B1 blogcsalád



Megmutatjuk, mi történne az Európai Unióban, ha minden tagállam úgy viselkedne, mint Magyarország

2017. szeptember 06. - ashwood

123afaa52d74498c8583b2758b4722b7.jpgMi történne akkor, ha az unió tagállamai kedvük szerint válogatnának a jogszabályok, uniós döntések között? Magyarország most épp erre készül.

Tisztán a jogi helyzetre lecsupaszítva: Orbán Viktor kormánya kétségbe vonta egy uniós döntés meghozatalának jogszerűségét, perre vitte a dolgot és vesztett. Ennek ellenére - mint épp harsogják - nem fogják betartani a nekik nem tetsző jogszabályt.

Ezen logika mentén játszottunk el a gondolattal, mi lenne, ha:

– a magyar telekommunikációs cégek mégiscsak számolnának fel roming díjat a külföldi telefonálásért,

– Mészáros Lőrinc nem vásárolhatna szabadon palotát, jachtot Horvátországban, mert a helyi kormány megtiltaná azt a magyaroknak,

– magyar orvos vagy programozó nem vállalhatna többé munkát Németországban, mert nekik megtiltják,

– az Unió mostantól nem adna egy fillért sem a magyar kormánynak a felzárkóztatási alapból,

– Hollandia vámokat vetne ki a magyar termékekre,

– Franciaország ezentúl nem teljesítené befizetési kötelezettségét az uniós kasszába,

– a magyaroknak vízum kellene, hogy beléphessenek Ausztriába.

És még hosszan sorolhatnánk a fiktív eseteket. A fentiek ugyanis - szerencsére - nem történhetnek meg, amíg Magyarország az Európai Unió tagja. Ugyanis uniós jogszabály rögzíti a személyek, szolgáltatások és áruk szabad mozgását az EU-n belül, ahogy a kohéziós alapok működését és a befizetési kötelezettségeket vagy a roming díj eltörlését is. És még számtalan mást.

Több tízezer oldalnyira rúg már most is az uniós joganyag.

Természetes, hogy ennyi jogszabály között akad rossz, betarthatatlan, sőt, egyenesen káros is. Ahogy az is természetes, hogy a szabályok egy része a hatályuk alá tartozóknak néha kellemetlen, néha egyenesen hátrányos. Más részük pedig előnyöket nyújt. A szabályok egy része komoly társadalmi támogatottsággal, elfogadottsággal rendelkezik, más részüket általános útálat vagy elutasítás övez. Mindez nem csupán az EU, hanem minden állam jogrendjére igaz.

Arra azonban – könnyű belátni az okát – senkinek nincs lehetősége, hogy a közösség minden tagjára egyként érvényes szabályokból kedvére mazsolázzon. Ugyan ki akarná betartani – ha módja lenne az elkerülésére - a világbajnok, 27 százalékos forgalmi adó megfizetését? Azonban legyenek bár egyéni érdekek vagy jól megalapozott szakmai érvek az adófizetés megtagadása mögött - a renitens joggal számolhat a következményekkel.

Pontosan ugyan ez érvényes Magyarországra is az Európai Unióban. Közös jogszabályaink nem betartása jogkövetkezményt von maga után - ezzel a szabályszegőnek számolnia kell. (Orbán nem volt rest megüzenni a civilek megbélyegzését szabotáló NGO-knak, hogy számíthatnak a törvény szigorára, ha nem tartják be a jogszabályt.)

Természetesen van másik út is: ha nem tetszik egy, vagy több jogszabály azt adott térségben/rendszerben, hát el lehet menni. El lehet vinni a vállalkozást adóparadicsomba, lehet autót venni ott, ahol kisebb a regisztrációs adó. Magyarország pedig, ha nem tetszik az uniós jog, hát példát vehet a britekről.

De érdemes a Hunxit betárazása előtt elgondolkodni azon, hogy szeretnénk-e, ha a fenti, most még fiktív példák mindegyike megtörténne. Mert az EU elhagyásának ez, és mág számos más, ezeknél is kellemetlenebb következményei vannak. Látszik, a nagy hangú britek sem sietik el a leválást, igyekeznek minél többet megőrizni a nekik tetsző jogokból. Az EU-n múlik, enged-e nekik. Engedi-e, hogy szabadon válogassanak a tagállamok a joganyagból. Mert ha igen, ha mindenki következmények nélkül követheti a magyar példát, akkor nem évtizedeken, hanem heteken belül esik szét az EU.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5212807714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.09.06. 14:53:06

a szerző hol él? pontosan ez van most is, az országok mazsoláznak a szabályok között. jópár kivétel, mentesség van, ahol meg nincs, ott vannak a kötelezettségszegési eljárások.

amelyből nekünk pl nincs is sok, másokhoz képest.

morpho 2017.09.06. 15:21:20

Egy narancskullancs meg egy náci gyorsan elemezte a helyzetet. De jó!

morpho 2017.09.06. 15:21:56

Az egyik közben eltünt....

Kovi1970 2017.09.06. 15:28:19

@FCUK10: alapvető dolgokat keversz szerintem.

Nyilvánvaló jogsértésekre kevés a példa, az pedig példátlan, hogy egy ország semmibe veszi és nyíltan szembe megy az európia Bíróság ítéletével.

A jogsértési eljárásból lesz bírósági ítélet, itt most a magyar kormány indított (intézmények elleni jogsértési) eljárást és vesztettünk.

Ilyenkor jönne az hogy szépen végrehajtjuk.

Amúgy a cikk korrektül összefoglalja a lényeget.

Behajtó70 2017.09.06. 15:30:55

Szánalmasan ostoba cikk!

dunántúli gyerek 2017.09.06. 15:32:16

@Kovi1970: 'Nyilvánvaló jogsértésekre kevés a példa, az pedig példátlan, hogy egy ország semmibe veszi és nyíltan szembe megy az európia Bíróság ítéletével. '

Nyilvánvalóan jogsértés hogy arabokat akar ide deportálni egy senki által meg nem választott bizottmány.

A komcsik örvendeznek, a magyarok viszont a Habsburgoknak és a ruszkiknak is odabasztak fegyverrel is, amikor nem tetszett vmi.

Az arabjaik akiket idebasznak azt is meg fogják bánni hogy ojrópa fele migráltak.

midnight coder 2017.09.06. 15:35:37

"magyar orvos vagy programozó nem vállalhatna többé munkát Németországban, mert nekik megtiltják"

Jól megszívnák a németek, viszont lenne nálunk elég orvos és több szoftverfejlesztő multi dolgozhatna itt, mert lenne kivel dolgoztatni.

chrisred 2017.09.06. 15:40:50

@dunántúli gyerek: Na, a mostani komcsi kormánytól aztán várhatod, hogy odabasszon a ruszkiknak.

dunántúli gyerek 2017.09.06. 15:42:42

@chrisred: miért kéne odabaszni a ruszkiknak? Megszálltak minket mint a fajtád idején?

chrisred 2017.09.06. 15:49:50

@dunántúli gyerek: A fajtám? Kikre gondolsz? Például az aradi tizenháromra? Ők feltehetően nem a te fajtád.

Jakab.gipsz 2017.09.06. 15:57:31

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

Elvtársak, frakciózunk, frakciózunk?

Már megint ezek a rebellis magyarok!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.09.06. 16:00:17

@dunántúli gyerek: Egy senki által meg nem választott kormány (a Bizottságot ugyanis ugyanúgy egy közvetlenül választott Parlament szavazza meg, mint a magyar miniszterelnököt, míg a kormányt tényleg senki nem választja meg, hanem a miniszterelnök jelöli ki) pattog egy olyan bíróság ítélete ellen, amelynek tagjait a megválasztott kormányok delegálják, egy olyan határozattal szemben, amelyet saját vezetője is aláírt. Ez van, úgyhogy miután teljesítetted a mai penzumot, szépen elsunnyoghatsz a pénztárba.

Larry Silverstein 2017.09.06. 16:00:50

Kibaszott buta az EU különben, most csinálták meg Orbánnak az újabb 2/3ot.

A kormánypropaganda nem fog unatkozni most 7 hónapig napi szinten szabadságharcolhatnak.

Jobbat mondjuk nem látok én se Orbánéknál, de reméltem hogy nem lesz megint 2/3uk.

dunántúli gyerek 2017.09.06. 16:03:15

@Kuviklacz: Hát ez is egy nézőpont, csak azért hülyeség mert az EU nem állam, állami jogosítványi sincsenek.

Olyan jogosítványokat soha senki nem adott a klubnak, hogy megmondja hogy ki lakjon nálunk.

pioneer2016 2017.09.06. 16:27:40

Orbán úgy lenne megszopatva, ha Ő (fidesz) nyerné a választásokat, de nem lenne nekik 2/3. Nem hozhatnának saját szájuk íze szerint törvényeket. Az ellenzéket nagyon tudnák szeretni és nem győznének udvarolni egy nekik tetsző törvény elfogadása érdekében.

morpho 2017.09.06. 16:27:41

@Larry Silverstein: Te is narancskullancs vagy, de a kommented első felében van igazság. Sajnos. Bár gyanítom Orbán szándékosan erre gyúrt.
@dunántúli gyerek: Te teljesen el vagy tévedve.

dunántúli gyerek 2017.09.06. 16:36:50

@pioneer2016: a tv-ek 90%-át sima többséggel fogadják el, amihez 2/3 kellett azt már megcsinálták

ha jól emléxem most ebben a pillanatban már nincs meg a fidesz 2/3 a parlmentben

guvat 2017.09.06. 16:42:44

Érdemes belegondolni, mire lenne képes ez az EU vezetés, ha megtámadnának bennünket a pomogácsok! Mire eldöntenék, hogy szabad e őket görbe uborkával dobálni, már az ő unokáik népesítenék be a moszlimoknak épített mecseteket....

szdan 2017.09.06. 16:54:39

Valami mintha kimaradt volna a felsorolásból...
Ha minden eu-s ország úgy viselkedne mint Magyarország, akkor nem lenne muszloim terrorizmus és nem erőszak szerte a kontinens nyugati (azaz liberál-retardált) felén!

Egyallampolgar 2017.09.06. 17:00:19

@Larry Silverstein:
"Jobbat mondjuk nem látok én se Orbánéknál"
Tényleg nem? Mivel győztek meg? Azzal, hogy a miniszterelnök a várból szeretné vezényelni a köztársaságot? Azzal hogy a legfőbb ügyész és az MNB elnök lotyója MNB alapítványban lopják a közpénzt? Azzal hogy az MNB elnöke egy kereskedelmi bank ügyvezetőjénél albérletezik? Azzal, hogy 2015 novembere óta a köztisztviselők családtagjai nyerhetnek közbeszerzésen? Tetszik, hogy minden FIDESZes vezetőnek, beleértve a ( NAV elnököt ) saját focicsapata van TAO pénzekkel korrumpálódni?
Római-part, Kishantos?

Brüsszelnek nem dolga a magyar kampányidőszakkal foglalkozni, a magyar kormány meg bármikor bárkivel szabadságharccol. 1300 ember kérvényét elbírálni... ez a függetlenségi háború tétje? Röhejes. Hja nem.... siralmas.

Larry Silverstein 2017.09.06. 17:04:19

@Egyallampolgar: Azzal győztek meg hogy Magyarország rendben van, mindenki kap munkát aki akar és emelkednek a bérek.

pulsarito 2017.09.06. 17:10:05

Ez a cikk hatalmas csúsztatások és hazugságok tömkeleg!
Össze-vissza hablatyoltok, keveritek a szezont a fazonnal, azt se tudjáétok, hogy működik az EU, ill. az EU milyen szervei milyen döntést, ajánlást stb. hozhatnak.
Sok minden miatt lehet utálni a Fideszt de itt most kvázi pont igazuk van.
Az EU a saját maga alkotta jogszabályokat sem tartja be.

felső határ nincs 2017.09.06. 17:13:27

Én nem vk a multikulti ellensége, a multicégeknél hozzászoktam.

Most egy szicíliaival bérlek lakást, taiwan-i a főnököm az ő főnöke meg brit. És akkor miva?

A lényeg illegál bokorugróknak jogokat adni meg rátukmálni őket olyanokra akiknek nem kellenek, szerintem nem európai hozzáállás, és kibaszottul álszent dolog. Ők elbasztak egy döntést és most másokkal akarják megetetni a negatív következmményeit. Miközben európai értékekről handabandáznak, ez gusztuustalan.

FCUK10 2017.09.06. 17:33:06

@Kovi1970: ha szerinted ez a bejegyzés (véletlenül sem cikk) korrekt, akkor vagy kurvára megvezettek, vagy fingod nincs az egészről:)

Egyallampolgar 2017.09.06. 18:00:52

@Larry Silverstein:
"Azzal győztek meg hogy Magyarország rendben van"
ez valami mantra? Nagyon nincs. Kár hogy a fentiekre nem reagáltál. Ilyen pofátlan korrup rablók még soha nem voltak a 3. Köztársaság élén. Pedig Gyurcsánynál persze jobban kormányoznak, de gyorsabban lopnak.

"mindenki kap munkát aki akar és emelkednek a bérek"
Igazi Kádár népe érvelés. Komcsi pártállami elvtelen szolga morál. Ráadásul az állításod nem igaz. Elmenekültek innen sokan, ezért sokan valóban könnyen kapnak munkát most, amíg a multik meg nem unják a hiányt. Sokan viszont kizuhantak a társadalomból, őket inkább már nem is méri a KSH mert kínosan sokan vannak.
Bérnövekedés... mihez képest? Győrben kb nincs pénztáros mert mind Szlovákiában van a jobb fizuért.

Larry Silverstein 2017.09.06. 18:02:49

@Egyallampolgar: Mit érdekel engem kik vannak az ország élén?

Az érdekel hogy legyen munka, emelkedjen a fizu, ne legyen államcsőd. Ennyi.

ogli dzsí 2017.09.06. 18:03:52

@Egyallampolgar: 'Győrben kb nincs pénztáros mert mind Szlovákiában van a jobb fizuért.'

pénztáros helyi nyelvismeret nélkül...te mindent bekajálsz?

Nyomortelepy 2017.09.06. 18:13:25

Nincs olyan jogi kötelezettség, ami egy országot arra kényszeríthet, hogy elfogadja az etnikai összetételének szándékos megváltoztatását. A Genfi egyezmény háborús bűncselekménynek tekinti az erre irányuló kísérletet. Én a kormány helyében háborús bűnök miatt adnék be keresetet az EB ellen

morpho 2017.09.06. 18:16:55

@ogli dzsí: A felvidéken nem tudnak magyarul?

morpho 2017.09.06. 18:18:55

@Larry Silverstein: Te narancskullancs vagy. Ne hazudd azt hogy nem érdekel ki van az ország élén! Ha más lenne kikúrnának az álomgyárból a picsába!

morpho 2017.09.06. 18:19:55

@Nyomortelepy: Én meg elvinnélek egy pszichiáterhez.

Nyomortelepy 2017.09.06. 18:20:09

@felső határ nincs:
Az európai érték valójában nem más mint az iskolázatlan, semmilyen nyelven se makogó, naphosszat lófráló és csajokat stírölő beilleszkedni és dolgozni nem akaró néger meg arab. Ezekkel akarják most felékesíteni Magyarországot, mert máskülönben mehetünk a sarokba kukoricán térdepelni

Ennyire barom vezetése még nem is volt talán birodalomnak, de ha volt akkor az biztos nem maradt fenn sokáig

Drednaught 2017.09.06. 18:20:42

Barom :)

Mondok én is példákat.

- Az EU hoz egy döntést, hogy mindneki köteles bevezetni a közös valutát. Még a dánok, svédek, angolok is.
Mondom a DÁNOK, SVÉDEK, ANGOLOK is!!!
- Az EU alappilére a szabad munkaerőáramlás... Kivéve az újonnak csatalkozó országokat. Ők egy ideig nem olyan egyenlőek az egyenlők közt.
- A Dublini szerződés értelmében ott kell elbírálni a menekültek kérelmét, ahol belépnek az EU-ba. A görögökre is vonatkozik, hé!!
- Az EU hoz egy döntést, hogy közösen szopatjuk meg az oroszokat.
Ja, a németek közben megköthetik az évezred gázüzletét velük... mert csak.

morpho 2017.09.06. 18:27:20

@Drednaught: Ők meg nem vehettek földet Magyarországon 7 évig. Különalkuk mindig is voltak, meg lesznek is.
Az hogy van, hogy Magyarországon kizárólag fidesz közeli oligarchák nyerik a közbeszerzéseket? Az nem zavar? Vagy csak véletlenül lemaradt a listáról?

Cycmen 2017.09.06. 18:28:28

Látom megint kommentelnek az agyhalott balibbantak, akik ha az orruk előtt dugná tíz néger az anyjukat akkor is a Fidesszel foglalkoznának!

Larry Silverstein 2017.09.06. 18:29:31

@morpho: úgy értem nem érdekel ki van az ország élén amíg az müködik

ezért szavazok a ballib ellen

Nyomortelepy 2017.09.06. 18:33:52

@morpho:
Szerintem meg inkább azokat kéne megvizsgáltatni, akik azt hiszik, hogy jobb lesz az élet ha idegyün sok mezítlábas kecskepásztot más kontinensekről

Bár szerintem ebben azok se hisznek, akik ránk tolnák a migrincseket. "Minél rosszabb lesz itt, nekünk annál jobb" -nagyjából ez a filozófia lehet a háttérben

Drednaught 2017.09.06. 18:34:02

@morpho: Gratulálok, a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat és a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

Gondolom lemaradt a mocskos fideszes agymosott barmozás.
Nem szabad lustának lenni, írd csak ki!

chrisred 2017.09.06. 19:07:40

@dunántúli gyerek: Tényleg? 2004. május 1-től félmilliárd emberrel több lakhatna nálunk, ha akar.

morpho 2017.09.06. 19:10:25

@Larry Silverstein: "ezért szavazok a ballib ellen" Ez a mondat mindenképp legyen benne! Különben nem jön a lovetta!
@Nyomortelepy: Nem gyün ide a kutya se! Innen a magyarok is kivándorolnak. Vagy hazudozol, vagy propagandista vagy, vagy elmeroggyant.
@Drednaught: Tényleg lemaradt. Bocs. Most pótolnám ha nem gond: Egy mocskos fideszes agymosott barom vagy!

Drednaught 2017.09.06. 19:13:22

@morpho: Helyes, helyes. Ha egyszer ezt rendelték meg, ne spórold le.

dunántúli gyerek 2017.09.06. 19:15:13

@chrisred: ők is illegál bokorugrók?

chrisred 2017.09.06. 19:22:38

@szdan: Sőt, már Európa se lenne, Oroszország az Atlanti-óceánig tartana.

morpho 2017.09.06. 19:31:11

@Drednaught: Te rendelted meg. Nincs mit.

élhetetlen 2017.09.06. 19:58:31

@Larry Silverstein: Bár többször megfogadtam hogy veled nem kezdek, de most igazad van. Az EU nagyon buta. Nem képes felfogni, hogy Magyarországon van pár millió olyan hülye, aki beeszi, hogy, ha 1300 migráns kérelmét megvizsgáljuk, attól tönkremegy az ország. Pedig van. És ez nem az EU hibája.
„úgy értem nem érdekel ki van az ország élén amíg az müködik”. Mi működik? Nem veszünk fel IMF hitelt, mert akkor tudnánk, hogy kinek tartozunk, míg a letelepedési kötvényeknél, és az államkötvényeknél nem tudjuk? Mert a fő pénzügyérünk azt mondta, hogy mennyi bevételünk volt a letelepedésiből? Erre normális ember azt mondaná, hogy mennyivel adósodtunk el. Ráadásul discont áron adtuk el, öt cég meg névértéken adta tovább, a különbözet az övék, de az államnak kell öt év múlva teljes áron visszafizetni. Ez a „működik”? És nem megyek bele a felesleges faszságokra elköltött pénzek kérdésébe, amitől majd szerinted fellendül az ország. Bár jó lehet ennyire egyszerűnek lenni, mint te vagy, ma tíz forint a zsebbe, a holnap nem érdekes.

morpho 2017.09.06. 20:19:43

@élhetetlen: Az a kurvanagy gebasz, hogy akinek ez belefér a hatalom megtartásáért, annak bármi belefér! Közben polgárháborút vizionálnak...Rogán pl.

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 20:55:33

@élhetetlen:

"Nem képes felfogni, hogy Magyarországon van pár millió olyan hülye, aki beeszi, hogy, ha 1300 migráns kérelmét megvizsgáljuk, attól tönkremegy az ország."

Nem erről van szó!

Hanem arról, hogy:

- gyakorlattá válik- e az Európai Bizottság EU parlamentet, Európai Tanácsot megkerülő gyakorlata, azaz lemondanak- e a tagállamok arról, hogy ezen utóbbi szervek határozzák meg az unió politikai irányvonalát vagy sem;

- gyakorlattá válik-e egy állandó, felső határ nélküli migráns elosztási mechanizmus, ami egész Európa jövőjét veszélyezteti;

- a kérdés egy szuverenitási kérdés, hogy meddig terjed a hatásköre az EB -nak a tagállamok azon jogát illetően, hogy meghatározzák, kikkel éljenek együtt

Tehát nem arról az 1294 migránsról van szó, hanem jóval többről.

A tét óriási, sokszorosan nagyobb, mint 1294 migráns menekültkérelmének elbírálása.

pioneer2016 2017.09.06. 20:56:39

@Nyomortelepy: Nem befogadni kell a kb. 1300 migránst, hanem menekült státuszú kérelmüket elbírálni. Akár az összeset is elutasíthatja majd a magyar kormány és mehetnek vissza, ahonnan jöttek. Erre nem vagyunk képesek.

élhetetlen 2017.09.06. 21:07:33

@atomic power 1986DucaDuca: „Tehát nem arról az 1294 migránsról van szó, hanem jóval többről.”. De, most ennyi migránsról van szó, pontosabban a z elbírálásukról. A vízióid nem érdekelnek. Igen harcolunk. Az EU-val, a dánokkal, az ukránokkal, hogy miért akarják, hogy a gyerekek megtanulják annak az országnak a nyelvét is, ahol élnek, mi harcolunk. Nem élni, fejlődni akarunk békében, mi harcolni akarunk. Mindegy, kivel.

morpho 2017.09.06. 21:09:38

@pioneer2016: Csak akkor nem létezne a "probléma" ami kizárólag a 18-as választásokról szól...A menekültekre magasról szarik a magyar kormány.

morpho 2017.09.06. 21:13:54

@élhetetlen: Sok hülye meg itt agitál a nem létező "ellenségek" ellen...Agyrém ami itt megy..

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:17:52

@morpho:
"Nem gyün ide a kutya se! "

Akkor meg minek a kötelező kvóta?

morpho 2017.09.06. 21:23:20

@Nyomortelepy: Mert leveszi az adminisztrációs terheket azokról az országokról, akik túlterheltek. Van olyan, hogy szolidaritás. Az EU nem arról szól, hogy: ide a zsetont! Ezt most komolyan nem érted, vagy elmeroggyant vagy?

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:23:46

@pioneer2016:
Persze, nincsenek is migránsok, senki sem akar ide jönni, nincs is kvóta, ezt mind csak Orbán találja ki hogy elterelje a figyelmet a rosszul megkötött nyakkendőjéről

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:25:49

@morpho:
És amikor naponta ezernyi migrincs rohanta meg a zöldhatárt, és Orbán segítséget kért az EP plenáris ülésén (2015 május) akkor hol volt a szolidaritás?

morpho 2017.09.06. 21:30:16

@Nyomortelepy: Ausztria és Németország elég szolidáris volt a kérdésben. Minden menekültet átvett. Magyarország meg egy csomó pénzt kapott. Olvasd el a mai Junkers levelet.

morpho 2017.09.06. 21:32:33

@Nyomortelepy: "Persze, nincsenek is migránsok, senki sem akar ide jönni, nincs is kvóta, ezt mind csak Orbán találja ki hogy elterelje a figyelmet a rosszul megkötött nyakkendőjéről"
Szó szerint. Teljesen egyetértünk. Örülök, hogy sikerült idáig eljutni!

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:33:03

Az agyhalott ballibbancs úgy gondolja, nagy dumával mindent el lehet adni, még a legsötétebb migrincsek hadát is a világ legsötétebb zugaiból. Ezért kell a folytonos rágódás a részleteken

Afrika lakossága HETENTE 1 millió fővel nő, miközben az eltartóképessége csökken, ahogy felélik az erőforrásokat. Mit változtat ezen 2 ÉV ALATT 0,12 millió migrincs beogadása, akik ráadásul az ottani legalja népből jönnek, meg a világ többi siralmas dzsumbujországából?

Legfeljebb arra jók, hogy a ballibbancs igény szerint destabilizálják, szétverjék a nemzetállamokat. Pláne ha jön még utánuk pár millió, a libbancs ábránd szerint

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 21:33:03

@élhetetlen:

"De, most ennyi migránsról van szó, pontosabban a z elbírálásukról."

Tudsz arra garanciát, hogy "csak" ennyi lesz? Csak azért kérdezem, mert minden valamirevaló kutatóintézet szerint 10 milliós tömegek indulnak még meg a közeljövőben Európa felé. A klímaváltozások, az ivóvíz hiány, a népesség korlátlan növekedése, a gazdasági elmaradottság mind ebbe az irányba mutat. Ez nem az én vízióm.

A kötelező kvóta azakat a problémákat nem oldja meg. Akkor meg minek?

"Igen harcolunk. Az EU-val, a dánokkal, az ukránokkal........".

Az EU nem ugyanaz, mint az EB. A kormánynak az utóbbival van vitája, mert megkerüli a korábban elfogadott politikai döntéseket.

"Nem élni, fejlődni akarunk békében, mi harcolni akarunk."

Biztonságban szeretnénk élni. Ennyi.

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:35:01

@morpho:
Ja persze, annyira szolidárisak voltak, hogy Hegyeshalomnál 8 kilométeres kocsisort csináltak nekünk

morpho 2017.09.06. 21:36:54

@Nyomortelepy: Te jártál már Afrikában?@atomic power 1986DucaDuca: Kormánypropagandát tolsz. Nettó.

morpho 2017.09.06. 21:38:14

@Nyomortelepy: És? Nem vették át őket? Most is itt vannak?

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:43:20

@morpho:
Ezerszám akarták visszaküldeni kitoloncolással azokat, akiket Merkel mama hívogatott a szirénhangján. Még szerencse, hogy "vannak olyan államok" akik elküldik a helyére a vén szipirtyót

morpho 2017.09.06. 21:45:20

@Nyomortelepy: Próbáljuk meg mégegyszer: Nem vették át őket? Itt maradtak Magyarországon? A hanta nem érdekel! Kurvára nem!

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 21:49:16

@morpho:

" Kormánypropagandát tolsz. Nettó."

Számít ez valamit, ha megfelel a tényeknek?

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:51:03

@morpho:
Sokfelé jártam a világon, nemegyszer láttam mit jelent közelről a túlnépesedés

De ha sikerül felfedezned az amúgy eléggé megcenzúrázott gúglit, te is találsz ott bőven elég információt. Fekete-Afrika lakossága kevesebb mint 30 évente megduplázódik, de az arab részei se maradnak alul. A legszegényebbek szaporodnak leggyorsabban közülük, miközben egyre fogy a termőföld, és azt is elhanyagolják ahogy a nagyvárosokba tódul a népesség. Onnan meg már csak egy ugrás az EU

Na ezt kell minél gyorsabban megállítani

Nyomortelepy 2017.09.06. 21:53:11

@morpho:
Nem vették át őket, mivel nem adta át őket senki. Mentek maguktól, senkit nem kérdeztek, csak tódultak arrafelé, ahonnan a Germoney szimatát érezték

morpho 2017.09.06. 22:16:24

@atomic power 1986DucaDuca: A propaganda sosem felel meg a tényeknek. Ezért hívják propagandának.
@Nyomortelepy: Mellébeszélsz. Na mégegyszer. Jártál már Afrikában? Vannak migránsok Magyarországon?
Két tök egyszerű igen-nem kombó. Többször nem kérdezek rá.

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 22:41:06

@morpho:

"A propaganda sosem felel meg a tényeknek. Ezért hívják propagandának."

Van jó célokat elősegítő propaganda. Amit én állítottam fentebb az megfelel a tényeknek.

morpho 2017.09.06. 22:53:26

@atomic power 1986DucaDuca: Ez egyre rosszabb lesz! Te érted amúgy saját magad?

Nyomortelepy 2017.09.06. 23:15:51

Hogy jön ide az, hogy merre jártam?

És hogy vannak-e migrincsek? Vannak, itt Budapesten túl sokat látni, remélhetőleg lekopnak hamar, aztán már csak Sorost kell phí-tsán rúgni hogy ne erőltesse az újakat

morpho 2017.09.06. 23:17:56

@Nyomortelepy: Bebuktad pubi. Nagyon csúnyán!! :)) Ekkora isten barmát! És még házhoz is jöttél a lófaszért! :) Zseniális. Ezt tanítani fogják! :))

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 23:53:06

@Nyomortelepy:

" Bebuktad pubi. " Csak normális ember nem tudja, hogy mit. Érv egy szál se, csak "ráolvasás".

Arról írok, akivel "vitatkoztál".
Ilyenkor legjobb kilépni, ráhagyni.

bebuktad

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.06. 23:55:14

@Nyomortelepy:

A "bebuktad" a végén véletlen került bele. Természetesen nem te buktad be.

Cycmen 2017.09.07. 07:24:21

@pioneer2016: Nem befogadni kell a kb. 1300 migránst, hanem menekült státuszú kérelmüket elbírálni. Akár az összeset is elutasíthatja majd a magyar kormány és mehetnek vissza, ahonnan jöttek. Erre nem vagyunk képesek.

Már megint megmagyarázzátok a hülyeséget! Itt egy vicc.

A cigány eladja a lovát.
A vevő felpattan rá, elvágtat, de a ló nekimegy a falnak.
A vevő visszaviszi és így szól.
-Te cigány! Ez a ló vak!
-Jájj nem vak az, csak vakmerő!

Na persze, csak regisztrálni fogadjuk be, majd küldhetjük vissza, nem lesz itt semmi baj!
Ezt akarjátok most bemagyarázni? Na menjetek már a picsába!

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.07. 07:57:02

Megmutatom kiket kellene "befogadnunk" az alkoholista Junker és az NSA- spicli Mürkül- Makarón amerikai bábok szerint:

www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8&feature=youtu.be&t=10s

www.youtube.com/watch?v=f0CF9c8B_3M

Ámeriká és a Nyugat mérsékelt fegyveres lázadóit, ISIS- terroristáit és egyéb iszlámista mocskát

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.09.07. 20:50:04

@Nyomortelepy: Te se tudsz semmit Afrikáról, csak amit a Párt neked elmesél.
@dunántúli gyerek: 1., Nem betelepít, meg kell vizsgálni 1300 ember kérelmét. De ez magas nektek.
2., Pont azért hülyeség ugyanazt a választási mechanizmust megkövetelni, mert nincsenek állami jogosítványai. Ehhez képest sokkal demokratikusabban választják, mint a kormányokat. Viszont a döntéseket a kormányfők hozzák. A perben vitatott döntést is ők hozzák. És a fideszhívők jönnek mindig a többségi elvvel, hogy ha a FIDESZ-t megválasztották (40%-kal! kétharmadra), akkor miért baj, hogy ez a döntés is többséggel született?

Nyomortelepy 2017.09.09. 23:40:18

@Kuviklacz:
És te mit tudsz Afrikáról? Még az EU-ról se tudsz semmit. A szóban forgó döntést NEM a kormányfők hozták, te libbantagyú

chrisred 2017.09.11. 05:57:35

@Nyomortelepy: De igen, az Európai Tanács hozott egy döntést, aminek a megvalósításához az Európai Unió Tanácsa megszavazta a kvóta határozatot.

Nyomortelepy 2017.09.11. 12:14:07

@chrisred:
Hülye vagy? Hol volt ebben kormányfők döntése?

chrisred 2017.09.12. 05:20:50

@Nyomortelepy: Szerinted az Európai Tanács kikből áll?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.09.13. 14:48:40

@Nyomortelepy: Hazudsz, és nem tudsz semmit semmirúl, azt hiszed, hogy a gazdaállataid tudnak mindent, és elég az ő hülyeségeiket ismételni.

Nyomortelepy 2017.09.13. 20:21:39

@chrisred: @Kuviklacz:
Minek hazudoztok? Az elnökök tanácsa soha nem döntött kötelező kvótáról

chrisred 2017.09.14. 05:29:03

@Nyomortelepy: Mert ilyen szervezet nem is létezik.

Nyomortelepy 2017.09.14. 09:37:55

@chrisred:
A miniszterelnökökből álló Európai Tanács nem szavazta meg a kötelező kvótát. Punktum. A többi duma meg csak a szokásos libsi csűrés-csavarás részetekről

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.09.14. 23:00:42

@Nyomortelepy: Ebből látszik, hogy halovány dunsztod sincs arról, hogy működik az EU. Az Európai Tanács stratégiai kérdésekkel foglalkozik, a döntéseket az Európai Unió Tanácsa (röviden: Tanács) hozza, amelynek tagjai könfigurációtól függnek. Van olyan konfigurációja, amelyik az állam- illetve kormányfőkből áll, és van olyan, amelyik a szakminiszterekből. A döntése mindegyiknek ugyanolyan érvényű. Ha meg véletlenül úgy gondolnád, hogy a magyar (vagy bármely más) kormány egy tagjának legitimitása megkérdőjelezhető, vagy hogy ilyen ügyben kormányfőjük véleményével ellentétesen szavaznak, akkor gyógyíthatatlan vagy. Emellett viszont Orbán is aláírta azt a tanácsi következtetést (amely szintén a döntéssel egyenértékű), hogy az említett határozatot végre kell hajtani. Ennyi.

Nyomortelepy 2017.09.15. 09:42:39

@Kuviklacz:
Továbbra is maszatolsz

Az Európai Tanács miniszterelnökei egyhangúsággal hoznak döntést, ebben az esetben arról, hogy az egyes tagállamok befogadhatják önkéntes alapon a menedékkérelmeket akkor is, ha eredetileg nem ott nyújtották be. Vagyis felmentést ad az eredeti Dublini egyezmény alól, amire már Dublin III. is lehetőséget adott. A határozat ilyenformán elvi iránymutatásnak tekinthető. és szó sem esik benne kötelező kvótáról. A kötelező kvóta az EUT-ben jött elő, amikor az egyes tagállamok szakminiszterei egyszerű többségi szavazással előírták egy adott tagállam etnikai összetételének a megváltoztatását, praktikusan néger meg arab bevándorlók odatelepítését

Mert ez olyan, mint amikor a szomszéd ház bejárónője, kertésze meg a szakácsa akarja többségi szavazással megmondani, kikkel kell együtt élned a saját házadban, pedig te vagy a tulaj, ő pedig csak egy alárendelt valaki, és ráadásul csak a szomszédnál

Persze a bejárónő sem csak úgy találja ki ezeket saját magától, hanem csak eszköze a stratégiai tervnek. További részletekről kérdezd a Gyuribácsit

chrisred 2017.09.16. 06:42:05

@Nyomortelepy: Nem igaz.

"Az Európai Tanács megállapodott mindenekelőtt abban, hogy két év alatt 40 000 egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személyt kell ideiglenesen és rendkívüli intézkedésként áthelyezni Olaszországból és Görögországból más tagállamokba, amely műveletben minden tagállam részt fog venni."

www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2015/06/26-euco-conclusions/

Nyomortelepy 2017.09.16. 10:39:42

@chrisred:
El is olvastad, amire hivatkozol? Mert ott arról határoztak hogy:

"e célból valamennyi tagállam konszenzus útján július végéig megállapodik ezeknek a személyeknek az elosztásáról,"

Hol volt konszenzus a szakminiszterek találkozóján? Magyarország és más országok ellenezték a kényszerbetelepítést. Az is egy érdekes sztori, hogyan lett 40 ezerből hirtelen 120 ezer, ami jól mutatja, hogy ezek a számadatok csak beetetésre valók. Lesznek még itt milliók is, ha ezen az úton megy tovább az ámokfutás

chrisred 2017.09.16. 14:38:16

@Nyomortelepy: "A tagállamok kormányainak a Tanács keretében ülésező képviselői 2015. július 20-án – az egyes tagállamok sajátos helyzetét is figyelembe véve – konszenzussal elfogadták a 40 000, egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személy Görögországból és Olaszországból történő áthelyezéséről szóló állásfoglalást. Az elkövetkező két év során Olaszországból 24 000 személy, Görögországból pedig 16 000 személy áthelyezésére fog sor kerülni. A Tanács 2015. szeptember 14-én elfogadta az egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személyek Olaszországból és Görögországból más tagállamokba történő áthelyezésére szolgáló ideiglenes és rendkívüli mechanizmusról szóló (EU) 2015/1523 határozatot (2)."

www.consilium.europa.eu/hu/meetings/jha/2015/07/20/

Nyomortelepy 2017.09.17. 11:19:22

@chrisred:
Rossz helyen kotorászol, a kutya ebben a dokumentumban van elásva, mégpedig 28. oldalon rengeteg sok blabla rizsázás közé elrejtve:

data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-12098-2015-INIT/en/pdf

Egyszercsak kötelező kvóta lett 120 ezer migrinccsel, holott az általad idézett korábbi határozatokban még 40 ezerről volt szó és semmi kötelező befogadásról

Hogyan történt ez? Ott van a szövegben:

"The Commission shall submit a proposal to the Council on the figures to be
allocated accordingly per Member State."

Belecsapott a szaros palacsintába Juncker bácsi, miután megkapta a telefonhívást Sorostól, így lett hirtelen kötelező mindenkire nézve amit az egyes országok döntéshozói nem is mondtak a korábbiakban

Így műxik az EU, Soros bácsi irányítja kézi vezérléssel a spipituszos agyú Juckeren keresztül, aki egy kockás papírra vetve küldi tovább az utasításokat

chrisred 2017.09.18. 05:34:38

@Nyomortelepy: Jó helyen kotorászom, ez volt a kérdésed:

"Hol volt konszenzus a szakminiszterek találkozóján?"

Megkaptad a választ, 2015. július 20-án, a brüsszeli tanácskozáson.
süti beállítások módosítása