B1 blogcsalád



Ellenzéki összeborulás: Fodor Gábor kis híján Vonával szerepelt egy videóban

2017. augusztus 21. - Mr Flynn Rider

Gulyás Márton választási rendszert megreformáló mozgalma ma egy Youtube-videóval örvendeztette meg a közönséget, amin a Jobbikon kívül minden ellenzéki párt szerepel – és egyetért. Ez már maga hír. 

  

Vasárnap hivatalosan is elstartolt a Közös Ország Mozgalom kampánya, amely egy igazságos, arányos választási rendszerért küzd. A mozgalmat Gulyás Márton aktivista hirdette még egy tavaszi tüntetésen a Szabadság téren. A kezdeményezéshez már 9 ellenzéki párt csatlakozott, így

  • MSZP,
  • a DK,
  • az LMP,
  • a MoMA,
  • az Együtt,
  • a Párbeszéd,
  • a Liberálisok,
  • a Kétfarkú Kutya Párt
  • és a Momentum.

A Jobbikkal állítólag egyeztetnek, de ők a videóban nem szerepelnek.  

Alternatív Parlament is lesz

 

A mozgalom szeptember elsején felállítanak egy ideiglenes építményt a Parlamenttel szemben. Az Agórán a pártok és a mozgalom képviselői vitáznak az igazságos választási rendszerről. 

A mozgalom azt ígéri:

  1. szeptember 20-ig elkészítik az igazságos választási rendszert kidolgozó javaslatukat, amit benyújtanak a Parlamentnek.
  2. Ha október 23-ig a képviselők nem szavazzák meg, akkor polgári engedetlenségbe kezdenek.

A 444 megjegyezte: bár a mozgalom eddig elsősorban Gulyás Mártonhoz kötődött, a következő hetekben ő hátrébb lép a nyilvánosságtól. A Közös Ország Mozgalom négy szóvivőt választott meg, Mészár Annát, Budija Szilviát, Zajtai Barbarát és Vörös Esztert. Egyikük sem foglalkozott korábban aktívan politikával, és mindannyian azt mondták, a Szabadság téri tüntetés után csatlakoztak a mozgalomhoz. Tudják, hogy kockázatos dolog most politikai aktivistának lenni, de úgy érezték, tenni akarnak valamit a panaszkodáson kívül.

Az, hogy mind a négy szóvivő nő, nem véletlen, kifejezetten üzenni akarnak ezzel: azt akarják, hogy több nő vegyen részt a politikában.

Arra a kérdésre, hogy miért hatná meg a teljes fegyverzetben kampányoló Fideszt ősszel, hogy emberek beszélgetnek az Alkotmány utcában, azt mondják: közösséget akarnak építeni, és példát akarnak mutatni abból, hogyan lehet közügyeket megvitatni. Egyébként pedig a Fideszt is várják a vitára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6212769680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2017.08.21. 23:01:38

Kihagyták Thürmer Gyulát, Szili Katalint, Seres Máriát, ez nem volt szép tőlük.
süti beállítások módosítása