B1 blogcsalád



Bayer bocsánatkérése maga is egy provokáció volt  

2017. május 09. - Mr Flynn Rider

Csodálkoznánk, ha a kávézóba invitált civileket nem baseball-ütővel és vérben forgó szemekkel várná.

bay.jpg

Jött is, meg nem is, hozott is, meg nem is – a Mátyás királyos „okos lány” módjára kért bocsánatot a verésre felhívó kijelentéséért Bayer Zsolt. Kár, hogy a közvélemény annyival el fogja intézni: á, bocsánatot kért, nem történt semmi. 

De, történt.

Bayer eddig is uszított. De most erőszakra hívott fel, direkten erőszakra.

„Ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk.”

– mondta Áder János, miután letette az esküjét köztársasági elnökként a Parlamentben. Az államfő szerint a közbeszéd színvonala az utóbbi időkben drámai mértékben csökkent – és ebben teljesen igazat kell adnunk neki.

Az egyik fő felelős a közbeszéd állapotának ilyen mérvű romlásáért a Lovagkereszttel kitüntetett Bayer „kurvaanyád” Zsolt.

Nincs olyan hét, hogy a mocskosszájúságáról elhíresült publicista ne küldene el valakit a bús picsába, vagy az édesanyjába. Ez az ember sportot űz abból, hogyan húzza fel magát írás közben. Andrassew Iván, egy megboldogult népszavás újságírónak tulajdonítják a mondást, hogy

„Bayer az egyetlen, aki üvöltve tud írni.”

Mostanra elérte, hogy csak azokon a mondatain háborodik fel a közvélemény, amelyik a direkt erőszakra szólítanak fel.

De térjünk vissza Áderre. A beszédében hozzátette: nem érdemes azonban "méricskélni", ki kezdte előbb, "közös a felelősségünk a közbeszéd jelen állapotáért". A köztársasági elnök nem szeretné, ha robbanásig feszülne a hangulat, mert "a választók többsége nem akar egy kitörésre kész vulkán tetején élni".

Senki sem szeretne. De szögezzük le azért, megint, hogy Bayernek minden héten van egy ilyen sztorija. De a pártjának sem kell a szomszédba mennie: gondoljunk csak Orbán viszkető tenyerére, vagy az évek óta tartó, permanens gyűlöletkampányra: liberálisok, civilek, menekültek, cigányok, melegek, zsidók, Európai Unió, CEU, Soros György – kit mikor vesznek elő. A sort még lehetne folytatni.

Aztán az egész undorító gyűlöletpropaganda ellen tiltakozó civileken, tüntetőkön tombolja ki magát a kormánypárti média, élén a hármas számú tagkönyv birtokosával.

Ilyenkor mégis, mit gondoljon az egyszeri választópolgár? Nyújtsuk oda a másik orcánkat is, hadd üsse azt is valamelyik fideszes? Igenis, igaza van Áder Jánosnak abban, hogy „a politikai számosság okán mindig a kormánypártoké a nagyobb" felelősség ebben a kérdésben.

Ezek után Bayer bocsánatkérése legalább is felér egy sértéssel:

 

Mert miközben bocsánatot kért, az egészért nem saját magát okolta, hanem azokat, akik őt provokálják. A blogján aztán hosszasan sorolja, hogy micsoda sértéseket kellett elszenvednie a kormányoldalnak az utóbbi időkben a tüntetőktől, vagy az ellenzéktől.

Nem tudjuk sajnálni. Ő maga a provokátor, nem őt provokálják.

Vagyis, ezt a bocsánatkérést akár vehetjük semmisnek is: hiszen,

  • miközben elnézést kér, ráfogja másokra (nem az ő hibája)
  • és egyben elmismásolja az egész ügyet („Mindenkitől elnézést, aki rettenetesen megijedt az én borzasztó provokációimtól…”)

Bayer a Lovagkereszt átvétele után nyilvánosan megígérte, hogy abbahagyja a gyűlölködést. Azóta is folyamatosan megszegi az ígéretét. A pártjával együtt már rég kiiratkozott a kulturált, konzervatív, polgári klubból. Rég el kellett volna tűnnie a közéletből. Csak hát, a kenyéradó gazdáinak, a Fidesz vezérkarának ez a hangnem tetszik. 

Az Origo úgy tudja: elutasították az LMP-s Szél Bernadett feljelentését, amelyet Bayer Zsolt ellen tett még április elején a publicista egyik írása miatt. A párt társelnöke azért jelentette fel a Magyar Idők újságíróját, mert szerinte egyik blogbejegyzésében a közösség ellen uszított. A rendőrség most jelezte, hogy Szélék összekeverik a gyűlölködést a szabad véleménynyilvánítással. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8312493509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.09. 16:35:57

Ez a műbotrány már lecsengett, tessék tudomásul venni...

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.09. 18:21:24

Javasolnám a blogírónak, hogy tegyen valamit ő is a közbeszéd színvonaláért és ne engedje, hogy a blogján a "mocskosszájúságukról" elhíresült kommentelők érvek nélkül gyűĺölködhessenek, uszíthassanak! Javaslom a blogírónak, hogy ő se használjon trágár kifejezéseket!

NemodaBuda 2017.05.09. 18:29:46

A hülye birkája szerint ez egy műbotrány ! Az atomütőerő meg a blogírónak javasolja, hogy tegyen valamit a szép magyar nyelvért ! Ezekkel tényleg nehéz beszélgetni, mert tök süketek, vakok, az életről való tapasztalataik nem érik el a kételkedés küszöbét ! Felesleges volt őket taníttatni, tanítani, rájuk időt, energiát és annyi péntz pocsékolni. Szitya lelküket meg nem sebezte a kultúra. Nomármost, azzal a szemétel meg még ennyit sem érdemes foglalkozni ! Odébb kell rúgni, és kész !

miva? 2017.05.09. 18:33:07

@MaxVal BircaMan HJCD: ejha. Akkor a.blog íróját sem akarod családostul kiirtani? Változnak az idők

FCUK 2017.05.09. 18:51:45

hogy BZS tehet a hangvételről, igaz. De pont ennyire tehet róla drága Bolgár úr is, meg a teljes Klubrádió, Juhászpetya vagy a b1.

morpho 2017.05.09. 19:06:14

@FCUK:
Lehet ilyeneket hazudozni, de Bayer uszít. Tudatosan. Ráadásul tizenhuszon éve csinálja. Más ilyet nem csinál. Ennyi! Bayer egy darab szar. Te meg itt relativizálsz. Érdekes, de amikor Gyurcsány ellen tüntettek, akkor az Bayer szerint jogos volt. Mikor Fletót beteges hazudozónak, meg ideggyengének nevezték, az rendben volt. Mikor azt kiabálták, hogy Gyurcsányt a Dunába, a többit meg utána, az is rendben volt. Érdekes módon mikor az Orbán kormány ellen tüntetnek, akkor a taknyukon, meg a vérükön kell őket kirángatni és szét kell verni a pofájukat. Vagy mind a kettő mehet, vagy egyik sem. Olyan nincs, hogy nekem szabd amit neked nem. Ezt neked is írom narancskullancs! Továbbítsd a górénak.

morpho 2017.05.09. 19:08:13

@MaxVal BircaMan HJCD:
Ha az egy műbotrány, hogy a taknyukon és a vérükön kell kirángatni és szét kell verni a pofájukat, akkor téged kerékbe kell törni és utána a maradványaidat feletetni a disznókkal. De ez csak egy műbotrány, ne tulajdoníts neki túl nagy jelentőséget!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.09. 19:19:26

@morpho:

Tudpd mi a különbség egy szófordulat és egy cselekedet között? Ugye tudod te. Szóval ez van: Bayer stílusa agresszív, ez tény, de semmi se követett el.

FCUK 2017.05.09. 20:09:57

@morpho: egyrészt a bíróság szerint nem uszít.

Ami a tüntetéseket illeti: Orbánék szerint jogosan tüntettek Fletó ellen, Fletóék szerint nem. Most fordítva a ballibák szerint még mindig nem jogos, gondolom, hiszen ők nem szokták meggondolni magukat. Ha meg mégis, akkor ugye nem baj, ha a másik oldal is változtat időnként? Ja, az meg baj?:) de úgysem érted;)

taga20 2017.05.09. 20:30:18

@MaxVal BircaMan HJCD: te ostoba! minden a szófordulatokkal kezdődnek, aztán jönnek a cselekedetek.

aztán nézel, mint danton a kordén, a giotin felé.

morpho 2017.05.09. 21:22:16

@FCUK:
Hát ezt tényleg nem... Te igen?

morpho 2017.05.09. 21:23:33

@MaxVal BircaMan HJCD:
Tudod mi a különbség az értelmes és az értelmetlen hsz. között?

siriq111 2017.05.10. 00:11:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Közösség elleni uszítás:Btk. 332. § Közösség elleni uszítás
332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
buntetojog.info/kulo...
A ficko tokeletesen kimeritette a Btk ezen pontjat ezzel a cselekedetevel. PONT

siriq111 2017.05.10. 00:13:07

@MaxVal BircaMan HJCD: Masik ha te megfenyegetsz valakit a csaladja illetve szemelye iranyaban torteno agresszivitassal (kinyirom) az szinten Btk. .

siriq111 2017.05.10. 00:15:59

Birca , tetszik vagy sem de te nem irhatsz le ilyeneket , hogy kinyirom stb. valakit/valakinek a csaladjat. Ha neked ez a normalis , akkor vannak helyek ahol ezeket a problemakat megfeleloen tudjak kezelni.

FCUK 2017.05.10. 00:26:59

@siriq111: Magyar György szerint sem merítette ki... de te biztos jobb vagy :)

siriq111 2017.05.10. 00:29:30

@FCUK: A Btk pontja szerint igen.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:02:27

@taga20:

Nem éppen. Aki üt, az nem jelenti be előre. Aki bejelenti, az nem fog ütni. Mint az ugató kutya.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:05:25

@siriq111:

Nincs a világon bíróság, mely ezt megítélné.

Mert ha igen, akkor vége a szólásszabadságnak.

A bíósági gyakorlat Mo-on ugyanaz, mint az USA-ban: ki kell mutatni a közvetlen kapcsolatot. Ha nincs, az akkor nem más, csak egy erős szófordulat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:08:21

@siriq111:

Ez attól függ.

Ha élő személyt fenyegetek közvetlenül, az bizony esetleg megítélhető ily módon. De ilyet sose szoktam tenni, ill. tettem már, de olyan helyzetben csak, hogy valaki rám támadott hasonló módon, azaz önvédelem volt.

Ha a fenyegetés nyilvánvalóan elméleti, pl. azt mondom "vesszen Orbán", az csak egy szófordulat, nem jelenti azt, hogy Orbán halálát szeretném elősegíteni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:11:48

@siriq111:

Ismétlem: szövegkörnyezettől, helyzettől függ ez.

Direkt mondok egy ellenpéldát, mely a liberális oldalra vonatkozott.

20 éve egy ember - aki egyébként akkor az unokahúgom élettársa volt, azaz rokonom - azt mondta a Tilos Rádióban "kiirtanám a keresztényeket". Lett belőle hatalmas műbotrány, pedig a srác természetesen nem akart senkit kiirtani, csak lévén ateista a keresztényellenes kritikáját akarta így kifejezni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:14:59

@siriq111:

Nem, olvasd el alaposan.

Ha igazad lenne, tele lenne a börtön ez alapján elítéltekkel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:17:41

@morpho:

Bayert, amikor még liberális volt, az egész ballib közönség ájult tisztelettel bámulta. Akkor ugyanilyen agresszív stílusa volt, de az akkoriban szókimondásnak, civil kurázsinak minősült.

Szóval átlátszó ez a ballib műbotrány.

werecke 2017.05.10. 07:28:17

@FCUK: Meg a Pesti Srácok riportenőjének az arcán csikket elnyomni szándékozó vasöklű proletár. És a Heller , TGM , Konrád triórol sem feledkezzünk meg.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 08:15:20

@Arthur Bloch:

Nekem mindegy. Engem évek óta halmoz el személyes és közvetlen fenyegetésekkel a Soros-kommandó, szóval megszoktam.

morpho 2017.05.10. 09:50:16

@MaxVal BircaMan HJCD:

Be lehet ilyeneket kamuzni, de attól még nem lesz igaz. Ha ájult tisztelettel bámulják, nem tolódik a széljobbra és nem kezd el fröcsögni bután, hanem learatja a "sikert". Bayer sosem volt liberális, csak azt hazudta. Orbánnal együtt. Ráadásul tehetséges sem volt igazán.
Ami meg a műbotrányt illeti. Ha Orbánnak mondanának ilyet a rádióban máshogy látnád. Hova vezet ez baszod? Akkor belefér bármi. Elintézzük egy "műbotránnyal". Ritka nagy fasz vagy te birka!

morpho 2017.05.10. 09:51:42

@MaxVal BircaMan HJCD:
A Soros kommandó...aha... :))
Nem vagy te olyon fontos ember bírka. Ne éld bele magad! :))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 10:37:07

@morpho:

Szimpla tény, hogy Bayer liberális volt.

Sőt tovább volt az, mint Orbán. Én még emlékszem, amikor a Fidesz liberalizmusból kihátráló fordulatát kritizálta.

Nekem egylbként Bayer sose volt a kedvencem, se liberális koromban, se máskor. A stílusa nem szimpatikus. Elismerem, hogy időbként vannak jó meglátásai, de nekem az ő egyénisége idegen. Bevallom: nem is olvasom őt rendszeresen.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 10:38:38

@morpho:

Minden ember fontos. Ne becsüld le Sorost. Művelt, okos, ravasz ember. Tudja, hogy manapság az internetes blogok fontosabbak, mint az összes hagyományos média. Így Sorosék kiemelt figyelmet fordítanak erre a területre.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 10:40:45

@morpho:

"nem tolódik a széljobbra"

Nem is tolódott. A liberalizmusból kiábrándult, de ő még ma is centristább a Fideszhez képest. S a Fidesz se szélsőjobbos.

morpho 2017.05.10. 13:47:21

@MaxVal BircaMan HJCD:
A fidesz nem széljobbos, de Bayer igen. Ha te ezt nem látod, akkor vak vagy. Ráadásul rendszeresen uszít. Aki ezt nem elitéli, hanem műbalhénak titulálja, mint te, az ugyanolyan szardarab, mint Bayer.

Fejbeb*szlak! 2017.05.10. 15:57:17

Süvítsenek a libbsik!
Vagy inkább tak@rodjanak vissza a romkocsmák marihuanagőzös alagsorába.

Arthur Bloch 2017.05.11. 04:42:16

@MaxVal BircaMan HJCD: mi az,hogy Soros kommandó? Konkrétan...???? Bozo!

Namir 2017.05.11. 17:43:29

Kedves Bérretegők!
Ugye, sokat fizetnek érte? Csak azért kérdem, mert jó pénzért én is beszállnék.
Hol kell jelentkezni?

Vagy az uszítás jobban fizet? Igen?
Sajna, nekem az nem megy.
Még pénzért sem tudnék olyat mondani, hogy akasszuk fel az összes keresztényt.
Még megvédeni sem tudnék úgy egy ilyen kijelentést, ahogy ti teszitek.
Ehhez már profi és elvhű ballib hozzállás kell.
Nekem az meg nincs.

De azért jó pénzért tudnék rettegni.

v.f.michael 2017.05.12. 10:39:04

@Fejbeb*szlak!: szívesen csatlakoznál, ugye? :)))
süti beállítások módosítása