B1 blogcsalád



Csepelen nincs annál nagyobb sértés, mint ha valakit Németh Szilárd rokonának neveznek

2017. december 21. - B1blog

Most már hivatalos.nsz_5.jpg

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere közleményben válaszolt a vádakra, miszerint gyanús, hogy minden kerületi köztéri szobor elkészítésével ugyanazt az alkotót bízzák meg. Méltatta Sárosi Tibor szobrász munkásságát, és egyben kijelentette: jogi lépéseket tesz, mert a baloldali média rokoni kapcsolatba hozta a művészt Németh Szilárddal.

Csepelen nagyon ritkán történik valami említésre méltó. Időnként elromlik ez-az, például a mentőállomás fűtése télen, és

Németh Szilárd átlagosan hetente felavat valamit.

De ez mind a napi rutin része. Nem csoda hát, hogy a polgármester, aki egyben saját sajtóosztályának vezetője is, komoly erőfeszítéseket tesz, hogy valahogy szem előtt maradhasson. Így, amikor szárnyra kapott a feltételezés, hogy Sárosi Tibor, Csepel udvari szobrásza azért kap annyi megrendelést, mert rokoni kapcsolatban áll Németh Szilárddal, a kerület vezetése teljes izgalomba jött: végre egy remek alkalom, hogy a világ halljon Csepelről, és egyben bizonyosságot is kapjon, hogy a XXI. kerület mennyire hűen szolgálja kenyéradó gazdáját, az ország vezetőjét.

Borbély Lénárd polgármester legott közleményt bocsájtott ki Hazugságot állított a balliberális média címmel, amely megjelent Csepel hivatalos honlapján és saját Facebook-oldalán is.

Borbély egyébként is kedveli ezt a műfajt, a néptájékoztatás fontos eszközének tartja, gyakran él is vele. Minden ilyen apró gyöngyszemben igyekszik kontrasztba állítani saját nagyszerű tetteit a Láthatatlan Ellenség ármányaival.Mivel Csepelen valóban nem sok minden történik,

 nincs az a migráncs, aki ott vágyna letelepedni,

és Soros György sem látogatja a szigetet még álruhában sem,  ezért a helyi ellenség a kerület előző vezetése, akik már évek óta nincsenek hatalmon, de ártó szellemük továbbra is itt lebeg a Duna felett. Ők a “csepeli szocialisták”, akiket sosem neveznek nevükön, de nincs olyan polgármesteri nyilatkozat, ahol ne kerülne említésre az általuk okozott pusztítás.

Egy pályázati győzelemről szóló örömhír például így hangzik a csepeli vezetés sajtósainak megfogalmazásában:

Csepel a Fővárosi Közgyűlés TÉR_KÖZ pályázatán 500 millió forintot nyert a szocialisták idején elherdált napközis tábor rendbetételére.

A most kibocsájtott közlemény is leszögezi, hogy Sárosi Tibor egyik remekművét annak idején a gonosz csepeli szocialisták nem engedték méltó helyen felállítani. Emellett finom humorral emlékezik meg a “balliberális média” tollnokainak szakmai alkalmatlanságáról, kiemelve, hogy Sárosi családi kapcsolataiban mennyire tájékozatlanok.

A közleménnyel persze nem ez a baj. Hanem, hogy mindezekkel igyekszik elterelni a figyelmet arról, hogy az emlegetett szobrászművésszel nem az a legnagyobb probléma, hogy kinek a kicsodája, hanem az alábbi apróságok.

A. Valahogy folyton ő nyeri el a lehetőséget, hogy köztéri szobrot alkosson a kerületben.

Biztosan nincs más szobrász az egész szigeten. Vagy ha van is, dilettáns, semmi művészi érzéke, és képtelen egy szép keresztet összehozni. Esetleg szocialista. 

B. Kissé monotematikus.

A kerületben található főbb alkotásai egy Trianon-emlékmű, egy Wass Albert-szobor és az alig két hete felállított lakótelepi kőkereszt. Csepelen mostanában ugyan nem történik semmi, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is történt. A kerületet valóban érintő történelmi eseményeknek azonban a nyilvános emlékezés szinte semmilyen teret nem ad. Ha valóban Sárosi Tibor az egyetlen, aki szobrot készít a környéken, akkor is lehetne tőle rendelni más témában is.

C. Nem kifejezetten anyagáron dolgozik.

Az advent első napjaiban felállított és rögtön fel is szentelt kőkereszt 4,2 millió forintjába került a csepeli polgároknak, és nemrég arról is értesülhettek, hogy hamarosan Regős Bendegúznak is szobra lesz a kerületben. 16 millóért.

A hülyének is megéri.

Mindenesetre, ahogy a  közlemény fogalmaz Sárosi Tibor és Németh Szilárd rokoni kapcsolatának feltételezéséről: “Az önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt megtette a szükséges jogi lépéseket”.

Arról ugyan nem lehet pontosan tudni, milyen jogi lépések és jóvátételi módok számítanak alkalomhoz illőnek olyankor, ha valakiről azt állítják, hogy a rokona valaki másnak, pedig nem az. Nyilvános bocsánatkérés? Helyreigazító sajtóközlemény?

Elnézést, hogy azzal sértettük meg a Művész Urat, hogy rokoni kapcsolatba hoztuk Németh Szilárddal, beismerjük, hogy ez bántó.

Na jó, tényleg, belátjuk. Ennél nagyobb sértés nemigen létezik.

Kerényi Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2713511747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2017.12.21. 09:24:42

Erre szokás mondani, hogy rövid és velős. Minden mondata tartalmas, és van humora. Azt kívánom, hogy annyira pusztuljon le Csepel, mint ami a rendszerváltás előtt volt.

csobi2011 2017.12.21. 14:01:09

Ha a cikkben szereplő dolgok tizede igaz akkor csepelen tarol a ballib oldal jövőre, hiszen ilyen felháborító dolgokra nem lehet más a válasz. De ha mégse így történne gondolom arra is megvan a válaszotok. Csak mert itt a b1 blogon naponta több cikk is megjelenik, hogy az egész világon nincs annyi visszaélés mint nálunk. Csak a sok hülye választó nem akarja ezt elhinni. Felháborító!

JT_Biopower 2017.12.21. 15:39:35

"Csepelen nincs annál nagyobb s"e"rtés, mint ha valakit Németh Szilárd" "nak neveznek"

VaradiJanos 2017.12.21. 22:04:28

Hol lehet befizetni kerényikata-levizelésre?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.21. 23:59:01

@csobi2011: Fogd már fel hülyegyerek, hogy sokkal többen vannak, akik nem fideszesek. Elég csak összeszámolni azokat a szavazatokat, amiket nem fideszesre adtak le. Mi ebben olyan bonyolult, hülyegyerek? De minden felmérés, közvéleménykutatás azt bizonyítja, hogy kisebbségben vagytok. Ettől függetlenül a pofázik akkora, mint egy kráter. Egy bűzölgő, rothadó kráter.

sóskatáska 2017.12.22. 00:09:07

@VaradiJanos: Ugyanott ahol anyád seggbekúrására vazelin nélkül. Ha érted a tréfát?

anyadmajma 2017.12.22. 07:12:49

@VaradiJanos: meg ahol arra, hogy apád kúrjon seggbe anyád hátán, te hazaáruló bolsevik geci.

Kámasuka 2017.12.22. 07:49:28

Sommázva: handabandáztatok vmit, ami nem igaz.

s ezért németh/orbán a hibás

He57u57 2017.12.22. 07:54:05

Témajavaslatom az új csepeli köztéri szoborra a monotematika feloldására: a Soros terv.

Kámasuka 2017.12.22. 08:00:57

@csobi2011: a jo ir hogy a napi berretteges 2022ig garantalt

a szinvonalra se lehet majd panasz, hiszen mar nemcsak az ex nepszabisok hanem a nepszavasok is a blogszferaba vonlnak majd nyugdijba

legális 2017.12.22. 10:11:10

T. Poszter!

A cím a rokoni kapcsolatokat hozza a cikk meg a művész kvalitásait vitatja.
Akkor most rokon, vagy nem rokon. Ha nem rokon, akkor jogos a polgármester háborgása. A művészetet megítélését ne keverd a rokon/nem rokon problémával. Még ha ott esetleg igazad is van

csobi2011 2017.12.22. 12:45:15

@bluebear: látom a matek nem az erősséged. Minden közvélemény kutató 50 %-ra vagy többre méri a fideszt a biztos pártválasztók között akik el is akarnak menni választani. Azt hogy itt néhány barom libsi még mindig nem érti hogy csak azok számítanak akik el is mennek szavazni hiszen a többiek önként mondanak le a demokratikus jogukról hogy beleszóljanak a dolgok alakulásába. Szerinted a néhány százalékos ballib pártok a többség?Röhejjes! Modanál az EU-ból egyetlen pártot aki listán 50 %-ot kap? Orbánnak van a legnagyobb fokú felhatalmazása az egész EU-ba. De a magadfajták ezt ugysem értik. De esetleg itt buzdíthatnád a társaságot hogy el se menjenek választani. A ballisik legújabb titkos fegyvere állítólag a választások bojkottja. Én ezt támogatom. Végre az összes eltűnne a parlamentből és nem rontaná ott a levegőt.

DFK 2017.12.23. 14:47:34

@sZulamith: tudod, Csepel azóta fejlődik, amióta nem a tifélétek irányítják. A baloldal csak lepusztította, kifosztotta.

sZulamith 2017.12.23. 16:31:26

@DFK: Bizonyára:) A rendszerváltás után jártam a lepusztult gyár óriásban, ahol ilyen olyan kft -k béreltek kis lyukakat. Szóval, hogy milyen lehetett, hányan éltek jól belőle a libsik idején, az meggyőzőbb volt, mint napjaink brosúrája.
süti beállítások módosítása