Ennél hazugabb kampányt senki nem tolt a rendszerváltás óta.

morpho 2017.12.25. 16:09:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Szerinted Jézus pár hónapja még homofób volt. Nem megy neked ez a bibliaértelmezés birka. Hagyjuk is!

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 16:12:39

Gábor György köpködős nyilatkozatairól mindig a cicc jut eszembe:

- Jó napot kívánok, tessék mondani maga itt a tánctanár?
- Egy faxt vagyok én tánctanár, hát nem látod te faxfej hogy én az illemtanár vagyok?

Tom5612 2017.12.25. 16:35:04

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Orbán elméjét mi homályosította el, hogy arra vetemedett, hogy hitszónok, pérdikátor szerepkörben tetszelegve átírja a Bibliát, de legalábbis az ágostoni értelmezéssel ellentétes értelmet adjon neki? És mindezt a szeretet ünnepe előtt egy nappal?

Okos Tóbiás 2017.12.25. 16:49:30

Egy aljas, csak aljas módon tud cselekedni. Ezt teszi születése óta.

morpho 2017.12.25. 17:11:12

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Hol az átírás?"
Itt van pubi: "Jézus homofób, ez tény"
Ezt egyszer már nem tudtad semmilyen bibliai szöveggel sem alátámasztani. Erre most még egyszer jössz házhoz a lófaszért! Te hülye vagy pubi!

Tom5612 2017.12.25. 17:21:45

"Jézus parancsolata"- ezt mondta az aranyszájú. Nos, NEM Jézus parancsolata, mert neki nem voltak parancsolatai, legfeljebb példabeszédei és tanításai. Az említett "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat" (erkölcsi) parancsolat nem Jézustól származik, hanem már az Ószövetségben megjelenik Mózes valahanyadik könyvében (most nincs időm beidézni), bár a Tízparancsolatból valamilyen oknál fogva kimaradt. Tehát a helyzet az, hogy Márk 12,31 azt tartalmazza, hogy Jézust egy írástudó a hívei közül arról kérdezte, hogy a zsidó vallás parancsolatai közül melyik a legelső, és melyik a második. Jézus válasza magáért beszél. Az már csak a bibliai szöveg értelmének kifacsarása, ál-okoskodás, hogy Orbán azt mondja, ennek a parancsolatnak (nevezetesen: "Szeres felebarátodat, etc.") az a jelentése, hogy (és itt most kénytelen vagyok idézni Orbánt): "Szeresd felebarátodat, de szeresd önmagadat is." Mert ha önmagad szeretete előbbre való, mint felebarátod szeretete, akkor már nem olyan mértékben szereted a felebarátodat, mint önmagadat.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 18:05:48

nagyon rá van pörögve a béegy a keresztényezésre karácsonykor. nincs ezzel semmi gond, még van 1-1,5 éve a blognak aztán befuccsol, mint a ténytár. a karaván meg halad

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 18:06:54

@Tom5612: karácsony nem a szeretet ünnepe.

Tom5612 2017.12.25. 18:11:06

@Scott Tenorman Must Die: Akkor minek az ünnepe? Világosítsd meg elmémet, légy oly bátyám...

Tom5612 2017.12.25. 18:17:57

Mondjuk a linkre kattintva egy igazán szakavatott ember, egy egyházi személy írása olvasható a szeretet és a karácsony kapcsolatáról, de én ebben a kérdésben sem vagyok otthon...
joosandor.hu/predikacio/1956-12/szeretet-unnepe

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 18:24:10

@Tom5612: Krisztus születésének az ünnepe.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 18:32:05

@morpho:

A homoszexualizmust Isten bűnnek tekinti, s Isten ellensége minden bűnnek = tehát Isten homofób.

Tom5612 2017.12.25. 18:37:00

Nos, egyes nálam sokkal okosabb vallástörténészek szerint Jézus még csak nem is december környékén született, hanem valamikor márciusban. Az első karácsonyi ünnepet 324-ben említik a közben a kereszténységet államvallássá előléptető Római Birodalomban. Az történt, hogy karácsony, mint Jézus születésnapja, jól kifundált fikció (nagyon hasonlatosan ahhoz, hogy Rákosiék szándékosan 1947. aug. 20.-ra időzítették a szátlinista alkotmányt, hogy ezzel háttérbe szorítsák Szt. István ünnepét), mert egy pogány eredetű téli napforduló- ünnepet váltottak fel Jézus születésének megünneplésével. Érdekes módon a Mithrász-kultuszban is a téli napfordulóhoz kötik az isten (Mithrász) születését, ahogyan az ókori Egyiptomban is a téli napforduló napján volt Horus napisten születésnapja/ünnepe. További napisteneket találni ezen a linken:

blissfulmoon.com/witchs-nook/13-gods-associated-with-december-25/

Örülök, ha segítethettem....

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 18:40:32

@Tom5612: ezt is kb mindenki tudta. nem is azt ünneplik a keresztények, h mikor született meg JK, hanem, h megszületett. én is remélem, h segíthettem.

Tom5612 2017.12.25. 18:42:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Légy oly bátyám, erről inkább kérdezd meg a pedofil katolikus papokat, hidd el, rengeteg van belőlük világszerte, és biztosan helyes választ adnak a kérdésedre...

Tom5612 2017.12.25. 18:45:20

@Scott Tenorman Must Die: Vallástörténeti tudásod előtt fejet hajtok...

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 18:47:22

@Tom5612: nem kell, nem olyan nehéz dolgok ezek

Tom5612 2017.12.25. 18:52:51

@Scott Tenorman Must Die: Már csak arra vagyok kíváncsi, mit szólsz Dr. Joó Sándor 1956. december 25-i prédikációjához...:)

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 19:04:51

@Tom5612: szép. de én inkább ennek hiszek: lexikon.katolikus.hu/K/Kar%C3%A1csony.html

(egyébként a lelkész úr így fogalmaz: "A karácsonyt a szeretet ünnepének szokták nevezni." tehát ő sem azt mondja, h a szeretet ünnepe)

morpho 2017.12.25. 19:07:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Isten homofób. Tehát Jézus is az? Azt se tudod alátámasztani semmivel, hogy Isten homofób. A homoszexualitást nem ő teremtette, te nagyon hülye? Ha Isten homfób, akkor saját magát is utálja! Hülye vagy te birka! Buta vagy, dogmatikus, primitív és még csacsi is.

Tom5612 2017.12.25. 19:13:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Egy kis olvasnivaló Jézus és a homoszexuálisok viszonyáról - remélem, megbirkózol az angol nyelvű szöveggel, most nincs kedvem nekiállni és lefordítani csak a te kedvedért...:)

www.religioustolerance.org/ashford03.htm

morpho 2017.12.25. 19:15:55

@Scott Tenorman Must Die: "mindenki tudta. nem is azt ünneplik a keresztények, h mikor született meg JK, hanem, h megszületett"
Akkor miért mondja a tévében a néni, hogy ma született a megváltó Krisztus? Meg a papa bácsi is ezt mondta tegnap az éjféli misén. Meg a miniszterelnök úr a kitűnő olyságcikkében. A néni, a papbácsi, meg a miniszterelnök úr hazudik? Vagy ez olyan, mint a Soros-terv? Nem az a lényeg, hogy nem létezik, hanem, hogy hangulatot lehet vele kelteni? Ugyan már pubi! És akkor az őszödi beszéddel még elő sem jöttem. Igazságbeszéd volt. Nincs is miről beszélni. Le lehet egyszerűsíteni a világot, csak amikor keresztkérdéseket tesznek fel kicsit bonyolultabbul gondolkozó emberek, és akkor nem árt hátralépni, mert egy idő után ki fognak röhögni! :)) Pubi! Ne már!

morpho 2017.12.25. 19:17:02

@Tom5612: Birka magyarul se tud rendesen, ráadásul erre a témára egyszer már ráfutott és kb ugyanide jutottunk, mint most!

Tom5612 2017.12.25. 19:20:39

@morpho: Nos, akkor nehéz lesz vele értelmesen beszélgetni, mert saját rögeszméinek béklyójában vergődik...:(

morpho 2017.12.25. 19:33:44

@Tom5612: Ez nála örök probléma. Neki hite van, dogmái vannak és azt is hiszi, hogy okos. Ezt onnan tudom, hogy ilyen kijelentéseket tesz: "Jézus homofób, ez tény"
Ezt folytatni kéne valamivel, ami a "tényszerűséget" alátámasztja. De ez fel sem merül. Azt mondom tény = dogma = vakhit = én ezt tudom, ti meg nem = én okos vagyok, ti meg nem.
Mindezt egy olyan szereplővel, akinek minden cselekedetét csak a bibliából ismerjük. Tehát tudunk róla mindent. Egyébként a teológusok "védelmében" azt megjegyezném, hogy elég szar lehet egy darab könyvből levezetni egy komplett vallást, sőt annak "tudományos" alapjait is ez a könyv adja. Szóval elég rendesen meg van kötve a kezük. Lásd még: Gúzsba kötve táncolni...

azigaziraptor 2017.12.25. 19:40:02

@morpho
2017.12.25. 19:17:02: Bulgáriában ezt tanítják! :-)

Tom5612 2017.12.25. 19:40:52

Akkor bircamanra vonatkozólag idézem Jézus szavait az üdvösségről: "Boldogok a lelki szegények, mert övéké a mennyek országa" - és ebben a fordításban a "lelki szegény" kifejezés bizony azt jelenti, hogy "gyengeelméjű" Az eredeti kifejezés helyes fordítása az lenne, hogy "a lelki gazdagságuk/életük/spiritualitásuk miattt szűkölködők" ....;)

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 19:48:08

@Tom5612:
Ennél ostobább hablatyot még libsi fórumokon se olvastam. Egyetlen értelmes, következetes gondolat sincs benne

Pl. automatikusnak veszi, hogy az eunuch = buzi, és mivel Jézus elfogadta az eunuchságot, sőt értékelte az aszexualitást ebből következik hogy buzibarát volt

Bullshit

Tom5612 2017.12.25. 19:52:52

@libsi nóta bárki unja: szaladj neki még egyszer, és ne gyorsolvasási technikával fuss át rajta, hanem gondold végig azt, amit olvasol.

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 19:52:58

@morpho:
A buzifóbia a mózesi törvényekben van lefektetve, és nem járulékos eleme az Ószövetségnek, hanem fő üzenete miheztartás szempontjából. Egy demográfiai versenyben élő pásztornépet igyekszik minden oldalról előnyökkel körülbástyázni, nagyjából ennyi a lényeg

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 19:56:05

@morpho:

"A homoszexualitást nem ő teremtette"

Így igaz. Nem ő.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:00:36

@Tom5612:

A cikk módszerét követve, be tudom bizonyítani, hogy a "Dohányozni tilos!" tábla azt jelenti, a tábla kitevője azt akarta ezzel mondani, hogy szeretne az adott területen minél több dohányzást.

Szóval, ezek a Biblia-kiforgatások értelmetlenek. Az ateistáknak nem kellenek, hiszen nekik a Biblia nem érték. A keresztények meg röhögnek az ilyesmin.

morpho 2017.12.25. 20:03:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "A homoszexualitást nem ő teremtette"
Van ottan egy kérdőjel a mondat végén pubi. Nem állítom, hanem kérdezem tőled. Ez már annyira egyszerű, amikor úgy idézel, hogy lefelejted az írásjelet... Ne már, te nagyon hülye!
Egyébként Isten nem a saját képére teremtette az embert? Ez a mentő kérdés. Mert ha igen, akkor a jó istenben is van 10% lappangó homoszexualitás. Csak mondom.

morpho 2017.12.25. 20:06:19

@libsi nóta bárki unja: "A buzifóbia a mózesi törvényekben van lefektetve, és nem járulékos eleme az Ószövetségnek, hanem fő üzenete miheztartás szempontjából."

Esetleg idéznél? Mert így olyan, mint egy spagetti a szénakazalban. Egyébként meg Jézusnak mi köze Mózeshez? Miheztartás szempontjából... Szigorúan.
ja még valami. Miért kell neked megvédened ezt az elmeroggyant birkát? De tényleg!

Tom5612 2017.12.25. 20:08:11

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Te tényleg lelki szegény vagy, de az üdvösséget nem hiszem, hogy elnyernéd...
Mellesleg, ha hívő keresztény lennék, én sírva fakadnék attól, hogy egy világi hatalmasság oly módon próbálja értelmezni számomra a Szentírás szavait, amely pl. Szt. Ágosoton kanonizált/jóváhagyott értelmezésével szemben megy...és még azt is elvárná, hogy ezek után mindenki úgy értelmezze a Bibliát, ahogy ő teszi...na, ez az igazi istenkáromlás (blaszfémia). És végül: az a keresztény, aki csak röhög a Biblia blaszfemikus értelmezésén, előbb-utóbb azt fogja észrevenni, hogy a blaszfemikus értelmezés lesz a kötelező norma.

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 20:11:12

@Tom5612: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
A Bibliába sok mindent bele lehet magyarázni. De az efféle maszatolás csak olyan, mint amikor egy szobafestő nekiáll Leonardót restaurálni a hatalmas pemzlijével

A végén már nem csak azt nem lehet megmondani hogy mosolyog-e a Mona Lisa, hanem azt se hogy férfi vagy nő egyáltalán

morpho 2017.12.25. 20:14:12

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "be tudom bizonyítani, hogy a "Dohányozni tilos!" tábla azt jelenti, a tábla kitevője azt akarta ezzel mondani, hogy szeretne az adott területen minél több dohányzást"
Kíváncsivá tettél! Légy oly drága és feküdj ennek neki! Figyelek!

morpho 2017.12.25. 20:15:34

@libsi nóta bárki unja: Mi köze van egy szobafestőnek a Mona Lisához? De most tényleg! Ezek nagyon gagyi haknik pubi!

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 20:18:57

@morpho:
Gondolom Mózesig még te is eljutottál, utána szokták feladni a kevésbé elkötelezettek. Jézus pedig kijelenti hogy nem eltörölni hanem újra kötni akarja a szövetséget. Kár vitatkozni arról ami evidenciaként jelenik meg a Szentírásban

Birca azt mond amit akar, a vitátokba nem akarok belefolyni. A buziság dícséretét viszont nem érdemes levezetni a Bibliából, mert ahhoz nagyon meg kell erőszakolni a hitvallást. Keresztény ember legfeljebb eltűri, mint számtalan más bűnt és elfajzást amivel együtt kell élni

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 20:24:55

@morpho: ez a zagyvaság is csak azt bizonyítja, h buta vagy. pont, mint a libsi társaid, akik semmit sem képesek összefüggésekben értelmezni, csak kiragadnak egy momentumot valamiből és arra vergődnek. téged egyáltalán nem érdekel a válasz, fel sem fognád.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:25:45

@morpho:

Ahogy a lábtörést és a rákot se ő teremtette, úgy a homokosságot se.

morpho 2017.12.25. 20:26:28

@libsi nóta bárki unja: "Kár vitatkozni arról ami evidenciaként jelenik meg a Szentírásban" Isten ments! Nálam komolyabb szakértők szoktak ezért egymást kardélre hányni!
"A buziság dícséretét viszont nem érdemes levezetni a Bibliából"
Ugye! Birka szerint érdemes. Én már egyszer ezt feladtam.

"Keresztény ember legfeljebb eltűri, mint számtalan más bűnt és elfajzást amivel együtt kell élni"
A homoszexuális ember nem lehet hívő keresztény? Mert akkor a katolicizmus itt éppen kirekeszt, ha jól látom. Ha meg lehet, akkor valahogy majd eltűri saját magát, mint számtalan más bűnt és elfajzást amivel együtt kell élni.
Mondták már neked, hogy a hit néha hülyeség?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:26:36

@Tom5612:

A kérdés értelmtelen.

Van a Tanítás, az az alap, s a Biblia is másodrendű hozzá képest.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 20:27:17

@morpho: köszi, h igazoltad amit írtam. max válaszolt amit te nem értettél meg. pedig mindössze 4 szó b+

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:27:35

@libsi nóta bárki unja:

A valóságban semmit se lehet belemagyarázni, mert a Tanítás tiszta, s hozzá képest van a Biblia.

Tom5612 2017.12.25. 20:28:00

@libsi nóta bárki unja: Ha jól olvasom morpho olvtárs hozzászólásait, akkkor sem ő, sem én nem azt mondtuk/mondjuk, hogy a buziság dícsérete levezethető a Bibiliából. Pusztán arról van szó, hogy Jézus őket is szereti, ahogyan a prostituáltakat, a leprásokat, fogyatékosokat is, meg mindenki mást, azon az alapon, hogy egyéb tulajdonságaiktól függetlenül, vagy azok mellett az említett csoportok tagjait Jézus az embertársainak tartja, s mint ilyenek, ők is Isten teremtményei.

morpho 2017.12.25. 20:30:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A lábtörés és a rák szerzett betegség te nagyon hülye. A homoszexualitás pedig veleszületett genetikai hátterű jelenség.
A korlátoltságodnál csak a hited nagyobb. Ha valaki melegnek születik, az nem lesz a kedvedért heteró. De ha isten teremtette ilyennek, akkor valószínűleg célja volt vele nem? Vagy csak azzal van, amit belefér a te súlyosan korlátolt világképedbe?

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 20:32:47

@Tom5612:
Jézus mindenkit szeret, de inkább ne akarjanak a buzik a szoknyája alá bújni. Ki tudja mi minden lenne még abból

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 20:33:12

@Tom5612: ez így van. a bűnüket viszont nem szerette. ezt ki is mondja. „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél.” csak ezt valahogy kihagyjátok amikor ez a téma.

morpho 2017.12.25. 20:36:29

@Scott Tenorman Must Die:
Megkaptam informatív leveled! Köszi! Néhány apróság azért picit elbizonytalanított! :

"ez a zagyvaság is csak azt bizonyítja, h buta vagy" Melyik zagyvaság?

"semmit sem képesek összefüggésekben értelmezni" Például mit?

"csak kiragadnak egy momentumot valamiből és arra vergődnek" Miből csinálnak mit a mire?
"éged egyáltalán nem érdekel a válasz, fel sem fognád" Mit nem fognék fel? Milyen válasz?

Ezek lózungok pubi! Ha értelmezni próbálom, az jön ki, hogy az ég világon nem írtál semmit! Mondjuk aki Birkára hivatkozik, az nem is szokott!

Tom5612 2017.12.25. 20:37:05

@Scott Tenorman Must Die: Meg még azt is mondta Jézus, amikor a tömeg meg akarta kövezni az erkölcstelen életmódot folytató asszonyt (prostituáltat): "Közületek az vesse rá az első követ, aki életében még nem vétkezett." Vagy valami ilyesmit, lehet, hogy az idézet nem pontos.

morpho 2017.12.25. 20:37:38

@Tom5612: "Pusztán arról van szó, hogy Jézus őket is szereti, ahogyan a prostituáltakat, a leprásokat, fogyatékosokat is, meg mindenki mást, azon az alapon, hogy egyéb tulajdonságaiktól függetlenül, vagy azok mellett az említett csoportok tagjait Jézus az embertársainak tartja, s mint ilyenek, ők is Isten teremtményei."

Ez itt a lényeg! Minden más csak hanta!

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 20:39:32

@morpho:
Attól hogy valaki keresztény, még nem mentes a bűntől. Sőt éppen hogy tudomásul kell vennie, magában hordozza azt már a születéstől fogva. Tartson bűnbánatot, ne pedig nagy hangon ünnepelje a bűn győzelmét. Mint a buzik szokták az Andrássy úton nagy pompával

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 20:39:40

@morpho: itt egy rövid, számodra is (talán) érthető cikk

www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/veleszuletett_rendellenessegek/163

akkor ezek is jó dolgok? ha a buziság genetikai hátterű akkor (mivel tudják, h gén) hh nem mutatják ki magzati korban?

morpho, te vad fideszes vagy, olyan szépen égeted le az ellenzék szavazóit. vagy ma különösen színvonaltalan emberke használja a nickedet

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 20:40:48

@Tom5612: így van. és ezzel mit akarsz mondani?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:54:52

@morpho:

A dohányzás tilalmát kimondó tábla megalkotója a "köpködni tilos" és a "kutyát sétáltatni tilos" tábka megalkotója egyben. De ma már ki köpködik? Senki, ez már nem szokás, szóval ez a tilalom elavult. Továbbá a táblakészító azóta kutyasétáltatási övezeteket is kijelölt, sokszor olyan helyeken, ahol ko rábban "kutyát sétáltatni tilos" tábka volt. Azaz látható, hogy a tilalom szószerinti értelmezése bigottság, s nem bizonytíható a táblakészítő akarata. Szinte biztos, hogy ő valójában harmóniát akart teremteni, s minden tábla ennek alapján értelmezendő. Szóval a "dohányozni tilos" tábla csak egyet jelent: ne kényszerítsünk mást dohányozni, de legyen tolerancia a dohányzók és nemdohányzók között.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:56:03

@morpho:

Akkor vedd mondjuk a pedofíliát, a születt vakságot, a született bénaságot, született cukorbetegséget, stb.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:56:40

@morpho:

Akkor vedd mondjuk a pedofíliát, a születt vakságot, a született bénaságot, született cukorbetegséget, stb.

morpho 2017.12.25. 20:58:21

@Scott Tenorman Must Die: Neked nem teljesen tökmindegy, hogy mitől lesz valaki meleg? Továbbá mi a közöd hozzá? Tényleg a "veleszületett rendellenességekkel" próbálsz letámadni? Te nagyon súlyos vagy pubi! Az extrém agytevékenység, vagy a különleges ecsetkezelés képessége is "veleszületett rendellenesség" Csak őket géniusznak, tudósnak, meg festőnek hívod, és nem buzinak, ami önmagában is siralmasan primitív.
Gondolod, hogy ha valaki nem homofób, akkor az szavazókat hoz a fidesznek? Te hülye vagy pubi!

@libsi nóta bárki unja:"Tartson bűnbánatot, ne pedig nagy hangon ünnepelje a bűn győzelmét. Mint a buzik szokták az Andrássy úton nagy pompával"
Örök életében bűnbánatot kell tartania aki melegnek született? Tényleg :)) Oszt miért? Milyen bűnt követ el, aki meleg? Továbbá. Ha fidesz tarthat nagygyűlést az Andrássy úton, akkor bárki tarthat nem? nem kell elmenni, ha nem tetszik. Én se mentem a fidesz okt 23.-ai ünnepségére. Te se menj a melegfelvonulásra és máris megértetted a békés egymás mellett élés lényegét!

taga20 2017.12.25. 21:01:40

@Scott Tenorman Must Die: azt akarta mondani dzsézusz, hogy egy kibaszott nagy gyökér vagy! aszt!

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 21:02:11

@morpho: add vissza a másik morpho-nak a nicket, azon legalább röhögni lehet amikor nem tud értelmezni egy választ és vergődik

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 21:03:17

@taga20: tanga, a másik blogos égésed után most idejöttél??? :DDDDDDD

morpho 2017.12.25. 21:03:23

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A dohányozni tilos tábla nagyon jóra sikerült. Végigolvasni nem tudtam, de levettél a lábamról! Buta birka! :))

A melegek nem zaklatnak gyerekeket, azok a katolikus papok. Kevered birka!
A pedofília bűncselekmény. A vakság és a cukorbetegség pedig tragédia. Mit akarsz ezzel pubi? Te tényleg betegebb vagy, mint elsőre hittem.

morpho 2017.12.25. 21:06:08

@Scott Tenorman Must Die: Ezt akkor szokták nekem írni, amikor elfogy a hakni. Egyébként meg nekem egy nickem van. A narancskullancsoknak szokott lenni egy halommal. Keveredés van pubi! Olvass vissza pár hónappal és röhögj egy jót! Végül is karácsony van! Örülök, ha megnevettethetem keresztény honfitársaimat!

taga20 2017.12.25. 21:07:03

@Scott Tenorman Must Die: meséjj hol égtem jobbágy? ha viszont csak a pofád jár szardarad, ako tipli!

na terícs gyökér!

Scott Tenorman Must Die 2017.12.25. 21:11:26

@taga20: jaj tanga, most komolyan? legyél már úrinő, és ne tagadd mekkroa hülyét csináltál magadból Gyurcsány Ferenc kedvéért

@morpho: hápersze

taga20 2017.12.25. 21:16:41

@Scott Tenorman Must Die:

"@taga20: én az vagyok, és még így is okosabb, mint te. na ez a gáz."

hogy rohadnál meg te kibaszott fityesznyuggerzombi! ráokácc valakire valamit, és az a hülyét csinálás magadból?!

remélem felfordulsz még ma, és nem nyit rád senki!

morpho 2017.12.25. 21:21:24

@Scott Tenorman Must Die: A "hápersze" az egyenlő a kapitulációval. Egy élmény volt veled cserélni az eszmét!

taga20 2017.12.25. 21:24:09

@morpho: és ezekből a zombikból van vagy egymillió. és ezek basszák szét a gecivel együtt az országot!

morpho 2017.12.25. 21:36:47

@taga20: Kétmillió. A többi stimmel. Egyébként az a legnagyobb targédia, hogy a fidesz szavazóbázisa leginkább vegetál, de hogy nem viszi előre az országot az biztos. Aki viszont megpróbálja előre tolni, az meg nem szavazna a fideszre soha. Lesz ebből még némi balhé..
Addig is egy kis karácsonyi: www.youtube.com/watch?v=kMLGsMlL8n0

taga20 2017.12.25. 21:51:03

@morpho: mint mindig jó, csak az édesálmok hiányoznak, még így karácsonykor is!:)))

www.youtube.com/watch?v=Lk4sGZ6iTkU

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 22:01:10

@morpho:
Nem kell bűnbánatot tartanod csak azért mert buzi vagy, elég ha megmondod a migrincseidnak és megköveznek. Ebből majd azt is megtanulod, mit jelent a békés egymás mellett élés a libsik által teremtett jövőben

taga20 2017.12.25. 22:03:38

@libsi nóta bárki unja: te is köcsög vagy, asztán még is szeretünk:)))

morpho 2017.12.25. 22:24:39

@libsi nóta bárki unja: Te mit vergődsz itt pubi?? :)) Karácsony van! Nem láttad a dekorációt? :))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.25. 23:58:00

@morpho: "A melegek nem zaklatnak gyerekeket, azok a katolikus papok."
Erről kérdezd meg a színésznek készülő kisfiúkat is...

@Tom5612: A politikusokat úgyse érdekli, hogy mit mondott Jézus, templomba csak a látszat kedvéért jár némelyik és hogy ellenőrizzék, a megbeszélteknek megfelelő-e a prédikáció...

Penitenziagite Blog 2017.12.26. 00:41:32

Nem tudom sírjak-e vagy nevessek azon, hogy ezek az emberek a szeretet vallásának tartozónak hiszik magukat, miközben itt gyűlölködnek karácsonykor...

@Scott Tenorman Must Die:
@libsi nóta bárki unja:

A saját és embertársaitok érdekében javaslom, hogy ha a homofóbia ennyire feszíti a lelketeket és ezt nem enyhítik a krisztusi tanítások sem, inkább ne foglalkozzatok a vallással amíg a gyűlöletet nem oldjátok fel magatokban, mert a kezetekben inkább fegyver lesz, mint békét hozó ige.

Ha megtehetitek, menjetek el egy jó pszichológushoz, de egyébként a háziorvos is be tud utalni egész jó helyekre. Ott fényt lehet deríteni arra, hogy milyen neurózisból vagy pszichózisból (gyakran amúgy elfojtott homoszexualitásból) származik ez a düh, amelyet embertársaitokra vetítetek és a vallásos szövegek kiforgatásával próbáltok igazolni.

Őszintén kívánom, hogy megtaláljátok a lelki békét!

babbaba 2017.12.26. 08:18:41

@morpho: Sőt isten teremtett mindent, ez alapvetés. Még a sátánt is ő teremtette. Így a buzikat is, ha ez a csekélyértelmű és a logikus gondolkodást tagadó orosz ügynök mást is mond kínjában. Inkább az állítólagos vallása tételeit is meghazudtolja, csakhogy a Köpcöst igazolja valahogy. Szánalmas ez. Nagyon szánalmas ez az imádat, vagy munka. Okosabbakat is küldhetnének, de azok valószínűleg nem vállalják.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 08:48:33

@Penitenziagite Blog: milyen homofóbia? idézd kérlek a homofób mondataimat.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 08:52:06

@Penitenziagite Blog: ja igen, akik nem szeretik a buzulást azok látens homik. akkor az antiszemiták pedig látens zsidók. hagyjuk

Gedeon Vinklmann 2017.12.26. 09:04:51

Csak szólok hogy Ferenc pápa is csak egy ember aki tévedhet, sajnos gyakran előfordul ez velük.......ráadásul a reformátusok nem foglalkoznak a pápák esetleges hülyeségeivel.
(még mielőtt Ferenc pápát aranyba öntenék a liberátorok)

babbaba 2017.12.26. 09:29:35

@Gedeon Vinklmann: „A pápa, amikor ex cathedra szól, azaz az összes keresztény legfőbb pásztoraként és tanítójaként legfőbb apostoli hatalmával hit és erkölcs területén egy tanítást úgy határoz meg, hogy azt az egyetemes Egyháznak el kell fogadnia, a Péternek ígért isteni segítség által azzal a tévedhetetlenséggel bír, mellyel az isteni Megváltó Egyházát a hit és erkölcs dolgában ellátni akarta. Ezért a római pápa ex cathedra meghatározásai önmaguktól és nem az Egyház beleegyezéséből fakadóan megváltoztathatatlanok.” ”

Az Első vatikáni zsinat által kihirdetett dogma szövege.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 09:48:00

@babbaba: és ezzel mit akartál mondani? mert amit bemásoltál igaz, csak nem kapcsolódik ide.

Bicepsz Elek 2017.12.26. 09:49:13

1, Nagyon szellemes, mikor kommunistak/ateistak/liberalis retardaltak akarjak kioktatni keresztenysegbol a miniszterelnokot!!!
2, A romai allam akkor fogadta el a keresztenyseget Constantinus idejeben, amikor az felelotlen szektabol kepes lett felelosen gondolkodo allami funkciokat is ellatni kepes.intezmennye valni. Ez azt jelenti, hogy a devians szokasokat levetkozte, elfogadta, hogy a romai allamerdek ellen nem lehet tenni peldaul a torvenyes hazassag ott is 1 ferfi es 1 no kozott volt, bar voltak megrendezett "meleghazassagok", azokra nem vonatkozott pl az oroklesi jog(csak adoptacioval). Masreszt az egyhaz nem mehetett ellene pl a betelepites politikajaban a romai allamnak, de minimum kikotottek az atterest a betelepulo barbar nepektol(akik szet is szakitottak a bitodalmat kesobb).
3, Ferenc papa del-amerikai, nem europai. Neki nincs joga beleszolni Europa ugyeibe, miutan az egesz vilag katolikusainak az erdekeit kell neznie, ami ok. Ebbol a szempontbol helyes elvalasztani az allamot az egyhaztol.
4, A ateista is kereszteny persze hulyeseg, de lehet valaki nacionalista es nem hivo.

babbaba 2017.12.26. 10:33:04

@Scott Tenorman Must Die: Válaszoltam egy beírásra, amit agy állítólagos hívő írt.

Mi annyira nehéz ezen?

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.26. 10:40:09

I./ A "vallasfilozófus" hivatasahoz meltatlan modon, rendkívül durva kijelenteseket engedett meg maganak a miniszterelnökkel, Magyarorszag legfontosabb közjogi méltosagaval kapcsolatban. 1:0 a miniszterelnök javara!
2./ Lehet itt a bibliát ertelmezni, de egy dolog teny: eljutottunk abba a fazisba, hogy nem arrol van mar szó, hogy ugyanúgy szeressük felebaratunkat, hanem arról, hogy ez a szeretet mar "túlcsordult" az europai ember szeretetén.
Mire alapozom ezt?
Kezdődött a "willkommenskulturral", mint "etikai alapallas", melyből kialakult egy kizarólagossagra törekvő álhumanista érvelésmód.
Ennek jellemzői: a saját állampolgáraik megóvása helyett az európai törvényeket, értékeket semmibe vevők bűneinek elkenése.
A rendőrseg es a media -főleg Németorszagban- mindehhez asszisztál, elbagatellizál, mert nem tajekoztat objektíven. /"liberalis tajekoztatas"/.
Tömeglélektani szempontból a német társadalom ugyanúgy egy ideológia rabja, mint volt a két világháború közötti időszakban. Akkor sem es most sem kepes belatni, erzekelni a veszelyeket, mert egy hamis ideologia magaval ragadta őket, melyet az allami intezmenyek es a media is kikényszerít. Egyik vegletből a masikba estek, ellenkező előjellel.Belesüllyedtek egy olyan eszmevilagba, ahol fontosabb az ideológiai célkitűzés, mint a saját polgárainak testi, anyagi biztonsága, a női emancipáció, a sajtószabadság hosszú évszázadok alatt kiharcolt értékei, és az objektív tájékoztatás elve.
Úgy tagadjak meg a társadalom saját értékeit, hogy mindeközben a társadalom legszilárdabb meggyőződése az, hogy értékeinek megvédése érdekében cselekszik.
Ugyanakkor a migránsbefogadás tulajdonképpen nem etikai kérdés, hanem ideológiai-politikai opció, valamint gazdasági érdek.
A nyugat-europai politikai elit egy meghatarozo reszenek /főleg Nemetorszagban/ eltökélt szandeka, hogy becsalogassa a migránsokat az országaikba. Mérvadó, szociológusok szerint Németországnak évente 500 ezer új menekültre van szüksége. Ez is azt mutatja, hogy a wilkommenskultur és a humanizmus álcái mögött nyers gazdasági érdek húzódik meg.
Ezt azonban nyíltan fel kellene vállalni es a migransok szamara biztomsagos betelepitesi programot működtetni! Kapacitása és pénze lenne egy ilyen program megvalósításához.
Ehelyett azonban az emberbaráti szeretetre és az európai értékekre hivatkozva a kisemmizett, vagyonuktól megfosztott, otthonukat szétbombázott embereket csalogatják Európába úgy, hogy közben velük fizettetik meg az ide jutás költségeit, es fellendítik az embercsempész piacot.
Összegezve: aki akarja, az erti, hogy a miniszterelnök mire gondolt, aki meg nem akarja, az csak agyalogjon a bibliabol vett idezeten. Csakhogy ezzel nem jutunk előre!

babbaba 2017.12.26. 10:42:07

@Bicepsz Elek: Az a miniszterelnök, akit keresztényégből oktatnak (a pápa is), kommunistának indult, saját bevallása szerint liberális volt sokáig ("csuhások térdre imához"), és csak a legbutábbak hiszik azt el, hogy nem egy álarc, egy manír amit most mint keresztény visel. Ahogy az egyik ideológusuk (a milliárdokkal megfizetett Századvég egyik vezetője) mondta, a polgárság is csak egy üzleti megfontolás a Fidesznek, szerintem a vallás is az. És igen, a miniszterelnök, nem vallásszakértő, nyugodtan bírálható a csekély vallási tárgyú tudásával együtt. A demokráciákban ez természetes.

Ráadásul te is sokat tudsz a vallásról, ha akkora baromságot képes vagy leírni, mint a harmadik pontban. Küldjetek valakit akinek legalább egy kis esze van, mert ez kínos a Köpcösnek, ha a magadfajta védi meg.

babbaba 2017.12.26. 10:44:58

@atomic power 1986DucaDuca: A kegyelmes úr tévedhetetlen. Épp mint kommunista korában volt, Akkor is voltak hasonszőrű támogatói. a kommunista tolvajok és beteg eszméik még nem haltak ki, ahogy láthatjuk.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 10:45:57

@babbaba: az, h semmilyen módon nem kapcsolódik a válaszod a beíráshoz. a pápa a migránsos kijelentéseid nem ex chatedra jelenti ki, nem hit és erkölcs dolgában nyilatkozik. ennyi erővel a bejgli receptjét is bemásolhattad volna, az is kb ennyire releváns

babbaba 2017.12.26. 10:58:48

@Scott Tenorman Must Die: Ostoba vagy. Azt mondta a pápáról, hülyeséget beszél, én meg betettem, hogy nem beszélhet azt, a vallás vezetők szerint, mert amit mond (bármi is legyen az, a hit és erkölcs dolgában, és, hogy befogadás erkölcsi kötelezettség az milyen ügy? nem erkölcsi?) az igaz. Mi a baj? Az hogy kilátszik, hogy közötök nincs a valláshoz, az alapdogmához meg még annyira sem?

És még nem is érted. Mennyi is az IQ-d?

Csak hogy tudd, mert látom elég gyengén vagy eleresztve intelligenciával. Én egyet se engednék ide se a niggerek, se az arabok közül. De attól még szánalmasnak tarthatom, amit kínlódtok, hogy a pápánál is jobban ismeri a vallást a Köpcös fosztogató. Én a nemzetemmel, a magyarokkal vagyok, a Köpcösnek mag az is csak egy manír. Tízezreket engedett be pénzért, hogy az ükunokájának se kelljen dolgoznia.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 11:12:39

@babbaba: maradjunk annyiban, h butus vagy. én szépen elmondtam neked, h rosszul értelmezed az infallibilitas dogmáját. meg is cáfolhattál volna, de az nem ment. mivel érveid nincsenek, ezért személyeskedtél. ezért vagy butus. remélem érted.

ám mivel Karácsony van, kapsz egy új esélyt (de meg is futamodhatsz iq úr): magyarázd meg nekem azt, h annak ellenére, h a pápák is szoktak beszélni, mégis ex chatedra a dogma kihirdetése óta miért csak kb 3x nyilvánultak meg?

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.26. 11:47:52

@babbaba: : "Az a miniszterelnök, akit keresztényégből oktatnak (a pápa is), kommunistának indult, saját bevallása szerint liberális volt sokáig ("csuhások térdre imához"), és csak a legbutábbak hiszik azt el, hogy nem egy álarc, egy manír ....."

A még butabbak pedig elhiszik azt, hogy az ember vilagnezete nem valtozik a korral. Több ilyen embert ismerek, akiknek semmi erdekük nem fűződött ahhoz, hogy ugymond " megtérjenek", megvaltozzon a vilaghoz, annak ertelmezesehez való viszonyuk.

Barmennyire is hihetelen szamodra, de a vilag folyamatos valtozasban van es a benne levő emberek, szemelyisegek is valtoznak.

Valtozhat a vilagnezet, a vallashoz való viszonyulas, a politikai nezetrendszer is. A pszichologia ismer olyat is, hogy az ember "beállitódása" egyik pillanatról a masikra megvaltoztatható. A menedzser irodalom is foglalkozik a a beallitodas ilyen megközelitesevel.

Ezek nem uj dolgok, akinek új, annak még sok tapasztalatszerzesre van szüksége széles e vilagban.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 17:49:17

@babbaba: igen, szégyen a megfutamodás, de jelen esetedben hasznos, ha még akarod ezt a nicket használni máskor is

Lamlam 2017.12.26. 18:56:34

@Tom5612:
churchofgod.hu/content.php?act=jezusesatiz
Azért szögezzük le Volt "Tizparancsololata" Jézusnak ,és nem bántó szándékkal !

Tom5612 2017.12.26. 19:26:04

@Lamlam: Köszönöm szépen a linket. Úgy gondolom, hogy az ószövetségi Tízparancsolat, amelyet kőtáblára vésve kapott Mózes a Hóreb hegyen, tömör összefoglalása a zsidók lagalapvetőbb vallási/erkölcsi normáinak/parancsolatainak, de ezen kívül is van még jónéhány előírás az Ószövetségben (itt többek között a Jézus által második legfontosabb parancsolatnak nevezett "Szeresd felebarátodat, mint önmagad" azaz a viszonosságra utaló parancsolatra gondolok), az Újszövetségben azonban Jézus intelmeit (ha úgy tetszik, nagyon feltételesen "parancsolatait" ) szétszórtan, a négy evangélium közül háromban lehet fellelni, és mint mozaikdarabkákat úgy kell összerakni, hogy kialakuljon az egységes egész kép. Nem szorosan tartozik ide, de a példabeszédei között akad egy-kettő, amely Buddha példabeszédeinek szinte szó szerinti átvétele, a korabeli izraeli életkörülményekre, viszonyokra alkalmazva. Ilyen például az a példabeszéde, amelyben elmondja híveinek, hogy a templom előtt ülve figyelte, hogy az oda betérő hívek milyen mértékben adakoztak a templom javára, és látta, hogy a gazdag ember öt aranyat, a szegény özvegyasszony három krajcárt dobott a perselybe...a többit Te úgyis fejből tudod. Nos, szinte szó szerint ugyanez a történet/példázat Jézus előtt kb. 600 évvel jelent meg először, Buddha egyik példabeszédében. Hát nem érdekes? :) Béke!

Tom5612 2017.12.26. 19:56:54

@atomic power 1986DucaDuca: Orbán véleménye, világlátása, a valláshoz való viszonya sokat változott az elmúlt 30-valahány év során, ezzel önmagában nincs is nagy baj. Egyvalami nem változott benne: agresszív, harcias, "ki ha én nem" lelkialkata, és jellemtelensége. A visszaemlékezések szerint már a 80-as években is úgy viselkedett játék közben a kispályás labdarúgópályán, hogy amikor nyilvánvalóan róla pattant ki a labda a pályán kívülre, képes volt azt letagadni, és erősködni, hogy neki jár a bedobás joga. Egyszerűen nem tűrte, ma is nehezen tűri, ha egy dologban nem neki volt/van igaza, a nevéhez méltóan nem ő győz . Lerí róla, hogy a hatalmat önmagáért akarja, azt az ő és családja, közeli barátai és oligarchái anyagi gyarapodása érdekében akarja megszerezni/megtartani. Szintén a Fidesz egykori alapító tagjai közül néhányan egyöntetűen állítják, hogy az első parlamenti választások előtt a párt "aktívaértekezletén" arra buzdította a párt aktivistáit , hogy jelöltként induljanak a választásokon, hogy a Fidesz frakciót alkothasson az országgyűlésben (eddig ez nagyon rendben van, mert mi más is lenne egy politikai párt célja), de a párt programjáról, cselekvési tervéről, a többi politikai párthoz való viszonyáról egy mukkot nem szólt, viszont azzal motiválta a képviselőjelölteket, hogy megválasztásuk esetén megszűnnek mindenféle anyagi gondjaik, mert a képviselőség busás jövedelemmel jár. Nos, a busás jövedelmet már elérte mind az ő családja, mind saját maga számára, a rá szavazó megtévesztett polgárokat pedig meglátásom szerint mélyen megveti, leszarja őket. (Elég nagy rajongótábora van pl. a nyugdíjasok körében, ehhez képest kell értékelni azt a rendeletet, hogy a 75 év feletti rákbetegek részére sem a háziorvos, sem az onkológus szakorvos nem írhatja fel a legkorszerűbb, leghatékonyabb - és ezért drága - rákgyógyszereket, terápiákat, csak a jóval olcsóbb, ámde sokkal kevésbé hatékony generikus készítményeket. Gratulálok). Orbán olyan izgága politikus, aki akkor érzi elemében magát, ha harcolhat. Az már a monománia gyanúját veti fel, hogy állandóan "harci" szókinccsel beszél, állandóan azzal riogatja a magyarokat, hogy támadják őket (a fenét a magyarokat támadják, legfeljebb az Orbán vezette kormányt és annak intézkedéseit illetik hol lagymatag, hol éles bírálattal, többnyire egyébként jogosan.) Hazudni pedig kiválóan tud, még álmából felkeltve is megy az neki, igazi politikus! A Felház mozgalomban hittérítő munkát végző Orbán Gáspárt nemrég megkérdezték arról, hogy az apja mikor fog megtérni. Gáspár - aki hovatovább végzett jogász és felnőtt ember - egyáltalán nem viccelődve azt válaszolta, hogy az apja talán akkor fog megtérni, amikor már nem lesz hatalomban. Kívánom, hogy Orbán Viktor megtérése mihamarabb bekövetkezzen. Béke.

libsi nóta bárki unja 2017.12.26. 20:27:09

@Penitenziagite Blog:
Jézus is szerette a zembereket, a buzi is szereti bizonyos aspektusból, de a kettő közötti egyenlőségjel egy nagy hazugság. A szeretet ünnepe nem a szodómia befogadásáról szól, hanem arról, hogy érlelődik valami az idő méhében, és nem a buzi micsodájában

libsi nóta bárki unja 2017.12.26. 20:36:10

@Tom5612:
Ezt mind személyesen tapasztaltad, vagy csak olvastad valamelyik pamfletben?

Forrás?

libsi nóta bárki unja 2017.12.26. 20:52:19

@Tom5612:
"a 75 év feletti rákbetegek részére sem a háziorvos, sem az onkológus szakorvos nem írhatja fel a legkorszerűbb, leghatékonyabb - és ezért drága - rákgyógyszereket, terápiákat, csak a jóval olcsóbb, ámde sokkal kevésbé hatékony generikus készítményeket. "

Már gyógyszerszakértő is lettél a 80-as retardált IQ-ddal?

A generikus készítmény nem azt jelenti amiket összehordasz, hanem kémiai, biológiai és terápiás vizsgálatban megállapított egyenértékűséget. Ha bármelyik generikus készítményről azt állítod nyilvánosan hogy rosszabb, mint az originális, akkor a gyártója beperelhet és meg is fogja nyerni, ugyanis EU gyógyszerhatósági papírja van arról hogy nem mondasz igazat.

Az originális gyártók (náunk "innovatív gyógyszergyártók szövetsége2 néven lobbiznak) persze nyomatják az ilyen szövegeket hogy eladhassák a maguk drágább készítményeit, de mindig név nélkül csak általánosságban és soha nem írásban. Hátha lesz egy hozzád hasonó fogalmatlan aki bekajálja

És még mielőtt elkezdenél "bezzegnyugatozni", elárulom hogy az UK-ban pl. sokkal magasabb arányban használnak generikus készítményeket, mint Magyarországon
süti beállítások módosítása