B1 blogcsalád



Rogán és Mészáros Lőrinc két héttel a választás előtt akarta leleplezni Orbán titkos svájci bankszámláit

2017. június 03. - nickgrabowszki

De Gyurcsány ezt nem tűrhette, meg kellett akadályoznia. gzsgyf.jpg

Ez nem vicc, ez a DK hivatalos pártálláspontja. Gréczy szóvivő szombaton ezt írta a blogján:

Én viszont azt kérdezem, hogy Kedves Olvasó mit tettél volna az ő helyében? Képzeld el azt a helyzetet, hogy Gyurcsány Ferenc részt vesz egy ilyen beszélgetésen, amit tudta nélkül, mondjuk, képpel, hanggal rögzítenek - netán valamely titkosszolgálat és a Fidesz érdekében....

Orbán titkos pénzügyeiről van szó tehát, és a történet két héttel a választás előtt robban. A Magyar Idők bemutatja a találkozóról készült felvételt, és kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc nem szólt róla...

Ez a hivatalos magyarázat arra, hogy Gyurcsány belebukott kalandos történetébe Orbán titkos svájci bankszámláiról.

  • Hogy állítólag találkozott valakivel.
  • Aki vagy orosz volt, vagy nem.
  • Aki mutatott neki dokumentumokat, vagy nem.
  • Amik hitelesek voltak, vagy nem.

Ezért Gyurcsány úgy hivatkozott rájuk, mintha hitelesek lennének, vagy nem, és ultimátumot adott Orbánnak (amit az kiröhögött, és orvosi esetnek nevezte).

Majd utólag elismerte, hogy bizonyíték nincs a birtokában, az embert, akivel állítólag találkozott, nem ismeri és kapcsolatba se tud lépni vele. De azt véletlenül sem mondta, hogy hibázott, hogy bocs azért, hogy minden bizonyíték nélkül előállt egy ilyen zavaros sztorival, csak hogy kicsit róla szóljon a médiatér, amíg Botkával való egyezkedéséről nem tud, mert Botka nem áll szóba vele.

Megbukott a sztorival, elő kellett állni egy magyarázattal, ami legalább a saját szektatagjait híveit meggyőzi, és a fent idézettel álltak elő. Ez volt a legjobb, ami tellett tőlük.

Hogy Gyurcsány nem tehetett mást. Nem volt választása. Kényszerpályára került. El kellett hárítania az őt fenyegető veszedelmet.

Azt azért gondoljuk már át egy pillanatig, mennyire életszerű, hogy a Orbán saját Mészáros Lőrinc lapja a választási kampányban, valószínűleg Rogán propagandaminiszter közvetlen utasítására, előáll egy bombasztorival, ami

  • egyfelől arról szól, hogy leleplezi a Fidesz titkos segítőtársát (ti. Gyurcsányt, mert elhallgatta a számlaügyet),
  • másfelől egyszersmind felhívja a figyelmet Orbán svájci pénzügyeire is.

Egészen abszurd elképzelés. Ez kb. egy nyíltszíni politikai öngyilkossággal érne fel számukra. A Fideszben, felteszem, azért ennél több eszük van. A DK-ban, úgy tűnik, nincs.

"Robban a bomba." A kormánylap. Két héttel a választás előtt. Leleplezi a miniszterelnök pénzügyeit.

Ezt nagyon szórakoztató lett volna látni. De Gyurcsány megakadályozta.

Azért annál, hogy a Magyar Idők a választások előtt leleplezi Orbán bakszámláit, még az is valószínűbb volna, hogy mongol titkosszolgálat elrabolja Németh Szilárdot (megakadályozandó a magyar birkózás felvirágzását).

De a DK-ban el tudták képzelni. Szóvivője szerint ettől tartott Gyurcsány pártelnök annyira, hogy nem volt más választása, mint nyilvánosságra hozni a homályos pletykákat. Ebből ítélve egészen szürreálisak lehetnek a DK elnökségi ülései.

Az a kisebbik baj, hogy Gyurcsány végképp komolytalanná tette magát, a nagyobbik az, hogy ezzel ködös történettel a titkos számlákról, meg az ultimátumról, meg hogy ezzel Magyarország legmegvetettebb politikusa állt elő, eleve lehetetlenné tett minden valódi, bizonyítékokon alapuló tényfeltárást Orbán pénzügyeiről.

Ha valaki esetleg mégis előállna Orbán valódi számláinak bizonyítékaival, a Fidesz lerázza magáról, mint kutya a vizet, legyinthet és visszafelé mutogathat, hogy ez is valami Gyurcsány-féle zavaros fantazmagória.

Gréczy szóvivő amúgy indirekte elismerte, hogy a történetben Gyurcsány nem tiszta, hogy hamisan vádolt, hogy hazudott, amikor

visszautasítja, hogy a főnökének vissza kellene vonulnia - legkésőbb - a mostani lebukás után.

Hosszú listát közöl a hamisan vádoló, hazugságokkal lebukó (zömmel) fideszes politikusukról, és mindegyiknél hozzáteszi, hogy nem vonult vissza, miután lebukott.

Éppen csak azt nem mondja ki, hogy na és. Ha a Fidesz hazudhat, akkor Gyurcsánynak is szabad.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4712561643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.03. 19:18:04

Feri elhúzhatna már az egész DK-s bandával együtt. Ha ezt készíti elő, akkor esetleg Viktort is vihetné magával...

sinus67 2017.06.03. 19:44:10

Van baj bőven a toronyban!

morpho 2017.06.03. 19:59:48

Faszom kivan Fletóval! Húzzon már el a picsába és írjon kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról...

Punxsutawney Mormota 2017.06.03. 20:19:37

Esküszöm, hogy lemondom a Comedy Centralt, meg a többi vígjáték-csatornát... Azokon nem röhögök akkorát, mint Gyurcsányon. Szereplése kezd az "osztály bohocáéra" hasonlítani, aki a szemetesvödröt is a fejére húzza, hogy mindenki röhögjön.

A baj az, hogy a Gyurcsány bohóckodáséárt a bizonytalan szavazók kollektíve fogják büntetni az ellenzéket. Kezdem azt hinni, hogy Orbán mestertervének Gyurcsány is a szerves része.

Punxsutawney Mormota 2017.06.03. 20:21:23

@morpho: Hogy miről? És mi lenne az irodalmi besorolása? Sci-fi? :)

morpho 2017.06.03. 20:29:46

@Punxsutawney Mormota: Ő mondta, hogy majd ha visszavonul kibaszott jó könyveket fog írni a modern magyar baloldalról...Műfajról nem volt szó, de már alig várom őket!

Punxsutawney Mormota 2017.06.03. 22:09:07

@morpho: Ha meglesz, megveszem. Felteszem a Thürmer-összes mellé a polcra :D

mpreston 2017.06.03. 22:13:48

Kedves trollok, miért nem hallgatjátok vissza Gyurcsány bejelentését, hiszen ott nagyon feltételesen van szó bizonyitékokról. Sokkal érdekesebb, hogy senki nem tartja lehetetlennek , miszerint Orban pénzeket kapott valahonnan, hiszen tudunk gázszerelő szomszédja hihetetlen meggazdagodásáról. Ejnye-bejnye, ti nem tartjátok Orbant makulátlannak? Miért nem arról írtok, hogy ilyen erkölkcstelenség, hogy ő kapja a legtöbbet, hiszen ezt már a nemközgyülés-közgyűlésen jegyzőkönyvbe mondta. Ja, az nem is volt jegyzőkönyv, bocsi
.

morpho 2017.06.03. 23:52:05

@mpreston: Orbán nyilvánvalóan lopja a közpénzt. Ezt mindenki látja Magyarországon. Aki nem, az hazudik. De ettől még Gyurcsány egy fasz! Ha van bizonyítéka, vegye elő a témát, ha nincs, akkor meg ne hantázzon, mert ki fogják röhögni. Teszem azt én is például. Ennek semmi köze Orbánék lopásához. Azt már csak mellékesen jegyezném meg, hogy itt most egyetlen troll sincs, ha csak te nem vagy az.

2017.06.04. 10:29:34

sajnos gyurcsány egy politikai analfabéta, kár !
amúgy sokkal nagyobbat durranna, ha bebizonyítaná, hogy az álellenzéket a fidesz pénzeli, orbán titkos bankszámlájára csak legyintenének az emberek

Bryan élete 2017.06.04. 11:22:15

Hüje hiperaktív Feri!
Ha tényleg volt valami kisérlet, - nem kétlem - első útja Molnár Zsolt nemzetbiztonsági csókához kellett volna vezetnie, jegyzőkönyv, stb., ott teríteni az eseményeket, és HA tényleg előkerül a "24 karátos bizonyíték", akkor egy nemzetközi sajttájon virítani vele, és nem itthon, Bécsben vagy Brüsszelben.
Szerintem a közvetítő ilyen nagy porverés miatt beszart, bizonyítéknak annyi, de ha elő is kerül valamilyen hiteles papír, már csak legyintünk rá.
Sajnálom Gyurcsányt, sokak reménységét, ezt az ügyet a szokásos túlpörgésével agyonkombinálta, több diplomáciai és taktikai gógyit néztem ki belőle, de így lejtmenetbe megy le kutyába, levesbe, lecsóba, kinek ízlése szerint.

mást 2017.06.04. 11:48:13

Én úgy látom, hogy a volt miniszterelnök bármilyen mozdulatára a nagy magyar félretájékoztatott közvélemény - természetesen a vezető karaktergyilkos utasítása szerinti rendezésben - a legszélsőségesebb okoskodásba kezd, természetesen a regnálók malmára hajtva azt a kis vizet IS ami még valahogy élteti a magyart !

A mások kárára való burkolt, vagy egyenes hazudozás aztán terjed, mint a nátha....

Talán a józan ész alapján mindenkinek a saját élete érdekében csak a rossz megváltoztatását kellene megcéloznia, és nem a mások ekézésével bajlódni ebben a nagyon elrontott közéletben !

FCUK4 2017.06.04. 12:14:55

Fletó azt teszi, amit 11 éve a vele kellett volna tenni: eltemeti magát.

Bryan élete 2017.06.04. 12:46:02

@mást: hiába szurkolunk neki ezerrel, ha sorozatosan elbaltázza a lehetőségeit.
Miért nincs a dk- ban több Juhász Péter, Gulyás Márton vagy egy Szél Bernadett karakterű figura? Miért egyedül viszi a hátán a kommunikációt - mert a Zsolti a finom körmondataival nem nagy durranás.
Miért kell Botkával ilyen primitív cicaharcba beleállni hetenként? Botka az mszp minelönkjelöltje, kenjék a hajukra. Pont. Rajta kívül lehet még akár nyolc jelölt is.
Pl. Lattman Tamás bejelentkezésére senki egy szót sem vesztegetett, pedig éppen a civilsége miatt lehetne befutó.
Gyurcsánynak az egész lekaraktergyilkolt előéletét kellett volna mára újraépítenie, szisztematikusan diplomatikus módon, de azt veszem észre, erre a témára nem sokat gyúrt - legnagyobb szurkolásom ellenére sem sikerül kimozdulnia a saját maga mókuskerekéből.
Kár, ennél többet vártam tőle.

mást 2017.06.04. 14:40:19

@Amelanchier: én mindenkinek szurkolok - az általad említetteknek IS - akik ezt az elrontott magyar közéletet egy kicsit IS javítani szeretnék.

A volt miniszterelnök viszont a személyét (!) ért igaztalan támadások ( ezek kimondottan egy személytől kiindulóan vezetnek a többi rivális, illetve az ismerethiányos emberekhez ) miatt váltja ki az igazságérzetet sokakból, anélkül. hogy hibáit bárki tagadná. De szerintem nem kirívóan több hibát követet el amiért ezt a mérhetetlen gyűlöletet kiérdemelné.

Sajnos, a nyomába tülekedők közt nincs egy politikus alkat sem, aki nagyobb karakterrel rendelkezne, és így lehetővé tenné a jelenlegi hatalommal szemben az támogatók széles körét megértetni a valós helyzettel a megoldás érdekében.

Az a mindent elöntő - a magát demokratikusnak fényezőket IS ide értve - látszat politizálás amit a médiát uralja igen nagy kárt okoz még a normális emberek körében IS !

Bryan élete 2017.06.04. 15:29:12

@mást: mindegyis ma már mindegy milyen balfaszkodást követett el a kormányzása alatt , mert a fidesz agresszív és embertelen módon forgácsolta szét a személyes és politikai karakterét., amibe cinkosként és lelkesen besegítettek a szocik is. Én a helyében már borítottam volna, mi is történt azokban az időkben, nem szemérmeskednék politikai taktikai okokból. Plán e azok után, ahogy a mai nap Botka fölényesen lehazugozhatja, elhajthatja a rákba és erre nincs válasza Gyurcsánynak. Érthetetlen.
Az a botka, aki huszonöt évig lapított, kibekkelt /vacilaci gúnynéven/ a langyos dagonyában és soha semmi kifogása nem volt semmi ellen a pártban.

Azóta eltelt vagy nyolc év, megalakult a dk, de egy ilyen többre érdemes vezetővel csak vergődik, pont úgy, mint a többi szintén jobb sorsra érdemes kis párt.
Nem igaz, hogy ennyi idő alatt okosan, pragmatikusan ne tudta volna levetni a kudarcos megbélyegzést és a 2006-osnál vállalhatóbb arculatot kialakítani magáról. Ebből az orbános bebukott történetből, akármi lesz a vége, jól kijönni nem lehet. Ha tényleg akkora taktikus, okosabban is megoldhatta volna a történetet. Én érte haragszom, nem ellene.

Szintén drukkolok mindenkinek, aki tenni akar b ármit a pocakos és bandája eltakarítása ügyében, de látva ezt a vergődést, széthúzást sok reményem nincs. Már csak azérrt sincs, mert ennyi bebiztosított pénzből bármit megtehetnek és meg is fognak tenni,hogy hatalomban maradjan ak.
Sajnálom az elszalasztott lehetőségeket, az ellopott ezermilliárdokból mi mindent lehetett volna lendíteni az országon.
süti beállítások módosítása