B1 blogcsalád



Blaszfémia a reformáció ünnepén: Orbán szerint a saját kormányzása „Isten kegyelmének megnyilvánulása”

2017. október 31. - Mr Flynn Rider

A miniszterelnök a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen delirált, saját magát é a kormányázását dicsérte, azt isteni kegyelemnek és eszköznek állította be. A blaszfémia nem tűnt fel a hallgatóságnak, sőt, lelkesen tapsoltak. reformacio_orban_beszed.jpg

Orbán Viktor „békés nemzetegyesítést” a Kárpát-medencében és Isten dicsőségét szolgáló utcaseprőket, illetve kormánytagokat vizionált a beszédében.

Korábban itt és itt írtunk arról, mi is kell egy jó Orbán-beszédhez. 

A miniszterelnök lassan nyolc év kormányzás után elmúltnyolcévezéssel kezdte a beszédét:

Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége

– határozta meg Orbán Viktor miniszterelnök az ország szükségleteit a Papp László Budapest Sportarénában, ahol megemlékeztek a reformáció kezdetének 500. évfordulójáról.

Orbán szerint nem véletlen (és ezek szerint nem is a szavazók műve), hanem „Isten kegyelmének megnyilvánulása”, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.

Később úgy fogalmazott: az ő kormánya Isten eszköze.

„Hálásak vagyunk azért, hogy a nemzet összefogott, talpra állt és megerősödött (…), hogy visszanyerte életerejét, cselekvőképességét és tettvágyát is. Hálásak vagyunk, hogy sodródás helyett égtájat és csillagot választott, irányt szabott és utat épít saját élete számára”

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, kiváltságnak tartja, hogy

„a gondviselés ebben a megújulásban bennünket eszközként használt: egyházainkat, a kormányt és a magyar polgárok szabad közösségeit az egész Kárpát-medencében”.

Orbán „a kereszténységből kisarjadt létformáknak” nevezte az olyan elvont és kevésbé elvont fogalmakat, mint az emberi méltóság, a család, a nemzet és a hitbéli közösségek, illetve azt mondta, hogy kormánya kötelessége ezek megvédése. Kormányának az is a kötelessége, hogy megőrizze azt az életszemléletet, amely „a krisztusi tanítások alapján Európát és a magyarságot naggyá tette”.

A kormányfő – aki egyben a reformáció emlékbizottság elnöke – azt is mondta ugyanakkor, hogy a magyarságnak és a keresztény Európának lelki és szellemi megújulásra van szüksége. Jelezte: „az ebből ránk eső részt (…) vállaljuk”.

Orbán rimánkodott a szavazatokért is.

Jó keresztyén a Fideszre szavaz! - súgta a kormányfő. Arról is beszélt a sportarénában összegyűlteknek, hogy

„az embert szolgálni legalább olyan nehéz feladat a kormányzásban, mint az egyházban, ezért vagyok személyesen is hálás minden támogatásért, amit szellemi és lelki közösségünktől, önöktől, protestánsoktól és természetesen a katolikus testvérektől is kapunk”.

Természetesen szó esett Sorosról, de név nélkül említette a magyarságot elveszejteni készülő, világösszeesküvő milliárdost. Isten segítségét látják abban is, hogy

„bár súlyos erők, sőt világerők ellen is sorompóba kell lépnünk, még mindig állhatunk, még mindig állunk a lábunkon”.

Hozzátette, amikor a kormány azért dolgozik, hogy a magyarok jól éljenek, akkor arra is törekszik, hogy „szépen tudjanak élni”, igazságosabban, derűsebben, gazdagabban és felemelt szívvel. (Gondoljunk csak Mészáros Lőrincre, ő az első a magyarok közül, akinek az esetében mindezt már sikerült elérni.)

 Orbán, mint minden rendes vezető felvillantotta a szebb jövő képét is. 

„Mi nem csak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája – ezt már szinte el is értük -, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja, az utcasepréstől az ország kormányzásáig”

– fogalmazott a kormányfő.

Szerinte „a körvonalak már látszanak”: hidak épülnek a Dunán, magyar egyetemek Erdélyben, több száz óvoda a Kárpát-medencében, és ma is együtt ünnepel Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély.

„Látszik a békés, határok feletti nemzetegyesítés valósága”

– mondta.

„Azt már tudjuk, hogy a felismert igazság szabaddá tesz, azonban a végső és nagy nemzetegyesítéshez szükség lesz arra az igazságra, amely nemcsak megszabadít, hanem egyben is tart bennünket, és nemcsak a nemzetrészeket köti össze, hanem a magyar lelkeket is.”

„Együtt harcolunk és együtt imádkozunk azért, hogy Isten, áldd meg a magyart. (…) Isten óvja Magyarországot! Soli Deo gloria”

– zárta szavait Orbán Viktor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9113120816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2017.10.31. 16:18:38

A megszokott zavaros, ellenségkereső gondolatok. A baj az, hogy egy ilyen személy és társulata fújja a passzátszelet és jaj annak, akit ők démonizálnak a baromi nagy kereszténységük közepette...

meszena 2017.10.31. 16:49:18

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor a támogatásról beszélt, akkor annak legmagasabb formájának az imádságot tartotta. A protestáns templomokban rendszeresen imádkoznak az ország MINDENKORI vezetőiért.

meszena 2017.10.31. 17:01:43

Nem értem a blaszfémiát.
Az a gond, hogy ilyet nem lehet mondani, vagy az, hogy a posztoló szerint ez nem igaz?
Az, hogy nem keresztényellenes erők uralkodnak (lásd ahogy uralkodtak a rendszerváltásig is), az lehet kegyelem.

morpho 2017.10.31. 17:21:22

@meszena: Az a gond, hogy Orbán ateista! Ez a kurva nagy gond!

Okos Tóbiás 2017.10.31. 17:50:07

@meszena: A vallásokat, még ha "alulról jött kezdeményezésként" indultak is, amikor "elég nagyra nőttek", a mindenkori hatalom (a vezetőiken keresztül), felhasználta a saját céljaira, hatalma megszilárdítására. Persze hogy imádkoznak értük. Pénzért bármire képesek, még arra is, hogy saját vallásuk tanításait köpjék szemen. Lásd: Keresztényi szeretet!
Ha azt keresztény ellenességnek tartod, hogy nem nyalták a papok seggét, igazad van. Én a 60-as évek közepén voltam elsőáldozó. Ministráltam, a harangozónak többed magammal segítettem harangozni. Valamilyen rejtélyes okból,nem csaptak ki az iskolából, nem zártak börtönbe, se a szüleimet, még ki sem rúgták őket a munkahelyükről.

kalaposinas 2017.10.31. 18:04:21

Igaz a mondás, hogy Isten nem ver bottal!

chrisred 2017.10.31. 18:55:55

@meszena: Vagyis, ha jól értem, az Orbán-kormány pontosan annyira Isten eszköze, mint a Gyurcsány-kormány volt, csak az akkor, ez meg most.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.31. 18:56:25

@morpho: Ezt nem tudhatod valakirol megítélni ilyen egyszeruen. Lehet, valamikor ateista volt, azonban most
1. vagy hívő keresztény, ahogyan mutatja
2. vagy személyesen tovabbra sem hívő, azonban fontosnak tartja a hitet es a vallást valamely, pl közösségépítő szempontból.
Szerintem az 1. pontról van szó - de nyilván nem allithatom biztosan.

morpho 2017.10.31. 19:49:35

@Fermentátor: Akárhogy is van a te véleményedet pont leszarom. Egy ócska bérhazudozó narancskulkancs valahogy sosem hozott lázba igazán! Azért persze sok sikert a szerecsenmosdatáshoz!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.31. 20:01:53

@morpho: Ahhoz kepest, hogy nem erdekel a velemenyem, eleg sokszor megtalálsz a vadaskodasaiddal es mocskolodasaiddal. Feltunt, hogy kettőnk közül egy valaki szokott higgadtan érvelni? es az nem Te vagy...
Egyebkent pedig nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy kettőnk közül eddig csak egy valaki voksolt a fideszre - azt pedig ügye biztosan tudom, hogy az nem én vagyok. Valamit tulkompenzalsz?

taga20 2017.10.31. 20:07:10

@Fermentátor: te szerencsétlen fityesztalpas, hol a kurvaanyjában vallásos a geci?

ha egy kicsit is az lenne, akkor nem csinálná ki iványigábort, hanem teljes erővel segítené évek óta.

a geci gazdád annyira vallásos, mint a szicíliai cosanostra feje.

hogy rohadnátok meg mindannyian, akik a blogszférában mosdatjátok ezeket a kutyafattyakat!

morpho 2017.10.31. 20:12:15

@Fermentátor: Leszophatlak félisten?

@taga20: Csuhások térdre imához! Ja ez is csak egy kicsit hangzott el...

taga20 2017.10.31. 20:27:22

@morpho: á! akkor a geci még iparitanuló volt. a mostani féreg, az igazi sötét oldal!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.10.31. 20:33:02

@Fermentátor: "Ahhoz kepest, hogy nem erdekel a velemenyem"

Engem például érdekelne a véleményed. Mindenki véleménye érdekel, még az elvakult fidesz hívőké is, én csak a kommentekért járok ide. De az kurvára nem érdekel, hogyan tolod a hazug fidesz propagandát.

morpho 2017.10.31. 20:35:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na ez a bibi. Nincs is véleménye, sose volt, hiszen propagandista.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.10.31. 20:37:17

@taga20: "akkor a geci még iparitanuló volt. a mostani féreg, az igazi sötét oldal!"

Ezt is megtehetem? Nem dől össze a világ? Nem dőlt.
Ezt is megtehetem? Nem dől össze a világ? Nem dőlt.
Ezt is megtehetem? Nem dől össze a világ? Nem dőlt.
...
Így jutott el a geci a teljes gátlástalanság állapotába. Volt, amikor még azt mondta ez a tolvaj, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet". De a nép mindent megengedett neki. Mi engedtük. Kiment valaki az utcára? Nem. Mi csináltuk ezt a szörnyet, aki tönkreteszi a hazánkat.

morpho 2017.10.31. 20:37:20

@taga20: Oszt melyik ipart tanulta ki azóta??? :)

taga20 2017.10.31. 20:48:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Mi engedtük. Kiment valaki az utcára? Nem. Mi csináltuk ezt a szörnyet, aki tönkreteszi a hazánkat."

erre nem tudok mit mondani, kurvára igazad van.

szerintem megértünk már egy harmadik világháborúra, annyi állat rohangál a világban.

ma délután is hallom, hogy a medián felmérése szerint 60% van a maffiának. hoppá!

taga20 2017.10.31. 20:53:53

@morpho: szerintem gázszerelőnek tanult a csóka, vagy kágébésügynöknek!:)

2017.10.31. 20:56:51

@morpho: és mi közöd van hozzá, hogy ateista vagy hívő?

taga20 2017.10.31. 21:01:41

@aleksz róz: tényleg tök mindegy, hogy ez a sátánfióka, hívő vagy ateista.

morpho 2017.10.31. 21:08:33

@aleksz róz: Ő a miniszterelnök nem? Mert ha igen, akkor minden nyilvános szerepléséhez közöm van, mint magyar állampolgárnak. Így aztán ha ateista, akkor talán nem kéne Istenre hovatkozni, mert körberöhögöm! Így figyu: Muhahahahahahahaha!! :))

morpho 2017.10.31. 21:09:05

@taga20: Kiszagolta ha gáz van?

2017.10.31. 21:19:04

@morpho: semmi közöd a vallásához, ha miniszterelnök, ha nem. lelkiismereti szabadság van, nem kéne a betiltásárt kiabálnod, nehogy már te mondd meg, miben hihet valaki, semmi közöd hozzá.

morpho 2017.10.31. 21:23:55

@aleksz róz: Szarok a hitre. Én hazugságról ugatok! Te miről?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.10.31. 21:35:19

@aleksz róz: "semmi közöd a vallásához"

Semmi közöm. Ezért ne nyomja a pofámba. És ne emelje állami szintre. És neki sincs fasz köze, hogy vallásos vagyok-e.

2017.10.31. 21:49:33

@morpho: na csak kibukott a bolseviknáci éned, már az összes vallást betiltanád

morpho 2017.10.31. 21:55:25

@aleksz róz: Aha és én terelek...
Muhahahahaha! Én még mindig ott tartok, hogy Orbán megint hazudott. Te?

2017.10.31. 21:59:03

@morpho: szóval szerinted hazudott isten kegyelméről? na nehogy már még isten kegyelmét is te akard eldönteni, bolsevik, semmi közöd istenhez

rovid 2017.11.01. 10:06:26

legyen testvéred a hóhér! és bár már látnálak utcaseprőként!

meszena 2017.11.02. 23:00:36

@morpho: Rejtély, hogy mire alapozod Orbán ateistaságát. Ez nem azt jelenti, hogy bizonyítani tudnám az ellenkezőjét, de minden hivatalos és informális forrás megerősíti, hagy nem ateista. Lehet, hogy az volt, de sokan voltak úgy. És lettek hívők. Egyáltalán nem ritka jelenség.

meszena 2017.11.02. 23:02:32

@chrisred: Félreérted, mert ez semmiből nem következik. Amikor a templomokban a mindenkori hatalomért imádkoznak, akkor nem erről van szó.
süti beállítások módosítása