B1 blogcsalád



A Simicska-riport azzal kezdődik a Fidesz tévéjében, hogy a Fideszt megvádolják bűncselekménnyel és összejátszással Simicskával

2017. június 30. - Mr Flynn Rider

Dadaista műalkotás, vagy (ön)leleplező riport? Simicska Lajos elment mignont venni egy Echo tévés stábbal. Közben alig észrevehetően beleharaptak a kenyéradó gazda kezébe. Véletlen lenne? simicska_echo_tv.jpg

Nem tudjuk eldönteni, hogy ez most akkor médiatörténeti alkotás, árulás, felségsértés, vagy micsoda: mindenesetre a tokától bokáig fideszes Echo TV-ben (Mészáros Lőrinc a tulajdonos; van, aki e nevet nem ismeri?) szó szerint elhangzott: Simicska Lajos a Fidesz kormányzása alatt állami megrendelésekből gazdagodott meg.  

Sem a szerkesztőknek, sem a riporternek, sem a cenzoroknak nem tűnt fel ez az "apró" baki (ezek szerint), vagyis, hogy a Fidesz egyik tévéjében nyilvánosan kimondták: Simicska a Fidesz segítségével a G-napig (amíg össze nem veszett Orbánnal) kéz a kézben lopta a közpénzt.  

  

A dadaizmus csak ezután következett. Ez volt a hab a tortán, a mazsola a kuglófban. 

Simicska Lajos pólóban, térdnadrágban, a kezében fonott kosárral találkozott össze Veszprémben „véletlenül” az Echo TV riporterével. Akinél „véletlenül” volt pont egy mikrofon és „véletlenül” pont ott volt egy operatőr is, forgó kamerával.

A „Milyen a kapcsolata Vona Gáborral?” típusú kérdésektől eljutottak az „És milyen süteményt szeret?” típusú kérdésekig.

„Kell vennem mignont, kell vennem csokis süteményt és valami krémeset. De nem szabad tizenkettőnél többet vennem”

– mondta el Simicska az Echo TV Informátor című műsorának, mintha csak valami hrabali műalkotást néznénk egy kedves kis cseh városkából. Ez ma a magyar belpolitika és média. 

Mészáros Lőrinc tévéjében az interjút viszont annyira fontosnak találták, hogy híradós anyagot is vágtak össze belőle.

A 444 arra hívta fel a figyelmet: a Közgép urával az Apeh-elnöksége óta nem készült tévéinterjú (a legutóbbiból nemrég az RTL Klubon, a Házon kívül című műsorban volt egy részlet). De most Simicska Lajos otthonában, Veszprémben, bevásárló kosarát lóbálva beszélgetett a nyílt utcán a kormánypropagandával. Ez maga egy hír.

Az oligarcha a kérdések közül csak arra válaszolt lelkesen, hogy milyen süteményt vesz a cukrászdában, ahova tart. Most már azt is tudjuk, hogy

  • Simicska Lajos a mignont és csokis sütit szereti,
  • elég rossz kondiban van, továbbra is pocakos,
  • illetve fehér hosszúszárú zoknit húzott fekete pólóhoz, rövidnadrághoz és fekete cipőhöz, ami legalább is nem éppen előnyös ekkora pocakkal.  

A tévések megvárták a cukrászdánál, de Simicska elkezdte magát felhúzni.

„Ne hozzanak ki a béketűrésemből! Ne szórakozzanak, itt végigkísérgetnek órákon keresztül… Menjenek innen!”

– mondta, majd arrébb tolta a riportert.

„Unom a pofátlanságát, na, húzzon innen!”

– zárta rövidre.

Tegyük hozzá: a riportból semmi sem derült ki, az Echo tévés „riporter” pont annyira volt kellemetlen Simicskának, mint egy erőszakosabb légy és pont annyira volt tenyérbemászó, amennyire kellett neki. Azt sem tudni, Simicska Lajos betartotta-e a korlátozást, és valóban nem vett-e tizenkettőnél több süteményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4812630743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2017.07.02. 17:16:15

Amilyen "szakmai" színvonal megy az echon, el tudom képzelni, hogy az említett utalás véletlenül maradt benne :-)

Meg aztán Simicskával bajban lehet a propagandasajtó, mert ugye démonizálni kell, de nehéz megindokolni, honnan van a pénze. Se a szocikra, se Brüsszelre, se Sorosra nem lehet mutogatni ezügyben.

Eddig az egyetlen magyarázat, amit Simicskával kapcsolatban a fideszes maffiózók ki bírtak izzadni, hogy azért vesztek össze Vityával, mert Simi túl nagy hatalmat akart, meg irányítani akarta Vityát.
Ja. És nyilván erre a fideszesek bő 25 évnyi felhőtlenül boldog együttműködés után jöttek rá :D :D Oké, lassú a fideszesek felfogóképessége, de ennyire azért nem. :D
süti beállítások módosítása