B1 blogcsalád



Simicska bejelentette: meghátrál a nyílt erőszak elől

2017. szeptember 27. - nickgrabowszki

Orbán végül mégis legyőzte?gang.jpeg

Hétfő óta Magyarország nagyot lépett a putyini úton, előre az önkényuralom, a teljes jogbizonytalanság,

a politikai vélemények hozzáférhetőségének korlátozása és az állami szervek politikai érdekek, illetve egy párt politikai érdekeinek szolgálatába állítása felé: 

  • a kormányhivatalok elkezdték letépkedni egy egyik ellenzéki párt saját plakáthelyein lévő plakátokat,
  • ugyanők felszólították a privát plakátcégeket, vegyenek le bizonyos plakátokat, mert az "nagyban hasonlít" az egyik ellenzéki párt saját plakátjaira.

Mindezt úgy,

  1. semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy egy pártnak saját plakáthelyei legyenek,
  2. azt sem tiltja semmi egy magányszemély politikai-közéleti tartalmú plakátokat rendeljen, függetlenül attól, hogy hasonlít-e az nagyban, kicsiben vagy egyáltalán nem valamely politikai párt plakátjaira.

És ehhez vegyük hozzá, hogy már a politikai pártok köztéri kampányolását megtiltó törvény elfogadása is nyilvánvalóan alkotmányellenesen történt (amit a Fidesz is tudott: először kétharmaddal akarta elfogadtatni, csak amikor nem sikerült, akkor foglalta feles törvénybe, az kereszténydemokrata Alkotmánybíróság meg 3 hónapja nem ért rá foglalkozni az üggyel).

Meg vegyük hozzá azt is, hogy közben az Orbán-kormány közpénzen, kizárólagos joggal kampányolhat: az újabb ún. nemzeti konzultáció a nemlétező Soros-tervről nyilvánvalóan csak a Fidesz választási céljai szolgálja.

És ebben az esetben az mindegy, hogy a nevezett ellenzéki párt a Jobbik, a hivatkozott plakátcégek pedig Simicska Lajos, Orbán egykori tettestársának tulajdonában vannak.

A hatalmi érdeket szolgáló jogtiprás bármelyikünkkel megtörténhet, ha veszélyesnek ítéltetünk a kleptokratikus rezsim fennmaradására.

sim_1.jpgSimicska a Magyar Nemzetben a következő közleményt tetette közzé:

Mint ismeretes, a hatalom az érdekeivel ellentétes politikai vélemények közterületi megjelenésének megakadályozása végett, az elmúlt hónapokban – jogalkotásnak csúfolt folyamatban – egy abszurd szabályrendszert alkotott, amely meggyőződésem szerint súlyosan alkotmánysértő.

Miután mindez kevésnek bizonyult, a tegnapi napon, mindezt félretolva, a hatalom a nyílt, leplezetlen erőszak útjára lépett. A kialakult helyzetre figyelemmel, minden további anyagi és személyes kockázatvállalást, mind a magam, mind a társaságaim vezetői részéről lehetetlennek tartok.

Ezért a mai napon a jelzett körülmények fennálltáig közterületi cégeim vezetőit arra kértem, hogy politikai és közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek.

Az nem teljesen világos, hogy miként kell dekódolni a szöveget. A jogalkotás megcsúfolásáról, nyílt és leplezetlen erőszakról ír, ez eddig tiszta, de vajon mit jelent az valójában lehetetlennek tart minden további kockázatvállalást és nem tesz közzé politikai hirdetést?

  • Csak azt közölte volna, hogy nem ő áll a Jobbik hirdetései mögött, tessék a Jobbikot vegzálni, akinek azokkal baja van?
  • Orbánnak üzent, hogy bejelentse, kiszáll a Jobbik mögül, mert félti az életét?
  • Ez visszavágás a rezsimnek, mert ha nem tesz közzé közéleti tartalmat, akkor nyilván a Soros-terves plakátokat se teszi fel?

Fejtse meg ön!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2112903306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhbérkommentelő 2017.09.28. 00:08:41

"nemzeti konzultáció a nemlétező Soros-tervről "

Kár ezzel hitelteleníti magát bárkinek, még Simicseknek is. Mert úgy máskülönben még gondolkodna is rajta a zember, hogyis van ez az egész

Hiszen maga Soros nyilatkozza:
" the current crisis provides “new opportunities” for influencing immigration policy on a global scale." - a jelenlegi válság új lehetőségeket kínál a bevándorlási politika globális befolyásolására

"http://www.zerohedge.com/news/2016-09-20/soros-investing-500-million-europes-refugees-and-migrants-he-explains-why"

Hát ezt elég nehéz lenne kimagyarázni, jobb letagadni

ember100 2017.09.28. 00:09:30

Helló !

Mit mondott burkoltan ?
Azt hogy félti az ÉLETÉT , NEM A VAGYONÁT AZ ÉLETÉT !!!!!
Egyszerű .
Talán úgy mint a rendőrautóban meghalt pasi , vagy az öngyilkosságba hajszolt szoftveres cég tulajdonosa.....

fbal02 2017.09.28. 01:17:09

Simicska visszakozott. Ment a cica harc egy darabig, ami egyébként sem volt annyira jelentős, majd rájött, hogy célszerűbb feladnia a sértettségét.

LAM 2017.09.28. 03:48:52

A posztban vannak igazságok, de emellett csúnya csúsztatások, avagy hazugságok is:

- először: "semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy egy pártnak saját plakáthelyei legyenek" - viszont azt előírja, hogy ennek költségeivel elszámoljon. Ezt momentán a Jobbik nem teszi meg. A mentség összesen annyi, hogy amikor még Simicska fideszes volt, akkor is csalt, hadd lehessen már most is.

- másodszor: "azt sem tiltja semmi egy magányszemély politikai-közéleti tartalmú plakátokat rendeljen, függetlenül attól, hogy hasonlít-e az nagyban, kicsiben vagy egyáltalán nem valamely politikai párt plakátjaira" - viszont egy bizonyos összeghatár fölött jobb helyeken a "magánszemély" neve nyilvános. Hogy tudjuk róla, hogy TÉNYLEG magánszemély-e, Mit ad Isten, hogyhogynem elvtársak, most az derült ki, hogy a magánszemély maga Simicska Lajos, legalábbis az ügyvédje.

Szóval, a lényeg: a Fidesz éppen jogot tipor, de Orbán Viktor segge alá nyomja a párnát az, aki emiatt a Simicska Lajos nevű oligarchát és módszereit kezdi mentegetni és
úgy csinál, mintha SL maga nem tiporná két lábbal a jogot.

Tessék megtanulni: nem, a Hír TV egy fikarcnyit nem változott, egy millimétert nem mozdult el a tisztesség irányába. Pontosan ott van, ahol volt a G-napig. Simicska seggében. Csak Simicska most épp pörög és a seggéből kinézve változatosabb a világ.

BiG74 Bodri 2017.09.28. 05:00:10

Igen sajnálom simicska urat! Régen is sajnáltam mikor a fityiszt tolta merő önzetlenségből, és most is, mikor ...

2017.09.28. 05:05:23

A Fidesznél van a közpénz, ők írják a jogot és a karhatalmi szervezetek is nekik dolgoznak.
Simicskát addig szorítottáka sarokba, amíg kénytelen volt belátni, hogy semmi esélye a geciharcot megnyerni. Ha a Jobbik jobban állna, közelebb lenne a kormányváltáshoz, akkor lenne értelme folytatni a támogatását. Most taktikai okokból vissza kell vonulni. Választás előtt majd újraindul a geciharc.

nu pagagyí 2017.09.28. 06:02:15

A hatalom öncélúvá vált, az általuk hozott törvények már nem szolgálják az ország és a nép érdekeit. A hatalom egyetlen célja, hogy a bűnszövetségben összeforrt maffiacsaládok közpénzből történő eredeti tőkefelhalmozását elősegítse. A hatalom kizárólagossá, a "demokratikus" intézmények silány karikatúrává váltak. Állami szinten nem találunk igazi felelőst, csupa fogalmatlan seggnyaló, akik némi baksisért nyalják új uraink seggét. Előbbibe beleértendő a komplett AB, a Köztársasági Elnök, a kormányhivatalok, az erőszakszervezetek, az igazságszolgáltatás, a médiafelügyelet, a NAV, a Klik, a kvázi milíciaként működő katasztrófavédelem (és még sorolhatnám...) teljes vezérkara. A polip behálózta az államot, mindenkit tönkre tudnak tenni, akire a keresztapa rámutat. A nép ismét tanulgathatja a diktatúrákban szokásos túlélési technikákat, a besúgást, a képmutatást, a fal mellett surranást, a tömegbe való beolvadást, vagy éppen a hatalom iránti hűség versenyben történő bizonygatását jutalom reményében.

nu pagagyí 2017.09.28. 06:21:45

@Éhbérkommentelő: Az igazi "Soros-terv" a Rogán-féle kötvényes maffiózóimport. Magyarország lassan az EU-n kívüli világ gazdasági bűnözőinek és a legaljasabb diktatúrák ügynökeinek lerakatává válik.

Exploiter 2017.09.28. 07:04:32

Mondjuk ha a kolléga vette volna a fáradtságot és borítja a bilit, akkor a fidesz nagyjai börtönben lennének. Meg ő is, ugye. Úgyhogy bekaphatja minden résztvevő.

Trackers 2017.09.28. 07:20:30

Szegény Simicska hagy készítsen már gengszteres plakátokat.
Ez diktatúra.

Németországban tele van Merkelt és haverjait gengszternek ábrázoló plakáttal az utca, választásokon, ahogy Clinton-Obama párost is mindenki tolvaj gecinek festette le.
Tették ezt úgy, hogy nem tudnak elszámolni a költséggel a politikai ellenfelei.

Ilyen az igazi demokrácia.

Ja nem.

(Röhej ahogy a ballibek a legocsmányabb és leggusztustalanabb kampány mellett érvelnek, egy Simicska nevű egykor általuk szapult tolvaj érdekében.)

Sólyom Tomi 2017.09.28. 08:08:25

Azt írod: "maga Soros". Én nem vagyok Soros, te hazug geci. Ezt a hazugságot sose mosod le magadról.

Bolshevik 2017.09.28. 08:12:39

@nu pagagyí: Teljesen egyetértek elvtárs! A kevés gazdag elenörzöt migránsok nejöjenek! a szegény ismeretlen migránsok jöjenek százezrével! Ez az igazság Ez a jövő!

Medgar 2017.09.28. 08:25:09

A fidesz ezzel a mentalitással szavazókat nyer. A Jobbiknak.

Netuddki. 2017.09.28. 08:32:03

Akkor nem lesz biliborítás? A színfalak mögött az orbán bocsánatot kért a simliskától?

Látjátok, un. ellenzék, magad uram ha szolgád nincs...

Európai téridő 2017.09.28. 09:36:10

Ki tud-e békülni S. L. és O.V., vagy S. L.-nek mégiscsak el kell húznia a pixába?

nick papagiorgo 2017.09.28. 10:02:09

igazán mulatságos, amikor már szegény Simicska életét féltik egyesek :)

Annyit jegyeznék meg csupán, hogy
1. Simicska plakátjain megjelentek a Jobbik népszavazósdiját támogató plakátok, amiért senki nem fizetett (legalábbis a Jobbik nem). A Jobbik nem is tudja, ki volt az a névtelen jóakaró, aki plakátolt
2. Simicska a napokban eladott kb egymilliárd Ft értékű plakáthelyet/transzparenst a Jobbiknak, amiért azok majd "később fizetnek" (hogy egyáltalán mikor, és miből, az meg "üzleti titok").

És akkor még a "politikai vélemények hozzáférhetőségének korlátozása" meg ilyenekről beszélünk? :))))

nick papagiorgo 2017.09.28. 10:20:31

Azt kell látni amúgy, hogy Simicska úgy viselkedik, mint valami kiskirály, akire a törvények nem vonatkoznak. Csak mindig beverik az orrát ezért.

Eleve az Orbánnal való szakításához is az vezetett, hogy amikor bevezették a reklámadót, akkor beduzzogott azon, hogy neki is fizetnie kell. Szerintem simán levajazhatta volna, hogy befizeti az adót, aztán visszacsurgatják neki máshogy, de nem, őneki már az is sok volt, hogy neki, a nagy S-nek adót kell fizetni.
Most meg ugyanez a helyzet, megszívatták a plakátolással (is), erre át akarta verni a rendszert, (megint ő a nagy S), majd ő megmutatja, hogy akkor is plakátol. Erre megint beverték az orrát.
Kb ennyi a történet. Lehet, hogy lesz még 2-3 hasonló példa, amikor népiesen szólva rá fog b***ni a sompolygásra.

Egy érdekes mellékszál amúgy, hogy ha tényleg igaz, hogy eladta a plakátjait a Jobbiknak, 1milliárdért vagy hogy, amit ugye a Jobbik a büdös életben nem tud kifizetni, akkor mit kért érte cserébe. Mert azt nem hinném, hogy megszállta volna a szentlélek, és ingyen osztogatna milliárdokat :)

high up! 2017.09.28. 10:23:17

Én mindig mondtam, hogy ez a magyarság genetilailag arra van kódolva, hogy legkésőbb 30-40 éves korukra be legyenek törve a rendszerbe. Simlicska gengszetrben az az érdekes, hogy 50 éves koráig maga csinálta a gengszterizmus rendszerét, élvezte, ahogy a sok 100 milliárdos közpénz lopásai plusz X % alvállakozói kenőpénzek rendszerében ő, az első számú gazda´sagi gengszter érinthetetlen. Mert az Átlaghülyemagyar be van törve a rendszerbe és már a protestáláshoz is fáradt meg frusztrált.

Oszt egy nap, 50 fölött a fő gengszter eftiben valami halvány erkölcs felvillant, oszt aszitte, hogy benne van elég erő még milliárdnyi lopott közpénz, hogy maga alá gyürje Orbaneszku diktaúráját. Oszt nem ment, már csak azért sem, mert a tétet egy Moszkvából finanszírozott csőcselék á pártra (gy.k. Jobbikra ) tette. Oszt ez annyit ért, mintha ha a pénzt egyenesen Moszkvába utalta volna.

Simlicska egy nap tehát rájött, hogy az idő rohan, a milliárdok veszélyesen apadnak, oszt a befektetett lóvé a csőcselék pártba semmit nem hoz, de mindent visz. Jobb lesz tehát egy évnyi forradalmárkodás után visszatörni a rencerbe.
Orbaneszkuék is látták, hogy a helyzet azért nem annyira veszélytelen, az Átlaghülyemagyar egyre közelebb került ahhoz, hogy rájöjjön hogy őt az Orbaneszku maffiaháozat mégiscsak vagonnyi tételben lopja meg. Oszt a két fél jobbank látta, ha kiegyeznek.

Simlicska még egyszer utoljára kisírta magát a lopott médiájában, mer kérem a láccatra adni kell, hogy ő továbbra is üldözött! Közben meg már a fejében osztja-szorozza, hogy melyek lesznek azok a közbeszerzések, amelyeket mától az ő Közgépére fognak kiírni, meg hány milliárdot fog még az EU pénzek elapadásáig a közbeszerzéseken kaszálni. Hála Viktor eftársnak, aki jóságosan megbocsájtott neki, akit a Soros terv egy rövid időre megtévesztett és a rendszer árulójává akarta tenni. De Laja végülis ellenállt a Soros tervnek!

FOLYTASSUK!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.09.28. 10:25:47

SOROS-TERV

Jönnek piréz migráncs hadak,
Átmásznak a kerítésen,
S embert esznek, olyan vadak!
Vérmagyarok, legyünk résen!

Terrornak nincs vége-hossza,
Háttérben a Soros nevet!
Nemzet, konzultáljunk, nosza,
S átkozzuk a Soros nevet!

/Nemzeti Inzultáció/

nnnnnnnn 2017.09.28. 10:35:05

beketetett a jobbikba, rájött hogy hülyeségekre szórta a pénzét, kb ennyi lehet a mögöttes sztori.

Jakab.gipsz 2017.09.28. 10:47:55

Simicska is egy kelptokráciában gazdagodott meg, mire fel van, nagy demokratikus arca.

fotelfasiszta 2017.09.28. 10:48:18

En igazabol mar nagyon varom, hogy az oreg elkezdjen dalolni. Szerintem tud meg egy-ket tippet adni errol a troger bandarol.

nick papagiorgo 2017.09.28. 10:51:40

@fotelfasiszta:
a büdös életben nem fog dalolni.
Ugyanolyan mint Gyurcsány, akinek lassan egy éve várjuk, hogy elővegye a "papírokat", amik megbuktatják Orbánt.

Azt leképzelhetőnek tartom, hogy tud dolgokat. De elmondani nem fogja, mert ő is bukik vele. Ki kell várnia az elévülési időt, de az meg később van, mint a választások. Kb ennyi.

high up! 2017.09.28. 11:00:52

@fotelfasiszta:

persze, majd Simlicska eldalolja hogyan lopta szét a közpénzeket Orbaneszkuval.
Jó logikád van neked is, biztos az a célja Simlicskának hogy Orbanszkuval együtt kerüljön sittre.
Simlicska közpénztolvaj megpróbált egy erkölcsi harcot Orbaneszku ruszki bérenc iránya ellen, oszt belebukott. Viszont beszállító lesz majd Pakson, oszt há nem jobb má kihaszn´alni a rencert, ha mán kérem "Ez van, mit is tehetnénk ellene?"
Meg hát: "Ez az Oroszország má nem a 2010 előtti Oroszország kérem szépen."

FOLYTASSUK!

nick papagiorgo 2017.09.28. 11:06:41

@high up!:
nem hinném, hogy erkölcsi harcot próbált volna meg (nem hinném, hogy vannak erkölcsei egyáltalán).
Nem tetszett neki, hogy a pénz 100%-át nem ő kapja meg, hanem mondjuk csak 90%-ot, ez volt a baja. Az ún "erkölcs"el ezt csak leplezni próbálta.

Jakab.gipsz 2017.09.28. 11:11:05

@high up!: Inkább Orbaneszku, Ő a mi kutyánk kölke.

Mint sem SSoroseszkú és az ütődött libbancsok.

Két rossz közül Orbán a kisebb.

Éhbérkommentelő 2017.09.28. 11:20:28

@ember100:
És akkor már említsük meg az t is, amikor rácsukták a 4-es metró ajtaját az európai vizsgálóbizottságra. Kíváncsi lennék ki ült a vezetőfülkében akkor

BiG74 Bodri 2017.09.28. 12:04:01

Azért mekkora gáz lenne a fityisznek, ha most a SL bátyó zavaros körülmények között távozna az élők sorából. Ne legyen, mert ezt neki sem kívánom, csak gondolati szinten.

high up! 2017.09.28. 12:22:02

@Jakab.gipsz:

ennyi ésszel mint ami nektek illibantaknak van tényleg képesek vagytok elhinni, hogy a 86 éves ameriaki nyuggernek Sorosnak tényleg nincs jobb dolga az életében, minthogy a bolhafing országnyi magyarok életére törjön, de a jóságos Orbaneszku cár megvédi az ő népét.

Ha az ember ezeket a ti mindennapi történeteikteket olvassa, akkor azt hiszi, hogy ez a story Észak-Koreában vagy valamelyik elmegyógyintézetben játszódik. De nem, ez a story Európa közepén, Magyarországon történik! Nap mint nap.

FOLYTASSUK!

api99 2017.09.29. 01:44:22

Eladott vagy 1100 helyet a jobbiknak, most már a saját békéje kedvéért nyugodtan kiléphetett. Szerintem ezt tette.

Amennyire tudom ezek a méretű plakátok okt.15-től nem lesznek használhatók.
Vagyis a plakáthelyek értéke nem milliárdos, hanem a nullához közelít.
A jogszabály szövegét nem ismerem, szóval nem vagyok benne biztos. Valaki?
süti beállítások módosítása