B1 blogcsalád



Alkotmánysértő lehet a pécsi önkormányzat civil-ellenes döntése

2017. december 18. - ashwood

hqektkpturbxy81ogqznjzmmmi1yzezmdcwotuymdewywu5mjhmmgi4yy5qcgerkwxna-bnayq.jpegMi sem volt fontosabb a pécsi önkormányzatnak, mint hogy civilek elleni nyilatkozatot fabrikáljon - miközben a Fidesz regnálása alatt 10 milliárd közeli adósság gyűlt fel. Az ombudsman szerint azonban alkotmányellenes a felhívás.

Az előző ciklusban a kormány konszolidálta az önkormányzatokat, vagyis minden felhalmozott adósságukat átvette-kiegyenlítette. Ehhez képest alig egy ciklus alatt, a nulláról sikerült a Fidesz vezette Pécsnek 9,5 milliárd forintnyi adósságot felhalmoznia. Megint. Amikor megpróbálták ezért felelősségre vonni, annyit kérdezett: ha lemondok, kisebb lesz az adósság? No meg persze a mindig bevethető: "elmúltnyolcév". Mondja ezt a polgármester szemrebbenés nélkül, noha 2009-től megszakítás nélkül ő irányítja Pécset.

De ezzel nem is érdemes foglalkozni - mi is az a közel 10 milliárdnyi adósság néhány év alatt? Majd az adófizetők kiperkálják. Van sokkal fontosabb dolga is egy városvezetőnek: nyilatkozatokkal felvenni a harcot a migráncsháton belovagoló háttérSoroshatalommal. Így, az igazán fontos dolgokkal való foglalatosság jegyében született meg a múlt heti, önkormányzati nyilatkozat, amelyben ez olvasható: "Felkérünk minden Pécsi Polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget!"

A nyilatkozat előzménye, hogy egy pécsi és egy debreceni civil szervezet számára pályázati lehetőséget biztosít a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány. Pécsett az Emberség Erejével Alapítvány ez a szervezet, mely például olyan elvetemült dolgokat művel, hogy megeteti a rászorulókat Gyárvárosban.

Azonban akad itt némi probléma: a pécsi fidesznyikek, élünkön Pávával, arra buzdítanak mindenkit, hogy különböztessenek meg egy törvényesen működő szervezetet, mert nem tetszik azok – vélelmezett – világnézete.

Székely László, az alapvető jogok biztosa nem a pécsi ügyben, azonban a civil szervezetek megítélésével kapcsolatban válaszolt egy parlamenti kérdésre. Az ombudsman egyebek között azt írja: "A civil szervezetek társadalmi megjelenésüket tekintve két csoportra oszthatóak. Egy részük nem kíván társadalmi megjelenést, csupán saját tevékenységüket kívánják jogilag értékelhető formában folytatni (pl.: szakkörök, szabadidős céllal szervezett egyesületek, stb…). A civil szervezetek más része ugyanakkor kifejezetten azzal a céllal jön létre, hogy az általa relevánsnak tartott szempontot a társadalom számára közvetítse. A civil szervezetektől nem várható el az értéksemlegesség; értelemszerűen az általuk kitűzött, fontosnak tartott célt jelenítik meg. Az egyenlő bánásmód törvény hatálya alá tartozó jogalanyok nem tehetnek diszkriminatív módon különbséget a civil szervezetek között abból a szempontból, hogy azok vállalt céljaival egyetértenek vagy nem. Ezekkel a célokkal nem kell azonosulniuk, de szolgáltatásaikat valamennyi civil szervezet számára azonos módon kell biztosítaniuk. Mindaddig tehát, amíg a civil szervezetek tevékenysége az egyesülési jogról szóló törvényben rögzített alkotmányos keretek között marad, álláspontom szerint közöttük megkülönböztetést alkalmazni csak szűk körben, az erre irányadó alkotmányos illetve az Ebktv.-ben rögzített törvényi mérce szerint, azaz a szükségességi-arányossági illetve az ésszerűségi teszt standardjaira figyelemmel lehet. Álláspontom szerint tehát a képviselt csoport jellemzői, vagy a civil szervezet által képviselt más érték vagy érdek alapján az irányadó alkotmányos alapelvek és a hatályos jogszabályok értelmében nem tehető alkotmányos módon különbség az egyes civil szervezetek között."

A kulcsmondatot még egyszer kiemeljük: alkotmányos és törvényes alapon "nem tehető különbség az egyes civil szervezetek között". Vagyis az ombudsman szerint a pécsi soros sorosozás már nem csak a jóízlés és a civilizáltság minden keretét feszíti szét, de túlmegy a jogi határokon is.

De ez még csak a kezdet: Debrecenben Kósa Lajos és a polgármester, Papp László már egyenesen arra szólította fel a karitatív tevékenységet folytató civil szervezetek, hogy hagynak fel a tevékenységükkel, mert "debreceni önkormányzat nem hiszi el, hogy karitatív munkát végeznek, ugyanis Debrecen meg tudja oldani a helyi szociális problémákat." És még milyen messze vagyunk a kampány hajrájától!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1713509267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NAPI BÉRRETTEGÉS 2017.12.19. 2017.12.19. 12:48:25

A Kicsit alábbhagyott a kezdeti lelkesedés a bérrettegést illetően. Az Index címlapon alig van politikai tartalmú írás.Úgy látszik lassan kezdődik a két ünnep közötti pangás, és az agyatlan uszítás, mint olyan, kicsit parkolópályára kerül. Azért akad ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2017.12.18. 16:57:00

Föllendülne az ország gazdaságilag, ha G. Kósa Lajost, meg a többi Soros-szindrómában szenvedőt pénzért mutogatnák.

BAZINGA2 2017.12.18. 19:41:29

Tisztára elment az eszük. Ahelyett, hogy örülnének, hogy segít a civil szervezet az elesetteken, és nem rájuk hárul, megakadályozzák, hogy béreljenek maguknak helyiséget. Nem értem, hogy milyen jogon tiltják meg? Remélem a szavazók szeme kinyílik végre!

panteon 2017.12.19. 10:09:33

Fideszes képviselők és társai!

Mégis ti ki a faszomnak képzelitek magatokat???!!!!!

Censored Trompf 2017.12.19. 10:12:05

Lehet szavazni a napi legjobb bérrettegésre itt kommentben, a blogok között:

berrettegok.blog.hu/2017/12/19/napi_berretteges_2017_12_506

Ez se rossz, hisz a bérrettegés minden kritériumának megfelel.

2017.12.19. 10:15:20

"debreceni önkormányzat nem hiszi el, hogy karitatív munkát végeznek, ugyanis Debrecen meg tudja oldani a helyi szociális problémákat."

Nos... nem ezt és nem így mondta... szóval minek az idézőjel?
Ezt mondta:

" Hozzátette, Debrecenben nincs szükség ilyen szervezetekre, az önkormányzat 2,8 milliárd forintot költ szociális tevékenységre, 24 órás ellátást kapnak a hajléktalanok, nappali és éjszakai melegedők, népkonyha működik Debrecenben, továbbá 17 egyház és civil szervezetet tömörítő karitatív testület dolgozik a városban, ami minden területen segíteni tud a rászorulóknak. Papp László megjegyezte, Debrecenben kimagasló a szociális ellátás."
Mecsoda különbség... arra meg külön érdemes lenne kitérni, hogy a karitatív tevékenységek közül melyben jeleskednek a OSF támaszpont civiljei és miben a talpas, valódi civil szervezetek aktivistái..

patkányarcúáginéni 2017.12.19. 10:52:34

Civil szervezet ? Hagyjuk már ezt! Mitől "civil"? Aktivistáinak nincs más foglalkozása, főfoglalkozásban "civilek" (lásd még: hivatásos forradalmár). Fizetést külföldről kapnak, elszámolással külföldi munkaadójuknak tartoznak.

VaradiJanos 2017.12.19. 10:57:43

@patkányarcúáginéni: mindenkinek azt kell dolgoznia amihez ért, ők csak ehhez értenek

zdanee 2017.12.19. 11:27:23

@Censored Trompf: Vicces, hogy évek óta képviselők és talpnyalóik azért kapják a fizetésüket, hogy mindent eldobva rettegjenek egy 90 éves vénembertől, de valahogy aki erre rámutat _az_ a bérrettegő.

2017.12.19. 11:35:11

@zdanee: ...uhhh... azér mondd, hogy elröhögted magad, mire leírtad. 90 éves vénember... ennek a 90 éves aggastyánnak alig felmérhatő kapcsolati háló áll rendelkezésére, csak sejthető, mekkora befolyással rendelkezik, szabad bejárása van az EU csúcsvezetőinek irodájába, a CIA támogatását bírja, rendre feltűnik a kontinens konfliktussal terhelt zónáiban és nem egyszer kapott királycsináló szerepet. Nem azért tart tőle senki, mert kemény a balegyenese...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.19. 11:35:36

Oh, ugyanmár, holnapra át lesz írva az ötvenszer módosított, gránitszilárdságú fideszpártszarkotány. És voialá, máris alkotmányos. Ez nem gond egy diktatúrában.

sas70 2017.12.19. 11:55:40

@Womb Raider:
"A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak."

"Bástya elvtárs: Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!"

Virág elvtárs: Lehet, hogy egy hülyeséget mondok, de mit szólnál például ahhoz, ha – maradna a doboz, de – ürgebőrbe varrva. Talán még hitelesebb lenne.
Tuschinger elvtárs: Nem rossz! Egész jó írói vénád van Virág elvtárs, miért nem írsz?

Helga Beauty Salon. 2017.12.19. 12:03:01

@sas70: ""A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek."
Gondolta Stirlitz, majd nagy robajjal berúgta Müller ajtaját.

Helga Beauty Salon. 2017.12.19. 12:35:22

@bluebear:az ötvenszer módosított, gránitszilárdságú fideszpártszarkotány. És voialá, máris alkotmányos. Ez nem gond egy diktatúrában.

Tudod kisfiam, pont ezért választottuk meg őket, hogy ne a kezüket tárogassák szét hogy nincs mit tenni, hanem cselekedjenek! Nem az alkotmány szart minket, hanem mi szartuk az alkotmányt!

tótágas 2017.12.19. 12:36:44

@Womb Raider: Szerintem semmi különbség a lényeg ugyanaz.

sas70 2017.12.19. 13:07:18

@Helga Beauty Salon: A teljes törvénykezés olyan is, mint amit szartak! Kezdve a fosszilárdságúval!

indekzh ISIS AlQaida mind CIA termék 2017.12.19. 13:34:15

Nincsenek semmiféle civilek. Szarosz papa álciviljeit Magyarországról kb 300 db ember támogatja az adója 1%- val.
Magyarul: mind külföldi ügynök.

Helga Beauty Salon. 2017.12.19. 13:36:50

@sas70: Gondolom neked a balos töketlenkedés jön be, az a nem szar.

sas70 2017.12.19. 13:54:53

@indekzh ISIS AlQaida mind CIA termék: Sokkal jobb a CÖF, akiket az MVM közvetve minden magyar adófizető támogat. Igaz nem önkéntesen, de hát apróságokkal nem kell foglalkozni.

sas70 2017.12.19. 13:56:43

@Helga Beauty Salon: Ha balos töketlenkedés a törvények betartását jelenti, legalább ott, ahol a törvényeket hozzák, akkor igen, az jön be!

2017.12.19. 14:23:56

@sas70: Ez kb semennyire nem releváns.. ööö.. ha ráérsz, nézz utána a fellazítás politikájának..
Azért, mivel én nyitott és kíváncsi vagyok, érdekelne, hogy a Soros-civilek egészen pontosan milyen karitatív tevékenységet végeznek, amire a baloldal szerint oly kimagasló társadalmi igény jelentkezett. Vagy azt kell gondolnom, csak vaktában puffogsz, de semmi konkrétummal nem tudsz szolgálni.
Most megyek, végre összerakom a flódnit, mert az uram átlök a vak komondoron, ha megint elbliccelem. Egy óra csak elég lesz, hogy lássuk,láttad velünk, miről is próbálja a Pap/Kósa duó lebeszélni Debrecent.

libsi nóta bárki unja 2017.12.19. 14:33:06

Gyuribát nagyon utálják szerte a világon, úgy látszik most javítani akar az imázsán. Ételosztás, jótékonykodás, persze épp a választás előtt jut eszébe a jó öreg álmikulásnak. Meg kell a szívnek szakadni

libsi nóta bárki unja 2017.12.19. 14:44:30

@Womb Raider:
Mindig ugyanaz a recept: provokálni, kiforgani a válaszreakciókat, lejáratni mozgósítani amíg fel nem izzik a láng. A jelenlegi viszonyok között persze kérdéses a siker, mivel hiányzik hozzá a médiamonopólium, így könnyű átlátni a hazugságokon, feltéve ha valakinek ez a célja

sas70 2017.12.19. 14:47:27

Egy civil szervezet, nem csak karitatív tevékenységet végezhet, hanem bármilyet, amit a törvény nem tilt. A cöf pl. egyértelműen politikai tevékenységet végzett és végez. Ezzel nincs is bajom. Más bajom van velük, pl. hogy törvényt sértenek.
De nem ők az ellenség, hanem azok, akik pereket indítanak azért, hogy az adófizetői (a tiéddel is) pénzekkel a kormány, a fidesz, vagy éppen azok a sportegyesületek elszámoljanak, akiknek törvényi kötelessége lenne, azokról beszámolni! Nem egy per után, hanem önként és dalolva, a törvényeket betartva! Mert ez nem választható opció, hanem kötelezettség.
150 milliós teakonyha Orbán fociakadémiájánál, csak mert megtehetik! Ha ez nálad nem veri ki a biztosítékot, akkor nincs is miről beszélnünk!

Helga Beauty Salon. 2017.12.19. 17:11:46

@Womb Raider:" Most megyek, végre összerakom a flódnit, mert az uram átlök a vak komondoron, ha megint elbliccelem."

Te is nagy háziasszony vagy? Van egy isteni szalonnáspászka receptem, ha akarod elküldöm!

Helga Beauty Salon. 2017.12.19. 17:13:39

@sas70: Mert kibaszottul betartották a törvényeket! Itt élek, láttam!

anonymand 2017.12.19. 17:38:24

@VaradiJanos:

Kérdésed jogos.
Többen fizetnének azért, hogy soha ne is lássák őket.

legeslegujabbkor 2017.12.19. 18:05:05

Mélyen tisztelt Páva elvtárs (bocs, de elfelejtettem a besúgónevét)!

Remélem megérkezett a félmilliós teakonyha mellé a milliós arany vécékefe garnitúra.

Boldogulnak azzal a 9 és fél milliárd forinttal (9.500.000.000,-Ft)?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.19. 21:55:18

Az mi hogy fidesz? Ezek a most uralkodó patkányok se nem fiatalok, se nem demokraták. A rövidítés esetleg Fasszopó Idióta Debilek Enyveskezű Szarháziai lehet? Mert az pont rájuk illik.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.19. 23:21:47

Vagy ott vannak a seggnyalóik, akik meg se nem keresztények se nem demokraták. Inkább a rövidítésük jelentése valami hasonló lehet: Kretén Degenerált Narkósok Picsafejűi.

a nagy hohoohooo 2017.12.19. 23:34:19

@libsi nóta bárki unja: Gábor Farkaslaki-Hints román nyugger .

2017.12.20. 09:40:34

@sas70: Mellébeszélsz.. a cikk arról hadovál, hogy szegány karitász-ninjákat nem engedik a rászorulókhoz.Szóval? Mit csinálnak konkrétan? Ha levest osztanak, istókuccse elmegyek segíteni...

Amúgy... egy civil szervezet tőlem politizálhat, működtethet gomblyukhímző egyletet, lehet a város hobbikertészeinek közösségét összefogó szervezet.. bármi.. De ájjon má meg a menet.. egy egyértelműen (és agresszíven) politizáló szervezet ténykedését sehol a világon nem nézik jó szemmel, ha az történetesen külföldről biztosított forrásokból gazdálkodik. Az ilyen szervezetekre van egy elnevezés :) meg az ilyen szervezetben tüsténkedőkre is..

2017.12.20. 09:48:27

@Helga Beauty Salon: :) Há' kűggyed :) egészen perverz.. addig is ma a latkeszt szalonnazsíron sütöm.. multikulti, vagy miaszar.
süti beállítások módosítása