B1 blogcsalád



Nem csak ellenkampánnyal, törvénnyel is visszavág a Jobbik plakátai miatt a Fidesz

2017. április 29. - ashwood

20170414plakat-jobbik-simicska-lajos.jpgA visszaélésszerű jogalkotás tipikus esete: a Fidesznek nem tetszik a Jobbik plakátkampánya, ezért gyorsan törvényt hoznak ellene. Így szűkül lépésről lépésre a véleménynyilvánítás szabadsága Orbán kénye-kedve szerint.

Hetek óta tervezi-szervezi a Fidesz, hogy valami módon fellép a Jobbik "Ők lopnak" plakátjai ellen. A kormánypárti sorokban érzékelhető zavar némiképp érthető: mindeddig ők, vagy álciviles végbélnyúlványuk, a CÖF foglalta el a köztereket uszító szövegekkel. Végül kisült: ellenkampányt indítanak. Majd bejelentették, hogy mégse nem. Aztán jött a nagy ötlet: ragasszunk "Simicska csicska" feliratot Orbán feje alá. Ezt már személyesen Csonka László, Kósa Lajos asszisztense irányította, felügyelte.70djgkpgiqnjjpcss.jpegMajd a végső csapás: a Fidelitasra tolva mégis lesznek ellenplakátok. Ezt maga Böröcz László, az ifjúsági tagozat elnöke jelentette be, olyan megjegyzésekkel, hogy most majd "egy kicsit meg fogjuk citálni a milliárdosok bajszát", sikerült kimondani, hogy Simicska vissza akar térni a hatalomba, és azt is megtudtuk tőle, hogy Soros György az elmúlt évtizedben "spekulációs támogatásokat" hajtott végre. Köszönjük, László, szép karrier elő néz a Fideszben.

Pártunk és kormányunk azonban érezte, hogy ez még nagyon kevés. Biztos, ami biztos, törvény is kell ide, nehogy megint valakinek eszébe jusson, hogy a kormányzati agymosáson kívül bármi is plakátra kerülhetne. Halász János és Kósa Lajos tollat ragadott hát, és a következő törvénymódosítást vetette papírra:

"A választási eljárásról szóló törvény szerinti kampányidőszakon kívül párt érdekében vagy egyébként a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére alkalmas, politikai üzenetet közvetítő falragasz vagy felirat legalább a piacon kialakult, a választási kampányidőszakon kívüli időszakban szokásos piaci áron helyezhető el.” Ha egy párt a "piacon kialakult" árnál olcsóbban helyezhet ki plakátot, az tiltott támogatásnak minősülne, amit az érintett politikai erőnek azonnal be kellene fizetnie a Fidesz-, azaz a közkasszába.

Minderre pedig azért van szükség, mert: "Számos esetben felmerül annak a gyanúja, hogy milliárdosok és hozzájuk kapcsolódó pénzügyi csoportok befolyásolni akarják a demokratikus választási versenyt és torzítani akarják a választáson indulók esélyeit. Ez a gyakorlat amellett, hogy veszélyeztetheti a választás tisztaságát, felveti a burkolt pártfinanszírozás és a korrupció kockázatát is. A javaslat célja, hogy megakadályozza a milliárdosok leplezett befolyásszerzési kísérleteit és növelje az átláthatóságot továbbá, hogy egyes pártok ne váljanak a választási kampányaikat korrupt módon finanszírozott üzleti vállalkozások lekötelezettjeivé." Biztos épp kifogyott a tinta, azért nem írták le Simicska Lajos vagy Soros György nevét.

Hagyjuk is, hogy:

– ez valamiért épp most jutott eszükbe,

– könnyedén elfeljetve a CÖF-ös plakátkampányokat, amelyekre lényegében ingyen kaptak helyet az akkor még nagyon baráti Simicskától,

– a kormány természetesen adóforintok milliárdjait nem sajnálva tömi tele a lakájmédia zsebét az uszító hirdetéseikkel,

– egy jogállamban a saját tulajdonom értékét én határozom meg.

Amellett azonban már nem mehetünk el szó nélkül, hogy Magyarországon mára a legtermészetesebb gyakorlattá vált a revolver-törvénykezés. A jogszabályok rég nem az együttélés – az adott kor moralitását tükröző – szabályrendszere. Kizárólag a fideszes érdekek és az orbáni önkény eszközei, amelyekkel zsarol – gondoljunk a Heineken vörös csillagára, amely ma már egyáltalán nem bánt senkit, nem úgy, mint egy hónapja – vagy büntet. Pontosan ezt jelenti az illiberális állam.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7612465815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2017.04.29. 12:59:52

Most, hogy a Fidelitas kapott 100 millát, akkor futni fogja, hogy egy-két értelemesebb éhbértrollt alkalmazzanak.
A fidelitas legalsó bugyraiból hozott suttyókat dobják, helyettük megfizetnek egy-két gumigerincű pázmányos bölcsész-, vagy politológus hallgatót.
Mi lesz veled dunántúli gyerek meg lenin elvtárs? Hiányozni fogsz!!! :D

morpho 2017.04.29. 17:28:03

@Punxsutawney Mormota:

Ugyanazzal a nicknévvel futnak majd az új arcok... Dunántúli faszkalapból most is vagy három van...Nem nagyon fogsz észrevenni semmit.

siriq111 2017.04.29. 22:11:34

@morpho: 10 masodperc mulva mar latod, hogy fizetett kommentelo vagy sem.
süti beállítások módosítása