B1 blogcsalád



„A legrosszabbul Magyarországon bántak velünk” – képregényben mondta el a történetét a menekült

Ha Ön csak a kormánypropagandát olvassa, ez a történet sokkolja majd

2017. július 30. - Mr Flynn Rider

Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123 társával együtt.   

nedal1.jpg

Érdekes képregényre bukkantunk a Helsinki Bizottság Facebook-oldalán. A képregény egy szíriai menekült (a gyűlölködők szerint: migráncs) történetét meséli el. Amikor kitört a szíriai polgárháború és Szíria gyakorlatilag a földdel lett egyenlő, a tudós úgy határozott, hogy a családjával együtt lehagyja a hazáját. Először Törökországba menekültek, ahol egy tömegszálláson laktak. Onnan embercsempészek segítségével jutottak volna egy nyomorúságos csónakon, az Égei-tengeren keresztül Görögországba. A csónak azonban lerobbant a tengeren és a görög parti őrség mentette meg őket.

A képregény szerint a görögök kiutasították az országból így vonattal utaztak Szerbián keresztül Magyarország felé. A tudós arról számol be, hogy a magyar határon elfogták őket, és a legrosszabbul Magyarországon bántak vele és családjával. Ételt csak pénzért kaptak például.

nedal2.jpg

Nedal Szaid ma nem három napig lenne fogdán, mint néhány éve, hanem mindaddig tranzitzónában tartanák, még el nem bírálják kérelmét. Ma a röszkei és tompai tranzitzónákban az összes menedékkérőt jogsértően tartják fogva a magyar hatóságok – közölte a Helsinki Bizottság, ami 22 éve küzd a menedékkérők jogellenes fogvatartása és az embertelen fogvatartási körülmények ellen.

Nedal Said Magyarországról egy autó hátsó részében, szintén csempészek segítségével menekült tovább Németországba. Ott a véletlen és az emberséges bánásmód miatt fedezték fel, hogy mikrobiológus.

Három évvel a viszontagságos menekülés után Nedal és családja biztonságos otthonra lelt Németországban: a Philipp Schwartz-kezdeményezés olyan tudósoknak segít, akiknek a hazájában háború dúl és nem tudnak tovább kutatni. Így a német felsőoktatásban és kutatóintézetekben alkalmazzák őket tovább.

Kis keresgélés után a híres Humbolt Intézet honlapján találtunk rá Nedal Saidra:

a múlt év óta ösztöndíjat kap és a kutatásaival immáron Németországot segíti. Rajta kívül számos tudóst fogadott be az ország és adott nekik ösztöndíjat.

„A német tudományos élet nyitottságát szeretnénk hangsúlyozni”

– hangsúlyozta a német sajtónak Helmut Schwarz, a Humboldt Alapítvány elnöke.

„Olyan embereknek segítünk, akik a tudományos rendszerünket gazdagítják és később a hazájuknak is hasznára válik a tudásuk; remélhetőleg később ott is vége lesz pusztításnak és elkezdődik az újjáépítés időszaka.”    

nedal_said_tudosok.jpg

Nedal Said a baloldali képen áll.

A kép jobb oldalán például egy másik menekült látható a német kollégájával: Meral Camci (a jobb oldali képen a papírokat a kezében tartó nő), aki a Mainzi Egyetemen a török tolmácsprogramban dolgozik. Camci eredetileg Isztanbulban végzett és dolgozott nyelvészként; de Törökországban elhallgattatták, pár hétre börtönbe is zárták; menekülnie kellett a diktatúra elől. (Pár hete jelent meg a magyar sajtóban, ahogy Orbán Viktor a török diktátorral nagyon szívélyes találkozón pusziszkodik – nyilván a törökországi politikai tisztogatás, az ellenzék bebörtönzése, az emberi jogok kérdése nem került szóba a találkozón.)

orban_es_erdogan.jpg

Orbán és a török diktátor, Erdogan: szerelem első látásra

„Tudósként dolgozom, a kollégáim segítenek, a családom végre velem van, teljes ember vagyok megint”

– mondta a német sajtónak Nedal Said, a 43 éves szír férfi. A Philipp Schwartz-kezdeményezésben összesen 124 menekült tudós dolgozik Németországban.

Mi ez a Philipp Schwartz-kezdeményezés?

A Philipp Schwartz-kezdeményezést egy zsidó származású patológusról nevezték el, akinek 1933-ban menekülnie kellet Németországból a Nünbergi Törvények miatt. A tudós később megalapította a Német tudósok külföldi vészközösségét.

 

Adatok a menekültekről a Helsinki Bizottságtól: 

 

Honnan?

2017 első félévében a kérelmezők többsége (79%) háborús vagy terror sújtotta övezetből érkezett:

  • 16%-uk Szíriából,
  • 41%-uk Afganisztánból,
  • 22%-uk Irakból
  • és 0,3%-uk Szomáliából.

 

Az összes kérelmező

  • 42%-a gyermek,
  • 34%-a nő volt.

 

Hol vannak most?

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság szóbeli tájékoztatása alapján a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal intézményeiben 2017. június 12-én összesen 463 menedékkérő tartózkodott: közülük 76-an menekültügyi őrizetben, míg 8-an nyílt befogadó állomáson. A két tranzitzónában összesen 379 főt tartottak fogva.

Dublini átadások Magyarországra

2017 első félévében 128 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra az úgynevezett dublini eljárás keretében, elsősorban Ausztriából (79 fő) és Németországból (30 fő). Júniusban mindössze 2 sikeres visszaküldés történt, mindkettő Svájcból.

Visszaküldések Szerbiába

2017 első négy hónapjában mindössze 29 irreguláris migránst adtak át a magyar hatóságok hivatalosan Szerbiának, közöttük 18 szerb állampolgárt. Szerbia egyetlen afgán, iraki, szír vagy szomáliai állampolgárságú külföldit sem vett át.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3812700965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:30:00

@konrada:
"Én???! Ezt a "halszagút" tán akkor hallottam utoljára, amikor annyira hájpolták itt a blogokon, hogy meghallgattam"
Jól tetted, de most ez a Fidesz himnusza.

"...de persze értelek, néha én is rászoktam kattanni egy-egy számra, mely aztán ott zsong a fejemben, csak hát arról tudom, hogy azt csak én hallom állandóan, mert egyébként én is kereshetnék egy jó orvost...;))"
OK! :o)))
Zsongásról szó sincs. És már voltam dokinál. Azt mondta, hogy arra a hányingerre, ami nekem van ettől az egésztől, csak egy orvosság van. De azt nem ajánlja, mert túl sok és durva a mellékhatása.
Most gondolkozom.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 14:30:28

@VT Man: Hát annó a Keleti környékén 70-80 százalék kan migrit láttam. Ott lehet a turpisság, hogy jó sokan 18 alattinak hazudták magukat. A 34%-nyi nő pedig szimpla hazugság..

chrisred 2017.07.31. 14:31:29

@konrada: Én tudom a választ, veled ellentétben, már abból kiindulva, amit leírtál. A "nem biztonságos" ország az eljárás során egy előzetes hatósági vélelem, aminek a használatával a menedékkérő mentesül annak bizonyításától, hogy miért ütközött volna nehézségbe abban az országban a menekült státusz elismertetése. De semmi olyan jogi következménye nincs, amit tulajdonítasz neki.

Pajszer Művek 2017.07.31. 14:45:14

Mondjuk ez tényleg rettenetes, hogy ételt pénzért kaptak, bezzeg mi mind ingyen kapjuk. Oh, wait.

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:45:54

@EU zászlót mindenhova!:
"annó a Keleti környékén 70-80 százalék kan migrit láttam"
Még mindig nem linkelted be a forrásodat. Lehet, hogy a "kan migrik" nem nyújtottak be kérelmet. Ennyi.
Te amúgy kan vagy vagy nőstény?

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:50:19

@Pajszer Művek:
"bezzeg mi mind ingyen kapjuk. Oh, wait."
Oh wait?
Képzeld, de miután rács mögé zárnak, itthon bizony ingyen kapod a kaját. Meglepetééééés! :o)))

konrada 2017.07.31. 14:54:24

@chrisred:
És?
Ugyanarról beszélünk: Magyarország vélelmezi, hogy Szerbia (Macedónia, Görög-, Törökország, ez utóbbiak magyar szempontból már mindegy) biztonságos ország, így megvárja a kérelem befogadásával azt, hogy a menekülti státust kérő bizonyítsa azt, hogy szerinte miért nem biztonságos.
...addig meg nem engedi be.

konrada 2017.07.31. 14:57:31

@Attilajukkaja:
Te már nagyobb fiction író vagy, mint a blogban emlegetett!;))
Ő legalább nem jött azzal, hogy a börtön kantinjában tudott csak kaját venni...;))

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:13:25

@konrada:
"Ő legalább nem jött azzal, hogy a börtön kantinjában tudott csak kaját venni...;))"
Örülök, hogy ezen ilyen jól vigadsz.
Látszik, hogy te még sohasem kerültél olyan helyzetbe, amilyenbe ezek a szerencsétlen családok. De rövidesen még kerülhetsz!!!

konrada 2017.07.31. 15:23:47

...nézd, én nem az empátiádon derülök, hanem azon a fikción, mely szerint bezárták őket, és ott pénzért kellett kaját venniük.
...s persze értem én, hogy élelmiszerrel támogatásnak bele kell férnie, de a leírt helyzet az volt, hogy ők kerülték a hatóságokat, és fizették a csempészt, hogy vigyék őket tovább.
Azt meg tán csak nem kéne elvárni, hogy minden csempészautó csomagtartójába bekopogjanak, hogy hoztak egy kis kebabos szendvicset útravalónak...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 15:27:01

@Attilajukkaja: Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?Te be szoktál költöztetni legalább egy hajléktalant a lakásodba télvíz idején?

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:30:15

@konrada:
"hanem azon a fikción, mely szerint bezárták őket, és ott pénzért kellett kaját venniük. "
És miből gondolod, hogy ez fikció? Az egész kormánypárti migráncspolotikát arra alapozzák, hogy a szerencsétlen menekültek életét még jobban megkeserítsek. Hogy elvegyék a többi menekült kedvét attól, hogy felénk jöjjenek. Ezt csak a vak nem látja!

"ők kerülték a hatóságokat, és fizették a csempészt, hogy vigyék őket tovább. "
Muszájból. Te is ezt tennéd, ha a családodról lenne szó.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 15:30:31

@Attilajukkaja: "Te amúgy kan vagy vagy nőstény? " És anyád?

Hiába próbáljátok elhazudni. A tapasztalati tény az, hogy az illegális migránsok kb. háromnegyede 45 alatti fiatal férfi. Számos fotó lelhető fel erről a neten.Hogy aztán hogyan bűvészkedtek,csaltak a megfelelő helyen lévő emberkék a statisztikákkal az más kérdés.

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:38:50

@EU zászlót mindenhova!:
" Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?"
Nem kell, de az üldözötteket igen. És miért? Mert ettől vagyunk európaiak. Már aki. :o)
Részletesebb választ a Bibliában találsz.

"Te be szoktál költöztetni legalább egy hajléktalant a lakásodba télvíz idején?"
Már 15 éve (vagy több?) támogatok rendszeresen egy hajléktalan párt. Nem csak pénzzel, hanem azzal is, hogy rendszeresen találkozom velük és elbeszélgetünk. Ha valamelyikük kórházba kerül, látogatjuk. Ez nekik nagyon fontos. Pontosan tudom, mikor mi van velük. Be nem fogadom őket, mert kicsi a lakásunk, de már többször segítettem nekik szállást találni. Nem vagyunk gazdagok, de megtesszük, amit tudunk.
Hát te?

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:44:02

@EU zászlót mindenhova!:
""Te amúgy kan vagy vagy nőstény? " És anyád?"
Nem értem a kérdést. Te beszéltél kanokról, .. én csak utánad kérdeztem rá.
Amúgy meg aki nem tudja, hogy egy anya nőstény, ....... az komoly gondokkal küzdhet!! De nagyon. :o)))

"A tapasztalati tény az, hogy az illegális migránsok kb. háromnegyede 45 alatti fiatal férfi."
Mert te úgy gondolod? Hát ezt nem nevezném ténynek. :o))))

2017.07.31. 15:47:32

@Attilajukkaja: börtönben ingyen van neked a kaja, de ez a muzulmán nem került börtönbe, hanem migrációs őrizetbe vették szerintem. Ott miért is járna bármi ingyen?
El vannak ezek az iszlámisták tévedve. Sok ezer eurójuk van átsettenkedni a fél világon, de egy lilahagymás, kacsazsíros kenyérre sajnálják a pénzt.

A képregény valóban sokkoló. Sokkoló, hogy erre veri el vénember létére a pénzét Soros bácsi.

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:56:19

@Colonel H. Stinkmeaner:
"Ott miért is járna bármi ingyen?"
Mert bezárták.

" Sok ezer eurójuk van átsettenkedni a fél világon, de egy lilahagymás, kacsazsíros kenyérre sajnálják a pénzt."
Ez az összes vagyonuk, hogy mentsék a saját és a családjuk bőrét. Csak egy istentelen ember tagadja meg a kenyeret egy éhezőtől. Ez a MAGYAR KORMÁNY. Még jó, hogy vannak nálunk valódi keresztények, akik a mai napig próbálnak segíteni az elesetteken.

A kékplakát őrület viszont működik. A magyarok egy része tényleg örömmel vetette bele magát a gyűlölködésbe és a rettegésbe. Váljék egészségetekre!

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.31. 15:59:32

@Attilajukkaja: " Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?"
Nem kell, de az üldözötteket igen. És miért? Mert ettől vagyunk európaiak. Már aki. :o)
Részletesebb választ a Bibliában találsz."

Kurvara nem uldozi oket senki sem. A 95 %-uk kikepzett terrorista, a maradek pedig helyi bunozo, akiket csak azert engednek ki bortonokbol, hogy Soros terve szerint behajozzak oket Europaba, hogy szetverjek a nemzetallamokat.
HABORU VAN, nem patyolgatni kene az ellenseges hadseregeket, hanem neheztuzerseggel szetloni. Aknazar, szonyegbombazas, zarotuz, langszoro es hogy 24 oraban kerepeljenek a geppuskak egy masodpercnyi megszakitas nelkul. Az ellenseget segito kollaborans civilket ugyan igy kell elintezni.

Proud Mary 2017.07.31. 16:02:47

@Attilajukkaja: "Menekültnek minősül mindenki, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni." ez a hivatalos def. a tiéd meg valami buta libsi def. emiatt kérlek, többet ne alázd magad a neten, ne hirdesd, h mekkora tökfej vagy

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:02:47

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
"Kurvara nem uldozi oket senki sem. A 95 %-uk kikepzett terrorista"
Látom, jól beszoptad Orbán és Németh Sziszi kormánypropagandáját. :o))))
Erről talán ennyit!

Lémusz 2017.07.31. 16:06:09

A cikk kapcsán néhány dolgot nem árt tisztázni.
1, Sem Németország, sem a többi magát liberálisnak valló ország, de még az Európai Bizottság sem akarja, hogy Magyarországon keresztül ellenőrizetlenül érkezzenek Nyugat-Európába a bevándorlók. A Schengeni egyezményt ezért nem mondták még fel. Ha Magyarország szándékosan nem teljesíti a szerződésben rögzített kötelességeit, ki fogják zárni. Ebben az esetben Ausztria feladata lesz meggátolni az illegális bevándorlók továbbhaladását. Az osztrák-magyar határ úgy fog kinézni, mint a Callais környéke. A legnagyobb kárvallottjai ennek természetesen a magyar fuvarozók lesznek – akiket már így is előszeretettel vegzálnak Nyugat-Európában – amikor megpróbálnak átkelni a határon, de mivel az áruk kevésbé megbízhatóan jutnak el a célországba, az iparra is ki fog hatni.
2, „A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött.”
Magyarország fogad be menekülteket, sőt nem csak menekülteket, hanem jelentős számban gazdasági bevándorlókat is. Kezelt már Nigériából származó orvos, de nem kevés ukrán, román, szlovák, szlovén, kínai stb. él Magyarországon. Tehát az a megállapítás, hogy a magyarok kirekesztőek lennének nem igaz. Ha valaki venné a fáradságot, és ellátogatna néhány fiatalkorúakkal foglalkozó szociális intézetbe, komoly meglepetésben volna része. A felsorolásból majdnem kifelejtettem azokat a falvakat, amiket az utóbbi időben elleptek a holland, német és más nemzetből származó nyugdíjasok.
3, Az Európai Uniónak nincs megoldása a kialakult helyzet megoldására. Ők pótcselekvésként a kvótarendszert propagálják, miközben még az a 160 ezer ember sincs, meg akin le kellene folytatni az eljárást. Az Európai Bizottság, és az EU vezető hatalmai jelenleg ugyanazokkal kampányolnak, mint amit Magyarországon használunk, a különbség annyi, mint a kerítés és a szárnyas kapu között. Sőt az európai bizottság elnöke nemrég kijelentette, hogy senkit nem akarnak kényszeríteni a befogadásra, ami elméletileg azt kell, hogy jelentse, hogy a kötelezettségszegési eljárást is megszüntetik.
4, Igen csak szemellenzős kell, hogy legyen, aki egy 3 oldalról lezárt, de a negyedik oldalon nyitott kerítésre azt hiszi, hogy börtön. Aki ebből a „bonyolult labirintusból” sem tud kimenekülni, arról kijelenthetjük, hogy életképtelen. Persze tudom, hogy hazudnak, a cél az, hogy szabadon vándorolhassanak, amerre csak akarnak, és hogy ne vonatkozzon rájuk semmilyen törvény.
Budapest a kutyaszar városa 2017.07.30. 19:29:59
„Az USA egy több mint 100 éve tartó, haladó , folyamatosan fejlődő, innovatív , állandóan megújuló, magasan fejlett gazdaságú demokrácia, míg Agyarország a narancshorda országrontó tevékenysége következtében éppen egy horthysta-rákosista, keleti típusú önkényuralomban senyved.”
Egyetértek. itt is be kell vezetni azokat a határátkelésre vonatkozó szabályokat. amik az USA-ban vannak.

Proud Mary 2017.07.31. 16:08:08

@chrisred: de most ezzel magadat lőtted le

Gacsajpesta 2017.07.31. 16:13:26

Sok éven át mindig voltak doktori ösztöndíjasaink az Arab félszigetről és az afrikai országokból.

A legtöbb állami, vagy valamelyik nemzetközi szervezet ösztöndíjával jött ide és szinte kivétel nélkül mindegyikük doktoriját, kandidátusiját nekünk kellett megírnunk.
Áthidalhatatlannak bizonyult a rájuk és az európaiakra jellemző tudásszint. Az arab és afrikai országokban az egyetemek kb. azt tanítják mint nálunk a középiskolák.

Valamennyiüket inkább csak laboránsi, segédmunkatársi feladatokkal lehet megbízni.
Így kell ezt értelmezni. Politikai jelentésekben, konferencia fotókon jól mutatnak...

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:18:05

@Proud Mary:
"Menekültnek minősül mindenki, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni."
Na és?

" a tiéd meg valami buta libsi def. emiatt kérlek, többet ne alázd magad a neten, ne hirdesd, h mekkora tökfej vagy"
Húúú, de nagyfiú valaki! Te alázhatod magad a neten, de én nem?
Na és az oltalmazott státusz kapcsán mit gugliztál ki?
És ha valaki nem ad be menekültkérvényt, akkor mi van? Mert nálunk főleg ez történt. Az emberek továbbmentek, majd legálisan benyújtották a kérelmüket egy másik országban. Persze mondhatnád, hogy akkor nálunk illegálisan tartózkodtak, de akkor meg Orbán miért nem csapott le rájuk a törvény erejével? Miért szállította át őket a szomszédokhoz?

Proud Mary 2017.07.31. 16:33:42

@Attilajukkaja: nézd, én bemásoltam neked a menekült def-jét, amiből kiderült, h te és kistársaid helytelenül használjátok a szót, fogalmat (szerintem szándékosan, de ez most mindegy). kapálózhatsz, beégtél vagy lebuktál, ah jobban tetszik. na, lépek, de erre emlékezz, mielőtt nekiállsz okoskodni!

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:41:19

@EU zászlót mindenhova!:
Köszönöm a hivatkozást, de ez egy 2015-ös cikk, és nem tér ki arra, hogy hányan is kértek nálunk menekült státuszt a fiatalemberek közül.

@Proud Mary:
" te és kistársaid helytelenül használjátok a szót, fogalmat (szerintem szándékosan, de ez most mindegy). kapálózhatsz, beégtél vagy lebuktál, ah jobban tetszik. na, lépek, de erre emlékezz, mielőtt nekiállsz okoskodni!"
Hé, mi az hogy lépek a link nélkül? Hát csak ennyire tellett?

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:47:41

@EU zászlót mindenhova!:
Köszönöm szépen a hivatkozást. Nagyon érdekes volt. Látszik, hogy Magyarországon nagyon kevés menekült kért és kapott nálunk menedékjogot.
Szóval akkor miért is rettegünk ennyire tőlük?

Ambiorix 2017.07.31. 17:05:23

Ez a poszt most egészen felvillanyozott.
Izgatottan várom, mikor fog véletlenül kiderülni, hogy én tulajdonképpen egy klasszika-filológus hegedűművész versenyúszó vagyok.

Attilajukkaja 2017.07.31. 17:08:51

@Ambiorix:
"Izgatottan várom, mikor fog véletlenül kiderülni, hogy én tulajdonképpen egy klasszika-filológus hegedűművész versenyúszó vagyok."
Amikor a pszichiátered majd ezzel diagnosztizál. Addig csak szorgalmasan járjál terápiára. Hidd el, a te érdekedben történik mindez.

Occam beretvája 2017.07.31. 17:15:30

@Ambiorix: Valamint bádogos és fülorvos.:-)

John Nethem 2017.07.31. 18:03:25

@Gacsajpesta:

Az egy dolog, hogy beszél külföldi nyelvet, legalább angolt, de ha az eredeti , anyanyelvi szókincse és hozzá a tárgyi tudása sem megfelelő, akkor az angolt sem fogja megérteni. Ahhoz legalább további egy-két év szükséges.....

John Nethem 2017.07.31. 18:15:41

@Attilajukkaja:

Újra csak el kell mondani: ELŐÁLLÍTÁS okán ŐRIZETBE VÉTEL történt. Persze a képregény nem tér ki arra, mi is volt az oka.... Talán mert nem igazolták magukat, talán mert szabálysértést követtek el stb...
Célszerű lenne elolvasni az erre vonatkozó szabályokat, semmint a ködben vagdalkozni.

Az elzártnak (főleg egy MÁS KULTÚRBELINEK !) gyakorlatilag édes mindegy, hogy miért : az őrizetbe vétel, vagy büntetés vagy miegymás: neki BÖRTÖN, rácsos ablakokkal, ahol nem kap enni.

Az őrizetbe vételnél NINCS BÖRTÖN kaja, tudniillik nincs külön konyha.

John Nethem 2017.07.31. 18:25:22

@Attilajukkaja:

1.) Mert még mindig ott a valós veszélye annak, hogy átjáróház leszünk bármelyik pillanatban
2.) Mert folyamatosan ott van az EU-s megoldási verzió, hogy az összes menekültet szét kell osztani lakosság és GDP arányosan
3.) Mert ma is folyamatosan adnak be kérelmet, és ÉVENTE van menedékes/oltalmazott/befogadott
Itt találod az adatokat
b1.blog.hu/2017/07/30/_a_legrosszabbul_magyarorszagon_bantak_velunk_kepregenyben_mondta_el_a_tortenetet_a_menekult/full_commentlist/1#c33493627

John Nethem 2017.07.31. 18:35:07

Itt lehet megnézni és összevetni a 2014. 2015. adatait.

www.bmbah.hu/images/statisztikak/160119%20KIADV%C3%81NY_2014_%202015_%C3%89VES%20honlapra.xls

Évente , míg nem volt meg a ZÖLDhatárzár, 110 EZER volt a menekültregisztrációk száma. ÉS még, amiről nem tudnak a hatóságok, mert nem kerültek nyilvántartásba itt nálunk soha, mert embercsempészek azonnal nyugatra juttatták őket.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 19:10:15

@Attilajukkaja: Az illegális migránsok csoportján belüli nemek közti megoszlásról vitatkoztunk, mely során én azt állítottam, hogy zömük fiatal férfi. Ezt támasztja alá a hivatkozás is..

Fekete Pestis 2017.07.31. 19:36:35

@John Nethem:
Mondjuk azt vettem észre, hogy a naív társadalmakban csudajó élni, mert mindenki megbízik a másikban.
Lásd p.l. Dániát, Hollandiát.
A "szitán való átlátást" nem tartom nagy elönynek : gyanakvó élhetetlen társadalmat (p.l M.o) eredményez.

Viszont a sok járadákvadász zoknimosó cigány/arab Dániában zabrál, és ezáltal kiöli a bizalmat a dánokból. Én csak annyit tehetek, hogy ott teszek nekik ( az élösködö idegeneknek ) kereszte ahol lehet. P.l. 3 év alatt háromszor (!!!) fordult elö, hogy arabot/négert lefüleltem a Lidlben/Faktában, hogy lopják a whiskyt meg a kávét. Pofátlanul kosárszámra vitték ki: a dánoknál ( akkor még) nem volt divat a szeku, meg a csipogó a kapuban. Egyszer még hajkurásztam is az alkalmazottakkal a tolvaj négereket Österbroban ;). Mindezt azért, hogy lássák: a bizalmat értékelem, és segítek nekik a bizalomra alapuló rendszert fenntartani. ( Most p.l. Koppenhágát elözönlötték a román cigányok; visszaváltható sörösdobozt keresnek, közben lopnak meg mindent összeszarnak).

Fekete Pestis 2017.07.31. 19:42:09

@Hozzászólok: "orvosokra inkabb lecsapnak ámerikában mint a ceusokra"
ceu-n a matektanszék az országban az egyik legjobb.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.31. 19:59:08

@Attilajukkaja: " Látszik, hogy Magyarországon nagyon kevés menekült kért és kapott nálunk menedékjogot.
Szóval akkor miért is rettegünk ennyire tőlük? "

Ez aljas ostoba HAZUGSAG, MELLEBESZELES, HAZUGSAG !!!

Senki sem parszaz embertol fel, es MINDENKI TUDJA, hogy nem is errol van szo.
Hanem Europa altalanos megszallasarol, iszlamizalasrol, vagyis Europa es a nemzet allamainak MEGSEMMISITESEROL.
Es ezt MINDENKI a liberalisok is tudjak, csak ok az eszeveszett Orban gyuloletuk, es a rovidtavu politikai haszonszerzes amiatt leszarjak, a sajat jovojuket is.
Mindenki tudja, hogy nem magyarorszagi par ezer migranssal van a problema, hanem nyugateuropat magszallo 10 milliokkal. Nem a magyarorszagi 1200- at kell feltartoztatnunk, hanem Nemetorszagot, Franciaorszagot, Gorogorszagot, Olaszorszagot Svedorszagot elfoglalo 10-100 milliot.
Mi nem 1200 arabtol felunk, hanem attol, hogy 20 ev mulva a minket korulvevo orszagok kivetel nelkul iszlam orszagok lesznek, elsosorban a Nemetek es a Franciak, es AKKOR MAR NEM TUDJUK MEGVEDENI MAGUNKAT, AKKOR MAR KESO LESZ.
Magyarorszagot, Europat KIZAROLAG ITT ES MOST tudjuk megvedeni, mert 20 ev mulva mar remenytelen lesz.
A felsorolt orszagok gyengek, vedekezes keptelenek, ha nem segitunk nekik, 20 ev mulva EGYUTT PUSZTULUNK VELUK.

Attilajukkaja 2017.07.31. 20:08:05

@John Nethem:
"Célszerű lenne elolvasni az erre vonatkozó szabályokat, semmint a ködben vagdalkozni."
Rajta!

"Az elzártnak (főleg egy MÁS KULTÚRBELINEK !) gyakorlatilag édes mindegy, hogy miért : az őrizetbe vétel, vagy büntetés vagy miegymás: neki BÖRTÖN, rácsos ablakokkal, ahol nem kap enni."
Valóban. Szóval akkor kit szabad szerinted éheztetni, és kit nem?

"Az őrizetbe vételnél NINCS BÖRTÖN kaja, tudniillik nincs külön konyha."
Nagyon, nagyon rosszul tudod! Ha őrizetbe vesznek, kötelesek ellátni téged.
És mégis milyen külön konyháról beszélsz? :o))))))

Attilajukkaja 2017.07.31. 20:21:28

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
"Ez aljas ostoba HAZUGSAG, MELLEBESZELES, HAZUGSAG !!!"
Hú, de felizgatta magát valaki! Pedig ma csak hétfő van. :o)))

"Senki sem parszaz embertol fel, es MINDENKI TUDJA, hogy nem is errol van szo.
Hanem Europa altalanos megszallasarol, iszlamizalasrol, vagyis Europa es a nemzet allamainak MEGSEMMISITESEROL."
Wow! Armageddon? :o)))
Arról ugye tudsz, hogy már évtizedek óta legalább 40 ezer muszlimmal élsz együtt az országunkban?
Ja, hogy nem tudtad? Bocsika!

'Mindenki tudja, hogy nem magyarorszagi par ezer migranssal van a problema, hanem nyugateuropat magszallo 10 milliokkal."
10 milliókkal? Miért nem rögtön milliárdokat írsz. Kb ugyanannyi lenne a valóságtartalma.

"Nem a magyarorszagi 1200- at kell feltartoztatnunk, hanem Nemetorszagot, Franciaorszagot, Gorogorszagot, Olaszorszagot Svedorszagot elfoglalo 10-100 milliot."
Ügyes! A 100 millió már közelit ahhoz, amiért Habony is alkalmazna téged. De még egy kicsit pedáloznod kellene!

"a minket korulvevo orszagok kivetel nelkul iszlam orszagok lesznek, elsosorban a Nemetek es a Franciak, es AKKOR MAR NEM TUDJUK MEGVEDENI MAGUNKAT, AKKOR MAR KESO LESZ."
Húúúúú! :o)))))

"Magyarorszagot, Europat KIZAROLAG ITT ES MOST tudjuk megvedeni, mert 20 ev mulva mar remenytelen lesz."
Szerintem most tedd le azt a cigit. Tudod, nálunk még nem legális. Amúgy a paranoia gyógyítható!

Hozzászólok 2017.07.31. 20:31:02

@Fekete Pestis: a naiv tarsadalmak pofara fognak esni. Ez van. Meg bele is fognak dogleni.

John Nethem 2017.07.31. 22:02:18

@Attilajukkaja:

Nehogy már az őrizetes (max 72 órára vonható el a személyes szabadsága) mondja meg, mikor és mennyit akar kajálni.....

Egyébként az őrizetes is kap enni, de csak hideg élelmet. Nagy a valószínűsége, hogy a képregényhős is kapott, csakhogy neki nem volt megfelelő ( akár vallási okból sem), így aztán már a végeredmény az volt, hogy nem kapott. ( Meg mert ez így sokkal hatásosabb !! ) menekültek (főleg illegális) részéről nem ez lenne az első kis csúsztatás és hazugság.....

John Nethem 2017.07.31. 22:19:38

@Attilajukkaja:

Európa ma is, és régebben is MULTIKULTURÁLIS volt és ma is az. Sőt ! Magyarország is egy multikulturális társadalom a maga kisebbségeivel. Meg merem kockáztatni, hogy a jelenlevő fórumozók közül senki NEM ELLENZI ezt a multikulturalitást.
ELLENBEN !!!!!!!!! a PÁRHUZAMOS TÁRSADALMAT LÉTREHOZÓ multikulturalitás ellen bizony keményen fel kell lépni ! És ezt korunkban maga az ISZLÁM IDEOLÓGIA , annak minden mozzanata és célja. Tudniillik az iszlám célja egyértelműen a saját ideológiájának megfeleleő társadalom létrehozása MINDENHOL.

Van-e gondunk bármi is a kínaiakkal ?? gyakorlatilag semmi, pedig élik a maguk kultúráját, vallását stb. de BEILLESZKEDTEK a többségi társadalomba. ( Most az egymás közti leszámolásokról ne beszéljünk, mert az a magyar alvilágban is ugyanúgy zajlik..)
MIért is ? Mert a kínai alapvetően alkalmazkodó, toleráns, dolgos, és a magánélete nem rabja a világnézetének és vallásának.

Kb. 50 ezer muszlim vallású él Magyarországon. Szerintem ez a létszám ebből a vallásból egy felső határa a NYUGODT és KIEGYENSÚLYOZOTT társadalom meglétének. Ha ennél több lenne, netán nagységrenddel, a radikális szemlélet 3-5 százalékban megjelenne, így alsó hangon is 1500-2500, egy nagyságrenddel magasabban pedig 3000-5000 radikálist jelentene, első esetben 10-15 szalafistával, az utóbbinál pedig 30-40 szalafistával.

És ne legyen kétségünk afelől sem, amikor a ma kis, elszórt iszlám közösségekhez KELLŐ LÉTSZÁMBAN társulnak a többiek, kinek az oldalára fognak állni. A befogadó országok, vagy a saját hitbéli közösségeik oldalára . Mert a radikalizálódás ez elé a válaszút elé állítja őket. ÉS igen, lesznek olyanok (a békésebb muszlimok, akiknél csak a vallás a lényeg), akik inkább akkor tovább menekülnek egy másik, számukra biztonságot mutató országba.

John Nethem 2017.07.31. 22:34:42

@Attilajukkaja:

Európában 2010-ben a Pew Forum kutatása szerint 44,138,000 muszlim élt (ebből Európai Unió: 43%), ez Európa lakosságának 6%-a. Ez a szám 58,209,000-re fog nőni 2030-ra, ami 8%-át fogja majd kitenni a lakosságnak. Az ok egyrészt a Nyugat-Európa felé irányuló bevándorlás a muszlim többségű országokból, másrészt pedig a már letelepült muszlim közösségek magasabb termékenységi rátája az elöregedő európaiakéval szemben. Franciaország, Belgium, Ausztria és Svédország lakosságának kb. 10%-a fogja követni az iszlám vallást és az európai muszlimok 53%-a már az Unióban fog élni.

www.refteologia.sk/llikei.pdf

chrisred 2017.08.01. 04:31:31

@John Nethem: Akkor, ha jól értem az adatokat, akkor Európa muszlim vallású lakosságának nagyobb részét nem a bevándorlás adja, hanem a Balkánon és az Oroszországban évszázadok óta élő etnikumok

John Nethem 2017.08.01. 07:59:43

@chrisred:

Ez így van.

De mint jó előrébb írtam, ahol komoly vallási ellentétek szunnyadnak a mélyben, a nemzetiségi összetételek nem éppen előnyösek, ott CSAKIS AUTORITARIUS rendszerben lehet a társadalmat működtetni ( kivált Oroszország).
Az iszlám világban csak 4 olyan ország van, ami a nyugati értelemben véve demokratikus.
Bárhol a világban a kisebbség hatalma (Szíria: alaviták) vagy a magukat kimondottan demokratikusnak gondolt és hirdetett nyugaton a PC-re épülő liberálfasizmus elterjedése (ennek ellenére persze a nyugat még mindig közelebb áll a demokratikus berendezkedéshez) magától értetődően autoritarius valamilyen mértékben. Minél nagyobbak a mélyben szunnyadó ellentétek, annál erősebb kezek kellenek a rendszer összetartásához.

chrisred 2017.08.01. 09:31:51

@John Nethem: Az ázsiai nagy birodalmakat csak központosított autoriter kormányzat képes összetartani, ez egyszerű, szinte fizikai törvényszerűség. Egyébként nem is léteznének. Hogy aztán szüksége van-e világnak, és főleg az ott élőknek ezekre a birodalmakra, már más kérdés.

John Nethem 2017.08.01. 12:01:48

@chrisred:

A sima plebs, főleg a kevés intelligenciával rendelkező ( ahol az egyéni érdek és az egyéni boldogság elérése a társadalmi potenciában a közösségi érdek ellenében hat) csak ideig-óráig képes demokráciát fönntartani. Valamiképpen a különbségek előtüremkednek és a kiváltságosság elindítja a társadalmi rétegződést, osztályosodást, a "fönn" és a "lenn", a "belül" és a "kívül" dimenzóit. A vagyonfelhalmozás képességének mértéke lesz itt a mérvadó, és idővel a "fönn" határozza meg, hogy mit tehet a "lenn", ahol a "belül" a haszonélvező, és a "kívül" a megtűrt/kitaszított.
A demokrácia fönntartása gazdaságilag a legdrágább.
Egy demokráciában is képesek az emberek rosszul érezni magukat, mint ahogy egy autoriter társadalomban meg egy konkrétabb játékszabály betartása mellett nagyon is jól. Mint ahogy egy demokráciában is vannak autoriter hajlamú vezetők.
Ha viszont egy eleve AUTORITARIUS rendszerben a vezető tetteinek legalább 60%-a kimondottan közösségi érdek szerint való, már stabilnak mondható az a rendszer. Persze ilyen ember gyakorlatilag a történelem folyamán nem igazán volt.
Ugyanis minden rendszerben vannak olyan elemek, akiknek az adott játékszabályi keret túl szűk, így egyfolytában a "keretek" feszegetése folyik.

John Nethem 2017.08.01. 15:53:47

Ugyanez SOROS-nál is megjelenik.

Tudniillik mit is akar Soros és hogyan ??
Ő híve a törvényeknek, de csak úgy, ha ő azon kívül és fölöttük áll..... Esetleg ő alkotja őket, de semmiképpen sem úgy, hogy azok rá is vonatkozzanak.....

John Nethem 2017.08.01. 18:49:48

@Fekete Pestis:

Mondataidhoz jutott eszembe:

Herman Vuijsje, a „Korrekt Hollandia” c. könyvében a „politikailag korrekt” amsterdami földalatti vasút lezüllesztett állapotáról számol be. A város vezetői, a politikai korrektség jegyében megszüntették az „uralmi jellegű”, és az utasok önérzetét sértőnek minősített, jegykezelői, és a közvetlen ellenőrök állásait. Az eredmény: Az emberek fele ingyen utazik, tör zúz, az állomásokon, s az utazó kocsikban, az emberek másik fele, pedig tehetetlennek, és kiszolgáltatottnak érzi magát. (2) Különleges az is, hogy a gazdagok otthonait, hatalmas rácsok, és magánvállalatok állig felfegyverzett őrei védelmezik, addig a polgárok többségének közbiztonságát a politikai korrektség által feltételezett egymás iránti belátásra bízzák.
A politikai korrektség részletesebb meghatározása, és annak eredete

Amit ma politikai korrektségnek nevezünk, kezdetben egy fajta tréfának indult, és lényegében az is. Ennek ellenére nem ártalmatlan, sőt roppant komoly, és veszélyes. Azt is mondhatnánk, hogy halálosan veszélyes. A politikai korrektség az utóbbi száz év egyik legveszedelmesebb járványa, amelynek több tíz millió áldozata van, Oroszországtól,(Szovjet Unió) Kínáig, és Európában is. A politikai korrektség az ideológiák eleve zsarnoki mivoltának az elkerülhetetlen következménye. A politikai korrektség, annak összetevő elemeit, és történelmét tekintve, kulturális marxizmus. (3) A marxizmusnak ez a megváltozott formája nem az 1960-as évek, hippi kultúrájában, és háború ellenes egyetemista diák tüntetések korszakában gyökeredzik, hanem, sokkal előbb, az első világháború időszakához kötődik. A politikai korrektségnek a marxizmushoz való viszonya nem puszta hasonlóságon alapszik, hanem tényleges eseményekhez, és egyénekhez kötődik. A politikai korrektség fogalmának megalkotói, az elmélet marxi gyökereit a mai napig hangsúlyozzák.

A politikai korrektség a tartós hatalom biztosításának az eszköze. A kritikai elmélet célja egy nemzeti öntudatától megfosztott, hiányos műveltséggel rendelkező, nyelvében korlátozott, történelmétől, és kultúrájától elidegenített, egymástól elszigetelt, saját véleménnyel nem rendelkező embercsoport kialakítása. Az ideális politikailag korrekt viselkedés ezek szerint, a szűk hatalmi csoport üres jelszavainak vezényszóra történő ismétlése.
„De most már egészen más feladatok vannak”

A politikai korrektségnek nincs tényleges tárgya. A kisebbségeknek, a munkahelyeken, és a közéletben való arányos képviselete, és a sértő, és nyilvánvalóan kerülendő szavaknak a közhasználatból való kiiktatása minden további nélkül megvalósítható a társadalom általános gazdasági, és kulturális felemelkedésének keretében. A másokra nyilvánvalóan sértő kifejezések száma egy meghatározott időben egyetlen kultúrában sem több, mint tíz, vagy húsz szó. Mindennek ellenére, a politikai korrektség ma, a neoliberalizmus kulturpropagandájaként terjed világszerte.

John Nethem 2017.08.01. 18:59:23

No fene:
( Amíg Orbán ugrál, addig kígyót-békát kiabálnak, de ez így már mehet...... Ebből is látszik: a nyugat milyen kettősmércével mér...)

Törvényen kívülinek nevezte a Földközi-tengeri embermentést szabályozó magatartási kódexet elutasító nem kormányzati szervezeteket (NGO) Marco Minniti olasz belügyminiszter egy keddi interjúban, hangsúlyozva, hogy ezeknek az NGO-knak számolniuk kell a következményekkel.
Marco Minniti a Corriere della Sera olasz napilapnak azt mondta: "Nyilvánvalóan nem engedhetjük meg külföldi szervezeteknek, hogy ne alkalmazkodjanak a kormányunk által hozott és az Európai Unió által engedélyezett döntésekhez" - jelentette ki az olasz belügyi tárca vezetője. Hozzátette: az olasz hatóságok nem akadályozzák meg, hogy a magatartási kódexet elutasító NGO-k kikössenek az olaszországi kikötőkben, de az elutasításnak "következményei lesznek", például az NGO-hajók ellenőrzésének szigorításával.

Roberta Pinotti a bizottság előtti beszámolójában hangsúlyozta, hogy az olasz haditengerészet "líbiai missziójában" résztvevő két hadihajó eddig a 2015 márciusától a Földközi-tengeren operatív Mare Sicuro (Biztonságos Tenger) elnevezésű olasz műveletben szolgált. Tehát korábban is tengeri ellenőrzési tevékenységet végeztek a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon. Újdonságot az jelent, hogy a két olasz hadihajó líbiai felségvizeken folytatja majd munkáját.
Az olasz védelmi miniszter hozzátette, hogy technikai-logisztikai misszióról van szó, amellyel az olasz haditengerészet a líbiai parti őrség munkáját segíti az embercsempészet megakadályozására, illetve a migrációs hullám megfékezésére. Az olasz haditengerészeti egységek semmilyen módon nem sértik meg Líbia szuverenitását, az olasz hadihajók a líbiai hatóságok igényei szerint végzik munkájukat a két ország közötti együttműködés jegyében - jelentette ki Roberta Pinotti.
A két olasz hadihajón összesen 700 olasz katona szolgálhat. A misszió nem jelent többlet kiadást, mivel a két egységet a Mare Sicuro keretéből irányítják át a líbiai partokhoz.

chrisred 2017.08.02. 05:41:46

@John Nethem: Elméletként még akár igaznak is hangozhatna, de a gyakorlatban a sima plebs is a lábával szavaz, hogy az autoriter (vagyis hierarchikus) és a demokratikus (egyenlő jogokra épülő) rendszerben akar-e élni. A középkori Európában a jobbágyok a városokba akartak menni, és nem fordítva. A múlt században az Osztrák-Magyar Monarchia alattvalói, a Horthy-féle királyság zsellérei vagy a népköztársaság munkásai Amerikába mentek/disszidáltak szabad polgárnak és nem fordítva. Most a Kelet-Európában újra épülő-szépülő illiberális államokból Európa nyugati felébe vándorolnak és nem fordítva.

chrisred 2017.08.02. 05:48:04

@John Nethem: Hogy jött ez le neked? Pont arról van szó, hogy az olasz kormány egyeztet a civil szervezetekkel, ellentétben a magyar módszerrel.

chrisred 2017.08.02. 05:53:36

@John Nethem: Amit manapság PC módon politikai korrektségnek neveznek, azt régen úgy hívták, hogy "jó modor", vagy hogy "volt gyerekszobája". Nevén nevezték a gyereket. Akinek a viselkedésében az illem és a tisztelet minimális szinten sem jelent meg, azt kinézték az úri társaságból, magyarán a közéletben sem vehetett részt.

John Nethem 2017.08.02. 07:42:33

@chrisred: És szerinted miért ? csak a szabadságért vagy a jobb megélhetésért ?
Ha Magyarországon másfélszer annyi lenne a kereset, de autoriter, gondolod hogy nem fordított lenne az emberáramlás ? Ugyan már ...... A középkorban sem szólt másról a dolog. Épp magad írtad le: zsellér... tehát a lecsúszottak....
Ma is számos eset van, amikor már gazdaságilag megéri visszajönni.. Nyilván a hierarchiának is szerepe van abban, ha valaki elmegy, de nem annyira, mint ahogy felnagyítják. A felnagyítással csak megerősítik az elhatározásukat és igazolják tettük helyességét arra hogy külföldre mennek.

A helyzet a brexitte viszont megint változik: hataratkelo.blog.hu/2017/08/01/mintha_sosem_fogadtak_volna_be_igazan

John Nethem 2017.08.02. 07:45:14

@chrisred: Ott van leírva: törvényen kívüliek azok az NGO-k , akik nem tartják be az olasz törvényeket. És nem a kormányzat fog hozzájuk igazodni, hanem az NGO-knak kell a törvényekhez. Ha pedig nem teszik, akkor viseljék a következményeket.

John Nethem 2017.08.02. 08:19:01

@chrisred:

Valami köze ugyan van egymáshoz, de a PC-nek egyáltalán nem a jó modor az őse....
Az ILLEM (kvázi jó modor) , az ETIKETT , illetve a PROTOKOLL együttese szabályozza le (persze koronként változóan, de egymásból eredően) a társadalmi együttélés viszonyait.

A PC azért veszélyes, mert alapból kirekesztő, és eleve arra törekszik: mindig keres magának egy olyan célpontot, amit támadhat, mert ez élteti.

Itt egy jó összefoglaló róla:
www.vilaglato.info/a-multikulturalizmus-mint-halalkultusz-es-potvallas/

John Nethem 2017.08.02. 10:26:39

Ez utolsót nem ide számtam. véletlenül került ide.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 13:42:20

@chrisred: Már elnézést ,de ez nettó hülyeség. A jó modor és a politikai korrektség azonosítása csak a ti fejetekben létezik, és ezt próbáljátok -egyre szerényebb sikerrel-ráerőltetni a többségre.
Mitől lenne jó modor az, hogy egyesek a pc-re hivatkozva megpróbálják elhazudni, elbagatellizálni a migránsokhoz köthető bűncselekményeket, de még akár azt a nyilvánvaló tényt is, hogy az illegális migránsok körében 70 % körül van a fiatal, 40 alatti férfiak csoportja.

Roan 2017.08.02. 15:52:03

@BéLóg: Ez nem akarás kérése. Az állami feladatok között (EU-tól függetlenül) amúgy is szerepel a kérelmek elbírálása, és ezalatt a kérelmező ellátásának (étel, fekhely, gyógyszer, orvos, stb.) biztosítása, ez akkor is így van, ha te nem akarod :)

John Nethem 2017.08.02. 15:53:07

És egy nagyon friss adat:

mi az EU előtt álló aktuális kihívásokat illeti, a válaszadók most elsőként a terrorizmust említik (44%, +12 százalékpont 2016 ősze óta).

A bevándorlás, ami 2015 tavasza óta a legaggasztóbb jelenségek közé tartozott, most a második leggyakrabban említett kihívás (38%, -7 százalékpont), messze megelőzi a gazdasági helyzetet (18%, -2 százalékpont), a tagállamok államháztartásának állapotát (17%, nem változott) és a munkanélküliséget is (15%, -1 százalékpont).

21 tagállamban vélik úgy, hogy a terrorizmus a legaggasztóbb probléma az EU számára, míg 2016 őszén ez csak egyetlen országról volt elmondható.

Portugália és Svédország kivételével minden országban a terrorizmust és a bevándorlást említik a legnagyobb kihívásként.

A tavaszi Eurobarométer
A 2017. tavaszi "Standard Eurobarométer felmérés" 2017. május 20. és 30. között folytatott személyes beszélgetések formájában készült. Az uniós tagállamokban és a tagjelölt országokban összesen 33 180 válaszadó vett részt a felmérésben.

Roan 2017.08.02. 15:57:41

@Hozzászólok: Ez nem személyes akarás kérdése. Ez kb. olyan hozzászólás volt, hogy nem értem, miért vonják le a fizetésemből az adót, szeretném én eldönteni, mire költi az állam. Az államközi szerződések (ilyen pl. az EU-tagság) járnak előnyökkel (támogatás) és hátrányokkal is. Szerintem örüljünk, hogy a kutya nem akar itt maradni, és csak 1200 elbírálási kérelmet osztottak ránk, ami könnyen teljesíthető.

John Nethem 2017.08.02. 16:44:42

@Roan:

Nem egészen.
Tudniillik az egész ELOSZTÁSI mechanizmus akkor került előtérbe, amikor már a nyugat (eléggé el nem ítélhető módon és DILETTÁNSSAN !!! ) már nem tudott mit kezdeni a náluk fölhalmozódó menekültekkel, akikről már az elején ELEVE TUDNI LEHETETT hogy 60-70 % NEM LESZ JOGOSULT a státuszra, kvázi GAZDASÁGI MENEKÜLT.
Erre találták ki, hogy akkor nosza, osszuk szét a "magunk alá csinált" dolgot.....

Roan 2017.08.02. 16:46:28

@eßemfaßom meg áll: Idézek a BMBAH honlapjáról "A menedékkérelmet személyesen kell benyújtani a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál. Nincs lehetőség arra, hogy meghatalmazott útján kérjen valaki menedékjogot." - tehát, ha valaki papírok nélkül jön, valahogy el kell jutnia a hivatalig, hogy beadhassa a kérelmet, tehát igen, papírok nélkül fog áthaladni a határon. Az sincs benne, amit sokan emlegetnek, hogy a szomszédos országra vonatkozik, mert az egy nettó hülyeség.
Több határon jön át: ezzel kapcsolatban már benne van, hogy sokan a rendszert használják ki, ami részben valóban illegális, részben viszont érthető is. Őszintén: ha Magyarország háborús terület lenne, és csak kelet felé lehetne menekülni, 2-3 évnyi tétlen várakozás után egy ukrán menekülttáborból te hová mennél, ha valamit kezdeni akarnál magaddal? Németországba, Angliába? Vagy csak ülnél, és néznéd, ahogy a gyerekeid egy menekülttáborban nőnek fel, otthon, iskola nélkül? Én tuti a nyugaton élő rokonokhoz, barátokhoz mennék, ami nem legális, de érthető.
A jelenség tehát létezik, és kár azon rugózni, hogy hány országon jött át, a lényeg, hogy sokan vannak, és Németországba, Svédországba tartanak, gyakran Magyarországon keresztül. Be lehet csukni a szemünket, és lehet azon hőbörögni, hogy takarodjanak haza, de ettől a probléma nem oldódik meg. És nem, nem lehet legéppuskázni sem őket a határon, vagy nem biztosítani a menekültkérelem lehetőségét, mint amit sokan vizionálnak, ugyanis a játékszabályokat betartva kell mozognunk.

John Nethem 2017.08.02. 17:00:52

@Roan:

Lehetőség van arra, hogy a külföldi a kérelmét Magyarország területére történő beléptetés előtt, az úgynevezett tranzitzónában nyújtsa be. Jelenleg négy határátkelőhelyen, Tompán, Röszkén, Beremenden, valamint Letenyén található ilyen tranzitzóna.

Második eshetőség, hogy a már külföldön élő rokon MEGHÍVÓLEVELÉVEL elintézi a közvetlen beutaztatást, és igazolja a létfenntartás anyagi hátterét... No persze ha az a rokon is már/még illegálisan van az adott célországban, akkor ne várja senki, hogy a hatóság a tenyerén fogja hordozni.....

Roan 2017.08.02. 18:25:19

@John Nethem: Mondjuk a tranzitzóna - a jelenlegi formájában - erősen kérdőjeles, hogy biztosítja-e az alapvető jogokat.

Roan 2017.08.02. 19:23:59

@EU zászlót mindenhova!: Ja, ha ez neked nem mond semmit, akkor nincs miről beszélgetni, további jó szórakozást kívánok.

Roan 2017.08.02. 19:31:48

@John Nethem: Ha 60-70 % nem jogosult, akkor miért kell izgulni? Hazaküldik őket, és kész. Ugyanis az elosztás az elbírálási kérelmet is magába foglalja, tehát Magyarországnak 1200 kérelmet kell elbírálnia, és aki megfelel, befogadni (a menekült státuszt 3 évente vizsgálják felül, tehát még csak nem is örökre).

John Nethem 2017.08.02. 20:08:27

@Roan:
Ennyire naív vagy ??

NEM TUDJÁK őket hazaküldeni . Amint megneszelik, hogy elutasították a kérelmüket, felszívódnak, eltűnnek a hatóság szemei elől. Vagy ha fönnakadnak, akkor azt hazudják, hogy otthon, a hazájukban gyilkoltak, és halálos ítélet vár rájuk.... ENNYI. ÉS persze még ott vannak a Helsinki Bizottság típusú ügyvédi közösségek, akik a jogi kiskapuk minden eszközével megpróbálják szabotálni az egész visszatoloncolási mechanizmust.

De előrébb már megírtam, miért nem.
Mert most 1200, jövő hónapban 3000, azt követően 5000 és ki tudja hol áll meg a dolog.

De itt megnézheted, ma összesen mennyi HIVATALOS menekült, menedékes és oltalmazott él Magyarországon. 2013-tól vannak adatok, az oszlopokat össze kell adni, és megkapod a végeredményt.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

John Nethem 2017.08.02. 20:16:39

@Roan:

Hm...
Szerinted milyennek kéne lenni egy tranzitzónának ? No persze én is el tudnék képzelni egy Grasham four seasons szintű ellátást...... mi az hogy !! Sőt, menekültként MEGKÖVETELNÉM....
Semmivel sem rosszabb a tranzitzóna , mint amit az EU előír, és mint amilyenek az olasz vagy görög hotspotok.
www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR17_6/SR_MIGRATION_HOTSPOTS_HU.pdf

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 20:22:23

@Roan: Egy-bármely irányba is -zárt zóna eleve nem passzol semmiféle alapvető joggal az EU felfogása szerint. De miért lenne ez baj? Mutatis mutandis-modom mégegyszer..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 20:39:45

@John Nethem: Németországban pl. vannak tartományok, amelyek egyszerűen megtagadják a szövetségi parlament által hozott visszatelepítési döntéseket.( Ha már a jogkövetésnél tartunk..)

John Nethem 2017.08.02. 20:45:59

@EU zászlót mindenhova!:

Nem is csodálkozom rajta. Elvégre ha már demokrácia, akkor a népek életét TARTÓSAN BEFOLYÁSOLÓ tevékenységekhez minimum ki kellene kérni a szavazópolgár véleményét.......

chrisred 2017.08.03. 05:27:31

@John Nethem: Nem értem, hogy a link hogy jön a témához, tisztában vagyok azzal, hogyan működnek a szekták. Mondjuk Magyarországon a leírt tünetek inkább a Fidesz szektásodásánál jelentkeznek.

chrisred 2017.08.03. 05:32:44

@EU zászlót mindenhova!: Igen, ez a hozzászólás is jól mutatja, hogy manapság a jó modor egyre kevesebb ember fejében létezik. Ha valami, témától teljesen független gumicsontot (második bekezdés) be akarsz rángatni a beszélgetésbe, kezdj új gondolatsort, és ne csinálj úgy, mintha mások érveire reagálnál. Mivel nem azt tetted.

chrisred 2017.08.03. 05:36:53

@John Nethem: A meghívólevél mint jogintézmény nem a menekültügyi eljárásokhoz tartozik, hanem a bevándorlási ügyintézéshez.

John Nethem 2017.08.03. 18:58:02

@chrisred:

No és ? Mi a gond ? Aki alapból menekült, hivatalosan nem lehet bevándorló ? Egyáltalán nem zárja ki a kettő egymást. Sőt !!! Hiszen a JÓMÓDÚAK elejétől így csinálják. Kvázi menekültek, de hivatalos migrációs vonalon oldják meg, ezért gyakorlatilag kikerülik az embercsempész útvonalat, és rendszerint egyenesen bejutnak a kiszemelt országba. Ha még ottani segítségük is van ( akár meghívólevél, anyagi kezesség stb. ) akkor gyors a bevándorlás.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.03. 19:32:16

@John Nethem: Ez miért lenen a "népek életét tartósan beolyásoló bla-bla". Egyszerű rendészeti kérdés..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.03. 19:34:18

@chrisred: Már ne haragudj, de ha a vendég az asztal közepére szarik, és nem veszel róla tudomást, az nem jó modor, hanem ostobaság..

John Nethem 2017.08.03. 19:55:28

@EU zászlót mindenhova!:

Milyen igaz !!!

Talán ezért is csaptak le az olasz hatóságok az első olyan (német) NGO-s hajóra, és elkobozták , ami konkrétan összejátszott az embercsempészekkel. Ez a magatartás úgyszintén embercsempészetben való közreműködést, és az illegális határátlépés elősegítésének bűntettét jelenti.
Remélni lehet, nem ez lesz az első.

chrisred 2017.08.04. 05:19:23

@John Nethem: Természetesen nem kizárt, hogy valaki jogosult lenne menekült státuszra, mégis a bevándorlást választja, ettől függetlenül ez két különböző jogcím. Mintha egy 65 év feletti nyugdíjas, aki ingyen utazhatna, mégis buszjegyet vesz. Ha neki így kényelmesebb, miért ne? De ez a többi nyugdíjast semmiben nem érinti.

chrisred 2017.08.04. 05:34:57

@EU zászlót mindenhova!: Magától értetődik, minthogy az is, hogy a jó modorral kapcsolatos elvárásait mindenki elsősorban magán teljesítse, és csak aztán másokkal szemben.

John Nethem 2017.08.04. 07:33:04

@chrisred:

Természetesen .
De ha valaki nem akar a mindenfajta ember tömegével mozogni, embercsempészekre bíznia magát, kukoricásban aludni, akkor egyértelműen a kapcsolatait fogja felhasználni.
Ez ugyanígy volt régen is, a történelem bármilyen háborús viszonyában. Legelőször a főúri réteg és az "iparmágnások" szoktak lelépni, majd őket követi a jómódú középosztály. A TÖMEG pedig gyalog, és jobbára megkésve , már a konkrét veszélyek által fenyegetve kel útra.

John Nethem 2017.08.04. 09:28:45

@chrisred:

És a nyugdíjas példádra reagálva: Igen, viszont ha vesz jegyet a nyugdíjas, máris senkinek semmi köze ahhoz, hány éves egyáltalán.... Magyarán bizonyos dolgok firtatásához már akkor senkinek nincs semmi köze, sem joga.....

John Nethem 2017.08.05. 10:03:29

@chrisred:

Az "Orbáni" oligarcha-szerveződés NEM SZEKTÁSODÁS. Az csak sima gazdasági bűncselekményt merít ki. Semmi köze a "'szekta" klasszikus és mai értelmezéséhez.
Mert akkor az értelmezésed szerint mindenre rá lehetne húzni a szekta kifejezést.

A PC ABÚZÍV, DESTRUKTÍV szemléletté változott az idők folyamán, és alapvetően KIREKESZTŐ. De mivel magának vindikálja azt a jogot, hogy ő határozza meg mi a "jó" és mi a "rossz", ezáltal saját magát abszolutizálta, ahol a kérdés föltevése, és a PC kritikája is "bűn", és a megbélyegzést, a kirekesztést vonja magával. Ebben pedig elképesztően azonos az iszlám vallással (bármilyen kritika tilos, a vallás dogmáinak megkérdőjelezése tilos stb...).

chrisred 2017.08.06. 08:17:32

@John Nethem: Nem erről van szó. Amikor a Hit Gyülekezetéről van szó, senki sem Németh Sándor és belső köreinek viselkedéséről beszél, hanem amit a Vidám Vasárnapokon lát. Ugyanez a jelenség mutatkozik a Fidesz hívek valósággal kapcsolatos hozzáállásánál is. Azok az elemek, amik az általad belinkelt cikk felsorolásában szerepelnek.

A PC-ről ismételten: "...a kifejezés első tagjából képzett másik szó, az angol politic "személyre, ill. viselkedésre vonatkoztatva jelent körültekintőt, megfontoltat, de ügyeset, ravaszt is.", és ezek alapján a magyar kifejezést tévesen félrefordítás...".

John Nethem 2017.08.06. 08:30:55

@chrisred:

Nyilvánvalóan mindenhol vannak fanatikusok, elvakultak, bigottak , az ember befolyásolhatósága szerint. Minél több az érzelmileg labilis ember, annál jobban növelhető ez a tábor.

"PC"=
Az angol kifejezés amerikai közvetítéssel terjedt el a világban. Magyar nyelvi környezetben azonban figyelembe kell venni, hogy az angol „political” szó ennél a kifejezésnél politikus jellegűt jelent, azaz nem pártpolitikai, hanem össztársadalmi értelemben vett korrektséget.

chrisred 2017.08.07. 06:08:26

@John Nethem: Alapvetően megkülönböztethető kiindulási pont, hogy egy közösség kialakításakor a tagoktól értelmi alapú (lényegben érdektől függő) kapcsolatot vagy érzelmi azonosulást várnak el. Az ember a munkáltatójával jellemzően érdekkapcsolatban áll, míg a kedvenc futballcsapatának érzelmi alapon szurkol. A magyar közélet leginkább a 2000-es évek közepétől érzelmi alapon működik, ezért az a politikai erő a legsikeresebb, amelyik az általad leírtak közül a legtöbbet képes összegyűjteni.

Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk, nem politikai, hanem társadalmi jelenségről, nyilvános viselkedésről. Mittudomén, ha valaki enged maga elé besorolni egy kocsit a másik sávból, pc módon viselkedik, mert nem kötelező megtenni, de vannak íratlan viselkedési minták a közúti közlekedésben, amihez szokás alkalmazkodni.

John Nethem 2017.08.07. 10:39:02

@chrisred:

Többé-kevésbé :-)

Írtad:
"Mittudomén, ha valaki enged maga elé besorolni egy kocsit a másik sávból, pc módon viselkedik, mert nem kötelező megtenni, de vannak íratlan viselkedési minták a közúti közlekedésben, amihez szokás alkalmazkodni."

Hm... Nem így látom. Ez sima udvarias viselkedés (Részben a KRESZ-ből adódó) kicsit érdekből való is: hiszen legközelebb ő szorulhat rá, hogy besorolhasson..., vajmi köze a PC-hez. A PC (és követője) ELEVE KIREKESZTŐ (nem egy esetben "eretneküldöző") , mivel alapból a dolgok-események fölött állónak gondolja magát.
Az íratlan viselkedési minták döntő többségükben ÉSZSZERŰ, KITAPASZTALT dolgokból kialakult "szokások".

chrisred 2017.08.14. 05:48:06

@John Nethem: Nem, éppen arról van szó, hogy konkrét előnyt nem szerez az ilyen magatartással, mert igen kicsi az esélye, hogy pont az fogja őt majd máskor engedni besorolni maga elé, akivel szívességet tesz. Inkább arról van szó, hogy minél általánosabb az ilyen viselkedés, annál valószínűbb, hogy vele szemben is gyakorolni fogják. Vagyis ahogy a pc fenti kategorizálásánál le volt írva: "...a kifejezés első tagjából képzett másik szó, az angol politic "személyre, ill. viselkedésre vonatkoztatva jelent körültekintőt, megfontoltat, de ügyeset, ravaszt is."

John Nethem 2017.08.27. 00:10:19

@chrisred:
"..Nem, éppen arról van szó, hogy konkrét előnyt nem szerez az ilyen magatartással, mert igen kicsi az esélye, hogy pont az fogja őt majd máskor engedni besorolni maga elé, akivel szívességet tesz..."

A körkörös-szivesség a lényeg. Minél többen teszik meg, annál nagyobb a példa jobbító hatása. Mivel ez nem előírás, nyilván lesznek ebból kilógók, egyoldalú haszonélvezők (ők elvárják hogy mások beengedjék, de ő maga soha).

A PC annyiban más, hogy ő DIKTÁLNI akar egy ELVET, és azonnal KIREKESZT, ha vele nem egyezőt talál.

chrisred 2017.08.28. 05:43:21

@John Nethem: Vagyis a PC egy olyan körkörös szívesség, ahol nem lehet büntetlenül kilógni.

John Nethem 2017.08.28. 10:12:47

@chrisred:

Tévedsz !
a PC nem "szívesség", hanem DIKTÁTUM.
süti beállítások módosítása