B1 blogcsalád



Orbán semmibe veheti a jogszabályokat - de ha ezt más teszi, azt nem tűri el

2017. június 25. - ashwood

orban-brusszel-e1458224181783-1024x576.jpgOrbán Viktor Magyarország identitásának alapjához tartozó kérdésnek tartja a menekültkvótáról hozott döntés be nem tartását. Ha más nem akarja betartani – az általa erőltetett – jogszabályokat, azt elképzelhetetlennek tartja.

Érdemes felidézni, mit mondott a kormányfő a közrádiónak egy hete arról, hogy néhány civil szervezet polgári engedetlenséget helyezett kilátásba az őket megbélyegző törvénnyel szemben: "Magyarországon az az alkotmányos rend, hogyha a magyar nép választott képviselői az erre előírt rendben és szabályok szerint törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartania. …  A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen. … A jogkikényszerítés nem a kormánynak a dolga. A jogszabályok betartatása fölött őrködő magyar szervezetek léteznek: hatóságok, bíróság, ügyészség és így tovább. Tehát ha van egy jogszabály, amit valaki nem tart be, akkor a jogszabály betartására való rászorításnak egy pontosan ismert, leírt rendje Magyarországon, tehát senkit semmilyen meglepetés nem fog érni."

Most vegyünk egy másik jogszabályt, amely épp úgy érvényes Magyarországon és Magyarországra, mint a kedves vezető által áterőszakolt civil ellenes törvény: a menekültek unión belüli elosztására vonatkozó uniós jogszabály. (Ne feledjük: az eredeti elképzelés szerint Olaszországból, Görögországból ÉS Magyarországról kellett volna elvinni menekülteket - ám ebből Orbán nem kért. Érthető, hisz az ország-világ előtt levágott hisztikhez képest csupán néhány száz menekült tartózkodott csúcsidőben is az országban - miközben százezreket engedtek át minden gond nélkül. Vagyis Orbán csúnyán lebukott volna, ha a fel kellett volna mutatnia 40 ezer menekültet, akiket más államoknak kell átvenniük. Így inkább átállt a befogadók táborába és maga is megszavazta, hogy Budapestnek 1294 menekültet kell befogadnia. Ha ekkora tömeg veszélyezteti Magyarország identitását és kulturális homogenitását, akkor ezt talán védeni sem érdemes.)

Orbán a Brüsszel elleni harc jegyében kihasználta - szlovák mintára - a jog szerint rendelkezésére álló fórumokat, végül pedig - ugyancsak a normál ügymenetben - az Európai Bírósághoz fordult, a saját maga által is elfogadott jogszabály ellenében. Természetesen ehhez is joga volt: az érdekérvényesítés és a jogbiztonság e kötött rendszere erre lehetőséget biztosít. (Brüsszel nem is kiáltott árulást vagy megtámadást, amikor a számára adott jogi eszközökkel élt Orbán. Fordítva ez természetesen elképzelhetetlen.)

A bíróság döntése közeledik, így Orbánnak is fel kell készülnie a számára legrosszabbra, vagyis a kifogásai elutasítására. Ennek jegyében már el is kezdte az új kommunikációt: "Magyarország identitási kérdésnek tekinti a migránsok betelepítésének ügyét, és akkor sem mondana le ennek elutasításáról, ha az Európai Bíróság a kvótaperben ellene döntene." Magyarra lefordítva: Orbánnak esze ágában sincs megmaradni a jog keretein belül, ha az a jog nem az ő vélt igazát - álláspontját - támogatja.

A klasszikus vicc szerint gondolkodik:

1, Orbánnak mindig igaza van.

2, Ha még sincs, akkor automatikusan az egyes pont lép életbe.

És most vissza Magyarországra: ha a civilek egy elfogadott, de kétes értékű/érvényű jogszabály ellen annak be nem tartásával akarnak tiltakozni, akkor Orbán:

1, nem is érti a polgári engedetlenség fogalmát,

2, az államhatalom teljes megtorló erejét helyezi kilátásba a renitensekkel szemben.

Amikor pedig e kézen fekvő párhuzammal szembesítették, vagyis nem ugyan az a logika vezeti-e a civileket, mint Orbánt, a kedves vezető annyit válaszolt: "Ezen majd fogok gondolkodni."

Nehogy túlerőltesse okos fejét a kedves vezető, szívesen segítünk: dehogyisnem, a kettő pontosan ugyan az. Ha tetszik, Orbán polgári engedetlenségre készül az általa is elfogadott uniós határozattal szemben. Lelke rajta, de ne feledje:

1, "ha van egy jogszabály, amit valaki nem tart be, akkor a jogszabály betartására való rászorításnak egy pontosan ismert, leírt rendje van",

2, már csak úgy, keresztényi alapokon is: úgy bánjon másokkal, ahogy szeretné, ha vele bánnának. Hosszú távra is hasznos ez a tanács.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8412618909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szent István erkölcse 2017.06.25. 15:01:30

Példa értékű szent a saját szektájában. Ezek szerint a judeokereszténység szerint erkölcsös dolog 11 éves gyerekkel házastársi kötelezettségeket teljesíttetni?  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akhmed Há CIA terrorista 2017.06.25. 14:18:00

ashwood- kám, ha annyira szeretnél magadnak menekültet:
vigyél magadnak haza egy líbiai, afgán, iraki, szír, jordán vagy török menekülttáborból, közvetlen charter- járattal.
De ne szólj neki, hogy amerikai ügynök vagy- mert esetleg hidegvérrel elvágja a torkodat, amiért szétbombáztátok a hazáját.

ostvan1 2017.06.25. 14:20:56

Azt, hogy orbán mit fog csinálni, nem tudjuk (én nem látok a jövőbe). Azonban az eddigi gyakorlat az, hogy Brüsszelben megalkuvó (a saját jól felfogott érdekében nem szokott széllel szemben ...ni), itthon meg majd azt mondja, amire a híveket eddig is programozta.

Andalúziai kutya 2017.06.25. 16:09:57

Sikeresen megugrotta a mércét ez a törpe a legtahóbb magyar kormány címért, pedig elég magasan volt a léc... Csak a tahókat lehet hülyíteni, értelmiségi, de értelmes ember sem támogatja azt ahogy kilopja az utolsó fillért is, miközben nyilvánvalóan átbassza őket.Menekült kérdésben is regisztráció nélkül, minden nélkül engedett át 100.000 embert,közpénzből buszoztatta őket, hogy Tóni kötvényeseiről ne is beszéljünk, egy képmutató harácsoló féreg,semmi több.... 700.000 megtakarítással, miközben lassan már a Balaton is a 70es iq-val rendelkező gázszerelőre van íratva.... de a tahóság kormánya mindig ad egy kis abrakot a tahó választóinak....

nyugdíjas1 2017.06.25. 16:23:02

Orbán Viktor már minden volt, csak halott német és szovjet katona nem. Reméljük , hogy erre is sor kerül.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 17:44:41

@Andalúziai kutya:

"Sikeresen megugrotta a mércét ez a törpe a legtahóbb magyar kormány címért, pedig elég magasan volt a léc... Csak a tahókat lehet hülyíteni, értelmiségi, de értelmes ember sem támogatja azt ahogy kilopja az utolsó fillért is, miközben nyilvánvalóan átbassza őket."

Magyarországon minden 1szazalekpontos GDP volumen növekedésre 2,1 szazalekpont GDP aranyos allmadóssag növekedes jutott 2002-2010 között.
2010-2016 között minden 1szazalekpontos GDP volumen növekedésnél 1,9 szazalekpont GDP aranyos allamadóssag csökkénés volt.

Tessek valasztani! Ki a tahó és ki az, aki leamortizalta az orszagot.

"Menekült kérdésben is regisztráció nélkül, minden nélkül engedett át 100.000 embert,közpénzből buszoztatta őket......"

Ez így nagyon torz és rosszindulatú ertelmezese a törtenteknek. Valojaban a következőről volt szó:

Angela Merkel 2015 augusztus vegen ugy nyilatkozott, hogy „Németország minden szíriai migránst befogad”. Innentől kezdve a migránsok megtagadtak a magyarországi regisztrációt és a magyar hatósagokkal való együttműködést. Akik esetleg regisztráltak és menedékkérelmet adtak be, nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyták az országot. A magyar hatósagok az uniós menekültügyi jogszabályok miatt csak úti okmánnyal és érvényes vízummal szerettek volna továbbengedni a migránsokat, ezért a Keleti pályaudvaron feltorlódó migráns tömeg tüntetésbe kezdett. A vonatra felterelt migránsokat megpróbáltak a bicskei menekült tábonál leszallítani, de a migránsok nem voltak hajlandók leszállni. A vonat nem mehetett tovább.
2015. szeptember 4-én migránsok ezrei indultak el a Keleti pályaudvartól gyalog Ausztria felé. A magyar rendőrség biztosította a tömeg biztonságát. Vegül a kormány ugy döntött, hogy a gyaloglas es a közlekedési káosz megszüntetése erdekében elszállítják az illegálisan vándorlókat Hegyeshalomig.
2015. szeptember 5-én Merkel azt nyilatkozta, hogy„a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja”. Ennek hatására még több migráns indult meg Magyarországon keresztül Ausztria felé és a Schengen és Dublini Egyezmény összeomlott.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.06.25. 17:45:34

@Akhmed Há CIA terrorista:

inkább 1 millió szír menekült kell ide, mint a fajtádból akárcsak 1 darab is. Ráadásul akkor 25%-ban megvalósulna orbán gazdid álma, aki 4 millió migránst akart még pár évre Magyarországra telepíteni.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.06.25. 17:56:58

@atomic power 1986DucaDuca:

te fidióta troll, nem kell rángatóznod tovább, a menekült kérdés már lecsengett, az EU-török paktum után már csak pár 100 ezer migráns jön, azok is csak akkor ha le vannak csekkolva. Aki meg nem így jön, azt meg vágják vissza.

Az államadóssági handabandádat megd viddfidd a fidesz trollok közé, azok még beszopják. 2002-2010 között a fidesz bandád minden államadósság növelő törvényt megszavazazott, kezdve a 100 napos programmal, folytatva a 13. havi nyugdíjjal. Tehát megint hülyét csináltál magadból meg a pártodból, mert az eladódodást a fideszmaffia mindig megszavazta.

2010 után meg orbán gazdid a saját zsebére lenyúlta a manyup vagyont, meg az évi 4%-os megszorításokat, ezért bukott az államadósság valódi csökkentése. 2018-ban a gazdid 50% alatti állámadósságot ígért még 2011-ben. Ehelyett a beszedett dézsmát a strómanjai zsebébe irányította. Ti hasznos hülyék így ott jártok az államadósság leépítési sarcban, mint 2010-ben. Csak közben orbánék szétlopták maguknak a ti törlesztő részleteiteket. Sebaj, majd emelnek rajta a választás után, hogy szükséges lesz a valós államadósság csökkentésre. Ami 2018 után úgyis rátok fog zuhanni.

Visceroid 2017.06.25. 17:58:48

"Aki a törvényt hozza, arra talán nem vonatkozik?"

Így igaz. Legalább is Magyarországon. Amíg ti ballerek hoztátok a törvényeket, rátok sem vonatkoztak. Csak most éppen nem ti vagytok hatalmon.

chrisred 2017.06.25. 18:04:51

@atomic power 1986DucaDuca: Ez a jereváni rádió változata. A valóságban nem Merkel mondta, hogy minden szíriait befogadnak, hanem a német bevándorlási hivatal vezetője, hogy a szíriai menedékkérők esetében eltekintenek a dublini rendelet alkalmazásától. De a putyini propaganda számára előnyösebb volt, hogy osztogatnak és nem fosztogatnak, ezért ez ragadt meg a szélsőjobbos politikai kultúrában.

anyadmajma 2017.06.25. 18:10:48

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: azért ne hagyd ki a sorból a 2006 utáni fideszes önkormányzatok hitelfelvételeit se, amik úgy éves szinten 40-50%-al növelték az adott évi hiányt. És amit ugye 2010 után a kormány kifizetett ugyan, és azóta is büszke rá, hogy évi 2-3% gdp növekedés van, amikor a beáramló nettó EU-lóvé 6-7%.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 18:35:22

@chrisred:

nol.hu/kulfold/merkel-n-15613277

"A politikai menedékjog alapvető emberi jog, és ez a jog nem ismeri a menedékkérők számának korlátozását" - mondta Angela Merkel a Berliner Morgenpost-ban.

A NOL.HU-t is elerte a szelsőjobbos es putyini propaganda?

anyadmajma 2017.06.25. 18:49:47

@chrisred: namost amikor a fideszhívők bolsevik geci hazaárulók, akkor miért mondod rájuk, hogy szélsőjobboldali?m Mint ez a sokadik nickkel ide csak szopni járó bérttrollnok @atomic power 1986DucaDuca: ?

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 19:00:09

Szlovakia GDP arányos allamadóssaga 2010-2016 között 10,7%-ponttal nőtt, Magyarországé 6,4%-ponttal csökent. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Szlovakiaban minden 1%-pontos gazdasagi növekedeshez 1,93%-pontos hitelnövekedésre volt szükség.

Romániában 2010-2016 között 1%-pont GDP növekedésre 2,1% -pont GDP arányos allamadóssag növekedés jutott.

Ugyanezen időszakban Magyarországon 1 %-pont GDP növekedéshez 1, 9 % GDP arányos allamadóssag csökkenés járult.

Ezek az EUROSTAT tablazataiból kiolvaható adatok. Vilagos inputokkal es outputokkal. Hogy közben ki hogy szavazott, kit érdekel. Kié volt a kormanyzati felelősség, ez a lényeg. Ki mit szorított meg? Kit erdekel, ha jó a kimenet? Mennyit nyúltak le? Senki sem tudja. De azt sem, hogy ebből mennyi került visszaforgatasra a gazdasagba. A makrogazdasagon mindenesetre nem látszik a lenyúlás.

Mennyit forgattak ebből vissza a gazdasagba.

P. J. Fry 2017.06.25. 19:02:28

"2, már csak úgy, keresztényi alapokon is: úgy bánjon másokkal, ahogy szeretné, ha vele bánnának."

Én úgy látom, hogy orbán nem akar szíreket németországba letelepíteni és ő maga sem akar szíriába menekülni. :D

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 19:15:32

@anyadmajma:

........és azóta is büszke rá, hogy évi 2-3% gdp növekedés van, amikor a beáramló nettó EU-lóvé 6-7%."

Ami kb. meg is felel a 2010-2015 közötti kamatfizetesi kötelezettsegünknek.

7.269.400 millió forint.

Khonsu 2017.06.25. 19:23:44

Mondjuk azért az EU is furcsán van bekötve. 100 ponton támadható lenne az Orbán rendszer, de nekik sikerült abba az egybe belekötni, amiben nagyjából igaza van. Persze csak nagyjából, illetve akkor kellett volna gondolkodni, amikor aláírta a kvótát, nem utólag, de akkor is...

chrisred 2017.06.25. 19:40:46

@atomic power 1986DucaDuca: És ebben merre találom azt a három szót, hogy "szíriai", " migráns" és befogad"?

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 20:02:03

Lehet a szavakon lovagolni, de a Merkel nyilatkozat a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden sziriai migranst befogadnak:

index.hu/kulfold/2015/08/25/soron_kivul_fogad_be_minden_szirt_nemetorszag/

"A most bevezetett lépések röviden azt jelentik, hogy Németország soron kívül ismer el menekültként minden Szíriából érkezett migránst."

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 20:06:07

Ennyire csengett le a menekült kérdes:

faktor.hu/faktor-migransvalsag-afrika-libia-foldkozi-tenger

"..........jelenleg közel 6,6 millió migráns várakozik Afrikában, és mind Európába szeretnének jutni!"

chrisred 2017.06.25. 20:06:52

@atomic power 1986DucaDuca: Ebben a cikkben én ilyen Merkel nyilatkozatot találok: "nem szabad senkit azzal hitegetni, hogy Németországban maradhat, ha nem éri üldöztetés a hazájában".

chrisred 2017.06.25. 20:10:45

@atomic power 1986DucaDuca: Kemény ez a cikk. A 6,6 millió migráns közül, aki Afrikából akar Európába jönni, 3,3 millió Törökországban tartózkodik.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 20:54:29

@chrisred:

Rosszul fordítottak a cikket a Daily Mail-ből. A 6,6 millió a Földközi-tenger körüli orszagokból.

www.dailymail.co.uk/news/article-4535454/Nearly-seven-million-migrants-waiting-cross-Europe.html

A lényegen nem sokat valtoztat. Szerintem ennél több is lesz, ha beondulnak a klíma menekülek.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.25. 21:21:12

Nem én leszek, aki a nemet kormany es hivatalok kommunikaciós zürzavarában rendet teremt. Az tény , hogy a mindenki a sziriai migransok korlatlan befogadasakent ertelmezte a nyilatkozatokat. Még a szír migransok is.
2015-ben Merkel Berlinben a spanyol kormányfővel folytatott megbeszélése után is kijelentette: "a Németországba érkező szíriai menedékkérők nagyon nagy valószínűséggel megkapják a polgárháborús menekült státust."

chrisred 2017.06.26. 05:23:27

@atomic power 1986DucaDuca: De nem erről volt szó, hanem arról, hogy rosszul értelmezték, a szír migránsok is. Legalábbis közülük az, aki nem volt polgárháborús menekült, ami valljuk meg, nem lehetett jellemző.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.26. 05:50:47

@chrisred: Nem akarok pálcát törni senki felett, de ebben a migrans valsagban mindenki hibazott. Kisebbet, nagyobbat. Talan meg nem késő korrigálni!

NemodaBuda 2017.06.26. 07:35:55

@Akhmed Há CIA terrorista: Nagyon hülye, azért van némi különbség aközött, hogy megpróbáltad, de nem sikerült, és aközött, hogy előre elzárkóztál minden emberi megoldástól ! Ez a helyzet a tömegekkel. És még mindig nem vagy képes a menekülteket külön kezelni a gazdasági népvándorlóktól, akik kihasználják a demokráciák adta lazább kereteket. Ami meg orbánt illeti, a végén derül majd ki, hogy valóban semmibe vehette-e a szabályokat, a szokásokat, vagy nem !

chrisred 2017.06.27. 05:12:22

@atomic power 1986DucaDuca: Ebben egyetértünk. A válság, a humanitárius katasztrófahelyzet már 2012 óta ismert volt, és az uniós vezetők éveken keresztül úgy viselkedtek, mintha minden rendben lenne. 2015-ben, amikor mindenki kapkodni és sürögni-forogni kezdett, már nem lehetett normálisan kezelni a helyzetet, csak pánikintézkedéseket hozni.
süti beállítások módosítása