B1 blogcsalád



Stefka bácsi elkeveredett az alternatív tények tengerén és Szöul helyett Macedóniában ért partot

2017. április 24. - ashwood

stefka1.jpgAz Öreg - ahogy magát nevezteti –, legalább annyira otthon érzi magát Orbán kőműves dekoltázsában, mint egykor az MSZMP KB és Horváth István belügyminiszterében. Meg is szolgálja minden rendszer elismerését. De most agyon eltévedt szörnyű buzgalmában, hogy sorosozzon egy nagyot. 

Stefka István kioktat – régi szokása ez. Már persze, ha érzése szerint lefelé beszél – fölfelé nem is tud, hisz olyankor nyelvét másra használja. Így volt ez, amikor a belügyminisztérium sajtó-, és propaganda osztályától átvette „Belügyi Tudósítói” igazolványát - persze nem Pintértől, hanem jóval a rendszerváltás előtt. Azóta sem sokat változott az Öreg mentalitása:

felettest keres, majd igyekszik megfelelni.

A Pesti Srácok – részben közvetlenül az állam, részben pedig direkt módon a Fidesz frakció által finanszírozott – bithalmaz ad most teret Stefkának. Aki mondja is. Most épp farkakról és csóválásról ír, de az alfa és az omega természetesen Soros. A patás ördög, aki ellen a magyar még nem kelt fel, de lám a rendes macedónok, az már utcára is vonultak, hogy megállítsák a háttérhatalmi összeesküvést. Lám, lám, Macedónia nem hagyja magát és üzennek, tüntetnek. 

Képet is közöl róla az Öreg, ezt találtuk a „cikkében”:

stefka.png

Lássuk, mit illusztrál ezzel a képpel:

Úgy próbálják magukat bemutatni – például a politikai aktivista Gulyás Márton, a Kétfarkú Kutyapárt vagy akár Dudás Gergely, az Index főszerkesztője, a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András -, mintha függetlenek lennének, önállóan cselekednének és az ötleteik saját maguktól származnának. Nagyon naivnak kell ahhoz lenni, hogy ezt elhiggye bárki is. … a macedónok már tudják, hogy mit jelentenek ezek az álcivilek…”

Többet idézni talán fölösleges is, mindenki unásig ismeri az összes propaganda-klisét, amit Stefka fölöklend. (Nemzetközi összeesküvés, libsik, Soros, migráncshordák, satöbbi, satöbbi satöbbi - attól még nem lesz igaz, hogy sokat ismételgetik.)

Egy kis gond van azonban az alternatív tények univerzumában.

A fenti, "szkopjei tüntetésről" készült ám több fotó is. Íme:

skynews_img_1200_745.jpeg

Vessünk csak egy pillantást a tüntető tömegre, valahogy nem igazán tűnnek macedónoknak...


protest-soul-juzna-korea-pak-kun-hje-demonstracia-clanok.jpg

A gyanúnkat megerősítheti, ha rákeresünk a képre a Google segítségével - és érdekes, hogy ugyanazt a képet többször is megtalálhatjuk, csak éppen más a képfelirat:

tutetes_del-korea.png

Na most akkor ugye két eset lehetséges:

1, a macedón tüntetők gondoltak koreai elvbarátaikra, ezért számukra is érthető nyelven írták ki követeléseiket,

2, a kép nem Szkopjéban készült, hanem Szöülban, és nem Soros György ellen tüntettek, hanem saját, korrupcióba bukott elnökük ellen.

Igen, sajnos a második verzió fedi azt a valóságot, amelyet nehezen talál már a hol piros, hol narancsos párttagkönyvvel felszerelkezett Öreg. Hogy is mondta?

Úgy próbálják magukat bemutatni, mintha függetlenek lennének, önállóan cselekednének és az ötleteik saját maguktól származnának. Nagyon naivnak kell ahhoz lenni, hogy ezt elhiggye bárki is.”

Igen, Stefka bácsi! Nagyon naivnak kellene ehhez lenni. Nem vagyunk azok!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8212450687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2017.04.24. 18:35:42

Szerintem van még egy lehetőség!
Soros, kibérelt vagy kétezer szélestörzsű repülőgépet (A-380, Boeing 777-300 stb) és Macedóniábáól Szöulba repítette az ellene tüntetni vágyókat. Kétségtelen, hogy Szkopje szűk utcáin sokkal kényelmetlenebb tüntetni, mint Szöul széles sugárútjain.

morph on deer 2017.04.24. 20:20:40

Hát ő még nyilván a novoszibirszki rádió híreit hallgatva szocializálódott.
Tudod, amikor nem 'osztagattak' Merciket...

A lényeg: a hír igaz, tüntettek! Bár nem Szkopjeban, hanem Szöulban, stb., de a "hitelesség" a fontos, nem az érdektelen (!) részletek ;)
Az pedig nem szól másról, mint Sorosgyörgy, Sorosgyörgy, Sorosgyörgy és Sorosgyörgy!
Akinek ennél több kell az nyilvánvalóan libsibolsisorosbérenc, ez a napnál is világosabb!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.24. 22:16:49

A mai napig teli van az ország komcsikkal és ifjúkomcsikkal.
Tetszettek volna forradalmat csinálni...

morpho 2017.04.24. 23:11:20

@Online Távmunkás:

Vajon miért nem csináltunk?
süti beállítások módosítása