B1 blogcsalád



Így vált a hetedik kerület pokollá a Fidesz és Vattamány Zsolt regnálása alatt

2017. október 01. - Mr Flynn Rider

818201.jpg"Élhető város" – ez a jelszó mindenhol Európában. Budapesten az önkormányzatok, a lakók és a turisták egymást nyomorítják meg egy olyan rendszerben, ahol a problémákkal senki sem törődik. Pedig lehetne ezt másképp is csinálni.

Azt gondolja, hogy Demszky alatt káosz és korrupció volt, Tarlós alatt meg rend és tisztaság van? Parkoljon egyet a Dózsa György út környékén, majd megtudja! Esetleg lakjon Belső-Erzsébetvárosban és próbáljon este nyitott ablaknál aludni!

Átlagos este Külső-Erzsébetvárosban: egy órába telik parkolóhelyet találni. Átlagos este Belső-Erzsébetvárosban: hajnalig tart a brit turisták részeg üvöltése az ablak alatt.

Üdvözöljük Budapest belvárosában!

Régi, megóvásra és felújításra érdemes épületeket szeretne látni, kiülős helyekre menne ebédelni, esetleg biciklizne? Friss levegőt szívna? Felejtse el!

  • A régi, műemléki épületeket hagyta az önkormányzat az ingatlanspekulánsoknak.
  • A belváros levegőjét adó Városliget fáit most kezdik majd el kivágni.
  • Parkolni meg nem lehet, mert a kerületek teljes összevisszaságban vezetik be a parkolási zónákat.

Mi történik a Belvárosban?

Semmi. Fideszes esik Fideszesnek, brit turisták üvöltenek helyiek szidják mindenkinek az anyját, közben Tarlós István leírhatatlan surmó modorban elvtársazza az ellenzéket.  

1. A kerület szépen hagyja, hogy a számára a levegőt (nyáron a hűvös levegőt) jelentő Városligetet „felújítsa” a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Fordítsuk le: a Liget Projekt keretében 800- 1000 fa tűnik el Budapestről, ráadásul pont azok, amik akár 100 évnél is idősebbek és a legtöbb levegőt adnál a Belvárosnak.

Erzsébetváros reakciója: semmi közünk hozzá, az egy másik kerület. 

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt – amely ingatlant fejleszt, vagyis: két lakótelepnyi betont önt be a Városligetebe – hatalmas, gördeszkapályát kezd el jövőre építeni a Dózsa György úti parkoló helyére. A parkolót eddig is kéthetente lezárták, mert mindig volt valami zsákbanfutós rendezvény, vurstli a téren, de jövőre ez sem lesz, csak egy hatalmas gödör.

(Más kérdés, hogy évek óta húzzák-tolják az időpontokat, minden évben megígérik, hogy mostanmár aztán nekilátnak az építkezésnek – aztán sosem lesz belőle semmi. Nem is baj, mert a Néprajzi tervezett épülete hosszabb lesz, mint a Parlament és nagyobb, mint a Kínai Néprajzi Múzeum. Pontosan azért építik ilyen nagyra, mert a kiállítótér csak egy kis részét képezi majd – a többi elmegy a haverok éttermeinek és tourist shopjainak. Mellékszál.)

Szóval, felszámolják a Dózsa György úti parkolást teljesen, építenek elvileg mélygarázst, ahová 800 autó fér majd el, szemben a jelenleg a téren lévő 2000 parkolóhellyel.

Erzsébetváros reakciója: semmi közünk hozzá, az egy másik kerület. 

A helyiek már kezdik érezni, hogy mekkora szívás lesz ez nekik, ugyanis Zugló bevezette a fizetős parkolást a téren. A zuglói tarifák nagyobbak, mint az erzsébetvárosiak, így aztán mindenki máshol próbál parkolni: az autók elárasztották Külső-Erzsébetváros amúgy is zsúfolt kis utcáit.

  • A zuglóiaknak nem jó a parkolási rendszer, mert nem tudnak hol parkolni, amióta fizetős övezeteket alakítottak ki.
  • Az erzsébetvárosiaknak nem jó a rendszer, mert képtelenek parkolni a környéken, annyi lett az autó.
  • A környékre járóknak, dolgozóknak, iskolába igyekvőknek, dolgukat végzőknek nem jó a rendszer, mert nagyon megkopasztja őket a parkolással szívózó Fővárosi Önkormányzat.

Dühítő az egészben, hogy a két kerület, Erzsébetváros és Zugló nem hajlandó semmit tenni sem a saját helyben lakó polgáraiért, sem a rendszer ellen. Nem is beszélnek egymással. Minek is? Hiszen nem is Zugló döntött a parkolásról, hanem a Fővárosi Közgyűlés, élén a szemüvegre ugrálós, 3 éves érzelmi szintjén mozgó főpolgármesterrel. Itt az Index cikke a témáról.

De Erzsébetvárosnak eddig nem sikerült megvédenie a régi zsidónegyed házait sem a spekuláns ingatlanfejlesztőktől (elég, ha az Óvás Egyesület kétségbeesett akcióira gondolunk, hogy megvédjék ezeket a házakat). Ja, a kormány felszámolta a Műemlékvédelmi Hivatalt, tudja?

Erzsébetváros reakciója: semmi közünk hozzá, az a műemlékvédelem dolga lenne.  

Ugyancsak képtelen a kerület a saját polgárainak nyugalmát és a bulinegyed turistáinak kulturált szórakozásának körülményeit egyszerre megteremteni. Ha végigsétálunk szombaton hajnali kettőkor Belső-Erzsébetvároson: az lehet az érzésünk, hogy konstans fesztiválba botlottunk, kocsma hátán kocsma, részeg, üvöltő turisták mindenütt. (A helyiek által létrehozott Facebook-csoport meg kezd az ostoba, agresszív házmester-szintre süllyedni, ahol már a turisták elgázosítását vizionálják egyes „kulturált” helyiek.)

Erzsébetváros reakciója: sokáig semmi, majd a tüntetések és a felháborodás hatására kiizzadtak magukból több tervezetet, amit majd egyszer elfogadnak, ami majd jól betiltja az üvöltöző turistákat. 

Így süllyedt a hetedik kerület a Fidesz és bábja, Vattamány Zsolt alatt a totális káoszba és működésképtelenségbe. Budapesten semmi sem maradt abból, amit „önkormányzatiságnak” neveznek, azaz: önszerveződő helyiek érdekeinek figyelembevételének.

Pedig lehetne ezt máshogy is.

Ki lehetne állni a Városliget fáiért: az egész Múzeumi Negyed elférne a CET-ben, ami évek óta áll problémásan, üresen.

Lehetne jobb parkolási rendszert találni, csak  kerületeknek kellene megbeszélniük egymással a közös ügyeiket. 

Meg lehetne oldani, hogy ne legyen utcabál minden este, Prágában, Barcelonában is ezzel küzdenek, meg lehetne figyelni, ott hogy csinálják.

De ahhoz az kellene, hogy a Fideszt érdekelje egy picit is, mi van a kerületben, mi van a kerületiekkel. De inkább el vannak foglalva egymás kigolyózásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9412914091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.Jani 2017.10.01. 14:19:31

Akkor azon a környéken több Migránsozó, Sorosozó plakátot kell kihelyezni, az emberek ne azzal vergődjenek hogy pusztul a környezetük, hanem egy egyébként az életükre minimális hatást gyakorló dologgal foglalkozzanak.

mikimackó 2017.10.01. 14:49:42

a migráncsozás, meg a soros sokkal érdekesebb, mint az, hogy kinyírják a kerületek élhetőségét !

Európai téridő 2017.10.01. 19:04:42

Az épületek jelentős része 100-120 éves, vagy még öregebb, jó néhány minimum 45-50 éven át csak toldozgatást-foltozgatást kapott, nem teljes körű felújítást. A tulajjá tett, kispénzű lakók ott sem tudják ilyesmire összedobni a zsét. Tulajdonképpen a városrész szlömösödése is már kábé 100 éve tart, az Andrássy út Terézvárosban megoldás volt annak a városrésznek a bajaira, új fejlődést hozván, az Erzsébetvárosban az azonos célt szolgáló Madách Imre sugárút pedig már végképp nem fog kiépülni. Azért pont a "bulinegyed" és a "zsidónegyed" látványos megújuláson megy át napjainkban és a városrészt átszelő trolibusz-útvonalak mentén történt korszerűsítés, a terek is elég jó állapotban vannak. A posztíró költői túlzásait a kerületi polgi miatti személyes ellenérzései vezérlik.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.10.01. 20:01:09

A Dózsa György úti parkolót miért kell siratni? Inkább azért kellett volna küzdeni az utóbbi évtizedekben is, hogy feltörjék az aszfaltot és park legyen a parkoló helyén. Minden kerület oldja meg magának a parkolást, az építkezéseknél pedig már régen kötelezővé kellett volna tenni a megfelelő méretű mélygarázst.

VT Man 2017.10.02. 07:55:22

Zugló NEM Fideszes, hanem LMP-s, ha jól tudom, tessék, ennyit tud az ellenzék. Idióta módon parkolóautomatákat kitenni.

Évente 1 milliárd Ft bevételt vár zugló, amibõl 900 millió elmegy az üzemeltetésre. Marad 100.

Szánalmas.

Józsi01 2017.10.02. 08:11:29

Persze továbbra sem a fajtik által üzemeltetett romkocsmák és tulajaik a hibásak. Nekik nincs semmi teendőjük. Csak az a mocskos zsidesz!!!! :-DDDD

Bolshevik 2017.10.02. 08:46:21

Elftársak ez ugya e következőkép van:

- Ha kevés a turista akkor vonyítani hogy éhenhaluk idemár a kutyase jön ebe a diktaturába!
- Ha magas a turizmus akor azon kel nyafogni hogy jaj a részeg brit turisták tönkreteszik a pesti csendes éjzakát és nemtudnak alunni a zemberek
- Ha ez elen léppéseket tesz a kormány akor azon kel nyavajogni hogy ezt a csudás kozmopolita életet meg akarja szüntetni

Szóval fel a fejel elftársak mindig van miért sirni nem kétséges hogy ez a csudafegyver kétharmadot hoz nekünk vagy legalábis talán bejutunk a parlamentbe!

Muad\\\'Dib 2017.10.02. 08:59:55

Az a jó a magyar politikában, hogy minden szereplőnek igen szelektív az emlékezete:
24.hu/belfold/2012/12/28/peticioval-mentenek-a-romkocsmakat/

Marha vicces, hogy azon blogok, híroldalak és emberek 90%-a, akik 2012-2013 környékén hangosan hőbörögtek a különböző csoportokban a szemét faszista'fityesz ellen, mert képes lenne éjfélkor bezáratni a romkocsmákat, most itt hőbörög a szemét faszista'fityesz ellen, mert miattuk van tele romkocsmával a kerület.

Az meg külön megér egy misét, hogy a fityesznek az egész ügy kb. arról szól, hogy mennyi védelmi pénzt tudnak behajtani a szórakozóhelyektől. Ha eleget, maradhatnak, ha nem eleget, akkor le velük..

Tsteinar 2017.10.02. 09:10:17

Minden nagyobb európai városban van ilyen negyed, ha tetszik ha nem.

necrophil collins 2017.10.02. 09:16:02

"Meg lehetne oldani, hogy ne legyen utcabál minden este, Prágában, Barcelonában is ezzel küzdenek, meg lehetne figyelni, ott hogy csinálják."

Prágában hogy csinálják? Sehogy. Barcelonát nem tudom, de ott sem sikerült túlzottan. Amióta a tömegutazás elérhetővé vált szinte mindenkinek (vö életszínvonal), az A kategóriás célpontokban (Párizs, Firenze, Róma, New York, Velence, London, Prága, stb) gyakorlatilag egész évben szezon van, máshol meg szinte mindig. Természetesen ez nem jó, de nincs működő rendszer a szabályozásra. Velence most akarja korlátozni a látogatók számát/nap.

vanRob 2017.10.02. 09:20:34

@VT Man: Hmmm... Sem zuglói, sem fideszes vagy mszpés nem vagyok, csak a tények kedvéért:
Polgármester: Karácsony Gergely Szilveszter (EGYÜTT-PM).
Ezt lehet (többek közt) tudni róla: "...2013. januárjában kilépett az LMP-ből és részt vett a PM megalapításában...".

AZ önkormányzat összetétele:
- FIDESZ-KDNP : 9 képvidelő
- MSZP-EGYÜTT-DK-PM-ÖSSZEFOGÁS ZUGLÓ: 9 képviselő
- CIVILZUGLÓ : 1 képviselő
- JOBBIK : 1 képvidelő
- LMP : 1 képviselő

Szóval nem, nem jól tudod, Zugló nem LMP-s kerület.

További szép napot.

Treff Bubi 2017.10.02. 10:04:08

@Bolshevik: a nulla külföldi turista és a százszámra ordítozó, mindent összeokádó prolik között azért van pár átmeneti fokozat. A "zsidónegyed" pont az az egyedi, sajátos színfolt Kelet-Európában, amire bátran lehetne tervezni a kulturáltan viselkedő, és költeni is hajlandó vendégek látogatását. Valakiknek, valamiért mégis a jelenlegi felállás éri meg.

John Nethem 2017.10.02. 11:19:55

@Bolshevik:

Nos Igen.

Amikor a GOZSDU -UDVART fölújították(2002-2008 között) ,után a 2-3 évig kihalt volt. Majd fokozatosan népesült be. Aztán ahogy lenni szokott, TÚLTOLTÁK, mindenki itt mega környéken akart meggazdagodni, és a népáramlásnak nem szabtak felső határt. Így aztán nem csoda, hogy hétfőnként kétszer is majdnem tűzoltófecskendő típusú és erejű felmosóval slagozzák végig az utcákat a mindenféle emberi váladéktól megtisztítandó....
Nos,a kultúrát nem itt kell keresni, az biztos...... Sima lobbiérdek tartja fönn ezt az állapotot...

infrablue 2017.10.02. 11:36:02

Kedden lesz nyilvános önkormányzati ülés a témával kapcsolatban, jellemzően kora délután, így a jelen lévők garantáltan így fognak kinézni: dolgozó, aki nem tud pihenni, aludni 5%, lesajnált, ugató, dögöljön meg, költözzön el nyugger 20%, a kocsmáját épp kinyitó, még nulla vendéges kocsmáros 75%. Ezek után lesz a szájkarate, output 0.
Biztosan nem lesz szó a létező törvények és rendeletek betartásáról, vagy inkább betartatásáról, mivel az egész jelenség mögött a súlyosan korrupt önkormányzati, és állami intézmények, úgy mint rendőrség, Köjál, APEH, közterület felügyelet állnak.
Azt ugye senki sem gondolja, hogy a nagy csinnadrattával lefogott Vizov... által felépített szervezet helyére nem állt be egy tök ugyanolyan másik. Persze elő lehet venni az előző garnitúrát bűnbaknak, (Demszky/Hunvald) de ez ugye kissé lejárt lemez, új uraink immár 7 éve nyögik a múlt terheit és gúzsba köti őket a rettenetes örökség. Mondjuk a gúzsba kötöttség ellenére kb. 100x-os pénzek forognak az üvegzsebekben. Ja mattüveg zsebekben.

E.Katolnai 2017.10.02. 12:01:32

Lenne egy bölcs javaslatom: vigyék át a hajnalig nyitva tartó kocsmákat Lipótvárosba, ahol mindig rajongtak a külföldiekért, az EU. tagországok polgáraiért, és ahol ma is sok idegen lakik. Ez egy elegáns megoldás lenne, amivel mindenki jól járna!

rearwindow 2017.10.02. 12:13:36

tegyük hozzá, hogy külső-belső erzsébetváros eszméletlen szeméthalomban úszik a nap 24 órájában, néha amikor gyalog közlekedem pl szombat délelőtt a Rákóczi úton, elgondolkodom hogy nem-e Kairó-Külsőn sétálok. És az még egy frekventált út, ha beljebb mész a kis utcákban még ilyenebb a helyzet. Ja, és ma reggelre a Keletinél a híd Rottenbiller utcai pilléréhez állandóra beköltöztek a homik, matracokkal, takarókkal

nemecsekerno_007 2017.10.02. 12:13:42

- Budapest nagyváros, a belvárosban élni életforma
- Aki nyugalmat akar az költözzön kertvárosba v. falura.
- Tudatosan építették ki a világváros brand-et, minden egyéb mellékhatással ami ezzel jár.

rearwindow 2017.10.02. 12:30:47

@nemecsekerno_007: falu meg az ablakod alatt nonstop üvöltő részegek között szted van átmenet? Nem havi/heti egyszer, hanem MINDEN.EGYES.ÁLDOTT.ÉJSZAKÁN, szünet nélkül. Tudom el lehet költözni, és a hétkerből lakók nélküli díszletnegyedet, Disneylandet csinálni

commentes nikk 2017.10.02. 12:33:46

@nemecsekerno_007: teljesen egyetértek, én 8 évet húztam le a Király utca legelején bérleményben, 2005-től 2013-ig, a tanúja voltam a felfutásnak, volt pár év az elején, amikor már nagyon divatos hely volt, de még nem turistapokol, az nagyon élhető volt, aztán 2010 után indult a pokol, a végén olyan volt az utca, mint egy görög üdülőfalu főutcája szezon közepén, a remek Erzsébet térből meg lélektelen vásári parádét csináltak, de akkor is tudomásul vettem, hogy ez a belváros közepe, ez ilyen. Aztán kijjebb költöztem a kilencbe, az nyugisabb, élhetőbb volt, de még mindig csak 20 perc a belváros, aztán idén év elejétől meg agglomeráció, kertesház, csönd, nyugi és hullaszag, szerintem ez nagyjából a normális ív, az embernek mindig tudnia kell, hogy ahol alkik, ott milyenek a körülmények, irányok, mert azokon változtatni úgyse tud, vagy asszimilálódik, vagy mozdul onnan, de fürdőskurva módjára sírni ciki.

commentes nikk 2017.10.02. 12:36:55

@rearwindow: pontosan, el lehet, sőt el is kell költözni. Egy belvárosi lakás most nagyon sok ér, legyen bármilyen és bármekkora, 20-40%-kal nagyobbat lehet venni az árából kijjebb, vagy ugyanolyat egy másik, nyugisabb belső kerületben. Ha drasztikusan megváltoznak olyan körülmények, amiket nem lehet befolyásolni (és zeket szerintem nem lehet semmivel, se tüntivel, se sírással, se erőszakkal), akkor bizony változtatni kell, például a lakhelyen. De most tényleg, mi az ésszerűbb, kitartóan próbálkozni a lehetetlennel, vagy úgy alakítani a dolgokat, hogy nyugodtan tudj élni?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.02. 13:38:49

Budapest ezerszer annyiit fejlődött, mint a Demszly féle ballib elkúrók alatt.
Mondjuk a nulla ezerszerese sem nagy érdem, de azért több, mint a semmi.

A turizmust tekintve viszont behoztuk Prágát, és ez inkább dicsőség mintsem szégyen.

nemecsekerno_007 2017.10.02. 13:46:05

Egyébként olyasmi zajlik mint a kétsebességes Európában zajlana: Nagyok a területi különbségek, egyes ker.-ek elszálltak, mások leszakadnak. A leszakadók nem tudnak lépést tartani az árakkal. Egyébként ugyanez zajlik évek óta a leszakadó régiókban mint itt a 7. Kerben.

Golf2 2017.10.02. 14:42:01

Agymosottak akik ezt a kuplerájt védik.

MandarinX 2017.10.02. 14:49:17

@Európai téridő: oh, természetesen! Ha valami bassza a poszter csőrét, az csakis a polgi iránti ellenérzésből fakadhat.
Szívesen látlak egy éjszakára nálunk, hogy lásd, mi a szitu. Mundjuk a kéróban nics hely, de a gangon elalhatsz (ha tudsz)

báró Csekonics 2017.10.02. 15:36:53

@commentes nikk: pontosan. Csak sokan fordítva ülnek a lovon - ők úgy akarnak a belvárosban élni, hogy közben:
- legyen minden karnyújtásnyira,
- de azért legyen kellően 'kihalt' a belváros,
- viszont legyen egy csomó (nekik tetsző) rendezvény - ugye karnyújtásnyira,
- de ahhoz azért elég messze hogy nyugi és csend legyen otthon,
- lehessen közben persze azért autózni és parkolni is,
- de ne legyen már egy nagy parkoló a belváros,
- és persze a levegő is legyen jó

Sajnos ami az egyik helyen előny az a másiknál hátrány és fordítva: pont ahogy írtad, ezt be kell látni és lépni kell. Egy fiatalnak, míg tanul vagy épp csak elkezdett dolgozni és sokat 'bandázik' de család még nincs, pont előny lehet a belváros, aztán ha már van gyerek, akkor érdemes kicsit kijjebb menni. Hogy mennyire, az nyilván egyéni ízlés kérdése.
Akinek meg van elég pénze, az költözzön Budára, mert ott valami nagyon furcsa módon nincs ilyen 'romkocsma-jelenség' - ez ugye feltűnt mindenkinek? Még a nagyon fekventált Várban és közvetlen környékén sincs fasorban sem a helyzet a pesti oldalhoz képest...

kübli 2017.10.02. 15:37:41

Én is a környéken lakom. A múlt hétvégén a ház előtt ismeretlenek szétverték az 50 éves autóm tetejét. 2 térfigyelő kamera is rálát, mégsem foglalkozik vele senki. A rendőrség sem. Hiába van feljelentés. Ha viszont valaki parkolóhely híján néhány percre a járdára parkol, azonnal megjelennek a közterületesek. Érdekes ugye?

báró Csekonics 2017.10.02. 15:45:06

@kübli: na igen, az egy külön vicc, hogy a térfigyelő kamerák minek vannak, meg a rendőrség minek van egyáltalán.

Terézágyú 2017.10.02. 16:06:42

@nemecsekerno_007:
"- Budapest nagyváros, a belvárosban élni életforma
- Aki nyugalmat akar az költözzön kertvárosba v. falura."

Van egy rossz hírem: falun ugyanez a helyzet. Ott is végigmennek a (máshonnan jött) bulizók.
Annyival rosszabb a helyzet, hogy miután arrébb vonult a részeg csürhe, a házőrző kutyák még fél óráig ugatják a távolodókat, illetve egymást.

nemecsekerno_007 2017.10.02. 16:10:56

@Terézágyú: "Van egy rossz hírem: falun ugyanez a helyzet..."

Akkor marad a temető. Ott csend van és kevés a bulizó is.

élhetetlen 2017.10.02. 17:05:01

@commentes nikk: „Ha drasztikusan megváltoznak olyan körülmények, amiket nem lehet befolyásolni (és zeket szerintem nem lehet semmivel, se tüntivel, se sírással, se erőszakkal), akkor bizony változtatni kell, például a lakhelyen.”. Te így látod, én nem. Szeretem a lakásomat, szeretem gellérthegyi panorámát, és bár délen befalazták a Dunát, de még mindig nem néz be senki szemből az ablakon. A teraszon a leánderek, rózsák, fűzfák, ha kinézek, akár kertnek is képzelhetem. Mikor megvettem csendes volt. Aztán jött a Rio Cafe és a Zöld Pardon. Nem is a szórakozóhelyek zaja, hanem az utcában parkoló kocsik. Hajnali fél ötig negyedóránként, mert kilincs nincs, az ajtócsapkodások, a hangos beszéd, mert egy kicsit megsüketültek a zenétől. Szemét. Sokan reklamáltak, az önkori megoldotta. Fél ötig a vendégek, utána jöttek a takarítók, a csissz-csissz, meg az üvegdobálás a kukába. Én is gondolkodtam, hogy szökésre adom a fejem, de egyszerűen nem találtam olyat, amit el tudtam volna képzelni magamnak (Félre ne érts, volt olyan, csak annyi pénzem nem volt. Ez nem egy szuper lakás, csak pont olyan, amire vágytam). Aztán elmentek a szuper helyek. Megütött volna a guta, ha elköltözök, és fél év múlva mennek el, nekem meg nincs visszaút.

2017.10.02. 17:18:52

"A turizmust tekintve viszont behoztuk Prágát, és ez inkább dicsőség mintsem szégyen. "

Nem tudom mikor volt maga Prágában, de a legvadabb álmainkban nem tudunk annyi turistát elképzelni, mint amennyi ott van. (Két hete voltam kint. )

5perc 2017.10.03. 16:44:00

Senki nem érti a problémát, de majd én! Az angolok üvöltöznek a "Buli Negyedben". A magyarok is legalább annyira, csak annak mostanában kevesebb politikai-marketing értéke van. Hogy miért a Buli Negyedben? Mert mindenhonnan, ahol elszórtan lehettek volna, kiszorították őket az idióta éjfeles, 22 órás helyi rendeletekkel. Most úgy néz ki a Körút és a Király utca környéke esténként, mint a csatatér. Komolyan és szó szerint úgy! Csakhogy ez engem nem érdekel. Nekem így tetszik. Mert mindenki elfogadta, hogy a fidesz passzióból kicsinálja a szórakozóhelyeket, a Duna parti ZP-t be lehetett záratni, mert tőle pontosan 200,00m-re van az első lakóház.
Külső-Erzsébetvárosban már nincs zaj, ide lehet költözni.
Autózni egyáltalán nem kötelező, én is megvagyok nélküle.
Ha tényleg gördeszkapálya épül, annak még örülni is fogok, feltéve, hogy nem öntik ki betonkockával a Városliget többi részét és békén hagyják a fákat.
Ettől persze még nem értem Karácsonyt.

5perc 2017.10.03. 16:44:56

Senki nem érti a problémát, de majd én! Az angolok üvöltöznek a "Buli Negyedben". A magyarok is legalább annyira, csak annak mostanában kevesebb politikai-marketing értéke van. Hogy miért a Buli Negyedben? Mert mindenhonnan, ahol elszórtan lehettek volna, kiszorították őket az idióta éjfeles, 22 órás helyi rendeletekkel. Most úgy néz ki a Körút és a Király utca környéke esténként, mint a csatatér. Komolyan és szó szerint úgy! Csakhogy ez engem nem érdekel. Nekem így tetszik. Mert mindenki elfogadta, hogy a fidesz passzióból kicsinálja a szórakozóhelyeket, a Duna parti ZP-t be lehetett záratni, mert tőle pontosan 200,00m-re van az első lakóház.
Külső-Erzsébetvárosban már nincs zaj, ide lehet költözni.
Autózni egyáltalán nem kötelező, én is megvagyok nélküle.
Ha tényleg gördeszkapálya épül, annak még örülni is fogok, feltéve, hogy nem öntik ki betonkockával a Városliget többi részét és békén hagyják a fákat.
Ettől persze még nem értem Karácsonyt.

élhetetlen 2017.10.06. 15:29:54

@5perc: Bocs, eltelt pár nap, csak most néztem vissza ide.
Miért tartod normálisnak, hogy, ha valahol élt pár száz család, mint a volt ZP, RC mellett, az költözzön el, mert te ott akarsz bulizni, vagy valaki kitalálta, hogy ott aztán bulizhatsz. Igen olvastam anno, hogy de jó, mert itt nem lakik senki. Igen, senki vagyok, de sem a hang, sem a tömeg, sem a szemét nem áll meg 200 méternél. És, ha elköltöztem volna, és ott is nyitnak egy nyitott discot az ablakom alatt, akkor onnét is költözzek el. A bulinegyedben ugyanúgy családok éltek, élnek, akár ott nőttek fel már a szüleik is, miért ők menjenek? Miért nem lehet a városon kívül, vagy tényleg üres külvárosi részen létrehozni a dühöngő, hányó körzetet, mert akinek az kell, az menjen oda. Miért érzitek úgy, hogy jogotok van kiszorítani az életterükről embereket?

5perc 2017.10.06. 17:40:33

@élhetetlen:
"valahol élt pár száz család, mint a volt ZP ... mellett...És, ha elköltöztem volna, és ott is nyitnak egy nyitott discot az ablakom alatt"
Akarod mondani egy (két) egyetemi kollégium mellett, ami sosem a csendességéről volt híres.
"Miért nem lehet a városon kívül, ...létrehozni a ... körzetet, mert akinek az kell, az menjen oda." <==> "Miért érzitek úgy, hogy jogotok van kiszorítani az életterükről embereket?"
Te például miért érzed úgy? És ki menne oda hogyan jutna onnan haza?
Egyébként volt a Hajógyári szigeten is kialakított szórakozóhely tömörülés, de mint minden működő dologra, arra is rátette a politika a kezét, aztán egymás között kicsinálták. Nem értem! tényleg nem, miért a szórakoznivágyókat szídod a politikusok helyett, akik a helyzetet teremtették és nem értem magadtól ezt miért nem veszed észre? A belvárosban régen elszórtan működtek a bulihelyek, talán kicsit zajosak, de elviselhetők voltak, de mindig akadtak még rendpártibbak, akiket meglovagolva a helyzet folyamatosan egyre csak rosszabb lett. Most ott tartunk, hogy már mindent be kellene tiltani, de tippem sincs, ahogy senkinek sem, hogy akkor a probléma hol és hogyan ütné át a plafont a jelenleginél is rosszabb formában, mert arra mérget vehetsz, hogy az nem a megoldás lenne.
Nekem tetszik ez a helyzet, pedig nem is járok bulizni!

élhetetlen 2017.10.06. 21:16:08

@5perc: „Akarod mondani egy (két) egyetemi kollégium mellett, ami sosem a csendességéről volt híres.„. Nem zajosak, ha van valami három napos rendezvény, akkor előre írnak a lakóknak, hogy bocs. Nem randalíroznak a hálószobád ablaka alatt. Míg a RC vendégei, tudod, az volt az előkelőbb társaság, kocsival érkeztek, és az ablakom alatt parkoltak, aztán negyedóránként elment valaki, hangos beszéd, mert megsüketültek kicsit a zenétől, és kocsi ajtó csapkodás, mert kilincs nincs. Hajnali fél ötig. „"Miért érzitek úgy, hogy jogotok van kiszorítani az életterükről embereket?"
Te például miért érzed úgy?”. Na, ez jó. Az, hogy egy ember az életterének tekinti a lakását, akár a közvetlen környezetét, azt normálisnak találom. De, hogy valaki életterének tartsa a lakásom alatti kocsmát, vagy utcarészt, az már abszurd. Tényleg, miért érzem úgy, hogy, ha ott élek, akkor hozzám kéne alkalmazkodni, nem nekem az ideiglenesen betolakodó bulizókhoz? „És ki menne oda hogyan jutna onnan haza?„. Ha 30 vendéglátósnak megérné üzemeltetni egy buszjáratot, és arról kéne takarítani a hányást, nem az utcáról, az mekkora baj lenne?
Ha már a politika. Képzeld el, mi lenne, ha olyan szabályok lennének, hogy aki fél évre adja ki a lakását, az lesz adómentes, és nem a szobáztatóknak kedveznének. Még a diákok is találnának olcsóbb albérletet. Most éppen arra vagyunk büszkék, hogy mi vagyunk Európa legolcsóbb kocsmája és kuplerája, és idejönnek az angolok hányni. Szuper.
süti beállítások módosítása