B1 blogcsalád



Sas nem kapkod a legyek után, de azért ez már Sorosnak is sok

Szelestey Lajos összeállítása

2017. november 21. - Szelestey
  • Megyesy Jenővel, a kormányfő szárnysegédével és egy titokzatos orosszal találkozott tavaly Budapesten Trump akkori tanácsadója, az ügy még kínos lehet az orosz érdekeket szolgáló Orbán-kabinet számára.
  • A nemzetközi visszhangból az látszik: nem egy ligában focizik Soros és Orbán.
  • A lengyelekre napi 100 ezer eurós pénzbírság vár, ha azt gondolják, hogy túlléphetnek az Európai Bíróság ítéletén.

 

Yahooyah.png

Az illetékes amerikai szenátusi bizottság kiemelten foglalkozik Trump korábbi tanácsadójának budapesti útjaival, vagyis, hogy mit csinált több ízben is Budapesten Carter Page a tavalyi elnökválasztási kampány során. A megkülönböztetett figyelem oka, hogy Magyarország igen szoros kapcsolatokat alakított ki Oroszországgal, illetve hogy az ország bázis az orosz titkosszolgálat számára. Ami a részleteket illeti, az biztos, hogy a szakértő vezető magyar személyiségekkel találkozott, így szeptemberben háromnegyed órán át tárgyalt Megyesy Jenővel, aki Orbán Viktor igen közeli munkatársa. A téma a kétoldalú viszony volt, és mint Megyesy megerősítette, a megbeszélés az akkori washingtoni nagykövet, Szemerkényi Réka kérésére jött létre. Arról is beszámolt, hogy javarészt ő beszélt, mert Page nem tűnt járatosnak a térség dolgaiban.

Maga a tengerentúli szakértő úgy nyilatkozott Washingtonban a Hírszerzési Bizottság előtt, hogy már nem emlékszik, kivel is ült le. Megyesy viszont azt mondja, hogy az Országházban, az ő irodájában zajlott le az esemény, és sok mindenről szó volt, beleértve a kapcsolatokban mutatkozó feszültséget. Page ugyanakkor járt egy másik alkalommal is Budapesten, akkor, Szemerkényi Rékával beszélgetett egy kávé keretében az egyik szállodában. Majd októberben az amerikai fővárosban is egyeztettek ők ketten. A korábbi nagykövet azt írta, hogy először csupán az udvariasság jegyében tárgyaltak, általános külpolitikai kérdésekről. Ugyanakkor egy egykori brit kém, akit azzal bíztak meg, hogy gyűjtsön terhelő értesüléseket Trumpról az elnöki posztért vívott küzdelem során, azt állítja 35 oldalas jelentésében, hogy Page júliusban Moszkvában titokban orosz illetékesekkel találkozott. A magyar úttal kapcsolatban a tanácsadó azt vallotta, hogy ott nem volt senki idegen jelen. Ám amikor egy demokrata képviselő rákérdezett, úgy módosított, hogy mintha átfutott volna a színen egy orosz, de ennek nincs  jelentősége, és semmi komoly témáról nem esett szó. 

FT

financial_times.jpg

Orbán Viktor gyűlöletkeltő kampányát támadja Soros György, aki azért szólalt meg, mert attól fél, hogy titkosszolgálatok emberi jogi csoportokra állnak rá. Az üzletember szerint a miniszterelnök a „külső ellenség” szerepét osztja rá, de valójában a választókat igyekszik félrevezetni, mivel ragaszkodik a hatalomhoz. A telefoninterjúban tragédiának nevezte az ország szempontjából, hogy a kormány gyűlölködéssel próbálja megőrizni uralmát. Hozzátette, hogy a Fidesz szándékosan értelmezi félre a nézeteit, mert ily módon akarja elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy sanyarú helyzetéről. A lap megjegyzi, hogy Orbán és Soros viszonya akkor romlott meg teljesen, amikor a magyar politikus elutasította a liberális, nyugati irányvonalat. Bírálók szerint a hadjárat a 30-as évek antiszemita propagandáját idézi. Soros ugyanakkor most azért törte meg a csendet, mert attól tart, hogy Magyarországon nem csak bizonyos szervezeteket, hanem azok vezetőit is üldöztetés fenyegeti, hiszen a hírszerzés hivatalos megbízást kapott, hogy vizsgálja ki az ún. Soros-hálózatot. Vagyis meg akarja védeni ezeket a csoportokat és embereket, akik az európai értékeket képviselik.

Az újság úgy ítéli meg, hogy Orbán a választások közeledtével még inkább nekiment Sorosnak és az unió illetékeseinek, hiába figyelmeztették szövetségesei az Európai Néppártból. A magyar fél ugyanakkor egyfolytában tagadja, hogy részéről a zsidóellenesség belejátszana a kritikába. Szerinte bizonyíték támasztja alá, hogy a Soros-féle hálózat kárt próbál okozni az ország tekintélyének külföldön. A Nyílt Társadalom Alapítvány new yorki irodája közben írásos nyilatkozatban cáfolta a nemzeti konzultáció minden állítását, mondván, hogy az torzításokat és egyértelmű hazugságokat tartalmaz. A vádak központi eleme, hogy a befektető európai politikusokat használ fel, mivel fel akarja lendíteni a bevándorlást, és igyekszik megsemmisíteni a földrész keresztény gyökereit. Soros erre úgy reagált, hogy az EU nem fogadta meg a javaslatait. Így pl. ő azt mondja, hogy a kvótákat csakis önkéntes alapon lehet alkalmazni, ez pedig éppen az ellenkezője annak, amivel a magyar fél vádolja. Ugyanakkor változatlanul csodálja Merkelt, amiért az két éve megnyitotta a határokat a menekültek előtt. Csak sajnos, nem megfelelőképpen készítették elő a lépést és nem mérték fel teljesen azt, hogy az újabb tömegeket csábít a kontinensre.

Soros arra is kitért, hogy a 80-as években azért támogatta Orbánt, mert az megérdemelte diákvezérként, aki a rendszer ellen szervezkedett. Ám azóta megváltozott és egy maffiaállam vezetője lett. Ezért az üzletember úgy gondolja, itt az idő, hogy más európai kormányok határozottabban reagáljanak arra, miként kezeli a miniszterelnök a civil társadalmat, illetve foglalkozniuk kell a jogállammal kapcsolatos félelmekkel is. Mert a jelek arra utalnak, hogy a hatalom túl messzire ment.

New York Times/Independent/Reuters

new_york_times.jpg

A jelentés azt emeli ki Soros György nyilatkozatából, hogy a magyar kormány hazudik, amikor őt támadja. A hírügynökség hozzáfűzi, hogy az üzletember hosszú ideje támogatja a liberális értékeket, valamint a nyitott határokat, és emiatt összetűzésbe keveredett jobboldali nacionalistákkal, főként pedig Orbán Viktorral. A Fidesz úgy reagált, hogy Soros frontális hadműveletbe kezdett Magyarország ellen. Gulyás Gergely szerint sokatmondó, hogy a befektető a minap, az Európai Parlament migrációval kapcsolatos döntése előtt találkozott a kérdés jelentéstevőjével, valamint öt biztossal is. Soros ezzel szemben pontról pontra kivesézi a nemzeti konzultáció állításait. A Nyílt Társadalom Alapítványok viszont azzal vádolja meg a magyar kormányt, hogy az muzulmánellenes érzelmeket gerjeszt és a náci időkre emlékeztető antiszemita módszereket vet be. Utóbbit a hatalom cáfolja. Gulyás Gergely azt is bizonygatta, hogy nincs bajuk a mohamedán kultúrával sem, ugyanakkor ellenzik a tömeges bevándorlást, mert olyanok jönnek Európába, akiknek a kulturális háttere nem fér össze Magyarország keresztény gyökereivel.

Bloomberg

bloomberg.jpg

Soros elítélte az ellene irányuló hadjáratot, miután a kormány utasította a titkosszolgálatot, hogy járjon utána a befektető által fenntartott emberbarát hálózatnak. Orbán Viktor, aki kerítést építtetett és elutasítja az unió döntését a menedékkérők befogadására, még jobban növelte előnyét a választások előtt, mivel engesztelhetetlen kampányba kezdett Soros György ellen. Egyidejűleg elrendelte a külföldi támogatást élvező civil csoportok szigorúbb felügyeletét, és teleaggatta az országot az üzletembert becsmérlő plakátokkal. Orbán pedig azzal vádolta meg, hogy fel akarja számolni Európában a kereszténységet és a nemzeteket. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága ma vitatja meg a belügyminiszter jelentését Soros tevékenységéről.

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Soros György visszautasította a vádat, miszerint ő hangolná össze az Európára zúduló tömeges bevándorlást. A nemzeti konzultáció csupán a legutolsó támadás a magyar kormány részéről a milliárdos ellen, a hatalom nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti a jó 80-éves férfit. Egy magyar illetékes ugyanakkor azt közölte a brit újsággal, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok által kiadott nyilatkozat egyértelműen jelzi: Soros beszállt a magyar választási kampányba.

Die Presse/Der Standard/Kurier

resse.jpg

Soros György védekezik a lejárató kampány ellen. A magyar születésű üzletember hónap óta az Orbán-kormány támadásainak célpontja. A kabinet azt állítja, hogy a milliárdos tervet szőtt, és migránsokkal kívánja elárasztani Európát.

Washington Post/Bloomberg

 wp.jpg

Európa ugyan 89-ben lebontotta a Berlini falat, ám két éve, a 2. világháború utáni legnagyobb menekülthullám hatására egy-két állam visszaépítette a kerítést, így Magyarország, Szlovénia és Macedónia. Ezt írja a helyzetről készült összefoglaló, amely szerint válság feltárta, mekkora ellentétek vannak a tagállamok között, az ügyben, miként viszonyuljanak a viszályok és a szegénység elől menekülő kérelmezőkhöz. A dráma azt is megkérdőjelezte, mennyire ragaszkodnak a tagállamok a közösség egyik legfőbb vívmányához, a schengeni övezethez, miközben vezetőik egyensúlyoznak a jogi és erkölcsi felelősség, illetve a migránsellenes érzelmek között. Ugyanakkor az összeállítás felhívja a figyelmet arra, hogy Európából a történelem során többen emigráltak, mint ahányan bevándoroltak ide. De pl. Jugoszlávia felbomlása is 400 ezer embert kényszerített lakóhelye elhagyására. Napjainkban viszont a Közel-Keleten és Észak-Afrikában 18,8 millióan kerekedtek fel az erőszak miatt. Többek közt német és francia politikusok arra figyelmeztetnek, hogy az ügy meggyengítheti, de meg is oszthatja az uniót. Orbán Viktor ezzel szemben arra használja fel a helyzetet, hogy megszerezze a hazai nacionalisták támogatását.

FT

financial_times.jpg

Merkel helyzetének megingása azt jelenti, hogy Európa meggyengül. A földrész bajai maradnak, és csak súlyosbítja őket a kancellár politikai vajúdása. Pedig Németország megkerülhetetlen, a berlini döntése alapvetően kihatnak az események menetére a földrészen. Jelenleg azonban belátható közelségbe került a Merkel-korszak vége, így Európa új és veszélyes helyzetbe kerül. Az utód várhatóan nem vállal bátor nemzetközi kockázatokat az EU érdekében. Egyidejűleg meghatározatlan időre kitolódik, hogy Berlin milyen választ ad Macron reformelképzeléseire, de az állásfoglalás inkább negatívnak ígérkezik. Egyes konzervatívok azt remélik, hogy az új kancellár jobban szolgálja majd az európai egység ügyét, amikor a menekültekről lesz szó. Merkelt élesen bírálta a magyar és a lengyel vezetés, amiért egy millió migránst fogadott be, utána pedig meg akarta osztani a terheket. A brit népszavazás, Trump sikere, illetve a kvázi tekintélyelvű magyar és lengyel kormány felemelkedése után a német kancellárt úgy tartották számon, mint a liberális világrend legerősebb védelmezőjét. Hogy most harapófogóba került, az megtépázza az Európa-barát körök reményeit. Ha még Németország is megrendül, az azt hozza magával, hogy ismét bajba kerül az egész európai terv.  

Bloomberg

bloomberg.jpg

A kommentár úgy ítéli meg, hogy nem jelent tragédiát a német politikai válság, mert minden jel szerint elfogadható kompromisszum születik majd. Mindenesetre az egyeztetések kudarca csapás arra a képre, hogy Németország a stabilitás bástyája Európában. De azt is jelzi, hogy a német demokrácia jól működik, és a tartalom a fontos, nem pedig a politikai haszon. Az egyik lehetőség most, hogy újjáalakul a nagykoalíció, amit azonban az SPD nem akar. Pedig a németek csak akkor tudnak segíteni Macron európai céljainak megvalósítása során, ha osztják a francia elnök lelkesedését, az pedig nem lehetséges a szociáldemokraták nélkül. Szó lehet új választásokról is, de ez utóbbi várhatóan egyik pártnak sem hozna sokat. A 3. opció, a kisebbségi kabinet jobb megoldásnak tűnik, mert nem menne tovább feleslegesen az idő. Viszont – legalábbis egy időre – odalenne a német vezető szerep a kontinensen. Még biztosabbnak éreznék helyzetüket az olyan, illiberális kormányok, mint a magyar és a lengyel, amelyek gúnyt űznek az európai értékekből. Viszont várhatóan Merkel marad a kancellár, és itt szó sincs olyasfajta zűrzavarról, mint a Brexit és Trump megválasztása esetén.

Guardian

guardian.jpg

A vezércikk azt hangsúlyozza, nagyon kemény időt kezdetét jelentheti Európa számára, hogy zsákutcába jutottak a német koalíciós tárgyalások, túl azon, hogy beharangozhatja a Merkel-korszak végét. Vagyis igen lényeges pillanathoz érkeztünk el, mivel jelentős politikai bizonytalanság alakult ki az EU motorjának számító országban. Márpedig ez kihat az egész európai programra, miközben csinálni kéne valamit az euróövezettel, a biztonsággal, a migrációval, az orosz beavatkozással, a Törökországhoz fűződő viszonnyal, a magyar és a lengyel demokratikus visszalépéssel, továbbá a britek távozásával. A kancellár pozícióját a menekültválság ingatta meg. A német politika széttöredezik, de ugyanezt látni az egész kontinensen. Új erők jelentkeznek a bal- és jobboldalon, és nyomás alá veszik a hagyományos pártokat. És a német kutyaszorító azt hozza magával, hogy az uniónak még nehezebb lesz kezelnie az alapvető gondokat.

Spiegel

der_spiegel.jpg

Brüsszelben fokozódik az aggodalom, hogy a német kormányalakítás balsikere kihat az unióra is, noha az éppen igen fontos reformok előtt áll. Hasonlóképpen nyilatkozott a francia államfő is, aki már vasárnap este beszélt Merkellel. A holland Európa-ügyi államtitkár ki is mondta,hogy a berlini hírek nem jók az EU számára, mert ezáltal fontos döntések napolódnak el. Még egyértelműbben fogalmazott a CDU legtekintélyesebb EP-képviselője, Elmar Brok, aki szerint közepes méretű katasztrófa volna Németország és a földrész számára, ha a hosszabb távon nem lenne cselekvőképes a berlini vezetés. Bár 3-4 hét még nem a világ. A politikus – Merkel bizalmasa – attól tart, hogy ha új választások jönnek, az csak a populisták malmára hajtja a vizet. Viszont ahol egyetértés van a pártok között, ott igenis lehet lépni. A magyar és a lengyel jogállammal szembeni fenyegetés miatt pl. aligha kell késlekedésre számítani. Egyébként olyan alapvető kérdések vannak napirenden, mint a menedékjog átalakítása, valamint a következő időszakra szóló költségvetés.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Az Európai Bíróság precedens értékű ítéletre készül: pénzbüntetéssel fenyegeti Lengyelországot, miután az nem hajlandó leállítani egy középkori erdő kivágást. Ez egyúttal lépés lenne afelé is, hogy a varsói vezetés ne tudja felszámolni a jogállamot. A testület német tagja mindenesetre kijelentette, hogy ahol felmondják az európai értékeket, ott eljön a harmadik hatalmi ág, tehát az igazságszolgáltatás órája. A bíró ezt Konrad Adenauer Alapítvány egyik nyilvános rendezvényén fejtette ki, ahol a jelenlévő egyetértettek abban, hogy felháborító az, ami a magyaroknál és a lengyeleknél a demokrácia ügyében folyik. Ezek után helyezte kilátásba az EB a bírságot, ami napi 100 ezer eurót jelent, ha Varsó nem vet véget fairtásnak. Idáig a renitens államok bízhattak abban, hogy ilyen szankcióval csak egy hosszadalmas folyamat végén kell számolniuk, vagyis mostantól igencsak megnő a rájuk nehezedő nyomás a szerződésszegési eljárások során. Tehát nem játszhatnak az időre és nem teremthetnek kész tényeket. És úgy hírlik, hogy a luxemburgi uniós testület ezt a fegyvert akarja beélesíteni a jogállam megsértése ügyében is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3713337655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 06:29:09

Mindenki tudja mik Soros tervei, így senki se veszi komolyan szánalmas és izzadságszagú magyarákodását.

FCUK11 2017.11.21. 07:17:59

Soros mentségére legyen szólva, hogy az ő korában már gyakran elfelejtik az emberek, mit is mondtak korábban. de senki nincs, aki elmondja neki? :)

2017.11.21. 07:40:59

"sokatmondó, hogy a befektető a minap, az Európai Parlament migrációval kapcsolatos döntése előtt találkozott a kérdés jelentéstevőjével, valamint öt biztossal is."

Most őszintén... mi a fenét keres Soros folyamatosan az EU döntéshozói körül??? Semmi jobb dolga nincs?

Európai téridő 2017.11.21. 08:11:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azért, ha mindezt magyarul mondaná el a magyar nézőknek, az hatásosabb lenne, vagy sem.

Európai téridő 2017.11.21. 09:10:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Viszont akkor személyesen lehetne vitatkozni az öregúrral, a hülye csicskásai kihagyásával.

Európai téridő 2017.11.21. 09:15:30

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ja, és mióta Sas ez a Soros? Egyébként kvázi kulcsregényként Robert Ludlum Janson-sorozatában írt egy pöpec kis fikciót rgy magyar származású filantrópot fiktív néven emlegetve arról, hogy mi minden lehet egy ilyen cselekménysor hátterében. És az internet előttről rémlik velem egy tévéinterjú, amelyben Soros egy csehszlovák kárpátaljai családi szálról is szót ejtett volna. Mára ez már orwelli módon ki van radírozva, csak budapesti szál van.

zsindex ISIS Alqaeda mind CIA projekt 2017.11.21. 09:24:03

Dzsordzs Szarosz, a 14 évesen nyilas kollaboráns, már magyarul volt kénytelen twitterkedni tegnap :DDD
Kapta is az ívet rendesen.

Ha meg már azt nézzük ki találkozott kivel és ki kinek a bábja:

www.youtube.com/watch?v=f3WyJMo0H_0

ISIS= CIA- Pentagon- NATO projekt

Gladio- B Hadművelet Európában a NATO iszlámista proxyjaival
Betelepítőjük: Mürkül NSA- spicli, Macaron narkós- buz gerontofil Rothschild- bankár, senki által meg nem választott Gentiloni olasz(országi) miniszterelnök

morpho 2017.11.21. 13:37:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Mindenki tudja mik Soros tervei"

Ezt honnan tudja mindenki?

"Nem hiszem, hogy merne vállalni nyílt vitát"

Az Orbán, aki 2006 óta nem vállal nyílt vitát. Valamit összekeverhettél...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 14:00:58

@morpho:

Aki nyitott szemmel jár a világban, látja, hogy a liberális rend nem hoz semmi jót. S ez rend fő kelet-európai hisztis propagandátora Soros gazdád.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 14:02:24

@morpho:

"Az Orbán, aki 2006 óta nem vállal nyílt vitát. "

Ő egy politikus, aki azt tesz, ami éppen hasznpsabb szavaztmaximalizálás céljából.

Egyébként én is sajnálom, hogy nem vállal választási vitát.

morpho 2017.11.21. 14:10:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ez a "Soros gazdád" duma nagyon gagyi! Alulmúltad önmagad! Viszont nem válaszoltál a kérdésre, gondolom véletlenül lemaradt a válasz itt a nagy kapkodásban! Azért megpróbálnám még egyszer:

"Mindenki tudja mik Soros tervei"

Ezt honnan tudja mindenki?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 14:53:58

@morpho:

Onnan, hogy látja azok megvalósulását: a féktelen, hisztérikus rombolást.

sinus67 2017.11.21. 15:11:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ja! Hát a coccilizmusnak annyi! Lerombolva!

Most az épülő bolsevizmus megakadályozása az új cél. Vagy inkább lerombolása, mert eléggé előrehaladott az állapot!

morpho 2017.11.21. 15:16:00

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Mindenki tudja mik Soros tervei"

Ezt honnan tudja mindenki?

"Onnan, hogy látja azok megvalósulását: a féktelen, hisztérikus rombolást."

Hogy mi van? Te amúgy érted amit írsz?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 15:44:27

@sinus67:

Az én céljaim mások. De megértelek, hogy a te céljaid azonosak elnyomóinkével.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 15:45:13

@morpho:

A hatalom érzi alkonyát, ezért tombol féktelenül. A nép meg átlátja mindezt.

2017.11.21. 16:11:43

@morpho: ""Mindenki tudja mik Soros tervei"

Ezt honnan tudja mindenki?"

Hmmm... ja, hogy nem ismerhetjük a valódi motivációt? Amúgy Soros is egy olyan ember, aki soha nem hazudott? Ne' adj isten, elképzelhetetlen, hogy nem köt/kötnek mindent a tömegek orrára? Olyan még soha nem esett meg?

2017.11.21. 16:33:17

fel nem foghatom, hogy fér össze a "nyílt társadalom" és európa iszlamizálódásának direkt elősegítése...

morpho 2017.11.21. 16:36:44

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Legközelebb akkor írj hülyeséget, ha meg is tudod magyarázni. Így csak magadból csinálsz még nagyobb hülyét!

@Womb Raider: Aha. Amit Soros 2015 ben leírt, mint ajánlást azt "Tervnak" és szentírásnak tekintjük. Amit Soros 2016-ban leírt, azt elegánsan figyelmen kívül hagyjuk. Amit Soros tegnap mondott, az meg hazugság. Aha :)) Te pubi, én ezt egy kamu kormánypropagandának látom. Egy kamu politikai terméknek, amit a fidesz árul a választóknak.

öregedőbandi 2017.11.21. 16:37:25

Annyi vezető politikust és üzlet embert pénz gurut ért már gyanús baleset.Mindenkit előbb utóbb akik útban vannak meg eshet.Ez a pénz guru miért nem nyugszik,élvezné a össze harácsolt vagyonát,vagy nem akar természetes halált halni?Csak nehogy be következzen a jóslatom,gondolom,hogy a magyarok többsége nem ejtene ezért könnyet.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.21. 16:56:03

@morpho:

A lényeg: Soros egy tolvaj gazember, ha azt mondja, holnap kisüt a Nap, az is erős kétséggel kezelendő.

Most persze köszönjük neki, hogy elvesztette higgadtságát, s besegített lerontani a ballib választási kampányt.

2017.11.21. 17:00:35

@morpho: " Aha. Amit Soros 2015 ben leírt, mint ajánlást azt "Tervnak" és szentírásnak tekintjük. Amit Soros 2016-ban leírt, azt elegánsan figyelmen kívül hagyjuk. Amit Soros tegnap mondott, az meg hazugság. "

Ja... ha valami hússzor tartalmazza a 'plan' szót, viszont nem tartalmazza a 'recommendation""proposal""suggestion""advice"szavakat, azt nem túlzás "tervnek" nevezni...
Soros nem hülye.. látja, hogy nem csak a mi részünkről, de úgy en bloc az európai polgárság részéről nincs túl nagy támogatottsága az ötletének. Próbálja sztaniolba csomagolni a szart, de nem lesz belőle szaloncukor... és ne haragudj, de kételkedem az igazmondásában.Van oka hazudni.

2017.11.21. 17:30:34

@morpho:
"@aleksz róz: Segítek: Sehogy!"

Ejjhátno... háthiszen a nyílt társadalmak eszméje pontosan erről szól.
"„Nyitott társadalomban egyetlen vallás, egyetlen világnézet, életfelfogás, egyetlen kultúra sem törekedhet kizárólagosságra. Az autonómiáról szólva arra az alapvető jogunkra gondolunk, hogy magunk döntsük el, milyen meggyőződésekkel, milyen kulturális mintákkal azonosulunk, és milyen célok jegyében vezetjük életünket"

Mintha éppen ezen nagyívű, ám soha nem igazolt gondolatkísérlet valóságba (emberkísérlet...)átültetése közepette lennénk...öntsünk össze egy országba a lehető legtöbb , különféle értékredű és különféle kulturából érkező embert, rázzuk/keverjük, aztán nézzük, mi is lesz belőle... embermoslék. Ez a te szellemi vezetőd, a filantróp guru hagymázas elképzelése a jövőt illetően. Az átlagemberek jövőjét illetően. A felhőjáró hipergazdagok meg szépen, lassan elkülönülnek. Őket nem érdekli a multikulti.

morpho 2017.11.21. 18:07:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Soros egy tolvaj gazember, ha azt mondja, holnap kisüt a Nap, az is erős kétséggel kezelendő" De azt elhiszed , hogy egymillió menekültet akar Magyarországra telepíteni? :))) Idióta! :)))

@Womb Raider: "ne haragudj, de kételkedem az igazmondásában.Van oka hazudni" Egyszer mondott csak igazat, amikor azt írta, hogy egymillió migránst akar Magyarországra telepíteni évente. Egyébként mindig hazudott! :)) Komolytalan vagy narancskullancs! :)) Nem kicsit, nagyon! :)

Nekem nincs szellemi vezetőm, mint neked. Én csak nem vagyok teljesen hülye, hogy beszopjak egy nyilvánvalóan kamu politikai terméket. Viszont sehol nem, találtam azt a részt, hogy "Európa iszlamizálódásának direkt elősegítése..." Biztos az én hibám. Rámutatnál erre a pontra? Csak mert ha nem tudsz, akkor azt kell gondoljam, hogy hazudozol és kormánypropagandát gründolsz!

2017.11.21. 18:21:58

@morpho: "Viszont sehol nem, találtam azt a részt, hogy "Európa iszlamizálódásának direkt elősegítése..." Biztos az én hibám."

Basszus... meggyőztél. Nem írta oda, tényleg... akkor halleluja!! Megmenekültünk! Jó lesz nekünk az embermoslék! Emberek! Nem írta oda!
Ennél tökéletesebb bizonyítéka nem is kell a jószándéknak...

2017.11.21. 18:23:16

@morpho: a valóságban sehogy, ezt én is tudom. de akik a kettőn párhuzamosan dolgoznak, azoknak az elméjében hogy fér össze?

2017.11.21. 18:23:36

@morpho: "De azt elhiszed , hogy egymillió menekültet akar Magyarországra telepíteni?"

Miért, ki mondott ilyet?

morpho 2017.11.21. 19:20:46

@Womb Raider: Nu várjál, aszongya itt egy brossúra. Első oldal: Védjük meg Magyarországot!
Második oldal: Soros György veszélyes terve: (3 mondat van egymás alatt kisbetűvel)

"a határkerítés lebontása"

"évente 1 millió bevándorló betelepítése"

"fejenként 9 millió forint állami segély minden migránsnak"

Ezek nyilvánvalóan Magyarországra vonatkoznak. Más megjegyzés nincs a brosúrán. A 3. oldalon van 3 idézet Botkától, Vonától és Gyurcsánytól (hogy ők végre akarják hajtani Soros veszélyes tervét). A negyedik oldalon meg az van alul, hogy aszongya: Felelős kiadó: Fidesz-Magyar polgári pártszövetség 1062 Budapest Lendvay u. 28
A kiadásért és szerkesztésért felel: Kubatov Gábor, ügyvezető alalnök

Akkor a kérdésedre válaszul: Kubatov Gábor A fidesz alalnöke írásba is adta!

Zoltan Hazafi 2017.11.21. 21:02:29

@aleksz róz: A viktoriánus logikában és üldözési mániában nagyon könnyen összeférnek a valóságos és a képzelt dolgok. Először csak úgy szavazatszerzés céljából, aztán mély meggyőződésbe átmenően, aminek "virága" például a múltkor több millió példányban kiküldött - Konzultációs boríték a maga hülye kérdéseivel, vagy a rengeteg elmebeteg plakát. A kívülálló meg csak röhög az egészen - kínjában.

2017.11.21. 22:11:56

@Zoltan Hazafi: nem mondom, hogy hülyeséget mondasz, de te most egészen másról beszélsz.
Amit felvetettem, az egy kívánt eredmény és a "kívánók" által végrehajtott cselekedetek egyenes, közvetlen következményeként megvalósuló, a kívánttól eltérő eredmény közti ellentmondás és ennek az ellentmondásnak az érzékelése.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.22. 06:39:06

@morpho:

A pontos számot nem tudom, de a lényeg: nagyon idegesíti őt az ország homogén jellege, ezt akadálynak látja liberális álmai előtt.

2017.11.22. 06:56:33

@morpho: "Nu várjál, aszongya itt egy brossúra. Első oldal: Védjük meg Magyarországot!
Második oldal: Soros György veszélyes terve: (3 mondat van egymás alatt kisbetűvel)

"a határkerítés lebontása"

"évente 1 millió bevándorló betelepítése"

"fejenként 9 millió forint állami segély minden migránsnak""

Ja.. sajnos nekem nincs 'brossúrám'.. de hiszek neked, hogy ez van leírva. A kerítés lebontása pipa, mivel sok kerítáés nem épült, az 1millió fő nyilván Európára vonatkozik, (bár van 300ezres változat is) senki nem gondolja, hogy csakis Mo-ra, hiszen a terv (ami nincs, ugye...) is egész Európára vonatkozott és arányos kvótákat (felső limit nélkül) javasolt (írt elő...mer ugye pont a kvóta be nem tartásának szándéka miatt poroltaák el a fenekünket nem is olyan régen, a lengyelekkel együtt még most is emiatt térdeplünk kukoricán)
A segély összege is stimmel, bár Soros nyilván nem Észak-Bergengóciai hupákban adta meg az összeget, hanem dollárba, és azt az egyszerűség kedvéért a 'brossúrában' forintosították. Lássuk be, ennyi belefér... mert 30000 Euro optikailag az egyszerű embernek nem olyan félelmetes, mint a 9millió, ami jó négyszeresen meghaladja az ő éves jövedelmét
Azt is odaírhatták volna, hogy Soros ezen pénzösszeg forrását úgy kívánta előteremteni (és itt válik közvetlenül érdekeltté...) hogy nyélbe üt egy hitelszerződést EU és a jól kiválasztott bankok bevonásával. Az EU meg vessen ki adókat a törlesztőrészletek fedezetéül...
Egyébként áruld már el.. ki áll az utadba, hogy befogadj egy kedves afgán családot? Van kisfiad? A szakállas bácsi majd jóbarátja lesz :) A bacha bazi a multikulti alapértékei közé tartozik...

2017.11.22. 06:58:43

@Womb Raider: "http://www.friatider.se/tog-p-7-rig-pojke-i-gungparken"
:) Na? Kalandos, mi?

Vata fia János 2017.11.22. 14:35:32

Szarosgyurka nem sas, hanem veréb.

2017.11.22. 15:36:29

@Vata fia János: Akkor már inkább dögkeselyű...bár az meg hasznos állat... hmm.. emiatt nehéz is az állatvilágból párhuzamba állítani bármivel is.
Így talán egyszerűbb, ha mégis emberként tekintünk rá. Egy haszonleső, gátlástalan, megszállott gazemberként.

morpho 2017.11.22. 20:01:18

@Womb Raider: Ha egy brosúrában az van, hogy Védjük meg Magyarországot, akkor annak minden állítása Magyarországra vonatkozik. Igen, már ekkorát hazudtok buta narancskullancs. Egyébként pontosan tudod, hogy mi van benne, te is láttad, hiszen az a munkád, hogy ennek a szarnak toljál netes támogatást! Abba kéne hagyni a hazudozást! Nagy bazmeg lesz még ebből, amit műveltek! Csak mondom.

2017.11.23. 05:55:16

@morpho: Ezt az ócska narancskullancsozást el kéne már feledni... én sem hajtogatom, hogy sorosszopó, vagy libbantbolsi

Amúgy meg nyugodtan értelmezd úgy, hogy Mo. jelenleg egy nagyobb (de lazuló) szövetség egy kis tagja, ami ellen irányul a Sorossal fémjelzett 'támadás' Mivel nem volt soha konkrét szám arról, hogy Mo.-ra ebből a millió/év-ből mennyi is jutna, meg milyen összetételben, talán egyszerűb annyit mondani Európaába szán ennyi letelepítendőt.
Ha nem lennél füllentős, akkor neked is feltűnt volna, hogy a kék alapon valamivel apróbban szedett szövegben ott szerepel pontosan, miként értendő a szám. Úgyhogy vagy vaksi vagy, vagy nem tudsz hosszabb szövegeket értelmezni, vagy hazudsz. Én az utóbbira tippelek.
24.hu/belfold/2017/09/29/mennyi-igaz-a-soros-tervbol-es-a-nemzeti-konzultaciobol/
Minden kérdés alatt a kékkel szedett rész tartalmazza a kifejtett mondanivalót. Te meg behazudtál egy háromsoros felsorolást.
Egyben viszont ugyanúgy vélekedek, mint te: abba kellene hagynotok a hazudozást. Vagy menjetek oda, ahol az álmaitok teljesülne. Vár benneteket a Közel-Kelet mesés világa. Jó helyen van az ott, autentikus környezetnben, nem kell idehozzátok...
süti beállítások módosítása