B1 blogcsalád



Vizes vb: a Magyar Természet Napján és költési időszakban csonkítják a 200 éves platánokat a Városligetben

2017. május 22. - Mr Flynn Rider

A múlt héten erőszakkal távolították el a ligetvédő aktivistákat a vizes vb helyszínének kinevezett városligeti tópartról. A rendőrség úgy ítélte: a demonstrálók alkotmányos jogainál fontosabb a vizes vb. Most pedig, a költési időszak közepén csonkítják a fákat.

varosliget.jpg

Kell a hely, a fák útban vannak: lelátók épülnek a tóra és a tópartra a naponta milliókkal dráguló vizes vb-re. Csakhogy a városligeti tó partján állnak a Liget legöregebb, komoly természeti értéket képviselő platánjai. 

Ezeket csonkolják reggel óta – nyilvánvalóan a vizes vb rendezőinek megrendelésére – a Főkert munkatársai. A környezetvédő aktivisták szerint költési időszakban, történeti fasor egyedeit, előzetes szakvélemény és terv nélkül gallyazni szabálysértés, bűncselekmény alapos gyanúját veti föl.

Ezért arra biztatnak mindenkit, hogy értesítse a hatóságokat, illetve filmezze le a csonkolásokat. 

Pláne, hogy ma van a Magyar Természet Napja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4412532059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK1 2017.05.22. 13:51:34

megelőzik a balesetveszélyt, amit inkább megköszönni kellene egy ilyen öreg állomány esetében.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.22. 21:06:15

@FCUK1: Persze, mert balesetveszélyt megelőzni télen nem lehetett vagy valamikor a korábbi években...

Attilajukkaja 2017.05.22. 22:17:45

Miért van az, hogy Orbán ennyire fa- és életellenes? Tényleg CSAK a pénz számít?
Demagógia? Csak addig, amíg nem igaz.

morpho 2017.05.22. 22:36:43

@Attilajukkaja: Na ezen már én is filóztam és a következőre jutottam. A felcsúti parasztgyereknek a fű/fa/virág a falut jelenti, a beton pedig a várost, ahova mindig is vágyott. Ezért van lebetonozva minden, ahol korábban vpolt zöldterület, az is. Például a Kossuth térből elképesztő, amit csináltak. Közben akik városban nőttek fel, tehát a budapestiek a zöldre vágynak, a parkokra és Városligetre. Ez a kis pöcs egyszerűen nem is érti, hogy itt logikai ellentétben vannak a falusiak a budapestiekkel és nem egy falusi gyereknek kéne megmondani, hogy mi legyen Budapest fáival! Tarlós egyébként mélyépítő mérnökként jó partner ebben. Ő is csak betonban tud gondolkodni!

Attilajukkaja 2017.05.23. 09:48:12

@morpho:
Ebben lehet valami! :o)))
Még a falusi házához is építtetett egy bazi nagy stadion komplexumot.
süti beállítások módosítása