B1 blogcsalád



Orbánnak már annyira kínos Putyin, hogy titkolni akarja

2017. augusztus 26. - nickgrabowszki

Az orosz elnök számon kérni jön, hogy végetvessen Orbán pávatáncának, és rákényszerítse, tartsa be az ígéreteit. orpu_2.jpg

  • Először is: a kormány csak csepegteti az információkat az orosz cár elnök idei második budapesti útjáról.
  • Másodszor: a tárgyalást a judo vb megnyitójának álcázták. Hivatalosan Putyin a megnyitóra érkezik, csak útközben ugrik be Orbán Viktorhoz.
  • Harmadszor: a tárgyalás után nem állnak a nyilvánosság elé sem.

A sajtótájékoztatók elmaradása két dolgot jelezhet. Vagy jelentős konfliktus van a felek között, ami nem akarnak tovább élezni azzal, hogy az álláspontok közötti különbségeket nyilvánossá teszik. Másfelől az is lehet, hogy a felek alacsonyan akarják tartani a találkozó iránti érdeklődést nem szeretnék napirenden tartani az ügyet.

Ebben az esetben az utóbbi lehetőség a valószínűbb. És mivel, hogy lesz-e sajtótájékoztató, vagy sem, azt a vendéglátó joga meghatározni, Orbán az, aki a legszívesebben elrejtené a nyilvánosság elől Putyint.

A magyar miniszterelnök volt az, aki hivatalosan a judo vébére hívta meg az orosz elnököt, de ő nem egyszálegyedül, esetleg néhány testőrrel érkezik, hanem miniszterekből álló tárgyalódelegációt hoz magával. Ezekből nyilvánvaló, hogy Putyin az, aki tárgyalni akart Orbánnal,

Orbán pedig nem tudott kitérni a találkozó elől.

Legfeljebb annyit tehet, hogy jelentősége alatt próbálja kezelni az eseményt.

Az orosz elnök legutóbb februárban járt Magyarországon, és telefonon is legalább egyszer tárgyaltak, májusban. Lehet, persze, hogy többször is, de a májusi tárgyalás tényét a Kreml nyilvánosságra hozta, ami után az Orbán-kabinet is kénytelen volt elismerni, hogy volt ilyen.

Abból, hogy valójában Putyin hívatta meg magát, és nem formális találkozó a judo vébé ürügyén, az következik, hogy olyan ügyek kerülnek napirendre, amelyek az oroszoknak fontosak. Magyarország számára gyakorlatilag egyáltalán nincsenek fontos ügyek az orosz viszonylatban: a gázszállítás az egyetlen jelentős dolog, ami az oroszoktól jön, arról aláírt szerződés van, nincs miről tárgyalni.

Az oroszok viszont utaltak arra, hogy számukra ez még korántsem kielégítő állapot, ők tovább terjeszkednének. Dmitrij Medvegyev miniszterelnök Orbánnak augusztus 20-án küldött táviratában gazdasági kapcsolatok további élénkítése mellett foglalt állást. Azt írta:

Biztos vagyok benne, hogy a gazdasági, kereskedelmi és a befektetési szférában való együttműködés erősödése, valamint a közös projekteknek az energetika, az ipar és high-tech iparágakban való megvalósítása teljes mértékben megfelel országaink érdekének.

  • Amiből egyrészt azt következik, hogy a gazdasági kapcsolatok az oroszok szerint még nem elég élénkek.
  • Másrészt az, hogy győzködni kell a magyar kormányt is arról, hogy a közös projektek megfelelnek országaink érdekeinek, azaz Magyarországnak is jó lesz.

Alapvetően két ilyen projekt van. Az oroszok régóta dolgoznak egy Ukrajnát elkerülő gázvezeték-rendszer kiépítésén. Ehhez Magyarországnak semmiféle érdeke nem fűződik, nekünk jó az, ahogy van. Ehhez képest Szijjártó július elején Moszkvában aláírt egy kormányközi egyezményt az ún. Török Áramlathoz való csatlakozásról.

Majd később letagadta azt. Előbb road-mapnek, nem kötelező érvényű útitervnek nevezte, utóbb a külügy már döntéselőkészítő dokumentumnak minősítette, amit így nem kötelező megosztani a nyilvánossággal.

A magyar kormány ugyan nyilvánosan támogatja az ügyet, Szijjártó azt hangoztatja, hogy az Ukrajnát elkerülő déli vezetékrendszernek Magyarország számára nincs alternatívája, de közben jogilag nem hajlandó elköteleződni, és pénz ölni bele,

húzza az időt.

paks.jpgA másik ilyen ügy a paksi erőmű bővítéséé. Orbánék hivatalosan elkötelezettek az ügyben, miközben nincs olyan számítás, amelyik ne azt mutatná, hogy a jelenlegi energiapiaci tendenciák (amelyek megváltozását nincs ok feltételezni) Paks II súlyosan ráfizetéses lesz. Azaz az orosz nukleáris iparnak érdeke az megépíteni, de Magyarországnak egyáltalán nem.

Az Orbán-kormány mégis azt állítja, hogy meg akarja építeni. Legalábbis nyilvánosan, meg az oroszok fülének szánva, de közben egy lépést nem tesz az ügyben.

Három és fél év telt már el az erőmű megépítéséről szóló egyezmény aláírása óta, de 

  • még egy kapavágás nem történt az ügyben,
  • és a hitelt sem hívták le.

Orbán húzza az időt. Hat hónappal ezelőtti jó hivatkozás volt, hogy a brüsszeli vizsgálatok miatt nem indul az építkezés, de február óta már nincs jogi akadálya az erőmű megépítésének. Mégsem történt érdemi előrelépés. Sőt, az oroszokat tesztelve a kormány azt is felvetette, vizsgálja annak lehetőségét, hogy az orosz hitelt egy másikkal váltsa ki.

Ebben implicite benne volt, hogy Paks II megépítése a végtelenbe tolódik ki, ezért az oroszok jelezték, ez számukra szuboptimális megoldás, és rossz néven vennék.

Az a legvalószínűbb, hogy most arra hivatkoznak, a választási kampányban nem jönne jól a Fidesznek, ha belevágnának a projektbe, de majd április után felgyorsulnak a munkák (ami nem lesz nehéz, tekintve, hogy még el sem kezdődtek). Feltéve persze, ha április után is marad az Orbán-kormány.

Az időhúzásra, látszólagos együttműködésre, de valójában semmittevésre az az egy racionális magyarázat adható, hogy Orbánnak esze ágában nem volt megépíteni Paks II-t, 

a megállapodást puszta hatalmi-taktikai okokból kötötte.

Ti., hogy Putyin ne támogassa vagy finanszírozza és tartsa életben az ellenzékét, mint 2012-ig Gyurcsányt, 2014 előtt a Jobbikot. Egy erőművel akarta kivásárolni a támogatót belpolitikai riválisai mögül. Vagy legalábbis egy erőmű ígéretével.

De Orbán mást mond, mit amit tesz, pedig tőle magától tudjuk, hogy nem azt kell figyelni, amit mond. Hiába hangoztatja például ő maga  és főleg nemzetközi szóvivője, Szijjártó, hogy mennyire nem ért egyet az oroszok elleni amerikai-európai kereskedelmi háborúval, félévente menetrendszerűen megszavazza azt az Európai Tanácsban, pedig az uniós szankciókat megvétózásához egymaga is elegendő volna.

vladimir-putin-glasses.jpgAz különös helyzet állt elő, hogy Orbán nagyon szeretett volna találkozni az amerikai elnökkel de hiába provokált nemzetközi botrányt, az nem érte el Trump ingerküszöbét, illetve redneck, white thrash szavazóiét, akik véleménye az elnöki politikát alakítja.

Putyinnal viszont akkor is találkozni kényszerül, ha nem akar: túl sok ígéretet tett, amit nem tartott be, nem tud kitérni előle. Az orosz elnök most számon kérni jön, hogy 

végetvessen Orbán pávatáncának,

és rákényszerítse, tartsa be az ígéreteit:

  • kezdjen neki Paks II-nek
  • a déli gázvezetékhez való csatlakozásnak,
  • vétózza meg a szankciókat.

Orbán megpróbál majd ismét haladékot nyerni, jön a választás, de a lehetőségei végesek. Előbb-utóbb döntenie kell, hogy betartja-e az ígéreteit, és beviszi Magyarországot a számára káros, de az oroszoknak előnyös megállapodásokba, vagy az utolsó szövetségesét is elveszíti.

Nehéz helyzetbe manőverezte magát. Különösen, ha hozzávesszük, hogy Putyin - és általában az orosz politika - nem konvencionális tárgyalópartner, szívesen használnak erőt is az együttműködés kicsikarására. Előbb szépen kérnek ugyan, de aztán nem riadnak vissza attól sem, ha lőni kell.

De hát ezt mindenki megmondta előre, hogy ezért nem szabad az oroszokkal kokettálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4012780830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Kisfaludiné Baán 2017.08.26. 18:54:54

Hülye blog. Remélem ezért a pocsék firkálmányért nem kap pénzt. Hangulatkeltés? Putyin jöveteléről már réges-régen tud mindenki. Pár órára jön és leginkább a judó vb-re. Ezt villámlátogatásnak hívják, természetesen őrzik, de ha más jönne azt is őriznék.

LKerekes 2017.08.26. 19:08:04

@Anna Kisfaludiné Baán:

Ők saját maguknak írnak és nem a választóknak. Tudják, hogy normális ember úgy sem hinne nekik. Ezzel a sok ostobasággal ( és a hasonlókkal! ) csak Orbánt segítik. Kellenek ezek a liberális megmondók a Fidesznek, mint egy falat kenyér.

BAZINGA2 2017.08.26. 19:51:56

Engem csak az érdekel, hogy ha pár órára jön ide, akkor futtában avatják Debrecenben díszpolgárrá? Ja, és mivel érdemelte ki? Valami díszdoktorit, nem csapnak még hozzá?

ErrorFlyn 2017.08.26. 20:10:17

Sivalkodj lipsi. :D Hiába szeretnétek belemagyarázni, Putyint továbbra is a legfontosabb szövetségesünk, szó sincs róla hogy kellemetlen lenne bármilyen téren, az igazság egyszerű: az Elök úr TÉNYLEG a judo miatt jön :
888.hu/article-a-gyerekkora-ota-dzsudozo-putyin-tenyleg-a-budapesti-cselgancs-vb-miatt-jon-magyarorszagra

Ennyit erről, a hímringyó Makarónit meg ki nem szarja le, látogassa csak az oláhokat, hozzánk Putyin jön, aki nem az a kaliber. :) :D :D Meglesz Paks 2 is meg a Déli áramlat is, mert ez nekünk jó, ti meg dögöljetek meg az olimpiás minősített hazaárulás után minden lipsi leszophat.

taga20 2017.08.26. 20:40:04

@ErrorFlyn: remélem ez irónia volt részedről, me ha nem, akkor elmeroggyant vagy ember!

szárny 2017.08.26. 21:25:20

@taga20: mármint ő, mi? és nem is tik a száz pártra egy százalékotokkal. Muhaha.
De nyomjátok csak, jön már 2018...

Punxsutawney Mormota 2017.08.26. 21:25:34

@ErrorFlyn: Nincs olyan szó, hogy lipsi... Egyébként miért nem rögtön a Komszomolszkaja Pravdára hivatkozol?
Egyébként érted is, amit leírsz, vagy csak egy gépelő csimpánz vagy, Váradi János? :D Az elmúlt két napban lejárattad a nickjeidet és most egy újat nyitottak neked? Bértrollnak is hülye vagy, csináld az amit értesz - menj vissza habonyárpi valagába ánuszvibrátornak :D

Punxsutawney Mormota 2017.08.26. 21:27:11

@szárny: Jön ám... És jobb, ha új munkát keresel magadnak, mert szellemi közmunkádra már nem lesz szükség. :D Január-februárban úgy fogtok pofára esni, hogy habonyárpi adja a másikat.

Punxsutawney Mormota 2017.08.26. 21:27:48

@taga20: Nem elmeroggyant csak a Váradi János új nicken. :D

taga20 2017.08.26. 21:36:22

@szárny: te tik vagy , vagy tak? vagy hülye vagy?

mi a kurvaanyádnak örülsz te muzsik?
csak nem annak, hogy putyinevtárs meglátogatja a welszitartományt?

taga20 2017.08.26. 21:39:31

@Punxsutawney Mormota: ne basz! jani országos cimborám. múltkor meg is vallotta nekem, hogy tudja, hogy ezek is lopnak, de ez a lopás jobban teccik neki, mint az ahogy feri lopott.

persze, az nem tűnik fel nekije, hogy feriék nokiásdobozban utaztak, a fityeszmaffia kamazban!:)

Punxsutawney Mormota 2017.08.26. 22:19:56

@taga20: Jobban is megválogathatnád a barátaidat :D :D
Ha még csak Kamaz lenne?! De valójában felcsúti kisvasút pótszerelvényezve :D

2017.08.26. 22:20:55

lecsúszóban a kommentek színvonala :-(

taga20 2017.08.26. 22:31:49

@aleksz róz: ne is mond! ráadásul te is befutottál, mint a csúti gőzös !
hogy nem szopnád le az összes fityeszes trógert, te tróger!

taga20 2017.08.26. 22:42:17

@Punxsutawney Mormota: hát az élet má csak ilyen. kinek a pap, kinek a papné:)))

zene! ha meg nem sértelek így lefekvés előtt!:))

www.youtube.com/watch?v=Che00FhqXQg&list=RDChe00FhqXQg

Pyrrhus 2017.08.27. 00:38:00

Olyan rövid időre nem jön P. Magyarországra, hogy g.O. ne legyen önként köteles elől-hátul térdelve megművelni az orosz medvét.

taga20 2017.08.27. 00:42:03

@Pyrrhus: putyin majd mongya a gecinek, hogy: gyors vagy geci!:))

Rónarider 2017.08.27. 07:27:29

Bukna bele ez a tolvajbanda!

1ghost 2017.08.27. 09:18:55

Ezek a mocskos fideszkomcsik ránk szabadítják megint az oroszok. Kösz nem kérünk, épp elég volt a 40 év!

Ruszkik haza! És vigyétek magatokkal az összes korrupt, tolvaj fideszbünőzőt is!

Ja, nem! A fidesszel a magyaroknak még dolga van! Elszámoltatni és vasra verni őket.

Szóval felejtse el szépen az összes mocskos fidedesztolvaj, hogy csak a sok rablás és gazemberség után csak úgy elsétálhatnak a magyaroktól lopott vagyonnal, mint aki jól végezte dolgát! Hát nem! Felelősségre vonjuk valamennyi fideszbűnözőt!

taga20 2017.08.27. 09:49:00

@Punxsutawney Mormota: nem tesz semmit.

dobok még egyet, me ahogy látom, van hozzá írói vénád virágevtárs:))

www.youtube.com/watch?v=D9LrEXF3USs

Toportyán Zsóti 2017.08.27. 10:04:48

Orálmuzsik tombolás lett ebből a posztból,g csuti pocakmutyi lassan lemondhat világuralmi terveiről.

Toportyán Zsóti 2017.08.27. 10:10:18

@ErrorFlyn: Lőtéri veszett kutyát sem érdekli hogy minősített hazaáruló vagy hímringyó illipsi.Bolsi tempó másokra kivetíteni félázsiai komplexusaid. Félbemaradt az emberré válásod.

segons 2017.08.27. 10:39:33

Putyin egy lényeges dokumentumot hoz magával az összes tárgyagyalási pozíció megerősítéséhez,Orbán III/III-as aktáit,amihez hozzá vannak fűzve a titkos Svájci bank,adatai is !!!!!!

Bicepsz Elek 2017.08.27. 11:42:24

". Az oroszok régóta dolgoznak egy Ukrajnát elkerülő gázvezeték-rendszer kiépítésén. Ehhez Magyarországnak semmiféle érdeke nem fűződik, nekünk jó az, ahogy van."
Ne cserelgessuk fel Msgyarorszag es a hatterhatalom nevet legysziii!!!

Csaba Szikora 2017.08.27. 12:15:17

megy a szarkavarás gazdagon.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.08.27. 13:29:56

Paks2 késlekedésének éppen műszaki oka is lehet. Az ide szánt VVER-1200 blokkok novovoronyezsi próbaüzeme 2 hét után lassan egy éve megszakadt. Újraindulásáról nincs hír, azaz még csiszolni - reszelni - faragni, netán újratervezni és újra legyártani kell azt. :-)

nepszava.hu/cikk/1122380-draga-viszont-nem-mukodik

inforadio.hu/kulfold/2017/08/13/a_tobbedik_incidens_utan_nuklearis_katasztrofatol_tartanak/

Punxsutawney Mormota 2017.08.27. 16:37:31

@taga20: Ez érdekes volt. Kíváncsi vagyok, hogy hangzana a 100 tagú cigányzeneker feldolgozásában :)

Index isis alkaida mind CIA termék 2017.08.27. 17:40:16

Hozzánk Putyin jön meghívásra;
Merkelisztánba és Francia- Afrikába pedig 1,5 millió Nyugat által kiképzett mérsékelt fegyveres lázadó, ISIS- terrorista és egyéb mocsok a Nyugat 15 évnyi olajrabló háborúinak mocska.

Én Putyint szívesebben látom, mint katonakorú iszlámista férfiak millióit.

www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8&feature=youtu.be&t=10s

Nyomortelepy 2017.08.27. 23:27:39

Badarság, mást nem is vár itt a zember. Nem hivatalos találkozó után mármér tartana sajtótájékoztatót a Puttyin?

bkkzol 2017.08.28. 03:11:56

Valószínű azóta utálja nyugat Putyint amióta áthúzta a Szovjetunó szétesése utáni nyugati terveket. Valószínű nagy hatalmú nyugati üzleti körök már megszervezték, hogy fogják "privatizálni", kifosztani, megalázni Oroszországot. Úgy ,mint ezt kelet-Európában tették. Aztán nem így lett!! Én se örülnék a helyükben.
Ha francia vagy amerikai cég csinálná Paks II.-t akkor is ilyen nagy lenne a vérnyákolás? Akkor az oroszok pénzelnék a "civileket"? A finneknek jó az orosz atomtechnológia?

chrisred 2017.08.28. 06:03:02

@bkkzol: Mármint a finn cégeknek? Az ő dolguk, mit csinálnak a vagyonukkal, ugyanez lenne a helyzet nálunk is, ha Paks 2 nem közpénzből épülne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 06:18:01

Jaj, baromság! Putyin fanatikus judós. Idejön a VB miatt és kész.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 06:19:38

@FCUK10: Legalább jó kedved lesz tőle, amikor elkezdesz dolgozni.

Fazakas László 2017.08.28. 06:30:13

Azért az a sok bukottbalos még mindig próbálkozik rúgni egyet Orbánba és Putyinba, oszt nem igazán veszik észre - nekik valójában az a hajó már rég elment!

VaradiJanos 2017.08.28. 07:24:58

@taga20: jó reggelt! Lehet, hogy csak nem vagyok mozgássérült mint ti sokan és így van jobb dolgom is vasárnap, mint senkiháziak bejegyzéseit olvasgatni? Pont jók vagytok a hétfő reggeli szarás alatt.

VaradiJanos 2017.08.28. 07:25:57

@Punxsutawney Mormota: jó reggelt! Lehet, hogy csak nem vagyok mozgássérült mint ti sokan és így van jobb dolgom is vasárnap, mint senkiháziak bejegyzéseit olvasgatni? Pont jók vagytok a hétfő reggeli szarás alatt

VaradiJanos 2017.08.28. 07:28:07

@1ghost: szólok anyádnak, hogy megint csúnyákat írsz a világhálón. Megváltoztatja a jelszót és akkor nem tudsz pucér néniket sem nézegetni.

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.28. 08:16:52

@Anna Kisfaludiné Baán: " Pár órára jön és leginkább a judó vb-re."

Ezért nem tudni, hog ténylegesen ki hívta meg? Egyes hírek szrint a nemzetköi dzsúdó szövetség, mint tiszteletbeli elnöküket, más hírek szerint meg az Or bán.
Miért is hozza magával a minisztereit? Főleg az egészségügyit, mert ez különösen érdekes.

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 08:19:07

@VaradiJanos: Indul a műszak, habonypincsi? Szabad hétvégét kaptál a gazditól? :D

Netuddki. 2017.08.28. 08:53:04

Megint egy tolvajfidesztroll mágnes poszt. És lám, hemzsegnek a fórumon a nímand fidelitaszos kis hülyegyerekek mint szaron a legyek. Lassan senki más nem olvassa ezt a blogot rajtatok kívül senki. Muhaha!

mentira 2017.08.28. 09:04:10

1. Azt már többen, hivatalosan is elismerték, hogy nem csak a judo miatt jön, lesznek hivatalos megbeszélések is, kár ezt tagadni.
2. Paks ügyben nem jók az értesülések. A tervezés, engedélyeztetésre előkészítés gőzerővel folyik, de ezek nem látványos dolgok. Csak nézzétek meg a Rosatom nyilvános honlapját.

citrix 2017.08.28. 09:44:24

Nomen est omen: Putyin legjobb tanítványa Viktor, alias pincsije.

VaradiJanos 2017.08.28. 09:49:50

@Punxsutawney Mormota: így van, rossz lehet a kerekesszékedből nézni ahogy másoknak indul a nap

VaradiJanos 2017.08.28. 09:54:55

@Netuddki.: azért anyádon több légy van egy átlagos maga alá szarós részeg délutánján

VaradiJanos 2017.08.28. 09:56:54

@segons: az a neve, hogy Svájci bank?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.28. 09:59:51

Ez semmi.

Képzeljétek el, hogy Putyin Bécsbe is volt a Judo EB-n.
Tette ezt mint a Judo világszövetség tiszteletbeli elnöke.

Tudjátok mit tettek a Bécsben az ellenzékiek ? Semmit.

Hozzánk is idejön a Judo VB okán.
Tudjátok mit tesznek az ellenzéki politikusok ?
Nézzetek szét hogy hogyan járatják le az országot, és a VB-t ezek a ballib férgek !

VaradiJanos 2017.08.28. 10:06:02

@Ballib cenzúrázók réme 25: kit zavar ötven sípoló parazita hülyegyerek? juhászdeblinc már "mobil"-tüntetést szervez, hogy ne legyen annyira látható a létszámnélküliség. Teljesen jelentéktelenek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.28. 10:06:16

@mentira:

A Bécsi Judo EB-re mikor jött, akkor is találkozott, Faymannal, aláírtak a Déli áramlatról valami papírt, majd Heinz Fischer-el is találkozott.

Tudod mit csinált az osztrák ellenzék ott ? Semmit. Emberek maradtak, és pontosan tudják hogy viselkedik a házigazda. Nem járatják le az országot, mint itt a ballib férgek !

citrix 2017.08.28. 10:07:37

@VaradiJanos: Egy bizonyos szint felett nem megyek egy bizonyos szint alá, érthető okokból. Így vagyok Önnel.

belekotty 2017.08.28. 10:11:53

@VaradiJanos: Egyszer írnál valami frappánsat! De ahhoz nagyon gyenge vagy, a vezértroll és társai simán hülyére vesznek téged.

belekotty 2017.08.28. 10:14:53

@VaradiJanos: "Pont jók vagytok a hétfő reggeli szarás alatt." - Te még a wc-re is laptoppal jársz? Mondjuk látszik is az erőlködés minden beírásodon. Megértem, hogy emiatt összezavarodva, papír nélkül nyúlsz a seggedhez, aztán kened a szart mindenhová. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 10:16:28

@belekotty: Helló, helló! Az a hülye az én játékszerem, tessék lezizzenni róla!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 10:17:58

@VaradiJanos: Azt h mozgássérült vagy-e, azt nem tudjuk, de hogy agyilag sérült az tuti. vagy valamilyen génmanipuláció eredménye. Természetes módon senki nem annyira hülye mint te.

morph on deer 2017.08.28. 10:22:25

@látjátok feleim szümtükkel:
"Miért is hozza magával a minisztereit? Főleg az egészségügyit, mert ez különösen érdekes."

Hátha újra kell éleszteni ezt-azt.
A "meghitt" kapcsolatokat, például. Vagy a vityát amikor meghallja az újabb feltételeket... Meg ugye lesz itt "szuperkórház" is a haver istenhátamögötti telkén, oda meg majd kell metró, meg fakocka...
Sőt, mégaz is lehet, hogy épp van egy eladó vadonatúj orosz szuperkórház, még 1968-ból..! Ki tudja?
Mindenesetre a Csernobilnál szerzett egészségügyi tapasztalatokat is ideje lesz lassan megosztani, szóval lesz dolga a miniszternek..!

belekotty 2017.08.28. 10:23:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Itt liberalizmus van. Az ilyen packázgatásra alkalmas hülyék mindenkinek szabad préda. Te csak ne sajátítsd ki!

morph on deer 2017.08.28. 10:25:55

@VaradiJanos:
"Pont jók vagytok a hétfő reggeli szarás alatt."

Szóval hétfőnként van ürítés?
Akkor azért vagy tele szarral egész héten, világos...

gázóra ellenőr 2017.08.28. 10:27:14

@VaradiJanos: Szóval te vagy a szaros Jancsi. :-))

fantázia dús nick 2017.08.28. 10:29:48

@VaradiJanos: Szar meg segg. Mindig ezek körül jártnak a "gondolataid". Mi volt a jeled az óvodában. Népművészeti agyagedény?

morph on deer 2017.08.28. 10:32:49

Vlagyimír jön, és elmagyarázza viktorkának, hogy merre és hogyan kell pávatáncolnia ahhoz, hogy ő nyerhesse a választásokat.
Vagy jól lép, vagy nem neki fognak segíteni, és úgy jár, mint Clinton Trump ellen.

Egyébként is: "Gazda szeme növeli a jószágot..!"

chrisred 2017.08.28. 10:40:35

@Ballib cenzúrázók réme 25: Már éppen azt akartam írni, ha az osztrák kormány meg az ellenzék a kútba ugrik, akkor a mieink is kövessék-e a példájukat. Aztán rájöttem, hogy nekünk úgyse lenne ilyen szerencsénk...

Cinkes 2017.08.28. 10:46:06

azért valahol vicces, hogy majd 30 évvel a rendszerváltás után a nagy antikommunisták legfőbb példaképe egy korábbi kgb ügynök... ha ma azt hallom itthon, hogy jobboldali az azt jelenti kommunista csökevény.

VaradiJanos 2017.08.28. 10:46:08

@citrix: tudom, kötelező rajonganotok esterhazyért, de azért messze vagy te attól a szinttől

VaradiJanos 2017.08.28. 10:48:55

@belekotty: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ketten jöttök? Tetűből az nem sok, de mondjuk en en ti nagyonb szakértők lehettek.

VaradiJanos 2017.08.28. 10:50:43

@gázóra ellenőr: így van, engem szoktál érezni a nejed lehelletén

VaradiJanos 2017.08.28. 10:51:40

@fantázia dús nick: leírtam a szarás szót, rögtön jönnek a legyek

bgp 2017.08.28. 10:53:35

@ErrorFlyn: éljen a párt és a megbonthatatlan szovjet magyar barátság

VaradiJanos 2017.08.28. 10:53:38

@Cinkes: panaszkodik akinek két választott ügynök/munkásőr miniszterelnöke is volt, a pufajkás és a d209?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.28. 10:57:54

@Cinkes:

Csak a magadfajta ballib csökevények kerestek példaképeket.
Ti voltatok orosz rajongók, amikor megyszállták az országot. Ti változtatok át Soros ügynökökké egy perc alatt, és adnátok el az országot a multiknak, bankoknak, Soros féle hazaárulóknak, mint elötte az ÁVH-soknak.

Mi egyszeri halandók csak nem értjük miért kell nektek parancsra gyűlölni, és imádni feszt, az országot rendszeresen kiszolgáltatni újabb és újabb uraitoknak.

Miért nem lehet csak egyszerűen magyarnak maradni, és békében élni minden országgal, anélkül hogy kiszolgáltatnánk magunk nekik !?

VaradiJanos 2017.08.28. 10:58:02

@bgp: most felolvastál a komcsi apád vmelyik szakszervezeti újságba küldött olvasói le eléből? Be van keretezve mint a család eddigi legnagyobb elért sikere?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 10:59:05

@VaradiJanos: Ennyire ideges lettél, hogy ennyit félreütöttél? Vagy zavar a szarral összekent billentyűzeted? Minek mégy a wécére vele? Erőlködni elég a feleséged fényképe, összeszarod a Józsi ronda képétől magad. :-))

VaradiJanos 2017.08.28. 11:00:28

@Ballib cenzúrázók réme 25: jól írod. Ugyanazok nyalták az ss, majd az ávh seggét akik most a cia játékszerei. Hányadék hazátlan népség az ilyen kurt félék.

VT Man 2017.08.28. 11:01:51

@1ghost:
"Ezek a mocskos fideszkomcsik ránk szabadítják megint az oroszok."

Olyan szép a baloldaliak rövid emlékezete...

Ha rákeresel, hogy: Gyurcsány - Putyin vacsora, még fotót is találsz róla, ahogy a feleségekkel négyesben eszegetnek.

De biztos a Fidesz az oroszbarátabb, ugye?

VaradiJanos 2017.08.28. 11:02:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem, parazita, vezetek, te vagy odanyomorodva a monitor elé, nekem csak időnként szabad a képernyőre néznem, nehogy gyártsak még pár hozzád hasonló szerencsétlent

VaradiJanos 2017.08.28. 11:04:12

@VT Man: az nem számít, a böszme akkor éppen a terhelő orbán-aktákat akarta megvenni, az pedig demokrata cselekedet

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 11:20:28

Egy csomó helyen - jó nagy dugókat okozva - lehegesztették a csatorna fedlapokat. Ez azért van, hogy az orosz cár el ne lopja őket? :)))

mentira 2017.08.28. 11:40:29

@Ballib cenzúrázók réme 25: És ott is azt hazudták - mint pl itt most a hozzászólók jelentős része is -, hogy csak judot nézni jött, semmi hivatalos? Miért nem lehet tisztességgel elismerni, hogy Putyint ez a kormány szereti és örül, hogy itt van, tárgyal vele? A fenti blogbejegyzés is (részben) erről szól, de a kommentelők inkább a székletüket elemzik, meg Gyurcsányoznak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 11:53:21

@VaradiJanos: "nekem csak időnként szabad a képernyőre néznem, nehogy gyártsak még pár hozzád hasonló szerencsétlent"
Hmmm.. Nem vagy az esetem, hiába is rejszolsz az én avataromra.

Cinkes 2017.08.28. 11:54:00

@VaradiJanos: @Ballib cenzúrázók réme 25: tipikus nyomi válasz a szolgalelkűektől. ha nem ez akkor tuti az. tudjátok a szélsőséges világotokon kívül vannak árnyalatok is, nem mindenki vergődik a két véglet jelentette elmebajban. de ti ezt szoktátok meg a kommunizmusban, ez lett belétek nevelve, ha nem szophatjátok valakinek a faszát már egyből értéktelennek érzitek magatokat... tiszta szánalmasak vagytok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 11:54:04

@VaradiJanos: Különben meg mit vezetsz? Mert a röffenéseidből úgy tűnik, hogy áramot. :-))

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.28. 11:58:02

@Cinkes:

Dehát te szopod Sorosék faszát te szerencsétlen.

Én a Putyint magasról leszarom.
Persze nem is köpöm le, csak azért, mart ma éppen ez a divat a ballibeknél, és nem GYurcsány vacsiztatja a zsidóktól elkobzott villájában, mint 8 éve.

Void Bunkoid 2017.08.28. 11:59:38

@Bicepsz Elek: öööö...mi az a háttérhatalom? Kik azok? Még eddig sosem voltak nevesítve, meg bizonyítva, hogy XY szervezet/ember/akárki a háttérhatalom. Akkor végülis most ki? Az illuminátusok? A Fekete Kéz? A fogtündér, netán maga a Mikulás?

Cinkes 2017.08.28. 12:05:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: kíváncsi vagyok hány árnyékra fogsz még rávetődni mielőtt rájössz, hogy képzelgéseid elmebajodnak köszönheted...

VaradiJanos 2017.08.28. 12:25:34

@Frady Endre: fura érzés lehet neked, hogy láttad anyádat zokogni hruscsov halálakor, most pedig itt vitézkedhetsz az utódja ellen

postumus mumus 2017.08.28. 13:08:57

@VaradiJanos: Már megint itt okádod a rizsát, te félkegyelmű orbánbirka hatökör! Hát sose nyugodsz már le, vagy távozik az örök vadszmezőkre? No sebaj, ami késik, nem múlik, eljön annak is az ideje, hogy führeretekkel, raszputyinotokkal együtt elkotródtok a halál faszára.

2017.08.28. 13:15:09

@Bicepsz Elek: A háttérhatalom már lejárt lemez.... Lúzer.
Már a hollandok népünk, hazánk és pártunk legfőbb ellenségei kedves elvtársam.

Peetee 2017.08.28. 13:31:04

Van itt egy ország, ami EU-tag, mégis olyan gyenge a külpolitikája (is), hogy kérdés nélkül letérdel popsit nyálazni Putyinnak a teljes politikai elit (így volt ez fletó / szoci időkben is!), hát akkor nem fogja kihagyni az orosz medve a ziccert, és betelepíti ide (is) az oligarcháit...van itt azért még lefölözni való néhány száz milliárd (USA dollárban kifejezve persze) érték, közvagyon, amin befolyást lehet szerezni és 10-20-30-40évig kitalicskázni a nyereséget. A nyugati cégek, aljas mocskos rohadékok, mert elviszik a hasznot nyugatra...hát ez majd szépen keletre fog vándorolni...az nem mocskos, nem rohadt, nem aljas, hanem szeretni való és kuss a neved állampolgár. Szép jövő elébe nézünk, tapsoljatok hozzá bátran, megérdemlitek...

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.08.28. 13:40:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Maga csak ne ünnepeljen! Tudja mennyibe került nekünk a pszichiáter, hogy ezt @VaradiJanos: ki tudta préselni magából? :-((

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.08.28. 13:42:49

@Peetee: Óóóó, igen, csak meg kell nézni mi lett a Dunaferrel, hogy eladták az oroszoknak.

"Rohadjon meg az egész vasmű! - Origo
www.origo.hu/.../20130814-riport-dunaujvarosbol-a-dunaferr-1500-fos-letszamleepit...
2013. aug. 14. - Az ukrán-orosz tulajdonosok elküldik a Dunaferr dolgozóinak 23 százalékát, de a ... fele foglalkozik acélgyártással, egy ilyen brutális elbocsátás."

morph on deer 2017.08.28. 13:54:53

@Frady Endre:
"Ez azért van, hogy az orosz cár el ne lopja őket? :)))"

Dehogy!
Ez azért van, hogy nehogy elhagyják a konvojt, ha a honvágy erőt venne rajtuk...

VaradiJanos 2017.08.28. 14:18:52

@postumus mumus: álmodj, proli egérke, álmodj!

metax 2017.08.28. 14:39:07

Recseg-ropog Orbán szövetségi bázisa. A visegrádi országok szövetsége felbomlóban, Macron az értelmesebb felének a minap megüzente: vagy jöttök velünk, vagy ezután nézhettek ki a kis fejetekből a hátsó sorból. Lefogadom: idővel Lengyelo.-ban is előbb fognak felébredni a Kaczynski- féle rémálomból, mint hogy idehaza eszmélnének az emberek.

És akkor az illiberális, agresszívan pöffeszkedő és bezárkózó Magyarország egyedül találja majd magát Európában. Tényleg azzá válik, ami már valójában most is az: egy sötét folt Európa térképén, amely a határaira felhúzott kerítéseivel valójában saját lakóit igyekszik elszigetelni a valóságtól. Nem először a történelemben egy álnok birodalom utolsó csatlósává válik, a magyar ismét a "legpocsékabb nemzet" lesz.

VaradiJanos 2017.08.28. 14:41:06

@metax: sosem volt a legpocsékabb nemzet, csak a rohadvány parazita fajtád próbálja ezt elhitetni vele és róla

VaradiJanos 2017.08.28. 14:42:45

@Cinkes: óh, ha csak sejtenéd, hogy mennyire rosszul gondolod ezt, döncike

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 14:54:06

@morph on deer: Vajon hány Putyin és Orbán alteregó furikázik és szerepel Budapesten, miközben az igaziak Felcsúton találkoznak? :)

metax 2017.08.28. 14:54:39

@VaradiJanos: "...csak a rohadvány parazita fajtád próbálja ezt elhitetni vele és róla"

Szerintem pedig Teleki Pálnak igaza volt. De fel sem tételezem, hogy tisztában lennél vele, kitől származik az idézet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 14:57:13

@VaradiJanos: Miért pont Hruscsov lenne az elődje? Lemaradtál Brezsnyevről, Andopovról, Csernyekóról, Gorbacsovról és Jelcinről? :)

Cinkes 2017.08.28. 15:15:08

@VaradiJanos: ebben semmi sejtés nincs, árnyékra vetődtél elsőre, azóta meg szánalmaskodsz.

morph on deer 2017.08.28. 15:26:42

@Frady Endre:
"... miközben az igaziak Felcsúton találkoznak? :)"

Naná! A sötétség leple alatt, villanyszerelőnek álcázva!

index.hu/sport/futball/2017/08/27/videoton_fradi_nb1/

VaradiJanos 2017.08.28. 15:54:41

@metax: szerintem pedig nem volt igaza. Biztos, hogy megbolondult öngyilkosok utolsó szavai a mérvadóak? most mi van, faszcinca?

VaradiJanos 2017.08.28. 15:56:10

@Frady Endre: közvetlen utódot írtam, butuska?

VaradiJanos 2017.08.28. 16:07:11

Olyannyira titkolná, hogy felrakta a miniszterelnok.hu-ra

ogli dzsí 2017.08.28. 16:09:44

grabowski rendesen hozza a formáját

ha ha ha

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 16:24:56

@VaradiJanos: Nálad sosem lehet tudni, miket irkálsz...
Amúgy, ha már szovjet elődöt keresel Putyinnak, akkor nem Hruscsov az embered, hanem Sztálin. ;-)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 16:26:00

@morph on deer: A sötétség sajnos nem lepel, hanem tényállás... :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 16:47:07

@VaradiJanos: Szedd már össze magad! Volt egy pillanatnyi fellángolásod, aztán megint sehol sem vagy. Elfogyott a banán amiért segített egy egy csimpánz neked?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.28. 17:22:09

@morph on deer: Honnan lehet ilyen remek kis sárga karaktereket szerezni? Van valami speciális billentyűkombináció? HELP! :)

morph on deer 2017.08.28. 18:06:27

@Frady Endre:
Egy iPhone-ról küldtem a hozzászólást, ott ez az alapkészlet része.

Van unicode változat is, ez azt hiszem, mindenhol működik, de úgy nem használtam. Itt minden létezhető infó megvan, remélem, kiderül:

en.m.wikipedia.org/wiki/Emoji

metax 2017.08.28. 18:08:49

@VaradiJanos: "most mi van, faszcinca?"

Az van, hogy Magyarország volt a náci Németország legkitartóbb csatlósa. Meg is kapta érte a "jutalmát".

Meg az van, hogy a sárga csillaggal megbélyegzett zsidó honfitársainkat az út két oldalán összesereglett magyarok megvető, gúnyos tekintetétől övezve vonultatták végig a pályaudvarra menet...te még le is köpted volna őket.

A legpocsékabb nemzet. Igen.

Janossz 2017.08.28. 18:23:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Néha hanyagolhatnád az elemcserét a játékodban.

ogli dzsí 2017.08.28. 18:28:15

@metax: A zsidók megérdemelték amit a 2. vh-ban kaptak. Nem először, nem utoljára, sajnos. Csak maguknak köszönhetik, nem kellett volna a németekkel baszakodniuk.

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 18:30:44

@VaradiJanos: Ezen a kerekesszékes dumán agyaltál egész hétvégén, Te szerencsétlen gyümölcse a picsának?!
Tudod, mondtam már neked, hogy ne próbálkozz semmiféle vicceskedéssel, mert egy fantáziátlan amőba vagy. Maradj annak, akinek születtél, fantáziátaln amőbának és éld úgy az életedet, ahogy egy fantáziatlan amőbe éli.
Jössz ezzel a rokkant dologgal... Nem tudom, hogy kibe akarsz belemarni, de olyanok a célpontjaid, akik valószínűsíthetően nagyságrendekkel többet és hasznosabban dolgoztak eddig, mint amennyit Te valaha is fogsz.
Persze, miután a habonypincsi csapatban már mindenki előtt lebőgtél azzal, hogy buzi vagy, most kell egy új téma, amivel tereled magadról a figyelmet. Hajrá! Rossz úton jársz, szarul csinálod, de legalább lelkes vagy!

VaradiJanos 2017.08.28. 18:39:21

@metax: téged leköpnélek most is

VaradiJanos 2017.08.28. 18:41:11

@Punxsutawney Mormota: gyenge voltál, vagy és ez nem fog változni, parazita ősök abortuszmaradéka.

VaradiJanos 2017.08.28. 18:43:24

@metax: és le sem szarom a hülye holofosodat, megtörtént, gáz, de NEM ÉRDEKEL. Remegj rajta, hallgasd nagyika trágya sztorijait, számolgasd a kárpótlást, aztán kúrd szájba a nagyseggű lányodat, te PARAZITA!

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 18:44:04

@VaradiJanos: Buzzancskám, vedd ki a kezed a gatyádból, miközben nekem gépelsz, mert méylségesen alulmúlod a saját amőba mivoltodat is.
Inkább válts egy másik nickre, az EU százlósra, igaz, hogy megbuktál azzal is, de legalább szórakoztatóbb vagy rajta. Igaz, KGBircának a büdös nyomába nem érsz, gumiszökevény.

VaradiJanos 2017.08.28. 19:14:16

@Punxsutawney Mormota: ideges vagy, abortuszmaradék? Vagy súlyosabb a baj? Küldjek rá vmi gyógyszert?

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 19:45:45

@VaradiJanos: És mit küldenél, buzzancs? Nálad egyik sem vált be :D Azt mondták, hogy a lobotómia segíthet rajtad, de egy alapos vizsgálat után rájöttek, hogy magadtól is elhalt az agyad jelentős része, s maradt egy gépelő csimpánz.

VaradiJanos 2017.08.28. 20:05:17

@Punxsutawney Mormota: így van, parazita, inkább legyen igazad, mert még megdöglesz itt idegességedben, aztán fizethetünk kárpótlást a parazita ivadékaidnak. Igazad van, okos vagy, szép vagy, ügyes vagy, kiválasztott vagy. Szeretlek.

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 20:07:16

@VaradiJanos: Ez így van, buzzancs. De nem kellesz ahhoz, hogy tudjam. Na, menj és gyakarold a YMCA-t a következő felvonulásra. Melyik leszel? A motoros, az indián vagy a tengerész? :D

VaradiJanos 2017.08.28. 20:11:30

@Punxsutawney Mormota: nem tudom, majd amelyiket előző este legjobban tudjuk begyakorolni, szerelmem. De ezt már megbeszéltük. Hiányzol.

Punxsutawney Mormota 2017.08.28. 20:14:35

@VaradiJanos: Úgy látom, hogy megérkezett az éjszaki váltás a VaradiJanos nickre :D

VaradiJanos 2017.08.28. 20:16:01

@Punxsutawney Mormota: bezizzent a segglyukad, onnan érzed, drága?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 20:44:38

@VaradiJanos: Már megint seggekről álmodozol? Megszoktad, mert apád bemászott hozzád esténként és bemesélte neked hogy ezzel mutatja ki a szeretetét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.28. 20:48:39

@Janossz: Most mit csináljak? @VaradiJanos: -ba tartós elemet tettünk, hogy sokáig játszhassunk vele.

morph on deer 2017.08.28. 21:19:18

@Budapest a kutyaszar városa:
Mert nem a gázlámpák hunytak el, - bár jogos a kérdés :)

Janossz 2017.08.28. 21:20:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudom ám, miért szeretitek, átlátok a szitán!!
Ez egy román liberálbolvesevik ügynök, azért tartjátok, hogy próbálja elriasztani az igazi jó magyar keresztény-konzervatív választókat a Fideszkétől az ocsmányságaival. Ebben mondjuk jó a fazon.

impala 2017.08.28. 21:40:17

@ogli dzsí: te is megérdemelnél egy kis lagert végső megoldásul.
hogy süllyedhet ennyire mélyre valaki, aki embernek indult, csak sajnos nem szakadt bele a feje az anyjába, mikor kiderült, az már nem lesz belőle?
IP-d jól rejtve van? mert ez ma itt köztörvényes, te geciláda.

ogli dzsí 2017.08.28. 22:14:48

@impala: Mi köztörvényes? Ha a zsidók megtámadnak egy nemzetet, mindig ez a vége. Nem értem, hogyhogy nem tanulnk semmiből, és Egyiptom óta szopatják magukat.

postumus mumus 2017.08.28. 22:49:09

Hókuszpók(Orr-pinocchió bán) és Mickey egér(Vlagyimirová Visszjáronovicsovics Raszputyin) találkozott.

postumus mumus 2017.08.28. 22:53:22

Vlagyimir Visszjáronovics félévente visszajárovicsozik a kárpátok vonulatában megbúvó kis porfészekbe, csutra, hogy a kárpátok pincsije, a csuti csótány csülkön csókolhassa.

postumus mumus 2017.08.28. 23:12:20

A csaló csicskás-cseléd csuti a cselgáncs csarnokában csöcsön csókolta csalódott-csüggedt csoszogó császárát. Csillogó cselgáncs csaták, csattanó csapások, csontcsörgés, csöpögő csapok, csücsörítő csicsás csöcsök, csimpaszkodó csimpánzok.

postumus mumus 2017.08.28. 23:22:45

A csatokon csomók, csilláron csillám, csörömpölő cserebogár, csengő csatornapatkány, csóringer, csaló-csatangoló csuti cigány, csípőn csaplak csütörtökön.

Pop40 2017.08.29. 03:50:09

Nincs ebben semmi új, a fidesz ruszkibérenc majmai visszatértek a ruszkik seggébe, ahol a rendszerváltás előtti szűk 50 évet is töltötték.

Putyin meg aztán azzal zsarolja Vityát, amivel csak akarja. Kitűnő titkosszolgálata van, ex-kgbs, gyakorlatilag azt is tudja Vityáról, hogy milyen irányban törli ki a seggét, nemhogy pl olyan infókat, mint a lopott pénze helye.
S nyilván ezen infókat nem szívbajos fel is használni, ha pattogtatni kell valamiért a csuti Gecit.
Tehát marad az, hogy Putyin gazda füttyent, a paraszt Viktor meg ugrik.

postumus mumus 2017.08.29. 13:32:43

@Pop40: A csuti cigány csülkön csókolta CCCP-s cárját.
süti beállítások módosítása