B1 blogcsalád



Világszerte döbbenetet váltott ki a heves és brutális Soros-ellenes gyűlöletkampány

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. július 11. - Szelestey

sorpla.jpg

  • Izrael azért táncolt vissza az antszemitizmus ügyében, mert többet ér neki egy kormány, amely a pártját fogja az EU-ban;
  • Orbán nem antiszemita, de nem is demokrata, hanem cinikus populista;
  • Új helyzet állt elő a világban, mert Orbán és más ultranacionalista vezetők demokratikus úton jutottak hatalomra - figyelmeztet az AI.

New York Times/Yahoo/Reuters

Hogy az izraeli Külügyminisztérium elítélte Soros Györgyöt, annak a jelek szerint az volt a célja, hogy még szorosabban felsorakozzon Magyarország mögött Netanjahu egy hét múlva esedékes budapesti útja előtt. Az üzletember, aki vagyona nagy részét demokráciabarát és emberi jogi szervezetekre költötte, többször is volt már a jobboldali magyar kormány célpontja, főleg azért, mert a nyitottabb bevándorlás mellett állt ki. Ez utóbbi kapcsán Orbán Viktor támogatja a kampányt, amely az állam ellenségének állítja be a befektetőt, ám ő csak ritkán válaszol a támadásokra. Most sem kommentálta azokat. Viszont sok plakátot bemocskoltak, pl. ’büdös zsidó’-feliratokkal.

Izrael általában gyorsan el szokta ítélni az antiszemitizmust és a zsidó közösségek elleni fenyegetést, bárhol is bukkanjon az fel a világban. Ám ezúttal inkább azt válaszolta a nagykövet közleménye után, hogy arra veszélyre összpontosított, amit szerinte Soros jelent az izraeli demokráciára nézve. A két ország azonban rövid időre összekapott a minap, amikor Orbán kivételes államférfiként méltatta Horthyt. A két miniszterelnök közti jó viszony meglepetést váltott ki az unióban, amely illiberális különcnek tartja a magyar vezetőt. Izrael ugyanakkor javítani kívánja kapcsolatait azokkal az államokkal, amelyektől azt reméli, hogy az oldalára állnak, ha az EU bármilyen ügyben is bírálja Tel Avivot.

 

BBC

Magyarország durva plakátkampánnyal pocskondiázza Soros Györgyöt. Ez idáig a legbrutálisabb fejezet kormány részéről a 86-éves emberbarát elleni hadjáratban. Sok zsidó attól fél, hogy nyílt vagy rejtett antiszemitizmus húzódik meg az akció mögött, a hatalom azonban ezt határozottan cáfolja. Korábban is jelentek meg hasonló hirdetések, akkor a „nemzeti konzultáció” célja az volt, hogy a menekültek ellen korbácsolja fel az érzelmeket, miközben az ország tavaly mindössze 550 embert fogadott be. A Fidesz-kabinet egyúttal próbálja bezáratni a Közép-Európai Egyetemet és az egyre inkább idegengyűlölettől átitatott légkörben törvényt hozott a külföldi támogatással működő civil szervezetek ellen.

Soros a 80-as évek közepe óta 12 milliárd dollárt költött civil kezdeményezésekre, a szegénység visszaszorítása, a nagyobb átláthatóság érdekében. Ebben erősen vezérelték emberi jogi megfontolások, ami sok nacionalista és illiberális hatalom szemében mumussá tette. A jelek szerint a magyar vezetést leginkább az tüzelte fel, hogy az üzletember az utóbbi két évben szorgalmazta az ellenőrzött bevándorlást, noha egyúttal hangsúlyozta, hogy az áttelepítések csakis önkéntes alapon mehetnek végbe, arra nem lehet kötelezni az országokat. Az Orbán-kormányt különben antiszemita vádak is érik a plakátok miatt.

 

FAZ

Ki nevet a végén? - kérdezi a tudósítás, miután Magyarországon antiszemita alapon bírálják a Soros-elleni kampányt, Izrael viszont nincs különösebben felháborodva. A Netanjayu-kabinet persze ellentmondásos helyzetben van, hiszen egyfelől elítéli a zsidóellenesség minden formáját, másfelől viszont Soros vörös posztó a miniszterelnök szemében. Budapesten már jó ideje közvetlenül támadják az üzletembert. A plakátokat összemázoló firkák azonban mutatják, hogy semmiképpen sem megalapozatlanok a Mazsihisz aggályai – hívta fel a figyelmet Heiszler András. A Soros-alapítvány nyomatékosan tagadja, hogy bátorítaná az illegális bevándorlást. A bírálók különben sok közös vonást találnak Orbánban és Netanjahuban. De nemrégiben a német kormányszóvivő is egy lapon említette a civil szervezetekről hozott magyar és az izraeli törvényt. A magyar politikus nem győzi hangoztatni, hogy nem tűri el az antiszemitizmust, nemrégiben viszont kivételes államférfiként beszélt Horthy Miklósról.

 

Süddeutsche Zeitung

A magyar kormányfő azt mondja, hogy ő antiszemita volna? Ugyan, már! Ám közben plakátokkal uszít Soros György ellen, aki támogatja a demokráciát és az emberi jogokat. Orbán láthatólag egy párhuzamos univerzumban él. Onnan terjeszti a szélsőjobbosok körében népszerű mesét arról, hogy titkos hatalmak sok millió migránst akarnak Európába hozni, mégpedig azzal a céllal, hogy szétzúzzák az itteni népek kulturális identitását. Ő azonban meg is nevezi, hogy Soros mozgatja a szálakat. Aki csak kicsit is követi a politikus hagymázas megnyilvánulásait, az tudja, hogy a miniszterelnök immár megszállottan állítja, hogy Soros vezényli ellene a tiltakozásokat. Ám a legújabb kampány már riasztó. Ráadásul Orbán nemrégiben igencsak méltatta Horthyt. De ettől Netanjahu valószínűleg felkeresi Budapestet, miután az izraeli Külügyminisztérium közzétette, hogy helyénvaló a Soros elleni bírálat.

 

Der Standard

Orbán Viktor a demokrácia előtti mentalitással jár el országában. Valószínűleg nem antiszemita, hanem csupán cinikus populista. Jól fizetett kutató intézetek derítik ki neki, hogy „mit gondol a nép”, de azért egy kis zsidózás mindig belefér. Magyarország nem dolgozta fel, hogy Horthy idején hozzájárult a holokauszthoz. Orbán legutolsó kampánya, kedvenc ellensége, Soros ellen az antiszemitizmus kódjával trükközik. Ugyanakkor a kormányfő nem demokrata. Szívesen biztosítja a zsidókat védelméről, amit a keresztény-völkisch állam nevében kegyesen nyújt a kisebbségnek. A modell az Oszmán Birodalomból származik, de 600 évvel ezelőtt még haladónak számított. A kormányfő azonban ezt a felfogást képviseli napjainkban, amikor kifejti, hogy a kritikus lapok és hangok a magyar nemzetet szennyezik be. El kell tűnniük. Mint a figyelmetlen zsidó ifjúsági szervezet által fenntartott kulturkocsmának, az Aurórának. Vagy a CEU-nak.

 

Reuters

Az Amnesty International vezetője sürgette a világ vezetőit, hogy szálljanak szembe az olyan, demokratikusan megválasztott, ám hipernacionalista vezetőkkel, mint amilyen a török elnök is. Salil Shetty megjegyezte, hogy diktatúrák már voltak korábban is, ám Erdogan, Orbán Viktor, valamint a Fülöp-szigetek államfője törvényes úton került a hatalomra, így most különleges esetet jelent. Megválasztásuk megfigyelők szerint nagyjából tisztességes volt, de mindhárman vehemensen tagadják a tekintélyelvűség vádját. Az AI főtitkára azonban felhívta a figyelmet, hogy az egész világrendszert éri kihívás olyan ügyekben, mint a szabad sajtó, a jogállam, miközben 50 évig úgy nézett ki, hogy azok rendben vannak. Törökországról pedig azt mondta, hogy ott súlyos emberi jogi válság robbant ki, és nem lehetséges, hogy a G 20-ak egyfelől a demokrácia és a szólásszabadság értékeit hangoztatják, másfelől viszont szemet hunynak az emberi jogok otromba megsértése fölött.

 

Guardian

Amint a hamburgi csúcstalálkozót övező zavargások megmutatták: az egész nyugaton rendszer szinten parázslik az elégedetlenség, ám Trump, Putyin és a hasonszőrűek csak szítják a lángokat. A legfejlettebb országokat képviselő bajkeverők a nemzetközi intézmények, a rivális nemzetek, valamint a kisebbségek felé terelik az érzelmeket. Lassan véget ér az olcsó pénz politikája, ám a vezetők nem találtak ki semmilyen új gazdasági modellt a világ számára. Ehelyett, Trump győzelmével, a globalizáció ügyében elért egyetértés kezd szétesni. A gondokat tetézi, hogy a protekcionizmus mind jobban terjed a nemzetközi kereskedelemben. Az orosz és az amerikai elnök arra épít, hogy minél dühösebb saját népük más országokra, árukra és emberekre, annál kevésbé valószínű, hogy olyan kilengéseket rendez, mint amilyenek Hamburban voltak. Orbán Viktor a maga részéről a héten rátett egy lapáttal a fokozódó dühre, miután teleplakátolta Budapestet olyan hirdetésekkel, amelyek a magyar nép ellenségének állítják be Soros Györgyöt.

A felháborodást két irányba lehet mozgatni: vagy az elit ellen, vagy az olyan intézmények ellen, amelyek a jogállamot hivatottak fenntartani. Hogy a tömegeknek elegük van, abban közrejátszik, hogy a munkahelyi főnökök sokszor úgy viselkednek, mintha fiók-Trumpok, -Putyinok és -Orbánok lennének. Az elégedetlenség legerősebb ellenpólusa a demokratikus politikai rendszer, amely engedi felszínre jutni a háborgást, amely gyorsan reagál a jogos panaszokra, és helyi hálózatokon keresztül szavatolja az embereknek, hogy tudják hallatni a hangjukat. Egyébként a G20-as csoportfotón ott volt a földkerekség öt nagy bajcsinálója: az indiai, az amerikai, az orosz, a török és a kínai elnök. 6. társuk, a szaúdi király éppen azzal volt elfoglalva, hogy lenyomja Katart.

 

Die Welt

A világban az autokraták és nem a piacok teszik tönkre az országokat – mutat rá a német konzervatív lap. A divatos teória úgy szó, hogy a politika elvesztette az ellenőrzést, a dolgokat a hazátlan, elszabadult pénztőke mozgatja. A piacok pedig kérész életű profitok kedvéért feláldozzák a jövőnket, vagy éppen gátlástalanul neoliberális módon alakítják a továbbiakat. Hogy mindez teljesen illogikus, az nem izgatja az összeesküvés-elmélet híveit. Hiszen ha a politikusok nem tudnak már beleszólni az eseményekbe, akkor miért zajlottak ilyen hatalmas tiltakozások Hamburgban? Viszont meg kell védeni a demokratikus társadalmakat, amelyekre az a veszély leselkedik, hogy alábecsülik saját lehetőségeiket és megkönnyítik a tekintélyelvű erők helyzetét. Putyin és Erdogan morzsákkal tartják féken a népet, náluk szó sincs nemzetközi versenyről. Európa jelenlegi bajkeverői, Orbán és Kaczynski sem a piac utasítására rombolják le a 89-ben kiharcolt demokratikus szerkezeteket. A zsarnokok csak azért hivatkoznak a szabad piacra, hogy mentséget találjanak, amiért nyomorba döntik a saját népüket. Igazából azonban továbbra is a politika marad a döntő tényező, jó és rossz értelemben egyaránt.

 

FT

A brit Statisztikai Hivatal legújabb jelentése árnyalja a képet a nyolc kelet-európai uniós tagállamból érkező vendégmunkások ügyében. Az eddigi felmérések arra összpontosítottak, hogy sokan jönnek, ám mára kiderült, hogy még többen mennek el, így számuk egyre csökken. A legtöbben a lengyelek vannak, jó 800 ezren, a regisztrált magyarok száma 100 ezer alatt marad. A túlnyomó többség munkaképes korú és több mint 80 %-uk dolgozik is, éspedig elsősorban az iparban, a mezőgazdaságban, valamint a vendéglátásban. 30 %-uk segédmunkát végez, ugyanakkor 40 %-uk túlképzett arra az állásra, amelyet betölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6612656115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élveteg 2017.07.11. 19:52:34

" A legtöbben a lengyelek vannak, jó 800 ezren, a regisztrált magyarok száma 100 ezer alatt marad."

Potosítsunk is csak

"a 2013-2015-ös évek átlagában 813 696 lengyel állampolgár élt Nagy-Britanniában. A statisztikai hivatal számításai alapján a magyarok átlagos száma ugyanebben az időszakban 79 101 volt."

privatbankar.hu/karrier/meglepo-szam-jott-ennyi-magyar-dolgozik-nagy-britanniaban-309569

Igaz Bede Márton nem tudom ki által becsült adatok alapján ezt delirálta :

Tényleg London a második legnagyobb magyar város

"Az biztos, hogy az ország határain kívül a legtöbb magyar állampolgár Londonban él - csak sajnos senki nem tudja, hogy pontosan mennyi. A legtöbb becslés 200 000 köré teszi a számukat, így ott kell lenniük minimum az első három hely valamelyikén."

444.hu/2015/12/02/tenyleg-london-a-masodik-legnagyobb-magyar-varos

zokogjatok 2017.07.11. 19:59:39

@élveteg: arról nem beszélve, hogy egész nagy-britanniában él ennyi magyar, londonban nyilván ennél kevesebb

odamondó 2017.07.11. 20:10:51

Antiszemitizmus: 30 milliárd forint zsidó olimpiára. (műbalhé az egész)

saját vállát veregető nyomorék pecás 2017.07.11. 20:28:34

Soros a nemzetközi karvalytőke előretolt faltörő kosa, de hős népünk amely a világszabadságért harcol, Békemenettel fog visszacsapni ennek a falánk tőkepénzesnek!

káposzta 2017.07.11. 20:42:26

Mennyi primitív fideszes bolsi van itt :)

Netuddki. 2017.07.11. 21:11:41

Bárki szimpatikus, akit ez a csuti tolvaj maffiózó geci támad...

steery 2017.07.11. 21:27:23

Úgy látom, ősi szokás szerint mindenki a saját álláspontjának megfelelő hazugságokkal próbálja manipulálni az olvasóit. Csupa link duma, ahogy azt a médiától megszokhattuk. Még ha véletlenül, valami hiba folytán valamiben igazat mondanak, még az is hazugság.

Le Orme 2 2017.07.11. 21:41:30

Örülök a kormány kampányának, egyetértek vele, és kacagok az azt elítélőkön.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.07.11. 21:49:30

Hihetetlen, hogy a magyar libsik, MEKKORA pofont kaptak. Az Izraeli miniszterelnok szemelyesen jon ide, hogy LEALLITSA az antiszemita gyuloletrol valo hazudozast.

Szerintem oldaltol fuggetlenul, azt mindenki elismerheti, hogy ZSENIALIS huzas volt Orbanektol, hogy ebben az ugyben segitseget kert Izraeltol.
Allitolag ezt is a Habony talalta ki, mint a rezsicsokkentest, nem csoda, hogy retteg tole a baloldal.

putris72 2017.07.11. 21:50:34

Ja Izrael is nagyon megdöbbent,és mindjárt az Orbán mellé állt,mert az a kedves Soros bácsi Izrael ellenes szervezeteket pénzel!! mno.hu/kulfold/netanjahu-visszavonatta-a-soros-kampanyt-elitelo-nyilatkozatot-2407049

werecke 2017.07.11. 21:51:30

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Soros nem a saját pénzét adja , meg ne tévedjen már !!! Hanem a háttér zsidó szervezetek adják neki megbízási céllal. Szinte hihetetlen hogy ennyi tetűség után is van aki emberbaráti gesztusokat lát a tetteiben. Nem azért van a fél világ országaiból kitiltva mert filantrop hanem mert gazember.

werecke 2017.07.11. 21:51:30

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Soros nem a saját pénzét adja , meg ne tévedjen már !!! Hanem a háttér zsidó szervezetek adják neki megbízási céllal. Szinte hihetetlen hogy ennyi tetűség után is van aki emberbaráti gesztusokat lát a tetteiben. Nem azért van a fél világ országaiból kitiltva mert filantrop hanem mert gazember.

Megfigyelo 2017.07.11. 21:51:41

Soros jogilag magánember, nem magyarországi közszereplő, a kormány gyúlöletkampánya tökéletesen jogsértő. Nem lennék meglepve, ha Soros sz Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulna és milliárdos kártétítést ítélnének meg neki.

Megfigyelo 2017.07.11. 21:56:39

@putris72: Sajnos Izraelben is egy sötét szélsőjobboldali alak van hatalmon. Megakadályozta a Rabinék által kialkudott béke létrejöttét...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 22:15:35

@putris72: "Izrael is nagyon megdöbbent"

Mi köze a rasszista magyarországi gyűlöletkampányhoz egy idegen államnak???

Toportyán Zsóti 2017.07.11. 22:17:21

@Helga Beauty Salon: Szép lehetel de okos má nem illibsi,lassan elnyel titeket a szenny.

Magister_ 2017.07.11. 22:58:19

Mindenki tudja hogy milyen iszonyúan veszélyes ember Soros György. Valójában minden szálat ő mozgat a háttérben, senki nincs tőle biztonságban. Én már teljesen kész vagyok a sok rettegéstől. Mit tesz még vajon velünk, szegény magyarokkal?

apro_marosan_petergabor 2017.07.11. 23:05:30

Soros nemzetközi bűnöző.
A pénze jelentő részét bennfentes kereskedelemmel szerezte, ezt keményen büntetik. Sokszor állt már emiatt(s csicskái) bíróság előtt, de ügyvédei kimosták nem független bíróságokon...
Emellett célja a klasszikus Európa, a nemzetállamok felszámolása, a társadalom atomizálása. Ezzel próbálkozzon harmadik hazájában, Izraelben. Ott sem tűrik.

morpho 2017.07.11. 23:09:19

@Megfigyelo: Azt kiabálnák, hogy a bíróságot is megvette kilóra. Így megy ez.

Vincenzo6 2017.07.11. 23:22:22

Soros? Gátlástalan csaló. Üzletember. Viszont az a sok baromság, amit a kormány a nyakába akar varrni... boszorkányüldözés. Ostoba fideszes birkáknak ez kell, ellenségkép, meg végtelenül egyszerű világmagyarázat. Amúgy meg az is jó nagy barom, aki a Fideszt ultranacionalista pártnak nevezi. Ezek ultraszocialistàk. Annak minden klasszikus elemével. A nemzeti jelző is csak azért kell, hogy ne legyen ciki a szavazóiknak egy újkádárista rendszert támogatni. Pont a korábbi balra tolódàs eredménye ez a sok álradikáljobbos, szélsőbalos demagógia a világban. K-Európának tudnia kellene, hogy ez veszélyes, de annyi itt a primitív paraszt, hogy már fel sem ismerik.

dare 2017.07.11. 23:27:38

Megpróbálom még egyszer leírni, mi is a gond a jelenlegi plakátokkal.
Tekintsünk el attól, hogy ez antiszemitázás, vagy nem. Nem számít, bár kétségtelen vannak egyének, akiknél ez bizonyos (pavlovi) reflexeket beindít, de ezek nem a többség, a többség csak azt látja van egy ember, aki nevetni szeretne rajtunk.
Kigúnyol, megvet, lenéz minket, azt hiszi a bolondját járathatja velünk, azt csinál velünk amit akar, és utána még ki is nevet a végén minket?
Sok ember viszont így fogja értelmezni, ezen felül még ott van az emberek fejében a régi üzenetek pl:
-a bevándorlás kezdete óta ugrásszerűen emelkedik a nők elleni zaklatások száma
-több mint 300-an haltak meg terrortámadásban
És össze is fog jönni egy olyan egyszerű kombó, ami alapján lehet olyan szerepben tetszelegni, miszerint mi nem hagyjuk, megvédünk, mi minden magyart és nem magyart megvédünk, és itt ki is merül a nép és a kormány közötti kommunikáció.
Csak óvatosan tenném fel a kérdést, hogy mi a búbánatot tudna kezdeni Soros György a kormány beleegyezése nélkül hazánkban?
Kinyitja a határon a kaput?
Nagyon sok pénzt áldozna arra, hogy a magyar emberek gondolkodását megváltoztassa a civil szervezetek által? (a vagyona rámenne)
Brüsszelben addig kilincsel, amíg azt nem mondják jól van magyarok, ki vagytok zárva az unióból, vagy minimum nagyon súlyos anyagi retorziókat (bár látnám) kaptok. (???)
Egy spekuláns üzletemberről beszélünk, aki a pénz nyelvén beszél.
Próbálok egy olyan ember fejével gondolkodni, aki nem hisz semmiben, viszont a pénzt jól forgatja, és lehet tényleg vannak neki jó kapcsolatai más spekulánsokkal.
Mi hasznom, hangsúlyozom, MI HASZNOM származna nekem abból, ha nagyon sok pénzt ölnék bele abba, hogy szinte egy kontinensnyi ember véleményét a sajátomra formáljam.
Igen, mondott olyat munkaerőhiány=bevándorlók, probléma letudva, talán még nyert is valamit rajta, de ez már a múlt.
A mostani erőviszonyokban nem tudom elképzelni, hogy bárkinek is érdeke lenne Európa megosztása, mert csak akkor lenne értelme nagyon sok zsetonnal támogatni ezt a folyamatot, ha ez nekem megtérülne, vagy legalábbis több érdek találkozna számomra ez ügyben, és ezért kiállnék.
Ha valakinek tippei vannak az érdekek mögött, azt szívesen olvasom, hátha nekem is kitisztul a kép, és megvilágosodik az elmém.
Aki tisztábban lát, írja le, talán még nem késő megérteni nekem se, az érdekösszefonódások útvesztőit.
Mert azért vannak ellentmondások, amikkel nehéz mit kezdeni, miszerint ő hátbadöfi a saját honfitársait is, nem ismer se Istent, se embert, egy könyörtelen pénzember.
Viszont nagyon sok pénzt áldoz arra, hogy olyan emberek, akik nem jelentenek az égadta világon semmit neki, azok jólétben részesüljenek, és itt élhessenek.
A kettőt nehéz összerakni, most gátlástalan, vagy túlságosan jószívű.
Időskori demencia?
Elfelejtette mit csinát egész élete alatt?
Vezekel az előtt az Isten előtt, akiben nem hisz?
Én nehezen képzelem el a jófej sztorit, egy pénzember vajmi keveset törödik más nyomorával, ezért nehéz értelmeznem milyen más okok vezérelnék még az illegális migráció fenntartásában, vagy a társadalmi világfelfogása alapján hozott nézetei ránktukmálásában.
Akik nagyon nagyon nagyon félnek, azoknak nyugtatólag : NEM TUD TENNI SEMMIT!
Ahhoz neki egy erős szövetséges kell (Brüsszel???), akivel létre tud hozni egy érdekszövetséget, amivel ránk tudná erőltetni az akaratát, és nem tudnánk ellent mondani neki, mivel olyan erős lenne a befolyásuk kormányokra, mint amilyen a hidegháborús időszakban volt a nagyhatalmak kezében.
Európának lenne érdeke saját maga elpusztítása (a hülye ballipsik?), ezért találtak szövetségest Sorosban?
A jelenlegi helyzetben megint csak foglakoztat a kérdés: hogyan sikerülne ez, hogyan tartanák fent, ezt a káoszt?
Mi térülne meg ebből számukra (ha már a pénzről szó van), mi alapján lenne ez egy win-win helyzet?
Tényleg érdelne, ha valaki ezt átlátja értesse már meg velem.
Visszatérve az elejére, a plakátokhoz.
Ez egy fantomháború.
Adtunk neki arcot ugyan, de attól még ez egy fantomháború.
Nem tudjuk ki ellen, vagy mi ellen kell harcolni, kit, mit, kiket, vagy miket kell gyűlölni?
Soros magában semmit nem ér, ha csak vele kell harcolni, azt a harcot már meg is nyertük.
Áll még mögötte valaki?
Nosza, világosodjon meg a buksi, plakátoljuk ki őt (vagy őket) is.
De nehogy Brüsszel legyen a helyes megfejtés, mert azt nagyon jól meg kell indokolni (számomra).
Ja, a jólét elvette az eszüket.
Még ez is egy érv, csak tudnám mire (és meddig még)?
Arra biztos nem, hogy ilyen támadást indítsunk ellenük.
Én hiszek a kommunikációban, több megoldás születik egy krízisre, ha az emberek beszélnek egymással.
Ha nem beszélnek, csak mutogatnak (meg plakátolnak), akkor semmi nem fog változni.
És az lenne az igazán szép, ha ebből a polgárok semmit nem érzékelnének!!!!
Mert félelemben élni nem jó, pláne úgy, hogy nincs is semmi veszély senkire, csak plakáton.

Evel Knievel 2017.07.12. 01:13:50

Ha nektek a demokratikus azt jelenti hogy niggerek és arabok tízezrei jöhetnek ide és baszhatnak szét mindent akkor egyáltalán nem baj hogy Orbán szerintetek nem demokrata. Ha nektek nem baj hogy egy senki által meg nem választott pénzügyi spekuláns beleugathat az EU és azt alkotó nemzetek dolgaiba, olyan módon ami pusztulást hoz ránk, akkor Ti nem vagytok demokraták. Akár így akár úgy, a rossz oldalon álltok a nemzet, a haza ellenében. Szégyen és gyalázat hogy egyáltalán létezhettek az ostoba és veszélyes nézeteitekkel.

E.Katolnai 2017.07.12. 06:17:43

Ó je! Főleg Malájföldön nagy a felháborodés, ahol ez a féreg több millió kisembert lopott, tett tönkre ...
Miért véditek ezt a velejéig romlott aljas férgek? Miért gyűlölitek a kis embereket, az egyszerü munkásokat, akik megpróbáltak egy kis pénzt spórolni? Miért véditek a gátlástalan spekuláns hiénát? Talán nem tudjátok, h hogyan szerezte ez a féreg a vagyonát? Vagy tudjátok, de szándékosan véditek a kis emberek kifosztóját? Ne felejtsük nem a rotchild, káhn and leöb, warburg bankházakat kárositotta meg, hanem az egyszerü kétkezi munkások tömegeit!
Ezért a szemét mentalitás miatt nem fog soha rátok szavazni a magyar nép. ezért a féreg-védésért nem megy ki az utcára a magyar nép veletek ...
Szégyeljétek el magatokat!

E.Katolnai 2017.07.12. 06:26:09

A soros plakátokra több mint valószinü maguk a zsidok firkálják rá a zsidó csillagot, ők irják rá, h "mocskos zsidó", h legyen miért sivitozni, keltsék a félelmet, szitsák a gyűlölet tüzét haragot, mérget keltsenek a magyarság és a magyarországi zsidóság között. Mert mindig kell a balhé, mert nem lehet hiszti nélkül el lenni, mert harag, rettegés, gyűlöletkeltés nélkül elvesztik létezésük lényegét ...

dare 2017.07.12. 06:38:35

@dare: A hibákért sorry, fáradt voltam és ingerült. :(

@Evel Knievel: Szégyen és gyalázat, hogy az értelmező kézisszótárban az illegális migráció felszámolása elleni harcban, Orbán fényképe szerepel.
De még ez se baj, legyen ővé a dicső cím, csak azt nem értem miért és meddig akar még kérkedni vele?
5, 10, vagy talán 20 évig ez lesz a téma?
Nem lehetne mást kommunikálni a változatosság kedvéért, szerintem a foglalkozás már elérte a célját, hiszen azok is mementóként vagy őrangyalként gondolnak rá, akik soha egy kormányzati plakátot nem láttak, vagy nem találkoztak soha nemzeti konzultációval.
Nincs veszély, senki nem fog minket destabilizálni, de a kormány is áll a masszívan a védőbástya szerepében, szóval minden ok meg lehetne a nyugalomra.
Ehelyett nézzük ezt a rakás uszító plakátot, aminek semmi értelme nincs így az év közepén, és a vita generálásán kívül nem is nagyon lehet mást elérni vele.
Ez a cél?
Akkor sikerült, legalábbis engem sikeresen provokálnak, elérték vele amit akartak.
Engem zavar ez a stílus, pláne úgy, ha nincs semmi értelme jelenleg az egésznek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 06:49:19

@dare:

Soros sokat tud enni, egyrészt összelopott vagyona, másrészt pozíciója miatt. Ezért fontos küzdeni ellene. A plakátolást én is túlzásnak tekintem.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 07:01:27

@Megfigyelo: Soros jogilag magánember, nem magyarországi közszereplő, a kormány gyúlöletkampánya tökéletesen jogsértő.

Jogtudóskám! Soros kőkeményen befolyásol politikai és gazdasági folyamatokat igencsak káros módon olyan helyeken, ahol semmi keresnivalója. Ezek után te magánembernek titulálod és a jogairól ugatsz? Különben is az antiszemitizmus van rendszeresítve védőernyőnek a disznóságokra, ez a magánemberezés nagyon karcsú !

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.07.12. 07:03:35

@dare:

Engem arról világosíthatna már fel valaki, hogy tulajdonképpen mitől is „brutális” ez a kampány? Mi van ezeken a plakátokon? Hogy „köpd le, rugdosd meg, szúrd hátba, lődd agyon stb., ha meglátod ezt a vigyorgó fickót”? Egész pontosan mitől brutálisabb és gyűlöletkeltőbb ez a kampány, mint az „Ők lopnak” óriásplakátok, melyek ellen a másik oldal nem emelte fel a szavát, pedig én azt se nevezném politikailag korrekt, filantróp kampánynak. Ne menjünk most abba bele, hogy melyiknek mekkora igazságtartalma van: a hatásmechanizmus egyértelműen hasonló, szóval az ellenzék már megint álszent módon kér számon olyasmit a kormánytól, amiben ő is ludas.

A félelem. Lehet cinikusan emlegetni, hogy a migrációs hullám nagyságrendjéhez képest számszerűleg nem ugrott meg kiemelkedően a szexuális zaklatások és terrorcselekmények száma. Ez mindaddig működőképes érvelés, amíg te vagy a szeretteid nincsenek az áldozatok között. Senki nem gondolja, hogy MINDEN migráns (akár politikai, akár gazdasági okokból menekül) szexuális bűnöző és terrorista lenne, de az tény (és ezt még az ellenzéki média se igen tudja elkendőzni), hogy az összefüggés a migránshullám és a terrorhullám között létezik.

Senki nem mondja, hogy a migrációt nulláig fel kell számolni, de azt minden józan gondolkodású ember belátja, hogy nem lehet egy más kultúrkörből érkező, ráadásul most gazdasági-politikai okok miatt fizikailag-politikailag eleve instabil embereket százezres-milliós nagyságrendben, mindenféle kontroll nélkül rászabadítani Európára, amely amúgy is ezerféle nehézséggel küszködik.

Tegyük fel, hogy Magyarország is beleegyezik a kvótákba, és idejön X számú migráns. És szerinted csendben, nyugodtan meg fognak ülni a hátsójukon? Nem, bejelentik, ahogy most is, hogy ők igazából nem itt akarnak élni, hanem Franciaországban, Angliában, Skandináviában stb., vagy aki máshol van, az inkább idejönne. És akkor megint jön Soros bácsi és a sok empatikus filantróp, hogy bizony-bizony, így az emberi jogok, meg úgy az emberi jogok, és senkit nem lehet arra kötelezni, hogy röghöz kötötten éljen, stb., stb. Soha egyik liberálistól se hallottam még azt, ami minden normális ember számára alap: nem annak kell alkalmazkodni, aki már itt van, és ide született, hanem annak, aki ide akar jönni. Mindegy, hogy milyen okból teszi, ez a minimum, hogy ha ide akar jönni, akkor elfogadja az itteni szokásokat és törvényeket. De nem, mindig akadnak „humanista” honfitársaink, akik kifejezetten azt kommunikálják feléjük, hogy nem, ne fogadják el a magyar szokás- és jogrendet, csinálják azt, amit akarnak, egész biztosan lesznek majd ilyen-olyan szervezetek, meg filantróp üzletemberek, akik melléjük állnak abban, hogy maximálisan visszaélhessenek a vendégjoggal.

És még mindig a félelem. A tegnapi plakáttépkedők melldöngetve harsogták, hogy az orbáni propagandával ellentétben valójában ők az ország 4/5-e, vagyis a többség. Kérdem én, hogy akkor ez a jelentős, ideológiailag állítólag stabil többség miért fél néhány négyzetméter papírtól? Hogy netán az ő világképük fog meginogni attól, ami ezeken látható? Esetleg az ő világnézetük nem elég stabil ahhoz, hogy elviselje ezeket a plakátokat? Tényleg azok az igazi demokraták, akik fennen harsogják, hogy ők a demokraták, majd a demokratizmus nevében tépkednek le olyan plakátokat, amelyek nem az ő nézeteiket tükrözik? Ténylég ez a demokrácia, ez a szólásszabadság, hogy a másik oldal maradjon csendben, mert a „4/5-nek” nem tetszik, amit mond?És ez a „demokratikus” ellentábor jön folyton a szólásszabadság elfojtásával meg a diktatúrával?

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 07:09:26

@dare: Soros magában semmit nem ér, ha csak vele kell harcolni, azt a harcot már meg is nyertük.
Áll még mögötte valaki?

Ha az amcsi "hírügynökség" módszereinek utánanézel meglesz a válasz! Gondolom egyértelmű, hogy Soros aljasságába ugyan belefér ez a tevékenység amit csinál, de az érdeklődési körébe nem!

So No 2017.07.12. 07:24:18

Izraellel kapcsolatban azert kimaradt par "apro" reszlet.

- A Likud képviselője, Miki Zohar szerint néhány nap múlva új törvényjavaslatot tol be az izraeli parlament, a Knesszet elé. ("Lex Soros")

- Netanjahu és a Likud tavaly elfogadta a civilek megbélyegzéséről szóló törvényt.
( 444.hu/2016/07/12/izrael-megbelyegzi-a-kulfoldrol-tamogatott-civil-szervezeteket)

Olyan ez, mint amikor a csehek evekkel ezelott meghoztak a maguk kis torvenyet arrol, hogy a CEU ne mukodhessen naluk. Senki sem visongott teli szajjal.

"A hatályban lévő törvények szerint a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) jelenleg Csehországban sem működhetne – vélekedett Ales Rozehnal neves cseh jogász csütörtökön a Mladá Fronta Dnes című napilapban."

Persze a magyarazat is megvan:

"Nálunk ezt az alacsony színvonalú, gyakran fiktív, például az Ukrajnából származó főiskolák elleni védelemként fogadták el"

Most is sikerul majd megmagyarazni...

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 07:25:33

@Toportyán Zsóti: Szép lehetel de okos má nem illibsi,lassan elnyel titeket a szenny.

Illibsi??? Ez szép vót, riszpökt! Apukám, ti magatok vagytok a szenny, de elnyelni nem fogtok, mert egyrészt mi többen vagyunk, másrészt a nagy pofátoknak köszönhetően már azok is gyűlölnek benneteket akik eddig nem ismerték fel az aljasságotok veszélyes mivoltát!

2017.07.12. 07:31:05

A németek antiszemiták, hisz kritizálni merik Izraelt és Netanyahut. Ha a zsidó állam szerint Orbán nem antiszemita, akkor nem az és kész.
Lehet, hogy korrupt, hataloméhes, nepotista, populista, de antiszemitának tényleg nem mondható.

A németeknek azért illene kussolni, mert azután, hogy kiirtottak hétmillió zsidót, most egy olyan totalitárius ideológiának, az iszlámnak a képviselőivel árasztanák el Európát, ami szélsőségesen antiszemita.
Nem hiába rajongott Hitler is az iszlámért.
Nem hiába menekülnek a zsidók Franciaországból is tömegesen Izraelbe, egyre több az antiszemita terrorcselekmény Franciaországban, amiket muszlimok követnek el.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 07:40:01

@MaxVal BircaMan HJCD: A plakátolást én is túlzásnak tekintem.

Az a mélyhülyéknek van hogy megértsék milyen "csúnya bácsi"! A többiek megtudják ítélni a pályafutása alapján is. A plakátolás legkevésbé sem elegáns, de ezt a színvonalat a baloldal vezette be ugyebár a nonstop gyűlöletkampányaival. Itt van pl. Orbán, nyilvánvaló hogy komoly kritikával is lehetne illetni, de a baloldal meg sem próbálja mert a primitív követői egy kukkot sem értenének belőle, így hát marad a csútigecizés, vajdázás, stadionozás szép eredményekkel, olvasd el az itt szorgoskodó zsenik termését!

dare 2017.07.12. 07:46:49

@Field64: Röviden: milyen érzések vannak benned miatta?
Ha jók, akkor oké.
A migráns témàt meg ne nekem légyszi.
@Helga Beauty Salon: Mi fér bele miért?
Csak úgy?
Már értem, köszönöm.
@MaxVal BircaMan HJCD: Kell küzdeni, de ne ilyen eszközzel.
Bár ahogy hallottam most reggel, leszedik a vb-re, az jó is lenne.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 07:56:08

@dare:: Mi fér bele miért?

Megnyilvánulásaid alapján biztos vagyok benne, hogy nem csak játszod a hülyét! :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.12. 07:56:18

@apro_marosan_petergabor: Helló, helló! Régen láttala. Hálistennek. Na mi is van azokkal a metrókocsikkal, amivel szerinted semmi probléma?

MEDVE1978 2017.07.12. 07:56:50

Soros megéri a pénzét, erkölcsileg eléggé megkérdőjelezhető, ha valaki egy ország pénzének a "bedöntésére" törekszik saját haszna érdekében. Az ilyesmi olyan csúnya következményekkel járhat, mint elszegényedés, nyomor az adott országban.
Emellett nyilvánvalóan a "nyitott társadalom" híve, ami szerintem legalább ugyanakkora utópia jelenleg, mint a kommunista világberendezkedés. Mint ilyen, egy utópista, irreális választ (a migránsok korlátlan beengedése az európai jóléti rendszerek, majd államok teljes destabilizálódásához és széteséséhez vezetne) ad a migráns kérdésre.

Természetesen emiatt tökéletes cél Orbánnak: a gonosz finánctőkés archetípusa, kb. az összes sztereotípiába belefér.

dare 2017.07.12. 08:03:18

@Helga Beauty Salon: Született hülye vagyok, és ez jó.
Esetleg az érdekekre valami válasz?

indeksz ízisz al kajda mind CIA projekt 2017.07.12. 08:21:52

Remek dolog a CIA- csicskasajtótól,
hogy kiáll a CIA- tól is pénzeket kapó, felforgató Szarosz- álcivilek ellen.

Az ál- ellenzék meg naponta ír leveleket "Keves Gyuri bácsi"- nak.
100% bukta lesz nekik a következő választás :DDD

www.youtube.com/watch?v=FIQe9N5cH38

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 08:33:39

@dare: Esetleg az érdekekre valami válasz?

Soros számtalan disznósága jó alkalmat teremtett, hogy a titkosszolgálat büntetlenségért cserében felhasználja hatalmas vagyonát és alakját mint a nagy jótékony humanistát feltüntetve befolyásolási akciókat szervezzen! Soros egy kirakat, ami mögötte van bizonyíthatatlan jogilag, viszont logikailag teljesen egyértelmű.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 08:37:24

@dare: Született hülye vagyok, és ez jó.

Ezt nevezik kegyelmi állapotnak, rendkívül kényelmes lehet kizárni a valóságot mellőzni a racionalitást! :D Majdnem irigyellek!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 08:41:20

@dare:

Lényegtelen, a balibek belebuktak ebbe is, ez a lényeg.

1ghost 2017.07.12. 08:45:45

@Field64: Ócska jellemtelen orbánbérenc! Hazudsz, mint a vízfolyás! Konkrétum? Ja, az sehol! Már senki nem hisz nektek, még az Ádernek is menekülnie kell, ha az emberek közé próbál merészkedni, lásd a Déli pályaudvaros esetét!
Mentek a lecsóba, mint a komcsik, csak szépen előtte elszámoltok a magyar nép előtt a lopott vagyonnal.

1ghost 2017.07.12. 08:48:44

@Helga Beauty Salon:

Dare egy remek érvekkel alátámasztott hosszú írásban fejtette ki a véleményét. Te pedig a tolvaj, korrupt orbán gazdád védelmében egy érvet nem tudtál felhozni. Egy ócska ezernickű pribékje vagy a mocskos fideszrendszernek.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 08:49:28

@1ghost: Ismét delirizálsz látom! Már csak te hiányoztál az itteni Szonditeszt kirakósból, eddig merre voltál?

1ghost 2017.07.12. 08:50:34

@MaxVal BircaMan HJCD:

Te szánalmas bohóc! Jövőre bajban vagy, mert a sitten nincs számítógép. Bámulhatsz majd ki a buta fejedből, egyetlen vígaszod, hogy a gazdád a szomszédos cellában lesz. Majd bégetsz neki, jó?

1ghost 2017.07.12. 08:54:40

@Helga Beauty Salon:

Hát még mindig itt rohadsz a neten? Kinyitottad a szemed, s azóta csak bérhazudsz már éppen két órája folyamatosan! Se nyári szünet, se vakáció? Rohadt egy helyzet, mi?
De hát ez van: ha a gazdád mogyoróval fizet, majmot kap cserébe.

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 08:54:40

@1ghost: Dare egy remek érvekkel alátámasztott hosszú írásban fejtette ki a véleményét. Te pedig a tolvaj, korrupt orbán gazdád védelmében egy érvet nem tudtál felhozni.

Írnék én hosszan is de minek? A rövid felfogása is meghaladja a képességeiteket!

Helga Beauty Salon. 2017.07.12. 08:59:28

@1ghost: a gazdád mogyoróval fizet, majmot kap cserébe.

Ezek a kannás borból meritett ihletek szórakoztatóak a maguk módján! Bár az, hogy egy szánalmas hülyével diskurálok kissé lehangol!

dare 2017.07.12. 09:11:17

@Helga Beauty Salon: Te beszélsz nekem racionalitásról ezen ügy kapcsán. :D
Jó, álhumán tevékenységek vannak és lesznek mindig is, ezt soha nem is vitattam.
De ez akkor se indololja ezt, pláne úgy, hogy nem tudnak semmit se tenni jelenleg.
Egy kicsit pihenhetnénk, a kevesebb néha több lenne, mert a visszájára is fordulhat.
Jelen esetben nincs mitõl tartani, ez csak fanatizálás.

1ghost 2017.07.12. 09:22:51

@Helga Beauty Salon:

Hát még mindig itt vagy te ócska bérhazudozó?

Most vadi új nickeden próbálod körbenyalni a tolvaj, korrupt gazdád seggét, ám rohadt egy story, hogy akkor is csak ugyanaz az orbánista bértroll maradsz, aki messziről bűzlik, s akit már kilométerekről kiröhögnek, leköpnek, mint Ádert a balatoni vonaton.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.07.12. 09:37:59

@dare:

Mármint a plakátkampány miatt? Mint írtam, nem érzem se gyűlöletkeltőnek, se antiszemitának, számomra egyszerűen csak felesleges. Miattam igazán kár volt kitenni. De ami a szánalmasan túllihegett fogadtatást illeti: bagoly mondja verébnek, lásd az „Ők lopnak” plakátokat.

Oké, háríthatod a migránstémát, ha akarod, bár a korábbi hozzászólásodból szerintem egyértelműen kiderül, hogy azért szerinted se lehet leválasztani ezt a témát Sorosról. E plakátkampány esetében ugyanis ez a kulcskérdés, emiatt lett céltábla az öregúr, nem a származása miatt, hiába próbálják rajongói az antiszemitizmus látszatát kelteni.

@1ghost:

Keresd meg a gyógyszeredet, bár szerintem nagyon messzire gurult. Régi tapasztalatom, hogy ez a tipikus „liberális, demokrata, humanista” hozzáállás: ha nincsenek érvek, jön a személyeskedés. Sorost még közéleti személyiségként se szabad bírálni, de aki meg meri írni, hogy nem szimpatizál vele, azt viszont magánemberként is lehet sértegetni. Te így gondolod a demokráciát és a szólásszabadságot, én nem.

El fogok számolni a „lopott vagyon”-nal??? Te szerencsétlen, miről beszélsz? Teljesen agyadra ment a liberális agymosó propaganda? Nehogy az derüljön ki a végén, hogy a te vagyonod eredete sokkal gyanúsabb, mint az enyémé, ami egyszerűen nincs. Szóval nem lesz nehéz elszámolnom vele.

P. S.: A rend kedvéért: nem vagyok se Fidesz-rajongó, se Orbán-barát, sőt nagyon el tudnék képzelni egy jobb kormányt is. De nem azokból, akik jelenleg az ellenkező oldalon vannak, hiszen az itteni kommentelés színvonala (beleértve vastagon a tiédet is) számomra azt igazolja, hogy ott se azok vannak, akikkel szívesen lennék egy platformon, és örülnék neki, ha a sorsomról döntenének.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.07.12. 09:40:30

Itt az idje kinondani Sorosról a teljes igazságot. Mert az emberek csak részeket tudnak, de a teljes igazságot Soros eddig még nem takarta ki. Szerencsére a 888.hu oknyomozói újságírói mindent felfedtek Sorosról, amit Merkelék is tudnak, de nem engedték megjelentetni a híreket, hanem cenzúrázzák azokat.

Mert, ahogy a 888.hu leleplezte, Merkelt Soros irányítja. Sorost meg Izrael. Viszont Izraelben Soros embereivel van tele a kormány, így végül is Soros önmagát irányítja.
Illetve az van, hogy Soros strómanokat épített be (mint a ballibek egykoron a közbeszerzéseikben), hogy ne lássa a világ, hogy valójában Soros áll a Soros manipulációk mögött.

A 888.hu és az M1 leleplezte, hogy Soros gyarmatosította a nyugati egyetemeket ahol a fertőző betegségnél is súlyosabb károkat okozó liberális eszméket oktatnak.

Soros robbantotta ki a menekültválsagot hogy tönkretegye Németországot és Svédországot, amiket aztán bagóért felvásárolt volna. Soros célja hogy a muszlim hordák túlszaporodjanak minket keresztényeket és bevezessék a Sariát, ahol a tolvajok kezét levágják.

Soros lopja ki a közpénzeket a közbeszerzéseken a strómanjain kersztül és viszi ki a profitot külföldre, svájci bankszámlákra.

Soros áll az európai népszaporulat hanyatlása mögött mert a hátérben az ő kezében van az összes kotongyár és antibébi tabletta nagyüzem amelyek elárasztják a nemzetellenes termékeikkel az egészséges nemzetállamokat.
Soros kezében van szinte az összes nyugati média, amelyek naponta ontják a haudozásokat a migránsokról és tudvalevő hogy Soros áll az ellenforradalmak mögött szerte a világon Ukrajnától Madagaszkárig. Meret Soros azt akarja, hogy ő nevessen a végén ne pedig Orbán Viktor.

IMÁDKOZZATOK ORBÁN VIKTORRAL EGYÜTT MERKELÉRT HOGY MEG TUDJA ÁLLÍTANI SOROST!

1ghost 2017.07.12. 09:46:48

@Field64:

Te idióta orbáncsimpánz! A tróger, tolvaj gazdád védelmében ezeket a baromságaidat már ezer nicken elsütötted!
Na, ez van, ha valakit két bittel vert meg az Isten, mehet fidelitasos hülyegyereknek, mert semmirekelő lényével szabad emberként a piacgazdaságban éhen döglene.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.07.12. 09:47:50

@MaxVal BircaMan HJCD: "Mi VÁD ELLENEM?"

Nagyon nem tetszik ezeknek a Soros ügynököknek, hogy te is a jóért harcolsz, azért hogy Orbán Viktor kivezesse végre Magyarországot ebből a liberlasizmusba belenyomorodott EU-ból és visszacsatlakozhassunk a természetes történelmi szövetségesünkhöz, Putyinhoz. Nagyon nem tetszik ezeknek a liberális álnihilistáknak a te harcod, hogy Magyarország az orosz illiberalizmus úján fejlődjön és pont olyan tehetős és sikeres országgá, mint Putyin Szovjetuniója. Vagy Bulgária.
De hát erre csak azt lehet mondani, hogy a Gyurcsánby csicskák csak háborogjanak, Orbán Viktor végig fog menni ezen az úton és a népe vele fog tartani. És a végén megérkezünk az orosz és bulgár Kánaánba!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.07.12. 09:50:41

Érdekes, hogy aki támogatja Orbánt, az előbb utóbb mind hátbaszúródik. Büszkék lehetünk, hogy ilyen nagyszerű ember vezeti Hazánkat, köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.07.12. 09:53:24

@1ghost:

Na, hajrá, erősítsél rá erre a vonalra, hátha kiderül, hogy legalább szellemes vagy, ha már intelligens nem.

„orbáncsimpánz, fidelitasos hülyegyerek”.

Nem kéne egy kicsit frissíteni a terminológián, és új összetételeket bedobni, mert a fentieket szerintem már az elvtársaid is ásítozva fogadják? Főleg ha még helyesen se tudod leírni ezeket a szavakat...

„ezeket a baromságaidat már ezer nicken elsütötted”

No, írjál már egy párat, hadd legyek képben legalább saját magamról!

dare 2017.07.12. 10:08:09

@Field64: Igen, most ez a téma.
Írod: nem érzed gyûlöletkeltõnek.
Én korábban leírtam miért lehet az, állítottam (van ahol kissé túlzásokkal) milyen ember õ, és milyen érdekeket követhet.
Megint csak tõled kell idéznem: "ezért lett céltábla az öregúr"
Ha benned ez így fogalmazódik meg, az olyan emberben aki ellenséget gyárt magának, ez már felhívás keringõre, nem?
De úgy látom lecseng ez, ez egyáltalán nem volt jó ötlet , kár bárkinek is védeni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.12. 10:29:01

Sosos a civileknek járó pénzeket lopja el, és osztja szét szervezett politikailag aktív álcivil szervezeteinek, akik idegen érdekeket képviselnek.

Ennyi a sztori.

Mocskos hazaáruló aki ezt a Facebookot cenzúrázó, Forradalmakat kirobbantó (Ukrajna), Devizákat, bankokat csődeb vivő szarházit védi, az ország érdekeivel szemben.

n3spr3ss0 2017.07.12. 10:29:41

Ezekből a kommentekből kiviláglik miért rugdosták szét 1921-ben az országot, de lehet ez még kisebb is ha sokat harcoltok.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.07.12. 10:51:39

@dare:

Nem is vontam kétségbe azt, hogy jogod van leírni a véleményedet. Szíved-jogod úgy megítélni Sorost, ahogy akarod. Én kicsit másképp látom őt, és ebben alapvetően a „karitatív” tevékenysége, a saját maga által írt könyvei befolyásoltak, nem pedig ez a plakátkampány. Ez szimpla véleménykülönbség, ettől civilben akár még jó haverok is lehetnénk. :)

A problémám nekem mindig abból szokott keletkezni, hogy én is igyekszem a tőlem telhető kulturáltsággal megírni a magamét, ezt a jogomat viszont rendre el kívánják tőlem vitatni, ebben a blogban is. Ráadásul ironikus módon épp azok, akik magukat a vélemény- és szólásszabadság, a demokrácia, a gyűlöletbeszéd elleni harc krémjének és élharcosainak kiáltják ki.

Ugyanazt tudom mondani, mint korábban: nekem nem tetszik a kettős mérce óriásplakátok dolgában se. Hogy az „Ők lopnak” az mehet, a „Ne Soros röhögjön a végén” viszont nem, mert az már brutális, gyűlöletkeltő, antiszemita. Az én szememben viszont a kettő ugyanaz a kategória, függetlenül attól, hogy melyiknek mennyi az igazságtartalma. (Mert sajnos van mindkettőnek.)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 10:53:31

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Örömmel látom, hogy a magadfajta ballib majmok, még 2 hónap elteltével is hamisítják a nickemet.

Szánalmas a vergődeésetek, szerencsétlen fizetett nickhamisító.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 10:54:29

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Egyébként tényleg ideje Sorosról a tényeket elfogadni mindenkinek:

magyarhirlap.hu/cikk/64066/Hazank_biraloi_Soros_szovetsegesei
Hazánk bírálói Soros szövetségesei

Titkos lista készült az Európai Parlamentben a spekulánsnak megbízható képviselőkről

A napokban nyilvánosságra került Soros-dokumentumok azt leplezik le, hogy a rossz hírű spekuláns az Európai Unió tagországaiban mely szervezeteket támogatott a 2014-es európai uniós választások befolyásolására és egyéb politikai céljaira.
- See more at: magyarhirlap.hu/cikk/64066/Hazank_biraloi_Soros_szovetsegesei#sthash.KEc3FaMB.dpu

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 10:55:14

Soros Gyuri éppen most izzítja be a közösségi szoftverek figyelését, hogy politikai játszmáit könnyebben kivitelezhesse, a magadfajta szemét hazaárulók segedelmével...
Többek között a migránsok betelepítését.

Úgyhogy nyugi.
Ha már működik a gazdid mindenkit megfigyelő szoftvere, akkor fogod látni, hogy senki se pénzel, csak a hazámat védem, tőletek !

888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society
Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society

felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

Angolul eredeti kiszivárgott forrásból is idézve:
dailycaller.com/2016/08/29/leaked-soros-document-calls-for-regulating-internet-to-favor-open-society-supporters/

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 10:56:10

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/soros-behalozta-a-civileket-1249601
Nemcsak Magyarországon, hanem a többi közép- és kelet-európai országban is az Egyesült Államok, illetve Soros György spekuláns pénzelte, alapította a norvég „civil” pénzek szétosztását felügyelő szervezeteket – derítette ki lapunk.
Romániában például a Román Ökotárs Alapítvány az egyik pénzosztó, melynek a magyar Ökotársból ismert volt LMP-s politikus, Foltányi Zsuzsa is tagja. A másik pénzosztó szervezet a Civil Társadalom Fejlesztési Alapítvány, amelynek vezetője, Catalin R. Cretu,korábban a New York-i és a Columbia Egyetemen tanult, és a HSBC Bank USA-nál töltött be vezető pozíciót. Lengyelországban a Soros György által 1988-ban alapított Báthory István Alapítvány osztja a norvég „civil” pénzeket. Észtországban a Nyílt Észt Alapítvány felügyeli a támogatások megfelelő kezekbe juttatását, ezt a szervezetet is Soros hozta létre 1990-ben, és része az amerikai spekulánshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának.

----

ripost.hu/cikk-itt-a-bizonyitek-soros-gyorgy-nyakig-benne-van-a-migrans-dologban
Az újon­nan kiszivárgott dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy Soros ha­tal­mas pénzeszközökkel befolyásolja az európai választásokat és az európai migrációt is.

-----
idokjelei.hu/2016/04/soros-azt-javasolja-hogy-az-eu-vegyen-fel-kolcsont-a-menekultek-finanszirozasara/
Soros azt javasolja, hogy az EU vegyen fel kölcsönt a menekültek finanszírozására

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 10:57:39

Ha hozzávesszük, hogy neurális hálóval Soros más civilszervezeteivel a közösségi oldalak politikai befolyásolásának lehetőségét kutatja, akkor adva van egy egy ember aki manipulálni akar, és adva van egy hírfolyam amit ő cenzúráz.
888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society
Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society
felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

--------------

magyarhirlap.hu/cikk/81043/Matolcsyvad
Az Egyesült Államokban az ügyben viszont a múlt héten jelentős áttörésre került sor: az amerikai kongresszus egyik republikánus párti képviselője, Christopher Smith vezetésével vizsgálatot indított, hogy a szkopjei amerikai misszió milyen mértékben működött együtt Soros ottani szervezeteivel – így a kormányzati USAID-en keresztül – a konzervatív macedón kormány elleni akciókban és a macedóniai politika mélyreható befolyásolásában.
Mint már kiderült, e támogatásban a szkopjei amerikai kirendeltség részesedése kilencmillió dollár adófizetői pénz volt. Ennyit az összeesküvés-elméletek macedón változatáról

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.07.12. 11:08:48

@Legeslegalja:

ezeket én már egy fél órával előtted leírtam te seggdugacs liberális majom Soros bérenc, menj más blogba megdolgozni a pénzedért, ne tőlem próbáld lopni!

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.07.12. 11:11:00

Ne feljtsük a Soros bérencek mellett a Gyurcsány csicskákat sem!
Hihetetlen, hogy pont a Gyurcsány csicskák merik ügynök múlttal meg széles ügynök rokonsággal vádolni Orbán Viktort, miközben köztudott, hogy KISZ-es korában Gyurcsány Pécsen jelentgetett a pártnak a Diabetikus csoportról.

Eközben Orbán Viktort annak ellenére megfigyelték és lehallgatták az állampártiak, hogy az MSZMP-s belügyminszter tiltotta ezt meg. Ilyen kíméletlenül üldözték akkor a másként gondolkodó Orbán Viktort csak azért mert a komcsiknak nem tetszett, hogy Orbán Viktort rövid időre megfordult a liberalizmusnál. Közben Gyurcsány meg tejben vajban fürdött, a lakásába vett csillárnak az Afáját pedig levonta. A 888.hu hitelesen megírta Orbán Viktor üldözésének minden mozzanatát.

www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?LN=Hungarian&AGM=Politika&AN=igyharcoltakorbanek&MN=Politika

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.07.12. 11:22:56

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Hess innen te álliberális hazaáruló, Orbán Viktor ellen ősszel ellenforradalmat elökészítősszel nemzetközi Soros csicska! Ismerjük hazaáruló szarkavarásaidat hogy csak terjeszetd az álcivil mocsok híreidet Orbán Viktorról, akit otthonában megfigyelt a beépített belügy meg még le is hallgatott annak ellenére, hogy Orbán Viktor védett szemény volt! De nektek ex ÁVÓs komcsikank semmi se volt szent ha arról volt szó, hogy hogyan lehet lehet ellehetetleníteni Orbán Viktort, akit már akkor jövőbeli vezetőnek szemeltek ki! Ezt a Magyar Idők oknyomózói írták meg, miközben a ballib cenzúrázta ezt, Horn Gyula meg meg akarta semmisíteni:

www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?LN=Hungarian&AGM=Politika&AN=igyharcoltakorbanek&MN=Politika

Az állambiztonsági jelentésekből - 1986 augusztusától - bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP Központi Bizottság tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának, Stumpf Istvánnak (az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere) az apósa, tökéletes „védelmi ernyőt” tartott a hatalomra törő fideszes fiúk feje fölé.

Ők pedig tudták ezt. Orbán és párja, Lévai Anikó különösen. Mindenről előre értesültek, nevetve, viccelődve, „bátor kritikával” és gúnyos megjegyzésekkel fogadták a rendőri intézkedéseket, mert biztosak lehettek benne: bármi történik, bántódásuk nem eshet. Ezt nem egyszer nyíltan hangoztatta Lévai Anikó, akinek a magabiztos mondatai sorra megjelentek az állambiztonsági jelentésekben - derül ki dr. Ilkei Csaba tudományos kutató összeállításából.

Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna. A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-n egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet (Fidesz) bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál. Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak. Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről.

John Nethem 2017.07.12. 11:32:32

Soros elképzelésébe minden olyan dolog belefér, ami az aktuális államrendeket gyengíti, hiszen ez vezet el Soros utópiájához: a NYÍLT TÁRSADALOMHOZ

www.youtube.com/watch?v=PwI_ohh66h8&t=10s

incognito ergo sum 2017.07.12. 11:33:02

Közben azért ne felejtsük el, hogy a globalizáció valójában az újkori rabszolgatartás intézményesítése.

incognito ergo sum 2017.07.12. 11:34:05

@John Nethem:

Jutúb linkeket kár berakni, szorgalmas troll legalább maga fogalmaz. Te még trollnak is lusta vagy.

rfbzs 2017.07.12. 12:10:16

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
Mert maga meg a 888 ismeri a teljes igazságot!
Adja itt az Indexen a nagyokost, miközben "csak" a (saját és elv-társai) vágyait fogalmazza meg tényként.

dare 2017.07.12. 12:12:59

@Field64: Még abban sem vagyok biztos, hogy nagyon nagy lényegi különbség lenne köztünk, Soros megítélését illetõen.
Talán csak a lehetôségeit látjuk másképpen a jelenlegi helyzetben,egy picit túl lett értékelve a szerepe, nem érzem indokoltnak ezt a nagy hadjáratot ellene, ezért zavar.
Meg azért is, mert megzavarja a normális eszmecserét, ami nekem szintén fontos.
Az "õk lopnak" szintén uszít, de a kettõs mérce úgy vonatkozik csak erre, hogy azt nem lehet, ezt pedig igen.
Vagy egyik se ( ezt támogatom), vagy mindkettõ lehessen.

John Nethem 2017.07.12. 12:17:52

@incognito ergo sum: Ha neked kár, ne nézd. Nem kötelező.

Duplaxiii 2017.07.12. 12:26:17

Lehozta számos külföldi lap a témát, nekik ez a dolguk.
Tehát igaz a világszerte.
És biztosan döbbenetet váltott ki abból a rétegből, akikből kiválthatott.
Tehát a poszt címe helyes és védhető.
Ha azonban az adott lapok olvasókörét megszondáznánk, vajon mekkora arányban vannak azokaz OLVASÓK, akikból ez a hír döbbenetet válthatott ki? 10%? Nem hiszem, hogy a dolog több embert azokban az országokban érdekelhet.
Tehát innentől már politikai célú csúsztatás.
Ha olvasok itthon putyini, trump-i dolgokról, hát egyszer sem vált ki belőlem döbbenetet, még a putyini mocskos szovjet, bolsevik dolgok sem, mert értelmezem és feldolgozom. Szerintem a jelzett lapok olvasótábora nem a blikkes, indexes, 444-es zombihordából tevődik össze, azaz jól tudják, mi zajlik a világban, tehát nem döbbennek meg.

John Nethem 2017.07.12. 12:27:11

@Field64:
Ennél jobb gondolatokat még itt a SOROn nem olvastam.

John Nethem 2017.07.12. 12:32:14

@Duplaxiii:

Sajnos a médiában adott CÍMek mind szenzációkeltő, szenzációhajszász címek, sok esetben a tartalommal nem is állnak köszönőviszonyban , vagy jócskán annak torzult, MÁS ÉRTELMŰ kivetülései.
Egy példa: travelo.hu/kozel/2017/07/11/osi_roman_arany-_es_ezustkincseket_csodalhat_matol_debrecenben/

Az "ősi román kincsek" egyáltalán nem azt jelenti hogy "Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából ", ami a kiállítás eredeti megnevezése ........

incognito ergo sum 2017.07.12. 15:15:12

@rfbzs:

Egymás farkát szopják itt a trollok :)

John Nethem 2017.07.12. 19:04:19

Ez ám a kiegyensúlyozott média szemle :

FT - > gadasági , pénzügyi lap, Sorossal nem is foglalkozott
Die Welt -> konzervatív-liberális
Guardian -> balközép
Reuters - > liberális hírgyártók
Der Standard -> bal-liberális
Süddeutsche Zeitung -> keményvonalas baloldali
FAZ -> függetlennek mondja magát, de euroatlanti befolyás alatt áll
BBC -> tényszerűnek vallja magát, de sajnos más számtalanszor eladta a lelkét.....
NYT -> liberális

John Nethem 2017.07.12. 19:37:13

Számomra a legérdekesebb a DIE WELT írása.
Az autokráciát okolják az országok tönkremenéséért a piacok helyett.
Nos 1990 környékén kellően piacosodott Magyarország, olyannyira, hogy gyakorlatilag a közvagyon 75 %-a külföldiek kezére került. Azzal az indokkal, hogy az állam rossz gazda. Még az akváriumi hal is ezt a szlogent tátogta.... Érdekes módon az itt közműveinket birtokló cégek tulajdonosi gárdájában rendre ott voltak a német állam, a francia állam stb..... Talán még sokan emlékeznek arra, hogy Demszky számunkra milyen hátrányosan adta francia kézbe a teljes vízellátást ? A menedzsment (persze mind egy szálig francia) jutalékát fixben határozták meg, függetlenül attól, hogy nyereséges lesz-e a vízmű vagy nem, így évente 3-4 milliárd vándorolt francia zsebekbe a pesti polgárok verejtékéből.... és hálózatfejlesztés nem történt...... A villanyszolgáltatásunknál is a legnagyobb részvényes a német állam volt........
Nem védeni akarom Orbánt, csupán jelzem, hogy nem az autokrácia maga egy ország tönkremenésének az oka. Ha így lenne, akkor ma nem beszélhetnénk MALAJZIA, SZINGAPUR és INDONÉZIA sikerességéről ahhoz képest ahonnan elindultak.
Egy olyan országban például mint Oroszország, ahol legalább 15 nagyobb etnikum él, Európa legnagyobb muszlim népességével, a nyugati értelmű demokrácia kivitelezhetetlen (Csak anarchia jönne létre a helyén, ami polgárháborúba torkollna). Az ország egységét csakis erős központi irányítás és jobbára kiszámítható hosszútávosság jellemzi.
Ugyananezek voltak kicsiben Afganisztánban, Irakban, Líbiában, Szíriában : csak törzsi felállásban, és állam szintjén diktatúrák. Mégis valahogy a kényes egyensúlyt képesek voltak fönntartani az összes ott lévő vallás között is..... Ezek szétzilálásával pedig gyakorlatilag törzsi és vallási háborúkba sodorta a USA vezette nyugati "civilizáció" valamennyit, Európára szabadítva milliónyi menekültet.....

John Nethem 2017.07.12. 19:47:19

@John Nethem: De a nyugatot sem más tartja össze, mint a PC diktatúrája, ami nem a többség akarata szerinti, hanem egy kultúrmarxista ELIT uralkodása a többség felett, azok elhallgattatása, minden dolog relativizálása az elit szerint - mert megbélyegzés jön ! - >>>>>> véleménydiktatúra !!

John Nethem 2017.07.12. 19:54:25

@John Nethem: ÉS akkor még ugye nem beszéltünk azokról az echte keményvonalas diktatúrákról, amik ugye USA puszipajtások és így furcsa módon az ott zajló események valahogy soha nem akadnak fönn a piszkosul érzékeny humánszűrőjükön:
mint SZAUD-ARÁBIA, EAE, KATAR és még pár ....., akiknek az elképesztő gyorsaságú gazdasági felemelkedése gyarapodása az utobbi 50 évben zajlott le....

1ghost 2017.07.12. 23:43:31

@John Nethem: Na mi van te bérhazudozó orbántroll? Úgy elhülyültél, hogy már önmagaddal diskurálsz. Legalább a gazdáddal együtt járhatsz Grazba. :)

John Nethem 2017.07.13. 11:07:18

Egyre joban kirajzolódik SOROS GYÖRGY jelleme, és a cselekedetei:

www.americanthinker.com/articles/2017/07/soros_is_no_dreyfus.html

John Nethem 2017.07.13. 11:12:48

@incognito ergo sum:

Legalább olvasd el mi a TROLL fogalma..... ( szóval éppen én nem vagyok az...ellenben van pár , azokat viszont nem b@asztatod....)

Citálom, (először és utoljára) nehogy fáradozz:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét. A trollkodás idővel a kevésbé agresszív, inkább viccesebb gúnyolódást, élcelődést jelentő tevékenység jelzőjévé is vált, amivel fontosabb, komolyabb témák, személyek is nevetségessé tehetők, ezzel egyfajta kritikai élt adva. Korábban ilyen jellegű „trollkodás” volt például a politikusok karikatúrái.

Az a felhasználó, aki nem rendelkezik adminisztrátori jogokkal egy adott fórumon, csak egyet tehet a trollok ellen: nem „eteti” őket, azaz következetesen figyelmen kívül hagyja az adott személy hozzászólásait. Innen származik az angol Do not feed the trolls, azaz „ne etesd a trollokat” kifejezés (rövidítése DNFTT). """

John Nethem 2017.07.13. 12:28:16

@dare:
MEgütötte a fülemet az a kérdésed, hogy
"..A mostani erőviszonyokban nem tudom elképzelni, hogy bárkinek is érdeke lenne Európa megosztása, mert csak akkor lenne értelme nagyon sok zsetonnal támogatni ezt a folyamatot, ha ez nekem megtérülne, vagy legalábbis több érdek találkozna számomra ez ügyben, és ezért kiállnék. .."

Hidd el, nagyon sokan vannak. Bármennyire furcsán hangzik, az egyik éppen az USA.

Most, amikor az USA kezdi elveszíteni az önjelölt világcsendőr szerepét, gazdasága a TRIÁD ( USA, Európa, Japán központokkal) mellett folyamatosan kerül hátrébb a feltörekvő gazdaságok erősödésével: KÍNA egymagában, illetve az ázsiai ASEAN vagy a dél-amerikai MERCUSOR közös piac szerveződés ....

www.youtube.com/watch?v=Be18rqVu5QU&t=525s

Hogyan érvényesítette az USA a saját érdekeit a világban ?
Egy kis kronológia:
1.) katonai erővel ( simán bevonultak egy országba)
2.) CIA akciókkal ( felforgató tevékenységek, álcázott működés, korrumpálás)
3.) öltönyös bankárokkal ( gazdasági kényszerítések, korrumpálás)
4.) alapítványokkal ( az "INSECTION" mintára, "gondolatelültetés" társadalmi szinten...)

SZrTÁJK 2017.07.15. 17:23:12

Szelestey mindig ugyanazokat az internáci szennylapokat idézgeti, amiktől minddn tisztességes embernek hányhatnékja van.
Megtalálra a zsák a foltját...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.15. 17:36:20

@Hódi L.: Ilyen lapok egy narancskullancsnak nem valók, mert csak megzavarják a valóság megmutatásával. Olvasgasd csak a fideszidőket! :))
süti beállítások módosítása