B1 blogcsalád



Nem tudja, hogyan védje a hont? Itt a szakértő segítség!

2017. szeptember 25. - B1blog

14310736_753066_d142b071dc32645bb93854a6e2984e22_wm.jpgSzeptember 26-án, kedden a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Borbély Attila konferenciát tart, ahol készséggel tájékoztatja az érdeklődőket, hogyan lássanak neki a honvédelem bevezetésének az oktatási intézmények pedagógiai programjába.

„A világban és közvetlen geopolitikai környezetünkben felértékelődött a védelmi képességek növelésének szükségszerűsége és az ezzel kapcsolatos ismeretek megszerzése a fiatalok részére, mind a köznevelésben, mind a felsőoktatásban”- írja a konferencia tájékoztató anyaga. Miután ezt olvasva a békeszerető iskolaigazgatók lelki szeme előtt vérszomjas bevándorlók hordái vonulnak el, a következő mondatok máris megnyugtató megoldást kínálnak a felvetett problémára: „Bár a feladat megfelelő végrehajtása sok nyitott kérdést felvet, képzésünkkel szakértői segítséget kívánunk nyújtani az integrációs feladatokra való felkészülésre”. A megrettent igazgatók ennél a pontnál letörlik homlokukról a rémület hideg verítékét, és hálától párás szemmel jelentkeznek a rendezvényre. Vagy kirohannak az iskolaudvarra lemérni, elfér-e ott egy pofás kis lőtér. De minimum beleírnak a napi ének- és testnevelésórák tantervébe néhány verbunkost.

A konferencia programja bár szűkös időkeretű, de kifejezetten átfogó. Főbb pontokként említésre kerülnek a „nevelési, képzési tennivalók” – bármit is jelentsen ez – éppúgy, mint a „honvédelmi nevelés” tantárgy tematikája és oktatási módszertana. A rendezvény egyetlen előadója szerencsére, úgy tűnik, mindenhez ért, így nem is érezte szükségesnek másokat is megszólaltatni a témában. Ez egyben jó referencia is, hiszen ezek után joggal remélhetjük, hogy hasonlóan sokoldalú és nagy teherbírású honfik képződnek majd az irányítása alatt. Különösen az a generáció lesz ígéretes ebből a szempontból, amely már a megfelelő pillanatban is katonanótákat dúdoló szülőktől fogant – erre bizonyára külön figyelem vetül majd az új, egyelőre titokban készülő Nemzeti Alaptantervben.

Maga a Honvédelmi Sportszövetség ez év januárjában alakult, honlapjuk leírása szerint azzal a küldetéssel, hogy az állampolgárok „egészséges hazafias érzületét és honvédelmi felkészültségét erősítse”. Ez hatalmas feladatnak tűnik így elsőre, de a mi országunk valószínűleg csak úgy hemzseghet a témában rendkívül tapasztalt háborús veteránoktól. Mi más lehetne a magyarázat arra, hogy a nagyrészt versenysport-szövetségek képviselőiből összeállított vezetőség mindössze fél év alatt akkora szaktekintéllyé vált az addig nem is létező témában, hogy már iránymutató célú konferenciát szervez a hazai oktatási intézmények képviselőinek

A haza védelme természetesen közérdek, az ezzel kapcsolatos információk ezért széles körben terjesztendők. A konferencia részvételi díja ugyan ennek a törekvésnek kissé ellentmond, mivel fejenként 22.700 Ft-ot kérnek a mindössze három órás programért. Na de ki ne áldozna akár többet is a honért?

Kerényi Kata írása

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5112894456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása