B1 blogcsalád



8 idézet, ami megmutatja: Kövér László az összes szavazóját hülyének nézi

2017. október 07. - Mr Flynn Rider

A cikk alatti kommentek alapján egyébként a Magyar Hírlap olvasói (az a pár száz) ezt is igényli.

kover-laszlobajusz.jpg

Kövér László megint nagyot ment a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Senkinek nem tűnt fel, hogy többször ellentmondott saját magának, Gyurcsányt belekeverte a cigánygyilkosságokba, hogy a "totalitárius liberalizmus" című kifejezést ne is említsük, ami aztán a fából vaskarika tipikus esete. 

1. MSZP: a baloldali Muppet Show

 A jobber humor megcsillan. 

– Hazai vizekre evezve, mit jelent a Fidesznek Botka László visszalépése a miniszterelnök-jelöltségtől? 

– Semmit. 

– Azért látva az MSZP-sek marakodását, egy kávét csak megiszik ilyenkor egy fideszes, nem? 

– Nyilván. Félretéve a tréfát: sokszor elmondtam, és komolyan is gondolom, hogy nekünk nincs okunk a baloldali Muppet Show-ra építeni a stratégiánkat. Úgy kell készülnünk, mintha megvalósulna a teljes ellenzéki összefogás.

 2. Minden a legnagyobb rendben van

Hulló vakolatú kórházak, éhező gyerekek, elvándorló milliók, alacsony fizetések? Az mind hazugság és persze az elmúltnyolcév miatt van. Nem a mostani, az azelőtti.

„Nekünk az a dolgunk, hogy folytassuk a korábban elhibázott, sok fájdalmat és keserűséget okozó baloldali országvezetéshez képest érzékelhető javulást hozó politikánkat. Legyen szó a tanárok, az egészségügyben dolgozók, a hivatalnokok, a rendvédelmiek jövedelméről, a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzéséről, a közbiztonságról vagy éppen a határvédelemről.”

Aztán az is kiderül Kövér László elemzéséből:

„Az ellenzék gyengeségének amúgy számos oka van, a megosztottságon és a hiteles személyiségek hiányán túl például az is, hogy a kormány alapvetően jól teszi a dolgát.”

 3. A demokratikus ellenzék: Gyurcsány meg a kommunisták

„Amúgy már egy hatéves gyerek sem hiszi el, hogy a baloldalt nem Gyurcsány Ferenc manipulálja, mozgatja. Szemlátomást az ellenzéken belül Gyurcsányt – aki nemcsak az országot, hanem a baloldalt illetve az MSZP-t is tönkretette, anyagilag, morálisan és politikailag egyaránt – se kiköpni, se lenyelni nem tudják."

A fideszes ügynök-vádat Kövér egy kis kommunistázással üti el:

„Bizonyos szempontból ezt akár dicséretnek is vehetném. Ezek szerint olyan erősek vagyunk, hogy már az MSZP politikáját is mi alakítjuk. Ugyanakkor el sem tudok képzelni ennél szánalmasabb magyarázkodást egy bukott politikustól. (…) Az MSZP elődei, a kommunisták 1945 után, majd a hármas főcsoportfőnökség segítségével a rendszerváltozás kezdetén is előszeretettel építették be saját ügynökeiket a demokratikus pártokba. Nyilván ma is azt gondolják, hogy a politika így működik. De van egy rossz hírem: saját erőből ilyen tehetségtelenek, mi ehhez nem kellettünk.”

4. Az ellenzék ugyan kommunista, de nekünk jó volt a kommunizmusban.

Zavaros? Zavaros:

„Nekünk, a lengyeleknek, a cseheknek, a románoknak és a többi, a volt szocialista blokkhoz tartozó országnak talán éppen a történelmi lemaradásunkból meg az ötvenévnyi kommunizmus elzártságából fakadóan váratlanul lett egy olyan előnyünk, amit a nyugatiak talán már elveszítettek. Lehetőségünk van megőrizni az identitásunkat.

 

5. A totalitárius liberalizmus

Az olyan mint a fekete színű fehér? Vagy húsmentes hamburger?

Úgy tűnik, a demokrácia és a jólét, társulva a korlátlan – s ekként már önmaga paródiájába forduló, abszurditásig vitt – szabadsággal, vagy inkább totalitárius liberalizmussal, aláásta a nyugati társadalmak természetes védekező mechanizmusát, immunrendszerét.”

 6. A Jobbikról beszélt, de a Fideszre gondolt?

Nekünk teljesen úgy tűnik, a saját pártját írta le az alábbi mondatokkal:

„A Jobbik olyan „politikai kultúrát” hozott be, amely jelentős mértékben lerontotta az addig sem feltétlenül rózsás magyar politikai közállapotokat. Ezek a fiúk nem tudnak késsel-villával enni. Semmilyen viselkedési szabályt nem tartanak kötelezőnek magukra nézve. Ez nyilastempó. Gátlástalanok, a pénzért és a hatalomért bármire képesek, közben már abban a sok ostobaságban sem hisznek, amit korábban hirdettek.”

 

7. Gulyás Márton, aki először veszélyes zavargó, aztán csak egy nyikhaj, akit nem kell komolyan venni. 

Először muszáj volt komolyan venni a gonosz civileket, aztán meg mégsem?

Kövér szerint ennek megítélésében

„…csak azokra a nyilatkozatokra hivatkoztunk, melyeket a parlamenten kívüli, úgynevezett civil szereplők tettek, s amelyeknek éppen a korábbi hasonló akciók miatt volt érdemes hitelt adnunk.”

Aztán, amikor szóba kerül Gulyás Márton ultimátuma, akkor már keménykedik és elképzelhetetlennek tartja az egész akciót:

„Nagyon megijedtünk, de hosszú, álmatlan éjszakák után mégis arra a következtetésre jutottunk, hogy a demokráciának megvannak a maga szabályai. Az emberek a választáson megválasztják a képviselőiket, akik aztán az alaptörvénynek illetve a választói akaratnak megfelelően, de lelkiismeretük és meggyőződésük szerint hozzák meg a döntéseket. Egy mindenféle felhatalmazás nélküli nyikhaj semmilyen ultimátumot nem tud a magyar Országgyűlésnek adni, akár fideszes, akár másmilyen többség van benne.”

 

8. Még két ciklus kell arra, hogy több gyerek szülessen és jobb legyen a kapcsolat a határon túliakkal

Erre mind? Mert mást nem mondott, hogy mire kellene az a két ciklus:

„Bár korántsem vagyok elégedetlen azzal, amit mostanáig el tudtunk érni, szükségünk lenne további egy, vagy akár még egy ciklusra, hogy a hazánk sorsát hosszú távon meghatározó, az ország morális és gazdasági rendbetételét követően elindított intézkedéseket programokat megerősítsük. A legfontosabb, hogy a demográfiai folyamatot legalább megfordítsuk, az 1,5 körüli termékenységi mutatót megpróbáljuk 2,1-re felvinni, hogy a nemzet legalább a reprodukcióra képes legyen. Szintén fontos a Trianon által elszakított nemzetrészekkel való társadalmi és kulturális kapcsolattartást intézményesíteni illetve szervessé tenni, gazdasági eszközökkel is alátámasztani, hogy a különböző politikai változások erre már ne legyenek hatással.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5412937345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.10.07. 18:32:46

Laci bácsi nem néz tudatosan hülyének senkit. Ezt a sok csacsiságot ő tényleg elhiszi. Az egyik legostobább magyar politikus. Orbán parkoltatja a házelnöki székben. Addig sincs döntési helyzetben. Viszont ő tényleg hisz a nerben és tényleg azt gondolja, hogy kurva sok jót tettek az országgal. Csórikám Laci bácsi...

taga20 2017.10.07. 18:53:39

@morpho: nekem kövérről mindig az jut eszembe, amit hofi mondott róla:)

broáf

Okos Tóbiás 2017.10.07. 18:58:17

"majd a hármas főcsoportfőnökség segítségével a rendszerváltozás kezdetén is előszeretettel építették be saját ügynökeiket a demokratikus pártokba." Ez az egy igaz a sok ostobaságból, amit összehord. Van olyan épelméjű, gondolkodó ember az országban, aki szerint életszerű volt a 80-as évek végén, hogy a III/II-es besúgó csüngőhasút, leszerelése után nem szervezte be a III/III, hogy jelentse mi történik a bandájában?

taga20 2017.10.07. 19:01:21

@Okos Tóbiás: szerintem erről a földiügynökevtárs tudna mesélni.

csak most el van foglalva a civilek likvidálásával.

bontottcsirke 2017.10.07. 19:19:10

Kövér önmagában is hülye. De nem áll neki jól.

Okos Tóbiás 2017.10.07. 19:34:39

@taga20 Ja, meg Vlagyimírovics et.

2017.10.08. 06:30:58

"Az ellenzék gyengeségének amúgy számos oka van, a megosztottságon és a hiteles személyiségek hiányán túl például az is, hogy a kormány alapvetően jól teszi a dolgát."

Gyenge az ellenzék? Gyenge...
Megosztott? Szemmel látható..
Hiteles személyek tekintetében kihívásookkla küzdenek? Mi az, hogy, nagyon is!
Jól teszi a kormány a dolgát? Kövér talán itt kissé elfogultan nyilatkozik.. Inkább mondjuk azt, a gazdaság lényeges mutatói alapján és a külföld , a befektetők véleményét tekintve bzony jobban végzik a munkájukat, mint a jelenleg ellenzékbe szorultan acsarkodó-erjedő MSZP és SzDSz maradványok tették anno... (Hát hiszen egyik emblematikus és ebben a tekintetben hitelesnek tekinthető véleményformálójuk is meggyónta : csak úgy csináltak, mintha irányítanák az országot...

(A Muppet Show-s poén meg genyóság volt rögtön az elején.. mintha a torreádor a viadal elején rögtön , egy suhintással lecsapná a bika (jó... bikuci..) fejét.)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 08:03:12

Minden eszme lehet totalitáris, azaz egyeduralomra törekvő és másokat megsemmisíteni akaró. A liberalizmus is.

taga20 2017.10.08. 08:06:22

@Dorottya Veres RLDD: "mintha a torreádor a viadal elején rögtön , egy suhintással lecsapná a bika (jó... bikuci..) fejét.)"

te akkora barom vagy, hogy szakadok rajtad!:))))

hol az anyádban láttál olyan bikaviadalt, mikor a torreádor lecsapja a bika fejét?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 08:50:56

@taga20:

Nézz körül a mai világban: embereket bocsátanak el, mert nem gágogják a liberális propagandát, kötelező terjeszteni a homoklobbi álértékeit, cukrászdákat zárnak be az USA-ban, mert nem hajlnadó homokos "esküvőkre" szolgáltatni, a FB blokkolja az antiiberális felhasználókat, a liberális médiák irtóhadjáratatot folytatnak az ún. "hamis hírek", értsd a nem-liberális cikkek ellen, stb.

megamedve 2017.10.08. 08:54:03

@taga20: ömlik a szar a szájából

tegnaptuska 2017.10.08. 08:57:29

Az, hogy ezek a mocskos állatok össze-vissza hazudoznak egész életükben, nem meglepetés, ők ilyenek. Engem inkább az lep meg, hogy vannak az országban olyan egyedek, akik írni, olvasni tudnak, van pénzük számítógépre és tetszik nekik ami a fideszből kijön.

taga20 2017.10.08. 08:57:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "embereket bocsátanak el, mert nem gágogják a liberális propagandát,"

hol?

"kötelező terjeszteni a homoklobbi álértékeit, "

mik ezek, és hol?

"cukrászdákat zárnak be az USA-ban, mert nem hajlnadó homokos "esküvőkre" szolgáltatni, "

szám szerint hány cukrászdát zártak be, és konkrétan hol?

u.i.: birka, ha téged valahol nem szolgálnak ki, mert egy rohadt, szarfaszú fityesztrol vagy, szóljál, mert akkor tűntetni fogok érted. és ezt komolyan mondom:)))

tegnaptuska 2017.10.08. 09:04:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Én például nem szolgálok ki fideszest a kávézómban, most bezárhatják a boltot? Remélem, nem mindenkinek meg kell hagyni a szabadságot, hogy a társadalom legalját kib@ssza a boltjából.

tegnaptuska 2017.10.08. 09:07:20

@taga20: Pont az ilyen puhapöcsű lipcsi hozzáállás miatt szaporodtak el a férgek. :)

tegnaptuska 2017.10.08. 09:08:51

@tegnaptuska: Remélem, nem, mert mindenkinek....

taga20 2017.10.08. 09:11:12

@tegnaptuska: haver, ha úgy tolnánk, mint ahogy a fityeszdroidok, akkor szerinted mi lenne a különbség közöttünk?

morpho 2017.10.08. 09:11:24

@maxval bircaman: "Minden eszme lehet totalitáris, azaz egyeduralomra törekvő és másokat megsemmisíteni akaró. A liberalizmus is."

Ez olyan mint az instant víz! :) Te birka, nagy fasz vagy te, de ekkora azért nem! Vagy tévednék? :)

taga20 2017.10.08. 09:14:27

@tegnaptuska: ez amiről te írsz, nem szabadság, hanem korlátoltság.

ha ilyeneket tolsz, akkor semmivel se vagy jobb, mint akit ki akarsz baszni a kávézódból.

u.i.: egyébként, értem amiről dumálsz.

tegnaptuska 2017.10.08. 09:19:28

@taga20: Nekem ez már sajnos elmúlt. Tíz éve még úgy fogalmaztam, hogy mi leültettük őket az asztalunkhoz, megkínáltuk őket az ételből, italból, erre ők az utcába sem engednek be. Ennek ellenére továbbra is leültettem, megkínáltam. Ők meg még gecibbek lettek. Beleuntam.

taga20 2017.10.08. 09:25:46

@tegnaptuska: mondom, érteni vélem amiről beszélsz.

de szerinted, nem a krisztusi utat kéne inkább választani, mert a gonosz mindig veszített idáig?

ja, egyébként ateista vagyok, csak így könnyebb volt leírnom, hogy mit akarok:)

zöd?

taga20 2017.10.08. 09:29:09

@tegnaptuska: végre, még egy értelmes ember. eddig kábé tíznél tartok:)

na küldök egy zenét, me az nyugtatja az idegeket:))

www.youtube.com/watch?v=Che00FhqXQg&list=RDChe00FhqXQg

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 09:41:20

@taga20:

Lásd a Google által elbocsátott ember esetét, aki azért vesztette el munkáját, mert antifeminista nézeteket vallott.

Lásd a mostani ausztráliai homokkampányt. A keresztény alkalmazottak meg vannak féleméítve homoklobbista munkaadóik által.

Az amerikai cukrászdák esete ugyanaz, immár 4 éve megy a terror.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 09:42:43

@tegnaptuska:

Ha nyilvános a létesítmény, nem diszkriminálhatsz politikai alapon. Ha mégis megteszd, add meg adataidat, s megy is a feljelentés holnap ellened.

tegnaptuska 2017.10.08. 09:47:52

@taga20: Köszi. Zenei érdeklődésem az 1981-es Táncdalfesztivállal megszűnt. Ott, akkor jött a Korál együttes Homok a szélben című nem is tudom micsodája, hát én akkora sokkot kaptam, hogy máig hat. :)

tegnaptuska 2017.10.08. 09:53:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Értelek. De azt a faszt sajnálod, akinek a cukiját bezárták, mert nem szolgált ki valami buzis bulit. Neked adjam meg az adataimat, vagy jó lesz arra a rendőrség? Te a Tényi vagy, b+?

taga20 2017.10.08. 09:53:24

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Lásd a Google által elbocsátott ember esetét, aki azért vesztette el munkáját, mert antifeminista nézeteket vallott."

te utálod a csajokat? neked tetszik, ha valaki utálja a csajokat?

én például antibirkanista vagyok, de eszembe nem jutna téged kibaszatni a picsába.

"Lásd a mostani ausztráliai homokkampányt. A keresztény alkalmazottak meg vannak féleméítve homoklobbista munkaadóik által."

konkrét dolgokat kérek, me ez így egy nagy kalap szar.

"Az amerikai cukrászdák esete ugyanaz, immár 4 éve megy a terror."

hol? mutasd meg!

u.i.: birka, te látens búza vagy, ha ennyire gerjedsz a témára!:)
én a bukszákat szeretem, és leszarom, ha a faszt szereti a seggébe.

attól még rendes ember. százszor jobb, mint egy fityeszes bérkommentelő!

taga20 2017.10.08. 09:59:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

u.i.: birka, te látens búza vagy, ha ennyire gerjedsz a témára!:)
én a bukszákat szeretem, és leszarom, ha a faszt szereti egy foszer a seggébe.

attól még rendes ember. százszor jobb, mint egy fityeszes bérkommentelő!

így érthetőbb. elnézést a teknikaihibáért.

babbaba 2017.10.08. 10:03:08

Nem mindenkit néznek hülyének, csak azokat, akiknek kell a szavazatuk. Azok meg láthatóan hülyék is. Meg is lehet velük mindent csinálni. Mára alig maradt értelmes ember, aki a Fideszre szavazna. (Praktikusan nekem egy okos ismerősöm sem szavazna rájuk a cca. 100 értelmes ismerősből, akkor sem, ha még 2010-ben azt tette. Viszont butuska takarítónő, alkoholista szobafestő, lecsúszott udvaros segédmunkás, nyolcvanéves eszehagyott matróna lelkes hívük.) A többségük, képzetlen, tanulatlan, minimálbéres és kisnyugdíjas. Jól látszott ez Őcsényben is. Na ezeket akarják megtartani, ezek meg az egyszerű tahó uszításra vevők, még pénzt se kérnek, se jobb bért, nyugdíjat. Csak az istenük, az maradjon, meg a rezsicsöki, amin szerintük sokat kerestek, mert megmondták nekik a tv-ben is.

Szegény Magyarország, szegény magyarok!

taga20 2017.10.08. 10:12:51

@babbaba: igazad van.

de azon gondolkodom, hogy az értelmes ismerőseid közül, akik 2010-ben, urambocsá 2014-ben a fityeszre szavaztak, az utóbbi időben lettek okosak?

me nekem 2010-ben is tiszta volt, hogy a geci és maffiacsapata mit fog csinálni, úgy hogy én a mai napig nem vagyok okos:)

Aegean 2017.10.08. 10:24:59

Sosem volt normális ez a párttitkárból let őstulok pannon paraszt....

taga20 2017.10.08. 10:39:23

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

szerinted az rendjén van, hogy pl. téged, aki egy csicska gecifan vagy, ezért nem szolgálnak ki, mondjuk a benzinkúton?

Janossz 2017.10.08. 13:00:35

@tegnaptuska: "...van pénzük számítógépre és tetszik nekik ami a fideszből kijön. "
Tévedsz. Nekik az tetszik, ami a kasszából kijön.

$pi$ 2017.10.08. 13:02:12

@taga20: "te utálod a csajokat? neked tetszik, ha valaki utálja a csajokat?"

Mára a feminizmus teljesen elmebeteg hivatásos félrfigyűlölők szócsöve lett. Messze nem az egyenjogúságról szól mint pl. tíz éve.

Aki utálja a feminizmust az nem utálja a nőket, többnyire csak elege van a hazugságokból.

Janossz 2017.10.08. 13:08:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Te nagyon Birca, az nem fájt kicsit sem, mikor a magyar államigazgatásból, önkormányzatoktól ezrével tettek utcára nem elég birkás gondolkodásúakat?? Szakembereket, pusztán politikai szimpátiájuk alapján. Itt, nem Ausztráliában.

Janossz 2017.10.08. 13:15:18

Témánál maradva: Azért bájos ember ez a Kövér...
Először kicsit sopánkodik a közbeszéd állapotán, mégis, milyen csúnya dolog már, ejnye, ejnye.
Aztán pár bekezdéssel lejjeb kezdi a minősítést: ki Muppet-Show, ki nyikhaj.

Komoly Úriember, na!

Morpheus. 2017.10.08. 13:16:45

Azok, akik ma irányítják az országot annyira távol vannak magától az országtól, hogy egy alternatív valóságban létezve szürreális elképzeléseket mantráznak döntéseikben. Hihetetlen mennyire nem ismerik saját hazájukat. Azt viszont nagyon is értik, hogy mit kell mondaniuk a népnek, ha támogatást akarnak. Ez a kettősség ma Magyarország legnagyobb tragédiája.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 13:19:05

@Janossz:

Politikai állások - oda mindig a nyertes párt teszi az embereit.

Ha jövőre nyernek a ballibek, meg fogják hgayni a Fidesz által klnevezetteket? Ugye, nem? Na, ugyanez van fordtíva is. Ez a demokrácia.

Janossz 2017.10.08. 13:31:22

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Te, olvasd el, mire válaszolsz!
Szakembereket. Oda van írva. Nem tudod, mi az? Nem láttál még olyat?
Szakembereket képezni szoktak, nem kinevezni, te szerencsétlen!
Az csak a NER-ben van, hogy csinálunk helyet valaki unokaöccsének, aztán főmérnök lesz valahol tánciskolával. Ez messze nem demokrácia, kis lovag.
Ha eszük lesz, a "képesítés nélkülieket" azonnal kivágják.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 13:39:44

Kover időnként fájdalmas baromságokat is kepes mondani. Olyanokat, melyek egy baráti, maganbeszelgeteseken elgangozhatnak, de a nyilvánosság előtt vállalhatatlan szavak. Azonban az itt felsoroltak egyiket sem erzem ebből a kategóriából valonak. A 4. es az 5. pontban meg pl a posztoló óriási ellentmondás vel felfedezni. Holott nincs azokban ellentmondás: fuggetlenul attol, h egyetert-e az olvasó Koverrel avagy sem.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 14:01:11

@Janossz:

A te szakembered nem szakember, az enyém meg mindig az. Ez olyan, mint a terrorista és a szabadságharcos - nézőpont kérdése.

A protekciózás meg mindenhol megvan. Én szinte csak nyugati cégeknél, nagy multiknál dolgoztam: MINDENHOL sokkal fontosabb a "személyi tőke", mint a szakértelem.

A jobb cégek és a rosszabbak között az egyetlen eltérés: a kapcsolati tőke UTÁN a szaklrtelem IS számít a jobb helyeken, míg a rosszabbakon még utána se.

taga20 2017.10.08. 14:04:06

@$pi$: látom kerülnek a csajok.

egyre befizetlek, hogy ne legyél ilyen baszatlan!:)))

taga20 2017.10.08. 14:07:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
te hol a kuvaanyádba dolgozol?
a lendvai uccában!

hogy baszna meg szíjgyátó a szagértelmével együtt droid!

Janossz 2017.10.08. 14:08:15

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Én meg azt mondom, szerény ismereteim alapján, hogy tudjuk be óriási szerencsének, csodának, hogy a vörösiszaphoz mérhető katasztrófák elkerülték az országot, e mellett a végtelen szakszerű államigazgatás mellett.

Boar. 2017.10.08. 14:21:39

Aszongya, "Kövér László az összes szavazóját hülyének nézi"...
Há' mér', tán nem azok?
Van persze pár megélhetési gazember köztük de a többség szimplán csak idióta...

Attilajukkaja 2017.10.08. 14:31:34

@Boar.:
"Van persze pár megélhetési gazember köztük de a többség szimplán csak idióta..."
Sajnos, igaz!

Jakab.gipsz 2017.10.08. 14:36:39

Kövér Lászlónak igaza van,józanul és helyesen beszél. Ennyi. Magyarország problémáit a magyaroknak kell megoldani.

A Soros és csicskásai, a nyitott társadalmukkal egyetemben, ne akarjanak rajtunk élősködni..

Boar. 2017.10.08. 14:43:46

@Jakab.gipsz: Akkor kövér úr küldje vissza az úniós támogatásokat. Azokat is amiket elloptak és amikből többek között a magadfajta bérkommentelő faszfejeket fizetik. Hiszen Magyarország problémáit a magyaroknak kell megoldani...ha nincs pénz, azt is...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 14:44:03

@Attilajukkaja: Szerintem meg kicsit sem elegáns, de nem is intelligens dolog a tolunk eltérő vilagnezettel rendelkezőket leodiotazni. Idióták persze, mindenütt vannak, igy koztuk is. De komplett szvazotaborokat az eltérő látásmód miatt leodiotazni egyfajta szűklátókörű dölyfösseg. Viszont legalabb nem egy javíthatatlan hiba.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 14:47:03

@Boar.: Bocs, de nem epp a magyarok csatlakoztak az Unióhoz? Akkor nem epp a magyarok problemamegoldasa a felzarkozas EU-s támogatással? Ami nem mellesleg kölcsönös előnyök forrása - a magyaroknak is es a nettó befizető államoknak is.

Attilajukkaja 2017.10.08. 14:52:40

@Fermentátor:
"Szerintem meg kicsit sem elegáns, de nem is intelligens dolog a tolunk eltérő vilagnezettel rendelkezőket leodiotazni."
Szerintem sem. Nem is azokat idiótáztuk le, hanem azokat az idiótákat, akik benyelik a Fidesz maffia minden bárgyú propagandáját, amelynek 3/4-e hazugság és néphülyítés. Ez a szomorú! A Kövérek meg röhögnek a bajszuk alatt és újabb milliárdokat tömnek a zsebükbe, amit a közpénzekből markolnak fel.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 14:54:26

@Dorottya Veres RLDD: Egesz jó értékelése a posztnak. Ill. Kover szavainak.

Janossz 2017.10.08. 14:55:40

@Jakab.gipsz: Istenem, hát téged megint kiengedtek?
Magyarul meg még mindig nem megy?
"A Soros és csicskásai, a nyitott társadalmukkal egyetemben, ne akarjanak rajtunk élősködni.. "
Nem sokat értettél meg a nyitott társadalomból, ugye? Az valami szektáé szerinted, amit összecsomagolnak, és egyszer csak elvisznek?! Kinek jó ez, hogy téged itt tartanak, nem tudom. Csak lejáratod a Szent Ügyet, amit szolgálni gondolsz. Ám legyen.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 14:56:55

@Attilajukkaja: Szerintem ott, ahol egy neppart szavazoinak a tobbseget idiotazzak le, megáll az, amit irtam.

Boar. 2017.10.08. 14:57:21

@Fermentátor: De...a magyarok csatlakoztak...de akkor vegyék tudomásul, hogy ez egy olyan klub aminek szabályai vannak...és nem nézik jó szemmel, ha felmászunk az ebédlőasztalra és odaszarunk a terítőre...

Boar. 2017.10.08. 15:02:40

@Fermentátor: Nyilván szomorú kép társadalmunkról, hogy van benne másfél, két millió idióta...de tudod jól, nem a tükör a hibás...

Janossz 2017.10.08. 15:02:52

@Attilajukkaja: Példabeszéd az kettős beszédrül:

"Kover időnként fájdalmas baromságokat is kepes mondani. Olyanokat, melyek egy baráti, maganbeszelgeteseken elgangozhatnak, de a nyilvánosság előtt vállalhatatlan szavak."

"Szerintem meg kicsit sem elegáns, de nem is intelligens dolog a tolunk eltérő vilagnezettel rendelkezőket leodiotazni."

Tehát roppant kényesek az urak a keményebb kifejezésekre, ha az a táborukat illeti, viszont bocsánatosnak tartják, ha különböző dunántúli suttyók a közbeszédbe emelik azokat. Tiltakozott valaki itt jobbról a nyikhajozás ellen? Ugye, nem?

Attilajukkaja 2017.10.08. 15:03:27

@Fermentátor:
"Szerintem ott, ahol egy neppart szavazoinak a tobbseget idiotazzak le, megáll az, amit irtam."
Szerintem az is, amit én írtam. :o)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:03:44

@Boar.: A szabályokat közösen hozzuk. Nem az EU van es mi, hanem van az EU, aminek részei vagyunk. Namarmost, nehany orszag ugy golndolja, h ok az EU es a kisebbségnek ehhez alkalmazkodnia kell. Innen nézve eppen ok piszkitottak az asztalra, tovabbvíve az allegoriadat.

Boar. 2017.10.08. 15:09:01

@Fermentátor: Namost ez egy olyan dolog, hogy a klub szabályait mégcsak nem is az alapító találja ki hanem a tagok hozzák össze, demokratikus módon. Innentől kezdve elég gáz, hogy aki a saját hazájában pökhendien "kétharmadozva" söpör le MINDEN ellenzéki kezdeményezést-mert Ő a demokratikusan megválasztott vezető- hirtelen leszarja a klub szabályait mert neki különvéleménye van.
(De azért a svédasztalnál megrakja a tányérját púposan)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:10:36

@Boar.: A klub szabályait közösen hozzuk. Azok megváltoztatását is. Plane, ha az a tobbi klubtagot is érinti. Na, most egyrs klubtagok erőből akarjak atvinni az elképzeléseiket a kisebbségben maradókon. En ezt latom. Hogy nem a konszenzus keresik, hanem egyszeruen le akarják tolni az elkepzelesuket masok torkán. Ez meg akkor sem lenne jo, ha egyebkent az elképzelésük működőképes lenne. Azonban megcsak nem is az.

KalmanBlog 2017.10.08. 15:12:02

Ez szerintem jó poén és még igaz is. Botka a bokájáig sem ért a Fidesznek:

"– Hazai vizekre evezve, mit jelent a Fidesznek Botka László visszalépése a miniszterelnök-jelöltségtől?

– Semmit."

A totalitárius liberalizmus: Szintén jó megfogalmazás. A tolerancia jegyében a kirekesztőknek nem szabad teret hagyni! Ez a totalitárius liberalizmus, vagy a _kötelező_ melegérzékenyítés óvodásoknak. Ezek létező dolgok, nem én találtam ki.

Boar. 2017.10.08. 15:13:22

@Fermentátor: "Na, most egyrs klubtagok erőből akarjak atvinni az elképzeléseiket a kisebbségben maradókon."
Nálunk nem ez megy nap mint nap? Annyi különbséggel, hogy itt az "erőből átvinni" a legmocskosabb módszerekkel működik, az egzisztenciális ellehetetlenítésen át a nyílt fenyegetésig? És még csak nincsenek is többségben.

Janossz 2017.10.08. 15:14:47

@Fermentátor: "Szerintem ott, ahol egy neppart szavazoinak a tobbseget idiotazzak le, megáll az, amit irtam. "

Szerinted.
Szerintem meg, ha valaki néppártnak teszi meg magát, hát a minimum az lenne, hogy választások előtt úgynevezett programmal ismertesse a Nagyérdeművel, hogy mit is kíván tenni az esetleges felhatalmazással. Mi a terve, a jövőképe.
Fideszkénél ilyen - mint a Muppet Showban szakértő- nem volt.
2010: 0
2014: Folytatjuk!
Mit? A semmit?
Aki ilyen pártra szavaz, joggal nevezhető idiótának.

Attilajukkaja 2017.10.08. 15:15:44

@Janossz:
"Tehát roppant kényesek az urak a keményebb kifejezésekre, ha az a táborukat illeti, viszont bocsánatosnak tartják, ha különböző dunántúli suttyók a közbeszédbe emelik azokat."
Valóban. Orbán ócsárolja a PC beszédet, de amikor a holland nagykövet kimondta az igazságot, abból botrányt próbáltak csinálni a sértődött fidesznyikek. :o))))

"Tiltakozott valaki itt jobbról a nyikhajozás ellen? Ugye, nem?"
Nem emlékszem ilyenre!

Attilajukkaja 2017.10.08. 15:17:18

@Janossz:
"2014: Folytatjuk!
Mit? A semmit?"
Akkor jártunk volna jól, ha a semmit folytatják. De nem voltunk ennyire szerencsések! :o(

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:21:29

@Boar.: Az elobb azert válaszoltam ketszer, mert az első reagalasom elszallni látszott.
Abban igazad van, h a kormány itthon nem ugyanazt a szabalyrendszert követi itthon, mint az eu-ban. Itthon bizony erőből politizálnak, néha a demokratikus határokat feszegetve (de lényegében at nem lepve). Ez a felvetesed jogos. Azonban a "kifelé" politizálás (azaz az EUfele történő tevékenység) során az orszag kormányának nem elsőszámú feladata egyfajta igazsag védelmezése, sokkal inkabb az orszag érdekeinek védelmezése. Hogy a hazai politizalasuk pedig nem eleg demokratikus? Meglehet. Ennek oka, hogy itthon egyelőre Ennyi demokraciara van igeny. Erre van bizonyitek is: Ők vannak kormanyon. A madlow-i piramis alapján persze egy idő utan mas igenyek is fellépnek majd - remélhetőleg. Akkor majd nem az erőre lesz szüksége a nemzetnek.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:24:58

@Janossz: Komolyan az gondolod, hogy a választók szoktak választási programfuzeteket olvasni? Hogy vegiglapozzak azokat ed az alapjan hoznak majd "megfontolt" döntést?

Janossz 2017.10.08. 15:34:50

@Fermentátor: Komolyan gondolod, hogy egy demokratikusan működő országban tabula rasa-ra felhatalmazást adnak kormányzásra? Csak itt, csak most.
Mert ez már rég nem demokrácia, politika, ez már vallás.
A legrosszabb fajtából: Bálványimádás.
Majd kigyógyul a nép egyszer ebből is.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:40:13

@Janossz: Komolyan gondolom, hogy egyetlen országban sem az alapjan dont a többség (de inkabb: Kb senki), h vegiglapozzak, osdzevetik az induló partok programjait. Egy ilyen iromanynak nem is az a celja, hanem inkabb a kesobbi szamonkerhetoseg. Programpontok egyebkent is vannak, egy-egy part szándékairól, elkepzeleseirol lehet tájékozódni a megnyilvanulasaibol, két választás közötti tevékenységéből.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:42:21

@Janossz: A demokraciarol pedig: sokan ott hibazzak el, h azt gondolják, a cel a demokracia. Nos. ez vadkos benezese a dolgoknak. A demokracia nem cel, hanem eszköz.

Janossz 2017.10.08. 15:50:23

@Fermentátor:" A demokracia nem cel, hanem eszköz. "
Igen, olyan multifunkcionális, hogy a saját lebontásához is remekül használható, értő kezekbe kerülvén.:-((

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 15:59:36

@Janossz: Ebből a kpmmwntedbol azt olvasom ki, Te a demokráciát azért mégiscsak egyfajta célként kezeled.

Janossz 2017.10.08. 16:04:44

@Fermentátor:" kpmmwntedbol"
Én meg ebből a kommentedből azt olvasom, hogy már nem lehetsz nagyon szomjas.
Részegekkel a kocsmában se szoktam beszélgetni, sorry.

2017.10.08. 16:08:00

@Boar.: "Há' mér', tán nem azok?"

Szeeevasz!!! Örülök, hogy itt is összefutunk. Gyorsan meg is kérdem... milyen ügynök vagyok én? Kinek jelentek? Elment a maradék eszed is?

Ahhoz azért kell valami zsigeri önteltség, hogy en bloc leidiótázz 2 millió választót. Főleg annak tükrében, amennyi szamárságot ma összehordtál :) Perecetsavas hoax, ugye?

2017.10.08. 16:11:35

@Fermentátor: " Azonban a "kifelé" politizálás (azaz az EUfele történő tevékenység) során az orszag kormányának nem elsőszámú feladata egyfajta igazsag védelmezése, sokkal inkabb az orszag érdekeinek védelmezése. "

Ez annyiban érdekes, hogy ezen a téren a fidesz nem csak a szűken vett saját 2.2 millió szavazója véleményével összhangban tevékenykedi, de még majd egymillió, a másik tábor erősítő választó is egyetért ezzel.
Adódik a kérdés... akkor ezek a szavazók is idióták, vagy csak akkor, amikor bizonyos kérdésekben a fidesz mellé állnak?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 16:11:58

Hibás következtetés. Egyszeruen csak nem klaviatúrátn írok, hanem mobilon. De, ha Te ezt a következtetést vontad le, a Te dolgod.

2017.10.08. 16:33:23

@Fermentátor: Költői kérdésnek szántam :)

Andy73 2017.10.08. 16:46:25

Szerintem meg a blogger nézi hülyének az olvasóit, hogy egy ilyen színvonalú "elemzést" nyújt az interjúról.
Az, hogy a szavazók Kövérrel értenek-e egyet, vagy a bloggerrel, fél év múlva kiderül. Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy még legalább négy évig házelnök lehet. És nemcsak a győzelemre, de a kétharmadra is jó esélyük van.
De ha az ellenzék és a bloggerei csak erre képesek, akkor ezen nincs mit csodálkozni.

taga20 2017.10.08. 16:55:12

@Janossz: egészségedre! mit iszol?:))))

Janossz 2017.10.08. 16:59:46

Psszt! Jaffamentest. Master Pils. Innen Szerbiából. Közöd? -:)

taga20 2017.10.08. 17:05:34

@Janossz: semmi:)
de a ferminátornak ne agyá, me már mos félredumál!:))

Boar. 2017.10.08. 17:13:50

@Dorottya Veres RLDD: Ha te hoaxnak nevezed azt amit azóta magad is kigugliztál, legyen a te bajod. Az van angyalom, hogy alaposan pofára estél a hülyeségeiddel de úgy gondolod, ha elég sokáig ismételgetsz egy hazugságot, az igaz lesz(ezzel nagyjából arra is válaszoltam, kinek az "ügynöke" vagy).

Janossz 2017.10.08. 17:21:31

@taga20: Az még hagyján, de Fidesz-trollként oktatja/oktatná a demokrácia mibenlétét.
Sok ez egy érző kebelnek, én mondom!

2017.10.08. 17:29:43

@Boar.: Az a hoax, te paranoid bolond, hogy a peroxiecetsav méreg lenne. használata során ecetre és naszcens oxigénre bomlik... ahogyan a hidrogén peroxid vízre és elemi oxigénre.
Az uborkásüvegben nem zavar, hogy ecetsavas vízben úsznak az ubik? Tudod miért ódzkodnak egyelőre az euban a hús lemosására használni? Mert érezhető szagot/nyomot hagy maga után. Esetleg zavarja a fogyasztót. Ennyi. Nem mérgező, nem káros.

Most meg jöhet a leleplezés: kinek jelentek?? Mit jelentek? Hogy Boar nem hajlandó nyersen enni a tojást? A hasamhoz szorított fénylépezőgéppel készített fotókat ne hagyd ki, azokon óriásit derültem. Porszem vagy te a gépezetben, nincs ember,aki rád erőforrást pazarolna. Menj el orvoshoz, talán még nem késő.

Boar. 2017.10.08. 17:55:22

@Dorottya Veres RLDD: Egy rakás szer van ami ami élelmiszeripari hígításban ártalmatlan, töményen viszont méreg...ezzel nagyjából semmit nem mondtál csak megpróbálod feledtetni, hogy hülyeséget beszélsz.
Én nem mondtam, hogy "jelentgetsz". Valójában pont leszarom, hogy mit csinálsz. Csak azt írtam, hogy a stílusod, az érveid(illetve azok hiánya) a kommunikációban a mindenütt jelenlévő fideszes bérkommentelő trollokra hajaz...alkalmasint mert magad is az vagy.
Ennek megfelelően rohadtul nem vagyok kíváncsi a hülyeségeidre úgyhogy tapadj le rólam ha megkérhetlek.

tatraplan 2017.10.08. 18:11:19

Talán a baloldali Muppet show amit jogosan kritizálni lehet: sértő a szegény dróton rángatott üresfejű bábokra nézve....
Andy73 tökéletesen leírta, a blogger nézi hülyének az olvasóit az ilyen színvonalú elemzéssel.

Lee Jun Ki 2017.10.08. 18:16:20

Bár maxval bircamannal ritkán szoktam egyetérteni, most azt teszem. A totalitárius liberalizmus igenis létezik, sőt, manapság a liberalizmus szinte kizárólag a (szélső)balos, feminista, erőszakos totalitárius módon jelenik meg, sárba tiporva a szabadelvűség nemes alapértékeit. Jelenleg a liberalizmus nem arról szó, hogy mindent szabad, ami nem árt senki másnak, hanem arról, hogy mindent úgy kell csinálni, ahogy azt a leghangosabb, legagresszívabb liberálisok harsogják. A felhozott példák is sajnos mind létezőek. A Google egyébként megbecsült, az asztalra már sokat letett programozója egyáltalán nem gyűlöli a nőket, nem akarta őket visszaküldeni a konyhába vagy elvenni a jogaikat, pusztán egy belső fórumon kifejtette azt a véleményét, hogy felesleges erőltetni a nők technológia szektorban betöltött szerepét. Erre mi történt? Vitába szálltak vele? Cáfolták a tévedéseit? Nem. Mivel "eretnekségeket" mert megfogalmazni, kivágták a cégtől. Na, ez a totalitárius liberalizmus. - www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiliYGzs-HWAhWBCBoKHR2EDSkQFggoMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2017%2F8%2F7%2F16111052%2Fgoogle-james-damore-fired-anti-diversity-manifesto&usg=AOvVaw1s5bIyk6Fz6mq4Zn2hk3IS

ogli dzsí 2017.10.08. 18:25:23

minden a helyén van amit Kövér Laca mondott

morpho 2017.10.08. 18:31:02

@ogli dzsí: Abszolút! Teljesen a helyén van. Kövér is a helyén van! Sőt!

ogli dzsí 2017.10.08. 18:31:25

a nagy külömbség a fidesz vezetés óta az, hogy az adót fizetők kormányozzák közvetve az országot, nem azok, akikre az adót elköltik

ezért nem dől be az állam amikor orbán van, és ezért dől be amikor ballib van

orbán vigyáz a birkákra, mert nyírni akarja őket, a ballibek még ehhez is hülyék ők csak a rövid távú harácsolásban voltak verhetetlenek

morpho 2017.10.08. 18:46:17

@ogli dzsí: "a nagy külömbség a fidesz vezetés óta az, hogy az adót fizetők kormányozzák közvetve az országot, nem azok, akikre az adót elköltik
ezért nem dől be az állam amikor orbán van, és ezért dől be amikor ballib van
orbán vigyáz a birkákra, mert nyírni akarja őket, a ballibek még ehhez is hülyék ők csak a rövid távú harácsolásban voltak verhetetlenek"

Ezt ugye valójában nem hiszed el?

ogli dzsí 2017.10.08. 18:52:37

@morpho: ez nem hit kérdése

orbán 3x volt miniszterelnök, nem dőlt be az ország

orbán nélkül 3x volt államcsőd

morpho 2017.10.08. 19:00:24

@ogli dzsí: "orbán 3x volt miniszterelnök, nem dőlt be az ország

orbán nélkül 3x volt államcsőd"

De ez faszság. Te is tudod, hogy nem volt Magyarországon államcsőd. Ilyenkor két opció van:
1, lövésed nincs, mi az az államcsőd.
2, tudod mi az, csak hazudozol

Ez mire jó?

Attilajukkaja 2017.10.08. 19:01:47

@ogli dzsí:
"orbán 3x volt miniszterelnök, nem dőlt be az ország"
Éppen most dől be!

"orbán nélkül 3x volt államcsőd"
Mikor is?

ogli dzsí 2017.10.08. 19:03:47

@morpho: tök mind1 minek nevezed, a ballibek csődbe vitték az államot, a népszabit, az szdsz-t

/valójában az mszmp is csődben van de ez csak a választások után fog kiderülni/

szóval mimnden csődbe ment amihez ezek a barmok hozzáértek

hozzájuk képesz orbán egy morális gerincoszlop és zseni egy személyben, sosem volt olyan egyszerü dönteni mint a most következő választáson

morpho 2017.10.08. 19:05:22

@Attilajukkaja: Most mit nem értesz ezen? Így akarta megosztani velünk, hogy Orbán nélkülözhetetlen miniszterelnöke Magyarországnak! Vagy ő a góré, vagy államcsőd és pusztulás! Kik is hirdették ezt a haknit? Olyan ismerős...

morpho 2017.10.08. 19:07:54

@ogli dzsí: "tök mind1 minek nevezed, a ballibek csődbe vitték az államot, a népszabit, az szdsz-t"
Nem tökmindegy narancskullancs! Te az imént államncsődről hazudoztál! Most meg Orbán melletti szavazásra buzdítasz! Klasszikus narancskullancs propagandaduma! Menj a picsába és agitáld anyucit, meg hazudozzál otthon!

ogli dzsí 2017.10.08. 19:11:47

@morpho: persze hogy államcsőd volt, nem is 1x, 1989ben, 1995ben és 2007ben

és persze hogy orbánra szavazásra buzdítok, mert toronymagasan ő a legkevésbé hülye

morpho 2017.10.08. 19:16:21

@ogli dzsí: Nem volt államcsőd, ez hülyeség. Mi a fasznak hazudozol ilyen nyilvánvalóan?
Buta narancskullancs! Szavazásra meg a propagandisták buzdítanak, nem a kommentelők! Tényleg menj már a picsába!

ogli dzsí 2017.10.08. 19:21:55

Orbán visszaállította Magyarország függetlenségét, kimentette a csládokat az adós rabszolgaságból. Gyakorlatilag megszünt a céges körbetartozás, nőtt az adózási fegyelem, szinte mindenkinek jelentősen nőtt a reáljövedelme. Ezen kívül országosan rengeteg beruházás valósult meg, meglepő módon, határidőre.

Azért abban megegyezhetünk, hogy a köv. 4 évben is ezt szeretném látni, nem a csődöt meg a balfaszkodást.

taga20 2017.10.08. 19:35:54

@ogli dzsí: te ironizálsz?

me ezt komolyan nem gondolhatja épeszű ember!

Attilajukkaja 2017.10.08. 20:08:18

@morpho:
" Most mit nem értesz ezen? Így akarta megosztani velünk, hogy Orbán nélkülözhetetlen miniszterelnöke Magyarországnak! Vagy ő a góré, vagy államcsőd és pusztulás!"
Értettem, kérlek alássan! :o))))

"Kik is hirdették ezt a haknit? Olyan ismerős..."
Honnan tudjam? Én ott sem voltam, bíró úr! Csak a Totya ....

dunántúli gyerek 2017.10.08. 20:36:17

őszintén szólva már a kutyát nem érdekel a balliberális értelmiség véleménye, vagy az hogy botka, gyurcsány vagy akárki vezeti őket

ők a múlt században ragadtak

ma nagyobb a valószínüsége egy fidesz 2/3nak mint 4 éve, ami borzasztó

ennél már csak az lenne borasztóbb ha orbán ellenlábasai esélyesek lennének a kormányváltásra

Gandosz 2017.10.08. 20:51:31

Kövér helyzetelemzése megfontolt, okos, helytálló. Köszönet ileti a blogot, hogy nagyobb teret, nyilvánosságot biztosított gondolatainak.

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.08. 20:52:43

@morpho:

Magyarország gazdasági okokból kifolyólag fizetésképtelenné vált 2008-ra. IMF-EU hitel nélkül nem tudta volna törleszteni adósságait.

A válságot közvetlenül megelőzően, 2008 első felében a tartalékok szintje átlagosan 17 milliárd euró alatt volt, miközben a rövidlejáratú, egy éven belül lejáró allamadóssag meghaladta a 24 milliárd eurót.

A magyar állam több pénzt költött mint amennyi a bevétele volt. A költségvetési egyensúlyt csak hitellel lehetett kiegyenlíteni.

Mindez úgy következett be, hogy nem volt az országban haború, de annál inkáb rossz vezetés.

Mo. úgy halmozott fel 2003 es 2009 között 3,7-szer nagyobb államadósság növekményt, mint a V3-ak és Romania átlaga, hogy eközben 2,5-szer kisebb mértékben növekedett az említett országoknál.

Az allamcsőd minden ismérve kumulálódott.

morpho 2017.10.08. 21:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: Most abba nem mennék bele, hogy erős csúsztatásokat vélek a szövegedben felfedezni, de nincs kedvem egy narancskullanccsal gazdasági kérdésekről polemizálgatni. Arra viszont felhívnám a figyelmed, hogy a magyar állam most is többet költ, mint ami bevételeiből kijönne. Ezt hívják hiánynak.Viszont a csőd az, amikor az állam nem tudja hitelből sem fizetni a kamat és tőketartozásait, mert már senki nem ad neki kölcsön. Ilyen helyzetben a modern kori Magyarország sosem volt. Ennyit az ismérvek kumulálódásáról!

Gandosz 2017.10.08. 21:02:32

@atomic power 1986DucaDuca: technikailag nem volt államcsőd (ahogy a görögöknél sem még), de amúgy valóban jogos az államcsőd kifejezés használata

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 21:04:14

@Gandosz: Hogy megfontolt lenne, abban általában nem vagyok biztos. Hogy sokszor (nem mindig) van igazságmagva (is), abban már inkább.
A most idézett szösszenetek többsége rendben van.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 21:05:15

@morpho: Valóban nem volt, de a közelében annál inkább. És nem csak 1982-ben, hanem 2010 előtt is.

Gandosz 2017.10.08. 21:07:32

@morpho: A hatvanas évek óta folyamatosan költségvetési hiány van. Ennek mértéke történelmi mélypontjára süllyedt az elmúlt két évben.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.08. 21:09:37

@Gandosz:

"A második negyedévben is többletes volt a kormányzati szektor, így az első félévben már 270,5 milliárd forint volt a többlet, ami a GDP 1,5%-ának felel meg."

www.portfolio.hu/gazdasag/iszonyat-mi-van-az-allamkasszaban.4.263615.html

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.08. 21:39:46

@morpho:

"Most abba nem mennék bele, hogy erős csúsztatásokat vélek a szövegedben felfedezni, de nincs kedvem egy narancskullanccsal gazdasági kérdésekről polemizálgatni."

Én barkivel vitába szállnék, ha tudom, hogy igazam van. Legyen az barmilyen "kullancs".
Igy viszont ürügyet talaltal arra, hogy egy kellemetlen kerdesben, amiben nincs igazad, vitatkozni kelljen.

"Arra viszont felhívnám a figyelmed, hogy a magyar állam most is többet költ, mint ami bevételeiből kijönne."

Nem ez a mervadó! A legtöbb orszag hasonló cipőben jár. Sem a hitelminősítők, sem a befektetők nem ezt veszik figyelembe, hanem a GDP aranyos allamdossagot. Ha gyorsabban nő a GDP, mint az allamhaztartas adossaga, akkor ez kezelhető probléma.

"Viszont a csőd az, amikor az állam nem tudja hitelből sem fizetni a kamat és tőketartozásait, mert már senki nem ad neki kölcsön."

Ez volt 2008-ban! Piacról mar nem tudtunk hitelhez jutni, nem tudtuk finanszírozni az almadossagot! Kellett a "mankó" /egyedül az egesz unióban/, az IMF-EU hitel. Cserébe a penzügyi függetlensegünk feladása.

"Ilyen helyzetben a modern kori Magyarország sosem volt. Ennyit az ismérvek kumulálódásáról!"

Annyiban igazad van, hogy a tenyleges allamcsőd nem valósulhat meg, mert "örömmel" jött "segíteni" a külföld.

A jelenlegi helyzetről:

A Giudotti-szabály szerint a devizatartalékoknak fedezniük kell az ország egy éven belül lejáró külföldi adósságát. A Guidotti-mutató szerint Magyarorszagon a feltetel teljesül, nem úgy mint 2008 első feleveben. A mutató használatát alátámasztja, hogy a tartalékok rövid külső adóssághoz viszonyított aránya empirikus vizsgálatok alapjána korabbi tapasztalatok szerint jó válság-előrejelző mutatónak bizonyult.

Az elmúlt három évben Magyarország GDP-arányos nettó külső adóssága 40% feletti szintről 20%-ra süllyedt. Amennyiben kitart ez a folyamat, három év múlva eltűnik ez az állomány.

A bruttó külsőadósság-mutató fontos sérülékenységi jelzőszám.
A hitelminősítők felminősítésünk alkalmából az indoklásuk egyik központi elemeként ennek a mutatónak a mérséklődéseét jelólték meg: a 2010-es150% feletti GDP-arányos mutató 2016 végére 100% alá csökkent.

Az, hogy zsigerből "narancskullancsozoll" mutatja, hogy nincsenek erveid. Amiket irtál az közgazdasagilag nem allja meg a helyét.

Willkommenskultur 2017.10.08. 21:42:32

Magyarország a rendszerváltás óta gazdaságilag SOHA nem volt ilyen jó helyzetben mint ma. A kormányzás Európában a legstabilabb plusz Magyarország az EU egyik legbiztonságosabb országa immár nemcsak a bünözést illetően, hanem pénzügyileg is.

A magyar minimálbér jövőre már magasabb lesz mint bárhol máshol a V4 országokban /140ezer= cca. 450 euró/ , és ez bizony a szarból lett ide visszarántva.
Gyakorlatilag az nem dolgozik, aki nem akar, tartósan nő a reáljövedelem, érdemes tanulni és bejelentve keresni, a hitel-kamatok sem voltak soha ilyen alacsonyak.

Persze lehet mondani hogy ez az EU pénzek meg a kedvező külső gazdasági helyzet miatt csakhogy ez hazugság. Ezek a dolgok persze mind kellenek a Varga-Matolcsy-Orbán CSODÁhoz aminek épp a tanúi vagyunk, csakhogy 2006-2008ban a külső gazdasági helyzet sokkal jobb volt mint most, a környező országok 2x annyival nőttek mint ma, akkor is rendelkezésre álltak az EU pénzek csak az elvtársak nem tudták lehívni amit meg lehívtak azt ellopták, mint a 4es metrót. Ezt a rész már annyira nem teszi hozzá a ballib média mostanság. Az ő idejükben nem volt ciki az elmúlt60 év legnagyobb konjunktúrájában csődbe menni.

Szóval, bravó bravó csak így tovább Magyarország, hajrá Magyarország, hajrá, magyarok!

Gandosz 2017.10.08. 21:43:08

@Fermentátor: Tavaly is többlet volt az év első felében, ez kedvező, pláne, hogy a görögöknél rosszabb helyzetben voltunk még 2009-ben. Tavaly éves szinten végül kicsi hiány keletkezett.

morpho 2017.10.08. 22:05:08

@Fermentátor: Ilyen nincs, hogy közelében. Honnan tudod? Na ugye!

@Gandosz: Ez igaz. Az elköltött manyup megtakarításokból konszolidálták a hiányt. Halkan jegyezném meg, hogy ezt a szocik is meg tudták volna csinálni. Nem nagy truváj. Viszont ez a nyugdíjmegtakarítás kurvára fog majd hiányozni.

@atomic power 1986DucaDuca: Tényleg nem érted, hogy nem vagyok hajlandó egy narancskullancssal közgáz vitát folytatni? Most mit nem lehet ezen felfogni? Már a második hsz-edben ellentmondtál több helyen az elsőnek!

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.08. 22:16:45

@morpho: Jó, akkor ne vitatkozzunk! Nekem sincs kedvem veled viatkozni a stílusod miatt. Vita helyett viszont leírhatnád, hol az ellentmondás abban, amit írtam.
Esküszöm, nem fogok rá reagálni!
Majd eldöntik a hozzáertők, hogy van-e igazsagtartalma! Van ilyen kommentelő is ezen a blogon.

Attilajukkaja 2017.10.08. 22:49:59

@Willkommenskultur:
"Magyarország a rendszerváltás óta gazdaságilag SOHA nem volt ilyen jó helyzetben mint ma. A kormányzás Európában a legstabilabb plusz Magyarország az EU egyik legbiztonságosabb országa immár nemcsak a bünözést illetően, hanem pénzügyileg is."
Jézus Mária!
Van még, aki beszopja ezt ócska kormánypropagandát?

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.08. 23:52:34

@Attilajukkaja

"Magyarország a rendszerváltás óta gazdaságilag SOHA nem volt ilyen jó helyzetben mint ma."

Van benne "némi" igazság!

A rendszerváltozáskor megszűnt másfél millió munkahely, a munkahelyek 30 százaléka.
A foglalkoztatás 1995‒2010 között alig több mint százezer fővel bővült.

Jelenleg közeledünk a teljes foglalkoztatashoz.

A magyar államadósság a GDP 14 százalékáról 80 százalékára emelkedett 1970‒1989 között. 1974‒1978 között – a GDP 20 százalékáról 60 százalékára emelkedett az állam devizaadóssága, majd a ‘80-as évek végére fel￾kúszott egészen 80 százalékra.
A magyar állam már 1979-re adósságcsapdába került. A 2002–2010 közötti időszakban a fogyasztást finanszírozó, de még a hetvenes években ta￾pasztaltnál is nagyobb mértékű (külső) eladósodáson ment keresztül az ország. A bruttó ál￾lamadósság 25,4 százalékponttal növekedett, amin belül a devizaadósság megnégyszereződött (és aránya az adósságon belül 25-ről 48 százalékra emelkedett), a lakossági hitelállo￾mány pedig 30 százalékponttal növekedett a lakossági devizahitel-felvételnek és az árfolyamveszteségnek köszönhetően.

Ezzel szemben az elmúlt három évben Magyarország GDP-arányos nettó külső adóssága 40% feletti szintről 20%-ra süllyedt. Amennyiben kitart ez a folyamat, három év múlva eltűnik ez az állomány.

A bruttó külsőadósság-mutató a 2010-es150% feletti GDP-arányos mutató 2016 végére 100% alá csökkent.

Magyarországon minden 1 százalékpont GDP növekedéshez 1,53 százalékpont államadósság növekedés társult 2003 es 2009 között.

Ezzel szemben 2011es 2016 kózött Magyarországon 1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedéshez 0,54 százalékpont GDP arányos államadósság csökkenés társult.

Nemzetközi ósszehasonlításban:

A V3-ak es Romania átlagosan1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedéshez 0.58 százalékpont államadósság növekedés társult ugyanebben az idöszakban.

dare 2017.10.09. 00:15:52

A legjobb ez a még 2 ciklus kell benyögés.
Miért nem 10, vagy inkább 15?
Az igazán nagy reformokat ennyi idő alatt lehetne igazán megvalósítani, nem kell elaprózni ezt, csak kérni kell és megadatik néktek.
Baromi kíváncsi lennék mi lenne itt még 8 év Fidesz kormányzás után.
Vannak akik látják már most is, csak sokaknak talán még a 8 év is kevés lenne a felismeréshez.
Kicsit drukkolok azért, hogy megtapasztalhassák majd ezt a kánaánt, amit beharangoztak nekik.

morpho 2017.10.09. 00:36:13

@dare: "Baromi kíváncsi lennék mi lenne itt még 8 év Fidesz kormányzás után."

8 év múlva megtudod. Köszönet nem lesz benne, de látni fogod!

dare 2017.10.09. 00:49:40

@morpho: Az ilyen nagy lázadozásoknak általában rossz vége szokott lenni.
"A forradalom felfalja a saját gyermekeit"

Talán nem kell ezt végignéznünk, titkon azért reménykedek a békés átmenetben.
De nem zavarna a másik verzió sem, szép aprólékosan sikerült nekik kiölni belőlem az empátiát.

legvidamabb holokauszttagadoo 2017.10.09. 04:45:38

" 8 idézet, ami megmu­tatja: Kövér az összes szavazóját hülyének nézi "

Ki nem szarja le. Meg mindig jobb, mint iszlam allamban elni, ahogy azt az ellenzek szeretne.

DunábaLövetésiMiniszter 2017.10.09. 04:51:39

@dare: "Baromi kíváncsi lennék mi lenne itt még 8 év Fidesz kormányzás után."
Sosem fogod megtudni, mert az ilyen tetu sorosberenceket ugyis a dunabalovetjuk.

2017.10.09. 05:36:46

@Boar.: Mondom: ecet és oxigén :) Te, megfigyelt hazafi :) Neked egyrészt az a bajod, hogy egy nő rákoppintott az orrodra a hülyeségeid miatt, másrészt, hogy az a nő szerinted fideszes bérkommentelő. Amúgy pedig hazudsz, mert leírtad, hogy jelentek. Erről ennyit, te csigagerincű.

2017.10.09. 05:44:46

@atomic power 1986DucaDuca: Ugyan, ne fáraszd magad. Ezeket a tényeket konstans ignorálja a ballib tábor. Ez nagyon nem illeszkedik a saját narratívájukhoz, lukat beszélnének az emberek hasába, csak, hogy elhitessék velük: A létező világok legjobbika a 'létező' liberalizmus káoszban lejtőn lefelé sodródó, széthulló Magyarország.
Megy az idő, de a jövőképükről továbbra sem tudni semmit. Illetve annyit: haptákba kell vágnunk magunkat és szolgai módon végrehajtani mindent, ami a magországok korrupt és haszonelvű politikusai által megfogalmazásra kerül. Merjünk kicsik lenni, bokafogás, pucsíccsá máximum!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 06:28:56

@Attilajukkaja:

Pechjük van a ballibeknek, a gazdasági mutatók ugyanis nem rosszabbak, mint a Gyurcsány-Bajnai diktatúra alatt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 06:30:45

@ogli dzsí:

Mo. függetlenségének visszaállítása még odébb van!

Jelenleg is az ország gazdaságának 70 %-a nyugati rablóbefektetők kezében van.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.09. 06:31:32

@Gandosz: Felreertettelek. Azt hittem, arrol irsz, soha nem volt meg ekkora a hiány.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.09. 06:35:09

@morpho: Attol tartok, tévedsz. Bizony van olyan, hogy kozel áll egy orszag a fizetésképtelenseghez. Volt ilyen velunk is.

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.09. 07:33:49

@Dorottya Veres RLDD:

"Ugyan, ne fáraszd magad. Ezeket a tényeket konstans ignorálja a ballib tábor."

A blogot olvashatják a nevezett tábor "jeles" képviselőin kívül mások is, akik nyitottak lehetnek a tények befogadására. Mikor cáfolok valamit, akkor elsősorban rájuk gondolok.

Ez nagyon nem illeszkedik a saját narratívájukhoz, lukat beszélnének az emberek hasába, csak, hogy elhitessék velük: A létező világok legjobbika a 'létező' liberalizmus káoszban lejtőn lefelé sodródó, széthulló Magyarország.
Megy az idő, de a jövőképükről továbbra sem tudni semmit. Illetve annyit: haptákba kell vágnunk magunkat és szolgai módon végrehajtani mindent, ami a magországok korrupt és haszonelvű politikusai által megfogalmazásra kerül. Merjünk kicsik lenni, bokafogás, pucsíccsá máximum!

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.09. 07:43:01

@Dorottya Veres RLDD:

Bocsánat, véletlen bennmaradt egy Tőled származó szövegrész.

Boar. 2017.10.09. 08:37:39

@Womb Raider: Változik a nicked, hülyekurva?
Kezdjük...
-Nem koppintottál Te semmiben az orromra, hazudoztál, lebuktál aztán azóta is mellébeszélsz.
-Összekeversz valakivel, egy másik olvtárs polemizált arról, hogy jelentgetsz. Szerintem nem, szerintem csak egy bérkommentelő retkes fideszkurva vagy.
-Csigagerincű a narkós kurva anyád, azzal beszélj így...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.09. 10:21:59

Azokat a sárga keiemelt szarokat, és hazugságokat leszámítva ez az első érdemleges cikk itt a b1 blogon.

Kövér tényleg viccesen küldi el a ballib agyhalottakat a búsba.

Csak így tovább.

Megjegyzem Kövér lejáratása is Gyurcásnyi találmány:
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” – Debreczeni József: Az új miniszterelnök (Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

2017.10.09. 10:22:28

@Boar.: Teccik, ahogyan felszínre tör a valódi éned. Nomen est omen. Tipikus kispöcsű kompenzáció, a tehetségtelenséged, tehetetlenséged palástolására harsányan hőbörögsz. Gondolom otthon is megvakkomondorozod a nőket, akik hülyét csinálnak belőled és kiröhögik az erőlködésed. Te is azzal szedálod magad, hogy aki nem ért egyet a lúzerekkel (köztük veled) az fizetett kommentelő... sőt...
Igen, megváltoztattam a nickemet, a hozzád hasonló ostoba előemberek miatt. Szóval handabandázz tovább, meg toppants a lábaddal. A világ lassan elballag mellettetek.

Boar. 2017.10.09. 10:40:31

@Womb Raider: Pontosan ezért büdöskurvázlak. Érveid nincsenek, hazudozol összevissza és amikor beleverik az orrodat a saját szarodba akkor nekilátsz személyeskedni.
Ennyit tudsz.
Ennél értelmesebb provokátorokra már nem futja a gazdádnak? Vagy a munkaadódat is leszopod naponta ezért nem basznak ki?
Mondjuk inkább dugnám a darázsfészekbe a farkam mint a mocskos szádba...
(Esetleg erre élvezel? Nem lepne meg, gyanítom, egészséges férfiember bottal se piszkálna... Ne aggódj, talán majd valami kiéhezett migráns suhanc felpróbál...lesz itt elég, akárhogy kapálózik ellene a gazdád)

Behajtó70 2017.10.09. 10:44:32

Kövér mindigis két lábon állt, igaza van! A fizettett soroscsiskák meg mehetnek a fenébe!

2017.10.09. 10:59:19

@Boar.: Légyszíves húzd már alá az utolsó hozzászólásodban az érveket :)
Nem verted bele te semmibe az orrom. Ahhoz még képezned kell magad, a hangerő önmagában kevés. Beálltál te is a falka hiénához, mert úgy az igazi, hatan egy ellen.
Továbbra is csak a szutyok fröcsög a szádból, mert érzed, hogy alulmaradtál. Pedig megszokhattad volna... ;) Na, menj, smúzolj a haverokkal. Nagy hős...

citrix 2017.10.09. 11:29:24

Kövér csak gyenge papnövendék a jóképű és éles eszű Rezsi Szilárd mellett. Az a humanoid egy etalon, spirituszba kellene tenni lássák az utódaink is: nem legenda hanem valóság a személye.

Boar. 2017.10.09. 12:44:03

@Womb Raider: Érvelni annak érdemes aki felfogja. Te képtelen vagy rá, mint egy rossz üzenetrögzítő, csak mondod a betanult szöveget...

Boar. 2017.10.09. 12:45:08

@citrix: Elég egy fénykép, nem kell pazarolni a spirituszt minden szarra...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.09. 13:33:11

@Boar.:

"Ne aggódj, talán majd valami kiéhezett migráns suhanc felpróbál...lesz itt elég, akárhogy kapálózik ellene a gazdád"

Remek iskolapéldája a ballib Orbánfóbiájának.
Tudja a Soros csicska, hogy nőket erőszakolnak, tudja hogy az EU ránk erőszakolja őket, de azzal vígasztalja magát, hogy majd csak jobboldali szavazókat molesztálnak.

Megjegyzem a nők iránti tiszteletnek is iskolapéldája ez a ballib mentalitás.
És ezek dumálnak olykor a feminsiták mellett habzó szájjal olykor.

Hányinger.

Attilajukkaja 2017.10.09. 13:47:21

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Megjegyzem Kövér lejáratása is Gyurcásnyi találmány"
Kövér lejáratása nyilvánvalóan egy Kövér találmány. Nem igényel semmilyen külső segítséget.

2017.10.09. 13:55:28

@Boar.: Jajj... ez már mennyire szánalmas. Érveket követelsz, de magad soha nem szolgálsz egyel sem, mondván: a másik úgysem fogja fel. Hahah... többet képzelsz magadról, pedig csak egy hímsoviniszta megkeseredett kis pöcs vagy.
Tegyünk már egy próbát, tamaszd alá érvekkel, hogy a fideszre szavazó 2.2 millió ember mindegyike , egyöntetűen idióta. Te állítottad, várnám az indoklást. Ha nem értem , majd szólok....

2017.10.09. 13:58:24

@Attilajukkaja: "Kövér lejáratása nyilvánvalóan egy Kövér találmány. Nem igényel semmilyen külső segítséget."

Akkor mégis mi lehettet az oka, hogy az MSZP fárosza szükségét érezte hamisan megvádolni, olyan állítást neki tulajdonítani, amit soha nem is mondott? Megszokásból csinálta tán? Ahogyan ez a baloldali politikában rutinnak számít? Dobáljuk a szart...

Attilajukkaja 2017.10.09. 14:03:36

@Womb Raider:
"Akkor mégis mi lehettet az oka, hogy az MSZP fárosza szükségét érezte hamisan megvádolni, olyan állítást neki tulajdonítani, amit soha nem is mondott? Megszokásból csinálta tán? "
Nem tudom, konkrétan mire gondolsz (én a kalapra), de nyilván az MSzP is bepróbálkozott a Fidesz által meghonosított lejáratási kampánnyal. Nyilván rosszul tették, de a Fidesznek ez nap mint nap bejön.
Szóval mi volt az, amit Kövér nem mondott?
süti beállítások módosítása