B1 blogcsalád



Gulyás: a Fidesz bolsevik és nem is volt nemzeti konzultáció

2017. június 11. - ashwood

Nyomokban nagy fokú őszinteséget tartalmazó interjút adott Gulyás Gergely a Magyar Időkben. Ebben implicit módon elismerte, hogy a Fidesz bolsevik párt, és a nemzeti konzultációról is lerántotta a leplet.6lstexic7xakkedls.jpeg

A pávatánc legújabb felvonását igyekezett bemutatni Gulyás Gergely az interjúban, néhány őszinte szó mégis kicsúszott. A parlament igazságügyi bizottságának fidesznyik elnöke természetesen a Velencei Bizottság - előzetes - állásfoglalásával kezdett civil ügyben. A szokásos mantra: a jogi kifogásokat elfogadjuk, a politikaiakat nem. Gulyás jól betanulta a kötelezőt.

"Az előzetes vélemény indokolt célkitűzésnek tekinti, hogy a társadalmi szervezetek külföldi támogatásának területén teremtsünk átláthatóságot" – így Gulyás. Persze ferdít, hisz a Bizottság úgy általában tartja támogatandónak az átláthatóság kikényszerítését. Arról pedig szót sem szól. hogy a közhasznú alapítványok már most is eleget tesznek ennek a feltételnek - mondjuk a kormány farpofáiból kikandikáló CÖF annyira azért nem.

De legalább azt is megtudjuk, hogy: "A testület által megfogalmazott, jórészt technikai észrevételek a javaslat célját nem veszélyeztetik, ezért is fogadtuk el". Magyarul: lám, a kormány milyen együttműködő európai szervezetekkel, ha azok nem kötnek bele abba, amit csinálni akarnak. Természetesen itt is erősen jelen van az alternatív valóság: a Velencei Bizottság számára is egyértelmű, hogy a megbélyegző törvény célja maga a megbélyegzés - amelyet később könnyen felhasználhatnak más, direkt módon korlátozó jogszabályok alapjaként – ezért az egész eljárást nehezményezi. Azonban épp ez a pávatánc lényege: miközben együttműködőnek mutatja magát a kabinet, valójában továbbra is azt csinálja, amit eltervezett.

Az interjú ezt követően ráfordul a CEU kinyírása érdekében alkotott jogszabályra. Ezzel kapcsolatban Gulyás egyetlen érdemi mondanivalója: az EU nem illetékes a kérdésben. Itt hangzik el az első igaz szó: "Az a bolsevik jogban volt szokás, hogy a jog a politika szolgálóleánya." Gulyás ezt az uniós vizsgálatra mondja - az alternatív tényektől mentes valóságban azonban ez felér egy beismeréssel: a Fidesz bolsevik módon alkot jogot.

Elég csak:

– legutóbb a Heineken elleni vörös csillagos törvény tervezetére,

– a Simicskát kinyíró plakát-ellenes jogszabályra,

– az Orbán barátait helyzetbe hozó, névre szóló törvényekre gondolni, hogy azonnal megértsük mi is folyik a tiszteletre már egyáltalán nem méltó törvényhozásban. Gulyás definíciója szerint egy bolsevik párt alkot bolsevik módon törvényeket aktuális gazdasági és/vagy politikai céljainak alárendelve. A perc és a milliárdok uralása minden mást háttérbe szorít. Igaza van Gulyásnak: bolsevik tempó ez.

A hirtelen megvilágosodást gyorsan követi a kötelező mantra felböffentése a CEU-val kapcsolatban: "jó lenne, ha a CEU eleget tenne a távolról sem teljesíthetetlen törvényi feltételeknek". Az amerikai szövetségi kormánnyal folytatott, kabaréba illő veszekedése a kormánynak az amerikai alkotmány értelmezéséről azt mutatja, hogy nem is érdemes szembesíteni ezeket a valósággal.

Ami azonban valóban meglepő, ahogy Gulyás Gergely a nemzeti konzultációnak csúfolt pénzégetésről beszél: "A legutóbbi nemzeti konzultáció minden korábbitól érdemben eltér, mert ennek a kitöltése és visszaküldése egyértelműen a kormány melletti kiállást jelentette. Tény, hogy normálisan gondolkodó emberek számára csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, ezért ez amúgy sem egy reprezentatív közvélemény-kutatás, hanem a kormánypolitikával való véleményazonosság kifejezésének eszköze a migráció és a hatósági ármegállapítás kérdésében."

Ahhoz képest, hogy a kabinet, élén Orbán Viktorral mindeddig arról beszélt: a konzultációban az emberek véleménye alapján határozzák meg a kormány következő lépéseit – Gulyás meglepő nyíltsággal vallja be, hogy az adómilliárdokat felemésztő lépést még egy közvélemény-kutatás szintjét sem éri el. Sőt, még azt is elismeri: a hat ostoba és hazug kérdést lényegében csak egyféleképpen lehet kitölteni. (Azzal mondjuk vitatkoznánk, hogy csak azt lehet normális embernek tekinteni, aki ezt a propaganda anyagot egyáltalán kitölti és visszaküldi – de amíg Gulyásnak van bátorsága 6,3 millió embert nem normálisnak titulálni, addig nekünk nincs gyomrunk ugyan ezt megtenni 1,7 millióval.)

Azt persze az interjút készítő mikrofonállvány már nem kérdezi meg: mi a fenének kellett akkor nyomdára, postára, plakátokra milliárdokat elkölteni, amikor pontosan tudják, hogy 2,2-2,5 millió támogatója van a kormánynak. A haverok kitömésén túl csupán annyi derült ki: a méréseknél kisebb a Fidesz törzsgárda tagjainak száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7412585141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szablya9 2017.06.11. 12:17:59

A szerző viszont nem bolsevik. Egyszerűen csak hülye.

sinus67 2017.06.12. 00:24:09

@szablya9: Attól, mert valaki másként lát dolgokat még nem hülye! Aki viszont beszopja a keresztény-bolsevik-illiberalizmus zagyvadékának gyümölcsét...
Ott van gond a toronyban bőven!
(Ezzel nem azt mondva ki, hogy a Botka féle adózzanak a gazdagok, meg a Gyurcsány féle tárgyaljunk már, de azért a k*va anyádat elmefuttatások befogadóinál nincs seemi gond.)
Egyébként a fenti levezetés sokkal okszerűbb, mint az Echo TV elemzős műsorai, mert ott kb. arról beszélnek pl. a kormányzati korrupció kapcsán, hogy olyan nincs most, az csak a Gyurcsány időszakban volt. A levezetés meg kb. annyi, hogy én nem láttam még 10 millió forintot, tehát annyi pénz nincs is. Tisztára, mint Wagner Úr!

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.12. 09:43:54

@sinus67:

"Aki viszont beszopja a keresztény-bolsevik-illiberalizmus zagyvadékának gyümölcsét..."

Szürreális dolog társítani az ateista, proletár forradalmat hirdető bolsevizmust a teista, Jézus tanait hirdető kereszténységgel! Gratulálok!

nyugdíjas1 2017.06.12. 19:28:32

Még jó,hogy nem küldtem vissza a kérdőívet,nem mintha számított volna valamit.

illaim 2017.06.12. 19:41:02

@atomic power 1986DucaDuca: te valamit nagyon beszoptál ! A Fidesz saját maga hirdette a 2010 választásokat megnyerve, hogy egy új bolsevik párt! LOL
Ha a memóriád elhord még 2010.-ig akkor arra is emlékezned kell, hogy Orbán egy olyan pulpitus mögött beszélt, melyen a szlogen az volt " Az új többség"
Az új többség=новое большинство
Ezért aztán kár tagadni, hiszen fénykép is van róla! Ami pedig a válláskárosult létedet illeti, nektek annyi közötök van Jézus tanításaihoz, mint a kurvának a jámborsághoz!
Azért mert bolsevik módon és erőszakosan a vallásra hivatkoztok, attól az még messze nem igaz, hogy úgy is cselekedtek!

nyugdíjas1 2017.06.12. 20:04:32

@illaim: Azért,mert bolsevik módon és erőszakosan a vallásra hivatkoztok
ez jó,ez fantasztikus illiberalizmus

nyugdíjas1 2017.06.12. 20:11:28

A fiatal csirkefogók,mint Gulyás,Rétvári,Tuzson és igy tovább,veszélyesek a társadalomra és így garantálva van a tovább vergődésünk.

sóhegy049 2017.06.12. 21:28:33

Ebben az a dráma, hogy többe került, mint egy népszavazás. ;-) Soha és senki nem tudja meg, hogy hányan küldték vissza, de valakiknek ez qrva nagy buli volt ám. :-P

chrisred 2017.06.12. 21:39:00

@atomic power 1986DucaDuca: A bolsevizmus hatalomgyakorlási forma, lényegében független attól, hogy milyen ideológia nevében működik.

nu pagagyí 2017.06.12. 21:58:51

Úgy látom már a hazudozási fázisban tart a civil ügy. A törvény az ellenzék (fedőnevén Soros) ellen irányul, amit az elején közöltek is. A cél pedig egy óvodásnak is világos, mindenkit el kell hallgattatni, aki veszélyezteti a hatalmukat.
Most pedig mindenféle "átláthatóságról" hadovál, ami hogy úgy mondjam mindig is szívügyük volt, lásd a kormány, az általuk felügyelt állami szervek és az állami cégek mindig készséges és valósághű tájékoztatásai és válaszai a lakosságot érdeklő kérdésekre.

nu pagagyí 2017.06.12. 22:06:17

@atomic power 1986DucaDuca: Pont úgy hirdették a kommunisták az emberek egyenlőségét, ahogy ez a rezsim pofázik a kereszténységről. Aztán mindkettő bolsevista, mivel szerintük csak az igaz, hogy nekik kell hatalmon lenniük a világ végéig és akinek ez nem tetszik az bűnöző, még ha nincs is kész még a jogszabály, hogy miért is.

jolka40 2017.06.12. 22:25:04

Nem lesz ebből még baja ennek a Gergő gyereknek?
süti beállítások módosítása