B1 blogcsalád



Csoda történt: az Állami Számvevőszék megint rendben találta a Fidesz gazdálkodását

2017. július 14. - ashwood

domokos-laszlo-mti.jpgMakulátlan a Fidesz gazdálkodása - állapította meg az Állami Számvevőszék. Annyira azért nem vagyunk meglepve: a fideszes képviselő vezette ellenőrző szerv nem szokott hibát találni fideszes körökben. Még akkor sem, amikor a szemét szúrja ki a stikli.

Remek időzítéssel, most adta ki az Állami Számvevőszék a jelentéséről szóló tájékoztatást, amelynek lényege: a Fidesz gazdálkodása annyira rendben van, hogy azonban a legapróbb fogást sem lehet találni. Az ÁSZ a pártok ellenőrzésekor általában szokott javaslatokat tenni, például az amortizáció pontosabb naplózására, vagy a leltározás rendszerére. A Fidesz esetében azonban még ilyen apróságokat sem kifogásoltak. A jelentés záró mondta: "Az ÁSZ a jelentésében javaslatot nem fogalmazott meg."

Ennél talán csak az első mondat mókásabb: "A politikai élet tisztasága érdekében különösen indokolt a pártok gazdálkodásának ellenőrzése." Persze, ha nem az illiberális Abszurdisztánban élnénk, még egyet is értenénk a kijelentés igazságával. Azonban abban az országban, ahol az állami szervezeteket és a pártokat ellenőrző szervezet élén egy virtigli pártpolitikus áll, az a Domokos László, aki a Fidesz színeiben egyéni képviselőként jutott be a parlamentbe 2010-ben - nos, némiképp cinikusnak érezzük a "politikai élet tisztasága" feletti aggodalmat.

És ugye arról az ÁSZ-ról beszélünk, amelyik mindenféle ellenőrzés és kontroll nélkül beszopta, hogy a Fidesz - amely, mint látjuk, tisztességgel és átláthatóan gazdálkodik - alig költött pár tízmilliócskát plakátkampányra. A 24.hu által végzett számítás szerint miközben a Fidesz 35 millió forintos plakátköltés vallott be az ÁSZ-nak, addig az összes többi párt együttvéve 253 milliót. A bibi csak az, hogy a Fidesz egyedül annyi plakáthelyet vásárolt ezért a pénzért, mint a többiek összesen. Ilyen alapos egy ÁSZ vizsgálat - ezt nem sikerült kiszúrni.

Domokosék meg is indokolták, miért nem: "Az ÁSZ ellenőrzési hatásköre a hiányos jogszabályi háttér miatt korlátozott, ellenőrzési jogosultsága csak a jelölő szervezetek elszámolásainak ellenőrzésére terjed ki." Na ezért. A magyar vállalkozók és adót fizető állampolgárok pontosan tudják: amikor őket ellenőrzik, bemondásra aligha hiszen el nekik bármit is. A pártok - főleg a Fidesz - persze egészen más téma. Amit ők mondanak saját gazdálkodásukról, azt vehetjük nyugodtan szentírásnak, hisz a narancsosok vezére még soha életében nem hazudott. Ha 35 milliót költöttek, akkor bizony annyit. Kár, hogy előkerült a számla, ami az össze háromszorosáról szól - de hát kinek akarunk mi hinni, testvéreim a NER-ben, Viktornak vagy a sáját szemünknek?

A lényeg: a fideszes pártkatona szerint a Fidesz gazdálkodása tiszta és átlátható.

Pontosan látjuk, mennyire.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9412663045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása