B1 blogcsalád



Legalább 19 halottja van a manchesteri támadásnak

2017. május 23. - jdesi

Legalább 19-en meghaltak és vagy 60-an megsebesültek, amikor bomba robbant az amerikai énekesnő- és színésznő Ariana Grande manchesteri koncertjének  a végén, a kijáratnál. A hatóságok terrortámadásra gyanakodnak.

Arról nincs hír. hogy magyarok is lennének az áldozatok között.grade.jpg

Amerikai források szerint öngyilkos merénylő követhette el a támadást egy olyan robbanó szerkezettel, amelybe szögeket, csavarokat préseltek, hogy azok repeszként sebesítsenek meg embereket. Az áldozatok többsége fiatal lány

A támadás után a környéket lezárták, a csarnokot kiürítették és a közlekedést is felfüggesztették. 

grande_1.jpg

A beszámolók szerint a hatalmas erejű robbanás a koncert előterében történt. Pánik tört ki és az emberek menekülni kezdtek. Az első beszámolókból az derül ki, hogy a rendőrség, a lehetőségekhez képest, szakszerűen és hatékonyan kezdte meg a kiürítést és a mentés feltételeinek a megteremtését.

Amennyiben tényleg merénylet.történt -s most a legtöbb jel erre utal - akkor ez volt a legnagyobb a 2005-ös londoni metrót ért támadás óta.

grande_2.jpg

Nagy-Britanniában hamarosan választások lesznek, az esélyesnek tűnő Konzervatív Párt fmár bejelentette, felfüggesztette a kampányát.

 

A BBC folyamatosan frissülő beszámolója itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2812533611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikhail Ignatyev 2017.05.23. 09:21:38

Ááááá...
Csakis mérsékelt fegyveres lázadók lehettek.
A demokratikus Nyugat által támogatott democsokrácia- export visszanyalt.
Csak azt sajnálom, hogy nem az őket felfuttató, pénzelő, felfegyverző politikus- és médiabűnözőkre.

Mikhail Ignatyev, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

E.Katolnai 2017.05.23. 10:09:52

Ha továbbra is sikerül távol tartani országunktól a disznó mohamedánokat, akkor nálunk nem lesz ilyesmi. Azok az országok, akik nyalják a seggüket és tömegesen cipelik, csalogatják a világunk szemetjének számitó mohamedánokat a saját hazájukba, megérdemelt rendszereséggel ismét és újból ezt fogják kapni.

E.Katolnai 2017.05.23. 10:14:00

@Mikhail Ignatyev: Mint egyéni tragédia; szomorú és megrázó. Mint mohamedán ölelgető politika eredménye: elkerülhetetlen 'jutalom' a hálás befogadottaktól.

sinus67 2017.05.23. 13:43:11

Az a helyzet, hogy ezek a robbantásos akciók akkor is megtörténnének, ha a migránsok megállnának Törökországban. Kicsit később ugyan, de megtörténnének.
Fel kellene már fogni a politikusainknak (nyugaton is), hogy ezt a migráns kérdést ne egymás ellen használják fegyverként, hanem megoldást keresni rá.
Igenis, hogy hatalmas biztonságpolitikai veszélyeket rejt magában az ellenőrzés nélkül beáramló emberáradat.
Fel kell fogni, hogy az emberi és egyéb szabadságjogok csak abban az esetben mérvadóak, amennyiben az európai országok polgárainak a biztonsága nincs veszélyben.
Kifizetődőbb lenne bajt megelőzni.
A titkosszolgálatok energiáit, kapacitását nagymértékben lefoglalják az eddig beérkezettek csekkolása, így a megelőzés az egyébként is fenyegető terroristákkal szemben nem lesz hatékony.
A migrációs kérdést a biztonság oldaláról kell megítélni. Hiába nincs az országban migráns, vagy legalábbis elenyésző mennyiségben, egy állam számára a saját polgárainak biztonsága felül kell írja a migránsok érdekeit.
Amennyiben megnyugtatóan sikerülne biztosítani azt, hogy a migrációtól egyetlen európai ország, egyetlen polgára sincs veszélyben, akkor szabályozott keretek között be lehet fogadni őket.
Egyetlen állam sem tudja - jelenleg sem - garantálni a polgárainak a legmagasabb fokú biztonságot.
Közelebb vinne a megoldáshoz, ha a klf. politikai irányzatok nem szócsatákat és plakátháborút vívnának ez ügyben.
Minden politikai oldal mértéktelenül elfogult a saját áláspontját illetően.
Miközben az ember sétál Manchasterben és egyszercsak darabokra szakad egy elmebeteg, fundamentalista merénylő jóvoltából azért, mert a politikusok a valós megoldások helyett politikai hatalmuk megszerzése/megtartása érdekében leszarják a polgárok biztonságát!
Itt elsősorban a hatalmon lévő kormányok felelőssége a legnagyobb, mert az ellenzék maximum a partvonalról kiabál szintén elfogultan.azonban minden migránst bevándorlóként, vagy terroristaként kezelni a legnagyobb dőreség, mint az is, hogy semmi veszély nincs!
süti beállítások módosítása