B1 blogcsalád



Így uszít a Fidesz és propagandagépezete a civilek ellen

2017. április 23. - ashwood

21475_halasz_janos.jpgA recept a szokásos: a propagandisták utasítására a lakájsajtó leírja a diktált hazugságot, amiből másnap már kormányprogram lesz. Igazság még véletlenül sincs az állításaikban.

A „Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni” öklendezte vasárnap a nyilvánosság előtt Halász János frakció-szóvivő. Mindezt arra alapozva, hogy a Magyar Hírlap közérdekű adatigényléssel fordult a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International szervezetekhez. Egészen meglepő módon, a zsebben turkálós, a vezetők vagyoni helyzetét firtató kérdésekre nem kaptak választ a civilektől. A következtetést már Halász levonta, kimondta.

A helyzet persze ennél sokkal egyszerűbb: az említett szervezetekre semmi módon nem érvényes az infotörvény közérdekű adatigénylésre vonatkozó passzusa. Ugyanis nem kezelnek egyetlen fillérnyi közpénzt sem, emellett nem közfeladatot ellátó szervezetek.

Akad azonban olyan társaság, amelyre érvényes a fent említett törvény, ilyen például a felcsúti Puskás Akadémia. A TAO pénzek feneketlen kútja. A fociklub, amelynek hogy, hogy s nem, minden valamire való cég igyekszik felajánlani a társasági adója egy részét. Az összes, történelminek nevezett klub együttesen nem kapott annyi milliárdot, mint egyedül az Orbán alapította felcsúti csapat. Azt azonban nem hajlandóak elárulni: kitől és mennyi adóforint folyt be Orbán kertvégi stadionjába. Annak ellenére, hogy erre már két bírósági ítélet is kötelezné Mészáros Nem Stróman Lőrincet.

Azt már talán meg sem érdemes említeni, hogy az épp Halász által vezetett parlamenti gazdasági bizottság csak akkor volt hajlandó betartani a bírósági ítéletet és kiadni a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos információkat, amikor az igénylő már ügyészségi feljelentést tett.

Vagyis ha a valaki nem ad ki információkat, mert a törvény erre nem kötelezi, emellett minden évben nyilvánosságra hozza a gazdálkodása minden adatát, akkor ügynök, átláthatatlan, Soros-bérenc. Ám ha jogerős bírósági ítéleteket köpnek szemen, az maga a transzparencia fideszes csúcsteljesítménye.

Hát ilyen államot épített Orbán a kétharmadból.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5612447977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.04.24. 15:47:28

@Sir Galahad:
Zavart a CÖF kamu mi? Engem is! Belinkeltem neked az orosz példát fennen. Onnan lopták az egészet. Gratulálok! Magyarországot a közpénzek ellopása érdekli! Érdekes, hogy téged valahogy nem. Ha az utcán kirabolnak, akkor is Sorosra mutogatsz?

Le Orme 2 2017.04.24. 15:50:09

@morpho: Az (ál)civilek Magyarország elleni, hazugságokon alapuló lejártókampányt folytatnak évek óta. Ez tény.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 15:52:21

@Le Orme 2: "az álcivil szervezetek tagságának anyagi érdekeltsége fontos kérdés"

A vakok és gyengénlátók anyagi érdekeltsége... Túltoltad habonyt, öreg. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 15:53:41

@Le Orme 2: "A Társaság a Szabadságjogokért, Transparency International, Helsinki Bizottság rosszabbak, mint a nácik"

Egyetértek. Még a csúti gecit is bevédték, hogy rohadna le a faszuk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 15:56:03

@szdan: "Miért nem papírra írják az ilyen blogokat, legalább annyi haszna lenne"

Örülnél, mi, ha Kubatov a 888-ra küldene bértrollkodni, nem ide. Evvan. :))

Killary Fucking Clingon 2017.04.24. 15:56:14

Kezd nagyon kilógni a lóláb. Ha itt valaki uszít az a bal liberális oldal és minden lehetséges fronton. Ha valaki bebasz egyet valamely CEU jelvényes hülye gyereknek akkor rögtön az orbáni uszítást veszik elő, pedig ez nem így van ám. Orbán létezésétől függetlenül is szétrúgnám néhány hazaáruló gyökér fejét ha civil derby-re kerül a sor. Semmi köze a fidesznek ahhoz hogy a CEU , SOROS vagy a baloldaliak és a liberálisok miért gyűlöltek ebben az országban.

szemétpasi 2017.04.24. 15:56:45

@Sir Galahad: Maga a szervezet minden adata nyilvános és átlátható. A vezetők vagyonához senkinek semmi köze. Vagy bárki akinek munkahelye van köteles közszemlére tenni vagyoni helyzetét?

Ha te gyanítod, hogy mondjuk a Helsinki bizottság vezetése sikkaszt akkor tegyél feljelentést ellenük. Örömmel ki fogja vizsgálni neked a rendőrség és az adóhatóság.

Sir Galahad 2017.04.24. 15:57:19

@morpho: Nem tudom, a CÖF kap-e külföldről pénzt, nem hallottam róla, de ha igen, helyesnek tartom, ha ezt ők is feltüntetik. Azt nem tudod elképzelni, hogy valakit a közpénzek felhasználása is érdekel, meg az is, hogy vannak-e külföldi érdekeket szolgáló szervezetek?

Killary Fucking Clingon 2017.04.24. 15:57:51

@morpho: Nem tudok közpénzek ellopásáról, de ha van is, az biztos hogy lopással együtt is több marad a kasszában mint bármikor szocialista liberális kormányzás alatt. :) Kínos nem?

szemétpasi 2017.04.24. 15:58:53

@Killary Fucking Clingon: A CEU minden csak nem gyűlölt. A kormány próbálja ezt a látszatot kelteni. Ahogy Sorost is kurvára leszarja a lakosság kb 95%-a. De lehet, hogy 98.

A kormány olyan egyértelmű gyűlöletkampányt folytat, hogy ordít. Aki ezt nem látja be az 1. vagy értelmi fogyatékos 2. Olyan szinten elvakult, hogyha Orbán kiállna töredelmesen bevallani az összes disznóságát azt is megmagyarázná, hogy nem az ő hibája 3. Érdekelt ebben az uszításban

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 15:59:01

@Killary Fucking Clingon: "Kezd nagyon kilógni a lóláb. Ha itt valaki uszít"

Igen. A fideSS inkább a civilek ellen uszaít, hogy a saját tolvajlásairól elterelje a figyelmet. Azt gondolják, ha valaki tovajt kiált, nyilván nem maga a tolvaj.

Killary Fucking Clingon 2017.04.24. 16:03:42

A "menekülteket" nem szabad beengedni.

A bankokat tovább kell adóztatni. ( nem mennek el, eszük ágában sincs, amíg aranyat tojik a tyúk )

A multikat szintén. ( ők sem mennek el mert bőven profitban vannak )

Soros és társait szopatni kell ahogy kifér a csövön.

"civil" mozgalmakat elfojtani, ha működni akarnak alakuljanak politikai párttá, de ha külföldről támogatják őket akkor betiltani és eltaposni mindet, ebben az országban csak a MAGYAROK politizálhatnak, hovatartozástól függetlenül, idegen érdek nem játszat szerepet a belpolitikában és társadalom szervezésben )

Killary Fucking Clingon 2017.04.24. 16:08:45

@szemétpasi: az index.hu és a többi bal lib orgánum folyamatosan hazudik, a CEU nem érdekli a magyar embereket: 1400 "tanulóból" 380 magyar a többi idegen, a belvárosi tüntetgetést ne keverd össze az országgal. 80 ezer ember, már ha voltak annyian nem az ország, hanem a bal lib tábor teljes támogatóinak nagyjából a fele..a DK nyugger kommandói más tészta, ők legalább mérhető számban vannak de segghülyék mint a vezetőjük. Pécs városában kb 12 ember "tüntetett" a CEU mellett..hatalmas szám nem?

Nekem semmi bajom azzal ha a CEU beáll a sorba de azzal sincs ha eltűnik a picsába.
Ahogy azzal sincs ha Le Pen véletlenül megnyeri az elnökválasztást. Az EU halott és remélem hogy már az utolsókat rúgja a liberális ostoba férgekkel egyetemben.

felső határ nincs 2017.04.24. 16:19:39

a civilek nem sivalkodnak

a sajtóban nincs rá pénzük mint a soros civileknek

Le Orme 2 2017.04.24. 16:19:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Mondj EGY álcivilt a CÖF-ön kívül!"

Már írtam: Társaság a Szabadságjogokért, Transparency International, Helsinki Bizottság stb.

felső határ nincs 2017.04.24. 16:21:30

@szemétpasi: soros gyülöletcunamiját és migránsimportját Magyarország nem türi, elküldtük az üzenetet, mire Soros Brüsszelbe utazott, hogy elmondja a vezetőségnek az európai értékek lényegét

Remélem az összes CEUst kinyirják a csecsenek. 2017.04.24. 16:28:50

@felső határ nincs:
Egyetertek. Az osszes libsit elkene kapni, es biloggal rajuk egetni, hogy "Soros csicska vagyok !"
Ez a minimum lenne.

szemétpasi 2017.04.24. 16:29:12

@felső határ nincs: Soros miféle gyűlöletcunamit szabadított el. Komolyan folyton előkerülnek ezek a lózungok, de nem tudsz mögérakni semmit. Migránsimport? Ilyeneket én is tudok mondani.
Orbán ellopta dédanyám tyúkját. És beleturházott a kutyám tányérjába! Valamint egy robotninjatengeralattjáró aki egész Érd-Alsót ki akarja írtani! Isten a tanúm!
Fiam egy vita ott kezdődik, hogy érvek, bizonyítékok, megalapozott állítások. Ez a kormány MINDEN EGYES megnyilvánulásából hiányzik.

Killary Fucking Clingon
Remélem nem kapsz rákot, mert ilyen fokú gyűlöletet és ostobaságot nehezen tolerál a szervezet. Agyvérzést nem kaphatsz, mert ahhoz rendelkezned kéne az említett szervvel.

Tudod hogy működnek a tüntetések? Van egy dolog amivel az ország X része elégedetlen. Ezen emberek egy része eléggé tettrekész és felháborodott ahhoz, hogy kimenjen az utcára. Ha te úgy gondolod, hogy a CEU üggyel csak annak a 80k embernek van baja akkor hatalmas tévedésben vagy.

Már a fidesz statisztika szerint sem igaz amit írsz, ha még esetleg véletlenül értelmesen belegondolsz. De látom ettől az esetedben nem kell félni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 16:29:55

@Le Orme 2: Ezek éppen, hogy nagyon is civilek, szúrják is a gazdád szemét, mert védik az emberi jogokat, amiket sárba tapos. Nem figyeltél Kubatovra az eligazításon.

Álcivilt mondjál!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 16:31:31

@Remélem az összes CEUst kinyirják a csecsenek.: "Egyetertek. Az osszes trollt elkene kapni, es biloggal rajuk egetni, hogy "fidesz csicska vagyok !"
Ez a minimum lenne. "

Egyetértek. :))

felső határ nincs 2017.04.24. 16:35:48

@szemétpasi: soros azonnal gyülöletcunamit indít el azellen, amit el akar pusztítani

a közelmúltban

oroszország
trump
orbán
le pen

ellen indított gyülöletkampányt szervezett tendenciózus hazudozásával - a magyar sajtóban a 444 a közvetlenül bizonyított soros csicska de ugye az ő álhíreiket a ballib sajtó adja-veszi mindenfele

és akkor még csak a belföldi gyülöletkampánnyal foglalkoztunk

Le Orme 2 2017.04.24. 16:37:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem az emberi jogokat védik, hanem a bűnözők, drogosok, aberráltak nem létező jogait.

ZX 2017.04.24. 16:40:34

Én is szeretném tisztán látni, hogy ezek az Otbán faszát szopó komcsi patkányok mennyi pénzt kapnak azért hogy ide kommenteljék a faszságaikat!?

felső határ nincs 2017.04.24. 16:44:04

@ZX: elég sokat

100 ezerrel több a nettóm Orbán miatt úgyhogy az összes Szdszes ÁVHs disznó bekaphattya!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 16:48:01

@Le Orme 2: Bűnözőknek, drogosoknak, aberráltaknak nincsenek jogaik? Akkor neked sem. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 16:48:56

@felső határ nincs: "100 ezerrel több a nettóm Orbán miatt"

Bazmeg, Kubatov nagyon jól fizet! :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 16:49:52

A csúti geci faszát szopók aberráltak, erről nem lehet vita.

Le Orme 2 2017.04.24. 16:52:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jogai annak vannak, aki betartja a játékszabályokat. Már miért lenne bűnözéshez és aberrációhoz való jog?

ZX 2017.04.24. 17:03:30

@felső határ nincs: Teljes bevallást kérek. Különös tekintettel a Putyin által utalt összegekre.

Sir Galahad 2017.04.24. 17:04:02

@szemétpasi: Tudomásom szerint az az ötlet már lekerült a napirendről, hogy a vezetők tegyenek vagyonnyilatkozatot. Egyébként ezt nem a sikkasztás gyanúja miatt vetették fel, hanem azért, hogy derüljön ki, ezeket az embereket külföldről pénzelik-e, azaz külföldi érdekeket szolgálnak-e.

Borghor · http://promenade.blog.hu 2017.04.24. 17:16:53

Ha két Izaura epizód közt bevernek egy adag kannás bort, nyugodtan jelentsék fel Sorost valamilyen nemzetrontó tevékenység miatt a független magyar ügyszségen. Miért nem teszik meg? Bárki megteheti, bármelyik kádár -hívő bolsevik prosztó. Vagy Orbán-hívő? Totál mindegy. A szürke, besúgó-házmester-6 elemis, fullkretén idióta fidesz szavazók nem találják az ügyészséget, vagy fingjuk nincs a törvényről. INDÍTSATOK ELJÁRÁST SOROS ELLEN.

morpho 2017.04.24. 17:19:14

@Killary Fucking Clingon:
"Semmi köze a fidesznek ahhoz hogy a CEU , SOROS vagy a baloldaliak és a liberálisok miért gyűlöltek ebben az országban."
A világon semmi :)))

morpho 2017.04.24. 17:24:01

@Killary Fucking Clingon:
" Nem tudok közpénzek ellopásáról"

:)))))

Nzoltan 2017.04.24. 17:25:52

Mikor a helsinki bizottság nyíltan elkezdett politizálni, nem gondoltak arra hogy politikai eszközökkel fogják támadni ōket?

Nzoltan 2017.04.24. 17:29:56

@szemétpasi: Abból a 80k tüntetōbōl mennyi volt a szavazó?
Naugye....

Vidéken tényleg nem érdekel senkit ez az egész. A fidesznek meg ott van a szavazóbázisa.

2017.04.24. 17:57:00

A norvég államnak évente közel 40 milliárd dollár bevétele van az olajból, de 4%-ban maximálták az elköltését, a többit egy alapba fektetik, amiből kötvényeket, részvényeket vásárolnak más államoktól, így az olajbevételük ott jelentkezik /pld. magyar állampapírokban is/. Ők így tesznek a világ gazdasági egyensúlyának a fenntartásáért.
/Fúj milyen csúnya dolog, ahelyett, hogy magukra költenék/.
Ezen kívül létrehozták a Norvég Alapot, aminek Magyarország is a kedvezményezettje, mert az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem alacsonyabb, mint az EU átlag 90%-a. 2009 és 2014 között Magyarország 83,2 millió eurót kapott a Norvég alapból, valamint 70,1 millió eurót az EGT alapból, amit 97%-ban szintén Norvégia finanszíroz.
Magyarországon ezt a pénzt 12 különálló program finanszírozására fordították, amiből kilenc esetben a magyar állam felügyelte a pénz szétosztását, három esetben pedig független civil szervezetek.
2014-ben ezt a három szervezetet - mint később kiderült laptalanul - bűncselekmények elkövetésével vádolta meg a magyar kormány. A célzott támogatásokat átcsoportosította az alap tudta nélkül. Ezért a Norvég Alap a támogatásokat beszüntette.
Tipikus történet amiben a kormány a saját érdekeit képviselte, fütyült azoknak a programoknak a sikerességére, amikre az alap a támogatást adta /Zöldipari Innováció, Népegészségügy, Méltányos munka, és háromoldalú párbeszéd/.
Ennek az egész nagy politikai handabandának a civil mozgalmakkal kapcsolatban a mozgatórugója megint csak az oly jellemző mohóság, és kicsinyesség.

felső határ nincs 2017.04.24. 18:00:29

@funivia: a norvég alap nem támogatást ad, és nem is adományt oszt

hanem a közös piaci részvételükért fizet kompenzációt, azaz ez a pénz a klubtagsági díjuk

az hogy az országnak járó pénz egy részére rá tudta tenni soros a mancsát, erősen kérdőjeles dolog, iszen az közpénz, amit soros ne osszon

felső határ nincs 2017.04.24. 18:05:08

De különben most hogy Símacskáé az Index, hány napja van a B1nek, a nyugati fénynek, a nemgogolnak, a kettős mércének, az átlátszónak, a TASZnak, az elegem vannak, a mentális deficitnek és a többi független eszdéesz-emeszpé pártfirkálmánynak, mielőtt eltünnek a címlapról?

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 18:37:49

@szemétpasi:

"Fiam egy vita ott kezdődik, hogy érvek, bizonyítékok, megalapozott állítások. Ez a kormány MINDEN EGYES megnyilvánulásából hiányzik."

És a lopásokat nem kellene bizonyítani?

morpho 2017.04.24. 18:41:07

@atomic power 1986DucaDuca:
A lopások bizonyítva vannak. Szerinted nem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 18:46:59

@atomic power 1986DucaDuca: "És a lopásokat nem kellene bizonyítani?"

Minek, ha fidesz úgyis elismeri.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 18:48:29

@felső határ nincs: "hány napja van a B1nek, a nyugati fénynek, a nemgogolnak, a kettős mércének, az átlátszónak"

Ne aggódj a pénzecskéd miatt! Kubatov majd átküld más fórumokra trollkodni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 18:58:10

@morpho:

"A lopások bizonyítva vannak."

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de történt feljelentés?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 19:09:29

@atomic power 1986DucaDuca: "Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de történt feljelentés?"

Biztos elkerülte. Sok feljelentés volt. Nyilván az összes hazugságod hasonló figyelmetlenség következménye. Mit dumálsz folyton, ha ennyire fogalmatlan vagy?

Netuddki. 2017.04.24. 19:20:41

Látom megint van pár tökkelütött aki leáll vitatkozni a tolvajfideszes bérkommentelőkkel. Minek?

Körülbelül 8 általánossal és némi józan paraszti logikával bárki rájöhet a fideszes bullshit lényegére. Ha egy csöppnyi igazság lenne a hazug tolvaj bűnöző fideszesek vádaskodásában, akkor a jelenlegi törvények alapján simán le lehetne sittelni az úgynevezett külföldi alapítványok magyar alkalmazottait. A nem magyarokat meg cuzammen kiutasítani.
De nem ezt teszi a kormányzás látszatát mutatni igyekvő maffia. Vádaskodik, hazudozik, és ezekre a hazug vádaskodásokra építve hoz a civileket basztató törvényeket. Hüp, hüp, hüp barbatrükk! Közben azt hiszik a normálisabb emberek nem veszik észre a trükközést. Lófasz a valagukba! Minél előbb el kell őket hajtani annyukba! Azon élősködjenek, ne rajtunk!

morpho 2017.04.24. 19:25:17

@atomic power 1986DucaDuca:
"A több ezer milliárdos lopasokra gondolok"

Aha. Mi is.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 19:31:33

@morpho: Az kevés, hogy gondolkodunk rajta!

morpho 2017.04.24. 19:38:16

@atomic power 1986DucaDuca: "Az kevés, hogy gondolkodunk rajta!"

Én is szívesebben látnám az elkövetőket börtönben.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 19:39:25

@Tibi !: Ha Rezsi Szilárd eltakarítaná a civileket, nagy bajban lennének, rengeteg ellátatalan területet a civilek gondoznak, a fidesznek se pénze (ellopták), se apparátusa (a tolvajlások lekötik minden erejüket) erre. Pl. vakok és gyengénlátók, stb.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 19:41:50

@morpho: Mi az akadálya, ha megvan a többezer milliárdos lopásra a bizonyíték?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 20:14:10

@atomic power 1986DucaDuca: Polt Péter.

Ennyire hülye egy fideszcsicska se lehet, úgyhogy nyiilvánvalóan csak trollkodsz. Elmehetsz anyádba.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 20:15:10

Pedig én nagyon türelmes vagyok a gyengeelmélyűekkel. De ami sok, az sok.

koala kóla 2017.04.24. 20:27:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: polt a bizonyíték a fidesz milliárdos lopásaira?

közben az EU szerint Megyó és Demszky a tolvaj

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 20:27:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Miért nincsenek nyilvanossagra hozva a dokumentumok? A több ezer milliard forint akkora tétel az orszag gazdálkodasaban, hogy az azt igazoló dokumentumok kepesek sok millió embert a kormany ellen fordítani. Nem ez lenne az ellenzék feladata? Szerintem ez ütősebb lenne, mint az aranyos valasztasi rendszer, CEU, civil tv. , stb. tematizalasa.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 20:30:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Pedig én nagyon türelmes vagyok a gyengeelmélyűekkel. De ami sok, az sok."

Bocs, de nagyon szúrja a helyesírási hibád a szememet!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 20:33:40

@koala kóla: "Megyó és Demszky a tolvaj"

Akkor miért nem ülnek a sitten? Tarlós 2010-ben megtette a feljelentést, minden dokumentum ismert az ügyészségnek.

koala kóla 2017.04.24. 20:42:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ne hazudozz, a nyomozati anyag egy részét az OLAF szolgálatta az ügyészségnek MOST

de még az ilyen mocskos kommunistákat sem lőjük tárgyalás nélkül a Dunába, fair eljárásuk lesz, sok TV közvetítéssel, a választási kampány hajrájában

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 20:45:30

@koala kóla: "az OLAF szolgálatta"

:)) Amit a magyaroktól kapott.

Hiába mosogatod a fidesz patkányságait, azok patkányságok maradnak.

Le Orme 2 2017.04.24. 22:19:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A vakok, süketek, dalnokok, táncosok, keramikusok egyesületei tényleg civilek. A rohadékok (Helsinkisek, tasz, transparency stb) eltakarítandó, felszámolandó szemetek, salakok, ürülékek.

Le Orme 2 2017.04.24. 22:24:26

@atomic power 1986DucaDuca: Killer Keller 8 év alatt minden segítséget megkapott, és ezer forintnyi hamis számlát sem sikerült találnia. Most is rágalmaznak a magyarellenes geci hisztériakampányolók.

Le Orme 2 2017.04.24. 22:27:56

2007-es történet: Keller László még közpénzügyi államtitkárként, 2002-ben jelentette fel az APEH egykori Bűnügyi Igazgatóságának munkatársait hűtlen kezelés, hivatalos személy által elkövetett sikkasztás és közokirat-hamisítás gyanújával. Beadványa nyomán vádat emeltek többek között Kántor Tibor volt hírszerző, az adóhatóság Orbán-kormány alatti általános elnökhelyettese, valamint a polgári kabinet által létrehozott Bűnügyi Igazgatóság bűnügyi igazgatóhelyettese, a kiemelt ügyek főosztályának vezetője, a felderítő főosztály vezetője és még hat munkatárs ellen. A szigorúan titkos büntetőeljárás során az első fokon ítélkező Budai Központi Kerületi Bíróság május végén felmentette a vádlottakat, akik közül akkorra már ketten életüket vesztették. Az öt éve húzódó eljárás miatt a Győr-Moson-Sopron megyei hivatalvezető öngyilkos lett. Ártatlanul meggyanúsított, meghurcolt emberek kísérték a Keller ténykedését, akiknek jó hírneve, egzisztenciája, családja lelki és testi egészsége sínylette meg a Keller-féle államtitkárság ámokfutását és kényszeres boszorkányüldözését.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 23:08:46

@Le Orme 2:

Ha vannak dokumentumok a több ezer milliardos lopasokról, amelyek a mostani kormanyhoz köthetők, akkor az lenne a tisztesseges, ha ezeket az ellenzék nyilvanossagra hozná sajtótajekoztatókon, a médiumokban. Pillanatok alatt meg lehetne valtoztatni az eröviszonyokat. Ezzel választast lehetne nyerni. Elgondolkoztató, hogy miért nem teszik ezt!? Marpedig azt allitjak, hogy vannak dokumentumok!

A másik: ha már a lopasokról van szó, akkor a kérdes úgy is fölvethető, hogy mi történt az orszag penzével 2002 és 2010 között.

40.520,1 millió euróról 78.426,9 millió euróra növekedett az orszag allamadóssaga úgy, hogy a másik harom "visegradi orszag"

3,25 ször gyorsabban növekedett nalunk ezen időszak legnagyobb részeben /2003-es 2009 között/, nagyreszt konjunkturalis időszakban, miközben a teljes időszakban 2 szeresere nőtt a munkanélküliség! A leggyengebb évben a pénzügyi válsag előtt, 2007-ben a harom "visegradi" orszag 19, 5 szer nagyobb gdp növekedést produkalt, mint mi.

Kérdezem, ezt a pénzt, privatizaciós bebételeket is beleszamitva, miert nem keresik azok, akik most lopasról beszelnek?

morpho 2017.04.24. 23:23:23

@atomic power 1986DucaDuca:

Az a baj, hogy az EU-s pénzek 30-40%-át lazán ellopják. Nagyon primitív módon. Nem törvénytelen, de csalás.
1, Fővállalkozó megkapja a melót a kormányzattól jelentősen túlárazva 200 Mrd forintért.
2, Fővállalkozó kiadja alvállalkozónak a reális áron 100 Mrd-ért.
3, Fővállalkozónál keletkezik 100 Mrd forint haszon.
4, A hasznot kiveszi a cégből és befizeti utána az adót (19%) majd a megmaradt 80 Mrd forintot már magánvagyonként kezelik és leosztják a haveroknak, meg maguknak.
5, Ha valaki feljelentést tesz, akkor a Polt féle ügyészség elsimítja az ügyet és nem tesz feljelentést, mondván, hogy minden törvényes volt.

Itt a vége! Minden törvényes volt, de mégis elloptak a magyar adófizetőktől 80 Mrd forint közpénzt. Nem fog hiányozni senkinek, mert nem a magyar GDP terhére lopják el, hanem az EU kohéziós alapjából. Simicska Lajos dolgozta ki a módszert, eredetileg a Közgépre optimalizálva.
De te csak mutogass a szocikra. A hazaárulókat sosem zavarta, ha gazemberek lopják az ország pénzét, mert hazaáruló vagy te is, ha ezt a lopást kamuhozzászólásokkal leplezed. Ugyanis ezt csinálod!

morpho 2017.04.24. 23:33:39

@atomic power 1986DucaDuca:

" 2002 és 2010 között 40.520,1 millió euróról 78.426,9 millió euróra növekedett az orszag allamadóssaga"

Azóta tovább emelkedett. jelenleg 26 ezer Mrd forint, ami kb 85.000 millió euró. (akk.hu) Ehhez add még hozzá a 3000 Mrd forint manyup vagyont. Az további 10 Mrd euró. Ezek amúgy jó kérdések.

koala kóla 2017.04.24. 23:34:55

@morpho: 'Minden törvényes volt, de mégis elloptak a magyar adófizetőktől 80 Mrd forint közpénzt. Nem fog hiányozni senkinek, mert nem a magyar GDP terhére lopják el, hanem az EU kohéziós alapjából.'

Ezért van az az EUs hivatal az OLAF, tudod, ami legutóbb azt derítette ki hogy Megyó és Demszky százmilliárdokat csalt el.

Talán, lehet, hogy a koháziós pénzekből lopás mégsem annyira törvényes.

Na fuss neki mégeccer buktasd le az Orbán maffiát, debil!

koala kóla 2017.04.24. 23:36:50

@morpho: a nominális adósság senkit nem érdekel

orbán csökkentette az államasóddágot az 1., 2. és harmadik ciklusában is, azaz ha Orbán lenne 90től hatalmon, negatív lenne az államadósság

ennyi

morpho 2017.04.24. 23:37:18

@koala kóla:

Attól, hogy úgy csinálsz, mintha nem értenéd, nem én leszek a debil. Azt is odaírtam, hogy miért nem lehet lebuktatni őket. Viszont az érdekelne, hogy te miért véded ezt a gyalázatos rendszerszintű korrupciót? Ez neked miért éri meg? Annyit nem kaphatsz bérkommentelésért, hogy megérje! Te is hazaáruló gazember vagy, aki a kormányzati lopást élteti! Bravó!

koala kóla 2017.04.24. 23:42:37

@morpho: faszt se érdekelnek a hiedelmeid

orbánt nem buktatta le a Keller nyomozó
orbánt nem buktatta le amikor nemPolt volt
sem amikor Poltvolt
sem az OLAF

hehe

morpho 2017.04.24. 23:42:54

@koala kóla:
Hát lehet, hogy a nominális adósság senkit nem érdekel, de akinek válaszoltam, az is nominális adósságot írt, ezért reagáltam így. Egyébként csak hogy tudd, a nominális adósság a lényeg, ugyanis a GDP arányos adósság egy mesterséges viszonyrendszer, amit közgazdászok állítottak fel azért, hogy össze tudjanak hasonlítani egyes országokat. Viszont ennek a viszonyrendszernek az alapja a nominális adósság. Egyébként minden magyar kormány alatt nőtt az adósság a rendszerváltás óta. Most is nő, akármit hantázol össze. Jut eszembe, ha senkit nem érdekel a nominális adósság, akkor az államadósság kezelő honlapján miért így van megadva?? Kormányzati szerv...csak mondom. Biztos hülyék.

morpho 2017.04.24. 23:45:00

@koala kóla:

Orbán előzőleg 98 és 2002 közt volt miniszterelnök, amikor még nem voltunk EU tagok, tehát ezt a lopást nem lehetett így megcsinálni. Egyébként meg attól, hogy valaki nem bukik le, még tolvaj marad. A románok szerinted jogosan bitorolják Erdélyt? Csak mert jogilag rendben van a dolog....

koala kóla 2017.04.24. 23:48:44

@morpho: jójó, le van az szarva ívesen hogy mit gondolsz

a karaván halad

koala kóla 2017.04.24. 23:57:56

Azaz egy jogállamban illik kijelenteni, hogy Orbán a legbecsületesebb politikus Magyarországon, és Európában, aki sosem hazudott vagy lopott, holott mások - átlag ballib miniszterelnökség 2,5 év - sokkal rövidebb ideig sem bírták lopás és hazudozás nélkül. Mert nagy a kísértés.

De az erős emberek, akiknek van küldetésük, víziójuk, azoknak mindennél, a pénznél is sokkal fontosabb, hogy a küldetésüket elvégezzék. Orbán már beírta magát a magyar történelembe, ha indul jövőre, ha nem. Ő már mindent és még annál is többet elért a hazai politikában, ezután Európa vezetője lesz. Az irigy külföldi ismerőseim már 2 éve azt követelik hogy Orbán legyen Európa királya, azonban mondtam nekik....erre még várniuk kell, mert most nagy szükségünk van rá nekünk, magyaroknak is.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.24. 23:59:59

@morpho: "Az a baj, hogy az EU-s pénzek 30-40%-át lazán ellopják. Nagyon primitív módon. Nem törvénytelen, de csalás."

Ha lopas, akkor az nem törvényes. Ha csalas, akkor sem. Hogy jön ki ez a 30-40%? Ez több ezer milliard forint!
Egyebkent ehhez nem kell a kormany közbenjarasa, a módszert pedig nem az említett szemely talalta ki, nagyon regóta működik. Még középiskolakban is így tettek plusz jövedelemre egyes gazdasagi vezetők, amikor palyaztattak a vallakozokat. A fejletteb orszagokban is dívik. Soha nem lesz olyan kormany, amelyik nem a sajat embereit fogja tamogatni. Ez majd sak akkor fog enyhülni, ha az orszag eler egy bizonyos fejlettseget.

Arra meg megkerlek, hogy ne hazaarulózzal! En ennek az orszagnak az alkotmanyara felesküdtem es tettem annyit a hazamert, amit te lehet, hogy soha nem fogsz!

morpho 2017.04.25. 00:02:38

@atomic power 1986DucaDuca:

1, Azért kell a kormány közbenjárása, mert ők osztják a pénzt.
2, Aki ezt a gyalázatos lopást támogatja, az hazaáruló! Fáj az igazság? Ha nem tetszik, ne támogasd a lopást. Most ugyanis ezt csinálod.

koala kóla 2017.04.25. 00:08:25

@atomic power 1986DucaDuca: 'Soha nem lesz olyan kormany, amelyik nem a sajat embereit fogja tamogatni. Ez majd sak akkor fog enyhülni, ha az orszag eler egy bizonyos fejlettseget.'

Az fejlődés nem hoz kevesebb lopást. Csak szervezetten ezt törvényes lobbinak hívják. Inkább az van hogy a jobban élők nem foglalkoznak a politikával annyira, mint a magyarok.

Ezen kívül a korrupció nem rossz dolog, Olaszországban évszázadok óta van egy második gazdaság, ami nem adózik, és hozzáad az emberek életminőségéhez - Magyarországon is van ilyen, ha nem is olyan nagy mértékben - mindenki szereti a korrupciót, nincs vele semmi gond.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 00:08:37

@morpho: A tartós felívelés és felzárkózás lehetetlen a hitelezés újraéledése és növekedése nékül.
Önmagában az, hogy az adósság nominális értéke növekszik nem mutat semmit, az viszont a fenntarthatatlanság biztos szimptómája, ha az adósságnak a jövedelemhez mért aránya - az eladósodottság - folyamatosan nő. Lásd 2002-2010.
Amikor az adósság gyorsabban nő, mint az adós jövedelme, akkor az adósság után fizetendő kamat és törlesztés (az adósságszolgálat) is egyre nagyobb hányadát emészti fel az adós jövedelmének. A piacon pedig egyre jobban romlik az adós megítélése, egyre drágábban és nehezebben jut újabb hitelhez, ami lehetővé tenné a növekvő adósságszolgálati kötelezettségének teljesítését. Ezert kerültünk adóssagcsapdaba 2010-re.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 00:16:27

@morpho:

"Azóta tovább emelkedett. jelenleg 26 ezer Mrd forint, ami kb 85.000 millió euró. (akk.hu) Ehhez add még hozzá a 3000 Mrd forint manyup vagyont. Az további 10 Mrd euró. Ezek amúgy jó kérdések."

IMF-EU hitel visszafizetése: 2011, 2012, 2013, 2014-ben

531.5+988.6+1,026+633.6=3,179.7 milliard forint

Erre ment el a MANYUP pénz! Az az allamadóssag növekedés pedig meg sem közelíti a 2010 eĺőttit.

morpho 2017.04.25. 00:17:16

@atomic power 1986DucaDuca:

Köszönöm a közgazdaságtan órát! Nagyon szépen leírtad, hogy mi az adósság lexikális meghatározása, hogyan keletkezik a hiány, de nem a egy meghatározás miatt kerültünk adósságcsapdába, hanem az első Orbán kormány, a Medgyessy és az első Gyurcsány kormány felelőtlen költekezései miatt. Kezdődött a kedvezményes lakáshitelekkel 2001-ben, aztán folytatódot a 100 napos programokkal és végül az áfacsökkentésben csúcsosodott ki. Halkan megjegyzem, hogy mind megszavazták egymás "jóléti" intézkedéseit. Ettől szált el a hiány. Egyébként meg a fidesznek sem volt receptje a hiány mérséklésére. Az, hogy felszámolták a manyup rendszert, jó volt arra, hogy kifizessék a hiányt, de ez olyan, mint amikor összetöröd a perselymalacot. Ugyanis az a nyugdíj kurvára hiányozni fog. Jobban, mint hinnéd.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 00:20:30

@morpho:

"Aki ezt a gyalázatos lopást támogatja, az hazaáruló! Fáj az igazság? Ha nem tetszik, ne támogasd a lopást. Most ugyanis ezt csinálod."

Magyarazd el légyszives, hogy mi történt az orszag penzevel 2002-2010 között!

morpho 2017.04.25. 00:20:59

@atomic power 1986DucaDuca:

Egyébként a perselymalacot Gyurcsány is össze tudta volna törni, de ő inkább hitelt vett fel. Hogy melyik a jobb, azon lehet vitatkozni. Azon viszont kevésbé, hogy nem lehet zsarolással lerabolni az emberek megtakarítását (ha nem lépsz át, elveszted az állami nyugdíjat), ami persze egy blöff volt, de nagyrészt elhitték és megijedtek. Meg kellett volna mondani, hogy magyarok, van egy lehetőség a hiány ellen. Akarjátok?

morpho 2017.04.25. 00:23:19

@atomic power 1986DucaDuca:

Miért kéne nekem elmagyarázni? Attól, hogy mások is loptak, még nem menti fel Orbánt és csapatát semmi alól, mint ahogy téged sem. A súlyos politikai elfogultságot úgy lehet felismerni, ha valaki a neki kedves politikusokat mindig tisztességesnek, a neki ellenszenveseket meg mindig tisztességtelennek látja. Ilyen ugyan is nem létezik! Magyarországon meg pláne nem.

koala kóla 2017.04.25. 00:24:12

@morpho:
'Az, hogy felszámolták a manyup rendszert, jó volt arra, hogy kifizessék a hiányt, de ez olyan, mint amikor összetöröd a perselymalacot.'

Megint hazudsz.

A kötelező MANYUP rendszer sehol nem létezik a világon, rendes MANYUP meg van mint mindenhol máshol.

A maszop manyup abban volt zseniálisan kártékony, hogy míg direktben hitelből pótolták ki azt a hiányt, amit a kifizetéseket folyamatosan teljesítő, de a bevételeitől eleső állami nyugdíjrendszerben a manyup-kicsatornázás miatt előállt.

Teremtettek egy teljesen versenymentes helyzetet a magánnyugdíjpénztáraknak, ahol nem kellett versenyezniük a betétekért, közben a veszteségeket ráterhelték a lakosságra, mert az államadósság és annak kamatai is emelkedtek.

Így néz ki általában a szocialista-szabaddemokrata TARTALÉK: más tartaléka amire te fizetsz kamatot. Zseniális!

koala kóla 2017.04.25. 00:34:52

de a legjobb az egészben az hogy ezek a pénzügyi cégek magasról szarnak a MASZOPra most hogy szarba van kilóg a segge a gatyából úgy kell párszáz millákért könyörögni Puch Lacinak, meg eladni a Népszabót meg ami még a pártvagyonból maradt

csak azért a kis akkori, ecceri kenőpénzért

Hát a hülye ember korrumpálódik így.

Olyan, mint a spanyol és az angol, holland gyarmatosítás:

A spanyolok ráugrottak mindenre ami fényes, raboltak hoztak sok aranyakat - mint a maszop - aztán elúszott mert elment baromságokra, a szorgalmasabb népek kezébe került.

Az angolszász gyarmatosítók rendszert építettek ki, mint a vállalkozók, adtak a gyarmatoknak szabadságot, levették a sápot, de azt csak akkor tudták, ha a gyarmatoknak is jól ment, így igyekeztek tisztességesen kormányozni hogy sokáig csordogáljon a sáp. Na ehhez kell a fidesz szakértelme, ehhez már nem jó bármilyen útszéli rabló.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 00:35:42

@morpho: "de nem a egy meghatározás miatt kerültünk adósságcsapdába, hanem az első Orbán kormány, a Medgyessy és az első Gyurcsány kormány felelőtlen költekezései miatt."

2002-ben úgy lett átadva a stafetabot, hogy Magyarország a regio legjobb gazdasagi teljesitmenyt nyújtó orszaga volt.
Négy év /2002-2006/ alatt a régiós elsőségről a régiós utolsó helyre csúszott vissza az orszag a gazdasági teljesítmény terén.

Ilyen mertekű gazdasági zuhanást csak háborús időszakban, vagy általános gazdasági válság idején, polgárháborús időszakok – ban szoktak országok elérni.

A magyar gazdaság kirívóan rossz 2002-2006 közötti teljesítményét az mutatja, hogy a jelzett tíz makrogazdasági mutató közül nyolcban egyértelmű romlás történt a 2002-2006 közötti időszakban a korábbi, 1997-2001 közötti időszakhoz képest.
GDP növekedés üteme, fizetési mérleg alakulása, államháztartási mérleg alakulása, államadósság GDP-hez mért aránya, infláció üteme, külföldi működő tőke bevonás mértéke, munkanélküliségi ráta, foglalkoztatási ráta, a jegybank alapkamat szintje és a hosszú távú hitelkamatok mértéke, valamint a gazdaság innovációs teljesítménye (K+F kiadások a GDP százalékában). E makrogazdasági mutatók közül öt megjelenik a maastrichti kritériumok között, amelyek az euró-zónához történőcsatlakozás feltetelei.

Az euró-zóna csatlakozásához vezető öt maastrichti kritérium közül Magyarország 2006 végén már egyetlen mutatók sem teljesített: ez is tükrözi a romlást. A tíz makrogazdasági mutató kombinálásával – még más tényezőket is tartalmaznak ezek a mutatók, de ezek a legfontosabbak – kialakuló hitel besorolási és versenyképességi rangsorokban Magyarország a 2002-2006 közötti öt éves időszakban szintén zuhanásszerű romlást élt meg: ez is önmagáért beszél.

A hibasorozat a 2002-es választásokat követő új kormányhoz köthető, bár a választási évben már a korábbi kormány is tett olyan lépéseket, amelyek az év egészére a költségvetési mérleg romlásával jártak. Ez azonban nem magyarázhatja az öt éves időszak drámai romlását.

Kezdődött az adóbevételek mesterséges csökkentésével, amelyet a minimálbér adómentessé tétele indított el. Ezt követte a közszféra teljesítmény kritérium nélküli béremelése, amelyet nem egyensúlyozott ki egy új beruházásösztönző program. Része volt a gazdaságpolitikai hibasorozatnak a korábbi fejlesztési programok – Széchenyi Terv – jelentős részének a leállítása, miközben új programok nem indultak. Ezt követte 2003-ban a forint árfolyamsávjának eltolása, amely önmagában is a 2003-2006 közötti négy éves időszakban mintegy 500 milliárd forintos többlet költségvetési kiadással járt. A gazdaságpolitikai hibasorozat része volt a közszféra politikai célzatú mesterséges felduzzasztása: a 2002 közepe és 2006 közepe közötti négy évben évente átlagosan 40 ezerrel volt magasabb a közszféra létszáma, mint 2002 elején: ez a mintegy 160 ezer fős felduzzasztott közszféra létszám is megterhelte az állami költségvetési kiadási oldalát.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 00:46:27

@morpho: "Miért kéne nekem elmagyarázni? Attól, hogy mások is loptak, még nem menti fel Orbánt és csapatát semmi alól, mint ahogy téged sem."

Marpedig ha a jelenlegi lopasokat meg tudod magyarazni - igaz törvenyesnek írod - akkor meg kell tudnod magyarázni azt is, hogy mi lett az orszag penzevel 2002-2010 között. Ez ugyanis abból a szempontból fontos, hogy targyilagosan lassuk, hogy az a politikai formacio, amely akkor kormanyzott, mire lenne képes most a hatalomban. Egy ev múlva választas! Nem mindegy, kire bízzuk az orszag vezetéset!

morpho 2017.04.25. 00:59:30

@atomic power 1986DucaDuca:

Ha engem kérdezel, én egyikre sem bíznám. Teljesen új politikai elit kell és el kell hajtani a jelenlegi tolvaj bandát, bárhol is ül a parlamentben. A fidesz azért is tud ilyen könnyen lopni, mert az úgynevezett "ellenzék" is ehhez asszisztál. Egyébként nem lenne nehéz ezt az egészet kinyomozni. Meg kéne nézni, hogy mennyi volt a beruházás tényleges bekerülési költsége és mellé kell tolni a kiutalt összeget. A különbséget tisztán lehetne látni. Aztán a tolvajokat börtönbe kéne zárni. Csak amíg a legfőbb ügyész a cimbora, addig ez nem fog megtörténni. Viszont egyszer mindenki megbukik....

Köszi az újabb közgáz órát. Szó szerinti fideszes propaganda duma. A fidesz.hu-ról másoltad? Ilyenekkel nálam semmire nem mész. Itt van egy pár grafikon, nézegesd. Van benne mindenféle, olyan is, ami tetszeni fog neked, meg olyan is, ami nem.

gvi.hu/adatok/grafikonok

Le Orme 2 2017.04.25. 01:02:16

@koala kóla: A Manyupok 20 milliárdos éves költségvetéssel működtek. Ettől is megszabadult az ország, nem kell tovább ezt a pénzt a Manyupokat működtető parazitáknak odaadni.
A korábbi nyugdíjbefizetések pedig nem vesztek el. Épp ellenkezőleg, megmenekültek az esetleges eltőzsdézéstől, elsikkasztástól (mint azt pl. a Questor tette, vagy aminek a lehetőségét számos nemzetközi példa tanúsítja).

morpho 2017.04.25. 01:05:41

@Le Orme 2:

Nem akarom megszakítani a trollkodást, de a Questorban fideszes minisztériumok és önkormányzatok tőzsdézték el a zsetont. (kivéve, akinek valami csoda folytán pont a bedőlés előtt egy nappal szóltak, hogy vegye ki a pénzt)
További jó hancúrt!

koala kóla 2017.04.25. 01:07:10

@Le Orme 2: mondom még1x

én nem vagyok MANYUP ellenes, sőt

de amit a szoci-szadesz manyup címen is előadott, az sem volt más, mint ami lényegük - a lopás, csalás, ráadásul ostoba módon

morpho 2017.04.25. 01:09:47

@atomic power 1986DucaDuca:

Ez egy kiváló mai példa. Ráadásul nem csak az építési költségekkel lehet bűvészkedni, hanem még ajándékba is adnak maguknak 6 Mrd forintot. És nem figyelnek a látszatra sem! Na ez nem mehet így tovább. Ha szerinted mehet, akkor lelked rajta!

index.hu/gazdasag/2017/04/24/meszaros_lorinc_es_varga_mihaly_buzakemenyito_gyarat_adtak_at_visontan/

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 01:16:42

@morpho:

"Teljesen új politikai elit kell és el kell hajtani a jelenlegi tolvaj bandát, bárhol is ül a parlamentben."

A probléma csak ott van, hogy egyelőre egy politikai "elitünk" van, a stabilitas viszont nagyon fontos, meg akkor is, ha "törvenyesen lopnak". A stabilitas versenykepessegi tenyező. Nem lehet úgy levaltani egy kormanyt, hogy utána nem tudni, mi lesz helyette. Egy erős, kormanyzókepes ellenzeki part jőhetne csak szóba, ha attól jobb kormanyzast lehetne várni. De a valasztas után egyből a maximumot kell nyújtania, nem lehet itt fel eveket szórakozni. Egyelőre ilyen politikai erőt nem látok. Lehet, hogy a FIDESZ önmagat fogja "levaltani"?

Két kérdésre azonban nem tudtam meg mi a válasz:

- hogy jön ki az a bizonyos 30-40%
- mi lett a 2002-2010 közötti pénzekkel

Én mara elköszöntem.

koala kóla 2017.04.25. 01:17:48

nagy demokrataként én is erős kétségek között hánykolódom

EGYrészt azt gondolom 90 óta soha olyan tehetséges ember nem vezette az országot, mint Orbán

MÁSrészt olyan aki nem bizonyított, tehát nem is lopott, de esetleg kormányképes, az csak a Jobbik! A többi párt nekem mintha nem is lenne, meg sem hallom mit hazudnak.

A Jobbiknál nagy előny, hogy még nem kormányzott. Nagy kérdőjel, hogy a Jobbik powered by Símacska család jobb lenne-e mint az Orbán powered by Símacska család volt? Mert Orbán azóta diverzifikált, már több lábon áll, nem egy símacskán. Aggasztó a Jobbik, amíg nem jelentik ki hogy a fasizmus, nemzetiszocializmus még mindig a párt szíve lelke addig nem érdekelnek. Könnyen a háttérhatalom kaparinthatja a kezükbe őket.

Szóval, Orbán valóban veszélyes a demokráciára, mármint arra hogy itt 4 évente változzon a széljárás, az igaz. Mert átalakított mindent, és ha alapvetően nincs válság, akkor sosem fog egy újabb párt sem felnőni mellette.

De baj az, hogy nem lesz demokrácia? 4 évente széljárás-váltás? Dehogy baj. Ha 1990 óta csak Orbán lett volna mondjuk koronázott király, már Olaszország életszínvonalán lennénk, és negatív lenne az államadósság, meg a munnkanélküliség. Tehát a demokrácia csak ártott Magyarországnak.

Úgyhogy ha nem jön nagy háború, válság akkor Orbán legyen a kormányzó, ameddig neki tetszik, én ezt mondom.

koala kóla 2017.04.25. 01:22:25

@morpho: 6 mrd forintot te is kapsz ha teremtesz 250 munkahelyet, ahogy minden vállalkozó és a multik is.

30 mrd-ot szánnak a haza fejlesztésére Mészárosék! Ez derék, de te elég ha a magad eszközeivel járulsz hozzá a haza fényre derüléséhez!

Le Orme 2 2017.04.25. 01:24:11

@morpho: A visontai támogatásról az index a szokásos ordas hazug módon számol be. Nem a vállalkozást támogatja a kormány, hanem a projekthez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg a 6 milliárdból.

morpho 2017.04.25. 01:28:59

@atomic power 1986DucaDuca:

A 30-40 % a túlárazásokból jön ki.
A második kérdésedre ne tőlem várd a választ. Nyilván ők is loptak, de csak 2004-től, mert addig nem voltunk EU tagok.

morpho 2017.04.25. 01:30:17

@koala kóla: @Le Orme 2:

Bocs srácok, de magatokra hagylak. Tárgyaljátok ki, hogy milyen faszányos a fidesz! Én ehhez nem köllök.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.25. 08:30:02

@morpho:

"A 30-40 % a túlárazásokból jön ki."

Ezt értem. Csak azt szerettem volna megtudni, hogy miért 30-40% és nem 10-20%, vagy 50-60%.
süti beállítások módosítása