B1 blogcsalád



Egy újságíró összerakta Mészáros Lőrinc összes cégét egy ábrán

2017. október 13. - Mr Flynn Rider

Oroszi Babett összegyűjtötte és egy lapra helyezte Mészáros Lőrinc összes cégét, amiből legalább 120 van neki.

meszaros-lorinc-es-orban-viktor.jpg

A 24. hu megjegyezte: "Mi már ránézésre is elveszítettük a fonalat, de még az a szerencse, hogy Orbán Viktor jó barátja észben tud tartani ennyi mindent." A képet teljes nagyságban innen töltheti le., vagy innen 

vis_meszaros_lorinc_cegbirodalma-by_babettoroszi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4012969689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.10.14. 23:05:44

@taga20: De ez Manson-nak is Depeche Mode! :)

taga20 2017.10.14. 23:20:28

@morpho: ja! egyébként bírod a tengert?:))

na küldöm az egyik lekszebbet:)))

www.youtube.com/watch?v=v-YzdvmD2aQ&list=RDv-YzdvmD2aQ

morpho 2017.10.14. 23:23:08

@taga20: A finn zenekarok ilyen közel állnak hozzád?

taga20 2017.10.14. 23:28:41

@morpho: rokonyok nem?:)

egyébként a feka rokonaim állnak a lekközelebb hozzám:))

zene!:)))

www.youtube.com/watch?v=mD2xXNg_Vy8&list=RDmD2xXNg_Vy8

taga20 2017.10.14. 23:29:26

@morpho: hozzám tudod mi áll közel?

2017.10.15. 06:10:22

@hegyépülés:"Nem tudom feltűnt-e de pár hónap után a REGISZTRÁLT munkanélküliek kiesnek a rendszerből, azaz törlik őket."

Maradjunk annyiban, aki össze tudja egyedül számolni az ujjait és akar dolgozni, az talál munkát. Lehet, nem olyat, amiről a homokozóban álmodott, nem olyat, ami a három diplomájának csak egyikével is kompatibilis, de ilyen ez a popszakma. A liberális narratíva erről is rendelkezik: a holtig tartó tanulás, a rugalmas/mobilis munkaerő fontosságát szajkózzák. Nos, lehet rugózni. 10 év felsőoktatás és 3 humán faliposzter után el kell menni egy féléves hegesztő tanfolyamra, utána lehet indítani 200e nettóval , közben meg lehet szerezni pár minősítést és még egy százassal magasabbra kúszik a bér. 3 év után a diplomákhoz dukáló német nyelvtudással el kell ügetni Németországba osztán mindjárt 2-2.5szeresére nő a bér. Határ a csillagos ég.
Értem én, hogy kevésbé fárasztó egy romkocsmában keseregni naphosszat egy rozé fröccs mellett, hogy kegyetlen az élet a diktatúrában, de nem gondolja senki komolyan, hogy az 2 millió adófizető, aki húzza a hátán az országot, majd még évekig ad segélyeket meg támogatásokat a lustáknak. Aki emllényúlt a pályaválasztás során az magára vessen. Elő a b-plan-el és hajrá. Máshol sincs ez másként. Szóval munkanélküliség nincs, lusta, semmirevaló emberek viszont szép számmal. No, de ez ugye nem a 'rezsim' bűne?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 06:13:53

@Womb Raider: A rezsim bűne hogy stadionok épülnek gyárak helyett, hogy a gazdagodás útja ma Magyarországon a seggnyalás és nem az innováció.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző · http://bircahang.org 2017.10.15. 07:46:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Miért lennék hazaáruló? A magyaroknak az orosz nép barátsága a legfontosabb, mert ez teszi lehetővé hogy ellenálljanak a Soros által vezetett nemzetközi karvalytőke gyarmatosításának. Én csak az orosz barátaim pénzügyi támogatásával igyekszem felnyitni a magyarok szemét.

2017.10.15. 07:57:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A rezsim bűne hogy stadionok épülnek gyárak helyett"

1. Épülnek gyárak
2. El kellene dönteni, hogyan legyen. Először az volt a nóta, hogy az állam rossz gazda . (A szoci-szdsz tandem szemléltette is..) Tehát minek is építene az állam gyárakat? Nem az a dolga.
3. Az állam képviseletében a szoci-szadesz brigád (egyéb források szűkében) üveggyöngyökért (meg némi kenőanyagért...) cserébe jól eladták az állami tuljdonú cégeket, gyárakat, üzemeket. Amiket az új tulajdonos jól be is zárt rögtön.
4. Amiket nem zárt be magától, azt az unió parancsára kellett megsemmisíteni (cukoripar..)
5. Minek épülnének gyárak, amikor minden fiatalt arra treníroznak, hogy 2 diplomát kell minimum szerezni, hogy embernek érezhesd magad. Kik dolgoznának a gyárakban? Már most is ukránok, szlovákok, szlovének bevonásával igyekeznek sok helyen enyhíteni a munkaerőhiányt.

Zionnépe 2017.10.15. 08:19:23

@Womb Raider: Ugye jól értettem, hogyaz elő hsz-ban arrabuzdítottad a zembereket, hogy tanuljanak ki valami jó kis piacképes szakmát, fejlesszék fel benne magukat, sőtt még minősíttessék is, aztán húzzanak el az országból???

Ugye tudod, hogy ezzel most gyakorlatilag még a maradék dolgozni akaró, és piacképes szaktudású munkaerőt is elvesztené az ország, sőtt fizetheti az ország a felfejlesztésüket?

Szerinted utána ki tartana el kit? Mészáros vajon azért harácsol össze mindent, hogyha csak a fidesuesek maradnak meg a lelépni képtelenek, akkor majd ő jól eltartja őket?

Nagyon remélem, hogy az "elszámoltatós" banda mindenképpen kormányra fog kerülni - persze ne csak egyedül - és akár '90-ig visszamenően sittre vág mindenkit, akinek fénylik a körme a sok közpénzlopástól! Ugye @1ghost: ?!

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző: nagyon jól tudni, hogy akiknek te "tanácsot adsz" azt orosz megbízásból és érdekektől fogva teszed, és lassan már ők is elhiszik, hogy ez jobb, mint amit anno Soros adott meg lehetőséget számukra!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 08:41:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "...oldalfüggetlenül igaz ez." Ez volt a vezérmotívum a kommentemben - szándékaim szerint.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 08:45:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tényleg épülnek stadionok. De nem csak azok. A kormány néhány napja jelentette be új ipari parkok megépítését. Nem mellesleg jelen blog "házigazdája", az index erről egy háborgó cikket jelentetett meg, melyben kb azért füstölögnek, hogy minek ide ipari termelés. Talán a szerkesztőségben valaki(k) azt szeretnék, ha csak stadionok épülnének?

2017.10.15. 08:48:23

@Zionnépe: Nem érted...
...és bejöttél csapdába. Az is liberális alapvetés, hogy a röghöz kötés diktatórikus módja a szürkeállomány (most az egyszerűség kedvéért a piacképes szakmávalrendelkezőket is ide értem) megtartásának. Amikor arról írtam valamelyik hasonló blogon.hogyaz EU gazdag országai röhögnek a csóró K.E-i országokon, akikfutószalagon termelik nekik a szakembereket, orvosokat, mérnököket, kutatókat, magasan kvalifikált elméket, akkor volt nagy felhördülés. Mert le mertem írni, hogyez teljesráfizetés és zsákutca az országnak és nagyon kevés eszköz áll rendelkezésre ennek megakadályozására. Az egyik a tandíjak bevezetése és áttérés a szerződéses ösztöndíj / befektetés alapú oktatásra. Legalább kiszelektálódnának a semmirevaló büfészakok és lerövidülne a képzési idő. Ugyanis a hallgatónakalapvető érdeke lenne a maximális teljesítményt kihozni magából,mert a saját zsebére játszana. A közösség pénze nem arra van, hogy egy rakás kis unatkozó romkocsma töltelék 7-8 évig vakarózzon valami társadalmilag nem túl hasznos szakon majd még évekig kelljen pátyolgatni, átképezni,segélyezni. Közben a rátermettebb és szorgalmasabb pályatársai elporolnak nyugatra, zsebben az ingyen diplomával. Ez nem mehet, de ettőlfüggetlen az, hogy egy haszontalan és lassan feledésbe merülő tudásanyag helyébe valami olyat halmozzon fel a fiatal, amiből legalább képes perspektívát nyitni maga előtt, esélye lesz önfenntartóvá válni. Kb 500000Ft befektetéssel meg egy év kitatással és családi támogatással sok piacképes (főleg az ipar területén) szakmát lehet elsajátítani. persze, nem fehérgalléros íróasztalos hipszter alibizés lesz az élet, de ha valaki életben akar maradni, fel kell adni néhány elképzelést.

vergyula 2017.10.15. 08:51:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ok, Sorosnak több pénze van. Bill Gates-nek meg még több. Valahogy engem Mészáros érdemtelen gazdagodása mégis jobban zavar, ő tényleg a mi pénzünkön hízik.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.15. 09:19:55

@vergyula:

Érthető, mivel te Soros-bértroll vagy, így gazdád gazembersége nem zavar.

vergyula 2017.10.15. 09:32:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Bár az lennék, könnyű pénz lenne.
Amúgy ez a személyeskedés nem vezet sehova. Nyilván jó lenne, ha Soros, Bill Gates meg a többi is szétosztaná a vagyonát a szegények között, vagy legalább nekem adna belőle.
(amúgy Bill sokat jótékonykodik, szerintem George is)
Mészárost viszont a magyarok által választott kormány tömi, és egyelőre nem látszik, hogy ez nekünk miért előnyös.

2017.10.15. 12:02:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző: jaja, ismerjük az orosz barátságot bértroll... padlássöprés, és minden pénzt átlapátolni a ruszkikhoz :) nagy biznic, szó se róla. Nézz már szét a világban, eddig hány ország járt jól, ahol az oroszok "felszabadítottak". Észak korea.. a keleti blokk.. fantasztikus eredmények. Mi másra lenne szükségük, mint új kommunista csatlósállamokra, ahol megáll a fejlődés, és a nép csak azért él, hogy orosz anyácska jól lakjon.. Kösz, de inkább nem.

2017.10.15. 12:04:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Womb raider az Dorottya Veres RLDD.. szóval úgy vitatkozz vele, hogy semmi esélyed, és a végén megfenyeget, hogy összeveret a lennin fiúkkal, ha hasonlóan csúnyát mondasz, mint ő.

taga20 2017.10.15. 12:08:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző:

" Én csak az orosz barátaim pénzügyi támogatásával igyekszem felnyitni a magyarok szemét."

ruszki ügynök, aszt vágod, hogy ez után a kámigáutod után, polóniumos csáját foksz inni!

:))))

2017.10.15. 12:41:04

@okostojas007: Nem fenyegetett meg téged senki, csak elmondtam, hogy amennyiben képtelen vagy az emberhez méltó kommunikációs normákat a legminimálisabb mértékben is betartani és felhagyni a folyamatos rágalmazással, úgy lehetőséget kapsz IRL is elővezetni a meglátásaid. Ne gondold, hogy névtelenség, az internet látszólagos anonimimátsa megvéd és büntetlenül folytathatod minősíthetetlen stílusú mocskolódásod. Legyen bármekkora nézetkülönbség is a hozzászólók között hozzád mérhetően gyökér stílusban csak egészen kevesen kommunikálnak és kétlem, hogy bármelyikőtöknek joga, vagy felhatalmazása lenne erre.
A figyelmedbe ajánlanám a tényt, miszerint pont a jelenlegellenzékben dühöngő balliberális tábor képviselői fenyegetőznek a legnagyobb hangon,holmi lámpavasakról, akasztásokról, meg statáriumról álmodozva.

HABONYKOMMANDO 2017.10.15. 12:50:39

"Oroszi Babett összegyűjtötte és egy lapra "

Hetfore el lesz intezve a valaga azbiztos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 13:35:47

@Womb Raider: Talán ha nem TAO adnák a pénzüket a vállalkozók, akkor épülnének gyárak. A szocik eladtak mindent duma meg avítt, mert az MDF alatt adtak el egy csomó cuccost. A cukoripar meg lófütty, az egész ország cukor fogyasztása megtisztítva az adóktól és egyébtől, kevesebb mint 10 milliárd forint.
Ez gyenge és régi nóta, már csak röhögök amikor ezekkel jöttök.
Abban meg egyetértünk, hogy a szabad munkaerő vándorlás óriási csapás nekünk.

2017.10.15. 13:46:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A TAO hiába landolna az államkasszában, abból még mindig nem látom miért kellene az államnak gyárakat építeni. Mit gyártana az állam? Nemzeti Gépjárművet? Nemzeti Acélt?
A privatizáció igazán 1995-97 között pörgött, 95-ben egy év alatt több vagyont értékesítettek mint az előző összes évben, a tempó némileg csökkent, de a grafikonon láthatod, mely kormányok milyen volumenben árulták ki a vagyont.
www.politikaievkonyv.hu/online/mp20/1-16_meszaros.html

2017.10.15. 14:13:31

@Womb Raider: szóval most is fenyegetsz, hurrá :) csak így tovább.. vagy olyan mókás, mikor a NER ráküldte az amerikában előadást tartó szakira a külügyes elvtársakat, hogy gyorsan burkoltan hazudozzon valamit :)

2017.10.15. 14:15:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ha nem lenne szabad munkaerővándorlás, a jónép még mindig gombokért dolgozna. A szabad vándorlás segített a mostani bérek kialakulásában. Akik elmentek azok az itthoniaknak is segítettek, hogy magasabb legyen a fizetésük.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 15:08:37

@Womb Raider: Hmmm... ha esetleg nem vennék el a TAO-t, hanem beruházásra lenne fordítható. Ez eszedben sem jut?
A linked pedig érdekes. Mert ugye benne van hogy a privatizációval 4 milliárd dollárral csökkent az államadósság. Na de az meg hogy van hogy 15 milliárd dollárnyi manyup államosítás mellett nem csökkent az államadósság?
2010 április 19330 milliárd
2017 július 26300 milliárd

@okostojas007: Közgazdasági öngyilkosság, hogy munkaerőhiány miatt nőnek a bérek.

2017.10.15. 15:18:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az tiszta sor, nem azt mondtam, hogy kíváló megoldás, hanem azt, hogy ez az ok-okozat, sok ismerősömön(aki még nem költözött ki), segített, hogy normálisabbak a bérek, mondhatná az ember azt is, hogy most kell félretenni.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 16:49:52

@Zionnépe: Nem akarok senki így wr fogadatlan prókátora sem lenni, de én úgy érzem, éppen @Womb Raider: +1

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 16:53:10

@Womb Raider: Valójában az előző kommentemet ide akartam. Nem tudom, miért úgy jelent meg.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 16:55:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "ha esetleg nem vennék el a TAO-t, hanem beruházásra lenne fordítható" Szűnjön meg a társasági adó? Akkor ne legyen szja sem és áfa, sem mert az is beruházásra lenne fordítható?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 16:57:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Közgazdasági öngyilkosság, hogy munkaerőhiány miatt nőnek a bérek."

Bocs, ezt én nem értem. Ha hiány van a munkaerőből, akkor én, mint munkaadó magasabb béreket kínálok, hogy legyen alkalmas munkaerő, nem így van? Ez pedig emeli a béreket.

2017.10.15. 17:22:39

@Fermentátor: nem, hanem szerintem arra gondolt, hogy a sporttámogatást ne lehessen leírni az adóból, most most ezzel működik a felcsúti sportpénzmosoda is. Ami így adóként leíródik, az hiányzik a költségvetésből.

24.hu/sport/foci/2017/07/17/negyszer-tobb-tao-penzt-kap-orban-focicsapata-mint-barki-mas-az-orszagban/

2017.10.15. 17:33:11

@okostojas007: jajj... te tényleg nagyon csökött vagy. Ha neked az fenyegetés, hogy megkérnek arra, amíg emberek közt vagy, próbálj ember módjára viselkedni vagy ha ez nem megy, legalább a hazudozást és a rágalmazást szüntesd be, hááát... akkor érezd magad fenyegetve.
"sporttámogatást ne lehessen leírni az adóból,"

Egen... van ebben valami,meg az is van, hogy jókora a hasonlóság a magánnyugdíjpénztáraknak becsatornázott tutifix járulékhányad, ami aztán tényleg piszkosul hiányzott a költségvetésből... konkrétan egész komoly likat ütött,amit hitelekből próbált tömögetni a SzociSzadesz agytröszt.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 17:34:35

@okostojas007: Nekem az idézet részből ("ha esetleg nem vennék el a TAO-t, hanem beruházásra lenne fordítható") nem ez jött át. Ha nem veszik el a tao-t, tehát marad a cégnél, akkor az szerinte beruházásra fordítható.

2017.10.15. 17:39:44

@Fermentátor: hát a cég magától nem fogja, de ha a TAO helyett igazol belföldi beruházást, akkor miért ne, inkább ezzel csökkentse mint falábuak képzésével. itt már majdnem win-win, hisz a TAO -ból leírt támogatás beleszámít a beruházásba fektetett EU által megengedett maximális beruházásba, ezért ennyivel kevesebbet kéne a multiknak tolni hogy új beruházások szülessenek. Most TAO-ból lesz viktornak focicsapat, meg viktor tol pénzt az audinak gyárfejlesztésre. 1 lépcső kimaradna, nem nagy veszteség.

2017.10.15. 17:42:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jajjj... de gyenge... ne 2010.-ben kezdődjék az időszámítás. Mennyit privatizált el a lendületbe jött Megyó/Gyurcsók/Bajnai trojka? Mennyivel nőtt az alatt a 2 ciklus alatt az államadósság? Húúúú... megduplázódott... de nominálisan is jóval nagyobb mértékben emelték meg ők, mint ahogyan Orbánék ...
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html
Nézzük, mi volt anno: nővekvő államadósság, csökkenő GDP... most: növekvő államadósság, nagyobb tempóban növő GDP... tessék választani.

2017.10.15. 17:43:42

@Womb Raider: na, megint kikivánkozott a kultúra? :)
a magánnyugdíj működött, amíg a vezéred szét nem cseszte, azóta is várom a saját egyéni beigért nyugdíjszámlát. Mivel ez nem valósult meg, ezért olyan adózási formát válaszottam, ahol nyugdíjam nem sok lesz, de inkább magamnak teszek félre magyar és külföldi befektetések formájában. Majd pár év mulva kiderül, hogy ki járt jobban, te, aki megint állambácsitól várja a csodát, vagy én, aki saját erőből megtakarít. Végülis a lehetőséget megadták rá, szóval emiatt nincs miért haragudnom rájuk :)

2017.10.15. 17:45:35

@okostojas007: kicsit zagyva lett, szóval a "TAO -ból leírt támogatás beleszámít a beruházásba fektetett EU által megengedett maximális támogatásba"

mert az eu előírja, max mennyi pénzt szabad tolni multinak, amit minden kormányzat, szinte 100%-ig ki is használ.

2017.10.15. 17:46:22

@okostojas007: Egész EU másról sem szól... sok kis adófizetőtől elszippantani amit csak lehet, majd megágyazva a korrupciónak,pályázatokkal és támogatásokkal beavatkozva a piaci automatizmusokba újraelosztani a zsét. Annak, akinek a politikusok jónak látják. Nem magyar specialitás ez, volumenét tekintve meg a béka seggénél tanyázunk.

2017.10.15. 17:49:44

@okostojas007: A magánynyugdíj ebben a formában konkrétan sehol nem működött, a csehek kínlódtak vele,de ők is felszámolták. Te egybemosod a kötelező magánnyugdíjpénztárat az önkéntessel. Működött? Osztán ez miből látszott? Hogy a nyugdíjak kifizetését részben hitelből finanszírozta az állam?

taga20 2017.10.15. 17:55:53

@Womb Raider: miről süketelsz fityeszdroid? szerinted mindenki akkora tolvaj az euban, mint a gazdád a geci?

szerinted merkelnek is stadion van a kertje végébe?

hülye vagy!?

2017.10.15. 17:59:46

@Womb Raider: az itthoni EU szól erről.. főleg narancskomcsik csináltak belőle korrupciós pénzmosodát. Képzeld, vannak országok, ahol nem 99%-osan pártkatonák nyerik a tendereket, sőt, az országok nagyobb részében nem a rokonok hírdetik ki egymásnak a nyertes pályázatokat, nem ugyanaz az ügyvezetője a nyertes cégnek és a pályázat elbírálójának... Egyébként nekem is van benn eu-s pályázatom, csak nem nyalok segget, ezért már 3 éve bírálják.. :) (nem, nem dobták vissza)
Mikor átvették még ment a nagy okoskodás, aztán meglepő módon ugyanugy a strabag és a switelsky építi az utat, mint a maszop idején, csak bekerült mellé az orbán bánya, simicska és a mészáros mészáros gázszerelő, mint főépítész(mert a leghozzáértőbb ember ugyan ki más lehetne, mint az, aki még sohase épített semmit se).

2017.10.15. 18:11:06

@Womb Raider: nyugaton a középosztály kb 70%-ban magánnyugdíjpénztárban van(a felső osztály kb 85%-ban szintén), tehát a rendszer működik ott is, különben már éhen haltak volna, de helyette az átlag angol és német nyugdíjas nyaralót vesz a tengerparton spanyolországban. A nyugdíjak kifizetését csak addig kellett volna finanszírozni, míg el nem kezdenek folyósítani a magánnyugdíjasok. A másik, hogy a hitel meg abból származott, hogy a magánnyugdíjaknak kötelező volt a pénz nagy részét állampapírban tárolniuk, tehát nem küldő forrásból, hanem ugyanaz ment vissza.
Viszont minden év minden napján pontosan tudtam mennyi az annyi, nem úgy, mint most, hogy hasukra ütnek az urak a nyugdíjfolyósítónál, aztán mondanak egy számot, hogy tetszik e.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.15. 19:39:27

@Womb Raider: " most: növekvő államadósság, nagyobb tempóban növő GDP..."

Az államadósság 36 százalékot nőtt, a GDP meg 12-t. Nézz utána! Az hogy csökkent a GDP arányos államadósság, csak pénzügyi trükk.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 20:12:45

@okostojas007: Mondjuk, ez sem rossz ötlet, ha jól van megvalósítva!
Azonban ne feledjük, a TAO nem "falábúak képzésére" megy, hanem infrastruktúrára és utánpótlásképzésre. Az utóbbi pedig elég széles kört jelent, nem csak a majdani "embéegyeseket", azaz a falábúakat: sokkal több gyerek jut el az edzésekre, akikből, ha nem is lesz igazolt játékos, de az egészséges életmód (mindennapi mozgás, megfelelő táplálkozás) alapjait elsajátítják. Oké, azt mindenképp elfogadom, hogy aránytalannak tűnik jelenleg ez az egész rendszer.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.15. 20:15:11

@okostojas007: A magánnyugdíj jó ötlet. Nagyon nem örültem, mikor felszámolták.
Aztán megkaptam azt a hozamot a pénztártól, amit hosszú évek kemény munkájával gyűjtöttek össze (kb 3 ezer forint) és arra gondoltam: erre így tényleg nem volt semmi szükség. Folyószámlán többet kamatozott volna, abban az időben.

2017.10.15. 20:55:40

@Fermentátor: amit nem tudnak eltartani piaci alapon , arra nincs szükség/igény. jelenleg ez egy sima pénzmosoda.

2017.10.15. 21:00:33

@Fermentátor: amit te visszakaptál az reálhozam, nem pedig hozam. Ezt se értette sok ember, ezek szerint te se. Ez az az összeg, ami infláció felett elért összeg.
Én a bent lévő pénzem 7%-át kaptam reál hozamban, tehát egész normális összeget.
Nagyban függött az ÁLTALAD meghatározott kockázatvállalási szándéktól.
Nem, a folyószámlán nem kaptál volna többet.

Proud Mary 2017.10.15. 22:51:57

@morpho: jaaaaj te barom, ne égesd már magad tökfej, azt másoltam be amit taga buzitársad elrontott, milyen jogon kéri számon birkát amikor ő is ront? szánalmas vagy

@1ghost: ???? nem szólt hozzád ma senki? bolhákkal nem foglalkozom.

@taga20: ez is szar

2017.10.16. 05:56:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Háááát... ez nem tudom, neked hogyan jött ki.. az államadósság 2010.ben volt 78.5 mrd EUR, tavaly 83.8mrd EUR.. én ebben nem látok 36%-os növekményt. Szavazzunk meg 14%-ot :)

2017.10.16. 06:05:30

@okostojas007: Lassan mondom, hogy értsd: KÖTELEZŐ magánynyugdíjpénztár nincs. Önkéntes meg nálunk is van. Csak addig kellett voln aműködjön... aha... aztán annak a költségeit ki is kellett állja? Ha csak a nyugdíjfolyósítás zökkenőmentességét biztosító hitelek kamatait nézzük..

Az szép, hogy tételesen vezették, és nézegethetted, de amíg fel nem merült a lehetősége, hogy einstand lesz, nem voltak akkora nagy hozamok. Persze mindenki igyekezett villantani a haverok előtt, hogy hű, meg hááá, . Meg arról se feledkezz meg, hogy az állami nyugdíj mennyivel is több, mint a magán. A magán x összeg, meg némi hozam és ha elfogyott, hát vége a mesének. Jön az éhkopp, vagy a kötél. Az állami akkor is fog érkezni, ha 103 évet élsz meg (nem kívánom...) Ezért van köztük némi különbség. A magán nyugdíj biztosítók profitorientált cégek, és előfordul, hogy eltűnnek a rájuk bízott pénzzel vagy csődbe mennek. Ez egy állami rendszernél sokkal kevésbé történik egyik napról a másikra. Átalakulhat, de soha nem fogsz arról hallani, hogy jövő hónapban 0 nyugdíjat kapsz.

2017.10.16. 06:09:46

@okostojas007: Akkor összefoglalom a nyűglődésed: A korrupció az, amiből téged kihagynak. Kippajtás... ha annyira büdös neked a rencer, meg unod a narancskomcsikat, akkor maradj ki a gusztustalan pénzosztásukból is, ne koncsorogj ott pénzért, ahová na mint nap odapiszkítasz. Legyenek elveid. 3éve bírálgatják? Na, eridj már... nincs ilyen hosszan futó pályázat, amire egyszer az idők hajnalán beadsz egy pályázatot, aztán talán évek múltával te is sorra kerülsz. Komolytalan mese.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.16. 07:04:14

@okostojas007: Ez igy nagyon eros kijelentés. Ilyen alapon be lehetne zárni az állami kórházakat vagy iskolakat is. A profi sport allami támogatása valoban kérdéseket vethet fel (bar az sem tilos tolunk nyugatra sem), de az utánpótlás azert messze nem csak a profi sport eloszobaja. Ugy van szukseg a tsmogatasara, ahogy a mindennapos testedzés is kívánatos. Lenne. Foleg ebben a lerobbant egészségi országban szukseges a változtatás.
A stadionepites az mas kerdes. Ha ugy nezzuk, az befektetés - ha maskepp nezzuk, akkor pedig egy kockázatos befektetés.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.16. 07:10:43

@okostojas007: Ok, az jogos, h folyoszamlan nem ertem volna el ekkora hozamot, hanem mondjuk kb 4 ezerrel kevesebbet, ebben igazad van. Ahogy abban is, most tenyleg kevertem a realhozamot a hozammal. Bar ekkora eredményért is teljesen fölösleges volt rajuk bízni a pénzem: az enyem érezhetően nem lett volna tobb, legfeljebb ok járnak jol. Nekem az nem üzlet. Majd hozzuk őket vissza akkor, ha az allam pusztán a jarulekokbol kepes lesz fizetni a nyugdíjakat!

2017.10.16. 07:33:33

@Fermentátor: " Ok, az jogos, h folyoszamlan nem ertem volna el ekkora hozamot, hanem mondjuk kb 4 ezerrel kevesebbet, ebben igazad van."

Ez meg milyen összehasonlítás? A folyószámla nem befektetés, a likviditás ára a minimális hozam. Ott nem ülnek 15 évig minimum a pénzeden. Ha alacsony kockázatú papírokba fekteteted, már kisebb a kettő közötti különbség. Ha meg hajszálnyival bátrabb vagy és ráérsz néha a portfólió menedzselésével foglalkozni, úgy ekkora hozamot simán lehet produkálni. A mnyp-k éveken keresztül mást sem tettek, csak a működési költségekkel elégették a befolyó pénzek jókora részét. Mivel kötelezően kellett tagságot fenntartani, abszolút nem volt verseny egyik, vagy másik pénztár között. Az ember belépett/beléptették és évente az elszámoláskor jókorákat káromkodott.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.16. 10:35:35

@Womb Raider: Egy szélsőséges példát említettem, hogy akár folyószámlán is el lehetett volna érni hasonló hozamot, annyira semmit nem tudtak kezdeni a befektetett pénzzel. Aztán javítottam, hogy na jó, majdnem annyit. Sarkítottam, gondoltam, ez átjött a korábbi kommentből.

2017.10.16. 11:14:29

@Fermentátor: Oké, értelek.

Amúgy a m.nyugdíjpénztárak szuper cuccok, de ugye azt is tudja a sok bátor befizető, hogy jelenleg a pénztárak vagyona nincs biztosítva? Lapátolod be 20 éven keresztül a zsét, aztán ha bukta van, akkor csak a pislogás marad. Nem mintha a BEVA/OBA mindenre garancia lenne, de mégis több a semminél.
(az sem vigasz, hogy némely pénztár OBA védett állampapírokba helyezi a befizető pénzét, mert akkor meg már bőven gazdaságosabb és egyszerűbb saját MÁK-os ÉP számlát nyitni...)

2017.10.16. 11:18:01

@Womb Raider: Meg még ennyit arról, miért is sírja vissza a szoci tábor a KMNYP-t...
mno.hu/migr_1834/magannyugdijpenztarak_szocialista_koldokzsinoron-204568

2017.10.16. 11:23:23

@Womb Raider: igen, ez a narancskomcsis hozzáállás, látod ez vagy te. örülsz, hogy lopnak, és te magad is részesülsz a nagy narancskomcsis haszonból, és erre büszke is vagy. Fingod sincs se a közgazdaságról, és innen már kiderült, hogy se az EU-s pályázatot még nem láttál se messziről, se közelről :)
Majd szólj ha valamihez értesz a propaganda védőbeszéden, meg a kommunista panelek ismételgetésén kívül. Lövésed sincs az egészhez.

2017.10.16. 11:28:47

@Womb Raider: látszik, hogy halvány lila sincs a befektetésekről, és a részvények kényszerértékesítéséről.. felesleges rád fecsérelni a szót.. megkapod kb a minimálbért, és halvány lila gőzöd sincs, hogy hogy működik akár csak egy középtávu befektetés. Számodra a tőzsde valami mágikus imperialista bűvészmutatvány.
Figyelj te alulképzett, ha van egy befektetési portfólió, ami akár csak 10 évre van tervezve, de te kiveszed a 3. évben, és minden nyereséget-veszteséget realizálsz, akkor pofáraesés a vége, ezt még egy OKJ tanfolyamos befektető is tudja. Szólj majd, ha a 8 általános után sikerült továbblépni, vagy esetleg eltolcsi féle közgás suli helyett olyat kellett volna választani, ami nem csak papírt, hanem tudást is ad? Annyira nem vagy képben az üzleti-gazdasági világgal, hogy az hihetetlen.

2017.10.16. 11:37:14

@Fermentátor: azért itt a focinál túltolták a bicajt, több férőhely van a stadionban, mint lakos a faluban... ha én valóban gyerekek utánpótlásával akarok foglalkozni, akkor nem a kedvenc kis falumban a pusztában nyitok 1 darab makovecz fűthető gyepes focipályát, hanem alapítok ország szerte a nagyobb városokban ebből a pénzből 50 teremfoci-(ok, vagy kint is lehet) klubbot. Ott rohangálhat a gyerek, a tehetségesebbje meg majd kitűnik. Így, hogy a semmi közepén van egy puccos iskola, semmi értelme. A tehetség nem pénz kérdése, az vagy van, vagy nincs, hiába teszi oda gazdag fideszes apuka a csemetéjét, attól még max az nb1-ig jut a hátszéllel, ahol anztán icipici nevesincs országok verik laposra.

2017.10.16. 11:41:20

@Fermentátor: ahogy fentebb is írtam, ha kényszerértékesítesz egy befektetési portfóliót, akkor ne várj nagy csodát :) A befektetések nem így működnek. Biztos, hogy volt béna (vagy szándékosan sikkasztó) manyup, de a legtöbbjükre nem ez volt jellemző. Ahogy a trükköző bankokat és biztosítókat, úgy a manyup -ot is felügyelni kell, és rájuk taposni, ha nem azt csinálják, amit kell.

2017.10.16. 11:44:25

@Womb Raider: miután kivették az alkotmányból, hogy jár nyugdíj és eü ellátás, már az sincs biztosítva, ezért építi le a vezéred az eüt. neki és a sleppnek jó a svájci, a köznép meg le van szarva, majd focizik helyette.

2017.10.16. 12:02:32

@okostojas007: Jajj... vegyél már vissza parasztgyerek. A hőbörgésen és a handabandán túl konkrétum van-é?
Milyen minimálbér, kiscsacsi? Ne magadból indulj már ki folyton...
A kényszerértékesített befektetésről szóló kirohanásod ötletem sincs, hogy mire is cáfolat??? Ugyanez érvényes az EU-s pályázatról szóló tirádáiddal kapcsolatosan. A rendszerváltás utáni időszakot az első pillanattól a magánszférában, húsz évet saját cégben töltöttem el. Láttam már, látok pályázatot, évente tucatnyit... :)

Egy befektetést meg csak a hozzád hasonló okostojások terveznek fix futamidővel.. azért persze ez ne akadályozzon egy percig se, hogy a szokásos frázisaidat puffogtasd és copy-paste üzemmódban hozzad a szokásos 'érvkészletedet'.
Akinek az ÖMNYP és a KMNYP ekvivalens az ne meséljen hozzáértésről. Légyszíves példát hozni arra, hol is működik/működött olyan formában MNYP mint ahogyan azt a szocik megvalósították. Ha ez akkora forradalmi találmány, miért is nem alkalmazta kb senki?

2017.10.16. 12:28:28

@okostojas007: az állami soha nem is volt biztosítva :) okostojás... Maga az állam a garancia. Persze semmi sem megingathatatlan, pl. hős ikonjaid ámokfutása eredményéül bekövetkezett államcsőd (vagy ahhoz nagyon-nagyon közeli helyzet) pl. eredményezhette volna, hogy leáll a nyugdíjfizetés.. Őket sírod vissza? Még van bőr a képeden köpködni a Fideszre, ami minden aljassága és gazembersége ellenére kicibálta a gödörből az országot és stabilizálta/növekedési pályára állította a gazdaságot? Komolyan te beszélsz tolvajokról, meg szakértelemről?
Az eü meg tapasztalatom szerint működik, és pl. csak a gyógyszer kiadásokon vagy húsz százalékot sikerült spórolni éves szinten azon egyszerű módszerrel, hogy a beszállítók vaklicittel tesznek ajánlatot. Lehet, hogy kevesebb (amúgy nem...) pénz jut az eü-re, de a pazarlás és a lopás is csökkent. Az eü meg a nyugdíjak megszüntetésének terve csak a te zavaros elmédben szerepel, már csak azért sincs benne logika, mert a 3 millió nyugdíjas jó kis szavazóbázis.. ja..és a reálnyugdíjak is nőnek :)

2017.10.16. 14:14:29

@Womb Raider: látszik, hogy mégse láttál eu-s pályázatot.. akkor pl tudnád, hogy mivel gazdáid túl sokat loptak, ezért az eu leállította pl a GOP-ot

www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/itt-a-bejelentes-700-milliardnyi-eu-tamogatast-fuggesztett-fel-brusszel.212674.html

Azóta huzzák nyúzzák... idén kezdtek el hirdetgetni eredményeket. ja, hogy te nem piaci alapon pályázol, hanem narancsos hátszéllel. így is lehet.. most már kiderült, miért is vagy olyan büszke arra, hogy a narancsosok lopnak, dől a pénz, igaz, párttitkárelvtárs.
légy büszke a tolvaj bandádra, és verd a nyálad a 888-on, meg a magyar időkön.. onnan még jön egy ingyen lovagkereszt is.

2017.10.16. 14:17:17

@Womb Raider: te nem írtál konkrétumot pubi.. nem tehetek róla, hogy gazdasági analfabéta vagy.. nincs olyan hosszútávu befektetés, ami rövid távon jobban jövedelmez, mint egy rövidtávu, de te majd mindjárt megmagyarázod, hogy minden befektetés lineáris, és ha elkezdesz egy gyárat építeni, akkor ha kész az alap, akkor már dől a gyárból a bevétel 20%-a, hisz a gyár már 20%-ban kész van :)
komolyan hihetetlen a hozzánemértésed.

2017.10.16. 18:19:01

@okostojas007: Nem leállították, csak felfüggesztették... aztán majd ez is úgy lesz, ahogyan az aszfaltügy volt.Másrészt nem 700mrd,annál sokkal-sokkal kevesebb, a végén a látszat kedvéért ránk vernek 70milliárdnyi büntetést ami a teljes lehívott összeghez képest légypiszok. Konkrétan a nemlopós szocik sem tudtak ilyen mértékű támogatást lehívni ... biztosan szemérmesek voltak.
Az, hogy a zárolt forráshoz kapcsolódó pályázatok lebegnek, még nem jelenti azt, hogy újra és újra elbírálnák... te pedig arról meséltél. Tégy egy ígéretet... ha mégis kapnálpénzt ezektől a büdös narancskomcsiktól, akkor odamész, kihúzod magad és a képükbe vágod. basszátok meg a pénzeteket! felkiáltással. Mert ha kapsz pénzt, az csakis azért lehet, mert szar korrupt az elosztási rendszer és te megkentél pár embert. na,de te ugye tisztességes,európia értékeket védő ember vagy.
"nincs olyan hosszútávu befektetés, ami rövid távon jobban jövedelmez, mint egy rövidtávu"
????
"ha van egy befektetési portfólió, ami akár csak 10 évre van tervezve, de te kiveszed a 3. évben, és minden nyereséget-veszteséget realizálsz, akkor pofáraesés a vége, ezt még egy OKJ tanfolyamos befektető is tudja."
Mit is akarsz mondani? Zárt végű BA esetében valószínű... de ha a 2008-2009-es válság idején beleszaladtál mondjuk egy addig jól jövedelmező nyílt végű alap zártvégűvé minősítésébe, akkor az is jókora szívás lehetett.
Azt meg kötve hiszem, hogy valaki egy full zártvégű papírokból álló portfóliót rakjon össze 10 évre...
Másrészt... nincs olyan, hogy a rövid távú papír bármilyen szituációban jobban fizessen, mint egy szerencsés hosszabb távú befektetés (5+éves horizonton túl) visszaváltva és időarányosan véve a hozamot. Jó gazdasági környezetben 2-3 év alatt is felhalmozhatsz olyan nyereséget amit már érdemes kivenni. Hiszen ki is írja elő, hogy vakon kell ragaszkodni az eredeti tervhez és csak 10 év után visszaváltani az adott papírt, ha esik, ha fúj.
Azt megint nem tudom, honnan szeded, hogy véleményem szerint minden befektetés lineáris? Megint csináltál egy szalmabábot és püfölöd de kegyetlenül.
(A szokásos habzó szájú elmélkedésed a narancsosokról rohadtul hidegen hagy, mert kb 0 a valóságtartalma. Persze, ha ez lenyugtat, vagy fokozza az erekciód,én rád hagyom, nem az határozza meg a valóságot, hogy te mit is álmodtál az éjjel)

2017.10.16. 19:43:51

@Womb Raider:
1. a pénzt az EU adja, a narancskomcsik szétosztják, és láthatólag rosszul, mert leállították, majd ujra elindult
2. már rég megtettem azokat a beruházásokat amiket akartam(csak olcsóbb eszközökkel), mert a franc se fog 3 évig várni, míg hajlandóak tisztára mosni magukat az EUnál.
3. mivel látszik, hogy neked 70 mrd szinte semmi, gyönyörüen mutatja a narancskomcsis hozzáállásodat a dolgokhoz
4. a manyup megszüntetése pár hónap alatt történt, ráadásul az, hogy az egészet beszántják, és ahogy, az egy hosszútávu befektetés szempontjából egy szempillantás alatt. Arról nem is beszélve, hogy az összes nyugdíjpénztárnak egyszerre kellett a piacra borítania a portfólióját, ami szintén lefele tolta az árakat (emiatt egy részét részvényben -kötvényben vették át, amit aztán az állambácsi tolt ki a piacra jóval ár alatt.. "nagyon okosan")
Ha neked holnap rogán/vajna/timike/mészáros azt mondaná kell a boltod a piaci ár tizedrészéért, mert ő épp (fenetudja mit csinálsz) boltot akar, akkor csak pisloghatnál.. utána kiváncsi lennék megmaradna még ez a szervilis hozzáállásod.

2017.10.17. 07:39:46

@okostojas007: Minden viszonylagos. Az EU nem esik kétségbe, ha zsarolás/nyomásgyakorlás céljából szórakozhat a támogatások (lófüttyöt támogatás... az ország bekebelezésének ára) folyósításával. Ám ez nem adomány, szerződések kötik őket, minimális a mozgástér, a látszat kedvéért van kis bünti, de lényegéban ők is tudják, hogy törvényileg max ennyi, amit tehetnek. Az a pénz a miénk, a társulási szerződés aláírásakor lett a miénk, csak nem egyszerre férünk hozzá. Nem a fideszé, nyilván, de illúziókba ringatod magad, ha elhiszed, a fidesz kilóg a korrupt kormányok sorából. Mindenki csinálja, max mindenki másként. És nem, valóban nem kis pénz 70mrd. Ám saját viszonylagosságában picike kis morzsa, egy házépítésnél összetört 6 db cserép..
A nyp-k papírállományának döntő hányada állampapír volt,(ami a másik oldalnak volt szívás, a kamatterhek miatt és a lik miatt a nyugdíjkasszán...) a többi esetében volt bukó is, nyilván, de én nem az einstand pillanatát követő időszakról beszélek, hanem az azt megelőzőről. Nincs olyan, hogy egy papír 8 éven át semmi reálhozamot nem produkál, de majd, utána, na, akkor dől a lé. Márpedig a mnyp-k a kezdeti időszakban inább azzal voltak elfoglalva, hogy a működésükre minél több költséget tudjanak elszámolni.
Akárhogyan is, a mnyp egy nagyon-nagyon passzívan kezet befektetés ami a kezelő számára fix és jól eltervezett profitot hoz, a befizetőknek meg vagy van reálhozam, vagy nincs. A pénztárak tulajdonosai boztosan nyugodtan alszanak, tuti üzlet.
Régesrégi írás, de vannak benne érdekes gondolatok (a kommentekkel együtt) www.magyardiplo.hu/kezdlap/312-magannyugdijpenztarak-tuendoeklese-es-bukasa

Egyelőre még nem tett visszautasíthatatlan ajánlatot a 'narancsmaffia' így nem tudom, miként döntenénk, más már tett, de nem égetően fontos eladnunk a céget. Viszont tudok olyanról, akit Mészáros(on keresztül) nyeltek le, de nem fakadt sírva, teljesen korrekt áron vált meg a cégétől. (Nem egy 1 Wartburg+utánfutó + 3 festő-mázoló szakmunkás kaliberű cég nyilván, de hiretlen szükség lett arra, hogy egy nagy állami beszerzésen M sikerrel indulhasson (nyert is, szoros versenyben, tisztes küzdelemben :) )
Ám olyanról is tudok, akinek őskomcsi família dugta be először a kisujját a házikójába és 5 év alatt teljesen átvették a cégét. Na, ő annyira nem volt boldog, rájött, hogy nincs menekvés és ennek megfelelően elég nyomott áron vásárolták ki. Többmilliárdos vállalkozásról, gépiparról van szó.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.17. 15:07:31

@okostojas007: Hogy azt ott túltolták, abban igazat adok neked.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.17. 15:09:56

@okostojas007: Én meg az eredmények láttán nem gondolom, hogy jelentős lehetett azoknak a manyupoknak a száma, amely nem volt béna és/vagy szándékosan trükköző.

2017.10.17. 17:27:26

@okostojas007: "Ahogy a trükköző bankokat és biztosítókat, úgy a manyup -ot is felügyelni kell, és rájuk taposni, ha nem azt csinálják, amit kell."

Ez vitán felül áll... aztán kik is felügyelnék ezeket a szervezeteket? Azok a baloldali politikusok, akik meglepő módon becsüccsentek a manyupok igazgatótanácsaiba, zsíros fizetésért? (Konkrétan: létrehoztak maguknak egy tuti melóhelyet... amíg a fidesz oda nem csördített a dorbézolók közé. Lehet,itt linkeltem be, hol, melyik MNYP-nélmelyik szoci vagy szdsz-es pajtás pöffeszkedett... szép lista..)

2017.10.17. 17:41:08

@Womb Raider: persze, mert a mostani fideszes komcsik milyen szépen megvédték a questorban a pénzeket, igaz? ők kivették, a többiek meg szoptak.. a legsötétebb szoci időkben se mertek ilyet a maszoposok megjátszani. Már kicsit unalmas, hogy így égeted magad :)

2017.10.18. 07:02:18

@okostojas007: Ez így hülye összehasonlítás..és mivel ezt te is tudod, csak arra tudok gondolni, hogy terelsz...
A mnyp nem jótékonysági intézmény. A befizetéseidből felhalmozza a pénzed, hozzácsapja a hol ilyen, hol olyan hozamot, (mindenekelőtt levonja a működési költségei) és amikor eljő az idő, szépen visszaosztja, ahogyan megegyeztetetk. Ha 8 év alatt fogy el a megtakartásod, akkor 8 év alatt, ha 5 akkor 5... Az állam meg életed végéig fogja fizetni..ha 22 évet töltesz nyugdíjban, akkor 22 évig, ha 3 év után akkor meg az özvegyed fogja kapni minimum 30 max 60 százalékát.(Tudom, ennél kicsit komplexebb az elbírálás, de főbb vonalaiban így fest.)

A 70000-es hozamot hirtelen nem tudom hová tenni ennek tükrében, ahogyan az említett 'átlagos' pénztártag vagyongyarapodását sem... ahhoz ugyanis durván 10+%-os éves növekedés kellett volna, ilyen hozamokat meg az általad hozott és általamis linkelt összesítésben elvétve találni. Kétlem, hogy az 'átlag' tag az agresszív portfóliókat választotta volna...arról nem is beszélve, hogy a működési költségek átlagosan 2-3% körül mozognak, ami még irreálisabb magasságba emeli a szükséges hozamokat.

Más...
A Postabankos bulira teccik még emlékezni?

2017.10.18. 12:12:45

@Womb Raider: szokásos narancskomcsis terelés. a questor 2. embere a miniszter lányának vőlegénye. Ráadásul csak a nagyfőnököt piszkálják, milyen érdekes :)
Hazudozhatsz tovább, de unalmas vagy, millió hazugságodat cáfoltam már meg, de te csak tovább folytatod.. most épp azt próbálod bebizonyítani, hogy az állami nyugdíj jobban gyarapszik, mintha manyup-ban lenne :D holott ott vannak a linkek, az EREDMÉNYEK.
Ki a franc beszélt 70000-res hozamról? én nem írtam ilyet. Persze tudjuk, mindenki hazudik, a hős matolcsis MNB-d is, ami kiírta, hogy mennyi volt a manyup-ok eredménye. Szánalmasan kaparsz megint, már a saját elvtársaidnak se hiszel, csak a képzeld igazadnak. Tudjuk, hazudik az mnb, hazudik az összes elemzőcég, hazudik az eredményt benyujtó manyup-ok, csak wombraider mond igazat, orbán vezér 3 méteres festménye alatt imádkozva.
Postabank=eximbank, nincs külömbség, csak míg az egyiknek tapsikolsz a másikat utálod, én meg mindkettőt utálom.
Arról a postabanki ügyről beszélsz, ami a fidesznek is hitelezett? :) Megint visszanyalt a fagyi.
Princz:
"Baloldali kötődésű személyiség, de Orbán Viktorral is személyes jó kapcsolatokat ápolt. Az egyetem elvégzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt 1988 tavaszáig, ekkor részt vett a Postabank létrehozásában. Az 1988-tól 1998-ig terjedő időszakban a Postabank Rt. elnök-vezérigazgatója. Támogatást nyújtott a Lakiteleki Népfőiskolának és minden politikai pártnak, így a Fidesznek is."

2017.10.18. 13:51:14

@okostojas007: Mit cáfoltál, szerencsétlen...
A hetvenezret nem a kisujjamból szoptam, a cikkben szerepel... amit te linkeltél 'bizonyíték gyanánt.
A számokból légyszíves megmutatni, miként áll össze a 2.5millióra 1.5 millió hozam öt év alatt. Nem kételkedem én a leírt számokban, sőt, magam is hivatkoztam már erre a táblázatra. Ha nem write only módban tolnád, akkor látnád: egy dolgot vontam kétségbe, amire fentebb kértem a bizonyítékodat. Te meg ha esik ha fúj, csak hajtogatod a narancskomcsis dumádat.
Azt sem érted, hogy mi a különbség a mnyp és az állami nyugdíj között.... utóbbinál miből is gondolod a hozamképzést, amikor a havi befolyó pénzekből megy a kifizetés, nem egy-egy nagy névreszóló, 40 éve elhelyezett zsákból (amit a bank páncélterméből cipel föl minden hónap elején Matolcsy) osztják.
Azért újra megpróbálom... befizetsz 40 dógos év alatt X Ft járadékot, ami amúgy a kutyát nem érdekli, csak az összehasonlítás kedvéért próbáljuk összesíteni. Mivel ezt nem betétként/befektetésként őrzik, hozama sincsen. Ám amikor elmész nyugdíjba, akkor egy nem túl egyszerű módszer alapján meg fogják állapítani a nyugdíjad összegét, ami mondjuk jól lközelít az utolsó pár év átlagának 80%-ához. Ez sem titok, mindenki tudja. Viszont ezt az összeget a tudomány jelenlegi állása szerint a halálodig kapni fogod és ha mázlista vagy, a valamikor befizettett X összeg többszörösét fogod szépen kimarkolni a nyugdíjas éveid hosszú sora alatt.. Ez is hozam, nem? A mnyp-ből egy kanyival nem fogsz többet kivenni, élhetsz 98 évig is, mint a befizetett összeg + hozam , felosztva a szerződésben szereplő mértékű havi összegre ,(ami megmutatja azt is, hogy mennyi ideig kapod) vagy egy összegben. Ha elfogyott és b@sztál elpatkolni, akkor lehet pislogni és koncsorogni az addig köpködött államnál, hogy adjon farhátra valót.
Postabank... ja... ! Ismerte Orbánt! Akkor ebben csakis Orbán lehet a ludas... nem az akkori aktuális hatalmon lévő kormány, hanem egy ellenzéki politikus... logikus, csakis így lehet.

"csak wombraider mond igazat, orbán vezér 3 méteres festménye alatt imádkozva."
Ha be vagy baszva és látomásaid vannak, szerintem aludd ki magad és kérj szakembertől segítséget. Engem ne fárassz ezekkel a mindenki számára nyilvánvalóan légbőlkapott állításokkal.

2017.10.18. 17:56:30

@Womb Raider: tanulj kamatos kamat számítást, nem bonyolult.. évi 10% az pont 1.5m lesz a végére.
még mindig nemigazán tudtad felfogni, hogy én mindkét bandát megvetem, nem úgy mint te, aki orbán lopásait istenit, a maszopnál meg fillérek miatt is hisztizik. Majd beszéljünk újra, ha felnőttél, és nem hit kérdést csinálsz a dologbol. Neked van valami beütődésed, hogy én rajongok a maszopért, holott ilyet egyszer sem írtam. 1 dolog ami biztos, 1 teljes nagyságrendel kevesebbet loptak, és nem volt rájuk jellemző ez a maffia szintű berendezkedés, de ettől még a franc se akarja vissza őket, előre kéne menni, nem hátra.

2017.10.18. 19:23:40

@okostojas007: Fájdalmasan hülye vagy... nincs az tíz, csak 9.86... de mint írtam, nincsen rózsa tövis nélkül, a pénztár meg működési költség nélkül :) vagyik azzal lécci megfejelni a 9.86-ot... Szállj már le a magas lóról, inkább ismerkedj a betűkkel és a szavak jelentésével.
Osztán akkor lécci,azt is muti már meg, hol is voltak ilyen hozamok? Öööö.... izéééé..
Szóval ha kevesebb energiát fordítanál a sértegetésre és többet arra, hogy elis olvasd, amit a másik írt, effektívebb lenne az eszmecsere. Azt látom, hogy az ellenzéki oldalon (talán a kilátástalan jövő miatt érzett elkeseredettség okán...) teljesen sztenderd társalgási stílus az, amit te is elővezetsz. persze vannak Master fokozatúak is köztetek, ők már jól követhető ritmikával akasztófáznak és polgárháborúznak. Micsoda perspektívák állnak előtted, ha kicsit összekapod magad, a választásokig te is begyakorolhatsz egy-két jó szófordulatot.

2017.10.18. 21:31:33

@Womb Raider: sikerült kiszámolni.. tapps.. tapps.. tapps.. szánalmas vagy, mint mindig, megy a szövegelés, téged már jól kiképeztek a kommunista pajtásaid, majd szólj, ha leálltatok a lopással pubi.. addig inkább húzd meg magad, azt lopj tovább, úgy is csak ahhoz értesz. Tudjuk , most már az mnb is hazudik, csak az az igaz, amit a pártirodában kitaláltok. Ki is hülyézik az első mondatban? mellette ki libsibolsizik első körben? Csak nem a narancskommunista főpártitkár, mr. womb raider :). Nyald tovább a vezéred seggét az megy csak neked, úgy lászik, te vagy a 3. generációs narancskommunista bérkommancs, akit ideállítottak az indexre.. ha lopásról van szó, kussolsz, sunnyogsz, ha megcáfolnak, akkor meg hülyézel :) nagyon profi.
felesleges veled vitázni, vagy hazudsz valami nagyot, vagy terelsz:

MNB oldala.. tudod, amit a pártod és vezéred rak össze.. nem holmi 444:
Átlagos
10 éves
hozamráta
(2005-2014)

Szakértői „E” portfolió 9,47
Klímaváltozási „F” portfolió 11,76

2017.10.19. 05:42:21

@okostojas007: Szóval megint marad a hablaty, hogy eltereld magadról a figyelmet.
Találtál 1 azaz 1 olyan portfóliót, szűk 3 milliárdnyi érgtékben, ami kéttucatnyi pénztár mintegy száz portfóliója közül átvitte a lécet. Annyira vicces, hogy mindenki (köztük te is) ebbe kapaszkodsz és azt próbálod sugallni, hogy ez az általános. Nagy túróst. 30-40%-al kisebb hozamok a jellemzők, főleg azokban a portfóliókban, amiket a többség választ.
Az Eegon is kezel még emelett 130milliárdot jóval szolidabb hozammal és ebből pont a két kiemelkedően jó az pont 2008.-ban indult, ergo lemaradtak a szűk esztendők. Na, ebbe kapaszkodsz te. Almát az almához mérj, majd legközelebb.

A többi maszlagodról meg látom nem vagy képes lemondani... megkeseredett szarember vagy, aki a pálya széléről köpködi a szotyit és próbálja a nagy hangjával felhívni magára a figyelmet és közelebb kerülni a nagyokhoz. Óbégass, engem szórakoztat, de ha abban a közegben szarul érzed, ahol most vagy és feljebb vágysz, úgy próbálj csiszolni a stílusodon, mert ez még mindig csak Makk7-es kompatibilitású.

2017.10.19. 12:25:54

@Womb Raider: haha.. szóval megint megcáfoltalak és hazudsz tovább, profi. Te beszélsz stílusról? bocsánat, de az áhitatos seggnyalás, amit te előadsz, az nekem nem megy. Szólj majd, ha sikerül befejezni a hazudozást (bár ezt kétlem, a véredben van), az ilyen takonygerincü meg úgy is vált, és ha más nyer, majd neki nyal, mert elvek nélkül szép az élet, igaz? Gyönyörűen hozod az elvtelen narancskullancsot, köpködj és szotyolázz csak tovább vityesszel a lelátóról, míg teheted, csak ne felejts el időben köpönyeget váltani, ha majd más szelek fújnak. :) Felesleges neked bármilyen ténnyel előhozakodni, jó politikus vagy, vastag a bőr, téged holmi tények nem zavarhatnak össze, mert te hiszel.

2017.10.19. 14:06:14

@okostojas007: Jajj... mondom én, hogy tőrőlmetszett büdösbunkó vagy...
Mit cáfoltál??? Csúsztattál, maximum. Nem azonos feltételek melletti hozamok összehasonlításából miféle messzemenő következtetéseket tudtál levonni? Ne röhögtess már. Másik, hogy miben is hazudtam?? Te kevered a huzugság és az ellenkező vélemény, nézet fogalmát. A szokásos körítésed már uncsi, a plágium plágiumja. Narancskullancs... eredj már... a beszűkült világképed átsugárzik minden egyes hozzászólásodon. Kis dühödt görcs, mert nem kapott úniós pénzt :) Ne bánkódj, közmunkás még lehetsz, ott a helyed.

2017.10.19. 14:12:24

@Womb Raider: értem, te kis fizetett bérkommentelő :) csak röhögni tudok szánalmas vergődéseden, ahogy hazudozol, és még az mnb weboldala is szerinted csak hazugságot tartalmaz. Kapálózz csak, amíg tudsz, csak ne felejts el minden segget tisztára nyalni, az való neked. Jót röhögök, ahogy látom, hogy minden nap csúszol mászol, hogy előrébb juss a narankommunizmusban. Pubi, az nem ellenkező vélemény, hogy a táblázatban szerepel e egy bizonyos adat, vagy nem, hisz ott van, bárki láthatja.
Te valami félresikerült politikus palánta lehetsz, azok szoktak így hazudozni, mikor ott van előtte a táblázat, ha valami kék, még mindig váltig állítják, hogy piros.

2017.10.19. 15:23:25

@okostojas007: :) Még egyszer: jelentős különbség, ha egy statisztikai adatot hat vagy tíz év idősori adataiból alkotsz meg. (Nem baj, ha nem érted, ettől még tény)Főleg, ha egy gazdasági szempontból igen kritikus időszak hatásai maradnak ki. Értem én, hogy a te is egyneuronos N.I.-d mindent hazugságnak bélyegez, amit nem ért, vagy kognitív disszonancia forrása és pavlovi reflexekkel válaszol. Beindul a narancskomcsi/bérkommentelő/seggnyaló jelzőket tartalmazó szalag.
Egy szóval nem mondtam sehol, hogy a MNB listája hazug lenne... előtte te hörögtél, hogy Matolcsyék mást sem tudnak :) Érzed hová manőverezted magad? Egyszerre kellene a régi betanult klisét alkalmazni (Matolcsy egy hazug) és kellene hivatkozni a hivatala által kiadott listára (ami amúgy rajtad kívül amúgy senki nem vont kétségbe igazságtartalma okán) Nem tehetsz mást, nagy óbégatással tolod el magadról a figyelmet azzal, hogy összecsomózol egy szalmabábot és téped,mint foxi a lábtörlőt. Ritka röhejes jelenség vagy.
Szóval valóban, szerepel egy 'bizonyos' adat a listában, csak a többitől eltérő adatmennyiségből származtatva... fogod a különbséget?

2017.10.19. 19:50:58

@Womb Raider: még mindig nemigazán fogtad fel, hogy hisztiztél hol van hozam, ott a táblázatban, bőven van magas hozam, amelyik MAGASABB, mint amit elvártál.
ettől függetlenül van ott még bőven 8 % feletti, ami nem annyi, de megközelíti az elvárt eredményt. A vita alapja az volt, hogy jobbak e a manyup-ok, mint amit a fityisz csinál, és az idő bebizonyította, hogy SOKKAL. Még így 10 évre visszamenőleg is. Csak az olyan egybitesek nem látják, hogy száguld az egész, és aki ott maradt, az jól járt. Matolcsy egy hazug, de ezt az adatot eltolcsi csak beszámol. Erre nem kell MNB se, de te ennek a táblázatnak se hiszel, hisz meg vagy győződve róla, hogy mindegyik hazudik, csak te vagy helikopter.
Ott van alul a dinamikus portfólió 8.98-as hozammal, és a többi se ráfizetéses, semennyire se. Én tőkevédett, legkockázatosabba tettem mikor beléptem, az is simán hozott volna mostanra MINIMUM 7% körül, úgy, hogy 2008-as válság is benne van.
Ráadásul a cikk 2012-től számolt, tehát bőven ott van, hogy 2012-16-ig akár 11% feletti összeg is kijöhetett, tehát nem értem miféle hazugságot nyomatsz. Ott az adat, nincs mágikus statisztikai adat, mert minden adat ismert, nem extrapoláltam egyet se. Amit ismerni kellett a cikkhez, az 2012, 13, 14, 15 és 16, ez megvan, és jól járt aki ott maradt.
Te hazugoztad le az újságírót, de ő meg a megadott adatok alapján csak számolt egyet.
de számolhatjuk a 7-8%-os hozammal is 2005-től. Bőven mind jól járt, hiába próbálod előadni az ellenkezőjét. Az újságíró se extrapolált, szóval a cikket se értetted meg, kár beléd a szó. Még mindig csak égeted magad, most már próbálsz a matekkal bűvészkedni :) Ez már végképp vicc... Nem véletlen, hogy csak ez az állás jutott neked.

2017.10.20. 06:56:52

@okostojas007: A végéről.. fogd már fel te agyalágyult, hogy a magam ura vagyok, senki nem alkalmaz és főleg nem az állam...

Teccik, ahogyan a neked tetsző időszakokat kimazsolázod... b+.. ha elkezdted bepakolni a kezdetek kezdetén pénzed és 3-4 évig 0... vagy mínuszos volt a hozam, hiába, hogy később röpködnek a 7-8 %-ok, kell kis idő, mire újra a pénzednél leszel. Ám még ez sem lényeg... a két nyugdíjpénztári forma nem összehasonlítható. Az egyiknél lehet villogni a hozamokkal, de azért szólok, hogy a múlt történései semmilyen formában nem jelentenek garanciát a jövőt illetően... másrészt a másik esetben ugyan nincs számszerűsíthető hozam a befizetett járulékösszeg után, ám nincs is felső limit (csak az élettartamod) a kivehető összeget illetően... ha ezt nem fogod fel, akkor még annál is setétebb vagy, mint ami már eddig is nyilvánvaló volt. Mert legyen mondjuk anyugdíjba menetel környékére 10-12 millió a számláján az Átlag Bélának... szerinted hány év alatt fogja felélni? 7-8...10? Aztán ? Lemegy a pincébe és visz egy kötelet? Nem kevés olyan emberről tudok, aki már huszonéve nyugdíjban van és eddig még nem jelezték neki, hogy elfogyott volna a pénz...
Aztán ugye a szép nagy számok felett való eufóriádban arról is megfeledkezel, hogy mindez nominál érték. Baszhatod, mert a 10 %-os nettó hozamból is szépen le kell vonnod kishíján 4%-ot :) Hol vagyunk akkor a megduplázott pénzektől? Valamint még egyszer: a pénztárak nagy átlagban pár százalékos reálhozamot tudnak... ennyit a Concorde VM is produkál, osztán ott még van likviditásod is...
Azon meg már csak mosolyogni lehet, hogy továbbra is megmagyarázod, miben hiszek én és miben nem... :)

2017.10.20. 13:12:13

@Womb Raider: látom még mindig fogyatékos vagy, nem én mazsoláztam ki, hanem az újságíró, és nem én kérdeztem, hogy hogy jött ki, hanem te, mert a cikkből se jöttél rá.
A concorde alap csak akkor játszik, ha én kézbe kapom a nyugdíjjárulékot, és én fektethetem be, de jelenleg nem tudom feltünt e, de azt bezony be kell dobni a közösbe. (ok, ha te kubai offshore számlán okosban oldod meg, akkor nem)
Megint terelsz, jössz itt átlagbéla hozzánemértésével. Akkor nézzük a másik oldalról. Átlagbéla dolgozik, mint állat, anyuka meg otthon háztartásbeli a 2 gyerekkel. Átlagbéla nyugdíj előtt feldobja a pacskert, anyuka a háztartásbeli meg koldulhat a gyerekektől, ha élni szeretne, pedig a másik rendszerben megörökölné átlagbéla nyugdíját. Ha átlagbéla nem tudott bánni a pénzel, akkor már rég eladósodott mire nyugdíjba kerül, ha állami, ha nem.
Kár beléd a szó, csak kapálózol, hogy kötekedhess.

2017.10.20. 14:24:14

@okostojas007: Jajj... te meg a kötelező köreid.. csak szólok: a narancskullancs lemaradt, levonják a farhát adagodból, oszt mi lesz a hosszú hétvégén?
Kippajtás... én megoldom a szja és minden járulék befizetését a minimálbérrel, a többit osztalékként veszem ki (meg ahogyan sikerül...) és oda, meg annyit fektetek be, amennyi és ahogyan jólesik. Alkalmazottként nyilván erre vajmi kevés az esély, de nem is ez a baj, hanem az, hogy a mnyp véges , limitált. örökölheti az özvegy, stimmt... attól az még nem lesz élethosszig tartó járadék...kb ez az egyetlen jelentős pozitívuma a mnyp-nek... oszt semmi több.
Ám nagyon elkalandoztunk... a 'bődületes' hozamtól indultunk, amiről mostanra kiderült, hogy semmi egetverő, (miért is lenne) és hogy csak egy amatőr próbája direktben összehasonlítani az állami nyugdíjjal és hápogni, hogy az Orbán -pénztárban nincsen csak 70000 ft hozam...
(Az újságíró éppen annyira nyominger, mint te, mert különben nem ujjongana a nominálisan megduplázott 'vagyon' felett. )
A lényeg: patásooorbááán (meg az, hogy 4 évig büntiben maradtok :)

2017.10.20. 15:13:01

@Womb Raider: nembaj, ha fogyatékos vagy, csak ne reklámozd, a hozam pont annyi, amennyit a cikk említ, csak miután kiderült, hogy még ahhoz is hülye voltál, hogy felfogd, most terelsz :)
Csak így tovább, ez az igazi narankommunizmus, hazudd azt, hogy piros, akkor is ha kék :)
Szánalmasan vergődsz, miután lebuktál.

2017.10.21. 06:46:19

@okostojas007: Értem..neked mindegy, hogy nominális, vagy reál hozam... ja... akkor az más. Sokkal fontosabb, hogy lehessen orbánozni.. neked ez olyan, mint levegőt venni.

2017.10.21. 06:57:29

Azt azért megkérdeném, hogy mennyire is manipulatív egyetlen csepp alapján jellemezni egy egész óceánt? 800-900 milliárd mnyp vagyonban talált 3 azaz három milliárdot, amire nominál értéken kis szeplővel megáll a hatásvadász 'megduplázták a befizetők pénzét' megállapítás. Infláció? Mit nekünk az... számmisztika, narancskommancs ármány. Rádupláztak, mint a stüszi vadász ..
osztán hogy a többi 897 milliárd esetében már korántsem ennyire látványos a vagyongyarapodás? Oda se neki! Már úgyis idekattintott a pógár. Összehasonlítjuk a körtét a szokol rádióval? Na és? hasonlíthatnánk az almával is, a vak is látja, a Szokol szar, ósdi, kommunista mementó.
No.mindegy, én annyit kívánok búcsúzóul: élj addig, amíg az mnyp számládon van pénz!

2017.10.21. 16:00:23

@Womb Raider: pubi, attól még van infláció, és azt sehol se vonják ki a meghírdetett hozamból, de gondolom ez a 4% is úgy jött ki nálad, mint mikor azt hazudtad, a maszop többet tolt multinak, mint viktátorod.
A másik, hogy ezeket a mágikus 897 mrd és hasonló baromságokat honnan szedted? az össz ellopott manyup pénz 3500mrd volt pubi, a gazdáid ennyit nyúltak le, ez nem fikció, ez tény, csak épp a retardált pártvezéred áron alul adta el a részvényeket, mivel az egyértelmű, ha a piacra ráborítasz nagy mennyiséget, az bizony leveri az árat, de hát gondolom shortoltak egy jót az elvtársaid, szokásukhoz híven.
Olyan szinten vagy közgazdasági analfabéta, hogy az hihhetetlen.
Szóval a halálomat kívánod, miután viktátorod ellopta a manyup pénzt, köszi :) 3. fenyegetés, most már halállal.. megyez.. csak így tovább te kis komcsi.
süti beállítások módosítása