B1 blogcsalád



Orbán még mindig reménykedik abban, hogy Trump szóba áll vele - mindhiába

2017. április 18. - ashwood

trump_orban-1024x576_1.jpgSokak szerint a kormány CEU körüli ámokfutása csupán egy furmányos terv arra, hogy végre tető alá lehessen hozni a régóta várt Trump-Orbán találkozót. Jól látszik: más esélyük nincs a csúcstalálkozóra, ezért annak ellenére ragaszkodnak ehhez, hogy az USA megüzente, nem fog összejönni.

Orbán joggal reménykedhetett benne, hogy még a kül-, és általában a politikában járatlan Trump észreveszi őt - hisz ő volt az első és lényegében az egyetlen uniós kormányfő, aki nyíltan szimpatizált vele, még az amerikai kampány kezdetén. Csúnyán csalódnia kellett a kedves vezetőnek, amikor a látványos benyalását csak egy semmitmondó, tucattávirattal hálálták meg, és minden diplomáciai manőver ellenére sem hívták meg az elnöki beiktatásra.

Azóta pedig csak jönnek az újabb és újabb pofonok. Trump komoly külpolitikai offenzívába kezdett, de Orbán annál tovább egyszer sem jutott, minthogy a magyar nyaloncmédia amerikai pandantja kéthavonta egyszer leírja a nevét. (Persze nem ő az egyetlen, akinek csalatkoznia kellett Trumppal kapcsolatos reményeiben: legújabban már Putyin sem olyan boldog, hogy a favoritja került a Fehér Házba.)

Orbán annyira kiborult a Trumptól távol töltött hónapokon, hogy az amerikai politikai vezetésbe egyébként komolyan beépült, első kormányában a miniszterelnökhöz nagyon nagyon közel álló nagykövetet, Szemerkényi Rékát is kirúgta – érdemi indoklás nélkül.

Végül előhúzta a kalapból a csodafegyvernek szánt lex CEU-t. A dedikált törvény, amit rapid üzemmódban fogadott el a parlament, kimondja: az az egyetem, amely az unión kívülről, olyan országból érkezik, amely szövetségi államként definiálja önmagát, csak akkor taníthat Magyarországon, ha a magyar kormány az érintett állam szövetségi kormányával köt megállapodást. Noha az országban 28 külföldi egyetem van bejegyezve, ez a passzus csak és kizárólag a CEU-ra érvényes. (És nem ez az egyetlen ilyen jellegű szigorítás a jogszabályban.) Orbán ezúttal is joggal reménykedhetett: az amerikai érdekek képviseletének az egész világon fontos pontjai az ilyen jellegű egyetemek. Tehát Washington nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy veszni hagyja a CEU-t egy elvben szövetséges és baráti országban, hisz ez követendő példát jelenthetne az USA-val elvben kevésbé szimpatizáló államok számára.

A valóság azonban ismét beköszönt egy jobbhoroggal Orbánnak.

A múlt héten Magyarországon tartózkodó, a kelet-európai ügyekben illetékes külügyi államtitkár-helyettes, Hoyt Brian Yee egyebek mellett ilyeneket mondott: "a CEU Magyarország és az Egyesült Államok közti együttműködés sikertörténete", "a törvény a CEU-t veszi célba, és fenyegeti a CEU azon képességét, hogy folytassa a sikeres működését Magyarországon", "mind a külügyminisztérium, mint a budapesti nagykövetség elmagyarázta a magyar félnek, hogy az Egyesült Államok szövetségi kormánya nem szokott ilyen ügyekben, mint a CEU-é, bilaterális egyezményekről tárgyalni tengerentúli egyetemek nevében. a magyar kormány érti, hogy az ilyen típusú egyezményt (...), amit a kormány úgy tűnik, szeretne, azt az egyetem és a (magyar) kormány közt kell megkötni."

Mindenki azt hihetné: egyenes beszéd ez, vége az álmok korának, ideje van a keserű és Trump-mentes felébredésnek. De nem a magyar kormányról, Orbán Viktorról és Szijjártó Péterről beszélnénk, ha a fiúk vágyálmaikkal nem igyekeznének eltorzítani a valóságot. Kedden délelőtt Szijjártó külügyminiszter kijelentette: a magyar kormány továbbra is nyitott tárgyalni a Egyesült Államok szövetségi kormányával, és készen áll bármilyen egyeztetésre a Közép-európai Egyetemmel (CEU).

Khmmm. Értjük, Peti, de hát itt járt a State Department képviselője, aki azt mondta: hiába ültők mosolyogva az asztalnál, ők oda nem ülnek le. Nem? Mire Peti: "ezt egyelőre magasabb szintről még nem erősítette meg senki." Kinek kéne még megerősítenie? Trump menjen el személyesen Viktorhoz és mondja el neki, hogy nem tárgyalnak? Tudjuk, hogy ez szerepel legfőbb vágyai között a kedves vezetőnek, de figyelmébe ajánlanánk egy régi igazságot: a remény a valóság tagadása.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7112434951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 17:16:29

Értjük, B1.
Eddig az volt a baj, hogy nem Hilery nyert, most meg már a Trump is legnagyobb demokrata, hogy bombázott Szíriában meg szembemegy az oroszokkal.

A CIA- csicskasajtó nagyon könnyen önleleplez.

Punxsutawney Mormota 2017.04.18. 18:12:24

@mérsékelt CIA terrorista: Szerepzavarban vagy, habonypincsi? Néhány hete meg imádtad a parókást, most végre megérkezett az ukáz, hogy mégis utálni kell, mert szétbaszták a ruszkik pofáját? Szar a munkád, ruszkibérenc! Soha nem tudhatod, hogy holnap ki KELL szeretni. Lehet, hogy két hónap múlva Sorost kell istenítened, mert a gazdid azt parancsolja a pincsijeinek. :D
Így elég nehéz előrejutni a Fidelitasban. :D

morpho 2017.04.18. 18:13:35

@mérsékelt CIA terrorista:

Értem én, hogy van az a pénz, de te nem unod saját magad kurvára? Ebben a posztban szó nincs az oroszokról, meg Szíriáról, meg arról, hogy bárki kedvelné Trumpot. Ez a poszt arról szól, hogy az USA nem áll szóba Orbánnal több mint 15 éve, bárki is az elnök. De ezt te is tudod, csak próbálsz tematizálni. Kidobott pénz, amit rád költenek.

morpho 2017.04.18. 18:14:22

@Punxsutawney Mormota:

Mindig a propagandisták szívnak először, ha gáz van :))

Punxsutawney Mormota 2017.04.18. 18:33:17

@morpho: Majd szólj, hogy mikortól kell sajnálni az ifjú fidelitasost. :D Nem mindenkinek jut ott sem olyan zsíros munka, mint pl pénzhamisítás. De jöhetne hozzám takarítani.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.18. 18:34:25

Talán nem akkor kellene egy jelentéktelen méretű ország diplomáciához nem értő külügyes focistáinak figyelemben reménykednie, amikor az USA új bohóca kijelenti, hogy nem érdekli a világpolitika és a saját országára koncentrál...

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 19:28:36

Ki nem szarja le, hogy az ISIS- szponzor, migránssimogató öszeomló USA fullidióta elnöke fogadja- e Orbánt...
A Világ ma már multipoláris. Kína és Oroszország a nagy játékosok. Az USA csak hazudozásban és propagandában verhetetlen.

morpho 2017.04.18. 20:18:55

@Punxsutawney Mormota:

Sajnálni nem kell őket, az be is baszna! Én viszont takarítani sem engedném be! Most képzelj el egy szervilis takarítót....

morph on deer 2017.04.19. 00:26:47

@morpho:
Csak egy 'orbán' matrica kell a klotyóra - akár tisztára is nyalja, ne viccelj..!

Joc123 2017.04.19. 15:31:01

@mérsékelt CIA terrorista
Gazdasági adatoknak utánanézhetnél, mielőtt ekkora épületes baromságot leírsz, hogy az oroszok nagy játékosok usához képest. USA gazdasága kb. 8x akkora mint az orosz, utóbbiak kb. Olaszországgal vannak egy szinten. Kínai gazdaságnál is kb 1,5x nagyobb az amerikai. Csak hogy kicsit képbe kerülj. Oroszok egyetlen dologban vannak kb. egy szinten usával, nukleáris robbanófejek számában, minden másban fényévekkel lemaradva.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.19. 16:04:30

@mérsékelt CIA terrorista: Oroszország gazdasága lófasz az USA-hoz képest és ráadásul az energia exporttól függ. Kína pedig a saját nagyságával küzd. Kína nem jelent sem gazdasági sem katonai veszélyt, mert egy minimális felforgatással amit az amik kisebb országokban megcsináltak, lángba tudják borítani az országot.

Tekintsa Vakumba 2017.04.19. 16:20:47

Egyszerűen nem fogja át a tudatuk, hogy az USA elnöke és a kormánya sem áll a törvények fölött. Ha az amcsi törvény azt mondja, hogy az egyetemek ügye az tagállami hatáskör, akkor a szövetségi kormány nem fog 2 nap alatt átnyomni egy törvényt, ami ezt megváltoztatja. Fel nem tudják fogni, hogy ott a végrehajtás és a törvényhozás valóban független egymástól... nem értik.

Nietzsche__ 2017.04.19. 16:43:47

Orbán a nemzetközi politikai porondon olyan már, mint a mosdatlan, csúnyán beszélő, hangoskodó, bunkó Kolompár szomszéd, akit nem szeretünk megismerni társaságban.

Gazz 2017.04.19. 16:47:05

@mérsékelt CIA terrorista: Semmi ilyesmit nem írt. Kínodban irogatsz ilyeneket.

Netuddki. 2017.04.19. 16:48:50

@Tekintsa Vakumba: Hogyan értenék. Meg aztán fel lett a Trump világosítva kicsoda, micsoda ez az orbán mini elnök. Egy utolsó tolvaj bűnöző.

Gazz 2017.04.19. 16:48:50

@mérsékelt CIA terrorista: Te valami tanyán élsz, és Russia Today-t nézel egész nap?
Nézz már rá Oroszország GDP-jére. Kevesebb, mint Olaszországé.
Nem maradt már nektek semmi, csak a keserűség.

rockjano 2017.04.19. 17:09:24

Trump amerikai mércével nézve egy borzasztó populista faszfej, de csak az ő mércéjükkel.

Amerika ezer problémájával együtt is még valódi demokrácia.
Magyarország meg már régóta csak névleg az.

Na meg kurvára nem vagyunk fontosak. Ez bassza igazán a mi kis dúcsénk csőrét...
Igazán még Putyinnak sem vagyunk annyira fontosak az USÁnak meg mint bolha pöcsén a pörsenés...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 17:15:48

@mérsékelt CIA terrorista: "Ki nem szarja le, hogy az ISIS- szponzor, migránssimogató öszeomló USA fullidióta elnöke fogadja- e Orbánt"

Persze. De ezt a Gecivel is meg kéne valahogy értetni, mert csak vergődik. :))

Thomas Dantes 2017.04.19. 17:31:58

A következő dolgokban koppant igencsak Orbán és akik örültek Trump győzelmének Magyarországon. Nem értik az USA-t az a baj. Iliberalizmus meg ilyesmi

Az USA-ban szinte mindenki patrióta. Ez annyira fontos, hogy fontosabb a személyes ellentétnél, tehát ha Trump kormányzat utálja is teszem azt Sorost és az egyetemét, egy rendes amerikai akkor is kiáll Soros és az egyeteme mellet mert már Soros amerikai és az egyeteme is az. Akkor is ha utálja.

Az USA-ban más a politi9kai kultúra. Nem úgy vna mint itt, hogy az elnök győzelme után a pártja azt csinál amit az elnök akar. Simán az elnökkel szembe mehet a saját pártja is. Ott nincs olyan pártfegyelem, mint nálunk, azaz inkább nincsenek bólogató pártkatonák.

Az USA nem illiberális. Nem is lesz. Nem, még a republikánusok sem. Az USA béli liberalizmus mint fogalom más mint a magyar, kelet-európai liberalizmus. Az USA erre az eszmére épül! Soha nem is volt másmilyen, csak ilyen.

Az alapvető szabadságjogok és a demokrácia játékszabályai rendkívül fontosak és nem megkerülhetőek! Persze lehetne mondani jogosan, node és a fogolytábor? Meg akit terrorizmus miatt elkapnak? És a kisebbségek elleni túlkapások? Nos igen, a demokráciát és az emberi szabadságjogokat addig tartják fontosnak amíg őket értini. Magukra vonatkozva fontos, és nem másokra.
Tehát a demokrácia exportálást nem kell ám elhinni, de odahaza, saját magukra vonatkoztatva fontos.

Na és az izmusok, mind a republikánusok mind a demokraták némikép liberálisok! Amit Orbán utál. De ez nem is lehet másmilyen, az alapító atyák óta ilyen ( igen, tudom rabszolgaság, blabla, meg indiánok ) ország ez.

Na most ezek után, illiberalizmust hirdetve, a demokrácia szabályait felrúgva, neki megy Orbán egy amerikai egyetemnek.

Hát gratulálok. Remek ötlet volt. Bejött.

morpho 2017.04.19. 17:46:52

@Thomas Dantes:

Ezt vajon elmagyarázták neki?

Pop40 2017.04.19. 17:51:06

@mérsékelt CIA terrorista:

Szaros a szád, husi.

Pár hónapja még itt nyaltad Trump seggét, még le se pergett a szád széléről az akkor rászáradt szar, hadováltad Vityával párhuzamosan, hogy most aztán istibizti eljön az illiberális kánaán...
Most meg már kénytelen vagy fikázni, mert Trump -mint kb mindenki- magasról tesz a te kis csuti Geci tolvajodra? :D

Remélhetőleg jól megfizetnek, mert kurva szar munkád van. :D

Pop40 2017.04.19. 17:54:26

@Punxsutawney Mormota:

"Lehet, hogy két hónap múlva Sorost kell istenítened, mert a gazdid azt parancsolja a pincsijeinek. :D "

:D :D :D

Bizony, lehet hogy pár hónap múlva már azzal nyomul majd, hogy a mocskos libsik rátámadtak Soros egyetemére, de a fidesz, a manyuphoz, és a közpénzekhez hasonlóan, az oktatást is megvédte :D :D

Pop40 2017.04.19. 18:00:58

@mérsékelt CIA terrorista:

"A Világ ma már multipoláris. Kína és Oroszország a nagy játékosok. "

Jaj, de kínosan vergődsz, bolsi :D

Csak emlékeztetőül, a gazdid pár hónappal ezelőtti véleménye:

"Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, hogy nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni. Nagy dolog ez, nagy szabadság, nagy ajándék."

Pár hónapja még "legmagasabb világi hely" volt, most meg már nem is számít semmit? :D

Pech, hozzáragadt a nyelvecskéd a gazdi 3 hónappal ezelőtti seggéhez? :D

Thomas Dantes 2017.04.19. 18:05:23

@morpho: Ez az. Vajon nem tudják, vagy ez valami szándékos dolog? Nem tudom. Vagy hülyék vagy direkt csinálják de ha direkt miért?

koala kóla 2017.04.19. 18:09:45

Valójában a CEUnak kell reménykedni, mert ha nem, mehet a picsába.

-JzK- 2017.04.19. 18:12:17

Az utóbbi hetek hírei úgy is értelemzhetőek, hogy külpolitikában átvették a vezetést a klasszikus republikánus neokonok, szalámitaktikával kiszorítják a kormányból az alt-right-os tanácsadókat (Flynn, Bannon, Gorka). A külügy és a CIA balos-demokrata befolyás alatt maradt. Az alt-right támogatók egy része kezd kiábrándulni, egy részük óvatosságra int és azt mondja, hogy Trump csak taktikázik, apró látszatengedmények a nagy cél érdekében, csak türelmesen figyeljünk. Mi lesz ebből?

heartiste.wordpress.com/2017/04/10/trump-the-4d-chess-master-or-trump-the-puppet/

koala kóla 2017.04.19. 18:12:29

@Tekintsa Vakumba: 'Ha az amcsi törvény azt mondja, hogy az egyetemek ügye az tagállami hatáskör, akkor a szövetségi kormány nem fog 2 nap alatt átnyomni egy törvényt, ami ezt megváltoztatja.'

Ez teljesen ok, akkor nem lesz CEU. Ez nem a mi problémánk.

miva? 2017.04.19. 18:17:11

@Thomas Dantes: Egy szekta, miután sikeresen bezárkózott, gyorsan el tud távolodni a realitástól. Egy darabig röhögnek, hogy Habony milyen szöveggel viszi félre a kellemetlen témákat, de 6-7 év után maguk is elhiszik a maguk hazudta világot. Aki esetleg akadékoskodna, az már rég ki van rakva, és a sok debil a metanarratívájukban a sok pénztől magukat megerősítve érezve kimanőverezi magát a EP néppárti frakciójának biztonságából egy Moszkvával háborúban álló területtel elválasztva, hogy Putyin kedvére tegyen. És a valóság, főleg ahol ütközik a maguknak is hazudott világképpel, csak megriasztja őket. Elég egy kis valóság, hogy boruljon minden. Ezért kell elpusztítani minden objektivitást. Szar lehet nekik. Pár év alatt a mesebeli legkisebb fiúból debil, kapzsi despotákká váltak. Sztem ezért is bosszút akarnak állni.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.04.19. 18:20:22

@Thomas Dantes: Sorost az USÁ-ban is rengetegen utálják a Black Lives Matter pénzelése miatt, csak hogy tudd, korántsem egységesen Soros-párti Amerika.

koala kóla 2017.04.19. 18:21:27

@miva?: 'Egy szekta, miután sikeresen bezárkózott, gyorsan el tud távolodni a realitástól. '

A ballib szekta pl. 10 éve sikeresen a saját világában él, azt hiszi Orbánt utálják, kimegyünk az EUból és az emberek liberális demokráciát akarnak, miközben az emberek 2018ban is ugyanarra szavaznak majd, akire eddig.

rockjano 2017.04.19. 18:22:51

@Thomas Dantes Jól szóltál ember!!!

Engem mindig dühít amikor az amerikai baloldal fasiztázza a Trumpot.
Persze marha meg tudatlan, meg celeb, a legveszélyesebb benne az inkompetenciája, de nácizni hülyeség.

Amúgy is az elnök lehetőségei ott sokkal korlátozottabbak mint amit mi itt hihetünk.

Orbán nem érti azt a világot és valszeg senki nem meri neki elmagyarázni miután kirugta a nagykövetet mindenki lelkesen kussol.

A CEU-nak meg mindegy ha elmegy az még nagyobb tragédia az országnak mintha marad, de nem fog elmenni. Szerintem eltelik néhány hét és ezt a törvényt nagy csönben visszavonják majd vagy legalábbis a legfontosabb részeit. Minél kevesebb arcvesztéssel próbálják majd...

miva? 2017.04.19. 18:23:26

@koala kóla: hát tutira nem a te problémád. Ezt tudjuk. Kívánom neked, hogy ha szükséged lesz rá, akkor egy új fideszorvosi gyorstalpalón átesett szektás cimborád végezze rajtad és tisztelt elvtársaidon a műtétet, nem pedig a kontinens 15. legjobb egyetemén szakvizsgázott nemzetközi szaktekintély!

miva? 2017.04.19. 18:25:52

@koala kóla: ecsém, én veled ellentétben jobboldali konzervatív szavazó vagyok. Ezért nem megyek veletek vissza a Kádár korba a komcsi hordátokkal, meg a szektás dumátokkal.

rockjano 2017.04.19. 18:26:04

@koala kóla A ballib szektája ugyanúgy szekta mint a fideszhívőké. Az emberek nem liberális vagy illiberális világot akarnak nagyrészük nem is lérti mi a francról szól az egész.

Ők arra szavaznak akinél a kompetenciát érzik, azt hogy tudja mit csinál és hogy van hozzá ereje. És a mai helyzet tragédiája hogy ezt ma csak a Fidesznél érzik. Ez nem a Fidesz erénye ez az ellenzékének a tragédiája...

koala kóla 2017.04.19. 18:26:27

@miva?: az bebaszna ha a CEUs szociológus mütene

Mindenesetre belátható, hogy ők akarnak Magyarországon egyetemet, nem mi az USAban, így nekik kell tiszteletben tartani az itteni törvényeket.

Vagy nem, de akkor el lehet menni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 18:27:44

@Ravasz Figyelmeztetés: "Sorost az USÁ-ban is rengetegen utálják"

Csak nem olyan gecik, mint a csúti geci, hogy örüljenek egy jól működő egyetem tönkretételének.

miva? 2017.04.19. 18:28:21

@rockjano: tévedés. Túl sok Rogán, Mészáros, Kósa és túl sok ellenség volt már. Mindenkinek világos, hogy ettől a társaságtól ennyire számíthatunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 18:30:33

@koala kóla: "nekik kell tiszteletben tartani az itteni törvényeket."

A habonymédia hazugságaival ellentétben - amit kritikátlanul beszoptál - betartja a CEU a törvényeinket.

koala kóla 2017.04.19. 18:31:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem úgy tünik, müködése törvényellenes, 6 hónapja van lépni, utána nem indíthat új kurzusokat.

morpho 2017.04.19. 18:36:14

@koala kóla:
De a törvényt tegnap hozták, direkt azért, hogy te ma leírhasd ide ezt a mondatot.

miva? 2017.04.19. 18:38:41

@koala kóla: akkor szerinted az ok, hogy eddig betartotta a törvényeket, aztán ezeket megváltoztatták úgy, hogy ne lehessen betartani, és ezért a CEU-t hibáztatod? Menjünk lépésenként.
1 betartotta, mint ahogy azt Orbánt is beégetve maga a kormány is elismerte "a csalás az csalás" bezzeg a bíróság jogerős döntésének be nem tartása nem csalás :D
2 magatok is elismertétek, hogy a CEU ellen van a törvény. Lényege, hogy ne legessen betartani
3 itt hibáztatod a kialakult helyzetért a CEU-t

Sztem abba is hagyhatod. Megtudtuk, miért nem ül le tárgyalni veletek senki

koala kóla 2017.04.19. 18:42:30

@morpho: A törvényt 2011ben hozták, hogy 5 éven belül ellenőrizzék, hogy betartják-e. Most ellenőrizték, 28ból 27 törvénytelenül müködött, ezért életbe lépett a végrehajtás.

Én a kormánytól azt vártam volna, hogy zárja be azonnali hatállyal, vita nélkül.

koala kóla 2017.04.19. 18:44:37

@miva?: A 2011ben hozott követelményeket már korábban is betarthatták volna, de gondolták Soros levele elég lesz a további kivételezéshez.

Csak elfelejtették hogy már nem a magyar bálint nevü zsidó az oktatásügyis, mint amikor 2004ben írt Soros.

miva? 2017.04.19. 18:46:33

@koala kóla: na mik voltak a be nem tarott rendelkezések? Én tudom, de tőled szeretném olvasni az OH által is csak kisebb szabálytalanságoknak titulált rettenetes bűnöket.

koala kóla 2017.04.19. 18:48:47

@miva?: Reméljük a CEUnak sem okoz probémát a kisebb szabálytalanságok rendbe hozatala, ahogy a többi egyetemnek sem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 18:49:35

@koala kóla: "Én a kormánytól azt vártam volna, hogy zárjon be azonnali hatállyal, vita nélkül. "

Én is. A bolondokházába. :))

koala kóla 2017.04.19. 18:53:13

A CEU külön programban oktatja pl. a Holokausztot is, ami mutatja mennyire ezoterikus mühelyről van itt szó.

A szó sem létezett a 70es évek előtt, 1970 előtti történelemkönyveben ilyen nincs hogy holokauszt.

2017.04.19. 18:55:27

@koala kóla: Már vérzik az orrod a vergődéstől, Orbán-csicska. Mitől félsz kétharmaddal? Ha tenni akarsz valamit a sötét vezíredért, szaladj tüntetést szervezni, hogy védjék meg a fideszes bűnözőket. Tudom, hogy nem ezért fizetnek most és itt, de mint igazhítű orbánista, te is tehetnél valamit a tolvajokért (ingyen). Végül is, ők teszik a kenyeret a pofádba naponta.

morpho 2017.04.19. 18:56:28

@koala kóla: Te ritkaszép példája vagy a narancsféregnek. Az antiszemita narancsféreg. Istenem, de szép is ez...

koala kóla 2017.04.19. 18:57:19

@kutyás majmok népe: minek, jön a 2/3

megy a faszom tüntetni

koala kóla 2017.04.19. 18:58:59

@morpho: tehát létezett a holokauszt szó bármilyen történelmi müben 1970 előtt?

- tudnál idézni egy ilyen müvet/filmet/bármit? Mert az a gyanúm hogy kb. akkor találták ki a brandet, nagy H-val.

2017.04.19. 18:59:30

Totálkáros mostanában a fidesz-troll banda. Ezek, ha holnap Trump sms-t küldene a gecinek, egymás után térdelnének Soros bácsi elé.

Joc123 2017.04.19. 19:04:48

@koala kóla
A CEU egymaga annyi kutatási pénzt hoz az országba az Európai Kutatási Tanácstól, amennyit a köv. 3 magyar egyetem együtt. Nyilván ott is megvezetett hülyék a döntéshozók, mekkora szerencse hogy a fidesz vezérkart nem lehet úgy átverni, mint vagy 20 Nobel díjast és számatalan tudóst, akadémikust, akik mind kiálltak a CEU mellett...

2017.04.19. 19:06:05

@koala kóla: Vigyázz a szádra, Orbán-féreg. Trump amerikai, tehát támogatja a zsidó államot. Ha holnap netalán megengedné a geci vezérednek, hogy elé térdepeljen és bő nyállal kényeztesse (mint Putyint), holnaputántól neked is szeretned kell majd Soros bácsit. Akkor mit fogsz felböfögni, te szerencsétlen? Hogy a viktorod Soros-bérenc? Vagy inkább körülmetéled magad a tapétakéssel?

Thomas Dantes 2017.04.19. 19:06:42

@Ravasz Figyelmeztetés: Ha figyeltél nem is azt mondtam ,hogy mindenki szereti, hanem mivel amerikai, így akkor is kiállnak mellete ha épp utálják. Mert egy amerikai mindig megvéd egy amerikaiat a kívülről jövő támadással szemben.

koala kóla 2017.04.19. 19:08:04

@Joc123: 1. fingom nincs mi az az Európai Kutatási Tanács, gondolom soros másik szervezete

De ha ez vmi EUs szervezet, akkor miért jó az nekem, hogy a CEU kutatási pénzeket hoz ide? Az EU és Soros is azt kutatja, hogy lehet ide több arabot behozni, több buzit emancipálni, drogot legalizálni.

Miért jó ez nekem?

koala kóla 2017.04.19. 19:08:56

@kutyás majmok népe: Soros ki van tiltva Izraelből, úgyhogy ez mellé ment. Ő annyira geci, hogy még a többi zsidó is utálja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 19:28:45

@koala kóla: "A szó sem létezett a 70es évek előtt"

Te olyan hülye vagy, éppen csak nem világítasz.

I. világháború se volt, mert azt se hívták annak. :))

miva? 2017.04.19. 19:31:03

Feleim! Örömmel látom, hogy pompás példányt fogtunk! Megcsodálhatjuk a FIDESZ szavazót.

miva? 2017.04.19. 19:34:29

Most, hogy kénytelenek vagyunk birkát nélkülözni, aki családostul akar kiirtani ellenzéki bloggereket, a személyiségtorzulások újabb és újabb meglepő kombinációit vizsgálhatjuk az új régi hangadóknak hála.

teéjesenmindegy 2017.04.19. 19:54:52

@miva?: "végezze rajtad és tisztelt elvtársaidon a műtétet, nem pedig a kontinens 15. legjobb egyetemén szakvizsgázott nemzetközi szaktekintély"
A CEU lenne a 15. legjobb európai egyetem? És erről európa is tud? Ráadásul van orvosi szak is?

miva? 2017.04.19. 20:00:54

@teéjesenmindegy: tudatlanságod szórakoztat. Ha a 70. legjobb lenne, akkor rendben lenne minden, ugye? Vége srácok! Nincs már tovább. Deklaráltan szekta vagytok, és a szakirodalomban feljegyzett összes tünetet meg is csillogtatjátok. Majd ha jön az űrhajó, akkor azért gyanakodjatok!

kolima (törölt) 2017.04.19. 20:18:58

@mérsékelt CIA terrorista: Ja a kutyazabálók, meg a cárimádó tolvaj csürhe. Nagyhatalom? Ugyan már.

Joc123 2017.04.19. 20:25:05

@koala kóla

index.hu/gazdasag/2017/04/10/ceu_tudomany_finanszirozas_eu/

Benne van miért jó neked, plusz a tényszerű adatok.

teéjesenmindegy 2017.04.19. 20:34:16

@miva?: A 181. az Elte. Aztán 220 a BME, van még Szegedi, Debreceni, Pécsi, Sote.. az első 500 ban..
És milyen orvosokat képeznek?

Cpeti123456 2017.04.19. 21:17:31

@Thomas Dantes: igazad van.
Az amcsi emberek bármennyire hibbantak vagy okosak abszolút lokálpatrióták. Az országuk érdekeit azért való kiállást abszolút első helyre teszik...

ember100 2017.04.19. 21:18:05

@mérsékelt CIA terrorista:
Helló !

Te agyatlan :)
Hát ogv érdekli , majd megszakad hogy lepacsizzon Trumppal.
www.youtube.com/watch?v=hVSzQBgcq28

Punxsutawney Mormota 2017.04.20. 08:35:14

@Pop40: :D Ezt már én is mondtam neki(k)... Teljesen odáig volt a Trump a mi elnökünk stb, meg obamajmozott stb az ostoba véglény... Nem tudom, hogy észrevetted-e a szír bombázás után azt a pár napos bénultségot, ami az éhbértrollokon erőt vett.
Nem mertek megnyilvánulni, ültek és kussoltak, mert nem kaptak utasítást, hogy mit is kellene írniuk.

Pop40 2017.04.20. 09:39:45

@Punxsutawney Mormota:

Bevallom, ennyire nem követem ezeknek a majmoknak a szerencsétlenkedését :-)

Mindig azt szopják bő nyállal / ugatják, akire aznap épp a gazdájuk rámutat.

Azt hiszem, ennyit bőven elég tudni róluk. :-) Szerencsétlen férgek, az egyetlen kérdés velük kapcsolatban, hogy ingyen hülyék e, vagy fizetik őket.
Bár ez az a szakma, amit semmi pénzért nem csinálna normális ember.

Punxsutawney Mormota 2017.04.20. 13:36:20

@Pop40: Van néhány vérespofájú agyhalott köztük, aki valódi hívő. Tudj' Isten, még valahogy tisztelem is őket a hitükért. Végül is, az indiánok sem bántották a bolondokat :D

Szerintem a legtöbbjük szimpla fidelitasos hülyegyerek, akiknek ez a dolguk. Kapnak némi zsebpénzt, meg ingyenes pszichiátriai ellátást, hogy bírják a nyomást, meg egy meglebegtetett ígéretet, hogy egyszer előreléphetnek, és akár pénzt is hamisíthatnak :D
süti beállítások módosítása