B1 blogcsalád



Török Gábor azt jósolja, 2018-ban előrehozott választás is lesz Magyarországon

2017. augusztus 02. - nickgrabowszki

Ha a Fidesz nem szerez többséget a rendes, szokásos tavaszi választáson.tgvg.jpg

A politikai elemző a Narancsnak adott interjújában azt mondta, erre megvan az esély, ha az ellenzék megszerez legalább 40 egyéni választókörzetet.

Mivel a választási rendszer az egyéni körzetek dominanciájára épül, a Fidesznek hiába lesz meg a 40 százalék körüli listás eredménye, ha 65-nél kevesebb egyéni mandátumot szerez, akkor ugyan megnyeri a választást, de elveszíti a parlamenti többséget, nem lesz meg a 100 mandátuma.

És akkor vége a NER-nek, meg - politikailag - Orbán Viktornak is.

Török szerint erre azért van esély, mert az ellenzéki szavazatok össze tudnak adódni: vége a centrális erőtérnek, ahol a Fidesz relatív többséggel is alkotmányozó hatalomhoz tudott jutni.

Az elemző azt mondja, hogy a centrális erőteret a Jobbik "néppártosodása", centrum felé való húzódása végezte ki, azaz hogy a politikai spektrumban egyszerűen helyet cserélt a Fidesszel.

Török szavazói szinten megjelenő együttműködésről beszél:

azt láttuk már időközi választásokon, hogy az esélyesebb ellenzéki jelölt mögött felsorakoznak a kormányváltást akarók.

Ezt az interjú online elérhetővé tett részletében nem fejti ki bővebben, de két dolgot is jelenthet.

  • Egyfelől a Jobbik és az MSZP (vagy általában a baloldal, illetve nemjobboldal) koordinációját az egyéni körzetekben.
  • Másrészt azt, hogy a középre húzódott Jobbik szimpatikussá válhat a baloldaliaknak, akik saját pártjuk/pártjaik tehetetlenségét látva majd tömegesen szavaznak át a Vona-pártra.

Török ugyanakkor az interjúrészletben nem beszél ellenzéki győzelemről, ami csak akkor következhetne be, ha a teljes ellenzéki spektrum összefogna a teljhatalomra és önkényuralomra törő Fidesszel szemben, azaz inkább a másik lehetőségben,

a Jobbik a baloldal rovására történő megerősödésében bízik.

Koordináció híján ez még még mindig nem elég a Fidesz győzelmének megakadályozásához, csak ahhoz, hogy Orbántól elvegyék a parlamenti többséget és a kormányzati hatalmat.

Mondjuk már ez sem lenne kevés.

Ezután 3 lehetőség van, mondja Török: 

Ha ugyanis a Fidesz csak 98 vagy 99 mandátumot szerez, akkor három lehetőség van. (1) Vagy megvásárol valakiket, vagy (2) koalícióra lép az egyik párttal, vagy (3) három hónapon belül előrehozott választásokat tartanak. A mai állapotokat ismerve csak az előrehozott választásokat tudom igazán elképzelni. A kérdés ekkor, hogy mi történik az új választásokon.

Tehát nem lesz Fidesz-Jobbik koalíció.

Továbbá, hogy - ha áprilisi rendes választással számolunk - akkor valamikor jövő nyár közepén, végén, esetleg szeptemberben kell kiírni az új választásokat.

Török Jobbik iránti vonzalmait (a múlt héten például a Jobbik IT táborában volt vendég, de Vonáról vagy pártjáról évek óta nem szólt egyetlen rossz szót sem) ismerve ebből az következik, hogy

ez Vona mesterve: lemásolni a 2014-es ózdi polgármesterválasztást.

Ahol az első körben a fideszes jelölt nyert, a jobbikos szűken előzte a szocialistát. Azonban a szabálytalanságot miatt megismételt választáson a Fidesz-ellenes baloldaliak nagyszámban szavaztak át a jobbikos jelöltre, és Janiczák Dávid azóta is a borsodi város polgármestere, tavaly óta pedig a Jobbik alelnöke is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3212710722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rasztaszív 2017.08.03. 11:45:36

@teéjesenmindegy: takonykám,vitatkozni is tudsz a dologgal?

Mustár XXX 2017.08.03. 11:49:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igyekszem mindent megtenni, hogy megfeleljek mindazon kritériumoknak, melyet voltál szíves rámaggatni. Bár annyit azért megjegyzek, hogy zombi nem lehet nyuggert, hiszen ő már meghalt. Ráadásuk az agyhalottságnak sincs értelme, hiszen hiszen nem csupán az agy hal meg, hanem úgy ahogy van, minden.
Szóval nagyon szépen kérlek, mutasd meg, tévelygő kreaturának, hogy miként is tudok eme három kritériumnak egyaránt megfelelni!

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 11:50:28

@chrisred:

A nemszavazók számára a Fidesz a kisebbik rossz a ballibekhez képest.

chrisred 2017.08.03. 12:11:58

@maxval a mélyelemző birca: Akkor Fidesz szavazóknak neveznék őket. A legnagyobb probléma, hogy már az összes rendszerváltó párt leszerepelt, az elmúlt évtized protestpártjai meg maximum egyes rétegeket tudtak megnyerni maguknak, széles társadalmi bázissal nem rendelkeznek.

ben2 2017.08.03. 12:40:12

@chrisred:

Épp az a gond, hogy a NER-t esetleg váltó kormány nem tudná betartani az igéreteit, mert azok eleve betarthatatlanok.

Pl. Elszámoltatás.
Eddig minden elszámoltatási kísérlet kudarcot vallott. Komenisták, MDF-esek, MSZP-sek, első Orbán kormány, Printz Gábor, Tocsik, Kulcsár, Gyurcsány, stb. stb. mind megúszta, mert pont az a politikai korrupció lényege, hogy jogilag támadhatatlan eszközökkel történik.
Azaz ha egy párt azzal kampányol, hogy majd jól börtönbe küldi a hatalmon lévőket, az eleve hazudik.
Ugyanis vagy kézivezérli az igazságszolgáltatást, vagy visszamenőlegesen jogszabályokat alkot. Ebbe pedig még a Fidesz is belebukott kétharmaddal az EU ellenállása miatt, pedig csak a szocik által az utolsó pillanatban kifizetett pofátlan végkielégítéseket akarta visszaszerezni. Az igazságszolgáltatás kézivezérlése sem fog működni, arra megint csak a Fidesz a példa: még nyugdíjazni sem tudta idő előtt a bírókat.

Aztán ott a többi, mint egészségügy, oktatás:
Akármilyen kormány jön és akármennyi pénzt is tol az egészségügybe, nem tud versenyezni azzal a trenddel, hogy nyugaton az ötszörösét ígérik fele annyi munkáért, háromszor jobb munkakörülmények mellett.
És akkor még nem beszéltünk az egészségügyet és az oktatást lassan 50 éve sújtó morális váltságról és kontraszelekcióról, ami eleve nem pénz kérdés és az érelmiségi arroganciáról, hogy az állam adjon mindig több pénzt, de ne szóljon bele semmibe, mert autonómia az kell, de azért viselje az állam a felelősséget a komplett ágazat állapotáért.
Lehet folytatni a végtelenségig.

Na most ha ehhez még hozzá kellene vennünk, hogy nem egy stabil többség állna a jobbik-msz-akármi mögött, hanem egy protest szavazókból álló konglomerátum, ami egyetlen közös nevezője, hogy utálja a Fideszt, ellenben minden másban homlok egyenesen eltér a véleménye, érdekei és akarata.

Azaz a jelenlegi ellenzék bármilyen kombinációjáról is beszélünk, egyet jelenthetünk ki biztosan: nem lenne alkalmas a stabil kormányzásra.
Ez az, amit a választók nagy többsége is érez és ezért marad inkább otthon, vagy szavaz jobb híján a fideszre.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 12:50:27

@maxval a mélyelemző birca: "A nemszavazók számára a Fidesz a kisebbik rossz a ballibekhez képest."
Az ország és a polgárainak 80%-a számára a fidesz a legnagyobb rossz, ami csak elképzelhető. A hanyatlást pont nem az fogja megállítani, aki okozza.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 12:53:37

@ben2: A fidesz is mindent azzal indokol, hogy "stabil kormányzás". OK, legyen egy átmeneti (szakértői) kormány, egyetlen feladattal: visszatéríteni az országot a demokrácia útjára, úgy, hogy még egy Orbán ne léphessen hatalomra. - Azután lehet majd építkezni.

Willkommenskultur 2017.08.03. 13:03:19

külföldön vk de választani hazautazom

Orbánra fogok

jó lesz

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 13:08:07

@Bikkfanfutyulo:

Ha így lenne, hatalmas bukás lenne. Mint 2010-ben, amikor a ballibek elleni ellenszenv akkora volt, hogy a Fideszt nem kedvelő emberek is a Fideszre szavaztak, csak hogy bukjon a Gyurcsány-Bajnai kormányzat.

MOst nincs így, azaz nem igaz állításod.

rasztaszív 2017.08.03. 13:15:28

@Bikkfanfutyulo: "visszatéríteni az országot a demokrácia útjára, úgy, hogy még egy Orbán ne léphessen hatalomra."
nagyra tartom ezt a szándékot,de mégis hogy?szerintem éppen az évenkénti választás,a folyamatos kontroll lenne a megoldás.
szerintem itt most nincs egy olyan formáció sem,akikre négy évre rá lehetne bízni az ország vezetését.kell egy olyan rendszer,ami lehetőséget biztosít,hogy egészen új pártok jöhessenek.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 13:18:39

@maxval a mélyelemző birca:
Sikerült is lezülleszteni az országot az EU sereghajtói közé.

Larry Silverstein 2017.08.03. 13:19:05

elorehozott naná

Magyarországon ilyen aranykor a dulizmus óta nem volt Orban szent istvannal Matyassal Szechenyivel lesz egy kategoria 30-40 even belul, igen neki szemelyesen is oriasi erdeme van a hulyeseg irtsaban az urbanus metely kordaban tartasaban

-elmult8 evben megszünt az infláció és töredéke lett a hitelkamat
-megduplazodott az atlagfizu, csokkent az atlagfizu adoja a csaladosoknak
-utobbi nem igaz mert a csaladosok konkretan nem fizetnek jovedelemadot
-nő a turuzmus min TÁLAT
-emberek tele vannnak megtakarításokkal, 8 éve majd befostak az adósságoktól

Magyarorszaag a vilag egyik legjobb helye kicsit tobb pez elferne meg meg lazasag

Ezert 10 évig biztos megvalasztom meg Orbant Meszarost

lehet sirni nem hat meg

Larry Silverstein 2017.08.03. 13:20:49

@Bikkfanfutyulo: ne sirj kiskutya

1000 euro az atlagfizu mo-n

meg szlovakiaban, meg csehorszagban

neked nem lesz annyi soha de nemazorszag a hibas

igaz?

rasztaszív 2017.08.03. 13:22:28

@Larry Silverstein: orbán meciarral lesz egy kategória pár éven belül.a szlovákok most pont annyival vannak előrébb,amennyivel előbb letudták a maguk nacionalista szemetét.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 13:22:41

@rasztaszív: Igen, lehet, hogy kell néhány év, amíg kialakul egy az ország érdekeit szem előtt tartó párt vagy gyülekezet, de azután a nagyobb projektek (EÜ, oktatás, stb) megkívánják, hogy hosszabb távon legyen meg az egységes akarat.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 13:29:42

@Larry Silverstein: Látom, téged pórázon tartanak. Akkor viselkedj is rendesen, vagy nem lesz csont.

rasztaszív 2017.08.03. 13:29:54

@Bikkfanfutyulo: az csak a bibi,hogy egy négy éves rendszerben 4-8-12 év kell hozzá.szerintem nincs ennyi időnk erre.évenkénti választások mellett pár év alatt kialakulna egy gyökeresen új pártstruktúra.

Larry Silverstein 2017.08.03. 13:31:39

@rasztaszív: nincsenek elorebb, forintra ugyanannyi a fizu szlovakiaban mint mo-n

meciarral sincs semi bajuk, o az allamalapito foisten

fenn lakik a hegyen a szallodajaban haja szala se gorbult meg

Larry Silverstein 2017.08.03. 13:34:32

@rasztaszív: ne almodozz szocika

nincs 4-8-12 evetek abban igazad van, 2018ban meint megszunik a demokracia azt most megmondom

csak tunti nemigen lesz

hehe

rasztaszív 2017.08.03. 13:37:35

@Larry Silverstein: ők belső körösek lesznek,mi maradunk periféria.tényleg ugyanaz...

meciarral nincs ember,aki szóba állna európában.az viszont,hogy nem került börtönbe,lehet,hogy tényleg különbség lesz.

teéjesenmindegy 2017.08.03. 13:38:07

@rasztaszív: Nem, ekkora baromsággal egyszerűen nem lehet vitatkozni.
Az évente bevezetett választások után mi lenne a következő vágyad? Keljen a nap Nyugaton? Le a gravitációval? Együnk a seggünkön, és szarjunk a szánkon? Mondjuk neked ez utóbbi már összejött.

rasztaszív 2017.08.03. 13:40:07

@Larry Silverstein: ne álmodozz,fasiszta.ezt már nem úszhatjátok meg.

rasztaszív 2017.08.03. 13:40:44

@teéjesenmindegy: neked nincs érved,azt látom:)

Larry Silverstein 2017.08.03. 13:42:25

@rasztaszív: mér antallal, hornnal, gyurnaival ki all szoba

ne farassz geci

rasztaszív 2017.08.03. 13:43:53

@Larry Silverstein: esetleg a halottlátók...ne fárassz,takony.

pefe 2017.08.03. 13:50:47

A koordinációt úgy is meg kehet csinálni, hogy csalnak a választásokon, és a megismételt szavazáson, már simán visszalépkedhetnek egymás javára az ismert eredmányek tükrében. Ez felvetne egy lehetséges mszp-jobbik koalíciót, ami teljesen természetes is lenne, hiszen mindkét párt ugyanannak a gazdasági érdekcsoportnak a terméke.

bontottcsirke 2017.08.03. 13:51:26

Nem lesz itt narancsgyőzelem. Mennek a kukába mind,

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2017.08.03. 14:02:44

@rasztaszív: "évenkénti választások mellett pár év alatt kialakulna egy gyökeresen új pártstruktúra. "

Persze es ha igy sem sikerulne a par szazalekos libbant partocskaknak ketharmados tobbseget elerni, akkor meg havonta lenne valasztas.

rasztaszív 2017.08.03. 14:09:27

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: el fog jönni a közvetlen demokrácia ideje is,ahol napi szinten nyilváníthat véleményt bárki.
de a fasisztáknak már az évenkénti választás is világvége lenne...:)

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 14:21:21

@Bikkfanfutyulo:

A valóságban 2004-ben 20. hely a 25 közül, ma 24. hely a 28 közül.

S az egyes keleti tagállom között az eltérés minimális.

Ekrü 2017.08.03. 14:25:22

@Bikkfanfutyulo: Az ország és a polgárainak 80%-a számára a fidesz a legnagyobb rossz, ami csak elképzelhető.-Akkor nem is értem miért sírtok?Ha ez így lenne 2018-ban játszva nyerne a baloldal. :))

Proud Mary 2017.08.03. 14:28:04

@rasztaszív: látszik, h lövésed nincs a szlovák politikai helyzetről. még arról sem veszel tudomás, amit a hírekben lehet olvasni. egyet nem értek, ha valaki ennyire ostoba, mire van ekkora pofája. na mindegy, az ilyen, behorpadt csirkemellű monitorharcosoknak 2018 után végleg leáldozott.

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 14:28:32

@maxval a mélyelemző birca: 2004-ben léptünk be az EU-ba. Azóta dől a pénz, és máris felkűzdöttük magunkat a hátulról negyedik helyre. Bravó! :-)

rasztaszív 2017.08.03. 14:31:13

@Proud Mary: hát,akkor esetleg valami információmorzsát is csöpögtethetnél a nagyképűsködés helyett...:)ki áll szóba még meciarral?

Bikkfanfutyulo 2017.08.03. 14:33:56

@Ekrü: Ez ugye egy álnaiv kérdés. Lassan mindenhonnan dől a fidesz-propaganda ezerrel, alig maradt független médium, az embereket elzárják a tájékozódás lehetőségeitől, akkor honnan fogja tudni a Bözsi néni, hogy más is létezik, nem csak Orbán személyesen?

Proud Mary 2017.08.03. 14:40:52

@rasztaszív: nem meciarról van szó, hanem a szlovák politikáról, a szlovák segélyezési rendszerről, az éhséglázadásokról, a segélyek megkurtításáról. de nem baj ez, aki tudja, az megfelelően kezeli a véleményedet. am, miért is kéne bárkinek is szóba állni azzal a böszmével? még csak egy parlamenten kívüli párt elnök se. de ez most mindegy.

VaradiJanos 2017.08.03. 14:43:04

@ami szabad: ja, megteremteni a nektek tetsző körülményeket és akkor béke lesz. Lószart.

VaradiJanos 2017.08.03. 14:44:41

@Bafana: igen, a Jobbik megoldás lehet

rasztaszív 2017.08.03. 14:45:47

@Proud Mary: igen,ez volt az a mód,ahogy rendbe tették magukat meciar után.és?!gondolod mi majd megússzuk orbán után?!

Proud Mary 2017.08.03. 14:47:17

@rasztaszív: jaja, ezt a dumát :DDD ha ezt meglépné a fidesz (mint ah bizonyos elemeket meg is lépett) rögtön beindul a gyűlölködő libsikórus. veled az élen. de persze ott az jó. nna, puszi, lépek

VaradiJanos 2017.08.03. 14:47:59

@high up!: de bátran szidod a testet amin élősködsz, te büdös parazita. Nem szabad megbocsátani a rühedék, faszcincáló kurva anyádnak, hogy a világra szart egy ilyen magadfajta gyáva, alattomos, horpadtmellű férget.

rasztaszív 2017.08.03. 14:50:10

@Proud Mary: legalább te tudod,hogy most mit is akartál...?:)))

VaradiJanos 2017.08.03. 14:50:33

@tegnaptuska: ha kurva az anyja, akkor mi másnak nevezzem?

VaradiJanos 2017.08.03. 14:51:48

@Larry Silverstein: nem szoci ez a rasztaszív, egy féreg kozmopolita

VaradiJanos 2017.08.03. 14:53:49

@rasztaszív: egy cigányozó zsidó, de vicces

rasztaszív 2017.08.03. 14:56:34

@VaradiJanos: fideszcigányozó,és nem zsidó...ha lenne többi,az stimmelne:)

VaradiJanos 2017.08.03. 15:00:54

@rasztaszív: a kamuhologrammis vén kurva nagyanyád nem örülne, hogy megtagadod

Ekrü 2017.08.03. 15:02:33

@Bikkfanfutyulo: Ne nézd le a Bözsi néniket.Ma már nincs olyan falu ahol ne lenne valamilyen műholdas TV,és ha veszed a fáradtságot és utánanézel ,már a legolcsóbb csomagokban is ott van pld az RTL ami nem mondható kormányközeli tv-nek.Az internet is ott van a legeldugottabb kis településen is,az már más kérdés ,hogy lehet Bözsi néni nem kíváncsi az Index, 444, RTL hazugságaira,inkább hisz saját tapasztalatának.Meg aztán régebben a politikusok vették a fáradságot és elmentek az emberekhez ,hogy meggyőzzék őket,de ehhez mondjuk le kéne szállni a magas lóról és elkezdeni dolgozni,nem csak a sült galambra várni.De jelenleg a baloldal csak annyit tud,hogy ócsárolja a Fidesz szavazóit,meg győzködi ,hogy ne menjenek el szavazni.

rasztaszív 2017.08.03. 15:02:34

@VaradiJanos: te cigánykodsz,az nyilvánvaló,de rólam semmit nem tudsz:)

VaradiJanos 2017.08.03. 15:03:27

@rasztaszív: pont eleget tudok rólad, kutya

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 15:12:34

@VaradiJanos: Itt baszod megint a rezet, geciputtony? Folytál volna le inkább apád lábán!

2017.08.03. 15:18:29

TG egy pöcs és még politológusnak is szar.
Jóst játszik elemző helyett, ezért folyamatosan megbukik, mint vitya a drogteszten.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 15:23:53

@Mustár XXX: "voltál szíves rámaggatni"

Nem aggattam rád semmit, nem is ismerlek.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 15:24:33

@Dr. Trejo: "még politológusnak is szar. "

De olyan szép okos nagy feje van. :))

VaradiJanos 2017.08.03. 15:29:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szevasz fotelforradalmár prolika! Nehogy gutaütést kapj! Ne költsék az adómat az önkormányzati elkaparásodra, aztán meg kerülgethetjük az undor kölkeidet amikor ki kell menniük strichelni a sarokra....

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 15:31:19

@VaradiJanos: "Ne költsék az adómat"

Milyen adódat? A közmunkások mennyit adóznak? Egyébként arra költi a csúti geci gazdád, amire akarja. Főleg a te félrevezetésedre, látod, milyen jó csicskája lettél.

VaradiJanos 2017.08.03. 15:41:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: látom, nem tudjátok elképzelni, hogy fizetség nélkül is rühelje valaki a parazita pofátokat és azt sem, hogy ettől még nem kell kedvelnie a Fideszt (elnézést, parazitául fideSSt).

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 15:42:29

@VaradiJanos: Ez a különbség köztünk. Mi még pénzért se szopnánk a geci gazdád faszát.

Lesz még Magyar Köztársaság 2017.08.03. 15:51:36

@Duplaxiii:" Polt mozdíthatatlan, csak forradalom söpörheti el."

Nem szükségképpen, de ez is ott van a kimenetelek között. Az viszont biztos, hogy sima országgyűlési választások alkalmával a jelenlegi rezsim már nem eltakarítható. Furcsa, természetellenes dolog lenne. A rendszer természetét ismerve és párhuzamot vonva a mai oroszéval, belorusszéval, törökkel, vagy a közelmúltba visszalapozva a milosevicsi szerb viszonyokkal összevetítve nincs rá se kül-se belföldi történelmi példa.

1956 vagy 1989 lesz. Véres vagy békés átmenet - hirtelen összeomlás vagy még évtizedekig tartó rothadás után: nem tudni. Hogy melyik történelmi esemény ismétlődik meg újra, az elsősorban a felcsúti bűnöző és szűk körének vérmérsékletén fog múlni.

De mindenképpen rendszerváltásra lesz szükség. Az ellenzék már akkor hazudik, mikor tendenciózusan kormányváltásról beszél.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.03. 16:00:50

@VaradiJanos: Ne a saját elbaszott házasságodból indulj ki, geciputtony, csak a te nejed strichel a sarkon.

VaradiJanos 2017.08.03. 16:08:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem mondtam, hogy a sarkon strichel a nejed, az a lányod lesz, miután elpatkolsz. A nejed csak egy sima ócska alkoholista lotyesz

kgaba82 2017.08.03. 16:26:03

@teéjesenmindegy:
Ne haragudj, de igazán beláthatnád, hogy van logika az évenkénti választásokban. Gyakorlatilag ez az egyetlen módja a 13. havi nyugdíj és családipótlék visszahozásának :)

Persze egy az egyben azt már nem lehet eladni a népnek. Ezért kell a demokratikus köntös

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 16:37:21

@Republic Forever!:

"Az viszont biztos, hogy sima országgyűlési választások alkalmával a jelenlegi rezsim már nem eltakarítható. Furcsa, természetellenes dolog lenne."

Furcsa, természetellenes, hogy a ballibek képesek lennének népszerűek lenni?

ben2 2017.08.03. 16:51:47

@Bikkfanfutyulo:

Kezdjük azzal, hogy az általánosító és hangulatkeltő lózungokon túllépve senki sem tud olyan konkrét esetet mondani, ami azt bizonyítaná, hogy Magyarországon ne lenne demokrácia és szólásszabadság.
Acsarkodás, sírás meg műrettegés az persze van, de ha csak egyetlen konkrét példát kellene mondani, hogy ki, mikor, hol nem tudta kifejteni a politikai véleményét vagy érte állami hatóságok részéről attrocitás miatta, vagy kik, mikor, hol nem tudtak törvényes keretek között élni a gyülekezési jogukkal vagy kit, mikor, hol ért hátrányos bánásmód állami szervek részéről politikai nézetei, vallása, nemzetisége vagy nemi identitása miatt, akkor kussolás van, terelés vagy a szokásos általánosító mantrák szajkózása.

A másik, hogy ahhoz, hogy bármit rendszer szinten meg lehessen változtatni, minimum 2/3-os parlamenti többség kell.
Na most feltételezve, de meg nem engedve, az ellenzék összefog jobbiktól dkig, aktivizálódik az összes bizonytalan és az ellenzék kétharmadot szerez...
Addig oké, hogy visszavonják a jelenlegi kormány összes döntését.

Na de mi lesz helyette?
Nyolc általánoshoz kötik a szavazójogot? Visszaállítják Rákosi alkotmányát, vagy újat írnak?
Ha igen, milyet?
Lesz benne melegházasság, meg szentkorona tan, hogy a liberálisok és a jobbik is örüljön?
Lebontják a déli határ mellett a kerítést, vagy lőtornyokkal erősítik meg?
Utálni fogják az oroszokat, vagy a jobbik miatt mégis csak megszeretik őket? Kilépünk az EU-ból, vagy hitet teszünk az Európai Egyesül Államok mellett?

És így tovább.

Szakértői kormány? Kinek a szakértőiből? Tudsz mondani egyetlen valamire való szakembert ebben az országban, akit függetlennek ismer el jobbik, mszp, dk, momentum, lmp ?
És ha találnak is ilyeneket... ha a t. szakértők olyan döntést hoznak, ami valamelyik párt érdekei ellen szól az adott párt majd csendben elviseli? Vagy zsarolni kezdi a többit, hogy kiugrik a csalamádé koalícióból?

Ez az egész "majd együtt elváltjuk a fideszt" ötletelés nem több rózsaszín vágyálomnál és nem csak azért mert matematikai esély sincs rá, hanem mert fogalmuk sincs, hogy mire váltanák le.

Lesz még Magyar Köztársaság 2017.08.03. 17:26:20

@maxval a mélyelemző birca: "Furcsa, természetellenes, hogy a ballibek képesek lennének népszerűek lenni?"

Ez nem a népszerűségen múlik. Ez az unalomig ismert szirénhang. A választási törvényt úgy és azért írták át, hogy az ellenzék esélyét a nullára szorítsák.

De ezen felül itt elvekről van szó. Demokrata nem fekszik le Orbán kénye-kedvének. Orbán csaló választási törvénye által rendezett választásokon elindulni akkor is bűn, ha az ellenzéknek lenne (nincs) akár hangyányi esélye. Az az orbáni rend elfogadása, a bűnözők diktálta játékszabályoknak való behódolás. Valódi ellenzéki ilyenbe nem megy bele. Ezért nincs ellenzék ma az országban.

Az orbáni keresztényfasiszta preambulumos, a fideszes állami bűnözésnek jogalapot képező Alaptörvényre képviselőként (kormánypárti-vagy ellenzékiként egyaránt) fölesküdni meg felér egy hazaárulással.

ami szabad 2017.08.03. 17:30:24

@1ghost: HA Poltot kilövik, borul az egész dominó.. Haza lehet hozni a kitalicskázott ezermilliárdokat. Én viszont szeretném, ha nem csak az elmúlt 7 év, de az elmúlt 30 év kihordott lovéját hazahúznánk ,mert nagyságrendje az államadósságot is meghaladja! Lehetne egy klassz országunk a tolvajok nélkül, ed nálunk csak a kakaós csiga- tolvaj kölköket meri baxtatni a szügyészség! Soha nem gondoltam volna, hogy Románia nekünk bármiben is példa mutató lehet, de náluk az emberek igenis kimennek tüntetni minden korrupt politikus ellen, és vissza is szerzik a lét, amit csak lehet! Az meg már döbbenet, hogy tavaly már ők is állva hagytak bennünket, mi meg jobban teljesítünk! :) Persze nyilvánvaló hogy a mi "elitünk" szívesebben keres külső ellenfelet, mint hogy beismerje, azért maradtunk le - és szakadunk le egyre jobban- mert már a parazsat is ellopják!

ben2 2017.08.03. 17:39:26

@Republic Forever!:

Miért csaló a választási törvény?

És mitől keresztényfasiszta az alaptörvény preambuluma?

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 17:39:46

@Republic Forever!:

A gond ezzel, hogy NEM igaz.

Ha jövőre a ballibek kapnak 40 %-ot, még kétharmadjuk is lehet.

A jelenlegi választási szabályok alig mások, mint a 2014 előttiek, s nem kedvezményezik a Fideszt. A nyertes kedvezményezik, de ez így van 1990 óta.

Nme létezik "orbáni rend", ez az alkotmányos rend, amit lehet nem szeretni persze, sőt lehet törekedni megváltoztatására is. Csak nem hőbörgésssel, hanem választásokon való sikeres részvétellel.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 17:40:23

@Republic Forever!:

Keresztényfasizmus - az mi? S hol van benne az alkotmányban?

rasztaszív 2017.08.03. 17:46:26

@maxval a mélyelemző birca: lényegében még nem volt olyan fasizmus,ami mögött ne lettek volna meg a klerikális összefonódások.máshogy nézve : a XX.század óta még nem volt rá példa,hogy amikor a katolikus egyház belefolyt a politikába,abból ne fasizmus lett volna.

az_igazi_trebitsch 2017.08.03. 18:15:55

Mindenki nyugodjon le, törökgáborelemezzel az élen: ha a Fidesz nem szerez többséget, akkor a Jobbikkal fog kormányozni. Pont. Senki ne dőljön be annak, hogy most egymást szapulják; ez a klasszikus pávatánc á lá Orbán, továbbá ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit satöbbi, satöbbi.

A parlamentbe bejut még az MSZP, továbbá mindazok a pártocskák, akiknek a Fidesz az általa üzemeltetett választási szoftverrel meghamisítja az eredményét, és akiket szükség esetén meg tud vásárolni egy-egy parlamenti szavazásra. Ennyi, oszt' jónapot.

Ekrü 2017.08.03. 18:20:13

@Republic Forever!: Az viszont biztos, hogy sima országgyűlési választások alkalmával a jelenlegi rezsim már nem eltakarítható.-Aztán miért is nem?Nem kell mást tenni,csak több szavazót megnyerni mint a Fidesz.Ha meg erre a T. ellenzék képtelen ,az nem azt bizonyítja,hogy diktatúra van,hanem azt ,hogy ez az ellenzék nem jó semmire és ezt az emberek is látják.

VaradiJanos 2017.08.03. 18:55:33

@Republic Forever!: Szia demokrata gyökérke! Szájbaszarna a vén rabbitok ha nem fröcsögnél a kereszténység ellen?

conchita wurst 2017.08.03. 18:59:08

régen minden nap elolvastam a napi fasságot

most 4 hónap kimaradt de minden ugyanolyan

cuci blog megint leváltotta orbánt

4 hónap mulva benézek

VaradiJanos 2017.08.03. 20:01:44

@conchita wurst: nem érdemes, kár minden percedért

Akmed Há CIA terrorista_bocs mérsékelt lázadó 2017.08.03. 20:03:57

Hát persze, törökzsoca :DDD

A Zorbán jövő hét keddre mostmár biztosan megbukik.
Főleg, ha az amerikai nagykövetségről irogatjátok ezt blogokban :DDD

vajdasagi 2017.08.03. 20:45:17

@Simao Sabrosa: Nem tudom, hogy egy párt összefog-e a Jobbikkal. De én pl. rájuk adnám a szavazatomat, ha ez kell a mostani rezsim leváltásához. Pedig amúgy nagyon nem kedvelem őket. De ha a Haza jövője ezt igényli, örömmel megteszem.

vajdasagi 2017.08.03. 20:47:28

@ben2: Mindegy is, mire váltanálk le, csak tegyék meg. Mert egyébként beledöglünk. Ennél minden opció jobb.

teéjesenmindegy 2017.08.03. 20:49:00

@ami szabad: "az elmúlt 30 év kihordott lovéját hazahúznánk ,mert nagyságrendje az államadósságot is meghaladja!"

Jajaja. Higgy ebben. Meg az elásott kincsekben.

morpho 2017.08.03. 20:52:22

@Ekrü: "Ha meg erre a T. ellenzék képtelen ,az nem azt bizonyítja,hogy diktatúra van,hanem azt ,hogy ez az ellenzék nem jó semmire és ezt az emberek is látják."

Tehát ha jól értem, egy képviseleti demokráciában egyetlen tehetséges ember sem termelődött ki az elmúlt 7 évben, aki alkalmas lenne az ország vezetésére, mert erre csak Orbán Viktor alkalmas. Nem is ambicionál ez senkit, akit mégis az alakalmatlan. Ezért nem termelődött ki egyetlen alkalmas párt vagy ember sem és szerinted ez így normális egy demokráciában. Szerinted az is demokratikus, hogy demokráciákban példa nélkül Orbán 25!!! éve vezet egy pártot és akkor is a helyén maradt, ha egymás után két választást bukott el. A demokráciákban a bukott pártvezérek pártvezérek maradnak, ez közismert. Ha mindig maradok, ha nyerek, ha veszítek, akkor hol marad a felelősség?? Az Orbán Viktorra nem vonatkozik, téged meg ez nem zavar. Miért nem? Tényleg érdekel. És hálás lennék, ha nem Sorosra tolnánk ezt rá.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.03. 21:00:17

@morpho: mürkül is már harmdszor miniszterelnök, meg Fico is

mondjuk Orbán is, de negyedszer is ő lesz

amiket összehordasz az marhaság azt vakerjad ki az új ember ki kitermelődött

a demokráciában nem alapszabály hogy aki túl sokat vót annak ki kell szarnia a zutódját

aki ha orbán gyereke lesz akkor megy majd a visítás mintha a bush meg a klinton család nem is létezne, gecó

morpho 2017.08.03. 21:18:29

@Nincs közöttünk csicska: Merkel és Fico nem pártelnök 25 éve. Merkel eddig mindig nyert, az első győzelme óta ő a kancellár, sosem bukott meg. Fico egyszer megbukott valóban. Egyszer, két évre egy olajfa koalíció lenyomta. Aztán visszatért. Orbán 8 évig nem volt miniszterelnök, aztán tért vissza. Ráadásul '88 óta nyomja. Ha az összes választást számolnám, akkor négyszer nem alakíthatott kormányt. Négyszer!!!!
Egyébként meg demokráciákban a pártelnökök megbuknak. Aki ezt nem érti, az a demokráciát sem érti.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.03. 21:21:07

@morpho: hát nem értjük mi orbánisták a demokráciát

ti meg nem kormányoztok

hehe

morpho 2017.08.03. 22:17:43

@Nincs közöttünk csicska: Mi? Én egyedül ülök itt és kurvára nem akarok kormányozni. Viszont attól, hogy te ostoba vagy és nem érted a demokráciát, még nem biztos, hogy ez a követendő! Egyébként egyszer a diktátorok is megbuknak. Akkor mi lesz pubi? Felvágod az ereidet?

morpho 2017.08.03. 22:34:51

@Nincs közöttünk csicska: Tökmindegy mikor lesz, ennek semmi jelentősége.

morpho 2017.08.03. 22:36:51

@Nincs közöttünk csicska: Az viszont szórakoztató, hogy annyira hülye vagy, hogy a diktátor ellen nem tiltakoztál :)) Idióta! Legalább abban egyetértünk, hogy Orbán egy diktátor, aki felszámolta a demokráciát. Örülök, hogy találtunk egy közös pontot :)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 08:34:48

Érdekes gondolatmenet, van is benne némi rendszer.
Persze, lehet még javítani rajta (az okfejtésen):

"Ha ugyanis a Fidesz csak 98 vagy 99 mandátumot szerez, akkor három lehetőség van. (1) Vagy megvásárol valakiket, vagy (2) koalícióra lép az egyik párttal, vagy (3) három hónapon belül előrehozott választásokat tartanak. A mai állapotokat ismerve csak az előrehozott választásokat tudom igazán elképzelni."
A gyakorlat azt mutatja, egyéb lehetőség is adott. Ott van például a kisebbségi kormányzás. Oké, ez megint csak egy logikai lehetőség, hiszen általában nem ilyen helyzetekben veszik azt elő a népek. :)) Csak azért írtam, ha már fel van sorolva szép sorszámozással, miféle opciók is vannak.

ami szabad 2017.08.04. 09:06:05

@teéjesenmindegy: Hinni a templomban kell, meg orbán várná még el tőlünk, így én nem ezt teszem. Tudom. Alig 2 éve jelent meg erről nemzetközi adatsor. Mindössze 3 ország előzött minket azon a listán, ahol az eldugdosott vagyonkák cseperednek. Alig tízezer ember becsült vagyona már akkor meghaladta az államadósságot, ami ha belegondolsz a kifizetett kamatokba is, dupla államadósságnyi kár az országnak. Leszearom, hogy narancsos- szegfűs-tulipános -madaras volt -e aki kilopta, egyik is másik is kalodát érdemel, és mi pedig azt, hogy az ellopott mára becsléseim szerint 30.000 milliárdnyi lovét mi költhessük el, mert az a mi zsebünkből/ vagyonunkból lett elemelve! Évi ezer milliárd. Amennyi rendre az államháztartási hiány. Aminek nem kis hányada maga a kamat, még most is, hogy a béka segge alatt vannak a kamatok. Nem álmodozom, qva dühös vagyok!

rasztaszív 2017.08.04. 09:21:22

@maxval a mélyelemző birca: az,hogy te vak vagy,és hülye,az nem egy érv.akinek szeme van,az látja.

1ghost 2017.08.04. 10:44:06

@Nincs közöttünk csicska:

Heheheh. Te ostoba bérhazudozó orbántalpnyaló. Messziről bűzlesz! Hiába csináltál magadnak vadiúj nicket, akkor is hitvány orbáncsicska vagy. :D

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.04. 10:55:44

@VaradiJanos: Mondom, hogy magadból indulsz ki. Normális családban nem strichel az összes nő. Egy se. Küldd el a feleségedet dolgozni! De ne megint a sarokra! :))

1ghost 2017.08.04. 12:32:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Aki a Birkával rejszol az annyit is ér. "

Persze, hogy az! Hiszen Birka, egy orbántalpnyló bérhazudozó fidesztroll. Normális blogok mint kibasszák, de úgy ám, hogy a nyelvén csúszik vissza a gazdája seggébe.
süti beállítások módosítása