B1 blogcsalád



Íme 7 bizonyíték Orbán hazugságára: nem létezik a "Soros terv"

2017. augusztus 08. - ashwood

599190_orban_viktor_mint_jezus_krisztus.jpgMondjuk ki végre: "Soros-terv" nem létezik. Akkor sem, ha ezt Orbán után ezer fideszes tízezerszer elharsogja. Nincs ilyen. Ugyanis ha lenne, már rég szolgáltattak volna rá bizonyítékot is. Anélkül viszont csak uszító, gyűlöletkeltő propagandáról beszélhetünk.

"…létezik egy Soros-terv. Ez négy pontból áll. … A terv úgy hangzik, évente be kell hozni több százezer, lehetőleg egymillió, minden évben egymillió migránst muszlim világból az Európai Unió területére. A második pontja, hogy mindegyikőjüknek kell adni az érkezéskor 4,5 millió forint értékű eurót … A harmadik pontja a Soros-tervnek az, hogy a beérkezett migránsokat pedig szét kell osztani Európa országai között egy kötelező és állandó mechanizmus keretében. A negyedik, hogy fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget, amelynek el kell vennie a migránsügyben való összes döntési jogot a nemzetállamoktól, és brüsszeli szintre kell emelni. Ez a Soros-terv." – nyilatkoztatta ki Orbán Viktor a maga Hegyi beszédében. Kételkedni tilos és felesleges - épp ezért kinyilatkoztatás. Igazságához nem szükségesek érvek, tények, bizonyítékok - csak hinni kell.

Egy ordas hazugságban.

A "Soros-terv" ugyanis nem létezik.

Íme a bizonyítékok:

1, Mindenek előtt épp a bizonyítékok hiánya igazolja, hogy mindez csupán hagymázas mese, amit a választóknak duruzsol a nap minden órájában a propaganda-gépezet. Korábban Németh Szilárd és Lázár János is titkosszolgálati bizonyítékot ígért a civilek törvényszegésére, közel másfél éve nem sikerült egyetlen egyet sem bemutatni. Nem csupán a nagyközönségnek, de még azon országgyűlési képviselőknek sem, akik megismerhetik az államtitkokat. Sőt, az is kiderült, Németh ordasat hazudott arról, hogy utasította a titkosszolgálatokat a civilek elleni adatgyűjtésre.

Vagyis Orbán soha nem hazudtam még Viktor szavain és világán kívül semmiféle bizonyság nincs a mindent átszövő, ördögi terv létezésére.

2, Az állítólagos közvetett bizonyítékokkal pedig az a gond, hogy az összeesküvés-hívők jó szokása szerint úgy csoportosítják azokat, ahogy épp a kedvük, pontosabban elmebajuk megkívánja.

3, Ennek megfelelően mindent bele lehet szuszakolni a terv bizonyítékai közé - azonban ez azzal jár, hogy a titkos összeesküvésnek egyre több összeesküvője lesz. Lassan ott tartunk megint, hogy az egész világ a Soros-terv végrehajtója, ha épp nem azt mondja, amit Orbán. Márpedig ez nem az igazság, hanem a skizoid paranoia jele.

4, Azt eddig egyszer sem sikerült elmondani, miért is lenne ez jó Soros Györgynek? Ezt Orbán a hegyi beszédében meg sem kísérlete bemutatni. Hiszen benne csak hinni szabad. Aki pedig nem teszi, arra lecsap a Németh vezette szent inkvizíció.

5, Ha mindenki, de tényleg mindenki az állítólagos Soros-terv végrehajtásán ügyködik, akkor az Eu miért arra áldoz éppen euró milliárdokat, hogy távol tartsa a kontinenstől a bevándorlókat? Nincs válasz.

6, Ha Brüsszel, az uniós bíróság, és úgy általában, mindenki Sorosnak játszik, akkor miért nem valósult már meg eddig a hírneves terv? Mert Orbán keresztbe fekszik? Tényleg? Tényleg van, aki elhiszi, hogy Orbán Viktor egy kezével állítja meg az Európai Unió, a spekuláns milliárdos, és úgy általában a világ ellenünk fenekedő erőit. Ezen erők dollárcsilliárdokból és világméretű befolyásból kovácsolt kardja pedig kicsorbul a felkent próféta pillantásától? Abban tényleg csak vallásos módon lehet hinni, hogy az apokalipszis négy lovasát Orbán tartja csak kantáron, máskülönben rászabadulnának a Kárpát-medencére.

7, Csak egy technikai megjegyzés: ha Soros gaz tervet forral, ugyan miért nem tartja titokban - ahogy ezt már háttérhatalmak szokták? Vagy titkolja, mint jó összeesküvő, de Orbán kiszimatolta? Egyes egyedül? Ugyan már!

Akinek az egyetlen mondanivalója egy választási kampányban a kollektív paranoiára épülő gyűlöletkeltés - az nem hogy a közbizalomra nem méltó, de egy gumiszobánál többre sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6912727748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palladrin 2017.08.08. 12:23:34

Persze. Most hogy kiderült a dolog, próbáljátok elkenni, mintha nem létezne! Ez pont megerősíti azt, hogy VAN ilyen terv! :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.08. 12:27:48

Soros tervei közismertek, ezt nem fogod tudni kimagyarázni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 12:32:35

Cseppet hitelteleníti a blogot, hogy Soros maga közölte a tervet itt, ahol részletesen kifejti hogy legalább mennyi migránst kell befogadni, és milyen adókat kell kivetni az integrációjukra, segélyezésükre EU szerte:
www.project-syndicate.org/commentary/surge-funding-european-refugeee-crisis-by-george-soros-2016-04?barrier=accessreg

------------------
Magyar fordítás:
www.origo.hu/itthon/20170514-soros-gyorgy-tudja-mi-a-megoldas-europanak-a-migranskrizisre-uj-adokat-kell-bevezetni.html

Szinte észrevétlen maradt a nyilvánosság előtt az az írás, amelyet Soros György milliárdos jegyzett még tavaly áprilisban.
Pedig a nagylelkű tőzsdeguru egészen durva elképzeléseket tárt az olvasók elé arról, ő hogyan oldaná meg az Európát célzó bevándorlást.
Szerinte az egyetlen lehetőség az, ha az unió felvesz 110 milliárd eurónyi hitelt, amelyet aztán új adók kivetéséből fizetne vissza. Növelné az áfát, megsarcolná az üzemanyagok árát, de még a turizmus nyakába is pluszterhet rakna. És hogy mindezt ki állná? Természetesen az európai állampolgárok. Soros szerint ez remek terv, mivel évi félmillió menekült beengedése nélkül Európának nem lesz jövője.

-------

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 12:37:07

Megjegyzem a Soros által leírt terv minden pontját hűen követik, a csicskásai.
Hogy kik a csicskásai az EP-ben, az is köztudott, mióta ksizivárgott a belső levelezése az Open Society Foundation-nek:

www.origo.hu/itthon/20170420-soros-gyorggye-a-legnagyobb-politikai-frakcio-az-europai-parlamentben.html
Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A lajstromban "megbízható szövetségesek" címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből.

----
(Az eredeti irat elérhető a linkből)

Megjygezem a 444 által is közölt Soros tervből
444.hu/2016/07/20/soros-gyorgy-hetpontos-tervet-dolgozott-ki-a-migracios-valsag-megoldasara

egyedül az "erős határőrizet" létrehozását nem kapkodják el Soros csicskái.

Cheraups 2017.08.08. 12:37:23

A Soros világpusztító terv tagadása nem más mint támadás a fideszesek ellen.

Nekik úgy kell a folyamatos gyűlölet, mint embernek a levegő. Ha meg akarod fosztani őket a gyűlöletüktől, akkor az az ő értelmezésükben nem más, mint hogy életükre törsz.
Egy fideszes nem bír felkelni gyűlölködés nélkül, nem tud élni létezni gyűlölködés nélkül, nem tud szexelni anélkül hogy közben ne Soros ellen gyűlölködne magában, enni inni, lépni, lábait egymás után tenni sem tud anélkül hogy ne gyűlöljön közben.

A fideszes gyűlölet-alapú biológiai létforma.
A fideszesnek az élete függ a gyűlölettől, neki a gyűlölet az élet.
A pápát előbb győzöd meg arról hogy nincs isten, mint hogy egy fideszest arról hogy nem Soros a világpusztító szörnyeteg.

Törvényben kéne büntetni a Soros ellenes gyűlöletkamapány megkérdőjelezését, méghozzá a gyilkosságnál járó büntetéstételekkel. Aki így tesz, fideszeseket akar megölni.
De minimum a 1010-es szobába kell vonszolni az ilyet, válogatott kínzások céljából.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 12:39:49

www.hirado.hu/2017/04/21/ime-a-nem-letezo-soros-halozat-226-ep-kepviselot-tart-a-markaban-a-spekulans/
A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot – írták a honlapon. A „Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019” nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő). A listán olyan befolyásos nevek köszönnek vissza, mint
Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke
Olli Rehn, egykori gazdasági és pénzügyi biztos
Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője
Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke
illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in’t Veld és Ulrike Lunacek.

apro_marosan_petergabor 2017.08.08. 12:41:29

Jól láthatóan működik(szerencsére egyre jobban döcögve) a Soros terv.
- Látható Juncker és az EU Soros kezeléséből
- A Soros által működtetett "civil" szervezetek működéséből
- A bevándorlási mechanizmusból
- Triton egyezségből
- Az EU migráns politikájából
Más kérdés, hogy a tagországok ébredeznek
- a polgárok panaszai
- a polgárok szembefordulása
- a bevándorlók lehetetlen viselkedése
- az integrálás kudarca
- a gazdasági értelmetlenség
- a terrorfenyegetettség növekedése
miatt.
De, OV tudott hatni az EU migrációs politikájára
- a V4-eken keresztül
- Személyes fellépésével
- Mo politikájával (kerítés, balkáni országok segítése)
Kimutatható változás
- Olaszok változtatnak a Triton egyezségen
- Olasz hadihajók fellépnek a csempészet ellen
- Ol.ok visszaszállítják a migránsokat Líbiába
- Merkel változtatott No hozzáállásán
- Osztrákok szigorítottak
- Angolok szigorítottak
- Franciák szigorítottak
- Több északi állam szigorított

Nincs migráns gyűlölet, csak nem kérünk migránsokat! (nagy különbség), Mo, Eu országok védeni akarják identitásukat. Merkel: "...a multikulti megbukott"...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 12:41:58

@Cheraups:

Csupán a tényeket kell megismertetni az eberekkel.

Hogy te hülyén halsz meg, és tagadod Soros saját kezűleg írt tervét, és saját maga által összeállított EP-lista létezését is, az csak a te szűklátókörűségedet és agymosottságodat jelzi.

Hisz ezen kézzel fogható bizonyítékok, mindnehol elérhetőek a neten.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2017.08.08. 12:44:14

"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." /Hermann Göring/
Finkelstein stratégiájában lényegében ugyanez szerepel, az ősi törzsközösségi ösztönök felkorbácsolására hajt, a csoportösztön aktiválásának bevált módszere a csoportidentitás és csoportlojalitás felfokozása a fenyegető ellenségkép erősítésén keresztül, és a falkavezér (Orbán) felé a lojalitás kialakítására azáltal hogy elhiteti, csakis ő fogja a népét megvédeni a fenyegető ellenségek ellen. Mint ahogy nagyon jól működik az általános fenyegető ellenségkép a migránsok esetében, de jól működik az ország elpusztítására törekvő Soros György, Brüsszel, és a hazaáruló ellenzék esetében, ugyanezt a taktikát vetik be a keresztények manipulálására is: elhitetni hogy a kereszténység támadás alatt áll. Támadják a muszlim migránsok, akik el akarják pusztítani a kereszténységet, iszlamizálni Európát (ezt szolgálják a szennysajtó mindennapos álhírei),támadja Brüsszel, támadja maga a pápa, aki a liberálisok beépített bomlasztója, és persze támadja a hazaáruló ellenzék is. Elhitetik, hogy háború van, és ők a kereszténység megmentői, akár egyházszakadás árán is. Innentől nem számít hogy mekkora erkölcstelenségeket követnek el, hogy tapossák sárba és gyalázzák meg Jézus tanításait, háború van, és háborúban az önvédelem elsődleges, és elkendőz minden mást.
Ha a csoportösztön aktiválódik, az átlagemberből embertelen, aljas gyilkos válhat egészen rövid idő alatt, ahogy teljesen hétköznapi emberek váltak a hitleri birodalom hóhéraivá, átlagemberek vettek részt teljes lelki nyugalommal a sebrenicai mészárlásban, nők és gyerekek megerőszakolásában, brutális megölésében. A Finkelstein-féle propaganda- és összeesküvés-elméletgyár az iszlám államhoz hasonló hatékonysággal mosta át az agyakat, és képzett át immár 2-3 millió embert gyűlölködő, ősközösségi tudatszinten álló droiddá.

Cheraups 2017.08.08. 12:45:16

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Igen, a tényeket, amiket Vlagyimi Putyin DK Leakse-e és Orbán Viktor m1-e mond.

Meg te.

Mondom én hogy a fideszes gyűlölet alapú biológia létforma.
Én nem akarom tőled elvenni a gyűlöletedet, nem akarom hogy meghalj.

Sőt, nyugodtan uszíts, és próbálj másokat is emberből gyűlöletfideszessé változtatni.

különvélemény2 2017.08.08. 12:46:00

bcr 25: belinkelte, hol van az eredeti soros által jegyzett agymenés.

"Azt eddig egyszer sem sikerült elmondani, miért is lenne ez jó Soros Györgynek?"

Azt épp ma írta le az index, igaz Kínával kapcsolatban, mert úgy nem feltűnő:
"Ami már csak azért is érdekes, mert az egyik domináns nyugati narratíva szerint az utóbbi évtizedek globalizációja, azon belül is az ipar kiszervezése és az olcsó kínai bérmunka alkalmazása nyírja-nyírta ki a nyugati középosztályt."

Tehát az olcsó migráns munkaerővel kell tönkretenni az érdekérvényesítésre képes középosztályt, és akkor csak könnyen befolyásolható szegények, meg a soros féle gazdagok maradnak.
Nem véletlen, hogy szinte az összes sci-fi film, vagy sorozat, amelyik nem posztapokaliptikus, az vállalati diktatúrát vázol fel kisebb-nagyobb vagy akár totalitárius mértékben.

Cheraups 2017.08.08. 12:50:31

Fideszes barátaim,

sajnos ma is lebuktunk, ezúttal azzal hogy az ország legdrágább helyén, a budai várban fillérekért adjuk ki és béreljük magyar nemzeti közvagyont, a piaci ár 100-adáért.

A szokásos ingatlanpanama, amit a Tónival is csináltunk, meg sok más helyen.

hvg.hu/itthon/20170808_Extrem_arres_Zsidai_23_ezerert_berli_az_ingatlant_amivel_havi_26_milliot_kereshet

Épp ezért kérlek fideszes barátaim, ma különösen hangosan Sorozzatok, köszönöm.

lobaszopiatej 2017.08.08. 12:52:36

Hozzák már a kényszerzubbonyt?

hordalek 2017.08.08. 12:54:35

Kíáncsi vagyok, hogy melyik ballib blog(ocska) fog először eljutna oda, hogy Soros nem is létezik...

2017.08.08. 12:54:37

ashwood: Neked 7 bizonyítékod van a terv nem létezésre??? Mi a faszom? Hogyan bizonyítasz nem létezést te bérféreg?

Itt van egy bizonyíték a létezésre: www.project-syndicate.org/commentary/surge-funding-european-refugeee-crisis-by-george-soros-2016-04?barrier=accessreg

Légy szíves, ezen az intelligencia szinten érveljél, a nem létezés bizonyítása lehetetlen...

Hihetetlen hogy miket hordasz össze, ezt valaki a környezetedben támogatta, mert akkor téged csak retardált, iskolázatlan, gyökerek vesznek körbe (index)...

Vidám dolog ez, hogy soros még milliárdokat költve is csak ilyenekkel tud előjönni mint te... Hát itt vagytok, ezen a szinten... Ettől azért okosabb a magyar... Vár a közmunka!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 12:55:15

@Cheraups:

Szinte hihetetlen, hogy az ember agyát hogy kimossák a Soros és ballibek által irányított média.

A saját bejegyzése Sorosnak, a saját terve, amit odatoltam a képedbe azt saját kezűleg írta.
Korántsem jobboldali, avagy Putyiista újságok hozták le, hanem azok amik a te agyadat mossák folymatosan.

Külföldi:
www.project-syndicate.org/commentary/surge-funding-european-refugeee-crisis-by-george-soros-2016-04?barrier=accessreg

Magyar:
444.hu/2016/07/20/soros-gyorgy-hetpontos-tervet-dolgozott-ki-a-migracios-valsag-megoldasara

Hogy rá két hétre letagadják a terv létezését is, csak azt bizonyítja hogy a csepp agyadból milyen könnyű kitörölni a kínos részleteket, mennyire könnyű a ballibeket manipulálni.

Cheraups 2017.08.08. 13:00:03

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Igen, ezeken a linkeken az olvasható hogy próbálja Soros megsemmisíteni a teljes magyarságot, majd utána a világot is.

Kérlek gyűlölj.

Gyűlölj ahogy csak tudsz.

És uszíts is, állandóan.

Tudod ma derült ki az egyik fideszes lopásunk a Várban, lebukott az egyik ingatlanpanamánk, ma különösen erős uszítás kell, amit eddig műveltél az kevés, kérlek sokkal erősebben és sokkal többet uszíts, ma nem lehet lazsálni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 13:02:18

@Cheraups:

Nem az olvasható ki belőle.

Hanem az, hogy hogyan akar az EU-ra erőszakolni több millió migránst, és hogy hogyan akarja a mi adónkból integrálni, és eltartani őket.

Az van benne leírva, amit Orbán mondott, és amit a b1 blog, és a magadfajta agynélküli zombik parancsra tagadnak.

Cheraups 2017.08.08. 13:03:19

Na végre itt a BIZONYÍTÉK hogy Soros ölni akar, méghozzá magyarokat akar ölni:

"Egyetértésen alapuló összeurópai rendszert kell kidolgozni a menekültek elhelyezésére"

" Soros szerint a jelenlegi kötelező kvótarendszer kontraproduktív: jelentős ellenállást vált ki több tagországban is, amelyeket rákényszerítenek olyan menekültek befogadására, akiknek amúgy eszükben se volna azokba az országokba menni. Ehelyett önkéntes alapon kell működtetni a rendszert, hogy a menekültek is oda kerülhessenek, ahova mennének is, és szívesen is lássák őket."

Fideszesek, terjesszétek!
És egy szót se a ma lebukott ingatlanpanamánkról!

Cheraups 2017.08.08. 13:04:56

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Tagadod, Sorosbérenc?

Mennyit kapsz ezért Sorostól, libsi?

Soros igenis a magyarság megsemmisítésre tör, hiába tagadod.

2017.08.08. 13:07:56

@Cheraups: Az ilyen mint te miért nem költözik el nyugatra? Ott már ott van minden ami te kis liberális szívednek kedves. Muszlimok, terrortámadások, gyuri bácsi csicskáinak irányítása, buzik, transzefsztiták, droglegalizáció, kevert fajú kitudja kicsodák. Minden ott van már neked, csak oda kell menned és még mehetsz tüntetni is a magyarok meg a lengyelek ellen. Ott otthon éreznéd magad, kivihetnéd a gyerekeidet a meleg felvonulásra és együtt örülhetnél velük szolidárisan... Nem kell itt védeni a szent globalizációt. Kicsit olvass már utána, hogy kit istenítesz te barom...

ZX 2017.08.08. 13:08:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Teljesen el vagy tévedve. Valójában létezik a Soros-terv, de nem úgy ahogy te gondolod. Nem szír migráncsokról ír, hanem a Szíriusziakkal szövetkezett, hogy az Alpha Centauri migráncsait szabadítja a földre aki elpusztítják a teljes emberiséget, átjátszva a Földet a Proxyma Centauri IIa holdján élő idegeneknek. Hát nem ravasz?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 13:10:41

@Cheraups:

Örülök hogy már te is idézel, a szerinted nem létező tervből részleteket. :DDD

ZX 2017.08.08. 13:10:46

@Quentaur: Így van, a rothadó nyugaton már csak 3x annyiért dolgozol mint itthon, és még egy Mészáros vagy Vajna újságot sem olvashatsz. Tiszta fertő.

Cheraups 2017.08.08. 13:11:43

@Quentaur:

Látom fideszes vagy.

Látom gyűlölsz.

Látom gyűlölsz, nagyon.

Az jó, mert akkor éltben maradsz. Ne hagyd abba, gyűlölj ahogy csak bírsz.

2017.08.08. 13:12:28

@Cheraups: A nemzeti szuverenitás felszámolása kicsit más szint mint lesápolni egy építkezést. Mert a bolti lopást sem atomfegyverrel való visszaélésként tekintik. Mások, akik rendelkeznek érték ítélettel. Egyébként mennyit fizet a trollkodásért gyuri bácsi? Olyan jó nem lehet, mert ennyire gagyi szart csak ócsóért kapni, mint te. A minőséget meg kell(ene) fizetni...

Cheraups 2017.08.08. 13:13:06

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Hiába nevetsz Soros-bérenc, lelepleztem a gazdád, ti a magyarság totális megsemmisítését akarjátok.

2017.08.08. 13:14:02

@Cheraups: Mennyi / comment? 200 HUF? (Az talán már sok lenne...)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 13:14:43

@Quentaur:

Ezek meggyőződésesek..
Nem hiszem hogy ennyi aggyal fizetne nekik bárki.

Láthatóan szemrebbenés nélkül letagadják, amit pár héttel ezelőtt Soros saját kezűleg írt.

Megírta b1 blog és Index, hogy nincs Soros terv, és kész. Agyuk átkattant és megsemmisít minden ennek előzőleg ellentmondó információt, és tényt.

Cheraups 2017.08.08. 13:18:16

@Quentaur:

A relativizálás jó irány, jól csinálod!!!

Ha már nem lehet eltussolni a lopásainkat, akkor azonnal tegyük mellé, hogy de Soros atombombázni akarja a hazánkat!

Ez jó, mert ha eleget sulykoljuk akkor az embereket nem fogja zavarni hogy lopunk tőlük, hisz az atombomba rosszabb!!!

De azért a legjobb mégis az lenne, ha szóba se hoznád a a ma lebukott ingatlanpanamánkat!

Ne szólj arról, hogy hogy az ország legdrágább helyén, a budai várban fillérekért adjuk ki és béreljük magyar nemzeti közvagyont, a piaci ár 100-adáért.

Helyette csak önmagában Sorosozz, gyűlölj, uszíts, de jó hangosan!

Ez a pártunk érdeke, szolgálj!

Kivlov 2017.08.08. 13:18:37

Jó. Nem létezik.
De.
Ki pénzeli a milliószámra ideözönlő arab csürhét?
Azt mondják, mindenüket eladva jönnek ide, embercsempészeknek 4-5000 eurókat fizetve fejenként. Mit adnak el? És ki vesz meg azt, amit eladnak? Semmit és senki. Tehát valaki pénzeli őket, hogy jöjjenek. Ki?????

saci02 2017.08.08. 13:19:02

Tudta? Ha Soros lenne a miniszterelnökünk már fél Európa, mit Európa, a fél világ a zsebünkben lenne. (legalábbis a fideszesek szerint).

Cheraups 2017.08.08. 13:20:47

@Quentaur:

Nem én tagadom hogy Soros ki akarja irtani a magyarokat, hanem az a Sorosbérenc @Ballib cenzúrázók réme 25.

Tuti jól megfizeti őt a vén szörnyeteg, tagadja a tényeket.

Éljen a fidesz, halál Sorosra!

ZX 2017.08.08. 13:21:33

@Ballib cenzúrázók réme 25: Képzeld el, nekem meg az a tervem, hogy megnyerem a lottó 5-öst a jövő héten. Aztán a pénzt olyan ügyesen fektetem be, hogy 2 éven belül megelőzöm a Pénztárost, 5 éven belül meg Gates-et és utána én uralom a világot. Jó terv nem?

illaim 2017.08.08. 13:22:10

Már pedig létezik a "Soros" féle terv, csak nem most kezdődött! Már évekkel korábban, amikor az oláh cigányok Romániából való áttelepülését szervezte! Mára már a második generációjuk a magyarság legfőbb ellensége! Maffia államot építenek, és pénzért árulják
a terroristáknak az idetelepülést!

Duplaxiii 2017.08.08. 13:22:48

Ez már BORZALMAS!!!!
Tényleg csak ennyit tudtok? A csútit akarjátok habonyi módszerekkel bekenni szarral? De ehhez el kellene jutni habonyi szintre. Ha odavágjuk Soros nevét és erre írunk egy cáfolatfolyamot, majd ez az érv a csúti hazugságára, az még egy óvodásnak is kevés.
És ha ismertnétek Soros munkásságát, akkor nem is írnátok ilyeneket, hiszen így ti is hazudtok...
Elég leírni, hogy soros, orbán, gyurcsány, vona, melegek, migránsok? És onnantól meg bármit? Ezt csinálja az M1, a TV2, a riposzt meg a többi.

2017.08.08. 13:23:20

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem meggyőződéses, szerintem szerződéses. Nézd meg a kommenteket. Felszólít, hogy gyűlöljem. Tehát hergel. Ez nem jelenti azt, hogy kap pénzt is, csak ígérnek neki. Meggyőződésességhez, meggyőződés kell valamiben. Ő miben hihet, hogy a fideszesek gyűlölnek, erre azért várat nem lehet építeni. Ez a csóka felkérésre csinálja. Ha tartalmilag próbálod értelmezni és elhelyezni valahol a palettán, akkor nem tudod. Téged azonnal felcimkéz, de te őt semmihez sem tudod kötni. Bérretek...

Duplaxiii 2017.08.08. 13:26:49

7 bizonyíték? Mire? Érdekel bárkit is?
Aki a csútit akarja, azt nem (lásd kommenteket), aki meg nem szavaz rá, az meg tudja.
Kinek és mit igazolsz 7 szerinted hazugsággal?
Egyre inkább azt gondolom, hogy az itteni "ellenzékinek" látszó blogok valójában orbán jól szervezett trollfészkei, mert amíg az "ellenzéki" média ezen a köhögő gyújtáshibás fordulatszámon pufog, addig a csúti halama nincs veszélyben...
Mert más logika nincs ezekben a közhelyszerű posztokban.

2017.08.08. 13:28:27

@Cheraups: Mennyi / komment, bérretek?

Parizerre elég lesz, vagy adjak én is?

Azért kérdem, mert azt gondolom, hogy dolgozni nem tudsz eredményesen, ezért találtad ezt, hogy trollkodással, szarszökőkútként talán leesik egy kis kenyérhéj...

Akmed Há CIA terrorista_bocs mérsékelt lázadó 2017.08.08. 13:28:50

Ezt már hallhattuk egyszer:

NINCS IS KVÓTA

A CIA- csicskasajtó megint lebukott.

imgur.com/a/f5t2q

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2017.08.08. 13:35:35

A
"6 jel, hogy az Orbán-kormány képtelen kezelni a menekültkrízist"
és a
"6 ok, amiért már értelmetlen a vasfüggönyt építeni a magyar-szerb határon"

cikkeket elnézve a helyetekben nem nagyon okoskodnék bele Orbán dolgába menekültügyi kérdésekben.

szita szita péntek 2017.08.08. 13:35:58

Sok bajom van nekem ezzel az egésszel, de most csak egy parányi részére koncentrálnék: a politikára - mármint annak az alaptermészetére. A politika mint olyan érdekek és szándékok összeütköztetésének a területe. Tök jó, hogy van ilyen, mert így nem bunkókkal esünk egymásnak, hanem egy intézményrendszeren keresztül, szabályok szerint igyekszünk érvényesíteni a szándékainkat. A céljaink eléréséhez a tömegek szimpátiájának elnyerése szükséges (mármint ha működik a rendszer és nincs lehetőség csalásra, amit most azért tegyünk fel). Ennek megfelelően ha Gipsz Jakab el akar érni valamit akármiért (meggyőződésből, anyagi haszon reményében - tök mindegy), akkor Gipsz Jakabnak meg kell győzni soksok embert az igazáról. Másképp egyszerűen nem megy. Tegyük fel Jakab barátunk nagyon nagyon akarja a célját. Tényleg. Ráadásul még pénze is van neki - sok. Ekkor ugye megteheti, hogy monnyuk úgynevezett kampányt indít. Mer' el akarja juttatni az üzenetét a tömegekhez. Beszél sok emberrel, érvel, győzköd, stb.

No most az egy dolog, hogy ilyesmivel még csak az egyik oldal részéről találkoztam... Engem sokkal inkább zavar az, hogy ha mindkét oldal részéről érezném az aktivitást, akkor is ez csak a politika normális működése lenne, nem pedig valami ördögtől való dolog. Ez a kívánatos, erre van a politika, mint terep.

Cheraups 2017.08.08. 13:36:10

@Quentaur:

Nem én tagadom hogy Soros ki akarja irtani a magyarokat, hanem az a Sorosbérenc @Ballib cenzúrázók réme 25.

Tuti jól megfizeti őt a vén szörnyeteg, tagadja a tényeket.

Éljen a fidesz, halál Sorosra!

(Ps: A budai ingatlanmutyinkról egy szót se!!! Sorosozz, Soros-bérencezz, ahogy eddig is, jól csinálod!)

Marques 2017.08.08. 13:37:49

Óvodások ha összevitatkoznak. DDD

Peetee 2017.08.08. 13:46:08

@Ballib cenzúrázók réme 25: Kérlek, hogy független és hiteles médiaforrásokat adj, másképp Te (is) hiteltelenné válsz. Ha most a rákos megbetegedésekről vitáznánk, és én hoznék valami agyhalottaknak való világvégi blogot, ahol a C-vitamin és a pecsétgomba orbitális hatásairól írnak tényszerűen, mint a mindenféle rákot legyőző csodaszerről akkor hülyének néznél és nem vennél komolyan sem Te, sem mások (hozzáteszem, jogosan). Hogyan és miért várod el akkor, hogy ugyanezt a metódust követve boldog-bolgtalan kérdés nélkül benyaljon minden információt, amit ezek az általad hozott erősen részrehajló, tényeket nélkülöző, de féligazságokra egész koncepciókat felépítő médiumok megírnak? Nem kettős-e a mérce kérlek?

rnz 2017.08.08. 13:46:10

A címben emlegetett 7 bizonyíték végül miért maradt le?

histar007 2017.08.08. 13:48:00

@Cheraups:
Tökre jól tudok gyűlület nélkül élni. Nem gyűlölök igazából senkit.
Illetve: ha nem szeretnék bevándorlókkal együtt élni az gyűlölet?

2017.08.08. 13:48:34

@Cheraups: Persze hogy nem aranyoskám... Hát tudom... Te csak jószándékból és nem gyűlöletből... Persze, persze...

Mennyi / komment?

Küldjek esetleg egy ezrest ha mégsem fizetnek? Én gyűlölködés közben is szívemen viselem a rászorulókat! De ez csak én, nem a fideszesek. Véletlenül sem szeretném, hogy kiessél a szerepedből...

Szóval küldjek? Az is pénz...

Magyarország Europa jövője. 2017.08.08. 13:49:02

"A "Soros-terv" ugyanis nem létezik."

Mint ahogy kotelezokvota sem letezik, a be nem tartasa miatt, megis minden heten kizarjak az orszagot az Uniobol a libbantak szerint.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.08. 13:52:04

@Marques: "Óvodások ha összevitatkoznak."

Soros György filantróp nem viselkedik úgy, mint egy óvodás. A csúti geci viszont tényleg gyagya. :))

morpho 2017.08.08. 13:56:11

@Kivlov: Ki pénzeli a milliószámra ideözönlő narancs csürhét?

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2017.08.08. 13:56:33

Soros nem is letezik, csak Orban talalta ki, ezzel szemben, viszont Putyin iranyitja az egesz vilagot, Orban Viktort is, es persze a metro ajtokat is szemelyessen vezerli.

2017.08.08. 13:57:13

Cheraups : Van az a mondás, hogy úgy bánj felebarátoddal, ahogyan te is szeretnéd, hogy bánjanak veled. A jó eset egyszerű, kedvesre kedveset. De mi van, ha teszem fel én vagyok ok nélkül teljesen idióta kibírhatatlan seggfej. Nos akkor én azt várom, hogy tessék nekem zárt ököllel beleverni az arcomba. Teccik érteni?

Cheraups 2017.08.08. 13:58:12

Olvassátok a saját szemetekkel, hogy akarja Soros elpusztítani a magyarságot:

"Soros szerint a jelenlegi kötelező kvótarendszer kontraproduktív: jelentős ellenállást vált ki több tagországban is, amelyeket rákényszerítenek olyan menekültek befogadására, akiknek amúgy eszükben se volna azokba az országokba menni. Ehelyett önkéntes alapon kell működtetni a rendszert, hogy a menekültek is oda kerülhessenek, ahova mennének is, és szívesen is lássák őket."

"Egyetértésen alapuló összeurópai rendszert kell kidolgozni a menekültek elhelyezésére"

Miért nem kapta el még a TEK ezt a páriát?
Miért nem záratta még Orbán a börtönbe Sorost?
Meddig kószálhat szabadon hogy előkészítse Magyarország megölését?

Remélem a TEK elkapja és bezárják, aztán rögtönítélő bíróság ítéli el!

Cheraups 2017.08.08. 14:00:05

@histar007:

Ha bármi kifogásod van a gyűlöletkampányok, az állandó uszítás ellen, ha nem értesz egyet azzal, hogy a magyar közélet csakis a Soros-gyűlöletről szólhat, akkor nem vagy fideszes.

Sőt, lehet hogy Soros embere vagy csak próbálod magad álcázni.

Osz Apo 2017.08.08. 14:00:40

@Quentaur: "Hogyan bizonyítasz nem létezést te bérféreg?"
Siman. Itt egy pelda:
math.stackexchange.com/questions/2056151/prove-that-there-does-not-exist-a-largest-natural-number
Biztos Soros muve ez is!!!!11!1!

Cheraups 2017.08.08. 14:00:43

@Quentaur:

Nem én tagadom hogy Soros ki akarja irtani a magyarokat, hanem az a Sorosbérenc @Ballib cenzúrázók réme 25.

Tuti jól megfizeti őt a vén szörnyeteg, tagadja a tényeket.

Éljen a fidesz, halál Sorosra!

(Ps: A budai ingatlanmutyinkról egy szót se!!! Sorosozz, Soros-bérencezz, ahogy eddig is, jól csinálod!)

easy mango 2017.08.08. 14:01:03

Teszem hozzá: éppenséggel be lehet bizonyítani valami nemlétezését is, erre megvannak az akadémiai módszerek. Kérlek ne gondolj valami mágikus tudományra, mindössze így hívják a modern, felvilágosult, nyitott, elfogadó emberek maguk közt azt a vitastílust, ami érvek és ellenérvek ütköztetésén, következtetések levonásán keresztül nyugvópontra, megállapodásra juttat egy kérdést, amiben nem volt korábban egyetértés!
Például egy sörözős beszélgetés mellett egyértelműen és vitathatatlanul be tudnám bizonyítani, hogy nem létezik agyad.
Nagyon nagyot fogok egyébként nevetni mindegyik elvakult fotelhazafin, putyinbérencen amikor 90 évesen majd egy szíriai (és ide be lehet helyettesíteni bármely más országot, ahonnan elvándorol a lakosság bármilyen oknál fogva) nővérke fogja kicserélni a katéterét és nem nagyon lesz más választása, mint két elharapott k...vára fáj között egy hálás mosolyt elereszteni......

2017.08.08. 14:02:08

@Cheraups: és a fekete fehér... tudjuk... pihenjél egy kicsit

ZX 2017.08.08. 14:06:32

@histar007: Jelen pillanatban is több tízezer bevándorlóval élsz egy országban. Észrevetted?

Cheraups 2017.08.08. 14:06:35

@Quentaur:

Ez kicsit zavaros, de a lényeg hogy üsd-vágd Sorost!!!

Híresztelt mindenhol az IGAZAT, hogy Soros MEG AKARJA ÖLNI A MAGYAROKAT!

És nagyon kérlek a budai fideszes ingatlanpanamáról EGY SZÓT SE!
Senkinek egy szót se hogy a fidesz a közvagyon a piaci ár 100-adáért adta oda a haveri fideszesnek, aki Orbán Ráhelt is foglalkoztatta!

Egy szót se arról, hogy a fideszes önkormányzat a fideszesnek ilyen áron adta ki a magyar közvagyont:
I. emeleti 42 m2-es lakásért 16 400 forintot,
I. emeleti 64 m2-es lakásért 24 991 forintot,
II. emeleti 99 m2-es lakásért 38 658 forintot,
tetőszinti 118 m2-es lakásért pedig 46 077 forintot.

Egy olyan luxus helyen, ahol a piaci ár ennek sokszorosa!

Ne beszélj erről!!!!

Sorosozz, ahogy csak tudsz!
És Soros-bérencezz mindenkit aki nem Sorosozik!

Éljen Orbán, halál Sorosra!

6.Lenin 2017.08.08. 14:07:26

@Duplaxiii:

"Mert más logika nincs ezekben a közhelyszerű posztokban."

Van.
Csak ennyire képesek, elhiszik, hogy elég szidni, megalázni a másikat, és már győztek is. Néha bejön, de aztán kiderül a valóságban, hogy sokkal rosszabbak, mint akit előtte szidtak.

Fogalmuk sincs, hogy mit is kéne valójában csinálni. Ezért van az ellenzék ott, ahol.

Cheraups 2017.08.08. 14:08:13

@Quentaur: Nocsak!

Neked van bármi kifogásod a gyűlöletkampányok, az állandó uszítás ellen?
Nem értesz egyet azzal, hogy a magyar közélet csakis a Soros-gyűlöletről szólhat?

Ugye nem vagy te is Soros-bérenc?

easy mango 2017.08.08. 14:09:28

Azt, hogy egy blogkommentben bárki (de bárki) azt megengedje magának, hogy másokat az ország elhagyására buzdítson, mert nem ért egyet a másik fél valamilyen politikai nézetével -ami nem is igazán az övé, csak azonosul egy politikai érdekcsoport nézeteivel, mert elhiszi, meggyőző, karakán, ígéretes- szóval, szerintem ez súlyosan mélyen az elfogadható szintje alatt van. Tudom ezt már nem fogja senki sem megváltoztatni, mert ezt a kedves szüleidnek kellett volna tudatosítani benned, mikor úgy egy- és négyéves korod között szocializálódtál. De hát sajnos ez a fajta féltudatlanság tereli be az embereket a szavazófülkébe.
Nagy kár, hogy 8 év után, nagyrészt abszolút többségben erre futja a jelenlegi hatalomnak. Akár lehetett volna értéket is teremteni. De ha kérem a cél egyedül a hatalom megtartása, semmi más, akkor értem.

Cheraups 2017.08.08. 14:16:01

Már az index is lehozta :((((

"Zsidai 114-szeres áron adja ki a fideszes önkormányzattól bérelt szállodájának apartmanjait,
vagyis milliókat keres a kerület fideszes vezetésének jóvoltából."

"egy szoba Zsidainak 23 ezer forintba kerül egy hónapban, és havonta 2,6 millió forintot kereshet rajta"

Barátaim, MOST KELL SOROSOZNI!!!!! Írjatok sok kommentet, és mindenkit Sorosozzatok, bérencezzetek!
Hajrá fidesz!

2017.08.08. 14:34:07

@Cheraups: Kiszámolós? Az jó!

IMF - mennyi volt?
9%-os alapkamat kb. 6 évig - mennyi volt?
Svájci frankos banki hitel "konstrukció" - mennyi volt?

Ez nekem a következő 10 évet lefedi anyagilag, bármennyit lopnak is, de te addig csak számolgassál csak!

Turizgassad csak a zsebeket, ezt azért csinálod, mert a tiéd üres, de hát ki is fizet manapság fosszökőkútért...

Turizgassad csak, bérretek... Jujjuj, valaki 2,6 milliót keres valamin, te meg lófaszt se, pedig, hogy baszod ki a drága idődet itt az ablakon, tök vehemensen... hát igen...

Kivlov 2017.08.08. 14:34:15

@morpho:
Honnan özönlik?
És miért csürhe? Azért mert nem arra szavaz, akire te? tetszettek volna nem elqrni...

morpho 2017.08.08. 14:39:53

@Kivlov: Mindenhonnan és dehogynem csürhe! Olvasd el a kommenteket! Kezdheted a sajátoddal.

Sir Galahad 2017.08.08. 14:40:08

@Cheraups: Bocsánat, de a Sorosozást a poszt szerzője kezdte, a hozzászólók csak reagáltak rá. Egy Soros-tervről szóló blogbejegyzéshez hogy szóljanak úgy hozzá, hogy le sem írják a nevét? Mellesleg nem értem, minek trollkodod szét ezzel az ingatlanüggyel ezt a blogot. Biztosan lesz valahol egy bejegyzés róla (ha nem, írhatsz egyet magad is) és ott ki lehet tárgyalni a történetet.

BobAlice 2017.08.08. 14:40:34

Lehet, hogy van Soros-terv, bár nem tudom mennyire konzisztens. A Putyin-terv sokkal jobban aggaszt. Most az a legnagyobb veszély hazánkra.

Kivlov 2017.08.08. 14:42:02

@morpho:
Sajátommal mi a baj?
A viselkedésre képtelen, civilizálatlan retkek a csürhe kategóriába tartoznak és még finom voltam.

Mindenhonnan? Akkor többségben vannak. Tudod ez a demokáré lényege: többség dönt, egység...

easy mango 2017.08.08. 14:42:44

@BobAlice: A Putyin-terv az, hogy legyen egy Soros-terv.......

Cheraups 2017.08.08. 14:44:46

@Quentaur:

Ez az, elővetted az IMF-ezős kártyát, remek! Relativizálj, terelj, nagyon jól csinálod!

És továbbra is állítsd be úgy hogy akinek nem tetszik a fideszes lopás az csak irigy, nagyon jól csinálod!!!

Hajrá fidesz, halál Soros!

Cheraups 2017.08.08. 14:50:16

@Sir Galahad:

ZSENIÁLIS!!! Komolyan, te még jobb vagy nálam is :)

Igen, fideszesek, figyeljétek ezt az ügyes társunkat, mostantól azt mondjuk hogy a Sorosozást nem is mi kezdtük hanem egy blog szerzője, aki egyébként is Soros-bérenc,. tehát a Sorosozást valójában Soros kezdte!

Mi fideszesek valójában csak áldozatai vagyunk ennek a Sorosozásnak!

Soros Sorosozik csak hogy ránk kenhesse!
A gyűlöletkampányokat is Soros kényszerítette ránk!

Príma ötlet, köszi!

Az ingatlanpanamát viszont KÜLÖN KÉRTEM hogy ne hozzuk szóba, nem olvastad?

Egy szót se arról hogy a fideszes pénzember 114-szeres áron adja ki a fideszes önkormányzattól bérelt szállodájának apartmanjait!

Egy szót se arról, hogy langyos húgyért adjuk oda béreltbe a haveroknak a magyar közvagyont!

SOROSOZZ!
Hajrá fidesz!

2017.08.08. 14:52:56

@Cheraups: Milyen gyűlöletkampányról beszélsz? Miféle állandó uszításról?

Erről amit te kommentelgetsz? Bérretek:

"Barátaim, MOST KELL SOROSOZNI!!!!! Írjatok sok kommentet, és mindenkit Sorosozzatok, bérencezzetek! "

Mert ez uszítás és te csinálod. De most ne kezd el magadat kitrollkodni, már az eddigi is sok belőled...

Azt írd le, hogy te ki vagy! Te már mindenkit megbélyegeztél, bérretek. Arról siránkozzál, hogy ki volt olyan meggondolatlan, hogy ilyen sokféle sokszínű liberális szart összelapátoljon, hogy te létrejöjjél.

Azzal, hogy véded sorost, kimutatod hogy neked szimpi a droglegalizáció, a nemzeti szuverenitás felszámolása, a buzik, transzfesztiták, és ezek permutációja, ezek házassága és gyermek örökbefogadása, szóval a család fogalmának megalázása, rendben van számodra az is, ha egy zsidó ember a többi zsidó ember vagyontárgyainak államosításában aktívan részt vesz, hogy megshort-olt legalább 5 országot.

Ez vagy! Mi ezt látjuk belőled!

Jól látjuk?

Cheraups 2017.08.08. 14:58:18

@Quentaur:

Ne terelj Sorosbérenc!!!!!

Vallj színt!!!

Neked van bármi kifogásod a gyűlöletkampányok, az állandó uszítás ellen?
Nem értesz egyet azzal, hogy a magyar közélet csakis a Soros-gyűlöletről szólhat?

Fogadok hogy te is Soros-bérenc vagy!

Egyáltalán szoktad Sorost vádolni azzal hogy ki akarja irtani a magyarokat?
Nem?
Tagadod?
Mennyit kapsz Sorostól te bérretek?

easy mango 2017.08.08. 14:58:18

@Quentaur: én is szeretnék shortolni országokat. Hogy kell? Elmondod?

ZX 2017.08.08. 14:59:13

@Quentaur: Jujjujj, a Gyurcsi is csak pár millát keresett volna Sukorón. Nem is értem azzal miért volt nektek bajotok, ha ezzel nincs. Fideszretek!

easy mango 2017.08.08. 14:59:36

@Quentaur: én is szeretnék shortolni országot. Hogy kell? Elmondod?

Griffin12 2017.08.08. 15:00:17

Az ilyen zugfirkászok mint pl. ez a ashwood, gazdájuk parancsára megpróbálják minden héten tagadni a tényeket.
Mondjuk a nem létező tervből pontokat idézni....
Minden héten van lejjebb
Szánalmas

shakespeare 2017.08.08. 15:04:37

Soros bácsit egy dolog érdekli, a kamat :-)

Mi kell a kamathoz ?
Sok adósság.

Hogyan lesz sok adósság ?
Pl. ha az egész EU sok sok kölcsönt kell felvegyen.

Hogyan vesz fel a gazdag EU sok sok kölcsönt ?
Pl. ha egy elhúzódó, majdnem megoldhatatlan társadalmi problémát kell finanszírozni évtizedeken keresztül.

Hogyan csinálunk ilyen problémát ?
egyszerűen: szétverünk extra fegyvereladásokkal/profittal pár országot, két-három NATO ország korrupt majmait megfizetjük, hogy engedjék át az EU-ba a menekülteket
az EU döntéshozóit pedig megfizetjük, hogy a helyszínen ne segítsenek, csak az EU területén belül segítsenek, 10x-es áron

ennyi
kész is van évtizedekre a brutális profit, egy egész kontinens adózói nyögik

Sir Galahad 2017.08.08. 15:05:42

@Cheraups: Értem én az iróniát, szeretem is, de ez itt most nagyon gyengécskére sikerült.

Cheraups 2017.08.08. 15:09:34

@Sir Galahad: Nem tudsz olvasni? Sorosozz! Így csináld valahogy:

Féljetek, magyarok!

Rettegjetek!

Soros mindenkit meg akar ölni!

Soros az ellenségetek!

Soros a halálotok!

Féljetek, rettegjetek, gyűlöljetek!

easy mango 2017.08.08. 15:11:37

@shakespeare: a világban jellemző kamatkörnyezet ne is aggasszon. Egy nevenincs RÁBA papírnak magasabb az éves osztalékhozama, mint egy rövidtávú (1 éves nem hiszem, hogy van) IMF hitelnek (1,7% vs 1,09%) szóval tök jó üzlet lehet egy ekkora szabású konspiráció. De én akár el is hiszem...

2017.08.08. 15:13:39

..Azért felszámolni egy gyilkos nemzetállamot, nem ugyanaz mint megölni a Magyarokat.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.08. 15:13:52

@BobAlice: engem a soros terv ukrán része jobban aggaszt

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:19:08

@Quentaur:

Szerencsétlen Cheraups teljesen meghülyült.

Eleinte tagadta a Soros terv létezését, most meg meg azt se érti amit leír..

Előbb-utóbb minden ballib így jár, aki komolyan veszi a Soros seggnyalást. :DD

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.08.08. 15:20:04

@Cheraups: "Egy szót se arról hogy a fideszes pénzember 114-szeres áron adja ki a fideszes önkormányzattól bérelt szállodájának apartmanjait!"

270 Milliardos metro lopassal a hatterben eleg nevetseges barmifele lopassal vadolni a fideszt.

BobAlice 2017.08.08. 15:20:22

@enpera: Jó, de te moszkovita Rákosi ivadék vagy.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:20:34

@shakespeare:

Azért nem csak a kamat.

Pl Ukrajnában a teljes gázüzletág a Soros-Clinton érdekeltségbe került, és általuk protezsált politikusok kormányoznak.

Hogy az Ukránok eközben szopnak mint a torkos borz, az le van szarva.
Mitöbb káoszban sokkal olcsóbb az erőforrás.

ZX 2017.08.08. 15:20:49

@shakespeare: Igen, a Soros aaannnyira kuurva gazdag és befolyásos, hogy a két szép szeméért kirobbantanak pikk pakk egy háborút. Ráadásul ez egy annyira bombabiztos terv, hogy máris rohanok, hogy én is kölcsönadhassak erre. Sőt még a lakásomat is eladom, hiszen egész biztos megtérül és akamat is jó magas. :P

easy mango 2017.08.08. 15:25:03

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: Ma Mészáros Lőrinc Magyarország ötödik leggazdagabb embere. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ez azt jelenti, hogy ma Orbán Viktor Magyarország ötödik leggazdagabb embere....

Cheraups 2017.08.08. 15:25:36

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

"270 Milliardos metro lopassal a hatterben eleg nevetseges barmifele lopassal vadolni a fideszt."

Így van!!!
Nagyon jól csinálod!!
Azonnal terelni, relativizálni, Sorosozni! Mindig minden lopásunknál másokra mutogatni, jól csinálod!
Ezt kell sulykolni, hogy elfogadják a fideszeslopásokat az emberek, ez működik!

De a Sorosozást soha nem hagyd ki, az a végső adunk! El kell hitetni a magyarokkal hogy veszélyben az életük, hogy mind meghalnak, akkor tudunk még többet lopni, szóval uszíts, rettegj, Sorosozz már de jó hangosan!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:26:25

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

Érdemes azért ezt is megnézni közelebbről.

Való igaz, hogy Zsidainak 23 ezer forintba kerül egy hónapban egy szoba bérlése.
Az is igaz, hogy a valós piaci ár cirka 150 ezer (egy szoba albérleti ára).

Azaz nem 114-szeres, hanem 7-szeres az eltérés.
Azonban 2016-ban felújította az összes ingatlant, amivel volt némi kiadása lásssuk be.

Azaz van valóság alapja annak, hogy kivételeznek Zsidaival, de a 114-szeres szorzó az egy gyűlöletkeltő marhaság, amit csak a ballibek szopnak be.
Cirka 1 millával lehetne többet kérni tőle, piaci alapon.

Persze ilyenkor az állam nem rossz tulajdonos, csak akkor ha Gyurcsány vesz bagóért ingatlant, amit az állam visszabérel évekre, és felújjítja azt.
Zsidai legalább saját pénzből újjította fel, és nem kapta meg bagóért Gyurcsánnyal ellentétben, hanem csak olcsón bérli.

ZX 2017.08.08. 15:26:30

@Ballib cenzúrázók réme 25: Állandóan ezzel a fasszággal jössz, de persze bizonyíték sehol. Az se zavarjon, hogy ezt olcsóbban felkelés nélkül is megszerehette volna. ellenben pont az oroszok azok akik megszállták ukrajna jó részét. Persze téged ez nem zavar mert hazaáruló putyinbérenc vagy.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:29:51

@ZX:

MACEDONIA
magyarhirlap.hu/cikk/81043/Matolcsyvad
Az Egyesült Államokban az ügyben viszont a múlt héten jelentős áttörésre került sor: az amerikai kongresszus egyik republikánus párti képviselője, Christopher Smith vezetésével vizsgálatot indított, hogy a szkopjei amerikai misszió milyen mértékben működött együtt Soros ottani szervezeteivel – így a kormányzati USAID-en keresztül – a konzervatív macedón kormány elleni akciókban és a macedóniai politika mélyreható befolyásolásában.
Mint már kiderült, e támogatásban a szkopjei amerikai kirendeltség részesedése kilencmillió dollár adófizetői pénz volt. Ennyit az összeesküvés-elméletek macedón változatáról

---
UKRAJNA
lovasistvan.hu/2016/08/21/soros-2014-ben-ukrajna-ura-volt-miert-nem-hal-meg-hogy-csatlakozzon-aldozataihoz/
A pénzügyi-politikai portál a napokban a DCLeak-en elérhetővé tett Soros-dokumentumok alapján bemutatja, hogy Soros 2014-ben Ukrajna ura volt. Soros az illegális Majdan-puccs után a kijevi amerikai nagykövettől, Geoffrey Pyattól kezdve az ukrán miniszterekig szoros kapcsolatban volt. Soros elsőrendű célja az volt, hogy aláaknázza az orosz befolyást és kulturális kapcsolatokat. Az egyik ilyen nyilvánosságra került dokumentum címe: „Reggeli Geoffrey amerikai nagykövettel”. A 2014. március 31-i reggelin több vezető ukrán politikus és tanácsadó vett részt. A nagykövet szó szerint ekkor felkéri Sorost, hogy vegye a dolgokat a kezébe. (A portálon ott vannak a szó szerinti idézetek és linkek.)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:31:01

@ZX:

Van 444-es link is ha az hitelesebb számodra:
444.hu/2017/01/17/amerika-szaz-eve-hekkel-szet-valasztasokat-vilagszerte
Amerika száz éve hekkel szét választásokat világszerte
...
"2014-ben Ukrajnában hangfelvétel is készült arról, hogy Victora Nuland, a külügyminisztérium magas rangú tisztségviselője és a kijevi nagykövet arról beszélgetnek, ki lenne a legmegfelelőbb jelölt és milyen stratégiát kövessen az ellenzék."

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:32:00

Annak idején Soros a Magyarokkal is kibaszott, és amíg más országoknak elengedék az adóssságot, Soros közben járására nálunk rendszerváltás után nem tették ezt meg:

Erről 1995-ben Rabár Ferenc így számolt be a Magyar Nemzetben egy újságcikkben.

„Antall József szólt nekem 1990. februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez és témája a magyar adóssághiány kezelési módja. A meghívót Soros György elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Tardos Márton fogta össze az utazási ügyeket, s tőle kaptam egy előkészítő anyagot, amelyet tudomásom szerint Szalkai István, az MNB korábbi elnökhelyettese készített. Az írást áttanulmányoztam, és konzultáltam róla Tardos Mártonnal. Ezután ment ki a csapat Londonba. A látogatás magánjellegű volt, noha az akkori kormány (a Németh Miklós vezette kormányról van szó) néhány szakértője is részt vett a csapatban. Az angol fővárosba Tardos Márton, Surányi György, Csillag István, Szalkai István, valamint jómagam utaztunk el, és Antall József kérésére csatlakoztak hozzánk az ő külföldi szakértői: Tar Pál és Osváth György.
Az 1990-es választások előtt esélyesnek tekintett pártok képviselőiből és a velük már kapcsolatban álló kormányzati szakértőkből tevődött ki a csoport.
A megbeszélések nemcsak az adósság kezeléséről, hanem a követendő privatizációs stratégiáról is zajlottak. A kétnapos londoni vizit keretében a Rothschild Bankházzal kizárólag a privatizációról tárgyaltunk. A második napon Soros György a Wallburg Bankház szakértőit hívta meg, és e társaságban ismertette az adósságállománnyal kapcsolatos téziseit. Az elképzelés gerince az előzetes tanulmányban is szerepelt már, lényege egy „debt equity swapping” művelet volt, azaz az adósságért a hitelkezelőknek magyar tulajdonnal fizettünk volna. Ez szorosan kapcsolódott a privatizáció kérdéséhez, hiszen a részvénytársasággá alakított magyar vállalatok papírjait kellett volna a hitelezők rendelkezésére bocsátani. Önkéntes hitel- vagy kamatelengedésre nem volt esélyünk. A velünk csak kicsit is szimpatizáló külföldi bankárok egyértelművé tették: az adósság-elengedési kérelmek csak rontanának a helyzeten.”

A Rabár interjúra ugyancsak a Magyar Nemzetben, 1995. augusztus 26-án válaszol Szakolczai György, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdászprofesszora. Szakolczai kijelenti, Rabárnak az a mondata, hogy „az 1990-es választások előtt esélyesnek tartott pártok képviselőiből és kormányzati szakértőkből tevődött össze a csoport” – nem felel meg a valóságnak.
„A lista, amelyet (Antall első pénzügyminisztere, Rabár Ferenc) megad, nem erősíti meg ezt az állítást. Az SZDSZ-t valóban képviselte Tardos Márton, a párt vezető gazdaságpolitikusa, ugyanakkor Osváth György és Tar Pál nem voltak az MDF tagjai, hanem Antall József későbbi miniszterelnök személyes barátai, vagy ismerősei. Hiába keressük itt a Fidesz, a kisgazdák és a kereszténydemokraták képviselőit, és jó lenne tudni, mi van Rabár úr azon mondata mögött, hogy „Soros György a meghívót elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Ezek mit válaszoltak? – és így tovább.”
Szakolczai megjegyzi még, hogy: „ezek a magánjellegűnek mondott beszélgetések meghatározták az ország sorsát!”
„A helyzet tehát az – folytatja Szakolczai, aki egyben a londoni látogatás végeredményét is ismerteti, hogy a Kékszalag Bizottság által megnevezett és semmiféle alkotmányos felhatalmazással nem rendelkező, és tárgyalásainak tartalmat mindeddig szigorúan homályban tartó csoport megbeszéléseinek (vagy akár hallgatólagos megállapodásainak) folytán alakultak ki a rendszerváltás utáni magyar gazdaság – sőt társadalompolitika – legfontosabb alapelvei! Ezek szerint Magyarország – és egyedül Magyarország: a.) nem kezdeményez adósságkönnyítést, b) elutasítja a reprivatizáció minden formáját, c) kizárja a széles rétegeket a nemzeti termelőtőke tulajdonából, és d) megindítja a nemzeti termelőtőke külföldiek javára való nagymennyiségű értékesítését, bevételszerzési célból.”

Hát így. Szerencsétlen antallékat úgy megzsarolták, hogy ijedtükben még a kádár-grósz elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták..
Miközben a lengyelek és a bolgárok röhögve feleztek...

easy mango 2017.08.08. 15:33:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: az I. kerület nincs nagyon rossz anyagi helyzetben. Miért nem újította fel ő és adja bérbe? Vagy miért nem adta ki az egész projektet (így üzemeltetéssel) valakinek piaci áron. Persze nem látom, hogy mennyiért újította fel a Zsidai Csoport, mennyi a megtérülési ráta, mi egyebet adtak még hozzá (egyéb infrastruktúra, bővítés) de az mindig gyanús, ha egy miniszterelnök lányát foglalkoztató cég előnyben részesül. Gyanakszunk nnna.

Cheraups 2017.08.08. 15:34:34

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Azt nagyon jól teszed hogy a DCLeakre hivatkozol, mert csak mi tudjuk hogy az putyiné, de hivatkozz a Russia Todayre is, mert az is putyin egyik fő hazugságfegyvere, és arról is csak mit tudjuk hogy a hazugságaink alátámasztására vannak.

hányszor kell még neked elmagyarázni?

és hol van a Sorosozás????????
Kergesd már félelembe a magyarokat, Soros épp most támad, közvetlen életveszélyben van minden magyar!!!!!!!!!!!

halál Sorosra, halál a Sorosbérencekre, éjjen orbán!

Cheraups 2017.08.08. 15:35:46

@easy mango:

te mit törődsz a fideszes lopásokkal?

csak nem sorosbérenc vagy?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:39:07

@easy mango:

Minden politikai formáció zabáltatja a klientúrát, amióta világ a világ.

Itt csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy egy 7-szeres kedvezményből, hogyan lesz 114-szeres, egy kis torzítással, ha a ballibek kampányolnak.

A kedvezményes bérbeadás a XIII. kerületben a szociknál ugyanúgy divat, mint az I-ben , ha haverokról van szó.

easy mango 2017.08.08. 15:39:25

@Cheraups: én egy putyinbérenc vagyok, akinek az a dolga, hogy sorosbérenc álruhában bevegye magát a Bilderberg Csoportba, hogy szövetségre lépjen a Szabad Kőművesekkel, majd ezekkel szövetkezve rárontson bármire, ami békés, védtelen és ártatlan.

sas70 2017.08.08. 15:39:59

Gyurcsány kottája már lejárt lemez, pedig korábban az egész világ abból játszott.
Most Soros a soros, aztán majd amikor nem, akkor lesz más! Mindegy ki, mindegy mi, csak arról beszéljenek, ne arról a szarról, amit Orbán csinált. Persze Bulgáriához és Albániához képest még hasítunk.
Hofi, örök:
"A rohadt NATO anyjukat, tudod?! Azoknál most rossz és nálunk meg azért nem jó!
Amikor a kapitalistáknak jó volt, az miért nem tudott begyűrűzni?"
Csak ki kell cserélni a résztvevőket és máris a kommunista propaganda népbutításánál vagyunk! Ez a propaganda ótvarosabb szellemi nyomor, mint a Kádárista cuclista rendszer és abban is megvoltak a rogántónik, rezsiszilárdok... stb.

Cheraups 2017.08.08. 15:40:45

@easy mango:

az mindegy.

aki a fideszes lopásokat firtatja, az sorosbérenc.

sas70 2017.08.08. 15:41:29

@easy mango: Hejjj! És a chemtraillel mi lesz? Valahogy azt is bele kellene szőni, pl. ürgebőrbe varrva!

easy mango 2017.08.08. 15:41:42

@Ballib cenzúrázók réme 25: ebben a témában nincsenek ábrándjaim.
A sajtó meg sajnos olyan amilyen. Csinált már velem is interjút néhány újság, tv a múltban (semmi komoly). A cikkeket utólag elolvasva, mindig rá kellett döbbenjek, mennyi ferdítés, félreértés, tévedés van a témával kapcsolatban. Ha egy ilyen profán témában nem sikerül egyértelmű cikket összehozni, mekkora baromságok lehetnek egy tudományos, vagy pénzügyi cikkben, ami még szaktudást is igényel.

easy mango 2017.08.08. 15:42:49

@sas70: a rárontott lerohantakból más sem marad, csak chemtrail, az meg majd jól megbetegíti a világ megmaradt felét. Így.

shakespeare 2017.08.08. 15:48:39

@easy mango: engem nem aggaszt, remélem téged se aggasztott 2007 előtt s jól megszívtad a Medgyessy fajta bankárbarát jogi környezettel és árfolyam-kockázattal.
Soros bácsi az ilyen looserek millióin, tízmillióin (akik nem figyeltek oda) szedte meg magát es sok sok haverját milliárdosra, nem céget gründolt, nem termelt, nem tett hozzá a tudomány, technika és életszínvonal fejlődéséhez mint annyian mások a világban. Lehúzta a balfaszokat illetve a dillettáns/korrupt politikusokat kihasználva egész országokat, ezt csinálta.
Semmi baj nincs azzal, hogy Viktor nem segít neki ebben.

Vagy netán te is a mások kárából, gazdasági nehézségek miatt eladósodottak kamatjaiból élők csoportjába tartozol ?

etc111 2017.08.08. 15:54:14

Mielőtt Sorosról és a tervéről beszélünk, érdemes leszögezni, hogy kiről is van szó.
Egy olyan figura, aki a világ gazdasági elitjének is a legszűkebb köreibe tartozik. Államfőkkel tárgyal, politizál és akkora pénzeket kezel, amivel egész országok gazdaságaira is tud hatással lenni.

Míg egy értékteremtésből meggazdagodott - mondjuk - Bill Gates-ről nem feltételezném, hogy profitszerzés céljából megkísérelné megváltoztatni a világrendet, egy olyan emberről (vagy körről), aki spekulációval jutott a világ leggazdagabbjai közé el tudom képzelni.

Az ilyen dimenziókban pedig nyilván nem passzívan fekteti be az ember a pénzt, hogy mondjuk részvényt, kötvényt vesz vagy berakja a bankba. Pusztán józan paraszti ész alapján nekem valószínűbbnek tűnik, hogy az irtózatos tőke hatalmát kihasználva aktivan fektetni be. Vagyis lobbizik, 'úgy alakítja a dolgokat, hogy az neki - illetve a tőkének - jó legyen'.

Tehát az, hogy van-e terve, szerintem nem igazán releváns kérdés. A kérdés az, hogy ha meg akarja változtatni a világot, akkor azt őszinte emberszeretetből teszi, vagy esetleg benne van a pakliban az is, hogy akár más kárára is a tőkét szeretné gyarapítani...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 15:58:25

@etc111:

" kérdés az, hogy ha meg akarja változtatni a világot, akkor azt őszinte emberszeretetből teszi, vagy esetleg benne van a pakliban az is, hogy akár más kárára is a tőkét szeretné gyarapítani..."

Hát igen.
Nagy kérdés ez egy spekuláns esetben aki havi szinten dönt be bankokat, devizákat, részvényeket.

John Reef 2017.08.08. 16:00:43

Lenne szíves előbb tájékozódni, nem hülyeségeket blogolni:
George Soros Plan zur „EU-Rettung“: 300.000 Migranten pro Jahr nach Europa umsiedeln – Wirtschaftsmigranten einladen Kategorie: Welt | 2016-09-27 www.epochtimes.de/politik/welt/george-soros-plan-zur-eu-rettung-300-000-migranten-pro-jahr-nach-europa-umsiedeln-wirtschaftsmigranten-einladen-a1939664.html

George Soros: Förderer der Demokratie und Menschenretter? – Milliardär verspricht Flüchtlingen 500 Millionen Dollar Kategorie: Welt | 2016-09-21
www.epochtimes.de/politik/welt/george-soros-foerderer-der-demokratie-und-menschenretter-milliardaer-verspricht-fluechtlingen-500-millionen-dollar-a1937590.html

George Soros-Leaks: Flüchtlingskrise ist Europas „neue Normalität“ – Asylkrise bietet Soros-Stiftung „neue Möglichkeiten“Kategorie: Welt | 2016-08-16
www.epochtimes.de/politik/welt/george-soros-leaks-fluechtlingskrise-ist-europas-neue-normalitaet-asylkrise-bietet-soros-stiftung-neue-moeglichkeiten-a1923077.html

Multi-Milliardär Soros zur Migrationskrise: „Nationale Grenzen sind das Hindernis.“ Kategorie: Welt | 2015-11-09
www.epochtimes.de/politik/welt/milliardaer-soros-zur-migrationskrise-nationale-grenzen-sind-das-hindernis-a1282928.html

boborján20 2017.08.08. 16:02:37

@Ballib cenzúrázók réme 25: "aki havi szinten dönt be bankokat, devizákat, részvényeket."

haver, ez így nettó hazugság!

easy mango 2017.08.08. 16:04:51

@shakespeare: rongyosra kerestem magam, de csak azok pénzére utaztam akik a végletekig kiszolgáltatottak......najónem
Óvatos lennék ezzel a kijelentéseddel. Hitelt adni valakinek (pénzben, vagy egyszerűen csak megbízni benne, ugye milyen érdekes a magyar nyelv) az egyben kockázatot is jelent. Adok neked x millió forintot, mert tetszik az ötleted, az üzleti vállalkozásod, a jövő amit elém társz. Bukom, nyerek? Ki tudja. A pénzügyi világban az alacsony hozamú befektetések jellemzően alacsony kockázatot is hordoznak. A magas hozamúak rizikósabbak. De ez evidens.
Nem gondolom, hogy pl OTP részvényt venni (azaz cégtulajdonossá válni) és viselni annak minden kockázatát, nyereségét, esetenként veszteségét, bármiféle bűn lenne, ezt csak a mai rendszer sugallja neked.
Az, hogy az adott államok, közösségek szabályozásában rés van, amit valaki kihasznál, esetleg hagyják kihasználni, az természetesen hiba. Erkölcstelen üzleteket kötni hiba. Ebben nem fogunk vitatkozni. De a komplett pénzügyi szektort (miközben fejlett államok GDP-jének egyötödét adják) lusta, harácsolóknak titulálni komcsi dolog.
Persze Felcsúton ez biztos kuriózum, mert takarékpénztár is csak pár éve van ott.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:06:23

@boborján20:

:DDD

Wow.. Kiszúrtad.. Grat.

Átfogalmazom:

Nagy kérdés ez egy spekuláns esetben aki az általam ismert tőzsdei guruk között egyedülálló módon a legerősebb devizákat, és bankokat, és egyben a legtöbbet is döntötte be a profit reményében.

Peetee 2017.08.08. 16:06:54

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tudjuk, persze, Soros Gyurka már az anyatejből is többet cicizett, mint a társai, így kezdett el ki****ni Magyarországgal. Mond csak, kire/mire fogtok mutogatni, ha meghal ez a vén kecske? Akkor találtok egy másik nevet, vagy a NATO/NASA/UFÓK lesz az új ellenségképetek, amivel elkendőzhetitek a botrányos valóságot: szétlopjátok az országot! A gyurcsány-féle kitalicskázása a közpénzeknek lókuki volt ahhoz képest, amit most a kis kegyeltejeid leművelnek: homlokrakodókkal töltik a teherautókba tonnaszám a közpénzt. Gyurcsány fletó olcsó zsebtolvaj volt hozzátok képest, jól látom, ugye?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:08:34

@John Reef:

Értsd meg nincs Soros Terv.

Megírta a b1 blog, és Index, és a ballib bloggerek is kitartóan tagadják.

Aki mást mond, az orosz kém, és Putyin ügynök, akkor is ha Soros maga nyilatkozott a tervéről hónapokkal ezelött.

easy mango 2017.08.08. 16:09:13

@Peetee: egyébként pont azon gondolkodtam, hogy mi történik, ha mondjuk egy ködös októberi hajnalon eltávozik az élők sorából? Akkor ki lesz a soros?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:11:34

@Peetee:

Ez is amellett szól, hogy a Fideszre szavazzunk.

Kategóriákkal többet lopnak, úgy hogy közben
- A ballibek 54%-ról 82%-ra nőtt az államadósság, most 75%-ra csökkent.
- MSZP-SZDSZ alatt az EU legdrábább rezsijét fizettük, most az egyik legolcsóbbat.
- Gyurcsányék alatt a munkanélküliségi ráta megduplázódott, most 20 éve nem látott mélységbe csökkent.
- A banki alapkamat és infláció a ballib elkúrók alatt, kétszámjegyű volt, most mindkettő rekord méretűen alacsony.
- Az országot és emebereket rommá adósították az Elkúrók devizába, a Fidesz kivezette a devizaadósságot.
- A szomszédos országok viszonylatában az ország GDP-je nálunk fejlődött az egyik legtöbbet a Fidesz alatt, szemben gyurcsány véle elkúrókkal akik az egész EU legszarabbjai voltak ebben is.

----
Akkor miért kormányozzanak a ballibek, ha lopás közben még el is kúrják ?

etc111 2017.08.08. 16:14:15

@Ballib cenzúrázók réme 25: Erre próbáltam utalni és is ;o)
Illetve arra, hogy szerintem lényegtelen, hogy ki hívja fel rá a figyelmet. Legyen az Orbán, a sarki fűszeres, jobb oldali, bal oldali... tök mindegy.

Nem érdekel, hogy ezzel akármelyik politikai oldal politikai tőkét akar kovácsolni vagy nem. Egy végletekig globalizált és profitorientált világban nehezen tudom elképzelni, hogy a legnagyobb pókerjátékos humanitárius célokkal keveri a kártyát.

És még csak annyi a 'hetes számú bizonyíték'-kal kapcsolatban, hogy egy ilyen kérdés ahhoz hasonlítható, mintha egy állatketi gondozó egy torna tanárral beszélgetne arról, hogy az általános relativitáselmélet miért jó. Ha mi átlagemberek tudnánk, akkor mi lennénk a forbes listáján...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:15:03

@easy mango:

A Soros-Clinton maffiahálózat, akik befolyásuk alá vonták az Ukrán, Macedon kormányt, és irányítják lenyúlják a Román, Magyar, Cseh, Szlovák, ... civileknek járó pénzeit (Norvég pénzek), egy kiterjedt hálózat.

Ha levágod a fejét 10 másik nő ki belőle.

Egyébként le is szarnám az egészet, ha nem ide akarnák pakolni a migráns muszlimokat, és nem a magyar kormányba akarnák ültetni politikai bábjaikat.

boborján20 2017.08.08. 16:15:36

@easy mango: ne szarj be! szerintem má kitalálták, és a páncélban van:))

te gondoltad volna akárcsak 10 évvel ezelőtt, hogy a gazprom legvidámabb barokkos dumájától, a fityeszmaffia eljut oda, hogy putyinevtárs úgy jár ide, mintha már annektálta volna ezt az országot?

és még sorolhatnám reggelig, de már unom.

easy mango 2017.08.08. 16:18:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: ebből azért néhány tény hiányzik, meg nettó nem igaz, szerintem. Persze lehet, hogy nincs igazam, de ez most nem fontos. Nem ez a fontos.
A jövő. Az tűnik el. A gyerekid jövője. A demokrácia. A szabad akarat és vélemény. A sokszínűség. Az a tudat, hogy ha szorgalmas, rendezett életet élsz, akkor sokra viheted, biztos öregkorod lesz, teljesülhetnek a vágyaid.

zokogjatok 2017.08.08. 16:22:46

@easy mango: "A jövő. Az tűnik el. A gyerekid jövője. A demokrácia. A szabad akarat és vélemény."

Zokogj. Rettegj. ön a katasztrófa. A nácik. A gonoszok. Megesznek. Csak egy megoldás van, be kell engedni pár millió arabot, és akkor mindezek megmaradnak!

boborján20 2017.08.08. 16:23:23

@Ballib cenzúrázók réme 25: te haver, mond azt má, hogy csak ironizálsz ebben a kommentedben! lécci!

mert ha nem, akkor nagy a baj!:)

Peetee 2017.08.08. 16:23:53

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem kell vissza a szoci-éra, de ezért cserébe miért kell eltűrnöm, hogy: 1. gyermektelen egyedülállóként elvették a fizetésem 26%-át, ennyivel keresek kevesebbet, mint 7éve. 2. A világ legmagasabb adóját fizetjük mindenre, ezt hívjuk Áfa-nak, 27% a mértéke...van is miből lopni. A rezsivel öngólt lőttél, mert befagyasztották az árakat, miközben az áram és a gáz szabadpiaci ára egész Európában 30-60%-ot zuhant...mi meg ugyanannyit fizetünk. Egy Német ma 30%-al olcsóbban kapja az áramot, mint egy magyar. Van is miből lopni! A munkanélküliségi rátát a közmunka vitte le, de ez nem termel a GDP-be, a Te és az én adómból fizetik a naplopókakat, akik a szocialista brigádok mintájára először kékre festik a kerítést, hogy aztán visszafesthessék pirosra. Értéket nem teremtenek, de lagalább egy valag közpénz kihordható rájuk, abból is lehet ugye lopni. Öngól II. A jegybanki alapkamat szándékosan generálták ilyen mélyre, most éppen forintban adósodik el a nép (ahogy látod hallod újra pörög a lakossági hitelezés, ami végülis jó dolog)...nézzük majd meg pár év múlva, feltolják egy normál 5-7%-ra a bankok meg 20-50%-ot emelnek a jónépnek, merthátez' forinthitel kérem. Ugyanez volt a CHF-el is, most újra eljátszák, nézd csak majd meg...bár senkinek nem kívánom ezt a forgatókönyvet. A GDP-t nem értem, minden környező ország körbehugyozott minket az elmúlt években, már nem a Szlovák jár ide dolgozni, hanem a magyar jár át SK-ba!!! Lengyeleknél, Szlovénoknál kétszer akkora az átlagbér, 10éve egy szinten jártunk...akkor?!

Peetee 2017.08.08. 16:25:30

@easy mango: Bárki/bármi: NATO, USA, NASA, Camerun-i diáktüntetés...bármi.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:25:36

@easy mango:

Nem értek egyet.
Soha nem volt nagyobb ettől a demokrácia.
Hisz a ballibek alatt soha nem élvezett a kormány többségi támogatást, már választások után 3 hónappal se, most meg igen.

Gyerekem jövőjét sokkal jobban féltettem az elkúrók alatt, mint most.

A szabad akarat, és sokszínűség se kapott soha nagyobb teret. Hisz Gyurcsányék alatt beazonosíthatatlan rendőrök verték a tüntetőket, most meg a füttyögőket védik az ünneplő tömegtől.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:28:47

@Peetee:

Természetese hazudsz az áram árában:
azaramara.blog.hu/2015/10/19/villamosenergia-arak_europaban_magyarorszag_kulon_utakon

A munkanélküliségben is hazudsz mint a vízfolyás, mint mindenben:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/bezuhant_a_magyar_munkanelkuliseg.638999.html
A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 378 ezer volt, 84 ezerrel - 2,0 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,7 százalékponttal, 67,3 százalékra emelkedett.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 105 ezerrel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 11 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig 9 ezerrel csökkent.

zokogjatok 2017.08.08. 16:39:04

@Peetee: "2. A világ legmagasabb adóját fizetjük mindenre, ezt hívjuk Áfa-nak, 27% a mértéke"

Kivéve egy halom dologban, pl. étel...

" Egy Német ma 30%-al olcsóbban kapja az áramot, mint egy magyar."

1 kwh Magyarországon: 36 ft azaz durván 0.12 EUR

www.quora.com/How-much-does-electricity-cost-per-kWh-in-Hungary

1 kwh Németországban: 0.29 EUR. Két és félszer annyi.

www.cleanenergywire.org/sites/default/files/styles/lightbox_image/public/images/factsheet/composition-average-german-household-power-price-2006-2017.png?itok=qx-y8wo7

zokogjatok 2017.08.08. 16:48:33

@Peetee: "Lengyeleknél, Szlovénoknál kétszer akkora az átlagbér"

www.oecdbetterlifeindex.org/countries/poland/
USD 17 820

www.oecdbetterlifeindex.org/countries/hungary/
USD 15 614

Elég fura világ ahol a 17 kétszer akkora mint a 15 :D

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.08.08. 16:49:10

@Ballib cenzúrázók réme 25: Egyebbkent mar szamtalanszor elmondtak, hogy azert tartjak szandekosan alacsonyan a berleti arakat, mert nem akartak, hogy az I. kerulet, egy megfizethetetlen uzletkozpontta alakuljon, eluldozve a lakosagot.
Ha hagytak volna elszabadulni a piaci arakat, akkor mostanra az egesz I. kerulet egy nagy buli negyeddel keresztezett plazava alakult volna lakosag nelkul.
A libsik persze szarnak az orszag es a varos erdekeire.
A libsik a varba is bekoltoztetnenek fel millio arabot, hogy szetbasszanak mindent.

easy mango 2017.08.08. 16:52:14

@zokogjatok: ez valóban nem így van, Magyarországon nem drágább az áram, mint Németországban. Viszont ott 30%-ot esett az ár, nálunk meg semennyit, mert hatósági ára van. Meg ugye az átlagfizetés is úgy négy-ötszöröse. Viszont hány milliárdból kompenzálja a Magyar Állam az állami energiavállalatokat? Amikor azok veszteségesek évente, mióta olyan hatékonyak. Azt is te fizeted. Csak nem villanyszámlán, hanem adóbevallás után. Meg a boltban a pénztárnál.
Jó példa a kisebb hozamú szemétszállítás (csődben számtalan városban), kéményseprés (Budapesten a Katrasztrófavédelem vette át, mert a korábbi cég feladta). Ezek remek megoldások. Ötezerért eladod a lelked a szavazófülkében, aztán majd lesz ami lesz.

hümhüm 2017.08.08. 16:53:23

@Peetee: " elvették a fizetésem 26%-át, ennyivel keresek kevesebbet, mint 7éve"
Ne guríts, koma! Ha minimálbéres voltál és vagy, akkor most 22600 Ft-tal keresel többet, mint 2010-ben.
Ha nem minimálbéres vagy, akkor meg...? a fizetésed nem valószínű, hogy az államtól függ, hanem a nem állami munkáltatódtól: harcolj magasabb bérért (ha megérdemled...)
Van egy alkotó javaslatom: csinálj gyereket.
2. Az ÁFA tényleg magas, éppen 2%-kal magasabb, mint 2010-ben meg előtte, amellett viszont sok különféle dolog (főleg élelmiszer) ÁFÁját lecsökkentették 18 ill 5 százalékra.
3. Az energiaárak tekintetében láthatóan nem tájékozódsz. A szabadpiaci ár csökkenése (nagy tételben) nem jelenti automatikusan a kistételes lakossági ár csökkenését, csak jól hangzó maszlagként nyomják ezt a hülyegyerekek. Az ilyen szabadpiaci ár csökkenéssel a kereskedők és esetleg a nagyfogyasztók járnak jól.
4. Lehet rettegni a banki kamatok miatt...ha ez neked élvezeted okoz... Amúgy aki ilyen alacsony banki kamatok mellett az egyenletes törlesztő részletet választja, az hülye. Egyenletes tőketörlesztést kell választani, mert az időarányosan csökkenti a tőketartozást, és az idő műlásával nem érheti meglepetés az adóst, hogy jé, még milyen sok a tőketartozásom, pedig már milyen sok milliót fizettem a banknak.. Igaz, a kezdeti törlesztő részletek magasabbak lesznek a nagyobb tőkerészre eső kamat miatt, de mint írtam, a kamat alacsony, tehát nem lesz az sem sok.

easy mango 2017.08.08. 16:54:49

@Ballib cenzúrázók réme 25: napi.hu? Mi van veled fiam.... Még a Statisztikai Hivatal igazgatóságát is szétzilálták 4-5 éve, csakhogy ne gurulhasson le szélsőséges adat a gazdaságról. Ne az első cikket linkeld be amit a neten találsz.
A jelenlegi munkaerőpiaci számításokba még a külföldön dolgozó magyarokat is beleszámolja a rezsim. Miről beszélünk?

easy mango 2017.08.08. 16:56:21

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: jaj de szerencse, hogy ilyen előrelátó volt a Budavári Önkormányzat.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.08. 16:58:07

@easy mango:

Azért a KSH szétzilálása nem ott kezdődött.
Hanem ott, mikor Gyurcsány kirúgta azt a Mellár Tamást, aki mellesleg egykori egyetmi tanára volt, és elmesélte hogyan szóltak le a Gyurcsány Fecóka tanulmányai érdekében az MSZMP KB-ből a kommunista diktatúrában:

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

----

Megjegyzem minden statisztika azt mutatja, hogy csökkent a munkanélküliség a külföldön dolgozók, és a közmunkások nélkül is kategóriákkal.

boborján20 2017.08.08. 16:59:31

@hümhüm: remélem a letelepedési kötvény biznicből te is behúztál egy kis lét.
a migráncsok és faraon csókoltat!

zokogjatok 2017.08.08. 16:59:42

@easy mango: "Viszont ott 30%-ot esett az ár, nálunk meg semennyit, mert hatósági ára van"

Mint az előzőleg belinkelt ábrán láthatod, nem, nem esett 30%-ot. Semennyit sem esett. Konstans ugyanannyi nyolc éve.

www.cleanenergywire.org/sites/default/files/styles/lightbox_image/public/images/factsheet/composition-average-german-household-power-price-2006-2017.png?itok=qx-y8wo7

"Viszont ott 30%-ot esett az ár, nálunk meg semennyit, mert hatósági ára van"

Bár NEM esett 30%-ot, ha így lenne sem bizonyítana semmit, MO-n a rezsicsökkentésnél estek az árak, NO-ban meg most, akkor mitől is szarabb nekünk most mint NO-ban? Semmitől, nálunk előbb volt csökkentés, ennyi.

"Viszont hány milliárdból kompenzálja a Magyar Állam az állami energiavállalatokat? "

Jó figyi lassan el kéne döntened, mi az álláspontod:
1. A buta hatósági ár miatt az energiavállalatok veszteséggel működnek
2. A buta hatósági ár miatt mindenhol máshol csökken az energia ára, csak nálunk nem

Észrevetted, hogy a kettő együtt nem lehet igaz?

boborján20 2017.08.08. 17:01:00

@Ballib cenzúrázók réme 25: az mekkora, ha egy ekkora gecifan, mint te, mellárral példálózik!:))

ZX 2017.08.08. 17:01:57

@zokogjatok: Ilyet én is tudok:

www.zokogjatok.com/2016/09/20/why-im-fucking-horses/ :D

Gondolom nem olvastad el a cikket, vagy nem értesz angolul, hogy mit is akar goerge bácsi és miért.

easy mango 2017.08.08. 17:02:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tetszett lakni a Szovjetunióban sokáig? Vagy mire gondolsz amikor ilyet írsz, hogy sose volt még ilyen jó? Tényleg kétlem, hogy elhiszed amit mondasz és nem pénzért/érdekért teszed.....sajnálom
Legyenek szívesek a hölgyek/urak tanulmányozni a XX. század történelmét. Főleg Európáét a 20-as és 30-as évektől kezdve. Láttunk már ilyet.

zokogjatok 2017.08.08. 17:03:31

@easy mango: "Ne az első cikket linkeld be amit a neten találsz."

Érted bazdmeg, te állítasz valami veretes faszságot nulla alátámasztással, de aki ezt linkekkel cáfolja, arra elkezdesz fanyalogni, hogy jaaaj hát ez nem elég hiteles. Egy random kommentelőnél kb. százezerszer hitelesebb bármi. Te mi a fasszal támasztottad alá valaha az állításaidat?

zokogjatok 2017.08.08. 17:07:06

@ZX: "hogy mit is akar goerge bácsi és miért. "

Ja értem, akkor most már van Soros-terv, csak mert fentebb ugye még az volt hogy ilyen nincs. A Soros-terv meg arról szól, hogy a migránsokat támogatja. Ami mit okoz: természetesen még több migrációt.

zokogjatok 2017.08.08. 17:10:29

@easy mango: "Vagy mire gondolsz amikor ilyet írsz, hogy sose volt még ilyen jó? "

Ha úgy random egy időpontra ráböknénk az utóbbi ezer, vagy az utóbbi száz évben, akkor mennyi eséllyel lenne jobb itt élni, mint ma?

easy mango 2017.08.08. 17:10:48

@zokogjatok: a piacgazdaság rossz....mert a piacgazdaság rossz. Az a fránya hanyatló nyugat megint kifundált valamit? Csakhogy kibabráljon az övéivel?
Ez a hatóságiáras komcsi csesződés eklatáns példa. Mi megmonnyuk mennyi, oszt annyi. Kerül amibe kerül, hogy megéri-e, nem számít. A lényeg, a lakosság (ő szavaz, nem a cég) legyen boldog. Ez rövidtávú gondolkodás.
Ha azt a sokmilliárdot amiért ezeket a cégeket kivásárolták, fenntartják, kompenzálják és konszolidálják akár fűtéskorszerűsítésre, szigetelésre és megújuló energiaforrások és erőművek fejlesztésére is lehetett volna költeni. Ez jelentkezik a rezsiszámlán is a lakosságnál, csökkenti a környezetszennyezést. A válság után sok munkát adott volna a magyar építőiparnak és beszállítóknak, továbbá előretekintő, hosszútávú megoldás. kivitelezni egy ilyen országos programot nehéz lehet? Kurblinehéz lehet. Egyszerűbb hozni egy törvényt hogy ennyibe kerül és csók.

easy mango 2017.08.08. 17:12:20

@zokogjatok: kikérem magamnak ezt a hangnemet!

easy mango 2017.08.08. 17:13:43

@zokogjatok: és kérlek ne húzd fel magad!

boborján20 2017.08.08. 17:15:34

@Nzoltan: zoli, te egy szarkupac vagy! ezé téged miért zavarna a szar szag?:)))

easy mango 2017.08.08. 17:16:30

@zokogjatok: nem a múltat féltem...a jövőt. Meg azt bánom, amit korábban kifejtettem, hogy kétharmados többséggel ennyi év alatt azért lehetett volna értéket is teremteni és nem két vicsorgó csoportra zülleszteni a "választókat". Ha egy felelős vezető úgy gondolja, hogy mosolygós öreg milliárdosok képével kell riogatni az egész országot, hogy pozícióban maradhasson az nulla (duplanulla) teljesítmény. Én nem szeretném ezt további évekig nézni, hallgatni.

zokogjatok 2017.08.08. 17:25:36

@easy mango: "a piacgazdaság rossz....mert a piacgazdaság rossz."

A piacgazdaság jó, de nem mindenható. Vannak dotált ágazatok, amiket ilyen vagy olyan indokból nem piacgazdasági alapon üzemeltetnek, ám azok mégis szükségesek mindenki számára. Ilyen pl. az egészségügy is, vagy a tömegközlekedés, ezek veszteségesek, de közben az ország számára mégis jobb, ha a paraszt el bír menni a munkahelyéig és nem lesz pestises, mert csak így tud dolgozni. Tehát attól, hogy a tömegközlekedés pl. veszteséges, attól a léte hozzájárul ahhoz, hogy egy csomó más meg nyereséges legyen, mert pl. az egységember nagyobb rádiuszban tud munkát vállalni, ami miatt valószínűbben vállal többet fizető jobb (emiatt többet adózó) munkát.

Továbbá azért sem lehet ellenőrzés nélkül hagyni a piacot, mert villámgyorsan kialakulnak kartellek, monopóliumok. Gondolom nem kell példákat mondanom.

Tehát én nem tartom rossznak a piacgazdaságot, épp ellenkezőleg. Viszont nem is a csodás megváltó, és a láthatatlan kéz sem intéz el mindent, ahogy elképzelték. Néha bele kell nyúlni.

"A lényeg, a lakosság (ő szavaz, nem a cég) legyen boldog."

Úgy van. Csak te ironikusan mondod, én meg komolyan. Jól láthatóan a lakosságnak ez kell. Mehetsz te szembe velük, és mondhatod, hogy hülyék, csak ezzel kb. semmit nem érsz el. A magyar lakosság cinikus. Egymilliárdszor hallották már, hogy "ez most kicsit sokba kerül, de megtérül", meg "most még rossz, de jövőre már jobb lesz", hogy nem hiszik el. A rezsicsökkentés megfogható, valóban ott van. Ezért sikeres.

postumus mumus 2017.08.08. 17:25:38

És az miért is lenne baj, ha véletlenül igaz is lenne amit ezek a hazudozó faszfej fideszesek állítanak? Ha soros évente 1 millió menekültet akar Európába hozni? Számoljunk. Ha az EU lakosainak száma 300 millió, akkor az évi 1 millió háromszázad résszel hígítja az őslakosokat, vagyis 300 év múlva az őslakosok és a bevándorlók létszámának aránya eléri a fifti-fiftit, vagyis még akkor sem lesznek többen. Mi a faszomért gond ez? Vagy mert orbángeci csutipatkány kitalálja, hogy ez gond, akkor már gond? A mi életünkben ezt a változást észre se fogjuk venni. Használja már a fejét mindenki, kezdjen el számolni és ne az ilyen fasiszta, antiszemita idegengyűlölő csuti férgeknek higyjen. Ez az arány kb. annyi lesz 10 év múlva, mintha egy 10000-es kisvárosba betelepítenének évente 33 embert, vagyis 10 év múlva lesz a kisvárosnak 330 menekültje. Ennyi főt észre se lehet venni.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2017.08.08. 17:27:54

De hol vannak a címben emlegetett bizonyítékok? Ott a Soros-terv a Project Syndicate-on és a Foreign Policy-ban, ő maga írta, és ezek nem éppen századvéges kiaványok. Tehát nem létezik a Soros-terv? Hogy lehet ekkora pofonba beleszaladni, jesszusom... Kedves blogszerző nem ismerte ezeket szövegeket, ugye?

zokogjatok 2017.08.08. 17:29:53

@easy mango: "nem a múltat féltem...a jövőt."

Neem, azt kérdezted, hogy mit jelent az, hogy "soha nem volt még ilyen jó", és ez pont azt jelenti, hogy jelen pillanatban példátlan békeidőket élünk, akármennyire is "felfokozottnak" tűnik az állapot. Plakátok, istenem! Mondom, bármelyik múltbéli pillanatra böknél rá, jó nagy eséllyel nagyságrendekkel lenne szarabb, mint ma. Világháborúk, felkelések, megszállás, betegségek, éhínségek, még hatvan-hetven évvel ezelőtt is.

Na most erre mondhatod, hogy ez "nem elég" és miért nem "még jobb", de azt nem észrevenni, hogy a magyar történelem folyamán manapság ritka jó ám nekünk, az vakság.

zokogjatok 2017.08.08. 17:33:11

@postumus mumus: "És az miért is lenne baj, ha véletlenül igaz is lenne amit ezek a hazudozó faszfej fideszesek állítanak?"

Huhúú, megint megfigyelhető a balliberális véleményevolúció, ami már a menekültügyben is olyan jól kitűnt! :D Emlékezzünk csak:

Nincsenek is menekültek -> Vannak, de nem sokan és képzett emberek -> jó elég sokan és nem is mind képzett, de a kerítés nem megoldás -> jó a kerítés mégis megoldás egy kicsit, de fölösleges mert nincsenek kvóták -> jó mégis vannak kvóták de a mi hibánk, minek kellett annyit beengedni

Na látjuk, megint kezdődik!
Nincs is Soros-terv -> Jó van Soros-terv de nem az amit írnak -> Jó lehet hogy mégis az amit írnak, de az nem is rossz...

Pomi42 2017.08.08. 17:34:06

Azt bizonyítani, hogy valami NINCS, logikai hiba.

easy mango 2017.08.08. 17:34:46

@zokogjatok: csak zsákutca. Egyetértek a dotált és nem dotált ágazatokkal. Csak látnám, hogy jó a tömegközlekedés, meg az egészségügy és nem paolnék itt, hidd el. Meg látnám, hogy az ügyészség végigvisz egy kivizsgálást és nem csak lezár hipp-hopp. Meg azt látnám, hogy ezer, tízezer ember gyarapszik Fejér-megyében és nem egyes egyedül egy gázszserelő. Az is jó lenne, ha nem veszítené el Pallas Athene a közpénzjellegét. És ehhez nem tapsolna nyitott mosollyal a teljes Fidesz-KDNP frakció. Biztosabb érzés lenne, ha a rendőr nem csak szemethúnyna a sok szabálytalankodó felett, vagy egy kis kenőpénzért. Ha nem milliárdok mennének el közpénzből plakátra, Pasaparkra. Lehetne egy erős ellenzéki újságírás is, hogy, mint a hatalmat ellenőrző pillér oknyomozzon, kiderítsen dolgokat. Ha nem nekem kéne venni a wc papírt a kórházban amikor a nagyanyám bent fekszik. Ha a gyerekeknek nem ideológiát tanítanának, hanem kézzel fogható tudást, kommunikációt, nyelveket, boldogulást.

zokogjatok 2017.08.08. 17:36:27

@easy mango: "kikérem magamnak ezt a hangnemet! "

Igazad van, kissé elszálltam, bocsánat. Mentségemre szolgáljon, hogy ha körbenézel, láthatod, hogy meglehetősen paprikás hangulatban van mindenki, és nem csak a "hazudozó faszfej fideszesek" :D

zokogjatok 2017.08.08. 17:39:59

@easy mango: Azzal mind egyetértek, hogy "jó lenne", a kérdés az, hogy ki tudná ezt jóra vagy jobbra megcsinálni, mert a korábbi játékosok mind szarabbak voltak a Fidesznél.

Szóval azzal érvelni, hogy "miért nem jobb", az addig nirvána érvelés, ameddig nem tudsz jobbat. Persze ha tudsz jobbat, pontosabban tudsz olyat akiről elhiszed hogy jobb, akkor szavazz arra, én is így tennék csak én nem tudok olyat.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.08. 17:41:21

@zokogjatok: Mi van hülegyerek? Talán ezeket mind én írtam? Egyrészt közöm nincs ahhoz hogy liberális faszfejek mit mondogatnak. Olvass hülegyerek, aztán észreveszed, hogy az általad felsorolt faszságok közül én csak egyet állítottam: azt hogy nekem nem gond ha 300 év múlva ugyanannyi bevándorló lesz a lakóhelyemen, mint ahány őslakos. De még az sem zavar hogy a tízezer lakosú lakhelyemen 10 év múlva 300 menekült lesz. Erre válaszolt pihentagy, ne másról makogj, hogy valami faszfejek miket mondogattak korábban, mert az kurvára nem érdekel. Ne másról brekegj, hanem arról amiről írtam.

zokogjatok 2017.08.08. 17:46:41

@bluebear: Minek, hogy megint belássátok, hogy nekünk van igazunk? :D

Nincsenek is menekültek ->
Vannak, de nem sokan és képzett emberek ->
jó elég sokan és nem is mind képzett, de a kerítés nem megoldás ->
jó a kerítés mégis megoldás egy kicsit, de fölösleges mert nincsenek kvóták ->
jó mégis vannak kvóták de a mi hibánk, minek kellett annyit beengedni

Na látjuk, megint kezdődik!
Nincs is Soros-terv ->
Jó van Soros-terv de nem az amit írnak ->
Jó lehet hogy mégis az amit írnak, de az nem is rossz...

easy mango 2017.08.08. 17:48:16

@zokogjatok: na nem mondom, hogy túl fényes lenne a felhozatal, ez biztos.
Kommentjeimben igyekeztem jó példákat, javaslatokat, megoldásokat érinteni. Arra, hogy ezt ki tudná megcsinálni nagyon kevés ötletem lenne. Az is inkább olyan, mint fociban a világválogatott. Jól mutat, menő játékosok, de hogy politikailag tudna-e működni, az kérdéses. Jó lenne egyszer olyan kormány, akinek pl nem csak politikusi múltja van. Vezetők érkezzenek a versenyszférából, tereprutinnal. Ne csak olyanok, akik csak politikusok voltak világ életükben és nem dolgoztak semmi mást. Ne csak jogász (végzetségű) és tanár üljön ott, ahol sokkal komolyabb rutinra, kapcsolatokra van szükség. És elnézést a jogászoktól és tanároktól, ez nem őket minősíti. Csak én is félnék, ha a fogorvosom helyett egy kamionsofőr várna a megbeszélt vizsgálaton.

postumus mumus 2017.08.08. 18:02:04

@zokogjatok: Fideszbirka! Olyan vagy mint a gazdáid az a disznófejű folyékony szilárd meg a führere a csutigeci. Sose a kérdésre válaszolsz, sose a témáról vitatkozol,csak mindig ugyanazt makogod, brekeged. Úgyhogy mostantól be is fejeztem a veled való társalgást.

Netuddki. 2017.08.08. 18:02:18

Újabb tolvajfideszbértroll mágnes poszt.

2017.08.08. 18:02:54

@Osz Apo: Értem. Átjött. Kocka vagy.

Bambano 2017.08.08. 18:03:58

matematikus vénájú emberként kénytelen vagyok beleszólni: az, hogy nem mutatott be eddig senki sem bizonyítékot, az nem bizonyít semmit.
ebből a szempontból nézve ugyanúgy trollkodó bulvár ez a poszt is, mint a másik oldal lomjai.

shakespeare 2017.08.08. 18:04:30

@ZX: Soros nagyon gazdag és befolyásos, főleg ez utóbbi, nyilván nem ő rángatja a fegyverlobbi dákóját is, ő csak a meglévő trendekre erősít reá masszív politikai és döntéshozói befolyással, illetve ha ő elindult valamerre, akkor van egy szép nagy banda jó sok pénzzel amely vele együtt indul, Soros -nak nem volt elég ereje az angol nemzeti bankot megfingatni, de ezzel a bandával együtt már igen.
Szóval amolyan vezérfarkas amely vérszagra vezeti a többieket és együtt már egész komoly erőt képviselnek.

Nem vicc az amit csinálnak. Simán szétbasszák az európai (köz)biztonságot ha nekik abból nyereség van, nem lacafacáznak.

Cheraups 2017.08.08. 18:05:46

@Ballib cenzúrázók réme 25:

te ostoba barom, beismerted hogy hazudtál??? sosem ismerjük be a Sorosbérenceknek hogy hazudunk, hanem elküldjük a picsába!!!
Gyorsan libsizd le, és ismételd meg a hazudozásod!

shakespeare 2017.08.08. 18:06:38

@Bambano: Bizony, ez pont úgy van ahogy írod.
Szőke nőkre jellemző érvelést olvashattunk a blogon, nem egyebet.

Cheraups 2017.08.08. 18:08:45

@Bambano:

Így van!

Azt hogy NINCS Sorosnak terve ara hogy megöljön minden magyart, azt nem lehet bizonyítani, tehát igaz: meg akar ölni minden magyart!

éljen fidesz!

boborján20 2017.08.08. 18:09:01

@shakespeare: a geci simán szátbaszná az uniot, ha a gazdája, putyinevtárs azt adja ki neki!

kiadta, de nem fog neki sikerülni, mert a merkel és macron féle libsik nem hagyják!:)))

2017.08.08. 18:15:44

@Ballib cenzúrázók réme 25: A leírt idézetből is látszik, hogy meccccsodda remekkkkk ember ez a soros gyuri. Igazán kár, hogy nem is létezik...

Jaj, vagy csak az nem létezik amit mond és amit a szervezetei nyilvánvalóan tesznek...

Ugye így már helyes?!

Cheraups: Segíts! Kezdek összezavarodni... Lop még a fidesz?

Hoppá, friss hír, itt a 7 bizonyíték, hogy nem is létezel Cheraups!

Elvileg ez matematikailag bizonyítható, igaz kockák?!

easy mango 2017.08.08. 18:17:43

Ha Petinek kukija van, akkor van punija?

shakespeare 2017.08.08. 18:18:01

@boborján20: ha Simicska egykori haverjára gondoltál, akkor tévedsz, mert neki nem célja az EU szétverése, még az angolok kilépése ellen is felszólalt.

nem voltam Viktor pártján, de ha az EU akkora sunyi húzásokat csinál mint 2015-ben a migránsos trükk, akkor egyértelműen a Viktornak van igaza, nem lehet megengedni, hogy nyugati politikus kijelentett meghívására cirka félmillió arab jelenjen meg a határokon és azt az EU döntse el, hogy azok jó része itt fog élni. Itt kell ellátni, táboroztatni őket.

persze bmeg, ki az a hülye aki ilyen EU-t elfogad ? nyilván nem szabad azt csinálni, hogy ilyen EU alakuljon ki.
de az EU életbevágóan fontos az összes ki országnak (is) ha nem ilyen fasz dolgokat csinál, ezt pontosan tudja OV is

csak a libsi hisztiben van benne az EU szétverés duma

postumus mumus 2017.08.08. 18:22:21

@shakespeare: Jelenleg nagyobb biztonság van, mint a 70-es években, amikor hetente robbantottak fel egy repülőt 250 utassal arab terroristák. Most mi van? Pár évente meghalnak páran(jó tudom azoknak sem kellene), megfogják néhány nő picsáját és ezt ,meglovagolják a nacionalista, antiszemita fasiszta patkányok, mert azt akarják hogy megválaszzák őket, mert tovább akarnak lopni. És a birkák be is nyelik rendesen ezt a terror dumát. Sorosnak teljesen igaza van. Ezektől a nacionalista patkány fasisztáktól megint elkezdett bűzleni Európa, mint a 30-as években. Ezekre egy megoldás van. Felhigítani őket menekültekkel, hogy ne legyen olyan nagy a pofájuk, ne tudjanak kirobbantani egy újabb 3. világháborút.

BéLóg 2017.08.08. 18:28:35

A Soros (és báró Kalergi) tervét eleve bizonyítja, ha balliberális seggmondóemberek azt állítják hogy nincs is.

boborján20 2017.08.08. 18:28:57

@shakespeare: "ha Simicska egykori haverjára gondoltál, akkor tévedsz, mert neki nem célja az EU szétverése, még az angolok kilépése ellen is felszólalt."szágot?

szerinted ki az a geci, aki luizzal szétbaszta ezt az országot? nyertél! a csúti lótolvaj!

azt mondod, hogy nem vagy geci pártján. erre minden szavad arról üvölt, hogy zabálod azt a szart, amit a kutyástáladba dob!

2017.08.08. 18:29:00

Hallottátok!

Itt a bizonyíték, hogy a fehér fekete.

Mert sehol sem olvashatjátok, hogy fekete nem fehér. Ez is azt támasztja alá, hogy a fekete az fehér.

Ércsük?
-
Ha nem hiszed, elmondom még 3-szor!
-
Cheraups: meg elmondja, hogy mennyit lop a fidesz...
-
De ő akkor is elmondja... és kész... értve vagyok... ő hazafi, őt nem érdekli... ő elmondja, te meg meghallgatod.

Hát na...

Oszt lehet okulni... értetlen parasztok!

2017.08.08. 18:30:00

Azt hiszem erről van itten szó...

boborján20 2017.08.08. 18:36:12

@Quentaur: hé paraszt melyik út megyen itt budára?

postumus mumus 2017.08.08. 18:39:30

És az terrortáblázatból is látszik, hogy a helyi nacionalistáktól sokkal jobban kell félni, mint az arab terroristáktól.

BéLóg 2017.08.08. 18:41:34

@postumus mumus: Vitzes gyerek vagy. Hol volt a 70-es években MINDEN sarkon egy állig felfegyverzett katona gépágyúval, minden sarkon kamera és térfigyelő, meg a teljes netet, a telefonodat lehallatják és mindenről profiloznak MINDENKIT?

Az egyetlen ok erre az iparilag végrehajtott lakosságcserére, hogy MINDENÜTT honatlan szarháziak legyeneke akiket természetesen lófaxot nem érdekel az adott hely múltja és tradíciója, kulturája de még a jövője sem. Ellenben manipulálhatók távolból, irányíthatók egy "Világkormány" által akiket persze soha senki nem választ meg és soha nem kér számon.

Akkor aztán semmi akadálya nem lesz annak, hogy a Loire völgybe akkumulátorfeldolgozót építsenek és hulladéklerakót mondjuk a wörthi tóba, génmódosított szarral etessék a világot, satöbbi, satöbbi, satöbbi, satöbbi, hisz a hazátlanok bármely probléma elől ugyanúgy arrébb tudnak menni, ahogy odajöttek, elvégre a szomszédban is a rokonok vannak.

A harmadik világháború már javában zajlik CSAK még Európában nem lőnek, de persze itt is lőni fognak, nem tudom, egy, két éven belül biztosan.
Akkor persze kiderül majd a terv, nade lehet találgatni KIK azok akik nagyobb számban lesznek ebben a polgárháborúban túlélők?

Tehát már az is MEG VAN TERVEZVE hogy az őslakosságot hogyan ritkítsák meg ANÉLKÜL hogy bárki gyanakodna rájuk. Mert még az a szükséges két generáció sem elég gyors, amivel a születésekkel tudnák elérni ezt. Plusz persze két generáció alatt annyi minden keresztbe tehet.
Vagyis dupla rohadt sátáni terv van.

easy mango 2017.08.08. 18:43:08

@BéLóg: dekár, hogy a szegény Usztics Mátyás meghalt....

boborján20 2017.08.08. 18:47:10

@easy mango: viszont patkiatus még él! és szelesgabi bácsi is, többek közt!

a hülyeség soha nem hal ki!:))

easy mango 2017.08.08. 18:47:12

Egyébként szerintem lényegesen de k...vára sokkal többen haltak meg a XX-XXI. század során elnyomó rezsimek (nacionalisták, kommunisták, stb.) akarata és keze által, mint terrorcselekmények következtében. Szerintem ez sem elhanyagolható. persze nem rettegem én a nacionalizmust, csak a demokrácia egy sérülékeny egyensúly.
Csak gondolj bele, ezt az alkotmányt, ezt a törvényhozást, ezt az ellenőrzési struktúrát, ezt a választási rendszert egyszer kezébe kaparintja Magyarországon egy először enyhén szélsőséges, majd változó párt, csoport, érdekkör, politikus, bárakármi. Ezért kell csínján bánni az antidemokratikus intézkedésekkel és nézetekkel.

Ischtvaann 2017.08.08. 18:49:02

Tehát a soros terv nem létezik??
Akkor miért erölteti azokat a dolgokat amiket felhoznak ellene? Aktuálisan most épp a migráció.
Egyébként külföldön is utálják ezt a vén bosszúálló szarost. És bizonyítható, hogy pl. különböző országok belügyeibe beleavatkozott. Felelős több ezer ember haláláért. Börtönben kellene űlnie emberiség ellenes bűncselekmények miatt.
Meg egyébként ő jelentette ki saját maga, hogy a "tervét" véghez fogja vinni ha törik, ha szakad....
Index... Nagyon szarúl képzett "ügynökök" vagytok ti, gondolom valami soros gyorstalpalón képeztek ki titeket...

boborján20 2017.08.08. 18:52:53

@Ischtvaann: stefi, te bazdmeg, minden szint alatt nyomod a baromságot!

eszt egyedül szartad ki, vagy timmunka volt?:)))

Ischtvaann 2017.08.08. 18:53:51

@easy mango: Franciaországban a sárközi megmondta, mesztic társadalmat akarnak és egy új világrendet, ahova majd együtt fogunk haladni... Tv ben ecsetelte...

postumus mumus 2017.08.08. 19:07:59

@BéLóg: Engem az őslakosok nem érdekelnek. Az én őseim sem itt születtek, hanem Európa több pontján, tehát azért mert jelenleg itt vagyok és egy bonyolult ősnyelvet, a magyart makogom még nem jelenti azt hogy genetikailag Árpád unokája vagyok. És a jelenlegi magyar lakosság 99%-a ilyen. Akkor nekem ne jöjjön ilyen csutigeci a magyarság dumájával. Ő is cigány-zsidó keverék úgyhogy a magyarozást csak azért találta ki, mert a sok birka erre hallgatott, és így megválasztották, amiből az következett hogy tovább lophatott. Minden rezdülése ezt szolgálja a kis féregnek. Mondjatok valami újat, mert a magyarozás engem nem hat meg. Legalább annyira vagyok szász, szlovák és gall amennyire magyar. Ha most ezt a 300 milliós keverék Európát soros terve 300 év alatt felhigítja 300 millió arabbal, az se érdekel. legalább tele leszünk mesztic, keverék gyönyörű nőkkel, és genetikailag kevert egyedekkel, akik sokkal életképesebbek, ahogy Darwin is megírta.

easy mango 2017.08.08. 19:14:46

érdemes megnézni azt is, hogy mekkora bevándorlás volt mondjuk az USA felemelkedésének idején (ott mondjuk napjainkig is). Vagy a háború utáni Olaszországban. Franciaország 60-as évek? Volt gyarmatok franciaajkú lakói? Németország és a törökök a 70-es, 80-as években? Ezek mind az említett országok jelentős gazdasági növekedési időszakai. Persze nyílván teljesen idegen a mostani afgán, afrikai, szíriai lakosság vándorlása, nem is lehet ugyanolyan gazdasági kontextusba helyezni ezt, mint 30-40 évvel ezelőtt. Inkább le kéne fölöznünk ezt az egészet.
Egyébként meg elég kétfenekű propaganda ez megint. Migránsozunk, miközben letelepedési kötvényeket árulunk. Ezek a csúf dolgok, mikor ezt mondjuk, mert a szavazók ezt szeretik, majd a hátuk mögött megy az okos. Aztán ha valaki rákérdez, hogy ugyanmár hogyis? akkor az támad, és vádol, és összesküvik ellenünk és az ellenségnek dolgozik. Ez nem gömbölyű.

Ischtvaann 2017.08.08. 19:23:48

@boborján20: Tím munka volt, csak nem gondolod, hogy egyedül vagyok iljen "hülye"...?
Egyébként melyik rész a kedvenced?

morph on deer 2017.08.08. 19:27:55

@easy mango:
"Ha Petinek kukija van, akkor van punija?"

Van! Azért nősült meg, hogy legyen neki. :)

Ischtvaann 2017.08.08. 19:33:04

@boborján20: talán beszélsz Franciául.
Ha én fordítanám neked úgy sem hinnéd el
m.youtube.com/watch?v=aeXhEp7dhvw

boborján20 2017.08.08. 19:34:11

@Ischtvaann: az a rész, amikor te, bájerzsoca és bencsikandris köpköditek a gecit.

ja, enézést, ez a következő fejezet:)))

6.Lenin 2017.08.08. 19:35:54

@easy mango:

" Migránsozunk, miközben letelepedési kötvényeket árulunk. Ezek a csúf dolgok, "

Ezt a két dolgot ilyen egyszerűen összekeverni nem valami hatalmas szellemi teljesítményre utal.

A gyarmatosítást és következményeit gazdasági fejlődésnek, hát az se egy semmi.

Ja, igen most szívjuk az egyik igen súlyos következményét, ráadásul úgy, hogy olyanokkal is megszívatnák, akiknek nem sok közük volt a bulihoz, sőt.

Jól érvelsz.

morph on deer 2017.08.08. 19:38:01

@BéLóg:
"MEG VAN TERVEZVE hogy az őslakosságot hogyan ritkítsák meg"

Baxki, nem mondod, hogy még kevesebb indián lesz?

(Fogadjunk, hogy a Vajna kapja majd azokat a felszabadult kaszinókat is...)

boborján20 2017.08.08. 19:41:47

@6.Lenin: számoljatok el, kibaszott tetvek a letelepedési kötvényekkel!
utána pofázzatok migránsokról, kibaszott bolsevik kutyák!

boborján20 2017.08.08. 19:44:37

@morph on deer: és kap mindegyikhez egy-egy timikét!:))

6.Lenin 2017.08.08. 19:48:49

@boborján20:

Talán megértenél belőle valamit is?
Kétlem.
Csak összezavarodnál végérvényesen.

boborján20 2017.08.08. 19:51:02

@6.Lenin: az azé tisztán látom, hogy te és a tetves maffiabandád szétbassza ezt a szerencsétlen országot.

és te anyaszomorító, még tapsikolsz is a gyagyás agyaddal!

2017.08.08. 19:52:11

@Ballib cenzúrázók réme 25: Szétesőben Cheraupc, de megjöttek a cimbijei is easy mango és ZX. Megtámogatják majd jól ideológiailag... Lesz itt mindján észosztás! :-)

6.Lenin 2017.08.08. 19:54:18

@boborján20:

Dolgoznod kellene?
Tényleg gyalázatos.

boborján20 2017.08.08. 19:58:09

@6.Lenin: szerintem te ne dolgozz, me még több kárt csinálnál:)

persze amit a tetves maffiabandátokkal csináltatok hét év alatt, az minden volt csak tisztességes munka nem!

6.Lenin 2017.08.08. 20:06:20

@boborján20:

Majd 1 év múlva visszatérünk erre a kérdésre.

boborján20 2017.08.08. 20:10:46

@6.Lenin: amikor össze fog dőlni az a szar, amit a geci és bandája( te és a többi talpas) összehoztatok, te már sehol sem leszel!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.08.08. 20:11:36

A nem létező Soros terv érdekében lobbizik az összes Soros csicska itthon és külföldön egyaránt.

Ami nem baj, mert így újabb 8 évig még biztosan nem kúrják el újra.

easy mango 2017.08.08. 20:12:52

@6.Lenin: egyrészt kérlek vegyél vissza picit, nem sértegettelek, sem senki mást.
Másrészt légy oly (oj) kedves és olvasd el ismét, hogy mit írtam! Logikai bakugrásaid arra következtetnek, hogy nem értetted! Köszi!
Az érvelésemmel kapcsolatos észrevételed bóknak veszem.
Ja és történelem. Sokat, sokszor, olvasni, tanulni, megnézni a neten, bárhol. Használ. Meg utazz sokat és beszélgess idegenekkel!

2017.08.08. 20:13:15

@boborján20: Ha már ilyen szépen kérdeztél útba igazítalak. Az az út megyen Budára, amelyiken az a bordélyház van amelyikben te is megfogantál. Közvetlenül a romatelep mellett.

Utólag még annyit, hogy te tudod-e, hogy a paraszt az egy dolgos ember, aki nem jár nyaralni és minden nap hajnalban kel a dolga miatt. Csak a miheztartás végett, hogy ki kit nézhet le és milyen alapon...

6.Lenin 2017.08.08. 20:17:01

@boborján20:

Ti már most sem vagytok sehol. Bár a bányászbéka segge is egy szint. Miért a háta mögül próbálod szemlélni a világot (legalább fordítsd meg)?
Gyere fel a fényre.

6.Lenin 2017.08.08. 20:19:40

@easy mango:

Tőled idéztem. Az érveid közül.
Azokért miért engem teszel felelőssé?

2017.08.08. 20:20:58

easy mango:
Hölgyem!

Engedje meg, hogy megkérdezzem, hogy Ön gondolkozott e már azon, hogy tapasztalatszezési célból más országban is éljen egy picit?

Üdvözlettel,

az Ön nem rajongója

anyadmajma 2017.08.08. 20:21:20

Soros terv nem létezik.
Onnan lehet tudni, hogy a hazaáruló bolsevik gecik irálya, az orbán azt mondta, hogy létezik.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.08. 20:25:17

"Akinek az egyetlen mondanivalója egy választási kampányban a kollektív paranoiára épülő gyűlöletkeltés - az nem hogy a közbizalomra nem méltó, de egy gumiszobánál többre sem."

Mint pl. a "zavarjuk el orbánt, mert nála csak jobb jöhet" szlogenetek?

boborján20 2017.08.08. 20:27:08

@Quentaur: tezsvérem, végre mektaláltalak!

anyánk mindig azt mondta, hogy a tezsvérem, te , egy paraszt. aki imádja a gazdáját, és képes megtagadni a családját:)

luk, te eszt pénzé vagy ingyé csinálod, még vissza tudlak hozni a sötét oldalról!:)))

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.08. 20:30:18

@postumus mumus: Akkor miért beszélsz ezen a nyelven? Szia, menj, beszélgess tótokkal meg gallokkal.

exterminador 2017.08.08. 20:30:50

Nem semmi, a blogger szép gólt lőtt, erre a témára rögvest rácuppantak a Habony-művek ideg-elme trolljai. Egyébként közben Schöpflin őszinteségi rohamot kapott: 444.hu/2017/08/08/fideszes-ep-kepviselo-nem-babmester-soros-de-az-sem-baj-hogy-orbanek-ezt-mondjak-mert-ez-a-politika

exterminador 2017.08.08. 20:32:41

@exterminador: Még hozzátenném, hogy az olyan alu-sisakos elmeroggyantak, mint a cenzúrázó rém meg a hasonszőrű kretén haverjai hogyan illesztik be vezéreik ilyen megnyilvánulásait a világképükbe. Persze, tudom, nem nehéz nekik, ha a pártvezetésből azt hallanák, hogy a gennyes fos finom és egészséges, nekiállnának vödörszámra nyelni.

easy mango 2017.08.08. 20:32:50

@6.Lenin: egyrészt sértő hangvételt ütöttél meg, másrészt nem engem idéztél. Ezért kértelek meg, hogy nézd át újra. Harmadrészt nem teszlek én felelőssé téged semmiért. Ha így érezted az félreértés.
Csak kértelek és javasoltam.
De érvelj, hozz ellenpéldát, cáfolj, bármit, csak ne személyeskedjünk!
Azt max egy sör mellett némi ismeretség után hagyom.

morph on deer 2017.08.08. 20:35:21

@boborján20:
"... egy-egy timikét!:))"
:)
Valószínűleg azért a helyi szokásoknak megfelelően más lenne a neve, mondjuk például 'Fürge Muff', esetleg 'Kóbor Cukorfalat', vagy valami ilyesmi...

easy mango 2017.08.08. 20:39:16

@Quentaur: Kedves uram (?). Korábban kifejtettem itt, hogy mélyen elszomorítónak tartom, hogy bárki, bárkit egy blogkomment miatt a hazája elhagyására szólítson fel, mert más az álláspontjuk. Érvelj, cáfolj, kíváncsi vagyok rá! Tényleg. Ez az elküldjük egymást a véreresbe ez szerintem nem pálya. Oviban szokott így egy vita véget érni (nyugvópontra jutni), hogy valaki lesom valakinek egy nagyot mert nem sikerült meggyőzni, vagy elfordulnak tőle és picit kiközösítik. Tök ok. Csak szerintem mi ennél már picit idősebbek vagyunk.

easy mango 2017.08.08. 20:41:58

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: csak egyelőre Orbán az ország elsőszámú vezetője.

2017.08.08. 20:41:59

easy mango:

Hölgyem!

Önnek igaza van. Országokat tényleg nem lehet short-olni. Hogy is lehettem ennyire hanyag és felületes, mikor itten kérem ilyen mértékű precíz megfogalmazásra van igény.

Mint ahogy szemfülesen és éleslátóan azt Kegyed is számon kéri rajtam. Sajnos ezen hibámat már jóvá tenni soha nem fogom tudni. Rettentően rőstellem. A helyzet az, hogy országokat egyáltalán nem lehet short-olni. Az képtelenség. Mindössze csupán egy nemzet valutáját lehet leértékelni, elértékteleníteni a short-olással. Nagy vonalakban. Szóval e kettő, hogy ország és nemzeti valuta, még logikailag sem kapcsolható össze, ezért ismételten elnézését kérem Kegyednek.

És meg szeretném jegyezni, hogy Kegyed rendkívült kifinomult és érzékletes képessége az ahogyan a lényeget ki tudja emelni. Vagy 30 gondolatból, sikerült kiemelnie azt, hogy HAHA Rosszul írtad!!!

Ez igazán emelkedett szellemiségre utal.

Megtisztelő az Őn figyelme!

Üdvözlettel,

az Ön nem rajongója

boborján20 2017.08.08. 20:42:29

@morph on deer: vagy fürge ujjak, vagy agresszív puncik, vagy szőke ciklon!:)

kinek mi!:)))

boborján20 2017.08.08. 20:47:01

@Quentaur: te vagy itt a nonplusultra, erre a mango meg leolt? hülye egy világ ez!:)))

easy mango 2017.08.08. 20:48:36

@Quentaur: kérdeztem, de választ nem kaptam. Az is lehet, hogy a mondandód többi részével egyetértettem.
Nem egy nyelvtani hibán rugózom. Csak 2002-ben hallottál valamit, hogy Soros megshortolta a fontot és a brit jegybank bajban volt, és mára ez olyan Szilárdosan öt ország megshortolása lett. Állítottál valamit, mondd el kérlek mit értesz alatta, ezt kértem. Most kifejtetted, hogy elírtad. Ok. És kérlek továbbra se rajongj értem, azt max 20-25 év közötti, csinos hölgyeknek hagynám, ha nem lennék házas.

2017.08.08. 20:56:12

@easy mango:

Hölgyem!

Én igazán nem szeretem azt aki helyesírásról papol kommentekben. Ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy az általam feltett kérdés ímmár felszólításként van Kegyed által interpretálva. Hát mi ez itt kérem? Kupleráj? Hát, hova illant az a bizonyos szemfüles igényesség?

De tételezzük fel, hogy mi van, ha azt mondom, hogy költözzön el. Így! Ennyire randán!

Szólás szabadság van. Lehet hogy nem elég PC Kegyednek, de akkor is szólás szabadság van (ami mondjuk nem fütyülés, de az már egy másik történet).

De ismétlem, én kérdeztem és nem felszólítottam.

Üdvözlettel,

az Ön nem rajongója

Érveltem.

easy mango 2017.08.08. 21:02:20

@Quentaur: hát én nem tudom. Többiek! Ez érvelés?
Én attól még lehetek szomorú, hogy az általam nem támogatott nézetekkel szimpatizálók engem (vagy mást) az országon kívül látnának. Biztos ez a jó megoldás? Ez a demokrácia? Ez a felelős felnőtt magatartás? Kétlem.
Dehát kupleráj van. 7 éve. Egyébként sokan megfogadták a hasonló tanácsokat. Büszke is lehet rá minden jobboldali (ami nálunk bal), hogy kivándorolt (megèlhetési célból letelepedett) egy nyugati (haldokló nyugati) országba. Ez csak erősíti a magyarságot....szomorú. Sajnálom, hogy ilyen gondolatokat vált ki benned egy blogbejegyzés....ami mellesleg nem is jó.

easy mango 2017.08.08. 21:03:38

@Quentaur: szerintem egy csöppet igen

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.08. 21:05:47

@easy mango: És?
A liberális oldal nem gyűlöletpropagandát folytat orbán ellen? Nem az az egyetlen mondanivalójuk, hogy "orbán takarodj'? Van más is?

2017.08.08. 21:08:20

@easy mango:

Hölgyem!

Fura a Kegyed ízlése, megegyezik az enyémmel mármint a nők terén. Na, de ma már nem PC ezen csodálkozni, szóval csak megjegyeztem, hogy milyen érdekes egybesés.

Na, de a téma:

"Csak 2002-ben hallottál valamit, hogy Soros megshortolta a fontot és a brit jegybank bajban volt, és mára ez olyan Szilárdosan öt ország megshortolása lett. Állítottál valamit,"

Szóval Kegyed tudja, hogy én mit hallottam? Bakker! Kimegyek alufóliért és a fejemre tekerem. Ezt Kegyed már tényleg ilyen szinten nyomja?

Soroljam fel az 5 országot azt szeretné, Kegyed? Olvasson utána! Találni fog még egyebet is...

Üdvözlettel

az Ön nem rajongója

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.08. 21:08:58

@easy mango: "n attól még lehetek szomorú, hogy az általam nem támogatott nézetekkel szimpatizálók engem (vagy mást) az országon kívül látnának. Biztos ez a jó megoldás? Ez a demokrácia? Ez a felelős felnőtt magatartás?"
Én attól vagyok szomorú, hogy naponta olvasom, hogy az ország megválasztott vezetőjét mindenféle kommentelők lámpavasra akarják lógatni, meg hasonló. Ez a demokrácia?

Az álszemérmes nyekergés arról, hogy hányan mentek külföldre dolgozni meg elég gáz. Unió ellen szavaztál, mesélj? Mert erről szól. Hogy mehet a nép, jöhet az áru. Akkor? Mi azzal a gond, ha valaki kimegy dolgozni, esetleg élni?

easy mango 2017.08.08. 21:12:16

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: arra gondolsz, hogy Gyurcsány takarodj? Meg az Orbán TF-es beszédére amikor elveszítették a választásokat és azt mondta nagy tömeg előtt, hogy "a haza nem lehet ellenzékben!" Ergo: mindenki más nem a haza része. Vagy amikor kisajátították a kokárdát? Aki magyar, illetve fideszes kokárdát hord!
De egyértelműen az az oldal a hibás akinek elege van a komcsi vezérből 7 éve.

easy mango 2017.08.08. 21:13:50

@Quentaur: kérlek, légyszi! Biztosan hozzátesz a dologgal kapcsolatos véleményemhez.

easy mango 2017.08.08. 21:15:22

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: semmi. Ha szerinted nem baj az, hogy nincs orvos, nővér, festő, mérnök, tudja a franc mimég akkor végülis tényleg semmi baj.

easy mango 2017.08.08. 21:19:12

@Quentaur: annyira csontgagyi ez a homofób házmester attitűd....
Érzem én az ironikus sértést - ami ugye ismét igen gyenge fegyver a meggyőzésre- de igyekszem távoltartani magam ettől. Én sem sértegettem senkit, elvárom, hogy ez a vitapartner felől is így legyen. Nem magy kérés! Köszi

easy mango 2017.08.08. 21:20:19

@easy mango: jujj egy "n" helyett "m"-et írtam....most tuti fejemet veszik

morph on deer 2017.08.08. 21:20:38

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Aha, most jöttem rá, hogy ezek szerint dicső emlékezetű elnökünk. Schmitt elvtárs - én még így ismertem - ugyancsak "gyűlöletpropagandát folytatott" a vaddisznók ellen, amelyek feltúrták a kertjét és összeszarták a gyepet!
Viselkedésük ugyanis minden elemében meggyezik az általad hivatkozott "orbán" viselkedésével, az erre adott válaszreakció pedig szintén ugyanaz, mint amiben szegény vaddisznók is részesültek: gyűlöletpropaganda!

Nagyon köszönöm az értékes segítséget!

morph on deer 2017.08.08. 21:30:41

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
"Én attól vagyok szomorú, hogy naponta olvasom, hogy az ország megválasztott vezetőjét mindenféle kommentelők lámpavasra akarják lógatni, meg hasonló. Ez a demokrácia?"

Igazad van, ez nagyon messze vsn a demokráciától!
Demokráciában legalább megadnák a válastási lehetőséget a lámpavas, a mestergerenda - a vidékiek kedvéért - és mondjuk egy harangkötél között, hogy a vallásosak se panaszkodhassanak!

De így, antidemokratikusan, autoriter módon..!
Nem csoda, hogy megszól minket a világ...

6.Lenin 2017.08.08. 21:37:16

@easy mango:

Azt írtad, hogy az nagyon csúnya dolog ha valaki migránsozik, miközben letelepedési kötvényt árul.
Aki ezt összekeveri talán olyan szándékkal, hogy ezt valaki bevesz, az nagyon rossz véleménnyel lehet azokról, akiknek írta.
Tehát elsőként te minősítettél.
Szerintem elég finoman tudattam veled, hogy ez csúnya dolog.
Vagy vegyünk egy másik lehetőséget, hogy tényleg nem érted a különbséget. akkor viszont jogos volt a megjegyzésem.
Arra már nem is merek gondolni, hogy szándékosan kevered, félrevezetési szándékkal. hogy aztán eljátszhass egy sértődött felsőbbrendű vitapartnert.

A gyarmatosításról, annak következményeiről is lehetne hosszabban is elmélkedni, de minek. Elég annyi, hogy most látjuk a következményeit, amit te sikeresnek gondolsz, és követendőnek.

Most indultak el azoknak az utódai, akit a művelt nyugat kifosztott, őseiket halomra gyilkolta. Vagy a demokrácia exportnak nevezett rendkívül filantróp cselekedett következményei.
Elmélkedhetnék, hogy melyik követel /követelt magasabb hullahegyeket, és még nincs is vége.
Csak most kezdődött. Most fizetjük majd az árát, azok is akik anno nem élvezhették az "előnyeit" ennek a rendkívül humánus eljárásoknak.
Szerintem életveszélyes (is lehet) magas lovon közlekedni, meg talán kényelmetlen is.

easy mango 2017.08.08. 21:45:28

@6.Lenin: atyám ezt én nem értem. Kit sértek azzal, ha kifejtem hogy szerintem nem korrekt letelepedési kötvényt árulni pénzért, miközben a nálunk letelepedni szándékozókat utáljuk. Ebben van ellentmondás. De ha ezzel megsértettelek, itt és most bocsánatot kérek. Szerintem nem sértettelek meg. A hozzászólásod második fele véleményem szerint történelmi ismeretek hiányosságára utal. Lehet hogy nincs igazam, de semmiképp se hagyd, hogy a nyers tények össze zavarjanak! Erről úgysem foglak tudni meggyőzni, úgy tűnik.

2017.08.08. 21:49:03

@easy mango: Nos. Felelős megoldás e? Szerintem igen. Most van lehetősége az embernek, hogy igenis megnézze hogyan élnek máshol. Én éltem az államokban és kanadában is, bejártam európát nem mosogatás céljából. Ezáltal van összehasonlítási alapom. Ez a lehetőség néhánnyal ezelőtti generációnak nem állt rendelkezésre.

De ez láthatóan Kegyedet kicsit sem hatja meg, hogy esetleg ilyesmi is benne lehet egy ilyen kérdésben. Csak a: Leoltattam, mi? meg ovizás...

Hát na...

Megyen itten a sinkófálás, kérem...

2017.08.08. 21:55:03

@easy mango: Azt akarod mondani, hogy férfi vagy baszod. Mert akkor mondjad. Ne csak utalgassál. Egyébként a könnyű mangó nevet honnan akasztottad Leoltó? Az ilyet nem a box ring-ben adják...

6.Lenin 2017.08.08. 22:03:21

@easy mango:

Már megint csúsztatsz(?), vagy?

"szerintem nem korrekt letelepedési kötvényt árulni pénzért, miközben a nálunk letelepedni szándékozókat utáljuk."

Az első csoport átesik mindenféle ellenőrzésen, korlátolt ideig tart, szabályozva van (bírálni lehet a módszert, de nem hungarikum. Máshol is elfogadott módszer)

Senki nem utálja, gyűlöli a menekülteket.
A gazdasági bevándorlók esetében pedig figyelmedbe ajánlanám, amit a gyarmatosítás következményeiről, és a demokrácia exportról írtam.
Ezt is összekevered. Menekült, nem = gazdasági bevándorolni szándékozók.

Az ellenséges területről (mi bombázzuk őket, mi szeretnénk megválasztani helyettük azt a formát, amiben élniük kellene) érkező ellenőrizetlen tömeg miért jó?
Az ideérkezett ellenőrizetlen tömegben vannak/voltak /lesznek ellenséges szándékú emberek is. Miért is jó ez nekünk? Kevés a hulla helyben? Itt is kell néhány?

Kinek keletkezik haszna az ellenőrizetlen tömeg okozta gazdasági problémákból?
Akik majd felépítik az előtte lebombázott városokat, országokat?
Kölcsönt adva, egy életre eladósítják őket.

Nekem nincs miért megsértődnöm. A nyers tények se zavarnak, igaz nehezen nyelem le, főleg, ha valaki szeretné elhitetni velem, hogy ez nekem a lehető legjobb a világon.
Te biztosan nem fox összezavarni.

2017.08.08. 22:09:38

@easy mango:

"@Quentaur: kérlek, légyszi! Biztosan hozzátesz a dologgal kapcsolatos véleményemhez."

- ? ... He? (Ezt nem értem... De tényleg nem.)

easy mango 2017.08.08. 22:16:57

Jó az, ha valaki megnézi hogyan élnek máshol. Tapasztal, elles trükköket fogásokat egy szakmában, nyelvet tanul, kultúrát, szuper. De ez nem volt kérdés. Engem elküldtél külföldre, én mondtam, hogy nem szeretem ezt az attitűdött, hogy elküldjük egymást és ennyi.
Igen gazdag életutad látva tényleg sajnálom, hogy szerintem (csakis szerintem) bizonyos dolgokat szűlátókörűen véleményezel. Én ezeket érvekkel próbálom cáfolni, és érdekel, hogy ki mit gondol erről.
Magam is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nyugati környezetben dolgozom. Ez azt jelenti, hogy kb. 150 külföldi között telnek el mindennapjaim. Gyakorlatilag mintha félig amerikában, vagy Londonban dolgoznék. Szerencsés vagyok, mert ehhez nem kell itthagynom a családom és a barátaim.
Azt, hogy férfi vagyok-e, vagy esetleg nő senki nem kérdezte, te kezdtél el Hölgyemnek szólítani. Nem, mintha különösebben zavarna, de azért párszor finoman jeleztem, hogy az ilyen személyeskedéseket hagyjuk, mert szerintem színvonalon aluli. 100 évvel ezelőtt ezért lelőttelek volna egy pisztolypárbajban, mint egy kutyát...de, háát változnak az idők....szerencsére.
Az Easy Mango eredetileg egy Monthy Python jelenetben volt, de ha jól emlékszem eredetileg Mungo volt a neve egy szakácsnak, de sehol nem láttam leírva.
Nah, ennyi életrajzi betét után.....
U.i.: nem szakács vagyok, bár jól főzök

postumus mumus 2017.08.08. 22:20:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Akkor miért beszélsz ezen a nyelven? Szia, menj, beszélgess tótokkal meg gallokkal."Mert nem tudok se tótul, se gallul. A német, olasz, angol megy, de szászul nem tudok. Sőt avarul, longobárdul, frankul, de még besenyőül sem tudok. De nem is lenne rá szükségem, mert azokon a nyelveken már senki nem beszél. Sőt, ha Árpád vezírrel akarna ez a hatökör orr bán vérszerződést kötni, csalódnia kéne, mert nem értené mit makog ez a paraszt a cigány tájszólásán.

easy mango 2017.08.08. 22:23:46

@6.Lenin:

Na ez jó. Ha eddig nem értettem, most értem mire akarsz kilyukadni, mert leírtad végre!!! Értem a szembeállításod a menekült/gazdasági dologban. Ezt írtam fentebb, hogy ezt le kell fölözni. Sőt természetesen én sem értek egyet ellenőrizetlen tömegek beözönlésével. Mindennek van szervezett mondja. Persze kutyanehéz kérdés ez, hogy hol húzod meg a határvonalat. Meg hol van benne az emberi tényező. Csak az alapvita onnan ered, hogy van-e Soros terv, mennyi migránst akar rászabadítani Európára, és, hogy az erre épített Fidesz kampány mennyire gáz. Szerintem (sokak szerint, úgy olvasom) ez zavaróan felesleges uszítás, és nem értik, miért eszik meg sokan.
Biztos, hogy nem a legjobb dolog ez a világon senkinek. Se a sokmillió menekültnek, sem Európának. Nade ebből, szavazatokat nyerni, hogy mégnégyév fizu és prémium, meg befolyás...na az a nem PC.

easy mango 2017.08.08. 22:37:03

@Quentaur:
@easy mango:

"@Quentaur: kérlek, légyszi! Biztosan hozzátesz a dologgal kapcsolatos véleményemhez."

- ? ... He? (Ezt nem értem... De tényleg nem.)

Ez szerintem az öt országra meg az egyebekre vonatkozott, de már nem emlékszem pontosan.

2017.08.08. 22:37:52

@easy mango: oupszi... itten beletenyereltem valamibe, úgy érzem. Most már aztán el ne mond, hogy mi vagy! Mert attól tartok, hogy egy férfi azt mondta volna, hogy persze, hogy férfi vagyok, de nem ez gyütt... szóval ezen a ponton ezt a témát én kérném, hogy zárjuk is le. Semmit sem akarok tudnierről. Monthy Python, értem.

A párbaly az olyan lett volna, hogy ott nekem is adnak fegyvert és történetesen most is jól lövök, nemhogy egy olyan korban...

Amire te gondoltál, az a lelőni mint egy kutyát. Pont úgy ahogy azt írtad is.

Tényleg, ki és miért lőne le egy kutyát? Csak kérdem...

easy mango 2017.08.08. 22:42:42

@Quentaur:

a férfiasságomra utaló további sértéseket egyszerűen elngedem a jövőben.
A lelőni, mint egy kutyát mondat ironikusan fejzte ki egyben a kor hangulatát, amit megidéztem.

6.Lenin 2017.08.08. 22:48:24

@easy mango:

Egy országban azért (is) választanak kormányt, hogy az országban rend (is) legyen.

Vannak olyanok is, akiknek pont ez a problémájuk, hogy rend van, és nem sok az esélyük, ezt a rendet lecseréljék a saját rendszerükre. Kár (?), hogy ez utóbbi
rendet viszont kevesebben óhajtanák jelenleg.

Létezik-é soros terv?
Miért mindig ott lődörög ( vagy a fizetett szervezetei), ahol káosz van, vagy másként, miért mindig ott van káosz, ahol megjelenik?
Milyen alapon szólal fel ebben a kérdésben az Unióban? Miért támogat olyan szervezeteket, amelyek szinte kizárólag ennek a problémának a környékén jelennek meg?
Lenne valamilyen összefüggés? Ne bassz!, Szinte hihetetlen lenne?

Soxor magában a kérdésben egyben benne a válasz is. Persze, ha ez kényelmetlen, terelni kell. Vannak, akiket ezért fizetnek. Ebben nincs semmi meglepő.
Szerinted nem ismerem a történelmet, de igen sok-sok példát lehetne sorolni a félrevezetés, félretájékoztatás (hamis hírek gyártása) eddig elkövetett módszereiről, megtörtént eseményeiről, nem kell hozzá csak odafigyelés.

Mondjuk az se szívet melengető módszer, ha hazug, hamis (szándékosan) propagandával próbálunk szavazatokat szerezni.

Szerintem a választók nem annyira hülyék, mint sokan szeretnék elhitetni (és a szavazatukat-ennek ellenére- elnyerni), Putyin se akkora hekker, hogy mindent érdemes rákenni.

Soros egy milliárdos vak lóként ontja a szeretetét, adakozva az elkövetett......, hátha létezik mégis egy túlvilági számonkérő bizottság. Jó, ha vannak piros pontok is egy gyarló ember életében.
Talán el is tudnám fogadni? Ilyen hőségben nem lenne meglepő (talán)

2017.08.08. 22:50:49

@easy mango: Érdekelne, hogy ha te jártas vagy külföldön, akkor hogy hogy nem tudsz róla, hogy milyen most az átlag utcakép a valaha volt európai európában?

Hogyhogy nem érted és látod, hogy maga az únió is tök vergődő döglőd intézmény, hogy a senki által nem választott eu vezetők mára keményen politizálnak, mikor erre senki sem kérte őket, stb, stb... Sorosról meg beszélni sem érdemes... őt védeni pedig minden szempontból hátrányos

onmagam 2017.08.08. 22:55:44

A Soros terv egy párhuzamos valóságban létezik.

2017.08.08. 22:56:02

@morph on deer: Szia!

Lenne egy nyitott kérdésem:

Ha meg lenne a kívánságod, lámpavas vagy hasonló, és mellé a fidesz is lemondana a hatalomról (mindenki menekülne) és holnap reggel erre a hírre ébrednél, akkor azután mi lenne? Mi következne onnan?

easy mango 2017.08.08. 23:21:09

@Quentaur: Sorost én nem védtem, megvan annak a maga esze meg befolyása, hogy megvédje. Nem hiszem, hogy pontosan meg tudnám mondani, hogy Londonban, vagy Berlinben, Bariban, vagy Callais-nál mennyit változott a helyzet az elmúlt években, biztosan sokat, de szerintem napokat töltöttem nagyvárosokban az elmúlt években nem ítélkeznék. Hallottunk olyat is, hogy minden változatlan, olyat is, hogy ugyanott nem mert kimenni a magyar vívóválogatott az utcára.
Hogy az EU döglődne azt azért én némi fenntartással kezelném. A demokrácia -márpedig az EU egy igen fejlett demokratikus struktúra- igen nehéz dolog lehet, ahol ennyi ország, ennyi régió, ennyi érdek ütközik. Kihívások előtt áll Európa? Igen. Belső, külső kíhívások előtt? Mindkettő. Vannak súrlódások? Persze. Olyan nincs, hogy minden intézkedés mindenkinek megfelel. Egy ekkora közösségben. Ami jó a többségnek, rossz a kisebbségnek. Ettől nehéz, de ettől békés. Soha nem volt még ilyen hosszú ideig béke az európai országok, államok, egyéb közösségi formák között, mint a világháborút követően megalakult ESZAK és EGK óta. Még a keleti blokkal sem sikerült háborús konfliktusba bocsájtkoznia senkinek.
A globalizáció mentén felgyorsuló legújabb népvándorlás szintén egy kihívás. A felzárkózó államok posztkommunista rendszereinek váltása nem csak nálunk jelenség, ez ugyanúgy belső feszültséget okz regionálisan is, és az EU egészében is. Emellett számos gazdasági/pénzügyi kihívás van, Görögország, Írország, Spanyolország pénzügyi gondjai. EU-n belüli munkaerő-vándorlás. Elöregedő népesség, csökkenő születésszám. Hát nem fenékig tejfel, és biztos van még norvég halügy, román korrupciós ügyek, egységes áfák, adók, egyebek különbségei. De még mindig egy életképesebb, ígéretesebb felállás, mint ez a keletiesedő, autoriter harácsolás.

2017.08.08. 23:50:59

@easy mango: Az EU a csúcson a megalakulásakor volt, azóta meredek lefelében van az az intézmény. Ezt értsd gazdasági teljesítmény, piaci helyzet, egységes gondolkodás, nulla politika. Mára meredeken csökken minden mutató, a politkai befolyás nő. Ez tuti bukó. Bedöntötték Spanyolországot, Görögországot, stb, stb... ez olyan vállalkozás, amit ha kívülről látsz, szólsz a barátodnak, hogy hagyja abba.

Szóval te nem tudsz semmit arról ami most európában van. Akkor elmondom, hogy szélsőséges iszlám csoportok sorozatos terror cselekményeket követtek el. Mára ezen események több száz civil halottat eredményeztek, aki épp arra járt. Ezenkívül tele vannak az utcák bevándorlókkal a nagyvárosokban is e miatt sokkal kevesebb belgával, némettel, stb.-vel találkozol az utcákon.

És ebben a környezetben a sikeres falemeléssel kicsit mi fellélegezhettünk, idebent kedves honfitársaink azért csak nyomják, hogy miért baj, hogy befogadunk muszlimokat, hiszen nem bizti, hogy gázok a csávók, csak lehet...

"Hogy az EU döglődne azt azért én némi fenntartással kezelném. A demokrácia -márpedig az EU egy igen fejlett demokratikus struktúra- igen nehéz dolog lehet, ahol ennyi ország, ennyi régió, ennyi érdek ütközik. Kihívások előtt áll Európa? Igen. Belső, külső kíhívások előtt? Mindkettő. Vannak súrlódások? Persze. Olyan nincs, hogy minden intézkedés mindenkinek megfelel. Egy ekkora közösségben. Ami jó a többségnek, rossz a kisebbségnek. Ettől nehéz, de ettől békés."

Ez sok betű... Ilyesmi az egész levél. Valami sajátos gondolat, ami mutat is valamerre, az kéne...

Nem döglödik, nehéz, de azért békés?!?!

Háát, nehéz veled beszélgetni...

morph on deer 2017.08.09. 01:04:19

@Quentaur:
"Ha meg lenne a kívánságod"

Azért emlékeztetlek, hogy te nem az én kívánságomról olvastál, hanem egy, az itt tálalt "alternatív valósághoz" illő demokrácia-értelmezést. Remélem, azért a "halálos komolyság" átjött...

Hogy válaszoljak is: Hogy azután mi lenne, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy minek kéne lennie.

A kormányzás gyakorlati részét egy technokrata, profi szakemberekből álló csapatra kéne bízni, arra a néhány évre mindenképpen, amíg a 'nagytakarítás' és a 'szennyes tisztára mosása', valamint a demokrácia teljeskörű helyreállítása le nem zajlik. Aztán egy új, ún. Nemzeti Kerekasztal létrehozására lenne szükség, hogy az eddigi tapasztalatok felhasználásával újra definiáljuk az alapfogalmakat, letisztítsuk a rájuk rakódott pártpolitikai mocsoktól, egyértelmű és világos választ megfogalmazva - többek közt - Magyarország államformáját és szövetségi- és egyéb nemzetközi kapcsolatait illetően.

Aztán hozzáfogunk olyan dolgokhoz, amit sikerült elmúlasztanunk már vagy harminc éve, mint a szembenézés a múltunkkal, leszámolás a kádárizmus és az orbánizmus politikai hagyatékával, ezeknek a rendszereknek a besúgóival és haszonélvezőivel, stb.
A trafikosok és a kisemmizett gazdálkodók rehabilitálásán túl az ilyen-olyan jogcímen ellopott, elcsalt, elsíbolt száz- és ezer-milliárdok visszaszerzése mellett az oktatás helyreállítása az egyik legfontosabb, a másik egy alapvető egészségügyi reform, amire a gagyi presztízsberuházások és az elsietett atomerőműépítés felfüggesztésével lehetne forrásokat biztosítani...

És hogy ez miért nem lenne mégsem így?
Mert az első öt év avval telne, hogy ki- kivel miért nem áll szóba, ül le egy asztalhoz és egyébként is Soros.
A következő öt meg azzal, hogy legyen-e hivatkozás a jóistenre és/vagy a turulra az új alkotmányban, és hogy hány férfi, nő és egyéb legyen az új bankókra nyomtatva...

Úgy hozzávetőleg ez a helyzetről a véleményem.

JGDus 2017.08.09. 04:49:24

Hogyan lesz egy jobbra érdemes blogból színvonaltalan, ömlengő (száj diaré) chat szoba? Így.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.09. 08:31:00

@JGDus: ez jobbra érdemes blog? Politikai megrendelésre gyártott kommentgenerátor maszlag bejegyzések, pártparancsra mindennap a főoldalon hirdetve.

2017.08.09. 08:39:14

@morph on deer: És van olyan név akit szívesen látnál ebben a szakértő kormányban?

Pop40 2017.08.09. 09:07:42

"az egész világ a Soros-terv végrehajtója, ha épp nem azt mondja, amit Orbán. Márpedig ez nem az igazság, hanem a skizoid paranoia jele."

Kb ez a lényeg.

A Soros-terv a fidesz nevű maffia aktuális propaganda-projektje, amivel egyben akarják tartani a birka szavazótáborukat. Náluk ez létkérdés, mert köztörvényes bűnözők lévén 2018 végén vagy kormányon lesznek, vagy börtönben.

shakespeare 2017.08.09. 10:14:12

@postumus mumus: számold meg légyszíves, hogy hány magyar antiszemita ölt meg zsidót az elmúlt 30 évben és utána számold meg, hogy Franciaországban ahol a legtöbb ilyen menekült éldegél hány zsidót öltek meg az elmúlt 30 évben.

na mikor ezeknek utánajártál akkor ülj le és gondolkozz el.

nekem ne válaszolj, felesleges
nem fogom elolvasni, mert hülye vagy mint a segg

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.09. 10:17:35

@Quentaur: "akit szívesen látnál ebben a szakértő kormányban?"

Gyakorlatilag bárkit, aki nem tolvajlással szerzett hírnevet.

Bármely random hajléktalan is jobban vezetné az országot ezeknél. Ha nem csinálna semmit, már azzal is kevesebb kárt okozna.

6.Lenin 2017.08.09. 10:23:20

@morph on deer:

"A kormányzás gyakorlati részét egy technokrata, profi szakemberekből álló csapatra kéne bízni, "

Igen, igazad van. A gyógyszergyártók, orvosok kiválóan megoldanák az egészségügyet.
Rögtön soxorosa lenne a betegek száma. Egyiküknek sem érdeke az egészséges ember.
1x megkérdeztem egy profi tv javító szakembert, hogy milyen tv-t vegyek. Természetesen olyant, ami soxor rossz, volt a profi válasza. Neki az az érdeke.

A "szakértői" kormányok néhány hónap alatt megbuktak, eddig.

Zsoltbacsi 2017.08.09. 11:18:41

@6.Lenin: "A "szakértői" kormányok néhány hónap alatt megbuktak, eddig"

Egyetertek. Aki meg cafolja, kérdezze meg a gorogoket, vagy az ukranokat.

morph on deer 2017.08.09. 11:27:30

@6.Lenin:
Szemben az olyan megélhetési idiótákkal, mint az álszent "emberi erőforrás" miniszter, például? Mert őt mondjuk távolról sem lehetne szakértelemmel, de még hozzáértéssel sem vádolni, úgy nagyjából semmilyen vonatkozásban, beleértve a teológiát is!
De hozhatnám a külgazdaság és külügy jeles képviselőjét, aki ugyancsak megfelel az elvárásaidnak: láthatóan semmi fogalma egyik területről sem.
Felesleges is sorolni őket, hiszen Vargán kívül senki sem rendelkezik a funkciójához illő szaktudással, ő is a politika szolgálatába állította a sajátját.

Az egészségügy - amire hivatkoztál - sem gyakorló gyógyszerészt, sem orvost nem igényel miniszterként, hanem egészségügyi közgazdászt vagy/és menedzsert, egészségügyi ismeretekkel és vezetői gyakorlattal.
Olyan személy, aki ismeri, érti és átlátja a jelenlegi helyzetet és hajlandó az érdekeltek bevonásával kidolgozni egy koncepciót a szükséges intézkedésekről - ahelyett, hogy például milliárdos áron istenhátamögötti telket venne egy "szuperkórház" építésére százmilliárdos költséggel, miközben közel-távol szinte minden rohad, ami az egészségüggyel kapcsolatos!

Ilyesmi természetesen egy egyszemélyi vezetésű rendszerben elképzelhetetlen, főleg akkor, ha az a személy egyébként is "mindenhez ért" - de legalább mindenről dönt, mint a csodarabbi...

Tudod mit? Inkább vállalnám az ódiumát egy kisérletnek egy 'szakértői kormánnyal', mint nézném ahogy egy felcsúti tahó és bandája mindent szétbarmol amihez csak nyúl!

Attól tartok, hogy ez továbbra sem választás kérdése, szóval lehet fellélegeznie az orbanistáknak: nyugi van, tovább haladunk Ázsia felé, semmi veszélye annak, hogy a civilizált európai gondolkodásmód felülkerekedhetne, csak beszélgetünk..!

ZX 2017.08.09. 11:28:48

@Zsoltbacsi: @6.Lenin: Én is így vagyok vele. Az egészségügyi miniszter legyen vízvezetékszerelő, az oktatási miniszter meg legyen mondjuk... lássuk csak,.... legyen mondjuk... bádogos. :D

6.Lenin 2017.08.09. 11:30:26

@Zsoltbacsi:

Igen, a "szakértők" után ácsingózók mindig elfelejtik, hogy a társadalom nem 1 üzem, gyár, vállalkozás, ahol csak a nyereség számít.

Egy közösség emberekből áll, sokféle érdekkel, képességgel, támogató, vagy ellenséges érdekkel. ezeket nem lehet szakmai szempontok alapján közös nevezőre hozni.
Természetesen ha egy "szakemberekből" álló kormány balfaszkodik, akkor meg a világválság, klíma, meg hasonló faszságok az okozói a tehetségtelenségnek.
Kezd ez már nagyon unalmas lenni.
Mellesleg remekül kezelik a válságokat, amit előidéznek, a bukásukkal meg tényleg elindul a fejlődés.

6.Lenin 2017.08.09. 11:53:12

@morph on deer:

Egy jó kormányban vannak jó politikusok, akik értenek a különböző érdekek egyeztetéséhez, és vannak nekik szakmai tanácsadói hátterük.
Aztán a szakmai-, és politikai érdekekből kiválasztják a tömegek által is elvárt megoldást, vagy a lehető legjobbat. Persze senki sem tévedhetetlen, meg közben az érdekek igények is változnak.

A jelenlegi kormány támogatottsága a választások előtt fél évvel az egekben, a "jobbat" ígérők meg a béka seggénél.
És nem csak én látok itt némi ellentmondást az általad is írtakkal szemben.

Neked sok minden nem tetszik, meg néhánynak? Nekem se minden, de jelenleg a kínálatban nincs jobb, a régit meg ismerem, és nem csak én.

Jelenleg ez van.

6.Lenin 2017.08.09. 11:58:13

@ZX:

Még egy Istennel majdnem egyenlő szakmai tudással rendelkező libsi mögött is vannak különböző szakmai tanácsadók, B+. Nem hallottál róla?

ZX 2017.08.09. 12:12:59

@6.Lenin: "jelenleg a kínálatban nincs jobb" Na ne mondd. Próbáltad már őket? Mert a maszopot meg a dk-t én sem látnám kormányon, de azért rajtuk kívül is vannak ám még. Azoknak BÁRMELYIKE jobb mint ez a tolvaj geci banda. Nem is értem. A maszop azért lett elzavarva mert lopott. Akkor most mi a rákért van még a fidesz még kormányon?

6.Lenin 2017.08.09. 12:45:32

@ZX:

". Akkor most mi a rákért van még a fidesz még kormányon? "

Mert a kínálatban nincs jobb.

Vagy azért mert kevesebbet lopnak.
Vagy azért mert esetleg tényleg lopnak, de mindenkinek adnak belőle valamit, a többit meg megoldják maguk, mert van rá lehetőség. Van munkája akár itthon, akár külföldön, választhat.
Vagy ez a lopás kérdés humbug, mert egyesek lopásnak nevezik azt, ami az ő esetükben jogos volt.

Nem ismerem minden választó egyéni döntésének a indítékát. Én is szeretnék egy jobbat, de magamnak sem tudom bemagyarázni, hogy első lépésként cseréljük le rosszabbakra, hátha. Értelmetlen.

Az, hogy a kínálat bármelyike jobb lenne, az egy ordas nagy hazugság. ennyire senki nem hülye.
De miért is kéne azoknak a hülyéknek a szavazata, akikkel ezt szeretnéd elhitetni?
Mire mennél vele?
Bármit megtehetnél velük? Kihasználva, hogy hülyék?

Nagyon sánták az érveid.

morph on deer 2017.08.09. 12:52:45

@6.Lenin:
Persze, hogy ez van, ez is marad.
De attól még, hogy rengetegen támogatják ez még nem lesz jó, de még jobb sem! Egyébként nem hiszem, hogy a fidesz támogatói elfordulnának orbántól, ha rendbe tennék az egészségügyet, mondjuk mindenek előtt!
- Vagy elfordultak volna, ha a foci, a stadionok meg az olimpiás balfaszságok helyett az egészségügyre költik ugyanazokat a százmilliárdokat! Sőt, még azt is meg merem kockáztatni, hogy akkor sem tiltakoztak volna, ha neadjisten a vizes vébés rongyrázásra csak feleannyit költünk ugyanebből az okból!

A helyzet az, hogy te is, én is pontosan tudjuk, hogy az "istenadta nép" profi manipuláció révén (human engineering) jutott oda, ahol van. Ismerjük Chomsky "receptjét" - és láthatjuk a gyakorlatban működni is. Hogy a 'klassszikusokat' ne is említsem...
Bizisten kibírtam volna enélkül a tapasztalat nélkül!

A lényeg az, hogy ez itt nem arról szól, hogy a 'nép' akarta így, és ez mind amiatt van, hanem az történik, ami az orbáni célok eléréséhez szükséges, amihez a 'nép' csak eszköz.
Innentől már az van, amit leírtál, csak éppen a kiindulási pont más.
Egészen más.

morph on deer 2017.08.09. 12:56:12

@Quentaur:
"És van olyan név..?"

Nope!
Csak kritérium van, hogy ne politkai cseléd legyen, aki gondolkodás nélkül végrehajtja a parancsokat, - szemben a mostani választékkal.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.09. 13:04:51

Aki a Birkával vagy Leninnel rejszol, az annyit is ért. Ezek csak kibaszott csetrobotok, sehova nem jutsz.

6.Lenin 2017.08.09. 13:16:18

@morph on deer:

Baszki, én kiscsikó koromban szívesen megdöntöttem volna az összes szép színésznőt.
Egy se jött be. Pedig az akarattal semmi baj sem volt.
Képzeld el, ha még választék se lett volna csak valamilyen torz képzelgés.
Igaz a képzelgésen kívül a gyakorlatban én sem tettem semmit.

Nem elég akarni, kívánni valamit, tenni is kéne érte. Az kevés, hogy mindenkit lehülyézek, tolvajnak nevezek, aki nem tetszik.
Szerintem.

Ha pediglen én nem szeretnék kínálni senkinek semmit, vagy beletörődöm, vagy elmegyek (mert most már azt is lehet), vagy a saját problémáimat megoldom magam, mert azt is lehet.
Egyéni döntés kérdése ma már.

2017.08.09. 13:17:31

@morph on deer: Én elfogadom a te nézőpontod és véleményed. Viszont 2018-i választásokig, ha küzdelmet akar az ellenzék és a nép, akkor a személyeket konkretizálni kell, terv kell a kormányzásra, stb, stb... És az sem árt, ha a terv jobb, mint amit a fidesz kínál. Azt gondolom te is látod, hogy ha végig olvasod a kommented, hogy ezzel még egy térdig érő kerítést sem lehet igazán ledönteni.

Viszont te vagy az első, aki elképzeléseket mondott nekem a fidesz megdöntése utáni elképzelhető forgatókönyvről. Hogy egyértelmű legyen, ennyit mint te egyetlen ellenzéki párt sem írt össze az ország leendő irányításáról. Pedig a te gondolataid sem töltenének meg egy A4-es lapot. Mindenesetre én hálás vagyok érte, hogy leírtad.

Mindezt úgy mondom neked, hogy én a másik oldalon állok, aztán mégis tudunk beszélgetni... Ha erre képesek lennének a parlamenti dolgozók, mennyivel előrébb lennénk már...

2017.08.09. 13:28:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor én lehetnék? (Én kircsi párti vagyok, viszont nem loptam és amit ők loptak, abból nekem nem adtak.)

Ez csak vicc... Nekem van munkám, nem akarok politikusnak menni.

A bárki elég tág fogalom, nekem az nem felelne meg... Egy hajléktalan meg főleg nem.

A szakértői kormányt a fidesz bukása esetén az EU állítaná össze, nem lenne senki aki megállítja ezt a törekvésüket. Így könnyen lehet, hogy ifj. Soros pl. az új miniszterelnök...

Na, de félre a tréfával. Megkérdeztem mi lenne, ha... És a válasz az, hogy valami, valaki, de ne ilyen, meg ne olyan... Gyerekek ez nulla. Semmi perc alatt vállnánk gyarmattá, nem kellene hozzá egy hét.

Most tüzetesen meghallgatva, azt kell mondanom, hogy aki e mellett kitart az barom, vagy ezt adták ki neki feladatban.

Nincs egy felelős személy akinek ki mernétek mondani a nevét, semmilyen párt program nincs, viszont a minden lerombolása az egyenként mindenkinek a terve.

Ez színtiszta anarchia amit szeretnétek! Már el is buktátok a következő választást. Ilyen színvonalon még Magyarországon sem lehet politizálni... Ezt én nem dühből mondom, hanem a szavaitok és a tények alapján.

6.Lenin 2017.08.09. 13:28:34

@morph on deer:

Hagyjuk már ezt a kibaszott egészségügyet. Ezt soha nem lehet rendbe tenni.

A hétvégén elvegyültem a 4 millió mélyszegény közt egy fesztiválon. ennyi elhízott embert már régen láttam . 12-18 éves lányok, fiúk közelebb vannak a 2q-hoz, mint én Jerusálemhez, vagy Makóhoz.
Néhánynak a szüleivel el is beszélgettem, akik már át is lépték a 2q-át. Nyilván szóba került rögtön az egészségügy .

egy szinte közös volt náluk: minden orvos hülye, és ők ettől szenvednek.

Kíváncsiságból 1x elmentem 1 árubemutatóra. Egy nagy igazságot azért ott kimondott 1 fiatal dokesz.

Évtizedekig küzdünk azért, hogy tönkretegyük az egészségünket, aztán egy pirulától szeretnénk ismét egészségesek lenni. Mivel ez lehetetlen, tehát minden orvos hülye, az egészségügy meg szar.

ZX 2017.08.09. 13:44:54

@6.Lenin: "Hagyjuk már ezt a kibaszott egészségügyet. Ezt soha nem lehet rendbe tenni." Dehogynem, csak ahhoz akarat is kellene. Persze azért nem nyúlnak hozzá, mert innen nincs mit lopni.
Amúgy milyen fesztivál az ahol 4 millióan buliznak? Biztos király volt. :D
Sajna az elhízásnak az egyik oka az olcsó egészségtelen kaja.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.09. 13:54:40

@Quentaur: "Semmi perc alatt vállnánk gyarmattá, nem kellene hozzá egy hét."

Nem megy az olyan gyorsan. A csúti geci évek óta dolgozik rajta Putyinnal, és még sehol se tartanak, 5-10 év is kell hozzá, hogy megint ruszki gyarmat legyünk.

6.Lenin 2017.08.09. 14:00:33

@ZX:

Az olyan emberek egészségét, akik szarnak a sajátjukra, milyen egészségügy tenné rendbe?

Állandóan változnak az igények, feltételek, megoldások, de ehhez a saját törődésünk is kellene önmagunkkal.

Természetes, hogy mivel soha nem lehet rendbe tenni, mert valakiknek mindig lesznek problémáik, a károgók örök ellenérve lesz egy kormánnyal szemben. a másik ilyesmi az oktatás.

nézd meg a világ bármely országában, bármelyik ellenzékben lévő párt választási ígéreteit.

Megszüntetjük a szegénységet.
Rendbe tesszük az egészségügyet, oktatást.

Amikor aztán a ciklus végén buknak, következők szintén ezeket ígérik.
Régi nóták ezek.

szinte minden héten van valahol fesztivál,ahol bazi nagy a tömeg. Csak így jöhet ki a 4 millió mélyszegény. Csak ilyenekkel találkoztam. Esznek, isznak, koncerteznek, szórják a lóvét. Én azt hittem ezek a mélyszegények.

Szegény, milyen kövér, szegény milyen bazi nagy autója van, igaz kisebb, mint az enyém, szegény, alig van rajta ruha, biztos nem arra már nincs lóvéja stb, stb

Mind úgy kezdődik, hogy szegény.....

2017.08.09. 14:06:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem megy az olyan gyorsan? Mi történik azzal amit kiraksz az utcára és nem vigyázol rá? Hol van egy óra múlva? Azt gondolod hogy nagy dolgoknál ez nem így megy?

Mindegy is...

Summázva. Nem leszünk orosz gyarmat, sem amerikai. Ez az előző rendszer sajátja volt, hogy az egész vezetés a nyelvén egy seggel született... Mondjuk ez náluk nem is változott...

ZX 2017.08.09. 14:15:21

@6.Lenin: Vannak akik szarnak rá, vannak akiknek ez jutott. De nem ez a lényeg. Hanem az, hogyha beteg vagy, akkor ne egy szétrohadó korházba kerülj ahol egy tök más fertőző betegségbe halsz majd bele, és ahol 1000 betegre 3 doki meg 4 nővér jut eszközeik pedig nincsenek, vagy azok is a rothadás előrehaladott állapotában vannak.

morph on deer 2017.08.09. 14:45:59

@Quentaur:
"aki elképzeléseket mondott"

A sajátjaimat - tekinve, hogy semmilyen párthoz nincs közöm.
Még rosszabb, jelenleg nem is igazán látom értelmét/létjogosultságát a pártpolitizálásnak. Ráadásul "oldali" sem vagyok, vannak viszont bizonyos alapelvek amelyekhez ragaszodom, függetlenül attól, hogy éppen ki más, és melyik "oldal" ért velem egyet.

Én úgy látom, hogy az ország azon a ponton van, amikor ideje számot vetni, levonni a tanulságot és kitűzni egy reális és egyértelmű fejlődési - haladási? - irányt, amelyik legalább pár évtizedig tartható lehet.
Véleményem szerint a mostani "saját," a "pávatánc" egyértelműségével jellemezhető irány árt az országnak, kül- és belpolitikai értelemben egyaránt.
Nincs semmilyen konzisztens és korszerű értékrend, csak az ál-történelmi "nemzeti nagyság" ábrándja, mindenféle vallásos, nacionalista, és sok szempontból messze meghaladott politikai körítéssel, közfogyasztásra tálalva.
Szerintem ez hibás út, ami biztosan nem mindnyájunk érdekét szolgálja, és én valahogy nem tudok-, de nem is akarok szimpatizálni azokkal a "kiválasztott" kevesekkel, akiknek viszont ez az érdeke.
És ennek így jó vége sajnos biztosan nem lesz. Csak ez van.

morph on deer 2017.08.09. 14:55:45

@6.Lenin:
"Évtizedekig küzdünk azért, hogy tönkretegyük az egészségünket, aztán egy pirulától szeretnénk ismét egészségesek lenni."

Ebben igazatok van, de ez a szemlélet is ered valahonnan, szerintem.

Viszont ez nem mentség a lepukkant és ellátatlan intézmények és a csapnivaló informatikai és általános infrastrukturai helyzet létezésére, akkor sem!
Azt a szemenszedett marhaságot nem is említve, hogy a látványsportok támogatása használ az egészséges életmódnak!
Bár ha belegondolok, végül is a küzdősportokat egész jól összehozták a labdarúgással, legalább is a B-közép környékén...

morph on deer 2017.08.09. 15:05:32

@6.Lenin:
"... az összes szép színésznőt."

Csak őket?
Hát micsoda diszkriminatív szemléletmód ez, kérem?!

Én meg a foglalkozásuktól függetlenül a többit is! Viszont a 'nyitottság' jobban kifizetődött! :) (Nem azért, de színésznőileg is, igaz, valamivel később! Tudod, amikor már nem is csikó az ember, mert 'megménül' kicsit.)

Itt már nem rólam van szó, én személyemben nem vagyok különösebben érintett, de attól még látom, hogy mi van és mi miért rossz.
Ezt teszi, ha túl 'megménül' az ember, és tapasztal ezt-azt :)

2017.08.09. 15:25:16

@morph on deer:

Nos, a lényegre koncentrálva. Az életben sem elégséges egy probléma fölött megemlíteni, hogy ez így szar. Ettől minden szar marad továbbra is, plusz még ki is lett mondva, hogy szar. Ami nem javítja a hangulatot. A nagy baj az, hogy innen nem mozdultok el. Azt kellene megtalálnotok, hogy mitől fog javulni és végén hogyan nem lesz szar. Valamilyen alternatívát felállítani, még ha biceg is, legalább mutat valamerre, persze ez nem a te feladatod, hanem az ellenzéké, neked csak választani kellene, de szerintem nem igazán van miből...

ZX 2017.08.09. 15:37:07

@Quentaur: Ha jól emlékszem a fidesz programja mindössze annyi volt, a maszop szar 'mer lop.

2017.08.09. 16:01:51

@ZX: Rosszul emlékszel. Egy csomó minden volt még benne, ami azóta meg is valósult.

6.Lenin 2017.08.09. 16:24:39

@ZX:

Én nem azt mondtam, hogy minden OK! De, ha valaki hazugsággal kezd-majd mi rendbe tesszük, olyasmit amit nem lehet, csak toldozni-foltozni-azokban miként is lehetne megbízni.

a környékünkön viszont nagyon sok intézményt rendbe tettek, tartozásokat elengedtek, amit aztán sok helyen újratermeltek.

Mindenben, mindig lehetne jobbat, de aki hazugsággal kezd, abban miért kéne bízni?

ZX 2017.08.09. 16:24:57

@Quentaur: Mint pl.? 150 mrd ellopása vizes vb álta? :D

ZX 2017.08.09. 16:32:31

@6.Lenin: "ha valaki hazugsággal kezd-majd mi rendbe tesszük, olyasmit amit nem lehet, csak toldozni-foltozni-azokban miként is lehetne megbízni."

Mit nem lehet rajtuk rendbetenni? Nem lehet kimeszelni kicsempézni a kórházakat? Több nővért orvost foglalkoztatniúgy, hogy magas fizuval hazacsábítjuk őket? Nem lehet normális tankönyveket kiadni stb.?

6.Lenin 2017.08.09. 16:46:18

@ZX:

Már ne haragudj, de nagyon sok kórházat, egészségházat rendbe tettek.
Szerintem az emberek nem csak tőlünk mennek. Mennek még a jóléti államokból is.
Ennek nem csak a fizetések az okai, van olyan is, nem vitatom.

Na jó ne kerteljünk. Értelek én, hogy a jelenlegi kormány nem tetszik neked. ezzel nincs is baj, sok hibát csinálnak, nem vitás, de próbálkoznak is. eredmények is vannak.

Ahhoz kell ezeket mérni, hogy honnan indultunk, mik a lehetőségeink, hányan támogatják, hányan ellenségesen szemlélik, sőt, ha lehet akadályozzák is a fejlődést.

Adott pálya, ki kell állni és nyíltan elmondani mindent. Ezt elismerjük, ezt jobban csinálnánk. Talán a legfontosabb lenne, megbízni az emberekben, hogy tudnak dönteni. Lennének is elegen, hiszen több, mint 5 millió ember nem a Fideszre szavazott. Máshol lehet az eb elhantolva.

Miért támogassalak, ha nem bízol bennem?

2017.08.09. 17:06:32

@ZX: OK. Beszéljünk erről. Tárgyalás? Itélet? Vagy csak a bors online-on láttad? Ha az LMP mond valamit az még nincs bizonyítva, sőtt általában nincs.

De akkor hasonlítsuk már össze, hogy magyar holdudvar építése (ami magyar vagyon, ha tetszi, ha nem) szemben mondjuk az IMF kezére játszani az országot gazdaságilag és mellette megemelni az alapkamatot 9%-ra. Az azért jóval több volt mint mondjuk 50 stadion, stb,stb...

Szóval terelgethetsz, de nem igazán van merre...

És még annyit, hogy építeni seggel nem lehet. Determinálva van már az eredmény...

morph on deer 2017.08.09. 17:30:17

@Quentaur:
"... ez nem a te feladatod, hanem az ellenzéké"

A mié?!
A hülyeséget félretéve, mint mondtam, én egyedül vagyok.
Csakúgy, mint a feltételekhez nem kötött magyar demokrácia igénye - abból kiindulva, hogy az érdekeltek ilyen-olyan-amolyan feltételekhez kötik a demokráciáért való kiállást, ahogy látom.
Siralmas.
A demokrácia nem lehet egyezkedés kérdése vagy/és alku tárgya,- mint ahogy a lélegzetvétel sem. Csak éppen nem ott tartunk civilizáltságban, úgy látszik.

Quentaur (törölt) 2017.08.09. 18:25:05

@morph on deer:

Demokrácia. Jól, úgy tudom, hogy az ókori görögöknél működött, de azért azt tegyük hozzá, hogy a rabszolgatartás fénykorában. Ott is bedőlés lett a vége, egyébként...

Vajon miért van az, hogy bármilyen működő irányítási rendszernek nem demokratikus a berendezkedése? Hadsereg, hajózás, túra, repülés, stb, stb... Valahogy ahol azt akarjuk, hogy professzionalitás legyen, valamiért azonnal hierarchikus berendezkedés van.

Felszállnál egy repülőre, ahol a cég azt hirdetné, hogy ők demokratikusak és kvázi nincs főnök, mindenki egyenlő, mindenki hozhat döntéseket? De egyébként jó fejek, meg okosak is... Na, felszállnál?

Demokrácia a népek fejében van csupán. Igazán soha sem volt egyenlőség és ezt mindenki jól tudja, de kényelmesebb álmodozni...

Viszont álmodozókra pedig szükség van! :-)

Quentaur (törölt) 2017.08.09. 18:33:08

@morph on deer:

Még valami...

A demokráciában a démos dönt. Hierarchikus rendszerben egy személy dönt.

A gyakorlatban melyikben könnyebb felelőségre vonni, kötelességekre ösztökélni, ha ne adj Isten, nem az előre megbeszélt események következnek be? Vagy ne adj Isten, egyenesen visszaélés történik?

Quentaur (törölt) 2017.08.09. 18:41:52

"Íme 7 bizonyíték Orbán hazugságára: nem létezik a Soros terv"

Szarból ugyan lehet ostort fonni, de csattogtatni vele azért nem kellene...
süti beállítások módosítása