B1 blogcsalád



Orbán elment Németországba, és a németek szemébe hazudott

2017. október 26. - nickgrabowszki

Passauban folytatódott az itthon már megszokott ámokfutás.szabadsag-ter.jpg

A magyar miniszterelnök vissza szeretne kerülni Merkel kancellár kegyeibe, elment tehát Németországba. Arra esélye sincs, hogy a berlini kancellárián fogadják, de Bajorországig eljutott: egy passaui konferenciáról a helyi lapon keresztül üzente meg a kancellárnak, hogy ha tetszik neki, ha nem, el kell őt viselnie;

egyezzenek ki döntetlenben.

A probléma viszont, hogy már megszokta, igazat legfeljebb figyelmetlenségből mond, ezért a Merkelnek szánt üzenete minden komolyabb állításában hazudott.

1. Békés viszony a miénk a németekkel.

Orbán - ha már ott volt - elment Szent István felesége, a Magyarországról férje halála után elüldözött Gizella királyné sírjához, ahol azt mondta,

Évszázadok óta nem háborúztunk egymással.  (...) ha német barátainknak találniuk kell egy olyan országot, amellyel legalább ezer éve nem voltak háborúban, akkor, rajtunk kívül, aligha találnának ilyet.

Ez azzal a megszorítással igaz, hogy

  • maguk a magyarok is német alattvalók voltak Mohács óta, 
  • továbbá csak azért nem háborúztunk Németország ellen, mert felismertük a teljes esélytelenséget. Pl. 1944-ben.

Orbánt csak azért nem lehet totális tudatlansággal vádolni az ügyben, mert olyan jól emlékszik a dologra, hogy még az alaptörvénybe is beleíratta, hogy a németek eltiporták a magyar alkotmányosságot, megszüntették a szuverenitást, valamint

emlékművet is állíttatott a német megszállásnak.

2. Ő nem populista.

orban_passau.jpgPassauer Neue Presse című lap által Európa-szkepszis elnevezésű konferencián a következőt fejtegette:

  • Magyarországon nem sikeresek a populisták.
  • Magyarországon demokrácia van, és ha az emberek akarnak valamit, a kormány megcsinálja.

Tehát egyfelől nem tűnik fel neki, hogy Magyarországon közpénzből finanszírozott uszítás folyik egy populista párt érdekében. Másfelől számára nem az a demokrácia, ahol működik a parlamenti váltógazdaság, azaz a kormány leváltható, hanem az, ahol a kormány megcsinálja, amit az emberek akarnak.

Ami, ugye, köztudottan az illiberális államok, mint pl. Putyin Oroszországa jellemzője. Másrészt meg ez

a populizmus tankönyvi definíciója.

3. Nem kell neki a németek pénze.

Adott egy interjút a helyi lapnak, ahol a következő eszmefuttatásba bonyolódott:

Munkaalapú társadalmat építettünk. Magyarország kommunista múltja miatt nem rendelkezett elég tőkével. Ezért a piacgazdaságot úgy kellett felépítenünk, hogy a súlypontot nem a tőkére, hanem a munkaerőre helyeztük. És 2010 után egy teljes foglalkoztatottságra irányuló rendszert hoztunk létre, ez a cél már kézzelfogható közelben van. Ez a siker első titka. A második az, hogy a saját lábunkon akarunk állni. A magyar gazdaságot nem német pénzből akarjuk rendbe hozni. Ezért vissza is fizettük az összes adósságot mind az IMF-nek, mind az EU-nak, amit a válság kezelésére használtunk. Mi csak kereskedni akarunk, vállalkozni akarunk, és azt akarjuk, hogy a polgárainkat hagyják dolgozni. Aki mások pénzéből él, az végső soron szolga. Ez nem illik a magyar jellemhez.

Amit ehhez hozzá lehet tenni:

  1. A teljes foglalkoztatottság a kommunisták programja volt
  2. A munkanélküliséget nem a kormány áldozatos tevékenysége csökkentette, hanem az, hogy Nyugat-Európa felszívta a 6-7 évvel ezelőtt még meglévő munkaerő-fölösleget. (Ami mára komoly munakerő-hiányhoz vezetett Magyarországon.)
  3. A magyar tőkeszegénység tény, azonban ezt nem a saját láb enyhítette, hanem egyfelől a multinacionális tőke, a német autókonszernek magyarországi befektetései (német pénz).
  4. Magyarország az utóbbi 12 évben csaknem 10 ezer milliárd forintnyi támogatást kapott az EU-tól. Ez akkora pénz, ebből három évig lehetne finanszírozni a nyugdíjakat. Az Unió legnagyobb nettó befizetője Németország, tehát az EU-támogatások jelentős része szintén német pénz.

Tehát annyira áll ő saját lábon, mint mint Ráchel lánya és Tiborcz veje. Pont annyira.

Éppen annyira igaz, hogy nem kell a német pénz a magyar gazdaság működtetéséhez, mint az, hogy évszázadok óta nem háborúztunk Németország ellen, vagy hogy Magyarországon demokrácia van és nem sikeresek a populisták.

Most aztán foghatják a fejüket a kancellári hivatalban, hogy ilyen hülyeségek hallatán egyáltalán komolyan vegyék-e ezt az embert.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr713089596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.10.26. 17:57:21

Odáig jutottam, hogy német alattvalók voltunk Mohács óta. Sírva fetrengek a röhögéstől. Adjatok a cuccból, amit szívtok, brutálisan jó:)

Okos Tóbiás 2017.10.26. 18:12:02

@FCUK10: "Az 1526-os mohácsi csata során életét veszítette II. Lajos király, és fiúutód híján uralkodó nélkül maradt az ország. Végül kettős királyválasztásra került sor: először 1526. novemberében a saját hadsereggel rendelkező Szapolyai János szerezte meg a koronát (az 1505-ös rákosi végzésre hivatkozva). Az ausztriai Habsburg-család a Jagellókkal kötött házassági szerződés értelmében igényt tartott a magyar trónra. Ferdinánd mellett először csak a horvát nemesség és néhány főnemes állt. Azonban Ferdinándot a bátyja, V. Károly német-római császár segítette, a tőle kapott sereggel elfoglalta Magyarországot és Lengyelországig űzte ellenfelét."
Gondolom, a saját ostobaságod tudatában fetrengsz sírva a röhögéstől.

bogáncs11 2017.10.26. 18:18:06

Én nem kérek ilyen cuccból. :) Bár értem az előző hozzászóló iróniáját.
Ezt úgy hívják, hogy jellemtelenség, gátlástalanság, erkölcsi nihilizmus. Ez az ember mindenre képes, bármit megtagad, elhazudik - szemrebbenés nélkül. Az emberi hitványság mintaképe.

indekx ISIS Alqaida mind CIA projekt 2017.10.26. 19:40:42

CIA- csicskablog hozta a formáját.
Ámerikában nagyon gyenge a történelem- oktatás (IS).

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.26. 20:59:01

"A munkanélküliséget nem a kormány áldozatos tevékenysége csökkentette, hanem az, hogy Nyugat-Európa felszívta a 6-7 évvel ezelőtt még meglévő munkaerő-fölösleget. "

bocs, de tényleg igaz lenne, hogy Nyugat-Európa a munkanélkülieket szívta fel és nem azok csábultak el oda, akik mobilabbak, esetleg képzettebbek és mindebből következően addig is volt munkájuk?

BAZINGA2 2017.10.26. 21:23:57

Én csak annyit látok, hogy el van folyva a széken olyan kövér. Pedig nemrégen azt mondta, hogy utálja a pocakos tábornokokat. Ja, nem számít mivel Ő nem tábornok! :)))))

morpho 2017.10.26. 21:55:59

@Fermentátor: Légy erős amit leírtál az a munkanélküliség felszívása. Ha Nyugat Európába megy a mobilabb képzettebb, akkor Magyarországon hirtelen helyzetbe kerül és jobb híján munkát kap az inmobil és képzetlen, aki eddig munkanélküli volt, de most muszájból kelleni fog.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.27. 07:02:21

@morpho: Ebben van igazság, de:
1. Aki korabban itthon képzetlen volt, az ettol tovabbra sem lesz elwktrotechnikai műszerész. Aki képzetlen volt, mert mondjuk 8 altalanossal (sem) rendelkezett, az nem kerül helyzetbe ilyen egyszeruen.
2. A cikk nem azt állítja, amit te írsz, hanem, h Ny-Európa a mnkaerofolsleget szívta fel. En pedig erre reagáltam. Megcsal nem is a kormányt vedtem

NemodaBuda 2017.10.27. 08:56:26

@indekx ISIS Alqaida mind CIA projekt: Nem is ott kell azt megtanulni, te gyökerecske ! Ezer év ? Te jó ég, hányszor és hányszor háborúztunk egymással ! Gyakorlatilag minden száz évben kétszer is. Most persze lehet azon elmélkedni, hogy a német meg az osztrák nem ugyanaz, a porosz meg a német sem, német csak Bismarck óta létezik és ezért aztán ezer éve nem is harcolhattunk ellenükben. Mindent lehet mondani, de ekkora hülyeséget, mint ez az orbán tud, nagyon nehéz ! Mondja inkább a testvéri románokat, azokkal csak egyszer háborúztunk az ezer év alatt. Vagy ott vannak a szaudiak, azokkal tényleg egyszer sem !

al Dajjal 2017.10.27. 09:35:49

@Fermentátor: Pedig a cikk és Morpho is jól mondja, csak nem ilyen egyszerű a folyamat.
Elmegy egy diplomás elektroműszerész külföldre. Helyette olyat vesznek fel, akinek csak szakiskolai végzettsége van. Ahelyett olyat, akinek csak tanfolyami oklevele. Ahelyett olyat, akit az öreg mester tanítgat. És így tovább a 8 általánossal sem rendelkező lótifutiig.
A létszámot pótolni kell. Ha nincs megfelelő, akkor a képzetlenebb munkaerővel. De nem az írástudatlan megy közvetlen a kivándorló helyére, hanem lépcsőzetesen, mindenhol "egy kicsit lejjebb adva" az igényeket. A számok és a statisztika viszont ennél lényegesen egyszerűbben fogalmaz. (Elment 1000 diplomás, lett munkája 1000 analfabétának => a külföldi munkaerőpiac szívta fel a munkanélküliséget.)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.27. 10:51:29

@al Dajjal: Ez egy szép elmélet. Azonban Magyarországon ezzel szemben az történik, hogy a szakképzett munkaerőből hiány van, az alacsonyan kvalifikáltból (mondjuk úgy: jórészt a teljesen kvalifikálatlanból) pedig "munkaerőtöbblet". Tehát a valóságban az történik, hogy a képzettebbek elmennek, a maradék képzetteket felszívja a munkaerőpiac, a külföldieket is (Ukrajna, pl.) és az abszolút képzetlen marad munka nélkül. Egyszerre van jelen most az országban a munkaerőhiány és a munkanélküliség. Ha úgy lenne, ahogy állítod, nem lenne munkaerőhiány, legalábbis mennyiségileg nem (legfeljebb minőségileg).

al Dajjal 2017.10.27. 11:28:56

@Fermentátor: A folyamat valahogy így zajlik, csak nem ér le a "legalsó" szintig. Valahol 8 általános végzettség környékén megáll. Az az alattiak adják a napszámosok, köztisztaságiak, közmunkások derékhadát.
Viszont az is igaz, hogy a teljes munkaerőkínálatból történik a szivattyúzás, nem csak a diplomásokat viszik, hanem szakképesítéssel rendelkező szinttől bárkit.
De könyörgöm! 2004-ben pont ezzel kampányolt a baloldal!
Emlékszünk még a "Lehet majd cukrászdám Bécsben?" meg "Tanulhatok majd Münchenben?" plakátokra? Akkor most miért is baj, ha megtörténik az, amit ők óriási sikerként kommunikáltak???

Bicepsz Elek 2017.10.27. 11:44:55

Magyarorszag rendelkezett tokevel: pl egy rakat aranytartaleka volt, ami 1989 ota a toredekere esett.
Voltak gyarak, uzemek, aruhazlancok, foldek, kozlekedesi rendszerek, eromuvek, vozmuvek, gazmuvek stb. amik elveszitettek koztulajdon jelleguket....(2010 elott boven).

Okos Tóbiás 2017.10.27. 17:08:46

@Bicepsz Elek: Az ország aranytartaléka 1992-ben csökkent 3 t-ra, a rendszerváltás előtti, mintegy 65 t-ról. Ezt, és az egyéb javak eladásából származó bevételeket, valóban fordíthatták volna értelmesebb célra is, mint a herdálás. Így történt, ezen már segíteni nem lehet, inkább a hogyan továbbon kéne gondolkodni.

Elchango 2017.10.28. 12:34:08

ooooooo a libsi blog, te csodas!Immmmmadddom ezt a blogot....

Add meg uram nekunk a mai mocskos orbanos cikkunket! De ha lehet kerni,akkor szeretnek egy uj. 7. cikkelyes, atombombasat is! Lecci lecci lecci! Ne legyetek genyok! Kedves libsik! Naaaaa!!!!! Csak 1et! Csak 1 et a 7es cikkelyrol is,meg,hogy mikor vagjak ra az EU-s atomot Magyarorszagra...

Jah...ha mar a blog: micsoda irasok a jobb oldalon.tipikus libsibalos agyfosasok: 5dolog,amiert......, 5 into jel....Orban a hitler.......5 erv, 5 erv, 5 durva hiba ...es a Fidesz....

Kedves fasszopo balos tetvek: a ti idotok lejart! Mentek a daraloba, mar csusztok is lefele benne...

PS: teljesen mindegy,ki van hatalmon, csak a ti bandatok soha a kozelebe se keruljon soha!jah es megvalami. a jelszo libsik: '18-ban egyutt fogunk rohogni veletek!

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 12:59:21

"A munkanélküliséget nem a kormány áldozatos tevékenysége csökkentette, hanem az, hogy Nyugat-Európa felszívta a 6-7 évvel ezelőtt még meglévő munkaerő-fölösleget. "

Meg azt a tényt se kellene azért kihagyni, hogy a bejelentett munkahelyek száma a 2010-es 3 millió 700 ezerről mostanáig 4 millió 500 ezerre nőtt. Szóval mégiscsak van valami köze az áldozatosnak ...

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 13:03:59

Orbán " számára nem az a demokrácia, ahol működik a parlamenti váltógazdaság, azaz a kormány leváltható, hanem az, ahol a kormány megcsinálja, amit az emberek akarnak."

Bloggeréktől elég nagy öngól ezt pont Németország magasztalásaként felhozni, mert a jelek szerint nem működik ot váltógazdaság. Merkel, Merkel és ismét Merkel

Az már szinte mellékes hogy Orbán nem a váltógazdaság ellentéteként beszélt a populizmusról

káposzta 2017.10.28. 13:07:06

@Elchango: Kurva jó paródiát toltál le, egy pillanatra elhittem, hogy sötét narancshívő vagy :D Kezdj el blogot írni te is :)

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 13:12:39

"Most aztán foghatják a fejüket a kancellári hivatalban, hogy ilyen hülyeségek hallatán egyáltalán komolyan vegyék-e ezt az embert."

A kancellári hivatalban most pár hónapig lesz elég gondjuk a nagyon zűrösen kinéző kormányalakítással. Egyébként Seehofer is ezért nem ment el Passauba ahogy eredetileg tervben volt.

De hogy maguk a németek mit gondolnak, azt elég jól le lehetett mérni az 500 fős hallgatóság reakciójából (hadd legyünk már ennyire populisták). Orbánt jópárszor megtapsolták, és ez nagyon fájt is a többi német lap tudósítójának, érdemes a visszhangokat elolvasni. Orbán sok német számára népszerűbb mint Merkel

Belzebubo 2017.10.28. 13:19:44

@libsi nóta bárki unja: Orbánnak az a demokrácia, hogy „én megmondom ti mit csináljatok, sôt azt is, hogy mit gondoljatok“ Csak egyvalamit mondj, ami nem az ô személyes(!) utasítására történt, a tákolmánytól a vasárnapi boltzár megszüntetéséig. Ennél már Kádár is demokratább volt...

Belzebubo 2017.10.28. 13:37:16

@libsi nóta bárki unja: 500 fô az biztosan egy komoly, stasztikailag jelentôs sokaság, ámbár biztosan többen is lettek volna, ha nagyobb a terem... Mindegy. Egy országban általában mindíg van 10-15 % szélsôséges hülye, lásd AfD szavazók. Magyaro-on valamivel több, kb. annyi, ahányan még a pirézeket sem akarták szomszédjuknak látni, ha jól emlékszem az valami 25-27% volt

lobster thermidor 2017.10.28. 13:39:57

@FCUK10: @libsi nóta bárki unja:
Ugye a közmunkára gondolsz? Mert abban inkább azok a szerencsétlenek, akiket arra kényszerít a kormány.

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 13:43:25

@Belzebubo:
Magyarországon 2 lehetőség van: teljes káoszban össze-vissza pofázik mindenki, vagy pedig 1 valaki irányít. Nem kell nagyon sok minden ennek az igazolásához, elég ha összehasonlítod mi megy a "demokratikus" ellenzékben és a kormányoldalon

bigdata 2017.10.28. 13:45:06

@libsi nóta bárki unja: mondhatni közfelkiáltással kérték fel német kancellárnak. A választások eredménye jól mutatja, mennyi támogatója van Németországban a populizmusnak. Amúgy laikus közönség számára jó beszéd volt, pont amit hallani akartak, ráadásul semmi sorosozás, brüsszelezés, négerezés.

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 13:46:52

@lobster thermidor:
Hát ez aztán tényleg egy kegyetlen kormány, munkára kényszeríti a munkanélkülieket

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 13:52:47

@bigdata:
A német választás azt mutatja, hogy a németek egy jól irányítható führertudatos népség. Elég csak megmondani hogy ki a pfuj bácsi, és máris rohannak vissza Merkel mami szoknyájához ijedtükben

Pont ezért fura, hogy Orbán esetében nem működik a rendszer, pedig pfujolásból a német sajtóban pont nincs hiány neki

felső határ nincs 2017.10.28. 14:22:34

süllyedtek, grabowski, mint a titanic

felső határ nincs 2017.10.28. 14:31:24

@Belzebubo: semmi baj a demokráciával

amit onnan lehet tudni h a ballib sajtó kéri számon

amikor baj volt a demokráciával 1956, 1989, 2010 a magyarok elküldték a faszba azokat akik most sírnak

ma csak több pénz kell a magyar zsebbe, amire a csődlovag ballib tábor ismét teljesen alkalmatlan tehát a legkisebb rossz alapon ügye marad Orbán

Rot 2017.10.28. 14:35:08

@Fermentátor: ha csak a számokat nézed, statisztikailag igaz amit írt
ha mélyebbre mész elemezhetnéd gazdasági ágazatonként vagy szakmánként is, és sajnos van egy olyan jelenség hogy egyes ágazatokból azért fogy a munkaerő, mert szakképzettséget nem igénylő munkát vállal Nyugat-Európában. Egészségügyi dolgozó és tanár is ment ki Londonba "bármit" dolgozni...

felső határ nincs 2017.10.28. 14:38:46

@Rot: igen ez igaz 130 nettónál én is pattannék akárhova...h hitelt fizetek v. nincs normálisan kereső házastársam

Meg kell szokni mo-n is amit a nyugatiak már megszoktak rég - bevándorlók fogják itthon is csinálni a rosszul fizetett munkákat.

Elchango 2017.10.28. 15:08:32

@káposzta: kosz nem.
hat igazabol nem vagyok oda a fideszert se, mert ha az elmult 7evet nezem,akkor felig tele a pohar, felig ures...rengeteg jo dolgot tettek,de semmit se er az egesz,ha a masik oldalon meg rohamleptekkel rombolnak hozza....

De! meg kell,hogy nyugtassalak! Inkabb 1000szer narancshivo leszek,minthogy eccer az eletben is kinyogjem,hogy en a selejt szegfusoket tamogassam...

Szoval 1 szo mint 100: aprilisban irany szavazni! Es eletemben eloszor odateszem az Xet....a fidesz melle! csakazertis,mert annyira,de annyira melyen gyulolom a ballib csicskasereget,hogy konyorgok inkabb OV-nak csak megint O legyen 18tol.Es akkor mindenki jol jar: egyutt rohoghetunk a ballibekkel.Ok magukon, mi rajtuk...

BéLóg 2017.10.28. 15:11:04

Ich seisse ein! Aber natürlich!
Mindig van lejjebb, hát persze hogy van.
Ez a Bonus 1 már ezer éve egy Malus 150, de hát ezt szeretjük benne.

Elchango 2017.10.28. 15:11:35

@libsi nóta bárki unja: meg a ballib trogereket is bent a parlamentben...teljesitmeny nelkul sose lesz semmi. nincs ingyenebed.
Majd ha dolgoznak azon,hogy Ok legyenek,akkor majd Ok fognak tudni lopni az EU-s penzekbol...Jah,hogy azt mar nemis fogjak korrupcionak nevezni,az mar mas kerdes.

Ha libsik lesznek,korrupcio se lesz.

BéLóg 2017.10.28. 15:13:53

@libsi nóta bárki unja: Ennek oka az, hogy orbán holnap kancellár lehetne Németországban és holnapután meg Ausztriában.
Nem a Hazugsajtót kell olvasgatni meg a Hazugmédiát, a Megvásárolt Zsurnalisztákat, akkor minden világosabb lesz.

gigabursch 2017.10.28. 15:14:40

Maga a figalom, hogy német nemzet mióta is értelmethető?

Na akkor a bloggernek nem kéne hülyéket beszélnie és hazudoznia...

n3spr3ss0 2017.10.28. 15:19:28

Valamit tisztázzunk. Orbán mikor mondott igazat?

$pi$ 2017.10.28. 15:27:07

"Ez azzal a megszorítással igaz, hogy "

Ha valakire azt írjuk, hogy "a szemébe hazudott", akkor a bizonyítást nem kezdjük úgy, hogy "ez csak azzal a megszorítással igaz".

"csak azért nem háborúztunk Németország ellen"

Na erről beszélek! Nem háborúztunk? Akkor hazudott? Nem! Lássuk egy példán keresztül:

- Tisztelt bíróság, én szerdán nem is voltam az országban.
- Hazudik! Csak azért nem volt, mert lekéste a repülőt!
- Akkor mi a francba is hazudtam?

És jönnek az ellenzék rajongói és évekig mondogatják, hogy Orbán már megint mekkorát hazudott. Gusztustalan a józan észt így meggyalázni!

káposzta 2017.10.28. 16:24:28

@Elchango: Akkor bátran szopd tovább Viktort :) Nekem mindegy, a te dolgod.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.10.28. 16:49:10

@Okos Tóbiás:
Hatalmas zaj az ivóban, a sarokban a borbély sebeket kötöz. Zsíros hajú katonák üvöltve csapkodják a térdüket és 8 pintes kancsókból vedelik a bort, a sarokban nyenyere szól.
Mint ha ma lett volna.
Otthon vagyunk a kesergőben és a fejekben!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.10.28. 16:51:06

Remélem magyarul beszélt a mekmanus!
Akkor legalább a kijózanodási fázisban ráfoghatja a tomlácsra!

$pi$ 2017.10.28. 17:18:13

@Fermentátor: De hány ilyet láttunk már, nem?

- Orbán hazudott, mert ha levonjuk a Kálmán Olga telefonszámát a GDP-ből, akkor nem is nőtt annyira.
- Orbán hazudott, mert ha azokat is adófizetőknek tekintjük, akik az mszp alatt egy vasat sem fizettek, akkor nem is nőtt annyival az adófizetők száma!
- Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy ő demokrata, mert szerintünk meg nem is az, hanem mi vagyunk azok.
- Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy jövőre ez lesz, mert nem is ez lesz.
- Orbán hazudott, mert ha nem lett volna jó idő, akkor nem is lett volna annyi a GDP.
- Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy csökkentették a rezsit, mert csak azért csinálták, hogy az emberek rájuk szavazzanak!

1ghost 2017.10.28. 17:32:45

Magyarország az elmúlt nyóc év mindegyikében kapott nettó 1500 milliárd EU-s lóvét, s a tolvaj, korrupt fidesz meg ezen lóvé mellett sem tudott 2%-os gazdasági növekedést elérni évente.
Ez már szinte akkora sarlatánság, hogy szinte művészet.

1ghost 2017.10.28. 17:36:11

Ez a németes háborús cucc is tényleg baromi nagy hazugság. Mert 1944 márciusában csak úgy önként dalolva kértük meg a nácikat, hogy ugyan legyenek már kedvesek megszállni bennünket.

1ghost 2017.10.28. 17:42:46

Teljes foglalkoztatás, na ja bazdmeg! Kint Angliában, meg a sógoroknál a fél ország, a másik fele közmunkásként árkot söpör, egyébiránt pedig ha olyan kibaszott nagyot nőtt a foglalkoztatás, akkor az mi a faszért nem látszik a GDP-n?

Mivel a technológia haladás cirka évi 2% növekedést generál - a magyar növekedés pedig ennél kisebb - akkor hol a fideszes tolvaj, korrupt életbe tűnt el a foglalkoztatásnövekedés GDP-re gyakorolt hatása?

Na mindegy, ennek a hibbant Narancsos Nérónak az ország szétlopásán, és kifosztásán kívül semmihez nincs esze,egy közönséges tuskó lett belőle, bár lényegében mindig is ez volt.

Brix 2017.10.28. 17:45:16

Orbán azt mondta a németeknek, amit hallani akartak, és nem szembesítette őket, mennyire elrontották jövőjüket, de azért érzékeltette hogy mi lenne a helyes út nekik (is) ...Orbán szeretik Németországban, hiszen Edmund Stoiber- aki a könyvében idézi Orbánt, vagy Kohl jó kapcsolatot ápoltak a magyar miniszterelnökkel...Mára a vita is eldőlni látszik Európában: a populista, konzrervatív, anti-migráns politika győz, a többség érdekei ellen működő , hazug liberális politikával szemben....Merkel meggyengült, sőt, esély van rá hogy eltávolítják a kancellári posztból, Orbánt meg újra megválasztják jövőre is...

Brix 2017.10.28. 17:54:02

@1ghost: Az ország egyre jobb gazdasági helyzetben van, ahogy a többi V4 ország is...Nyugat-Európa egyre kevésbé jelent perspektívát , amikor itthon is egyre jobb bérek vannak...PL a 2000-es évek elején még 8-10x bérkülkülönbség volt, ma már csak 3x átlagosan , ami vásárlóerő-paritáson számítva , jó ha 1,5-2x különbség... A jövő itthon van, és nem a társadalmilag egyre inkább széteső Nyugat-Európában...Mindez persze csak részben az Orbán-kormány eredménye , de legalább itt kizárták az illegális migránsokat, így biztonságban élhetünk...

Jakab.gipsz 2017.10.28. 18:02:51

Sajnos a balek, németeknek, muszáj egy kicsit a szemükbe füllenteni, még sem illő dolog őket szemtől szemben kiröhögni, azért a multikulti migráns seggnyalásért amit Soros a filantróp, műveltet velük.

Jobban tudja 2017.10.28. 18:30:15

Látható, hogy a FITYISZ szennyedék lelkű kommentálói rendszeresen ideböfögik ostoba hazugságaikat a fórumra. Sebaj, úgysem érdekel már senkit egyetlen eszelős megnyilatkozásuk sem. Olyanok már, mint egy zártkörű párszázezres szekta. Csak egymást hergelik az idióták.

Jobban tudja 2017.10.28. 18:35:16

@Brix: Hablatyolod itt a kötelező hülye pártmantrádat. Sose volt 8-10-szeres a különbség, már csak az alacsonyabb árfolyamok miatt sem. Te és bérböfögő bandátok megkapja azt a 800-1500 eurónak megfelelő uszítási díjat havonta, és ti relatíve jobban éltek a valóban dolgozóknál, de ennyi. A közszféra, különösen az egészségügy és az oktatás romokban. A diákok tudása lesüllyedt a hazaáruló Horthy rendszerének színvonalálra. A kórházak temetővé váltak. A lakosság harmada létminimum alatt él. Ennyit értek.

felső határ nincs 2017.10.28. 18:51:35

@Brix: A probléma valamivel bonyolultabb azért, mint ami így kampány előtt akár a nemzeti, akár a liberális propagandán átjön.

Szvsz, valóban szükség van bevándorlásra, bevándorlási programra. Nyugat-európának és Magyarországnak is. É-amerikának és Ausztráliának is van egy pragmatikus mintája, olyasmit kellene itthon is követni.
Mert szép dolog ha támogatjuk a gyereknevelést, a hazai családalapítást de ez nem lesz elég. Én sok külföldi között dolgozom vannak köztük /valóban képzett/ törökök, azerbajdzsániak, tunéziaiak, oroszok bár a legtöbb EUs származású. És ők is adót fizetnek lapátolják a GDPt stb., ha mohamedánok akár, engem nem zavar.

Az is igaz persze hogy kiderült hogy Európa felkészületlen, sérülékeny és sajnos elég gyenge vezetése van, hisz minden ország a leghülyébb kontraszelektált kádereit küldi Brüsszelbe, hogy otthon ne kelljen velük dolgozni.

Tehát szerintem kell bevándorlási program, valamilyen kvóta /országonként önkéntes/ és kerítés is.

felső határ nincs 2017.10.28. 18:59:23

@Brix: '2000-es évek elején még 8-10x bérkülkülönbség volt, ma már csak 3x átlagosan , ami vásárlóerő-paritáson számítva , jó ha 1,5-2x különbség...'

68%-on vagyunk az EU átlaghoz képest vásárlóerő paritáson /az osztrákok persze feljebb vannak mint 100/, a cseheknek megy a legjobban az east blocból, ott már 88% ez a szám, nem is igen vándorolnak el.
A csehek mindig előrébb jártak nálunk kicsit, de a 90es évek végén kisebb volt a különbség.

Brix 2017.10.28. 19:13:57

@felső határ nincs: A legális bevándorlást nem szabad összekeverni az illegálissal, mert ez előző esetben meg lehet határozni, hogy kik és milyen anyagi, vagy szakmai kondíciókkal jöjjenek be az országba. Hozzá lehetne tenni, hogy én - ahogy a magyarok többsége is - ellene vagyok ennek a folyamatnak, mert az őseink nem azért harcoltak , hogy most idegen népelemekkel töltsük fel hazánkat...Magyarország egy etnikailag és kulturálisan homogén nemzetállam lenne, és az sem érdekel , hogy mennyivel növelnék a bevándorlók GDP-t... Tudom milyen multikulturális társadalom, éltem az USA-ban, és nem vágyom vissza abba a közegbe, hiába lehet jól keresni..
Nálunk az lesz az érték, hogy színtiszta európai emberek társadalma vagyunk. Manapság özönlenek a nyugatiak letepeledni Magyarországra... Csak Baranya megyében 150 településen van nyugati tulajdonú ingatlan... Sokan már nem csak időlegesen , hanem véglegesen telepednek ide, mert elegük van a migráns- bűnözésből... Európaikat mindig szívesen látunk...Lengyelek, finnek vagy echte németek jöhetnek, arabok vagy afrikaiak nem ...

midnight coder 2017.10.28. 19:15:21

@al Dajjal: Nálunk a GDP nagy részét multik adják. És ők nem fognak felvenni 8 általánossal szoftverfejlesztőnek. Méghozzá azért nem, mert nem fogod kitermelni a fizetésedet mint szoftverfejlesztő. Ami amúgy a magyar cégekre is igaz, legalábbis nagyrészt - a hazai gazdaság elég nyitott. Ami azt jelenti, hogy ha ár/teljesítmény szempontjából szarabbat produkálsz mint a világszínvonal, akkor elbuktad az üzletet, kivéve ha valami fontos valakinek a valakije vagy.

felső határ nincs 2017.10.28. 19:32:03

@Brix: A magyar vigéket még jó ideig nem fenyegeti sem a nyugat európaiak sem a migrik rohama. Talán a csóróbb nyugdíjasokat leszámítva. Belőlük is a csóróbbak mert Spanyolországba a meg a mediterrán szigetekre költöznek egyre többen, nem is sokkal drágább néhol mint Mo.

Én is ismerek nyugatiakat akik kelet európában /hadd használjam ezt a nyugatiak körében elterjedtebb elnevezést de nem pejoratívan/ telepednek le. A fő okuk azonban nem a bünözés meg a migráció, hanem az olcsó megélhetés és a viszonylag jó egészségügy, viszonylag szép környezet.
Az ingatlanvásárlás az más, a letelepedési célú ingatlanvásárlás is más.

Tény hogy Magyarországon szinte nincs migráns és abban abszolút egyetértek veled, hogy a helyieknek legyen joga megválasztni kit akarnak odaengedni /kezdve a társasházaktól a falvakon, megyéken át stb./. Emellett elmondtam a saját véleményemet, én is dolgoztam nyugaton /most Prágában/, és napi szinten találkozom tisztességes bevándorlókkal a világ minden részéről. Bizony lehetne kevesebb érzelemmel tárgyilagosan beszélni a bevándorlásról, mert Európa versenyben van a bevándorlókért a többi gazdag kontinenssel.

Szóval ha a saját tapasztalatból és nem a propagandából indulok ki akkor a nálunk ill. a keleti országokban élő nyugat európaiak főleg családegyesítés, munka, vagy épp a visszavonulásuk miatt jönnek ide vagy nyaralni vagy fesztiválozni.
Igazából én eggyel sem beszéltem, aki fő okként a hozzájuk irányuló bevándorlást említette volna, amiért ide települt/ettől még sokan nem értenek vele egyet/ mert náluk ezek sok generáció óta normális dolgok, 2015 nyugaton nem volt akkora sokk mint nálunk.

BiG74 Bodri 2017.10.28. 19:50:42

@Brix:
A történelmet azért vedd át mégegyszer.....

igazi hős 2017.10.28. 19:58:48

@Fermentátor: Jól írod, ezért van egyszerre munkaerő hiány és munkanélküliség. A szívóhatás megmozgatja az embereket, de csak akit lehet. A románok már a rendszerváltás előtt is átjártak ide melózni: aki csak a paprikaszedéshez értett, az azért, aki a kőművesmunkához, az azért. (Volt is belőle nagy sírás, '90-ben olcsóbb volt a Moszkva téren a melós, mint 3 évvel korábban.) Az EU csatlakozás után először csak a nyugati szélről elkezdtek kijárni az emberek Ausztriába, főleg idénymunkára, aztán távolabbról is elmentek egyre messzebb, egyre hosszabb időre. Ami 2 dologgal jár: felmentek az itthon maradtak igényei ("kint a dupláját is megkapom") és a gyengébbek is munkához jutnak. 2 dolgot nem sikerült a mostani kormánynak megcsinálnia: ipart (vissza)telepíteni a Dunától keletre (a Mercedes nem Orbán eredménye, Bajnai írta alá és még korábban készítették elő), sikeres átképzést csinálni (hacsak azt nem tekintjük sikernek, hogy néhányan sokat loptak az átképzési pénzekből, "Út a munka nélküli jólét világába").

Brix 2017.10.28. 20:05:13

@felső határ nincs: Az, hogy milyen motivációk vezérlik a nyugati lepetelepedőket nem tudjuk pontosan , de, ami látszik: egyre népszerűbb az ország mind a turisták , mind a letelepedők között... Az olcsóság már nem lehet egyedüli indok, mert rohamosan drágulunk a nyugatiaknak is... DE, olvastam olyat, hogy a világ 15-ik legbiztonságosabb országának választották Magyarországot... A Balatonra és Horvátországba özönlenek a turisták, mert " migránsmentes" üdülőkörzetek.. Próbálj meg Riminiben nyugodtan nyaralni... Brutál ami ott van , tapasztalatból mondom...

igazi hős 2017.10.28. 20:05:18

@libsi nóta bárki unja: Annál, hogy "szavazzatok ránk, különben Orbán visszajön" már csak a "szavazzatok Orbánra, különben a baloldal visszajön" a szánalmasabb szöveg. Próbálkozhatnátok már valami értelmesebbel. Nem fog sikerülni, de azért próbálkozhatnátok.

Hajdú Peter 2017.10.28. 20:12:28

"Orbán elment Németországba, és a németek szemébe hazudott"

Na mar itt is az Orban segget nyaljak, meg csak megse bukott.

1ghost 2017.10.28. 20:36:35

@Brix: ".PL a 2000-es évek elején még 8-10x bérkülkülönbség volt, ma már csak 3x átlagosan "

Te tetves bérhazudozó orbáncsicska! Ekkorát még a tolvaj, korrupt gazdád is csak ritkán hazudik!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.10.28. 20:56:55

A sok faszság és hazugság mellett a b1 blog is leírta:

"továbbá csak azért nem háborúztunk Németország ellen, mert felismertük a teljes esélytelenséget. Pl. 1944-ben."
..

Azaz a magyarok a hibásak a deportálásokért, meg a háborúért faszság mítoszát dobta kútba, egy pillanat alatt, a ballib szolga blog.
Jól tette.

Oda való. Megszállt ország voltunk, amit be is bizonyított Hitler, hisz amint végső konfrontálódás megtörtént Horthy és közte a nyakunkra ültették Szállasit.

De az már történelem. Amit a ballibek előszeretettel hamisítanak.

BiG74 Bodri 2017.10.28. 20:59:07

@Legeslegalja:
A történelmet mindenki hamisítja.

BiG74 Bodri 2017.10.28. 21:08:08

@Legeslegalja:
Amúgy, pl. a deportálásokban kurva jól teljesítettünk önszántunkból, erőszak nélkül is, ezt a korabeli német előljárók is elismerték. A háborúba pedig a hitleri Németország oldalán léptünk be, revíziós törekvéseink miatt, nem félelemből. A megszállás ellen pedig csak néhány honvéd alakulat lépett fel, németbarát politikusaink pedig lefújtak minden egyéb ellenállást. Így a német megszállás gyalog-galopp volt, szinte tét nélküli számukra, és mi sem csikorgattuk a fogunkat, sőt még mélyebbre bukott Magyarország a szálasi féle idiótizmusba.

Larry Silverstein 2017.10.28. 21:24:53

@BiG74 Bodri: Nem kell semmit se szégyellni azon hogy a németek oldalán háborúztunk ennnyi erővel büszkék is lehetünk rá, micsoda faszság.

Ez volt az érdekünk, ennyi. A németeknek meg a zsidók deportja volt az érdekük, mit kéne sajnálni ezen? Nem jött be, max azt.

Most persze már muszáj büszkének lenni hogy az EUhoz vagyis a németekhez vagyunk láncolva, de akkor meg ciki volt.

Ne legyél már bolond, hogy a zsidó mondja meg miről mit kéne gondolnod.

Ggábor 2017.10.28. 22:06:58

@NemodaBuda: Nem, tényleg nem háborúztunk a németekkel ezer éve. Valami Hadik tábornoknak szobra van a Várban, de az köztudottan zsidó generális volt, a zsidó huszárok élén. Benedek tábornagy is zsidó volt, a königgrätzi csatában, a zs. huszárok állítólag jól teljesítettek a német csapatok ellen:
columba.uw.hu/porosz.htm

Orbán igazat mondott, mint mindig.

Larry Silverstein 2017.10.28. 22:12:45

@NemodaBuda: @Ggábor: Orbán a németeknek mondta ezt ami egy ünnepi beszédben tök okés és udvarias.

Bár mi általában németnek hívjuk az osztrákokat is, akik előtt beszélt, ők nem. Meg a bajorokat se.

Inkább kanalenratte-nak hívták az osztrákokat a poroszok amikor haragudtak.

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 22:15:26

@igazi hős:
Arra szavazol akire akarsz, de ettől még igaz amit leírtam: Magyarországon az egyszemélyi vezetés megy, a többi csak politikai zsibvásár

Nem véletlen hogy minden szoci jelölt ugyanezt akarta elérni: Kurcsány öszödi beszéde erről szólt, meg is kapta a teljhatalmat, Botka ugyanezzel indított, aztán mégis megfúrták, és még hosszan lehetne sorolni

libsi nóta bárki unja 2017.10.28. 22:20:13

@Ggábor:
Ilyen értelemben egyszer megnyertük a németeknek a háborút Dánia ellen, egyszer pedig segítettünk megtartani. Vannak furcsa lapok a történelemben

Larry Silverstein 2017.10.28. 22:20:48

@libsi nóta bárki unja: ez sok nemzetnél így van, a magyr miniszterelnöknek még nincs is túl nagy jogköre az amerikai elnökhöz, francia elnökhöz vagy a német kancellárhoz képest

Ggábor 2017.10.28. 22:21:51

1866-ig senkinek sem jutott eszébe, hogy az osztrák másként német, mint a bajor, a hesseni vagy a porosz.
És 1934-től megint nem jutott eszébe senkinek.
Más kérdés, hogy 1945-ben az osztrákok hirtelen átminősítették magukat áldozatnak, pedig elég méretes fasiszták voltak.

Larry Silverstein 2017.10.28. 22:25:01

@Ggábor: a bajor beszélt nyelv legalább annyira különbözik a porosztól mint a holland, szóval ez butaság

a bajor-osztrák rokon, a porosz-szász is

kkn 2017.10.28. 22:54:37

Legalább ezer év? Megtagadni a Képes Krónika egyik hősét, Búvár Kundot? Ő a német hajokat furta meg Pozsonynál. Már akkor harmadjára harcoltunk a Német-Romai császárral, akit mi támadtunk meg először 1042-ben. Orbán a matematikát sem ismeri? Már ott is kevesebb, mint ezer év van. Mátyás is háborúzott Ausztriában III. Frigyessel, aki osztrák uralkodósága mellett Német-Római császár is volt.
1203-ban Imre fegyveresen támogatta a németbtronharcokmegyik felét. De ne akaddjunk fel ilyen kicsinységeken, ha a vezér azt mondja, akkor ezek nem történtek meg.

kkn 2017.10.28. 22:57:46

J, de előtte 1030-ban. Németek támadtak ránk először. Az is kevesebb, mint ezer év.

Larry Silverstein 2017.10.28. 23:01:20

@kkn: nyilván azt kellett volna mondani Orbánnak hogy 987 éve nem támadtunk egymásra, mert az kerek szám

na elmente a picsába

J.W. Booth 2017.10.29. 00:39:39

Két hazugság kimaradt:
1. jó napok kívánok
2. viszontlátásra

teéjesenmindegy 2017.10.29. 01:04:21

@Belzebubo: " ahányan még a pirézeket sem akarták szomszédjuknak látni, ha jól emlékszem az valami 25-27% volt"
Nem kispofám. Az 68% volt.
Na, most tedd fel magadban a kérdést, hogy mennyire akarsz magad mellé olyan szomszédot, akiről még az életben nem hallottál. Mert ugye pirézek nem léteznek. De mondjuk sothók, kalangák meg akanok léteznek. Bármibe lefogadom, hogy róluk sem hallottál. Mesélj, mennyire vágysz egy tswana szomszédra? Miért vágyna valaki olyan szomszédra, akinek a népéről sem hallott soha?
Mellesleg a pirézek elutasítottsága "még így is jelentősen alatta maradt a románok, oroszok, kínaiak és arabok bevándorlását ellenzők arányának."

torró 2017.10.29. 07:00:26

Hová lett a Bödőcs blog bejegyzés? Meg akarom nyitni, azt írja nincs ilyen. Akkor üzenem annak aki levetette, kapja be! Vállalom a következményeket! 70 éves vagyok kinyalhatja bárki!!!! Ha az érintettek a fidesz, akkor is!!+!

torró 2017.10.29. 07:01:14

Átmentem bunkóba!!!

torró 2017.10.29. 07:57:30

Nna csak megtaláltam a Bödőcs posztot. Tanúság! Előbb nézzél szét tüzetesen, mielőtt géppuskával körbelövöd a környékedet! Ha valakit megsértettem, bocs!

NemNick 2017.10.29. 08:02:29

@Elchango: esetleg érdemi hozzászólás? nem megy?
nem baj, csak kérdezem...

NemNick 2017.10.29. 08:05:11

@kkn: jogos a pont, épp kezdtem volna összeszedni... :)

midnight coder 2017.10.29. 08:45:28

@igazi hős: Én a szüleimhez szoktam lemenni Gyöngyös környékére, arra legalábbis elég nagy fejlesztések vannak. Ott a gumigyár, ott van jó néhány kisebb-nagyobb cég akik az elmúlt pár évben költöztek oda.

1ghost 2017.10.29. 08:54:10

Orbánnak muszáj a németek seggét nyalnia, elvégre az EU-s lóvét főképp nekik köszönheti. Anélkül pedig már rég összedőlt volna az egész unortodox kóceráj, s nem tudták volna gennyesre lopni magukat a fideszes gazemberek.

Elvégre orbán ráhel 900 milliós házacskájában a német adófizetők pénze is szépen benne van. Fasza, mi?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 09:24:12

@kkn: "Már akkor harmadjára harcoltunk a Német-Romai császárral, akit mi támadtunk meg először 1042-ben. Orbán a matematikát sem ismeri? "
Erre simán lehet azt mondani, hogy ezer éve nem háborúztunk. Bakker, most komolyan, azt kellett volna mondania, hogy kilencszázhetvenöt éve? Ezer, ez egy nagyságrendi kérdés.
"Mátyás is háborúzott Ausztriában III. Frigyessel, aki osztrák uralkodósága mellett Német-Római császár is volt."
Viszont nem Németország (itt: Német-Római Császárság) ellen háborúzott, hanem az osztrákok ellen. meglehet, tervben volt neki, de addig nem jutott el, hogy a nagyobb birodalmat is megtámadja.

"1203-ban Imre fegyveresen támogatta a németbtronharcokmegyik felét."
Vagyis a Magyar Királyság nem a Német-R. Cs. ellen harcolt, hanem részt vett a belharcokban?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 09:26:05

@1ghost: "Orbánnak muszáj a németek seggét nyalnia"
Gondolom, éppen emiatt áll ki teljes mellszélességgel a migránsok elosztásának ötlete mellett.
Vagy mégsem?

1ghost 2017.10.29. 10:19:24

@Fermentátor:

Erről kussolt nagy ívben. Azokat a pontokat kereste ahol tudja a seggüket nyalni. Megtalálta. Kicsit vicces, hogy ezt neked, mint orbán hithű seggnyalójának kell magyarázni. :)))))

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 10:22:37

@1ghost: Most akkor nyalja a németek seggét vagy kussol? Sajnálom, hogy nem sikerült eldöntened.
Amint összeszeded magad és alkalmas vagy értelmes eszmecserére, lehet róla szó. Addig javaslom, tarts szünetet! Szép napot!
:)

1ghost 2017.10.29. 10:42:04

@Fermentátor: Fentebb leírtam szépen. Az hogy, te tetves orbánbérencként nem akarod érteni, ki a faszt érdekel?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 10:47:22

@1ghost: Félreértettél. Nme azt kértem, hogy folytasd a mocskolódást, hanem, hogy maradj csendben, amíg ezen nem tudsz változtatni! Kérlek, olvasd el újra és tartsd ehhez magad! Semmi helye itt az ilyen viselkedésnek! Tehát neked itt egyelőre: csend!
Köszönöm!
:)

anyadmajma 2017.10.29. 11:00:43

@Fermentátor: ugyan már, te hazaáruló bolsevik geci, te is csak ebből értesz, mint a fajtád.
A gazdád jól választott amikor is az ilyen gennyzsákokkal vette magát körül. Ebben a közegben legalább ő is ki tud tűnni valamivel:)

Ggábor 2017.10.29. 11:02:40

@kkn: fentebb említettem Hadik András és Benedek Lajos tábornokok munkásságát. 1757 és 1866 kevesebb mint 1000 éve volt.
Mondjuk, Hadik elporolta a burkusokat, Benedek pedig csak részsikert ért el.

És aki nem populista, az előbb óriásplakáton és "konzultáción" sulykolja, hogy mi legyen a nép kívánsága, majd meghajol a nemzet akarata előtt :)

Ggábor 2017.10.29. 11:02:40

@kkn: fentebb említettem Hadik András és Benedek Lajos tábornokok munkásságát. 1757 és 1866 kevesebb mint 1000 éve volt.
Mondjuk, Hadik elporolta a burkusokat, Benedek pedig csak részsikert ért el.

És aki nem populista, az előbb óriásplakáton és "konzultáción" sulykolja, hogy mi legyen a nép kívánsága, majd meghajol a nemzet akarata előtt :)

anyadmajma 2017.10.29. 11:02:50

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: na, te hazaáruló bolsevik geci, akkor a gazdád putyin elvtársnak is hazudik? Abból baj lesz, mert ha a gazdád gazdája erre rájön nem selyemzsinórt fog küldeni, hanem egyszerűen kivégzi, jól bevált bolsevik szokás szerint.

1ghost 2017.10.29. 11:04:50

@Fermentátor:

Te hitvány orbánszolga! Legfeljebb a korrupt tolvaj, fideszese fajtádnak szabhatod meg, hogy merre meddig, s hogy milyen csatasorban nyalják a tróger gazdád seggét.

anyadmajma 2017.10.29. 11:07:03

amúgy ez a hazaáruló bolsevik geci orbán ha 3 dolgot mondott, akkor bizony legalább 4 dologban hazudott. Már azon a szinten van.

libsi nóta bárki unja 2017.10.29. 11:19:22

@Ggábor:
Hadik és később Benedek Mária Terézia és Ferenc József hadait vezették két tipikusan belnémet háborúságban, tehát aligha lehet magyar-német háborúról beszélni

Hadik nagyon ügyesen csinálta, példaképe lehet akár a modern 21. századi hadviselésnek, megérdemli hogy máig fényezik az emlékét a lovasszobrán. Benedek viszont mint hadvezér megrekedt a már akkoriban ósdi pedantériánál, és elszalasztotta a győzelmi esélyt, bár igazából csak hozta a papírformát

Szóval 1 győzelem 1 vereség, de mindkettő német-német háborúban (az osztrák akkor valóban nem különbözött jobban mint bármelyik mai Bundesland)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 11:29:36

@Ggábor: 1757 és 1866 valóban nem volt ezer éve. Viszont önálló Magyar Királyság sem létezett akkor.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 11:32:49

@1ghost: Ó, hát roppant csalódott vagyok most a válaszod, főleg annak stílusa miatt! Sajnálom, hogy továbbra is így viselkedsz, nem törődve annak negatív következményeivel.
;)

Ggábor 2017.10.29. 11:34:35

@Fermentátor: Ez egy lehetséges álláspont. Akkor viszont Orbán úr mondata úgy hangzik helyesen : kb. ezer éve nem háborúztunk, ennek fő oka, hogy 1541 és 1920 között kb. nem tetszettünk létezni, így aztán senkivel sem háborúztunk.

Így persze könnyű ...

Ggábor 2017.10.29. 11:36:27

@Ggábor: Dobó István, jelentős osztrák hadvezér, megvédte Erlau várát az Oszmán Birodalom ellen.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.29. 11:39:25

@Ggábor: Az általad leírtakon kívül számos egyéb okai is voltak annak, hogy az említett időszakban nem volt háború a két ország között. Nem hiszem, hogy mondanivalójának az lett volna a lényege, hogy ezeket tudományos alapossággal felsorolja. Szerintem inkább arra utalt, hogy jóban van a két ország, erősek a kapcsolatok közöttük.

libsi nóta bárki unja 2017.10.29. 11:52:38

@Ggábor:
Ilyen alapon Dien Bien Phunál Magyarország háborúzott a Vietkong ellen, mert a francia Idegenlégióban számos magyar is részt vett az ütközetben

Jakab.gipsz 2017.10.29. 11:55:16

Hazudoznak a németeknek elegen!

A magyaroknak, Németország utolsó csatlósaként, most a német nép józan eszéért kell harcolnunk.

elvis56 2017.10.29. 11:59:28

Csak három?Gyurcsi veri .

Proud Mary 2017.10.29. 12:19:28

@anyadmajma: szia könnyenelkaptuk, hh most ezt a nickedet használod??

1ghost 2017.10.29. 12:41:50

@Proud Mary: @Jakab.gipsz: @Fermentátor:

Na mi van te hitvány ezernickű orbánista bérhazudozó? Nálad a vasárnapi ebéd is orbán seggének nyalásából áll?

Proud Mary 2017.10.29. 12:49:32

@1ghost: szevasz bit szakértő úr :))) jó vastag bőr van a képeden, vagy szimplán csak rettenetesen buta vagy, h nem is oly régi beégésed után ismét bejelentkezel egy újabb virtuális pofonért.

ismerd már el, h fideszes vagy, és pénzért csinálsz hülyét a ballibsikből!!!

anyadmajma 2017.10.29. 13:24:15

@Proud Mary: nem te hazaáruló bolsevik geci, mindig is ez az egy volt.
Ellentétben veletek, akik ezért kapnak pénzt, mert máshoz nem értetek:)
de belátom, hogy nektek ez meghaladja az értelmi képességeteket:)

Proud Mary 2017.10.29. 13:29:52

@anyadmajma: jaj ne hazudj már, múltkor lebuktál, el is takarodtál onnan. kár azt hinni, h nem fog rá emlékezni aki látta.

anyadmajma 2017.10.29. 14:36:00

@Proud Mary: takarodni ti szoktatok, te gyökér.
amúgy pont az a véleményem veled kapcsolatban, mint a gazdádnak.
Pont le vagy szarva. Csak ő szó szerint is megcsinálja veled minden nap, de ezt te még élvezed is, van mit enned.:)

2017.10.29. 19:11:43

"ez a populizmus tankönyvi definíciója" - akkor kíváncsi vagyok, mi a nem-populisták definíciója? csak úgy elvi alapon...
akik egyáltalán nem azt csinálják, amit az emberek szeretnének? vagy mi?
és ha egyáltalán nem azt csinálják, amit az emberek szeretnének, akkor mi közük van a demokráciához?

HgGina 2017.10.29. 20:03:15

"...emlékművet is állíttatott a német megszállásnak."
Voltál ott? Elolvastad a feliratot?
Analfabéta pöcs vagy.

Proud Mary 2017.12.09. 20:28:32

@teéjesenmindegy: valamelyik blogposztban. utána jópár napig nem használta a könnyenelkaptuk-os nicket, de mostanában megint egyszerre használja.
süti beállítások módosítása