B1 blogcsalád



A Fidesz Kelet-Magyarország pártja lett, de az ország közepét már elveszítette

2017. május 30. - nickgrabowszki

A Republikon is közölte a májusi számat, amelyek nagyjából azonosak a többi intézetével. Vezet a Fidesz, jön fel az az MSZP és az ellenzék egésze országosan megverné a Fideszt.partpref-regio.jpg

Ha összefogna, de mivel feldarabolt, a választásokat még a Fidesz nyerné. Jelentősége csak annyiban van,

a kormánypárt nem tudja elmondani, hogy az ország többsége mögötte áll,

a választók többségét képviseli. (Persze, ettől még elmondja, a számok nem zavarják a propagandát.)

Ez csak a szokásos, de ami ennél érdekesebb, hogy a Republikon területi bontást is készített, ami az kisszámú minta miatt óvatosan kell kezelni, de azért iránymutatásra kiválóan alkalmas.

  • Eszerint országosan, a teljes népességben a következő a helyzet: Fidesz - 32 százalék, baloldal/liberálisok - 23, Jobbik - 12. 33 százalék nem tudja.
  • Észak- és Kelet-Magyarországon ennél sokkal nagyobb a Fidesz előnye: 43, illetve 46 százalékkal vezet a 19-11-re és 20-14-re álló ballib és Jobbik előtt.

Egyfelől ebből látszik, hogy a Jobbik elveszítette a hazai pályáját, és a rozsdaövezetben sem tudja megszorítani a Fideszt, de még egy esetlegesen egyesült baloldalt sem.

Másrészt viszont ebben a hat megyét (Nógrád, Heves, Borsod, Szabolcs, Hajdú, Szolnok) magában foglaló térségben akkora a Fidesz előnye, hogy még egy teljes, a baloldaltól a Jobbikig tartó ellenzéki összefogás sem tudná megverni.

Ez még akkor is meggyőző, ha leszámoljuk belőle a Fidesz tendenciózus (minden intézetet érintő) felülbecslését, ami kb. 4-6 százalékot jelent.

A Fidesz Kelet-Magyarország pártja lett.

Nyugat-Magyarországon (Győr, Vas, Zala) hasonló a támogatottsága (41 százalék), ott is nagyon győzne, de főleg azért, mert a Jobbiknak sincs ott bázisa (11 százalék), a baloldal meg kifejezetten rosszul áll (9 százalékon).

  • Az ország közepén viszont teljesen más a helyzet. Az talán már nem is meglepő, hogy a fővárost és Pest megyét magában foglaló Közép-Magyarországon baloldal önmagában is erősebb, mint a Fidesz (Kormánypártok 28 , baloldal 30, Jobbik 13 százalék.)
  • Viszont hasonló a helyzet a Dél-Alföldön (Bács, Békés, Csongrád): ott csak hajszállal marad el a baloldal a Fidesztől (28 vs 27 százalék), a Jobbikkal együtt (14 százalék) viszont nagyon veri a kormányoldalt.
  • A Közép-Dunántúlon vezet ugyan a Fidesz (23 százalék), de a kormány-ellenzék számai hajszálra azonosak (ballib: 15, Jobbik 8 százalék). Itt a legmagasabb, 50 százalékot meghaladó a bizonytalanok aránya.

Nagyon sokan nem tudják, hogy merre billenjenek Nyugat-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon sem, de az utóbbi, Tolnát, Baranyát és Somogyot magában foglaló térség mg ennél is meglepőbb számokat mutat:

itt a legalacsonyabb a Fidesz támogatottsága, alig 15 százalék.

Amivel még a Jobbikot (11 százalék) is alig előzi, és ez alig több mint a fele a baloldal és a liberálisok eredményének (27 százalék).

Ez persze lehet akár az kisszámú minta nagy torzítása, és mielőtt messzevezető következtetéseket vonnánk le belőle, ismerni kellene a mintát. Mert lehet, hogy a mintavétel ebben a térségben túlságosan is Pécsre koncentrált a kisfalvak helyett, ez megmagyarázná a Fidesz katasztrofális eredményét. (Mondjuk ugyanez a helyzet a Dél-Alfölddel például.)

De azért a felmérés arra jó, hogy azt elmondhatjuk: az ország teljesen kettészakadt. A város-vidék ellentét mellé mostanra bejött a nagyobb földrajzi tagoltság: az ország két szélén meggyőzően erősek a kormánypártok, az ország közepét viszont mára elveszítették.

Centrális erőtérből periferiális erőtér.

(Kép: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412551927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.05.30. 16:30:58

Érdekes, hogy a déli határ mentén, ahol a vérszomjas migráns tömegek milliói beözönlenek az országba, ott valahogy nem muzsikál a fidesz. A zemberek ott ugyanis látják, hogy a kormánypropaganda hazudik. Ezzel szemben északkeleten, ahol élő migránst ember még nem látott, rettegnek a jámbor, otthonkás nénikék, az erőszakoló hordáktól. Ott nem tudják ellenőrizni, hogy hazudnak. Egyébként meg tökmindegy, mit mutatnak a számok, a fidesz úgy is megnyeri a választást. Mindig megnyeri. Lassan alkotmányba kéne foglalni, hogy a választásokon a fidesz nyer.

mikimackó 2017.05.30. 16:40:19

riport a déli határvidékről.........., riportalany: a fidesz azt igérte, jobb lesz........, lófaszt lesz jobb !!! no comment !

bélabácso 2017.05.30. 17:01:52

Hamis felmérés! Nem a biztos választókat nézi, ott bőven a Fidesz vezet.
Nyugaton is a Fidesz vezet, Bp-en van egy kis lemaradása, de majd behozza. :D
45-50% van a Fidesz a biztos választók között, mögötte 20%-al jön a következő párt...Az időköziket is magabiztosan nyerte a Fidesz: Debrecen, VIII kerület, Gyula...sőt erősödött is.
Egy dolog a felmérés, és egy dolog a valóság.

morpho 2017.05.30. 17:58:19

@bélabácso: Éljen!! Éljen!! Éljen!!! Csak a fidesz!!!!

FCUK2 2017.05.30. 18:01:24

szóval ez szép és jó, csak semmi köze a lényeghez: a választás listán és egyéni körzetekben dől el, nem régiókban. lehet, hogy igaz a fenti ábra, de ez csak azzal fog járni, ha így marad, hogy pár körzetben magasan nyer az ellenzék, sok körzetben meg kicsivel a fidesz. és akkor mi lesz? az, ami most is van. Budapest meg pár nagyobb város balos lesz, és a mostani 10 körzet helyett lesz 20 az ellenzéknek. nagy kaland.

egyébként meg épp most olvasom, hogy Botka meg Fletó elküldte egymást a k..va anyjába. szépen alakul a külön indulás. Fletónak a túlélés a legfontosabb, és ha nem hajlandóak elfogadni őt személy szerint, indítanak jelölteket, az pedig egyértelmű balos bukást jelent. ha meg elfogadják Fletókát, megint csak buknak :)

ulpius66 2017.05.30. 18:13:23

Republikon Intézet felmérése......

Ugorgyunk!

Ezek mán akkor is hazudnak, ha kérdeznek!

ulpius66 2017.05.30. 18:18:32

@FCUK2:

Fuck!

Hát kíváncsi vagyok mikor töri el Botka a gyurcsányi gerincét?

Teljesen nyilvánvaló, hogy a szociknak semmi szükségük a gyurcsányira, és körére...arra az idióta Molnár Csabára, Varjúra vagy Vadai Ágicára.......

Még azt is megkockáztatom, hogy a szocik felajánlják a "mezei DK" tagoknak, hogy lépjenek vissza az MSZP-be (a 90%-uk előtte MSZP-tag volt.....) és ezzel persze hozzák vissza a "mozgalmi" erejüket is.......magyarul vigyék a DK szavazók jelentős részét is!

Na, ekkor jó nagy kakiban lenne a gyurcsányi, és a szúk köre........

ulpius66 2017.05.30. 18:25:29

A DK-nak a támogatottsága a 2011-es megalakulása óta 5-10%-on van... ezt sohasem bírták jelentősen növelni......

A támogatóik, szavazóik jelentős része volt szoci szavazó, így számukra nem okozna nagy gondot "visszaszavazni" a szocikra..... ráadásul, úgy, hogy a szocik a nyerők, a DK meg "szopóágon" van........

Egyebekben sohasem értettem a gyurcsányiékat, hogy mi a tökömért akarnak állandójan koalícióra lépni, hogy ne mondjam "egyesülni" a szocikkal, ha egyszer kiváltak belőlük.......akkor mi a tökömért váltak ki????????

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.30. 19:55:00

A Fidesz Kelet-Magyarország pártja lett. Majd a következő mondat alapján a Fidesz Nyugat-Magyarország pártja is...

@ulpius66: Melyik közvéleménykutató nem hazudik?

ulpius66 2017.05.30. 20:15:45

@Online Távmunkás: "@ulpius66: Melyik közvéleménykutató nem hazudik?"

Uram, önnek teljesen igaza van!

MIND HAZUDIK!

Ezek csak a nevükben közvélemény-kutatók, inkább nevezhetnénk őket "KÖZVÉLEMÉNY-MANIPULÁLÓKNAK"!

Zsoltbacsi 2017.05.30. 20:18:38

@ulpius66:

"Republikon Intézet felmérése......

Ugorgyunk!

Ezek mán akkor is hazudnak, ha kérdeznek!"

Azert egy orok klasszikus beszolast koszonhetunk a vezetojenek:
-Nem azt mondtak Feri.... :)))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.30. 21:02:46

@ulpius66: Akkor egyetértünk, hogy a fideszes Századvég is hazudik.

index isis al kaida mind CIA projekt 2017.05.30. 21:06:03

Választást kell nyerni, elvtársak.
Nem nemzetközi sajtószemlét meg kamu- blogbejegyzés- rekordot felállítani :DDD

morpho 2017.05.30. 21:55:37

@ulpius66: "Egyebekben sohasem értettem a gyurcsányiékat, hogy mi a tökömért akarnak állandójan koalícióra lépni, hogy ne mondjam "egyesülni" a szocikkal, ha egyszer kiváltak belőlük.......akkor mi a tökömért váltak ki????????"

Nem hittem volna, hogy ez valaha megtörténik, de teljesen egyetértünk.

legális 2017.05.31. 07:06:44

Veri a fideszt - na, ja 30/28 olyan veres, hogy meg stat hibanak is elmegy
A Jobbikkal egyutt nagyon verri a kormanyoldalt? Micoda? Mar a ballibbantak sima osszeadasa is a kozvelemenymanipulalas csucsa, de. Jobbikkal osszegzes, tobb mint hiba
Ezeket osszeadni nagyobbt hiba, mint az mszpszadesz kombo volt. Osszeadtak oket. Mi meg alig eltuk tul azt az osszeadast

Brix 2017.05.31. 07:49:52

Debreceni vagyok. Itt több szavazatot szerzett a Fidesz időközi vàlasztàson, mint előtte bàrmikor...A vàros fejlődik. Budapesten most aktivizàlódtak a balliberàlis érzelmű szavazók, mert Soros, és szervezeti àtfogó gyűlöletetkampànyt indítottak...De, nyerni nem fognak, mert az emberek nem akarjàk vissza a balliberàlis kormànyzàst!

torró 2017.05.31. 08:01:14

A felmérés az egy dolog. Vagy megmondom vagy nem. Erre nem lehet alapozni, és még van egy év.
Gyurcsányt nem szereti a baloldal , mert elmondta róluk az igazságot! Nem azt mondta, hogy hazudtam, hanem hazudtunk! És ezt tudja mindenki, csak kimondva kurva szar hallani. Ezt nem tudják megbocsájtani. Amúgy meg mindegyik hazudik. Kérdés melyik nagyobbat. Apropó! Hogy van ez, hogy Botka az EU segítségét kéri az Orbán megbuktatására? Újra 56-s szindróma a baloldalon? Csak úgy demokratikusan nem megy? Ajjaj!

1ghost 2017.05.31. 08:08:54

@Brix: @legális: @Zsoltbacsi: @ulpius66: @FCUK2:

Na mi van, te gerinctelen orbánista bérhazudozó? Be vagy szarva, mi?

Pedig jobb, ha hozzászoksz, mert a java csak most jön! Az még csak hagyján, hogy a tolvaj, korrupt bandádat elzavarják a magyarok, a hozzád hasonló mocskos kollaboránsokkal együtt, de még sittre is vágnak titeket, az kurvaélet!

Mentek szépen a cellába, s ha szerencséd van, közel leszel a gazdádhoz, s ott a sitten majd a nickjeid nevét mormolva fényezheted szépen valagát.

Csak úgy nosztalgiaképpen! :)))))

nookedli 2017.05.31. 08:18:18

Erősen torz ez a nyilván balos adathalmaz. Ennyire butának tartják a magyart, hogy a többség azok után, ami történt az elmúlt 7 évben még mindig a zsideszhez ragaszkodnak? Ki az az agyhalott, aki képes visszaszavazni a szintén korrupt, hazaáruló balosokra? Vagy teljesen hülyék az emberek, vagy ezek az elemzések erősen torzítanak. Remélem, hogy az emberek változást és elszámoltatást akarnak és nem ennek az éhhalálon tengődő Magyarországnak a további évekre elhúzását.

lobster thermidor 2017.05.31. 08:18:30

Ez is ékesen mutatja, hogy melyik népréteg fogékony a fidesz hazugságpropagandájára, valamit arra, hogy hogyan függ össze az iskolázottság, és a műveltség a pártválasztással.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.05.31. 08:23:57

@bélabácso: Zuglót valahogy kihagytad a listádból.

élveteg 2017.05.31. 08:32:05

"Nyugat-Magyarországon (Győr, Vas, Zala) hasonló a támogatottsága (41 százalék), ott is nagyon győzne, de főleg azért, mert a Jobbiknak sincs ott bázisa (11 százalék), a baloldal meg kifejezetten rosszul áll (9 százalékon)"

Győriként ezt igazolhatom Balodal ? Itt ? Soha az életben labdába nem fog rúgni Ez a kilenc százalék is az utolsó fellángolásuk

legyetek 2017.05.31. 08:55:14

Ha eljön a választás napja, akkor ki fog derülni, hogy a Nyugat-Magyarországon a legerősebb a
fidesz, és a jobbik Kelet-Magyarországon fog legjobb eredményt elérni, de hát ott is jelentős
hátrányban lesz a jelenlegi kormánypártokkal szemben. És baloldal? No az nem nagyon fog
labdába rúgni sem itt sem ott, sem amott.

sinus67 2017.05.31. 08:59:22

@lobster thermidor: Sajnos a választás eredményén az nem fog segíteni, hogy elmondhatjuk a fideszre az iskolázatlan, műveletlen rétegek szavaztak. Nyílván ez egyébként sem igaz így, egyszerűen.
A fideszre nem csak azok szavaznak, akik elhiszik a propagandát, hanem azok is, akik még véletlenül sem szavaznának a baloldalra, vagy a liberálisokra. A jobbikot pedig kevésnek tartják ahhoz, hogy tönkreverje a bal-liberális oldalt közel olyan mértékben, ahogy azt a fidesz tette. Nem maradván más lehetőség a bal-liberális oldal távoltartására, mint a fidesz támogatása. Vannak jobbikos ismerőseim, akik szidják a fideszt, azonban odaszavaznak, mert a jobbikos jelölt "gyenge".
A választási törvény anomáliái és a kemény mag miatt a fidesz leváltására két lehetőség van.
1. A teljes ellenzéki oldal összefog, és egyetlen jelöltet állít. (Ez utópia. Reális esély erre 0 %.)
2. Bizonyíthatóan kiderül a fideszes vezetésről valami, olyan, ami miatt a szavazók elfordulnak tőlük. (Erre a reális esély szintén 0 %.)

Egyetlen dologgal fogja megnyerni a fidesz a választásokat. A migráns invázió köztudatban tartásával. Biztos vagyok benne, hogy Európában lesz még robbantás a választásokig, ami a migránsoktól való félelmet - úgy érzem joggal - erősíteni fogja. Ez lesz a fidesz fegyvere!
A választót nem fogja érdekelni, hogy pl. Botka kerítéslebontós mondatai nem úgy hangzottak el, ahogy a közmédia tálalta. Nem fogja érdekelni, hogy adózzanak a gazdagok. Nem fogja érdekelni, hogy Orbánék mennyit lopnak! A választók nagy részét egy dolog fogja érdekelni: Magyarországon ne legyen egyetlen migráns sem!
Majd figyeld meg! A választás előtt röviddel kijátszák a migránskártyát megint. Plakátok, konzultáció, vagy a jó eg rzdja mi jut eszükbe Habonyéknak!

Duplaxiii 2017.05.31. 09:04:40

Megnéztem a grafikont és abból nekem nem ez jött le!
Egyrész eszméletlenül magas a "semlegesek" aránya, mindenhol 30% körüli, de van ahol még magasabb.
És ezekre - sokszor írom - senki nem koncentrál, ez nem érték a médiának, az elemzőknek, de a pártokna sem, így az ország 1/3-as, az egységes 1/3 fog megint szopni, és a vesztesekkel ez akár 60% is lesz...
Aztán a szokásos egy helyen erősebb az ellenzék, Budapest és környékén, de itt dominál a főváros. És egy helyen meg a Jobbik.
Mindenhol a Fidesz önmagában erős, így a ellenzék nem nyerhet, mert a "demokratikus" szelet alapból megosztott, őket NEM SZABAD összeadni!!!!!
Mert a demokratikus csapatok nem fognak összeszavazni és a Jobbikkal sem egyezkedni.
Ha elfogadjuk, hogy az LMP a Fidesz oldalára áll, ha szükséges, akkor a elemzés azt jelzi, hogy a Fidesz bebetonozta magát, még akkor is uralkodhat tovább, ha nem szerzo meg a többséget, mert a irányítási ágak (köztársasági elnök, alkotmánybíróság, gazdaság, MNB, bíróságok, ügyszéség, rendőrség, média stb.) egységesen nekik fognak dolgozni és kritikus szavazásoknál az lmp-vel átvihetik az akaratukat.
A másik oldal meg nem fog összezárni, mert a "demokratikus" kamupártok is a pénzt nézik és nem a társadalom érdekeit.
Szóval a grafikont még így, összeszervezett ellenzéki értékekkel is lehetne hitelesen elemezni és leírni.
Sajnos nincs veszélyben a következő 20 év fidesz rémálom...

porthosz 2017.05.31. 09:07:57

Nem teljesen értem hogy a baloldal miért nem pártonként van feltüntetve, ennyi erővel a jobbikot meg a fideszt is össze lehetett volna vonni és akkor az derült volna ki hogy a jobboldalnak 3x annyi szavazata van mint a baloldalnak.

Kivlov 2017.05.31. 09:12:33

A baloldalon nem a szavazó hiányzik elsőként: hanem a vállalható arcok, a vállalható program és a vállalható vízió...

nemecsekerno_007 2017.05.31. 09:23:28

@lobster thermidor: "Ez is ékesen mutatja, hogy melyik népréteg fogékony a fidesz hazugságpropagandájára...."

A többség akarata érvényesül, ilyen a demokrácia. Akik nem tudnak szót érteni a választók többségével, azoknak nem sok keresnivalója van a politikában, de még a közéletben se. Persze lehet osztani az észt, az már azt mutatja, hogy nem a napi megélhetésért kell küzdeni. Az meg ugye jó.

Szarazinda 2017.05.31. 09:34:35

@Kivlov: az egész kommentáradatból kábé a tiéd az egyetlen értelmes hozzászólás

Szarazinda 2017.05.31. 09:35:05

@Kivlov: az egész kommentáradatból kábé a tiéd az egyetlen értelmes hozzászólás. Ez is mutatja az általános választói színvonalat

Csaba Szikora 2017.05.31. 09:40:22

ezeket 2014-ben is végighallgattuk.

Csaba Szikora 2017.05.31. 09:46:15

@Duplaxiii: rémálom?Fideszes ügyészség?Te beteg vagy öreg.Akkot gyurcsány-bajnai-demszky-hagyó-botka-meggyesi-stb sokaság miért nincs börtönben?A nagyrabecsült uniótok sarazta be őket.Még sem ülnek még.

nemecsekerno_007 2017.05.31. 09:50:49

@sinus67: Azért kicsit összetettebbek az okok a migránsozásnál, amiért a mostani kormányra szavaznak az emberek.

Toportyán Zsóti 2017.05.31. 10:03:37

Ép elme nem szavaz a tolvajtempóra,sajna végtelen pénzek állnak a gnarancs tolvajbagázs rendelkezésére amit nem sajnálnak bolsevik agymosásra elszórakázni.2014-es választás óta már nem lehet legitim kormányzatnak tekinteni a félázsiai neonácikokat.

sinus67 2017.05.31. 10:05:11

@nemecsekerno_007: Ez természetesen így van. A választó, azonban nem akar összetettebben gondolkozni. Ha így lenne, akkor 2010-ben nem nyert volna a fidesz. Mondjuk a baloldal sem!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2017.05.31. 10:41:59

A Republikon majdnem az MSZP-t hozta ki győztesnek választások előtt, de legalábbis esélyesnek titulálta az Összefogást.

Itt meg naponta megbukik a Fidesz.

De azért nevetgélve olvashatóak a kommentek, és a cikkek itt is.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2017.05.31. 10:43:57

@nemecsekerno_007:

Mondjuk a kerítés elbontással Botka bizonyosan ellökte magától az ország felét alsó hangon.

A "fizessenek a gazdagok" marhaságát, meg Gyurcsány is kritizálja már.
Mondjuk az se normális aki visszasírja a 140 ezer bruttó feletti 40%-os második kulcsos SZJA-t.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2017.05.31. 10:45:24

@Kivlov:

" nem a szavazó hiányzik elsőként: hanem a vállalható arcok, a vállalható program"

Hunvald vezeti a VII. kerületet ismét...
Ez azért sokat elárul a szocikról.
Vélhetően Molnár Gyula sokaknak ad pozíciót, akik nem vallottak ellene, és akiknek a tolvajlásainak a megúszását köszönheti.

2017.05.31. 10:48:34

Mindig kiderül a választások után, hogy ezek a közvéleménykutatások sokszor tévednek. Üzleti alapon nézve ugye mindig azoknak kedveznek a számok, aki a megrendelő. Ennek ellenére túlzott súllyal jelennek meg a közbeszédben és a médiában.

zoszil 2017.05.31. 10:56:50

Többet is veszthetnének mert ha megnyerik a választást már alig marad valami amit ellophatnak mi meg dörgölőzhetünk Azerbajdzsánhoz Kínához, Fehéroroszországhoz és Oroszországhoz.

ZX 2017.05.31. 11:09:04

@Trompf: Tipikus fidesz szavazó vagy. A lényeg nem jut el az agyadig, csak az, hogy kerítésbontás. Az, hogy ez miként valósulna meg fel sem fogod, vagy szándékosan hazudsz.

A progresszív adózást meg úgy ahogy van nem érted. Mondjuk bruttó 140 kevés (bár attól függ mikor, nem mindegy 2015-ről vagy 1992-ről beszélünk), a 40% meg sok, de lehetne értelmesen adóztatni, és főleg igazságosan progresszív adózással is.

Kivlov 2017.05.31. 11:16:08

@ZX:
Először be kéne szedni az adót. a sok kamubérestől. max. utána lehetne progresszívkodni...

room_101 2017.05.31. 11:27:18

Nem kell választást nyerni. Ügyesen kell a mindenkori helyzetet kihasználni, és a lúzereket levenni.

nu pagagyí 2017.05.31. 11:31:25

Nem véletlenül készül a fityesz polgárháborúra. Be vannak szarva, fegyverkeznek.

ZX 2017.05.31. 11:33:31

@Kivlov: És akkor miért is nem azt csináljuk? Van még honnan lopni azért, majd ha elfogy akkor kezdenek csak gondolkodni?

index isis al kaida mind CIA projekt 2017.05.31. 11:36:47

"Hileri toronymagasan vezet"
"Mi csak a mérsékelt lázadókat támogatjuk"

Kb ebbe illeszkedik az a kamuhír is.

Az orosz álhírgyárosok már mindenütt ott vannak!
Az Ignatyev nevű orosz ügynök CEU- ba épülésével kezdődött el.
Botka, Dobrev és Demszky orosz ügynökök folytatják a NATO destabilizálását.

Kivlov 2017.05.31. 11:48:06

@ZX:
Nem tudom, miért nem, de ez megy 25 éve...

telkoe 2017.05.31. 11:55:29

@nu pagagyí: Erdekes, itt az europai halado baloldali ertelmisegi ellenzek veri ki maganak a fidesz akasztasra. Biztos tart meg az 56os reflex a MSZMP maradek csocselek komcsijainal.

Az akasztas komcsieknal kiugrasi lehetoseg, Apro elvtars is jol jart, meg a Gyurcsany elvtarsat is szintre lehetett hozni a regi osszekottetesekkel amikor behazasodott a komcsi joelvtarsi elitbe. Azota mar eppen mar a legnagyobb demokrata lett a reggel delben este hazudozo kiszesbol.

ZX 2017.05.31. 12:12:00

@Kivlov: Azért mert 25 éve faszfejeket választunk meg.

BéLóg 2017.05.31. 12:14:44

Óvatosan kezelni a kis számú minta miatt = Lófasz szart sem ér, propaganda célból megrendelésre készült fércmű.

konrada 2017.05.31. 12:15:35

@ulpius66:
A kiválás oka az volt, hogy a szocialista pártban a 2010-es nagy zakóért a listájuk 4. helyezettét, Gyurcsányt vádolták - jó okkal. Így a következő kongresszusukon elkezdték hátra tolni a vonalát. Mivel Fletó csak vezető politikusként tudja magát megélni, nem tudta elfogadni, hogy a végén már a országgyűlési jelöltek között is a futottak még kategóriába kerüljön a lista közepére, miközben támogatói legfeljebb akkor lehettek volna képviselők, ha az MSZP 100% körüli eredményt ér el.

Gyurcsánynak ott volt példa az SZDSZ, mely farokként tudta csóválni az MSZP-t, így úgy döntött, hogy ez a szerep neki is jó lesz jobb hiányában: megalakította a DK-t, ahová követték azok, akikre - mint az ő vonalára - kimondták a maszopban a politikai halálos ítéletet.

...Gyurcsány persze túlbecsülte az erejét, és nem hitte el, hogy az általuk okozott katyvasz nem omlik a következő kormányra (ti. IMF által követelt megszorítások, túlzott deficit-eljárás, adósságspirál, devizáshitelek, túlértékelt forint, külkézben lévő szolgáltatók haszonéhsége egy hozzájuk hasonló szakértelmű kormányt 4 év alatt a padlóra küldött volna...)
Így a következő választásokon már koalicióban kormányba tudott volna kerülni, és onnan meg... ...hát van még Piroska levéltárában anyag, hogy megint a csúcsra vihette volna...

Kivlov 2017.05.31. 12:46:54

@ZX:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni..."

Ballib cenzúrázók réme 1 2017.05.31. 13:32:57

Hihetetelen hogy ezeknél a migri simogató Sortos bérenc Gyurcsány csicskáknál nem telik el egy nap, hogy ne gyártánának hamis statisztikákat arról, hogy Orbán Viktor meg fog bukni. Hát üzenjük ezeknek a liberális makkal álmodóknak:

Orbán Viktor sose fog megbukni!

Az ő népe ugyanis úgy szereti őt, ahogy még egyik vezérét sem. Még Kádárt meg Rákosit sem szerette a magyar ember annyira, mint Orbán Viktort!

Ezért aztán a magyar nép sose fogja leváltani Orbán Viktort, aki 2010 óta csodát müvelt az országgal: ellentétben az IMF akarátával nem szorított meg, az államadósságot visszafizette, a magyar gazdaságot az EU leggyorsabban növekedő 2-3 gazdaságává tette, többé nem vagyunk összeszerlő üzem hanem Szilikon valli, a Gyurcsány alatt külföldre menekült 100 ezrek pedig áramlanak vissza, ezért nincs is már szabad munkahely az országban.

A magyar emberek tudják hogy nem szabad leváltani Orbán Viktort, mert akkor jönnek a Soros bérenc liberálisok aztán alattuk olyan sorsra jut az ország mint a Soros befolása alatt álló összes EU országok: csak válságok Párizstól Berlinig, az emberek pénz és jövőkép nélküliek, a migrik pedig lassan túlszaporodják a fehér őslakosokat és elveszik a munkájukat.

Ettől csak Orbán Viktor tud megvédeni minket, akibe nekünk két kézzel kell kapaszkodnunk! Nagyon erősen kell Orbán Viktorba kapaszkodnunk hogy maradjon meg nekünk, hiszen nem csak a nyugati kommentelők 99%-a vinné őt azonnal, hogy az ő miniszterük legyen, hanem amint megtudtuk, Orbán Viktor Amerikából kap rendszeresen felkérést, hogy vállalná-e az amerikai nép vezetését.

SOHA TÖBBET NEM ORBÁN KORMÁNYT, MERT AKKOR AZ ORSZÁGUNK AZ EU SORSÁRA FOG JUTNI!

gyurmicsek 2017.05.31. 13:34:59

@telkoe: KIhagytad az elmútnyócévet, meg Sorost.
Meg azt, hogy a FIDESZ-ben nincs exkomcsi egy sem. Aki van az meg má meggondolta magát. Figyelj oda!

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.05.31. 13:58:52

Lehet tovabb menni, nincs itt semmi latnivalo, ez csak a kormany szokasos heti bukasa.

eßemfaßom meg áll 2017.05.31. 14:01:11

Régi szép idők amikor fedorbá lehozta, hogy a !reprezentatív! felmérés szerint az Együtt mindent visz a 28%-al a fidesz meg csak a harmadik helyen kullog a 18%-al :)

fedor.blog.hu/2014/03/05/reprezentativ_adatok_a_voks14-tol

ZX 2017.05.31. 14:13:25

@Kivlov: Még az is lehet annak is eljön az ideje.

sinus67 2017.05.31. 14:35:13

@gyurmicsek: Mostan - egyenlőre - nincsen sorosozás meg azemútnyócév, mermég megunná azember!

Leszóltak a bérkommentelő narancskomcsiknak, hogy most egy kicsit ültetni kell. Most nemzetközi szervezetek beavatkozása van. Most ez ellen kell küzdeni. Rájöttek, hogy a várható tüntetéseken bevetendő provokációjukhoz le kell gyártani az alapideológiát. Nemzetközi szervezetek vannak most. Ezt kell tudatosítani, hogy a fidesz által bevetendő, azonosítatlan ismeretlenek jó előre, valami misztikus, kézzel nem fogható valamihaz lehessen kötni, miután a tüntetéseken kiprovokálják majd a rendőri beavatkozást.

telkoe 2017.05.31. 14:55:59

@gyurmicsek: Hat ha jol tudom a baloldal a sajat komcsi csocseleket kivanja ujra helyzetbe hozni, nem a fidesznel levoket. Ahogy a dolgok allnak, a halado demokratikus baloldalinak meg a lepattant kadarkomcsibol is csak balfaszabb maradt, ezert nem tudnak a jobboldalra atment komcsikkal mit kezdeni.

A baloldalnak legfoljebb akkor lenne eselye ha megszabalna a sajat komcsi hulyeitol, de ugy meg tagsag nelkul maradnanak es nem lenne aki beszavazza a maradek balos elitet fizetos poziciokba.

bélabácso 2017.05.31. 15:22:17

@MolnarErik: Tehát ami Fideszes körzet volt, azt hozta 14-ben, és most is 17-ben a kormánypárt. Zugló egy tök más helyzet...ott sosem fog nyerni a Fidesz, nem egy fideszes körzet. Ennyi.

Tom66 2017.05.31. 15:31:50

A lényeg - "Ha összefogna, de mivel feldarabolt..."

morpho 2017.05.31. 16:23:14

@bélabácso: "Zugló egy tök más helyzet...ott sosem fog nyerni a Fidesz, nem egy fideszes körzet. Ennyi."
Zuglóban nem csökken a rezsi? Zuglóban nem dübörög a gazdaság? Zuglóban nem csökken az államadósság, nem emelkednek a nyugdíjak, nem csökken a munkanélküliség? Zuglóban nem kergetjük el Brüsszelt? Zuglót nem védjük meg a migráncsoktól? Mi az, hogy nem fideszes körzet? Mi folyik Zuglóban???

bélabácso 2017.05.31. 16:30:12

@ZX: Tetszik, amikor 2.5 millió választós sértegetnek, hülyéznek le....ez a stílus vezetett a Fidesz kétharmadához...és jövőre is ez fog. Ezzel akarjátok a Fideszeseket meggyőzni? Sértegetéssel?? Nem fog menni..

bélabácso 2017.05.31. 16:30:47

@morpho: Tanulj egy kis politológiát még, és utána gyere vissza. :D

Macropus Rufus 2017.05.31. 16:38:47

@Trompf: "Mondjuk az se normális aki visszasírja a 140 ezer bruttó feletti 40%-os második kulcsos SZJA-t."

gondolom fogalmas sincs arról, hogy milyen változásokat hozott a sávos adóztatás megszüntetése pro és kontra, de vagdalózzál csak.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/igy_buktunk_es_nyertunk_az_egykulcsos_adoval.191940.html

zanzásítva: ismét azok szopták meg akik elve kevesebbet keresnek. De nyomasd az igét tesó.
Mondjuk már abból látni lehetett, hogy nem teljesen vagy képbe, hogy 140 bruttót írsz a 40%-os második kulcsra. Az már részlet kérdés, hogy a max. az 36%-k volt és nem 40.

Szóval 2010-ig a sávos adóztatás a következő képen nézett ki:
0 - 1.700.000/ éves bér 18%
1.700.000 - felett 36%

Hogy értsd: ha van neked egy évi 2.000.000-os béred. Akkor 1.700.000 forint után 18%-ot adóztál és a fent maradó 300.000 forint után meg 36%-ot.

Tehát amit írtál abból 1 dolog volt igaz: a sávos adóztatás. A többi mehet a levesbe.

Egyébként nem emléxem senkire a jobboldal részéről aki nagyon verte volna a nyálát, hogy egészen 2003-ig 3 kulcsos rendszere volt az országnak. Tehát a drágalátos Viktorka irányítása alatt 98-2002 között is 3 kulcsos volt. Az a rohadt baloldal vitte le 2 kulcsosra. Aztán a Viktorka vérszemet kapott: ő leviszi egyre vaze. Az már részlet kérdés, hogy bő 13 évig 3 kulcsos volt és qurvára nem zavarta a Viktor (és ebből következően) a jobboldal lelkét. A kulcsok: 20%, 30%, 40%

https://hu.wikipedia.org/wiki/Progresszív_adó

Macropus Rufus 2017.05.31. 16:49:04

@Ballib cenzúrázók réme 1: hihetetlen, hogy a Viktor talpnyalóinál nem múlik el nap, hogy ne tolják be az arcukat balos fórumokra annak érdekébe, hogy szét trollkodják azt, és közben meg hevesen fikázzák a baloldalt. Belőled meg van vagy 15-16 a neten szépen sorszámozva, az Isten nem mossa le rólad, hogy kilóra megvett csicska vagy.
50-es években is voltak ilyen izék az országban.Nem hoztál semmi újat ide. Csak akkor pl. a zsidók tehettek mindenről, aztán meg a svábok voltak a hibásak. Aztán jött az, hogy az volt a hibás aki fel tudott halmozni némi tartalékoz mert a ő csak egy kulák volt. Aztán jött a rendszer váltás, és most ott tartunk, hogy te el hiszed, hogy azért élsz rosszul v. rossz neked most, mert a Soros... De régen a hozzád hasonló mentalitásúak elhitték, hogy azért rossz mert a zsidók, meg azért rossz mert a svábok, meg azért rossz mert Pista bá nem itta el a kajára valót és tudott félre tenni. Na ezért rossz neked, és már ment is a besúgás... Szóval olyan egyszerűek vagytok mint egy faék. A szomorú az, hogy belőletek van több.

Hogy miért is van ez? Ajánlom figyelmedbe az Idióták paradicsoma c. filmet.

Brix 2017.05.31. 16:51:16

Vannak még olyanok, akik a 7 évvel ezelőtti "elmúlt 8 évre" vàgynak?

martineden 2017.05.31. 17:47:23

@Brix: ,,De, nyerni nem fognak, mert az emberek nem akarjàk vissza a balliberàlis kormànyzàst!"..hat az biztos, hogy a buta alfoldi parasztok a fidesz fo tamogatoi.Kb 20 evvel vannak lemaradva az orszag nyugati reszetol. Ez igy volt regbben is, a 80-as evek vege fele, a dunantulon mar sehol nem lehetett szoci partpropagandat latni, Debrecenben meg orias plakatokon es hazfalakra festve hirdettek, hogy eljen a part.

sírjatok 2017.05.31. 17:51:09

@Macropus Rufus: "hihetetlen, hogy a Viktor talpnyalóinál nem múlik el nap, hogy ne tolják be az arcukat balos fórumokra a"

Jól beszoptál egy trollt, okoska. Nem jobbos a csávó, csak parodizál meg nickeket lopkod.

" De régen a hozzád hasonló mentalitásúak elhitték"
Jah, bár mint a fenti ábra mutatja, éppenséggel te hiszed el, hogy "jaj a fideszesek ilyen hülyék". Nem égő?

Behajtó70 2017.05.31. 18:29:07

@morpho: örömmel venném, ha anyád/lányod bikiniben találkozna velük! Csak, hogy lásd a lehetőségeket. Te ostoba seggfej, te!

Buchhalter 2017.05.31. 18:54:06

@ZX: Néhányotok beteges mantrája a progresszív adózásról már már komikus.Mivel olyan cégnél dolgozom ahol van kapcsolat német és osztrák könyvelőkkel is ,megsúgom az átlag nyugtainak is már tele a töke a rabló progresszív adóval. Hosszú évek óta nem változtak a kulcsoknál belépő összegek és bizony a fránya nyugaton is van infláció amit az átlag ember kezd megérezni.A jobboldali pártok nem hiába lengetik be ott is ,hogy ha hatalomra kerülnének módosítanák ezeket élhetőbb szintre és kevesebb kulccsal.Politikai szempontból és átlag fizuból élőknek jobb a minél kevesebb kulcs.A németek is meglepődtek ,hogy a Fidesz milyen hatékonyan szed be pénzeket az Ekeárral és a NAV-hoz bekötött pénztárgépekkel! Lehet kampányolni a több kulcsos SZJA-val de azzal nem lesz hatékonyabb és többletesebb az adórendszer és tuti,hogy bukod a szavazók jó részét! A Ballib kormányok a szűk adósávokkal elbaszták a több sávos adózást.Okold őket és ne az átlag embert ha nem akar rájuk szavazni!Különben is a legnagyobb bevétel családi és egyéb adókedvezmények miatt nem az SZJA-ból van!

Buchhalter 2017.05.31. 19:01:59

@Macropus Rufus: figyusz te Önjelölt adószakértő miért is azok szopnak az egy kulccsal akik a legkevesebbet keresik?Ha jössz a 0%-kal mehetsz a levesbe!Egyrészt ha van gyereke a többi adójárulék(nyugdíj,tb stb) terhére igénybe veheti a családi adókedvezményt! A másik elég igazságtalan ha valaki nem tanult és betanított munkásként héderezi le az életét nulla SZJa-t fizessen aki meg letett az asztalra az meg szarrá legyen adóztatva a te kis pösti libsi filozófia diplomád mellé! Megosztó dumátok a progresszív adóról hülyeség! Mint már írtam az előbb nem ebből van és lenne adóbevétel! De nyugodtan prosperálj ezzel a blödi több sávos adóval! Tuti,hogy sok szavazó ezért nem fog rátok szavazni!

morpho 2017.05.31. 19:10:15

@bélabácso: Itt csak politológusok kommentelhetnek? Nebasz! Viszont a felvetésre nem reagáltál te nagy tudású narancskullancs!

@Behajtó70: Lányom nincs, az anyám meghalt. Viszont hogy mit akartál ezzel mondani az kevésbé derül ki. Szerintem próbáld meg még egyszer, szedd össze magad, aztán támadd le a klaviatúrát! Én drukkolok neked!

morpho 2017.05.31. 19:15:01

@Brix: Sőt, olyanok is vannak, akik a 27 évvel ezelőtti elmúlt 40 évre vágynak!

legális 2017.05.31. 19:19:16

@Macropus Rufus: Szelektív a memóriád
Első szoci kormány alatt volt 44-48-50% is az SZJ, azt vitte le "Viktorkánk" ahogy mondod. Majd szoci adótábla lépett érvénybe 2004-ben. Az új adótábla szerint nemcsak szélesedtek a jövedelemsávok, hanem az ezekhez kapcsolódó adókulcs százalékos mértéke is csökkent. Így 800 ezer forintig 18 százalék, 1 millió 500 ezer forintig 26 százalék, míg e fölött 38 százalék az adó mértéke. A csökkenő adómérték hatását rontja, hogy az egyéni egészségbiztosítási járulék 1 százalékkal nőtt, a nyugdíjjárulék kedvezménye pedig megszűnt.
Most meg nemcsak egykulcsos, hanem fokozatosan csökkenő. Nem tudom kapsz-e fizetést, vagy csak soros támogatást. Ha kapsz bért, akkor te magad is észreveheted, hogy a 16 és a 15% is kisebb a 18-nál.

legális 2017.05.31. 19:20:38

@Macropus Rufus: butus. It a "balos fórumon" nem széttrollkodnak a másikoldali, vagy független hozzászólók, hanem felvilágosítást tartanak, pl. neked

legális 2017.05.31. 19:21:40

@martineden: Te nem vagy buta paraszt? Csak neveletlen.

legális 2017.05.31. 19:24:26

@morpho: Valszeg Zuglóban, meg Angyalföldön gyűlik össze az a sok szellmi felsőrendű, aki a többieket büdösparasztozza, fideszgecizi stb (nem rád gondoltam, te nem szoktad elveszteni a kontrollt)

bélabácso 2017.05.31. 19:33:37

@morpho: Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt. :)

bélabácso 2017.05.31. 19:34:36

@morpho: Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt. :)

morpho 2017.05.31. 19:47:33

@legális: Zuglóban ott nyomorognak ezek a "szellemi felsőbbrendűek" és gyűlölködve leskelődnek Magyarország világsikerét bámulva hülyén. De nem szavaznak a fideszre, mert akkor elárulnák, hogy nekik így szar. Ezt én is el tudom képzelni.

@bélabácso: Ha kétszer írod le ezt az óvodás vakert, attól még gázosabb az egész! A macid ott lesz valahol a kis asztalon.

martineden 2017.05.31. 19:53:14

@legális:,, Ha csak egy arasz, ravasz a paraszt"..regi igazsag.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.31. 19:56:41

Hol jön fel az Mszp..? Ott stagnálnak, ahol 3 hónapja is voltak. Az ellenzék egésze megverné a Fideszt? Ugyanmár. Még ha összadom a biztos választók százalékos preferenciáit (ÉS NEM A TELJES NÉPESSÉGRE VETÍTETT SZÁZALÉKOS ADATOKAT!!!), akkor sincs így.

www.tarki.hu/hu/news/2017/kitekint/20170504_valasztas.html

De egyébként is a szummázás feltétele ellenzéki közös jelöltek állítása lenne. Ez pedig erősen erodálná a támogatottságokat. Ráadásul Botka elég goromba üzeneteket küld mostanában a Dk-nak..:)
És legvégül: ha valami csoda folytán a Fidesz-Kdnp nem tudná megszerezni a parlamenti helyek felét plusz egy képviselői helyet, és a Jobbik lenne a mérleg nyelve, akkor is inkább egy Fidesz-Jobbik kormányba menne bele, mint egy közös kormányzásba a szocikkal és Gyurcsánnyal. Persze alaposan megkérnék az árát. A legelső feltételük az lenne, hogy Orbánnak mennie kell..

morpho 2017.05.31. 20:00:52

@EU zászlót mindenhova!: Ne aggódj! Orbán és a fidesz még vagy 20 évig ott fog ülni. Akkor is, amikor már csak a párt 10 fős kemény magja akarja, hogy ott üljön. Hogy ezt hogy oldják meg, az mindegy. A lényeg, hogy Orbán ott üljön, mert a szemmel láthatóan virágzó Magyarország csak akkor fog tovább virágozni. (azért kurva nagy mákja van Orbánnak, hogy az EU számolatlanul önti be a zsetont. E nélkül már rég lebukott volna, hogy nem kormányoz)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.31. 20:45:18

@morpho: Hát ha ilyen szánalmas hazai "baloldal", akkor tényleg biztosított a Fidesz uralom jóóó hosszú időre

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.31. 21:43:03

@legális: Faszfejke! A GDP arányos adóteher a szocik alatt 38 százalék volt, most 37. Nincs különbség, csak te beszopod a faszt, hogy kevesebbet adózol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.31. 21:44:18

"Orbán: Több millió külföldit kell befogadni
INDEX/MTI 2001.06.07. 19:19

Az elkövetkezendő öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia. Ennek érdekében át kell gondolni a bevándorlási szabályokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén csütörtökön Budapesten."

legális 2017.05.31. 21:56:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: bunkó vagy libsi.
Amúgy vezértrollilag szerinted hogy szopom be magam.

morpho 2017.05.31. 22:16:19

@EU zászlót mindenhova!: "Már rég nem özönlenek" Kik???

"Hát ha ilyen szánalmas hazai "baloldal", akkor tényleg biztosított a Fidesz uralom jóóó hosszú időre" Ennek semmi köze a szánalmas hazai baloldalhoz.

occam borotvája 2017.05.31. 22:44:44

@morpho: A költségvetés max 4-5%-a.
Számolatalanul mi, okoska.
Nem lehet hogy személyesen a nagy Drazsé vagy?:-))

morpho 2017.05.31. 23:51:19

@occam borotvája: Le kéne őket baszni, hogy utaljanak többet, mert az a 7000 Mrd, amit a csatlakozás óta áttoltak meg sem látszik Magyarországon! Orbán és csapata többet szeretne belőle lopni! Tök igazad van!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.01. 00:41:44

@morpho: Kik, a migánsok.. A határzárral sikerült blokkolni a balkáni útvonalat és másokat is kerítésépítére ösztönözni. "A gazda bekeríti házát.." :)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.01. 00:43:18

@morpho: Az ő cégeik nyalták fel a többségét. Olvasd csak el az Öttinger interjút..

morpho 2017.06.01. 01:03:13

@EU zászlót mindenhova!: Azt hittem, hogy a migránsokat az EU-török megállapodás állította meg, de ha te hiszel egy kerítésben, csak rajta.

Oetinger interjú? Ő is számolhatna inkább, mint hülyeségeket nyilatkozik. Egyszerű példa: Kapunk ezer eurót az EU-tól és az egészet német szerszámgép vásárlásra fordítjuk. Akkor visszaadjuk nekik az ezrest, de a gépek maradnak. Kvázi ajándékba kaptuk őket. Ez így szar üzlet mi? Egyébként meg miért várod el azt, hogy annak, aki a pénzt adja, semmi haszna se származzon belőle?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.01. 05:37:46

@legális: Látom ez a 37 meg 38 százalék megakadt a torkodon. :-)) A tipikus ostoba birka vagy, akinek be lehet adni h kevesebbet adózol, mert a parányi agyadba nem jut el a felismerés, hogy a banki szektor adóját te fizeted a banki költségeken keresztül, ahogy a távközlési adót is a díjekban. A 27 százalékos áfáról ne is beszéljünk! De te csak hajtogasd hogy kevesebbet adózol! :-))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.01. 10:03:48

@morpho: Már az EU-török megállapodás előtt is sikerült feltartóztatni őket, és a kedves horvátok meg szlovének is kénytelenek voltak gondoskodni a határvédelmükről..
Talán az EU pénzügyi biztosa jobban tudja mint te..Nem arról van szó, hogy nekünk ne jönnének jól ezek a támogatások, viszont azt is látni kell, hogy a német és osztrák cégek profitja és piacszerzése szempontjából is nagyon fontosak kezek támogatások.
Ezzel hűtötte le Öttinger a két ifjú svéd vérlibsi újságírót, amikor azok a magyar és lengyel kohéziós pénzek elvételét pedzegették, hogyha nem úgy táncolunk, ahogy fütyülve van..
Tudod, a profit szent..;)

BéLóg 2017.06.01. 12:49:21

@Macropus Rufus: 32+4%-ból jött ki a 36% adó, 4% volt a szolidaritás.
A helyzet az, hogy egy dologról feledkeznek meg azok (pl. te), mikor írják, hogy az nem lehet hogy X Ft is MÁR ennyivel adózott, hogy (mint velem történt) soha nem veszitek figyelembe, hogy az emberek akkoriban intenzíven túlóráztak és másodállásoztak, ergó nem 40 hanem 60-80 órát is lehúztak egy héten, ami velem rendszeresen előfordult (túlórák, pótlékok, hétvégi munkák). AMINEK a hatására természetesen (esetemben 280e ft alapbérrel) simán ÁLLANDÓAN a 36%-os adósávban találtam magam.
Aztán megvontak minden adókedvezményt és elkezdték nyomni a csináljcigánygyereket és adunk hozzá családi pótlékot, de dolgozzál és megszopatunk az adóval!
Mekkora aljasság volt (hány ismerősöm panaszkodott) a nagycsaládosok szivatása, hogy a KERESŐ férj (feleség) nem vonhatta le az adókedvezményt mert túlment a komcsi "mocskosgazdag" határon, az otthon lévő meg levonhatta VOLNA (ha ha ha) ha lett volna kersete.
Szóval csakis a csalás és a mismásolás volt kifizetődő, míg most a MUNKA helyett hangsúlyosabban a FOGYASZTÁS adózik, ami zseniális!
Ami alól nem bújhat ki az sem, akinek papíron nincs jövedelme.
Én MINDEN SZJA-t megszüntetnék legszivesebben és csakis fogyasztási adók lennének. Aki csak parizert eszik, alig fog adózni, aki meg spanyol sonkát, az ezerszer annyit. Ez a normális, nem az hogy háromszor annyit adózol MERT kétszer annyit dolgoztál.
süti beállítások módosítása