A B1 blogcsaládAz Orbán-rezsim kedvezményes hiteleket és politikai támogatást ajánlott fel a népirtó diktatúrának

2017. november 21. - nickgrabowszki

Megint megtalálta a zsák a foltját.szpm.jpeg

Mianmar (korábbi nevén Burma) legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy az állami hadsereg a falvaik felgyújtásával elkezdte elüldözni az ország legnagyobb etnikai kisebbségét, a muszlim vallású rohingjákat. Elvileg a köztük megbúvó szélsőségesekre hivatkozva, nem hivatalosan persze azért, mert Burmában illegális bevándorlóknak tekintik a rohingjákat.

Augusztus óta több mint félmillió rohingja menekült el Bangladesbe.

Az etnikai homogenitás nevében az illegális bevándorlás ellen küzdő ország?

Rokonlelkek. A helyzet tehát tökéletesen megérett arra, hogy az Orbán-rezsim felvegye a kapcsolatot Mianmarral.

Szijjártó külügyminiszter egy kétnapos Ázsia-Európa csúcsra érkezett az országba, de a többiek távoztával még maradt, és bilaterális kapcsolatépítésbe kezdett. Fogadta  Aung Szan Szú Kji államtanácsos, külügyminiszter, Htin Kiav elnök (a képen), Mjo Thein Gji oktatási és Than Mjint kereskedelmi miniszter is.

Az ilyen emberirtó, etnikai tisztogató államokat, mint amilyen Mianmar is, minden civilizált ország mélyen megveti, az Orbán-rezsim tehát vetélytársak nélkül marad, amikor a nemzetközi elszigeteltség ellen anyagi és politikai támogatást ígér némi bakisért cserébe. (Ugyanezt kísérelte meg a jelenlegi magyar kormány a Fülöp-szigeteken is, ahol az emberek ezreit a nyílt színen, bírósági eljárás nélkül, statáriálisan kivégeztető Duterte-rezsimmel próbál bizniszelni.)

Szijjártó közölte az ajánlatát burmaiakkal, amiről az MTI-nek telefonon számolt be:

  • Magyarország kedvezményes hiteleket ajánlott fel.
  • Magyarország támogatja Mianmart a nemzetközi szervezetekben is. 
  • Emellett megállapodás született arról, hogy 30 mianmari hallgató tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon.

A tárcavezető emellett elmondta, hogy több olyan magyar vállalat is megjelent a mianmari piacon, melyek a digitális gazdasági átállást segítik, tovább segítve Mianmar versenyképességének javítását. Magyarul: 

az anyagi és politikai támogatásért cserébe az Orbán-rezsim elvárja, hogy az általa kijelölt vállalatokat zsíros állami megrendelésekkel honorálják Burmában.

A népirtással és a kiűzéssel amúgy minden a legnagyobb rendeben van. Szijjártó szerint "Aung Szan Szú Kji a közelmúltban a helyszínen, Arakán államban járt, és biztosította az ott élőket, hogy szavatolják a biztonságukat".

Nem tette hozzá, hogy persze csak akkor, ha már Bangladesben lesznek.

Az külön vicces, hogy az Orbán-rezsim támogatja Mianmart a demokratikus intézményrendszer maradéktalan kiépítéséhez szükséges reformokban. Az a legvalószínűbb, hogy egyszerű elírásról van szó, és Szijjártó maradéktalan kiépítés helyett maradéktalan leépítésről beszélt, csak hát a távolság.

A külügyminiszter az MTI-nek azt is elmondta,

Mianmar súlyos kihívásokkal néz szembe, és ha nem tud rajtuk úrrá lenni, akkor több százezres migrációs hullám indulhat el, amely nem fog megállni Bangladesben vagy a környező országokban, hanem nagyrészt Európába fog irányulni.

Nem kizárt, hogy nem tűnt fel neki, hogy

  1. a több százezres migrációs hullám már elindult,
  2. egyelőre semmi sem utal arra, hogy Európát valaha is érintené.

Bár az Orbán-rezsim ezt nyilván nem bánná. Meg lehetne akkor konzultálni nemzetileg így a kampányban. Vagy a következőben.

A bejegyzés trackback címe:

http://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr913342997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2017.11.21. 14:48:13

Van benne igazság amit írtok, ám amíg az usa bizniszelhet Szaúd Arábiával -ahol az emberi jogok ugyanúgy a béka segge alatt vannak- kissé sántít a dolog.

ZX 2017.11.21. 15:57:22

@kunzoo: Mondjuk Szaúd Arábiának van rengeteg olaja, amitől az USA és az EU függ. De könyörgöm a filippínóknak meg a burmaiaknak mijük van? Vagy inkább kérdezzem úgy, hogy mijük nincs? Pl. kiadatási engedély ha menekülni kell?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.22. 10:30:04

És hogy még kik voltak ott ?
(Ez valahogy a bolsevik b1 blogból kimaradt)

magyaridok.hu/kulfold/harc-az-azsiai-befolyasert-2446084/
"Ázsiai körútjának utolsó állomására, Manilába érkezett vasárnap Donald Trump amerikai elnök, hogy részt vegyen a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) soron következő, egyben a szervezet ötvenéves fennállását ünneplő csúcstalálkozóján.
...
A manilai csúcstalálkozó résztvevői lesznek még Li Ko-csiang (Li Keqiang) kínai és Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, valamint Japán, Kanada, Dél-Korea, India, Ausztrália és Új-Zéland vezetői. A politikusok mellett üzletemberek is tárgyalni fognak egymással, olyan témákban, mint az ASEAN gazdasági közösséggé alakítása vagy a befektetések megkönnyítése.

legeslegujabbkor 2017.11.22. 15:01:31

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Kicsit más egy mianmari megállapodás és a manilai ASEAN csúcsértekezlet, de...

"Trump és Duterte a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) csúcstalálkozója alkalmából találkozott egymással, s a díszvacsorán a két vezető egyforma ingben, egymás mellett ülve fogyasztotta el a fogásokat.
Duterte – akik sokan a Kelet Trumpjaként neveznek – a találkozó előtt közölte, biztos abban, hogy a többi nyugati vendégtől eltérően Trump a tárgyalásokon nem kívánja elővenni az emberi jogok kérdését. Duterte tavaly jutott hatalomra, s kampányában az illegális kábítószer-kereskedelem felszámolását ígérte.
A hadjáratban eddig már négyezer ember vesztette életét, s bár sokaknak tetszik az államfő politikája, az emberi jogi szervezetek szerint a drog elleni küzdelemben számos ártatlan ember is életét vesztette már.
A magyar kormányt sem igen zavarja Duterte kormányzási stílusa, legutóbb a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter is kedélyesen társalgott a Fülöp-szigeteki államfővel."

roli101 2017.11.23. 10:53:19

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy 30 migránssal több lesz az országban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.23. 11:09:03

@legeslegujabbkor:

Nézzük akkor kik votak itt jelen:

english.kyodonews.net/news/2017/11/092e809d5858-asia-europe-foreign-ministers-meeting-kicks-off-in-myanmar.html
"A two-day meeting of Asian and European foreign ministers began Monday in Myanmar with ministers calling for stronger partnership to promote peace and sustainable development in the two continents."

Szalay Miklós 2017.11.23. 11:20:54

Apropó, tessék egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temakep/076.shtml