B1 blogcsalád



Az impotencia diszkrét bája

2017. december 08. - ashwood

9034389_94281522ad290805bd9428e4bdd3bfe1_wm.jpgA baloldal – látszólag – valóban kormányváltásra törekvő része épp most lövi el az utolsó – látszólag – használható patronját az Orbán-rezsim ellen. A próbálkozás sikerét pedig a kormányváltást ígérők akadályozzák a legjobban.

Ahogy beszámoltunk róla: Karácsony Gergőben látják a szocialisták az új Botka Lászlót. A hasonlóság nem is erőltetett, és nem csupán a két politikus magasságára gondolunk. Mindketten bizonyították rátermettségüket önkormányzati vezetőként – bár kétségtelen, Karácsony regnálása sokkal rövidebb ideje tart, és a helyi, szoci-Fidesz összejátszás okán messze nem olyan sikeres, mint a szegedi vezető. Karácsony javára írható azonban, hogy semmi módon nem volt érintett a Gyurcsány-korszakban, neve, politikai aktivitása semmiképp nem mosható össze korábbi szocialista érákkal.

Azt megítélni sem mi, sem más nem tudja jelen pillanatban, hogy Karácsony Gergely alkalmas lenne-e miniszterelnöknek. Azt azonban igen, hogy ellenzéki, közös miniszterelnök-jelöltnek biztosan az. (Elképzelhető, hogy az LMP-s Szél Bernadett is ilyen, neki azonban - ellenzéki politikusként – mindeddig nem volt lehetősége bizonyítani politikai rátermettségét.)

Azt is bizonyítva látjuk, hogy az MSZP lényegében az egyetlen olyan baloldali erő, amely, noha még mindig a legerősebb párt a balellenzéken belül, hajlandó kompromisszumokra, látszólag képes saját, pillanatnyi érdekein felül emelkedve, alkuba bocsátkozni nálánál sokkalta gyengébb pártokkal. Ezt a magatartást értékelhetjük gyengeségnek is – ekkor azonban fel kellene tenni a kérdést: mitől képzeli magát erősnek egy olyan formáció – mondjuk az Együtt, vagy a Momentum –, amelyiket nem a parlamenti küszöbön, hanem hibahatáron belül mér minden közvélemény-kutató egy százalékon.

Mindebből azt a következtetést lehet levonni, hogy lényegében az MSZP az egyetlen olyan párt a magát demokratikusnak tituláló ellenzéki oldalon, amely a lehetőségeihez képest valóban mindent elkövet jelen pillanatban a kormányváltás érdekében. (És most nagyvonalúan hunjunk szemet a párt belső, rendszeresen visszatérő öngyilkossági kísérletei fölött.) Ugyanis minden kutatás és a baloldali választók elsöprő többségének véleménye mutat egy irányba: a szétaprózódott ellenzék nemhogy leváltani, de megszorítani is képtelen lesz a Fideszt. Ezzel a mentalitással valóban a négyötödös többséget állítják elő az állampártnak.

Mindennek belátásához nem kell atomfizikusnak lenni. Mint ahogy ahhoz sem, hogy Karácsony és a szocik összebútorozását "az ellenzék káoszba taszításaként" értékelő LMP-s megszólalást, vagy az Együtt vezetőjének, Szigetvári Viktornak a nyilatkozatát a helyén kezeljük. E pártocskák vezérei, akik minden megszólalásuk elején elmondják, hogy minden demokratikus erővel összefognak a győzelem érdekében, valójában kizárólag leendő saját, 5-6 fős parlamenti frakciójukért remegnek. Eszük ágában sincs Orbán és a NER elzavarása.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1213457815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Götz 2017.12.08. 16:44:58

arról az MSP-ről van szó,amit már a fidesz irányít?

DFK 2017.12.08. 16:54:50

Hehe a maszop tavasszal is sz.p.

FCUK12 2017.12.08. 18:38:36

a maszop nem kompromisszumkész, hanem impotens. a kettő között ég és föld a különbség.

kalapácstollú 2017.12.08. 21:15:22

A verszoci (tehat kommunista utodparti) szerző szerint azert lesz a Fidesznek négyötöde, mert az abszolút jelentéktelen, "hibahataron belüli" partok nem működnek egyutt az önfeláldozó mszp-vel.
Aha... Logikai bukfenc, nem kicsi...

BiG74 Bodri 2017.12.08. 23:18:16

Szegény önfeláldozó maszop! Mikor áldozza már fel magát egyszer és utoljára száz százalékban?

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.12.09. 01:57:03

Az ellenzeket kell levaltani, nem a kormanyt.

2017.12.09. 03:04:39

@kalapácstollú: kommunista utódpárt ti, fideSSesek vagytok.

2017.12.09. 03:07:01

@Épüljön stadion a CEU helyére: aha. A lakásotok helyére kéne stadion... tudod, kicsi maffiózó? Csak tudnám, minek a hazaáruló nyilaskomcsiknak egy magadfajta bértroll... :D

nyerafidesz 2017.12.09. 05:34:46

Még mindig nem érti az ellenzéknek nevezett csipet-csapat, hogy határozott, megnyerő karakterrel rendelkező vezetők hiányában csak szopni fognak. Persze lehet, hogy élvezik. Magyarországon a választók nem pártokat, hanem vezetőket választanak. Vicces, hogy kormányváltásról álmodoznak, miközben képtelenek egy sodró lendületű embert odatenni Orbán orra elé. Nem is érdemlik meg a kormányzást, de még a parlamenti részvételt sem. Legyen a Fidesznek 5/5-e! Talán akkor elzavarják a bús p...-ba a jelenlegi tehetségtelen, megalkuvó, nyafogó, nyávogó, orbánozó vezetőiket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.09. 07:29:58

Ez baromság. Az Együtt egyéniben hajlandó koordinálni akár az MSZP-vel is, listán viszont nem akar összefogni velük, mert az nem működik, halálos ölelés. Nem akarják elkövetni ugyanazt a hibát, mint 2014-ben. Az Új Pólus, amit ajánlanak már hónapok óta, pont arról szólt volna, hogy listán alternatívát kell nyújtani a leszerepelt óbaloldallal szemben, és ezzel új szavazókat bevonni. Ennek tudatában csatlakozott hozzájuk a PM. És akkor ezek után az Együtt az áruló, mert elveihez hűen nem követi Karácsony egójának halálugrását az agonizáló MSZP karjaiba?

Helga Beauty Salon. 2017.12.09. 08:12:51

Ősszel Szél Bernadett a jelölt, télen Karácsony, húsvét környékére kéne valami Bárány, vagy Nyúl nevű miniszterelnöknek balos barátaim!
Hogy ennek az országnak még normális ellenzékre sem telik az a tragédia!

2017.12.09. 08:16:06

@Fedor: ÓbaloldaL...Új Pólus..PM..MSZP..Karácsony, Újév.. Egész alternatív univerzum épül, szuperhírókkal, jókkal,rosszakkal..Mindenki mindekivel, együtt, külön, se veled,se nélküled. Hármasban, egyedül, de ketten nézik..mint valamivégtelen sorozat az AXN-en. 2018.-ban jön a spinoff

vergyula 2017.12.09. 08:37:32

@Helga Beauty Salon: :)
Lehet, hogy ez tudatos kampánystratégia.

guvat 2017.12.09. 08:58:56

Tételezzük fel, hogy az ellenzéknek sikerül egy minden szempontból tökéletes közös jelöltet előkaparni valamelyik sötét sarokból. Ez csodálatos lenne, de honnan a francból szereznének hozzá szavazókat? A tágabb-szűkebb család ehhez kevés, más meg nem igazán hisz már ennek a csapatnak, legfeljebb annyi pénzért, amennyit még Gyuri bácsi sem áldoz egy ilyen tehetséges társaságra.

midnightcoder2 2017.12.09. 09:19:36

Az ellenzék csak abban bízhat, hogy Orbánék is idióták. Lásd Pl. a Jobbik elleni akciójuk, amivel sok jobboldalit is sikerült maguk ellen fordítani. Amiből akár a baloldali ellenzék is profitálhat, sok jobbikos sőt akár FIDESZ-es is ennek hatására baloldalra szavazhat majd.

midnightcoder2 2017.12.09. 09:28:35

@nyerafidesz: Bal oldalról nem a vezetők hiánya a fő gond, hanem az épkézláb ötletek hiánya. Max. annyit tudnak kitolni magukból, hogy az Orbánék lopnak. Ami ma már annyira nem újdonság, ráadásul amikor hatalmon voltak ők is ezt tették - ha a nép benyelte a rendszerváltás utáni privatizáció nevű szabadrablást, akkor Orbánékon sem fog annyira felháborodni hogy ebből ők annyira sokat profitáljanak. Ezzel max. a nyáladzó saját tábort lehet lelkesíteni, kb. mint a másik oldalon Orbánéknak a soros tervvel.

Ma viszonylag könnyen le lehetne győzni Orbánt, akár baloldalról is. Csak ehhez kellene valami épkézláb terv arra nézve, hogy mit csinálunk ha nyerünk. A másik dolog, hogy van egy rakás dolog, amiben viszont Orbánéknak bizony igazuk van. Ilyen Pl, hogy nagyon nem kellene idetelepíteni afrikából vagy a közel-keletről a népeket. Ha valaki ezt fel akarja vállalni mint ország, az tegye ezt meg, de az hadd ne legyen már uniós hatáskör hogy akarunk-e egy országban lakni egy csapat arabbal és négerrel. A baloldal egyik nagy hülyesége, hogy ebben a kérdésben következetesen nemzetellenes álláspontot képvisel.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.09. 09:28:46

@Fedor:

Nem lehet Új Pólus ellentétes elveket vallok között.

A PM nagyjából azt mondja, mint az LMP, de orbánozik hozzá.
Az Együtt nagyjából azt mondja, mint a DK, de orbánozik és gyurcsányozik hozzá.

A PM amolyan újbalszerű valami, míg az Együtt színliberális.

S egyiknek sincsenek szavazói mérhető mennyiségben.

Nancsibacsi 2017.12.10. 07:57:58

4 évig más dolguk se volt, mint megegyezni azon, hogy hogyan osztják szét a lóvét, ha nyernek. De ezek b.zmeg erre is képtelenek. A fidesznél legalább van megegyezés, hogy ki mennyit lop - ennyivel jobbak, meg is érdemlik a győzelmet.

kalapácstollú 2017.12.10. 20:58:31

@hullajelölt88: Kérlek, nézz már utána, hogy melyik párt is az mszmp utóda! Ha megvolt, nyugodtan leírhatod: az mszp.
Minket (sic!) pedig fölösleges lefideszesezni: egyrészt, nem tudom, kikre vonatkozik a többesszám. Másrészt, soha nem voltam a fidesz tagja, ahogy most sem. Harmadrészt pedig: soha nem szavaztam a fideszre.
Akkor erről ennyit!
Javaslom, a gyűlölethabot töröld le a szád széléről és próbálj meg konstruktívan hozzászólni egy vitában!
Örülök, hogy segíthettem!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.11. 16:06:43

@midnightcoder2: "Ma viszonylag könnyen le lehetne győzni Orbánt, akár baloldalról is. Csak ehhez kellene valami épkézláb terv arra nézve, hogy mit csinálunk ha nyerünk."

Van programja mindegyik pártnak, tehát van terv.

"A másik dolog, hogy van egy rakás dolog, amiben viszont Orbánéknak bizony igazuk van. Ilyen Pl, hogy nagyon nem kellene idetelepíteni afrikából vagy a közel-keletről a népeket. Ha valaki ezt fel akarja vállalni mint ország, az tegye ezt meg, de az hadd ne legyen már uniós hatáskör hogy akarunk-e egy országban lakni egy csapat arabbal és négerrel. A baloldal egyik nagy hülyesége, hogy ebben a kérdésben következetesen nemzetellenes álláspontot képvisel."

Az unió kb. 1300 ellenőrzött, VALÓDI menekült elhelyezését kéri tőlünk humanitárius okokból, ellenük harcolunk foggal körömmel. Mindeközben Orbánék húszezer ellenőrizetlen gazdasági bevándorlót (akár bűnözőket is) fogadott be úgy, az általuk fizetett kb. 100 milliárd Ft még csak nem is az államkasszába került, hanem offshore cégeken keresztül Rogánék zsebébe. Akkor most melyik oldal is nemzetellenes?
süti beállítások módosítása