B1 blogcsalád



Ebbe még egy rinocérosz is belesápadna - a Fidesz olyan pofátlan, hogy az jövőre érettségi tétel lesz

2017. július 10. - ashwood

orba_n-polt.jpgAz állampárt a bizonyság arra: az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. Most épp - még mindig - Botkára szálltak rá, követelve a vagyonosodása feltárását. Helyes, szívesen olvasnánk arról is, miként a narancslovagokéról.

Erre - sajnos - nem írtak ki nemzeti konzultációt, csak közvélemény-kutatást rendeltek: a szegediek akarják-e tudni, honnan van Botka László polgármesternek mindenféle luxustárgya. És a meglepő végeredmény: bizony, a szegediek többsége akarja tudni. Fordított esetben, ha mondjuk a Mészáros Lőrincz százmilliárdjairól, ezer hektárnyi földjéről, jachtjáról lenne szó, máris azt harsognák: az emberi irigységet igyekeznek felhergelni egy tisztes vállalkozóval szemben. Noha közvélemény-kutatás bizony itt is akad: a magyarok 94 százaléka gondolja úgy, hogy Orbán intézte a felcsúti gázszerelő százmilliárdjait. És még a fideszesek 86 százaléka is így gondolja. Igaz, ez nem 99 százalék, de a kutatás nem is került milliárdnyi adóforintba. Csak az eredmény: az állami támogatások, az adóforintokból fizetett közbeszerzések, az uniós források gátszakadás szerű áramlása a strómannak semmiképpen nem nevezhető, tehetséges gázszerelőhöz, aki amúgy komplett cégbirodalmat felejtett ki a vagyonnyilatkozatából.

Ahogy kíváncsian olvasnánk Matolcsy Ádám, jegybankelnök-fi vagyonosodásának történetét is, a bútorgyártól az Origóig címmel. Bőséggel jutna benne fejezet az elnyert közbeszerzéseknek is.

És persze hosszan lehetne sorolni a fideszes vagyonnyilatkozatokból kifelejtett kisebb-nagyobb ingó- és ingatlan vagyonelemeket. Rogán Tóni nyaralójának tízmilliós ráncfelvarrását és a magától növekvő lakásáról. Ahogy a Szijjártó szülők is érdekesek lehetnek a százmilliós családon belüli kölcsönnel fiacskájuknak. No meg a Lázár sarjak pesti ingatlanjai. Nem árt korán kezdeni - hogy legyen az emberből valaki. Már az óvodai jelük is közbeszerzés.

Nagyon hasonló a folyamat a Jobbik plakát-ügyében is. Amiről kiderült idő közben, hogy kismiska ahhoz képest, amennyi kedvezményt a Fidesz kapott az akkor még jó oligarcha Simicskától. Gyenge kezdő itt mindenki, akit nem Viktor és Lajos okított ki.

Persze mindig meglepő, ahogy a pofátlanság egyre magasabb csúcsaira kaptat fel a Fidesz-brigád, de már csak úgy, ahogy egy furcsa és undorító bogár erőfeszítéseit figyeli az ember a légypapírba ragadva. Sokkal több szót nem is érdemel e bagázs.

A valóság ugyanis az, hogy Botkának tényleg tisztáznia kell, ha indokolhatatlan vagyonnal rendelkezik. Ha meg indokolható, bemutatható a kivét és betét, kiadás és bevétel összhangban van - annál jobb. Ugyan így kellene minden választott tisztségviselőnek eljárnia. Ez az álom. A valóság viszont az, hogy nem elég e rinocérosz bőrű uralkodó banda kommunikációs ámokfutása, de az alkotmányos berendezkedésünket is ennek rendelik alá. Nem lenne semmi baj egy-egy holdkóros fidesznyik megszólalásával, ha közben a rendőrség és az ügyészség tisztességesen és függetlenül tenné a dolgát. De ez még nagyobb álom, mint a tisztességes politikus.

Komoly gondban van most Polt Péter, de bizonyosak vagyunk benne, hogy megoldja: miként utasítsa el a fideszes plakát-csalásban tett feljelentést. Ugyanis nem szép dolog hamis adatokkal traktálni az Állami Számvevőszéket. Micsoda szerencse, hogy annak az élén is hű pártkatona áll. Mint mindenhol.

Tényleg ezeknek akarjuk adni az adónk 99 százalékát?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3112655131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 08:15:22

A Fidesz profi.

Az MSZP úgy lopta rommá magát, hogy közben az államot is eladósították, az embereket is, devizában forintban egyaránt.
Közben a munkanélküliségi ráta megduplázódott, a reálbérek béka segge alatt, 140 bruttó felett kétkulcsos adó volt.

Most a Fidesz úgy lopja rommá magát, hogy az adósság csökken, munkaerő hiány van minden szinten, egykulcsos az adó, és a deviza adósságok kivezetve.

Szóval van lopás és lopás között különbség, nem is kicsi !

The reaper 2017.07.11. 08:52:50

@Legeslegalja: Mondjuk a munkaerőhiány inkább azért van, mert az összes épkézláb munkás lelépett nyugatra.

nemecsekerno_007 2017.07.11. 08:58:12

A mostani kormány egy szintel jobb mint az MSZP-SZDSZ. Ennyi most épp elég.
Majd ha még jobbra lesz tömeges igény, akkor lesz jobb.

werecke 2017.07.11. 09:07:09

@The reaper: Vagy felismerték azt a lehetőséget hogy kimennek egy hónapot dolgozni pld.: raklapszögelés 1500 euróért utána hazajön és három hónapig nem csinál semmit. Végülis ugyanolyan szinten él mint egy átlag honfitárs csak ő négy hónapot dolgozik egy évben , míg más tizenkettőt. De ettől még nem országelhagyó.

egypasas 2017.07.11. 09:10:06

Az adósság nem igazán látszik csökkenni:

www.portfolio.hu/gazdasag/visszaugrott_a_magyar_allamadossag.250729.html;

mellesleg eltűnt 3000 milliárdos magánynyugdíj vagyon és

lenyúltak minden mozdíthatót!

Ipari méreteket ölt a dolog, s az előzőek sem voltak grál lovagok, de ezekhez képest legfeljebb szánalmas kis amatőrök.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 09:11:20

@nemecsekerno_007:

Van jobbra igény. Hogyne lenne. Az mindig van.

CSak épp kínálat nincs.

A ballib elkúrókról meg bizonyosan kijelenthető, hogy semmiben nem jobbak, hanem leginkább sokkal szarabbak, gazdasági téren.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 09:13:59

@egypasas:

Segítek neked, mert láthatóan nem tudod mit beszélsz:

Az a meredek emelkedés 2010-ig, az az lesz, amikor 54%-ról 82% fölé adósították a ballib elkúrók az országot.
Az az enyhe csökkenés, az van most.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

nemecsekerno_007 2017.07.11. 09:20:54

@egypasas: "de ezekhez képest legfeljebb szánalmas kis amatőrök..."

A gazdaság elkúrásában viszont zsírprofik voltak.

nemecsekerno_007 2017.07.11. 09:22:04

@Legeslegalja: Jaja, egyenlőre a stabilitás jobb az országnak. aztán meglátjuk. Már arra gondolok, hogy folytathatja a mostani kormány a következő ciklusban is.

igazi hős 2017.07.11. 09:28:03

@Legeslegalja: "Szóval van lopás és lopás között különbség, nem is kicsi !" Ez az egyetlen igazsága az írásodnak: a Fidesz százszor annyit lop. A többi vagy hazugság (pl. az első Orbán kormány növelte legnagyobb mértékben az adósságot és a devizahitelt is ők vezették be) vagy "csak" sületlenség (az államadósság továbbra is nő). De neked ez kell, lelked rajta.

Palladrin 2017.07.11. 09:37:23

@Legeslegalja: A devizahiteleket nem vezették ki. Pont hogy nem.

Cpeti123456 2017.07.11. 09:43:10

A vicc az egészben az, hogy vannak emberek akik a vannak egyenlők és egyenlőbbek összefüggést a lopásra is ráhúzzák. Siralmas. A jövőnket lopják el, mikor fogja ez a rengeteg bérszajkó és papagáj észrevenni vagy akarni észrevenni.
Továbbá, hogy az elmúltnyolcévben ki lopott tudjuk, mert már 7 éve van hatalmon a jelenlegi rezsim=kormány.
Azt azt megelőző időszakban pedig együtt loptak.
Igaz a 2/3 miatt most egy kicsit háttérbe szorultak a "kispártok", de azért kapnak pénzt efelől ne legyen kétsége senkinek. Igaz jelenleg egy profin kitalált rendszerről van szó, amit 8 évig dédelgettek, fejlesztettek, hogy utána időtlen időkig alkalmazzák mint egy rohadt appot a telefonon. A kötelező frissítéseket mindenféle törvénymódosítás formájában, néha ugyan van egy hiba a programba, lásd Áder legutóbbi kalandja, de majd frissítik azt is.
(Viktorka ment már a parlamentbe úgy, hogy ki volt fosztva a spájz. Igaz ő is így adta át a stafétát.)

Szóval lehet rugózni Vodkán, akarom mondani Botkán, de talán akkor nézzük már meg a másik oldalt is kérem.
Ja, hogy egy mocskos pártnak sem érdeke az átláthatóság...

AdamTheTux 2017.07.11. 09:50:21

@Legeslegalja: Azért azt tegyük hozzá, hogy az MNB minden évben, mielőtt jelenteni kell az ország adósságszintjéről, a tartalékok terhére visszafizet egy jelentős összeget, majd a jelentést követően újabb hiteleket vesz fel a lecsökkent tartalék visszatöltésére.

A forintban mért államadósság szintén növekszik - ráadásul ránézésre semmivel sem lassabban, mint korábban. Ez különösen az alacsony inflációs adat ismeretében veszélyes, hiszen ez az államadósság reálértékének növekedését jelenti. Ugyanakkor valószínűleg a fidesz ugyanazt az adatot hozza, amit az MSzP, mert az inflációs adatokkal is évek óta trükközik a KSH.

Összességében ugyanaz történik, mint korábban, csak a Fidesz ügyesebben kozmetikázza az adatokat. Erősebben fogalmazva: hazudik.

dr. mesterséges színezék 2017.07.11. 10:00:28

Botka ott állt a szellemmel töltött palack körül, amikor a dugót elkezdték kirángatni.
Ő megérdemli.
Meg még vagy hatmillió hol ilyen-hol olyan birka.
Csak a belgák, róluk kéne már lekopni.

BéLóg 2017.07.11. 10:06:56

Nem lesz érecccségi tétel, hiszen már tegnap meg fog bukni!

VT Man 2017.07.11. 10:12:44

@The reaper:
"Mondjuk a munkaerőhiány inkább azért van, mert az összes épkézláb munkás lelépett nyugatra."

Az is a Fidesz miatt van.
Ha MSZP lenne, akkor elég lenne a havi 60 ezer nettó is.

wizes1 2017.07.11. 10:14:51

szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2012_10_02__EVr5

Lerántjuk a leplet a valós államadósságról,
avagy Orbán adósság hazugsága!

",,,Nézzük a számokat! 1989-ben a rendszerváltáskor az államadósság mintegy 1000 milliárd forint volt. Ma 22000 milliárd. El lehet hát mondani, hogy évenként nagyjából 1000 milliárd forinttal nőt a Magyarország adóssága. Nos, ha mindez úgy történt volna, hogy a 22000-ből az adott kormányok más-más mértékben növelték volna az adósságot, akkor lehetne ujjal mutogatni, hogy melyik kormány a hibás. DE! Micsoda meglepetés! Az államadósság szinte minden évben egyenlő mértékben nőtt kb. 1000 milliárddal. Az első Orbán kormány például 6000 milliárddal vette át és 10000 milliárddal adta tovább az adósságot. Tehát ők is hozzátették a maguk 4000 milliárdját négy év alatt. 2010-ben a második Orbán kormánynak Bajnaiék 20000 milliárddal adták át az adósságot. Mi történt az elmúlt két év alatt? Na mi? Az Orbán kormány 2 év alatt – minő csoda – 2 milliárddal növelte az adósságot, mely jelenleg 22000 milliárd forint. ... "

wizes1 2017.07.11. 10:18:32

@wizes1: Azt kifelejtik: 2006 és 10 között a fidesz által hazudott államcsőd alatt kb 6x azaz hatszorosára nőtt az MNB deviza tartaléka.
Szép kis csőd!
Fidesz bemosta ebbena témában is a hazugságokat a fidesz vakhitű agyhalottjaiba akik ezeket a hazugságokat szajkózzák.
A lepra ellenzék meg nem tesz semmit ennek és sok más , beégett a hazugságnak leleplezésére.

The reaper 2017.07.11. 10:21:03

@VT Man: Kurvára leszarom, hogy egy képzeletbeli maszop kormány alatt mi lenne. A hozzászólás, amire válaszoltam a munkaerőhiányt a fidesz sikereként próbálja beállítani, holott ez az egyik legnagyobb szégyene. 7 éve lett volna rendbetenni olyan szektorokat, amikből az emberek menekülnek külföldre, de lófaszt sem tettek, vagy ha igen, akkor rontottak rajta.

s.g.l. 2017.07.11. 10:27:42

mit is igért Ocsmány Vigyor 2010 választás előtt?

1. lesz 1 millió új munkahely! Na jó utólag módosítottak: 10 év alatt. de nem lehet!
------------- Pogátsa 2016 ápr.-ban a Hírtv-ben: lett 80 ezer.
2. TV2 ápr.. : Nem lehet egykulcsos szja mert igazságtalan!
------------- azonnal bevezették.
3. Megvédjük a manyupot!
------------- ellopták!
4. 2010 február 9-én Orbán Viktor -Tv2 :
------------Növelni kell az orvosok és az ápolónõk számát és emelni kell a fizetésüket is,ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhetõ külföldi ajánlatokkal.
látjuk mi lett?

"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíj mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek." - deklarálja a program 68. oldalának szövege. Hát, ez igaz. Nem kerültek veszélybe. Inkább elvették, mindenestől.

Ellenzék hányszor kérte számon az ígéreteket??

s.g.l. 2017.07.11. 10:30:24

A GDP nem nőtt semmivel az állítólagos rengeteg új foglakoztatottal, pedig a növekedéssel arányban kéne a GDP-nek is nőni!!!
Hazudnak mindenben, a GDP 2010 óta EU támogatás nélkül esik!!!
2010 óta bejőtt 32% eu támogatás, a GDP 11%-al nőtt.
Hol a különbözet?
ELLOPTÁK!!!
USD-ben számolva még így is esik a GDP -10 óta kb 10%-al esett,- csak a hülye debil ellenzéki média kussol, nem tudnak számolni!
Amit lehet ellopnak, a kormány sodródik, hazugságokon alapuló kommunikációs kormányzás van amit a agymosott fideszvakhitüek bevesznek és éljenezve mennek a fideszre szavazni, miközben ezzel az ország hanyatlására szavaznak, azaz hazaárulókká válnak mint a fideszmaffia.

2017.07.11. 10:47:13

Elmondok egy rövid mesét. Nagy hatalmú lények élnek emberként, akik úgy tépnek be, hogy egy átlagember életét élik és a trip lényege az, hogy nincs nagy hatalmuk. Ám a szemük előtt egy kis gátlástalan arrogáns hólyag olyan hatalmat épített ki, ami - mint egy rossz trip - kiugrasztott párat a transzból. Ezek az emberek most erősödnek (bár hősünk mindent megtesz azért, hogy beleve befolyása alá terelje az ébredezőket) és eltökélték, hogy véget vetnek ennek. Mintha komoly bűnözük erősen kiakadnának azon, egy kis piti bűnöző miket művel, amivel lejáratja őket. Ezek elől nincs külföldre menekülés, nincs cigányduma, felelősséget kell majd vállalnia. Ez nem külföldről jön és nem a nép felől. Ez onnan jön, ahonna ez a kis mitugrálsz szerezte a hatalmát.

legális 2017.07.11. 11:09:38

@The reaper: nem egészen jó amit írsz, mert közben a foglalkoztatottság nőtt.

The reaper 2017.07.11. 11:12:44

@legális: Persze. A közmunkaprogram miatt. Ha adott tárgyhóban egy 8 órás műszakot ledolgozik valaki közmunkásként, akkor arra a hónapra már nem munkanélküliként, hanem foglalkoztatottként van elkönyvelve. Így kurva egyszerű jó adatokat kihozni a szarból.

legális 2017.07.11. 11:32:06

@The reaper: Állításod úgy igaz, hogy "A közmunkaprogram miatt is"
Amúgy a közmunka is munka. Nem hatékony az igaz. Kis hányadban ad a kimeneti oldalon valós munkaerőt. De mindkét mutató jobb a semminél.
A versenypiacon szintén nőtt, még a külföldre menők dacára is.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.07.11. 11:55:06

Hat ez nagyon gyenge, szokvanyos, sulytalan iras, mikozben az ellenzek az elmult 8 ev legnagyobb bukasat szenvedte el. Eppen csak hogy elkezdte felporgetni a szokasos antiszemitazast, fasisztazast, amikor a legvaratlanabb helyerol, nem egyszeruen csak kiutottek oket, hanem paros labbal rugtak fejbe oket, hogy meg a ringbol is kirepultek.

Mert az, hogy az Izraeli miniszterelnok allitotta le a nacizast, fasisztazast, antiszemitazast, hat az egyszeruen ZSENIALIS, ilyen fordulat legfeljebb filmekben tortenik, vagy meg ott sem.
Es nem egyszeruen csak kimondta, hogy Soros tamadasa, az nem antiszemitizmus, mert Soros nekik nagyob ellenseguk mint nekunk, hanem akkor meg 2 het mulva talalkozik is Orban Viktorral.
Es ekozben a V4-ek hitet tesznek Orban Viktor politikaja mellett.
Szerintem most kilehet jelenteni, hogy az ellenzeknek, mar nincs miert keszulnie a 18-as valasztasokra, mert ezt, ITT ES MOST VISSZAVONHATATLANUL ELVESZTETTEK.

2017.07.11. 12:44:38

Foglalkoztatás növekedése így működik:
A munkaügyi központok pénzt kapnak, hogy támogassák a munkanélküliek elhelyezkedését. A cégek, köztük az enyém is, megpályázza, hogy a költségvetés fizesse a dolgozó bérét, járulékait. Sorban állnak a vállalkozók az ingyen dolgozóért. Ha lejár a támogatás, akkor kirúgják, mert ilyen bérköltséggel nem éri meg foglalkoztatni. Vesznek fel másikat, szintén támogatottat. Hát ilyen turpisságok rejlenek a fantasztikus foglalkoztatási adatok mögött. Minél több állami támogatás jut az ilyen programokra, annál nagyobb a foglalkoztatottság és választások előtt mindig több jut.

BéLóg 2017.07.11. 13:35:28

@roli101: B+ tehát neked évi 365 napon keresztül DOLGOZIK valaki, igaz? Ahelyett hogy otthon verné a nemiszervét és segélyen élve gyereket gyártana vagy lopni menne vagy feketén dolgozna?

Hát most q*****ra cáfoltad hogy TÖBBEN dolgoznak mint korábban, gratulálok.

Netuddki. 2017.07.11. 13:55:33

"Ahogy a Szijjártó szülők is érdekesek lehetnek a százmilliós családon belüli kölcsönnel fiacskájuknak."

Köztudott, vasúti közbeszerzéseknél kartelleztek, aztán köptek, így úszták meg a vagyonelkobzást. Ebből van a futsalos külügyér csávónak a luxusvillája.

Consuela NO NO 2017.07.11. 14:17:16

@Netuddki.: szevasz kovi, Mr. Köztudott Szakértő úr :)))

1349973572759 2017.07.11. 14:17:25

Polt a hazát védi a liberálisoktól, még nem értitek? Zsinegen rángatják őket, plakáton is láttam!

zokogjatok 2017.07.11. 14:54:36

@The reaper: "Persze. A közmunkaprogram miatt. "

A fenét amiatt. Amiatt is, de amúgy is nőtt.

zokogjatok 2017.07.11. 14:56:43

@The reaper: "Kurvára leszarom, hogy egy képzeletbeli maszop kormány alatt mi lenne. "

akkor elég buta vagy, ugyanis csak valós alternatívákat érdemes összehasonlítani, pl. a fideszt az mszp-vel

ha a fideszt egy elképzelt tökéletes párttal hasonlítod össze, akkor persze könnyű kihozni, hogy szar a fidesz, csak mire mész vele? tökéletes párt nincs, hanem ilyenek vannak, hogy mszp meg jobbik meg dk.

ZX 2017.07.11. 15:02:54

@MaxVal BircaMan HJCD .: Már majdnem elhittem, hogy te az igazi birka vagy, te ballib cenzúrázók réme 2913626 :D

NilsMF 2017.07.11. 15:30:36

@Legeslegalja: "devizaadósságok kivezetve" hadd tippeljek, neked nem volt devizahiteled, ugye? Mert az ún. adósmentés kb. úgy zajlott, hogy jött az Uraság, és megmondta, hogy "Mennyit is adtam neked kölcsön? 1000-et? Mennyit is fizettél már vissza? 800-at? Okés, akkor innentől tartozol még 1500-al!" Kib@szott rohadék uzsorás húzás volt az, semmi több. Adósmentés, meg a f@szom... Ha benne lettél volna, hát nem kérnéd, KÖVETELNÉD, hogy minimum nyilvánosan kérjenek bocsánatot, de térden állva, és énekelve mellé, hogy "Büdös kicsi disznó vagyok, ezzel túrom a sz@rt". Retkes tetves banda. Meg ne próbáld mosdatni őket. Ha egy kicsit is érdekelte volna az MNB-t vagy a kormányt az adósok megmentése, akkor a keletkezett 150 mrd HUF körüli árfolyamnyereségből nem kastélyt vesznek meg alapítványokat alapítanak, hanem dotálják belőle az érintettek veszteségeit, vagy legalább a bérlakás-programot támogatják belőle. Ugyanolyan szarkupac az egész, mint az MSZP-s vén gyökerek, semmivel sem különbek. A munkanélküliségi ráta és a munkaerőhiány kapcsán meg akkora homályban vagy, hogy az valami elképesztő: számold ki a munkanélküliségi rátát közmunka nélkül, számold bele a lemorzsolódott tíz- vagy százezreket, kiváncsi vagyok, még mindig tetszik-e a százalék! A munkaerőhiány kapcsán pedig legalább egy pillanatra gondolkozz el rajta, kik és miért hagyják el az országot.

Meg ne próbáld ezt a retkes bandát még egyszer bármilyen formában mentegetni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 15:49:06

@NilsMF:

Szeretem a magadfajta agyholattakat.

A szocik bevezették a devizahiteleket, Orbánék kivezették, tették ezt úgy, hogy a Lengyelek Románok, és Szlovákok egyként követelték, hogy náluk is hasonló módszerrel mentsék meg az embereket.

Erre te meg sírsz Gyurcsány parancsára. Közröhej amit művelsz.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 15:52:51

@ZX:

Hát annyiban jogos az észrevételed, hogy őt is hamisította ez a ballib féreg, mint minden jobboldali nicket.

NilsMF 2017.07.11. 15:54:37

@Legeslegalja: álljunk meg pár szóra. 1. Gyurcsány megnyálazhatja, kurvára nem parancsolt nekem semmit se. 2. kivezették, de HOGYAN, bazmeg?! zárójelben szeretném megjegyezni, hogy a Forint árfolyamára VASTAGON hatással volt bizonyos Kósa és bizonyos Szíjjártó államcsődöt-vizionálása, illetve bizonyos Matolcsy gazdasági analfabetizmusa. Magasról lesz@rom, hogy a szocik mit műveltek és hogyan, vagy hogy ki milyen színű: nekem devizahitelem volt, és konkrétan kiraboltak az úgynevezett megmentés jogcímén. Szerinted mennyire érdekel, ki alkotta a devizahiteleket?! Hasraütésre bemondtak egy árfolyamot, és benyelettek velem egy 2x nagyobb bukót, mint amit anno kölcsön kaptam.

Ha te ezeket a retkes köcsögöket véded, akkor rohadjál meg velük együtt valami igazán kellemetlen helyen, te szervilis f@sz.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 16:00:35

@NilsMF:

Konkrétan az egész Kelet-Európai blokk irígykedett a deviza hitelek kivezetésének árfolyamán, ha nem emlékeznél.

És rögtön hozzá is teszem, a ballib haverjaid itt írogattak, hogy aki felvette az megérdemli a bankok általi önkényes szívatást, mert vállalta a deviza kockázatot.

És te ezeket a ballib férgeket véded, akik alatt az ország állampolgárainak devizaaadóssága 4%-ról 60% fölé nőtt !

És azokat támadod, akik kivezették a devizahitelt, úgy hogy a kivezetés módját minden környező országokban megírigyelték, és követelték az aktuális kormányuktól.
Csak épp ott szartak rájuk (Egyedül a Lengyelek lépték meg később).

ZX 2017.07.11. 16:00:57

@Legeslegalja: Legalább ne hazuddj te büdös fidesztroll. 2001. jún. 15-től lehetett devizahitelt felvenni, az Orbán kormány vezette be.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.11. 16:05:59

@ZX:

Csak éppen azt felejted el, hogy akkor még a devizahitelnek a felvételéhez jóval szigorúbb követelményeket támasztottak, mint a forinthoz, te büdös geci Gyurcsány csicska.

Így lehet, hogy amíg 2002-ben 6% alatt volt a devizahitelek aránya, amit majd mindenki törlesztett.
A kedvezményes forinthitelezés eltörlése okán (2003) 60% fölé kúszott az arány, már 2008 végére.
2010-re pedig a 70%-ot is meghaladta, és a 20% törlesztőképtelen lett.

NilsMF 2017.07.11. 16:11:12

@Legeslegalja: akkor még egyszer... Lassan írom, hogy te is felfogd: VÉDI A SZOCIKAT A FRANC! Ha nem vennéd észre, én nem valakik MELLETT szólalok fel, hanem valakik ELLEN: és ezek a valakik a jelenlegi regnáló párt és tartozékai. Ismét mondom: magasról sz@rok rá, hogy a környező országokban mit irigyelnek, arra is magasról sz@rok, hogy kinek köszönhető az árfolyam elszállása. Van itt egy tény, amit nem tudsz félremagyarázni. Ez pedig az, hogy a kib.szott Fidesz, és az a retkes Mató meg Patai voltak, akik adósmentés jogcímén egy felháborító, kötelező forintosítási árfolyammal kisemmiztek. Ennyi. Melyik részét nem érted? Fogd már fel, hogy hiába adod a számba, hogy védem a szocikat, semmi ilyesmiről nincs szó. Nem, nem. Én itt kérem szépen, egész egyszerűen TÁMADOM a te kis narancs f@szarc kedvenceidet. Pont.

Amúgy igazán jó szolga vagy, hogy az őket célzó sértés neked fáj. Szerintem jár majd érte a buksisimi, ha megmutatod a gazdáidnak.

Elek Heck 2017.07.11. 16:26:47

Egy amerikai egyetemi jegyzetben a plagizálásra példaként copy/paste államfőnk szerepel...miért ne lehetne akkor fidesz tétel?

ZX 2017.07.11. 16:38:11

@Legeslegalja: A..d a gyurcsánycsicska! Ugyanúgy utálom mint a gazdád. Gyurcsi meg Hazaáruló Viktor is leszophat keresztben.
A devizahitelesek aránya azért ugrott meg, mert Forinthitelt akkoriban igen magas kamatra adtak, a devizahitelek felvétele pedig lefele nyomta az árfolyamot.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:05:18

@ZX: "A devizahitelesek aránya azért ugrott meg, mert Forinthitelt akkoriban igen magas kamatra adtak, a devizahitelek felvétele pedig lefele nyomta az árfolyamot. "

Pontos.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:11:25

@Legeslegalja: "egész Kelet-Európai blokk irígykedett a deviza hitelek kivezetésének árfolyamán"

Beletenyereltek, hogy még a frank elszállása előtt felkészültek az átváltásra. Vak tyúk is talál szeget. Az Eltolcsy fékezhetetlen unorthodox agyvelejét dicséri, hogy Románia is megelőzött minket.

Egyébként nem volt az olyan húdejó árfolyam.

Janossz 2017.07.11. 17:20:05

@Legeslegalja: "egyként követelték, hogy náluk is hasonló módszerrel mentsék meg az embereket."
A legnagyobb hazugság a devizahitelesek megmentéséről szól. Sokáig beszoptam én is. Amíg nem találkoztam egy esettel. Egy borzasztó esettel. 130 ezren vannak. Baj lesz, ha megindulnak.

Janossz 2017.07.11. 17:26:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Húdejó volt az. Nekik.
Épp most vesznek valami húszmilliós szőnyegeket valamelyik alapítványukban.
Csak remélni tudom, hogy repülő szőnyeg lesz...

dr. mesterséges színezék 2017.07.11. 17:52:49

@Janossz: "Csak remélni tudom, hogy repülő szőnyeg lesz..."

Szóval a szárnyalás éve következik a Gazdaság Nagy Háromoldalas Tervezetében.

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.11. 19:44:50

@ZX: Bizony így van, Medgyessy állította le, támadták is érte !

jolka40 2017.07.11. 21:39:11

@BéLóg: Csak az a probléma ezzel, hogy állami pénzen dolgoztatják a vállalkozások dolgozóit. Az állami pénz nem erre való! Nem erre fizetjük az adónkat! Amelyik vállalkozónak nem éri meg fizetni az alkalmazottait, az bukjon meg!

Merlot 2017.07.11. 21:39:30

@Legeslegalja: Te tényleg a legeslagalja vagy. Ennyire találó nick nincs is még egy a piacon! Vazze! :D

Mondjuk a szarkupac birka kissé hosszabb, de hasonlóan találó lenne rád.

1ghost 2017.07.11. 22:33:31

@BéLóg: @Legeslegalja: @MaxVal BircaMan HJCD .:

Na mi van te orbánista bérhazudozó szaralak? Ma csak három nicken nyalod a tolvaj, korrupt gazdád valagát? Ráadásul még a nyár közepén is itt kell rohadnod a neten?

De hát hiába, mert már csak köpnek rátok a magyarok, s jövőre kattan rajtatok a bilincs, az kurvaélet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.07.11. 23:01:38

@Legeslegalja: Ja, unortodox csökkenés, azaz növekvő államadósság... az EU pénzekkel azonos GDP növekedés.. lol...
süti beállítások módosítása