B1 blogcsalád



Magyarországról nem, csak a menekültekről és Sorosról fog szólni Orbán kampánya

2017. szeptember 18. - ashwood

20150921kover-laszlo-orban-viktor.jpgOrbán Viktor rövid időn belül harmadszor is megnyitotta a politikai szezont – Tusványos, Kötcse, parlament – de a menekülteken és a Soros kezéből falatozó brüsszeli bürokratáknál ezúttal sem jutott túl.

Aki arra számított, pontosabban abban reménykedett, hogy a választási kampány során Magyarországról is szó esik majd, annak csalódnia kell. Ezt tette egyértelművé hétfőn Orbán Viktor a parlamentben. A miniszterelnök beszéd lényegi elemeit számtalanszor hallhattuk már, ezúttal a beszéd felépítése is egyértelművé tette, mit várhatunk a következő hónapokban. Orbán először, mintegy leltárt vagy termelési jelentést felolvasta, eldarálta a gazdaság – szerinte – lenyűgöző számait, majd hosszan ecsetelte a már ismert világvégét: mindez odavész, országgal, kultúrával, magyarsággal egyetemben, ha nem ő nyer jövő tavasszal. Mert akkor a migránsok hátáról brüsszeli bürokratákat kézből etető Soros György lebontja a határokat, megeszi reggelire a Petőfi összest, kinyomja minden tubusból a pirosaranyat és ezzel vége is lesz mindannak, amit fehér, keresztény, magyar Magyarországnak hívunk.

Orbán vagy az apokalipszis - nagyjából ennyi a szofisztikát választási üzenete a Fidesznek. És már az is hazaáruló/kerítésbontó/migránssimogató/sorosbérenc, aki ezt kétségbe vonja.

Az ellenzék ugyan tett némi bátortalan kísérletet arra, hogy a virtuális ellenség fiktív legyőzése helyett a tényleges Magyarországról és annak tényleges problémáiról is ejtődjön már néhány keresetlen szó - ám ebben még saját maga sem volt igazán partner. Ötlet, eredetiség és lendület híjján a szocialisták, az LMP és a Jobbik is ugyan azt mantrázta, mint egy vagy két vagy három vagy négy évvel ezelőtt. És bár jogos felvetés a társadalmi szolidaritás tudatos kiirtása, a oktatás és az innováció elhanyagolása, valamint a sosem látott mértékűre duzzasztott állami korrupció - mindezek felhánytorgatása eddig sem hozott túl sok szavazót az ellentábornak, így joggal gondoljuk, hogy eztán sem lesz a jelenleginél lényegesen kelendőbb.

Orbán, hűen önmagához, semmiféle kritikát nem hallott meg, érdemben egyetlen felvetésre sem reagált. Arra azonban volt energiája, hogy óvja az ellenzéket a személyeskedő vitától. Majd közvetlenül ez után Vonának címezve közölte: "a kormányzáshoz több kell, mint egy szemöldökcsipesz." Még csak meg sem próbáljuk dekódolni az utalást, de annyi bizonyos: saját magára nem tartja érvényesnek önnön tanácsát. Megszoktuk ezt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2212875812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2017.09.19. 13:34:10

Legalább jól fogunk szórakozni :) Egyébként az országnak jobb lenne ha a mostani kormány legaláb még egy ciklust nyerne. A mostani ellenzék egy része már, másik része még nem kormányképes.

VaradiJanos 2017.09.19. 13:42:42

Csak nehogy a menekülő sorosról szóljon mert a trumphitlerből linézem

VaradiJanos 2017.09.19. 13:43:36

@VaradiJanos: linézem egyenlőségjel kinézem

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.19. 14:05:29

Helyes.

Sorsdöntő választások elé nézünk az elkövetkezendő 20-50 évben.

Hisz a muszlim honfoglalók áradata nem fog csökkenni, viszont egyre nagyobb mértékű lesz.

És amíg a ballibek azok migránssimogató Soros bérencek maradnak, és nem a magyar emberek érdekeit tartják szemelött, addig nem szabad kormány közelébe engedni őket !

Ha majd egyként utastíja el minden formáció a migránsok behozatalát, és egyként látják be a védekezés fontosságát (ez egyébként max 10 év, mire a Németek is belátják), akkor már újra CSAK politikai kérdés lesz a választás kimenetele.

Jelenleg az EU és Magyarország túlélése a tét. És ebből az EU elveszni látszik egyenlőre.

gyurmicsek 2017.09.19. 14:29:02

De, ha valaki adna nekik pénzt letelepedési kötvényre, akkor WELCOME! :)

Peetee 2017.09.19. 14:32:08

@Ballib cenzúrázók réme 25: Az, persze, és senki más nem tud megmenteni minket, mint Orbán apánk és ehhez semmi más nem kell csak tovább növelnie a korrupciót, tovább osztogatni a holdudvarnak a közpénzeket és a zsírosabbnál zsírosabb megbízásokkal elherdálni a közvagyont. Ezt a nagy világ megvédését csak úgy lehet véghezvinni, hogy tízmilliárdokat költ el a budai várbeli felújításokra (haverok, mutyi megint) hogy aztán egy hatalommal gazdagon felruházott köztársasági elnöki pozícióba katapultálja magát legalább 15-20évre. Semmilyen más módszer nincs, a migránsválságtól csak úgy tudja megvédeni a magyarokat, hogy közben a gyurcsányi közpénz-kitalicskázás mértékét a négyzetre emeli??? Tényleg csak így lehet, vagy az egyik bujtatja a másikat? Vedd már észre, hogy az embereknek nem azzal van a gondja, amit Orbán mond, hanem azzal, amit közben a kezével csinál (lop; lerabol mindent gőzerővel!).

guvat 2017.09.19. 14:54:19

Peetee
A sors kegyetlen tréfája, hogy a tisztakezűek vezetése alatt csődbe ment az ország, ezek a tolvajok meg kivezették a gödörből! Halvány reménysugár nektek, hogy ha így áll az ország, akkor megint ígérhettek fűt-fát, gázár csökkentést és nyugdíjemelést. Majd csak megsegít bennünket újra a magasságos IMF!
süti beállítások módosítása