B1 blogcsalád



Magyar egészségügy: már a gyerekek is veszélyben vannak, de Balog Zoltánék szerint az egész csak "álhír"

2017. július 13. - Mr Flynn Rider

Nem kapnak védőoltást a gyerekek, zárnak be kórházi osztályok, menekülnek a nővérek és az orvosok. Nemrég egy újszülött kapott el egy kórházi fertőzést és halt bele. Aztán egy másik, akit nyitott mellkassal hurcolásztak kórházból kórházba. Az emberminiszter szerint minden rendben, ezek csak álhírek. 
korhazi_budi.jpg

A Fidesz-KDNP államtitkárai és Balog Zoltán emberminiszter szerint minden rendben az egészségüggyel, csak álhírek terjednek, meg az ellenzék akar választást nyerni. Láthatóan nem fogták fel, hogy emberéletek múlnak rajta, hogy évek óta csökken az egészségügyre fordított kiadás. 

Látványos rémtörténetek keringenek az egészségügyről a sajtóban:

  1. Nemrég kiderült, hogy hiánycikk egy védőoltás (a Pentaxim), nincs elég oltóanyag és sok gyerek nem kapta meg a kötelező oltását az egész országban.
  2. Kórházi fertőzés okozhatta egy kisbaba halálát a Honvéd Kórházban; az RTL Klub híradójának nyilatkozó budaörsi házaspár azt állítja, hogy 8 napos csecsemőjük kórházi fertőzésbe halt bele a budapesti Honvéd Kórházban. A rendőrség nyomoz.
  3. Ma reggel derült ki, hogy meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át a gyermekszívklinikáról a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT. A halálhírt a kislány nagymamája közölte a Klubrádió betelefonálós műsorában.
  4. A B1 blog írta meg először, hogy káosz van a Semmelweiss Egyetem egyik gyerekklinikáján és tömegével készülnek felmondani az orvosok, mert át kell venniük a László kórház betegeit is.
  5. Ugyanitt úgy újítottak fel egy kórtermet korábban, hogy az immunhiányos betegek gombafertőzést kaptak és sorra haltak meg, az ÁNTSZ záratta be a kórtermet. 
  6. A dél-pesti Jahn Ferenc Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályán felmondó ápolók, nővérek közül többen a közelben nyílt új IKEA-ba mentek dolgozni, mert ott jobb fizetést kaptak. A hír szerint a felmondások miatt be is kellett zárni az érintett osztályt, mert fenntarthatatlanná vált a működése.
  7. A Jahn Ferenc Kórház korábban azzal került be a hírekbe, hogy június elején egyik éjjel több mint 20 percig nem kapott segítséget egy terhes nő, aki a kórház előtt kapott epilepsziás rohamot. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak a taxisok és a buszsofőr önzetlen segítségén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.
  8. Ugyanez a kórház volt az, ahol tavaly novemberben többnapos hullát találtak az egyik mosdóban, de volt, hogy ágyi poloskák miatt kellett fertőtleníteni az egyik osztályt.
  9. A Szoljon.hu-nak nyilatkozó jászberényi kórházigazgató arról beszélt: a városban csak csökkentett ágyszám mellett tudják biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa. Dr. Sinkó-Káli Róbert külön megjegyezte, hogy a vidéki kórházakban kritikussá vált az orvos-, a nővér- és az asszisztensi létszám, majd kiemelte: alig van olyan osztályuk, ahol ne lenne orvoshiány, már a szülészet is ebbe a kategóriába került.
  10. Június végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege – tudta meg a hvg.hu. A kb. 30-40 ágyas osztály működése szeptemberig fog szünetelni, addig csak a sürgősségiről vesznek át betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég szakdolgozó (vagyis ápoló és nővér) az osztályon.

 

Balog Zoltán szerint álhír az egész

 

Megnyugodhatunk, mert a Fidesz-KDNP politikusai egy emberként álltak ki a nyilvánosság elé, hogy kimondják: mindez nem is igaz. És amúgy is, minden rendben van! 

Rezsiszilárd például a Jahn Ferenc-kórházból érkező egyik felmondós hír után a Facebook-oldalán cáfolta, hogy bezárt a Jahn Ferenc belgyógyászati osztálya. A Fidesz alelnöke felhívta a kórházat, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy továbbra is üzemel a szóban forgó osztály, nem volt és nem számítanak tömeges felmondásokra. Németh információi szerint csupán néhány kórterem van lezárva karbantartási és felújítási munkák miatt, ami összesen 42 ágyat érint a 267 aktív és 259 krónikus ágyból. Úgy látszik, minimum a Fidesz alelnökének kell lenni ahhoz, hogy valaki korrekt tájékoztatást kapjon az adott kórház helyzetéről, a Hír Tv ugyanis hiába kereste a kórházat.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egyenesen álhírnek nevezte a Hír Tv értesüléseit, azt állítva, hogy csak a szokásos nyári festés folyik a kórházban. Az államtitkár azzal indokolta a felújítás időzítését, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen

"a betegek egy része nyaralni van."

Ez a kedvenc mondatunk az egészből: nyilván, az epilepsziás, magára hagyott terhes nő is éppen nyaralt éjjel, a zárt kórházi ajtók előtt, vagy azok a gyerekek is nyaralnak, akiket éppen be kellene oltani. 

 

Balog Zoltán, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: nagy a csatazaj az egészségügy körül is, ami a közelgő választásoknak köszönhető, majd rátért arra, hogy

tulajdonképpen nem is annyira rossz a helyzet, csak az álhírgyártók azt próbálják elhitetni az emberekkel.

A miniszter szerint az álhíreket készítőket valakik megbízzák ilyen feladatokkal, de ezekkel elsősorban nem a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat. Ezután a miniszter azt is elmondta, hogy az álhírekkel valakik pont azt rombolják, ami a legfontosabb, az pedig a bizalom. És ezt figyeljék, hogyan érvelt Balog:

„A gyógyításban a gyógyszernél, a gyógymódnál, meg a finanszírozásnál, mindennél fontosabb a bizalom”.

Rétvári Bence azzal próbált tüzet oltani, hogy kijelentette: sokkal több CT- és MR-berendezés van Magyarországon, mint hét éve. Akinek még ez sem elég, valószínűleg ellenzéki politikus.  

Rétvári Bence nyilatkozata a nyitott mellkassal hurcolászott gyerek esete után kicsit más megítélés alá esik. A Balog-minisztérium parlamenti államtitkára ugyanis pár napja még azzal dicsekedett: nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve: míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, tehát 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma.

CT-berendezésből 2010-ben még csak 73, mára már 104 darab, 42 százalékkal több található az országban, vagyis Rétvári szerint számszerűen is kimutatható, hogy a gyógyítás feltételei érezhetően javultak Magyarországon. Balog miniszter azt ígérte: jövőre a szívklinikán is lesz CT és bevallotta, hogy a nyitott mellkasos szállítgatás hetente előfordul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7612657729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2017.07.13. 10:49:36

Nyilván az is álhír, hogy a SOTE gyermekklinikáit ki akarják vinni a francba, a Dobogóra, ahová a madár sem jár ! Megközelíthetetlen, elláthatatlan, oda orvos, ápoló ki nem jár naponta, mert egyrészt nincs mivel, másrészt meg nincs minek ! Oktatási feladat, betegellátás, tudomány - még mit akartok egyetlen alacsony bérért és nulla presztizsért ? És a betegek ? Azok majd ott nőnek ki a földből ? Hogy mennek oda ? Hogyan jönnek el onnan ? A hallgatók, odamennek és kész a napjuk ? Az egészet le kellene egyszerűsíteni úgy, ahogyan a telekvásárlás történt, adják oda a zsozsót orbánnak, és felejtsük el az egészet ! A betegek halnak, az orvosok is, ha nem mennek el innen ! Sőt, kihalnak !

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.13. 19:58:17

Gyomorforgató, hogy a ballibek meghalt kisgyerekek alig kihűlt testén kampányolnak szűk pártpolitikai érdekeikért.

siriq111 2017.07.13. 20:07:56

@MaxVal BircaMan HJCD ILNÜSZ: Az a gyomorforgato, hogy ilyen faszsagokat nyilatkoznak a kormany reszerol es nagy ivben szarnak a magyar lakossagra.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.13. 21:17:49

@MaxVal BircaMan HJCD ILNÜSZ: gyomorforgató az, hogy a fidesz és pribékjei miatt emberek halnak meg és szerintük ez is csak lejáratás. Ha a te hozzátartozód halna meg, te lennel a fideszt szidó vérbirka. Lehet Bulgariahoz kepes elorebb vagyunk (bár már ez sem biztos), de az nem vigasztalja azokat, akiknek meghal egy szerettük.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.13. 21:22:39

A fidesz és csicskai minden nap bebizonyítják hogy, igenis van lejjebb. Igazan erkölcsi hulladéknak kell lenni ahhoz, hogy egy kislány halálát úgy magyarázzák, hogy több esélye volt, mint 2010-ben. Miközben plakátokra 10, stadionokra 100 milliárdokat szórnak el.

Csepregi Gábor 2017.07.13. 21:59:22

Nos én vállalom amit leírok,azt gondolom.Adom hozzá a nevem és nem álnéven írogatok.
Nem tudom,ne adj isten ,nem szeretném de ha a Viktor unokájáról lenne szó ez a sz..r ember ugyan ezt mondta -e volna.Szívesen letolnám balog minisztert /nem véletlen a kisbetű/Budapestről - Kaposvárig nyitott mellel.Viktor meg gondolkodjon el azon ,hogy nem-e az egészség ügybe kéne invesztálni a sza...rt sem érő foci helyett.Lehet ,hogy az Ő hozzátartozója lesz a következő. ki tudhatja

Csepregi Gábor 2017.07.13. 21:59:52

Nos én vállalom amit leírok,azt gondolom.Adom hozzá a nevem és nem álnéven írogatok.
Nem tudom,ne adj isten ,nem szeretném de ha a Viktor unokájáról lenne szó ez a sz..r ember ugyan ezt mondta -e volna.Szívesen letolnám balog minisztert /nem véletlen a kisbetű/Budapestről - Kaposvárig nyitott mellel.Viktor meg gondolkodjon el azon ,hogy nem-e az egészség ügybe kéne invesztálni a sza...rt sem érő foci helyett.Lehet ,hogy az Ő hozzátartozója lesz a következő. ki tudhatja

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.13. 22:02:26

@teéjesenmindegy: Szóval eljutottunk oda, hogy az EU tagság miatt halt bele a beteg... Szánalmas...

Bikkfanfutyulo 2017.07.13. 22:47:16

Örüljetek épül egy szép csilivili szuperkórház! :-)
Nem az ellátás lesz jobb ott, ahol kéne, hanem a gazdagoknak építenek egy szépet, ne kelljen már a koszlott, düledező (még éppen be nem zárt) körzeti kórházba menni.
Mert Magyarország büszke és erős európai ország! :-P

Pop40 2017.07.13. 23:17:32

A hazaáruló fideszes söpredék maffiaállama már csak ilyen.

A nép kussoljon, le van szarva, ha megdöglik is, csak halkan tegye, hogy ne zavarja a fideszes maffiózókat a lopásban, meg a vajda soha meg nem térülő eszement hobbijainak százmilliárdokkal történő kitömésében.

A népnek meg kár attól félnie, hogy esetleg oktatásra, vagy egészségügyre költik az adóját. Fölösleges is lenne, mert a fideszes maffiózóknak mindkettő elérhető kitűnő minőségben most is, a többiek meg amúgy is le vannak szarva, közmunkásnak jók lesznek hülyén és betegen is.

Orbanisztán maffiaállama, 2017. Aki hagyja ezt a söpredéket tovább tombolni, az meg is érdemli, amit kap tőlük.

Pop40 2017.07.13. 23:23:30

@Csepregi Gábor:

"Lehet ,hogy az Ő hozzátartozója lesz a következő. "

No, azt ugye azért te se gondoltad komolyan, hogy Vitya hozzátartozóit majd a málló falú, orvoshiányos, eszköz nélküli népkórházban kezelik? :D
Francokat, öreg. Oda a pórnép megy.

Ugyanúgy, mint az oktatásban: miközben itthon tönkrebasszák az egészet, egyetemet, gimiket záratnak be, a fattyaik természetesen a legjobb svájci és nyugati intézményekben tanulnak - nyilván a magyar adófizetőktől ellopott pénzből telik rá.

has 2017.07.14. 00:06:51

@MaxVal BircaMan HJCD ILNÜSZ: Ha ez szerinted pártpolitika, akkor neked orvosi kezelésre van szükséged. Nem is ártana, legalább látnád, miről van szó.
Amúgy áruld már el, ki írja a szövegeidet, mert értelmes ember ilyeneket nem ír. Vagy még is veled van a probléma..

blah blah 2017.07.14. 05:02:51

Hullarabló ballibek.
Amikor azt hiszed hogy nincs lejjebb...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 05:20:42

@Orbán Hazaáruló Viktor:

Az ok akevés pénz, aminek oka a brüsszelita kizsákmányolás. Márpedig a ballibek éppen ezen kizsákményolás növeléséért küzdenek.

Zionnépe 2017.07.14. 06:44:25

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Még szép, hogy pártpolitika. Ebben igazad van. A baj csak az, hogy az ez az egész pártpolitika amit a Fidesz-KDNP folytat az ország teljes összeomlásához vezet!

Hahó Ellenzék! Mikor veszitek már észre, hogy az összefogási marakodás helyett (és általában az összefogási hisztizés helyett) a Kormány negatív intézkedéseinek visszafordításáról kéne kampányolni minden ellenzéki pártnak kezdve az eü, oktatás, szociális szféra, visszaállításáról és a cégeket ellehetetlenítő bürokrácia, valamint a millió Kormány által kivetett extra sarc megszüntetéséről és a felelős (prioritásokat helyretevő) költségvetés kialakításáig!
És ezt minden olyan fronton, ahol a Kormány nem tud hitelesen jelen lenni: Facebook megosztások, röplapok (kicsi, nem lepedő), kis helyi fórumok helyi ismertebb emberek által rendszeresen összehívva...stb

Az idő fogy!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.14. 07:02:55

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Gyomorfogató ahogy a hazádat árulod rubelért, te szovjet iskolában képzett ügynök.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.14. 07:04:16

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Hazudsz birka! Számokat kérünk! Mennyi pénzt visznek ki a multik. Számokat! Hazudsz, hazudsz, hazudsz, hazudsz, hazudsz!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.14. 07:05:02

@has: Már rég a patológusnál lenne a helye, de ő a proktológushoz szeret járni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.14. 07:09:10

@teéjesenmindegy: "EUre meg 2000 milliárdot évente." Hazudsz. De ezt megszoktuk tőled, hogy gátlástalanul belehazudsz mindenkinek a szemébe.

ec.europa.eu/hungary/about-us/eu-and-your-money_hu

Singerkém 2017.07.14. 07:58:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerintem félreértetted.
Egészségügyre költ 2000 milliárdot az ország évente.

DaveEr 2017.07.14. 08:08:52

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Hogy te egy mekkora agymosott faszkalap vagy! Azért szar az egészségügy mert elviszi a pénzt Brüsszel? Te baromarcú! Mi köze az Európai Uniónak a magyar egészségügy helyzetéhez? Semmi! Mo-on lófaszt nem költenek rá, orbán GECI leszarja, 100 milliárd vizes wb-re, számolgassál abból hány CT jönne ki. A kedves családtagjaidat szállítsák nyitott melkassal egyik kórházból a másikba! Aztán legyen ilyen nagy a pofád!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 08:53:23

@DaveEr:

Az egészségügy jó állapotban van Mo-on, ahogy a ballibek kormányok alatt is jó állapotban volt, ez a tényhelyzet. Ez egyszerűen azon kevés területek egyike, mely nemlett lerohasztva a rendszerváltás alatt.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.14. 09:12:35

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Anyádat meg a gyerekeidet is így lássák el, aztán majd elgondolkozol hogy kisvasút, plakát vagy stadion kell-e, vagy inkább műszer a kórházba te hazaáruló.

Attilajukkaja 2017.07.14. 09:31:19

Balog Zoltán = embertelen miniszter. Ismét jelesre vizsgázott!

Muad\\\'Dib 2017.07.14. 10:03:30

@zizi77:
Az mindegy. S*arországban ez sem a kormányt, sem az ellenzéket nem érdekli. A történetben balkánisztánban a kislány mellékes. Arra jó, hogy Mr Flynn Rider milliószor leírja a cikkben, hogy nyitott mellkas (bár nyilvánvalóan lövése sincs mit jelent), meg arra, hogy a fiyteszesek megmagyarázzák, hogy tulajdonképpen tiszta jó, hogy nincs ct a kórházban, meg amúgy is minden oké az egészségüggyel.

zizi77 2017.07.14. 10:11:25

@Muad\\\'Dib: csak ugye pont ez az undorító, hogy szerencsétlen gyerek halálát felhasználják ki erre, ki arra. Sok erőt kívánok a szülőknek!

Attilajukkaja 2017.07.14. 10:47:43

@zizi77:
A gyerek tényleg menthetetlen volt, de a tény, hogy így kellett átszállítani az egyik kórházból egy másikba, tény marad. Márpedig a gyermek-szívklinikának nincs CT-je.
Egyesek szeretik demagógiának kikiáltani pl. azt, hogy az a 90 millió, amit Orbán elvont a "szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális- és gyermekvédelmi pótlék" elnevezésű rubrikából, hogy azt a kedvenc sportágának utalhassa át, pont elég lett volna 1-3 CT megvételére (CT készüléke válogatja az árat). Ez egy piszlicsáré összeg mind az eü, mind a foci számára, de mutatja azt a preferenciát, amit Orbán és az Embertelen Minisztériumunk képvisel.
Erre felhívni a figyelmet csak azoknak undorító, akik tényleg azt hiszik, hogy a magyar eü világszínvonalú (mintha létezne ilyen besorolás!).

zizi77 2017.07.14. 10:53:26

@Attilajukkaja: azzal együtt, hogy a főigazgató szerint még idén lesz ct-jük, nem tudom mennyire gazdaságos az általa említett heti 6-8 alkalom miatt azt fenntartani, mikor a szállítás szerinte rutinfeladat. Ezt az okosok majd eldöntik. De ez a koncon marakodás undorító!

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.07.14. 11:20:48

Elsosorban felhaboritoan gusztustalan, hogy egy ember halalat, ennyire szelsoseges ocsmany hazudozasra hasznaljak a libbantak.
Ugyanakkor az biztato, hogy olyan ketsegbeesettek, hogy mar barmire kepessek es szerencsere nem veszik eszre, hogy az ilyen eszement keptelen hazugsaggal amit kitalaltak, kizarolag csak magukat jaratjak le.
A hullagyalazo baloldalnak mar nincs mit vesziteni, ezert barmit megtehet.

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.07.14. 11:34:36

@Attilajukkaja: "Egyesek szeretik demagógiának kikiáltani pl. azt, hogy az a 90 millió, amit Orbán elvont a "szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális- és gyermekvédelmi pótlék" elnevezésű rubrikából, hogy azt a kedvenc sportágának utalhassa át, pont elég lett volna 1-3 CT megvételére (CT készüléke válogatja az árat). ""

Egy ct ara 4000-8000 millio forint, az a 90 millio forint ami a miniszteriumban megmaradt semmire sem lenne eleg.
Ellenben a 4-es metrobol kiloptt 270 milliardbol tenyleg tellett volna akar 50-60 ra.
MIERT NEM VETTEK A LIBERALISOK EGYETLEN CT-t SEM AZ ELOPOTT 270 MILLIARDBOL ??????? ????? ?????? ???????

ZX 2017.07.14. 11:54:30

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Szerintem változtasd meg a nicked "egy a kétmillió agyhalottból"-ra.

Pop40 2017.07.14. 11:59:02

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

Jó a neved, hülye bolsi, de ne szerénykedj.
Loptatok ti 270 milliárdnál jóval többet is, annál csak Mészáros többet lop 1 év alatt is.

Az újabb nickjeid nevébe majd nagyobb számokat írj.

Pop40 2017.07.14. 12:04:11

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

No, de ha már itt vagyok, gyorsan tegyük helyre a hazudozásaidat is:

www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/a-korrupcio-is-lehet-olyan-eletveszelyes-mint-a-terrorizmus/

Azért nincs ct, mert a retkes maffiád szokás szerint dupla áron, túlárazva szerezte be őket, persze, fideszéknél nincs beszerzés lopás nélkül.
Normális áron beszerezve jutott volna mindenhova, de fideszéket olyan apróságok, hogy esetleg meghal 1-2 gyerek, még sose zavarták meg a lopásban.

ZX 2017.07.14. 12:16:03

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: Egyébként mit hazudozol össze-vissza? Gyors kereséssel a legdrágább CT 160 millió Ft. Az ára attól függ milyen típus, mire használják.

Attilajukkaja 2017.07.14. 12:28:06

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:
"Egy ct ara 4000-8000 millio forint"
Ezt honnan veszed?

"MIERT NEM VETTEK A LIBERALISOK EGYETLEN CT-t SEM AZ ELOPOTT 270 MILLIARDBOL ??????? ????? ?????? ???????"
MIIIIÉÉÉÉRRRRTTTT OOORRRDDDDIBBBBÁÁÁÁLLLLSSSSZZZZ? SSSSSSÜÜÜÜÜÜKKKKKEEEETTTTTT VVVVVAAAAAGGGGGGYYYYYY?????????????? ?????
Amúgy meg ők is vettek CT-ket.

Attilajukkaja 2017.07.14. 12:36:45

@zizi77:
"a főigazgató szerint még idén lesz ct-jük"
Legalábbis Balog Zozó most gyorsan beígért nekik egyet. Meglátjuk!

"nem tudom mennyire gazdaságos az általa említett heti 6-8 alkalom miatt azt fenntartani"
Honnan veszed, hogy egy ilyen specializált kórházban csak heti 6-8 alkalommal lenne rá szükség? Gondolom abból, hogy most pl. az ajkai kórházban zárták be a CT osztályt szakember hiányában. Az ottani CT személyzet mind lelépett.
Amúgy meg az eü-ben nem azért szereznek be életmentő műszereket, nem azért modernizálnak, mert az nagy profitot hoz majd a kórháznak, hanem mert szükség van rá. Főleg egy olyan világszínvonalú eü-ben (!), mint amilyen a magyar.

"Ezt az okosok majd eldöntik."
Ugye most a Német Szilárdokra és a Kósa Lalákra gondolsz? Mert nálunk az ilyen "okos" muksók döntik el, hogy hol mi legyen.

"De ez a koncon marakodás undorító!"
Mi a konc ebben az esetben? Egy CT?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.14. 13:17:35

@zizi77: "Az egészségügy rossz helyzetben van, de ez a kislány most pont nem ebbe halt bele."

Éljen, éljen, éljen! Már majdnem elszomorodtam.

zizi77 2017.07.14. 13:21:58

@Attilajukkaja: olvasd el a fent belinkelt cikket, bár biztos az orvosigazgató is hazudik!

Attilajukkaja 2017.07.14. 13:28:29

@zizi77:
Elolvastam:
"Ofner Péter beszámolt arról, hogy idén az intézet rendelkezésére fog állni az az összeg, amelyből CT-berendezést tud vásárolni."
Miért hazudna az igazgató? Miért gondolsz ilyeneket? Én csak azt mondtam, hogy beígérték neki. Aztán majd meglátjuk!
Azt sem mondta, hogy ezek után is csak heti 6-8 alkalommal fogják használni.

Attilajukkaja 2017.07.14. 13:30:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Éljen, éljen, éljen! Már majdnem elszomorodtam."
:o)))))

zizi77 2017.07.14. 13:52:59

@Attilajukkaja: persze alapból ct-znek majd mindenkit, ha kell, ha nem.

Attilajukkaja 2017.07.14. 14:02:24

@zizi77:
"persze alapból ct-znek majd mindenkit, ha kell, ha nem"
Úgy érzem, átestél a ló túlsó oldalára.

zizi77 2017.07.14. 14:04:23

@Attilajukkaja: miből gondolod, hogy most nem ct-zik meg azt akinek indokolt?

Attilajukkaja 2017.07.14. 14:25:50

@zizi77:
A munkám során és is használok olyan műszereket, amelyek egy másik intézményben vannak. Ez sokban megnehezíti, illetve meghosszabbítja a munka folyamatát. Csak nagyon indokolt esetben használom. Mindig (jóval) előre kell egyeztetni és kvázi szívességet kérni. Akkor fogadnak sürgősen, ha éppen be tudnak iktatni. Ha helyben meglenne ugyanez a műszer, jóval gyakrabban használnám. És nem, nem ha kell, ha nem alapon. Ráadásul én villamossal is oda tudok menni, plusz mentőkocsit sem kell kérnem.
Azt is el tudom képzelni, hogy habár ennek a pici lánynak az élete nem egy CT-felvétel gyorsaságán múlott, egyes esetekben az idő is egy komoly faktor lehet. Nem véletlen, hogy minden kórház igényli, hogy legyen egy MRI- és egy CT-készüléke.

Attilajukkaja 2017.07.14. 14:28:07

@zizi77:
Még egy dolog. Ha a CT nem tűnik sürgősnek, akkor a páciensnek heteket-hónapokat kell várnia, hogy megtörténjen a vizsgálat. És ez nem csak a CT-vizsgálatokra igaz.

zizi77 2017.07.14. 17:00:23

@Attilajukkaja: a gondot inkább abban látom, hogy ekkora fizikai távolságok vannak az intézmények között. Mert lehet, hogy 3 klinikának is elég lenne 1 ct, ha egy épületben lennének. Van, ahová meg több is simán kellene.

Attilajukkaja 2017.07.14. 17:08:35

@zizi77:
Teljesen igazad van.
Talán az új szuperkórházban ez meg is valósul majd, tíz év múlva. Kár, hogy kint lesz a francban, ahová nagyon nehézkes a közlekedés. De addigra talán ezt is megoldják. :o)

zizi77 2017.07.14. 17:16:11

@Attilajukkaja: metrótól 1 busznyi, de akár meg is hosszabítható a 4-es idővel.

Attilajukkaja 2017.07.14. 17:21:55

@zizi77:
"akár meg is hosszabítható a 4-es idővel"
Én is erre gondoltam!

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.14. 18:05:34

@zizi77: Inkább a CT álljon üresen (nem fog) mint a stadion (ami üresen áll)

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.14. 18:08:28

Tényleg tragédia, ahogy a fideszgyíkok magyarázzák hogy miért van rendben az, hogy nincs CT egy kórházban, bagatelizálják vagy másokat hibáztatnak.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.14. 19:22:20

@Orbán Hazaáruló Viktor: Ha ez annyira alapveto, akkor miert nem kerult minden korhazban CT a libbantak 8 eve alatt ? ? ?

Ja mert hogy ugy szetloptak az orszagot, hogy vegul 21 milliard dollart vettek fel az orszag neveben, hogy fedezzek a lopasaikat. Es Gorogorszaggal versenyeztunk melyik gazdasaga zuhan melyebbre.

Attilajukkaja 2017.07.15. 08:38:16

@Orbán Hazaáruló Viktor:
"Inkább a CT álljon üresen (nem fog) mint a stadion (ami üresen áll)"
:o))))

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
"miert nem kerult minden korhazban CT a libbantak 8 eve alatt ? ? ?"
Került.
A gond, hogy a libbantak is loptak, de ezek a hibbantak pedig gátlástalanul rabolják szét az országot. Már Nokiás doboz sem kell nekik. Egyrészt mert nem férne bele az a sok milliárd, amit zsebre tesznek, másrészt minek sumákolni, amikor nyíltan is megtehetik.

" Gorogorszaggal versenyeztunk melyik gazdasaga zuhan melyebbre"
Be tudsz linkelni erre vonatkozó adatokat? Vagy neked az is elég, ha a zseniális Kósa Lala ezt "nyilatkozza"?

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.15. 10:08:05

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: És ha ők nem vettek, akkor már nem is kell és nem is lesz? Ezzel elismered, hogy a fidesz leszarja az embereket, nekik csak a lopás a fontos.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.15. 10:10:19

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: Tökéletesen hozod az agyhalott fideszesek archetípusát.

Attilajukkaja 2017.07.15. 10:13:22

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
""miert nem kerult minden korhazban CT a libbantak 8 eve alatt ? ? ?"
Került."
Bocsánat, azt akartam írni, hogy 2010 előtt is kerültek CT-k a kórházakba. Persze nem MINDEGYIKBE.
süti beállítások módosítása