B1 blogcsalád



Íme a kormány összes hazugsága a menekültválsággal kapcsolatban

2017. szeptember 10. - ashwood

0_sktkpturbxy9lzgq1ntq5odk3ota4zmriyzg1mtayownjmwy3zjnlzc5qcgeslqmazqgczq2azqeykwxnaxtnabw.jpegOrbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű.

1, Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma.

Hazugság: A tagállamoktól származó hivatalos, uniós statisztika szerint Olaszországba augusztusban 81 százalékkal kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban, Görögországba a 2016. márciusa óta 97 százalékkal kevesebben jöttek. Az Égei tengert bizonyosan nem Orbán kerítése zárta le, sem a Földközi Tengert.

2, Az Európai Bizottság újabb kötelező, betelepítési kvótát akar, egyben emeli a most elosztandó menekültek számát.

Hazugság: épp az ellenkezője igaz. Már a 2015-ben elfogadott mechanizmus szerinti 120 ezres számot is 96 ezerre csökkentették és várható további mérséklés. Vagyis Magyarországnak már nem is 1294 menekült kérelmét kellene elbírálnia, hanem ezernél is kevesebbét.

Hazugság: maga a Bizottság jelentette be: nem működik a kötelező kvóta, más megoldást kell keresni.

Hazugság: az Európai Bizottság nem döntéshozó szerve az Európai Uniónak.

3, Brüsszel meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Ez a nemzeti szuverenitás alapja, erről senki nem mondhat le.

Hazugság: a Miniszterek Tanácsa többségi szavazással fogadta el a menekültek szátosztásáról szóló döntést, nem az Európai Bizottság. Nem betelepítésről van szó, hanem menekültkérelmek elbírálásáról.

Hazugság: hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek.

4, Brüsszel milliókkal támogatja az elosztási mechanizmusba bevont menekülteket.

Hazugság: a mechanizmusba bevont menekültek után 4 millió forintnak megfelelő eurót a befogadó állam kapja, nem a menekültek. Épp az adott állam extra terheinek enyhítésére.

5, Brüsszel nem hajlandó fizetni a magyar intézkedések, kerítés-építés után, miközben több országnak – például Bulgáriának – kifizették az ottani kerítés költségeinek egy részét.

Hazugság: az Unió eddig is több millió eurót adott a határvédelmi intézkedésekre és az ellenőrzésekre Magyarországnak. Emellett most is nyitott az a közel 5 millió eurós alap, amelyből jogos költségekre hivatkozva lehívhat Budapest.

Hazugság: egyetlen országban sem finanszíroztak uniós pénzből kerítés-építést.

6, A kvótaperben a bíróság politikai döntést hozott. Az ítélet semmire nem kötelezi Magyarországot, ez alapján nem lehet kötelezettségszegési eljárást kezdeni az országgal szemben.

Hazugság: eljárásjogi ítélet született arról, hogy a Miniszterek Tanácsa jogszerűen hozta-e meg a kvótáról szóló uniós határozatot. A bíróság mindössze annyit vizsgált és mondott ki: szabályos volt a döntés, megfelelt az EU határozat-hozatali mechanizmusának.

Hazugság: az ítélet alapján Magyarországnak végre kell hajtania a 2015 szeptemberében elfogadott határozatot.

Hazugság: kötelezettségszegési eljárás már el is indult Magyarországgal szemben, az Európai Bizottság mindössze az ítéletig felfüggesztette azt, hisz a pernek épp az volt a tárgya, hogy hatályos-e a jogszabály. Minthogy az, az eljárás hamarosan fel fog pörögni.

7, Az Európai Unió Magyarország akarata ellenére is el akar fogadni egy felső korlát nélküli elosztási mechanizmust.

Hazugság: a tagállami vezetőkből álló Európai Tanács 2016-ban úgy döntött: csak egyhangú döntéssel fogadnak el a jövőben kvótára vonatkozó döntést, egyetlen tagállam is megvétózhat bármilyen határozatot. Ennek a döntésnek a következménye, hogy azóta egyetlen ilyen jellegű döntés sem született.

8, Soros György egymillió menekültet akar Európába telepíteni évente.

Hazugság: Soros György 2015-ben egy nyilvános tanulmányában vetette fel ezt az ötletet. Egy évvel később már 300 ezret javasolt csak. Soros saját javaslatait fogalmazta meg, ahogy megtették ezt rajta kívül több százan, ugyancsak az uniós döntéshozók körén kívül.

9, Soros minden államba betelepítene menekülteket.

Hazugság: Soros javaslataiban külön hangsúlyos elem, hogy kizárólag az államok önkéntes felajánlásai mellett jöhetne létre a befogadás.

10, Soros milliókat adna minden egyes menekültnek, ezzel is csalogatva őket Európába.

Hazugság: Soros javaslata is – menekültenként egyszeri, 12 ezer eurós támogatást – a befogadó államok költségvetése kapná, nem a menekültek.

A  kormányközeli médiában mostanában divatos kifejezéssel éljünk: ennyike.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3312819110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pelinkovac 2017.09.11. 14:27:02

@a nagy hohoohooo:
Tudod attól, hogy olyan nagyra tartom a tudásodat, még nincs időm elolvasni mindent, amit javasolsz. Majd később megteszem, de előbb tőled várom a rövid és könnyen érthető válaszokat a kérdéseimre. Soha nem tartottam jó tanárnak azokat, akik azzal torkolták (trollkodták) le a kérdező nebulót, hogy "ott van fiam ez meg az a könyv, olvasd el".

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:27:44

@pelinkovac: Bónuszként:
Mondottam :"hülyéket és orbánseggszolgálatos takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1-ben"...hehehee...

A menekültek integrációja Európában
Társadalom
13-07-2017 - 19:32
www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/society/20170629STO78628/a-menekultek-integracioja-europaban

PS,replay: a link,a linkek ott fent azért vannak mert azokban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...

pelinkovac 2017.09.11. 14:30:42

@a nagy hohoohooo:
A legutóbb belinkelt cikket átfutottam. Az volt benne, hogy "blablabla". Sajnos nem tudom elfogadni.

pelinkovac 2017.09.11. 14:32:33

@a nagy hohoohooo:
Mi az a "takonynáci". Sem az értelmező szótárban, se a Wikipédián nem találom.

chrisred 2017.09.11. 14:34:36

@pelinkovac: 2. Az a politikai vezető, aki az egész kárpát-medencei magyarságért felelősséget érez, nem tarthatja megoldásnak azt, hogy a határon túli közösségeket megfosztja a munkaképes korosztályaitól, mert ezzel a kipusztulásra ítéli őket. Amúgy meg az Unión belüli országoknál ugyanúgy fennáll a lehetőség, hogy a gazdasági migráns magyarok nem Magyarországot, hanem a nyugati országokat választják. Egyszóval csak egy megoldás létezik, a magyarországi tisztes megélhetés reális lehetőségét felkínálni a jövendő korosztályok számára. Az elmúlt 27 év politikai vezetése pedig pont az ellenkező irányba terelte az ország szekerét.

chrisred 2017.09.11. 14:37:24

@John Nethem: A magyar fordítás nem tűnik túl meggyőző érvnek egy nemzetközi egyezmény értelmezése során.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:41:52

@a nagy hohoohooo: "tisztességes választásokon bukott akkorát Orbán és FideSSbandája mint az ólajtó."

pestisracok.hu/csak-batoritottak-igy-magyarazza-ki-ron-werber-2002-es-kampanysertest/
"A Fidesz azért veszített a 2002-es választásokon, mert arrogánsak voltak, elvakította őket az egójuk, a tanácsadóik pedig félrevezették őket."

Meg a "ne mi nyerjük a legtöbbet" miatt, stb...

Csak azt mondom, hogy a választás "mosópor eladássá" való degradálását a szocik kezdték Ron Werberrel.

Nah, nem gondoltam volna, hogy valaha is a prostisrácokból idézek...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:43:26

@Dorottya Veres: "mi a helyzet a CEU-val?"

Mikor legutóbb ott voltam, még működött. A csúti geci akkor zárja be, amikor akarja, nem is értem.

John Nethem 2017.09.11. 14:44:05

@a nagy hohoohooo: "...Nagyjából 10 millióan vagyunk, ebből kb. 8 millió szavazásra jogosult. Ebből, nagyjából 6 millió NEM a Fideszre szavazott..."

Ez hogy is jött ki Hoooohóóóókám ?!!!??

Ne kamuzz !!!

Végülis akkor MACRON sem jogosan ül a trónján........

A választásra jogosult mintegy 47 millió francia állampolgár alig 49 százaléka járult az urnákhoz.
Az abszolút többség viszi a nőt táncba... HA nem jön össze, akkor a második forduló RELATÍV többsége......
Hát ennyit dióhéjban a francia választásokról....

pelinkovac 2017.09.11. 14:45:32

@chrisred:
Egyetértek. Nem lenne tisztességes határon túli magyarokat "elcsábítani". Mindenképpen szükségmegoldás lenne, amolyan kisebbik rossz (ez tényleg szarul hangzik, elismerem) és csak abban az esetben, ha az ottani boldogulás végképp nem előremozdítható.

UGYANAKKOR: Nem tartanék vissza senkit, aki jönni akar.

Sokszor hallottam erdélyi magyaroktól a viccet: "Mikor lesz az erdélyi magyarból román? Amikor Magyarországra megy." Jobb visszatartó erő nincs is, mint a viccben megfogalmazott rossz érzéseket erősíteni. Erre szolgát a 2004-es népszavazás határon túli magyarok elleni (mert lényegében az volt) kampánya is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:58:56

@pelinkovac: "Remélem van terved az iszlám vallás magyarországi integrációjára is."

Lehet, hogy meglepetésként ér, de vannak magyar muszlimok.
iszlam.com/hazai-iszlam-kozossegek/2-magyarorszagi-muszlimok-egyhaza

Engem rohadtul nem érdekel, hogy két buzi hogy dugja egymást otthon, vagy a katolikusok milyen aranyborjút imádnak a templomaikban, amíg nem tolják az arcomba. Tőlem járhatsz mecsetbe vagy zsinagógába, nem tartalak aljább embernek tőle.

"Az állam és egyház szétválasztása a szekularizáció elvének politikai és jogi doktrínája, mely szerint állam és egyház egymástól külön és függetlenül kell, hogy működjenek. A kifejezést általában Thomas Jefferson egy 1802-es, Danbury-i baptistákhoz írt leveléhez vezetik vissza, melyben az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésére hivatkozva érvel egy „fal” létrehozása és fenntartása mellett a vallás és az állam között.
A koncepció, noha már az ókorban is megfigyelhető volt, mai tartalmában és formájában John Locke angol filozófustól eredeztethető."
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llam_%C3%A9s_egyh%C3%A1z_sz%C3%A9tv%C3%A1laszt%C3%A1sa

"Ha a jelenlegi oktatás a magyar gyerekekkel is ilyen siralmas eredményeket produkál, akkor hogyan fog megbirkózni a külföldiekkel?"

Ha ilyen terveid vannak, be kell íratni őket egy egy éves magyar nyelvtanfolyamra, A többit már onnan felszedik.

Az oktatásban NEM a gyerekanyaggal van a probléma.

"Magyarország a múltban soknemzetiségű országként volt sikeres." Ennek a legszebb példája Trianon.

Trianon pont a nemzetieskedés eredménye volt. Ismételd át a XIX. századot, mert hiányosak az ismereteid.

"A népességfogyás megállítására vannak más (talán merészebbnek tűnő) elképzelések is."

Nem kel meghalni. Én tervezem, eddig még sikerült.

"1. A külföldön dolgozó magyarok hazacsábítása."

:))

Hazacsábítottak párat, adnak a vállalkozáshoz támogatást. Egy éve fizetik a közterheket a szerencsétlenek, áll a program...

Aki kimentek már nem jönnek haza. Ha gyerekeket szültek, akkor duplán nem.

"2. Határon túli magyarok Magyarországra csábítása."

A magyarságot ez nem növeli, egyik zsebedből teszed a másikba. Csak gyorsítod a diaszpóra eltűnését.

3. ????

Ez így elég halovány volt.

"Meg lehetne színesíteni szomáliaiakkal is. Azok is olyan dolgos-szorgos népség."

Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?

pelinkovac 2017.09.11. 14:59:26

@a nagy hohoohooo:
Kedves Kommentelő társam! Úgy döntöttem, hogy itt hagyom ezt a bejegyzést és más, hasznosabb foglalatosságok után nézek. Miután elég időt hagytam egyértelmű válaszok megfogalmazására az általam feltett egyszerű kérdésekre, de a válaszok sajnos nem érkeztek meg, (eddigi aktivitásodat is figyelembe véve) arra a következtetésre jutottam, hogy kénytelen voltál meghátrálni és végleg feladni a vitát, ezzel elismerve az összes veled vitatkozó kétségtelen szellemi fölényét. Ma nem sikerült felülkerekedned, de más napokon még összejöhet. Ne csüggedj! Egy napon talán te is eléred azt a szellemi színvonalat, amivel vitába szállhatsz akár egy agyhalott Fidesz-bérenccel is, akinek leütésenként fizetik a díját. Addig marad a szorgos tanulás és tájékozódás, amihez ez úton is sok sikert kívánok.

chrisred 2017.09.11. 15:01:11

@pelinkovac: Egyetértek. Nálam azért van egy nevezőn a 2004-es meg a tavalyi népszavazás, mert a kormányzó hatalom a külföldi állampolgárok státuszjogaival kapcsolatos kérdésből belpolitikai sikert akart kikényszeríteni.

2017.09.11. 15:02:05

@a nagy hohoohooo: Megint csak sokat beszélsz, de nem mondasz semmit. Vekenghetsz, hogy 39% nem ment el..
Az utolsó francia választás eredményei alapján a 49%-os részvétel mellett összeguberáltak 32%-nyi szvazatot azok, akik végül jó 70%-nyi mandátumot bírnak jelenleg a Parlamentben :)
Nálunk? 62%-os részvétel mellett 45% szavazat a F/KDNP szűk kétharmad :)
Gyalázat, diktatúra, csalás,antidemokratikus , Európához méltatlan választási rendszer.

John Nethem 2017.09.11. 15:02:12

@John Nethem: Aztán ugye jött a második forduló, ahova csak MACRON és LE PEN került be, tehát egy "kényszerített" párosból kellett választani. Beijedtek a franciák, így aztán 75 százalékos részvétellel Macronra 66 % szavazott, Le Pen pedig 34 %-on végzett.

Az ilyen választások is megmutatják, miért van az, hogy választás után nemsokkal MACRON népszerűsége zuhan, MERT KÉNYSZERBŐL választották a szavazók.....abból a kényszerből, hogy inkább ő, mint Le Pen....

Nincs a világon olyan választási rendszer, ami megfelelő lenne a szereplők összesének. Az aktuális veszteseknek semmiképpen....

konrada 2017.09.11. 15:02:18

@a nagy hohoohooo:
Eláruzlok egy nagy titkot neked, de ne add tovább!
Valóban, abban igazad van, hogy a választásokra jogosultak 27%-ának szavazatával lett kormányzó párt a fidesz,
DE!: Az egybesült bal és liberális pártokra összességében a választók 16%-a szavazott, és így nincs olyan választási rendszer, melyben ők kormányt alakíthattak volna....

(Talán egy tisztás listás rendszerben a Jobbikkal, ha.... De nem véletlen, hogy az egyébként listás németek átalakíttatták a szintén listás görög választási rendszert, mert az csak nagyon kevés országban működőképes hosszú távon...)

2017.09.11. 15:04:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A kérdés nem erre irányult... de semmi baj. Lényeg, hogy a kedvenc szófordulatodat sikerül mondatba foglalni.

pelinkovac 2017.09.11. 15:06:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Már csak erre reagálnék:
"Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?"
Hogy mernék ilyet mondani, vagy gondolni? Csak arra utaltam, hogy valamiért az ő integrációjuk döcög a legjobban. Hogy ennek genetikai okai vannak e, azt nem szeretném megítélni, mert annyira nem értek a genetikához. Azért érdekes, hogy benned kapásból ez merült fel. Nem vagy te igazából náci? Esetleg takonynáci, bár ezt a kifejezést még nem sikerült egyértelműen tisztázni.

chrisred 2017.09.11. 15:11:10

@John Nethem: Meg ugye a konzervatívok Fillon bebuktatása után inkább távolmaradtak, és nem szavaztak át Le Penre, Putyin reményei ellenére.

2017.09.11. 15:13:43

@a nagy hohoohooo: "Nagyjából 10 millióan vagyunk, ebből kb. 8 millió szavazásra jogosult. Ebből, nagyjából 6 millió NEM a Fideszre szavazott.

Éééééés? Ugye semmiképpen nem azt kívánod sejtetni, hogy a ebből egy igazságos, demokratikus választási törvény alapján egy dolog következik: a jelenlegi ellenzéknek kellene hatalmon lennie? Ha maga a választó nem nyilvánított véleményt, akkor egy dolgot lehet tényként megállapítani: nem szavztak egyik politikai formációra. Ez semmiféle befolyással nincs arra, hogy a Fideszre viszont a véleményt nyilvánítók bőven akkora hányada szavazott, ami elegendő egy kormányalakításhoz :) Mivel a választás a voksok elosztását két kompenensből,listás és egyéni helyekből osztja el, az is kiviláglott a szavazásból, hogy az ország nagyobb (döntö, túlnyomó, elsöprő) hányadában az ellenzékiek képtelenek voltak (csakúgy mint most, a következő megmérettetés előtt) a választók számára elfogadható és támogatható jelölttel előrukkolni.

John Nethem 2017.09.11. 15:14:13

@John Nethem: VAgyis gyakorlatilag a valójában MACRON-szavazók 7,8 milliós tábora áll szembe 41,2 millió NEM MACRONra szavazóval... Ez utóbbi létszámból (persze akik valójában elmentek az a 75 % = 36750000 ) csak KÉNYSZERBŐL szavazott Macronra 16455000 fő, a többi 12495000 Le Pen-re.....

John Nethem 2017.09.11. 15:16:47

@pelinkovac: a "nácitakony"-nak van értelme.... fordítva még nem találtak ki rá, maximum a Besenyő Pista de ő is hogy NOOORMÁLIS ???? Hogy LEHETNE EGY TAKONY NÁCI ????. De majd megkérdezek pár nyelvész ismerőst.... :-)

2017.09.11. 15:21:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?"

Fura, hogy az embereknek (rasszokkal egybeeső de attól független módon is) genetikailag lehet más az anyagcseréje, lehet más az izomszerkezete, lehet más a bőrszíne, lehet más testalkata,az arc és koponya szerkezete, csak a szorgalom egyetemes.
Ja... még az (átlag) IQ terén is felfedezhetők, kimutathatók eltérések.
Én nem értek hozzá, csak érdekesnek találom. :)
static.iq-research.info/20150809/img/iq_by_country.png

John Nethem 2017.09.11. 15:22:21

@chrisred: Így bizony. Az egész csak játék, a népség előtti szemfényvesztés.

2017.09.11. 15:26:01

@John Nethem: Egerben még a renccerváltás előtt jóval, a Dobó tér egyik sarkán volt egy kis kocsma. A legendáréom szerint Náci-deci (nem elírás, mielőtt valamelyik ballib kommentelő túlzottan belelkesedik...) volt a 'beceneve'. Mert a pultban álló tulajdonost Náci bácsinak hívták...

John Nethem 2017.09.11. 15:31:52

@konrada: És nem attól kevés a 2-3 nagy pártnak a szavazótömbje mert nem szavaznának rájuk többen, hanem mert például
ENNYI PÁRTRA lehet szavazni:
nepszava.hu/picture/13277/normal/53/00053094.jpeg

vagyis a magyar rendszer a kislétszámú pártokat is számításba veszi, mert a végén a TÖREDÉKszavazatok még hozhatnak nekik egy-két helyet.... ( meg pártzsozsót....)

Ha itt is kétfordulós lenne, és a második fordulóban csak az első 2-3 párt versenyezhetne, mindjárt növekednének a fő pártokra leradott voksok, csakhog az is KÉNYSZERÍTETT irány lenne, alig jobb, mint hogy azt mondom a jobb vagy a bal tenyérrel adjam a pofont ....

John Nethem 2017.09.11. 15:33:57

@Dorottya Veres: Ez jó !!! HAsonló mint a ki fog műteni ? A KASZÁS doktor... és ki a háziorvosod ? hát a GÖRCS doktor.....

2017.09.11. 15:34:25

@Narancs illatú fingola: "Szerinted a menekültek között nagyobb az erőszakolók és terroristák aránya, mint a honfitársaink között?"
Erre vonatkozó statisztika nincs, de ha nem haragszol, ne importáljunk már kockázatot jelentő embereket.
www.welt.de/vermischtes/article168516233/Junge-Joggerin-in-Riedering-vergewaltigt-Verdaechtiger-gefasst.html
Vagy ott van a nem túl régi Riminiben megesett eset.. ott rögtön négyen szálltak be a buliba :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 15:37:43

@Dorottya Veres: Már az elejétől szűrni kellett volna. Ahelyett, hogy plakátkampányra szórtuk a közpénzt (a haveroknak).

John Nethem 2017.09.11. 15:40:09

@Narancs illatú fingola: Ez jogos.
De a szűrés európai szinten. Mert egyébként Schengenként nincs értelme.

2017.09.11. 15:42:22

@Narancs illatú fingola: Nem tudod szűrni.Valamint legjobb szándék és jóindulat sem elég, Somboro Amore Gaston esete is mutatja. 8 év alatt a cuki kisfiúból körözött (erőszakos bűncselekmények miatt) bűnöző lett.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 15:43:03

@pelinkovac: Pontos erről van szó. Miről beszélünk? Arról amiről a fidesz akarja. Tematizálja a közbeszédet, egyrészt, hogy rettegtesse a birkanyájat, másrészt, hogy az "ügymenet" szépen menjen, veszítse el minél több manna a közpénz jellegét a strómanoknál.

chrisred 2017.09.11. 15:44:49

@konrada: A német választási rendszer vegyes, már ha a Bundestagról van szó. Ráadásul az arányosság elérése érdekében a nagyokkal szemben "torzít", az egyéniben nyert mandátumokat levonja a listán elnyert mandátumok közül.

2017.09.11. 15:53:32

@chrisred: Mutass olyan választási rendszert, ami ezekből az alapadatokból az ellenzék kormányalakítását képes kimatekozni:

kozvelemenykutatok.hu

Még akkor is necces, ha bekövetkezik a józan ésszel elképzelhetetlen és a jobbik összefog a liberális/baloldali pártok-pártocskák közül az összessel. Hiszen saját , természetes ideológiai szövetségeseikkel sem képesek 1.5 óránál többet egy asztalnál eltölteni... majd pont a szalonnácikkal fognak összebútorozni?

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.11. 16:00:06

Brüsszelben már a Saría és az Európai Jogrend összeillesztésén dolgoznak:

www.facebook.com/hollik.istvan/posts/10213576218589620

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 16:02:25

@Dorottya Veres: Mit nem tudok szűrni? Hogy egy határra érkező orvos, vagy mérnök-e?

2017.09.11. 16:08:15

@Narancs illatú fingola: Nahiszen... azé' ez elég sűrű szövésű szűrő :)
Én spec támogatnám, de valamiért az az érzésem, hogy az ezen kvalitásokkal rendelkezők nem tökön-paszujon által jönnek, hanem civilizált emberek módjára és egészen biztos vagyok abban, ha semmi egyéb eltitkolt szeplő sincs a múltjukban, minden további akadékoskodás nélkül letelepedhetnek. Tudsz valami számadatot,hogy a mostanra szvsz 2 millióra tehető számú 'nigráns' közül hány ovos és mérnök kért menekült státuszt? ..és hánynak voltak meg az ehhez szükséges dokumentumai?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 16:12:03

@Dorottya Veres: Szerinted engem ezért fizetnek? Az a gond, hogy akiket erre tartok, azok csak gyűlölködni képesek. Nem profitált az ország semmit a migrációs válságból, csak a fidesz használta kia kialakult helyzetet, hogy az arra fogékony pondrók rettegtetésével teljesítmény nélkül is tovább szilárdítsa a hatalmát.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 16:19:26

@Dorottya Veres: "az (átlag) IQ terén is felfedezhetők, kimutathatók eltérések."

Fasság. Ha genetikai alapon kimutatsz lényeges eltérést szorgalomban vagy intelligenciában nóbeldíjra leszel jogosult. :))

2017.09.11. 16:23:50

@Narancs illatú fingola: Oké, nézzük így. (Bár őszintén szólva én továbbra sem látom, hogy az ország elutasító lenne a nem élősködni, hanem élni ide települni vágyókkal szemben. Mindegy...
A Fidesz tőkét kovácsolt belőle és ehhez sikerült felfogadnia a komplett ellenzéket lóbálni a kalapácsukat. A sarlójukkal meg 2018.-ban fogja learatni a babérokat :) Nem tudom, a csillagjukkal mihez kezd, de valamire biztos az is jó lesz.

2017.09.11. 16:27:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hahah... ilyen kutatásra az elkövetkező száz éveben nem kap pénz földi halandó,ez tuti. A térkép is csak a kérdés feltevéséig merészkedik...
Egyelőre marad is nyitott a kérdés.

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.11. 17:16:20

@Narancs illatú fingola:

Hazudsz, CIA- spicli.
Aki tud angolul, érti miről van szó.

A Liberális EP- frakció kezdeményezésére. Szerepel is a dokumentumon.

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 18:05:23

@konrada: Az apád fasza ennyike :-D
Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :
Újranézve a 2014 áprilisi országgyűlési választási eredményeket, nyilvánvalóvá válik a választási törvénybe épített részrehajlás. Részletesebben:
Választásra jogosultak részvételi aránya: 61,24%
FIDESZ-KDNP választott 44,87% a parlamenti helyek 66,83%a ! (+49%!)
Kormányváltás választott 25,57% a parlamenti helyek 19,10%-a (-34%)
Jobbik választott 20,22% a parlamenti helyek 11,56%-a (-75%!)
LMP választott 5,34% a parlamenti helyek 2,51%-a (-113%!)
Tehát megállapítható, hogy azzal a jól látható csalással lett "2/3"-a a kormánypártnak,hogy a többi - ellenzéki - párttól elszipkázta a parlamenti helyek nagy részét. Ez a választási törvény nem tükrözi a választók akaratát.
forrás: wikipédia
A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy Magyarország NEM a FIDESZ-KDNP többségére szavazott. 44,87%-os szavazati arányuk szemben áll a parlamentbe bekerült ellenzéki pártok összesített 51,13%-ával. A FIDESZ kisebbségben van!

vajdasagi 2017.09.11. 18:57:30

@midnightcoder3: Lehet, hogy én idealista vagyok, de én el tudok képzelni olyan politikust, aki ELSŐSORBAN a népe érdekében ténykedik, és csak emellett lop el ezt-azt. Vagy akár olyat is, aki nem is lop.

A mostaniaknak azonban a népük érdeke már nem is számít: csakis kizárólag a lopás. Hát nehogy ezt elfogadhatónak tartsuk már!

Mellesleg számomra a Pokorni ilyennek tűnt. Meg az Oszkó Péter. Meg még a Bajnai is, hogy miniszterelnököt is mondjak, és ne csak mezei minisztereket.

Szóval: ha sokra tartjuk magunkat, mint nemzetet, akkor emeljük a lécet a politikusaink számára is.

vajdasagi 2017.09.11. 19:02:15

@eßemfaßom meg áll: Aki a mi adónkból kapja a fizetését, az nekünk ne hazudozzon. Aki ellenzékben van, annak alacsonyabb a léc.

Meg aztán ellenzékben sok párt és sok politikus van: nyilván lesz sok, aki hazudik, meg sok, aki nem. Hatalmon meg egy van: ott magasabb a mérce. Ez így normális.

Az nem zavart, amikor a Fidesz ellenzékben hazudozott össze-vissza. De amikor akár a szoci kormány, akár a Fidesz kormány hatalmon van és hazudik, az nagyobb bűn. Csodálkozom, hogy a Te erkölcsi érzéked nem ezt mondatja Veled.

2017.09.11. 19:38:08

@vajdasagi: "de én el tudok képzelni olyan politikust, aki ELSŐSORBAN a népe érdekében ténykedik, és csak emellett lop el ezt-azt. "

Akkor légyszíves vázold fel, milyen érdeke fűződik az országnak (de akár az uniónak) a migránsügy ellenzék által preferált kezelési módozatának elfogadásához? És ne gyere nekem erkölcsi kötelességgel, meg európai értékekkel. Ez a balhé nem a mi ügyünk, soha nem is volt az.
A lopásba is beleáshatnánk magunkat, mert az ország vagyonának elkótyavetyélésében a jelenlegi ellenzék előd pártjainak is megy természetesen az MSZP-nek is hatalmas (döntő) szerepe volt. De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet.

John Nethem 2017.09.11. 19:41:27

@Dorottya Veres: .. Hm... Nos igen..... Most nézem éppen a kihalt MIAMI utcaképeket, a fosztogatók mind feka....... persze a legfontosabb nekik a NIKE cipő, 6 párral ......

John Nethem 2017.09.11. 19:43:59

@Narancs illatú fingola:

Szűrés pedig csak úgy lehetséges, ha a TE általad meghatározott ajtókon lehet bejönni, a TE általad meghatározott ütemben, és nem csordaként özönleni, ahol a határon éri éppen.....
A Dunát is csak addig lehet kordában tartani, amíg vannak védművek, utána már szívhatják....... a vizet......

John Nethem 2017.09.11. 19:46:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Sajnos létezik ilyen .....

Genetikai hajlam lehet a lustaság - derült ki patkányokon végzett kísérletekből.

Amerikai tudósok szerint az eredmény megmagyarázhatja, hogy egyes embereknek miért okoz szörnyű gondot, hogy felálljanak a kényelmes fotelból.
A kísérletek első szakaszában patkányokat helyeztek egy folyamatosan forgó kerékkel felszerelt ketrecbe: a szerkezet arra szolgált, hogy mozgásra "motiválja" a rágcsálókat. Hat nap után kiválasztották a 26 legmozgékonyabb, illetve a 26 leglustább patkányt, majd a két csoport tagjait tíz generáción át pároztatták egymás között, kiiktatva a keveredést. Az eredmény az lett, hogy az első csoportba tartozó egyedek tízszer gyakrabban adták fejüket futásra, mint a másik csapat henyélésre fogékonyabb rágcsálói.

A jelenség okának feltárására a kutatók összehasonlították az állatok izomsejtjeiben lévő mitokondriumok - az energia előállításában és elraktározásában szerepet játszó sejtszervecskék - szintjét, a kísérleti példányok testi jellemzőit és genetikai profiljait.

"Míg a fizikai összetételben és a mitokondriumszintben alig találtunk különbséget, a két csoport tagjai közötti genetikai eltérések szembeötlőek voltak - idézte a LiveScience tudományos portál Michael Robertset, a Missouri Egyetem állategészségügyi intézetének a kutatóját. - A rágcsálók agyának egy meghatározott részében elkülönített 17 000 gén közül 36-ot azonosítottunk olyan génekként, amelyek szerepet játszhatnak a fizikai tevékenység iránti fogékonyságban."

Korábbi kutatások során egerekben fedeztek fel két olyan gént, amelynek kikapcsolása esetén az amúgy fürge, egyhuzamban több kilométer lefutására is képes állatok tohonya lajhárokká váltak, és csupán néhány méternyit tudtak szaladva megtenni.

John Nethem 2017.09.11. 19:54:34

@John Nethem:

Nemhiába mondta már C.G.JUNG annak idején, hogy a föld, ahol élsz tesz azzá, ami vagy.....

John Nethem 2017.09.11. 19:56:54

@zsindex isis alkajda mind CIA projekt:

Nos, még csak KÉRDŐJELES a látott cím, de hogy erről már egyáltalán tanácskoznak, nem igazán jó jel.......

John Nethem 2017.09.11. 20:02:35

Szerbiában 700 menekült gyereket iskoláznak be, na hova ? na hova ? Hát persze a környék iskoláiba, az ottani szerbek-magyarok nyakára....
120 gyerek mellé 40 menekült gyereket betesznek.....

Vajon miért nem a döntéshozók gyerekei mellé ültetik az ELITISKOLÁKBA ezeket a menekülteket ? Miért mindig a vidéki ember nyakába varrják , akik amúgy is hátrányból indulnak a társadalomban..??

John Nethem 2017.09.11. 20:09:58

@vajdasagi:

Hát nem. Egyáltalán nem lehet kettősmérce, főleg, mert aki ellenzékként alacsonyabb küszöbértékkel beéri, az már hivatalban sem fogja megemelni a küszöböt.....
Már 30 éve egyfolytában az a véleményem, hogy aki politikai szerepre adja a fejét, annak bizony egy tetemes összeget le kell tennie mint ÓVADÉKOT a hibás döntéseinek fedezetére, ahogyan akár az ügyvédeknek és sokan másoknak, illetve hogy elégedjen meg egy jelképes fizetéssel, hiszen a poilitikai pozíciója révén komoly kapcsolati tőkét és befolyást fog amúgyis kiépíteni..... Aztán ezt a pénzt összedobhajták neki a kimondottan vele szimpatizálók....

John Nethem 2017.09.11. 20:24:25

Egy afgán migráns beismerte a Freiburgban tartott tárgyaláson, hogy megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves orvostanhallgató lányt. Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg - mondta a bíróságon.
Husszein K. a bíróságon elmondta, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott, amikor a 19 éves lány elbiciklizett mellette. Részletesen elmesélte, hogy

lerángatta a nőt a bicikliről, megerőszakolta, majd öntudatlan állapotban egy folyóba dobta, ahol a diáklány megfulladt.

Vallomásából kiderült, hogy amikor a vízbe dobta, úgy gondolta, hogy a lány már halott, vagyis meg is akarta ölni áldozatát.

Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg"
- mondta.
A férfi azt állítja, hogy tavaly ősszel, a gyilkosság idején 18 éves volt, a vádhatóság szerint viszont valójában már a 22 éves kort is betöltötte. Ennek amiatt van jelentősége, hogy 18 éves elkövetőként 15 évet kaphat, amelyet fiatalkorúként kellene leülnie, míg

ha felnőttként tárgyalják az ügyét, akkor élete végéig rács mögé kerülhet egy fegyházban.
Az afgán migráns 2015-ben, papírok nélkül érkezett Németországba. 2013-ban Görögországban már 10 év börtönre ítélték egy fiatal nő elleni erőszak miatt, ám két évvel később feltételesen szabadlábra került, és eltűnt.

vajdasagi 2017.09.11. 20:47:53

@Dorottya Veres: Ezt írod: "De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet. "

Nagyon egyszerűen elmagyarázom, de nem akarod majd elhinni. Azért tegyél egy kísérletet és figyelmesen olvasd:

Tehát:

a) Nincs olyan, hogy "ellenzék". Van Jobbik, meg MSZP, meg LMP meg még jónéhány.
És nem ugyanazt akarják, tehát nem moshatod össze őket. Csupán az a közös bennük,
hogy meg vannak győződve róla, hogy most a vesztünkbe rohanunk (nem a
migránsok miatt).
b) Noha a fentiek mind másképpen látnak egyes dolgokat, de a migránsokat egyik
sem szeretné nálunk látni. Pl a kerítést is mindenki most már támogatja.
Azt csak a hazug Fidesz próbálja elhitetni Veled, hogy aki szerint a Fidesz káros,
az "migránssímogató". Még véletlenül sem.
c) Azért van annyi különbség a különböző ellenzékiek között, hogy valaki
belenyugszik az 1294 migráns IDEIGLENES elfogadására és a kérelmük
magyar hatóságok általi elbírálásába, mert egyébként sok-sok pénztől esik el
Magyarország a következő években. Mások ezt sem akarják.
d) Aki befogadná ezt az 1.294 embert, az is azt reméli, hogy napokon belül
elhúznak majd innen Németországba, és elfelejthetjük őket. Én is ezt hiszem.
e) Nem igaz, hogy az ellenzék "nem tud lejönni a témáról". Pont hogy csakis
a fidesz nem tud erről a témáról lejönni, meg a hülye királyi tévénk.
Nem is beszélnek semmi másról - semmi fontosról.

Most kérlek mondd el, miért vagyok én emiatt "migránssímogató"?
Mert én meg azt hiszem, hogy Téged a kormánypropaganda megvezetett.

Üdvözlettel
Vajdasági

vajdasagi 2017.09.11. 20:57:51

@John Nethem: Az óvadékot támogatom. A kettős mérce terén nem értünk egyet.
Te ugye meggyőződésből írsz ide, ezért nem releváns rád a példa, de képzeljük el, hogy pénzügyi hasznot remélve írsz ide hazugságokat. Ez persze csúnya dolog, de ki büntethet Téged emiatt. Nincs ez rendben, de egye fene: eggyel több, vagy eggyel kevesebb a hazudozó a világon. Azért nem nagy ügy.

Viszont aki vezeti az országot, az a mi pénzünkből (adónkból) él. És jobban is él mint mi. Nehogy már az is csak "csúnya dolog" legyen. Az vérlázító. Az elfogadhatatlan.
Az sokkal rosszabb, mint amikor egy a sok hülye ellenzéki politikusok közül hazudozik.

Pl. ha a Hagyó hazudik most 2017-ben, az csúnya dolog. Úgysem szerettem sohasem. Csak lenézem, és örülök, hogy egy ekkora geci már nincs hatalmon.
Amikor azonban a rogán hazudik, akkor az most elfogadhatatlan: az én pénzemen
nekem ne hazudozzon.

Majd ha fordul a kocka, és megint ellenzékben lesz a rogán, akkor megint nagybetűvel írom a nevét, és csak lenézem, ha hazudik. De büntetni azt akarom majd, aki kormányon van ÉS hazudik. Igenis van kettős mérce. Aki fenn van, attól többet kell elvárnunk.

Ha gazdag vagyok, többet kell adakoznom,. Ha szegényebb vagyok, akkor kevesebbet, vagy szinte semmit. Itt miért nem zavar Téged a kettős mérce?

John Nethem 2017.09.11. 21:38:11

@vajdasagi:

Értem.
Nyilván egy fajsúlytalan (= felelősség nélküli) "hazugság" nem párosítható a "kondér" mellettivel. Annak súlya a kondér mértékétől függ.... és a felelősségrevonás is az kellene hogy legyen....
Én egy első fázisú elvárást vázoltam, részemről ez lenne az elfogadható , de tudom hogy idealista gondolat. Ettől függetlenül én ehhez tartom magam. Merem feltételezni, hogy ez nem baj....

Nem tartom releváns példának az adakozást. Az adakozás maga nem valami előnyszerzés célzatú, hanem a segítő szándék kinyilvánítása. A hazugság viszont valami rossz leplezése, előnyszerzés vagy valaki másnak a bemártása, lejáratása stb...
Egyébként is, ha az adakozás önkéntes, nem éppen a gazdagok azok, akik megmozdulnak, hanem éppen azok, akik kellően empatikusak, és maguk is rászorulónak számítanának egy szinttel fellebbről nézve.....
Gondolom egyébként a felosztó-kirovó bismarcki modellre utaltál.

chrisred 2017.09.12. 05:39:35

@Dorottya Veres: Naivitás azt várni, hogy egy választási rendszer pillanatok alatt egészséges közéletet teremt az országban. Bő tíz év kellett az első választás után, hogy a nagyokat felülprezentáló, kicsiket büntető választási szisztéma újra előállítsa és rögzítse elmozdíthatatlan és ezért felelősségre vonhatatlan politikai elitet, a dolgok logikája szerint először két tömb, majd egyetlen mozdíthatatlan massza formájában. A nagyok felfalták és beolvasztották a kicsiket, az MSZP az SZDSZ-t, a Fidesz az MDF-et, a közösködni nem kívánók meg jelentéktelen politikai páriaként végezték. És most újra eljutottunk oda, ahol 30-40 éve voltunk, már nyíltan idegen ügynöknek és hazaárulónak bélyegzik azt, aki a hatalommal szemben érvényesíteni akarja az érdekeit, akár akkor is, ha az alkotmányos jogairól van szó.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 09:20:55

@John Nethem: "Genetikai hajlam lehet a lustaság - derült ki patkányokon végzett kísérletekből."

Csúsztatsz, nem erről volt szó.

Azt mutasd ki, hogy a szomáliaiak genetikailag lustábbak más népességnél.

Van eltérés népcsoportok között, pl. az ázsiaiak vágott szeműek, a négerek feketék, az izlandiak között gyakori a genetikai betegség... Mutass ki genetikusan meghatározott intelligencia vagy szorgalom különbséget.

A magyar származású nóbeldíjasok között felülreprezentáltak a zsidók. Tehát a magyarok genetikailag meghatározottan buták???

2017.09.12. 09:40:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te meg magyarázd már el, már miért is ne lehetne ezen tulajdonságoknak genetikai vonatkozása? :) A kevésbé lusta egyedek kivándoroltak, kirajzottak Afrikából és lassan benépesítették a Földet, a lustábbak meg ottmaradtak.

"A magyar származású nóbeldíjasok között felülreprezentáltak a zsidók. Tehát a magyarok genetikailag meghatározottan buták???
Na, ez hogyan jött ki? Aki nem Nobel-díjas, az buta?

2017.09.12. 09:41:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kettőn áll a vásár."

Elmész te a pi...ba.

2017.09.12. 09:54:41

@chrisred: A pedig világszerte ilyen választási rendszereket találsz, ahol 2-3 párt között dől el a kormányalakítás. A nagy-nagy demokráciákban is :)
Isten óvjon attól, hogy fél-egy tucatnyi pártocska és viccpárt képviselője civakodjon a parlamentben. Látjuk, hogy most mi megy köztük. A szélkakas egy tornádóban kuyta füle ahhoz képest, ami náluk megy. állandó fluktuáció, belharcok, civakodások, hasadás és fúzió ... Kötve hiszem, hogy képesek lennének hatékonyan együtt dolgozni és ennek nagyon rövid idő alatt az ország inná a levét.
A 'hatalommal' szembeszálókról én nem asszociálok rögtön hazaárulókra, idegen ügynökökre, de arról sem tudok megfeledkezni, hogy néhány politikai formáció elég baráti kapcsolatokat ápol például Soros Györggyel, akiről meg azért eléggé tudott, hogy szeret országok belügyeibe avatkozni, befolyást gyakorolni és mellette még vannak kibogozhatatlan külföldi támogatók/források és ez némi távolságtartásra ösztönöz.

2017.09.12. 09:58:23

@vajdasagi: Nem neveztelek migránssímogatónak és nem magyaráztad el, miért kellenek nekünk (meg az EU-nak) olyan emberek, akik zömében problémaforrások és egy részük kvázi időzített bomba... Azt magyaráztad el, hogy ha a magállamok füttyentenek, nekünk kötelességünk ugrani. Én erre azt mondom, ugráljon az, akinek haszna származott az egykori gyarmataiból és az, aki felelős azért, hogy egy fél kontinenst feldúltak az elmúlt évtized alatt. Valahogy egyik csoporthoz tartizónak sem érzem Mo.-t.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 10:01:53

@chrisred: "A nagyok felfalták és beolvasztották a kicsiket, az MSZP az SZDSZ-t, a Fidesz az MDF-et"

Az SZDSZ magát nyírta ki azzal, hogy az őszödi beszéd után is támogatta a gyurcsányt.

A fidesz felszalámizta a kisgazdákat, MDF-et, mindenkit.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 10:05:09

@Dorottya Veres: "miért is ne lehetne ezen tulajdonságoknak genetikai vonatkozása?"

Lehetne. Csakhogy e tekintetben nincs a népcsoportok között kimutatható különbség.

"A kevésbé lusta egyedek kivándoroltak, kirajzottak Afrikából és lassan benépesítették a Földet, a lustábbak meg ottmaradtak."

:))

Új elméleted van a Homo sapiens kialakulására? Gratulálok!

2017.09.12. 10:56:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Csakhogy e tekintetben nincs a népcsoportok között kimutatható különbség."

Fogalmazzunk úgy: eddig senki nem végzett ilyen kutatást. Egyébiránt pedig nem az emberi faj kialakulására van új elméletem, megint nem tudom honnan következtettél erre.
Másrészt...a Homo Sapiens-en túlvagyunk, elvileg te is a Homo Sapiens Sapiens alfajhoz tartozol. Amit meg az előbb írtam, nem feltétlenül annyira légbőlkapott. Olvashatsz olyan nézeteket, hogy annak idején, Amerika 'lemigrálása idején' a kalandvágyóbb habitusú, kockázattűrő (ez is elképzelhetően genetikai hátterű, evolúciós szelekció eredménye) emberek indultak útnak az Újvilágba és ott is csak az átlagnál erőszakosabb egyedek váltak igazán sikeressé. Nem igazán értem, miért is zárkózol el annak lehetősége elől, hogy különféle, nyilvánvalóan rassz-specifikus tulajdonságok sorába az értelmi képességek különbsége is beférjen. Minden különösebb rosszindulat,, vagy hátsó szándék nélkül. Az érdekelne, hogy szerinted a mellékelt térképen miért van olyan kiugró különbség az afrikai kontinens és mondjuk Ázsia (Kína) között?

John Nethem 2017.09.12. 11:00:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A NOBEL -díj emberi találmány, emberalkotta kritériumok szerint osztják.
Ami a zsidókat illeti, a felülreprezentáltság igaz. No de amíg egy kilencgyermekes zsidó családban előre eltervezve volt az, hogy ki hova menjen TANULNI ( orvoslás, jog, államigazgatás, művészet, kereskedelem: POLGÁRI közeg), addig bizony a magyar családok 9 gyereke közül 1 max 2 aki felsőbb iskolába járhatott, a többi az elemi elvégzése után beállt munkába, napszámba, stb. családfenntartónak. Tehát arányaiban jóval kevesebb juthatott el arra a szintre, nota bene a magyarok arányaiban jóval kevesebben voltak városlakók és iparosok ( PARASZTI közeg).

És mint már régóta bizonyított, a családi környezet alakítja ki döntően a személyiség fejlődési irányát, az ott (jórészt tudattalanul) érzékelt példa, ami lassan mint kódolt információ raktározódik a génekben.

A humángenom húszezer génje közül még nagyon keveset vizsgáltak (4-5, közülük a két klasszikus „sportgént”, az ace-t és az ACTN3-t ) meg éppen olyan szempontokból, amelyek ezeket kimutathatnák, de itt az ETIKA emel egy elképesztő gátat a további kutatásoknak.

2017.09.12. 11:01:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az SZDSZ magát nyírta ki azzal, hogy az őszödi beszéd után is támogatta a gyurcsányt."

Az SzDSz akkor kezdett nyilvánvalóan zuhanórepülésbe, amikor Medgyessy híres elszólása után megpuccsolták és Gyurcsányt tették meg minelnöknek. (A jól tettenérhető, nyugati elkötelezettségű szervilizmusuk és érzékelhető magyarellenességük további ballaszt volt, le is húzta őket a WC-n. Az Szdsz gerincét (?) adó értelmiségiek is szépen sorra elszivárogatk, úgy tűnik már akkoriban is eléggé instabil képződmények voltak a liberális csoportosulások.

2017.09.12. 11:04:27

@John Nethem: "de itt az ETIKA emel egy elképesztő gátat a további kutatásoknak."

Ennnnnyi... a téma jelenleg tabu. Azért ezzel összevetésben viszont viccesen hat amikor szimplán vallási alapon egy-egy népcsoport a többi felett állónak definiálja magát.

John Nethem 2017.09.12. 11:16:23

@John Nethem: És hogy továbblépjek, ma már az sem titok, hogy a FÓBIÁK legtöbbje örökíthető, méghozzá DNS szinten, nem a szociális közeg által. Ezt még nem tudják pontosan, hol képes a genom ezt az információt tárolni, de vannak olyan elképzelések, hogy az exonok (fehérjekódoló szekvenciák, amik a genom 1,5 százalékát teszik csak ki: ezek adják az ember fenotípusának / ahogy kinéz az ember/ leírását ) mellett elhelyezkedő nemkódoló szekvenciák (mert nem ismert a működésük, szerepük) , amik a genom 97 százalékát adják (pl. transzpozonok - önmagukat képesek áthelyezni egy genomon belül, pszeudogének - csak látszólag kódol ...). Régebben erre evolúciós maradványként tekintettek, de a legújabbkori vizsgálatok szerint a gének 80 %-hoz konkrét funkciók rendelhetőek.... ÉS akkor még nem is beszéltünk a mitokondriális genomról.....

2017.09.12. 11:44:33

@John Nethem: Azért a mitokondriális genom béli különbségek (és nyilván a mutációval megjelenő új változatok) sokkal inkább a sejtanyagcsere/energetika révén, közvetett módon gyakorolnak hatást az egyedre. Kevés esetben mutatnak csak hangsúlyos jeleket, nehéz is beazonosítani a legtöbbet. Plusz mérteéből fakadóan jóval kisebb mennyiségű információ hordozására alkalmas és azok közül is nagyon sok eléggé stabil, mert kismértékű változása sem egyeztethető össze az élettel.

John Nethem 2017.09.12. 12:04:51

@Dorottya Veres:
Nos éppenhogy elképesztő méretű információ tárolására képesek.
Egy nukleotidba 1,6 bit információt tudtak beírni, aztán visszaolvasni.
Huffman-kódolással egy gramm DNS képes az egész Facebook és a Google összes anyagát tárolni.....
Év végéig már a világ összes adattartalma 17 trillió gigabájt....

John Nethem 2017.09.12. 12:30:28

@John Nethem: Nem a mitokondriálisra vonatkozott a lényegi rész...

2017.09.12. 13:01:06

@John Nethem: Nem ezt mondtam... hanem azt, hogy a mtDNS a humán kromoszomális DNS-hez képes (teljesen természetes okból) jóval kevesebb bázispárból áll (még negyven gént sem tesz ki. Ergo a tárolt infó is arányosan kisebb. A sok-kevés relatív, mert mennyi is a tömege egy ember genomjának?

2017.09.12. 13:01:45

@John Nethem: "Év végéig már a világ összes adattartalma 17 trillió gigabájt...."

...ebből mennyi a pornó? :)

John Nethem 2017.09.12. 13:35:26

@Dorottya Veres: Bizton állítható, tetemes arány. DE az is biztos, hogy rengeteg a redundáns adat. Állítják, hogy az internetes anyag csak egy kb 1-2 százaléka érhető el a GOOGLE és társai keresőjével.
A többi (DEEP WEB / DARKWEB) csak speciális keresőkkel, illetve az illegális "sötét oldal" a TOR /Hagymaelosztó/ (Drog- és fegyverkereskedelem, gyerekpornó, kinyomozhatatlan pénz stb.) által.

John Nethem 2017.09.12. 17:54:38

Melegbárokat és rendőröket támadtak volna iszlamisták Franciaországban
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Augusztus 22-én melegbárok ellen terveztek merénylet, szeptember 4-én pedig kalasnyikovval akartak egy rendőrt megtámadni Franciaországban - mondta kedden Gérard Collomb francia belügyminiszter kedden a nemzetgyűlés illetékes bizottsága előtt az éve eleje óta meghiúsított 12 terrortámadás részletes ismertetésekor.
A képviselők az új terrorelhárítási törvény szeptember 25-én kezdődő plenáris vitája előkészítéseként hallgatták meg a tárcavezetőt.
Gérard Collomb először beszélt arról, hogy augusztus 22-én merényletet terveztek Párizsban, a támadás célpontjai a tájékoztatás szerint "párizsi éjszakai bárok, mindenekelőtt melegbárok voltak". A miniszter megerősítette azt a korábban már nyilvánosságra hozott hírt, hogy szeptember 4-én a egy kalasnyikovval tervezett merényletet sikerült a hatóságoknak meghiúsítaniuk, ennek célpontja egy rendőr volt.
Szélsőséges helyeket zárnak be:
A miniszter elmondta, hogy az év eleje óta 17, szélsőséges tanokat hirdető vallási helyet zárattak be a hatóságok.
"Az Iszlám Állam a nemzeti közösség megosztását akarja és azt szeretné, ha hazánkban összetűzések lennének franciák között. Ez az a csapda, amelybe nem szabad beleesnünk" - fogalmazott a belügyminiszter a bizottsági ülésen.
A francia kormány elképzelése szerint az új törvény elfogadását követően lehetővé válik a július 6-án hatodik alkalommal meghosszabbított rendkívüli állapot kivezetése. A 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merénysorozat éjszakáján kihirdetett rendkívüli állapot november 1-jén ér véget.
A törvénytervezet átülteti a büntetőjogba a rendkívüli állapot idején a terrorizmus elleni harchoz használt eszközöket, például a prefektúrák által bármikor elrendelhető házkutatás és házi őrizet lehetőségét. Az ellenzéki pártok, a bírói és ügyvédi szervezetek, valamint egyesületek viszont tartanak az emberi jogok szabadságának korlátozásától.

vajdasagi 2017.09.12. 18:15:46

@Dorottya Veres: Szia. Azért nem magyaráztam el, mert Te elsősorban nem azt kérdezted. Egyszerre túl sok fronton beszélgetsz, és így már nem tudod figyelemmel kísérni azok részleteit. Ezért idemásolom a Te előző válaszod egy részt, amelyet nekem küldtél:

" De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet. "

Erre mondtam én, hogy tévedésben vagy, mert nem az ellenzék nem tud lejönni erről a témáról, hanem orbán és a fidesz (így kisbetűvel). Akkor tehát ezt elfogadod, és ezen túllendültünk?

Mert akkor jöjjön az újabb nekem küldött kérdésed:
"nem magyaráztad el, miért kellenek nekünk (meg az EU-nak) olyan emberek, akik zömében problémaforrások és egy részük kvázi időzített bomba..."

Szerintem nekünk nem kellenek ezek egyáltalán. Amennyire én értem, még a németeknek sem kellenek. Ők csupán okoztak egy holokausztot és egy világháborút, és most úgy vezekelnek, hogy próbálnak másoknál nemesebbek lenni. Segíteni embertársaikon.
Ez persze nekik is károkat okoz, meg nekünk is, akik a farvizükön élünk. Nos ez az, amit én Merkel politikájából nem helyeslek, de szerintem nem is döglünk bele abba az 1294 menekültbe, akik amúgy sem maradnak sokáig nálunk. Emiatt összeveszni Európa erős nemzeteivel egyszerűen káros.

Szerintem jó az a kerítés, és ezen a téren nem is kell engedni. De az 1294 eljárást le kellene folytatni, ott egye meg a fene.

Te nem akarnál semmiféle engedményt tenni Németország irányába, én meg igen. Én elfogadom, hogy lehet, hogy a Te stratégiád lenne a jobb, de akkor 2020-ban kb. 5.000 milliárddal kevesebb jut majd nekünk a következő ciklus támogatásaiból. Ez fejenként 500.000 forint - Neked is meg nekem is. Meg minden családtagodnak is még ugyanennyi :-)
Hát én inkább begyűjteném ezt a pénzt, és nem truccolnék ilyen piti kérdésekben. Te meg azt mondod, hogy truccoljunk. Ha azt nézem, hogy jobbára úgyis mészáros lőrinc meg sok másik hasonszőrű gazfickó profitál majd abból, azt kell mondjam, hogy egye fene. De sajnos ők meg többezer dolgozó embernek adnak majd munkát ebből a támogatásból. Én féltem ezeket az embereket a munkanélküliségtől. Az végigszivárog majd az egész vérszegény gazdaságunkon.

Nekem nem hiányzik az a pénz: jól elvagyok a szakmámmal - megfizetik belföldön és exportálni is tudok belőle. De megint százazerszámra lesz munkanélkülink,
ha Merkel végleg bepöccen ránk. És ezt nem javasolnám.
De ha valaki ezt világosan elmondja, hogy így akarja, és így megválasztja az istenadta nép, hát én nem bánom. Azonban az a gond, hogy nem mondja el, hanem agymosást végez - hazudozik a sajtón keresztül. No ez a baj!

2017.09.12. 18:37:41

@vajdasagi: No, azt hiszem egy platformra jutottunk. Kb 90%-ban
Attól ne félj, hogy Ormány (ha valóban ezen múlik az amúgy jog szerint, szerződésben eldöntött mértékben minket illető 5000mrd) nem fogja bevállani az 1200 rejtett erőforrást. Csak ő is attól tart, hogy ez csak a nyitány, mert pont minap durrogott a Mutti, hogy nemá felső korlát, minő dolog ez. Anyit szórnak szerte széjjel, amennyit muszáj...Szóval én továbbra is óvatos lennék, de tetszik a német vezeklésről (túlkompenzált bűntudatról) szóló véleményed.

2017.09.12. 18:48:40

@John Nethem: Végre már a profilaxison és nem a terápián van a hangsúly..

itten meg egy hasznos idióta: mandiner.hu/cikk/20170911_nem_tetszik_a_brit_es_a_kereszt_szo_a_brit_voroskereszt_vezetojenek

vajdasagi 2017.09.12. 19:23:25

@Dorottya Veres: Szia. Igen, 90%-ban egyként látjuk ezt, és talán ezt elég is ennyiben hagyni.

Azért a 2020 utáni időre nincs még szerződés. Szerződés arról van, ami támogatásokat most kapunk.
A 2020 utáni évekről most kezdődnek majd el a beszélgetések, a cigánykodás, a kötélhúzás. És attól tartok, hogy ebben mi nem fogunk most jól járni. (Az előző ciklusban mi jártunk a legjobban 1 főre vetítve). Akkor még egyrészt Bajnai, majd később orbán igen eredményesek voltak ebben.

Hogy én is irányodban tegyek egy lépést: lehet ám úgy is tárgyalni az EU-val, hogy mindent ellenzünk, és cigánykodunk. Hogy egy tapodtat sem engedünk. Lehet az is, hogy jobb eredményre jut úgy az ember, mint ha úriemberként tárgyal. Csak ez a cigánykodás, amit a mi vezetőink művelnek ez nagyon nem az én stílusom.

Az én bajom csupán az, hogy állandóan erről a témáról szól a közbeszéd, pedig nem ez az igazi sorskérdés. És közben egyre csökkennek a nemzet túlélési esélyei - napról napra, évről évre. Jön a mesterséges intelligencia és a 4. ipari forradalom és nagyon kevés hazánkfia van erre felkészülve. Ehhez képest ki nem szarja le azokat a migráncsokat. A jelentőségük elenyésző.

No üdv., megyek GDP-t termelni :-)

2017.09.12. 19:58:46

@vajdasagi: Óóó... nem eszik olyan forrón a kását. (A gesztenyét meg neünk kell kikaparni... pontosabban kicsavarni az EU ragacsos mancsából. Sokra persze én sem számítok, ha beköszönt a kettő/három sebességes EU. )
Az AI-tól sem kell befosni, nem pont azokon a területeken fog tért hóditani, karöltve a robotizáció növekedésével, ami számunkra kritikus. Amúgy meg mindkettő 50 éve itt áll a küszöbön, kopogtat, zörget, de én reálisabb veszélynek látok egy elszabaduló, vallási fanatizmusból táplálkozó erőszakhullámot, mint a gépek lázadását :)
A közbeszéd ne hidd, hogy csak nálunk szól erről... de az lehet, hogy nálunk elég vehemensen igyekeznek egyesek elfojtani az erről való diskurzusokat.
Ja... amíg a németekkel ilyen szép szimbiotikus kapcsolatban élünk, annyira azért nem aggódok a jövőbeli támogatásokat illetően. Ami nekünk jó, az nekik méginkább :)

vajdasagi 2017.09.12. 21:44:01

@Dorottya Veres: Itt megint távolodunk egymástól (de az nem baj, mert attól még lehet kultúráltan beszélgetni, és úgy érzem, nekünk ez sikerül is).

1. Az EU az nem egy külső entitás, pláne nem gonosz. Az EU mi vagyunk. Mi cirka 400 milliónak. Te is meg én is, meg hasonlóak.

2. Én az EU-t az egyetlen esélyünknek érzem, amely talán-talán megvédhet minket a kínai veszedelem ellen. Mert az kíméletlen lesz és mindent lehengerlő és mindent elpusztító, mint a sáskajárás. Láttam, tapasztaltam, hidd el, tudom mit beszélek.

3. Részben az AI-val és a 4. ipari forradalom előkészítési munkálataival foglalkozom, ebből keresem a kenyerem (nem is rosszul). Ezért nagyon is tudom, hogy mi volt az, és mi most, és mi lesz 20 év múlva. Sajnos félelmetes lesz. És nem tudjuk kontrollálni a folyamatot. Talán sosem tudtuk, de most már végleg nem. Az emberek nagy többsége fog munkanélkülivé válni. És közben sokan élnek majd sokkal jobban ,mint ezelőtt. Szörnyű lesz. Ebben a témában én nem sejtek, hanem tudok.

4. A vallási fanatizmus megoldódik majd magától: a gépek előre tudni fogják, ki mit gondol, és gyökerében megakadályozzák majd a terort. De ez egy sokkal rosszabb világot hozhat majd magával, mint az, amelyben itt-ott pár hülye nekihajt embereknek az utcán, vagy robbantgat. Az smafu a közelgő veszélyhez viszonyítva.

No most már tényleg megyek AI-t fejleszteni. Jó éjt és minden jót. Értelmes és jószándékú embernek ismertelek meg, noha másképp látunk sok mindent.

John Nethem 2017.09.12. 23:20:00

@Dorottya Veres:

Nos egyetlen nukleotid pár átlagos molekulatömege 660 Da (Dalton), és minden egyes nukleotid pár 0,34 nm-rel járul hozzá a DNS molekula hosszához....
/Dalton - atomi molekulatömeg = A szén legstabilabb izotópja tömegének 1/12 része)
Szóval 1billió 980 milliárd Da a tömege a 3milliárd bázispárnak...

John Nethem 2017.09.12. 23:22:21

@vajdasagi:

4.) ---> "...a gépek előre tudni fogják, ki mit gondol, és gyökerében megakadályozzák majd a terort...."

Ujjjujjjj !!! Tom Cruise : KÜLÖNVÉLEMÉNY ????

John Nethem 2017.09.13. 00:21:22

@vajdasagi:

Ha ezt nézem: Az ipar 4.0 és a tanulás
Az új világ más követelményeket támaszt majd a jövő dolgozóival szemben, a World Economic Forum tanulmánya szerint 5 millió munkahely szűnhet meg 2020-ig a világban - igaz, 2,1 millió új munkahely teremtődik is. Természetesen a megszűnő és az előálló munkahelyek nem ugyanazokat a képességeket igénylik, ezért óriási felelőssége van az országok oktatáspolitikáinak abban, hogy a jövő versenyképes munkaerejét kiképezzék.

AKKOR vajon MERKELnek és a híresen precíz NÉMET iparnak vajon mi célja a messze iskolázatlan ázsiai menekültekkel, akiknél az alapok is hiányosak ?

vajdasagi 2017.09.13. 02:19:34

@John Nethem: Én azt nem tudom, hogy a németeknek mi a céljuk, de minket úgysem az visz előre, hogy a németek céljairól spekuláljunk. Találjuk meg a mi céljainkat, és igyekezzünk elérni őket! Ezek pedig egészen biztosan láthatóak: a lakosságunk minél nagyobb része legyen benne azok között, akikre azok az új munkahelyek várnak.

De elsősorban Te és én legyünk ezek között. És ezt nem gúnyosan mondom, hanem komolyan.

Egyébként az a tanulmány csak 2020-ig néz előre. Ez hiba. Az igazi haddelhadd 2030-2040 között jön majd el. És legalább két nagyságrenddel nagyobb számok lesznek majd ott (sajnos).

vajdasagi 2017.09.13. 02:20:58

@John Nethem: "Ujjjujjjj !!! Tom Cruise : KÜLÖNVÉLEMÉNY ???? "

Ami jön, azt el nem tudjuk képzelni, de gyanítom, nem lesz szép.

John Nethem 2017.09.13. 08:07:06

@vajdasagi:

Akkor szabotáld-lassítsd a munkádat , azzal is elodázzuk annak a világnak az eljövetelét :-)

vajdasagi 2017.09.13. 08:34:24

@John Nethem: Nem éri meg szabotálni, mert másik több mint 100.000 ember is ezt csinálja szanaszét a világon. Ezt nem lehet megállítani. De komolyan.

a nagy hohoohooo 2021.08.01. 15:09:00

Ahogyan ki tudjátok forgatni a tényeket, az inkább gusztustalan. Merkel minden szíriai, háború elől menekültet ígért befogadni. Hányat ellenőriztetek, mielőtt gyorsan-a hangulatkeltő Baross téri megrendezett balhét kivéve- elutaztattátok őket nyugatra? Egyet sem.......

...amihez tegyük gyorsan hozzá, hogy Orbán Viktor miatt volt KÉNYTELEN felvállalni, aki a Keleti pályaudvar és környékére fuvaroztatta fel 2015. rekkenő meleg nyarán a menekülteket, aztán magukra hagyta... Civil szervezetek gondoskodtak ellátásukról heteken át. Mivel kezdett beállni az augusztus végi esős évszak, a menekültáradat elindult az M1-esen Ausztria irányába. Na ekkor lépett a német kancellár és az osztrák határra küldött jó néhány vonatszerelvényt, hogy a szerencsétlenek tovább jussanak. Ekkor kezdődött a németeknél a "Willkommen Kultur". Az már más kérdés, hogy végül nem a legjobban sült el az egész. Minden esetre a magyar kormányt súlyos felelősség terheli az egész, akkortól kialakult helyzetért. Most meg megjátszák a szentet, no meg az ártatlan barikát. Hogy stílszerű legyek annyit mondhatok: Es ist zum Kotzen.

chrisred 2021.08.01. 17:20:47

@a nagy hohoohooo: A német idegenrendészet nem a befogadást ígérte, csak azt, hogy a szíriai kérelmezők esetében lemond a dublini egyezmény alkalmazásáról, vagyis nem toloncolják vissza abba az országba, ahol belépett az Unióba, hanem Németországban folytatják le az idegenrendészeti eljárást.
süti beállítások módosítása