B1 blogcsalád



Megint egy MSZP-s baki: Szanyi Tibor megtrollkodta ’56-ot, magyarázkodásra kényszerült

2017. október 23. - Mr Flynn Rider

Botrányt okozott Szanyi Tibor MSZP-s politikus 1956-ra „emlékező” posztja. A politikus értetlenséggel és ellenséges reakciókkal találkozott.

szanyi_tibor.jpg

Valószanűleg arra akart rávilágítani az MSZP politikusa, hogy az 1956-os forradalom sem volt egy dicső népünnepély, ahol csupa remek hős áldozta fel a hazájáért magát. Szanyi kiszólt az általánosan elfogadot diskurzusból és emiatt a 444 értetlenkedésével, a Fidesz támadásával, de még saját pártelnöke büntetésével is számolnia kellett. 

Konkrétan annyi történt, hogy Szanyi a saját Facebook-oldalán osztott meg egy verset, Márai Sándor 1956 karácsonyán írt költeményét. A politikus a vers mellé a forradalom idején, a Köztársaság téren meglincselt ÁVH-s katona képét rakta ki, akinek a holttestét a tömegből leköpi valaki.

 

A múlt évben is meggyűlt a baja az MSZP-nek ’56-tal: akkor Havas Szófia okozott botrányt az orosz köztévének adott nyilatkozatával, amiben olyanokat mondott, hogy a forradalom "horthysta provokáció" volt.

A kép és a hozzá tartozó vers aztán különböző portálokon és politikai oldalakban más-más jelentést kapott.

A 444.hu meglehetősen egyértelműen jelezte, hogy szerinte kinek használ az újabb ’56-os botrány:

„Bár az MSZP feltehetőleg nem tervez visszatérni a forradalom pufajkás stílusú gyalázásához, érdekes belegondolni, hogy az egykor a pártelnökségre is törő Szanyi milyen választói réteget akart ezzel megszólítani.

Mert hogy melyik kormánypártnak hajtott ezzel hasznot, az nem is kérdés.”

Szanyi erre megint csak a Facebookon reagált: azt írta, hogy 1956 évfordulóján nem ünnepeljük a lincselőket, a gyilkosokat, a náci restaurátorokat. Kár, hogy a lényegről elfeledkezett:

hogy a posztja remek lehetőség arra, hogy a Fidesz támadást intézzen a szocik ellen.

Mint az várható volt, a kormányzó párt is közleményben csapta le a magas labdát.  

A Fidesz szerint megdöbbentő és botrányos a politikus megnyilvánulása.

„61 évvel a forradalom és 28 évvel a rendszerváltás után az MSZP-ben még mindig ott szunnyad a gyűlölet és a cinizmus az 56-os forradalom iránt. Az MSZP még mindig idézőjelbe teszi a nemzeti ünnepet, meggyalázva ezzel minden forradalmi hőst és hozzátartozóikat”

- írta Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató. 

A közlemény egyébként azért nagy durranás, mert lassan egy éve az első, amiben nincs benne se Soros, se a migránsok, se valamiféle világösszeesküvés.

A teljes közleményt a 444 is lehozta, hüledezve a sorosozás hiányán. 

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy mindez bizonyíték arra, hogy Szanyi esetében

„a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is fennáll”. Azt mondta: ez az álláspont összeegyeztethetetlen a rendszerváltozás utáni demokratikus jogállam alapértékeivel."

Gulyás szerint a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adóssága, hogy ahelyett, hogy a magyar szociáldemokrata hagyományok éledtek volna újjá, az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje.

Azt is hozzáfűzte: ha az MSZP már valóban nem azonosul a forradalom saját jogelődje általi elárulásával, és ma már a független demokratikus jogállam pártján áll, akkor Szanyi a forradalom holnapi évfordulóján már nem lehet az MSZP tagja.

Az MSZP is észrevette, hogy politikusa zavaros kommunikációba kezdett és siettek gyorsan elhatárolódni. Molnár Gyula, az MSZP-elnöke szerint Szanyi Tibor posztja magánvélemény, nem pedig az MSZP álláspontja.

„Én feladtam azt, hogy minden egyes párttagot egyenként próbáljak meg rendreutasítani, ha bármely testület kezdeményezi, én meg fogom szavazni az ezzel kapcsolatos retorziókat. Én magam ezzel nem foglalkozom, úgy az ilyen típusú magánakciókkal sem fogok a következő hónapokban foglalkozni. Van egy fontosabb célunk, ez pedig a választás”

– jelentette ki a pártelnök a HírTV-nek.

Szanyi Tibor egyébként a Fidesznek, Gulyás Gergelynek válaszolt is:

"Egyúttal felidézem, hogy ön mi mindenen görcsöl. Igen, október 21-én feltettem a facebook oldalmra valaki más bejegyzését, amely egy képet is közöl, amint Jankó Piroska leköpi Asztalos János honvéd ezredes akkor már élettelenül felfüggesztett testét. Igen, az ‘ünnepet’ idézőjelbe tettem, mert hogy az ilyesmi nem lehet ‘ünnep’ tárgya. Ha ön ezt és a hasonló attrocitásokat mégis meg kívánná ünnepelni, hát lelke rajta!

Bár egyikünk sem történész, azért az minimális műveltséggel jól tudható, hogy az 1956 október 28-án létrejött és betartott magyar-szovjet tűzszüneti egyezmény értelmében semmi ok nem volt további csatákra. Nagy Imre miniszterelnök sem adott utasítást saját pártjának bármely székháza megtámadására, ellenkezőleg, október 30-án Nagy Imre akkori pártja és kormánya akaratára volt a Köztársaság téri pártház védelmében Asztalos János honvéd ezredes. Ha ön úgy látja, hogy a Nagy Imre pártja és kormánya védelmében fellépő honvédek elleni fegyveres pogrom helytálló, és a forradalom értékei közé tartozik, akkor ön nincs magánál."

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3813062650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2017.10.23. 18:35:08

Azt hiszem 1956 arra példa, mit tesz az ember, amikor egy addig elfojtott indulat a felszínre tör. Meg persze sokakat sodortak az események és a közhangulat.

És nagyon sokan voltak, akik nem lincseltek, hanem Munkástanácsokat alakítottak, mert a békés megoldásban reménykedtek.

Így utólag tisztességgel emlékezzünk meg a halottakról, és tegyünk arról, hogy soha ne vigye el egy társadalmi robbanás ilyen irányba a történetet

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.23. 19:01:47

Egy másik poszt alatt vita folyt arról, ki is a kommunista.
Azt hiszem, választ kaphattunk. Igaz, durvára nincs jelentősége.

belevauvau 2017.10.23. 19:31:15

A nyavalyát magyarázkodott! Belevágta a pofátokba 56 valóságát.

ulpius66 2017.10.23. 20:10:22

@belevauvau:

Beleugatós!

Hát az lehet, hogy belevágta a pofánkba 56 valóságát.... valószínűleg a Szanyi kapitány pofájába fogják belevágni 2017 valóságát!

Tisztességes Természettudomány 2017.10.23. 21:46:18

A náci karlendítés bemutatása is csak trollkodás, nem?
Jövőre ezzel fog viccelődni Szanyi úr?
Melyik "ünnep" lesz idézőjelben ezért, mert Szanyi beiszik, és hülyeséget ír interneten?

élveteg 2017.10.23. 22:11:50

."A politikus a vers mellé a forradalom idején, a Köztársaság téren meglincselt ÁVH-s katona képét rakta ki, akinek a holttestét a tömegből leköpi valaki."

Lincselés persze volt és lehetett az AVH -s katona teljesen ártatlan besorozott katona is Csak mindez teljesen lényegtelen Melyik forradalomnak nem voltak ártatlan áldozatai? A francia forradalomnak is voltak mégpedig nagy számban mégse hiszem hogy lenne egyetlen francia politikus is aki a nemzeti ünnepükön ilyen baromságokat írogat mint a Szanyi

Bolshevik 2017.10.23. 23:29:19

Remek, én a legközelebbi holokausztmegemlékezésen majd drezda lebombázásáról fogok megemlékezni.

2017.10.24. 01:18:11

"Gulyás szerint a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adóssága, hogy ahelyett, hogy a magyar szociáldemokrata hagyományok éledtek volna újjá, az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje." - véletlenül teljesen igaza van gulyásnak.

morph on deer 2017.10.24. 01:30:15

@élveteg:
“Csak mindez teljesen lényegtelen Melyik forradalomnak nem voltak ártatlan áldozatai?”

Egyáltalán nem lényegtelen.
A cél nem szentesítheti az eszközt, és a lincselésekre nincs mentség.
Bár magyarázni lehet...
Halottgyalázás nem olyasmi, amit elfogadhatóvá lehetne tenni, bármilyen körülmények között.
Szerintem.

Az Ellenálló 2017.10.24. 02:59:26

November 4.-én a szovjetek pedig tartották magukat a tűzszünethez...ja nem. Szanyira eddig se voltam kíváncsi, ezután se leszek. Kommunistákra nincs szükség az ellenzékben, mehet Thürmerékhez.

DFK 2017.10.24. 05:07:58

Nem elszólás volt, ez a baloldal igazi arca. Az, hogy ez a maszopon belül követleumény nélkül marad azt jelenti, hogy a maszop nem demokratikus elkötelezettségű párt, nem nevezheti magát demokratikus ellenzéknek.

DFK 2017.10.24. 05:11:15

Mi történne azzal, aki a holokauszt emléknapon egy kivégzett náci képével illusztrálná, hogy hát neki ez idézőjelben ünnep, mert elkapták a nácit?

Behajtó70 2017.10.24. 06:35:36

Szánalmas, ahogy az egykori lövetők elvtársai most odaállnak emlékezni! Orrfacsaró bűze van ennek.

Jerico 2017.10.24. 07:11:44

Azér a Putyinbal 56-os ruszki katonákat karöltve koszorúzó Orbán sem volt semmi! :P

inebhedj - szerintem 2017.10.24. 07:47:10

@DFK: Ahogy a Fidesz is bizonyította a reakciójával azt az eddig is világos tényt, hogy semmi köze bármiféle jobboldalisághoz, maga is baloldali párt.

6EQUJ5 2017.10.24. 08:24:34

Szóval meglincseltek egy népnyomorító, terrorista Ávh-s katonát, akik gazdái mellesleg egy elcsalt választással kerültek hatalomra és beolvasztották a párttagjaik közé a kisnyilasokat. Talán meg kellene koszorúzni a sírját, ha van ennek a féregnek egyáltalán olyan? Ha lesz jó meg rossz forradalmár, akkor előbb utóbb csak rossz forradalmár lesz, ha a Szanyi féléken múlik és továbbra is a megosztásra fogják felhasználni ezt az egyébként egyedülállóan tiszta forradalmat. A "volt" kommunisták cinikussága nem ismer határokat. Minden szinten fúrják, lejáratják azokat akiknek akár családi szinten bármi köze volt 56-hoz. Orbán Viktor meg csak tépi a száját addig, ameddig vérbírók kapnak kiemelt nyugdíjat és védelmet az államtól és ameddig helyi szinten kizárólag csak volt kommunisták vannak hatalmon, akár Fidesz színekben. A környező országok ebben is előttünk járnak, ahogy gazdaságilag is. Ott valamilyen szinten rendezték a múltat. Nálunk még a privatizációnak is ők lettek a kedvezményezettjei.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.24. 08:56:00

A komcsi komcsi marad.

Szanyyi csak kimondja amit az egykori ÁVH és munkásőrség nyugdíjas tagozata Havas Szófiástul, Horn GYulástul, Szanyistul gondol.

Nem változnak.

Relativizálóknak pedig ajánlom figyelmébe a lebralizmus és szabadság kezdeti stációját:

magyaridok.hu/belfold/szanyi-tibor-becsulete-2369446/
Amúgy pedig, csak a miheztartás végett: A Nagy Francia Forradalom mindjárt egy becstelen lincseléssel vette kezdetét: a Bastille-t védő Bernard-Jourdan de Launay délután három órakor kitűzte a fehér zászlót a bástyára, és megállapodott az ostromlókkal, hogy embereivel szabadon elvonulhat. Ezt megígérték neki, majd a fegyvertelenül utcára lépő katonákat parancsnokukkal együtt meglincselték, és a halott katonák fejét lándzsára tűzve járkált a városban fel-alá a csőcselék.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.24. 08:59:39

Bayer Zsolt megint tökéletesen foglalta össze a helyzetet:

magyaridok.hu/ahelyzet/unnep-idezojel-nelkul-2372809/
„Akik ellenünk voltak, nem tudják nekünk megbocsátani, amit ötven éven át tettek ellenünk.” De nem ám! És nagy meg nem bocsátásukban ’56 után akasztottak, ma pedig sztálinoznak, náciznak, észak-koreáznak, idézőjelbe teszik az ünnepet és Kádár elvtársék Fehér könyvének szellemiségét idéző trágyát posztolgatnak maguk között.

citrix 2017.10.24. 09:35:06

40 évig azt kellett mondani/gondolni hogy '56 ellenforradalom volt, külföldi ügynökök és az itthon maradt reakciósok által kirobbantott fegyveres felkelés. A közé tett képeken dúlás, lincselés és pusztítás amit az ellenforradalmi erők végeztek a szocializmus vívmányait védő karhatalmi erőkkel szemben. Aki nem ezt gondolta az megnézhette magát. Ma pont az ellenkezőjét kell gondolni és mondani mert aki nem ezt teszi az megnézheti magát pedig voltak akkor is sokan akik hittek a kommunizmusban, annak igazságában. Akik nem és elegük volt a szovjet mintájú szocializmusból és terrorjából, azt hitték eljött a lehetőség (Sztálin meghalt, Rákosit leváltották) Ausztriát követve egy jobb, szabad országot létrehozni, kilépni a varsói szerződésből és a szovjet ölelésből. Ha az osztrákoknak lehet, lehet nekünk is. Nem lehetett, jött november 4-e és a véres valóság, a szovjet "gondoskodás" a baráti országról. "Megvédtek" minket. Köszi, akinek ilyen barátja van annak ellenségre már nincs is szüksége. Aztán '57 május elsején egymillió ember éljenezte Kádárt amit a korabeli propaganda lelkesen publikált. Elgondolkodtató.

ben2 2017.10.24. 09:41:55

@citrix:

"Ma pont az ellenkezőjét kell gondolni és mondani mert aki nem ezt teszi az megnézheti magát"

Nem _kell_ gondolni semmit, ha valakinek '56 ellenforradalom maradt, hát gondolja csak azt, a demokrácia már csak ilyen.
Ugyanakkor ha egy politikus közzéteszi a gondolatait, annak következményei vannak, a demokrácia már csak ilyen.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.24. 09:50:23

@citrix:

Elgondolkodtató:

reflektor.blog.hu/2017/10/23/1956_aruloja_a_baloldal_aruloja#comment-form
Hogyan lehetséges, hogy eközben az 1956 leverésével hatalomra jutott pártelit egy része a kapitalista átalakulás nyertese lett? Hogyan lehetséges, hogy az MSZP által adott két miniszterelnökből kettő már a rendszerváltás előtt is miniszter volt, kettő pedig a kapitalista átalakulás nyertese oly módon, hogy közben ki-be járkált a politika és gazdasági közötti forgóajtón (be a KISZ-be, ki a gazdasági életbe, be az MSZP-be, és így tovább)? Van-e összefüggés a fent felsoroltak és a között, hogy az MSZP akárhányszor kormányon volt, nem hogy 1956 radikális baloldali programjánál – a munkásönigazgaztásnál – de a „jóléti piacgazdaság” szocdem programjához képest is jobboldali, a gazdasági elitet képviselő gazdaság és társadalompolitikát folytatott?

citrix 2017.10.24. 10:05:15

@Ballib cenzúrázók réme 25: És hogyan lehetséges az hogy a jelenleg regnáló fidesz soraiban nem kevés a volt mszmp párttag akik ma kulcspozíciót töltenek be pl.: Matolcsi. Hogy lehetséges az hogy a szocializmusban miniszeri posztot betöltő párttag jó fideszes lett és egyben köztársasági elnök, konkrétan a nemzet tolla? Voltak és lesznek gerinctelen, elveiket habzó szájjal valló majd ha a helyzet változik akkor gyorsan elvet változtató emberek. Akik valahogy mindig jól járnak, szemben azokkal akik '56-ban is vásárra vitték a bőrüket egy igazságos és szabad jövő hitében.

morph on deer 2017.10.24. 11:43:36

@citrix:
Ahogyan az is lehetséges, hogy a ma regnáló rezsim éppen azokkal borul össze, akik segítettek leverni az ‘56-os forradalmat.
Ja, hogy azok akkor a “szovjetek” voltak, ezek most meg “oroszok”?
Ja, hogy nevet változtattak..?
Dehát az MSZMP-t is MSZP-nek hívják..?

Zavar van a fejekben, hogy miképpen lehet helyeselni, hogy viktorka egy volt(?) KGB-s legszorgosabb csicskája, az ‘56-os “szovjet hősök” frissen tatarozott, ötágú vörös csillaggal díszített sírokat koszorúzó barátját teszi meg a”magyar nép” legfőbb szövetségesévé, mi?

Nektek ez összeáll egy rendes ‘gerinces’ ‘becsületes’ megoldássá, mi, csak az MSZP tagjai a “pufajkások” meg az “ávósok”, a KGB-sek meg a barátaink...

Nem vagytok kissé skizofrének, drága fideszes elvtársak?
De komolyan!

citrix 2017.10.24. 12:01:21

@morph on deer: Putyin szovjet KGB ezredes volt, nem is régen kijelentette ország-világ előtt miszerint neki semmi baja nem volt a kommunizmussal. Érdekes is lett volna ha KGB-s ezredesként bírálja a rendszert. Az Orbánnak még a Heineken dobozon is problémás vörös csillag a mai napig virít hatalmas méretben a Kreml tornyán mint csúcsdísz. Mégis Putyin a követendő példa a fidesz előtt és hozzá törleszkedik Viktor. Nem hallottam hogy ezt az ominózus önkényuralmi jelképet szóvá tette volna valaha is amikor találkoztak. Akkor se tette szóvá ha '56 áldozataira emlékezünk. Elgondolkodtató ez is.

2017.10.24. 13:31:00

@Jerico: igen-igen. azzal érdekes módon nem volt problémája a fidesz(esek)nek. néma csend.

BAZINGA2 2017.10.25. 15:06:42

Szerintem Szanyinak nem kellene mindig nyilatkoznia! Inkább emelgesse a poharat! Abból nem lesz baja sőt a pártjának sem.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.25. 19:39:33

@morph on deer: "Egyáltalán nem lényegtelen.
A cél nem szentesítheti az eszközt, és a lincselésekre nincs mentség. "

Ez igaz. Azonban a forradalom nem erről szólt. Ilyen alapon a békeidőszakokat is lehetne jellemezni az akkor elkövetett gyilkosságokkal. Ne legyen talán béke, mert akkor volt gyilkosság?
Szanyi hülyeséget művelt, szvsz. Bár, inkább csak kimutatta a foga fehérjét.

morph on deer 2017.10.25. 22:03:48

@Fermentátor:
“Ilyen alapon a békeidőszakokat is lehetne jellemezni az akkor elkövetett gyilkosságokkal.”

Ezzel az a baj, hogy ez nem egy, a szó köznapi értelmében elkövetett gyilkosság volt, hanem egy politikailag motivált lincselés!
Ezt én még akkor sem tartom helyeselhetőnek, ha az eredendő érzés helyes volt. A “megoldás” viszont elfogadhatatlan! Csakúgy, mint az, ahogy a frusztrált tömeg a kiskatonákon töltötte ki a rendszer iránt érzett, - egyébként jogos - dühét! Ez semmivel sem igazolható, szerintem!

A legszomorúbb ugyanakkor az, hogy míg ez a lincselés is valójában a rendszer bűne, az elkövetők rendszer ellenes “forradalmárok” voltak... bár a köpködő hölgy nem az a forradalmár típus, de nem az a lényeg.
(Éltem akkor, tudom mit beszélek.)

Ami engem istenigazából bánt az az, hogy a rendszerváltás óta soha senki nem próbálta tisztázni ezt a kérdést, soha semkinek nem volt fontos, hogy a vétlen áldozatokat akárcsak meg is említse...
Mert igen, véleményem szerint a besorozott és akaratától függetlenül, például szolgálatban, őrségen állva felkoncolt kiskatona nem “a nép ellensége” volt, hanem vétlen áldozat.

Miért nem lehet, miért ne lehetne róluk megemlékezni?

Ez ráadásul annak fényében különösen feltűnő, hogy tavaly a jelenlegi kormányzat által felújított, a forradalom alatt elesett szovjet katonák, KGB-sek, miegyéb, sírját Putyin nyugodtan, állami egyetértéssel koszorúzhatta...

Azaz: akik leverték a forradalmat azok kaphatnak tisztességes megemlékezést, akik áldozatául estek, akár vétlenül is, azok nem.

Szerintem erről is kéne beszélnünk, ha valaha is tiszta vizet kívánunk önteni abba a bizonyos pohárba, és nem a jelenlegi politikai érdekek mentén vagdalkozni!

(Nem neked mondom, - neked van véleményed,- hanem úgy általában!)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.26. 10:08:20

@morph on deer: Amiről Te beszélsz - megemlékezni azokról, akik ugyan a rossz oldalon álltak, de mégiscsak meggyilkolták őket a forradalom mellékszálaként - az egy más kérdés. Valóban, fel lehet vetni ilyesmit, meg lehet beszélni. Szanyi azonban ettől az egész forradalmat tette idézőjelbe. A forradalom alapvetően egy erőszakos, fegyveres jelenség (ha nem az, akkor máris csak idézőjelben használható a forradalom kifejezés vagy egy jelzős szerkezet részeként). Ezt Szanyinak is tudnia kell. Ha mégis az egész forradalom ünnepelhetőségét megkérdőjelezi azért, mert ott voltak erőszakos fellépések, akkor számomra az nem jelent mást, minthogy ő 56-ot, annak szükségességét, törvényszerűségét, jogosságát kérdőjelezi meg.

morph on deer 2017.10.26. 13:01:38

@Fermentátor:
“...akik ugyan a rossz oldalon álltak...”

- mert állították őket! Nem maguk választották az “oldalt” hanem a helyzetük miatt kerültek oda!

Tudomásom szerint Szanyi megosztotta a posztot,- tehát eredetileg nem tőle származik - de nyilván egyetért azzal, hogy ideje lenne leszállni a földre és elkezdeni igazat mondani ‘56-ról is!
Igen, a lincselés is ‘56-hoz tartozott, és amikor “ünnepelünk” akkor talán nem csupán a “hős” forradalmárokról és az őket gyilkoló “hős” KGB-sekről kéne megemlékezni, hanem azokról is, akik véletlenül nem “hősök” voltak, hanem “csak” áldozatok!
A mai értelmezéssel szemben ‘56 valósága jóval árnyaltabb, mint a “jók” harca a “rosszakkal”, mindenféle más változat is előfordult.
Ahogy a “na, ki van a képen?” című társasjáték is mutatja, már a személyek kilétét is próbáljuk elhazudni!
“Nem ő lehet a képen, mint ‘szabadságharcos’, hiszen ő köztörvényes bűnöző volt.”

A Szanyi által megosztott poszt arra is figyelmeztet, hogy amikor már az elszabadult indulatok uralkodnak, bármi megtörténhet, (nem csak a kerekeket szúrkálják,) függetlenül attól, hogy ki melyik oldalon indulatos!

A lincselés pedig szerintem akkor is elfogadhatatlan, ha éppen a “jók” lincselik a “rosszakat”, - mint ahogy ezt már számtalanszor mondtam.
Én ezt így látom.
süti beállítások módosítása