B1 blogcsalád



Nem vesztegeti az időt a Fidesz új frakcióvezetője: máris nekiesett Orbánnak, Kövérnek és Ádernek

2017. szeptember 12. - nickgrabowszki

Pedig Gulyás Gergely Göncz Árpádon és Sólyom Lászlón akart ütni. De nagyon félrement.gg.jpg

A két volt köztársasági elnököt a Kósa Lajos utódjául kijelölt politikus azért támadta meg, mert

negatív értelemben vett súlyos történelmi felelőssége

van abban, hogy 1991-ben nem léphetett hatályba az akkori jobboldali kormánypártok által elfogadott igazságtételi törvény, amelyik benyújtóiról Zétényi-Takácsként hírhedett el.

A törvény lehetőséget adott volna az 1944. december 21. (Ideiglenes Nemzetgyűlés) és 1990. május 2. (a szabadon választott Parlament első ülésnapja) között elkövetett emberölések, halált okozó testi sértések és hazaárulások ügyében, hogy az elévülés újra kezdődjék, azon esetekben, amelyeket a proletárdiktatúra rendszere nem torolt meg. Gulyás - aki a Fidesz alelnöke és az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke  -  szerint a témában rendezett budapesti konferencián azt mondta: az erkölcsi rend(???) helyreállításához szükséges döntés volt ennek a törvényjavaslatnak a benyújtása és elfogadása.

Tehát az akkori kormánypártok, az MDF, a KDNP és az FKgP az erkölcsi rend oldalán álltak, míg az ellenzők nem. A törvényről Göncz Árpád, akkori köztársasági elnök kezdeményezett előzetes alkotmánybírósági vizsgálatot, az AB - amelynek Sólyom László későbbi államfő az elnöke - úgy döntött, sérti a jogbiztonságot: jogsértésre nem lehet jogsértéssel válaszolni, az

egyszer már elévült cselekményeket nem lehet újra büntethetővé tenni.

Az akkori ellenzék (SZDSZ, MSZP, Fidesz) egységes volt abban, hogy a mindössze két paragrafusból álló törvényjavaslat a kormánypártok bosszúhadjáratának eszköze, és semmi más célja nincs, mint a gazdasági gondokról elterelni a figyelmet, és az ellenség felmutatásával javítani a kormányoldal népszerűségét.

Ezért a törvényt nem szavazták meg az ellenzéki képviselők. Nem szavazta meg többek között

  • Kövér László
  • Szájer József
  • Áder János
  • és nem szavazta meg Orbán Viktor sem.

Gulyás tehát nem tett mást, mint felemlegette saját pártja, a Fidesz negatív értelemben vett történelmi felelősségét, egyúttal

beleverte eddigi mentorainak, Szájernek és Kövérnek, valamint Orbánnak és Ádernek az orrát, hogy történelmi bűnt követtek el.

Gulyás az egyedüli igaz hit, az univerzális morális, valamint az erkölcsi rend valódi képviselőjeként azt akarta mondani, hogy Göncz és az akkori Alkotmánybíróság (benne Sólyom mint elnök) nem jobbak a kommunista bűnösöknél.

De ehelyett gyakorlatilag azt mondta: Orbán, Kövér, Áder és Szájer = Biszku, Kádár és Marosán.

Igazi politikai talentum.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4812823944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2017.09.12. 15:10:35

kisköcsög nagy köcsög lett.
felnőtt a többi fideszmaffiózóhoz.

Lord Barom 2017.09.12. 15:10:35

Úgy hülye, ahogy van az ürge. Azt hiszi, senki nem emléxik már 1991-re...

2017.09.12. 15:53:45

A névsorba azért egészen sok másik név is beférhetne... Például hiányolom Pető pajtást meg Mécs Imrét... akik ugye előtte kézzel-lábbel kapálóztak ellene, de a szavazáskor lapítottak :)
Amúgy érdekes olvasni a szavazáson megjelentek (meg a távolmaradók ) névsorát.

morpho 2017.09.12. 15:58:27

@Dorottya Veres: Aki nemmel szavazott vagy tartózkodott annak mind súlyos történelmi felelőssége van. Így igaz!

2017.09.12. 18:28:07

@morpho: Valahol itt/ekkor tették jégre a rendszerváltást. A szocik és a liberálisok...
Ez van... vannak bűnök, amiket még az utódokon is le lehet verni, meg olyanok is, amikről szólni sem PC...

morpho 2017.09.12. 19:47:25

@Dorottya Veres: A fidesz is liberálus volt akkor. Illetve annak hazudta magát. Ők is benne voltak vastagon. Igaz?

2017.09.12. 19:59:54

@morpho: Tökéletesen egyetértek. Miből gondoltad, hogy nem tudom, kik hogyan szavaztak???

Indriq 2017.09.12. 20:09:38

@FCUK10: ha ott nem osztott-szorzott volna, akkor ovi miért is nem az általa helyesnek vélt gombra csapott?
másrészt, az a patkány az Európa Tanács elnökválasztásnál is ugyanezt eljátszotta, a nagy lengyel-magyar barátság címén elárulta a lengyeleket.
1991 után 2014ben is. ez a jelleme.
Gulyás meg van olyan kretén, hogy utána se nézzen és fel se fogja mit mond. :)

élveteg 2017.09.12. 20:24:53

"AB - amelynek Sólyom László későbbi államfő az elnöke - úgy döntött, sérti a jogbiztonságot: jogsértésre nem lehet jogsértéssel válaszolni, az

egyszer már elévült cselekményeket nem lehet újra büntethetővé tenni."

Érdekes ezeknek a bűnöknek valahogy van elévülési ideje D a náci bűnök azok csak nem akarnak elévülni Még 2016 ban is találtak valami lágerőr matuzsálemet akire csak rábizonyították a többszázezer ember elpusztításában való bűnrészességet ( Felkészül az esetleg életben maradt tábori suszter meg az őrkantin csaposa )

dare 2017.09.12. 20:26:34

Előre a kitaposott úton, abból nagy baj nem lehet.
Valóban nincs ennél most fontosabb dolog, végére kell járni minél hamarabb (így a választások előtt).
Ezek nem populisták, nem is értem miért mondják rájuk.

sZulamith 2017.09.12. 20:36:48

"Igazi politikai talentum." :)))))

Frenlic 2017.09.12. 20:56:49

@ulpius66:

Mindig ugyanaz a szar magyarázat a totális köpönyegforgatásra. Nem tudtok már valami jobbat kitalálni? Hiányzik a Flinki, mi?!

Ha az ember néha megváltoztatja a véleményét egy-egy dologban az normális.

Ha viszont valaki lépten-nyomon totálisan ellent mond saját magának és totálisan szembefordul korábbi önmagával az vagy mentálisan sérült vagy csaló.

Ha valaki legalább úgy teszi ezt, hogy közben beismeri korábbi tévedéseit, az még valamennyire menthetné a helyzetet, de ha van olyan szó, ami Orbán Viktor mocsok pofáján sose fog kijönni az a "TÉVEDTEM".

Orbán úgy lett vérkommunista KISZ titkárból liberális, majd liberálisból polgári-konzervatív, majd polgári-konzervatívból autoriter fasiszta, hogy közben egyszer se mondta azt, hogy amikor az előző fázisnál tartott akkor ő tévedésben volt. Hisz olyan nincs, hogy a Bölcs Vezér téved.

Ti azért gyűlölitek a liberalizmust, a szabadságot, mert ti igazodni szerettek, nem gondolkodni. Nektek az kell, hogy legyen egy VEZÉR akit vakon követhettek, aki megmondja miről mit kell gondolnotok, kit kell imádnotok, kit kell utálnotok, aki megszabadít a gondolkodás nehéz terhétől.

Frenlic 2017.09.12. 20:59:22

@ulpius66:

A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata:

"Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog."

mno.hu/data/cikkek/2396/23963/cikk-2396332/20101029orbanvikt8.jpg

Indriq 2017.09.12. 20:59:46

@ulpius66: Indriq, de ne add fel, elég jól javítható a diszgráfia is :)
ez az egész stroy 1 dolgot bizonyít, a többit úgy csavarod ahogy akarod, jelesül ovi és a sleppje a pillanatnyi érdekéből cselekszik (másnéven köpönyegforgató).
És mégvalami, a fityisz agytrösztje egy döglött buzi :)

Frenlic 2017.09.12. 21:05:04

@ulpius66:

Erről eszembe jut egy nagyszerű filmrészlet:

"Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

Egyszóval A PÁRT mindig tujda mit miért tesz, A PÁRT SOSE HIBÁZIK, még ha annak is látszik, csak azért teszik, hogy megtévesszék az ellenséget!

Zseniális! Te tényleg elhiszed ezt a sok szart amit bemesélsz magadnak a mindig tévedhetetlen "nagytestvérről"?

CM2131 2017.09.12. 21:05:35

Orbánék 91-ben még csak kis huszonéves fikkantógépek voltak, nekik az volt a lényeg, hogy mindenben ellentmondjanak az akkori kormánynak. A felelőség nem az övék, hiszen az országgyűlés nélkülük is megszavazta a törvényt - ezzel nagyon is tisztában voltak.
Annál inkább Ájpi bácsié aki megtorpedózta a törvényt. Mint ahogy azt is neki köszönhetjük, hogy nem tudták kivágni a komcsikat a TV-ből és a rádióból, aminek áldásos hatását még ma is érezhetjük. Bizony Patkánynak hatalmas felelősége van abban hogy még ma is ilyen megosztott az ország .

Frenlic 2017.09.12. 21:10:28

@ulpius66: Az megvan neked, hogy a Fidesz 1998-ban hatalomra került? Mi volt az akadálya, hogy akkor meglépjék? Ha 1990-ben lehetett volna csavarni egyet a jogállamon akkor miért ne lehetett volna ezt megtenni 8 évvel később? Aztán a Fidesz 2010-ben megint hatalomra került, ráadásul kétharmaddal, akkor miért nem léptek?
NA ÉS MOST MIÉRT NEM LÉPNEK? Miért nem oldják fel legalább az ügynökakták titkosítását ha annyira nagyon antikommunisták lettek mostanra? Ja, hogy akkor a saját sleppjük bűnei is kiderülnének...

Arról nem is beszélve, hogy a hős antikommunista Viktor mostanában ki se bújik a KGB alezredes Putyin seggéből. Pedig ha valaki, akkor Putyin aztán maximálisan azt a rendszert szolgálta, védte és a mai napig is élteti, amiben a fent említett gyilkosságokt megtörténtek - nem egyszer, pont a Putyint foglalkoztató KGB parancsára. Ezzel mi van?

Frenlic 2017.09.12. 21:21:43

@ulpius66: Nem, a köpönyegforgatás semmilyen értékrendbe nem tartozik bele, legfeljebb a köpönyegforgató csalók értékrendjébe.

Látom, hogy erőlködsz, hisz első sorban magadat próbálod meggyőzni, de elég szarul csinálod. A liberalizmus nem arról szól, hogy egyik héten ebben hiszel, a másik héten meg abban, hanem arról, hogy abban hiszel amiben akarsz. Ha az aktuális nézőpontodat újra meg újra megváltoztatod és úgy viselkedsz, mint aki világ életében A-t mondott, miközben mindenki emlékszik rá, hogy az előző héten még B-t, azt nem liberálisnak fogja tartani a környezete, hanem szimplán hülyének vagy köpönyegforgatónak.

Továbbá igen, mindannyian tudjuk, hogy újbeszélül (Fideszül) a "vérkomcsi" és a "liberális" ugyanaz, hisz a Fidesz-újbeszél szótár szerint mindkettő jelentése egyszerűen ELLENSÉG (kivéve ha a kommunistát Putyinnak hívják, mert ez esetben a jelentése GAZDA), azonban mi, akiknek magyar az anyanyelvünk nem Fidesz, még tudjuk, hogy valójában a liberalizmus és a kommunizmus szavak, két egymással tökéletesen ellentétes eszmerendszerre utalnak.

Egy kis segítség:
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus

Frenlic 2017.09.12. 21:35:02

@ulpius66: Nem, mi abból indulunk ki, hogy aki egyszer kiáll valamilyen elvek mellett, majd ezekkel az elvekkel szembefordul, az minimum mondja ki, hogy korábban tévedett és adjon magyarázatot a korábbi álláspontjával való totális szembefordulsra.

Mellesleg Orbán egészen 2000-ig volt a Liberális Internacionálé alelnöke, 2000-ben pedig 37 éves volt, nem 20.

De Orbán nem csak a liberalizmussal játszotta ezt el, hanem nagyjából mindennel.

Itt van pl. Soros, aki a kezdetektől a Fidesz és személyesen Orbán legfőbb finanszírozója volt, most meg hirtelen főellenség lett, holott Soros pontosan ugyanazokat az elveket vallotta akkor is, amikor a Fidesz még istenítette mint ma. Ne feledjük el, hogy Orbán még 2010-ben is vendégül látta Sorost a Parlamentben!

Ugyanez a helyzet a civilekkel is. 2010 előtt a Fidesz még lelkesen hivatkozott a Transparency International korrupció jelentéseire, amik a szocik lopásairól szóltak, 2010 után viszont már üldözendő Soros szervezetként kezelik. 2010 előtt a TASZ-szal se volt baj, sőt amikor a szoci belügy beperelte Orbánt, akkor a Fidesz a TASZ-tól kért és kapott ügyvédet. Akkor még jók voltak a jogvédők most meg már nemzetárulók?

Aztán ugyanez volt a ruszkikkal is. Orbán politikai karrierjében egyetlen biztos pont volt, ez pedig az oroszok utálata. 2010-ben aztán ez is megváltozott és Putyin valamint Oroszország legnagyobb kritikusából a Kreml szócsöve és Putyin pincsikutyája lett.

Aztán ott van még Simicska, a hanyatló nyugat, a vallásellenesség. Sorolhatnám a végtelenségig, hogy Orbán a liberalizmuson kívűl hány témában fordult 180 fokot, de minek? A közös ezekben, hogy soha, egyetlen esetben sem hallhattuk azt Orbántól, hogy korábban tévedett volna.

Na ezért tartjuk Orbánt egy köpönyegforgató csalónak!

És nem, nem "ballibsi elvtársak" vagyunk (bár tudom, hogy Fideszül ez is csak egy újabb kifejezés az ELLENSÉGre), hanem magyarok akik nem értenek egyet a Fidesszel és akiknek nem tetszik az az irgalmatlan szabadrablás amit Orbán és baráti köre, Pénztáros Lőrinc gúnyája mögé bújva művelnek.

Toronymagasról leszarom Gyurcsányt, az MSZP-t, Fodort meg a többi bukott faszt, az ő bűneikkel nem lehet menteni a Fideszt.

A Fidesznek ugyanúgy mennie kell, ahogy 2010-ben az MSZP-nek kellett.

morpho 2017.09.12. 21:35:56

@ulpius66: A fidesz akkori tagjainak súlyos történelmi felelősségét nem befolyásolja, hogy milyen volt az ideológiájuk. Gyurcsánynak is megjött az esze Őszödön, azóta csíped őt is? Én nem.
Ez nem úgy működik, hogy 25 éve embert öltem aztán megváltoztam.
Gulyás meg ne mazsolázzon a felelősök közül baszod! Továbbá a liberalizmus nem kor kérdése!

Frenlic 2017.09.12. 21:41:10

@ulpius66:

" megnyugtatásodra közlöm, hogy az összes "vérkomcsiból" liberális lett!!!"

CSAKUGYAN???

Stumpf István - MSZMP tag
Járai Zsigmond - MSZMP tag
Matolcsy György - MSZMP tag
Martonyi János - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP tag
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Hoffmann Rózsa - MSZMP tag
Kerényi Imre - MSZMP tag
Tasnádi László - III/II operatív tiszt
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár

Továbbá a jobboldalnak semmi köze a fasizmushoz. Jobboldali poltika az, amit pl. Angela Merkel folytat, senkinek eszébe nem jutna azt mondani rá, hogy fasiszta.

Orbán Viktort viszont pl. John McCain is fasisztának titulálta, akit mint veterán republikánust, elég nehéz lenne liberálisnak/ballibnek/komcsinak besorolni.

morpho 2017.09.12. 21:42:43

@élveteg: Náci vagy! Csak szólok.
@ulpius66: Te meg lassan kicsit túlmagyarázod azt is amit nem lehet. A kevesebb több lenne. Gönczöt meg nem kéne patkányozni. Ő volt a az elmúlt 27 év messze legnépszerűbb magyar politikusa. A fidesz agymosott tábora a mai napig imádja. Habony le fog ezért baszni!

Indriq 2017.09.12. 21:46:56

@Frenlic: azért a rend kedvéért említsük meg, hogy Merkel migráns politikájában tisztességesen van baloldali politika is.
De ovi jellemzésével teljesen egyetértek.
Viszont egy fizetett fityiszdroiddal leállni vitázni nem túl kifizetődő megfejelve azzal, hogy ulpius sajnos még ezek között is a debillebb fajta, aki csak bemásolni képes az aznapi brossúrából az útmutatásokat :)

Bogyó 2 2017.09.12. 21:53:27

@Frenlic: Ezt kurva jól összeszedted, pedig nem is részletezted teljesen. És mennyire igaz. És mégse látják az emberek, illetve maguk se különbek.

morph on deer 2017.09.12. 21:54:23

@ulpius66:
"...aki 20 éves korában liberális, akkor annak egész ÉLETÉBEN KÖTELEZŐ LIBERÁLISNAK LENNIE!!!!!"

Szó sincs róla!
Csak illene legalább elismerni, de minimum nem hazudozni égre-földre.

Mellesleg szerintem orbán világnézete egyszer sem változott az elmúlt 30 évben, tekintve, hogy nincs is!
Orbánnak csupán (ön)érdeke van, a világnézet és a politka mindössze eszköz annak leghatásosabb érvényesítése érdekében.
"Gránitszilárdságú" jellem!
"Gránitszilárdságú", mint az Alaptörvény..

Ismered: "Hááát, mikor, melyiket..."

Bogyó 2 2017.09.12. 22:06:22

@ulpius66: "na jó, vicc volt a kérdésem ... úgyis a Fideszre szavazok!) " Nos, ez a tipikus példa. Ha esik, ha fúj, ha holnap szűzlányokat erőszakol halálra, akkor is Orbánra fogsz szavazni, mert Gyurcsány az lopott. És szerinted ez érv.

Én már csak azért se szavaznék rájuk, mert normális demokráciában időnként szükség van a hatalomváltásra, az országnak attól még működnie kell. És nem kell a fideszes duma, hogy különben itt égszakadás, csőd meg ki tudja mi lesz. Az országot a hivatalnokok, közalkalmazottak viszik, Antallék alatt se dőlt össze minden, pedig semmi tapasztalatuk nem volt, annyi se mint ma a Jobbiknak, LMP-nek. AZ elkúrásban pedig valóban benne volt az MSZP, de arról sose beszélnek, hogy a fidesz is. (100 napos tv. megszavazása, a reformok megfúrása, a devizahitelek ügyében a "vétkesek közt cinkos aki néma", illetve "utólag könnyű okosnak lenni" pozíciója. 2/3-addal Gyurcsány, Bajnai is sok mindent meglépett volna, jót és rosszat, ahogyan a fidesz is, aki előzőleg minden volt, csak konstruktív ellenzék nem, aki a minél rosszabb annál jobb elvét vallotta 2010 előtt. Az ország azért nem tudna igazán működni ellenzéki győzelem esetén, mert a fidesz felrúgta a korábbi konszenzusokat, pártkatonákat ültetett olyan pozíciókba, ahova hozzáértőket, tekintélyeket kellett volna. (Közt. eln. Legfőbb ügyész, AB, bíróságok vezetése stb.) És egy demokratának az ízlését is sérti ha évtizedeken át ugyanazok kormányoznak, nem véletlenül nem így történik egy normális demokráciában.

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 22:10:27

@ulpius66: Valaki tegyen már ennek a primitív copyhülye takonynácinak a virtuális szájára egy fajanszot....már nem bírom a röhögést.....hehee...

Bogyó 2 2017.09.12. 22:12:05

@ulpius66: "Viszont Putyin elnök úr a legnagyobb demokratának tekinti az EU országok vezetői közül!!!"

???? És Egy féldiktátor, volt KGB-s véleménye mióta mérvadó demokratikusság kérdésében? Jó, hogy nem Sztálin vagy Hitler véleményére alapozva ítéljük meg a XX. század demokratáit?

"Akkor most kinek a véleménye számít?
A vén szaros McCain-é vagy a világ egyik vezető hatalmának elnökéé?"

Komolyan, szerinted egy ilyen kérdésben az számít, hogy valaki a világ egyik vezető hatalmának elnöke-e? Mondjuk agysebészet témakörében is az ő véleményére hagyatkoznál egy vén szaros prof helyett? Tipikus példája vagy a tekintélyelvű, vezér után bégető alattvalónak, akit erővel és nem észérvekkel kell kormányozni.

Bogyó 2 2017.09.12. 22:13:25

@ulpius66: "göncz nem volt patkány!
(valamiért mégis ez volt a "beceneve")

Ja. Valakinek meg a geci lett mostanában. Ez is korrekt, nem?

Bogyó 2 2017.09.12. 22:14:53

@ulpius66: Ulpika! De ugye nem ugyanaz volt a kormányfő 25 éven át?

Frenlic 2017.09.12. 22:15:47

@ulpius66: Igen, te úgyis a Fideszre szavazol.

Ha kilpják a szemedet, te akkor is a Fideszre szavazol.
Ha Orbán eliszigeteli az országot, te akkor is a Fideszre szavazol.
Ha majd szeretteid halnak meg az egészségügy állapota miatt, te akkor is a Fideszre szavazol.

Ez az egész itteni létezésed nem szól másról, minthogy magadat győzködd arról, hogy a Fideszre kell szavaznod. Inkább a legelképesztőbb baromságokra is kitalálsz valami magyarázatot, csak igazolni tudd a Fideszt. Minden kommenteddel menekülsz annak beismerése elől, hogy téged istenesen átbasztak és inkább beleringatod magad egy képzeletvilágba. Pedig te is érzed a problémákat, te is látod az ellentmondásokat (pl. ügynökakták) de ezeket elhesegeted magadtól, mert nyilván annyi sok jót tett a Fidesz (sok szép stadion, kisvasút, szétlopott aranyárú vizes VB, a lista végtelen :)).

De hiába erőlködsz, a valóság elől nem tudsz örökre elbújni! Minél tovább csapod be magad, annál jobban fog fájni a felismerés, amikor egy ponton túl már nem megy tovább. Hidd el, így lesz, hiába minden próbálkozásod!

Én egyébként még nem tudom kire fogok szavazni. Azt tudom, hogy a Fideszre, Jobbikra, DK-ra, MSZP-re nem. A többiból addig kiderül, hogy mi sül ki.

Bogyó 2 2017.09.12. 22:20:52

@ulpius66: "Orbán először "leteszteli" hogy a "jónép" egyes kérdésekben (lásd migráncsok) milyen állásponton van, aztán maga áll ezen álláspont élére, és máris mögötte a többség!

Ennyike! "

Nos, erről beszélünk mi is. Annak idején pl. simán keresztre feszítette volna Jézust, hiszen ez volt a tömeg álláspontja. Ez az elvtelenség, a populizmus, a demagógia terepe. Ha a nép a szakadékba rohan, ő az élükre áll, hiszen ezt akarják. Egy demokrata nem ezt teszi. A demokráciát értelmes embereknek találták ki, sajnos Magyarországnak nem biztos, hogy való ebben a formában. Egy demokratának van saját álláspontja és erről igyekszik meggyőzni a tömeget, de tiszteletben tartja, ha az másként dönt. Az elvei fontosabbak a hatalomba kerülésnél. Orbánt csak az érdekli, hogy Ö, hogy Ö, hogy Ö legyen ott, a többi másodlagos.

Frenlic 2017.09.12. 22:21:17

@ulpius66: "Viszont Putyin elnök úr a legnagyobb demokratának tekinti az EU országok vezetői közül!!!

Akkor most kinek a véleménye számít?"

Hát "Putyin elnök úr" véleménye egészen biztosan kurvára irreleváns abban a kérdésben, hogy ki a legnagyobb demokrata, mivel "Putyin elnök úr" egy kommunista diktátor, akinek köze nincs a demokráciához. Ez kb olyan mintha egy kurvát kérdeznél arról, hogy ki a legjobb apáca!

A "vén szaros McCain" amúgy szintén példázza Orbán köpönyegforgatását, ugyanis amíg nem szólt rosszat Orbánról addig őt is sztárolta a Fidesz, Orbán is csak ömlengve beszélt róla. Aztán ahogy kritizálni meri a "legnagyobb demokratát", máris csak "vén szaros McCain" lesz belőle.

Amúgy ezt a "vén szaros"-ozást egyeztetted a párttal? Kicsit necces ám ilyeneket írni, amikor a Fidesz propaganda gépezetéből épp az ömlik, hogy a Jobbikosok beszélnek így az idősekről, de a Fidesz majd megvédi őket. Erre tessék, te meg itt "vén szarosozol". Nem szégyelled magad?

Bogyó 2 2017.09.12. 22:22:34

@ulpius66: Ulpika. Nem bűn, hiszen a hülyeség, az éretlenség, a beszariság, a jobbágy-mentalitás, mindezek nem bűnök, csak hibák.

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 22:25:50

@Frenlic: @ulpius66: Orbán valóban nem volt kommunista,de az ők tevékeny segítségét élvezte : "S kérje számon rajtuk "az ígéreteket szabadságról, jólétről, demokráciáról", mert ezek már Orbán előtt ködbe vesztek." - kis naiv...
Kis szemelvény 1986-ból:
"Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna." Horváth István volt akkor éppen Kádár belügyminisztere és Stumpf István apósa...

Bogyó 2 2017.09.12. 22:27:38

@ulpius66: :-))"Van 8 trafikom, meg 300 hektár földem, mit ne szeretnék a jelenlegi rendszeren????" Nyilván nincs így, de elhiszem, hogy nálad ezek az érvek. Na, ennyit mára agitprop-mentes jóéjszakát!

morpho 2017.09.12. 22:30:25

@ulpius66: Vajorország egy szövetségi állam része. Nem önálló ország. Megaztán a CSU vezérét néha lecserélik...

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 22:30:29

@ulpius66: Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni.
Egyszer szeretnék látni egy ilyen "ÍKÚvitézt", ahogy spontán, egy
utcai kérdésre elmagyarázza, hogy mi az a bolsevik vs kommunista és mit képvisel pl a
gazdaság és társadalompolitikájuk, szerintem lövésük nem lenne - csak ezt hallotta, és ettől beképzeli ,hogy akkor ő már valaki... azt hiszem ezt minden bolsi kikérné magának, már mint a Fidesszel való összehasonlitást. Egyáltalán, aki ilyen előszeretettel bolsizik, tudja mit jelentett ez a szó eredetileg és kik voltak a bolsevikek? /Egy kis történelem/menny szerezz diplomát te idióta..
Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos,mint Orbán Viktor gimnáziumi KISZ titkár,az apuci Orbán Győző a kőbánya párttitkára,az anyuka Sipos Erzsike néni pártbizottsági munkatárs aki tanítónői hivatását adta fel ,hogy fiacskáját a kis Viktort protekcióval a jogi egyetemre bedugja.
De szép társaság az őt,őket körülvevő ,a hatalomba pátyolgató érdek áruló MSZMP tagok is ,mint Pozsgay Imre ,Szűrös Mátyás,Pintér Sándor,Matolcsy György ,Boros Péter,...és így sorban,de még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok százezer kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig ezek karrierista nyikhajként ? a többi rendszerváltó banditához hasonlóan ? csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.
A tragédia az, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat,addig ezek az árulók gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázzák egykori sorstársait, elvtársaikat. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, viszont szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senkik.

Frenlic 2017.09.12. 22:33:04

@ulpius66: Nem ez azt jelenti, hogy kutyából nem lesz szalonna! Aki MSZMP tag volt vagy KISZ titkár, az ne akarja elhitetni magáról, hogy ő egy jobboldali demokrata.

Aki pedig MSZMP tagokat és KISZ titkárokat vesz be a pártjába (vagy maga is az volt) az ne akarja beállítani magát a kommunizmus esküdt ellenségének és pláne ne papoljon igazságtételről a kommunizmus bűnei kapcsán, miközben ő maga menti fel a bűnösöket.

Persze próbálkozni lehet, csak nem fogom bevenni.

Nem esett még le, hogy SZDSZ-ezéssel nálam nem sokra mész? Különben is, milyen SZDSZ? Van még ilyen párt?

Nem veszed észre, hogy ugyanazt a pár panelt ismételgeted? Amit nem tudsz védeni (márpedig semmit nem tudsz védeni) arra annyi a reakciód, hogy "de az MSZP, de az SZDSZ, de a Gyurcsány".

Ki nem szarja le az MSZP-t, az SZDSZ-t meg Gyurcsányt? Ők vannak most kormányon? Nem ők vannak! Mind megbuktak 2010-ben mint a szar, sehol sincsenek már. Most pedig Fidesz bukásán van a sor, hogy végre ezt az egész elbaszott rendszerváltást magunk mögött tudhassuk.

Aztán akárki jön a Fidesz után, ha szar lesz, majd azt is megbuktatjuk, mert ez a demokrácia lényege. Pont ezért akarja a Fidesz felszámolni, csak ahhoz korábban kellett volna felkelni.

Indriq 2017.09.12. 22:33:15

@ulpius66: szerintem kezdj tiszta lapot mondjuk ulpius67 nicken, akkor ismét hihetően nyomhatod a mantrád, mert ez már nagyon lebőgőtt. :)

Frenlic 2017.09.12. 22:33:55

@Bogyó 2: Nem az enyém az érdem.

morpho 2017.09.12. 22:36:32

@ulpius66: Ma te vagy az egyedüli kirendelt narancskullancs? Kemény lehet. Nem is figyelsz, hazudozol is, meg elfelejtettél arra reagálni, hogy nem lehet mazsolázni a bűnösök közül ahogy Gulyás tette. Biztos a fáradtság...

ember100 2017.09.12. 22:37:22

@ulpius66:
Helló !

Azt ugye tudod hogy a szót hogy lehet lejáratni így mint a németek, hitler a fasizmust , szálasi a kitartás szót , vagy a komcsik az elvtárs szót és még sorolhatnám .
Meg aztán ott van a nsdap nemzeti szocialista munkás párt , hát az minden volt csak nem szocialista és annyira volt nemzeti hogy mindenki mást kiirtott.
A vezír meg egy egyszerű köpönyegforgató , szélkakas ... aki mindig a pillanatnyi érdekét nézi , és sajnos NEM MAGYARORSZÁGÉT !!!!!

Frenlic 2017.09.12. 22:37:41

@ulpius66: Kultúrált ember (pláne keresztény-konzervatív) nem beszél úgy idősekről, hogy "vén szaros" meg "nyugger", akkor se, hanem ért velük egyet.

Sorosnak meg inkább a lába nyomát is csókold meg, mert nélküle nem létezne a Fidesz.

"egyebekben meg a magyar nyuggerek 65 és a halál közt kétharmada ballibsi szavazó"

Ezek szerint a Békemenet valójában egy Ballib Pride?

morpho 2017.09.12. 22:44:32

@ulpius66: 10 után más néven tolod tovább. Ennyike.

Frenlic 2017.09.12. 22:49:37

@ulpius66:

Azon túllépve, hogy nyilvánvalóan se orvos feleséged, se trafikod, se földed nincs, azért ezek mégis jól mutatják, hogy miről álmodsz, milyen világot találtál ki magadnak.

Azt írod, "Ha ezt a DK adta volna, akkor velük lennék elégedett!"

Vagyis számodra az előrejutás egyetlen lehetséges módja, ha EGY PÁRT AD NEKED VALAMIT! Teljesen elképzelhetetlen számodra, még gondolat szintjén is, hogy magadtól érj el bármit, nem, te csak úgy tudod elképzelni, hogy A PÁRT adja. Az pedig mindegy is, hogy melyik párt, milyen elveket vall, stb. Ha megkapod a jussod (vagy legalább elhiszed, hogy meg fogod kapni) befogod a szád és beállsz a sorba!

Köszönöm, ennél jobb bizonyíték nem kell arra, amit már a legelső kommentemben is írtam neked. Te egy igazi alattvaló vagy!

Mellesleg saját magad árulod el saját magadat. Itt vergődsz a liberalizmuson, kocsmikon, mindenen, de közben egy laza mondattal beismered, hogy igazából mindez mindegy, aki megoldja az előrejutásodat - amire magadtól nem vagy képes - annak fogsz tapsolni, bármit mond, vagy tesz. Lehet az bármekkora libsi, vagy akár maga Gyurcsány is, nem számít. "Aki a prímást fizeti, az kéri a nótát", nemde?

Ennél szebb beismerést nem is várhatnék, köszönöm!

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 22:56:45

@ulpius66: Kurvára örülök ,hogy ennyi ragadt meg benned az én érveimből ,mint a segged partján a szarcsimbókok......Mindig, ha kommenteket olvasok, arra gondolok, hogy ezt az országot az emberek humorérzéke mentette meg a totális összeomlástól a történelem során.
Nekem Lösimon "seggembe ragadt sok napos szaros vécépapirok" című keresztyényi eposza tetszett, jobban kifejezi a fidesz rezsim értékeit...

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 23:04:44

@lippsi e vagy?: Hát na:"helló röfi!"ki vagy:"lippsi e vagy?

0 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.01.01. óta tag."...aha ,csak egy rövidpöcsszindrómás..... egyszerűen tudatlan ,tanulatlan,buta.
Antal József: 3,5 év
Boross Péter: 0,5 év
Horn Gyula: 4 év
Orbán Viktor: 4 év
Meggyesi Péter: 2 év
Gyurcsány Ferenc: 5 év
Bajnai Gordon: 1 év
Orbán Viktor: 6 év

De minden a szocik-szdsz hibája.
Csak épp ahol liberális piacgazdaság működik , ott kivétel nélkül jólét van , és volt ezelőtt 50 éve is ! Tudjuk van egy réteg jobb oldalon akinek példaképe , hol egy arab ország , a másiknak , épp Oroszország , Törökország vagy Azerbajdzsán , ezekre az országokra az illiberalizmus a popolizmus a jellemző , gazdaságilag elmaradtak , kilátástalanság van ezek országokban , és kivétel nélkül sokak számára nyomor ! Kinek kel ilyen , ki szeretne ilyenbe élni , ? Mert az megpróbálhatja.

morpho 2017.09.12. 23:05:48

@lippsi e vagy?: Aha a halálraitélt mentette az ügynöktársait. Ritka nagy darab szar vagy te!

morpho 2017.09.12. 23:09:38

Egyébként az egész Zétényi-Takács törvényt nem a fenenagy igazságérzetük miatt terjesztették be. Ugyan! Az egész lényege az volt, hogy megbuktassák valahogy Horn Gyulát. Hogy ne lehessen miniszterelnök. Ennyi volt ez, semmi több.

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 23:13:08

:@lippsi e vagy?: Ja bocsi.Orbán Viktor: 7 év +meg a szakadék felé vezető út..ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?
Ha igaz amit mondott, akkor 8.3 % -a költségvetésnek az uniós támogatás. Lélegeztetőgép.Magyarország minden évben megkapja az EU-tól a pénzt, ami az ország GDP-jének 3 %-kát teszi ki.
Ja és még így is mínusszal zárnak az évek. Ha nem lenne a támogatás akkor mennyi mínusz lenne?
Érdekes, hogy minden utolsó kis beruházáson ott tábla : készült az UNIÓ milliós, milliárdos támogatásával. Sehol nem látom, hogy ez lenne kiírva: készült a magyar állam SAJÁT beruházásából, vagy esetleg ez : készült Csányi, Mészáros, Garancsi stb SAJÁT beruházásából. Akkor miről is szónokolnak?
Van még kérdés?Magyarázd meg annak a félmillió magyarnak aki elmenekült az országból a NER alatt, hogy micsoda Kánaán van itt.....
Persze van akinek az van Okosabbmintzuckerberg Lőrincnek....
Oktatás ? Egészségügy ? Az meg minek ?
4-5 napos hullát lehet találni a kórházi WC-ben. Na és ? Viktorka és Lőrinc barát úgyse közkórházba megy ha beteg lesz....
Már a befektetők fizetnek hogy hozhassák a lóvét...Ki számolta fel a szociális vívmányainkat?
A rengeteg pénzből, amit az EU adott, mi látható, mi erősítette meg az országot ( amely nem azonos a magánzsebekkel )
És ha NEM létezne rendszerszintű korrupció, akkor milyen mértékben fejlődhetne a gazdaság?!
Mondom én, hogy igazságom vagyon - ez egy korlátolt elmével rendelkező, két lábon csúszkáló, hazug gépezet. Ömlik a szájából a hamis, hazugságokkal teli vádaskodás állandó ellenségkeresés mellett.
Brüsszel nélkül összeomlott volna a magyar gazdaság
Az uniós támogatások tartották a víz felett a magyar gazdaságot az első, 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban. A támogatások nélkül csökkent volna a GDP és az ország nem került volna ki a túlzottdeficit-eljárás alól sem. A beáramlott 14 ezer milliárd forint támogatás ellenére a magyar gazdaság versenyképessége romlott, a munkaerő elvándorolt.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_nelkul_osszeomlott_volna_a_magyar_gazdasag.632452.html
..egyértelműen kijelenthető, hogy EU-támogatástól tisztítva Magyarország növekedése a leggyengébb a régióban, versenytársaink között. Ez tény, nem vélemény!

alapblog.hu/a-magyar-modell-sikere/

a nagy hohoohooo 2017.09.12. 23:23:21

@morpho: A Zétényi–Takács-törvény alkotmányellenes volt,.Az Alkotmánybíróság következtetése az volt: „A már elévült bűncselekmények újból büntethetővé tétele alkotmányellenes.” l a Zétényi–Takács-törvényt megsemmisítő 11/1992. (III.5) alkotmánybírósági határozatban kimondott jogállami követelményekkel, miszerint:

„A jogállam alapvető eleme a jogbiztonság. A jogbiztonság – többek között – megköveteli a megszerzett jogok védelmét, a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztathatóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását.” Majd: „A jogviszonyok igazságtalan eredménye viszont önmagában nem érv a jogbiztonsággal szemben.” Továbbá: „Jogállamot nem lehet a jogállam ellenében megvalósítani. A mindig részleges és szubjektív igazságosságnál a tárgyi és formális elvekre támaszkodó jogbiztonság előbbre való.” Ebből arra következtetett az Alkotmánybíróság, hogy „az állam tétlensége folytán az elévülési idő leteltekor megszerzett büntethetetlenség az elévülés leteltének pillanatában teljesen beáll, és nem lehet utólag sem »csökkenteni«, sem feléleszteni.” Ha tehát az állam a rendszerváltást követő, illetve a nemzetközi megállapodások közvetlen alkalmazhatóságát kimondó alkotmánybírósági döntés óta eltelt két évtizedben nem érvényesítette büntető hatalmát, akkor ezt ennyi idő elteltével új politikai megfontolások alapján jogállamban már nem teheti meg. „A büntetőhatalom gyakorlására rendelt hatóságok mulasztása vagy a kézre kerítés eredménytelensége – mint kockázat – az államot terheli.”
Túl az alkotmányossági megítélésen, becstelen az, aki ennyi év elteltével, a teljhatalom birtokában felrúgja az 1989-ben az állampárt képviselőivel a békés átmenetről kötött megállapodás hátterében kialakult hallgatólagos megegyezést.

morpho 2017.09.13. 00:00:10

@a nagy hohoohooo: Az alkotmánybíróság érvelését én is ismerem. Én az Antall kormány politikai szándékaira utaltam. Ha ez a törvény hatályba lép, azonnal előszedik Horn pufajkás múltját, a nyakába vernek valami gyilkossági kísérletet és elpereskednek a választásokig. Politikai hullát csinálnak belőle és '94-ig a szocikat is felmorzsolta volna az egész. Tartottak az mszp-től (joggal), ezért ezt találták ki ellenük. Ennyi volt ez, nem történelmi igazságtétel. Gönczöt viszont, aki a komcsi börtönben halálraítéltként dekkolt talán nem kéne történelmi felelősséggel vádolni ezért (sem). Ez aljasság és ugyanúgy politikai okokból vették pont most elő. Nem vagyok teljesen hülye. Csak lehet a dolog kontraproduktív, mert Göncz már halott, eddig miért nem jöttek elő ezzel, másrészt Göncz a legnépszerűbb politikus még ma is a rendszerváltás utáni Magyarországon. A fideszes agyhalottak is imádják!

Leooo 2017.09.13. 02:42:49

@FCUK10: Szép ecsém, ahogy elnézlek náladnál nagyobb patkány nem is kell sokat szenvedett honunkba, téged még a Bábolna Bio is csak duplacsövű sörétessel fog keresni, mert a vérméreg nem hat rád, te a fütyisz nevű hatóanyagot szívod naponta...

DFK 2017.09.13. 04:48:58

@ulpius66: tény, hogy a patkányokra nézve megalázó, hogy patkányozzák Gönczöt.

DFK 2017.09.13. 04:52:04

@a nagy hohoohooo: nem inkább a békés átmenetről,azaz a komcsi hatalom büntetelen átmentéséről szóló megállapodás a becstelenség?

Énmégújvagyok 2017.09.13. 05:30:38

@Lord Barom: Ő bezzeg emlékszik! Volt vagy 10 éves:
"Gulyás Gergely (Budapest, 1981. szeptember 21. –) magyar jogász, szakpolitikus. A Fidesz országgyűlési képviselője (2010-), frakcióvezető-helyettese." ( Wikipédia).
Zseni! Már akkor politikai sajtót olvasott és értékelte a Parlament döntéseit.

Singerkém 2017.09.13. 06:17:10

@morpho: Helmut Kohl?
1982. október 1. – 1998. október 27.

ami szabad 2017.09.13. 07:05:04

@morpho: Bizony, bizony, még emlékszünk, a szadesz kisöccsének aposztrofálta magát... Csak hát, talált egy piaci rést az MDF összeomlásával, és mint "elvhű" kofa, ment be a résbe a hatalomért, meg az azzal járó számolatlan milliárdért..

egypasas 2017.09.13. 07:15:51

2046 hozzászólása volt eddig @ulpius66.
Igazán szorgalmas !
A gazda nyilván elégedett. :)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.13. 08:40:27

A törvénynek megvolt a kormánypárti többsége, így nem kellettek hozzá az ellenzéki szavazatok.

A törvény Göncz miatt bukott el, és Sólyom miatt.

Megjegyzem a témában Sólyom indoklásával értek egyet. Való igaz, hogy az MSZP-SZDSZ-es komcsik csak a kommunista diktatúra bűnözőit védik, de utólagos törvénymódosítással még őket se lehet megbüntetni.

chrisred 2017.09.13. 08:54:24

Gulyásnak nem tűnt fel, hogy a történelmi felelősség hordozóit nem a temetőben kell keresni, hanem a saját párttársai között? Hiszen nem is volt olyan rég, amikor az ügynöklisták nyilvánosságra hozására vonatkozó parlamenti indítványnál a maroknyi fideszes közé tartozott, akik igennel szavaztak, ellentétben a narancsosok döntő többségével. Akik így meg is akadályozták a javaslatot.

Mauzli 2017.09.13. 09:07:56

Es ilyenek (fogjak vezetni) vezetik az orszagot...Tenyleg, lassan nem tudom, mi (volt) a jobb, ez a rendszer, vagy a regebbiek...

2017.09.13. 11:14:02

@Ballib cenzúrázók réme 25: Te valóban egy sötét gané kullancs vagy, és valóban megbolondultál a fénysebesség ezerszeresével gyorsabban, ha ekkora baromságot irkálsz ide.Hiszen pontosan a szadesz , és az mdf volt az akik a 4 igenes szavazással nyitottak utat a változásnak. Hogy mi az a 4 igen, azt keresd meg.

Igaz, az anyázás az jobban megy , ahhoz nem kell ész, mint ahogy látható , te mocsok féreg. És tudd, mindenhol, ahol megjelensz, leégetlek, te kullancs, te fidióta véglény . Az anyázás, az nem évül el ! Tudod, fehér ember nem felejt !

És hogy el ne tévedj a nagy okosságodba, a fidesz, akkor még a sorosgyurkó pénzét fogyasztotta, apasztotta, mert abból éltek. Abból a mocsok, migránsokat betelepitő , magyarellenes, arabokat imádó milliárdos pénzéből, akinek a kezét lábát és a seggét csókolgatta orsós--mint ahogyan te nyalod most a seggét , kéjelgő bértollnokként.

És ezt próbálta most a Gulyás Gergely körbeirva értésre adni, annak akinek van valami
kis sütnivalója. De az sajna nem te vagy, te féreg . Ahhoz túlságosan buta vagy és sötét, de olyan hogy a szádba még a fekete negró is vakitóan világitva próbál jelezni.
Na további jó anyázást !

morpho 2017.09.13. 12:12:59

@Singerkém: Kohl minden választást megnyert. Orbán volt hogy kettőt is bukott egymás után, mégis a helyén maradt. Rossz példa!

Singerkém 2017.09.13. 12:54:12

@morpho:

Feljebb ezt írtad:

"Vajorország egy szövetségi állam része. Nem önálló ország. Megaztán a CSU vezérét néha lecserélik... "

Ezzel szemben:

Németország nem egy állam része, hanem egy állam. Kohlt pedig nem cserélték le 16 éven keresztül. Emiatt hoztam fel Kohlt, ha nem esett volna le.

morpho 2017.09.13. 13:01:12

@Singerkém: Kohl minden választást megnyert!!!! Aki nyer az nem bukik meg. Orbán kétszer veszített egymás után!!! Aki veszít az megbukik és lemond. Egy demokráciában... Orbán úgy vezet 25 éve egy pártot, hogy közben 3 parlamenti választást bukott el.(90-et nem számolom) Ilyen a világon nincs! Mondj már egy példát!

morpho 2017.09.13. 13:12:43

@Singerkém: Olyan eleve nincs egy demokráciában, hogy valaki 25 évig vezet egy országos pártot! Ha csak a párt nem az övé. De az nem demokratikus párt!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.13. 15:13:33

@jános515:

Munkásőr tempódból semmit nem vesztettél.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.13. 16:04:05

@morpho:

Hazudsz ahogy szoktál.
hu.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher
..
1975-ben Thatcher legyőzte Edward Heatht a Konzervatív Párt választási választmányon, ezzel ő lett az ellenzék vezére,
..
1990. november 28-án, miután Michael Heseltine kihívta a pártelnöki székért, Thatcher mind miniszterelnöki, mind pedig pártelnöki tisztjéről lemondott.

morpho 2017.09.13. 16:12:47

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ez engem erősít te nagyon hülye! Köszi, hogy még egy példával alátámasztottad, hogy a demokráciákban nem vezetnek 25 évig pártokat és a bukás után lemondanak.
Te gyárilag vagy ennyire hülye? Vagy az a taktika, hogy hülyeséggel kavarod a szart? Idióta! Most kiröhöglek! Figyelj! Muhahahahahahaha :))))))))

ogli dzsí 2017.09.13. 16:50:25

@morpho: egy pártnak nem kell demokratikusnak lennie, ahogy egy cégnek se

a választások demokratikusak, a pártok hierarchikusak

sas70 2017.09.13. 16:58:52

És ennek a faszinak jogász diplomája van? Mégis, hogy?
A törvényt az a Sólyom által vezetett Alkotmánybíróság kaszálta el, akit később a fidesz köztársasági elnöknek választott!

morpho 2017.09.13. 17:12:46

@ogli dzsí: Egyrészt nem igaz. Egy demokráciában demokratikus pártok indulnak. Amit leírtál az fából vaskarika. Másrészt a fidesz lépten nyomon azt hangoztatja magáról, hogy demokratikus párt. Csak ez nem igaz. Nem tudnak ezzel a paradoxonnal mit kezdeni, ahogy te sem és a többi narancskullancs sem.

ogli dzsí 2017.09.13. 17:18:57

@morpho: egy demokráciában olyan pártok indulnak, amilyenek akarnak

kommunista náci párt is demokratikusan indulhat, ha akar

morpho 2017.09.13. 17:33:14

@ogli dzsí: Ez nem valami fiatal demokraták szövetsége volt....vagy honnan is jön a fidesz?
Vona legalább deklarálta, hogy a jobbik nem egy demokratikus párt. De a fidesz folyamatosan azt sújkolja, hogy a fidesz egy demokratikus párt. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Hagyjuk is!

morpho 2017.09.13. 18:35:29

@ogli dzsí: Ugyan már! Elfogytál, buta narancskullancs.

2017.09.13. 19:30:56

Gergőnek legalább nincs beültetett haja, mint a Szargyártó Papagáj Petikének, csak egy ideig még jogásznak adhatja ki magát, mint a visszamenőleges törvényeket kitaláló volt MDF-es hazaáruló.

2017.09.13. 19:34:30

@ogli dzsí: "a választások demokratikusak, a pártok hierarchikusak"

Hogyne, úgy is, hogy ti számoljátok össze a szavazatokat és rajzoljátok a választási körzeteket. Ilyet Kim Dzsongun elvtársatok is tud.

$pi$ 2017.09.13. 21:57:36

@morpho: "Aki veszít az megbukik és lemond. Egy demokráciában..."

Ez már mekkora marhaság öregem! A pártok nagy többsége eddig még minden választást elveszített, mégsem szoktak tömegesen lemondani a pártvezetők a választások után.

Honnan veszed te ezeket a butaságokat, nektek ezeket megküldik emailben vagy mi? :D

Bolshevik 2017.09.13. 22:11:08

@a nagy hohoohooo: "Csak épp ahol liberális piacgazdaság működik , ott kivétel nélkül jólét van"

én egy másik érdekes öszefüggést is észrevetem hogy ahol euró van ott jólét van, pl. némethbe, ezért kénne nálunk is bevezetni az eurot!

Bolshevik 2017.09.13. 22:12:24

@ogli dzsí: "egy demokráciában olyan pártok indulnak, amilyenek akarnak"

maximum egy fidesz diktatúrában van ilyen, majd ha mi hatalomra kerülünk akkor betoltjuk a nemeurópai pártokat! lesz nemulas!

Bolshevik 2017.09.13. 22:13:40

@$pi$: "mégsem szoktak tömegesen lemondani a pártvezetők a választások után. "

akor ők mind roszul csinálják, nem mentség! Orbán mondjon le most azonnal! Hogy képzeli hogy elentmond Junckernek akit a magyarok nagy töbséggel megválasztottak!

Bolshevik 2017.09.13. 22:15:11

@a nagy hohoohooo: "tudja mit jelentett ez a szó eredetileg és kik voltak a bolsevikek?"

a bolsevikek azok az emberek akik az igazságot és a fényt képviselik ebe a rohadó diktatúrába! Bárcsak egyszer hatalomra kerülnénk megtudná ez a sok büdös orbánista mi az igazság!

Bolshevik 2017.09.13. 22:17:59

@Frenlic: "de közben egy laza mondattal beismered, hogy igazából mindez mindegy, aki megoldja az előrejutásodat"

tökre igazad van ostoba dolog arra szavazni aki töbet igér, in mindig ara szavazok aki a legkevesebet igéri, meg nekem a leghátrányosab, ez így igazságos, ha valaki nek ez nem tetszik a forradalom majd a falhoz állytja!

morpho 2017.09.13. 23:00:40

@$pi$: A hatalmon lévő pártvezér mindig lemond, ha veszít. Te nézz utána!

Singerkém 2017.09.13. 23:17:36

@morpho: baromság. Az bukik meg aki nem tudja kitölteni a mandátumát (kivéve halál vagy egyéb Vis major). Akit nem választanak meg az nem megbukik, hanem elvesztette a választást.

morpho 2017.09.13. 23:39:33

@Singerkém: Ha egy europai demokráciában egy hatalmon lévő párt elveszti a választást, az megbukik és a vezetője lemond. Nézd meg az elmúlt évek választásait. Orbán ráadásul egymás után két választást veszített el. Mégis pártvezér maradt. Ez egy demokráciában példa nélküli. Hatalomban lévő centrumpártokról beszélek, nem egy marginális két százalékos pártocskáról. Nézz utána! Van olyan, hogy politikai felelősség!

Singerkém 2017.09.14. 16:53:45

@morpho: Idézet a Wikipediáról, különös tekintettel az 1945-ös dátumra.

"A második világháború kitörése után Churchillt ismét kinevezték az Admiralitás Első Lordjává. Neville Chamberlain lemondását követően, 1940 májusában az Egyesült Királyság miniszterelnöke lett, és ő vezette a tengelyhatalmak legyőzésére irányuló brit erőfeszítéseket. Beszédei óriási mozgósító erőt jelentettek a szövetséges erők és a brit lakosság számára egyaránt. 1945-ben, az elvesztett általános választások után az ellenzék vezére lett. 1951-ben ismét miniszterelnök lett, majd 1955-ben végleg visszavonult"

Szóval Churchill sem lépett le, inkább újra miniszterelnök lett. Gondolom az Egyesült Királyság eléggé demokráciának számít és nem igazán marginális.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.14. 17:48:58

@Singerkém: "Gondolom az Egyesült Királyság eléggé demokráciának számít "

Demokráciább már nem is lehetne, hisz nincs király, és a felsőház a tagjait is közvetlenül a nép választja. :))

morpho 2017.09.14. 18:52:34

@Singerkém: Speckó helyzetek mindig vannak. Itt háború volt. Roseweltet 4× választották meg elnöknek pedig az alkotmány szerint csak kétszer lehetett volna. Örülök hogy egy kicsit keresgéltél de a kivétel próbára teszi a szabályt. 2002-ben nem volt Magyarországon háború.

morpho 2017.09.14. 18:57:09

Ficot is újraválasztották mert az ellenzéki koalíció két év alatt szétesett. Ki se töltötte a mandátumát és biztos az olaszoknál is találnál két hetente megbukott figurákat akik visszajöttek és akkor Berlusconiról nem is beszéltünk. De ő sem volt demokrata. Orbán őt koppintja, ráadásul az olasz demokratikus rendszer eleve instabil. Berlusconi bukásával megszünt a Firza Italia. Ezek nem néppárti példák.

Singerkém 2017.09.14. 19:40:38

@morpho: Úgy rémlik, mintha azt írtad volna, hogy idézem: "példa nélküli"
.... most meg a speckó helyzetre hivatkozol. Churchill esete épp beugrott, keresni meg nincs most kedvem, de biztos vagyok benne, hogy ez nem egyedi eset volt.

Vidam Peter 2017.09.15. 12:18:16

Az egy teljesen helyes megállapítás volt, hogy mivel a jogállam szünetelt, az elévülés sem történhetett meg... A többi volt szoc. országban volt valamilyen szintű felelősségrevonás,
NEM IS MARADTAK azokban az országokban A VOLT ELVTÁRSAK ANNYIRA HATALMON, HOGY MINDENT FELSZÁMOLJANAK MAGUK UTÁN, mindent felégessenek, mint egy kivonuló vesztes hadsereg, mint nálunk, ahol mégis itt maradtak a romokat igazgatni...

Addigra (1990) a nép már teljesen meg volt dolgozva, megszokták a szocializmust, szidták, de éltek benne, a párttagokat, veszett komcsikat gyűlölték és nosztalgiáztak a régi után, és vágyakoztak a kizárólag hamisan polgáriként bemutatott Nyugat után, mert a tömegkommunikáció már jó régen nosztalgiáztatta és félrevezette őket.

A rendszerváltás a Világbank és a Valutaalap kényszerkölcsönei által szándékosan előidézett szándékos bedőlés volt, Kádár miután szembesült vele, hogy az országot visszafizethetetlen adósságba hajszolták, közölte a Világbank vezetőjével, egyik megbeszélésükön, hogy: "ezentúl őnőknek nyalunk", állítólag szó szerint, és szabadjára engedte a "reformkommunistákat", akik a rombolást elvégezték.

Az biztos, hogy csúnya munkát végzett Árpi bácsi is, amikor a majd 2/3-al elfogadott Zétényi törvényt az alkotmánybíróságra küldte, Sólyom pedig a másik jómadár volt a kommunisták védelmezőjeként, Csináltak médiaháborút, állandó sivalkodás folyt a rádióban-tévében a "boszorkányüldözés miatt", lényegében tömeggyilkosokkal a hátuk mögött, őket védve akartak "jogállamot építeni". Volt is óriási meglepetés, 1994-ben, amikor az ország az Mszp győzelmét úgy élte meg, hogy "visszajöttek a kommunisták" és egy teljes éven át a legsötétebb apátiába merült a lakosság és volt is alapja ennek, amikor az emberek azt látták, hogy a legradikálisabb kommunistaellenes és általuk régebben üldözött erő, az Szdsz összefogott a hajdani gyilkosokkal,

Miért volt lehetséges ez ? Mert senki sem látta azóta sem, hogy a szocializmus ideje alatt az elit a társadalomtól végképp elszakadt réteggé vált, és mint ilyen már fel sem tudta fogni, mit lehet megtennie és mit nem... Összefogunk az ellenségeinkkel és közben fel sem fogjuk ennek valódi jelentőségét, hogy ez valójában már az öncélú politizálást és a nép hihetetlen lenézését jelenti ? Nem hiába is óvtak mindig a politikai beszélgetéseikben a "populizmustól" és értelmezték folyamatosan a demokráciát - ti. a nép ébredésének megelőzése végett.

Göncz pedig védte a hetente botrányokba fulladó, kommunista háttér-érdekű jogállamot, mint 56 egyik hőse. A másik pedig Mécs Imre, aki a Bokros csomag tombolásának csúcsán, szép szerényen átlépett a kommunisták közé. Azért kell itt még kommunistákat írni, mert ugye senki sem hiszi el, hogy a tegnapi elveket hirdetőket és nagy félrevezetőket pár év elmúltával jogállami demokrataként üdvözölhetjük, De ez nem is számított, ha ők tudták volna, hogy egyáltalán saját magukra miként tekintsenek a társadalomtól való nagy idegenségükben, egyébként, mint tulajdonszerzőként.
A sok jogász mind megcsinálta a maga buliját és fene mód próbált valamilyen elégedetlenségi hullámot meglovagolni vagy akár kelteni, mint meggazdagodásának alapját... sikerült és a nagy közszereplő jogvédők lassan elhallgattak.

Köztársasági elnökként pártatlannak kellett volna lennie, csakhogy ő mindig az Szdsz ügynöke volt, olyanképpen, mint a mai Áder János a Fidesz felé, annyi bírálatot, olyan keveset, mint a fideszes Gulyástól kapott, mindenképpen megérdemelt.

Vidam Peter 2017.09.15. 12:27:22

Mécs imre NEM a Bokros csomag tombolásának idején lépett át az Mszp-be, hanem 2006-ban, Bocsánat ! A sok jó mellett ezt írják róla az index vitafórumában:
"Szegény Imrus! Jó ember lehet amúgy, de ezzel a kis hempergőzéssel az MSZP ágyában végképp megtagadja, amiért harcolt 56-ban!"

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.09.17. 18:48:13

@a nagy hohoohooo: Szeretnék tisztelegni intelligens, tanítanivaló hozzászólásaid előtt egy kis gyűjtéssel:
Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni ... Aztakurva hehee.....Fel kellene mérni, hogy birka és te közötted ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért folyó versenyt ...nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?...Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása? Igyekezz fiú! Ismertesd magad minél szélesebb körben! ...Mé'mindig a leghülyébbeket vezénylik ki trollkodni?......Szerencsétlen szellemi korlátolt csak röhögni lehet rajtad hehee...tanujj tinó...Széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok,..hehee...
Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mondanak... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt ...Az apád faszát szerencsétlen...Mi lenne, ha az ilyeneknek emberi agyvelőt juttatnának a fejébe?
A teste kilökné.

Vidam Peter 2017.09.27. 11:59:39

@CM2131: 100%
És ugye azért kellett megkötni az MDF-SZDSZ paktumot is, mert a külföldi tőke kivonásával fenyegetőztek a bankok... Nem csak egyedül Göncznek, hanem liberáliséknak összességében is súlyos a felelősségük, hogy nem sikerült felzárkózni,

Vidam Peter 2017.09.27. 12:14:21

@a nagy hohoohooo:
A szocializmusban senki nem gondolt ebbe már ebben a stílusban bele,
a hajdani elveket leszarni dicsőség volt, mert mindenkinek szinte, az volt a véleménye, hogy a klasszikus kommunizmus csődöt mondott. Eközben a népet a reformokra igyekeztek nevelni, amelyik a rendszer meglevő előnyeit igyekezett még kihasználni, akár "elvtelenség" árán is, Az hogy a régi párttitkár, már nem vaskalapos kommunista, hanem vállalkozni próbál vagy megváltozott a véleménye, akkor nem számított árulásnak, mert mihez képest is számított volna ? Hiszen a társadalom fele a Szabad Európát hallgatta és jól tudta miféle vezetése van, csak hát a erről a rádióról is kiderült a későbbiekben, hogy a "szabad hangjuk" tulajdonképpen SZDSZ propaganda.
Nekem a véleményem az, hogy ezek a fickók nem az elveiket árulták el, mert az soha sem volt nekik, hanem miközben a népbarátnak mutatták magukat és a társadalmi tulajdon védelmezőjének - éppen a népet árulták el és a társadalmi tulajdont árusították ki...
süti beállítások módosítása