B1 blogcsalád



A német kormány felvetette, hogy az EU ne adjon több pénzt azoknak az országoknak, amelyek megpróbálják hülyére venni a demokrácia ügyében

Szelestey Lajos összeállítása

2017. december 23. - Szelestey
  • Orbán jelenleg adja a nagyfiút, de lehet, hogy lyukra fut.
  • A populisták remekül vannak, egy Marcon nem csinál tavaszt?
  • Évszázadokig tart, amíg Közép-Európában kialakul a fejlett demokrácia, de az Erste vezérét nem zavarja, hogy jelenleg egy-két őrült van hatalmon a térségben.

    Spiegel
 
Inline image
A lap úgy tudja, a német kormány el akarja érni, hogy a jövőben meg lehessen vonni a regionális támogatásokat azoktól az államoktól, amelyek megszegik a közösségi jogot. Hírek szerint a Merkel-kabinet már a múlt hónap közepén megvitatta a kérdést, mivel vannak olyan államok, amelyek nem tartják be a jogállami alapelveket. A német képviselő az Állandó Tanácsban sürgette, hogy a Bizottság komolyan vegye fontolóra a javaslatot. Az elképzelés azért vetődött fel, mert a 7-es paragrafus, amely ilyen ügyekben szóba jöhet, idáig nem sok sikert hozott. A Bizottság két évig hasztalanul próbálta jobb belátásra téríteni Lengyelországot, ezért a héten megindította a vonatkozó eljárást, csak éppen Varsó semmi jelét nem mutatja, hogy hajlandó volna visszacsinálni az igazságügyi reformot. Viszont a pénzek megvonása fájdalmas volna a PiS számára. A költségvetésért felelős biztos, a német Oettinger is ebben az irányban akar haladni.
 
Egy uniós diplomata szerint bőven belefér, hogy az állam- és kormányfők február végén megvitassák a kérdést, mert az nem lehetséges, hogy egyes tagok egyszerű pénzautomatának nézzék az EU-t, amelyből kényük-kedvük szerint kiszolgálhatják magukat. Az Európai Néppárt frakcióvezetője támogatja ugyan Brüsszel eljárását, de ő is szükségesnek tartja, hogy jobban méretre lehessen szabni a szankciókat. Merthogy a 7-es cikkely alapján kizárólag győztesek és vesztesek vannak. Az Európai Parlament Jogi és Belügyi Bizottsága szintén kifogásolja, hogy igen nehézkes a jogállami eljárás, és nem képes hatékony válasszal szolgálni, ha valamelyik tagállamban veszélybe kerül a demokrácia.
 

 
Inline image
 
Az új osztrák külügyminiszter asszony szerint nem lenne jó, ha Ausztria maga ajánlkozna, hogy közvetít a Kelet és Nyugat között, inkább az uniónak kellene felkérnie erre a szerepre. Karin Kneissl ugyanakkor abban a kérdésben ellentmondott a Szabadságpártnak, amely a tisztségre jelölte, hogy országának be kellene lépnie a Visegrádi Csoportba. Úgy fogalmazott, hogy amennyire tudja, a V4-ek inkább maguk között kívánnak maradni. De ettől függetlenül első útja Pozsonyba vezet. (Ugyanakkor egy másik interjúban határozottan cáfolta, hogy utána rögtön Budapestre menne – a szerk. megj.) Amúgy a migrációt és Európát tartja a legsürgetőbb kérdésnek. Ám ehhez az osztrák kormánynak határozottabban meg kell jelölnie, hogy hol is áll. A miniszter különben nem gondolja, hogy a kisebbik koalíciós párt tényleg veszélyes antiszemitizmust testesítene meg.
 

 
Inline image
 
Az osztrák szélsőjobb sikere az EU-ban másutt is ösztönzi a nacionalistákat, akik különösen a földrész közepén erősek. Mindenesetre a Szabadságpártnak valószínűleg ez volt a legsikeresebb éve, mivel választási előretörését tényleges hatalomra tudta váltani, bekerült a kormányba. Sőt, megszerzett egy sor kulcstárcát, beleértve a védelmi, a bel- és külügyminisztériumot. Az FPÖ eredményén főként a menekültválság lendített nagyot. A párt bevándorlás-ellenes álláspontja találkozott a szavazópolgárok véleményével, de ugyanerre a vonalra állt rá az immár kancellár Sebastian Kurz is. Strache pártvezér gyakran mondogatja, hogy az iszlám nem Ausztria része. A kisebbik szövetséges fölött azonban ott lóg a múltja, hiszen a szervezetet volt nácik alapították az 50-es években.
 
A populista nacionalisták sokféle színt képviselnek az európai politikai palettán, de valamennyiek kihasználják a félelmeket, hogy felhígul a nemzeti identitás, illetve hogy kérlelhetetlen következményei vannak a globalizációnak. Az osztrák koalíció megalakulása jó hír a visegrádi államoknak, amelyek körében a napi politika része a bevándorlás-ellenes és nacionalista retorika. Az unió számára gondot jelenthet, ha Ausztria közelebb kerül a csoporthoz és távolodik az olyan, hagyományos partnerektől, mint Németország. Strache egyébként nyíltan támogatja az Oroszország elleni szankciók feloldását. A párt számára most az a nagy dilemma, hogy képes-e átalakulni elitellenes populista mozgalomból kormányképes erővé. A kontinens szélsőséges mozgalmai erősen figyelnek.  
 

 
 
 
Inline image
 
A hírügynökség azt emeli ki Orbán Viktor rádiónyilatkozatából, hogy el lehet felejteni a Lengyelország elleni szankciókat, mert Magyarország úgyis megvétózza azt. Vagyis az EU ejtheti a terveket Varsó megregulázására a demokratikus normák megszegése ügyében, mert a magyar kormány él jogával és megakasztja a folyamatot. Mint emlékezetes, a Bizottság kimondta, hogy a lengyel kormány több lépése is veszélyezteti a jogállamot, ezért azt ajánlja, hogy a tagállamok indítsanak eljárást a 7-es cikkely alapján. Orbán ellenfelei pedig úgy vélik, hogy a Jog és Igazságosság sok minden átvett abból, ahogyan a magyar miniszterelnök építi az ő illiberális demokráciáját, immár 7 éve, beleértve az igazságszolgáltatást és a médiát, ám Orbán idáig elkerülte a keményebb brüsszeli megtorló intézkedéseket.  A jelentés is kitér arra, hogy a lengyel kérdésben elfoglalt álláspont fontos lehet, amikor megkezdődnek a tárgyalások 27-ek között a következő pénzügyi időszak költségvetéséről. A kormányfő ez utóbbiról azt fejtegette az állami rádióban, hogy Magyarországnak joga van az EU-támogatásokra, mert az a felzárkózást szolgálja, politikai feltételek nélkül.
 

 
Inline image
 
Orbán Viktor megerősítette, hogy országa elutasítja a Lengyelország elleni szankciókat, és most szövetségeseket keres a bojkotthoz, csak éppen töredezik a V4-ek egysége. A politikus igyekszik azt sugallni, hogy a térség felsorakozik Varsó mögött, miközben az unión kívül az Európa Tanács, valamint több tagállam kormánya is felháborodottan fogadta, hogy a lengyel kormány belegyalogol az igazságszolgáltatás függetlenségébe. A visegrádiakat összeköti, hogy elutasítják a menekülteket, ebben a kérdésben egyfajta keleti tömb alakult ki. Csakhogy a lengyelek kapcsán már korán sincsenek egyazon véleményen. Vétóval idáig csupán Orbán fenyegetőzött. Az Európai Parlamentben a Fidesz ugyanahhoz a pártcsaládhoz tartozik, mint a német CDU-CSU. A szlovák miniszterelnök Európa-barát szigetnek tartja országát a régióban. Azt ugyanakkor nem tudni, hová helyezkedik az új cseh kormányfő.
 

 
Inline image
 
Az idén jó egészségnek örvendett a populizmus Európában és Amerikában is, így egyelőre korai volna megfújni a harsonákat, mármint hogy sikerült visszaszorítani a jelenséget, aminek jellemzője a bevándorlás-és globalizációellenesség, valamint az euroszkepticizmus. A szélsőjobb, sőt az EU-val szembenálló ultrajobb van hatalmon a magyaroknál, a lengyeleknél és a cseheknél. Nyomul a hollandoknál és épp most került be a kormányba Ausztriában. El lehet képzelni jobb politikai feltételeket is az unió „újraindítására”. Az AfD-nek csaknem 100 képviselője van a Bundestagban. Az olaszoknál nagy léptekkel halad előre a szélsőjobb. Vagyis Marcon inkább a kivételt jelenti ebben a környezetben. A kulcstéma a migráció, amit megfejel az állás körüli bizonytalanság, a bérek stagnálása, a félelem az iszlámtól és a merényletektől, a globalizációval és a technológiai forradalommal összefüggő identitási gond, az állam eladósodása, a jóléte rendszer kifulladása.
 
Európa pontosan tudja, hogy a menekülthullám még sokáig nem enyhül. Ezzel kapcsolatban az egyik legfőbb aggály az átlagember részéről, hogy nem sikerül ellenőrizni a folyamatot. A szociáldemokrata baloldal naiv optimizmusa itt nem segít, csupán adja a lovat a populisták alá. Az általános düh másik forrását az egyenlőtlenségek jelentik. Egyelőre senkinek sincs a kezében a csodás ellenszer. Valószínű, hogy a trumpi gazdaságpolitika valamelyest elbizonytalanította az elnök híveit. Az is biztosnak látszik, hogy Nagy-Britannia rosszul jár a Brexit miatt. Ám ha nem sikerül minden mást megelőzve rendbe szedni a bevándorlás és az egyenlőtlenségek ügyét, akkor a populizmus alighanem hosszú távra berendezkedik. Merthogy az nem átmeneti eltévelyedés, hanem egy helyzet tünete.
 

 
Inline image
 
Az Erste Bank vezére számára nem gond, hogy Közép- és Kelet-Európában  egy-két őrült figura van vezető pozícióban, hiszen pl. mennyire normális piac Nagy-Britannia a Brexit után, vagy Trump Amerikájában? Treichl, aki rekord idő, immár 20 év óta vezeti a pénzintézetet, hozzátette, hogy évszázadok kellenek, amíg a térségben kialakulnak az érett, demokratikus társadalmak. Úgy gondolja, hogy ami most Magyarországon és a Lengyelországban zajlik, a demokrácia serdülőkora, és teljesen természetes. Viszont mégiscsak más, mint amit pl. az USÁ-ban, vagy brit földön tapasztalni, mert errefelé sok helyen a szocializmusból az oligarchizmusra váltottak át, és helyenként még mindig folyik a küzdelem a demokratizálódásért, a középréteg megteremtéséért. A tengerentúlon viszont látni, milyen rettenetes hatása van a demokráciára, ha felmorzsolódik a középosztály. Európában rettentően ügyelni kell arra, nehogy itt ugyanez játszódjon le. A társadalmi közép elégedetlensége jelenti a legnagyobb veszélyt a demokrácia számára. Az Erste főnöke egyébként azt reméli, hogy az új osztrák vezetés kihasználja pozícióit Közép- és Kelet-Európában, és az EU-n belül nagyobb helyi értékhez juttatja a régiót.
 

 
Inline image
 
Zajlik a vita a bajor CSU-ban, mivel a pártfrakció két hét múlva esedékes tanácskozására meghívták Orbán Viktort, valamint az új osztrák kancellárt. Orbán jelenlétét többet szerencsétlennek tartják, mivel a politikust nem tekintik megbízható partnernek az erősebb unió kialakításahoz. Ráadásul az uniópártok épp most jutottak egyezségre a bevándorlás kapcsán, a magyar miniszterelnök viszont a merkeli menekültpolitika ellenfelének számít. A keresztényszociálisok szóvivője azonban semmi gondot nem lát a vendéglista körül. Azt mondja, nincs abban semmi rendkívüli, ha két baráti párt kormányfőjét kérik fel hozzászólásra. Ezzel szemben a zöldek képviselője a francia elnököt sokkal jobb választásnak tartotta volna. A szociáldemokraták tartományi vezetője úgy gondolja, hogy Orbán és Kurz nem a legjobb tanácsadók Bajorország számára.
 

 
Inline image
 
A magyar kormány nyomás alá helyez jó pár humanitárius szervezetet, amikor a szociális programok bojkottjára szólít fel, ha azokat Soros György alapítványa támogatja. A Fidesz helyi vezetői Pécsett, Debrecenben, Székesfehérváron és Kaposváron kezdeményezték, hogy bojkottálják a Nyílt Társadalom Alapítványok által berendezett NGO-irodákat. Vagyis hogy senki se adjon helyiséget bérbe ilyen célokra és ne működjön együtt az ilyen csoportokkal, mondván, hogy itt álcivilekről van szó, akik Soros migránspolitikája érdekében ténykednek. Többek közt Kósa Lajos is nyilatkozott ez ügyben, de semmiféle bizonyítékot nem mutatott be állítása alátámasztására.
 
Soros amúgy valóban elhatározta, hogy további pénzeket ad vidéki emberbaráti szervezeteknek, de az előzmény az volt, hogy a hatalom hónapokon át kampányt folytatott ellene, majd rendelet korlátozta a humanitárius csoportok tevékenységét. Olyan egyesületekről van szó, amelyek pl. segítenek mozgássérült gyerekeknek eljutni az iskolába, vagy hospice-okat támogatnak. Viszont nem szerveznek programokat menekülteknek, annál is kevésbé, mivel a bezárkózó magyar politika folytán szinte nincsenek is menedékkérők az országban. Ebből következik, hogy képtelenség a helyi Fidesz-hatalmasságok megfélemlítő retorikája. Viszont tökéletesen illeszkedik a „Soros-terv” állami doktrinává emelt mantrájába. Az orbáni médiagépezet minden csatornájából folyik a hazugságokra épülő, antiszemitizmussal megspékelt szöveg, miszerint Soros menekültek áradatát akarja Európára zúdítani, hogy megváltoztassa annak keresztény jellegét. A nagyobb városokban a civilek hatékonyan cáfolják ezeket az állításokat. Ez magyarázza a Fidesz agresszivitását.      

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9313519743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.23. 08:54:26

Mi, keleti tagállamok, meg majd felvetjük, hogy a nyugatiak ne síbolják ki a profitjukat tőlünk, pont. Ki nevet a végén?

indekzh ISIS AlQaida mind CIA termék 2017.12.23. 10:48:11

Miféle német kormány- amelyik még meg sem alakult- laza 3 hónappal a választások után :DDD

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 12:26:54

Nem tudom miért tűrik a németek hogy ez a hülye banda tönkretegye őket teljesen!

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 12:30:39

"Német" ország? Az egyik haverom ott dolgozik, le Äuslanderezte egy török. :DDDD

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 12:39:29

Faszfej németéknek akkor bezzeg nem volt nagy pofája amikor az amik lehallgatták az egész kormányukat, pedig lett volna miért ugatni! Az is tetszik ahogy az amcsik rendszert csináltak a német bankok meg cégek büntetgetéséből! Szemét csicskák!

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 12:51:53

Namármost hozzászólásaim lényege, hogy Németország teljes egészében hagyja hogy a ballib azt csináltasson velük amit akar! Mi az eredménye? Még hülyébbnek nézik őket és még többet akarnak tőlük! A német kormány meg megpróbálja eljátszani velünk amit velük játszanak!
Ezért nem szabad hagyni!

Anna Kisfaludiné Baán 2017.12.23. 14:59:48

A németek a saját hazájukat megsemmisítik,de Európát remélem nem engedjük.

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.23. 17:40:04

Az egesz ügynek kolonialista látszata van. Vagyis az uniós tamogatasok direkt módon való összekötése vitatható jogállamisagi szabalyokkal.

A brüsszeli vezetőknek fogalmuk sincs a kelet-európaiak e tekintetben meglevő erzékenysegeről, mivel a nyugat-európai orszagok nem éltek mas nagyhatalmak uralma alatt.

A brüsszeli- es a német vezetőknek el kellene mar dönteni, hogy mit akarnak: demokracia nelküli liberalizmust vagy liberalizmus nelküli demokraciát! Ha ez nem megy maguktól, akkor majd az elkövetkező valasztasok soran lesz kikényszerítve.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.23. 20:25:05

@Anna Kisfaludiné Baán:

A következő háborújuk után Németországot megsemmisítjük, s pont.

A volt NDK-t a lengyelekhez csatoljuk, Bajorországot Ausztriához, a többit meg a többi szomszédhoz.

Képtelen a német nép békében élni, így nem lesz saját országuk.

Laciii 2017.12.23. 20:30:44

Merkel-kabinet az nem a német kormány :P

vaffanculo 2017.12.23. 20:53:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Megsemmisítjük? Te jószagúszencségesatyaúristen. Iszol te rendesen? :)

vaffanculo 2017.12.23. 20:54:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Befektettek itt (is). A profit egy részét kiviszik. Szerinted karitatív alapon fektettek be, bazmeg? :)

Drednaught 2017.12.23. 21:09:26

Szerintem ideje előkészíteni, hogy 2021 után valamikor távozzunk az EU-ból.
Szinte biztos, hogy ellenünk fogják megkomponálni az új ktg.vetést, vagyis a felzárkóztatási pénzeket migránsetető pénzekké változtatják és innentől fogva semmi előnyünk nem lesz már az EU-ból.

Visceroid 2017.12.23. 21:10:45

Az egyik nem akar pénzt adni, a másik meg nem kér a főnökökből. Nagyon nem megy ez az EU.

Marengoo 2017.12.23. 21:56:52

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A tőkének van egy olyan tulajdonsága, hogy oda megy, ahol magasabb megtérülést, azaz több további profitot tud termelni. A nálunk megtermelt profit akkor maradna itt, ha mi magyarok, itt Magyarországon jobb megtérülést tudnánk produkálni, mint mások máshol. Amíg ez nincs, addig a megtermelt profit vagy annak egy része elmegy innen (elviszik innen). Ahhoz, hogy itt tudjuk tartani a nyugati multik által megtermelt profitot, mert itt több hasznot hoz az újrabefektetése, mint máshol, ahhoz jobb képzésre lenne szükség, nem szalagmunkásokat kellene képezni, folyamatosan keresni a tehetséges fiatalokat, nem csak az éneklésben. És nem fejőstehénnek kellene kezelni a kisvállalatokat, amelyek nem tudnak gyorsan fejlődni.

Marengoo 2017.12.23. 21:59:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"A következő háborújuk után Németországot megsemmisítjük, s pont.
A volt NDK-t a lengyelekhez csatoljuk, Bajorországot Ausztriához, a többit meg a többi szomszédhoz.
Képtelen a német nép békében élni, így nem lesz saját országuk."

Ez miféle agymenés?
Ki az a mi?

babbaba 2017.12.24. 05:57:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ne beszélj a Közép-Európaiak nevében, te és a rablóbandád nem vagytok a képviselői ezeknek az államoknak! Még a magyarok nevében sem beszélhettek, te plusz a főnököd és istened a Köpcös, mert jó, ha egyharmad választotta meg.

babbaba 2017.12.24. 05:58:24

@Marengoo: Ő még a kommunizmusban él. A pártban való vakhit az irányítója, a tények, a törvényszerűségek a gondolkodás, nem zavarják meg elméjét!

babbaba 2017.12.24. 06:01:58

@Visceroid: Én se adok olyannak, aki leszarja az én értékeimet, pedig aláírásával deklarálta, hogy elfogadja, de a pénzt azt követeli, mert neki az jár. Ahogy a Trump is mondta, nem adunk olyannak segélyt, aki ellenünk használja fel. És milyen igaz van.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:00:26

@Robur:

Azt mondod, egy országnak nincs köze saját gazdaságához?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:01:18

@vaffanculo:

Azaz semmi gond a gyarmatosítással? A bennszülöttek még örüljenek is neki?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:03:48

@Marengoo:

Igen, képezzünk még embereket ingyen a nyugati elnyomóknak, ugye? Ennek mi értelme lenne? Semmi. Amíg a tőke még alapszinten se szolgálja a népet, semmi értelme segíteni neki.

Bivalyerős állam kell, mely letöri a szemtelen tőke szarvát!

Sehol a világon nem emel a tőke bért, ha nincs kényszer alatt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:06:58

@babbaba:

A tények mást mutatnak: egész Kelet-Európa lázad, mert a nép mindenhol rájött, hogy csúnyán át lett verve.

babbaba 2017.12.24. 08:10:13

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ez jó nagy hülyeség. A képzésre szép nagy , direkte erre kitalált adót fizet minden vállalkozó, nyilván a legtöbbet a legnagyobbak. És ezen felül vannak, akik saját képzést is fenntartanak. Tudod, okoska? Ez nálatok, a szovjeteknél nem így van?

babbaba 2017.12.24. 08:15:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Hol lázad és ki? Orbán, meg a lengyel elvtársai. A többi meg fejlődik, sokkal gyorsabban mint mi.

Egyébként, ha itthon kivonjuk a nyugati tőkét, a harmada-fele ki is esik a gazdaságnak. Ki tiltja meg, hogy saját gyáraink legyenek és csak magyar üzletekben lehessen vásárolni? "Csak" jobbnak kell lenni, mint a többiek. A legnagyobb 50 Magyarországi cég közt egy sincs akiben többségi a magyar tulajdon. Még megközelítőleg sem.

babbaba 2017.12.24. 08:25:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A világ népei leszarják az orbánfajtákat, meg azt is, hogy német, vagy magyar , vagy hottentotta tőkés fizet nekik sokat a gyárban, vagy az üzletben, csak jobban szeretnének élni. MindenfaJta idétléen, csak az ostobáknak szóló és kizárólag a mértéktelen lopásokat takargató ideológiákat leszarják.

Avagy miért nem épített az Orbán a lecsorgatott ezermilliárdokból, gyárakat, miért építési munkákat fizeti kétszeresen, és miért a soha nem termelő Felcsút féle kamufocira adja a pénzt, mondjuk saját autógyár (ajtógyár, fémárúgyár, konzervgyár....) építés helyett? Mert tudja, azt el is lehet venni a tolvajtól, a kifizetett építési munka árát meg nem, akárha négyszeres árin is számolták.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:38:49

@babbaba:

"A legnagyobb 50 Magyarországi cég közt egy sincs akiben többségi a magyar tulajdon. "

Így igaz. S ennek oka a nyugati gyarmati rend.

Csuti Ördögüző 2017.12.24. 08:39:53

@babbaba: A leggyorsabban az illiberális lengyelek, csehek és magyarok dübörögnek az EUban évtizedek óta.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 08:40:08

@babbaba:

Aki jobban szeretne élni, az nem lehet liberális. Hiszen a liberalizmus nyomort termel, leszámítva a globálkulákságot, akik viszont híznak a nép vérén.

Csuti Ördögüző 2017.12.24. 08:46:01

egy kis szélsőbalos hangulatkeltés a kormány ellen ami minden tekintetben jobb, mint az elúlt30 év szélsőballiberális kormányai

MACISAJT 2017.12.24. 11:43:49

"Viszont a pénzek megvonása fájdalmas volna a PiS számára. A költségvetésért felelős biztos, a német Oettinger is ebben az irányban akar haladni."

Lószart, mama. Oettinger világosan kifejtette nemrég hogy melyik irányba akar haladni:
index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni

2017.02.28. 17:33
A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza, vallotta be egy interjúban a német EU-biztos.

Egy mondatban összefoglalta az európai gazdaságot mozgató törvényeket Günther Oettinger, a német európai uniós biztos. Az EU-s büdzsé felügyeletével megbízott politikust arról kérdezte a Global Handelsblatt, hogy nem kellene-e megbüntetni Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem fogadnak be menekülteket. Milliárd eurókat lehetne megspórolni az uniós költségvetésben, ha nem utalnának nekünk több fejlesztési támogatást, vetette föl a lap.

Az ötlet nem új, korábban a bevándorlásnak leginkább kitett két ország, Olaszország és Görögország vezetői is követelték, hogy ne kapjon annyi pénzt a közösből az a tagállam, amelyik nem hajlandó osztozni a közös európai felelősségen, a menedékkérők befogadásában.

Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket

– tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza. A lengyelek arra használják ezt a pénzt, hogy a német építőiparnak adnak belőle megrendeléséket, német gépeket és német teherautókat vásárolnak. Tehát a nettó befizetőknek, mint Németország, az kell, hogy legyen az érdekük, hogy fenntartsák a strukturális alapokat.

Gazdasági szempontból Németország nem nettó befizető, hanem nettó kedvezményezett.

Itt van eredetiben is az interjú:
global.handelsblatt.com/politics/oettinger-germany-may-have-to-pay-more-to-e-u-714934

MACISAJT 2017.12.24. 12:00:21

Viszont elgondolkodtató látni az összeurópai ballibák, a timmermansok őrjöngését a lengyel igazságügyi reformok láttán.

Őszintén elkezdett érdekelni hogy mi váltott ki ekkora gágogást a libaúsztatóban.
Borítékolhattam volna.

A kommunista pártállamból átmentett lengyel belterjes-bírósági- maffia és külföldi kapcsolati óbégatnak mert elveszítík szerzett jogaikat. Ismerős, nem?
A lengyel Legfelsőbb Bíróság elnöke bizonyos Gersdorf.( Igen, bazmeg, jól látod, echte lengyel neve van.)
A legfelsőbb bíróságról szóló jogszabály egyik előírása alapján 70-ről 65 évre csökkentik a bírák nyugdíjkorhatárát.
Logikus, nem? Mi a francnak vannak éppen a bíróknak előjogaik, ahol az észre és a seggre van szükség, miközben egy mezei irodaportást is könyörtelenül elzavarnak nyugdíjba 65 évesen?
Gersdorf novemberben töltötte be 65. életévét, s ezzel már nem töltheti ki három éve megkezdett hatéves hivatali idejét.

A legfelsőbb bíróság tagjainak nyugdíjazása az egyik fő pontja volt az Európai Bizottság kifogásainak a lengyel igazságügyi reformmal kapcsolatban. Az Európai Bizottság előző nap az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti eljárást kezdeményezett Varsóval szemben, ami végső soron akár Varsó szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat.
Az egyik törvény megszüntetné a 25 fős országos igazságszolgáltatási tanácsban (KRS) helyet foglaló 15 bíró eddigi kinevezési rendjét, és átalakítaná magát a testületet is. A tanácsban lévő 15 bírót ezentúl nem a szakmai szervezetek, hanem az alsóház lépviselői választanák meg.

Vagyis: nem a belterjes , örökölt és bebetonozott kommunista maffia, hanem a választott parlament. Rémes, nem?

Hát így.
Batka és tsai reloaded.

AussieBloke 2017.12.24. 12:06:16

Ennyi konteo agyú idiótát, édes istenem...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 12:47:05

@Robur:

Te.

"Robur 2017.12.23. 20:44:54
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mi közöd más profitjához?"

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.24. 15:10:35

@vaffanculo:

Lényegileg az. A gyarmatosítás lényege: egy adott terület errőforrásainak lecsapolása más terület érdekében.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 07:35:13

@Robur:

Szóval akkor az egész munkásmozgalom, szakszervezeti mozgalom egy marhaság volt, hiszen más profitját firtatták a rohadékok!!!

Robur 2017.12.25. 19:25:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azok nem a profitot firtatták hanem a munkakörülményeket.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.25. 20:04:40

@Robur:

Dehogynem.

Hiszen a munkás aláírta a szerződést, ismerve a munkakörülményeket. Utólag követelőzni abszurdum, nem? Hiszen nem volt köteles leszerződni. Ez pont olyan, mintha bemész te a boltba, veszel egy kiló kenyeret, kifizeted, majd visszamész tüntetni, hogy túl drága volt, s kéred vissza az ár egy részét.

Robur 2017.12.26. 22:58:20

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mindenkinek joga van munkahelyet változtatni. Ennyi.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.27. 06:41:02

@Robur:

Tehát az egész munkásmozgalom hülyeség, hiszen nem harcolni kell, pofátlanul belenyúlva más zsebébe, hanem elmenni jobb munkahelyre-
süti beállítások módosítása