B1 blogcsalád



Hetente többször is berendelik eligazításra a kormánypropaganda főszerkesztőit a propagandaminisztériumba

2017. május 12. - nickgrabowszki

A médiaérdekeltségek elvétele volt a Spéder elleni támadás célja, de olyan intenzív és gátlástalan lett, hogy Orbán is megijedt tőle, és Mészáros Lőrinc megtudta, hogy neki médiabirodalma lesz.
ml_6.jpg

Az ÉS-ben Máriás Leonárd írt hosszú cikket a kormánypropaganda működéséről, amiből a következők derültek ki: bár kifelé egységesnek tűnik,

a Fidesz agit-prop valójában három csoportból áll.

  • Az egyik az Origó, TV2, Lokál, Ripost, állami tévé és rádió, MTI, hirado.hu csoport. Ez Rogán és Habony irányítása alatt áll.
  • A másik a Magyar Idők és Mediaworks-konglomerátum (megyei lapok, Nemzeti Sport, Világgazdaság, etc.), amelyik közvetlenül Orbán Viktor Mészáros Lőrinc tulajdonában van, és politikailag Lázár diszponál fölötte.

Különös módon tehát a megyei lapok a fenti képen is látható összehangolt Orbán-interjúiért nem a propagandaminisztérium a felelős. Sőt, a két csoport között élesek az ellentétek. Már csak a Lázár-Rogán trónutódlási küzdelmek miatt is, de az ÉS-cikk szerint érzelmi szembenállás van:

  • az egyikfajta propagandaorgánum készítői "meggyőződéses konzervatív és ősfideszesnek" tartják magukat,
  • a másik oldalon a ficsúrok állnak, akik "politikai termékként és önmegvalósításként tekintenek az egészre".

Szóval partizánok kontra karrieristák: sima

hatalmi harc a befolyásért és a pénzért.

Innen nézve feltűnő, hogy a par excellence, szűknadrágos ficsúr, G. Fodor kimaradt a képből, illetve a Rogán-Habony csoporthoz tartozó lapok (médiafegyverek) felsorolásából. Máriás szerint a 888 a kormánypropaganda 3., az előző kettőhöz nem sorolható, de egymástól is különböző orgánumaihoz tartozik, ahová egyébként a Pesti Srácok és a Mandiner is.

Az utóbbi közelsége a kormányhoz és a Fideszhez régóta nyilvánvaló, viszont a véleménye és hírtálalása korántsem egyezik úgy pontról-pontról, mint a a propaganda kívánalmaival, mint az előzőeké, ezért idesorolása némiképp különös. Máriás azt írja, egyik forrása szerint "van befolyás, de nem számon kért és érzékeltetett függőségi viszony".

A Pesti Srácok és a 888 helyzete azért érdekes, mert mindkettőnek a Rogán-Habony érdekcsoporthoz kellene tartoznia.

  • Az előbbit még frakcióvezető korában hizlalta fel Rogán,
  • a másik meg tulajdonilag is az MGM-hez, azaz Habonyhoz tartozik.

De mégse. 

Ez a harmadik csoport. A futottak még kategória. A reszli. Kimaradt még például a Schmidt Mária-féle Figyelő, a Széles Gábornál meghagyott, de alig létező Magyar Hírlap és a Bencsik-féle Demokrata is. Az nem kizárt, hogy azok is a

kézzel vezérelt médiumok

közé tartoznak, de róluk a cikk nem állítja ezt egyértelműen. Sőt, azt hangsúlyozza, hogy csak az első csoportba tartozók (Origo, Ripost, TV2, Lokál, állami média) azok, akiket a propagandaminisztérium dróton mozgat.

De azokat viszont minden részletre kiterjedően.

Miután Simicska három éve eltávolította a jobboldali médiát a Fidesztől, bő két éve meg teljesen kivitte Orbán alól, bajban voltak, és amikor nekiláttak új harci médiát összerakni, egy darabig szervezetlen volt az egész.

  • Előfordult, hogy közvetlenül az újságíróhoz mentek a kérések.
  • Megkapták, hogy a politikusok felszólalásából mely pontokat kell hangsúlyozni.
  • Aztán kaptak felkészítő maileket, hogy a következő héten mik várhatók.

Valószínűleg egy ilyen mailben volt az is, hogy tavaly októberben megzavarják Vona beszédét, ami elmaradt, de erről az Origót már nem értesítették, aki úgy számolt be róla, mintha megtörtént volna.

Tavalyig, tavalyelőttig nem voltak utasítások, csak kérések, hogy mit hogyan kellene megírni, és mit nem kellene. Azóta viszont már hivatalosan is dróton rángatják őket (legalábbis az első csoportot):

tavaly nyár óta hetente (vagy hetente akár többször) ún. főszerkesztői értekezletre hívják össze a tartalmi vezetőket, ahol találkoznak a kommunikációs csapat (a kormányzati propagandairoda) tagjaival.

Szóval teljesen hivatalosan és vállaltan, főszerkesztői szinten vették át és irányítják a házi médiájukat. A cikk nem írja, hogy Rogán miniszter vagy a Londonban élő Habony vezetné ezeket az értekezleteket, nem ír nevet egyáltalán, de mondjuk Dömötör államtitkárt egyáltalán nem zárnám ki.

A kormánypropaganda összehangolt működésére az első példa nem a hivatalos, évek óta tartó uszító-xenofób kampány, azt vélhetően egy jobbos újságíró kiszolgálja magától is, hanem a Spéder-ügy volt.

Legalábbis annak tavaly júniusi kirobbanása éppen összevág az ún. főszerkesztői értekezletek kezdetével. Az volt az első "összehangolt, lejárató, karaktergyilkossággal kombinált támadás" valaki ellen, valamint Máriás forrásai is a

legforróbb ügyként

jellemeztek, még a migránskrízisnél is forróbbnak és fontosabbnak.

Ebből két következtetés is levonható (bár Máriás nem vonta le őket, én viszont igen):

1. A támadást nem - úgy általában - a Fidesz, a kormány vagy maga Orbán, hanem a Rogán-Habony klán indította Spéder ellen, és mivel médiabirodalomról van szó, a tétje valószínűleg nem az FHB, az ingatlan, a takarékszövetkezetek vagy a Posta volt, hanem Spéder médiaérdekeltségei, elsősorban az Index.

2. Bár a kilövési engedélyt Orbán adta meg, a támadás intenzitásától és gátlástalanságától a miniszterelnök is megijedt. Paradox módon éppen a propaganda sikere okozta, hogy a Rogán-Habony birodalom nem tudta maga alá gyűrni a Mediaworksot is, Orbán nem engedhette meg, hogy Simicska után másnak is ilyen hatalom összpontosuljon a kezében, ezért Mészáros Lőrinc megtudta, hogy ő újségokat és tévét is akar venni, amit Simicska régi emberei, Liszkay és Csermely kapott meg használatra.

És hogy miért nem állt fel mindenki? Miért dolgoznak még mindig (egykori) újságírók a kormánypropagandának? A válasz egyszerű:

pénzért.

Vagy ahogy a cikk fogalmaz: kiemelkedő anyagi juttatásért. Persze meg is ideologizálják maguknak:

  • a magyar sajtó mindig is átpolitizált volt,
  • ők nem hazudnak,csak ami kellemetlen, azt nem hangsúlyozzák ki,
  • figyelembe veszik az újság arculatát, mintha egyszerűen egy cégnél dolgoznának,
  • valamint a folyamatok előnyös oldalát hangsúlyozzák ki.

Ezek szerint az, hogy Soros megölte volna az anyját, az a folyamatok előnyös oldala.

Az egyik embert azt mondta, hogy "ha úgy írhatna, ahogyan kell, akkor középen állva, semlegesen írna".

Ezek szerint nem érti, hogy a NER-ben a középen állás éppen a kormány támogatását jelenti. Valamint, hogy egy ennyire gátlástalan, mindent elsöprő, a tulajdonbiztonságot nem tisztelő, de csak alig kétmillió agymosott szavazataira támaszkodó agresszív kisebbség nyomulásával szemben nem lehet semlegesnek maradni.

Pusztán önvédelemből. Egyszerűen azért, mert bármikor bárkivel megtörténhet, hogy eltiporják, ha nekik éppen úgy tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2212501031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.05.13. 03:02:00

@sinus67:

Ezt most muszáj volt?

sinus67 2017.05.13. 07:22:13

@morpho: Gondoltam a narancskomcsik még nem látták és hátha elgondolkodnak, a lakájmédiájukat ezek az "IGAZ"(mondó) emberek irányítják!

Vicc volt! Nem gondolkodnak el ezeken - sem. Azért nem árt, ha tudják, bálványaik mennyire komolyan gondolják a nemzeti érzelmű, keresztény jobboldaliságot!
Majd magyarázhatják a bizonyítványt, de tudjuk, hogy a médiájuk pontosan olyan hazug és köpönyegforgató, mint a gazdáik.

gmihaly621 2017.05.13. 07:56:43

Az önjelölt negyedik hatalmi ág firkászhada hajlamos többnek gondolni magát, mint amennyit ér, miközben nem végzi el rendesen a munkáját. "Termékeik" jelentős része sajnos elég silány.

Netuddki. 2017.05.13. 19:52:20

Az érintetteket, már ezért, 5-től 10-évig terjedő börtönre lehetne ítélni, hűtlen kezelésért és hazaárulásért.

Netuddki. 2017.05.13. 19:53:25

@Tibi !: Az alkotmányos rend elleni szervezkedés kimaradt...

exlex 2017.05.13. 20:37:32

@nickgrabowszki: Leszophatsz a kurva anyáddal együtt.

Jakab.gipsz 2017.05.13. 20:45:19

Soros egy neo-kommunista barom, a (proletár internacionalizmus helyett), nyitott társadalmával a multikulti hülyeségével egyetembe, elmehet szépen a történelem süllyesztőjébe. @nickgrabowszki . Na hogy tetszik?

miva? 2017.05.13. 21:06:47

@exlex: ezt mégis miért?
Nem az Orwell által emlegetett " miét nem lehet kommunistákkal vitázni " eset gyakorlati alkalmazását szemlélteted?

miva? 2017.05.13. 21:08:05

@Jakab.gipsz: valamit a témáról? Egyetembe? Szedd össze magad!

miva? 2017.05.13. 21:18:05

@Jakab.gipsz: @exlex: csak nem érintettek méltóztattok lenni?

:D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.13. 21:33:21

@Jakab.gipsz: Megint ittál? Olvasni, vagy írni nem tudsz, fideszes?

incognito ergo sum 2017.05.13. 21:37:01

"nem lehet semlegesnek maradni"

ez a zárómondat az egész "baloldal" legnagyobb önsorsrontó baromsága.

anyadmajma 2017.05.13. 21:52:36

@Jakab.gipsz: lehet, hogy a Soros egy neo-kommunista barom, te te egy hazaáruló bolsevik geci vagy, az biztos:)

morpho 2017.05.13. 23:02:56

@Jakab.gipsz: Már mindenki elmondott rólad mindent, úgyhogy én viszont felhívnám a figyelmed, hogy kurvára tévedsz! A "multikulti" a jelen és a jövő. Nézz ki az ablakon! Ez van pubi!

Pamacs1 2017.05.13. 23:14:39

Degagyi: harom csoportbol all. Majd felsorolja hogy van az egyik meg a masik...

feketeesfeher 2017.05.13. 23:20:51

@incognito ergo sum:

Pedig nem lehet semlegesnek maradni.
A fidesz társadalompolitikájának alapvető lényege, hogy arra kényszeríti az embereket, hogy álljanak ide vagy oda. Nincs közép.
Mármint a fidesz nézőpontjából. És ez a cikk a fidesz nézőpontjáról szól, hogy ők hogyan gondolkodnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.13. 23:21:40

@Pamacs1: Degagyi: nem olvassa végig a cikket, de már kommentel... :-)

morpho 2017.05.13. 23:25:47

@Pamacs1: De tényleg, miért nem olvasod el? A megértésben sokat segít...

invalid username 2017.05.13. 23:28:52

@feketeesfeher:

"A fidesz társadalompolitikájának alapvető lényege, hogy arra kényszeríti az embereket, hogy álljanak ide vagy oda."

Teljesen jól látod.

És tudod, hogy miért kényszeríti erre az embereket? Mert az "ide" a fideszre szavaz, az "oda" pedig egy kicsi ketrec, akik oda bezárják MAGUKAT, csak egymástól tudnak szavazatokat szerezni.

Tökéletesen látszik is az "oda" csoporton belül ez a marakodás a pár tucat parlamenti mandátumért.

A fidesz számára valódi fenyegetést az jelentene, ha egy politikai erő gondolkodásában nem a fidesz lenne a középpontban, hanem mondjuk (ez persze csak elméleti lehetőség) Magyarország jövője, és ehhez igazítaná saját magát. Szerencsére ez még senkinek nem fordult meg a fejében, és aki mégis megpróbálná, azt az mszp meg gyurcsány gyorsan visszahúzza.

feketeesfeher 2017.05.14. 00:07:40

@invalid user name: Nem, ez valójában nem a szavazatról szól. Az csak következmény.
Ez a hatalom társadalompolitikájáról szól. És az nem pusztán egy szavazás, vagy egy "jaj de nagyon várt" politikai erő.
A fidesz mérhetetlenül immorális abból a szempontból, hogy nem érdekli őket sem magyarország jövője, sem semmi, pusztán a hatalom megtartása. Te ott a morállal ugyan nem mész semmire.
Volt úgy számos kísérlet, amikor a politikai célkitűzés az volt, hogy nem a fidesz határozza meg azt, amiről beszélünk. Oszt mindegyik vége a bukás lett. Leginkább azért, mert a fidesz ereje a közbeszédben pont a hatalmánál fogva, és az immoralitásánál fogva egyszerűen elsöprő.
Nem a szocik, vagy a dk az, amelyik visszahúz. (egyébként ez a fidesz egyik megosztó stratégiai kommunikációjának lényegi elem) hanem az, hogy a hatalmi berendezkedés úgy 90%-ban uralja a kommunikációs teret.
A fidesz táplálja leginkább azt a mítoszt, hogy a fideszt Gyurcsány tartja hatalomba. Vagy a szocik. Mert a fidesznek ez teljesen jó. Pontosan tudják, hogy mivel lehet megosztani.

Lófaxot sem számít, hogy mi magyarország jövője.
A fidesznek az a legjobb, ha Botkáznak, Gyurcsányoznak, FGYA-znak mittudomén.

feketeesfeher 2017.05.14. 00:20:41

@invalid user name: Egyébiránt meg a fidesz nem tesz mást, talán csak kicsit szofisztikáltabban, mint anno a 80-as években a kádári hatalom. Uralja a közbeszédet, és a népies-urbánus vita mentén pedig megosztja az ellenzéket. Ott is az lett a megoldás, hogy sokan elfogadták, hogy mások sokmindenről mást gondolnak, de egyben egyetértenek, a rendszernek el kell tűnnie. És nem arról, hogy akkor kinek az igaza az igazabb.
A demokrácia pont arról szól, hogy sokan gondolhatunk sokfélét.

2017.05.14. 00:29:22

@invalid user name: Azért ajánlanám figyelmedbe a francia eseményeket.
Avagy a görögök döntését , akik valami mást akartak.
Magyarországon hagyománya van a protest szavazásnak. Igen, pont az a baj, hogy a fidesz megosztja a társadalmat. Sikerrel.
Viszont emlékszünk '56-ra. Akkor nem várt helyről jött a támadás: a baloldalról.

Mr. Waszabi 2017.05.14. 00:58:39

Csak rákérdeznék: kicsoda az az Orbán Vektor? Különbet szarik, mint bárki más magyar ember? Hosszabbat vagy büdösebbet? Nem hát. Akkor ennyi meg egy bambi. Az önzésnek a maximuma a politikus. Normális ember ambíciói mentén vállalkozó lesz, legfeljebb alkalmazott - aki pedig mindenkihíváshoz gyáva, abból lesz politikus. A legkönnyebb más emberek zsírján élősködni, ugyanis.

morpho 2017.05.14. 01:12:14

@invalid user name:

"A fidesz számára valódi fenyegetést az jelentene, ha egy politikai erő gondolkodásában nem a fidesz lenne a középpontban, hanem mondjuk (ez persze csak elméleti lehetőség) Magyarország jövője, és ehhez igazítaná saját magát. Szerencsére ez még senkinek nem fordult meg a fejében"

Amit írsz, az stimmel, de miért SZERENCSÉRE?? Szerencsére senki nem gondol az ország jövőjére????? Lopjon csak tovább a fidesz, mert "szerencsére" nem buktatják meg.. Micsoda faszság ez? Téged is ők fizetnek?

A Momentum kiütötte orbánt 2017.05.14. 01:26:30

Minden magyar diktátornak mindig is megvoltak a milliós számú degenerált, söpredék népsége, akik az életük és elment eszük árán a végsőkig kitartottak mellette. Most az orbáni söpredékek pillanatnyi többségét éljük, de a rendszer már az összezuhanás előtti állapotban van.

Mivel alig maradtak, akik nem tartoznak ebbe az össztársadalmi csőcselék tömegbe, azt kell mondani, hogy a magyar nép hibás termék. A jövőre tekintettel tehát nincs semmi remény. Jön hamarosan egy ciklus, ahol a seggostoba csőcseléke meghúzza magát, de utána elemi erővel fog kitörni benne a vágy egy új diktátor után, aki a genetikai degeneráltságára játszva végre beindítja a harcot a migráns, a román, a ruszki, a szlovák, a német, a liberális, a náci, a Soros, a Boros, a fradi drukker, az újpest drukker vagy akárki ellen, a lényeg az, hogy a seggprimitív magyarja tudjon dühöngeni a világra, mert ugyebár a maqyarok nap mint nap egyre jobban élnek, de a világ elveszi tőlük az összes eredményt,. ezért nap mint nap mégse élnek és teljesítenek jobban.

Ez kell ernnek a népnek, a permanens önszopatás, nem pedig az európi jólét. Nem is kell erőltetni, hogy ez utóbbit megkapja.

Pamacs1 2017.05.14. 03:04:51

@Sörös Mérenc: mert nem olvasom. Mert nem melto ra.
Azert megneztem: ket legorgetessel lejjebb a szoveges reszben a vegen emlit egy harmadikat.
De ez akkor is egy gyengen megirt indulatos takolmany. Es tenyleg nem olvastam vegig. Ahogyan az olyan konyveket is abbahagyom, aminek a szovege nem er el egy szinvonalat. Ez van...

Pamacs1 2017.05.14. 03:07:32

@morpho: lasd sorosberencnek irt megjegyzesem.
Szori.

incognito ergo sum 2017.05.14. 07:41:07

@morpho:

s00.yaplakal.com/pics/pics_original/0/6/6/7078660.jpg

@feketeesfeher:

Nincsen olyan, hogy "jajdenagyonvárt" politikai erő.

Van 6 millió szavazó, akinek a mindennapjait nem a politika határozza meg, hanem a megélhetés.

jolka40 2017.05.14. 08:39:57

@morpho: Szembetűnő a szellemi leépülésük az azóta eltelt 25 év során.

kolompa lole 1111 2017.05.14. 08:54:23

@jolka40: FityiSS = Öreg Kommunista Hazaárulók Pártja.

kolompa lole 1111 2017.05.14. 08:58:48

@incognito ergo sum: A politika pedig a megélhetésüket. Ha ellopják az elvtársak a nyugdíjat, adóforintokat, különadót vezetnek be, mert már nincs mit ellopni, akkor az elég keményen a megélhetésedre megy. Amíg a sok hülye birka ezt nem képes felfogni, addig megérdemli hogy szenvedjen. Csak nekünk józanaknak ne kelljen osztozni a hülyék sorsában! A fideSSt a rendszerváltás után bűnszervezetnek kell nyilvnítani, a tagjainak mint bűnsegédeknek viselniük kell a gazdáik magyarellenes kiskirálykodásának következményeit. Együtt lopták, együtt is tegyék vissza! Mindenkinek van autója, háza, majd szépen "önként" fel fogja ajánlani a köz javára. Legalábbis normál esetben.

incognito ergo sum 2017.05.14. 09:04:53

@kolompa lole 1111:

ezt nekem nem kell elmagyarázni.

a mezőkovácsházáról makóra ingázó melósnak meg nem lehet.

kolompa lole 1111 2017.05.14. 09:08:31

És mivel a nyuggerek már a fideSS birkái, a rendszerváltó párt lesz az 1. olyan akit nem a nyuggerek ültetnek a nyakunkra, ezért nincs is szükség a seggük kinyalására. Lehet nyugdíjat vágni 47k-nál (nincs ajvékolás, más ennyiért még dolgozik is, nem csak a lábát lógatja!), hogy nekünk is maradjon. A sok kamuleszázalékolt, korkedvezményes (nők 40 év lébecolás után - ezt is meg kell szűntetni mert diszkriminatív) már most lógatja otthon a lábát és hazaárulókra szavazgat, én meg 65 éves korig esélytelen hogy ugyanezt tegyem, tehát nekik se jár. Közteherviselés(nek kéne lennie elvileg) van, tehát a megszorítás rájuk is vonatkozzon! Ezeknek állandóan csak emelik a lóvét, a dolgozóknak nem, otthon lébecolnak, mi meg a munkából forduljonk a koporsóba? Hát a faszt! Nem sajnálom egyáltaln a nyuggereket, el kell venni tőlük az igazsgtalan jutalmakat, és szétosztani MINDENKI között. Ha nekem nem lesz nyugdíjam, én se dobálom a feneketlen kútba a lóvét az előttem állónak.

kolompa lole 1111 2017.05.14. 09:09:41

@incognito ergo sum:

"a mezőkovácsházáról makóra ingázó melósnak meg nem lehet"

Akkor szívjon ő egyedül, de ne rántson magával 10 millió magyart is!

birka menet 2017.05.14. 09:34:07

A fideszmaffiát nem csupán kormányváltani kell, hanem végre először a történelemben el kell számoltatni, a maguknak, a strómajaiknak meg a vejeiknek szétosztott közvagyont törvényi alapon lopottá kell nyilvánítani és vissza kell államosítani. A lopás kiveitelezőit pedig börtönbe kell vágni. A teljes fidesz útja tehát a börtönbe kell hogy vezessen.

Ha ezt az elszámolást egy elenzéki párt nem hirdeti meg alapprogramjának akkor tőlem nem kapnak szavazatot!

Azért nem fogok se Botkára se Vonára se Momentumra szavazni, hogy az Orbán, Rogán es a többi fideszmaffia továbbra is nyugodtan ülhessen élete végéig az összelopott milliárdjain. Ráadásul az ellenzéki padsorokban, közpénzen fizetve, ahol még pofáznak is, hogy az új kormány hogyan teszi tönkre az országot.

Janossz 2017.05.14. 09:43:14

@kolompa lole 1111: Indulatod némiképp érthető, de ne vádold őket láblógatással.
A kamurokkantak, meg korkedvezményesek szépen feltalálják magukat.
Ilyen-olyan vállalkozásaikban, vagy családi cégben csendben meghúzódva keresgetnek azért kis aprót az állami nyugdíj mellé. Annyira nincsenek azért lestrapálva.
Képzeld, még miniszter és főpolgármester is van köztük!!

Merlot 2017.05.14. 09:52:23

@kolompa lole 1111: Te agyhalott cigány!
Már a választott nikked is erre utal (Kolompár), hogy egy antiszoci, a munkától jó messze álló ("munkából forduljonk a koporsóba? ") , anyád-apád generációját a sír felé toló senkiházi vagy.

incognito ergo sum 2017.05.14. 09:52:27

@kolompa lole 1111:

bakkeeeeeeeeeeeeeer

nem álltál kétszer sorba amikor az IQ-t osztották ugye?

inkvisitor 2017.05.14. 10:09:40

Azért a sorosbérencekkel meg az úgynevezett külföldi ügynökökkel kapcsolatban érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy ha egy szervezet kap külföldről támagatást akkor fel kell tüntetnie hogy külföldi ügynök, de a CÖF tagoknak nem kell kiírni, hogy kormányügynökök, pedig nagyon sok fidesz támogatást kapnak. Ez miért van?
Az meg hab a tortán, hogy ha egy szervezet, háttértől függetlenül kritizálja a Fidesz tevékenységét, akkor megszüntetik minden közpénzes támogatását. Innentől kezdve hogyan élhet meg egy olyan szervezet, aminek az lenne a dolga, hogy felügyelje a kormányzati korrupciót? Erre válaszoljanak a nagy fidesz fanok.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.05.14. 10:51:45

A cikk egyik fő állítása, hogy a Kedves Beteg "megijedt" volna attól, hogy a sajtó egésze egy, illetve kettő (habony, rogán) kézbe kerül, mivel nem szeretne még egyszer úgy járni, mint simicskával járt. Mit lehet erre mondani? Nyilván nem szeretne úgy járni. Másfelől meg, kénytelen valamennyire megbízni az embereiben, és van is alapja, hogy megbízzon bennük. Azért egy bűnszervezetbe az árulás nem mindennapos dolog, főleg olyan helyzetben, amelyben már mindenki vastagon sáros, és lebukásuk esetén mindenki egyformán akasztófára-érett. Nem sok esély van egy újabb simicskára, legalábbis addig, amíg erős a hatalmuk. Utána persze majd a patkányok szanaszét futkosnak, de addig nem.
Tehát, én nem hiszem, hogy a Beteg különösebben tartana attól, ezért megijedt volna attól, hogy elárulják azok az emberei, akik mindent tőle kaptak, és tőle függnek. Ugyanakkor sokakkal ellentétben, én azt sem gondolom, hogy a Beteg különösebben okos, vagy tehetséges ember lenne. Egyszerűen csak egy szélhámos gazember ő, pont olyan, mint bármely bűnszervezet vezetője, semmi különös értelem, vagy tehetség nincs benne. Minél többet lopni, és minél több hatalom a vezérelve, és gyakorlatilag (elméletileg se) semmi más. Kb. ösztönszinten irányítja a birodalmát, semmivel sem okosabban, mint azt bárki más átlagos bűnöző tenné a helyében. Nyilván fél is néha, de csak a hatalma elvesztésétől - a hozzá hasonló pszichopata bűnözőknek más egyéb érzelmeik (lelkiismeretük, erkölcsük) nincs.

Janossz 2017.05.14. 11:03:23

@ipartelep: "Azért egy bűnszervezetbe az árulás nem mindennapos dolog, főleg olyan helyzetben, amelyben már mindenki vastagon sáros, és lebukásuk esetén mindenki egyformán akasztófára-érett."
Erre találták ki a vádalku intézményét.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.05.14. 11:10:10

@Janossz: Esetükben eltekintenék ettől. Lógjon kivétel nélkül az összes!

- duplagondol 2017.05.14. 12:27:10

"...kapott meg használatra".

Janossz 2017.05.14. 12:36:34

@ipartelep: Ne légy szigorú, olyan már különben sincs!
Egy szolíd vagyonelkobzás után öt év sárga mellényes közmunka-szolgálat épp elég lenne, az ő feltételeikkel. Merthogy szerintük abból meg lehet élni. Jó alap lenne az újrakezdéshez, és elég idő az újragondoláshoz...

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.05.14. 12:55:53

@Janossz: Én nem szeretnék konszolidált, választásos átmenetet. Annak különben sincs sok esélye, de ha sikerülne a bűnbandát választáson legyőzni, akkor is itt maradnának a nyakunkon továbbra is. Maga a párt, az összes beépített emberükkel együtt, Polt Pétertől, meg Ádertől kezdve egészen az utolsó zsákfalu polgármesteréig. Sosem szabadulnánk meg tőlük. Ezért természetesen csak egyetlen egy jó megoldása van ennek a problémának: forradalommal, vagy népfelkeléssel (mindegy a neve) elintézni őket. És nem bíróságokon, hanem azon melegében, az utcákon felkötni őket. A pártjukat bűnszervezetté nyilvánítani, betiltani, a maradék fideszest, és kollaboránsaikat pedig megbüntetni. Nyilván nem így lesz, de ez lenne a jó, ezt kellene csinálni, ahhoz, hogy ez az ország valaha kilábaljon ebből a fidesz-mocsokból.

Janossz 2017.05.14. 13:10:29

@ipartelep: Butaság. Felejtsd el!
Talán olvasd el Vladimir Neff Humbl Úr viszontagságai c. könyvét, rájössz majd, kik a felelősök...Kelet Európa megalkuvó, bármit-bárkit kiszolgálni hajlandó népei.
A lefizetettek és a megfélemlítettek. A népet nem válthatod le, forradalommal sem.
Azzal pláne nem.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.05.14. 13:20:52

@Janossz: Tehát:
1. "Butaság"-na nevezel valamit (de mit is konkrétan?) mindenféle ellenérv nélkül.
2. Politikai érvelés helyett egy szépirodalmi könyvet ajánlasz elolvasásra.
3. A kialakult helyzetért nem a fidesz-bűnszervezetet nevezed "felelősnek", hanem a
népet.
4. Azt sugallod, mintha én a népet akarnám leváltani.

Nem kicsit vagy te eltévedve.

morpho 2017.05.14. 13:30:25

@Pamacs1:
Mindig véleményezed, amit nem ismersz?

Janossz 2017.05.14. 13:58:16

@ipartelep:
1. Lenin óta tudjuk, hogy forradalmi helyzet kell hozzá. Magyarul nagyon széles néptömegek nagy elégedetlensége. Az most (még) nincs. Annyira nem hülye a hatalom.
2.Mondjuk forradalom lesz. Ki húzza meg a vonalat a bűnösök, kollaboránsok, ártatlanok közt? Te?
Polgármester bűnös, jegyző nem? Vagy fordítva? Esetleg az ügyintéző tehet mindenről? Ezért volna érdemes Humbl Úrral, vagy a Hullaégetővel megismerkedni.
De nem kell olyan messzire menni, irodalmunk nekünk is van:
Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.
Na, ezt tessen beszorozni néhány százezerrel!
3. A nép nem felelős. De jórészt ilyen.
4. Nem akarod, nem is tudod. De ilyennek kell elfogadnod, amilyen.

01234567 2017.05.14. 14:00:57

@incognito ergo sum: Az indulata érthető, a stílusa meg gáz elismerem, de jó helyen kapar. Túl sokba vannak a nyugdíjasok ahhoz hogy feléljék a szavazataikkal a jövőt. Érdemi vitát szívesen folytatok erről, de csak normálisan. Tessék kezdetnek: 200000 forintos nyugdíjplafon. Nyugdíj csak belföldi munkaviszony után járjon. A nyugdíjas utazási kedvezmények megnyírbálása a dolgozói réteg javára. Egyéb nyugdíjas kedvezmények felülvizsgálata.

incognito ergo sum 2017.05.14. 15:35:10

@01234567:

Szép elmélet. Most találd ki azt a marketinget, amivel ezt el lehet adni.

Úgy, hogy közben a politikai versenytársak a saját portékájukat dicsérik és a tiedet fikázzák.

Pamacs1 2017.05.14. 15:56:35

@morpho: faraszto vagy. Csusztatasos iranyitott kerdes. Es meg ti kritizaljatok a nemzeti konzultaciot. (Ami mondjuk tenyleg gaz)
Szerinted tehat en olyat vélemenyeztem amit nem ismerek. Raadasul elkepzelhetonek tartod hogy mindig olyat velemenyezek amit nem ismerek? Hogy hulyenek tartom magam nem akarod megkérdezni? :-)
A cikknek van egy cime. Elkezd irni valami másrol. Szubjektiv elfogult stilusban. Aztan belekezd egy harmadik témaju felsorolasba, aminek nincs meg minden eleme.
Nekem ennyi elég is. Ennyibol mar lehet latni hogy ez nem elég jo. Ezt az elejét vékeményeztem: gagyi. Az hogy a végén kiderul hogy mégiscsak van harmadik elem nem sokat segit a cikken. Szivesebben olvasnék olyan cikkeket, ahol targyilagos hangnemben valos tenyeket kozolnek, a fogalmazasi szabalyok betartasaval.

morpho 2017.05.14. 16:03:51

@Pamacs1:
Ez akart lenni a magyarázat, hogy miért vélenényezel valamit, amit nem olvasol el? Melózni is így szoktál? A dugásnak is csak az eleje van meg, a többit meg elképzeled? Aztán elmagyarázod magadnak, hogy miért jó ez így? Egyébként érdekes gondolatkisérlet, azt el kell ismernem.

morpho 2017.05.14. 16:15:45

@01234567:

Mivel egyre kevesebb aktív tart el egyre több nyugdíjast, a járulékfizetők idővel fel fognak lázadni és azt fogják mondani, hogy nem tartom el őket. Ez tuti meg fog történni. Akkor mi lesz? A manyup jelentett volna segítséget, de azt legyalulták. Az viszont elég nyilvánvaló, hogy az állam kb 10 év múlva nem fog tudni nyugdíjat fizetni.

01234567 2017.05.14. 16:38:15

@incognito ergo sum: Nagyon egyszerű, nem szimpátia, hanem generáció, életkor szerint kell megszólítani a szavazót. Pl. "A mai Jelent azok uralják akik a múltra szavaznak. Te szavazz a jövőre és élhetőbb lesz a holnapi jelen!" " Van még ha kell! :)
Eleve erre van szükség, mivel a Fidesz agymosottjaira ne számíts, csakis a nem szavazó és a bizonytalan rétegek lehetnek a cél, azok között pedig túlnyomórészt 40 alattiak vannak.
"Ön dönt! Viszik vagy vezet! Vedd kézbe a kormányt! Szavazz!"
:D

01234567 2017.05.14. 16:46:35

@morpho: Hosszabb átmenet lesz, és vannak tartalékok is a rendszerben, csak ugye azokat senki nem lépi meg. (pl. nyugdíplafon, az un. "utasok" kipucolása a rendszerből (határontúli, ukrán, disszidensek..stb...) Ezekkel minimum 30-40 évet el lehet húzni, főleg hogy egyre kevesebb nyugdíjat kell fizetni mivel jönnek azok a generációk akik minimálbéresek voltak, azok akiknek nincs meg a 40 év bejelentés. A gond a (szerintem) minimum egymillió közmunkás, feketén foglalkoztatott, nem jövedelme szerint járulékot fizető, és az utóbbi tíz év 5-700000 kivándoroltja jelenti.(akik 40 alattiak zömmel)

morpho 2017.05.14. 16:56:50

@01234567:
A gondot tisztán látni, a megoldáson viszont nem dolgozik senki. Aztán egyszer csak megérkezik a probléma. A németek sem emberbaráti szeretetből fogadtak be egymillió menekültet. A német nyugdíjasok szeretnek Tenerifen nyaralni...

incognito ergo sum 2017.05.14. 17:00:18

@01234567:

A nem szavazó rétegek sajátossága, hogy NEM SZAVAZNAK.

Tanulságos olvasnivaló volt pár hete az iudexen. Érdemes néha kinézni a budapestországot körülvevő sivatagba is:

index.hu/belfold/2017/04/28/abcug_soros_gyorgy_ceu_tarnaszentmiklos_fegyvernek/

incognito ergo sum 2017.05.14. 17:03:29

@01234567:

A közmunkások például nem "gond." Ők egyszerűen csak emberek. Nagyrészt tartós munkanélküliek. Az elmúlt 20+ évben a tartós munkanélküliséggel szemben nulla darab eredményes program indult. Az első, amely az eredmények csiráját fel tudja mutatni, az a "segély helyett közmunka." Nyilván nem 100% a hatásfoka, hanem csak 30% vagy talán csak 20%, de még ez is pont 20-szal több, mint az összes megelőző.

Érzelmek által fűtött fikázás hatja át a belpolitikát, a fidesz részéről csakúgy, mint az antifidesz részéről, csak ez pont sehova nem vezet.

morpho 2017.05.14. 17:52:19

@incognito ergo sum:
Az egész kurva sikeres "közmunkaprogram" szemfényvesztés volt. A fidesz is a kihátrálást keresi belőle.

01234567 2017.05.14. 17:53:21

@morpho: Ez az amit mi soha nem tanulunk meg a nyugatiaktól, ha jön valami ők abban azt keresik hogyan lehet hasznot húzni. Mi mindjárt ordítunk, tagadjuk, szembe megyünk vele, a legtöbb kárt okozva magunknak. Megesküszöm ha "Átlag Jánosnak" el tudod magyarázni ebben az országban mi az összefüggés a bevándorlás és a nyugdíj között amit eszel iszol! Te nem fogsz tőle büfögni, és nekem sem kell kölcsönt felvennem. Buta ország LETTÜNK.

01234567 2017.05.14. 18:01:11

@incognito ergo sum: A nem szavazó az vidéken is a fiatal. Bözsi tánti elkotor a botján a Förire vagy a Viktúrra szavazni, me ezzel is tudatja magával hogy él!(mi meg ebbe döglünk meg :) )
Na szóval! Azért a vidéki fiatalok egy része már neten elérhető. Látsz te bárkit értelmes kampányt folytatni a neten, ami ő hozzájuk szólna? Nem. Csak az álhírek, fikázás, köpködés, amit ők simán átgörgetnek két videójuk között, vagy miközben röhögnek Tibi atyán. ÉS itt a megoldás komám. A kampány stílusának bizony Tibi atya, Kasza Tibi..stb... stílusában hozzájuk, nekik, róluk kéne szólni. Megcsináljam? Nem kéri senki. :D Mindenki Bözsi tántira utazik mert az a tuti. Nála nem kell félni attól ha később kiderül szembe hazudtuk hogy ránk gyújtja a parlamentet, mert fiatalok esetében bizony mint ez az utóbbi időben kezd derengeni a sok zsírfejünek a parlamentben ez a veszély könnyen fennállhat. :) És itt a kutya elásása.

01234567 2017.05.14. 18:11:50

@incognito ergo sum: A nyugdíjról beszéltünk, nem a tartós munkanélküliségről. Járulékfizetés szempontjából pedig a közmunka, főleg a nyugdíj esetében irreleváns. Ott igazából a versenyszférában és a tényleges termelést, bevételt felmutató állami munkaadóknál jelentkező befizetés számít tényleges járulékbefizetésnek. A többi hitel. Amit az állam ad saját magának. A közmunkás semmivel sem tesz többet hozzá mint az egész életében a szomszéd országban termelő és itt nyugdíjat felvevő határon túli, vagy az 56-os disszidens, az ukránokról nem is beszélek a sokszor százezres "igazgatói nyugdíjukkal". A közmunkának úgy van értelme mint a cserdi esetben, akkor elismerem hozzájárul az állam háztartáshoz, sajnos a 80-90% a gyepet püföli valami árokparton, nem beszélve a szimpla megkárosításról amikor feketén a polgimesternek dolgoznak annak hasznot hajtva.

morpho 2017.05.14. 19:52:58

@01234567: Ezzel sajnos nem tudok vitatkozni.

incognito ergo sum 2017.05.14. 22:52:31

@morpho:

Jó, akkor erről más a véleményünk :-)

Aki úgy látja a világot, hogy amit a fidesz csinált minden szar, az pont semmiben nem különbözik a fidesztől.

morpho 2017.05.14. 23:10:28

@incognito ergo sum:

Ok, akkor nézzük meg részletesen, hátha meg tudlak győzni. :)
A statisztikát két módon is meghekkelték. Egyrészt beleszámítják a londoni magyar munkavállalót, aki semmilyen járulékot nem fizet a magyar költségvetésbe és a közmunkást is. A közmunkások statisztikájához érdemes megnézni a törvényt. Ha valaki egy hónapban egy(1) azaz egyetlen napot "dolgozott", az arra a hónapra foglalkoztatottnak számít. Na most ebből kiindulva ha valaki megjelenik az őszi avarsöprésen az önkormányzat előtt egyszer, az kb dolgozott. Ez ugyan az, mintha segélyt kapna, csak azt hazudjuk, hogy dolgozott. Egyébként nem ők tehetnek róla, mert egyszerűen nincs annyi közmunka, amennyi munkanélküli. Nagyon nincs. Aztán az egészet a ténylegesen, piaci alapon dolgozók adójából fizetik ki és verik a mellüket, hogy nincs munkanélküliség. Ha ez nem szemfényvesztés, akkor micsoda? Ráadásul az egész annyiba kerül, hogy már komoly tétel a költségvetésben és Varga Misi is húzza miatta a száját.

morpho 2017.05.14. 23:11:50

@incognito ergo sum: Egyébként a dohányzás ellenes törvényük tök jó, meg a Seuso kincseket is visszahozták!! Nem kritizálok én mindent!

incognito ergo sum 2017.05.15. 06:15:38

@morpho:

Nem a statisztikáról beszéltem, hanem arról, hogy a tartós munkanélküliséggel nagyon nehéz bármit kezdeni. A civilizált világ nagy részén is az állam csak arra vár, hogy meghaljanak. Kivétel talán a skandnináv országok.

A tartós munkanélküliség egy depresszióhoz hasonló tüneteket mutató állapotba nyomja az embert, tanult tehetetlenségnek nevezik. Nem a képzettsége hiányzik, hanem kvázi elvesztette azt a képességét, hogy munkát végezzen. Félmillió tartós munkanélkülit pedig nem lehet pszichoterápiára küldeni.

01234567 2017.05.15. 07:38:01

@incognito ergo sum: Olyan nincs. hogy minden sz@r . A Fidesszel az a baj jó irányokba tapogatózik csak ezeket iszonyatosan túltolja. Pl. ott a foci. Tényleg utolérhetetlen a mai világban egy rá még mindig ennyire nyitott országban a közösségformáló ereje. Tényleg kellett már hozzá új infrastruktúra. Tényleg kellett mögé stabil anyagi háttér, és "helyzetbe hozott" magyar tulajdonosok. De nem kell minden faluban, még az NBIII-ban is új stadion, mert egyszerűen nem tartunk ott, és a piac be fogja nyújtani a számlát. De nem kellenek politikusok a klubok vezetésébe, főleg nem kellenek állami tulajdonosok, lásd Deutsch, Kubatov, Tállay..stb...Viszont pl. Csányi az MLSZ élére jó döntés volt.(mondjuk jellemzi a közeget egy ilyen rutinos üzletembernek is időbe került rájönni megvezetik, de utána jól váltott). És igen mehet állami pénz a fociba, de nem profi csapatok működtetésére, mivel hamar kiderült ez inkább színvonal csökkenést hoz , viszont az utánpótlásra nagyon jól kezdik felhasználni az utóbbi időben(amióta ugye Csányi rájött :) ) igaz csak szövetségi szinten. És iszonyatos bűn hogy az amatőr labdarúgással nem törődnek, sőt ott életszerűtlen szabályokat hoznak. Igazából a tömegsport helyzete nem változott. Ez botrányos, és ezért is népszerűtlenek a profi sportban hozott, sokszor helyes döntések. Érted már miért billen a mérleg elégedetlenségbe? Mert hülye közhangulat formáló döntések tucatját hozzák egy jó döntésre.
süti beállítások módosítása