B1 blogcsalád



Tállai András visszaélt a hatalmával, majd büszkén kiposztolta a Facebookra

2017. november 12. - Mr Flynn Rider

Csoda történt: Tállai András a NAV elnöke elment Mezőkövesdre és hirtelen csökkenni kezdett a benzinár. Minderről Facebook-poszt is született. Üdvözöljük újra a kádárizmusban! tallai_andras_eszik.jpeg

Tállai András eredetileg közgazdász és üzemgazdász; politikai karrierjét Mezőkövesden kezdte, volt önkormányzati képviselő, aztán polgármester, aztán országgyűlési képviselő, végül a Belügyminisztérium államtitkára lett. 2015-től lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, ugyanakkor maradt országgyűlési képviselői és államtitkár is.

Tállai András több dologról híres: Varga Mihály már rég megszabadult volna tőle, a falujában egymilliárdért építettek stadiont, egyszerre dolgozik NAV-elnökként és adótanácsadóként.

A legutóbbi húzása igazi párttitkáros húzás: rászólt a MOL-ra, hogy panaszkodnak az emberek Mezőkövesden a drága benzin miatt. Erre a MOL levitte a faluban a benzinárat. Tállai pedig kirakta a Facebookra, hogy mindenki láthassa, milyen eredményes fideszes képviselője ő az embereknek a gonosz multival szemben.

 

Sajnos, olyan időket élünk, amikor le kell írnunk:

Ez irtózatosan gáz.

Sokan nem értik, miért.

Elvégre: Tállai végre egy olyan fideszes képviselő, aki nem a saját zsebét tömte, hanem foglalkozott a falujával. Vehetnénk viccesre is a figurát: Tállai olyan csodát tett, mint Mózes, szétválasztotta a tengert a népe előtt. De sajnos ez az eset pont ugyanazt mutatja, mint a Lázár János-féle közmeghallgatások (emlékszik még valaki erre a videóra?):

az emberek még mindig a szocializmusban élnek.

Csak oda kell dörgölőzni a KISZ-titkárhoz, párttitkárhoz, az majd elintézi helyettünk. Ez az elintézési módja Magyarországon a dolgoknak.

A kapitalizmus és a demokrácia le van szarva.

Nyilván Tállai András, aki ’80-ban végzett közgazdászként, pontosan tudja, mi az a kapitalizmus, azt is tudja, mi az a hatalommal való visszaélés. Azt is pontosan tudja, hogy egy ilyen húzásért pár száz kilométerre nyugatabbra bilincsben vinnék el az embert a rendőrök és senki sem szavazna rá többet. Magyarországon pedig büszke rá és dicsekszik vele, a helyiek meg persze örülnek.

De miért is vinnék el Tállait a rendőrök egy normális, kapitalista demokráciában? Mert amit elkövetett, azt mutyizásnak hívják. Visszaélt az adóhivatal elnökeként a pozíciójával, hogy egy szűk csoport számára harcoljon ki előnyöket. A MOL is állami vállalat, nyilván ott is ülne fideszesek, akik nyilván összecsapták a bokájukat, amikor Tállai rájuk telefonált.

Természetesen mindenki ezt csinálja Magyarországon, így működik az egész ország.

Örülhetünk, hogy Tállai kivételesen nem csak a saját zsebét tömte, hanem fideszes politikusként mások zsebére is gondolt, ezegyszer nem vágyakozva.   

De ez az egész azért gáz, mert az állam ezen a ponton nem rendszerszerűen nyúlt bele a benzin árába (amit amúgy is agyonterhelnek mindenféle jövedéki adóval, irgalmatlan magas áfával, stb.), hanem kivételt tett. (A MOL ugyanis állami vállalat, ezt se kell leírnunk.) Amit Tállai művelt, hihetetlen mértékben rombolja a közbizalmat a demokráciában és ássa alá a kapitalizmust is, hiszen azt mutatja: legyen magasrangú fideszes ismerősöd és neked olcsóbban jár a benzin. Nem megdolgozni kell érte, nem tüntetni kell érte, hogy az állam ne adóztassa agyon az üzemanyagot, nem: elég egy fideszes haver, aki majd kibulizza.

Ha valaki megkérdezi, miért nem olyan ez az ország, mint Ausztria, vagy Svájc, akkor mutassa meg neki Tállai András fényképét és dicsőséges politikusi karrierjét (amit ugyanígy befutott volna harminc-negyven évvel ezelőtt, egyébként). Ezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7413250313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.11.12. 16:16:17

Nem vagyok benne biztos, hogy a magyar társadalom ezt a posztot megérti. Ez a fő gond. Ha megértik, hogy mi ezzel a baj, már nem kell ilyen posztokat írni, meg Tállai féle "politikusok" sem lesznek... Bár ismerve ennek az országnak a történelmét, nagyobb a sansz, hogy minden örökké így marad. Valamiért a magyarok szeretik a mutyit. Nem egészen értem az okát, de ez van, sőt még büszkék is vagyunk rá, mint itt Tállai. De ezt inkább magyaros leleménynek szoktuk hazudni! Lásd: forgóajtós hasonlat...

taga20 2017.11.12. 17:21:36

mi a fasz van ebben az országban? döbbenet!

sZulamith 2017.11.12. 17:33:17

Végi olvastam, minden szava igaz. Valóban képtelenség megérteni az okát, hogy mindezek ellenére nincs leváltás, kirúgás, maximum alakul egy /mindegymitér/ minisztérium és ott lesz miniszter:)

Azért az jó, hogy legalább a humorunkat sose hagyjuk el. "A kapitalizmus és a demokrácia le van szarva."

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 17:46:09

Valami baj lehet velem. Már hiányolom, a narancskullancsok idióta kommentjeit, amikben kifejtik, hogy a fekete az fehér, és különben is, minderről Soros György filantróp tehet.

NYJetsTD 2017.11.12. 17:46:54

A távolban felsírt egy kolbász...

Okos Tóbiás 2017.11.12. 17:56:07

Mindenki teljesen félreérti a helyzetet. Tállai és Hernádi, a Pancho-ban(P.csában) két szotyi köpés közt megbeszélték, hogyan fizethetne több adót a MOL. Ha Mezőkövesd környékén, olcsóbban adja az üzemanyagot, többet fognak vásárolni, nő a forgalom, nő a bevétel, nő a befizetett adó. Ezt kizárólag kísérleti jelleggel alkalmazzák, előre nem meghatározott ideig, és amennyiben hozza az "Elvárt eredményt"(Tállai újraválasztását), akkor az egész országra kiterjedően bevezetik.:)

Raven1975 2017.11.12. 19:00:59

Befolyással való visszaélés, zsarolás, és még dicsekszik is vele.

FCUK10 2017.11.13. 07:39:10

Mezőkövesd város, nem falu. A szerző tehát hazudik.

Egy térséget képviselő feladata az, hogy a hozzá beérkező panaszokkal szembesítse az érintetteket. Megtette, lett eredménye is, mindenki örül. Inkább azt néztétek volna meg, hogy vajon valóban drágább volt arra az üzemanyag mint máshol?

Persze lehet ballibtempóban is csinálni a dolgokat, vagyis elérni valahogy a megválasztást, aztán szarni a választók fejére. Megtettétek, meg is van az eredménye.

Évek óta mondom, hogy elment mellettetek a világ, nem értitek a működését ma már.
süti beállítások módosítása