B1 blogcsalád



A magyarok nem gazdagodnak úgy, mint az uraik

2017. augusztus 10. - ashwood

1167-b.jpgMiközben a kormány szerint totális a foglalkoztatottság, szárnyal a gazdaság, ennyire még sose volt jó magyarnak lenni, a lakosság kétharmada ezt nem így érzi a saját bőrén. Csupán a magyar 4 százaléka érzi úgy, hogy lényegesen javultak anyagi körülményei.

A Jobbik közvélemény-kutatója, az Iránytű Intézet az országgyűlési kampány érdemi beindulása előtti utolsó hetekben mérte fel a társadalom elégedettségét a harmadik Orbán-kormánnyal. Röviden: a magyarok többsége nem igazán rajong a kormányért, és elsöprő többségük nem érzi a bőrén Orbánék állítólag áldásos tevékenységének hatásait.

A részletek: az állampolgárok 38 százaléka elégedetlen az ország jelenlegi állapotával, kimondottan erős az abszolút elégedetlenek csoportja, 20 százalékot tesz ki, míg a kisebb-nagyobb mértékben elégedett választók aránya együttesen mindössze 28 százalék volt.

Csak a kormánypárti szavazók körében magas az elégedettség (67 százalék), táborukban csupán kilenc százalék az elégedetlen szavazók aránya. Az ellentéteket jelzi, hogy az ellenzéki pártok támogatói közül egynél sem éri el a kisebb mértékben elégedettek aránya a 10 százalékot. A választásokat jelentősen befolyásolni tudó pártpreferenciájukban bizonytalanok mindössze 15 százaléka elégedett, míg 41 százaléka a csoportnak elégedetlen az ország állapotával.

A kormány politikája is látványosan „felharmadolja” a nemzetet: a választók 39 százaléka elégedetlen, 30 százaléka vegyes érzésekkel bír a kormány tevékenységéről. Kiemelendő, hogy a választók negyede „egyáltalán nem elégedett” a kormánnyal, a „nagyon elégedettek” pedig mindössze hét százalékot tesznek ki. A bizonytalanok valamivel több mint fele elégedetlen, míg csak tizedük szerint tevékenykedik jól a kormány.

A háztartások megélhetési körülményeiről szóló kérdés tekintetében a választók 41 százaléka érzi úgy, hogy 2014 óta változatlan az anyagi helyzete. A romló körülményekről és a javulásról beszámolók aránya az Iránytű Intézet közvélemény-kutatása alapján közel hasonló méretű tábort alkot: 28 és 31 százalékon mérték őket.

A korábbi adatokhoz képest enyhén optimistábbak a magyar választók – köztük leginkább a kormánypártiak –, de relatív többségben továbbra is a negatív válaszadók vannak. Érdekesség, hogy a megkérdezettek 31 százaléka szerint jó irányba halad Magyarország, ami megegyezik a javuló anyagi helyzetükről beszámolók és a kormánypárttal elégedettek arányával.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr112733348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény2 2017.08.10. 19:30:01

Vicces, hogy az szerző által is ellenzékinek nevezett közvéleménykutatásból von le következtetéseket, vagy inkább demagóg posztot a blogger.

Ez nagyjából olyan, mintha kim dzsongun-t kérdeznénk meg az usa politikájáról.

Persze a gyűlölet propaganda (a blogger kedvenc kifejezése), sok mindent elbír.

legeslegujabbkor 2017.08.10. 22:33:28

@különvélemény2:
A közvéleménykutató inkább Fidesz-báb, egy szavát sem hinném el

Peetee 2017.08.11. 11:36:48

@különvélemény2: Miért, ha a kormánypárti "minden szép - minden jó" irányba fazonírozott közvéleménykutatás alapján megállapítanánk, hogy mindenki boldog, jól él és mézzel folyik a tej Tolnától Baranyáig..az jobban tetszene? Az hitelesebb lenne számodra?

1ghost 2017.08.11. 11:41:33

A másodlagos pártpreferenciákat tekintve a fidesz a legutáltabb párt. Ez tökéletesen egybevág ennek a remek, tényszerű cikknek a megállapításaival.

Ergo: a tolvaj, korrupt orbánnak nincsenek szavazói tartalékai!

A slepp és gondolkodásképtelen birkák tekintetében talán 1,5 millióan vannak (valójában annyian sem), ezért aztán a határon túliak szavazatáért ácsingózik.

Reménykedik abban, hogy ott ezt a fidesz nevezetű mocskos, gazember hordát még nem ismerték ki az emberek.
A fidesznek reszeltek, meg vannak számlálva a napjaik. Ennek az az oka, hogy egy többnyire becsületes, okos nép nem tűr meg tartósan a hátán hazug, velejéig korrupt, gerinctelen embereket.

1ghost 2017.08.11. 11:44:29

@Peetee: Nem, ez nem hitelességi kérdés.
Az igazság az, hogy az a tetves ezernickű fidesztroll tudja, hogy szorul a nyakukon a hurok. Ezért ajvékol, mint a fába szorult féreg.

Peetee 2017.08.11. 11:49:05

@1ghost: Nem értelek. Tudunk-e normálisan eszmét cserélni, vagy csak egy kis gyűlölködés miatt jöttél?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.11. 11:54:08

Röhejes ahogy a ballib birkák a nácik közvélemény kutatására verik a csalánnal saját petyhüdt testüket..

Na jó, ezek már jó nácik, mert úgy kutatnak ahogy a Gyurcsány csicskáknak éppen megfelel.

Lassan már nem is nácik, az EU zászló égetők.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.08.11. 12:18:46

A Soros bérenc, norvég álcivileket betelepíteni akaró liberálisoknak már a hétvége sem szent, hogy legalább akkor hagyják már békében Orbán Viktort. Nem, ezek mindig ugranak, mindenre, amire azt hiszik hogy korrupció, haveri vircsaft, közpénzlopás, földbirtok lenyúlás, ofsór panama, makaói kuruccanás, meghogy Rogánnét éppen most barterozzák.

Még mindig nem jönnek rá a ballibbek hogy az embereket ez mind nem érdekli mert a lényeg az, hogy a Teszkóban továbbra is jó bevásárolni, a tankolást ki tudják fizetni, külföldre nyaralni meg minden harmadik évben el tudnak menni. Az emberek élete tehát annyira rendben van mint Gyurcsány alatt soha, ´es szerencsére a magyar média ma már ötpercenként el tudja nekik mondani, hogy Magyarország az EU egyik legsikeresebb országa lett, a magyar nép pedig Európa legszerencsésebb népe: a munkanélküliség majdhogynem nulla, aki akar, mindenki talál magának közmunkát. A pénz értéke szintén nulla mióta Matolcsy levitte az inflációt nullára. A gazdaság száguld, egy év alatt akokra növekedése van mint az elmúlt nyólc évben összesen.

Az Eu-ban 300 millióan szeretnék maguknak Orbán Viktort miniszterelönöknek (de mi nem adjuk!!!), mert csak ő tudja megállítani a migránsokat hogy bejöjjenek és túlszaporodják a mi keresztény családjainkat.
Míg a ballib 2002-2010 között 52%-ról 81%-ra adósította el az országot mert minden boldog boldogtalannak 50%-os béremelést adott, meg adóeltörlést meg 13. havi nyugdíjat, a Fidesz mindezt szépen visszavette és ma már nincs veszély a magyar családokra, kis és közepes vállakozásokra, hogy az állam pénzt ad nekik és akkor a mai 78%-os államadósság ismét visszaugrik 81%-ra.

Orbán Viktort tehát csak azért lehet utálni, mert ennyire sikeres. Viszont akit azért utálnak mert sikeres, azt valójában imádják, mert mindenki olyan akar lenni mint ő. Tehát a ballib matematika megint csődöt mondott, mert Orbán Viktor elfogadási indexéhez hozzá kell adni az Orbán Viktort nagyon utálók arányát is, és így kijön a valóság, miszerint Orbán Viktort a népe 96%-os arányban imádja és fogja megvédeni őt akár fegyverrel is az ősszel kitörő Soros vezezette ellenforradalomban. Orbán Vikor népe nem fogja engedni, hogy az álcivil álmagyarok elkapják Orbán Viktort és elszámoltassák és hogy visszaállamosítsák mindazt a tengernyi vagyont amit Orbán Viktor olyan keserves munkával végre jó kezekbe adott, mégpedig a hozzá hü nemzti magyar nagytőkés osztály kezébe.

SOHA TÖBBET MSZPT AMELYIK ELKOBOZNÁ A NEMZETI VAGYONT ORBÁN VIKTORTÓL!

legális 2017.08.11. 12:31:12

Szerintem az nemzeti specifikus, hogy az urak jobban gazdagszanak, mint a nép. Ebből butaság cikket írni.
SOHA nem fog a tömegek körülménye LÉNYEGESEN javulni. 2-3-5% GDP növekedés általános érzékelhető növekedésre elég (kivéve, ha ballib kormányzás van, mert ott arra sem).
Ha kormánypártiak (kb 40%) 67 %-ának , meg a bizonytalanok (kb 30%) 15%-ának pozitív a véleménye, az már több mint az elégedettnek mért 28%. Valami nem f@sza a matekkal.

1ghost 2017.08.11. 13:31:05

@legális: "Valami nem f@sza a matekkal. "

Neked persze, hogy nem. Ezért kellett volna befejezned a nyóc elemit!

Bár ebben az esetben nem lehettél volna orbán trolljaként fidelitasos hülyegyerek.

legális 2017.08.11. 18:51:36

Úgy hiányzott már, hogy egy köcsög, matekból/tesiből felmentett ballibant idehörögjön valamit, ami nem kapcsolódok semmihez, csak egy kis vérhányás.
Te igenhülye, a nemf@sza matek:
40% 67%-a - 26,8%
30% 15%-a - 4,5%
Az együtt 31,3%. Az még akkor is több a cikkben írt 28%-nál, ha feltételezzük, hogy minden ellenzéki elégedetlen a helyzetével. Ha meg feltételeznénk, hogy 10% elégedett, miként a kormánypártiak 10% a cikk szerint elégedetlen - az további 3%-ot jelentene.
Ugye, te sem vagy annyira elvakult, hogy azt feltételezd, minden ellenzékinek rosszabbul megy.

legális 2017.08.11. 18:53:19

@1ghost: Meséld már el aranyos szabadelvő barátom, ha valakivel te nem értesz egyet, abból hogyan lehet levezetni azt, hogy a másik egyrészt fidelitasos, másrészt troll.
Kösz az érdemi válaszodért, előre is.

morpho 2017.08.11. 19:21:48

@legális: Te honnan tudod róla, hogy ballibbant?

legális 2017.08.11. 19:54:07

Több jelből:
magabiztos, ámde indokolatlan felsőbbrendűségéből
szövegértelmezési nehézségéből (de az is lehet meg sem próbálta)
előzmény nélküli betámadás :lehettél volna orbán trolljaként fidelitasos hülyegyerek.

morpho 2017.08.11. 20:27:55

@legális: Tehát blöfföltél. Akkor meg nyomuljál anyuciba visszafelé ócska narancskullancs!

legális 2017.08.11. 20:34:34

@morpho: veled is jo beszélgetni

morpho 2017.08.11. 21:36:04

@legális: Veled viszont nem. Ócska hazudozós narancskullancs!

különvélemény 2017.08.11. 21:56:57

@Peetee:
"A szalmabábérvelés olyan érvelési hiba, mikor az egyik vitapartner, a racionális vita szabályait megsértve a másik vitapartner torzított álláspontját támadja."

Bocs, hogy nem az eredeti nicken válaszolok, kitiltott a blogger, mert nyilvánvalóan hős védelmezője a szólásszabadságnak, amennyiben tetszik neki a szólás.

legális 2017.08.11. 22:06:06

kedves blogger!
Ha már olyan érzékenynek tetszik lenni, hogy válogat a hozzászólók és hozzászólások között, hogy lehetséges az, hogy az én tárgyhoz kapcsolódó hozzászólásaimra vért hányó hitsorstársaidat nem teszed ki?
Tudom véleményszabadság van, de neked az nem fáj, hogy nem a vitaindítódról van véleményük, hanem a veled egyet nem értőkről?

különvélemény 2017.08.11. 22:19:01

"Csupán a magyar 4 százaléka érzi úgy, hogy lényegesen javultak anyagi körülményei."

Erre nem is figyeltem.
Bárki is csinálta a felmérést, azért 4%, akinek "lényegesen javultak" a körülményei azért nem kevés, az közel 400 ezer ember, vajon mennyi lehet, akinek javultak, de nem lényegesen?

morpho 2017.08.12. 00:36:56

@különvélemény: Vajon nennyi lehet, akinek romlott, de nem lényegesen?

2017.08.13. 17:22:07

@1ghost: hát azért a lakosság egészét tekintve nem igaz, hogy a fidesz a legutáltabb párt... erre mszp-kkel meg szdsz-klónokkal a hátad mögött egészen biztosan nem építenék a helyedben.

2017.08.13. 17:26:30

"A magyarok nem gazdagodnak úgy, mint az uraik" - ez meg a világon mindenütt így van...

2017.08.13. 17:42:16

@legális: kell a látogatottság meg a sok hozzászólás.
(van erre külön hivatásos kommentelőjük is amúgy)
a kettős mércét meg már ismered, nem hiszem, hogy meglepetésként ért.
süti beállítások módosítása