B1 blogcsalád



A László Petra-sztori – újratöltve, több tételben

Mi történt a kisfiúval, az apával és az őket felrúgó operatőrrel - tragédia több tételben

2017. szeptember 09. - jdesi

A Süddeutsche Zeitung, a német újságírószakma által a legbefolyásosabbnak tartott országos lap a napokban 3 oldalon foglalkozott azzal, hogy a magyar operatőrnő éppen két éve gáncsolta el a szerb határon azt a szír férfit, aki kisgyerekével a karján menekült Röszkénél a rendőrök elől. A rendkívül alapos összeállítás azt is bemutatja, mi történt a főszereplőkkel azóta. Az anyagot lényegtelen kihagyásokkal közöljük.                 

                     

                  A ballépés

 

Oszama Mohsen az életéért fut. Karján a fia, kezében egy műanyag zacskó, a hátán hátizsák. Körülötte kamerák, menekültek, rendőrök. Utóbbiak közül az egyik megragadja, de a férfi kiszakítja magát a szorításból, nem hagyja, hogy bárki feltartóztassa. A magyar operatőrnő veszi a jelenetet. Amint a férfi elszalad mellette, az asszony egy lépést tesz előre, majd kirakja a lábát a gyermekkel szaladó Mohsen útjába. A másik elesik, a fiút félig maga alá temeti. Nagy nehezen feltápászkodik. A kicsi sír. A férfi káromkodik. És itt vége szakad a videónak.

  1. szeptember 8, Röszke. Kevés ház, vágányok, mezők, egy kerítés. Az egyik oldalán Szerbia, a másikon Magyarország. Menekültek tízezrei lépnek itt át a határon az úgynevezett balkáni úton. Mögöttük a múlt, előttük a remélt jövő. Egyikük Oszama Mohsen. Elesik, feláll, megy tovább. Budapesten és Bécsen át eljut Münchenbe. Mire oda megérkezik, már sztár.

A bukásáról készült felvétel bejárja a világot – az RTL riporterének, Stephan Richternek a jóvoltából. Az egyik legrettenetesebb jelenetet mutatja, 2015-ből, pedig az az év nem szűkölködött ilyen incidensekben. Mohsen jelkép lett, annak a sokmillió szírnek a szimbolikus alakja, aki Európa határain rekedt. Csak Münchenben, később pedig Madridban fogadják, meginterjúvolják, körüludvarolják. Gyereke, a hétéves Zaid közös fotón szerepel Cristiano Ronaldoval, a világsztárral. Miután kínkeservesen elmenekült a háború elől, úgy tűnik, hogy megkezdődik Oszama új élete. 

Az operatőrnő, László Petra viszont azt a Délkelet-Európát testesíti meg, amely hallani sem akar a migránsokról. Világszerte milliók gyűlölik az asszonyt a hozzáállásért, azért, amit tett. Még aznap elveszti a munkáját. Bocsánatkérése visszhang nélkül elhal. Úgy látszik, mintha élete romokban volna.

Itt véget is érhetne kettejük története. Ha a világ olyan egyszerű volna. Ha egy tíz másodperces videó képes volna jókra és rosszakra felosztani az embereket. „Nem érdemeltem meg ezt a boszorkányüldözést” – mondja az asszony ma. „Azt kívánnám, bárcsak soha ne lett volna ez a videó!” – sóhajt Stephan Richter. Ha valaki hármójukkal beszél, kérdőjel lesz a dacos felkiáltójelből, amellyel a twitter-felhasználók kommentálták akkoriban a filmet: Miért csinálta László Petra azt, amit? Mit tett a videó vele és Oszamával? Mit tud elmesélni Stephan Richter? És hány élete van egy embernek? Mert 2015 szeptember 8-a óta két-két László Petra és Oszama Mohsen létezik: egy-egy előtte, egy-egy utána. Egyfelől magánemberként, másfelől közéleti figuraként. A második életük története következik most.

 

Röszke, 2015. szeptember

 

„Az ellátás rettenetes volt. Valóságos gyújtópont alakult ki. Nem egészen két hétig maradtunk a helyszínen”. Stephan Richter a maga 32 évével már veteránnak számít. Az RTL riportereként járt Párizsban a Charlie Hebdo miatt. Münchenbe az ottani ámokfutás szólította. A világ válságai adnak munkát neki. „De ez a három hónap a Balkánon, ez volt a legkeményebb” – meséli. „És azon belül Röszke volt a legszörnyűbb”. 

Az újságíró egy németországi sörkertben ül, rebarbaralevet iszik, cigarettázik. Fiatalnak, gyorsnak és ébernek tűnik. Folyton előhúzza az okos telefonját. A nyár minden fotóját és videóját azon tárolja. Mint egy emlékezet, egy archívum. Bármikor bizonyítani tudja vele, amit jelentett. Úgy becsüli, hogy azokban a hetekben, Röszkénél nap mint nap hozzávetőleg 0 ezrek lépték át a magyar-szerb határt. Szírek, afgánok, irakiak. Mindig a vasút mentén. „Le lehetett látni dél felé a vágányokon. Egyre csak jöttek az emberek”. Sokan rettenetes állapotban voltak. „Láttam egy 65-éves férfit, aki az anyját cipelte a hátán. Mozgássérült gyerekek, tolókocsiban, a kerekekről már lekopott a gumi. A menekültek erejük végére értek”.

A magyar rendőrségnek meg kellett akadályoznia, hogy a tömeg az autópályán eljusson a 164 kilométerre lévő Budapestre. A rendőrök képviselték egyedül az államhatalmat. Egyetlen orvos, vagy ápoló nem volt jelen. Nem létezett semmiféle segítség. Richter úgy fogalmaz: „A menekültek nem ott éltek, legjobb esetben is csupán tanyáztak”. Napközben észtveszejtő meleg tombolt, éjjel nulla fokra esett vissza a hőmérséklet. „Ha esett, az anyák a nedves fűben aludtak a gyerekeikkel” – emlékszik vissza a riporter. Jön a hír, hogy hamarosan lezárják a határt. „Családapák véresre harapdálják az ujjukat kétségbeesésükben, mert elszakadtak a feleségüktől, a kicsinyeiktől”. A menekültek tudják: Magyarországon vár rájuk az út legnehezebb része. Aki eljut Ausztriáig, az megmenekült.

Mivel a forgatagban elvesztette az operatőrét, Richter mindig a keze ügyében tartja az iPhone-t.

14 óra 12 perckor teszi fel a twitterre Petra és Oszama kettősét, nem is figyel igazán oda. Azt írja kommentárként: a helyzet Röszkénél továbbra is rossz. A rendőrség tehetetlen. A menekültek áttörik a védőláncot, sérültek vannak! Amikor este 8-kor ismét ránéz a telefonjára, azt látja, hogy 1500-an reagáltak az üzenetre. A film végigfutott az egész világon, a felhasználók németül, angolul, spanyolul, arabul vitáznak: Az asszony miatt esett el a menekült vagy sem? Szándékosan történt? Ki ez a nő?

Valaki gyorsan talál a világhálón egy másik filmet, az pár perccel korábban készült. Rohanó emberek, tétova rendőrök. Középen: László Petra. Farmernadrág, szájmaszk, kamera a vállon. Egy fiatalember keményen nekiütközik. Majd az asszony belerúg két menekültbe, aki felé fut. Az egyik egy kb. 14-éves fiú, a másik egy lány, talán ha 12 éves. Ezzel meg is pecsételődött László Petra sorsa. „Ok, ez a 2. film meggyőzött, ez tényleg hitetetlen és undorító – üzeni valaki. Csak kevesen veszik védelmükbe az operatőrnőt, aki idegen gyerekeket rugdos. „A migránsok csak azért mennek Németországba, mert az hiszik, hogy ott minden ingyen van.” – jön twitteren. A nagy többség szidja az ismeretlent. Valaki azt írja Richternek, hogy „árulja el az asszony nevét és a nő hamarosan halott lesz”

laszlo_petra1.jpg

Az újságíró csak most fogja fel, hogy mit filmezett le és küldött szét a világba. A jelenet, amilyen zavaró, ugyanolyan jelképes: a magyar nő, aki országát védi a menekülttől. Azt akarja, hogy az ország zárkózzon be. Alattomos. Nincs tekintettel a gyerekre. Megsérti a szakma szabályait, mert az újságíró semleges megfigyelő. Mégpedig a világháló globális nyilvánossága előtt, amely amúgy is reflexszerűen, lelkesedéssel, felháborodással, vagy éppen gyűlölettel reagál az élet minden, tetszés szerinti szeletére, a valóság apró részletére. És ez még inkább így volt egy olyan időpontban, ami nem is lehetett volna kényesebb. „Azt hiszem, azért volt ekkora a figyelem – fejtegeti Richter – mivel válság azokban a napokban közeledett az első tetőpontjához”.

Az újságíró fején találta az igazságot. 2015. augusztus 25-én a szír migránsok esetében a német Menekültügyi Hivatal hatályon kívül helyezi a Dublini szerződéseket. Ők maradhatnak Németországban, teljesen mindegy, hogy mely államokon keresztül érkeztek oda. Augusztus 31-n hangzanak el Merkel híressé vált szavai: „Ehhez az ügyhöz úgy kell hozzáállni, hogy annyi mindent elértünk már, megcsináljuk ezt is!” Putyin öt nappal később megerősíti, hogy támogatja a szír diktátort. A szíriai felkelés végképp kilátástalannak látszik.

München, Frankfurt, Köln az utolsó remény sok szír számára. Ott ölelésekkel, ajándékokkal, élelemmel köszöntik őket a pályaudvarokon. A képeket látják Szíriában, Afganisztánban, Irakban és Törökországban is. Hogy hányan jöttek azon a nyáron, azt soha senki sem tudja majd pontosan megmondani. A német hatóságok feladták, hogy számolják az embereket. A határok megnyíltak. Egy páran inkább lezárnák azokat, mint László Petra. A világ szembesül azzal a 10 másodperccel, amely alatt tettes lett belőle. NBC, CBS, CNN, RT Today – valamennyi leadja. Richter éjjel kettőkor kimerülten dől ágyba és azt gondolja: a videó mindenhová eljutott, ő maga elvesztette az ellenőrzést a képek fölött. László Petra pedig sohasem volt annak birtokában.

Budapest, 2017. május

László Petra, 42 éves, pontosan olyan, mint a felvételeken, amelyeket milliók követtek nyomon: kék farmer, fehér felső rész, azon kötött, nyitott blúz, a haja frissen szőkítve. Férje, Gábor, 43 éves, mellette nagyon fiatalosnak tűnik, a rövidre nyírott hajával, nevető szemeivel. Ő is filmes. Egy tévénél ismerkedtek meg, mindketten ott dolgoztak, 18 éve. Gábor magas, Petra mellé gyűri testét a bőrkanapén, tartja az asszony kezét, hallgatja a másikat.

„Napfényes nap volt” – kezdi Petra halkan. Azt gondoltam, hogy egyszerűen végzem a munkám”. Az N1TV küldte Röszkére. „Vettem a menekülteket, akik egyre másra próbálták meg megkerülni a rendőröket. Amikor megfordultam, hirtelen több százan indultak meg felém. Egyesek meglöktek, az fájt”. A két gyerekes anyának a vállán volt a kamera. „Ezért nem láttam jól. Az életemért reszkettem”. Hogy miért rúgott bele a gyerekekbe? „Önvédelemből. Természetesen senki sem fél egy kislánytól. De ott egy tömeg rohant felém, és egyébként is gyerek csupán egy fél fejjel volt kisebb, mint én”.

És Oszama? Miért buktat el valaki egy férfit, aki csupán elfut mellette? Egy embert, kisgyerekkel a karján? „Segíteni akartam a rendőröknek, hogy feltartóztassák az illegális migránsokat. Rövidzárlat-reakció, nem gondoltam végig, hibáztam. De megfizettem az árát”. Este az autóban, úton hazafelé Röszkéről csörög a mobilja. „Láttad a videót? - kérdi a tévé főszerkesztője. „Milyen videót? – kérdez vissza az asszony. „Nézd meg! Megrúgtál egy gyereket. Ki vagy rúgva!” Az N1TV közel áll a Jobbikhoz, de egy ilyen üggyel ott sem akarnak közösséget vállalni. László Petra védekezik, azt mondja, nem is érzékelt gyereket. Majd megnézi a felvételt. „Sokkolt, hogy milyen brutálisnak látszik”.

laszloo_petra2.jpg

Sok-sok millióan ugyanígy gondolják. Habár a legtöbben csupán pár másodpercet láttak belőle, vagy csupán egy kimerevített fényképet valamelyik újság címlapján. De ez a pillanatnyi jelenet is elég, hogy a digitális publikum egy szörnyű tett szemtanúja legyen. Vagy, ami még rosszabb: ha egyszerre lehet vádló, tanú, bíró és hóhér. László Peta érzi a jogos felháborodást, sőt az egész gyűlöletet. Ő és a televízió fenyegetéseket, sértéseket, átkokat kap. „Le kellene vágni a fejét és azzal focizni, de előtte még meg kellene erőszakolni – üzeni valaki. Paulo Coelho, a finom brazil író Petra gonoszságáról értekezik a Facebook-on. A szociális hálóból pellengér lesz, szerte az egész világon. „Olyan – mondja az asszony -, mintha megkettőződtem volna. Vagyok én itt, a férjemmel, a gyerekeimmel, és létezik egy Petra odakint, a boszorkány, aki megérdemelte a halált. Ki vagyok én?”

Egy ügyvéd azt tanácsolja neki, hogy kérjen bocsánatot. Két nappal Röszke után meg is jelenik a nyílt levél a Magyar Nemzetben: „Nem vagyok szívtelen, rasszista operatőr, aki gyerekeket rugdal. Nem érdemlem meg a mostani boszorkányüldözést, sem a halálos fenyegetéseket. Csak egy asszony vagyok, egy munkanélküli, kisgyerekes anya, aki pánikhelyzetben rossz döntést hozott. Tényleg nagyon sajnálom. László Petra.” 

Petra és Gábor még aznap elhagyják Budapestet. Kiveszik a gyerekeket az iskolából, elutaznak a nyaralóba. A férj elzárja a feleséget minden hírtől, de egy kommentárt azért felolvas neki: a szerző szerint „akinek ekkora feneke van, annak biztosan vannak gyerekei. De hogy tehet egy anya ilyet?” Éjszaka telefonon bejelentkezik Petra édesanyja, akinél be van jelentve. A rendőrség áll az ajtaja előtt. „Be akarják törni, ha nem nyitom ki” – mondja az anya. László Petra odamegy,  egy rendőr megörökíti, amint őrizetbe veszik. Nem sokkal később a felvétel megjelenik a rendőrség Youtube-csatornáján. 66 ezren látják, hogy elvezetik az akaratlanul híressé vált operatőrnőt. Kihallgatják, de csak másnap reggel engedik szabadon. 

 

De még rosszabb következik: Tunéziában a „Fallaga csapat” nevű iszlamista szervezet 20 ezer eurós vérdíjat tűz ki a gyűlölt magyar nő fejére. Rendőri védelmet kap. „Ekkor kezdtem el igazán félni. Ki tudta, milyen őrültek veszik komolyan?” A Blikk képet közöl Petra házáról, megjelölve a kerületet. A családnak el kell költöznie, titokban tartják, hogy hol laknak most. Petra hónapokon át nem mer kilépni a lakásból. A házból sem megy ki, amikor meghal az anyósa.

László Petrának szünetre van szüksége, elszív egy vékony mentolos Marlborót. Gábor felugrik, gesztikulál, elmondja, mi mindentől tartotta távol a feleségét: Facebook-bejegyzésektől, hogy erőszakolják vagy öljék meg az asszonyt. Ezeket a Facebook nem kívánja törölni. Gábor be akarja perelni az oldalt, de tudja, „ez olyan volna, mint Dávid Góliát ellen, semmi esély”. Az egyik oldalon a László Petra nevű szégyenfolt érdekében reklámot csapna egy magyar, hogy pénzhez jusson. „És ehhez jönnek még a külföldi sajtó, illetve ami még súlyosabb: a balliberális magyar újságok hazugságai”. Gábor azonban mindenkit bíróság elé akar citálni.

2015 őszén László Petra olyan viszály része lett, amely szétszakadással fenyegeti egész Európát. Ahogy a kontinens többi része, Magyarország is felzúdul, az emberek többsége nem akar menekülteket az országban. Egy héttel szeptember 8-a után Orbán Viktor végleg lezáratja a határt. Röszkénél, ahol még mindig lyuk tátong a kerítésen, éjjelente szögesdróttal körbetekert vagonnal zárják el a vasúti pályát Magyarország és Szerbia között. „Szürreális jelenség, mintha a Mad Max-ből vették volna ki” – emlékezik Stephan Richter. Bezárult a balkáni út, százezrek reménye.

László Petra azonban állástalan, hamarosan bíróság elé áll. Az első élete véget ér, amikor találkozott Oszamával. A férfi élete viszont nem a videóval fejeződik be. Már korábban odalett a háborúval.

Madrid, 2017 július

„Isten hozta a menekülteket!’ – áll hatalmas betűkkel a Prado mellett egy zászlón, az egyik kulturális központ előtt. Onnan 30 perc autóval délre, Madrid Getafe nevű elővárosába, amely a futballklubjáról nevezetes. Nemrégiben egy sejk meg akarta venni az egyesületet. Udvaroltak neki, elegáns hotelekbe hívták meg. Azután kiderült, hogy a mágnás egy brazil csaló. Getaféban él Mohsen. „Szálem alejkum” – köszönt az ajtóban. Vékonyabb, mint a videón, piros pólóinget és farmert visel. Ősz szakáll keretezi szomorú arcát. Zaid, a fia a díványon fekszik, a tévé előtt, a Real Madrid mezében. Spanyol mesesorozatot néz, élesen nevet. A polcon porcelánangyal, a Bernabeu-stadion félig szétesett mini modellje mellett. Az a Real otthona. Oszama teát hoz és megismétli: Isten hozott Madridban. Majd belekezd a történetbe.

Szíria, Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia és Magyarország, 2012-15

Amikor bombák hullottak a városára, Szíria keleti részén, sőt az egész országra, elhatározza, hogy elmenekül. Egy teherautósofőr 10 gyereke közül a 8-ik. Sportot tanult Aleppóban és futballedző lett. Náluk szinte egyáltalán nincsenek profi trénerek. Délelőttönként testnevelést oktat az iskolában, délután pedig az Al-Fotuwa ifjúsági csapatát készíti fel a szülővárosában. Amikor megkezdődik és egyre közelebb nyomul a polgárháború, a gránátok az ő utcájába is becsapódnak. Már nincs munka és Oszama 50-éves. A legkisebb fia, Zaid 4.

Oszama bátyjának van némi pénze, ő ad neki 3500 dollárt. A család, a feleség, a három fiú és egy lány először Rakkába menekül a török határ mentén. Amikor azt is bombázzák, a halottak az utcákon hevernek, átmennek a török oldalra. A törökök barátságosak, munka nincs. Oszama megpróbál gyógymasszőrként elhelyezkedni. Hirdetőcédulákat osztogat, de amit keres, az szinte semmire nem elég a hattagú família számára.

2015 júliusában hirtelen úgy tűnik, hogy a helyzet jobbra fordul. Németország kinyitja a határait, a balkáni út biztonságosabb lesz, a menekülés 5 ezer dollár helyett már csak 2 ezer dollárba kerül. Oszama és az asszony előreküldi a 16-éves Muhammadot, aki Olaszországon át északra megy. Utána felkerekedik az apa is, Zaiddal. A törökországi Bodrumtól a görög Kos szigetéig 800 dollárt fizet egy embercsempésznek. Zaid nem kerül semmibe. 50 másik menekülttel ülnek egy 8 méter hosszú felfújható gumicsónakban. Csak Zaidon van mentőmellény. „Nem tudom elmondani, mennyire féltem” – meséli a szír.

Görögországból mindketten Macedónián és Szerbián át észak felé tartanak. Hetek telnek el, mire elérik Röszkét. Csakhogy elakadnak a magyar-szerb határon. Az éjszakákat a szabad ég alatt, a mezőn töltik, Zaidnak láza van. Egyetlen takarójukat ellopják. Oszamának még 600 dollárja van, az alsónadrágjába bevarrva.

Mint mindannyian az ott lévők közül, a férfi is tovább akar menni. Ő is attól tart, hogy lezárják a határt. „Senki nem tudta, hová küldenek bennünket. Egy páran ellenálltak a rendőrségnek” – mondja. „El akartam szakadni tőlük, messzire kerülni a veszélytől, a gyerekkel.” Amikor elszalad, egy magyar rendőr megpróbálja visszatartani, de ki tudja magát szakítani a fogásból. Azután egy rúgást érez, ahogy egy másik láb a lába útjába kerül. Lezuhan a földre. „Észlelte a szőke operatőrnőt,” „Nem.” „Miatta esett el?” „Igen”. Vagyis futballnyelven szólva, ha van bíró és mindez csak játék, akkor ez a fociban szabálytalanságnak számított volna? „Igen” – válaszolja Oszama és most először elneveti magát. „Igen, ő a bűnös. Egyértelmű gáncs volt a részéről”.

 

Szeged, 2016. szeptember 16.

 

Kopasz Zsolt ügyész Szegeden. 2016. szeptember 7-én, csaknem napra pontosan egy évvel a videó felbukkanása után, ejti a testi sértés miatt emelt vádat László Petra ellen. Az érintett rendőr vallomása, valamint egy szakértői vélemény, miszerint az arab szitok hímnemre vonatkozott, az ügyész szemében arra utal, hogy a férfi nem a nő kitett lábában bukott fel. Vagyis hiányoznak a bizonyítékok. A tévés újságírónőt csupán közrend megzavarása miatt ítélik el, három évet kap, felfüggesztve.

László Petra és Gábor keserűek: „Ha valaki engedély nélkül a házamba, vagy a földemre lép, akkor jogom van megállítani.” Petra megrója Oszamát, amiért az őt tette felelőssé az esetért, jóllehet a bíróság is másként látja a történteket. „Most egy bérelt lakásban csücsül és élvezi az új életet” teszi hozzá az asszony. Számára a videó egy nincstelen menekültből valakit csinált. „Én vesztettem, ő nyert” - jegyzi meg.  Ennél nagyobbat nem is tudna tévedni.

München, Madrid, 2015

„Sztár vagy” – közölte egy egyiptomi menekült Oszamával, amint az megérkezett Münchenbe. „Veled és a fiaddal vannak tele a hírek. Mindenhol!” Oszama és Zaid éppen csak hogy befutottak, amikor először látták a felvételt. „Nagyon kellemetlen volt” – idézi fel az apa. „Szíriában háború dúlt, Minden más lényegtelennek számított. Én csak egy voltam a milliókból”. Az újságírók mikrofont tartanak az orra alá, fejében azonban más kérdések dübörögnek: „Hová menjen? Hogy tudja elhozni a családját?”

laszlo_3.jpg

Azután jön egy hír a Facebook-on Madridból. Miguel Galan, a Cenafe nevezetű futballiskola-hálózat feje hallott a sorsáról. Állást kínál, igen jó kapcsolatai vannak a Reálnál. Oszama elfogadja. Biztonságban akarja tudni a gyereket, akit rettenetesen megviselt a háború és a menekülés. Két nappal később a Madridba tartó vonaton ülnek, Zaiddal és a legidősebb fiúval, Muhammaddal, akivel Münchenben találkoztak újra. A pályaudvaron megint stábok várják őket. A hírnév, amit sosem akart, Spanyolországba is elkíséri.

A lakásban Oszama feláll, hoz egy fotóalbumot. Benne képek róla, és a fiúkról, a Real elnökével. A stadionban a csapat szupersztárjaival. Az egyiken kéz a kézben állnak Ronaldoval, Iscoval, Toni Kroos-szal. A gyerekek sugároznak a boldogságtól. Oszama szomorúan néz. „Fáradt voltam” – meséli. „És már ott éreztem, hogy valami nincs rendben”. Kiderült, hogy nem a Reálnál, hanem a Getafénál kell dolgoznia. De a pálya helyett egy irodában kap helyet. „A nemzetközi ügyek felelőse” – ez áll a névjegykártyáján. Nem érti: mit akar egy spanyol fociiskola az arab világban? A megígért nyelvtanfolyamból, az edzőségből nem lesz semmi. A spanyol szövetségnél választások közeledtek és Oszama jótevője, Miguel Galan elnök akar lenni. Riválisa, a spanyol futball befolyásos ura már 27 éve van posztján, és sok barát támogatja. Galannak épp ezért nagyon kell a jó PR. Oszama ma úgy gondolja, csak ezért fizeti neki Galan a lakást, alkalmazza a labdarúgó iskolában. Pusztán emiatt szervez jól publikált találkozásokat a Real csillagaival. Csakis ezért szerzi meg neki a tartózkodási engedélyt.

 

 

És most éppen ez a vízum bizonyul átoknak. Azzal ugyanis nem hozhatja el a feleségét és a többi gyerekét Törökországból Menedéket kell kérnie, és évekig eltarthat, amíg megkapja. Ha megkapja. Majd elbocsátják az iskolától. „Nem tudott megfelelően beilleszkedni” – hangzik az indoklás. „Nem beszél spanyolul, de hát ezt úgyis tudják” – panaszolja. Még valami kínozza: a video felbukkanása után nem sokkal hírek terjedtek el, hogy ő terrorista volna. Mármint, hogy köze volt 2004-ben az Al-Fotuwa klub egyik meccse körül kirobbant zavargásokhoz. „De hiszen akkor még nem is dolgoztam az egyesületnél”.

Oszama is elvesztette az ellenőrzést saját maga fölött közszereplőként. A szegény menekült története, akiből ünnepelt hős lett, túl jól hangzik. De nem is akar rajta töprengeni, a fejében csakis a családja jár. Hogy milyen lesz a jövőjük.

Oszama családja szétszóródott. Muhammad visszatért Törökországba, hogy beszerezze a bizonyítványokat az egyetemhez. Oszama időközben menedéket kapott, vagyis korlátlan tartózkodási engedélyt. Elhozhatná a feleségét és a lányát, hogy Németországba költözzenek. Csak éppen nincs pénze, nincs munkája, nincs semmi reménye. A nyáron korrupció vádjával őrizetbe vették a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökét. Galan most minden PR-trükk nélkül is elfoglalhatja az áhított tisztséget. Már nincs szüksége a menekültre. „Rá akar szorítani bennünket, hogy menjünk el” – búslakodik Oszama. Még két hónapig rendezve van a lakbér, azután tovább kell állni. Segítséget a spanyol hatóságoktól sem várhat többé. „A spanyolok nagyon rendesek hozzánk” – ismeri el. „Mint ahogy a németek is”. Ha Asszad egyszer eltűnik a színről, és helyreáll Szíriában a demokrácia, akkor a szírek szobrot állítanak Merkelnek” – bizonygatja.

Budapest, 2017. július.

László Gábor azt magyarázza, hogy Magyarország ezer éve határállam. Újra leült a kanapéra, a karfákat oroszlánfejek díszítik, mint Budapest címerét.”Megvédjük Európát, főleg attól, ami délről jön”. Gábor és Petra a Demokrata szerkesztőségben vannak. A jobboldali-konzervatív hetilap az asszony új munkaadója. Az épület az Andrássy úton található. Bencsik András főszerkesztő a kockás ingében, farmerban és bajuszával olyan, mint egy barátságos tanár, amikor kávét és kekszet szolgál fel és Magyarország történelméről mesél. A László-ügyet a legszégyenletesebb karaktergyilkosságnak minősítette a kommunizmus bukása óta, amikor közadakozásra szólított fel. A menekülteket pedig betolakodó hordának nevezte. Petra közli, hogy senki sem akarta alkalmazni, Bencsiken kívül. Most klipeket forgat a folyóirat honlapja számára. semmi politikai téma. Az olvasóközönség barátságos hozzá. „Az ember megtudja, kik az igazi barátai, ezért hálás vagyok”.

De nem mindenki fordult ellenük. Két héttel Röszke után a gyerekek iskolaigazgatónője bedobott a postaládájukba egy levelet: „Hozzák vissza a lányokat. Tudom, hogy gyakran kíséri el őket az iskolába, anélkül, hogy ott gyerekeket bántana”. Amikor ilyeneket mesél, Petra elneveti magát. Mint amikor arról esik szó, hogyan kommentálták a gyerekei a filmet: „Mama, az iskolaudvaron sokkal rosszabb dolgok is megesnek!”

László Petra megközelíthetetlen marad. Csak egy újságíró, feleség és anya, aki rosszul reagált egy különleges helyzetben? Vagy mégis kőkemény jobbos, aki a rasszizmusát akaratlanul az egész világ elé tárta? Hogyan került az N1TV-hez, amely a jobboldali-radikális Jobbik szócsöve a médiába? „Ennek nincs köze a politikai beállítottságomhoz. Operatőrként felvételeket készítek” – a hang jegessé válik. „Mindegy, hogy mit gondolok. Minden tévének tudnék dolgozni”.

Előbb még önirónikus, lágy, megkönnyebbült. Most meg ez a keménység. Nála mindig mások a hibásak: a média, a politika, a menekültek és Merkel. A szírek, akiket a kancellár Európába hívott. A férj a segítségére siet: „Petra és Oszama csak bábfigurák. Az asszony pedig bűnbak a hazug nyugati sajtó számára.”  A feleség hozzáfűzi: Nem érzem magam áldozatnak. Mert éppen azt akarják elérni”.

Petra és Gábor számára a külvilág ellenséges. Petrával igazságtalanság történt, Oszama törvénytelenül hatolt be az országba. Gábor oroszlánnak tartja az asszonyt, csodálja, milyen erős. És a tisztesség úgy kívánja meg, hogy rehabilitálják. Van elég bizonyíték arra nézve, hogy a finom menekült nem ártatlan családapa, hanem terrorista. Mint oly sokan, akik a nyitott határon át érkeztek Európába. „Csakhogy az igazságnak nem szabad kiderülnie” -jegyzi meg.

Egy pár másodperces film, három emberélet. 2015. szeptember 8. csak egyiküknek hozott szerencsét. Stephan Richter őszinte: „minden újságíró boldog, hogy elcsíp egy ilyen pillanatot”. Gyakran gondol Röszkére, a gyerekekre a sárban, a sikoltozó anyákra. „Ma már nem lenne olyan nagy szám a videó. A világ időközben hozzászokott az ilyen képekhez. De akkor még történelmet adtunk tovább, valós időben”.

Hogy Oszama akarna valamit üzenni Petrának? „Emberként kell cselekedni, ezt egy anyának meg kellene értenie.”. A szír fáradt. Fel kell építenie a jövőt magának és a családnak. László Petra is kimerült. Órákon keresztül mesélt, már a második doboz cigarettát nyitotta fel. Hogy volna valami mondanivalója Oszamának? „Nem”. Esetleg egy újabb bocsánatkérés? „Nem”. Majd kimegy a teraszra.

Amíg odakint dohányzik és Stephan Richter új képet és történetet keres, Oszama pedig aggódik a feleségéért és a gyerekekért, Madrid határában egy sportpályán egy fiatal dekázik. Jobbal-ballal, 20-30-szor. Mintha Zaid egy olyan úton járna, amelyet csak ő lát. Jobb, bal, jobb, bal, jobb, bal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1012817594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eren Jaeger 2017.09.09. 14:44:58

A legnagyobb baj, hogy ez a koszos ingyenélő gazdasági bevándorló járt a legjobban. Ő meg az a pár millió társa...
kivi vagyok hány robbantás kell még a németeknek...talán ha merkelfattyú valami rokonát kellene temetni...

De hiába, amennyi féreg már itt van, egy sem fogja elhagyni Európát olyan jó az ingyen ellátás a németeknél (és hasonló gazdasági helyzetben lévőknél).

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.09. 14:57:58

"Röszke volt a legyszörnyűbb"- eddig bírtam ki sírva röhögés nélkül a CIA- spicli újságíró baromságait

www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8&feature=youtu.be&t=10s

2017.09.09. 18:30:09

Mire ez a nagy szörnyűlködés?
Felrúgta?
Fel is robbanthatta volna....

taga20 2017.09.09. 18:37:41

@Dorottya Veres: a lányunkat is dorottyának hívják, ezé annyira szörnyű téged olvasni!

John Nethem 2017.09.09. 19:15:51

Nagyon szépen bemutatja a nyugat KIRAKATvilága mögötti álságot, a csak érdekből való cselekvést, a sunyiságot és a mások mindenáron való besározását.....

rajgy 2017.09.09. 19:38:55

@Eren Jaeger: Nem a Mohsen járta legjobban. Ő egy időre kiszolgálta a propagandát, most már nincs szükség rá és kiteszik a lakásból is.
Az a szemét RTL-es, aki feldobta a Petrát, és azt hazudta, hogy ő látta a gáncsolást, hogy az egész világon elterjessze a Fake-videót. Itt megnézheted magyar felirattal is:
www.youtube.com/watch?v=p2ePuPOcL9k
Szemét német újságírók még akkor sem vették vissza a "gáncsolási" hazugságot, mikor már vérdíjat tűztek ki.
De van új fejlemény is. A cikkben mutattak egy 36 másodperces videót, aminek az első 16 másodpercét eddig eltitkoltak, mert a Petra mutatta pánikban. Ez a klip abból lett rekonstruálva:
uploads.disquscdn.com/images/8fadb5b6bc991e86b24b1046d8cfcb93851c35ce37fd9787ffbe0db3b032df9f.gif

rajgy 2017.09.09. 19:40:31

@Eren Jaeger: Nem a Mohsen járta legjobban. Ő egy időre kiszolgálta a propagandát, most már nincs szükség rá és kiteszik a lakásból is.
Az a szemét RTL-es, aki feldobta a Petrát, és azt hazudta, hogy ő látta a gáncsolást, hogy az egész világon elterjessze a Fake-videót. Itt megnézheted magyar felirattal is:
www.youtube.com/watch?v=p2ePuPOcL9k
Szemét német újságírók még akkor sem vették vissza a "gáncsolási" hazugságot, mikor már vérdíjat tűztek ki.
De van új fejlemény is. A cikkben mutattak egy 36 másodperces videót, aminek az első 16 másodpercét eddig eltitkoltak, mert a Petra mutatta pánikban. Ez a klip abból lett rekonstruálva:
uploads.disquscdn.com/images/8fadb5b6bc991e86b24b1046d8cfcb93851c35ce37fd9787ffbe0db3b032df9f.gif

taga20 2017.09.09. 19:59:04

@rajgy: mi van petra, viszket má megint a lábad?

John Nethem 2017.09.09. 19:59:21

@rajgy:

Gyakorlatilag a nyugati média is ELFERDÍTETTE, MEGHAMISÍTOTTA a tényeket.

Ipari méreteket öltött már:
www.youtube.com/watch?v=pIP3kwXbV0M

taga20 2017.09.09. 20:02:57

@John Nethem: ezt nálatok a fidelitászos szemináriumon kiadják, hogy amit 20 év óta csinál a geci és bandája, avval kell bevádolni az ellen oldalt?

te bazdmeg egy hús-vér ember vagy?

nem hiszem el!

taga20 2017.09.09. 20:07:53

@John Nethem: miért hazudsz te mocskos fityesz tróger?

ipari méretekben a tetves fityeszmédiád tolja, droid!

baltás pénzből mennyit osztanak le az ilyen talpasoknak, mint amilyen te is vagy?
megéri kibasznod a gerincedet, ami mindig gumiból volt?

John Nethem 2017.09.09. 20:13:16

@taga20:

Te meg hülye vagy az elvakultságtól, aki a valós tényeket akarja vázolni, azt rögtön fideszezed. Troll hülye seggfej vagy, de nagyon.
Addig ne szól hozzám, míg értelmes szavakat nem tudsz kinyögni.

John Nethem 2017.09.09. 20:16:40

@taga20:
A 33750 hozzászólásodnak kb 1 %-a az értelmes mondat, az összes többi személyeskedő zagyvaság.

John Nethem 2017.09.09. 20:20:32

@taga20:

Te funkcionális analfabéta , olvasd el a mondatot újra !!!!!

Különösképpen a "média" meg az "ELFERDÍTETTE" közti szóra !!!

Eren Jaeger 2017.09.09. 20:21:30

Persze, mert kellett egy bűnbak aki ilyen látványosan "kínozza" szerencsétlen, szegény iphone6-os menekülteket.

rajgy 2017.09.09. 20:22:44

@John Nethem:
Hát igen. Minden csak propaganda. De visszaütünk nekik!

Ez a sípcsontrúgás is FAKE volt:
www.youtube.com/watch?v=NG10p8843TY
Azt a "Szándék is megvolt"-videót melyik barom csinálta? Semmi szándék nem volt.
1) A lány csak a Petra feldöntésével fért volna el, tehát a lány támadó. és "Jogos védelem" (Btk §22.1)
2) Amikor a Nő épp szemben állt velünk, akkor a ballába oldalt az érintő és a rádiusz metszéspontja fölött volt. Optikai csalódás volt.
uploads.disquscdn.com/images/0cc3e121497d0ef93544b36ac5fbfd6950a0eb7b140b6d5a7b8953dc3bc3cad8.gif
Itt egy magyar nőt gyaláznak, a Magyar Nevet gyalázzák, közben pénzt keresve, és a magyar kormány nem tiltakozik!!

taga20 2017.09.09. 20:27:36

@John Nethem: margit, nehogy azt mond nekem, hogy végig olvastad az összeset, és osztályoztad.

neked 623 volt, evvel a nick névvel, de így látatlanban merem állítani, hogy talán volt egy, mikor felsírtál a szülészeten.

azóta semmi!:))))))))))

taga20 2017.09.09. 20:29:18

@rajgy:
szerintem petra most már hagyd abba.
má én érzem magam kínosan, hogy ekkora féreg vagy!

taga20 2017.09.09. 20:33:13

@Eren Jaeger:ember, szerintem dobjál be egy jégert, az legalább megláccik rajtad!:))

John Nethem 2017.09.09. 20:34:13

@rajgy:

Már 2015-ben letárgyaltuk a témát más blogon, egy más szemszögből készült videóval. Az elesett fickó egyáltalán nem a nő felé kiabált, hanem a rendőr felé. A nő lába egyáltalán nem ért el odáig. Ahogy a férfi kirántotta magát a rendőr visszatartó kezéből, a lendülettől elvesztette az egyensúlyát, és a talaj sem volt éppen kedvező gyerekkel az ölében a futáshoz, amikor közvetlenül nem lát a lába elé.
www.youtube.com/watch?v=i5_4PNrJQyk

Viszont a közvetlenül mellette elrohanó srácot majd a lányt tényleg megrugta.

John Nethem 2017.09.09. 20:35:14

@taga20:
Én legalább megváloagtom a szavaimat, nem úgy mint te, akit gondolom a szófosásért fizetnek....

John Nethem 2017.09.09. 20:40:22

@John Nethem:
Sőt a rendőr taszított rajta egy kicsit, csuklóból......

rajgy 2017.09.09. 20:50:20

@John Nethem:
A srácot megrúgta, de itt az volt a kérdés, hogy pánikban volt vagy nem? A bíró nem ismerte el pániknak, pedig előtte belerohantak. A Btk §22.3 szerint fel kelltt volna menteni:
"(3) Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl."
Eltitkolták azokat a képeket, ahol pánikban volt látható, de most meg van a pánik.
A gáncsolásnál pedig a nyugat felé konkrétan lehet bizonyítani, hogy a nő jobb lába nem mozdult el, és a 44°-ban kinyitott ballábával semmiképp sem érhette volna el, de távol is volt a balláb, az érintő és a rádiusz metszése fölött. Ez nagy égés lesz a geometriai analfabéta ügyésznek.
uploads.disquscdn.com/images/0cc3e121497d0ef93544b36ac5fbfd6950a0eb7b140b6d5a7b8953dc3bc3cad8.gif

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.09. 20:57:02

www.paulcraigroberts.org/2015/10/24/presstitutes-at-their-work-paul-craig-roberts/

"The Western media has only two tools. One is the outrageous lie. This overused tool no longer works, except on dumbshit Americans.
The other tool used by presstitutes is to discuss a problem with no reference to its causes. Yesterday I heard a long discussion on NPR, a corporate and Israeli owned propaganda organ, about the migrant problem in Europe.These migrants have appeared out of nowhere. They have decided to seek a better life in Europe, where capitalism, which provides jobs, freedom, democracy, and women’s rights guarantee a fulfilling life. Only the West provides a fulfilling life, because it doesn’t yet bomb itself.

The hordes overrunning Europe just suddenly decided to go there. It has nothing to do with Washington’s 14 years of destruction of seven countries, enabled by the dumbshit Europeans themselves, who provided cover for the war crimes under such monikers as the “coalition of the willing,” a “NATO operation,” “bringing freedom and democracy.”

A Nyugati médiának mindössze két eszköze van: az egyik- a nyilvánvaló hazugság. Ez az agyonhasznált eszköz már nemigen működik, kivéve a segghülye amerikaiakat.
A másik eszköz egy probléma hossza megvitatása, anélkül, hogy a kiváltó okokról beszélnének. Tegnap hallottam egy hoszú beszélgetést a NPR- rádióban az európai migráns- problémáról. Igen, migránsok, nem menekültek. Ezek a migránsok nem a semmiből jöttek elő.Úgy döntöttek, hogy egy jobb életet keresnek Európában, ahol kapitalizmus van, mely munkahelyeket, szabadságot, demokráciát és női egyenjogúságot garantálva egy megbecsült életet ad. Csak a Nyugat tud megbecsült életet adni, mert a Nyugat nem bombázza saját magát- egyelőre. Az Európát elözönlő hordák épp most döntöttek úgy, hogy odamennek. Semmi köze mindehhez Washington 14 év alatt szétrombolt 7 állam elleni háborújának, melyeket a segghülye európaiak maguk hagytak jóvá, minden háborús bűnükkel együtt, olyan szövegek alatt mint Hajlandóak Koalíciója, NATO- hadművelet és szabadság- és demokrácia- export."

Tökéletesen leírja a CIA- csicskasajtót, R

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.09. 20:57:34

www.paulcraigroberts.org/2015/10/24/presstitutes-at-their-work-paul-craig-roberts/

"The Western media has only two tools. One is the outrageous lie. This overused tool no longer works, except on dumbshit Americans.
The other tool used by presstitutes is to discuss a problem with no reference to its causes. Yesterday I heard a long discussion on NPR, a corporate and Israeli owned propaganda organ, about the migrant problem in Europe.These migrants have appeared out of nowhere. They have decided to seek a better life in Europe, where capitalism, which provides jobs, freedom, democracy, and women’s rights guarantee a fulfilling life. Only the West provides a fulfilling life, because it doesn’t yet bomb itself.

The hordes overrunning Europe just suddenly decided to go there. It has nothing to do with Washington’s 14 years of destruction of seven countries, enabled by the dumbshit Europeans themselves, who provided cover for the war crimes under such monikers as the “coalition of the willing,” a “NATO operation,” “bringing freedom and democracy.”

A Nyugati médiának mindössze két eszköze van: az egyik- a nyilvánvaló hazugság. Ez az agyonhasznált eszköz már nemigen működik, kivéve a segghülye amerikaiakat.
A másik eszköz egy probléma hossza megvitatása, anélkül, hogy a kiváltó okokról beszélnének. Tegnap hallottam egy hoszú beszélgetést a NPR- rádióban az európai migráns- problémáról. Igen, migránsok, nem menekültek. Ezek a migránsok nem a semmiből jöttek elő.Úgy döntöttek, hogy egy jobb életet keresnek Európában, ahol kapitalizmus van, mely munkahelyeket, szabadságot, demokráciát és női egyenjogúságot garantálva egy megbecsült életet ad. Csak a Nyugat tud megbecsült életet adni, mert a Nyugat nem bombázza saját magát- egyelőre. Az Európát elözönlő hordák épp most döntöttek úgy, hogy odamennek. Semmi köze mindehhez Washington 14 év alatt szétrombolt 7 állam elleni háborújának, melyeket a segghülye európaiak maguk hagytak jóvá, minden háborús bűnükkel együtt, olyan szövegek alatt mint Hajlandóak Koalíciója, NATO- hadművelet és szabadság- és demokrácia- export."

Tökéletesen leírja a CIA- csicskasajtót, Ronald Reagen volt pénzügyi államtitkára

taga20 2017.09.09. 21:07:54

@John Nethem: viszont a lelkivilágod úgy világít, mint a pokol tüze!

gondolom azt gondolod rólam, amit te művelsz pénzért vagy önszorgalomból.

te egy beteg szardarab vagy, ahogy a geci gazdád és a slepje.

John Nethem 2017.09.09. 21:20:10

@rajgy:
Én az ilyenekre mindig azt az egyszerű józan paraszti megoldást javaslom, hogy akkor rekonstruáljuk ugyanazt a szituációt ÉLESBEN ( mint a "kísérleti régészet" ), és a BÍRÓt meg az ügyészt is tegyék a vádlott helyébe, vajon bennük milyen biofizikai és mentális folyamatok zajlanának le, amik aztán "ösztönszintű" cselekedetek formájában nyilvánulnának meg... Rögtön bizonyítható lenne egy-s-más..... mennyi is benne az akaratlagos és mennyi az ösztönszintű mozzanat...

László Zoltán 2017.09.09. 21:22:39

Beszarás ez az egész. Adott egy határsértő betolakodó, aki tömegesen betörő hordából kiválva próbál átszökni. Kitépi magát a rendőr karjaiból, és menekül a törvény elől. Ma hazánkban kevesebbért is elítélik a magyar, ha éppen nem vágják a motorháztetőre igazoltatás gyanánt, vagy rúgják ki a lábát és bilincselik meg. Itt akkor most miről beszélünk? László Petra nem a rendőrnek próbált segíteni munkavégzése során? ösztönös, automatikus mozdulat volt. Kezében kamera, azt is és magát is védeni, oltalmaznia kellett. Egyetlen mozdítható lábát próbálta felemelni, hogy azzal fékezze, vagy akadályozza meg a behatolást. Mi ebben a szörnyűséges? Petra itthon volt, a hátárszélen, de hazai földön, jogszerűen. A jövevényre ez nem mondható el.

A hosszan taglalt sztori lelki szálakon van vezetve. A László Petráról minden feltártak, az állítólagos szír Oszama Mohsen-ről semmit. Az olvasható a történetben , hogy: "Oszama Mohsen az életéért fut. Karján a fia, kezében egy műanyag zacskó, ..." - micsoda érzelmi tobzódás! Hol és miért futna az életérét? Honnan ez a hazug hangvétel?!? Ismét visszaidézek: "Szíria, Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia és Magyarország, 2012-15" Vagyis ha jól értjük, 2012-ben indult útnak, 3500 dollárral, hátrahagyva a család nagy részét, mintha csak neki bombáztak volna. 9 testvéréről egyetlen szó nem esik. Ők Szíriában maradtak? Harcolnak, elmenekültek? Vagy mi van velük? Oszamának nem hiányoznak, hogy csak úgy hátrahagyta őket. Vagy ők is 3500 dollárral indultak útra? Sok a felmerülő kérdés. Honnan van egy háborúban ennyi pénze az embernek, amikor sok magyarnak békeidőben sem jut ennyi a tarsolyba. Aztán ahogy olvassuk a "sztorit" a feleség is valahol a törököknél volt. A 16 éves fiúk pedig mint valami előfutár már túl mindenen. Vajon ő mennyi pénzel indult és honnan? Mármint a pénz honnan és az indulása mikorra tehető? Vagy már akkor is bombáztak? Vagy csak nem akarta a hazáját szolgálni avagy védi a támadókkal szemben. Aztán arról sem esik szó, hogy ebben az időben kik bombáztak Szíriában azon a területen. Nem lehet, hogy éppen a franciák, vagy a Nato szövetségesek? Esetleg az amerikaiak által támogatott "felkelők"? Netán az ISIS? (Csak azt ne mondják, hogy Asszad.) De hagyjuk is, mert mire Oszama a röszkei határhoz ér, eltelik közel 3 év. Mi tartott neki ilyen sokáig? A leírtak szerint 2015 júliusában a törökországi Bodrumtól a görög Kos szigetéig 800 dollárt fizet egy embercsempésznek. Nem a szárazföldet választotta, hanem a gumicsónakot. Azt a viszontagságos és illegális útvonalat, aminek az egyik célállomása Röszke volt. És itt "elesett". Meg az életérét menekült, azért futott! Micsoda hazugság. Érzelmi fennhangok! Oszamát senki nem üldözte, nem volt mi elől elmenekülnie. Törökországban nem bombáztak. Ott dekkolt évekig, csak hát a jobb sors reményében vágott neki a menekülteket megjátszó jobb élet reményében annak az útnak. Magyarországot, és annak védtelen határvonalát szemelték ki, mint átjárási pontot. Csakhogy ez egy schengeni vonal, amit vízum nélkül nem léphetne át senki. Oszama valójában nem is menekült, mert évek óta biztonságban volt, élt és alkalmi munkából tartotta el magát Törökországban. Nem a Szíriában dúló háború kényszerítette a csempészek kínálta útra. Törökországban már biztonságban volt. Neki az nem tetszett, ahogy a köztes országok egyike sem. Neki csak és kizárólag a magyarokon keresztül kellett a Merkel vezette Németországba mennie. Az ezzel járó kockázatvállalás, az anyagi ráfordítás, a bizonytalanság mind nem számított, és nem jelentett számára, kockázatot? A gyerekkel felelőtlenül képes volt beülni egy túlzsúfolt lélekvesztőbe, kockára téve az ő életét is! Útközben, partot érve nem kért sehol menedékjogot. A magyar határnál sem. Inkább az áttörést, rendőrrel történő szembehelyezkedést választotta! Törvényt sértett, de ez itt senkit nem érdekel. Ez nálunk csak akkor számít, ha autót vezetünk és igazoltatni próbálnak. Akkor nem szegülhetünk ellen, mert akár bele is halhatunk. Itt meg a határvédelem és a sajtó gáncsoskodik a szegény szírrel szemben. Micsoda világszenzáció, és gonoszság a magyarok részéről! Ezzel bizony már foglalkozni kell. És van olyan hülye apparátus, meg újságíró, szerkesztő, meg bíróságunk, mely képes a rendőrnek segítséget nyújtani próbáló operatört elmarasztalni! Kifordul a jóérzés belőlem, ha ezeket a képmutató, álságos emberek képmutató "beszámolóit", mint valami hiteles hírforrást olvasom. Felháborító az, ami itt folyik. Több mint bosszantó, amit László Petrával műveltek! Gyalázatos egy történet az egész. Sokan köphetnének egyet a levegőbe és alá állhatnának. Köztük maga szerző - jdesi - is.

John Nethem 2017.09.09. 21:22:40

@taga20: Vagy inkább fordítva.... hiszen a te szádból fröcsög a szar.....

taga20 2017.09.09. 21:25:01

@John Nethem: az kövérlaca, hofi is megmondta:)

taga20 2017.09.09. 21:27:19

@László Zoltán: zoli, hányjál fel és állj alá!

nem hiszem el, hogy te érző ember vagy! nem csak egy géphang, aki a fityeszmaffia nevében hergeli, szétbassza a népet!

rajgy 2017.09.09. 21:45:44

@John Nethem:
A Bírót és az ügyészt a saját művükkel kell szembesíteni:
1) Az ügyész a vádemeléskor azt hazudta, hogy felé rúgott, de nem érte el.
2) A fellebezében már változtatott: "a férfi haladási iránya felé emelte bal lábát,"
(tehát ha a pasi északi irányba futott, akkor a nő is északi irányba emelte a lábát?)
Hogyan lesz ebből rúgás?

rajgy 2017.09.09. 21:54:59

@László Zoltán:
Ez egy nagyon negatív cikk lett. (hamis szemtanu, aki nem is látta, de anyagilag érdekelt volt a videó terjesztésében.) A németek még nem vallották be az olvasóiknak, hogy FAKE volt a gáncsolás. A bírósági ítélelet is meghamisították, mintha a gáncsolásért ítélték el. (be kell nekik fűteni a választás előtt)

Nem az illegális betolakodóval lehet felmenteni a nőt, mert akkor még maradna a garázdaság.
1) a tumultusban pánikban volt
2) A gáncsolás pedig matematikailag bizonyíthatóan optikai csalódás. 44°-os szögben nyitott ballábbal sehogy sem érhette el.

taga20 2017.09.09. 21:59:50

@John Nethem: haver, utállak, mint a szart, de evvel a mosómedvéssel nem tudlak utálni.

az egyik kedvencem.

ja és jirzsit olvastad te kis geci?:))

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fcinematrix%2F2017%2F09%2F09%2Fjiri_menzel_magda_vasaryova_interju_sorgyari_capriccio_miskolc_cinefest%2F

John Nethem 2017.09.09. 22:00:37

@rajgy:
"Nem ő gáncsolta ki a férfit, karján gyerekkel
László Petra rugdosódása miatt híressé vált egy szír fociedző, aki kisfiával a karján futott, és elesett. Az ő esését nem az operatőr okozta. A vádirat - és a bíróság által megállapított tényállás - szerint az történt, hogy egy rendőr megfogta a hátizsákját, ő kiszabadult a fogásból, tovább szaladt László Petra irányába, aki már emelte a bal lábát, de a férfi még azelőtt elesett, hogy László lába hozzáért volna, az esést a rendőr fogásából való szabadulás lendülete okozta.
A bíróságon egyébként tanúként meghallgatták ezt a rendőrt. Ő is elmondta, de a videófelvételen is látszik, hogy a férfi az esés után őt, a rendőrt, és nem pedig László Petrát okolta a vele történtekért, őt kérte számon kiabálva. A bíróság - az ügyészség véleményével ellentétben - még azt sem látta megállapíthatónak, hogy László kísérletet tett volna arra, hogy a lábával elérje a gyerekével a karján futó férfit.
A lényeg tehát a megelőző két rúgás volt, a felnőtt férfit és a kislányt ért rúgás. A vád szerint László Petra "operatőri munkája végzése során, ezen szerepéből kilépve, az eseményekbe aktívan beavatkozott", két emberrel szemben -sérülést nem okozó - erőszakot alkalmazott. "A munkájával kapcsolatos társadalmi elvárásokat és szabályokat semmibe vette, tevékenysége alkalmas volt arra, hogy a helyszínen jelen lévőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki" - állt a vádiratban. Ezt a bíróság is így látta.."

Vagyis:

A nyugati média azt a dolgot kapta föl és csinált belőle szenzációt, ami meg sem történt vagy legalábbis egyáltalán nem úgy történt ahogy tálalta, ellenben a másik kettő valós rugást háttérbe szorította, mert az a tömeg környezetében egyáltalán nem lett volna szenzáció... Slussz-passz.
A nyugati média sem jobb, függetlenebb, mint minden olyan, amit olyan előszeretettel támadnak. Szóval bármilyen beállítottságú is legyen egy média, érdek szerint vagy ferdít, hazudik, vagy elhallgat.....

taga20 2017.09.09. 22:02:25

@rajgy:ragyástoni szerintem 46fok volt.

egyébként, te mi a kurvaanyádért sikálod magad petra?

helyhej 2017.09.09. 22:06:08

László Petra hősiessége csak az Egri nőékével vethető össze. Szinte az egyetlen ember, aki közvetlenül szembe mert szállni a hódító hordákkal.

John Nethem 2017.09.09. 22:09:17

@taga20:

Jiří Menzel a kevés kedvenceim egyike.

Én viszont nem utállak ( eddig sem tettem), bármennyire is legyél előítéletes és gyűlöletkampányoló. Végülis az eszedhez mérem a megnyilvánulásodat.
És hát: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten....

John Nethem 2017.09.09. 22:11:13

@taga20:
Már reggel volt szerencsém olvasni a cikket. Nem csalódtam Menzel-ben :-)

taga20 2017.09.09. 22:25:12

@John Nethem: és a cse csajt olvastad, fityeszes kolléga?

"Vášáryová szerint azért ez is csak ugyanúgy van, mint bármilyen szakmában: „A színészek között is vannak jó nagy disznók, csak ez nem olyan nagy baj, mert nekik nincs hatalmuk.”
Az egykori színésznő politikusként a magyarok nagy barátjának tartja magát, mert, mint mondja, a magyarok rengeteget segítettek Szlovákiának abban, hogy a világ ne egy kis orosz szigetként tekintsen rájuk. De ez már a rendszerváltás után volt, a korábbi korszakra már nem emlékszik ilyen boldogan: „A nyolcvanas évek elején elkövettem életem egyik nagy hibáját: elveszítettem a reményt. Pedig katolikusként tudom, mennyire fontos a hit, a remény és a szeretetet, amiből a hit és a szeretet oké is volt, de a reményről azt sem tudtam, mit jelent. Aztán megtörtént a rendszerváltás, és azóta minden napért hálás vagyok, és boldognak érzem magam még akkor is, ha persze akadnak problémák. De ezek csak azért vannak, hogy megoldjuk őket. Azóta minden reggel, ahogy felébredek, azt mondom magamnak, a reményt soha nem szabad elveszíteni: hinni kell abban, hogy kieszközölhető a változás” – mondja, majd sokat mondóan a közönségre néz:
„Nem tudom, ennél diplomatikusabban hogyan fejezhetném ki magam itt nálatok, magyaroknál.”
"

hu!

John Nethem 2017.09.09. 22:31:02

Újból végigolvastam a cikket.

Gyakorlatilag totális szenzációhajhász ámokfutás.

Nemhiába mondta Jézus anno: Az dobja rá az első követ, aki nem vétkezett....
De előtte még eszembe jutott ZIMBARDO híres stanfordi börtönkísérlete illetve a MILGRAM-kísérlet...
Bármelyik emberből elő lehet hozni a rosszat és gonoszat adott szituációkban...

John Nethem 2017.09.09. 22:37:11

@taga20:

Persze.
Egy értelmes nő. Kár hogy nem sikerült neki államelnöknek lenni.

taga20 2017.09.09. 22:42:15

@John Nethem: "Bármelyik emberből elő lehet hozni a rosszat és gonoszat adott szituációkban..."

a geciorbán ezt csinálja, te miért állsz be?
néha vannak értelmes pillanataid, nem vagy menthetetlen!:)

John Nethem 2017.09.09. 22:56:08

@taga20:
Nos, ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, egyes egyedül Orbánnak a migrációs válságban tett lépéseit tartom elfogadhatónak és REÁLPOLITIKAI szempontból kívánatosnak, ( hogy még milyen egyéb érdek okán tette ezt, az egy másik kérdés , már ha van egyáltalán ilyen.)
A magam részéről kívülálló vagyok.
Ha a baloldalnak lenne épeszű, reális alternatív megoldása bármire is, azt is szívesen fogadnám. Egyelőre úgy néz ki, nem bírnak előállni ilyesmivel , leköti őket a belső torzsalkodás... Horn óta nem volt a baloldalnak egy valamirevaló karizmatikus embere (Kovács László volt külügyes is csak lábnyom volt már..) , és egyelőre nem is néz ki ilyen kaliber a láthatáron....

taga20 2017.09.09. 23:06:54

@John Nethem: azé ferko agyagba döngölte anno a csútit. ha jól emlékszem.

én viszont a geci migrációs politikáját átkozom.

szerintem vallásos ember(én ateista vagyok), nem viselkedik úgy, ahogy a fideszkdnp-é viselkedett.
akit
én leszarom a katolikus egyházat, de amit ferenc tett és mondott, azon elgondolkodtam.

ő egy tényleg ember, se fiam se borjam, de bírom. csak úgy, semmi szándék.
szerintem egy olyan ember, akit én is tudnék tisztelni.

na zene!:)))

www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU

John Nethem 2017.09.09. 23:07:07

Christian Lindner a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte: Németország 2015 szeptemberében egy "humanitárius szükséghelyzet" miatt engedte be a migránsokat Magyarországról, utána viszont Angela Merkel kancellárnak ismét alkalmaznia kellett volna az uniós - dublini - menekültügyi rendszer szabályait és le kellett volna zárni a határokat.

A lemondás a szabályok érvényesítéséről és a határok nyitottsága "nem liberális" megoldás, "éppen ellenkezőleg, a szabadsághoz szükség van a jogállamiságra"
- jelentette ki a szeptember 24-i Bundestag-választáson szövetségi parlamenti képviselete visszaszerzésére készülő párt vezetője.
Le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalakat
Le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalakat,
a menedékjogi kérelmeket Észak-Afrikában kell befogadni és "igazi EU-s határvédelmi hatósággá" kell fejleszteni a Frontex uniós határ- és partvédelmi ügynökséget, hogy ne ismétlődjék meg a 2015-ös helyzet - tette hozzá.

Vissza kell jutattni a menekülteket a hazájukba
Christian Lindner a Németországban élő migránsokról azt mondta, úgy kell eljárni, mint a kilencvenes években, amikor a Balkánról Németországba menekült emberek 90 százalékát sikerült visszajuttatni a hazájukba, miután véget ért a háború, és
ezt a gyakorlatot egy új bevándorlási törvénnyel kell kiegészíteni.

A polgárháború után vajon "ki építi majd újjá Szíriát, ha nem azok az emberek, akiket mi támogattunk, és részben tovább is képeztünk" - vetette fel az FDP elnöke. Mint mondta, a menekült jogállásból nem lehet automatikusan állandó németországi tartózkodásra feljogosító státusz.

Akinek a hazájában helyreáll a béke, annak mennie kell,
és ugyan esélyt kell adni, hogy a bevándorlási törvény alapján engedélyt szerezzen a maradásra, de ha nem felel meg a követelményeknek, haza kell küldeni.

Ezért nem is kell feltétlenül arra törekedni, hogy a menekültek beilleszkedjenek a német társadalomba.
A menekültek számára az "integráció ajánlat", lehetőség, "de nem automatizmus" - húzta alá Christian Lindner.

John Nethem 2017.09.09. 23:37:49

@taga20:

Szó se róla. Gyurcsány messze fölülkerekedett Orbánon, de győzelme Pirruszi lett.... Rá egy hónapra jött az öszödi beszéd... Ha erről a végéről nézzük, akkor a blöff győzött a populizmus fölött.... Hm... sajnos egyik sem jó.....

Mi a gond a migrációs politikával ?
( Legalább konzekvens... ha körökszakadtáig (vagy a mi körmünkszakadtáig) is, de az....

A vallás (még a keresztény sem!) nem alap arra, hogy hülye legyen az ember, és az önzetlenségben elvakult.....

Ferenc pápa sok olyat mondott, amit már megbánhatott hogy kicsúszott a száján, mert különben nem kellett volna szépítenie és korrigálnia azokat a mondatait.....
A pápa gesztusértékű megnyilvánulásai számomra csak részben tűnnek őszintének. Sima szerep, a pápai szerep várja el tőle. Nyilván van benne saját meggyőződés, de már az kétséget ébresztő, hogy egy alázatos ember idáig vihette a kemény egyházi pozícióharcokban.....
Jézus tanaihoz nincs szükség egyházi hierarchiára, főként nem egyházi kincstárra .... Számomra akkor lenne hiteles az egész, ha nem lenne semmiféle összeharácsolt egyházi vagyon ....
No persze nem Ferenc pápának kell elszámolnia a lelkiismeretével, amikor pl.
az iszlamisták Franciaországban kivégezték a helyi plébánost, a 86 éves Jacques Hamelt ..... Neki elég annyi, ha imát rebeg a lelki üdvéért és ezzel el van intézve...
Szóval Ferenc pápa sem különb, mint azok az egyiptomi óbirodalmi papok, akik Ré vagy Rámszesz "érdekében" szóltak a néphez....

taga20 2017.09.09. 23:46:34

@John Nethem: "No persze nem Ferenc pápának kell elszámolnia a lelkiismeretével, amikor pl.
az iszlamisták Franciaországban kivégezték a helyi plébánost, a 86 éves Jacques Hamelt ..... Neki elég annyi, ha imát rebeg a lelki üdvéért és ezzel el van intézve...
Szóval Ferenc pápa sem különb, mint azok az egyiptomi óbirodalmi papok, akik Ré vagy Rámszesz "érdekében" szóltak a néphez...."

ember, azé ne próbáld lepipálni semjénzsotit, vagy az ájtatomanó ogvét!

zene! :))) remélem kiverem a biztit!

www.youtube.com/watch?v=Y_DWWE3cjgg&list=RDY_DWWE3cjgg

2017.09.10. 07:54:25

@taga20: Te már megint itt kampányolsz a Fidesznek?

Belegondoltál valaha, hogy akad-e a civilizált emberek között olyan, amely a hozzád hasonló nézeteket vallókkal egy platformra vágyna kerülni? Olyan sem sok lehet, aki huzamosabb időt lehet képes veled egy légtérben tölteni (Már persze a borsodnádasdi Ződtakony bisztró törzsközönségén túl...)
Elvakult elvtelen gyűlölet sugárzik minden egyes (összességében nem kevés számú...)hozzászólásaidból. Öncélúan ocsmány, trágár , mocskolódó, útszéli stílusban , valami beteges kényszertől hajtva próbálsz mindenkit összekenni a saját magadból áradó szennyel. Sokat elmond a politikai blogszcéna zömének elközteleződéséről és függőségéről, hogy a nicked ilyen hosszú és termékeny pályafutást tudhat maga mögött. Ebben a világban te nem a balszél vagy, hanem az utána következő sötét, mély szakadék alja.

2017.09.10. 08:05:51

@helyhej: Persze... Biztosan emlékszel a Legényanyára...
Túltoltuk, Béláim az Úrban!
Nekem az egészből újra az bomlik ki, hogy a média, az újságírás, a véleményirányítás hatékony, nagy rombolóerejű stratégiai fegyverré (és csak azzá...) degradálódott. Lehet, hogy a használói csak parancsra cselekszenek, de ehhez kell azis, hogy előtte felfoghatatlan morális mélységbe süllyedjenek, levetve minden erkölcsi, etika gátlást, létezésüket teljesen alárendelve a pusztításnak.

taga20 2017.09.10. 08:46:11

@Dorottya Veres:

"hogy előtte felfoghatatlan morális mélységbe süllyedjenek, levetve minden erkölcsi, etika gátlást, létezésüket teljesen alárendelve a pusztításnak."

doroti igazad van!

lásd az m1-m5, tv2, echotv, pestisrácok, 888, magyaridők.

Európai téridő 2017.09.10. 09:04:21

Ki is akarta meggyilkolni a szegény arab migráncsot?

László Zoltán 2017.09.10. 12:16:49

@rajgy: Valójában én is csak a körülményeket próbáltam körbejárni. Magamról is tudom, hogy ha tele a kezem, és valami lesek, vagy felém jön, akkor akaratlanul is a lábamat használom. Nagyon sok ember van ezzel így. Nem egyedi és tipikusan szándékos mozdulat a felemelt láb. Szóval a szándékos rúgás dilemmája közel sem állja meg a helyét.
A más szemszög pedig az, ahogy a migránst, mint valami menekültet magasztalják. Több éve Törökországban élt. Miért volt szükség a határon való betörésre? Miért azt írja a firkász, hogy az életéért futott, hátában a háborúval?!? Hazug, hangulatkeltő írás a magyar honfitárssal szemben.
Sokak számára ebből semmi más nem jön le, csak egy gáncs a Fidesz, vagy az Orbán-kormány ellen. Ez nem politikai hovatartozás, szeretet, vagy utálat, hanem magyarság kérdése. Hazánk határainak védelmébe, a migránsok megfékezésbe minden pártnak egységesen kéne vállalni a hazáért való kiállást. Minden más csak uszítás.

A tudomány sosem téved! 2017.09.10. 12:23:34

"
Valaki azt írja Richternek, hogy „árulja el az asszony nevét és a nő hamarosan halott lesz”
„Le kellene vágni a fejét és azzal focizni, de előtte még meg kellene erőszakolni – üzeni valaki.
...
Gábor felugrik, gesztikulál, elmondja, mi mindentől tartotta távol a feleségét: Facebook-bejegyzésektől, hogy erőszakolják vagy öljék meg az asszonyt. Ezeket a Facebook nem kívánja törölni.
"
Akik ezeket kommentelték, liberális demokratának képzelik magukat.

"
Tunéziában a „Fallaga csapat” nevű iszlamista szervezet 20 ezer eurós vérdíjat tűz ki a gyűlölt magyar nő fejére.
"
Ez pedig egy terrorista csoport.
Ugye milyen közel áll egymáshoz ez a két szélsőség?

Ez pedig a valóság:
"
Oszama ma úgy gondolja, csak ezért fizeti neki Galan a lakást, alkalmazza a labdarúgó iskolában. Pusztán emiatt szervez jól publikált találkozásokat a Real csillagaival. Csakis ezért szerzi meg neki a tartózkodási engedélyt.

Oszama időközben menedéket kapott, vagyis korlátlan tartózkodási engedélyt. Elhozhatná a feleségét és a lányát, hogy Németországba költözzenek. Csak éppen nincs pénze, nincs munkája, nincs semmi reménye.
"

Látjátok, libbantak, ezért nem szavaz rátok soha többé senki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.10. 12:30:33

@László Zoltán: Hülye vagy öcsi! Ha tele a kezed, akkor nem rugdosol, hanem félreállsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.10. 12:31:48

@A tudomány sosem téved!: Szia miki! Párolog már a víz? :-)) Járod még estin a 8 általánost, vagy már onnan is kirúgtak?

A tudomány sosem téved! 2017.09.10. 12:32:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: perszehogy kirúgtak!
Hiszen Orbán megbukott, ahogy azt is megmondtátok! A menekültek pedig megduplázták a GDP-t.
Sosem tévedtek, akár maga a szent tudomány!

vNHM 2017.09.10. 12:36:04

"Az eleteert fut" lololol
Lofaszt! Mindet fel kellett volna rugni!

na4 2017.09.10. 12:37:34

Egy szónak is száz a vége: a migránscsürhe kotródjon ki az országainkból, a kontinensünkről. Amióta itt vannak, kosz, mocsok, terrorizmus, bűnözés, szexuális erőszak, attrocitások veszik körbe őket, dolgozni, beilleszkedni nem akarnak, nem is tudnak, barbár csürhe. Takarodjanak el innen!

midnightcoder2 2017.09.10. 12:46:49

Szerintem 20-30 év múlva, ha esetleg a fehérek győznének a polgárháborúban - aminek valljuk be, viszonylag azért elég kicsi az esélye - akkor szobrot állítanak majd László Petrának Brüsszelben.

2017.09.10. 12:49:10

@midnightcoder2: Amit majd 120 év múlva megint mások ledöntenének... így megy ez.

2017.09.10. 12:50:26

Az miért van, hogy a mai blogposztokhoz nem tudok hozzászólni? Elmegy a komment,de nem jelenik meg. Aztán meg már csak annyit ír ki, hogy várnom kell két hozzászólás között...

balázs73 2017.09.10. 13:07:46

Képzeljük Petra helyébe magunkat. A munkaadónk kiküld minket egy méregdrága kamerával a kezünkbe, vágóanyagot készíteni a határra. A megvadult tömeg áttöri a rendőrsorfalat, és megindul mint egy elefántcsorda a filigrán nő felé, akinek mindkét kezét foglalja a kamera, így a lábait próbálja megvetni ahogy tudja, mert a munkaeszközét, és az életét félti. Ha Petrát eltapossák a vadak és belehal, vagy évekig fizetheti a kamera árát, akkor soha nem került volna világra az RTL felvétele, és a balliberális népek sem állnának az általuk tákolt erkölcsi piedesztálra. Petra egy járulékos veszteség volna a multikulturális társadalom oltárán. Nem lenne neve, nem emlékeztetnének a történet évfordulójára. Sunyi kétkulacsos európai média szennycsatornái szorgalmasan dolgoznak meg a harminc ezüstért újra és újra.

Andy73 2017.09.10. 13:09:54

A férfi esete sajnálatos, de a nőé is, aki pánikba esett a feléje rohanó emberektől.
Csakhogy az illegális bevándorlók többsége nem ilyen, hanem egyedülálló fiatal férfi, potenciális iszlám harcos vagy terrorista.
Ezt a hírt felkapta a német sajtó, és még most is erre emlékezik vissza. Azt, amikor a betolakodók nőket erőszakoltak meg, meg igyekeztek elhallgatni és eltussolni.
A terrortámadásokat már nem tudták.

midnightcoder2 2017.09.10. 13:10:54

@balázs73: De nagyon-nagyon drágán fogja ezt az egészet megfizetni Nyugat-Európa.

Brix 2017.09.10. 13:11:25

Csak azt nem értem, miért kell a liberàlis médiànak megint felhozni ezt az ügyet....Személyi sérülés nem történt, nem komoly ügy...Hànynom kell az egesz manipulàlni akaró libsi médiàtól...Egyàltalàn, hàború folyik Európa ellen, és ezek az ellenséget védik....

2017.09.10. 13:12:06

Jól írták róla, hogy van kufferja. Tanulság: ha egy nőt rendesen dugnak, nem keres máshol izgalmat. Gyereket, asszonyt rúgni fideszes székely vírtus, már régóta tudjuk. Ráadásul láncdohányos, aki képes volt gyereket szülni, holott éppen a cigarettázó majmokat kellene felrúgni.

midnightcoder2 2017.09.10. 13:13:22

@Dorottya Veres: Ha a szobrot felhúzzák, akkor 120 évig a balliberális kb. olyan szitokszó lesz Európában mint most a náci. Ha viszont nem, akkor a mostani balliberálisok gyerekei nem tudás, hanem Saria alapú társadalmat fognak építeni.

2017.09.10. 13:16:48

@Brix: "Csak azt nem értem, miért kell a liberàlis médiànak megint felhozni ezt az ügyet.."

Azért, hogy te meg tudj élni a bérkommentelésből, Orbán-múmia. Senki nem kötelez, hogy elolvasd, gyíkarc.

2017.09.10. 13:24:01

@balázs73: "Képzeljük Petra helyébe magunkat."

Képzeld magad te, hülyegyerek, ha van akkora kufferod is hozzá. Biztosan szeretsz női ruhákba öltözni a tükör előtt, amikor senki nem látja. Anyukád tudja, hogy túlhevült vagy?

2017.09.10. 13:29:55

@kutyás majmok népe: Ti tényleg csak ilyen útszéli stílusban vagytok képesek megnyilvánulni?

" Gyereket, asszonyt rúgni fideszes székely vírtus, már régóta tudjuk."

Nocsak? Aztán mit tudtok még? Eljátszunk az állításoddal, hogy a "fideszes székely" helyére sorban különféle nációkat helyettesítünk be? Kíváncsi vagyok, mikör üvöltenének fel a szirénák.
Próbát teszek... "Kiskorú lányokat kurvaként futtatni,kilóra eladni bordélyoknak ősi cigány virtus, már régóta tudjuk (és többször nyert igazolást ezen állítás) :)

Indriq 2017.09.10. 13:35:56

@balázs73: az mennyire életszerű, hogy az általad vízionált helyzetben nem dobja el a kameráját ha az életét félti?
És mindenki mástól aki az mondja hogy nem is rúgott, nem is volt ott,nem is létezett az az idősík, mivel magyarázzatok, higy ő maga kért bocsánatot a tettéért? (Akárhonnan nézzük,ez beismerés)

taga20 2017.09.10. 13:39:12

@Dorottya Veres: gondolom azé bájerzsocától elalélsz rendesen?

Indriq 2017.09.10. 13:39:56

@Dorottya Veres: odahelyezni egy vak komondort az asszony elé,hogy elessen? Ja tényleg,nem ez történt :)
Elmondani,hogy a nőkneķ a szülés az egyetlen valamirevaló életcéljuk kell legyen.
Esetleg teljesen helyénvaló ha a nők kevesebbet keresnek?
Minden nációban vannak alávaló ganék,ezt mindenki elismeri,nálunk a fityiszesek

taga20 2017.09.10. 13:41:59

@Dorottya Veres: papbácsi és a ministráns fiú esete má meg se ráz mi?
te nagy kereszténykonzervatív ogv hívő!

a képmutatás magasiskoláját tolod doroti!

taga20 2017.09.10. 13:44:19

@Dorottya Veres:szerintem kiküldik moszkvába a lendvai uccából láttamozásra.

szóval a geciéknél reklamálj:)))

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.09.10. 13:45:10

NEVETSEGES, SEMMI SEM TORTENT, ES HA NAPALMMAL BOMBAZTAK VOLNA EZEKET A TERRORISTAKAT, AZZAL IS MINDENKI EGYETERTENE.

Brix 2017.09.10. 13:49:46

Az lenne a kérdésem, hogy miért kell egy jelentéktelen , egy évvel ezelőtti történetet elővenni? Ha fair lenne a blog, akkor írhatnànak arról a fiatal lengyel pàrról, akiket Riminiben megerőszakoltak és összevertek afrikai migrànsok...Az, ügy, és nem a Làszó Petràé!!! Mégis hallgattok! Ezért van a normàlis embernek hànyingere , tőletek!

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2017.09.10. 13:53:02

Jo nagy gaz van libbanteknal, ha ket eves KAMU hireket vesznek elo.
Jaj de varom mar a 18-as valasztast, hogy harmadszorra is feltoroljuk veluk a padlot.

blöff 2017.09.10. 13:53:42

Mindig a betolalodót kell védeni azzal szemben, aki védi a hazáját. Ez az új divat. LP egyszer még hős lesz.

taga20 2017.09.10. 13:54:07

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: a gyereket a kezéből pedig ki kellett volna tépni, és odaadni neked.

egyébként, kösz a kommented, me ebből tisztán látszik milyenek vagytok.

az emberség szikrája sincs bennetek.

taga20 2017.09.10. 13:55:43

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: azeri baltáspénzből kaptál droid, vagy csak úgy önszorgalomból élvezed a geci paksimogyoróit?

Gábor Szögyéni 2017.09.10. 13:56:41

A migránssegítők most odatehetnék igazán magukat. Gyűjtsenek pénzt Oszamának megélhetésre,családhoz utazásra,nyugdíjára.Mutassanak személyes példát,cáfolják meg azt a sztereotípiát,hogy ők csak más farkával szeretik a csalánt verni.

taga20 2017.09.10. 14:05:07

@Gábor Szögyéni: gabi, majd ha a gazdád és a purdéi odateszik magukat, és nem a közösből állnak saját lábra, na akkor ugassál te anyaszomorító!

sZulamith 2017.09.10. 14:23:08

Várható volt. László Petra még kitüntetést kap.

Elfelejtette, hogy hány honfitársunkat mentett meg az emberi szeretet a háborúkban, ellenséges környezetben. Vagy a Gulágon, hányan köszönhették életüket az ottaniak emberségének.
Petrát soha nem engedném kamera közelében, de újságot is mint olvasó vehetne kézbe. Viszont mezőgazdasági munkára hiány van.

Bicepsz Elek 2017.09.10. 14:31:44

Mar unalmas a f.ngot koszorulni!! A szir menekultnek ez hatalmas szerencseje volt!!! Kapott lakast, munkat stb.

John Nethem 2017.09.10. 14:34:29

@Indriq:

Csak a Te szemszögedből beismerés.
Ha hozzáolvastál volna, akkor kiderült volna: HA TETT IS ILYET, AZÉRT ELNÉZÉST KÉR, DE ABBAN A FELFOKOZOTT HELYZETBEN NEM TUDATOSULT BENNE MIT TESZ.

Ezt nevezi a pszichológia stressznek, felfokozott érzelmi állapotnak, veszélyhelyzetbeli pániknak.....

Aquincum 2017.09.10. 14:34:44

@balázs73: Ja persze. Egyértelműen felrúgott egy apát a gyerekével. A kamerája le van sajnálva. Senki nem bántotta. Ennyi. És még egy: a bocsánatkérését is csak az ügyvédje tanácsára tette meg. "Véletlenül" két másik gyereket is megrúgott szegény. A "hazája védelmében". Gondolkodjon.

taga20 2017.09.10. 14:35:24

@Bicepsz Elek: gondolom, ha a gazdád a geci fingik egyet, akkor még a szádban is körbejáratod. csak az íze miatt!!!

taga20 2017.09.10. 14:37:12

@John Nethem: te most a szart sikálod?

nem lenne egyszerűbb beismerni, hogy egy embertelen szar volt?

sokszor nem értelek benneteket!

A tudomány sosem téved! 2017.09.10. 14:50:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: csakis azután miután Orbán holnap gyáván lemond.
Addig direkt csinálja, mert itt fasizmus van, ahogy minden nap megírjátok.
Elvégre te és a tudomány mindenre tudjátok a választ, és nem tévedtek sosem. **

Rot 2017.09.10. 15:03:19

A kommentek durvábbak mint Petrácska...

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.09.10. 15:06:44

Nem rugdosni kene ezeket a fereg terroristakat, hanem geppuskaval lekaszalni. Meg aknazarat letesiteni a hataron, es azon futkarozanak ilyen magabiztossan.
Az USA-ban felszolitas nelkul tuzetnyitottak volna egy ilyen tamadaskor.

Meridian74 2017.09.10. 15:10:18

@taga20: viszket az agyad helye? Billentyűzettel vakargatod?

"nem hiszem el, hogy te érző ember vagy! nem csak egy géphang, aki a fityeszmaffia nevében hergeli, szétbassza a népet! "

Én meg nem hiszem azt, hogy te értelmes élőlény vagy. Te kretén.

val 2017.09.10. 15:14:16

" éppen két éve gáncsolta el a szerb határon azt a szír férfit"

Ez önmagában hazugság, mert mint kiderült, nem gáncsolta el.

taga20 2017.09.10. 15:14:21

@Meridian74: ne légy má olyan, mint én!

me a végén, még ember lesz belőled, azokat meg a ner kidobja!:))))

Larry Silverstein 2017.09.10. 15:20:04

Szóval akkor hol is tartunk most:

Oszama munkanélküli segílyes, kimaradt a posztból hogy kibaszták mert nem volt hajlandó spanyolul tanulni. Magával hozta a fél kecskebaszó családot akik most mind ojróa segélyesei.

Petra rendesen fizeti az adót és dolgozik mint mindenki más.

bravó züddajcs cájtung

Larry Silverstein 2017.09.10. 15:22:26

@Aquincum: szerencsére ma már nem rinyál a züddajcs zajtung pedig a románok meg a törökök is lőnek a migrincekre, de ez már német jóváhagyással megy, úgyhogy nem hír

Meridian74 2017.09.10. 15:22:40

@Aquincum: sztem te gondolkodj. Nem rúgott meg senkit sem. Ha nem megy a gondolkodás, nézd meg az egyértelmű bizonyítékokat erről, a mások által fentebb linkelt felvételeken.

Talán világosság gyúl a fejedben lévő homályban. Te is a média manipulációinak "áldozata" vagy. Kérdés: mindenképpen az akarsz maradni, vagy sem?

McKinney 2017.09.10. 15:25:32

érdekes volt, köszönöm.
btw jó ötlet volt csak a végén megemlíteni hogy a bencsik nevű szarzsáknál dolgoznak, mert igy legalább végigolvastam.

Gábor Szögyéni 2017.09.10. 15:27:46

@taga20: Nagyon primitív vagy, sajnálatra méltó.

Larry Silverstein 2017.09.10. 15:29:22

qrvára nem lényeg hogy rúgott vagy nem rúgott

a rendőröket segítette, a fején is ugrálhatott volna a betolakodó migricnek
bocsánatot kérni bromság

főleg annak tükrében hogy oszama ma is segélyes a családjával együtt, Európa ballasztja, semmit sem nyert senki azzal hogy itt van a családjával, viszont megfizetjük kirándulását.

Ha petra nem rúgja le hanem segéllyel kínálja akkor ma is itt héderezne a cigány, szerencsére nem ez történt. Ezért kérjen bocsánatot?

normáááális?

Visceroid 2017.09.10. 15:39:46

Ez a baj veletek, liberálisokkal, hogy agyon is verhetnek titeket minden tekintetben, akár fizikailag, akár a választásokon, ti akkor is görcsösen ragaszkodtok az idiótaságaitokhoz. Nézzétek meg, hova vezetett ez! Blogokon ajvékoltok, amiket pár ezren ha olvasnak, azon kívül súlytalanok vagytok az országban. Nagyon elkúrtatok valamit, tessék elgondolkodni ezen!

Indriq 2017.09.10. 15:43:36

@John Nethem: felfokozott állapotban volt??? ez védelem? :) ha rádkiabál a főnököd és "felfokozott állapotba" kerülsz, rugdoshatod? ne vicceljünk már, ha nem bír megközdeni a stresszel, ne menjen olyan helyre.
@Larry Silverstein: A rendőröket segítette???? ne vicceljünk már. Nem véletlen, hogy CSAK az államnak lehet erőszakszervezete. Jól is néznénk ki, ha egy tüntetés-ellentüntetés során a rendőrség által kiválasztott csoport jogosan verhetné amásikat. Majd ha a rendőr megkéri, hogy segítsen, akkor legális, addig törvénysértés. (persze pont egy ekkora idiótának magyarázom :)

Infamous 2017.09.10. 15:46:10

Majd rendeződik a helyzet otthon és hazamennek a menekültek!

Larry Silverstein 2017.09.10. 15:48:45

@Indriq: Attól hogy nem jogos amit tett erkölcsileg teljesen rendben van, bocsánatot kérni ezért baromság - persze csak az ügyvédje taktikai tanácsa volt úgy ok.

El is várom mindenkitől a végeken aki migrincet talál hogy a határig kergesse vissza!

Elég az álszent faszságokból!

Indriq 2017.09.10. 15:50:03

@Visceroid: látod... és ez a marokny libsi is folyamatosan bealázza az ideküldött fityisztrollokat :)

Indriq 2017.09.10. 15:52:47

@Larry Silverstein: kezded kapisgálni, hogy az erkölcs és a jog nem ugyanaz, ez ma nagy felismerős napod lehet.
Nem árt, ha tudod, hogy az erkölcs meglehetősen szubjektív, fityiszéknél a gyerekmegrontás, asszonyverés, migránsverés erkölcsileg pozitív, az emberek szemében nem :)

Larry Silverstein 2017.09.10. 15:55:46

@Indriq: ezek közül egyik sem pozitíy erkölcsileg

a migricet /vagy mást/ büncselekmény elkövetésében akadályozni abszolút pozitív erkölcsileg

az meg hogy itt van a migric büncselekmény

midnightcoder2 2017.09.10. 16:04:31

@Infamous: Kb. sohanapján. Ha rendeződik a helyzet, akkor vagy Aszad győz, és akkor iszlamista terroristának nem lesz nagyon jó ott lenni, vagy a felkelők, ami kb. olyasmi lesz majd mint Afganisztánban a tálibok. Mert hogy a másik oldal sem az a kimondott liberális demokraták társulata, pont úgy ölték a nem iszlamista civileket mint ahogy Aszad emberei az iszalmista felkelőkhöz húzókat. Egy biztos: úgy 50 évig garantáltan lesz olyan dolog, amire az átlag szír migri hivatkozhat hogy miért nem megy haza. Ráadásul a migrik csak egy kis része szír.

okleveles naiv 2017.09.10. 16:30:51

"Van elég bizonyíték arra nézve, hogy a finom menekült nem ártatlan családapa, hanem terrorista."

Eddig arról volt szó, h fociedző. Vagy vlki másra gondol a szerző?

Infamous 2017.09.10. 16:35:15

@midnightcoder2: tudom, hogy basznak hazamenni, hülyék is lennének. Csak vicceltem.

Brix 2017.09.10. 16:48:40

Szinte senki nem fog hazamenni. Akinek elutasítjàk a menedékkérelmét, az felszívódik , és csatlakozik a màr Európàban lévő illegàlis milliókhoz...Az illegalitàsból meg egyenes út vezet a bűnözésbe és a terrorizmusba .. A " Nyugat" elk...ta , nem kicsit nagyon...A nyugalmat, a közbiztonságot , a jóléti àllamot màr soha nem fogjàk tudni visszaàllítani...Francorszàgban most is szükségàllapot van...Migrànsok útonàlló módra tàmadnak meg embereket Calais- nàl, mégis, a mai napig nem tudtàk teljesen felszàmolni a problémàt...Mi ez, ha nem a nyugat- európai liberàlis demokràcia csődje? Hozzà lehetne tenni, az àllamok területére erőszakkal betörő népelemekre mindig is ellenségként tekintettek a történelem soràn...Most is hàborúként kellene erre a folyamatra tekinteni, hiszen ölnek és erőszakolnak a betolakodók, napi szinten...

élhetetlen 2017.09.10. 16:55:40

@Meridian74: Kár ebbe belemennem, mert úgyis te tudod jobban. „Nem rúgott meg senkit sem.”. Két embert, egyik gyerek, megrúgott. Nem gáncsolta el a futó embert, mert nem érte el a lába? Ha rád lő valaki, és nem talál el véletlenül, akkor részedről minden rendben? Azt a világosságot keresd a saját fejedben.

BiG74 Bodri 2017.09.10. 17:03:35

Petra hibázott, szerepéből kiindulva nagyobbat, mint egy átlagember. De ezért a hibáért kicsit többet ütik, mint az normális lenne. A történet leírása, a benne szereplők gyötrelmei kicsit sem számítanak a kedves együttérző egyedeknek. Mert nem az együttérzés dominál, hanem mind a két oldalról a gyűlölködő háttérhang. Aki Petrát isteníti az géppuskázná a menekülteket, és mindenkit aki sajnálja őket, még saját honfitársait is, amit egy hazaárulózással legalizálni is lehet. Aki Petrát üti, azt meg végig nácizta, aljasozta az összes olyat is, aki csak szimplán tart a felfoghatatlan emberáradattól, aki csak egyszerűen elfogadja, hogy Petra is csak egy ember, egy hibázó, bűnbánó ember. Petrát meg a szírt akár ki is vehejük a képletből, ők a konc egy olyan horgon, amire bármit lehet akasztani, akkor is kapás lesz!

John Nethem 2017.09.10. 17:04:46

@Indriq:

Vedd számba, hogy mi a különbség ha rádkiabál a főnök utáni stressz és egy 200 fős tömeg fellédrohanása között, aztán beszélhetünk......

Ekrü 2017.09.10. 17:08:25

@Indriq: " és ez a marokny libsi is folyamatosan bealázza az ideküldött fityisztrollokat :)"-Hát én végigolvastam az összes kommentet.Akik László Petrát védik (jogosan) azok mind normálisan érvelnek,a mondandójukat linkekkel támasztják alá.Az ellenkező oldalról (ballib) viszont kizárólag alpári,mocskolódó,érvelés nélküli hozzászólást olvastam.Lásd taga20 vagy @kutyás a majmok népe.Bár lehet ,hogy neked ez a színvonal tetszik...

MEDVE1978 2017.09.10. 17:08:53

Az egészre úgy gondolok, hogy ha mondjuk ezerötszáz latin-amerikai áttöri az USA határvonalát és elindul az ország belseje felé egy autópályán, vajon amerikai barátaink mit reagáltak volna. Máig elképesztőnek tartom azt a nyugati visszhangot, ami ezeket az embereket, mint megriadt bárányokat mutatta be, akik rettegve törnek ki a rendőrkordonból, majd rettegve mennek fel többször az autópályára, illetve rettegve vonják ki magukat bármilyen azonosítás alól.

László Petra, meg Oszama ebben csak epizódszereplők, semmi más. A nő fejébe senki sem lát bele, az biztos. De valljuk meg, abból, hogy mondjuk, ha Borsodban egy 14 éves vagányabb gyerek késsel akar kirabolni, te meg mondjuk szájon vágod, szintén lehet olyan hírt kreálni, hogy: Bántalmazta a fiatal roma fiút.

Az egész annyira karakterisztikus és tipikus. Az RTL riporter leírását is csak el kell olvasni. Maga a humanista bezzeg nyugat-európai: Fiatal, folyamatosan az okos telefonját nyomkodja, megiszik egy-egy rebarbaralevet. Már csak úgy lehetne jobb sztereotípia, ha vegeteraiánus is lenne és buzi.

Fazakas László 2017.09.10. 17:14:07

Milyen jó, hogy ismét felmelegítik ezt a rettentően hazug ügyet a liberális német sajtóban! Holott annak a szerencsétlen riporternőnek MÁIG SINCSEN olyan hosszú lába, hogy ott valójában felrúghatta volna a tetvet.
Valójában már maga a rendőr elég NAGYOT HIBÁZOTT, hisz ott helyben és EGYBŐL LŐNIE KELLETT volna a galád határsértőre, aki persze menekül a hatósági (jelen esetben) rendőrségi eljárás elől!
Ha akkoriban a zöldhatáron minden illegálisan átszökőt csak simán fejbe lőtték volna, egy sem merne azóta sem erre jönni, s nem kellett volna drága pénzen kerítést építeni! Lehet ám, hogy a liberálisok néhány napig visítoztak volna, ámde a régi magyar mondás jól mondja - "minden csoda 3 napig tart":
Izraelben (Palesztinában) szinte naponta lőnek le mindenféle kődobáló palesztinokat,
és ?
- mégis nagyban szarik rá a világ!

tomfree 2017.09.10. 17:15:01

Ez komolyan vicc. Olaszorszag a migransbunozestol hangos. Nyiss ki egy ujsagot es az elso 3 oldal ilyen esetekrol szol. Eroszak, rablas, testi sertesek. Hol van ehhez kepest egy ilyen rugas? Oszama meg felult a hullamra es nem tudott vele elni. Ennyi.

Infamous 2017.09.10. 17:25:32

@Brix: lehet nálatok a faluban zűrös a migránshelyzet, de megnyugtatlak, hogy még a terrortámadásoktól súlytott városokban sem rikácsolnak meg paráznak ennyire a helyiek, mint te itt. Orbánnak és a kerítésnek hála, Magyarország szinte egyedüliként, teljesen megúszhatná ezt a migránsválságot, hogyha nem fosnátok ennyire és bejöhetne/beengednétek párszáz migráns(t).
De nem, ti csak fostok és vicsorogtok.

Indriq 2017.09.10. 17:28:53

@John Nethem: már bocs, de szerinted úgy ment oda, hogy forgat egy kisvideót a napraforgót életéről? A nőnek tudnia kellett mi a helyzet, akár veszélyese is lehet, ennek ellenére odament, mert kellett neki a riport, aztán begőzölt, igazából simán lehetne elmeorvosi eset is.
@Ekrü: no offense, de ahogy én se, úgy te se vagy objektív, így amikor leírod, hogy jogosan véded, azért véded, mert ellenséges vagy a migránsokkal. utána mibe csomagolod, az már lényegtelen.
Hozzá kell tennem, a jogban a szándékot díjjazzák (büntetik), így ha a nő a tudományos 44%-ban rúgott és a Hold állása szerint el se találhatta volna duma szart se ér. És az a debil rúgni akart.

És mégvalami a végére: egyszer bele fogtok törődni, hogy felsőbbrendűek vagyunk, ha tetszik ha nem :D
(és én rohadt jól szórakozom rajtatok :) )

taga20 2017.09.10. 17:33:51

@Gábor Szögyéni: naon primitív vagy fityeszdroid, nem sajnállak, me te választottad a jobbágy agyat:)))

gandzsaman 2017.09.10. 17:36:35

Nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek rajtatok. Olyanok vagytok , mint a vakok a sötét szobában , akik arról vitatkoznak, hogy fel van-e már kapcsolva a villany. A Poszt írója meg az a vak, aki meg akarja mondani a többi vaknak hogy hol van a szobában a villanykapcsoló.
Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében...
Petrára meg a határvadász szerep.

John Nethem 2017.09.10. 17:39:50

@Infamous:

Évente befogadunk kb 1000 menekültet.

2017. első félév statisztikája:

Idegenrendészet által kiutasítottak száma: 411 fő
Bíróság által elrendelt kiutasítás: 239 fő
Idegenrendészeti őrizet: 327 fő
Kijelölt helyen való kötelező tartózkodás: 168 fő
Kitoloncolás: 315 fő
Regisztrált menedékkérők száma: 2217 fő ( ebből afgán: 922, iraki: 464, szír:403, pakisztáni:143, algériai: 61, stb.)
Menekültként elismert: 61 fő
oltalmazottként elismert: 383 fő
befogadottként elismert: 20 fő
elutasított: 2503 fő
eljárás megszüntetése: 1895 fő

Ezt megelőzően 2015-2016-ban 940 fő került befogadásra (menekültként, oltalmazottként és befogadottként)
2015-2016-ban őrizetbe került 3000 fő.

Infamous 2017.09.10. 17:43:49

@John Nethem: 1000 fő nem olyan sok. Ennél nagyságrenddel több magyar menekül el otthonról, nyugatabbra.

Ekrü 2017.09.10. 17:47:35

@Indriq: Attól még ,hogy valaki nem objektív, nem kell alpárinak ,mocskolódónak lenni.Mint ahogy attól se lesz senkinek igaza,ha érvek helyett elkezd személyeskedni.Ez csak az illetőről állít ki szegénységi bizonyítványt.Én amúgy nem szórakozom rajtatok.Inkább szánlak benneteket...

John Nethem 2017.09.10. 17:49:35

@Indriq:

Nem kezdem újra. Ha csak a magad hülyeségét hajtod, nem tudok mit tenni, így fogsz megöregedni.
Több kameraállás videó bizonyítja, hogy a fickót a gyerekkel nem a nő gáncsolta el.
Amiért büntetést kapott az a két tényleges rugása a fiatal férfi és a kislány felé.
Ennyi.
És ne gyere nekem azzal, hogy tisztában kellett lennie, hogy milyen helyzetbe megy, mert NEM A FRONTRA MENT HÁBORÚS helyzetet filmezni, hanem egy határon gyülekező tömeget és a másik oldalon pedig a rendőröket.

Nemhiába nem ajánlatos női operatőr ilyen szituációkban. Máshogy reagálják le a dolgokat, mint a férfiak. Részben a biológiai adottságok( hormonok, sőt baktériumháztartás ) , részben a társadalmi "hozzáadott érték" az oka az eltérő reakciónak.

2017.09.10. 17:50:10

@BiG74 Bodri: "Aki Petrát isteníti az géppuskázná a menekülteket, és mindenkit aki sajnálja őket, még saját honfitársait is, amit egy hazaárulózással legalizálni is lehet."

Van akváréomod? Nincs? Szóval akkor buzi vagy!

John Nethem 2017.09.10. 17:53:56

@Indriq:

Aki magasan hordja az orrát, soha nem fogja megtudni, hányszor lép kutyaszarba, csak azt nem érti, miért mindig őt lengi körbe a szarszag.....

2017.09.10. 17:56:12

@John Nethem: "Amiért büntetést kapott az a két tényleges rugása a fiatal férfi és a kislány felé."

Ami ráadásul enyhén szólva sem teljesen egyértelmű, egy itt is linkelt video/gif alapján, ami picit hosszabb és több látszik az elhíresült egy kockán látható mozdulat előzményéből mint a bizonyítékként lobogtatott, a világsajtót bejárt változaton.

John Nethem 2017.09.10. 17:58:10

@Dorottya Veres:
Nos ilyen "apróságok"-ra már nem is térnék ki, mert kiveri a biztosítékot, és vaksötét lenne jópár fejben....

élhetetlen 2017.09.10. 18:01:45

@László Zoltán: Hát igen, „Nem egyedi és tipikusan szándékos mozdulat a felemelt láb. Szóval a szándékos rúgás dilemmája közel sem állja meg a helyét”. Nem tudom, hol élsz, de itt, Budapesten nem túl gyakori, hogy valaki akárhány zacskóval a kezében, a szembe jövő elé próbálja emelni a lábát, hátha hasraesik, és nem jön neki. Írtak itt már sok hülyeséget, de ekkorát még nem. A több éve Törökországban élt, vagy vegetált között van különbség. A firkász azt írta, hogy az életéért futott, persze, nem, csak a családja jövőjért. Ez igaz. Az életéért a külügyérünk, Szijjártó futott a szuper szállodája melletti utcában, Brüsszelben, mert ugyan senki nem inzultálta, nem zavarta, nem gáncsolták el, nem repült a kés a hátába, csak arabokat látott, és beszart. Ő, saját maga szerint az életéért futott. Te meg ezt megérted. Ja. Aztán volt egy riport egy sportolóval, nem találom, betévedt egy arab negyedbe, és mindenki arab volt, ő is beszart, pedig neki sem szóltak egy szót sem. Menekült onnan, mondta. Most képzeld el, hogy egy arab turista leszáll a géptől, meglátja, hogy itt fehérek vannak, és pánikszerűen visszamenekül a gépre, ő félti az életét ennyi fehér között. Nem vagytok egy kicsit hülyék Szijjártóval együtt? És, ha neked ennyi csak a magyarság tudat, akkor annyi a magyarságnak. Igen, Magyaroszágra nem tudnak bejönni, mert a kerítés. Ettől hányan mentek vissza a hazájukba, mert megállította őket a magyar kerítés? Európát nem védtük meg, de pénzt kérünk tőlük, azért, amiért semmit nem kaptak. Ez a magyarság, vagy a magyar igazság?

John Nethem 2017.09.10. 18:04:00

@Infamous:

Egyébként remélem azt a 600 ezer magyart aki csak nyaralni ruccant le Horvátországba, nem számoltad bele.....

John Nethem 2017.09.10. 18:07:02

@élhetetlen: "...Igen, Magyaroszágra nem tudnak bejönni, mert a kerítés..."

Ezek szerint akkor a nándorfehérvári csata is egy hülyeség volt....

taga20 2017.09.10. 18:08:47

@John Nethem: mielőtt még teljesen egymásba szerelmesedtek, itt egy kis adalék.

www.youtube.com/watch?v=X01TMfGnimw

John Nethem 2017.09.10. 18:13:23

@taga20:

Nem mondod ?!

Már rég kitárgyaltuk ezt a videót is, de ezek szerint rajtad maradt a szemellenző...

felső határ nincs 2017.09.10. 18:14:33

@Infamous: Kevesebb magyar vándorol ki, mint amennyi bevándorló jön évente.

A bevándorlók nagy része is magyar, 2015ben 58000 bevándorlónk volt, annyi mint Norvégiában.

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/c/c8/Immigration_by_citizenship%2C_2015_%28%C2%B9%29.png

Ezen kívül 1990 óta minden évben nettó bevándorlás volt, ez a 90es években nagyon megugrott, majd az elqrók idején romlani kezdett a kivándorló-bevándorló arány /de még mindig pozitív volt/ 2010 után megint nőni kezdett a nettó bevándorlás.

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

lippsi e vagy? 2017.09.10. 18:14:36

A szír férfi "menekült Röszkénél a rendőrök elől. "

Na már az első mondatban tolja a magáét ... a rendőrök mit akartak tőle hogy menekülnie kellett? Emiatt lett menekült az iszlámista múlttal rendelkező fickó?

élhetetlen 2017.09.10. 18:14:55

@John Nethem: De jó lesz neked, ha valaki megijed tőled a sötétben, és a „FELFOKOZOTT HELYZETBEN NEM TUDATOSULT BENNE MIT TESZ.”, és mivel már van lőfegyvere, (tudod, sok lőtér, kiképzés, nyilván lesz jogosultságok fegyvert tartani), és lelő. Mert stresszelt a sötétben. És felmentik, mert pszichológiai stressz. Pedig csak meg akartad kérdezni, hogy hol van a következő metró megálló. Na, ne!

Infamous 2017.09.10. 18:20:05

@felső határ nincs: várjál már az előbb még 1000 fő jött per év.
Magyarország meg a polákok a legnagyobb emberierő importőrök, aztán mi verjük magunkat a legjobban. :)

John Nethem 2017.09.10. 18:20:34

@élhetetlen: Ostoba példákkal hiába is jössz, az adott ÉLETHELYZETBŐL kell kiindulni.
Az pedig nagyjából az, amit vázoltam. ( Hivatkozva alátámasztandó Zimbardo és egyebek munkáira is.)

taga20 2017.09.10. 18:22:19

@John Nethem: remélem ma meg is gyóntátok!:))))

csak a lelki békétek kedvéért.

2017.09.10. 18:25:37

@élhetetlen: " Európát nem védtük meg, de pénzt kérünk tőlük, azért, amiért semmit nem kaptak."

Gondolkodj már egy picit...
A kerítés fizikai értelemben valóban egy akadály. Ám összességében ennél messze több. Egy , a világ nagyjából összes embere számára értelmezhető jelzés arra vonatkozóan, hogy választáshoz érkezett. Jelzi azt, hogy a kéttészelt tér egyik és másik felén más szabályok érvényesek, de nem jelenti azt, hogy nem választhatod meg, melyik oldalon folytasd tovább az életed. Egyszerűen meg kell ismerned és el kell fogadnod a másik oldalon lefektetett szabályokat. Sőt... akár felfoghatod úgy is, hogy az utazót védi, nehogy önszántán kívül kerüljön olyan területre,ami az addig , általa ismert szabályoktól eltérő rendszerben esetlegesen nemkívánatos történések elszenvedőjévé teszi. Ha csak minimális értelmi képességekkel is rendelkezik, akkor elindul a kerítés mentén jobbra, vagy balra és egyszer olyan pontra (kapu!!!) fog érkezni, ahol már emberek várják,tájékoztatják és természetesen meggyőződnek arról, hogy a kerítés ezen oldalán élőknek érdekében áll-e, kötelessége-e a belépni szándékozót a saját területére engedni. Nem értem, ebben mi a nagy ördöngősség. Az, hogy a migránsok a kerítés felépülte óta inkább olyan útvonalakat igyekeznek választani, amiken át tovbbra is lényegi kontroll nélkül, illetve annak kijátszására több lehetőséget találva juthatnak az Unió területére, az nem a magyar határőrizeti szerveket és stratégiát minősíti. Nem jönnek, mert nem akarnak nyilvántartásba vételt, nem akarnak ujjlenyomatot.Ha azt nézzük, hogy a kerítés csökkentette az ellenőrizetlenül mozgó külföldiek számarányát, azt ha nem is teljes körű védelemként, de mindenképpen előrelépésként, biztonságot növelő eredményként kell értékeljük.
Ha szerinted jobb megoldás volt, amikor a déli határ szinte teljes keresztmetszetén ezrével özönlöttek be az országba ki tudja honnan, miért érkező emberek, akkor azt kell javasoljam, otthon is bontsd el a kerítésed, szereld le az ajtód, már ha nem akarsz önmagaddal ellentmondásba keveredni.

élhetetlen 2017.09.10. 18:26:57

@John Nethem: Ennyire még te sem lehetsz sötét, hogy ezt a párhuzamot hozod fel. A harc az harc, csatarendben. A migráció, ha csináltál egy kerítést, nem állított meg senkit, legfeljebb más útra terelt. Megállította a migránsokat, ahogy megállítottuk Nándorfehétvárnál a törököket? Nem szándékozom folytatni ezt az épületes beszélgetést.

lippsi e vagy? 2017.09.10. 18:29:54

"Újra leült a kanapéra, a karfákat oroszlánfejek díszítik, mint Budapest címerét."

Budapest címerében nincsenek oroszlánok, hanem egy oroszlán és egy griff. A griffet a török feletti győzelem emlékére kapta Pest városa

felső határ nincs 2017.09.10. 18:30:54

@Infamous: valamit hozzá tudsz szólni érdemben is?

2017.09.10. 18:32:06

@élhetetlen: Tanulság: kerülni kell a félreérthető helyzeteket. A fegyvertartó országokban ennek már elég jól kialakult a kulturája... pl: éjjel nem mászunk át más kerítésén, nem feszítjük fel a zárat és nem hatolunk be a házába. Illetve megtehetjük, ám a retorzió kockázatát is vállalnunk kell, ami simán lehet súlyosabb, mint a törvényileg kiszabható maximum.

Infamous 2017.09.10. 18:33:12

@felső határ nincs: ennyit szerettem volna közölni, köszönöm.

taga20 2017.09.10. 18:35:24

@Dorottya Veres: édesistenem, te komplett hülye vagy!

te láttál má életedben európai térképet?

a németek, osztrákok, románok, szlovénok, etc. miért nem építettek kerítést?

felső határ nincs 2017.09.10. 18:35:28

@Infamous: A munkaerő import meg a migriimport azért nem ugyanaz a kategória.

A lengyelek rengeteg ukrán melóst foglalkoztatnak, a cseheknél is van vagy 200ezer, csak Prágában 70ezer ukrán és orosz van. Magyarországon összesen nincs annyi.

Én is ismerek prágai ukránokat nem szoktak robbantgatni viszont minden melót megcsinálnak a szobatakarítástól a multis középvezetői szintig.

lippsi e vagy? 2017.09.10. 18:36:00

"Napközben észtveszejtő meleg tombolt, éjjel nulla fokra esett vissza a hőmérséklet. "

Mert Magyarországon ez a jellemző, szeptemberben +60 fok van (ez már elég észveszejtő?) éjszaka meg -30

Kis hazugságok leplezik le a nagy hazudozókat. Al Caponét is egy piti üggyel sikerült végül elkapni. A libsi sajtó a hazugságok álomvilágába ringatja a hiszékenyeket

lippsi e vagy? 2017.09.10. 18:42:59

@élhetetlen:
"A harc az harc, csatarendben"

Le vagy maradva másfél évszázaddal. A háborúkat már rég nem csatarendben vívják, és ennek is megvan a külön tudománya. Egész pontosan az 1863-as Gettysburgh-i csata jelentette a fordulópontot a hadtörténetben. Ha akarsz gúglizz utána, mert így csak butaságokat írsz

Nándorfehérvárnál se egészen úgy volt a csatarenddel, mivel pont a csatarend megbontásával jöttek ki jól a magyar seregek

taga20 2017.09.10. 18:44:54

@lippsi e vagy?: a gazdádat a gecit, szerinted az azeribaltásért kapott dellárral meg lehet buktatni?

2017.09.10. 18:47:30

@taga20: Talán azért,mert 2015.-ben nem az ő határaikon özönlött át a tömeg :) Nem építettek amúgy a lemgyelek és a hollandok sem. Vedd elő a földrajzi atlaszod, aztán tervezz útvonalat az arab térségből németország felé... Az , hogy valamely főbb migrációs útvonalon fekvő ország nem épített kerítést még nem feltétlenül volt racionális döntés. :)

2017.09.10. 18:48:46

@taga20: Na, megint nincs épkézláb érv, rögtön előkerülnek a sablonos személyeskedő böffentéseid :)

miertvesszunk 2017.09.10. 18:52:04

Csak egy pár gondolat:

Miért kellett egy Indexnek megint kirakni a főoldalra ezt a huszadrangú blogírást ami egy reálisan huszadrangú műbalhéval foglalkozik? Miért melegítjük újra?

Tegyük mérlegre a goldokat:

a mérleg egyik oldalán László Petra, egy Európában, Magyarországon született, tanult, iskolázott és dolgozó kétgyermekes családanya, aki a társadalom építő jellegű tagja, mint minden olyan polgár, aki normálisan, a szabályokat, törvényeket betartva elmegy dolgozni és ad a közösbe.

a mérleg másik oldalán egy kétes arab fickó a kölkeivel akinek az otthona több ezer kilóméterre van innen, más kultúra, más népszokások, minden más. Legszebben fogalmazva is csak "vendégek" nálunk akik hívatlanul jönnek.

László Petra az eseményeket filmezve érthetően megijed a felé rohanó, ismeretlen népcsoportot képviselő tömegtől, és elkezdi rúgdosni a migránsokat, segítve ezzel a határ védő rendőrök munkáját, hogy legalább azt el tudják fogni amelyik felborul, mondjuk a rend éber őrei sem voltak a helyzet magaslatán mert hagyták a migránsoknak, hogy illegálisan átlépjék a határt...ha jól tudom a határ illegális átlépése BŰNCSELEKMÉNY, és ennek megakadályozásában bármelyik állampolgár segítheti a hatóságokat. Na mind1: rúgdosásból milyen határány keletkezett? Sérülés? Semmi. Bármilyen kár keletkezett? Nem.

Még is jelenleg ott tartunk, hogy ezt a palit akit és akinek a kölkeibe belerúgott Petra, mindenféle hősnek elmondták (???!) és durva hasznokat húzott ebből a dologból, míg Petrának kerékbe tört a karrierje, a nevét és az arcát mindenhol lehozva lealázták és megbecstelenítették, démonizálva olyan cikkeket jelentettek meg róla amiben ő volt rasszista, migránsgyűlölő minden amit csak rá lehetett húzni egy mozdulat miatt. Halálos fenyegetéseket kap, vérdíj van a fején, a gyerekeit ki kellett venni az iskolából, egyszerűen tönkre tették.

László Petrától konkrétan erőszakkal ELVETTÉK az életét bizonyos szempontból a karaktergyilkossággal, melyet ez az öngyilkos neoliberális európai ideológia hajtott előre. László Petra ITTHON volt, tett egy mozdulatot pár IDEGEN felé, és most László Petra járja a poklok poklát miatta, mert valamiért a sajtó szerint ez rossz dolog volt.

Hát akkor lássátok azt, hogy hová jutottunk pár év alatt. És gondoljatok bele abba a nem túl bíztató jövőképbe, hogy ha ez megtörténhetett, akkor 30 év múlva majd ha nem akar csadort hordani a feleséged akkor akár Magyarországon az Andrássy úton fogják megkövezni mert nem él a Sharia törvénykezés szerint. Ezek után az ilyen gondolatokat teljesen valóságosnak tartom.

bulsitter 2017.09.10. 18:52:40

Asszem a három év felfüggesztett ennyit is ér. Nem ártott volna vmennyi gondolkodási idő a hölgynek.

John Nethem 2017.09.10. 18:56:44

@élhetetlen:

Ugye milyen ostoba párhuzam ??

Na hát a te oldalad éppen ilyen ostoba párhuzamokkal érvel....

Bár ugye a végváraknak mi is volt a szerepük?
Vajon a rómaiaknál milyen szerepe is volt a LIMES-nek ? Érdekes módon már a rómaiaknál is a pannon szakaszt (RIPA PANNONICA) 500 km hosszan kellett a legjobban védeni, itt voltak a legsűrűbben a helyőrségek... NÉGY RÓMAI LÉGIÓ állomásozott itt. Mellettük legalább ugyanekkora összlétszámú, kisebb csapategységek (auxilia) álltak, amelyek a legiók közötti határszakaszokat biztosították. Összességében tehát mintegy ötvenezer főnyi hivatásos katonaság gondoskodott a pannoniai limes védelméről. Ennek a szinte példátlanul nagy haderőnek (hasonló csak Syriában volt) az ellenséges betörések elleni védelem mellett a római belpolitikai küzdelmekben is fokozatosan egyre nagyobb szerep jutott.

taga20 2017.09.10. 18:57:17

@miertvesszunk: @Dorottya Veres: na megjött a váltás!

"László Petra az eseményeket filmezve érthetően megijed a felé rohanó, ismeretlen népcsoportot képviselő tömegtől, és elkezdi rúgdosni a migránsokat, segítve ezzel a határ védő rendőrök munkáját"

eddig olvastam ezt a faszságot tőled.

bulsitter 2017.09.10. 18:57:52

@miertvesszunk: nem olvastam el firkálmányod, de pár részletből nekem lejött, hogy alapvető dolgokban tévedsz és erre épülő következtetéseid erősítik a hülyeséged. gondolom a suliban nem beszélget veled senki.

élhetetlen 2017.09.10. 18:58:51

@Dorottya Veres: Igen te vagy az, aki az atomtudományokban is otthon vagy, tehát nyilván az emberi lélektanban is. „Az, hogy a migránsok a kerítés felépülte óta inkább olyan útvonalakat igyekeznek választani, amiken át továbbra is lényegi kontroll nélkül, illetve annak kijátszására több lehetőséget találva juthatnak az Unió területére, az nem a magyar határőrizeti szerveket és stratégiát minősíti.”, Természetesen nem zavarja meg az agyadat, hogy ott van több száz ember, aki elbírálásra, esetleg beengedésre vár, és a magyar állam azt mondja, hogy napi tízet tudunk elbírálni. A többi dögöljön ott még x hónapig. Miért akarnának itt regisztrálni, hogy esetleg itt kelljen maradniuk, ha ilyen elbánást kapnak. Neked egyszerű a világod, ezek most dögöljenek meg, az atomtemetők feltárói meg ráérnek megdögleni pár ezer év múlva, mert te tudod a tutit. Na, hess!

John Nethem 2017.09.10. 19:02:01

@taga20:

A hülye kínaiak azzal a NAGYFALUKKal meg a hegytetőkön... kész röhej, nem igaz ?

birka menet 2017.09.10. 19:04:02

SZÖGESDRÓT KERÍTÉST AZ EGÉSZ ORSZÁG KÖRÉ ÉS MINDEN MAGYAR HÁZ KÖRÉ, NEHOGY MÁR EGY MENEDÉKKÉRÖ BEJÖJJÖN ÉS BENYÚJTSA A MENEDÉKKÉRELMÉT!

ORBÁN VIKTOR VÉDD MEG A MAGYAR NÉPET MINDEN MÁS NÉPTÖL ÉS AZ EU-TÓL, KÜLÖNBEN KIHAL A MAGYAR!

taga20 2017.09.10. 19:06:12

@birka menet: na, végre egy értelmes ember!:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.10. 19:08:39

@miertvesszunk: Az a nő aki belerúg egy gyerekbe, meg egy gyermekét cipelő apába, az megérdemli. Tette mindezt sajtósként.

miertvesszunk 2017.09.10. 19:14:07

A taga20, bulsitter típusú emberek szerint rendben van az, hogy egy világ másik végéről érkező csövest egy honfitársad elé helyezel és olyan politikai és jogi előnyökhöz juttatod, hogy úgy nyerjen meg mindent hogy a másik konkrétan majdhogynem az életével fizessen?

Tehát egy vadidigen arabot előbb védesz meg mint egy polgártársadat? Mi a fasz van itt??

John Nethem 2017.09.10. 19:14:25

@birka menet:
Ostobaság.
Ugyanis a szögesdrót nem arra gát, hogy ne adják be a menedékkérelmet,
ezek bármelyikén beadhatják:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_hat%C3%A1r%C3%A1tkel%C5%91helyek_list%C3%A1ja

hanem hogy ILLEGÁLISAN és ELLENŐRIZETLENÜL ne lépjenek be az országba.
De nektek ez az információ az elmúlt 2 évben még nem jutott el az agyatok limbikus rendszeréig..

Furcsa, mert például a varjaknak elég egy év ilyen összefüggések fölismeréséhez....

taga20 2017.09.10. 19:14:40

@John Nethem: te láttál már európai térképet?

hogy jön ide a kínai nagyfal, te isten barma?!

élhetetlen 2017.09.10. 19:15:19

@John Nethem: Érted, nem érted? A magyar kerítés felállításától egyetlen ember sem ment vissza saját hazájába, ahonnét elindult. A magyar kerítés csak a Magyarországra bejövetelt állította meg, nem Európát védte meg, és innét indul, hogy miért kéne Európának ezért fizetnie. Mehetsz a limessel a francba. Nincs arról szó, csak Orbánnál, hogy megvédte Európát.

taga20 2017.09.10. 19:17:28

@miertvesszunk: miről dumálsz, te terhelt?
ki mit csinált, hol?

mi a fasz van veled droid? szedd má össze a nem létező agyad!:)

felső határ nincs 2017.09.10. 19:19:58

@élhetetlen: Nem Orbán tehet róla hogy máshol nincs kerítés mert nem akarják megvédeni magukat.

Úgyhogy nyugodtan kérhet pénzt mert hát Európa elvileg védekezik vagy mi. Mit veszíthet? Max nem kap pénzt. Akkor eggyel több érve lesz miért ne kvótázzanak ide migriket az érdekeink ellenére.

taga20 2017.09.10. 19:24:07

@felső határ nincs: sőt, a felcsúti űrbázisra is kérhetne. hátha sikerül. szerintem a csúti gászerelő még azt is megcsinálná okosba.

persze dupla pénzből, mint amennyiben a halálcsillag került!:)))

te/ti ekkora szervilis faszok vagytok?

John Nethem 2017.09.10. 19:24:48

@élhetetlen: "..ott van több száz ember, aki elbírálásra, esetleg beengedésre vár, és a magyar állam azt mondja, hogy napi tízet tudunk elbírálni..."

Mert szerinted mennyit kéne elbírálni egy nap?
Szerinted miből áll az elbírálás ?
Szerinted mi a feladata a Bevándorlási Hivatalnak ?
Szerinted mivel foglalkozik még a Bevándorlási Hivatal ?

1.) Nyilván az államnak érdeke a folyamat lassítása két célból: a lehetőp legkevesebb menekültet beengedni, és ELTÁNTORÍTANI azokat, akik itt akarnak bejönni az EU-ba.

Mert mi lenne, ha napi 100 vagy 1000 lenne az elbírás üteme ?
Nos akkor IDETÓDULNA TÍZSZER ANNYI.....

Szóval azért egy dolog ok-okozati dolgait is látni kéne, mielőtt valamit böffent az ember....

élhetetlen 2017.09.10. 19:25:15

@lippsi e vagy?: Ha nem tűnt volna fel, a nándorfehérvári csatáról írtam, amit írtam. A csatarend megbontása nem a csatarend kezelése? De nem erről van szó. Mi van a migráns kérdéssel, vagy csak szórakozol? Jogosan rugdos valaki akár gyereket is, mert ide ne jöjjön?

felső határ nincs 2017.09.10. 19:30:15

@taga20: eddig azért Orbánnak sikerült úgy alkudoznia az EUval, hogy több pénzt kapunk onnan mint korábban, mellette a bérek is emelkedgetnek, és az államadósság is csökkenget.

Ebből a 3ból a ballibnek egy sem sikerült, úgyogy bízzuk talán Orbánékra kitől és mire kell pénzt kérni meg hogy kell alkudozni.

BiG74 Bodri 2017.09.10. 19:32:18

@Dorottya Veres:
Kedves Dorottya! Nem vagyok buzi, de azért ne reménykedj!
Értem, hogy mire utaltál, és nem is jelentem ki, hogy minden Petrát védő szeretne géppuskával játszani, de sokan igen, és én pont az ilyen végletes véglényeket kívántam kiemelni.

élhetetlen 2017.09.10. 19:33:12

@John Nethem: Hát igen, te legalább böffentettél valamit. A hivatal egyedüli feladata elérni, hogy ide ne akarjanak jönni. Dögöljenek meg máshol.

John Nethem 2017.09.10. 19:34:17

@felső határ nincs:

Máshol is van kerítés:

Spanyolország-MAROKKÓ / CEUTA

BULGÁRIA-TÖRÖKORSZÁG

GÖRÖGORSZÁG-TÖRÖKORSZÁG

FRANCIAORSZÁG-NAGY-BrITANNIA /Calais

LITVÁN-OROSZ
www.euractiv.com/section/global-europe/news/lithuania-to-build-kaliningrad-border-fence-with-eu-money

LETT-OROSZ
www.express.co.uk/news/world/763298/Baltic-Latvia-illegal-migrants-wall-finish-fence-Russia-border-European-Union-EU-Brussels

ÉSZAK-ÍRORSZÁG

És akkor a többi emberalkotta falakról még nem is beszéltünk,
de ugye ott vannak Európában a TERMÉSZETES hegyvonulatok alkotta akadályok Németország, Svájc, Franciaország, Olaszroszág, Ausztria stb jelentős határszakaszain.....

BiG74 Bodri 2017.09.10. 19:35:36

@John Nethem:
Az a jó kínai nagy fal. Aztán jól megkerülték, és kínát nem a fal tartotta meg, hanem a kulturális ereje, mely legyőzte a hódítót.

taga20 2017.09.10. 19:39:04

@felső határ nincs: "eddig azért Orbánnak sikerült úgy alkudoznia az EUval, hogy több pénzt kapunk onnan mint korábban,"

szerintem nézz utána ennek ember, me faszságot dumálsz.
a bérek messze nem emelkednek úgy, ahogy mondjuk hegedűszsuzsinak pl.

ja és az államadósság. ha lenyúlsz 3200csilliárdot, akkor kicsit jobban kellett volna felcsökkenni.

szerinted az azeribaltásért kapott pénzt, mire költsük?

John Nethem 2017.09.10. 19:39:21

@élhetetlen:

Nos, nem kell felülni az emberkereskedőknek és az osztogatott kisfüzeteknek, amiben Kánaánt ígérnek.....
Nem tudom megérteni, még így 2 év eltelte után sem, hogy miért nem fér pl. a TE fejedbe sem, hogy VAN EGY LIMIT, ami fölött már KÉPTELENSÉG a menekülteket ellátni.
Ettől szenved Németország. Lassan és alattomosan fölőrli a társadalmat és a jóléti rendszert, amit a svédek is olyan nagy erővel létrehoztak. És tévedés ne essék: NEM EZEK a senkiháziak hozták létre, akik most a lakosság nyakára szabadították a menekülteket, hanem az azt megelőző kb. 2-3 generáció szívós munkája.
Ezek a maiak csak beleültek a készbe, és most szétherdálják a jól hangzó neoliberalista humánum nevében, pedig ez a legordenárébb hazugság. ÉRDEKBŐL teszik.

felső határ nincs 2017.09.10. 19:40:07

@John Nethem: A török-szír kerítésnek van a legnagyobb jelentősége és azt biza a németek fizetik, és ott tüzparancs van, csak ilyesmivel Merkel nem akarja összekeverni a német választókat.

felső határ nincs 2017.09.10. 19:43:07

@taga20: 'a bérek messze nem emelkednek úgy, ahogy mondjuk hegedűszsuzsinak pl.'

A válsztót az érdekli hogy Orbán alatt nőtt a bevétele meg az adóssága, vagy a szocik alatt.

Mancilla Pectoralis 2017.09.10. 19:47:38

Nekem a Südd.Zeitung nagyon manipulatívnak és egyirányúnak tűnt..Merkel kaphat szobrot.csak fel ne robbantsák egyszer a beszivárgó terroristák.

miertvesszunk 2017.09.10. 19:49:15

taga20: téged vajon fizetnek ezért a vergődésért amúgy?

ki bántott téged, hogy személyeskedni kell? vernek otthon? vagy mi?

John Nethem 2017.09.10. 19:50:11

@BiG74 Bodri:

... Hm.... Gondolom tudod, vannak a csendes hódítók, és vannak a hangos hódítók.....
Nem a kulturális erő volt az, hanem az összefogás, és az egységesítés....
Persze azért idáig sok belső trónviszályt és több királyságra szakadást is túl kellett élni... ÉS furcsa módon ott is egymás ellen a hsziungnukat hívták segítségül..... mint kb ezer évvel később Európában a magyarokat....

John Nethem 2017.09.10. 19:53:19

@felső határ nincs: No igen.... Ezért képmutatás az egész.... ÉS akkor folyik az egymásra mutogatás....
Ja kérem, hogy Spanyolországban a marrokóiaknak van tűzparancsuk ?? Ettől lesz tiszta a spanyolok keze ? Van az a pénz, amivel már tisztára lehet mosni..... és kimagyarázni.....

1100011 2017.09.10. 19:55:04

Le kellene már állni ezzel a hazudozással.
Bizonyító videó van róla, hogy László Petra NEM rúgta fel az ISIS-rajongó arab migránst, az attól esett el, hogy a gallérját fogó intézkedő rendőr elől menekülve esett el.

Szóval inkább 2 éve, hogy az Index folyamatosan hazudozik a témában.
Meg a B1 blog is.

Brix 2017.09.10. 19:55:17

@élhetetlen: A magyar kerítés kezdte el lezàrni a balkàni útvonalat, hiszen ennek hatàsàra Macedónia is kerítést épített, majd a horvàtok es a szlovénok is zàrtak. A balkàni útvonal most zàrva, szivàrognak ugyan az emberek , de 50-60 ezren most is a Balkànon rekedtek, vagyis : a kerítes volt a legjobb ötlet...Ha lenne politikai szàndék, a 60 ezer migró többségét vissza lehetne toloncolni oda , ahonnan jöttek...( nem, màr nem Szíria fő kibocsàtó...)

taga20 2017.09.10. 19:57:02

@miertvesszunk: "ki bántott téged, hogy személyeskedni kell? vernek otthon? vagy mi?"

ez annyira szép, hogy mingyá kiverem!:)

téged amúgy fizetnek ezért, a gerinctelen fityesz felszopásért?

arra azért nem válaszoltál, hogy az azeribaltásért kapott manival mit kezdenél!

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 19:59:50

hazudtok reggel, este meg éjjel

miertvesszunk 2017.09.10. 20:00:07

én csak leírtam azt, hogy felháborít, hogy egy magyar nőt kinyírtak egy utolsó migráns miatt...én ezt az új értékrendet nem tudom megérteni. Ennyi.

John Nethem 2017.09.10. 20:00:39

@John Nethem:

A város túlterheltsége miatt nem engednek beköltözni több migránst a németországi Salzgitterbe. A 106 ezer lakosú városban 5700 migráns él.

Salzgitter az első németországi település, ami megtiltja migránsok beköltözését. De vélhetően nem az utolsó. Ugyanis

az Alsó-Szászország tartományi város vezetésének döntése precedenst teremthet, más települések is követhetik példáját.
A ZDF országos köztelevízió beszámolója szerint egyes óvodákban 60-70 százalék a nem német gyerekek aránya.

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 20:10:43

@Aquincum: "Egyértelműen felrúgott egy apát a gyerekével."

hazudsz

miertvesszunk 2017.09.10. 20:19:42

eßemfaßom

de még ha így is van, kit érdekel? De most nézzünk már magunkba. Ez egy migráns aki hozta be a pujákat illegálisan. Egyik sem sérült meg csak fel lettek tartóztatva. És??

Vajon miért gondolja úgy Európa, hogy ide be kell fogadni azokat aki kmenekülnek valahonnan? :/ Miért kéne? Ki kötelez erre?

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 20:26:23

@miertvesszunk: Csak annyi, hogy aki hazudik azt nyilván nem tanította meg a kedves anyukája a jómodorra

BiG74 Bodri 2017.09.10. 20:32:51

@miertvesszunk:
Mondjuk ha felrúgta, nem szép tett, akkor sem ha törvényesen megfizette az árát. Mellékesen viszont sokkal többet kapott érte, pl. egy vérdíj a fejére, ami akárhogy is nézem már full retardált dolog. Mint az is, hogy a menekülteknek segíteni ugyan kötelesség, de a segítséget úgy értelmezni, hogy jöhet az egész Közel-Kelet, meg a fél Afrika örökre!

Gábor Szögyéni 2017.09.10. 20:39:02

@taga20: Én nagyon távol állok a fidesztől. Te egy pszichiátriai beteg vagy, magadat alázod a színvonaltalan és primitív böfögéseiddel. Szánalmas beteg sejthalmaz vagy

lippsi e vagy? 2017.09.10. 20:49:42

@élhetetlen:
A háborúkat manapság nem csatarendben vívják, maradjunk ennyiben. Egy egész kontinens ellen háborúzni nyilván nem is célszerű csatarendben, ennek így senni értelme. De minek is, amikor elég csak beszivárogtatni a terroristákat, akik majd elérik a kívánt hatást?

László Petra egy nagyon kicsi szereplője ennek a szomorú történetnek, ami tele van hazugságokkal. De akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba, mi a teendője az állampolgárnak, ha a rendőrök elől szaladó akárki mellette rohan el? Lehet tolvaj, terrorista vagy illegális határátlépő. Ez a fickó beletartozik az utóbbi két kategóriába, csak erről valahogy elfelejtik kérdezni őt a cikkben

Itt egy kis gyűjtemény a kedvenc terrorista migránsaidről, benne Oszamával

macedoniaonline.eu/content/view/28159/53/

Aquincum 2017.09.10. 20:51:04

@eßemfaßom meg áll: Kedves Ismeretlen! 1. Ne tegezzen! 2. Ugyan miért hazudnék? Legyen olyan arkangyal, és tekintse meg a cikkben linkelt két videót! Teljesen egyértelmű, hogy ez a nő szándékosan elgáncsolta a gyerekével futó apát. A másik videón szintén egyértelmű, hogy belerúg a futó gyerekbe. Ezeket a felvételeket milliók látták. A politikai vonatkozásába nem mennék bele, de ez emberileg védhetetlen. Hozzáteszem, egy sajtómunkás meg még inkább nem tehet ilyet a munkája végzése közben.

felső határ nincs 2017.09.10. 21:01:11

@Aquincum: nem apa, terrorista

macedoniaonline.eu/content/view/28159/53/

Kitüntetést érdemel a kamerás hölgy.

Brix 2017.09.10. 21:02:37

@Aquincum: Az Európàban elharapózó migràns- bűnözésen és a terrorizmuson kellene moralizàlni és nem ezen a jelentéktelen eseményen...A liberàlis média, miért nem csinàlt vilàgügyet a most Riminiben brutàlis körülmények között megerőszakolt , félholtra vert lengyel hàzaspàrról? Mert az valódi, negatív " vilàghír". Làszló Petra ügye semmi ahhoz! Undorító, amit a libsi media művel vademberek mentegetéséel...

lippsi e vagy? 2017.09.10. 21:06:32

@élhetetlen:
"ott van több száz ember, aki elbírálásra, esetleg beengedésre vár, és a magyar állam azt mondja, hogy napi tízet tudunk elbírálni"

Nem több száz, hanem több százezer, de akár százmillió áll készen arra, hogy bejusson az európai Kánaánba abból a dzsumbujból, amit saját maguknak csináltak. Ha nem tűnt volna föl, a határon feltorlódó migrincsek többsége olyan régiókból érkezik, ahol nincs háború, közülük sokan hazudják magukat annak, ami éppen a befogadó trendi

John Nethem 2017.09.10. 21:07:43

@Aquincum:

"...Teljesen egyértelmű, hogy ez a nő szándékosan elgáncsolta a gyerekével futó apát...."

T__É____V___E___D____É____S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hányszor kell még leírni ?
Vagy valahol beakadt a lemezjátszó tűje ??

Leírtuk már százszor: A bíróságon a videón látható rendőr is tanúként volt beidézve.
NEM RUGTA FÖL a gyereket cipelő férfit. NEM ÉRT HOZZÁ !!!!! A köztük lévő távolság kb. 50-100 cm közti volt.
EZT A BÍRÓSÁG döntötte el. Amiért felelnie kellett az a másik két rugás.

Már 2015-ben letárgyaltuk a témát más blogon, egy más szemszögből készült videóval. Az elesett fickó egyáltalán nem a nő felé kiabált, hanem a rendőr felé. A nő lába egyáltalán nem ért el odáig. Ahogy a férfi kirántotta magát a rendőr visszatartó kezéből, a lendülettől elvesztette az egyensúlyát, és a talaj sem volt éppen kedvező gyerekkel az ölében a futáshoz, amikor közvetlenül nem lát a lába elé.
www.youtube.com/watch?v=i5_4PNrJQyk

Behajtó70 2017.09.10. 21:07:59

Az ott nem egy apa volt meg egy kisfiú, hanem egy bűnelkövető banda, éppen bűnelkövetés közben! Szerbiából jöttek, pont nem volt háborús helyzet, az illegális "menekülést" semmi nem indokolta! Szemét mocsok balliberális firkászok! Szart sem értek!

Aquincum 2017.09.10. 21:09:41

@felső határ nincs: Az a link egy szép nagy manipuláció. El tudja hinni, hogy Nyugat-Európában támogatták volna ezt az embert, ha bizonyíthatóan terrorista?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.09.10. 21:10:58

Tüzzel vassak irtani kell minden nem európába való etnikumot - arabot, zsidót, négert, mindet.

Ezekből a magyaroknak csak kára származott, hiába figyelmeztetett Széchenyi a tintás hasonlattal, hogy ne fogadjuk be a bibsi 'menekülteket', mi befogadtuk utána tengernyi diktatúrát köszönhetett a magyar faj ennek az alantas fajtának. arabokból meg még több van, játszadozzanak egymással Kecskebsztánban.

felső határ nincs 2017.09.10. 21:12:41

@Aquincum: Persze, az összes terroristát támogatta nyugat Európa, a berlini gázolót meg ezt is. Mert fingjuk nem volt róla kicsoda.

Ezek a dolgok 1 évvel a 'felrúgás' után derültek ki.

Aquincum 2017.09.10. 21:13:23

@Brix: Biztos voltak a menekültek között "vademberek" is. De azért nem szabadna mindet egy kalap alá venni, ugye?

lippsi e vagy? 2017.09.10. 21:16:39

@Brix:
Itt van két kép Oszama barátjáról és harcostársáról, csak erős idegzetűeknek!

Ezek számára egy lány megerőszakolása csak laza időtöltés, még örülhet is ha életben hagyják, nem úgy mint azt aki a képen látható

syrianfreepress.files.wordpress.com/2015/09/a-friend-of-osama-killed-a-curd-girl-before-to-be-killed-himself.jpg

John Nethem 2017.09.10. 21:18:05

@Aquincum: Amíg nem engedi magát leellenőrízni, újjlenyomatot adni, regisztrálni, addig bizony egy kalap alá kerül a többivel.

Vajon egy EU-s állampolgár beléphet Nagy-Britanniába csak úgy, a határ, akár a ZÖLDhatár bármelyik pontján ??? Na ugye !!!!

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 21:18:12

@Aquincum: 1 Az interneten tegeződünk. 2 Hogy miért hazudsz azt nem tudom, csak a tényt közöltem, miszerint megtetted.

lippsi e vagy? 2017.09.10. 21:22:12

A haladó lippsipress égbe emel egy terrorista-szimpatizánst és pokolra küldené aki el merte gáncsolni. Enniyt a lippsi világfelfogásról

John Nethem 2017.09.10. 21:27:58

Hogy milyen átverős a média ???

Hát ilyen:

Azt olvasom címsorban, hogy.
---------------------Botkáék már rég mosolyogtak ennyit - ez az oka-------------------

No fene, mi lehet ez?
Aztán rákattintottam, és lőn:

"Botka Dávid és Mesterházi Márk nem ért célba a Barum Rallyn, de a verseny minden kilométerét élvezte a páros..."

Nem mondom, frappáns, de sajnos egyáltalán nem szellemes, inkább meglehetősen félrevezető.
Ehhez képest a HVG minden egyes címoldala telitalálat.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.09.10. 21:42:47

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "Tüzzel vassak irtani kell minden nem európába való etnikumot"

Akkor a te büdös náci-ÁVH-s fajtás lenne az első amelyiket legelsőnek ki kell lenne irtani Európából. Köcsög 6 osztályt se végzettt csőcselék gyerek, még Európát se tudod helyesen leírni, annyira bunkó vagy.

Alick 2017.09.10. 21:46:28

Vihar a biliben. Az újságírónő nem bírja a hordaszagot és kissé elveszti a fejét.
Ennyiért meccsen még a piros lap sem biztos...

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.09.10. 21:47:32

@lippsi e vagy?:

A segghülye nácipress égbe emel egy szélsőjobbos barbár, apákat, gyerekeket felrugdosó hulladék ember típust és pokolra küldené aki ezt undorítónak tartja. Ennyit a ruszki bérenc magyar nácik világfelfogásról,

balázs73 2017.09.10. 21:50:21

@kutyás majmok népe: Az indulat butaságot szül, a neveletlenség szintén.

Nem vagyok sem gyermek, sem homoszexuális. Ha valaki mégis az, önt
miért zavarja liberálisként? Engem nem érdekel a neme, a bőrszíne, sem
a szexuális beállítottsága, sem az életkora. A felvetésemre feleljen ha tud.

A Momentum kiütötte orbánt 2017.09.10. 21:50:25

@Alick: Az újságírónő nem bírja a hordaszagot és kissé elveszti a fejét.

Akor mit keres László Petra a Fidesz-Jobbik akolban? Orbánt és Vonát is nagy ívben felrugdossa?

lippsi e vagy? 2017.09.10. 22:18:03

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
Nem te voltál, aki a halálos fenyegetéseket küldte a kamerás csajnak?

Csak a hangütésed miatt kérdem

Alick 2017.09.10. 22:35:56

@A Momentum kiütötte orbánt: Nem éppen a higgadt és toleráns újságíró mintaképe, az biztos.

felső határ nincs 2017.09.10. 22:39:27

@Alick: mi a tökömnek kéne bárkinek toleránsnak lenni a bünöző határsértő néger kecskepásztorokkal?

a tolerancia az jó azt ennyi? pont?

Dr.Démonmac1 2017.09.10. 22:46:50

Bár nem szeretném védeni azt a nőt, de tisztán látszik, hogy nem gáncsolta el, csak szerette volna.
Viszont a másik rúgás tisztán látszik.
Szvsz, az operatőrnek nem az a dolga, hogy rugdosódjon.
Gondolkodnia kellett volna... előtte.

Meridian74 2017.09.10. 22:46:59

@élhetetlen: Szóval inkább maradsz annál a verziónál, amit a hazug média etet a világgal. Ahelyett hogy megnéznél azokat a tényeket amit nem média munkások tártak a világ elé, amelyek amúgy nem kaptak akkora szenzációt.
De ez a te bajod. Hülyének, sötétnek lenni nem tilos.

FayRodisz 2017.09.10. 22:51:55

@John Nethem:

Aki el akarja hinni a felrúgást, az elhiszi. A fidesznyikek sosem foglalkoztak a tényekkel. Ez egy ilyen világ. Az orbánszekta agymosása ide vezet, a vakhitű hívek a saját szemüknek sem hisznek ha a vezéri szócsövek mást mondanak.

Meridian74 2017.09.10. 22:52:40

@Infamous: "Lehet nálatok a faluban zűrös a migránshelyzet, de megnyugtatlak, hogy még a terrortámadásoktól súlytott városokban sem rikácsolnak meg paráznak ennyire a helyiek, mint te itt."

Hadd cáfoljalak meg. Íme:
www.youtube.com/watch?v=6IPYEoe8RzE

John Nethem 2017.09.10. 23:10:35

@Dr.Démonmac1:

Fotelben én is megtenném, de nem volt ott a mezőn fotel....... miközben kétszázan csörtettek szanaszét mint egy horda......

lippsi e vagy? 2017.09.10. 23:27:28

@Dr.Démonmac1:
Aki abban látja a problémát, hogy egy migrincset megrúgtak, miközben több százan minden ellenőrzést kikerülve áttörtek a határon, az a terroristák útját egyengeti

histar007 2017.09.11. 00:44:40

Remek írás. Így kell migráns simogatni ügyesen. Elképzelem az USA déli határát, ahol egyszercsak áttörnek a Latin-amerikai menekülők. Ott nem történt volna ilyen László Petrával, mert a határt nem lehet csak úgy megközelíteni illetve TŰZPARANCS van. Aki átlép arra lehet lőni. Sőt, mivel parancsról van szó, kell is.
A genfi konvenció szerint a menekült a következő biztonságos országig menekült. Ott neki meg kell állni és várni, amíg hazatérhet vagy valahol letelepedhet. Ezek szerint sem Törökország, sem Görögország (EU és Schengen tag), sem Macedóna sem Szerbia nem biztonságos. Magyarország pedig nettó szadista, mert itt nem várjuk tárt karokkal az erre járókat, sőt simán megkérdezzük, hogy ki vagy és mi járatban.
Gondolom egy virtigli lipsi sosem visz magával semmilyen papírt sehova és pláne meglepődik, ha egy határon ilyesmit kérnének tőle.
Olyan apróságokról meg ne is beszéljünk, hogy kinek és miért kellett felgyújtani a teljes Közel-Keletet. Ja igen, demokrácia kellett nekik. Ne vitassuk, nem voltak azok a rendszerek túlzottan igazságosak, de legalább stabilak voltak és nem volt polgárháború, nem lőttek halomra házat és embert. A diktátorokat sikerült eltakarítani. Lett helyettük egy másik, esetleg több másik.

Végezetük, ha László Pertát agyontapossák, abból lett volna-e egy minuszor hír? Lehetett volna-e nyomozni bárki ellen? vajon a világ PC fele elégedett lenne, ha egy dzsihadista szabadcsapat megtalálná és családjával együtt kínoznák meg és végeznék ki? Vagy az is csak egy minuszos hír lenne?

VaradiJanos 2017.09.11. 01:19:43

Elmorzsoltam egy könnycseppet.

VaradiJanos 2017.09.11. 01:22:02

@taga20: Viszket neki, pofán rúghatna már pár magadfélét is. Ja, nem, az mán holomolo lenne.

VaradiJanos 2017.09.11. 01:25:09

@Dr.Démonmac1: az operatőrnek nem dolga, de az állampolgárnak kötelessége megvédenie a hazáját a beözönlő férgektől

VaradiJanos 2017.09.11. 01:25:46

Paksi tasli hogy tetszett, hontalanok?

Bajer Zsolt 2017.09.11. 05:29:13

Orulok neki, hogy annyira eselytelennek latjak magukat a libbantak, hogy ket eves hazugsagokat kenytelenek felmelegiteni.

bkkzol 2017.09.11. 06:26:13

Ha megrugdosták volna őket akkor esetleg érthető lenne ez a nagy cirkusz az ügy miatt. Így csak szenzáció hajhászás.
Mit tanul a gyerek ebből? Meghozza gyümölcsét a törvények semmibe vétele. Ki bántotta, ki, mi elől menekültek Törökországból, Görögországból...Szerbiából??
Milyen szülők az olyanok akik gyermeküket élő pajzsnak vagy zsarolási anyagnak használja??? A Keleti Pályaudvarnál színházi kelléknek használták a csecsemőket, gyerekeket.

VaradiJanos 2017.09.11. 07:30:04

A németek visszakapják a pár millió, őseik által kitessékelt szemitát, csak a koszadékabb fajtáját.

2017.09.11. 07:32:50

@taga20: "@miertvesszunk: @Dorottya Veres: na megjött a váltás!

"László Petra az eseményeket filmezve érthetően megijed a felé rohanó, ismeretlen népcsoportot képviselő tömegtől, és elkezdi rúgdosni a migránsokat, segítve ezzel a határ védő rendőrök munkáját"

eddig olvastam ezt a faszságot tőled."

Mi van? Mi közöm ehhez a bejegyzéshez??? HAzudsz, instant, konstans.

2017.09.11. 07:41:05

Két gyereket valóban megrúgott a náci csaj, de a gáncsolás nem sikerült neki, még ha próbálkozott is. Ez persze az ő "érdemein" cseppet sem javít, egy sittrevaló gyökér.

Viszont a B1 továbbra is csak arra jó példa, hogy az mszp és a fidesz tök egyforma. Ideje lenne magatokba szállni és felszámolni a pártot. Vihetitek magatokkal a DK-t is, és akkor majd lesz hely felnőni annak az új erőnek, amelyik eltakaríthatja az ország éléről minden idők legférgebb társaságát.

2017.09.11. 07:45:13

@élhetetlen: "Igen te vagy az, aki az atomtudományokban is otthon vagy, tehát nyilván az emberi lélektanban is.....
Természetesen nem zavarja meg az agyadat, hogy ott van több száz ember, aki elbírálásra, esetleg beengedésre vár, és a magyar állam azt mondja, hogy napi tízet tudunk elbírálni. A többi dögöljön ott még x hónapig. Miért akarnának itt regisztrálni, hogy esetleg itt kelljen maradniuk, ha ilyen elbánást kapnak. Neked egyszerű a világod, ezek most dögöljenek meg, az atomtemetők feltárói meg ráérnek megdögleni pár ezer év múlva, mert te tudod a tutit. Na, hess!

Most írjam azt, hogy te meg az vagy, aki se ahhoz, se ehhez (migránstudomány...jajjjaj) nem konyítasz, csak reflexből elutasítasz mindent, ami orbánékhoz köthető. Zsigerből írogattál ott is, teszed ezt itt is.
Ember.... ha egyszer képtelenség hatékonyabban ellenőrizni a beözönlő horda sodorta embereket. Eldobálták a papírjaikat, a biometrikus azonosításhoz szükséges adatrögzítést elutasították... mind 17 éves szírek voltak. Próbálj már meg az USA-ba így becsörtetni... nem fognak limuzint hívni és bekvártélyozni a fórszízönsz elnöki lakosztályába, hanem rövid úton kivágnak még a kontinensről is. Ne bohóckodjunk már. A világ egyetlen normális (értsd: működő, rendezett) országában sem lehet csak úgy ki-be járni a határokon, ahogyan a kis kedvenceid szerették volna. peremországként kötelesek vagyunk még ha csak hevenyészett módon is, de regisztrálni és a későbbiekben követhetően beléptetni a biztonsági kockázatot feltételezhetően nem jelentő egyéneket. Pont leszarom, hogy finnyás fajtájuknak derogál konténerekben és sátrakban tölteni az átmeneti időt. Munkások ezrei élnek éveken át ugyanilyen konténerekben és katonáink százai ilyen sátrakban. Ja... hogy ők tisztán is tudják tartani a saját környezetüket...aha... hát.. tán nem kellene összeszarni még a plafont is és bele kellene találni a kihelyezett kukákba. Értem én, hogy odahaza ikeás bútorral berendezett 180nm-es luxus studiólakásokat hagytak hátra.. nekünk viszont csak erre fussa. Ja.. még annyit.. a beléptetés és a regisztráció kötöttségeit leíró törvényeket nem mi hoztuk, mi végrehajtunk, schengeni peremországként. Javaslom panaszoddal fordulj oda, Rólam meg szakadj le. Ostoba.

2017.09.11. 07:47:18

@Ylim: "Ez persze az ő "érdemein" cseppet sem javít, egy sittrevaló gyökér.
"
Sittre, egy nem egyértelműen bizonyított cselekményért...
Szándékbűnöző!!! Ennyi habzó szájú barmot hogyan sodort össze a szél...

Cycmen 2017.09.11. 07:47:37

Oszama Mohsen az életéért fut.

A poszt pedig egy tárgyilagos hatásvadász ostobaságokat nyomokban sem tartalmazó remekmű!

2017.09.11. 07:50:39

@FayRodisz:

Te mit hiszel? Egy megcsonkított videóra alapozod az állításaid, amiből pont egy érdekes 16mp-es rész maradt le :)

uploads.disquscdn.com/images/8fadb5b6bc991e86b24b1046d8cfcb93851c35ce37fd9787ffbe0db3b032df9f.gif

eßemfaßom meg áll 2017.09.11. 08:15:00

@Ylim: "egy sittrevaló gyökér" hány év sitt jár egy hirtelen fellindulásból elkövetett felbuktatási kísérletért, neadjisten egy lábszáronrugásért egy európai értékrendű liberális demokrata szerint?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:25:24

Két hazug b1 blog két nbapon belül.

b1.blog.hu/2016/09/14/okafogyotta_valt_a_migransellenes_nepszavazas
"Most már hivatalosan sincs napirenden a kvótaötlet, ami nemhivatalosan már legalább tavasz óta nincs az asztalon. Most már elvileg
nem lehet képzelt veszéllyel riogatni.
Ezzel teljesen értelmetlenné, sőt, okafogyottá vált Orbán, kormánya és a Fidesz-KDNP októberi népszavazása."

mandiner.hu/cikk/20150911_laszlo_petra_megsem_gancsolt_felvetel_egy_masik_kameraallasbol
László Petra mégsem gáncsolta el a menekülő apát? Felvétel egy másik kameraállásból

Cpeti123456 2017.09.11. 08:26:59

A blogból kiderült, hogy végül is oszama is rábaszarintott.
Annak sok kreténnek pedig üzenem, ha a telkemen gázolna át ily módon egy rakás magát menekültnek hazudó katona és tolvaj - bár bizonyára van köztük rendes ember is - akkor vasvillát és puskát elő. Nem buktatnék én senkit...
Nos az ország is ilyen nekünk állampolgároknak kell megvédeni.
Mondjuk elsősorban a kormánytól... :-)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:30:13

Minden felvétel mutatja, nem gáncsolta el László Petra a férfit.
A férfit a rendőr gáncsolta el mögötte, és amikor megfordul akkor se László Petrának dumál, hanem mögötte a rendőrnek.

Szokásos Ballib hírhamisíítás.

mno.hu/belfold/probara-bocsatotta-a-birosag-laszlo-petrat-1380869
László Petra nem gáncsolta el a szír fociedzőként elhíresült férfit, és nem is akarta – állapította meg a bíróság,

sZulamith 2017.09.11. 08:32:13

Egy dologra jó ez a poszt. A sok hozzászóló képet ad a magyar ember gondolkodásáról . Csak ne terjesszük:)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:53:38

Megjegyzem egy Gyurcsnyista féreg, terjeszti szándékosan az indulatokat kezdetektől, aki pornó iparban utazik:

mandiner.hu/cikk/20150923_heti_valasz_nem_gancsolt_laszlo_petra_pornovallalkozo_gyartott_memet_belole
az N1TV volt operatőre elleni facebookos lincselést az a Györfi András gerjesztette, aki pornóoldalakkal, félrelépést segítő társkeresővel és Zuschlag János „reaktiválásával” tette le névjegyét az internetes piacon.

csillagkutya seven 2017.09.11. 09:17:08

Szegény, hát hogy hogy nem ő a Real edzője? Pedig annyi országon keresztül szaladt, hogy hátha, László Petra még azt a szívességet is megtette neki, hogy belebotlott, hatalmas média-fennforgást okozva...mutogatták, mint valami bazári majmot az ex-terroristát...

nohabgm63 2017.09.11. 09:36:41

Szerencsés lenne kerülni azt a titulust, hogy a gáncsoló személy operatőr! Attól, hogy bárki tudatlan egy kamera nevű játékszerrel betéved egy helyszínre, ott alapvetően nem felfogva a történést, nem tudva azt, hogy az ő szerepe ott közvetíteni, kizárja, hogy operatőr munkát végzett személyről legyen szó a történetben. Az emlegetett nő ott saját magát képviselte, esetleg még egy tudatlan főszerkesztőt, aki abban a tévhitben él, hogy mindegy, kit küld ki egy ilyen eseményre, a kezébe adott bármilyen kamera majd felveszi helyette az eseményt. A magukat a sajtóhoz számító dilettánsok az Internet útján még publikálhatnak is, de nekem, mint olvasónak a feladatom kiszűrni az ilyen álforrásokat.

2017.09.11. 09:50:42

@nohabgm63: Gondolom ez a szűrés nem teljes hatékonyságú... a B1-et nem sikerült kiszűrni :)

konrada 2017.09.11. 10:05:54

"Oszama Mohsen az életéért fut. "
Hátulról a szerbek, elölről a magyar rendőrök géppuskázták őket.
...s persze ott volt ez a némber is, akinél csak látszólagosan volt kamera - megtévesztő álcaként -, a valóságban vállról indítható rakétavető volt az, mellyel az összeterelt tömegbe kellet volna lőnie, így érthető volt frusztrálsága, mikor azok az életüket mentve elfutottak...

Mr. Rustical 2017.09.11. 10:12:31

A német sajtóhoz képest elég kiegyensúlyozott összefoglaló. Elég jól megmutatja a webkettes nyilvánosság működését.
Azt viszont nem lehet nem észrevenni, milyen röviden intézi el az Oszama elleni vádat.
Nem arról volt szó, hogy felröppentek velemi híresztelések róla, hanem konkrétan a kurd felkelők szervezete vádolta kurdok legyilkolásában való részvétellel.
Ezt boncolgatni viszont már nem akarja, vagy nem meri az újságíró. Vagy kivágta a szerkesztő.

2017.09.11. 10:45:08

hát ez sajnos igen messze áll a tényszerűségtől

lippsi e vagy? 2017.09.11. 11:57:00

@Mr. Rustical:
Ez a Richter nevezetű újságírónak titulált fickó egy seggfej lehet azok alapján, hogy az elviselhetelen magyarországi hőségre hivatkozik a trópusi "menekültek" szenvedése legfőbb forrásaként

Ehhez képest már nem okoz meglepetést, hogy eszébe sem jut összefüggésbe hozni az általa is közvetített berlini és egyéb terrorakciókat a szegény csillogó tekintetű "menekültekkel". Mintha nem lenne képes összerakni a fejében két olyan dolgot, ami bárki számára elég evidens

A lippsi mentális állapot fundamentuma a korlátlan butaság, vagy azzal egyenértékű indoktrinálhatóság

prakp 2017.09.11. 12:58:16

@sZulamith: Nem, nem így van. Agymosott honplogárok, akik jól járnak a nerrel, ezért védik. De jellemzően rácsokoznak, na meg egy szöget se tudnak beverni. Ha az ujjára baszik, az is az EU hibája. Persze legéppuskázná a migiriket, csak amikor szembe jön a závár, meg van lepődve a fityfasz. A liftmentes olimpiai épületben a rakaszt se tudná felcipelni, de lángol a blogon. Kikapcsolt helyesírás-ellenőrzővel. Mélymagyar baromarcúak.

prakp 2017.09.11. 13:05:07

@Ballib cenzúrázók réme 25: Te mitől vagy különb, faszkalap? Nem győzöd váltani a nickjeidet, magadat meg nem vállalod. Már kifárasztottad az adminokat, csak azért írhatod a birkával együtt a baromságaidat.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.09.11. 13:09:09

Nem rugdosni, hanem tankokkal kellett volna a mocskos terroristak koze gazolni. Meg vegyi fegyverrel megszorni az ossszes tetves vadembert.

prakp 2017.09.11. 13:11:16

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Mondja ezt egy narkós köcsög. El se tudál sütni egy löveget, te faszciba. De menő neres vagy, mi? Visszasülne a nagy pofádba, bazzeg.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.09.11. 13:24:49

@prakp: "El se tudál sütni egy löveget, te faszciba."

Hulye faszkalap idiota. Nem szet loni akarnam, hanem hetven tonnas tankkokkal el utni atgazolni rajtuk. Elorre hatra tolatni, rajuk fekezni, farolni.
Pont ugy ahogy ezek a tetves fergek az europai varosokban teszik, a libbantak tamogatasaval.

lippsi e vagy? 2017.09.11. 13:26:06

@sZulamith:
Az afgán fajtád meg két dologban jár az élen a világon: a háborúzás meg az ópiumtermesztés tekintetében

Afganisztánban évszázadok óta nem ismerik azt a fogalmat hogy béke, ezt neked kéne tudnod a legjobban. Csak azért nem fogytak el az utolsó szálig a vég nélküli törzsi háborúskodásban, mert a semmibe se vett nőik úgy ontják magukból a gyerekeket mint a géppuska a lövedéket

lippsi e vagy? 2017.09.11. 13:38:48

@sZulamith:
Itt van egy cikk arról hogyan hozzák be az afgán kedvenceid a nők elleni csoportos erőszakot a világ jobb sorsra érdemes részeire. Csak hogy ne csodálkozz, ha egyszer majd rád kerül a sor

nationalinterest.org/feature/ive-worked-refugees-decades-europes-afghan-crime-wave-mind-21506?page=5

sZulamith 2017.09.11. 13:59:08

@lippsi e vagy?: Te jó Isten már az is hiba, ha egy fotó tetszik, és nem Orbán Viktort ábrázolja:) Itt tartunk.

John Nethem 2017.09.11. 14:31:54

@sZulamith: De remélem nem MARX, ENGELS, LENIN van rajta ? :-)

prakp 2017.09.11. 15:28:33

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Nahm, majd ha egyáltalán "tolatni" tudsz egy t-72m-el, gyűlölködj, kistasak. Szart se tudsz, csak amit a ner a húgyagyad helyébe belesúlykolt. Mellesleg, meg is érdemlitek, ennyi legyen a kis világotok.

sZulamith 2017.09.11. 17:06:09

@John Nethem: Ha olyan jól sikerült fotó, min ez, miért ne.

Rögtönzött statisztikát készitettem a Petrát elítélők, és az elfogadók, között. (kihagyva a nem értékelhetőt) Nagyobb számban az elfogadók vannak:(

John Nethem 2017.09.11. 20:34:52

@sZulamith:

Én pl. nem fogadom el és nem is ítélem el.
Akkor lenne joga bárkinek is elítélni/vagy elfogadni, ha valamennyien átélték volna azt a szituációt.
Máskülönben az illető EMPÁTIÁJA nem a beleérző képessége révén jön létre hanem a MÁSIK elleni gyűlöletben gyökerező, ami éppenhogy minden, csak nem empátia.

Nyilván a társadalmi JOG ezt másként kezeli, kevésbé számítanak ott az érzelmi szálak, bár az ok-okozat értlmezése során alkalomadtán fölhasználják és hivatkoznak rá ( indulat stb. formájában)

sZulamith 2017.09.11. 21:07:52

@John Nethem: Szerintem ha csak annyi állásfoglalás lenne ahányan áteltek egy szituációt, akkor unatkoznánk, mint kommentelők:)
Azért a fotón látottak alapján lehet, és én szerintem kell is állást foglalni. Persze a mellébeszélést kihagyva (milyen szögben rúgott, meg védekezett és a többi) De mint tudjuk minden gondolatnak színe, és viszály van.

John Nethem 2017.09.11. 22:39:59

@sZulamith:

Nos igen.
De amíg a tényeket nem rögzítjük, és nem a tényekből indulunk ki, addig csak előítéleskedünk, vagy csapódunk egy nyájszellemhez vagy egyik vagy másik oldalra.....
( vagy belső késztetésből, vagy mert elvárják tőlünk: kb. úgy, mint az iskolai osztályban a két fő vetélytárs banda... vagy jön a kirekesztés, megbélyegzés stb..)

A magam részéről amit eddig tényként látok:

1.) Nem László Petra rugta föl a fickót ölében a gyerekkel. Nem egyértelmű, mit akart a lábával, de inkább ösztönszerű hárításnak tűnik, mint akaratlagos gáncsolásnak.
2.) László Petrát a felé rohanók néhányszor kézzel érintik, meglökik.
3.) László Petra oldalra rug, ahol eltalálja egy srác lábát
4.) László Petra újabb rugása egy kislányt ér.
5.) László Petra bocsánatot kért.
6.) László Petra ügyében bíróság döntött, bűnösnek találták .
--
7.) Boszorkányüldözés jellegű nemzetközi vegzálás indult ellene
---------
Következtetésem:
Tettéhez képest aránytalanul nagyobb támadás érte nemzetközi és hazai szinten
A büntetést jogi értelemben megérdemelte. Ezzel lezártnak kéne betudni a dolgot.
Az esély, a tiszta lappal indulás nyitva áll mindenki előtt.

sZulamith 2017.09.12. 08:25:15

@John Nethem: Annak ellenére, hogy nagyon elitélem a tettét, és nem érzékelem a mentségeket, azt mondom én is, elég volt, ha a gyerekére is gondolunk.

Számtalan lehetősége van jóvá tenni, vagy félreértésnek tekintetni. Nem azt mondom, hogy vonuljon zárdába, de jobb módját is találhatna a jóvátételre, mint ahol munkát vállalt.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 09:12:03

@John Nethem: "Nem László Petra rugta föl a fickót ölében a gyerekkel."

Vicces, hogy a fidesz szekértolói minden fideszes patkányságot bevédenek, még ha filmfelvétel is van róla.

Egyébként nem L.P. a bűnös, hanem a gyűlöletkampányt csúcsrajárató, felbujtó fidesz.

John Nethem 2017.09.12. 14:25:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Még megérheted , hogy kerülsz olyan helyzetbe mint a László Petra, készül esetleg olyan pozícióból térkamerai felvétel, ami majd nem a te állításodat támasztja alá, akkor te se várj majd a társadalomtól több megértést, mint amennyit te tanúsítasz más iránt.

De már ezerszer kitárgyaltuk, legalább háromféle kameraállás van, bíróság döntött, így fölösleges a gittet rágnod....

John Nethem 2017.09.12. 14:28:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nos, tudod ki a szekértoló ??

Aki beáll egy előítélet (ami döntően rosszindulat) mögé, egy mainstreame elmélet vonalára anélkül, hogy a TÉNYEKET szemügyre venné, aztán mikor a tények már napnál világosabbak, ennek ellenére még mindig azt a szekeret tolja.....

rajgy 2017.09.12. 15:46:16

@sZulamith:
Milyen jogon törsz pálcát felette? Csak mert te bandzsa vagy és nem jól látsz?
A tumultusban új felvételek szerint pánikban volt, mert nekirohantak , a lány megütötte, és fel akarta dönteni, tehát a pánik miatt ártatlan. -- Az szír edző pedig egy optikai csalódás volt.
A szégyen az, hogy a magyar nagykövetek nem hirdetik ki az egész világon, hogy ez egy FAKE-news volt.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 16:41:53

@rajgy: "Az szír edző pedig egy optikai csalódás volt."

:))

Elképesztő, hogy a fidesz szekértolói minden patkányságot bevédenek.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 16:43:38

@John Nethem: "anélkül, hogy a TÉNYEKET szemügyre venné, aztán mikor a tények már napnál világosabbak"

Szemügyre vettem, és a napnál világosabb, hogy elgáncsolta. Több kameraállásból is van felvétel. Ebből nem jöttök ki, szekértolók.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 16:45:02

@John Nethem: "kerülsz olyan helyzetbe mint a László Petra"

Tuti nem. Ugyanis nem vagyok fideszes agyhalott, hogy hasson rám a gyűlöletkampány. Soha nem fogok kedvtelésből embereket rugdosni.

John Nethem 2017.09.12. 19:31:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezt nevezik ostoba hazugságnak.
Szóval Te tudod a tutit, ellenben az ott lévő rendőr az nem.... Ne röhögtess már....
Cseréld le a szemüvegedet meg vetesd le a szemellenződet. Talán akkor tényleg meglátod amiről a bíróság is döntött, ami alátámasztja az állításunkat.
De többet már tényleg nem pazarolom az időmet az ilyen megrögzött-idiotizmusra.

"..Tuti nem. Ugyanis nem vagyok fideszes agyhalott, hogy hasson rám a gyűlöletkampány. Soha nem fogok kedvtelésből embereket rugdosni..."

Nos, kilátszik hogy még haloványan se értetted amit leírtam. Nem a rugdosás a lényeg abban a szituációban, amibe kerülhetsz, HANEM A FÉLREÉRTÉS !!!!!!!!!!!!! Mert a kamerafelvételek mondjuk azt igazolják hogy éppen olyat teszel, ami tiltott, de valójában nem tetted meg, csak a felvétel pozíciója volt oylan: a félreértelmezhető szituáció.
Hogy értsd, miről van szó: www.keptelenseg.hu/keptelenseg/felreertheto-kepek-110014

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/felreertheto-kepek-108357

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/csaloka-kepek-101321

John Nethem 2017.09.12. 19:35:07

@John Nethem:

És hogy nehogy kevés legyen:

Kattintcs a képre, aztán ott lehet lapozni:
napidepi.reblog.hu/fuj-de-mocskos-a-fantaziad

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 21:06:22

@John Nethem: "meglátod amiről a bíróság is döntött"

Majd a saját szemem helyett hiszek a fideszes Szájerné által gondosan kiválasztott bírónak? Egyébként a bíró Nem azt állapította meg, hogy nem gáncsolt, hanem azt hogy "nem tudta megállapítani", hogy L.P. gáncsolt-e. Ha ezt bizonyítékként hozod fel, akkor nem vagy kompetens az ügyben. Te is inkább hiszel a habonyműveknek, mint a saját szemednek. Szánalmas.

Egyébként a fizikai valóság történéseiben nem bíró dönt, hanem a megfigyelt tények, különben azt vallanánk, hogy sajtból van a Hold.

John Nethem 2017.09.12. 22:36:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tényleg értelmezési nehézségeid lehetnek......

Nos: AZT állapították meg az ÜGYÉSSZEL EGYÜTT !!!!!! hogy NEM GÁNCSOLTA EL a szír férfit .
Ebben az esetben a gáncsolás SZÁNDÉKÁT nem tudta megállapítani a bíró.
LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG !!!!
ÉS a FILMEN ezek a tények.
Ha csak felpörögsz a blog elejére, és ránézel a videó kezdőképére mi a cím ??
"GYerekekbe rúgot bele..." és mi van a képen ???
A szír fickó már az egyensúlyvesztés azon fázisában van, ahol elkerülhetetlen az esés !!!!!!!!!!!! ÉS ehhez semmi köze a L.P. lábának. Ennyi.

"...A jobbik-közeli N1 tévé egykori operatőre két incidenssel került be a hírekbe, az első esetben,

!!!!!!!!!!!!!!!!!a szír fociedző elesésekor mindenki, így az ügyész is egyetértett abban, hogy nem László miatt esett el gyerekével futó férfi, hanem a korábbi lendületvesztése miatt.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ügyész szerint László gáncsolni próbált, a bíróság ezt sem látta biztosan megállapíthatónak...."

lippsi e vagy? 2017.09.12. 22:56:16

@sZulamith:
" jobb módját is találhatna a jóvátételre, mint ahol munkát vállalt."

Most az Oszama nevű terroristára, másodállásban fociedzőre gondolsz, aki kurd források szerint részt vett az ellenük folytatott iszlamista irtóhadjáratban?

lippsi e vagy? 2017.09.12. 23:01:48

@sZulamith:
Ha felveszed valakinek a nevét nickben, és melléteszed a fényképét, akkor már azonosultál is vele. Pont ilyen alapon keresik a terroristagyanúsakat a neten, például akik felveszik Oszama Bin Laden nevét

John Nethem 2017.09.12. 23:47:02

@lippsi e vagy?: Kivéve azt a szerencsétlen kamionsofőrt, akit lekapcsoltak a valahol a franciák még anno, pedig csak annyit mondott a telefonba hogy ICH BIN LADEN...

lippsi e vagy? 2017.09.13. 11:02:08

@John Nethem:
Hát igen, akkora nagy németben a szabaccság, hogy nemsoká kinyit majd minden városban egy kelléküzlet, amit ott úgy hívnak hogy terrorist Laden

2017.09.13. 11:26:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Soha nem fogok kedvtelésből embereket rugdosni."

Azé' a tendenciózus csúsztatásaid és füllentéseid felérnek egy súlyos testi sértéssel, de amúgy is, notórius visszaesőként már régen a három csapás hatálya alá esel.

Az operatőr szerintem nem azzal a szándékkal ment ki a helyszínre, hogy egy jó rugdosással fűszerezze a napját. Elég méretes káosz volt és olyan arcok is kavarogtak a tömegben, akikről simán el lehet képzelni, hogy egy rosszabb pillanatukban simán átharapják a torkod ...
Még ha mindkét szituációban is egyértelműen elkövette volna azt amivel vádolták és felrúgta volna a kordont áttörő és a rendőrök elől elfutó illegális határátlépőket, még akkor is irreálisan túlzó az a retorzió amivel szembe kellett néznie. Ember: még testi sértést sem követett el.. ha az arányos büntetés elvét követve alapként egy rúgásért ennyi jár, vajon mi jár egy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért? Az amerikai hadsereg az elkövető faluja elleni szőnyegbombázással torolja meg a cselekményt? Kapjunk már észbe. Egy kisebb , de halállal végződő terrorcselekmény kap hozzávetőleges ekkora médiavisszhangot. Látszik, hogy a libbant oldalon feltoluló és feszítő gyűlölet végre talált egy védekezni nem képes célpontot és felszínre törhetett, tobzódhatott kéjesen. Szánalom az egész. Média pogrom.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.13. 11:39:20

@Dorottya Veres: "nem azzal a szándékkal ment ki a helyszínre, hogy egy jó rugdosással"

Pedig benne volt a pakliban. Nem ott alakult át hirtelen a személyisége. Mint már mondtam, nem L.P. a hibás, hanem a fidesz gyűlöletkampánya, ami felbátorítja a patkányokat. A magyarországi muszlimok gyakoribbá váló atrocitásokról számolnak be. Korábban békésen éltek a többi magyar között, az utóbbi két évben tapasztaltak fröcsögő gyűlöletet.

"irreálisan túlzó az a retorzió amivel szembe kellett néznie."

Fasz közöm van hozzá?

Nyomortelepy 2017.09.13. 11:44:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"nem L.P. a hibás, hanem a fidesz gyűlöletkampánya, ami felbátorítja a patkányokat."

Persze, nyilván a Fidesz gyűlöletkempánya miatt késelnek ezek a derék jó emberek, autókáznak a tömegbe a járókelők közé, erőszakolnak meg brutális módon lányokat, ez mind a Fidesz bűne, ki másé, te szadista kretén

John Nethem 2017.09.13. 11:49:24

@Nyomortelepy: Hát a Kálmán - nagyon odatette - Olga megmondta pont ezt a tutit :-)

John Nethem 2017.09.13. 11:53:26

Mert ugye ezek a nagyon világjáró menekültek azt gondolják, hogy ha már Európa a szabadság, a szabad mozgás és demokrácia hazája, akkor nekik ez ugyanúgy jár, és miazhogy kerítés, meg miazhogy ujjlenyomat....
Ja kérem, a szabadság a BENNE ÉLŐKNEK jár, akik a szabadság KÖTELESSÉGEK oldalát is viselik....

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.13. 11:56:07

Vicces, hogy a fidesz szekértolói minden fideszes patkányságot bevédenek.
süti beállítások módosítása