B1 blogcsalád



Orbán felszólította Romániát: építsen kerítést a tengerpartra!

2017. október 04. - nickgrabowszki

Szegénynek már annyira agyára ment a migráció, hogy Romániát se tudja elhelyezni a térképen. viki.jpeg

A magyar-román határra építendő kerítésről először Lázár János beszélt még a nyár elején.

A legveszélyeztetettebb délkeleti határszakaszon az előkészületek már megtörténtek a fizikai határzár létesítésére, a szükséges felméréseket elvégezték, a gazt kiirtották.

Tehát történtek előkészületek, amelyekre azért van szükség, mert az embercsempészek állítólag áthelyezték a tevékenységüket a magyar-szerb határról a szerb-román határra. Azt is közölte azonban a magyar kormány csak a "legvégső esetben" szánja el magát erre a lépésre.

Hogy teljesen világos legyen, Lázár ezekről a határokról beszélt: pirossal a szerb-román, feketével a magyar-román délkeleti szakasza.srb.jpg

A t. kormány rájöhetett volna arra, hogy kellemetlen volna nekik, ha kerítés épülne a magyar román határra.

  • Például azért, mert Románia is uniós ország, és az precedens nélküli volna, hogy 2 uniós országot vasfüggönnyel válasszanak el egymástól.
  • Nemkülönben azért, mert volt idő, hogy Orbán még a határellenőrzést is megszüntette volna, azaz Románia schengeni övezethez való csatlakozásáért lobbizott.
  • Vagy azért, mert az jelentősen megnehezítené a romániai magyarok és Európa, valamint az ún anyaország kapcsolattartását.
  • Amit nyilván nem köszönnének meg a Fidesznek, azaz Orbánék keresztet vethetnének az Erdélyből várható néhány 100 ezer szavazatra jövő tavasszal.
  • Továbbá esetleg a román kormány azzal válaszolna, hogy nemkívánatossá nyilvánítják a területükön Orbánt + pár Fidesz-vezetőt és kormánytagot, egy Románia elleni (akárcsak politikai) háború pedig nem jönne jól nekik se Európában, se az ún. egyfókuszú választási kampányban.

De nem vettek vissza: a magyar miniszterelnök gyakorlatilag megfenyegette Romániát, ha nem épít kerítést, akkor Magyarország teszi meg. Orbán elment a Partiumba, ahol azzal riogatott, hogy

Romániát  el fogják lepni a migránsok.

Jaj, mi lesz itt. A nagyváradi Bihari Naplónak adott interjújában az MTI szerint azt mondta:

nőni fog a kelet felől Európára nehezedő migrációs nyomás, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban. „Románia ebből a szempontból fontos állam, és fontos küldetése lesz, hogy a keleti határainál megállítsa az Európába tóduló ellenőrizetlen migráns tömegeket. (...)

Keleti határainál előbb-utóbb hatékony határzárrendszert kell létrehoznia.Másképp Romániát el fogják lepni a migránsok, és akkor nekünk magyaroknak kell majd a román határon kerítést húznunk. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni. Szívesen segítünk inkább - ha kell - Romániának abban, hogy meg tudja védeni a keleti határait”.

Tehát még segítene is, hogy Románia építsen kerítést, vasfüggönyt, határzárrendszert, meg még ilyen szép dolgokat a keleti határára.

De mi van Romániától keletre? Moldova, Ukrajna és a Fekete-tenger.

Hogy teljesen világos legyen Orbán erről beszélt:rub.jpg

  • A keleti román határon egyrészt ott van Moldova, ami időnként a román állam része, és a zöme politikum továbbra is annak tartja, csak átmenetileg független. A román-moldovai határt belső határnak tekintik.
  • Másfelől egy rövid szakaszon Ukrajnával is határosak (keleten, mert északon egy hosszabbon).
  • Valamint ott van a Fekete-tenger.

Honnan jönnének "az Európába tóduló ellenőrizetlen migráns tömegek"? Erre arabok, négerek, meg ilyen migránshajlamú népek nincsenek. Nem onnan jön a rettegett 60 millió (vagy egymilliárd - mikor melyik szám jut hamarabb az eszükbe).

Most Orbán vagy attól tart, hogy moldovai románok özönlik el Romániát, esetleg Ukrajna indul arra útnak (és nem a sokkal hosszabb északi román-ukrán határon, vagy Magyarország, Szlovákia, meg pláne Lengyelország felé), esetleg a Fekete-tengerről számít az óriási, Európát elpusztító, mindannyiunkat megerőszakoló, stb., stb. invázióra.

De hogyan képzeli ezt? Mégis hogy gondolja a például Fekete-tenger megvédését?

Kerítést építene a tengerpartra?

Tönkretenné a romániai turizmust. Ördögien ravasz.

Az persze lehet, hogy inkább a déli román határra gondolt, Bulgária felé. De persze ott meg végig egy folyó a határ, úgyis hívják, hogy Duna. Arra vagy annak partjára is elég különös volna kerítést építeni.

Esetleg a szerb-román határra gondolt, de az nem jutott eszébe, hogy ami nekünk kelet, az másnak (pl. a románoknak) nem feltétlenül az. Sőt.

Továbbá az is lehet, hogy az agyára ment a migráció és a kerítésépítés, és akkor hiába keresnénk racionalitást abban, amint mond (kb. mint a Soros-terv), valamint egyáltalán nem tud térképen tájékozódni.

Lehet, hogy a mindennapos földrajzoktatást kellene bevezetni. Esetleg visszamenőlegesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1412927875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baby joe 11 2017.10.05. 10:00:24

Nagyon könnyű viccet csinálni a beözönlő afrikai hordákkal kapcsolatban,de akiknek megerőszakolták a lányát,feleségét,Európa fertőzött országaiban,akiknek az élete pokollá vált a barbár tömegek jelenlététől,azok már nem értik a humort.A liberális rothadás úgy terjed,mint a rákos daganat.Orbán minisztert lehet nem szeretni ,de amit ő tesz az megegyezik az ország érdekeivel.

morpho 2017.10.05. 12:24:33

@baby joe 11: Orbán már csak miniszter?? Teljesen lemaradtam!

szilmi 2017.10.05. 13:18:28

Építsen kerítést a román határra..... had köpködjenek az erdélyiek....

miskakalo 2017.10.11. 12:01:33

@baby joe 11: Sajnos a barbár tömegek jelenléte érzékelhető ! Nálunk Magyarországon ! Fidesz gyűjtőnéven keresd !
süti beállítások módosítása