B1 blogcsalád



Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát

2017. december 15. - Mr Flynn Rider

“Mindannyian tudjuk hogy Magyarország védi Európa szárazföldi határait” – mondja a miniszterelnök a legutóbbi videójában. Nem először hazudta ezt.

 

A Fidesz és Orbán Viktor legnagyobb hazugsága, hogy Magyarország védi meg a védekezésre képtelen Európát a muszlimok-migráncsok-zombik hordáitól.

Nyilvánvalóan képtelenség a migráncsok áradatáról beszélni, amikor évek óta páran próbálkoznak a magyar határ illegális átlépésével,  menedéket kérők száma sem emelkedett hatalmasat. Viszont Orbánék erre a a hazugságra alapoztak szinte mindent: választási győzelmet, ellopható vagyonokat, megfélemlített és engedelmesen szavazó tömegeket. 

A Tumblr-en találtuk ezt a térképet, a blogger egy színes ceruzával jelölte be, hogy Orbánék hol húzták fel a kerítést. Kék a schengeni terület, a piros vonalka a magyar kerítés.

kerites_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3213502523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Nethem 2017.12.18. 11:18:10

@Geo_:
Írtad". Őcsényben legális menekülteket akartak üdültetni... A főgeci nem állt ki, hogy "emberek, ezek legális menekültek"."

Igen. Ez egy nagyon szomorú eset és elítélendő hozzáállás ! De még mindig lehet jót tenni...

Írtad: "A kvóta pedig nem befogadási kényszer - hanem pusztán az elbírálás, eljárás lefolytatása.Ha pedig úgy van, hogy úgysem maradnak Mo-on - akkor mi értelme van tiltakozni, hogy itt bírálják el a kérelmüket? "

Te elolvastad ennek a kvótaeljárásnak a menetét egyáltalán ??? Vagy csak azokat a félértesüléseket híreszteled, amik jól hangzanak ugyan, de kb. a valósághoz annyi közük van mint Mici néninek az űrhajózáshoz ??...

1.) az eljáráshoz az illetőnek abba az országba kell utaznia, ahol az eljárást lefolytatják.
2.) Ha megkap valamilyen státuszt, akkor az adott országban marad, kivéve, ha a családtagjai többsége már más országban megkapták a státuszt: akkor ez az illető is oda mehet. Ha a családtagjai még nem , akkor azok jönnek ide.

És hogy kétséged ne maradjon, Észtországban, Litvániában is így működött. Csakhogy az elbírálás utáni éjszakán már leléptek vissza Németországba... Ennyit a rendszer működőképességéről...

Írtad: "Nagyon csúnya hivatkozás a ciprusi faszira: ugyanis ő a családjáért jött, s nem menekültként akart No-ba menni....."

Hm.... Kurva nagy ostobaság volt ILLEGÁLISAN megtennie...

Írtad:" (Nem túl lényeges, de a migráns összefoglalóan jelent mindenkit - de éppen a kúrmány propagandája mossa össze az ezen belüli különbségeket.)"

VAlóban túlzás, amit a kormány művel e téren, de amíg nincs elbírálva valaki, addig nem lehet megállapítani micsoda.

Írtad: "Elismerem: a "gyakorlatilag senki" az túlzás - de az egész megváltoztatott magyar jogrend és a gyakorlati megvalósítás arra szolgál, hogy minél több embert ki lehessen paterolni."

Igen, ez a cél, hogy Magyarország ne legyen egy jelentősen eltérő kultúra és vallás gyűjtőhelye, párhuzamos társadalmak alakítására alkalmas terep.
Ebben támogatható.

Írtad:" Hogy mit érdemel az az ember? Élelmet, orvosi ellátást, fedelet az eső és a hideg ellen. S elmondtam már: ha ég a házad, nem csak addig vagy menekült, segítségre szoruló, ameddig ki nem kerülsz a tűzből. S addig azért, ugye, nem akarsz elmenni, hogy jobban jártunk volna, ha Merkel itt hagyja a nyakunkon az egész tömeget? Mielőtt az osztrákokkal (németekkel) egyeztettek, addig a segítség pusztán a szemhúnyás volt, ez igaz. Azután pedig jellemző volt, hogy bezárták a bicskei és az alföldi tábáborokat - majd pl. Körmenden hoztak létre egyet, hogy könnyen elérhessék az osztrák határt..."

Nehogy már bemagyarázd, hogy 3-4 biztonságos országon keresztül , 4-5 ezer eurókat leperkálóknak még ingyenszállás és ingyenebéd jár ??? több tízezernek ???
Amikor Hollandia és Dánia is kezdte bevezetni, hogy az értékeiket le kell adni.....
No igen, szabad ostobán önzetlennek lenni, aztán a végén mindig ezek az önzetlenek lesznek a legnagyobb panaszosok....
Újra elmondom: az illegális népvándorlást nem támogathatja egyetlen kormány sem.

2017.12.18. 11:23:45

@Geo_: " Őcsényben legális menekülteket akartak üdültetni... A főgeci nem állt ki, hogy "emberek, ezek legális menekültek"."

Ha már nőtt egy csontos képződmény a nyakadra, akkor ne csak kalaptartónak használd..
Attól, hogy valaki megfelel a ez idevonatkozó törvényeknek és menekültté nyilvánítható, még semmiféle garanciát nem ad arra, hogy képes olyan módon viselkedni, ami a befogadó közösség szokásaival, értékrendjével kompatibilis. Ahogyan erre már számtalan esetben volt példa, szerte Európában, ne csak nálunk (mielőtt a kifinomult stílusodban "gecizni" meg hazugozni kezded a jelenlegi kormányzatot..)
Az, hogy az adott kérelmező végül menekült/oltalmazott/befogadott/menedékes státuszba kerül, csak egy függő állapot. Megelőlegezett bizalmon (is) alapul. Amivel bezony (jellemzően a illető szocializáltságára, nézeteire, intelligenciájára) nem ritka, hogy visszaélnek. Lásd feljebb a körutazáson/turnékon pénztbeszedő "menekülteket" meg azokat, akik szintet ugorva a segítséget terrorcselekményekkel hálálták meg.
éééés rohadtul nem érdekel, hogy százból csak 20 vagy 4.. egy is pont egyel több, mint amennyinek kockázatát bárkinek is van joga másokra rákényszeríteni. Főleg, hogy őszintén szólva egyelőre nem sikerült semmi kézzelfogható hasznát kimutatni (a multikultis buzzwordon túl) annak, hogy szíveslátás, terülj terülj asztalkám és kész picsa, meleg málé várta és várja a "emenkülőket".

John Nethem 2017.12.18. 11:26:42

@Geo_:

Merkel rossz stratéga, viszont jó taktikus..

Az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) konzervatív csoportosulásait összefogó szervezet, az Értékek Uniója (Freiheitlich-konservative Aufbruch - die WerteUnion) személyi és tartalmi váltást követel. Állásfoglalásuk szerint súlyos kudarchoz vezetett a párt "baloldali vonalvezetése", amely nélkül, "és különösen menekült-, és migrációs politikája nélkül" az Alternatíva Németországnak (AfD) soha nem válhatott volna a Bundestag harmadik számú erejévé. Ezért új vezető kell Angela Merkel helyett, a pártelnök mellett a főtitkárnak is távoznia kell, és meg kell újítani és fiatalítani az elnökséget.

Hozzátették: vissza kell hódítani a konzervatív és piacpárti liberális választókat, ezért "következetesen a német érdekek alapján kialakított menekült-, lés bevándorlási politikát és liberális gazdaságpolitikát kell követni és egyértelműen ki kell állni a hagyományos családmodell mellett". A CDU/CSU vasárnap a szavazatok 32,9 százalékát gyűjtötte össze, ez a CDU/CSU leggyengébb eredménye az 1949-ben szerzett 31 százalék óta.

index.hu/kulfold/2017/09/25/andreas_rodder_cdu-tag_professzor_interjuja_merkelnek_volt_egy_katasztrofalis_hibaja/

John Nethem 2017.12.18. 11:30:34

@Geo_:
Íratd"..Hogy mit érdemel az az ember? Élelmet, orvosi ellátást, fedelet az eső és a hideg ellen. S elmondtam már: ha ég a házad......."

Hát persze..... ezért hazudom azt, hogy 34 éves létemre 18 vagyok..... és hálámul megerőszakolom a befogadó lányát .... Erre gondoltál ???

Geo_ 2017.12.18. 11:38:05

@John Nethem: Ügyes vagy - netán fideszes politikus? Jogi érvekre erkölcsi/gyakorlati válaszokat adsz, illetve fordítva:

Természetesen csak az a "biztonságos" - amit a mi kúrmányunk határoz meg. Az ENSZ, EU pedig le van... Ügyes! Megváltoztatunk szabályokat, törvényeket - majd már ezek alapján ítélünk meg eseteket, akár visszamenőleg is. Egy korábban, bevett módon használt útvonalat lezártak a magyar hatóságok - majd az így megrekedt tömeget vagy hetrgelték vagy csak ügyetlenül léptek fel - s ez alapján lefolytatnak egy terrorista pert? Szép! Berija is megnyalná az ujját...

A Keletinél ott voltál? Nem, különben nem mernél ilyeneket leírni...

Sehol semállítottam, hogy könnyű volt a helyzet, vagy azt, hogy mindenkinek meg kellett volna adni a menekülti státust. De közben azért lehet embernek maradni - vagy legalább törekedni rá.

S tudom, illene különbséget tennem mondjuk közted és @Womb Raider: között, de hát nincs annyi időm: de érzékelhetően egymást gyengítitek - hiszen ő továbbra is menti az őcsényi esetet, s kockázat-kényszerítésről beszél.

Majd szóljatok, ha eljuttok oda, hogy képesk vagytok szétszálazni a dolgokat - így pl. a poszt indító állítását összevetni a gyakorlattal, azután pedig a menekült - gazdasági bevándorló - terrorizmus kategóriákat, majd pedig a világ migrációs problémáit (az Észak-Dél, klíma ügyek), majd pedig az eltérő kultúrák közti konfliktusokat.

De nálam ehhez az első lépés vezet a többihez...

Geo_ 2017.12.18. 11:52:39

@John Nethem: Ott voltál a Keletinél?

Geo_ 2017.12.18. 11:57:26

@John Nethem: Látod, egy pillanatnyi kihagyás - s máros összemosod a menekültet, migránst és a bűnözőt...

Mo-on nőtt a bűncselekmények száma -biztos a Fidesz kúrmányzás az oka...

John Nethem 2017.12.18. 12:04:09

@Geo_:

Soha nem voltam és nem is leszek politikus. Bizonyos szint fölött már nem süllyedek bizonyos szint alá....
Melyik jogi érvre is adtam más választ ?

Újra megkérdezem ( mert már megkérdeztem, de átsiklottál fölötte) Mi volt az, amit a biztonság kérdésében megváltoztatott a kormány ?

Nap mint nap ott voltam a Keletinél.

Írtad: "De közben azért lehet embernek maradni - vagy legalább törekedni rá."
Én is írhatnám: Te mos jogi és gyakorlati érvekre erkölcsi dolgokkal jössz ??

Én egyértelműen elítélek minden álságot, és mivel kellő és aránylag szerteágazó élettapasztalattal rendelkezem így azért jócskán átlátok már a szitán ....
Mindezek ellenére mindenkivel jóindulatú és türelmes vagyok az első "átverési" kísérletig, egyébként taoista módon kerülöm a konfliktust.

Nos, nálam nincsenek összegabalyodva a szálak. Én kezdettől tudom, hogy mit jelentenek a szavak...

John Nethem 2017.12.18. 12:05:28

@Geo_: Mert van, amikor mindhárom ugyanaz ......

John Nethem 2017.12.18. 12:06:41

ÉS nem én mosom össze, hanem az élet produkálja. Én már csak összegzem a tapasztaltakat.

John Nethem 2017.12.18. 12:15:41

@Geo_:
Írtad: "Mo-on nőtt a bűncselekmények száma"

Ezt nem tudom. De milyen száma ? Mert annyiféle adat kering attól függően hogy mihez viszonyítva ...

2017.12.18. 12:32:20

@Geo_: "Egy korábban, bevett módon használt útvonalat lezártak a magyar hatóságok - majd az így megrekedt tömeget vagy hetrgelték vagy csak ügyetlenül léptek fel - s ez alapján lefolytatnak egy terrorista pert? "

Muhaha... ez most valami újbeszél tanfolyam?
Bevett módon használt útvonal: tökön-paszulyon át, az éj leple alatt, okmányok nélkül.
Elmesélnéd, hol divat ez a civilizált országokban?

"S tudom, illene különbséget tennem mondjuk közted és @Womb Raider: között, de hát nincs annyi időm: de érzékelhetően egymást gyengítitek - hiszen ő továbbra is menti az őcsényi esetet, s kockázat-kényszerítésről beszél."

Igen.. igyekszem a csökött agyadba elplántálni annak gondolatcsíráit, hogy az emberek félnek és nem minden ok nélkül félnek a távoli országokból érkező, más kulturájú, más habitusú emberektől. Joguk van félni, joguk van kétkedni azt illetően, hogy a biztonságuk tartósan garantálható-e, ha ilyen emberek tűnnek fel a szomszédságukban.

"Majd szóljatok, ha eljuttok oda, hogy képesk vagytok..stb, stb, stb"
Te meg akkor szólj, ha bármi igazolható okát tudod mutatni annak, hogy Magyarországnak kötelessége a világ túlsó feléről, ki tudja miért érkező menekült/bevándorló befogadása kötelező lenne. Ami jelenleg zajlik, az nem kis mértékben az USA külpolitikájának/terjeszkedésének költség-externalizációja. Erre fog rácsúszni az elmaradott térségek térségek túlnépesedéséből és a klímaválzozásból fakadó migrációs hullám..és az azt követő hullámok. Mi meg húzzunk a pi...ba? Éljen a sáska mentalitás? A saját térségünket kinőttük, mert ugye a népességszabályzásra vonatkozó tanácsokat visszautasítjuk, vagy éppen a magas kulturánk és középkorban megrekedt vallási vezetőink útmutatása alapján totális leromboltuk, akkor vonulunk tovább és követeljük mindazon anyagi javakat (meg jogokat) amelyeket az addig nagyhangon gyalázott és alacsonyabb rendűnek tartott néepek és tarsadalmaik állítottak elő.
Egy nagy túróst.

Geo_ 2017.12.18. 12:48:26

@John Nethem: pl. korábban nem volt bűncselekmény az illegális határátlépés. A kúrmány fellépését azzal igazolod, hogy "Mert van, amikor mindhárom ugyanaz ......"

Ha nap-mint-nap a Keletinél voltál - mért érvelsz azzal, hogy....?

A bűnözési statisztikát csak bedobtam, mert szinte bármilyen adatot bármivel össze lehet hozni, csak szándék kérdése. "Mert van, amikor mindhárom ugyanaz ......" - ugye, megegyeztünk, hogy Kósa, Bakondi szava-hitetlenek; hogy Orbán geci módon intézi az ügyeket, a vezetés egy bűnbanda - ezért minden jobboldalit akasszunk fel?

Geo_ 2017.12.18. 14:08:13

@Womb Raider: Érted érdemes Orbán Viktornak és Német Szilárdnak lenni!!! Pedig a te őseid is pirézek voltak nem?

John Nethem 2017.12.18. 14:20:28

@Geo_:

És ezt a mait ismered ??
Holnaphoz 1 éve volt a német gázolásos merénylet.....

Sigrid Rheinsberg 53 éves lányát vesztette el a gázolásos merényletben, és a Der Spiegel című hetilapnak úgy nyilatkozott, hogy az üggyel kapcsolatban nem az állam felelősségéről kell beszélni, hanem egyenesen a bűnrészességéről.
Hiszen az elkövető, a tunéziai Anis Amri a 2015-ös menekülthullámmal érkezett Németországba, elutasították menedékkérelmét, sőt a német rendőrségnek tudomása volt korábbi bűnözői múltjáról, mégis az országban maradhatott.

2016. december 19-én lelőtte egy kamion lengyel sofőrjét és a járművel belehajtott a Breitscheidplatzon a karácsonyi vásár forgatagába, majd gyalog elmenekült.

Bírálták a német kormányt és személyesen Angela Merkel kancellárt a 2016. december 19-én történt berlini gázolásos merénylet sérültjei és halálos áldozatainak hozzátartozói. Valóságos bürokratikus útvesztőn kell átjutniuk, hogy a nem túl magas kártérítéshez hozzájussanak, és a kancellár is adós maradt a tragédiával kapcsolatos részvétnyilvánítással.
Akkor a német állam részéről a részvétnyilvánítás helyett az első reakció az volt, hogy a törvényszéki orvostudományi intézet 51 euró azonnali befizetését kérte a halál okának igazolása után járó díjként........

John Nethem 2017.12.18. 14:31:59

@Geo_:

"..Ha nap-mint-nap a Keletinél voltál - mért érvelsz azzal, hogy....?.."

Mert vagy rend van, vagy anarchia.... A Keletinél az emberek 80 %-ának semmiféle iratai nem voltak, a tömeg több mint fele NEM HÁBORÚS övezetből indult el, és valemennyi legalább már 3-4 biztonságos EURÓPAI !!!!!!!!!!!! országon keresztül átszökött.
Szóval engem már nem hat meg a maguk által idézte környezet.

Mint ahogy az sem hat már meg, amikor az életerős fickó reggeltől estig, tavasztól mindmáig kint ül a Tűzoltó utcai Aldi mellett a Tűzliliom park szélén, és köszönget. Az életére vonatkozó javító szándékú segítséget azt elutasítja, de a pénz az jól jön..... Szóval az ilyen menjen a sunyiba: mert az ilyen ember csak az élet könnyebbik felét szeretné megfogni, mindenféle kötöttség nélkül, úgy , hogy neki egy lépést ne kelljen tenni az életkörülményei javítására... Valaki fölajánlotta neki, van egy vidéki parasztháza, simán odaköltözhetne és a maga betevőjét megtermelhetné.. Tudod mi volt a válasz ? Ő ? oda ? dolgozni ?? ( akár magáért ? ) , MInek ? Mikor itt jól elvan: rájátszva az emberek jóságára....

John Nethem 2017.12.18. 14:37:26

@Geo_:

Egyet tudok mondani: Orbán volt az egyedüli REÁLPOLITIKUS 2015-ben, (és nagyjából azóta is) , aki a menekültkérdésben a REÁLIS és ÉPESZŰ megoldást javasolta és tette.

Ezt már azon is le lehet mérni, hogy mindazok a politikusok, akik akkor kígyót-békát ordibáltak Magyarországra, azok MIND a süllyesztőben vannak.
Orbánt és intézkedéseit is majd az utókor fogja mérlegre tenni.

Orbán egyéb tevékenysége még elemzés alatt áll nálam, de az oligarchás klientúra kiépülése egyértelműen kiveri a biztosítékot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.18. 14:48:01

@John Nethem: "egyenesen a bűnrészességéről.
Hiszen az elkövető, a tunéziai Anis Amri a 2015-ös menekülthullámmal érkezett Németországba"

Biztos ez is egyike a kétszázezernek, akit a geci gazdád ellenőrzés nélkül beengedett az EU-ba. Tőlem fellógathatják. Szorgalmazd!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.18. 14:49:02

@Helga Beauty Salon: "rendes az EU velünk"

Rendes egy faszt! Számolatlanul nyomja a pénzt a csúti gecibe, leszarja, hogy mind ellopja.

2017.12.18. 14:56:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Számolatlanul nyomja a pénzt a csúti gecibe, leszarja, hogy mind ellopja."
Perszehogyne... te meg el is hiszed. Az EU nem Róbert bácsi, bármennyire is igyekeztek ezt a látszatot fenntartani. Az EU (mint kb az összes kapitalista ország) létrehozott egy csodálatra méltó rendszert, amely keretében a jövedelmek a piramis aljáról kontrolláltan és törvényekkel védett módon áramolnak a csúcs felé. Az EU "támogatásaival" pont ugyanez a helyzet. A színjáték szereplői nem egy ország határain belül élnek, ez teszi oly nagyszerűvé az egészet. Az EU támogat, a támogatott ország leadja a sápot a domináns országoknak és békke ééé bódottáá. Vannak országok, akik temperamentumuknál fogva nyáladzva köszöngetik a semmit, vannak amelyek nem.. megy olyanok is, ahol az ellenzék erre próbál politikai programot alapozni és sandít nyugatra, hogy kap-e valami külső segítséget, támogatást.. mert önerejéből képtelen választást nyerni.

2017.12.18. 14:58:59

@Geo_: Nem, nem voltak pirézek az őseim :) bár akár azok is lehettek volna. Az viszont egészen biztos, hogy a mostanság erre kódorgó "migránsoktól" jelentősen eltérő emberek lehettek.. és itt nem a bőrszínre gondoltam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.18. 15:12:23

@Womb Raider: Na te is visszabeszélsz, mint nyugger a tévének.

Csak tavaly, csak az egyik strómanja százmilliárddal gazdagodott. De te nem a saját szemednek hiszel, hanem a gecinek, hogy Soros György filantróp csinálja a kemtrélt.

Geo_ 2017.12.18. 15:34:49

@John Nethem: Orbán minden lépése a saját hatalma kiépítését szolgálja... Még az is lehet, hogy aregnáló európai vezetők közül ő ismerte fel először a tényleges migrációt. Erre indított egy gyűlölet-kampányt, építve az emberek félelmeire.. Ezt azóta is folytatja, sőt, fokozza, mélyítve a félelmet, szítva a gyűlöletet...

Azt pedig le kell szögeznünk, hogy visszatérjek a poszthoz: hazudik és hazudik...

A biztonságos kategóriáról már beszéltünk. Valóban, egy géppuskás század rendet vághatott volna a Keletinél - ha már gázkamrák nem állnak a rendelkezésünkre. Lett volna rend, mi? Pedig mennyivel reálisabb és ésszerűbb lett volna - nem?

Tehát: Orbán nem oldott meg EU szinten semmit, ekézi Merkelt, aki innen beengedte az embereket, tehermentesítve az országot, ágál a muszlimok ellen, miközben nagyban üzeletel velük, be is engedi őket, ha fizetnek, nagylelkűen felajánl külföldön segítséget - amikor annak a többszörösét tervezik, pofázik a nemzeti szuverenitásról, miközben Brüsszelben elfogadja a legfontosabb döntéseket és az EU-s véderőt.

Nem a történelemre szeretnék várni, hanem a politikára, hogy minél korábban szemétdombra kerüljön.

John Nethem 2017.12.18. 16:44:57

@Geo_:

Írtad: "A biztonságos kategóriáról már beszéltünk. Valóban, egy géppuskás század rendet vághatott volna a Keletinél - ha már gázkamrák nem állnak a rendelkezésünkre. Lett volna rend, mi? Pedig mennyivel reálisabb és ésszerűbb lett volna - nem?"

Gondolom Te így szoktad megoldani a neked nem tetsző dolgokat........ ( :-) ?? )
Mert bennem még vicc vagy irónia célzattal sem merült föl..
Tipikus nálad a kettős mérce: Ha nyugaton a karhatalom erélyes és durva , akkor az a rend érdekében megengedett, ha nálunk van ugyanez, akkor az a demokrácia és az emberség lábbaltiprása....

Szóval Keleti: elindítani az ellenőrzést, aki nem tudja igazolni magát, milyen jogcímen tartózkodik itt, az mehet ideiglenes őrizetbe. Érdekes módon az osztrákok , a svájciak ezt simán megteszik, feleannyi vagy semennyi nemzetközi sipákolással....

Orbán és Merkel:

Nagyon rövid megint az emlékezőkéd.
2015-ben ( de már ezt is említettem) Orbán számtalanszor kijelentette: VAGY DUBLIN vagy SCHENGEN. A kettő együtt nem működik.
Ráadásul az EU eltörölte azt az előírást, hogy a menedékkérőnek az elbírálásig táborban kell lennie, amit nem hagyhat el.
Ezért alakult ki az ami. Utána már egyértelmű, hogy Orbán hagyta a dolgokat a maguk alakulása szerint. ( egyszerübben szólva: Ha ez kell a nyugatnak, akkor egye meg amit főzött...... abból is csak Orbán jött ki jól...)

Geo_ 2017.12.18. 16:59:33

@John Nethem: Tehát: a kúrmány nem csinált semmit a Keletinél. Hova vitték volna onnan őket, amikor a menekülttáborok helyett oda segítették őket?

Nem vicc és nem irónia volt: a helyzet szélsőséges megoldása. De ha legaább ez nem elfogadható a számodra, akkor térjünk vissza a realitásokhoz: itt volt több ezer ember, a magyarok nem tudták volna maguktól megoldani - a németek segítettek.

Korábban már leszögeztük: semmilyen jelentősége sincs annak, hogy Orbántól mi jelenik meg Mo-on. Semmilyen információ nincs arról, hogy bárkivel érdemben tárgyalt volna - szerbek, horvátok, osztrákok, EU, Frontex, stb.

Én már csak azt szeretném megélni, hogy Orbán és bandája menedéket kér valahol...

Most akkor megmentette - vagy megetette Orbán a Nyugatot?

John Nethem 2017.12.18. 18:08:22

@Geo_:
1.) Újra elmondom ( most már negyedszer !) a menekülttáborokba nem voltak zárhatók az EU módosított szabályzata értelmében, éppen ezért jelentette ki a magyar kormány, hogy NEM VÁLLAL GARANCIÁT az illegálisan belépettek magyarországon tartására, mivel ezt a lehetőséget megszüntentette az EU.

2.) De tudtak volna mit kezdeni a magyarok, ha eldöntik végre Brüsszelben mi a fontosabb egyezmény: Dublin, vagy Schengen.
( Ha történetesen Dublin III. akkor azért szabotálta a magyar kormány a nyilvántartásba vételt és a regisztrálást - nem mintha ez nehéz lett volna, hiszen a migránsok is ki voltak erre "okosítva" ( nem is tudom ki által!!!!) , mert az egyezmény értelmében oda csapható vissza az illegális menekült, ahol először regisztrálták az EU területén...
Ennyike !!!! )

3.) ( Volt Vas megyeiként kellő kapcsolataim és általuk információs vonalaim vannak odaátról, szóval nem a hazai mainstream médiából értesülök csak a dolgokról, hanem legalább 3 oldalról tudom megközelíteni a témákat.... Ez már annak idején is így volt, amikor még a Szabad Európát is hallgattuk.... )

Szóval tárgyalt Orbán ezekről a dolgokról....

Írtad: "Én már csak azt szeretném megélni, hogy Orbán és bandája menedéket kér valahol..."

A kárörvendés mindig keserédes, és pszichológiai értelemben soha nem hozza azt a kielégülést, mint amit előre vár tőle az ember.
Én az utópiában hiszek: hogy a politikai tettek nem maradhatnak számonkérés nélkül, és nem évülhetnek el. Ráadásul átválthatóak gazdasági értékben számolható negatívumra vagy pozitívumra...... Én a komoly elszámoltatás híve vagyok. Egyáltalán nem szeretném, ha Orbánék menedéket találnának valahol, én azt akarom, hogy elszámoljanak mindennel. ÉS ha ezek közül egyedül a migránsválság kezelés az, ami pozitívum, akkor azt el kell ismerni, a többiért viszont viselnie kell a következményeket....

4.) Ismételten kérdést teszel föl, holott még az én legelső kérdésemre sem válaszoltál.

Egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar határra fölhúzott műszaki ZÖLDhatárzár kellő eltántorító erő az illegális bevándorlásnak, illetve eltereli más irányba ( de a horvátoknál és a szlovéneknél is van kerítés, Ausztria pedig a földrajzi adottságai okán csak a Brenner hágót ellenőrzi....)
Ha nem lenne a "kerítés", a Balkánon rekedt több ezer migráns újra nekilódulna a magyar zöldhatárnak, és ez újra "ZÖLD" jelzést adna a Törökországban rekedt, de bármikor szökni képes és szökni hajlandó tömegek számára, amint arra eljön az alkalmas pillanat. ÉS hiába az EU-török megállapodás, ebben a kérdéskörben a törökök diktálnak.... ( Jobban mondva zsarolnak)

kalapácstollú 2017.12.18. 18:33:32

@Geo_: Elkészítetted az összerongyolt időskálát és nem vetetd észre, hogy az nekem adott igazat? De nem ez a lényeg, hanem, hogy te komolyan azt hiszed, hogy az osztrák-magyar határ az EU külső határa? ("Nos, ha a ti fejeteknek megfelelően döntenek a németek és az osztrákok - akkor azok a menekültek még mindig Mo-on vannak...")
És ennyi ésszel vagy képes mást lehülyézni?
Na, persze, aki azon problémázik, hogy miért is baj, ha beszélgetés közben gecizik, seggezik, hülyézik, faszszopózik, stb... Mit várhatnék az ilyentől?

Geo_ 2017.12.18. 19:13:38

@John Nethem: Meg sem próbálták, hogy a határról a táborokba vigyék őket - sem előtte, sem utána sem vállalt soha, semmilyen garanciát...

Meg sem próbálták, hogy bármit tegyenek - a továbbengedésen majd utaztatáson túl.

Ha van vasi infód - akkor bizonyára iagaz adsz nekem.

Dehogy akarok én kárörvendeni Orbánék menekülésén - pusztán szeretném minél előbb megélni.

Ami kérdést feltettem - az volt a legelső kérdés a poszban. Nem a kerítés - hanem az időjárás majd a törökökkel kötött megállapodásnak volt hatása - eltéríteni, ahogy írod, arra képes.

(elárulom: a határzák komoly nyomásnak nem tudna ellenállni - ha nincs géppuska tűz.)

Geo_ 2017.12.18. 19:21:22

@kalapácstollú: sosem állítottam magamról, hogy túl sok eszem lenne - legfeljebb azt, hogy téged nyugodtan lehülyézhetlek :-)

Én csak Orbánt és bandáját gecizem - ha közéjük tartozol, akkor persze magadra is veheted, de ez már nem az én problémám :-)

Faszszopó-ztam volna? Nem hiszem, de hát ha ezt mondod s mindjárt magadra veszed - hát, egészségedre!

kalapácstollú 2017.12.18. 19:43:00

@Geo_:

" sosem állítottam magamról, hogy túl sok eszem lenne - legfeljebb azt, hogy téged nyugodtan lehülyézhetlek"

Egyikből következik a másik.

John Nethem 2017.12.18. 20:12:15

@Geo_:

Sajnos a felsorolásodban a kronológiai sorrend, és ezáltal az ok-okozati összefüggés is hibás.
Csak annyit mondhatok, keresd vissza az akkori történések akkori leírását.
De 2013-tól kezdődően !!!

Például:

Menekültügy

-------------------------------------------- 2013---------------------- 2014
Menedékjogi kérelmek száma 18 900 --------------------42 777
Legálisan érkezettek száma 310--------------------- 856
Illegálisan érkezettek száma ------18 590-------------------41 921
Nemzetközi és egyéb védelemben
részesítettek száma -----------------360------------------------503

2013. július 1-től élő jogintézmény
Menekültügyi őrizet elrendelése -1762--------------------4829

Idegenrendészet

Tartózkodási jogosultságot kérők száma
-------------------------------------------------------2013-----------2014
Harmadik országbeli állampolgárok
által benyújtott kérelmek száma----------40 694--------43 173
Európai Uniós állampolgárok és/vagy
családtagjaik által benyújtott
kérelmek száma ------------------------------18 028---------17 955

Jogsértő külföldiekkel kapcsolatos intézkedések száma

------------------------------------------------------2013-----------2014
Kiutasítások száma----------------------------1352-----------1962
Elrendelt őrizetek száma--------------------749------------1316
Kijelölt helyen való
tartózkodás elrendelése --------------------284-------------728
Kitoloncolások száma------------------------599---------------1121

Geo_ 2017.12.18. 20:13:34

@kalapácstollú: van egy másik megoldás is: hogy tényleg nyugodtan lehülyézhetlek :-)

Geo_ 2017.12.18. 20:14:22

@John Nethem: ebből nem derül ki a hibás időbeliség...

John Nethem 2017.12.18. 20:48:24

@Geo_:

Azt írtad, " sem előtte, sem utána..." Nos a listám elején ott van: Például, és bizony az "ELŐTTE" időszakodra vonatkozik.
A Szombathelyi határőrigazgatóságot és laktanyát 2006. év végével szüntették meg, vele együtt az ottani Idegenrendészeti tábort is. Helyét a készenléti rendőrség vette át.

www.migszol.com/menekuumllttaacuteborok--idegenrendeacuteszeti-fogdaacutek.html

Mára már valamennyi nyilt és zárt tábort felszámolták.

Geo_ 2017.12.18. 22:08:08

@John Nethem: a szabály módosításra vonatkozott, de mindegy...

Ha neked ebből kijön a Soros-terv és a konzultációs kérdések - hát gratulálok. Amúgy: tele van hazugsággal - a geciség csúcsa.

John Nethem 2017.12.18. 22:39:14

@Geo_: A konzultációs kérdéseket nem ismerem, nem foglalkozom velük, nem is került a kezembe. Nem is akarom, hogy a kezembe kerüljön.

Mit nem értesz a Soros-terven ?

John Nethem 2017.12.18. 22:52:16

@Geo_:

melyik szabály módosításra ?

Bőkezű vagy a célzásokkal, de fukarkodsz a tényekkel :-)

John Nethem 2017.12.18. 23:02:17

@Geo_:

Der Spiegel:

".......a német kormány, amely idáig kerülte a közvetlen viszályt Budapesttel és Varsóval és inkább a Bizottság mögé bújt a vitás kérdésekben"

"Az unión belül mindennapossá vált a szabályok megszegése......"

Egyik ilyen szabály szegés:

A menedékkérők elosztását célzó EU-s kvótarendszer elfogadása. Az eljárási szabályokat nagyvonalúan átugrotta az EB.

Ugyanis az EU működéseről szóló szerződés 78. cikkében szó szerint ez áll (az EKSz. korábbi 63. cikkének 1. és 2. pontja és a 64. cikkének (2) bekezdése):

"(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."

A konzultáció azonban elmaradt, az eljárási szabályokat felrúgták.

"Az igazság persze az, hogy Brüsszel sem mindig tartja magát az előírásokhoz. Juncker úgy gondolja, hogy vannak egyenlőbbek, ám ezze felhergeli főleg a keleti tagokat amelyek amúgy is hátrányos helyzetűnek gondolják magukat. Márpedig meglehetősen dühösek, amiért másodrendű polgárokként kezelik őket."

Gratulálunk a Der Spiegel-nek az őszinteségért!

John Nethem 2017.12.18. 23:03:19

Aztán meg:

És amikor esetleg arról lenne szó, hogy feltesszük a kérdést: mik is azok az "európai értékek", amikre olyan előszeretettel hivatkoznak

ec.europa.eu/hungary/eu60/5_hu

valami HOMÁLYOS és MEGFOGHATATLAN dolgokat ...

"..És akkor itt vannak most az „európai értékek” – na, ezekről nem lehet tudni semmit sem. Csak azt lehet tudni, hogy mi nem felelünk meg ezeknek az európai értékeknek. Sem mi, sem a lengyelek, a csehek és a szlovákok sem nagyon, bár ez utóbbiak állítólag mégis, mert szintén állítólag készülnek elhagyni a V4-et, és ennek módfelett örülnek a nyugati nagyok, akik viszont képviselik az európai értékeket.
A németek például példásan képviselik. Gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak reggeltől estig, mint európai értékeket képviselnek, amit onnan lehet a legbiztosabban tudni, hogy lassan semmi mással nincsenek elfoglalva, mint azzal, hogy bezzeg mi mennyire nem képviseljük.

Hajdanán voltak a hajdani értékek, de azok elavultak. Nagy német romantika, nemzeti mozgalmak, reformáció, barokk, forradalmak, nemzeti nyelvek reneszánsza, hősi erények, haza, a haza megvédése, hősök, férfias férfiak és nőies nők, sőt egyáltalán: férfiak és nők – na, ezekről kiderült, hogy csupa marhaság.
És az is kiderült, hogy nincs német kultúra, meg magyar kultúra, egyáltalán semmilyen kultúra sincs, egy nagy fosztóképző lett minden, és egy érték maradt: semmilyennek se lenni, feloldódni valami nagy, közös semmiben, hajkurászni az egyén szabadságát, amiről persze nem lehet tudni, hogy mi, mert semmilyen határa sincs, hiszen határ sincs, ország sincs, haza sincs.
Ezek lettek az új európai értékek. Ezeknek nem felelünk mi meg itt, az elmaradott Keleten, és emiatt kell majd bennünket októberben elővenni. " (M.I.)

De itt van egy FEJTŐ - fejtegetés az európai értékekről:

vigilia.hu/regihonlap/2003/2/fejto.htm

Némelyben egyetértek vele, némelyben nem...

John Nethem 2017.12.18. 23:09:32

Társadalompszichológiából ismert jelenség a KEZDETI / ÚJDONSÁG HURRÁOPTIMIZMUS ( Lásd akár a "wilkommenkultusz" hisztériás megnyilvánulását majd a gyakorlati élet tapasztalati kiábrándulását a lakosság részéről) , ami a kitartás hiánya miatt sajnos fokozatos lemorzsolódáshoz vezet.

( Egyébként megítélés szempontjából a WILLKOMMENkultusz is ugyanolyan tömegpszichózis és fanatizált volt, mint a magyar ELUTASÍTÁS. De ez utóbbi legalább konzekvens.)

Szó se róla, a valódi menekült meghúzza magát, igazodik a többségi társadalom normáihoz, de a többségi társadalomnak is be kell látnia, hogy van egy olyan felső határszám, ami fölött már nem képes több menekültet ellátni. Ahogy nyolc fuldoklót sem tud kimenteni egyetlen ember a vízből, maximum egyesével, a saját maga végkimerüléséig bezáróan.... És aztán ???

Igen, számosan vannak a becsületes menekültek, családok, akik nagyon is akarnak beilleszkedni, de ahogy Ön említette a csoportot, ahova jár: a nagy menekülthullám egyáltalán nem ilyen fölépítésű volt. Vagyis az Ön csoportja már az a teljesen leszűrt, akikkel egyáltalán lehet valamit "kezdeni", és hasznosnak bizonyulnak a svéd társadalom számára.

A német Bevándorlási Hivatal szerint a menekülök 80 %-a még a saját nyelvén sem képes igazán magasszintű kommunikációra, iskolai végzettségük elemi vagy középfokú, 1-2 % ha felsőbb végzettségű, de hosszú idő mire a német rendszerbe adaptálható. 40 %-ot közelíti azok száma, akik nem ismerik a latinbetűs írást.
A társadalmi integrálásuk abból a szempontból is kétes

1.) mert ha szándékukban áll visszatérni hazájukba, akkor NINCS értelme integrálni őket
2.) ha nem integrálják őket, akkor párhuzamos társadalom épül, és gyakorlatilag nem térnek haza a hazájukba, hiszen itt is meglesz az a környezet- ráadásul magasabb és ingyenes szociális ellátással - , ami otthon volt neki: a nyelv, azonos kultúrkör, vallás, a napi életvitel ismérvei: saját boltok, éttermek, óvodák, iskolák... stb...

Szóval már emiatt is nagyon meggondolandó, KIKET és MENNYIT fogadnak be az országok....

John Nethem 2017.12.18. 23:30:49

Minap olvastam egy tanulmány Dániáról, ahol a menekültek gyerekei eljárnak ugyan a dán iskolákba, a dán nyugati rendszer szerint tanítják őket, de suli után elmennek a saját muzulmán iskoláikba, ahol pedig mindazok ellentétjét tanulják, amit a dán iskolákban, kezdve azzal, hogy a "dánok disznók, lenézni való emberek"... Ezeknél a gyerekeknél rendkívül veszélyes ez a kétfajta, egymásnak ellentmondó nevelés, mert kettős identitáshoz vezet, és egyértelműen hozzájárul a PÁRHUZAMOS TÁRSADALOM továbbéltetéséhez és erősödéséhez.

John Nethem 2017.12.18. 23:34:00

Továbbra is bizonytalan, hogy milyen jogi alapon hozott döntést a német szövetségi kormány 2015 őszén a migránsok tömeges beengedéséről – állapította meg egy jogi szakvéleményben a szövetségi parlament (Bundestag) tudományos szolgálata a Die Welt című lap pénteki beszámolója szerint. Az ügy feltárására a vasárnapi Bundestag-választással kezdődő ciklusban akár parlamenti vizsgálóbizottság is alakulhat.

A Die Welt írása szerint az ellenzéki Baloldal (Die Linke) felkérésére összeállított szakvéleményből kiderül, még a Bundestag jogászai sem tudják, hogy a szövetségi kormány milyen jogi alapon engedélyezte 2015. szeptember 4-én a Magyarországon az osztrák határ felé elindult migránsok beutazását.

A szakértők kiemelik, hogy alapesetben meg kell tagadni a belépést a biztonságos országokból érkező menedékkérőktől. Ez mindenkire vonatkozik, aki a balkáni migrációs útvonalon érkezik, mert az útvonal a biztonságos Ausztria felől éri el Németországot. A szabály alól kivételt jelent, ha Németország a Dublin III. – uniós menekültügyi – rendelet alapján átvállalja az illetékes országtól a menekültügyi eljárás lefolytatását, vagy ha a szövetségi belügyminisztérium rendeletet ad ki a menedékkérők beengedéséről. Azonban ilyen rendelet nem lelhető fel a belügyminisztérium aktáiban, és a kormány a menekültügyi eljárások lefolytatásának átvállalásáról sem hozott hivatalos döntést.

A Bundestag jogászai kiemelték, hogy a szövetségi alkotmánybíróság bevezette az úgynevezett lényegességi elvet, amelynek értelmében nem a végrehajtó hatalomnak, hanem a törvényalkotónak kell meghoznia a döntéseket az "alapvetően normatív" területeken, kiváltképpen az alapjogok gyakorlása terén, és ezt irányozza elő az úgynevezett "demokrácia-, és jogállamisági elv" is
– idézett a Die Welt a szakvéleményből.

MAGYARÁN: MERKEL a saját szakállára cselekedett, a németek kárára...... ( Eddig évi 50 milliárd euróba került a német adófizetőknek a Németországba érkező menekültek ellátása)

Geo_ 2017.12.18. 23:41:35

@John Nethem: szabály: lehet-e zárt táborban tartani vagy sem...

A Soros terv, mint olyan a hazugság - hol élsz, hogy nem ismered a konzultációs kérdéseket? Mert csak azok alapján válik teljesen nyilvánvalóvá ennek a bűnbandának a gecisége.

A kvóta-rendszerről hogyne lett volna konzultáció - annyi biztosan, mint a magyar törvények elfogadása előtt. (A belügyminiszterek döntöttek, Mo - Orbán - pedig nem vétózott, vagyis: elfogadta.)

Ne távold az alap kérdéstől - ha az európai értékek érdekelnek, akkor az Alapjogi Chartát olvasgasd, plíz - más topik.

Igen, megfontolandó, hogy ki kiket fogad be gazdasági bevándorlóként - de amiről itt szó van, azok már ittlévő emberek voltak, s az általad idézett cikk is MENEKÜLTEKRŐL szól.

(Az eltérő kultárok nehézségeiről nem szeretnék vitázni - ez ugyanis valamikor a szakmám volt.)

Geo_ 2017.12.18. 23:45:14

@John Nethem: szabály: lehet-e zárt táborban tartani vagy sem...

A Soros terv, mint olyan a hazugság - hol élsz, hogy nem ismered a konzultációs kérdéseket? Mert csak azok alapján válik teljesen nyilvánvalóvá ennek a bűnbandának a gecisége.

A kvóta-rendszerről hogyne lett volna konzultáció - annyi biztosan, mint a magyar törvények elfogadása előtt. (A belügyminiszterek döntöttek, Mo - Orbán - pedig nem vétózott, vagyis: elfogadta.)

Ne távold az alap kérdéstől - ha az európai értékek érdekelnek, akkor az Alapjogi Chartát olvasgasd, plíz - más topik.

Igen, megfontolandó, hogy ki kiket fogad be gazdasági bevándorlóként - de amiről itt szó van, azok már ittlévő emberek voltak, s az általad idézett cikk is MENEKÜLTEKRŐL szól.

(Az eltérő kultárok nehézségeiről nem szeretnék vitázni - ez ugyanis valamikor a szakmám volt.)

Ismétlem: ha Merkel nem engedi be a menekülteket/migránsokat - itt maradnak a magyarok nyakán. Persze, szerinted ez nem lett volna gond...

Amúgy nagyon egyszerű a dolog: el kell ismerni a poszt kiinduló állításának az igazságát - s akkor mehetünk tovább. (Elég jól ismerem a szétbannolás, szét-tárgyalás technikáit, csak jelzem.)

Geo_ 2017.12.18. 23:54:00

@Geo_: a konzultációt, plíz - addig nem tárgyalok.

John Nethem 2017.12.19. 00:32:30

@Geo_:
Most csak gyorsan :

Ezt írta a posztoló: "Nyilvánvalóan képtelenség a migráncsok áradatáról beszélni, amikor évek óta páran próbálkoznak a magyar határ illegális átlépésével, menedéket kérők száma sem emelkedett hatalmasat. ."

A tipikus szemellenzős , a szekér mögé fogott szamár esete...

Hát persze b@szki, mert ott az a kib@szott kerítés, nagyokos posztos!
Erre hoztam a 2013, 2014-es adatokat.
És meg lehet nézni a további éveket.
És meg lehet nézni a FÖLDRAJZI térképet, és meg lehet nézni a HORVÁT és a SZLOVÉN határvonalat. Aztán lehet kutakodni a szerb, bolgár és görög részen ottrekedt menekültek létszámára. Azután lehet posztot írni. FÉL és HIÁNYOS, KIRAGADOTT adatokból csakis egy (akaratlanul vagy akarattal ? / idomított/ ) félresikerült iromány születik.

(folyt. köv. holnap, azaz ma.....)

John Nethem 2017.12.19. 08:02:35

@Geo_:

Írtad: "(Az eltérő kultárok nehézségeiről nem szeretnék vitázni - ez ugyanis valamikor a szakmám volt.)"

Na ja, ilyen kicsinységre ne is adjunk, még ha ez maga a totális elutasítás egyik alapja....

( Végülis ne az erdélyi magyar legyen magyar, hanem inkább az idegen vallású és kultúrájút integráljuk, tudván, hogy amúgy is lehetetlen. Nem igaz ? )

Geo_ 2017.12.19. 08:03:31

@John Nethem: akkor nézd meg, hogy 15-höz képest hányan jönnek a török-görög útvonalon
Ezt nem a kerítés okozza

De nézd meg inkább a "konzultációt"

John Nethem 2017.12.19. 08:06:06

A bürokrácia útvesztői:

europa.eu/rapid/press-release_IP-17-908_hu.htm

Avagy hogyan váltak az Európai Tanács ÖNKÉNTES vállalásai a belügyminiszterek tanácskozásán KÖTELEZŐ vállalásokká....

2017.12.19. 08:07:25

@Geo_: Muhaha... majd egyeztess a vasingtonposzttal!
"Az Orvosok határok nélkül segélyszervezet képviselője azt mondja, hogy a feltételek embertelenek és egyáltalán nem biztonságosak. Nincs víz, illemhely. Ráadásul a balkáni út le van zárva, a migránsok mégis nekivágnak és jelentős veszélyeknek vannak kitéve. Akik eljutottak a határokig, azok olyan 3-400-an vannak, 4 ezren pedig menekülttáborokban figyelik, mikor nyílik meg a lehetőség, hogy átkelhessenek az ígéret földjére. Sokan már megpróbáltak bejutni vagy magyar, vagy horvát területre, de visszatoloncolták őket, illetve Magyarország esetében nagy akadályt jelent a szögesdrótkerítés. A legtöbbször embercsempészek segítségét veszik igénybe."
www.washingtonpost.com/national/hundreds-of-migrants-out-in-open-along-serbias-eu-borders/2017/12/18/4e08657a-e40b-11e7-927a-e72eac1e73b6_story.html?utm_term=.b9919da43433

Geo_ 2017.12.19. 08:08:45

@Womb Raider: egyre kevésbé értem, hogy miről beszélsz...

John Nethem 2017.12.19. 08:09:09

@Geo_:

"..akkor nézd meg, hogy 15-höz képest hányan jönnek a török-görög útvonalon
Ezt nem a kerítés okozza.."

Hát persze hogy nem.... Mondja Móricka..... A levegőt sem a marhák fingják tele, hanem a bolhák.....
Ha adott két repülőút Párizsba, az egyik 1 millió forintba kerül, a másik 5000-be, vajon melyiket választod ??

Geo_ 2017.12.19. 08:12:31

@John Nethem: továbbra sem... de nyugodj le, legyen igazad, semmit sem számít a törökökkel való megállapodás, stb. - amíg elolvasod a konzultációs kérdéseket

2017.12.19. 08:16:12

@Geo_: Nem engem nem értesz, hanem lassan maga alá temet a követhetetlen hazugságaitok kásahegye.
Aszondod, semmi hatása nincs a kerítésnek... osztán a OSF szerint mégis akadály... tessetek végre egyeztetni...

John Nethem 2017.12.19. 08:44:15

@Geo_:

Magyarázd már el, hogy a konzultációs kérdések mennyiben befolyásolják azt, hogy hány menekült jön vagy akar jönni az EU-ba ?

Na ugye !!!!

A konzultációs kérdéseknek az égadta világon semmi köze a migrációs kauzalitáshoz, legalábbis amit te próbálsz hozzákötni, annak semmiképpen.....

De el fogom olvasni...

John Nethem 2017.12.19. 08:47:57

@Geo_:

Elolvastam a kérdéseket.

Várom a megcáfolásait ........

Geo_ 2017.12.19. 09:08:21

@John Nethem: velem te nem fogsz tárgyalni, ha hazugsággal jössz...
1. Kétségeimet a kerítés építésével kapcsolatban nem sikerült eloszlatni
2. Az alap állítás az, hogy a kerítéssel az EU határAIt védtük, sőt, néha: MEGvédtük.

Azt sosem mondtam, hogy egy szigorú határzárnak nincs jelentősége.

Milyen cáfolatok kellenek? Ott vannak - még akkor is egyértelmű, ha a céltudatosan összevágot kormányzati anyaggal hasonlítod össze. Ne kelljen már ehhez középiskolainál magasabb képzettség...

blueby 2017.12.19. 11:23:07

"Már bocs, de ok és okozat. Nem jönnek? Nem, mert ott a kerítés. Ha nem lenne kerítés továbbra is ott jönnének ezrével? Igen. Arányok? Még is miért felénk jöttek nagy számban? Mert a legkönnyebb, legjobb útvonal volt. Hogy jön ide a nyugati, északi EU határ? Ott is özönlenek? Hányan próbálkoztak a skandináv, benelux vagy a balti határoknál? Vagy akár a francia, nyugat spanyol partoknál? Nekem aztán igazán nem kedvencem viktátor, de azért nem kéne ekkorákat csúsztatni."

John Nethem 2017.12.19. 11:25:29

@Geo_:

".1. Kétségeimet a kerítés építésével kapcsolatban nem sikerült eloszlatni
2. Az alap állítás az, hogy a kerítéssel az EU határAIt védtük, sőt, néha: MEGvédtük.
Azt sosem mondtam, hogy egy szigorú határzárnak nincs jelentősége."

Mert most mi van ?? Szerinted mi a szigorú határzár, ha ez nem ?

"Milyen cáfolatok kellenek? Ott vannak - még akkor is egyértelmű, ha a céltudatosan összevágot kormányzati anyaggal hasonlítod össze. Ne kelljen már ehhez középiskolainál magasabb képzettség....."

Hát akkor nézzük:

Kezdjük azzal, hogy Soros is "TERV"-nek nevezi az írását. Tehát VAN SOROS-TERV.

1. Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.
---------------- IGAZ

"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future. And, to do that, it must share the burden fairly — a principle that a qualified majority finally established at a Sept. 23 summit."

2. Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is tervezi, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

-------------- IGAZ ( Mindamellett, hogy erős határvédelemről beszél, de mindenfajta kerítés nélkül !) UTÓPIA. ( Volt kitől tanulnia: KARL POPPER )

3. A Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

------------------- Itt kétértelműség van. Egyes helyeken Soros azt mondja, a menekültek oda menjenek, ahova szeretnének, máshol meg hogy az EU ossza szét arányosan.
Mivel az első megoldás nem működne- gyakorlatilag most is e szerint tömörülnek a menekültek - így a KÖTELEZŐSÉG lép érvénybe, mert gyakorlatilag annak van értelme ha az arányosságot kell szem előtt tartani.

4. A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.
------------------ IGAZ Évente 15000 eurót kell két éven át biztosítani egy menekültnek, akkor az 30 ezer euró, illetve évente további 5000 eurót személyes ellátásra, képzésre

Adequate financing is critical. The EU should provide 15,000 euros ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health-care and education costs — and to make accepting refugees more appealing to member states......Thus far, only a fraction of the funding needed for even basic care has been raised. If education, training, and other essential needs are included, the annual costs are at least 5,000 euros per refugee, or 20 euros billion.

5. Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.
-------- IGAZ

6. A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

---- IGAZ hiszen a NYÍLT TÁRSADALOM elméletének ez a lényege: egy határok nélküli, NEMZETEK nélküli embertömeg. Soros víziójában ezek a határok közé ékelődött nemzetek a háborúk előidézői... ( KARL POPPER és a századfordulós MARXISTÁK abszurd elképzelései köszönnek vissza.)

7. A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.
------ IGAZ

www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29
issuu.com/drabikjanos/docs/george_soros_-_az_eredeti_soros-ter

John Nethem 2017.12.19. 11:27:35

@Geo_:

"..Milyen cáfolatok kellenek? Ott vannak - még akkor is egyértelmű, ha a céltudatosan összevágot kormányzati anyaggal hasonlítod össze. Ne kelljen már ehhez középiskolainál magasabb képzettség....."

Hát bizony már egy középiskolás is tud a SOROS-sorok között olvasni, különösképpen, ha ismeri a NYÍLT TÁRSADALOM ideológiai lényegét......

John Nethem 2017.12.19. 11:33:45

@John Nethem:

És hogy egy fontos dolgot hozzátegyek:

SOROS ténymegállapításai a helyzetre vonatkozóan döntően helyénvalóak, csak a MEGOLDÁSI javaslatai a tipikus "fogjuk meg és vigyétek"..
Annyi erőt, amit az alapítványaiba öl pénzben és emberben, már fél Szíriát újjáépíthette volna...... De neki egyáltalán nem ez a célja, még ha ezt is hangoztatja....

John Nethem 2017.12.19. 11:40:09

Alapvetően azt sem értem, miért kell ennyire rátolni a migránsválságot Európára ???
Persze, egyértelmű hogy Európa legyen benne egy cselekvő és vezető megoldáskereső, de a nyakló nélküli menekültbefogadás minden, csak nem a megoldás....

A menekültválságot a HELYÉN KELL megoldani. minden más csak ÚJABB PROBLÉMÁS GÓCOT hoz létre , ami 15-20-30 év múlva a jelenlegi válságoknál is nagyobbakat generál...
Ugyanez volt Jugoszlávia létrehozásakor ( 50 év elteltével robbant...) Vagy ahogy a Szovjetunió nevezetű szörnyeteg.....

John Nethem 2017.12.19. 11:51:00

@John Nethem:

Nyugat-Európában pedig a NO-GO zónák lesznek ezek az első GÓCok....

John Nethem 2017.12.19. 14:32:14

@Geo_:
Nem tudom, miért hozakodsz elő megint ezzel.
Hazugságnak és manipuláltnak tartod az egészet, de egyik citált linkre sem néztél rá, egyik SOROS cikket és eredeti Soros anyagot nem olvastad el, mert akkor nem állítanál valótlanságot.

John Nethem 2017.12.19. 14:48:02

@Geo_: Senki nem állította, hogy nem számít az EU-török megállapodás. De ez önmagában NEM AKADÁLYOZZA meg azokat, akik - ha nem lenne magyar határzár - ÚJRA NEKIINDULJANAK. Képes vagy felfogni ???

John Nethem 2017.12.19. 14:51:06

@Geo_:
Írtad: " Milyen cáfolatok kellenek? Ott vannak - még akkor is egyértelmű.."

Érdekes módon sehol nincsenek a kézzelfogható cáfolatok.... Hagymázas szövegelést találtam, de TÉTELES cáfolat sehol.....

Geo_ 2017.12.19. 16:49:59

@John Nethem: Ha egy 100 fős tömeg nekimegy a kerítésnek - az bedől. Meg lehet ítélni, minek van nagyobb jelentősége.

A geci-banda PR-ján kívül még nem hallottam, hogy mi lenne a valódi baj a "nyílt társadalommal". Amit eddig hallottam komolynak vehető érveket, azok az egy-ügyűségből adódó, túlzásnak is minősíthető fellépések (GreenPeace, emberi és space safe jogok, stb) - de a másik oldalon ez van:

index.hu/gazdasag/2017/12/19/versenyeztek_volna_meszaros_lorinccel_kar_volt/ Ennél már csak jobb a nyitott társadalom, nem?

Konzultáció:

ad.1. Hazugság. Nem csak az 1 millió - hanem hogy Európát akarja megváltoztatni: tessék oda olvasni a már említett 2013-as Orbán féle migrációs tervet: van, aki az elöregedést migrációval akarja orvosolni. De Magyarországra - nem akar telepíteni senkit.

ad.2. Soros éppen azt mondja, hogy az EU-t egységesen lehet csak megvédeni - ezzel nem mond mást, mint amit mostanában a főgeci is.

ad.3. Geci hazugság - Soros csak állandó és kötelező elemet említ - de épp ő hangsúlyozza, hogy a befogadásnak önkéntesnek kell lennie.

ad.4. Geci aljas hazugság: nem a bevándorlóknak - hanem a bevándorlók megsegítésére, integrálására kellene fordítani ezt a pénzt.

ad.5. Itt arról van szó, hogy Mo egyoldalúan, a nemzetközi egyezményekkel ellentétesen tette bűncselekménnyé a menekültek (érted: nem a migránsok, hanem a menekültek) illegális határátlépését. Igaz, még csak 1.fokú a bírósági döntés - de kimonták, hogy a kormány tételesen hazudik ebben a pontban.

ad. 6. Nettó geciség, hazugság

ad.7. Geciség: aki nem fogad be menekültet, az anyagilag fejezze ki a szolidaritását.

Bővebben:
444.hu/2017/09/29/minden-kerdeseben-kamuzik-az-agyatlanul-sorosozo-nemzeti-konzultacios-kerdoiv

Vagy az érintett részéről:

www.atv.hu/belfold/20171120-pontrol-pontra-cafolta-soros-gyorgy-a-nemzeti-konzultacios-kerdeseket

Neked jogodban áll Sorost negatív figuraként értékelni - a hdge fund kezelők valóban nem a szociális érzékenységükről ismertek - de pl. az inda videó olyan aljas, hogy akár a főgeci is lehetne a megrendelője.
Azt mondja: 4' "Soros részt vett a banditákkal a razziákban, a zsidó vagyonok elkobzásában", "kiadva magát kereszténynek, sok embert haláltáborba küldörótt".
Hát, nem: elment az eszed, vagy nem is volt? Egy 14 éves gyerek?
A videóból úgy tűnik, mintha ezekre a felvetésekre, képsorokra válaszolna Soros...

Lépjünk túl azon, hogy valójában mit is tehetett volna egy 14 éves gyerek - de ami valójában történt:

Sorost egy kormány tisztviselő bújtatta, illetve vette magához, s a saját unokaöccseként mentette. Az ürge feladata volt a leadott zsidó vagyonok regisztrálása, leltározása. Mivel a 14 éves gyerek nagyon unta magát otthon egyedül, ezért egyszer magával vitte. A feladatt az a magyar kormánynak korábban "felajánlott" birtok és berendezéseinek a leltározása volt. Na, ebben segített a 14 éves gyerek.

A fentiek alapján elvárom a MeaCulpát tőled, hogy felültél egy ilyen aljas hamisításnak - különben kérlek, ne is szólj hozzám, mert kénytelen lennék a geci-bandába besorolni téged is.

John Nethem 2017.12.19. 18:00:03

@Geo_:

"..Ha egy 100 fős tömeg nekimegy a kerítésnek - az bedől. Meg lehet ítélni, minek van nagyobb jelentősége..."

És volt már rá példa ??? Qrvára NEM . Még a Spanyol-Afrikában sem.. max átmászták....
Szóval bármit lehet mondani.. ennyi erővel mondhattál volna 99 vagy 88-at is.... vagy éppen 101-et...... Vagy éppen nálad a 100 a kalibrált kerítésdöntő létszám ?

Írtad: "A geci-banda PR-ján kívül még nem hallottam, hogy mi lenne a valódi baj a "nyílt társadalommal".

Hát akkor meglehetősen rosszul néztél körül a nagyvilágban.....

Írtad:"index.hu/gazdasag/2017/12/19/versenyeztek_volna_meszaros_lorinccel_kar_volt/ Ennél már csak jobb a nyitott társadalom, nem?"

Nem értem, ez mondjuk hogy kerül ide, de hát ugye ahogy a fideszeseknél "Soros", úgy nálad és a veled hasonlókhoz "Orbán és Mészáros"........

Írtad:"ad.1. Hazugság. Nem csak az 1 millió - hanem hogy Európát akarja megváltoztatni: tessék oda olvasni a már említett 2013-as Orbán féle migrációs tervet: van, aki az elöregedést migrációval akarja orvosolni. De Magyarországra - nem akar telepíteni senkit."

------------------Te most mindkét ( nem lát, nem hall ) majmot eljátszod a háromból ?

Végülis akkor nincs mit aggódni, nincs tervben semmiféle elosztási mechanizmus, és semmi terv a folyamatos éves betelepítésekre, nem igaz ??? A Soros által leírt 1 millió is csak valami unlaoműző szarság lehetett, mint a rá következő évben a szintés Soros által megemlített 300 ezer ???
Szóval elhazudott még a tényeket is, na szépen állunk......

Egy dologban egyezik az Orbán és a Soros féle megoldás: a " migráció" szóban. Minden másban lényegi eltérések vannak. Soros Európán kívülről akarja kiépített migrációs útvonalakon keresztül megoldani az előregedés és a munkaerőhelyzet megoldását, Orbán viszont Európán belül egyrészt a fiatalok nagyobb munkához jutásában, nagyobb családokban és az EURÓPAI KULTÚRKÖRHÖZ szorosabban kapcsolódó országokból .)

Írtad".ad.2. Soros éppen azt mondja, hogy az EU-t egységesen lehet csak megvédeni - ezzel nem mond mást, mint amit mostanában a főgeci is.."

Semmi olyat nem mondtál , ami cáfolná a megállapítást illetve amit én írtam.
Mindamellett, hogy erős és egységes határvédelemről beszél,
-------->>>>>>>>> de mindenfajta kerítés nélkül !)
Szóval egy UTÓPIÁt kerget. . ( Volt kitől tanulnia: KARL POPPER )

Írtad: "ad.3. Geci hazugság - Soros csak állandó és kötelező elemet említ - de épp ő hangsúlyozza, hogy a befogadásnak önkéntesnek kell lennie."

No és mit írtam rá ???
..... Nem olvastad el a válaszomat rá..........
Újra ideírom: tt kétértelműség van. Egyes helyeken Soros azt mondja, a menekültek oda menjenek, ahova szeretnének, máshol meg hogy az EU ossza szét arányosan.
Mivel az első megoldás nem működne- gyakorlatilag most is e szerint tömörülnek a menekültek - így a KÖTELEZŐSÉG lép érvénybe, mert gyakorlatilag annak van értelme ha az arányosságot kell szem előtt tartani.
De ha neked más MEGOLDHATÓ ötleted van, hadd halljuk.....

Írtad: "ad.4. Geci aljas hazugság: nem a bevándorlóknak - hanem a bevándorlók megsegítésére, integrálására kellene fordítani ezt a pénzt."

Annál rosszabb, mert akkor ez azt jelentené, hogy a két év alatt nem is 9 millió forint lenne az egy menekültre fordítandó összeg, hanem jóval több......
Vagyis kumulálva a létszámokat: 1. év 1 millió fő 2. évben +1 millió = 2 millió 3. év +1 millió fő = 3 millió fő
vagyis 1. évben 14 milliárd EURÓ 2. évben 28 milliárd EURÓ ( 1. évben érkezett 2. éve és a 2. évben érkezett) 3. évben: 28 milliárd EURÓ ( 2. évben érkezett 2. éve, 3. évben érkezett ) + mindazok segélyezése akik az 1. évben érkeztek, de se munkájuk, és nem kiutasíthatók.......
Na de mi is a különbség a megállapításodban ??? Csak annyi, hogy nem a kezébe kapja a bevándorló... Szép is lenne....... Ebből a pénzből , amit itt egy bevándorlóra költenek KÉTES eredménnyel 10 menekültet lehetne ellátni a saját otthonához közel, mindenfajta KÖDÖS integrálási dolgok nélkül....

Írtad: "ad.5. Itt arról van szó, hogy Mo egyoldalúan, a nemzetközi egyezményekkel ellentétesen tette bűncselekménnyé a menekültek (érted: nem a migránsok, hanem a menekültek) illegális határátlépését. Igaz, még csak 1.fokú a bírósági döntés - de kimonták, hogy a kormány tételesen hazudik ebben a pontban."

A nemzetközi egyezmények nem követik a valóságot és a jelenlegi NÉPVÁNDORLÁS jellegű mozgásokat.
Az illegális határátlépés azért lett bűncselekmény, mert VESZÉLYES MÉRTÉKŰ TÖMEGES illegális határátlépés történt, amiben a gazdasági bevándorlóké eléri a 60 százalékot is.....
Jelenleg Németországban nem találnak 200 ezer "beszökött" embert. Sehol nem szerepelnek a nyilvántartásokban, holott létszámilag ott kéne lenniük, mert amikor érkeztek, megszámolták őket.... Eltüntek a hatóság szeme elől. minden valószínűség szerint a feketemunka, a prostitúció és a drogvilág berkeiben kell keresni őket.. ..... Szóval ennyit a nemzetközi egyezmények valóságkövető hozzáállásáról......

John Nethem 2017.12.19. 18:01:06

Írtad: "ad. 6. Nettó geciség, hazugság.."

A NyÍlt Társadalom elmélete nem ezt támasztja alá. De ha te másról tudsz, állok elébe.

Gondolom a legjobb példáid a NO-GO zónák lennének a nyelv és kultúra megőrzését illetően ........ Feltételezem ismered az INVAZÍV betelepülés folyamatát és következményeit.... ( európai vörös mókus kontra amerikai fekete mókus, vagy éppen az európai öt/hét/tízpettses katica kontra harlekim katica esetei..... stb...)

Írtad: "ad.7. Geciség: aki nem fogad be menekültet, az anyagilag fejezze ki a szolidaritását."

Vagyis elismerted, hogy igaz :-) A pénz kipengető részéről édesmindegy , hogy minek nevezik amit tőle bevasalnak: védelmi pénz (hogy nem küldenek ide senkit) vagy éppen szolidaritási hozzájárulás........

A videón SOROS válaszol kérdésekre, vagy nem úgy van ????

Szóval nem kell a szerecsenmosdatás......
Szép tőled, hogy szépíted a dolgokat, gondolom gyakorlott Photoshop-oló lehetsz ...

Írtad: " Az ürge feladata volt a leadott zsidó vagyonok regisztrálása, leltározása. Mivel a 14 éves gyerek nagyon unta magát otthon egyedül, ezért egyszer magával vitte. A feladatt az a magyar kormánynak korábban "felajánlott" birtok és berendezéseinek a leltározása volt. Na, ebben segített a 14 éves gyerek."

Olyan megható....: "unta magát .......egyszer magával vitte"... mint a mesében.. TAlálj ki jobbat.

Geo_ 2017.12.19. 18:08:00

@John Nethem: erkölcsileg teljesen megbuktál. Nem fogok mesét kitalálni vagy hazudni az ilyen geciket védőnek. De hát van, aki ezt szereti...

Szemét egy alak vagy - tévedtem, hogy ennyi időt pazaroltam rád.

Ha akarod, olvass a végére akárhány szmájlit...

Pá!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.19. 18:38:16

@John Nethem: "ahogy a fideszeseknél "Soros", úgy nálad és a veled hasonlókhoz "Orbán és Mészáros""

Pontosan. Amíg Soros György filantróp 33 éve adakozik a magyar tudomány és demokrácia fejlődésére, a csúti geci elég sikeres abban, hogy az ország gazdasága és társadalma lecsússzon. Magyargyűlölő fideszgecik vagytok.

Nincs olyan, hogy mészaros, az csak a geci strómanja, hogy nála tárolja az ellopott százmillárdok egy részét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.19. 18:42:19

@John Nethem: "ha nem lenne magyar határzár - ÚJRA NEKIINDULJANAK."

:))

Megint nem olvastad a nyitó posztot. Tudom, nem azért fizet Kubatov.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.19. 18:43:08

A narancskullancsok olyan beleéléssel hazudnak, hogy néha az az ember érzése, maguk is elhiszik.

John Nethem 2017.12.19. 19:04:45

@Geo_:

Én nem védek senkit.
Aki véd valakit, az Te vagy....

Érdemi választ nem adtál, csak minősítesz és jelzőket osztogatsz... Hát ennyit erről...

John Nethem 2017.12.19. 19:07:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te meg se hazudni, se igazad mondani nem tudsz, csak fröcsögni , és prüszkölni, mint egy macska........ " De szép macsak vagy Sanyi, a k@rva anyádat..." www.youtube.com/watch?v=pVF2Li3G97M

John Nethem 2017.12.19. 19:11:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tanuld meg értelmezni, amit olvasol, nem olyan nehéz feladat.

John Nethem 2017.12.19. 19:16:50

@Geo_:

Én is adok neked még egy esélyt.

Javaslom elolvasni:

SOROS GYÖRGY: A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása
Scolar Kiadó, 2001
406 oldal
Kötés: keménytábla, védőborító
ISBN: 9789639193550

Geo_ 2017.12.19. 19:53:57

@John Nethem: szarok az általad adott esélyre - míg nincs MeaCulpa

Faszikám:

elmondtam, szakmám (volt) a kultúrák különbözőségének értelmezése, kezelése - de elvárod, hogy amiket idelöksz, abból okuljak?
amikor a "Soros terv" konzultáció szerinti létéről nem létéről van szó, egy Soros személyét lejáratni akaró aljas geciséget hozol ide - s amikor a cáfolatot hozom, mesének minősíted?

Véded a geci-bandát, ráadásul aljasul. Igen, közel járok ahhoz, hogy téged is így minősítselek - tekintve, hogy igencsak rászolgálsz. De még nem tudtam tök pontosan eldönteni, hogy lehet, pusztán ismeret/tudáshiányod van - vagy te is a csapatba tartozol. Az aljas gecikébe. Akik hirdetik, hogy a 13/14 éves "Soros részt vett a banditákkal a razziákban, a zsidó vagyonok elkobzásában", "kiadva magát kereszténynek, sok embert haláltáborba küldörótt".

Szóval, MeaCulpa - vagy hess picsába.

John Nethem 2017.12.19. 20:09:46

@Geo_:

"..elmondtam, szakmám (volt) a kultúrák különbözőségének értelmezése, kezelése - de elvárod, hogy amiket idelöksz, abból okuljak?
amikor a "Soros terv" konzultáció szerinti létéről nem létéről van szó, egy Soros személyét lejáratni akaró aljas geciséget hozol ide - s amikor a cáfolatot hozom, mesének minősíted?.."

1. ) Cáfolat, mert állítod ?
2.) Ahogy előadtad, hát az meseszintű volt....

Miért, a kultúrák különbözőségének értelmezését és kezelését is úgy végezted, hogy valamit mindig kiragadtál a környezetéből, és aztán jól megelemezted ? Nehogy már összefüggésében lásd a dolgokat , nem igaz ???

Sajnos a 6 pontra mindent hoztál, csak cáfolatot nem.....

John Nethem 2017.12.19. 20:15:47

Hogy SOROS gondolkodására derítsünk egy kis fényt:

A nyitott társadalom utópiájában minden viszony elveszíti organikus jellegét és ezzel tökéletes képlékenységre tesz szert. A család és a nemzet értelemszerűen autoritást és organikus viszonyokat képeznek, tehát kirekesztésen alapulnak. A tökéletesen nyitott és absztrakt társadalom ezzel szemben „elszemélytelenített” és művi: az emberek tökéletesen elidegenednek egymástól, minden tevékenységet elszigetelt egyének végeznek, sőt Popper hátborzongató lelkesedéssel írja le: „A mesterséges megtermékenyítés még a szaporodást is lehetővé tenné anélkül, hogy szükség volna személyes érintkezésre”.

Soros szellemi atyja szerint egy ilyen absztrakt táradalomban „újfajta személyes viszonyok alakulhatnak ki, melyekbe mindenkinek szabad bejárása nyílik, ahelyett, hogy azt a születés véletlenszerűsége határozná meg.” Soros helyenként a jogállamiság körülírásával definiálja a nyitott társadalmat, de művei bővelkednek az olyan popperre hajazó megjegyzésekben, amelyek nem hagynak kétséget afelől, hogy a nyitott társadalom eszméje az emberi természet radikális tagadásán alapul azon a kimondatlan előfeltevésen, hogy a létünknek nincs semmiféle rendeltetése.

Soros György A lehetetlen megkísértése című (kissé sem utópikus) művében a hagyományos viszonyok szerződésesre változtatása mellett érvel. Szerinte a társadalomban minden viszonynak szerződésesnek és felbonthatónak kell lennie, valamint magában kell hordoznia a mértéktelen változás lehetőségét. Soros szerint a nyitott társadalomban minden érték piacra kerül és „a piacmechanizmus elveit olyan távoli területekre is ki lehet terjeszteni, mint a művészet, a politika, a társadalmi élet, a szex és a vallás”.

Ebben a társadalomban minden hagyományos közösség megszűnik, a szülő – gyermek viszony elveszíti jelentőségét és „az emberek közötti kapcsolatokban a fizikai jelenlétet hatékonyabb (sic!) kommunikációs eszközök váltják föl.” Soros beismeri, hogy ez a vízió nem túl csábító, sőt némiképp orwelli, de szerinte ez csak annak tudható be, hogy „mindegyik társadalmi berendezkedés abszurddá válik, ha logikai végkövetkeztetésig visszük el”.

Több művében is azzal nyugtatja meg kétkedő olvasóit, hogy valamiféle kollektív bölcsesség megóvja majd a társadalmat attól, hogy egy – szerinte is – elérhetetlen eszmény „megközelítése” közben egy hanyag mozdulattal félretolja útjából mindazt, ami emberi. Bőven volt már arra példa, hogy a „kollektív bölcsesség” és tudománytól ihletett megvilágosodottság jegyében küldték halálba emberek millióit. Soros György tudhatja legjobban, hogy az elszemélytelenedett tömeg „kollektív reflexióival” rég tele vannak a meszesgödrök. Mindennek ellenére úgy tűnik, hogy ez csöppet sem bizonytalanítja el az organikus társadalom elleni harcában.

Nem képes belátni, hogy a totalitarizmus pontosan a társadalom atomizálódása révén hódíthatott teret.

Popper és Soros pörölyként használja a „zárt társadalom” fogalmát, így nem is csoda, hogy mindketten beleesnek a neomarxisták megbocsáthatatlan tévedésébe: az autoritásból és a társadalom organikus jellegéből vezetik le a totalitarizmust. Pedig az valójában nem ezekből fakad, hanem épp ellenkezőleg: az organikus társadalmi viszonyok és a tekintély hagyományos forrásainak felszámolásából.

A popperi értelemben vett „absztrakt társadalomból” csak ellen-totalitarizmus alakulhat ki.

John Nethem 2017.12.19. 20:17:17

Mivel Soros az emberi méltóságot nem a lélekből, hanem az értelemből vezeti le, a bűn fogalma helyett is a „gyarlóságot” használja, ami értelmezése szerint az értelem korlátozottságát, vagyis „azt jelenti, hogy nem tudjuk, mit tekinthetünk közérdeknek”. Soros lényegében ezzel hárítja el az utópizmus vádját is, vagyis azt állítja, hogy az ő nyitott társadalma számol az emberi „gyarlósággal” és elismeri az értékek reflexivitását. Pluralizmusának őszintesége akkor válik kérdésessé, amikor kijelenti, hogy a nyitott társadalom létrehozása során elkerülhetetlennek tartja, hogy beleavatkozzon egyes államok belügyeibe.

John Nethem 2017.12.19. 20:19:11

"..Figyelemre méltó, hogy a Soros és Popper által ideálisnak talált atomizált, a madáchi falanszterre emlékeztető "nyílt társadalmát" olyan fogalmak álruhájába bújtatva kívánják megvalósítani, mint a "szolidaritás", a "befogadás" és az "integráció". Ezek szerintem mind olyan fogalmak, amelyek feltételeznek valamiféle személyességet, valamiféle hagyományos viszonyrendszert, valamiféle organikus viszonyulást. Tehát éppen azt, ami ellen elvileg küzdenie kell a "nyílt társadalomnak".

Az ezzel a "nyíltsággal" a baj, hogy az ürességbe, a semmibe vezet. A világűr magányába és csendjébe....

Soros cégjoggal írja le a világot!

Ha én feleségül megyek/veszek egy gazdag, fiatal, jóképű, izgalmas pasashoz/nőt, akkor természetes, ha ebben változás történik, akkor felbontjuk a szerződést. Gyereket sem vállalunk, mert az semmit sem ad, mert a szeretet a sorosi világban értelmezhetetlen.

Ilyen,amikor egy pszichopata lesz a társadalom mérnöke.

A falanszter bizony atomizált. Pont úgy, ahogy Soros álomtársadalma is. Mert ne hidd, hogy annak nem lenne irányítója. "Meglepetésre" a különféle alapítványok lennének azok.

Az eszkimó szín már a végkifejlet. Ahová Soros rémálma vezetne."

John Nethem 2017.12.19. 21:08:03

@Geo_: Merthogy ? Te vagy az önjelölt világcsendőr ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.19. 21:36:04

@John Nethem: "Ilyen,amikor egy pszichopata lesz a társadalom mérnöke."

Bezony! De nem az a legfőbb baj a csúti gecivel, hogy pszichopata, hanem, hogy hazaáruló. De te csak szopd a faszát, egészségedre!

John Nethem 2017.12.19. 22:08:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Rossz lóra tettél ! Azt csak te szoptad, akarom mondani szoktad.....

Egyébként Orbán max. a "társadalom agysebésze", de sajnos csak vakbélműtétre van végzettsége....

John Nethem 2017.12.19. 22:58:55

A posztíró még megnézhette volna ezeket

rákeresve mondjuk a NORVÉG, LETT, ÉSZT, GÖRÖG, BULGÁR hatorkon emelt kerítésekre....

www.nytimes.com/interactive/2015/09/15/world/europe/migrant-borders-europe.html

John Nethem 2017.12.20. 09:49:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"...hogy pszichopata, hanem, hogy hazaáruló. .."

Jaja !!!! És vajon Te a halmozó jelzőosztogatásoddal ??? Baszatlanságtól kielégületlen ?
Nézz utána mi a pszichopata szó jelentése, és ha már ott jársz, akkor a hazaárulásét sem ártana....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.20. 11:57:52

@John Nethem: "Baszatlanságtól kielégületlen?"

Jól tudod, egy éve azon ácsingózik, hogy a Trump megbassza. De csak nem jön össze az az áhított találkozó. Hiába pucsít egyfolytában, ez egy viszonzatlan szerelem. Marad neki Putyin sűrű leszopása.

De szerintem engedd el. Összpontosíts a gazdád hazaárulására, ne foglalkozz a beteljesült vagy beteljesületlen vágyaival.

2017.12.21. 11:37:20

@Geo_: Sok neked a betű, meg a "gecizésnél" összetettebb gondolatok halmaza.
Szar is lehet, amikor a fejetekre hullik vissza a sok szar, amit dobáltok. A királyotok full pucér és nem csak hogy egyre többen látják meg, de egyre többen szóvá is teszik. A ti kortok lejárt, buta, gyűlölködő lúzerek.

Geo_ 2017.12.21. 13:30:24

@Womb Raider: Van, ki Simicskánál jobban ismeri Orbánt? Miért gyűlölködnék - csak szánlak.
Királyotok?

John Nethem 2017.12.21. 18:58:29

A várt növekedés helyett csökken a Németországból önként vagy kitoloncolás révén távozó migránsok száma - írta csütörtökön a Die Welt című német lap.
---

A lap felidézte, hogy Angela Merkel kancellár tavaly 2017 legfontosabb menekültügyi feladatának nevezte a távozásra kötelezett menedékkérők hazajuttatásának felgyorsítását, és "nemzeti erőfeszítést" sürgetett az ügyben.

A kormányzati szándék ellenére a kitoloncoltak száma a legjobb esetben is csak stagnál az idén, ezt jelzi, hogy november végéig 22 190 migránst toloncoltak vissza a hazájába, vagy az uniós célországba, míg tavaly egész évben 25 375 elutasított migránst toloncoltak ki.

Az önként távozók száma megfeleződött, nekik a német állam pénzt is adott a távozáshoz, míg az idén november végéig 27 903 migráns távozott az önkéntes hazatelepülési programok révén, 2016 azonos időszakában 50 759 migránst sikerült hazajuttatni ezen az úton - írta a Die Welt a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) kimutatása alapján.

Közben a távozásra kötelezett migránsok száma egyre emelkedik, a BAMF az idén november végéig elbírált 579 ezer menedékjogi kérelem közül
327 ezret nem fogadott el.

A szövetségi belügyminisztérium álláspontja szerint a távozók számának csökkenésében annak is van szerepe, hogy tavaly kiugróan sok migráns hagyta el az országot.
A 2016-ban hazatelepült menedékkérők legnagyobb része a nyugat-balkáni térségből származik, amelynek államaival jó a német hatóságok együttműködése, az idén viszont jellemzően olyan, Európán kívüli országokba kellene visszajuttatni menedékkérőket, amelyek nemigen hajlandóak visszafogadni állampolgáraikat.

Németországba a nemzetközi migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben 890 ezer menedékkérő érkezett, tavaly 280 ezer menedékkérőt regisztráltak, az idén november végéig pedig további 173 ezret.

Lehet számolni, mennyi olyan ember ment FÖLÖSLEGESEN NÉMETORSZÁGBA és milyen költsége volt, akik helyett viszont a VALÓDI MENEKÜLTEKET lehetett volna befogadni........
süti beállítások módosítása